Kendaraan udara tanpa awak "Tian Yi" / SW6 (China)

5

Kendaraan udara tanpa awak kelas entheng beda karo peralatan liyane sing padha ing ukuran lan bobote sing cilik, sing, ing antarane, nyuda syarat kanggo basis utawa operator. Paru-paru drone bisa digunakake minangka bagéan saka komplèks adhedhasar sasis mobil, ing prau lan kapal, utawa malah diangkut dening pasukan pitungan. Saiki versi anyar UAV wis diusulake, cocok kanggo transportasi kanthi helikopter ringan. Pangembangan sing sepisanan iki bubar ditepungi dening wong Tionghoa penerbangan industri. Piranti saka jinis anyar diarani "Tian Yi" utawa SW6.

A UAV janjeni saka tampilan asli pisanan presented sak pameran Airshow China 2016, dianakaké ing Zhuhai, China ing awal November. Penulis proyek kasebut yaiku China Aviation Industry Corporation (AVIC). Minangka bagéan saka eksposisi, perusahaan nampilake akeh pangembangan anyar saka macem-macem kelas, kalebu helikopter serbaguna cahya Z-11WB lan drone SW6. Loro-lorone conto kasebut ditampilake ing pameran bebarengan, sing mesthine nuduhake panggunaan kompleks tanpa awak. Kajaba iku, conto liyane saka UAV anyar dituduhake ing wilayah mbukak, digawa menyang konfigurasi pesawat.



Proyèk anyar komplek tanpa awak iki dijenengi "Tian Yi" (Tian Yi). Kajaba iku, jeneng basa Inggris digunakake, yaiku terjemahan saka asline - Sky Wing 6 ("Heavenly Wing-6"). Ing rong conto pameran piranti kasebut, sebutan SW6 ditrapake. Kaya sing asring kedadeyan karo perkembangan Tionghoa ing macem-macem lapangan, jeneng ing rong basa kasebut padha lan bisa digunakake kanthi paralel tanpa watesan utawa risiko kebingungan.

Proyek Tien Yi ngusulake cara asli kanggo nggunakake kendaraan tanpa awak. Piranti kasebut dirancang kanthi cara supaya ing posisi transportasi ngenggoni volume minimal lan bisa diangkut ing sling njaba saka helikopter utawa pesawat sing ana. Yen perlu, kru operator kudu menehi prentah kanggo nyelehake, sawise UAV mbukak sayap lan nerusake kanggo ngatasi tugas kasebut. Ing wangun saiki, produk SW6 dilengkapi peralatan optoelektronik sing perlu kanggo pengawasan, utawa peralatan khusus liyane.

Cara aplikasi sing ora biasa kena pengaruh tampilan teknologi. Keperluan kanggo mesthekake transportasi aparat ing sling eksternal kanthi transfer mandiri paling cepet menyang kondisi kerja nyebabake pembentukan desain asli. Mekanisme kanggo pesawat lempitan lan unfolding digunakake. Kontur lan dimensi unit drone individu ditemtokake sesuai karo kabutuhan kanggo nyilikake dimensi ing posisi transportasi. Sampeyan kudu nyatet sing nalika lempitan unit SW6 kurang resemblance kanggo kendaraan mabur pengintaian.

Kanggo ngatasi tugas, skema aerodinamis non-standar digunakake. Prodhuk "Tien Yi" nampa fuselage elongated, accommodating kabeh Unit perlu, uga loro pesawat prewangan saka struktur lempitan. Buntute ilang. Minangka pembangkit listrik, kompleks sing kasusun saka baterei lan motor listrik saka daya sing dibutuhake digunakake. Sing terakhir disambungake menyang baling-baling loro-bladed.

Kendaraan udara tanpa awak "Tian Yi" / SW6 (China)
SW6 nduweni desain aerodinamis asli. Foto C4defence.com


Unsur utama UAV SW6 yaiku fuselage saka elongation dhuwur, bagean salib sing duwe wangun elips. Kerucut irung digawe ing wangun ellipsoid, sing ndadekake bisa ngoptimalake aerodinamika produk. Ndhuwur fairing sirah, sarana kasedhiya kanggo mbukak bidang vertikal cilik. Miturut sawetara laporan, piranti iki minangka salah sawijining antena kanggo ngirim lan nampa sinyal radio. Ing lumahing njaba fuselage ana pengikat kanggo instalasi konsol swiwi sing bisa dipindhah.

