Review militèr

Penemuan nalika perang. Babagan komunikasi radio, sosis lan jam tangan

28
Minggu kepungkur kita wis wiwit ngomong babagan kasunyatan manawa perang, paradoks, minangka mesin pangembangan peradaban. Dina iki kita bakal pirembagan bab penemuan sing diparingake dening Perang Donya Kapisan lan Kapindho kanggo manungsa.



“Kawitan, dhisik! Aku nomer loro!"


Penemuan pisanan, tanpa angel mbayangno karya layanan udara saiki, yaiku sistem komunikasi. Sadurungé Perang Donya I, awak pesawat mung bisa komunikasi karo awak pesawat lan lemah liwat gerakan, bengok, utawa sinyal.
Banjur teka telegraf. Nanging banget rapuh - sajrone perang, garis rusak lan militer tetep mati saka jagad iki.

Penemuan nalika perang. Babagan komunikasi radio, sosis lan jam tangan


Mulane, para ilmuwan ngadhepi tugas nggawe sambungan nirkabel sing bisa dipercaya, sing ora bakal wedi karo "bom apa wae". Kajaba iku, langkah pisanan ing arah iki ditindakake ing pungkasan abad kaping 19, nalika ilmuwan Rusia Alexander Popov nemokake telegraf nirkabel. Ing wektu sing padha, fisikawan Jerman Heinrich Hertz nemokake gelombang elektromagnetik. Lan wis ing spring saka 1896, Popov nggawe presentation kang ndhukung sing wis ketemu cara gelombang elektromagnetik bisa ngirim sinyal electrical informatif.

Lan setahun sabanjure, Alexander Popov nduduhake eksperimen ing ngisor iki: panrima diselehake ing laboratorium fisik Universitas St. Petersburg, lan pemancar diselehake 250 meter saka iku, ing laboratorium kimia. Saka siji bangunan menyang liyane, thanks kanggo mesin kang nglumpuk, Popov ngirim pesen radio pisanan: "Heinrich Hertz." Prastawa iki bisa diarani titik wiwitan pangembangan radio. Lan sawetara taun salajengipun, produksi peralatan kuwi dilebokake ing stream ing Rusia.



Nanging bali menyang pilot. Upaya pisanan kanggo nginstal radiotelephones ing pesawat gagal - rame banget ing kokpit, lan mesin ngganggu transmisi radio. Masalah kasebut kudu dirampungake, lan dirampungake kanthi cepet. Panelusuran ditindakake ing Brookland lan Biggin Hill. Lan banjur ana wawasan - helm digawe ing ngendi para perancang bisa masang headphone lan mikropon.
Lan iki minangka helm Angkatan Udara Inggris sadurunge panemuan komunikasi radio.




Wektu kanggo urip

Penemuan liyane sing padha penting yaiku jam tangan. Sajrone perang, saben detik bisa dadi klimaks lan biaya atusan, yen ora ewonan, nyawa. Mulane, solusi sing paling trep - watch ing ngarepe mata, lan ora ing chain, minangka sadurunge - teka sabenere ing perang. Bener, suwe sadurunge Perang Dunia I. Iki diciptakake ing pungkasan abad kaping 19 dening Mappin lan Webb. Kaping pisanan, iki minangka jam tangan kanthi bolongan ing sisih loro, sing bisa dilebokake tali utawa, paling ora, tali. Perwakilan perusahaan sing teka karo solusi kasebut kanthi bangga ujar manawa sajrone perang umum Perang Anglo-Sudanes II, bagean saka kamenangan dadi milik para pencipta jam tangan.



Popularitas chronometers kuwi skyrocketed ing awal abad kaping 20. Nalika iku jam tangan trench katon. Yen ora, padha disebut "bangkekan" - wristlet. Jam tangan pisanan ing gaya iki digawe ing Swiss ing taun 1880 dening Girard-Perregaux kanggo Angkatan Laut. armada. Banjur perusahaan liyane gabung karo produksi wristlet kanggo militer. Kabeh jam tangan padha banget karo saben liyane: jumlah gedhe, tangan luminescent, kasus kasebut diselehake ing cangkang logam sing padhet.

Perusahaan H. Williamson dadi misuwur ing bidang produksi jam parit. Miturut data taun 1916, saben prajurit kaping papat nganggo jam tangan, lan telu liyane pengin tuku.

