Polandia ngumumake tank tempur utama PT-16

31
Kanggo pirang-pirang dekade produksi tank perang utama T-72 wis dadi salah sawijining kendaraan paling gedhe ing kelase ing donya, lan uga wis bola-bali nganyari, sing ndadékaké munculé massa saka macem-macem modifikasi. Pangembangan desain dhasar ditindakake ing negara kita lan ing luar negeri, lan proses iki durung mandheg nganti saiki. Sawetara dina kepungkur dadi dikenal babagan tampilan versi sabanjure nganyari T-72. Wektu iki, industri Polandia ngusulake versi dhewe babagan pangembangan kendaraan lapis baja. Proyek modernisasi kasebut dijenengi PT-16.

Anane proyek anyar dikenal amarga saluran TV Polandia TVP1. Ing tanggal 27 Agustus, saluran kasebut nuduhake program TV khusus kanggo perkembangan Polandia paling anyar ing babagan senjata lan peralatan militer. Antarane conto liyane, kendaraan tempur infanteri sing dilacak lan tank tempur utama anyar adhedhasar desain sing wis ana ditampilake. Loro-lorone kendaraan lapis baja sing dijanjikake direncanakake bakal ditampilake ing pameran MSPO-2016 sing bakal teka, sing bakal dibukak tanggal 6 September ing Kielce. Sawetara dina sadurunge demonstrasi umum pisanan ing kerangka salon, para wartawan nuduhake perkembangan sing janjeni.



Kacarita, proyek pertempuran utama tank PT-16 dikembangake dening perusahaan saka organisasi Polska Grupa Zbrojeniowa SA Apike yen proyek kasebut digawe kanthi inisiatif dhewe lan kanthi biaya penulis. Proyèk iki dikembangaké déning biro desain Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Urządzeń Mechanicznych (OBRUM). Pambangunan peralatan eksperimen dipasrahake menyang pabrik Zakłady Mechaniczne Bumar-Łabędy SA. Uga, sawetara organisasi liyane melu proyek kasebut, sing tugase nyedhiyakake komponen tartamtu. Nganti saiki, kabeh peserta ing proyek sing janjeni wis ngrampungake tugas kasebut lan wis ngasilake prototipe pisanan teknologi anyar, sing bakal melu pameran ing mangsa ngarep.


Gambaran umum tank PT-16


Miturut laporan, proyek PT-16 minangka pilihan pangembangan liyane kanggo tank utama kulawarga T-72. Elinga yen sanajan ana Pakta Warsawa, industri Polandia entuk lisensi kanggo ngasilake tank sing dirancang Soviet. Saka 1979 nganti 1991, kira-kira 680 kendaraan saka versi T-72, T-72M lan T-72M1 diprodhuksi. Ing mangsa ngarep, spesialis Polandia terus ngembangake peralatan sing dilisensi, nyebabake proyek PT-91 Twardy. Proyek modernisasi tank uga dikembangake kanthi jeneng PT-72U. Upaya paling anyar ing wayahe kanggo nambah teknik pembangunan Soviet yaiku proyek PT-16, sing saiki mung tekan konstruksi mock-up.

Data sing kasedhiya nuduhake yen proyek PT-16 ngidini modernisasi tank T-72M sing dirancang Soviet lan PT-91 Polandia. Preduli saka jinis peralatan dhasar, mesin kudu nampa nomer pinunjul saka komponen anyar, kang, minangka penulis project ngarepake, bakal nambah ciri utama lan duwe efek positif ing kuwalitas pertempuran. Proyèk anyar melu refinement awak lan menara, instalasi senjata anyar lan modernisasi peralatan elektronik. Kabeh inovasi kasebut kudu nggawa karakteristik mesin menyang tingkat anyar.