Ing mounts ngarep, diselehake konco conthong irung, loro nyenengake swiwi ngarep sing movably dipasang. Swiwi ngarep digawe lurus lan duwe wangun persegi dowo ing rencana. Amarga kudu ngubengi sumbu pengikat, bagian oyot konsol digawe bunder. Ing pojok mburi swiwi ngarep ana loro ailerons, manggoni watara setengah span. Nalika drone ditransfer menyang posisi transportasi, konsol swiwi ngarep dibebasake saka kunci ngunci lan diselehake ing permukaan ndhuwur fuselage kanthi mundur. Ing kasus iki, pucuk swiwi ana ing tingkat bagean buntut saka fuselage.

Buntut drone Cina anyar dilengkapi engsel kaping pindho kanggo nempelake swiwi mburi. Ing arsitektur, iku padha karo ngarep, nanging wis sawetara beda. Dadi, swiwi mburi duwe span luwih gedhe, lan uga ditempelake ing ngisor fuselage. Uga ngemot pesawat kanggo kontrol, nanging beda-beda ing proporsi sing beda. Kanggo nambah stabilitas apparatus ing sadawane dalan, konsol swiwi mburi dilengkapi pesawat vertikal tambahan saka dhuwur cilik lan wangun trapezoidal.

Ing posisi transportasi, konsol swiwi mburi melu maju lan dumunung ing ngisor fuselage. Bagian oyot kasebut ora metu saka bagean buntut drone, lan pesawat vertikal tambahan ana ing ngarep fairing sirah. Ing posisi iki, swiwi mburi lempitan ora mung nyuda dimensi sakabèhé saka prodhuk, nanging uga nglindhungi peralatan pengintaian saka pengaruh external.


Drone SW6 lan rudal dipandu AG-300M ing sling njaba helikopter Z-11WB. Foto C4defence.com


Nalika lempitan, SW6 UAV bisa Hung ing pylons siji utawa pesawat liyane. Sajrone pameran Cina anyar, salah sawijining prototipe drone ditampilake minangka muatan saka helikopter multi-tujuan Z-11WB. Konsol piranti kasebut dilebokake, banjur dilebokake ing suspensi eksternal saka helikopter, nggunakake tunggangan khusus ing sisih kiwa. Ing kasus iki, drone wis dilereni soko tugas ing sudhut tengen relatif kanggo posisi operasi normal. Ing ngisor apparatus diarahake menyang njero, menyang fuselage saka helikopter, lan swiwi ndhuwur lempitan diarahake metu. Ing negara iki, "Tian Yi" bisa dikirim dening operator menyang wilayah sing dipengini sing arep digunakake.

Kaya ing ngisor iki saka data sing kasedhiya, drone Cina paling anyar duwe tata letak volume internal sing cukup prasaja. Kompartemen ngarep fuselage diwenehake ing peralatan kontrol lan peralatan target. Umume volume liyane dikuwasani dening baterei lithium-ion. Motor listrik dipasang ing buntut. Bentenane karakteristik antarane SW6 lan UAV modern liyane kanthi sistem propulsi listrik yaiku anané sawetara drive sing tanggung jawab kanggo mbukak swiwi. Mesin kemudi sing nyedhiyakake operasi pesawat kontrol, ketoke, diselehake ing konsol swiwi.

Tugas utama drone anyar yaiku nindakake pengintaian lan mbantu deteksi macem-macem obyek. Amarga iki, jinis muatan utama yaiku platform sing stabil kanthi peralatan optoelektronik. Kamera video lan imager termal kanthi sistem panuntun dipasang ing fuselage maju. Nyatakake kemungkinan njupuk video kanthi resolusi dhuwur. Peralatan UAV liyane nyedhiyakake telemetri lan transmisi sinyal video menyang konsol operator. Kompleks optik-elektronik nyedhiyakake pengamatan wilayah sing ditemtokake ing sembarang wektu dina lan kanthi watesan minimal ing kondisi meteorologi.

