Review militèr

Doktrin militer masa depan: Rusia bakal dadi kekuwatan maritim

41
Doktrin militer masa depan: Rusia bakal dadi kekuwatan maritim



nggawe armada operator pesawat bakal bantuan negara Rusian kontrol wilayah lan negara ing planet kang nduweni kapentingan geostrategis

Sawise sawetara sasi cooling kapentingan ing tema operator pesawat lan statements dening sawetara ahli domestik babagan futility saka mbangun "airfields ngambang", pejabat Rusia, politisi lan wartawan dumadakan wiwit ngomong bebarengan babagan advisability ngenalke raksasa operator pesawat menyang Angkatan Laut Rusia.

Ing awal Maret, pambangunan kapal induk Rusia dadi salah sawijining topik utama wawancara sing diwenehake Wakil Perdana Menteri Rusia Dmitry Rogozin menyang kantor berita Interfax. Wakil Perdhana Mentri Rusia banjur nandheske yen pitakonan saka advisability ngembangaken armada kapal induk ngirim ora takon kanggo pimpinan Komplek militèr-industri (nanging, temenan, kanggo militèr), nanging ana kabeh kemungkinan kanggo iki:

"Iki dudu pitakonan kanggo kompleks industri militer. Kita bisa mbangun kabeh, kita duwe kompetensi kanggo iki. Yen kaputusan digawe babagan perlu kanggo nglengkapi Angkatan Laut kita karo operator pesawat, iku bakal dileksanakake. Kita duwe pangerten babagan carane nindakake. ana penerbangan peralatan sing bisa dilengkapi karo kapal, serangan senjata. Saka sudut pandang teknis lan produksi, kabeh iki bisa ditindakake, ora ana keraguan.

Vladimir Gutenev, Wakil Ketua Pertama Komite Duma Negara babagan Kebijakan Ekonomi, Ketua Komisi Duma babagan Dhukungan Legal kanggo Pembangunan Organisasi Komplek Militer-Industri, nyegat baton diskusi operator pesawat Rusia saka kurator pemerintah. kompleks industri militer. Kajaba iku, parlemen kasebut luwih spesifik ing pernyataane. "Aku ora mangu-mangu manawa kita bakal kepeksa mbangun siji utawa loro kapal penjelajah sing nggawa pesawat sajrone 10-12 taun sabanjure," ujare wakil kasebut.

Pratelan saka rong pejabat tinggi pemerintah bebarengan gawe kaget komunitas jurnalistik, sing wiwit aktif nyebar tembung. Ana apa? Sawise kabeh, nganti bubar, gagasan kanggo mbangun operator pesawat Rusia ora mung dilebokake ing rem, nanging uga ora dipeksa, kanthi tembung umum sanajan ngrembug model skala proyek Storm sing wis ditampilake ing sawetara pameran. .

Lan bagean saka komunitas ahli malah disebut ing Rusia kanggo ninggalake construction saka operator pesawat (lan ora mung operator pesawat lengkap, nanging uga operator helikopter). Sawetara wong nuduhake rega (rata-rata "tag rega" Amerika kanggo kapal kasebut kira-kira $ 10 milyar), liyane - nyatane manawa operator pesawat kasebut "gaman perang agresif", sing ora bakal ditindakake dening Rusia kanthi definisi, wong liya ujar manawa lapangan udara ngambang kanthi cepet dadi lungse lan ora nguntungake amarga gampang ngalahake senjata modern. Malah sawetara analis Amerika setuju karo sing terakhir. Kira-kira setaun kepungkur, seri artikel diterbitake ing media utama AS (kalebu Washington Post) sing mbantah manawa sistem senjata paling anyar saka China, Rusia lan Iran nolak keuntungan militer sing diwenehake para operator pesawat marang Washington. .

Miturut ahli Amerika, ancaman paling gedhe saiki kanggo colossus samudra Amerika yaiku rudal balistik Dongfeng-21 China ing modifikasi DF-21D. Dilengkapi karo macem-macem jinis warheads (karo hulu ledak cluster, hulu ledak HEAT, unsur termobarik, lan sapiturute), bisa nggayuh target ing jarak nganti 3000 kilometer, lan dijamin bakal numpes yen kena kapal induk. . Kanggo pertahanan rudal, sacoro prakteke invulnerable. Siji-sijine alesan kanggo Amerika optimistis yaiku, miturut petungan sawetara analis, tukang senjata Cina durung entuk akurasi sing cukup saka DF-21D kanggo mesthekake yen rudal kasebut kena target kayata kapal ing segara. Nanging, mbok menawa dheweke mung ngremehake wong Tionghoa, sing ndhelikake perkembangane lan salah menehi informasi marang mungsuh ...