Industri militer Polandia, sing diwakili dening penulis proyek PT-16, nganggep perlindungan kendaraan lapis baja sing ora cukup, sing nyebabake panggunaan langkah-langkah kanggo nguatake awak lan menara. Disaranake nginstal modul pesenan tambahan ing unit sing wis ana, sing dirancang kanggo nambah resistensi kendaraan kanggo senjata anti-tank saka macem-macem kelas. Dituduhake yen sawise nganyari sing ditrapake, proyeksi frontal kendaraan bakal duwe resistensi kanggo proyektil kumulatif sing padha karo 1000 mm waja homogen. Penguatan leladen kasebut nyebabake owah-owahan sing katon ing kontur njaba mobil.


Mobil lapis baja lan salah sawijining pangripta


Nguatake bagian ngarep awak nyebabake perlu kanggo mbusak kabeh unit sing ana ing wiwitan. Langsung ing sisih ngarep ndhuwur ana project anyar ngusulake kanggo nginstal pamblokiran waja gabungan karo kekandelan saka 60 mm, dirancang kanggo nambah tingkat pangayoman. Proteksi tambahan kasusun saka telung panel sing relatif gedhe, komposisi sing ora ditemtokake. Kanthi bantuan kasebut, meh kabeh bagian ngarep awak ditutup, kajaba wilayah ing saubengé hatch driver lan pancingan. Unit-unit iki isih ana ing lambung dasar, mula bagean-bagean tartamtu ora bisa ditutupi waja tambahan. Tameng lendhut dipasang ing ndhuwur leladen tambahan ing wangun bagean persegi dowo cilik.

Salah siji fitur paling ngelingke saka modernisasi awak waja ana wis Processing fender. Amarga sawetara faktor teknis, sisih ngarep unit kasebut entuk sudut kemiringan sing beda, mula unit sing bentuke kothak sing relatif gedhe katon ing ndhuwur mudguards saka desain sing dianyari. Nalika njupuk sampel mock-up, bisa dideleng yen kothak iki nduweni bukaan sing amba, sing, contone, bisa digunakake kanggo nginstal peralatan cahya. Lampu ngarep, lsp. diselehake ing sisih ngarep awak, lan saiki bisa dipasang ing papan sing anyar.

Kanggo nambah pangayoman saka sisih awak wis Applied unsur anyar waja tambahan. Tinimbang layar sisih karet-logam lawas, tank PT-16 entuk bagean baja waja hard. Ing wektu sing padha, sawetara fitur saka layar anyar wis dadi alesan kanggo asumsi sing pangayoman tambahan sisih wis desain gabungan. Nanging, tampilan karakteristik ujung lembaran sing dipasang bisa uga nuduhake panggunaan bagean sing relatif prasaja. Ing wektu sing padha, iki bisa dadi fitur saka prototipe desain simplified, ing Pabrik kang waja lan bahan "kompleks" liyane ora digunakake. Layar saka desain anyar rampung nutupi pinggir lambung. Ing bidang vertikal, padha njupuk Panggonan saka ndhuwur fender menyang ndhuwur rodha dalan. Disaranake masang lembaran karet sing nutupi roda dalan menyang sisih ngisor.


PT-91 Twardy - salah sawijining cikal bakal PT-16


Turret tank sing dianyarke ngalami owah-owahan sing nyata. Uga diusulake kanggo nginstal set peralatan tambahan anyar ing unit sing wis ana, sing dirancang kanggo nambah tingkat perlindungan, uga ngganti tampilan produk. Proyeksi frontal menara lawas ditutupi dening unit anyar kanthi bentuk kompleks kanthi bagean ngarep sing kasusun saka sawetara panel. Ana uga bagean gendheng maju-sloping. Ing embrasure bedhil ditutupi topeng karo bolongan relatif cilik kanggo tong minyak kanggo dibusak. Ing ndhuwur menara sing ana, unit onboard lan buritan saka desain anyar, duwe wangun sing padha, uga kudu diinstal. Sawise upgrade kuwi, turret tank T-72 ana katon anyar lan nemu wangun Komplek kawangun dening akeh panel sakcara. Kacarita sawise upgrade, tingkat pangayoman menara cocog karo awak apik.

