Review militèr

Pasukan khusus Rusia bakal nguji minicopter sing dilengkapi pencitra termal

23
Personel militer Komando Pasukan Operasi Khusus (KSSO) bakal nguji helikopter tanpa awak multi-rotor kanthi bobot pirang-pirang puluh gram, dilengkapi pencitra termal, laporan. Izvestia.


Pasukan khusus Rusia bakal nguji minicopter sing dilengkapi pencitra termal
Foto arsip

United Instrumentation Corporation (OPK) nerangake manawa "sanajan drone unik pas ing telapak tangan sampeyan, nanging bisa ngirim informasi video lan foto kanthi nyata ing format HD menyang panel kontrol, sing ngidini sampeyan ngenali obyek lan malah nimbang rincian paling cilik, contone, ing kamar kurang cahya - wektu ing jam wong.

Drone dikontrol saka tutup dada pribadi prajurit. Ing layar tablet, pejuang bisa mirsani gambar sing dikirim lan paramèter penerbangan.

"Lalat" kita bakal dilengkapi karo pencitra termal miniatur sing diprodhuksi ing njero omah sing bakal ngidini kanggo mirsani ing wayah wengi lan ndeteksi tenaga kerja lan peralatan, sanajan cara kamuflase optik digunakake dening mungsuh: jaring kamuflase utawa kamuflase. Drone mabur meh meneng, dikontrol kanthi sampurna lan maneuvers. Radius tumindake ora ngluwihi 1 km, nanging cukup kanggo ngrampungake tugas pengintaian ing pertempuran cedhak. - ngandika wakil resmi industri pertahanan, Leonid Khozin.

Dheweke nyathet yen "anyar drone gampang banget kanggo njaga lan operate - ora butuh luwih saka 10 menit kanggo nglatih spesialis kanggo aplikasi praktis, sing ora bisa dibandhingake karo latihan sing ditindakake dening operator kendaraan udara tanpa awak cilik kanggo tujuan militer lan sipil.

Sistem anyar digawa menyang posisi kerja sajrone siji menit.

Ing Kulon, sistem sing padha karo bobote 18 gram (jenis helikopter UAV Black Hornet) wis digunakake wiwit 2012. Dheweke ana ing layanan karo pasukan Amerika, Inggris lan Norwegia.
Foto sing digunakake:
TASS/Nikolai Muraviev
23 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. pamburu
    pamburu 30 September 2016 11:03
    +6
    apik! Dadi sampeyan ndeleng, saben pejuang bakal duwe mata mabur dhewe!
    1. Sipil
      Sipil 30 September 2016 11:24
      +1
      1. Patut, iku perlu kanggo nggawe gegeran UAV pejuang.
      2. Air nimbali marang gegeran UAV liwat ukuran cilik.
      3. EW lan laser gegeran jammers.

      PS. Iku medeni kanggo mikir carane perang bakal lumaku ing mangsa cedhak. Pancen kaya ing Terminator.
      1. cniza
        cniza 30 September 2016 11:45
        +5
        Ya, dina iki, kabeh wis owah akeh ing arah robotisasi lan pejuang kudu dadi spesialis sing kompeten. Sugeng dalu.
        1. Tusv
          Tusv 30 September 2016 12:02
          0
          Kutipan saka cniza
          Ya, dina iki, kabeh wis owah akeh ing arah robotisasi lan pejuang kudu dadi spesialis sing kompeten. Sugeng dalu.

          Aku panginten kok copters kita didandani free (bisa uga isih. Paling telung taun kepungkur, 2 bêsik padha reanimated tanpa ninggalake kasir). Wiwit cilik, dheweke diajari mabur drone.
        2. saturnus.mmm
          saturnus.mmm 30 September 2016 12:13
          0
          Kutipan saka cniza
          Ya, dina iki, kabeh wis owah akeh ing arah robotisasi lan pejuang kudu dadi spesialis sing kompeten.

          Quote: Sipil
          Iku medeni kanggo mikir carane perang bakal lumaku ing mangsa cedhak. Pancen kaya ing Terminator.