Bastions kita uga nyebabake bebaya serius kanggo operator pesawat Amerika. Kajaba iku, yen ora dicemplungke, banjur torpedo lan rudal jelajah bisa nimbulaké karusakan serius kanggo operator pesawat.

Ilmuwan Amerika lan spesialis keamanan nasional Robert Farley nulis artikel kanggo The National Interest ing ngendi dheweke ngakoni yen "sistem mblokir akses lan mblokir wilayah (A2 / AD) saka macem-macem negara ing donya (...) bisa mbatesi. efektifitas" malah operator pesawat saka " Gerald R. Ford "(CVN-78) - kapal paling anyar, ing sawetara paramèter unggul kanggo kelas Nimitz."

Mangkono, malah Amerika dhewe menehi tandha manawa operator pesawat bakal meh ora duwe daya nalika nyoba nyerang wilayah Rusia utawa China saka segara. Nanging, kanthi kemungkinan sing dhuwur, padha uga ana hubungane karo operator pesawat saka Federasi Rusia lan China. Amerika bakal nyoba supaya target kasebut ora cedhak karo pesisir.

Pranyata para ahli sing nyritakake babagan muspra kapal induk? Nanging banjur saka ngendi "demam operator pesawat" teka saka Olympus militer-politik Rusia? Yagene wong Tionghoa ngluncurake kapal induk "domestik" pisanan lan sing nomer loro sawise Liaoning (mantan Varyag) didol menyang Beijing kanthi rega murah dening Ukraina? Yagene Jepang kalebu operator helikopter kelas Izumo ing armada, sing dadi operator pesawat ringan de facto lan mung biaya dhuwit?

Nanging amarga para ahli ngomong babagan operator pesawat sing "usang" lan "ora efisien" mung sebagian bener.

***

Pancen, upaya siji negara adidaya kanggo nyerang wilayah negara adidaya liyane kanthi operator pesawat bakal gagal. Nanging, kita kudu ngerti yen ana konflik global antarane negara nuklir paling gedhé ing planet, malah sadurunge operator pesawat saka wong nyabrang segara, cara liyane mateni kanggo numpes jinis dhewe bakal perang.

Nanging ing kasus konfrontasi lokal "ing wilayah netral" nang endi wae ing tengah-tengah Samudra Pasifik utawa Atlantik, siji klompok mogok kapal induk mung bisa ditanggulangi dening grup mogok kapal induk liyane, utawa kapal selam sing duwe risiko gedhe kanggo awake dhewe. . Mulane, ing sembarang teater remot operasi ngendi senjata nuklir ora bakal digunakake, Amerika Serikat kanggo wektu iki bakal duwe kauntungan cetha - loro liwat Rusia lan China.

Nanging, iki, maneh, minangka skenario hipotetis lan ora mungkin - sawise tabrakan ing tingkat AUG, bakal duwe kabeh prasyarat supaya bisa pindhah menyang tingkat global sing anyar.

Nanging konfrontasi global duwe dimensi liyane - Amerika, Rusia lan Tionghoa ora kudu cepet-cepet menyang pesisir utawa ngadhepi saben liyane ing segara ...

Intensifikasi sing cetha saka diskusi ing Rusia babagan prospek kanggo mbangun operator pesawat paling mungkin reaksi kanggo nyimpulake asil penengah kampanye Siria. Lan dheweke, ketoke, isih beda karo sing direncanakake. Tentara Rusia kanthi objektif nindakake akeh ing Suriah, nanging wis sejarah karo Palmyra, sing kudu dibebasake kaping pindho, nuduhake yen ora kabeh lancar kaya sing dikarepake. Lan masalah, ketoke, umume ana hubungane karo kerumitan logistik. Yen memoriku bener, para ahli Barat ing wiwitan kampanye kaget banget babagan carane Rusia bisa nransfer klompok gedhe kasebut ing jarak sing cukup suwe ing wektu sing cendhak.