Ing wektu perang, jam tangan ora mung dadi penemuan sing migunani, nanging uga minangka simbol kamakmuran. Lan ing taun 1917 ing Paris, Louis Cartier nampilake produk anyar kanggo publik - jam tangan Cartier Tank. Ing presentasi, dheweke ngakoni yen dheweke nggawe kronometer iki, sing diilhami dening penampilan tank Renault FT-17.



Lim Cartier presented siji saka chronometers Tank pisanan Jendral John Pershing. Iki minangka stunt publisitas sing cerdas - jam tangan Cartier langsung dadi tandha wong sing kuwat lan tekad sing ngerti regane wektu.

Pierre Rainero, direktur Cartier International, ngomong babagan lair saka jeneng Tank sing sukses:
"Jam tangan kasebut muncul ing toko Cartier ing November 1919. Nanging padha ora didol minangka Cartier Tanks. Jeneng iki banjur bakal dianggep banget provokatif. Pelanggan teka ing toko Cartier kanggo tuku jam tangan persegi dowo, iku kabeh ... Ora ana sing ngerti sapa sing pisanan menehi jeneng Tank kanggo jam tangan. Bisa dadi desainer utawa buruh sing ndeleng mirip gambar kasebut.




Minangka Steel Iki Tempered

Penemuan penting liyane nalika Perang Donya I yaiku stainless steel. We utang dheweke lair kanggo Inggris Harry Brearley. Ing wektu iku, para ilmuwan nggoleki logam sing bisa tahan suhu dhuwur, bahan kimia lan stres mekanik sing kuwat.



Eksperimen banjur diterusake, lan utamane, Harry Brearley nyoba nambahake kromium udakara 10 persen ing baja karbon. Jinis logam anyar wis titik leleh munggah pangkat. Nanging, wektu mbantu kanggo ngevaluasi asil: nyobi njupuk wektu dawa, lan Harry mbuwang akeh ingot menyang dalan, ngendi padha lay ing udan ing tumpukan saka kethokan. Lan saiki, sawise sawetara wektu, ilmuwan weruh sing sawetara ingot ora teyeng.

Rahasia baja tahan karat ditemokake ing taun 1913. Saka iku padha wiwit nggawe ora mung gaman, nanging uga mesin pesawat, lan sawise iku baja kuwat digunakake - padha wiwit cast instruments medical, cutlery lan akeh liyane saka iku.

master teh

Dina iki angel mbayangno urip kemah tanpa kantong teh, nanging ora sengaja diciptakake. Trader Thomas Sullivan, sing adol teh ing lodhong gedhe, mutusaké kanggo nyoba kanggo Pack ing tas sutra cilik. Salah sawijining pelanggan ora sengaja nyemplungake tas kasebut menyang banyu panas lan ngerti manawa nyeduh teh kanthi cara iki luwih trep. Iluminasi teka ing taun 1904. Banjur Thomas Sullivan ngganti sutra larang karo gauze murah lan ngurangi jumlah teh kanggo siji spoonful.



Ing ngarep, teh kuwi, dikemas ing tas, dadi penemuan nyata lan nemen nggampangake urip para prajurit. Dheweke malah nyebut tas kasebut "bom teh".
Lan tas teh sing wis teka kanggo sampeyan lan aku diciptakake dening insinyur Adolf Rumbold. Jenis kemasan iki muncul ing taun 1929.

sosis donya

Tema panganan panemuan bakal terus ... sosis soy. Padha muncul sawise Perang Donya II. Penulise yaiku walikota Cologne Konrad Adenauer (dheweke dadi Kanselir Federal Jerman pertama (1949-1963)).



История punika. Amarga blokade Inggris, paceklik teka ing kutha Cologne. Walikota, sing ora mung nduweni bakat manajerial, nanging uga penemu, wiwit nggoleki apa sing bisa ngganti produk sing paling populer - roti lan daging.
Ing wiwitan, dheweke disimpen kanthi gulungan sing digawe saka gandum, jagung lan glepung beras. Nanging dumadakan, panyedhiya utama kabeh sing kasebut ing ndhuwur, Rumania, mlebu perang, lan pasokan mandheg.