Fitur penasaran saka proyek PT-16, sing bisa nuwuhake pitakonan tartamtu, yaiku kekurangan sistem perlindungan dinamis. Pengalaman ngoperasikake kendaraan lapis baja ing dekade pungkasan kanthi jelas nuduhake pentinge peralatan kasebut kanggo kendaraan lapis baja, nanging tank Polandia anyar, kanggo sawetara alasan sing ora bisa dingerteni, ora bisa nampa perlindungan kasebut. Asumsi sing bisa ditindakake babagan perakitan prototipe sing durung rampung sing durung nampa unit proteksi dinamis ora mesthi bener, amarga mesin sing ditampilake mung ora duwe papan utawa kursi kanggo peralatan kasebut.

Miturut lapuran, proyèk modernisasi nyebabake paningkatan mobilitas mesin, amarga nggunakake mesin anyar. Ing wektu sing padha, paningkatan daya pembangkit listrik bisa uga amarga kudu ngimbangi massa pertempuran sing tambah. Salah siji cara utawa liyane, tank PT-16 disaranake dilengkapi mesin buatan Serbia sing ngasilake daya nganti 1000 hp. Mbokmenawa, mobil dilengkapi produk V-46TK. Sampeyan uga kudu nggunakake transmisi anyar, dirancang kanggo nambah kathah.

Sampeyan iki mutusaké kanggo ninggalake sasis saka peralatan dhasar ora diganti. Ing saben sisih ana enem rodha dalan kanthi suspensi bar torsi individu. Kajaba iku, pisanan, kaloro lan enem pasangan rollers kudu nahan damper paddle ana. Roda drive isih diselehake ing sisih mburi awak, panuntun ing ngarep. Desain uler, ketoke, ora kudu diganti.


Sisih ngarep ndhuwur awak karo waja tambahan. Jendhela sing katon kanggo pancingan


Proyèk anyar ngleksanakake proposal kanggo ngganti senjata karo sistem anyar sing ketemu standar NATO. Tinimbang gun smoothbore 125 mm, sing digunakake ing kabeh modifikasi sadurungé saka tank T-72, saiki diusulake nggunakake sistem kaliber 120 mm. Senjata anyar iki dikembangake dening Huta Stalowa Wola SA adhedhasar bedhil 120 mm saka perusahaan Jerman Rheinmetall. Kanthi bantuan saka owah-owahan ing Komplek persenjataan, mesthine kanggo mesthekake manunggalaken lengkap karo tank Leopard 2 ing layanan karo tentara Polandia, uga kanggo nepaki syarat standar Alliance Atlantik Utara. Kacarita, bedhil tank PT-16 bakal bisa nggunakake kabeh puteran kesatuan 120 mm saka macem-macem jinis sing ana.

Proyèk anyar nyedhiyakake instalasi niche ing menara sing dirancang kanggo nyimpen amunisi ing tumpukan mekanis. Kanggo nyepetake proses loading lan nambah kinerja pertempuran, disaranake kanggo nglengkapi tank PT-16 kanthi loader otomatis. Wiwit standar NATO nemtokake panggunaan tembakan kesatuan kaliber 120 mm, spesialis Polandia kudu ngembangake kabeh mekanisme sing dibutuhake. Nyilih gagasan saka desain asli tank T-72 ora bisa, amarga senjata tank Soviet / Rusia nggunakake loading kapisah.

Kanthi bedhil anyar, disaranake nggunakake sistem kontrol geni modern adhedhasar peralatan digital, sistem optoelektronik, lsp. Nanging, sawetara pitakonan bisa uga muncul babagan komposisi peralatan kasebut. Kasunyatane yaiku model mock-up saka menara, sing dituduhake dening televisi Polandia, ora nampa tutup, bolongan kanggo instalasi, lsp. Mangkono, sawetara fitur utama sistem kontrol geni durung bisa diandelake kanthi basis data sing kasedhiya. Mbok menawa jawaban kanggo pitakonan sing muncul bakal katon ing "pertunjukan perdana" tank resmi.