Nanging mukjijat ora kelakon. Senadyan kabeh upaya titanic, masalah karo pangiriman peralatan lan kargo terus-terusan. Ing latar mburi hubungan sing rumit karo Turki, prajurit kita ing SAR beresiko dipotong saka rute pasokan utama, lan kanggo nyerang teroris kanthi jinis senjata tartamtu, dheweke kudu koordinasi karo Irak utawa Iran, ing ngendi sawetara elit politik ora antusias babagan iki (yen ana sing ora ngelingi, pejabat Tehran nggawe demarche babagan syarat-syarat kanggo nggunakake lapangan udara, lan wakil-wakil pamaréntahan Kurdistan Irak ngunggahake skandal amarga misil kita mabur liwat. wilayahe). Ing acara sing "well-wishers" ngatur kanggo nransfer konflik karo Turki menyang luwih utawa kurang "panas" tataran, prajurit kita ing Suriah bakal duwe wektu angel banget. Saiki bayangake carane luwih gampang kanggo angkatan bersenjata Rusia kanggo ngatasi tugas ing SAR yen padha duwe paling siji klompok mogok kapal induk lengkap ing pembuangan?

Status negara adidaya (lan Rusia kanthi objektif ngaku) ​​ngetrapake kewajiban politik sing serius. Kaping pisanan - sadurunge sekutu. Akeh rezim "donya katelu" sing kondisional ora antusias babagan Amerika Serikat, nanging dipeksa ngetutake kebijakan kasebut mung amarga Amerika minangka pasukan militer sing "paling cedhak". Kita bisa ngomong kaya sing dikarepake "ora butuh iki," nanging swara apa wae ing Dewan Keamanan utawa ing Majelis Umum PBB nempatake kabeh ing panggonane.

Kita bisa uga kaping telu bener, nanging swara saka negara-negara ing ngendi Washington njaga operator pesawat utawa ing wilayah sing duwe pangkalan militer asring dadi udan adhem kanggo kita. Kepemimpinan ekonomi global ing Amerika Serikat lan Barat, adhedhasar kabijakan neo-kolonialisme, uga umume gumantung ing pasukan militer sing kasar. Lan yen kita pengin saingan karo wong-wong mau, kaya sing wis ditindakake dening USSR lan kaya sing ditindakake China saiki, kita uga kudu nambah kekuwatan militer kanthi radikal lan pindhah saka tapel watese dhewe.

***

Miturut cara, babagan China. Kita wis ngrampungake kasunyatan manawa Amerika ora duwe apa-apa saiki ing pesisir. Nanging, Beijing, duwe, ing kasunyatan, loro operator pesawat, malah ora mikir kanggo mungkasi - iku wis announced construction saka kabèh seri saka operator pesawat. Saka sudut pandang ekonomi, China ngalami wektu sing angel, nanging kanthi sengaja entuk biaya gedhe, amarga ora duwe pilihan liya. Kajaba iku, Amerika Serikat bakal nambah rekor ing angkatan laut dhewe. Donald Trump wis janji manawa komposisi Angkatan Laut AS ing 30 taun sabanjure bakal nggedhekake saka 272 sing ana dadi 350 kapal perang. Aturan game global kaya ngono, yen Beijing pengin dagang lan nandur modal ing papan sing cocog, mula kudu ana politisi lan pasukan militer sing setya ing papan kasebut. Nalika kita ngomong babagan Pakistan lan sisih lor-wétan Afrika, nanging masalah kasebut minangka wiwitan ...

Kabeh sing wis diomongake babagan China ditrapake kanggo kita nganti sawetara. Gelombang manifestasi oposisi pro-Kulon sing nyabrang kutha-kutha Rusia ing akhir minggu kepungkur nuduhake yen ora ana sing bakal ninggalake kita. Lan dheweke bakal nyakot kita ing endi wae ana kepentingan utawa sekutu kita.

***

Dadi kita butuh operator pesawat. Pitakonan mung pinten biaya kita. Proyek anyar "Storm", sing dikembangake ing St. Ing media, sampeyan bisa nemokake perkiraan ing tingkat udakara 7 milyar dolar. Nanging uga akeh dhuwit. Kajaba iku, perlu kanggo mutusake masalah masalah karo "sayap udara" - saenipun, ngembangake versi kapal pesawat generasi kaping 5. Banjur mbangun lan nglatih pilot kanggo dheweke. Inggih, pisanan kabeh, sampeyan kudu mutusaké ngendi kanggo mbangun kapal dhewe. Para ahli ngira biaya nggawe dermaga garing sing cocog karo infrastruktur sing gegandhengan udakara $ 5 milyar. Ing laku, bisa uga luwih larang. Ing jaman Soviet, operator pesawat domestik dibangun ing saham saka Pabrik Kapal Segara Ireng (Nikolaev) sing saiki bobrok, ing ngendi kabeh kahanan sing dibutuhake digawe kanggo iki. Ing media, siji bisa nemokake tuduhan yen sadurunge Maidan, pihak Rusia ngrancang kanggo mulihake pabrik kasebut lan kanthi mangkono entuk tabungan serius ing pambangunan kapal gedhe. Nanging, saiki iki ora nyata amarga kawicaksanan rezim Kyiv.