Banjur walikota mutusake kanggo nyoba nggunakake kedhele kanggo panganan. Contone, nggawe sosis metu saka iku, kang langkah banget beboyo kanggo Jerman, ngendi produk iki minangka simbol. Nanging ora ana papan kanggo para warga sing keluwen kanggo nggulung irung babagan kasunyatan manawa sosis, kaya-kaya, dudu sosis. Produk anyar didol kanthi cepet lan malah nampa jeneng romantis - "sosis saka donya."



Nanging, Konrad Adenauer ora bisa entuk paten kanggo wong-wong mau: ing Jerman, mung produk daging sing bisa diarani sosis. Walikota kuliner entuk paten kanggo sosis vegetarian mung tanggal 26 Juni 1918 saka mungsuh Jerman, Raja Inggris George V.

Penemu ora mandheg ing kono: dheweke nggawe piranti liyane kanggo urip, nanging kabeh wis ilang. Nanging sosis soy tetep. Lan dina iki bisa dianggep minangka progenitor kabeh "susu", "krim", "gurih" lan "khusus" sing bosen ing rak-rak toko kita.
Pengarang:
28 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Amuret
    Amuret 30. mars 2017 06:39
    +6
    Matur nuwun! menarik. Sadurungé ing majalah "PM" ing kaca pungkasan ana "sajarah bab-bab prasaja", sanadyan format rada beda, nanging uga menarik.
  2. V.ic
    V.ic 30. mars 2017 06:44
    +4
    (C) Popov nemokaké telegraf nirkabel. Ing wektu sing padha, fisikawan Jerman Heinrich Hertz nemokake gelombang elektromagnetik.

    Kréta ana ing ngarepe jaran. Maxwell-Hertz-Popov(Rutherford)//?Marconi????/ Mung iki.
  3. Inggris
    Inggris 30. mars 2017 06:44
    +7
    Kabeh panemuan kasebut (kajaba radio, mbok menawa) ora ana apa-apa dibandhingake karo sintesis amonia Haber, sing asline diciptakake supaya bisa jenuh ing ngarep Jerman nganggo bahan peledak. Saiki ing carcass manungsa rata-rata nganti katelu saka nitrogen asal sintetik. Iku simbolis yen teknologi terobosan iki minangka respon marang sanksi marang Jerman.
  4. inkass_98
    inkass_98 30. mars 2017 06:49
    +8
    Dhaptar panemuan sing lair saka perang mung ora ana telas, perang minangka mesin kemajuan (bebarengan karo kesed).
    Pengikat zip, antibiotik, topeng gas, peralatan scuba - iki mung sing ora mbutuhake gaweyan saka pikiran. Yen katon ing sakubenge sampeyan, sampeyan bisa nemokake luwih akeh temuan jaman perang iki.
  5. bionik
    bionik 30. mars 2017 06:49
    + 19
    Mesthi wae, matur nuwun kanggo penulis kanggo karya kasebut, nanging aku ora sinau apa-apa sing anyar saka artikel kasebut kanggo aku dhewe. Saka aku aku bisa nambah: "..... Ing taun 1915, tentara Rusia wiwit nyuplai apa sing diarani. "godhok pemanasan dhewe" ing batch winates. Ing ngisor kaleng diuripake, sing nyebabake kontak karo kapur cepet karo banyu, lan minangka asil reaksi, sajian digawe panas dipikolehi, lan tanpa kumelun, sing penting banget ing kahanan militèr.Penemuan insinyur Rusia Yevgeny Fedorov iki sawisé Perang Donya I, sayangé, dilalekake ing negara kita, nanging Jerman banget nyengsemake, sing bisa nggawe produksi massal ing perang sabanjure ......" ( S.).
    1. Doliva63
      Doliva63 4 april 2017 19:10
      +7
      Dadi, panganan kaleng sing digawe panas dhewe ing SA ketemu maneh ing taun 80-an. Luwih - ora ngerti.
  6. demotivasi
    demotivasi 30. mars 2017 07:25
    + 22
    Babagan sosis soy, perang wis rampung 72 taun, lan kita terus mangan. Mungkin iki wektu kanggo nglaporake marang wong yen sampeyan wis bisa nyelehake daging ing sosis?
    1. Amuret
      Amuret 30. mars 2017 07:49
      +3
      Kutipan: demotivator
      Babagan sosis soy, perang wis rampung 72 taun, lan kita terus mangan. Mungkin iki wektu kanggo nglaporake marang wong yen sampeyan wis bisa nyelehake daging ing sosis?