Miturut data sing diterbitake, drone Tian Yi bisa ngatasi ora mung tugas ndeteksi target. Komplek perang elektronik sing entheng wis digawe, cocog kanggo panggunaan bebarengan karo peralatan kasebut. Ing konfigurasi kasebut, UAV cahya bisa ngganggu operasi sistem elektronik mungsuh kanthi ngetokake interferensi ing pita frekuensi tartamtu. Kamungkinan pangembangan luwih lanjut saka proyek SW6, sing ing mangsa ngarep bakal nyebabake munculna opsi muatan anyar, ora kudu dikalahake. Dadi, ing sawetara sumber wis kasebut yen drone bisa dilengkapi karo warhead sing dadi kontrol gaman kanggo numpes target lemah.


UAV sing digantung, tampilan sisih. Foto Karelmilitary.livejournal.com


Operasi kendaraan tanpa awak kudu dikontrol nggunakake konsol operator, liwat komunikasi radio rong arah. Perusahaan pangembang ora nduduhake peralatan kasebut, nanging kemungkinan kompleks Tian Yi nggunakake remot kontrol portabel kompak sing dilengkapi layar kanggo nampilake informasi lan sinyal video sing ditampa saka UAV, uga sawetara kontrol sing dibutuhake.

Miturut data sing diterbitake, bobot lepas landas maksimum SW6 tekan 20 kg. Ing kasus iki, piranti bisa njupuk nganti 5 kg muatan saka siji waé utawa liyane. Daya motor listrik ngidini sampeyan tekan kecepatan nganti 100 km / h. Pangisian daya baterei cukup kanggo durasi penerbangan kira-kira 1 jam, gumantung saka macem-macem faktor.

Kaya sing wis kasebut, tampilan lan arsitektur sing ora biasa saka UAV Tian Yi / SW6 digandhengake karo metode aplikasi asli sing diusulake dening penulis proyek kasebut. Ahli AVIC nyaranake supaya ora ngluncurake drone saka lemah, kaya sing ditindakake ing piranti liyane sing padha. Sampeyan kudu dikirim menyang titik wiwitan kanthi helikopter utawa pesawat kanthi karakteristik sing dibutuhake. Nganti wayahe ngreset, piranti ing sling njaba ing negara lempitan. Fitur karakteristik aplikasi iki yaiku kamungkinan paningkatan sing signifikan ing sawetara. Ing kahanan kaya mengkono, UAV ngirim ora mbuwang daya baterei ing Papan nalika pindhah menyang titik wiwitan, amarga peralatan liyane tanggung jawab kanggo pangiriman menyang wilayah tartamtu. Thanks kanggo iki, sampeyan bisa nggunakake jam kerja sing kasedhiya kanthi efisiensi maksimal.

Sawise ngreset, otomatisasi piranti kasebut kanthi mandiri mbukak sayap, miwiti motor listrik lan ditransfer menyang negara penerbangan. Sawisé iku, operator Komplek bisa njupuk UAV ing kontrol lan miwiti kanggo nindakake tugas diutus. Ing konfigurasi dhasar, SW6 bisa ngawasi macem-macem obyek lemah, wong, peralatan, etc. Sampeyan uga bisa nggunakake piranti kasebut minangka pembawa kompleks perang elektronik cahya sing ngalangi panggunaan frekuensi tartamtu dening mungsuh. Yen informasi babagan kamungkinan nglengkapi UAV karo warhead bener, saliyane kanggo pengintaian utawa tugas liyane, Tian Yi bakal bisa kanggo nindakake serangan marang target dimaksudaké. Nanging, ing kasus terakhir, produk sing rada larang dadi bisa digunakake lan bakal ilang kamungkinan kanggo nggunakake maneh.


Tampilan bagean buntut saka apparatus. Foto Twitter.com/xinfengcao


Apa sing kudu ditindakake UAV sawise pangisi daya baterei kesel ora ditemtokake. Mbokmenawa, piranti kasebut dilengkapi sawetara cara kanggo nggawe kebangkrutan sing aman. Produk saka kelas iki paling kerep nggunakake parachutes lan silinder pneumatik, sing nyuda kacepetan mudhun lan weaken impact ing lemah. Mbokmenawa proyek Cina paling anyar nggunakake alat sing padha, nanging komposisi sistem landing sing tepat ora diungkapake.