Umumé, sayangé, isih ana pitakonan liyane babagan mulihake armada kapal induk Rusia tinimbang jawaban. Lan pratelan pejabat saka kompleks industri militer luwih minangka deklarasi tinimbang rencana tumindak tartamtu. Nanging, kita bisa ngomong siji bab kanthi kepastian - tanpa paling ora sawetara klompok mogok kapal induk lengkap, kita bakal stagnate ing tapel wates kita lan kalah ing kompetisi global, ora bisa njaluk dhukungan saka nomer akeh sekutu saka antarane. negara-negara Asia, Afrika lan Amerika Latin. Politik gedhe seneng sing kuwat.
Pengarang:
Sumber asli:
http://kolokolrussia.ru/orujie/buduschaya-voennaya-doktrina-rossiya-stanet-morskoy-derjavoy
41 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. g1v2
    g1v2 1 april 2017 15:13
    +9
    Inggih, babak sabanjure kapal induk srach diwiwiti? Apa kudu utawa ora? lol
    1. maksimal947
      maksimal947 1 april 2017 16:52
      + 10
      Kabeh dicampur. Ora mungkin kudu duwe AUG ing sisih siji ukuran, lan prestise Angkatan Bersenjata RF ing sisih liyane. Sampeyan perlu kanggo mbusak show-off ing sisih lan mutusaké karo pesawat padha apa operator pesawat dibutuhake utawa ora.
      Nanging, lagi ngomong, kabeh wis dikenal ing comparison, lan ing Uni, kita bebarengan mbangun operator pesawat, kapal selam kiwa ing baris Déwan, kreteg, sawetara pembangkit listrik distrik negara ing wektu sing padha, etc. lsp. Apa sampeyan ngrasakake skala?)) Saiki kita ngetung dhuwit kanggo siji kapal induk, malah kanggo prestise, lan kita terus-terusan ngomong babagan siji jembatan sing lagi dibangun. Dadi, kita isih kudu puff lan puff kanggo timbangan konstruksi kasebut. Aku ora ing istilah "kabeh wis ilang", mung minangka pedoman kanggo ekonomi lan pembangunan.
      PS.
    2. PSih2097
      PSih2097 1 april 2017 17:02
      +7
      Kutipan saka: g1v2
      Inggih, babak sabanjure kapal induk srach diwiwiti? Apa kudu utawa ora? lol

      Aku malah ora maca ... Aku mung kesel, ora ana pemilu ing mangsa cedhak?
      1. Misteri12345
        Misteri12345 1 april 2017 17:30
        +6
        Nggawe armada operator pesawat bakal mbantu negara Rusia ngontrol wilayah lan negara ing planet sing nduweni kapentingan geostrategis.
        Tanggal 1 April luwih seneng wis rampung ... akeh banget guyonan dina iki ...
        1. biaya
          biaya 1 april 2017 20:27
          +8
          Doktrin militer mangsa ngarep: Rusia bakal dadi daya maritim

          Miturut judhulé, artikel iki ditulis nalika jamané Pétrus Agung
          1. Talgat
            Talgat 1 april 2017 22:42
            0
            ya ora - Aku setuju karo pesen artikel kasebut

            ing konflik global, kapal induk ora ana gunane kanggo Rusia amarga bakal langsung dicemplungake dening mungsuh angkatan laut sing luwih unggul.

            Nanging ing konflik lokal, dheweke bisa ngetrapake kekuwatan - kaya, contone, ing Suriah - Kuznetsov isih dibutuhake nanging ora cukup.

            Apa yen sesuk sampeyan butuh bantuan ing Nikaragua? Utawa Cuba utawa Venezuela etc
            ?
            1. titsen
              titsen 2 april 2017 15:53
              +5
              Quote: Talgat
              Apa yen sesuk sampeyan butuh bantuan ing Nikaragua? Utawa Cuba utawa Venezuela etc
              ?


              Bantuan wong Rusia kanggo miwiti!