          Masa depan wis cedhak banget
          1. gawe tentrem
            gawe tentrem 1 Oktober 2016 15:29
            0
            Ngimpi elek. Sialan! Mungkasi bumi, aku bakal mudhun!
    2. Sith Gusti
      Sith Gusti 30 September 2016 11:26
      +3
      Ya, padha nindakake, nanging aku ora bakal ngomong ing ngendi, yen ora, sawetara bakal mulai nesu.
      1. Mikhail Krapivin
        Mikhail Krapivin 1 Oktober 2016 09:34
        +1
        Apik. Pancen, masa depan bakal teka. Lan ora ketompo carane kedaden kanggo kita kabeh. Apa wong-wong sing nindakake iki nonton Terminator? Dheweke nggawe wong kaya titanium, ndhelikake kabeh selang lan kabel, gantungake bedhil enem laras ing dheweke - lan nglawan dheweke yen kesehatan sampeyan cukup ..
        1. gawe tentrem
          gawe tentrem 1 Oktober 2016 15:32
          0
          Kenapa gelut karo dheweke? Tudingake menyang wong aneh sampeyan lan supaya wong-wong mau padha bokong!
  2. Ruswolf
    Ruswolf 30 September 2016 11:11
    0
    Apa kisaran pemancar?
    Aku sing karo radius cilik ora apik banget.
    Yen mungsuh nemokake dolanan kaya ngono, sampeyan bisa uga ora duwe wektu kanggo lunga!
    Menapa malih, mungsuh ing kahanan iki bisa nggunakake ora didhelikake, nanging piranti sing luwih maju.
    Apa ana spesialis?
    Nerangke!
    1. vasiliev yu
      vasiliev yu 30 September 2016 11:19
      +1
      Kutipan saka Ruswolf
      Radius tumindak ora ngluwihi 1 km, nanging cukup kanggo ngrampungake tugas pengintaian ing pertempuran cedhak.
    2. Aku maca warta
      Aku maca warta 30 September 2016 11:39
      +1
      Kanggo jarak cendhak - UAV cilik, kanggo jarak gedhe - gedhe.
      Deteksi saka UAV ora mimpin kanggo unmasking operator.
      Ngelingi "dragonfly" sampeyan mung bakal ngerti yen operator ndeleng sampeyan sing ana ing zona kanthi radius kilometer + jarak saka sampeyan menyang UAV. Lan ing tengah zona ana YOU.
      1. Dauria
        Dauria 30 September 2016 11:55
        +3
        Deteksi saka UAV ora mimpin kanggo unmasking operator.


        Hmm, ketoke inspektorat telekomunikasi ora kasengsem karo sampeyan. Biasane kedadeyan kaya mangkene - radio amatir kanthi sewenang-wenang lan kanthi ati-ati nggawe "pemancar" (kanthi kuat, iki minangka daya konsumtif 0 W ing kisaran 6 MHz. ngguyu ) banjur, wareg, ndamel prau sing digawe dhewe. Lan banjur wong lanang teka, padha takon Ladies lawas ing bench - sing "jack saka kabeh perdagangan" ing ngleboke. Kaya ngono ing taun 80-an. Nemokake tikus squeaking lan ngelingi panggonan iku ora masalah saiki. Iki minangka produk krasan, peralatan uga ...
  3. Altona
    Altona 30 September 2016 11:26
    +2
    Kutipan: Hunter
    apik! Dadi sampeyan ndeleng, saben pejuang bakal duwe mata mabur dhewe!

    --------------------------------
    Iki tegese siji platoon dumunung ing trenches, mungsuh ing grumbulan wis siyap kanggo nyerang. A grombolan drones mabur saka siji sisih, banjur menyang mungsuh ing cara sing padha. Kita ngetung "tawon" kita dhewe lan liyane lan mutusake ora kanggo perang, kaya ana luwih akeh tinimbang kita, ketoke. ngguyu
    1. Mikhail Krapivin
      Mikhail Krapivin 1 Oktober 2016 09:26
      0
      Ora cara iki. Siji platoon ing trenches ngirim drone kanggo ndeleng ngendi mungsuh. Lan mungsuh ngirim drones lan sijine metu platoon ing trenches amarga drone mungsuh IMPACT, lan padha ora mung bisa katon, nanging uga zafigat. Ing wektu sing padha, mungsuh dhewe, sawetara kilometer adoh saka papan sing mbebayani, kanthi tenang ngombe kopi tanpa kafein lan ngujo ontran-ontran sing kedadeyan ing layar smartphone. Iki minangka perang ideal Amerika.
    2. gawe tentrem
      gawe tentrem 1 Oktober 2016 15:46
      0
      Kaping pisanan, drone pengintaian teka, banjur nyerang drone lan pengebom ing sangisore tutup drone pejuang, dheweke ketemu karo drone pejuang garis ngarep ...
      Lan ing ngisor iki ana tank tanpa awak, kendaraan tempur infanteri, operator personel lapis baja karo prajurit tanpa awak.
  4. barclay
    barclay 30 September 2016 11:43
    0
    Nanging yen sawetara puluhan gram, apa luwih akeh tinimbang ing Kulon?
    Ing Kulon, sistem sing padha bobot 18 gram (UAV saka jinis helikopter Black Hornet) wis digunakake wiwit taun 2012. Dheweke ana ing layanan karo pasukan Amerika, Inggris lan Norwegia.
    Malah ing kasus iki, dolanan kasebut migunani banget lan perlu. Lan sing paling penting - domestik.
  5. prahara114
    prahara114 30 September 2016 12:22
    0
    Kutipan saka barclay
    Nanging yen sawetara puluhan gram, apa luwih akeh tinimbang ing Kulon?
    Ing Kulon, sistem sing padha bobot 18 gram (UAV saka jinis helikopter Black Hornet) wis digunakake wiwit taun 2012. Dheweke ana ing layanan karo pasukan Amerika, Inggris lan Norwegia.
    Malah ing kasus iki, dolanan kasebut migunani banget lan perlu. Lan sing paling penting, domestik.