Sajrone pameran Airshow China anyar, perusahaan pangembang nuduhake rong salinan drone sing janjeni. Salah sijine dituduhake ing pendopo, ditransfer menyang posisi transportasi lan dilereni soko tugas saka pylon saka helikopter Z-11WB anyar. Kapindho, sabanjure, ditransfer menyang posisi penerbangan lan, ing wangun iki, dipasang ing rak khusus, dadi pameran area pameran sing mbukak. Thanks kanggo pendekatan iki kanggo nduduhake conto anyar, kabeh wong entuk kesempatan kanggo ndeleng pangembangan asli ing kabeh negara sing bisa ditindakake, kajaba karya nyata ing udara.

Tujuan proyek AVIC anyar yaiku kanggo nambah potensial pengintaian pesawat sing wis ana. Kasunyatane malah pesawat entheng lan helikopter cukup gedhe lan ing sawetara kahanan, dheweke ora bisa ngawasi target kanthi rahasia, mbukak topeng kanthi swara. Drone ukuran cilik lan meh bisu kanthi motor listrik ora ana kekurangan kasebut, nanging ing babagan potensial pengintaian, meh padha karo "sedulur sepuh". Mangkono, panggunaan bareng operator berawak lan pengintaian tanpa awak utawa aparat perang elektronik bisa nambah efisiensi kerja ing kahanan tartamtu.

Informasi babagan kemungkinan dodolan piranti SW6 menyang siji utawa pelanggan liyane durung kasedhiya, amarga "pertunjukan perdana" pangembangan asli iki mung sawetara dina kepungkur. Nanging, UAV anyar narik kawigatosan para spesialis lan masarakat, sing ing mangsa ngarep bisa nyebabake kontrak pertama kanggo produksi massal lan pasokan peralatan. "Tian Yi" nduweni fitur khas sing mbedakake saka drone kelas ringan modern liyane. Munculé kontrak pasokan bisa dianggep minangka konfirmasi saka bener, panguripan lan prospek gagasan sing diusulake.


Miturut situs web:
http://bestchinanews.com/
http://chinadefenseobservation.com/
https://shephardmedia.com/
http://c4defence.com/
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

5 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. 0
    10. november 2016 09:02
    China bakal ngluncurake UAV menyang masal, kanthi rega terjangkau ... apa wae sing dikarepake, cilik lan gedhe lan kejut ..
    1. +2
      10. november 2016 12:58
      Kendaraan udara tanpa awak "Tian Yi"

      Lan pangembangan luwih lanjut, model "Tol Kai". ngguyu
      1. +1
        10. november 2016 13:01
        Kutipan saka umah
        Kendaraan udara tanpa awak"Tian Yi»

        Lan pangembangan luwih lanjut, model "Tol Kai" ngguyu

        apik ngguyu apik
  2. 0
    10. november 2016 15:37
    Kanggo nyuda biaya sabisane, UAV cilik kudu prasaja kaya paku tanpa lonceng lan suling kayata sayap lempitan. Carane nyumerepi drone lengkap ing helikopter iku prakara liyane.
    1. 0
      10. november 2016 17:38
      Kanggo nyuda biaya sabisane, UAV cilik kudu prasaja kaya paku tanpa lonceng lan suling kayata sayap lempitan.

      Dadi "Scolopendra"ku! Bener, mesin kasebut dudu baling-baling, nanging PuVRD - wektu loitering cendhak - mula aku nganggep minangka amunisi sing dikontrol kanthi jarak jauh. Sanajan bisa nginstal pandhuan laser - nanging iki wis luwih larang ...
      Kanggo siji (pisanan utawa kaloro ing salvo) - luwih akeh bahan bakar lan kamera video karo transmisi, lan kabeh liyane - dismantled target lan pindhah!
      Ngopo on kapindho? Lan kanggo mriksa yen mungsuh duwe apa-apa saka pertahanan udhara, uga, ana 30 ... 57mm meriam kanthi cangkang detonasi sing dipandu, lan liya-liyane. , Helikopter ... Sampeyan kudu mikir karo sirah, lan ora mung mangan ing! wassat

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"