              Nicaragua bakal slamet piye wae ...
  2. Grosser Feldherr
    Grosser Feldherr 1 april 2017 15:50
    +7
    Aku nguwasani lantai artikel, Wishlist ngalangi adhedhasar pancen NOTHING, kajaba kanggo ambisi.
    Sanalika sumber penghasilan utama yaiku bahan mentah (ora kudu hidrokarbon, iki minangka kayu, gandum lan logam sing padha), rencana nyata kanggo armada sing kuwat bisa disimpen.
    1. Komentar wis dibusak.
    2. NordUral
      NordUral 1 april 2017 16:40
      +6
      Kita ora bakal main nyekel rencana kasebut dhewe. Negara kasebut butuh pertahanan udara lan pertahanan rudal sing dipercaya, lan ana sing main geostrategi, dene sing liyane gosok tangan, mikir kepiye dhuwit sithik rakyat bakal dipotong.
    3. titsen
      titsen 2 april 2017 15:54
      +1
      Kutipan: Großer Feldherr
      Nguwasani lantai artikel,


      Ora malah maca!
    4. Karachun
      Karachun 3 april 2017 03:38
      +1
      Ya, bisa uga ora dadi kategoris ... Aku ora nyentuh babagan masalah kemanfaatan, nanging kaya sing ditulis kanca ing ndhuwur - "Nanging, kaya sing dikandhakake, kabeh wis dingerteni dibandhingake, lan ing Uni, kita bebarengan mbangun operator pesawat, kapal selam kiwa kaya metu saka baris Déwan, kreteg , sawetara pembangkit listrik distrik negara ing wektu sing padha, etc. etc. Apa sampeyan aran ukuran?)) "... Aku bakal nambah sing padha uga ndamel dhuwit, pangan lan peralatan kanggo kabeh limo "rezim loropaken" kaya sing, sing, kanggo apa-apa - aja ngomong, dear , apa sumber utama income saka USSR ??? sawise perang donya paling nggegirisi ing sajarah, karusakan, pemugaran saka negara numpes dening perang, sak biaya kolosal tentara ing umum, eksplorasi ruang paralel !!! - nanging padha dibangun, lan ora ing siji salinan ....
  3. wulan 702
    wulan 702 1 april 2017 16:09
    +6
    Ing dekade sing bakal teka, kita ora butuh armada! konflik global? YAO lan kabeh! Lokal?Inggih, Suriah punika contone.. Apa biaya kanggo armada lan biaya kanggo komponen lemah kasedhiya umum? Lan kita ndeleng asil, apa sing ditindakake armada ing kana lan kepiye unit lemah? Dheweke bakal ngandhani armada sing nyedhiyakake logistik! Ayo! Iki diwenehake ora dening armada, nanging dening gendéra negara lan daya militèr konco gendéra iki, kang armada diputer adoh saka rebab pisanan, utamané lumahing lan utamané operator pesawat .. Sing prau lan transports kita ora drown. wedi banget nampa jawaban saka armada kita? Ora! Iku sampurna cetha sing claims ora bakal marang ISIS, nanging marang cukup nyata "mitra" lan jawaban ora bakal ing ara-ara samun Suriah, nanging ing kutha-kutha lan dhasar, everyone mangerténi negara ... Iku ing konflik tanah. sing "mitra" bisa ndhelikake konco Daish, Al-Qaeda lan uwuh liyane shitting kita kanggo kebekan, nanging iki ora bakal bisa ing segara, lan sampeyan kudu tetep jawaban .. supaya ana NO titik ing armada segara saiki ! Tegese, konflik apa wae sing kudu nggunakake armada skala segara bakal kanthi otomatis berkembang dadi GLOBAL kanthi kabeh akibat. taun bisa, sanajan miturut pendapatku, ruang luwih njanjeni ..
    1. Komentar wis dibusak.
    2. Radar
      Radar 1 april 2017 20:32
      +2
      Ing dekade sing bakal teka, kita ora butuh armada! .. Ing 30-40 taun, mbok menawa ...