Reservasi tambahan saka bagian ngarep menara


Kanggo nggedhekake lapangan pengamatan, kru diundang nggunakake sawetara blok peralatan optoelektronik tambahan sing diselehake ing macem-macem bagian menara. Saben blok kasebut duwe telung kamera, kanthi bantuan bisa ngawasi kahanan kasebut. Nanging, instrumen periskop tradisional sing ana ing hatch kru uga dilestarekake.

Komposisi persenjataan tambahan saka tank sing janjeni ditemtokake miturut tren modern ing bidang kendaraan lapis baja. Ing sisih tengen senapan utama, ing gunung sing padha, senapan mesin kaliber coaxial dipasang. Kanggo nglawan target sing ora dilindhungi, uga diusulake nggunakake senapan mesin sing dipasang ing modul pertempuran. Ing atap menara kudu dipasang sistem ZSDU Kobuz, bisa nggawa macem-macem jinis bedhil mesin, kalebu gedhe-kaliber. Modul kasebut duwe peralatan khusus sing dibutuhake kanggo kontrol saka remot kontrol sing dipasang ing papan kerja salah sawijining kru. Ing niche mburi menara ana 12 peluncur granat asap.

Ukuran lan bobot tempur tank PT-16 sing dianyari durung ditemtokake. Perlu kanggo nglengkapi tank basa T-72 / PT-91 karo sawetara produk anyar, kalebu sing bobot cukup gedhe, tabet Tambah ngelingke ing bobot saka kendaraan wojo. Ing babagan iki, pitakonan bisa uga muncul babagan mobilitas sing diwenehake dening mesin 1000 tenaga kuda. Sistem propulsi anyar bisa uga ora bisa ngatasi kenaikan bobot struktur sing ora bisa ditampa, sing bisa nyebabake kinerja suda dibandhingake karo garis dasar.


Gambaran umum turret lan bedhil


Miturut laporan, Polska Grupa Zbrojeniowa SA ngembangake proyek anyar kanggo modernisasi kendaraan lapis baja kanthi inisiatif dhewe lan kanthi biaya dhewe. Karya desain njupuk kira-kira nem sasi, sawise pabrik Zakłady Mechaniczne Bumar-Łabędy SA wiwit ngrakit prototipe. Minangka nuduhake video relatif anyar, spesialis Polandia wis rampung construction saka tank demonstrator, kang ing mangsa cedhak kudu gawe uwong yakin pelanggan potensial kanggo tuku peralatan kuwi.

Dadi model model, tank sing bubar dibangun nduweni sawetara fitur karakteristik. Dadi, dheweke durung entuk set lengkap peralatan lan senjata sing dibutuhake. Uga, tinimbang waja nyata, bahan liyane bisa digunakake sing luwih murah lan luwih gampang diproses. Mangkono, mobil sing dibangun mung bisa nuduhake pranata utama proyek kasebut, uga nuduhake kinerja nyopir. Menembak target nggunakake siji utawa liyane gamanketoke mokal. Mung prototipe nyata, sing bisa dibangun ing mangsa ngarep, bakal bisa nduduhake kabeh kemampuane, uga melu tes.

Prospek nyata kanggo proyek PT-16 anyar durung ditemtokake. Kamentrian Pertahanan Polandia wis bola-bali ngomong babagan ninggalake rencana kanggo modernisasi tank T-72 / PT-91. Pangembangan armada kendaraan lapis baja direncanakake ditindakake kanthi cara lan cara liya, utamane liwat tuku peralatan anyar. Ing kasus iki, prospek proyek PT-16 ing konteks pangembangan tentara Polandia banget samar, yen nyatane.


Modul tempur ZSDU Kobuz kanthi senapan mesin 7,62 mm


Nanging, proyek kanggo modernisasi peralatan sing ana bisa nemokake aplikasi ing wangun kontrak manca. Tank saka kulawarga T-72 ana ing layanan karo luwih saka patang lusin negara, lan ing sawetara kasus, kendaraan lawas, moral lan fisik lungse, isih tetep ing layanan. Mangkono, desainer Polandia kendaraan lapis baja bisa nyoba nawakake proyek anyar kanggo pelanggan manca sing ora duwe kesempatan kanggo tuku tank modern, nanging sing pengin nganyarke materiel pasukane.