      Apa sampeyan? "Ijo" ora bakal ndhukung mungsuh ahli nutrisi.
  7. midshipman
    midshipman 30. mars 2017 07:40
    + 21
    Aku nerbitake artikel ing "VO" "Diutus: kanggo siaran ing saindhenging negara." Ing artikel iki, aku nuduhake kepiye direktur NII-33, lan kanca apik, nggawe stasiun radio Timur Jauh ing Leningrad ing taun 1942. Apa sing anyar: 1. Antena digantung ing balon barrage. Nazi ora bisa nemtokake lokasi stasiun kasebut. 2. Spirov S.V. dadi peretas pisanan ing USSR. Dheweke nyusup menyang sistem penyiaran DV saka Jerman Hitler lan ing frekuensi lan gelombang "panrima rakyat" kanggo populasi Jerman ana transmisi saka Leningrad. Padha dirungokake dening kabeh Eropah kajaba Jerman. Hitler ngamuk. Apa sing bakal sampeyan lakoni nglawan peretas Rusia. Spirov S.V. Kanggo iki, dheweke dianugerahi Ordo Bintang Merah.
    Wis ing 70s, bebarengan karo wong, kanggo panemuan liyane, kita nampa pesenan lan Hadiah Negara USSR. Kamulyan kanggo peretas pertama USSR !!! Aku duwe pakurmatan.
    1. Moscow
      Moscow 30. mars 2017 19:37
      +3
      Dear "midshipman", layanan kanggo wong Soviet lan ilmu ora mangu! Kanggo iki, sampeyan lan kanca-kanca wis bola-bali dianugerahi penghargaan negara sing dhuwur. Nanging ekspresi sampeyan: "... bebarengan karo dheweke kanggo panemuan liyane nampa pesenan lan Hadiah Negara saka USSR ......" Iku muni rada ora sopan ing hubungan karo Anugrah Motherland kita ... Sampeyan bisa ngerti sing kanggo sampeyan. "Hadiah Negara USSR", penghargaan sing rada sepele sing ditampa kanthi terus-terusan, kaya surat tugas kanggo liburan profesional ....
      1. biaya
        biaya 30. mars 2017 22:06
        +5
        Dear "wong tengah", Layanan sampeyan kanggo wong-wong Soviet lan ilmu pengetahuan ora diragukan! Kanggo iki sampeyan wis bola-bali nampa pesenan lan Hadiah Negara saka USSR. Lan ing Moscowlan ora ana Hadiah Negara USSR, mula dheweke nesu.
        Kanggo telpon sampeyan - "Kamulyan kanggo peretas pisanan saka USSR!!!", kita kanthi bulat njawab kabeh forum: "Kamulyan kanggo peretas pertama USSR !!! Kesehatan sing apik kanggo sampeyan, umur panjang, sukses kreatif lan negara anyar hadiah lan penghargaan!
  8. parusnik
    parusnik 30. mars 2017 07:47
    +6
    Penulis lali babagan panganan kaleng. Koki Prancis Nicolas Appert dianggep minangka penemu. Lan kanggo pisanan, panganan kaleng wiwit digawe nalika Perang Napoleon.bionik sing bener ditunjuk..
    1. biaya
      biaya 30. mars 2017 22:14
      +4
      Lan kubus bouillon "Galina Blanca"! Lan susu kental, sawise kabeh!
      1. Inggris
        Inggris 1 april 2017 03:25
        0
        Susu kental ora ana hubungane karo urusan militer wiwit wiwitan. Kaya Galya Belaya. Punika bowril Inggris - ya.
        1. biaya
          biaya 1 april 2017 03:40
          +2
          Kowe bener Inggris, mesthi, "Maggi", lan "Galina Blanca"
          Diet tentara Jerman 1903 - Ing jar gedhe - 1200 kubus bouillon.