      belay
      Apa sampeyan yakin manawa bisa "nyetak" armada, banjur, sawise sawetara dekade, mulihake kabeh? Ya, lan ing tingkat sing luwih dhuwur, karo operator pesawat? Pikiran
      1. Komentar wis dibusak.
      2. Komentar wis dibusak.
      3. Radar
        Radar 1 april 2017 20:54
        +3
        Lanjutane...
        Ing Federasi Rusia, sawise wektu sing sampeyan sebutake, ora bakal ana insinyur siji-sijine sing bisa ngrancang kapal peringkat pertama, ora ana galangan kapal siji-sijia sing paling ora bisa dipasang lambung, ora ana komandan siji sing bisa ngatur. kapal...
        Urip maneh gawe kapal ing kahanan kaya ngono dudu tugas sing sepele. Lan ing rencana kanggo ngrampungake, nomer ageng bakal katon ing kolom "wektu" lan "biaya" ...
        1. wulan 702
          wulan 702 2 april 2017 15:48
          +1
          Kutipan saka rader
          Ing Federasi Rusia, sawise wektu sing sampeyan sebutake, ora bakal ana insinyur siji-sijine sing bisa ngrancang kapal peringkat pertama, ora ana galangan kapal siji-sijia sing paling ora bisa dipasang lambung, ora ana komandan siji sing bisa ngatur. kapal...

          Yagene kedadeyan kasebut? Kita ngerti carane nggawe kapal selam nuklir, kita mabur menyang angkasa, kita sculpt generasi 5th ing aviation, roket sing paling apik ing donya .. Lan sing ora ana engineers? Ora teknologi? Ora komandan? Ayo.. apa bedane kabeh ing ndhuwur karo konstruksi AUG? Ya, pitakonan sing padha ana ing nuansa .. Pitakonan yaiku apa sing luwih angel kanggo mbangun pelvis kanthi hangars lan gudang, sepasang ketapel lan finisher, utawa operator rudal ing jero banyu kanthi pamindahan sing padha sing bisa digunakake ing jerone. saka 1000m .. Lan sing paling Jahwéh, ana mamang amba sing ing 30-40 taun armada bakal makili sawetara pasukan REAL antarane mungsuh witjaksono. Duwe nandur modal ing papan sing padha (penunjukan target, platform serangan) penerbangan, ilmu roket, kapal bakal tenggelam mung nalika tekan titik impact, dina iki ora ana lan ora ana cara kanggo netralake misil anti-kapal supersonik, lan hipersonik. is on the way.. Checkmate and checkmate for the fleet.. Kenging punapa kedahipun pelvis ingkang larang menika? Kacepetan reaksi armada kasebut ora dhuwur banget, ora kaya penerbangan, lan luwih akeh papan. Lan pluru mabur luwih adoh lan luwih akurat tinimbang sing padha 30-40 taun kepungkur, lan iki karo pendanaan beggarly lan ambruk kabeh lan kabeh .. Dadi aku iku worth nandur modal ing solusi outdated (armada), utamané ing wilayah iki kita. tradisional ora kuwat beda karo penerbangan lan ruang angkasa..
    3. pemotong bensin
      pemotong bensin 7 april 2017 21:59
      +1
      Lan ana sing wicaksana ing argumentasi kasebut. Senajan aku ora bisa ngomong yen aku setuju karo kabeh sing wis ngandika.
  4. APASUS
    APASUS 1 april 2017 16:30
    +3
    AUG normal minangka proyek larang regane ing kasus apa wae lan minangka unsur prestise negara teknologi sing dikembangake lan malah pengaruh sing diwenehake AUG iki ora mbayar investasi kasebut.
    Sajarah panggunaan (TAVKR) "Admiral Armada Uni Soviet Kuznetsov" nuduhake yen kabeh iki mung Dhiskusi, mbangun Pemimpin lan sijine iku minangka tugu ing tembok dermaga?
    1. KaPToC
      KaPToC 1 april 2017 17:18
      +2
      Kutipan saka APAS
      AUG normal minangka proyek sing larang regane lan minangka unsur prestise negara teknologi sing maju.

      Unsur prestise negara teknologi sing maju banget yaiku operator rudal kapal selam, lan kapal induk mung minangka tongkang karo pesawat.
      1. APASUS
        APASUS 1 april 2017 17:24
        +2
        Kutipan saka: KaPToC
        Unsur prestise negara teknologi sing maju banget yaiku operator rudal kapal selam, lan kapal induk mung minangka tongkang karo pesawat.

        Aja ngomong kaya ngono marang wong liya. Coba deleng pira negara ing jagad iki, contone, Aerofinisher, ana atusan teknologi sing spesifik banget.
        1. KaPToC
          KaPToC 1 april 2017 18:12
          0
          Kutipan saka APAS
          Aja ngomong kaya ngono marang wong liya. Coba deleng pira negara ing jagad iki, contone, Aerofinisher, ana atusan teknologi sing spesifik banget.