Ing wayahe, tank PT-16 mung ana ing wangun mock-up siji, dimaksudaké kanggo tampilan ing macem-macem pameran. Informasi babagan kemungkinan konstruksi prototipe lengkap durung ditampa. Mangkono, saiki, proyek sing janjeni ing tahap awal: tes durung diwiwiti, lan karakteristik desain peralatan durung dikonfirmasi. Akibaté, iku banget awal kanggo pirembagan bab prospek nyata saka tank lawas-model dianyari. Kajaba iku, ana alesan kanggo mangu-mangu kemungkinan banget kanggo nggawa proyek anyar kanggo construction saka peralatan eksperimen. Industri Polandia wis duwe pengalaman sedih kanggo ngembangake proyek lan mbangun prototipe sing ora duwe prospek nyata lan tetep ing panggung pameran nganti pirang-pirang taun.

Nanging, informasi sing kasedhiya babagan proyek Polandia anyar ngidini sawetara prakiraan lan asumsi bisa digawe. Ana alesan kanggo pracaya modernisasi ngajokaken punika saestu saged nambah karakteristik saka kendaraan wojo ing comparison karo tank dhasar saka kulawarga T-72 modifikasi lawas. Instalasi leladen tambahan anyar, nggunakake mesin tambah daya lan, utamané, peralatan elektronik modern bisa duwe efek positif ing ciri taktik lan technical saka peralatan.


Blok kamera tampilan tambahan


Ing wektu sing padha, pengawetan sawetara komponen lan rakitan sing ana bisa ngetrapake watesan sing serius babagan pertumbuhan kinerja. Utamane, pengawetan undercarriage ora bakal nambah mobilitas tanpa mundhut sumber daya unit, lan nganyari awak waja tanpa owah-owahan radikal ora ngidini paningkatan tingkat perlindungan sing signifikan. Akibaté, ing sawetara karakteristik tank sing dianyari kudu luwih unggul saka kendaraan dhasar, nalika ing liyane iku dipercaya kanggo nuduhake apa-apa anyar.

Nyoba kanggo modernisasi tank T-72 / PT-91 bisa nyebabake kenaikan indikator utama lan entuk kaunggulan saka peralatan model dhasar. Ing wektu sing padha, mesin sing dianyari ora bakal bisa saingan karo jinis peralatan anyar sing digawe ing taun-taun pungkasan. Ketoke, dandan sing digunakake bakal ngidini tank PT-16 tekan level T-90 Rusia, sing uga minangka modernisasi jero saka T-72. Usaha kanggo saingan karo teknologi anyar, nganti tank T-14 paling anyar, temenan bakal gagal amarga alasan objektif.

Nganti saiki, proyek PT-16 wis ngliwati tahapan pembangunan lan wis dileksanakake ing wangun mock-up sing dirancang kanggo nduduhake gagasan lan solusi anyar. Prototipe full-fledged durung kasedhiya, lan kamungkinan saka construction, kanggo siji utawa alesan liyane, ing wayahe bisa dadi subyek kontroversi. Pitakonan babagan prospek masa depan proyek anyar bakal diputusake ing mangsa ngarep. Sauntara kuwi, penulis proyek modernisasi lagi nyiapake kanggo tampilan publik resmi pisanan model anyar. Ing September 6, pameran MSPO-2016 bakal dibukak ing Kielce, sing bakal dadi platform pisanan kanggo nuduhake perkembangan paling anyar ing industri pertahanan Polandia.