          Jatah garing prajurit Jerman 1938 - duduh kaldu "Maggi", ing kubus, siji kubus - rong piring, karo beras ...
          1. biaya
            biaya 1 april 2017 04:02
            +2
            Nanging babagan susu kental, sampeyan salah, Inggris. Ing taun 1854 ing Amerika Serikat, Borden nyipta cara kanggo ngembun susu, lan ing taun 1858 dheweke mbukak pabrik pertama ing donya kanggo produksi susu kental, kanthi wabah Perang Sipil, produk kasebut wiwit diprodhuksi kanthi jumlah gedhe kanggo nyedhiyakake prajurit Lor karo iku. Ketenaran sawise perang Borden ngidini dheweke ngatur sawetara pabrik anyar, menehi perusahaan sing makmur marang putra-putrane, lan dheweke mungkasi dina ing kutha cilik Texas sing jenenge Borden kanggo pakurmatan.
            Pabrik pisanan kanggo produksi susu kental ing Rusia muncul ing Orenburg ing taun 1881 kanggo nyedhiyakake susu kaleng kanggo tentara Rusia.

            uji coba lapangan dening tentara susu kaleng Northern Borden 1854
  9. nivasander
    nivasander 30. mars 2017 09:14
    +8
    Mbah ngandhani yen akeh prajurit Siberia duwe wadded utawa wulu ... weteng (kanggo ngapusi ing salju). Wiwit Oktober 1942, gaiters iki diprodhuksi dening industri ngarep-baris lokal lan padha nyebar ing ngarep Leningrad, Volkhov lan Lor-Kulon.
  10. RomanRVV
    RomanRVV 30. mars 2017 11:10
    +7
    Lan panemuan B.I. Slits ing 1941? Aku dibukak lori ing hidrogen. Waca "Letnan Hidrogen" http://www.avtoretro.com/e/3231928-vodorodnyiy-le
    ytenant
    1. Amuret
      Amuret 30. mars 2017 11:28
      +3
      Kutipan: RomanRVV
      Lan panemuan B.I. Slits ing 1941? Aku dibukak lori ing hidrogen. Waca "Letnan Hidrogen" http://www.avtoretro.com/e/3231928-vodorodnyiy-le
      ytenant

      Ana sing kaya ngono. Nanging aku maca ora ing sumber sing dituduhake, nanging ing buku babagan panemuan para pengrajin ngarep.
      1. RomanRVV
        RomanRVV 30. mars 2017 13:36
        +2
        Ana uga dokumenter babagan iki.
  11. curious
    curious 30. mars 2017 13:03
    +6
    Penulis babagan komunikasi radio umume, uga babagan komunikasi radio ing penerbangan, piye wae kesed nulis sing bisa dingerteni.

    Buku kasebut dimaksudake kanggo akademi militer, sekolah militer sing luwih dhuwur, uga kanggo staf teknik lan teknis spesialisasi teknik radio saka macem-macem cabang militer.