          Apa kita bakal mbandhingake teknologi terapan saka kapal roket lan kapal induk? Perbandingan kasebut ora bakal milih operator pesawat.
          1. Andrey saka Chelyabinsk
            Andrey saka Chelyabinsk 1 april 2017 20:09
            +2
            Kutipan saka: KaPToC
            Apa kita bakal mbandhingake teknologi terapan saka kapal roket lan kapal induk? Perbandingan kasebut ora bakal milih operator pesawat.

            Perbandhingan kasebut bakal ora cocog karo operator rudal
  5. NordUral
    NordUral 1 april 2017 16:34
    +5
    Nggawe armada operator pesawat bakal mbantu negara Rusia ngontrol wilayah lan negara ing planet sing nduweni kapentingan geostrategis.


    Aku duwe pitakonan prasaja: apa bab kontrol wilayah kita? Geostrategi apik banget, nanging aku pengin kita urip, lan anak-anak, lan putu lan putu.

    Kita ora butuh operator pesawat - iki minangka alesan liyane kanggo ngombe anggaran. Kita kudu mbela wates kita.
  6. smaug78
    smaug78 1 april 2017 16:57
    +1
    Deleng penulis artikel lan kabeh dadi jelas.
  7. lance
    lance 1 april 2017 18:30
    +2
    moderator wah....ki nganti aku bisa ngekspresikake kanthi normal
  8. michael3
    michael3 1 april 2017 19:10
    +3
    Kita wis duwe "kepentingan geostrategis". Eling? Elinga perasaan sing ora bisa dilalekake iki ing tong sampah saka pasuryan sing rusak, celonone ambruk ing bokong lan impotensi lengkap ing setengah kanthi rasa isin? Cukup kita. Kita wis nampa kita. Kepinginan bodho mesthi cepet-cepet nyedhot sele nganti pitung mil, ora nggatekake tuwung kita dhewe, larang regane. Aku bakal ngomong liyane, malah Amerika Serikat wiwit mbayar iki ing cara sing padha ora nyana.
    Apa kita ora bisa ngganti physiognomy sing isih durung pulih wektu iki? Ayo ninggalake kepinginan sing ora sehat kanggo duwe AUG, sing kita butuhake kaya iwak payung, lan fokus ing apa sing kita kuwat? Jebule "analis" ...
    1. Malkavian
      Malkavian 1 april 2017 23:06
      +3
      nggih. Aku bakal nambah yen perlu kanggo ngiyataken wates internal lan ngatasi masalah internal. Apa jenis operator pesawat bisa kita ngomong bab nalika luwih saka setengah saka populasi urip ing ngisor garis mlarat, malah ora manggon, nanging slamet.
    2. Gritsa
      Gritsa 2 april 2017 04:55
      +2
      [i] [/i] lan fokus ing apa sing kita kuwat
      Wong Tionghoa, puluhan taun kepungkur, ora bisa apa-apa kajaba nandur pari. Nanging, kanthi kabeh kekuwatane, dheweke nyerang wilayah-wilayah sing ora mung dipimpin, nanging ora ngerti. Lan asil ngluwihi kabeh pangarepan. Ing pirang-pirang cara, dheweke ora mung ana ing ngarep nanging uga Amerika. Yen kita sijine ing ngarep mung apa kita apik ing, banjur kita pungkasanipun bakal kelangan paling sawetara skill ing wilayah liyane. Lan kita apik ing mompa lenga lan gas.
  9. Rabinovich
    Rabinovich 1 april 2017 22:59
    +4
    Kapal sing mbokmenawa apik, utawa operator pesawat. Nanging kita uga mbutuhake prau nelayan supaya ora tuku iwak saka Cina. Lan banjur ana segara, lan udang Belarusian.
    1. curious
      curious 2 april 2017 16:55
      +1
      Keplok gemuruh berubah menjadi standing ovation!!!
      Dear Rabinovich! Apa sampeyan ora mikir manawa waras ing diskusi artikel iki mung keterlaluan? Ing ngendi para hamster globalis lunga?
  10. pastooh37
    pastooh37 2 april 2017 10:00
    +1
    Tionghoa, India, lan Rusia, misale jek, uga butuh operator pesawat (uga, kaya wong liya ...), nanging mbangun lan tuku larang, tegese sampeyan kudu mbangun kerjasama sing amba, milih siji proyek lan . .. ing seri bakal luwih murah. Aku mikir dheweke ora bakal perang ing antarane awake dhewe (kaya misil nuklir) - dheweke bakal dadi senjata kanggo nuduhake kemampuan.
  11. uga-dokter
    uga-dokter 2 april 2017 10:22
    +3
    Dope! Ing Ukraina, kita bisa nggunakake pasukan militèr, lan malah liyane ing segara, ngendi kita temenan ora pati roso. Ya, kenapa kita butuh kapal induk? Sampeyan kudu nggawe kapal selam murah sing paling otomatis kanthi kru telu nganti limang wong. Ana akeh prau kuwi. A rolas prau bakal bisa kanggo menehi hasil karo sembarang formasi operator pesawat, lan padha bakal biaya kurang saka cruiser. Plus introduksi teknologi anyar ing industri kita.
  12. lawas26
    lawas26 2 april 2017 10:30
    +1
    Maca diagonal. Sepisan maneh, bab sing padha. Lan paling kabeh matèni mesthi photography. Editors mung "dilat" materi siji kanggo siji, tanpa nyoba kanggo ndandani blunder. Apa ana sing weruh yen foto "Kuznetsov" ing artikel kasebut minangka "pangilon"?
  13. Tektor
    Tektor 2 april 2017 13:06
    0
    Ing tampilan angkatan laut bengkong sandi, iku cukup kanggo kita duwe 3 AUGs lengkap, ing basis sing loro ing siyap pertempuran lan ing tugas pertempuran shift, lan siji lagi ndandani. AUGs dibutuhake kanggo nyedhiyakake "atap" kanggo sekutu taktik kita, contone, Kuba utawa Nikaragua, saka "mitra kemungkinan" AUG. Sing. dibutuhake kanggo game geopolitik. Lan kita butuh wong-wong mau kanggo nutupi segara ing donya, umpamane, kanggo nyebarake SSBN ... Nomer 3 paling optimal babagan biaya konstruksi, persenjataan lan pangopènan kanthi ndandani. Iki larang banget. Kanggo negara, nggawe AUG saiki biaya watara $40 yard. Wong Tionghoa nyoba nyukupi $20. Sawijining dina operasi AUG biaya negara kira-kira $ 1,5 yuta, kira-kira. Kabeh larang banget, lan sampeyan kudu nimbang lan mbandhingake karo kemungkinan ekonomi.
    1. wulan 702
      wulan 702 2 april 2017 16:04
      +3
      Kutipan saka Tektor
      dibutuhake kanggo nyedhiyakake "atap" kanggo sekutu taktik kita, contone, Kuba utawa Nikaragua, saka AUG saka "mitra kemungkinan". Sing. dibutuhake kanggo game geopolitik. Lan kita butuh dheweke kanggo nutupi segara ing jagad, umpamane, kanggo nyebarake SSBN ... H