Miturut situs web:
http://defence-blog.com/
http://vestnik-rm.ru/
http://below-the-turret-ring.blogspot.ru/
http://defence.pk/
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

31 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 15
    31 Agustus 2016 06:20
    Uga rampung mesthi.
    Nanging ngendi model hyped saka tank PL-01?
    1. +2
      31 Agustus 2016 08:37
      PL-01 under-tank, ora waja, ora ana daya tembak, kok dheweke kabeh?
      1. +8
        31 Agustus 2016 09:07
        “Inggih rampung mesthi.
        Nanging ngendi model hyped saka tank PL-01?
        Tangki Styrofoam apik banget, lan sampeyan bisa nglawan, nanging kanggo wektu sing cendhak. Dadi panci tuku "macan tutul 2" lan nyumurupi warisan "sendok sialan".
        Sekolah tank Polandia saka wilayah lobster Belarusia ...
      2. +1
        31 Agustus 2016 22:13
        Dadi sampeyan nyebutake rong kekurangan.
    2. +1
      31 Agustus 2016 09:19
      Dheweke bakal njupuk film babagan masa depan karo dheweke ..... dolanan sing larang maneh
    3. 0
      3 September 2016 23:07
      Kutub lagi pinter, mungkin Kulon menehi utangan !! piye wae antarmuka ing majalah ora dadi luwih apik sadurunge
      1. 0
        4 Januari 2017 13:59
        kanggo apa utangan? Kutub Polyfoam dhewe ngasilake ...
        Ora ana waja dinamis, carane masang menyang panel umpluk?
        Ora AZ, aku pengin takon, nanging sapa sing bakal kerja minangka loader? Apa Amerika bakal ngirim wong ireng? Lan ngendi kanggo nyelehake mau?
    4. +1
      4 September 2016 12:35
      "Ora ana dhuwit..." nangis
  2. +4
    31 Agustus 2016 09:16
    Sing paling nggumunake yaiku dheweke nampilake Tverdy minangka pangembangan dhewe! Kanthi meneng ujar manawa iki mung T-72 lawas sing apik ing cangkang anyar ... Ing semangat ukrovoyak, sing ngegungake modernisasi T-64 minangka tank "paling apik" ing donya)))
    1. +1
      31 Agustus 2016 09:20
      Padha nyebataken modernisasi jero, padha sakabeheng mudhun AZ, iku prakara liyane sing iki isih mock-up lan ora produk lengkap, supaya kita kudu ngenteni. Mesthi plus kanggo modul remot.
    2. +2
      31 Agustus 2016 14:53
      Kutub paling ora nindakake soko dhewe, lan Svidomites malah ora bisa sijine peralatan Soviet supaya. Nanging padha digunakake kanggo nggawe kendaraan wojo cocok lan pluru nalika ana SSR Ukraina.
      1. jj
        0
        31 Agustus 2016 16:21
        Sampeyan ndeleng perang ing Suriah lan sampeyan mikir: apa kabeh alangan ing tank pancen perlu?
        1. 0
          23 Februari 2017 22:45
          Ana macem-macem lampiran ... Apa sing digantung ing tank iki (waja tambahan) katon durung rampung lan ora praktis. Blok waja hinged sing rusak kudu didandani utawa diganti. Iku angel kanggo ndandani amarga struktur heterogen. Ganti larang amarga ukuran gedhe saka pamblokiran. Pranyata prodhuk kasebut luwih murah kanggo diprodhuksi, nanging luwih larang kanggo ndandani.
  3. +8
    31 Agustus 2016 09:35
    Aku wildly nuwun, nanging wiwit nalika Polandia dadi negara sing paling bisa ngomong soko anyar ing bangunan tank? Apa sekolah bangunan tank ing Polandia?
    Miturut artikel: padha Hung piring waja tambahan ing 72-ku ing kasunyatan lan announced sing iki modifikasi anyar saka tank Soviet ... Aku ora bakal kaget yen mengko padha ngomong sing iki anyar "Armata pembunuh" .
    1. +3
      31 Agustus 2016 09:55
      [quote] Nuwun sewu, nanging wiwit kapan Polandia dadi negara sing paling ora bisa ngomong babagan bangunan tank? Apa sekolah bangunan tank ing Polandia? [/quote]
      "Paling sugih" - padha miwiti karo dilisensi Renault FT-17 lan Cardin-Lloyd tankettes, uga Vickers 6-ton, padha uga mungkasi munggah karo, nyatane, dilisensi T-72. [quote]
      [Kutipan] Miturut artikel: padha Hung piring waja tambahan ing 72-ku nyatane lan announced sing iki modifikasi anyar saka tank Soviet ... Aku ora bakal kaget yen mengko ngomong sing iki "Armata" anyar. pembunuh" [/ kutipan]
      Artikel kasebut wis. Saliyane piring waja, dheweke bakal nyedhiyakake mesin diesel Serbia lan bedhil produksi dhewe.
    2. + 18
      31 Agustus 2016 11:34
      Aku wildly nuwun, nanging wiwit nalika Polandia dadi negara sing paling bisa ngomong soko anyar ing bangunan tank? Apa sekolah bangunan tank ing Polandia?