    Kepiye carane sampeyan seneng karo pernyataan iki? "Capung kita bakal dilengkapi pencitra termal miniatur domestik produksi,"
    Nanging mung.
    Apa jenis baterei sing bakal mabur? Sapa sing bakal ngasilake?
    Apa sampeyan wis krungu babagan pabrik baterei lithium sing ambruk?
  6. PKK
    PKK 30 September 2016 12:38
    +1
    Ya, pungkasane, yen ora, dheweke wis mulai kuwatir nalika "mripat" katon.
    Dills mbokmenawa duwe iki. Aku wonder yen dill wiwit mundur ing gupuh, copter bakal fly sawise iku?
  7. Res_Ullus
    Res_Ullus 30 September 2016 14:55
    0
    Ing kene, fantasi ngetok omah kita ngguyu Apa sing bakal kelakon ing 50 taun? Oh, kanggo urip, kanggo ndeleng kanthi mripat siji eseman
    1. panas
      panas 30 September 2016 15:10
      +2
      Oh, ana sing ngandhani yen ing 50 taun kita bakal mburu gajah liar nganggo klub ... Yen kita urip, mesthi.
  8. panas
    panas 30 September 2016 14:56
    +2
    Minangka pemilik nyata saka quadrocopter (ora kaya iki, mesthi, nanging isih) aku takon dhewe: carane miwiti ing kahanan, ngomong, ing alas utawa bangunan padhet karo kabel listrik, etc.? Utamane ing wayah wengi? Utamané ing terrain ora pati ngerti ... Ing lapangan mbukak - ya, iku pancene migunani, nanging ing kahanan liyane .... pitakonan.
    1. Ruswolf
      Ruswolf 30 September 2016 18:55
      0
      panas
      Minangka pemilik nyata quadrocopter (ora kaya iki, mesthi, nanging isih) aku takon dhewe: carane miwiti ing kahanan, ngomong, saka alas utawa bangunan padhet karo kabel listrik, etc.? Utamane ing wayah wengi? Utamane ing medan sing ora pati ngerti ... Ing lapangan sing mbukak - ya, pancen migunani, nanging ing kahanan liyane ...

      Pitakonan mesthi rumit. Aku ora ngerti carane iku ing alas, nanging aku mung siji assignment nyata:
      Nalika nyedhak saka alas, saka jero banyu, menyang area sing mbukak kanggo nyabrang, ngawasi papan sing mbukak sadurunge nyebrang lan sawise (mriksa buntut).
      Apa sampeyan bakal weruh ing wayah wengi ing alas? Aku ora mikir bisa digunakake. Kepiye yen mabur liwat alas? Aku ora ngerti, nanging aku ora mikir iku nyata. Ana akeh sumber panas ing alas lan burrows kewan lan manuk lan bosok.
      Ing desa uga ora nyata. Ing wayah awan bakal dideteksi, lan ing wayah wengi malah wong biasa mlaku.
      Nanging amarga dheweke ujar manawa mung tes, kita bakal ngenteni kabar kasebut.
  9. pts-m
    pts-m 30 September 2016 15:29
    0
    Lan yen panyebaran angin permanen ana ing paprangan, mula "bumblebees" iki bakal cepet mati.Kanggo saben "racun" ana "penawar".
  10. rotor
    rotor 30 September 2016 19:23
    0
    Pocket UAV uga bakal pas ing perang

  11. Mikhail Krapivin
    Mikhail Krapivin 1 Oktober 2016 09:17
    0
    Ora nyinggung, nanging apa gunane? Ing Mathrasia, sampeyan bisa tuku drone sing luwih cilik, luwih adhem lan luwih dilengkapi kanthi adol gratis. Kita mesthi wis rampung, sing dadi cara dhewe lan entuk kamardikan teknologi saka Yankees. Nanging kasunyatan manawa kita wis pirang-pirang dekade ing wilayah iki minangka kasunyatan.