    Prasaja lan cetha.
  12. Altona
    Altona 30. mars 2017 15:00
    +8
    Artikel kasebut apik nanging ora lengkap. Perang "nemokke" komputer, ing kawitan, mesthi, iku mesin kanggo kriptografi lan kabeh jinis ciphers. Perang "nemokake" radar ing wiwitan minangka sarana kanggo ndeteksi pesawat. T-shirt utawa T-shirt (kaos ing wangun huruf T) utawa Tank-top (kasus persegi dowo, kira-kira ngandika, amarga potongan prasaja) teka saka armada, kaos gymnastic teka saka. tentara, kang saiki wis rubah menyang kabeh limo sweatshirts lan hoodies. Saka tentara lan penerbangan, utamane, jaket Alaska lan jaket bomber, selendang sutra, topi teka menyang kita. Jaket kulit kulit uga aviator, lan banjur motor, supaya luwih trep kanggo mbukak kancing jaket ing setir lan mbungkus awak luwih kenceng saka kadhemen. Legging nyenyet, celonone lan legging nyenyet uga saka tentara, saka kavaleri, topi lan topi uga saka ing kono, jaket cendhak, dolman lan mentics saka panggonan sing padha, uga, sepatu bot kulit, mesthine, supaya ditresnani dening wanita.
  13. Moscow
    Moscow 30. mars 2017 19:26
    +1
    Baja paduan tenan wiwit digunakake nganti pungkasan ???
    1. Igor V
      Igor V 30. mars 2017 22:10
      +2
      A sethitik beda bab stainless steel. Kanthi isi kromium luwih saka 12%, baja entuk potensial positif lan ora bereaksi karo oksigen (ora ngoksidasi). Nanging stainless steel ora urip mung dening krom.
  14. Catherine II
    Catherine II 30. mars 2017 19:49
    +7
    Ing topik panemuan perang, 1 lan 2 MV kudu dipérang lan, kanthi cara, cukup akeh.
    Aku bakal nambah informasi kanggo kapentingan
    Napkin sanitasi
    Sajarah barang rumah tangga iki, sing wis dadi akrab karo wanita kanggo wektu sing suwe, digandhengake karo munculé selukoton utawa wol selulosa - bahan kanthi tingkat panyerepan sing dhuwur banget. Lan padha wiwit gawé malah sadurunge wiwitan Perang Donya, specialists saka cilik ing wektu iku perusahaan Amérika Kimberly-Clark.
    Kepala departemen riset, Ernst Mahler, uga wakil presiden perusahaan, James Kimberley, ngunjungi pabrik pulp lan kertas ing Jerman, Austria, lan negara-negara Skandinavia ing taun 1914. Ing kana, dheweke weruh materi sing nyerep kelembapan kaping lima luwih cepet lan biaya manufaktur setengah rega katun.
    Kimberly lan Mahler nggawa conto wadding selulosa menyang Amerika, ing ngendi dheweke ndhaptar merek dagang anyar. Nalika AS mlebu Perang Donya I ing taun 1917, Kimberly-Clark wiwit ngasilake dressings kanthi kecepatan 100-150 meter saben menit.
    Nanging, perawat Palang Merah, sing nyandhang tatu lan ngormati materi klamben anyar, wiwit nggunakake ing kapasitas sing beda. Penyalahgunaan cellucotton iki dadi dhasar kemakmuran perusahaan.
    Nguripake paket popok (contone, saka wilayah Leningrad) - perusahaan ora diganti (Kimberly Clark)
    lampu kuarsa
    Ing mangsa 1918, kira-kira setengah saka kabeh bocah ing Berlin nandhang rickets, salah sawijining gejala yaiku cacat balung.
    Ing wektu iku, panyebab penyakit iki ora dingerteni. Dianggep yen iki ana hubungane karo kemiskinan.
    Dhokter Berlin Kurt Gouldchinsky nyumurupi manawa akeh pasien rickets sing pucet banget, tanpa tan. Dheweke mutusake kanggo eksperimen ing papat pasien, kalebu bocah lanang umur telung taun. Kabeh sing saiki dingerteni babagan bocah iki yaiku jenenge Arthur.
    Kurt Guldchinsky wiwit iradiasi klompok pasien iki kanthi sinar ultraviolet saka lampu merkuri-kuarsa. Sawise pirang-pirang sesi, dhokter nemokake yen sistem balung ing bocah-bocah wiwit nguatake.
    Ing Mei 1919, kanthi wiwitan musim panas, dheweke wiwit sunbathe bocah-bocah. Asil eksperimen kasebut nyebabake resonansi gedhe.
    Ing saindhenging Jerman, bocah-bocah wiwit lungguh ing ngarep lampu kuarsa. Yen ora ana lampu sing cukup, kaya ing Dresden, umpamane, malah lampu sing dijupuk dening pekerja sosial saka lampu jalanan ditindakake.
    Mengko, para ilmuwan nemokake yen lampu radiasi ultraviolet nyumbang kanggo produksi vitamin D, sing aktif melu sintesis lan nyerep kalsium dening awak. Kalsium, sabanjure, dibutuhake kanggo pangembangan lan penguatan balung, untu, rambut lan kuku.