      NEXUS sing ditresnani!
      Dheweke, tuan-tuan sing dihormati, duwe pengalaman sing luar biasa babagan nggunakake tank!
      Nonton dokumenter multi-bagean babagan carane menang Perang Donya II.
      "Patang tanker lan asu" diarani.
      Adhedhasar pengalaman sing dipikolehi lan dianggep, piranti iki digawe:
      1) bedhil ditegor, kaliber dikurangi,
      2) padha ninggalake sasis Soviet - ketoke Grigory Saakashvili takon,
      3) Gustlik mangkat kerja ing Inggris, mula dheweke mendesah, nanging nyoba nggawe loader otomatis,
      4) ora ana apa-apa babagan peralatan kanggo nyopir ing jero banyu, kepiye carane bisa mlebu ing subway? Nyuwun
      5) lan babagan ceruk kanggo cangkang - iki minangka snag kanggo mata-mata, ana kennel kanggo Sharik.
      Mungkin aku salah, mung aku melas karo Sharik, dheweke dadi pacangan asu ...
      eseman
      Ikhlas...
      1. +4
        31 Agustus 2016 12:29
        Lekov L
        Wong-wong sing sombong, duwe pengalaman panggunaan saka nawakke mung kolosal!

        Aku nyorot bab utama ing frasa sampeyan. Gunakake dudu CREATION.
        1) bedhil ditegor, kaliber dikurangi,

        Lan iki "dandan" ing Polandia? lol
        3) Gustlik mangkat kerja ing Inggris, mula dheweke ngempet, nanging nyoba nggawe loader otomatis.

        "Pemilik" duwe akeh ireng tinimbang loader otomatis. ngguyu
        5) lan babagan ceruk kanggo cangkang - iki minangka snag kanggo mata-mata, ana kennel kanggo Sharik.
        Mungkin aku salah, mung aku melas karo Sharik, dheweke dadi pacangan asu ...

        Ora mungkin tanpa Bal, kudu ana Bal. opo
        Ikhlas. prajurit
      2. +2
        4 Januari 2017 14:02
        babagan kennel - offset, mesthi!
  4. +9
    31 Agustus 2016 09:37
    Nyuwun pangapunten, nanging apa sing kudu dibahas?
    Reservasi-ora dingerteni
    Optik/TIUS ora dingerteni
    Umumé, ora ana sing dingerteni, mung ana asumsi lan kekarepan.
    Sawetara jinis game.
  5. 0
    31 Agustus 2016 11:25
    Amarga kabeh owah-owahan, iki ora bisa diarani modernisasi T-72. Iki isih tank anyar, kang digawe adhedhasar T-72.
    1. +3
      6 September 2016 18:54
      A anyar iku nalika bakal muter mati baris Déwan, lan nalika iku bakal dijupuk saka carcass T-72 (ora Matter yen wis maneh dikemas kaleng utawa mung diprodhuksi), iki modernisasi.
  6. +2
    31 Agustus 2016 12:16
    Artikel sing apik yaiku nalika kaping pindho babagan perkara sing padha .... Nganti Polandia dhewe njupuk tank iki menyang layanan, ora bakal sukses. Kahanan kaya OPLOT. negara kulon ora perlu, lan ing sisih wétan ana akèh kompetisi karo Rusia lan China. Aku ora nganggep kanggo mbandhingake pro lan kontra saingan saiki, nanging Rusia lan China nggawe tank kanthi lengkap lan ekspor uga mandiri, nanging kepiye Polandia? Polandia mutusake kanggo nyelehake tank ing Suriah (ayo ngomong), tank bakal ditinggal tanpa mesin, waja, bedhil lan liya-liyane.
  7. 0
    31 Agustus 2016 19:43
    Padha wis bungled siji wafel Ajaib, nelpon iku PL-01. Ora ana sing apik saka usahane.
  8. 0
    2 September 2016 12:59
    Kutipan: NEXUS
    Aku wildly nuwun, nanging wiwit nalika Polandia dadi negara sing paling bisa ngomong soko anyar ing bangunan tank? Apa sekolah bangunan tank ing Polandia?
    Miturut artikel: padha Hung piring waja tambahan ing 72-ku ing kasunyatan lan announced sing iki modifikasi anyar saka tank Soviet ... Aku ora bakal kaget yen mengko padha ngomong sing iki anyar "Armata pembunuh" .

