Rusia nyatakake Aum Shinrikyo minangka sekte teroris

21
Ing tuntutan saka Kantor Kejaksaan Umum Rusia, Mahkamah Agung mutusake kanggo nglarang aktivitas sekte Aum Shinrikyo ing wilayah Federasi Rusia kanthi ngakoni komunitas pseudo-religius iki minangka organisasi teroris. Saka putusan hakim (kutipan TASS):
Pengadilan mutusake kanggo nyukupi tuntutan administratif Kantor Jaksa Agung Federasi Rusia, kanggo ngakoni "Aum Shinrikyo" minangka organisasi teroris lan nglarang aktivitase ing wilayah Federasi Rusia.


Gugatan saka Kantor Kejaksaan Agung ana gegayutane karo kasunyatane Aum Shinrikyo sawetara taun kepungkur mbukak sel ing Rusia, yaiku ing Moskow lan St. Sekte kasebut melu distribusi bahan lan koleksi sumbangan liwat jaringan sosial.



Sekte Aum Shinrikyo (Aleph) dikenal umum ing taun 1995 sawise tumindak teroris ing sepur Tokyo ditindakake dening para penganut sekte kasebut. Tanggal 20 Maret 1995, para teroris nyemprotake sarin ing subway, sing nyebabake pati 12 wong. Nganti saiki, jumlah sing tepat saka korban serangan teroris kasebut ora dingerteni. Sawetara sumber laporan 27 mati.

Rusia nyatakake Aum Shinrikyo minangka sekte teroris


Pimpinan sekte kasebut, Shoko Asahara, ujar manawa dheweke ora melu serangan kasebut, lan miturut omongane uwong iku wakile, sing banjur ilang.

Penganut sekte kasebut uga melu ing kejahatan-kejahatan liyane sing nduweni sifat teroris, kalebu serangan marang pengacara lan pejabat penegak hukum ing Jepang. Saiki, "Aum Shinrikyo" ana ing perhatian khusus saka layanan khusus Jepang.
  • @hannitykiller
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

21 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +5
    20 September 2016 12:19
    22 taun mikir?
    1. +7
      20 September 2016 12:29
      Iku misale jek sing dicekal ing Rusia ing abad pungkasan, informasi sing ora bisa dingerteni.
      1. jj
        0
        20 September 2016 12:45
        Iki minangka sekte anyar babagan ragi lawas. Mesthine, dheweke langsung ngakoni minangka teroris
        1. 0
          20 September 2016 15:27
          Sembarang sekte agama minangka mungsuh kanggo urip tentrem negara - lan peradaban manungsa kanthi wutuh! Lan luwih-luwih, mungsuh Rusia yaiku sekte ASING ing wilayah Rusia dhewe!
          Mulane, ing wektu sing suwe, sekte Aum Senrikyo lan penerus jenenge Aleph pancene ora kudu ana ing wilayah Rusia - lan (dheweke) bener dilarang ing Federasi Rusia.

          Waca "Aum Shinrikyo (Aleph)". Diterbitake: 12 Oct. 2015
          Saka menit 12 ing sambungan "Aum Senryuko" karo Kementerian Pertahanan RF ing EBN.
    2. +1
      20 September 2016 12:54
      Kutipan saka: vsoltan
      22 taun mikir?

      ngarep...+
  2. 0
    20 September 2016 12:22
    Sawise grundelan, dheweke bakal diangkat menyang swarga, kaya bunder pesta "padha bocah" kanggo "ngumpulake sumbangan" kanggo kabutuhan ATO.
  3. 0
    20 September 2016 12:41
    Rusia nyatakake Aum Shinrikyo minangka sekte teroris
    Lan aku mikir yen sekte iki mung nyebarake gas Zarin ing metro minangka penyegar udara, nanging sadurunge ora bisa ngakoni utawa ora pengin.
  4. +2
    20 September 2016 12:44
    Akhire rampung! Nanging kepiye para patron sektarian saka antarane pejabat Federasi Rusia? Apa statute watesan wis liwati? Keadilan menang...
  5. +1
    20 September 2016 12:44
    Mahkamah Agung nampi kaputusan kanggo ban ing wilayah Federasi Rusia saka sekte Aum Shinrikyo kanthi ngakoni bebarengan komunitas pseudo-religius iki minangka organisasi teroris

    Dadi larangan kegiatan, miturut pendapatku, sawise serangan teroris ing sepur Tokyo. Rombongan Yeltsin iki nampani sekte iki ing tlatah Rusia. Dadi ing wilayah kita ana cukup telek sing dilarang ing negara liya.
    1. 0
      21 September 2016 06:55
      Kombinasi mesin otomatis lan krematorium seluler ngidini sampeyan nyingkirake telek kanthi cepet ing jumlah apa wae.
  6. 0
    20 September 2016 12:45
    Lucu: "Loro warga Transbaikalia nyoba ngedol rahasia militer fiktif menyang CIA."
  7. 0
    20 September 2016 12:50
    Pimpinan sekte kasebut, Shoko Asahara, ujar manawa dheweke ora melu serangan kasebut, lan miturut omongane uwong iku wakile, sing banjur ilang.