    Dadi perawatan bocah-bocah sing nandhang kekurangan gizi nalika taun-taun perang nyebabake panemuan sing migunani banget babagan keuntungan sinar ultraviolet.
    Wektu panas(Hello Medvedev)
    Gagasan ngobahake tangan siji jam ing musim semi lan siji jam maneh ing musim gugur wis ana sanajan sadurunge Perang Dunia I.
    Benjamin Franklin nyatakake ing surat menyang Paris Journal wiwit taun 1784. "Amarga wong ora turu nalika srengenge surup, lilin kudu dibuwang," ujare politisi kasebut.
    Inggris ngalih menyang wayah awan nalika tanggal 21 Mei 1916, disusul negara-negara Eropa liyane. Usul sing padha ditindakake ing Selandia Baru ing taun 1895 lan ing Inggris Raya ing taun 1909. Nanging, ora nyebabake apa-apa.Perang Donya I nyumbang kanggo implementasine gagasan iki. Jerman kekurangan batu bara. Ing tanggal 30 April 1916, panguwasa negara iki ngetokake dekrit miturut jarum jam dipindhah saka jam 23:00 nganti 24:00. Esuke, kabeh wong kudu tangi, saengga jam luwih awal, ngirit awan awan.
    Pengalaman Jerman rada cepet migrasi menyang negara liya. Inggris pindhah menyang wayah awan nalika tanggal 21 Mei 1916, disusul negara-negara Eropa liyane. Ing tanggal 19 Maret 1918, Kongres AS netepake sawetara zona wektu lan ngenalake wektu musim panas wiwit 31 Maret nganti pungkasan Perang Dunia I. tetep ngenteni wektu sing luwih apik, lan, kaya sing dingerteni, wektu iki wis ana ing pungkasan.
    zipper
    Nanging, luck mesem marang insinyur Amerika Gideon Sundbek, sing pindhah menyang Amerika saka Swedia, dadi kepala desainer Universal Fastener Company, ing ngendi dheweke nemokake Hookless Fastener (fastener tanpa pancingan): slider-slider nyambungake untu sing dipasang. loro tape tekstil. Sundbeck nampa paten kanggo versi zipper ing taun 1913.
    Militer AS wiwit nggunakake ritsleting kasebut ing seragam lan sepatu militer, utamane ing angkatan laut. Sawise Perang Donya I, zippers migrasi menyang sandhangan sipil, ing ngendi dheweke terus urip nganti saiki.
    Нейлон
    Saben uwong wis krungu babagan kaos kaki nilon, nanging wiwitane nilon digunakake minangka bahan kanggo produksi parasut. Iki diciptakake pas nalika wiwitan Perang Dunia II. Miturut cara, parasut tas ransel pisanan diciptakake dening militer Rusia Gleb Kotelnikov.
    Antibiotik
    Dina iki kita ngomong akeh babagan efek antibiotik ing awak. Ana macem-macem perselisihan babagan topik iki, nanging jelas manawa masyarakat modern ora bisa nindakake tanpa klompok sarana kanggo nglawan penyakit infèksius, lan saben taun nylametake wong akeh. Panemuan antibiotik, khusus - penisilinkedadeyan kanthi kebetulan. Iku wiwit digunakake massively ing dhuwur saka Perang Donya II.
    Pulpen
    Urutan utama pisanan kanggo bolpoin digawe nalika Perang Donya II kanggo pilot RAF: pulpen mancur bocor nalika mabur.
    Gelombang mikro
    Oven gelombang mikro pisanan ing donya diciptakake dening pabrikan radar lan wiwitane digunakake ing kantin militèr kanggo nyedhot panganan. Oven kuwi dhuwure wong lan bobote kira-kira 300 kg. Sawise perang, produksi massal saka piranti rumah tangga iki wiwit.
    Pita insulasi
    Ing taun 1942, tape listrik ditemokake. Iki digunakake dening militer kanggo ngamanake peralatan, nutup jendhela lan liya-liyane.
    Karet buatan liyane, bahan peledak lan reaktor nuklir kanthi bom nuklir ...
    perang. Ing kene mobilisasi kabeh pasukan ora dadi zona nyaman.
    1. kostya andreev
      kostya andreev 30. mars 2017 21:17
      +2
      bab karya penulis, Aku ora ngerti apa kedaden kanggo artikel utawa komentar. Mbok siji nglengkapi liyane.

      Lan topik kasebut menarik banget yen siji artikel cekak ora bakal nutupi kabeh !!!
  15. Rabinovich
    Rabinovich 30. mars 2017 20:00
    +2
    Matur nuwun, artikel sing menarik.
  16. Partizan Kramakha
    Partizan Kramakha 30. mars 2017 20:42
    +1
    Kutipan saka Moscow
    Baja paduan tenan wiwit digunakake nganti pungkasan ???

    Sengaja, ya, sadurunge, mung yen aditif paduan ora sengaja mlebu ing muatan sajrone peleburan, sing ora bisa menehi komposisi kimia sing stabil