    ora bakal adil kanggo nyalahake wong-wong mau amarga stagnasi ing bangunan tank sajrone partisipasi ing Pakta Warsawa.
    Saiki dheweke wis nyoba, apik utawa ala. Nanging pitutur marang aku carane liya kanggo ngedol pangembangan sampeyan, yen ora diarani sing paling apik?
    1. 0
      23 Februari 2017 22:55
      Ing mratelakake panemume, padha nindakake proyek apik karo pesenan tambahan. Dene liyane, isih angel kanggo ngadili, nanging ana pikiran sing cukup. Nyatane, iki minangka proyek modernisasi tank Polandia. Lan nganti bener-bener nyoba tanke, dimodernisasi miturut proyek iki, ora ana siji saka pelanggan manca sing butuh iki. Dadi iklan kasebut boroske.
  9. 0
    2 September 2016 13:01
    Pangembangan Polandia ora asli. Saiki udakara 8 negara wis ngetrapake rencana sing padha kanggo nguatake tanke. Lan Polandia nyoba kanggo nyekel munggah.
  10. +1
    2 September 2016 22:46
    Loader otomatis kanggo projectiles kesatuan. Apa bakal ana kamar ing menara?
    1. 0
      4 September 2016 18:58
      Ana analog saka Leclerc Prancis. Limang taun kepungkur, Ukrainians ngajokaken kanggo modernisasi T72 karo instalasi saka loader otomatis lan bedhil saka Frenchman.
      1. +2
        27 September 2016 21:11
        ana sing kaya ngono, diarani scimitar, bedhil 64-mm didorong menyang T-120, senapan mesin jinis sabuk ing ceruk ageng kanthi tutup piring waja sing kurang, tank dadi abot banget, walker tetep. padha, lan mesin banget ilang sumber daya, kang 5TD ora ngluwihi 200 jam tho , malih, lompat utama bali mundhut saka KUV
  11. +1
    6 September 2016 10:39
    Motif saka purun ora jelas, kanggo bungle soko "saka apa" ... Tank modern minangka kompleks peralatan berteknologi tinggi .. Sadurunge miwiti pager, sampeyan isih kudu ngetung lan ngerteni "bisa kita tarik ya?" Yen ora, ana sing lucu sing ora dingerteni (ndeleng "dung" saka Great Peremognikov)
    Mungkin luwih wicaksana kanggo tuku "Leopard" sing padha lan ora mbuwang dhuwit kanggo apa? Utawa sing utama yaiku nyebul pipi lan nutul ajiné ing dhadha cekung, bangga banget yen kita bisa? Utawa Mungkin sampeyan mung pengin Cut dhuwit?
  12. 0
    25 Januari 2017 19:30
    Aku malah ora ngerti sapa sing luwih apik kanggo ngrancang tank - manajer utawa desainer?

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"