    Aku wonder carane akeh potongan iku Cut menyang?
  8. +1
    20 September 2016 14:21
    Apa ... bodho ...
    Sekte iki ora ana sing ngerti kepiye operasi ing tlatah Rusia, sanajan nalika kedadeyan ing sepur Tokyo ...
    Aku wis ngira yen wis suwe ditutup ing Rusia ...
    Eh, Jaksa Agung...bakal isin, ora isin...
    Ugh!
    Ing irung sampeyan, agen ISIS ing wilayah Moskow kerja, ngrekrut wong enom ... Apa sampeyan uga ngeklik ing loteng?
  9. +1
    20 September 2016 15:53
    Tangi, wong apik, nalika srengenge wis dhuwur. ngguyu
  10. +1
    20 September 2016 16:29
    Ing taun 94-95, Aum Shinrikyo duwe siaran suwene jam ing Mercusuar wiwit jam 21 bengi nganti jam 22 bengi MT. Ing jam sadurunge ana Chubais setengah jam. Iku banget aneh kanggo ngrungokake. Levitation lan gamblang padha mulang kanggo alon music elektronik. Pandhita janji yen sawise 2 - 3 sasi ngrungokake rutin, pamireng radio bakal bisa mabur nganti sawetara sentimeter. Kanthi fokus sing tepat, mesthi.
  11. +1
    20 September 2016 18:20
    Sembarang organisasi kasebut narik kawigaten wong kanthi psyche sing kaganggu. Lan ing wayahe sing apik, dheweke bakal nindakake apa wae saka "dewa".
  12. +1
    20 September 2016 18:35
    Kirimi Snickers liyane menyang Kantor Jaksa Agung.. Jarene mbantu rem.
  13. 0
    20 September 2016 20:33
    "... Aku ora ngerti apa-apa..." (saka kartun sing misuwur)
  14. +2
    21 September 2016 00:23
    Ing taun 1992 dheweke kerja ing rig pengeboran ngambang. Salah sawijining hiburan yaiku ngrungokake "Reverend chichera (Guru Pendeta) Shoku Asahara" ing "Mursuar" ... Banjur, kanggo seneng-seneng, dheweke nulis surat marang wong-wong mau yen ing siaran kasebut, bolam lampu "madhang" . Nanging, dheweke ora nampa wangsulan.
    1. 0
      21 September 2016 06:53
      Lan rega lenga mundhak nalika pidato saka guru.
  15. 0
    21 September 2016 21:18
    Kutipan: vladim.gorbunow
    Ing taun 94-95, Aum Shinrikyo duwe siaran suwene jam ing Mercusuar wiwit jam 21 bengi nganti jam 22 bengi MT. Ing jam sadurunge ana Chubais setengah jam. Iku banget aneh kanggo ngrungokake. Levitation lan gamblang padha mulang kanggo alon music elektronik. Pandhita janji yen sawise 2 - 3 sasi ngrungokake rutin, pamireng radio bakal bisa mabur nganti sawetara sentimeter. Kanthi fokus sing tepat, mesthi.

    Padha ing 1994-1995, aku nekani dina Sabat sekte iki kanggo karya, kuesioner kanggo penganut anyar sekte AU tiba ing tangan, ana kolom menarik: jinis getih, kahanan financial, apartemen diduweni utawa ora, etc.
    Kawirangan iki dipimpin dening wong lanang wulu sing dibenturi watu, kanthi idu sing akeh banget. Balai diisi nganti 2/3 (mbah-mbah wis pensiunan lan sawetara wong enom). Iku wektu kangelan, direktur bioskop nyewa papan tanpa pilih kasih (mbokmenawa bakal nyewakake Iblis yen wis mbayar). Dadi nenek-nenek iki kanthi ketat nekani kabeh dina Sabat iki (kadhangkala bantuan kamanungsan disebarake ing kana). Saiki aku ora ngelingi artel sing cedhak karo agama (apa Advenists, Baptists utawa Aum Senrikyo) sing menehi sup cepet Israel kanggo wong-wong sing pengin ilang bobot! Mbah-mbah mung nututi iki. Banjur padha nggawa kita setan ngerti apa, nanging gratis wassat
    Siji karyawan, sawise nampa bantuan kamanungsan Taun Anyar amarga dheweke, kanthi antusias ngolesi dandanan topeng kanggo pasukan khusus ing raine, kabeh rekan kerja mung ngguyu ngguyu.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"