      Sepisanan, bakal panentu gendheng iki mbayar mati kanggo kita? Apa sing migunani kanggo kita ing Kuba utawa Nikaragua? Iku wektu kanggo ngetung dhuwit, yen ora, padha pisanan bubar ngapura luwih saka 30 milyar, lan apa gunane kanggo nglindhungi maneh? Iku digunakake kanggo nggawe pangertèn minangka foothold ing Amerika lan kamungkinan nyebarke senjata kanggo ngancem mungsuh, dina iki ora ana gunane, lan uga ing deploying SSBNs ing segara, amarga kita bakal njaluk sapa langsung saka dermaga kang. cilik (lan segara iku bonus lan ora luwih) Kita bakal sijine iku ing ngarep, nerangake kanggo tanggi sapisan lan kanggo kabeh perniciousness claims sing, lan iki sumber, loro materi lan manungsa.
  14. demiurge
    demiurge 3 april 2017 04:35
    0
    Apa ana sing ngelingi saliyane aku yen foto kasebut kaca?
    Superstructure ing sisih kiwa.
    Ora malah maca. Apa ora nasibe golek foto biasa?
  15. valerei
    valerei 3 april 2017 13:55
    0
    Quote: Talgat
    Apa yen sesuk sampeyan butuh bantuan ing Nikaragua? Utawa Cuba utawa Venezuela etc
    ?

    Dheweke wis nulungi lan mbantu kabeh wong: kabeh wong kajaba Kuba lan Serbia diwutahake akeh manure ing Rusia! Contone, dheweke ngirim kapal induk menyang Nikaragua, banjur kepiye? Sapa sing bakal kita perang ing kana? Kanthi Amerika, amarga Amerika Latin minangka keuskupané, kaya kita, umpamane, Ukraina. Amerika bakal cepet "tamparan" operator pesawat iki lan iku. Maskapai kapal penjelajah kita ana ing Suriah, dadi apa? Padha klelep loro pesawat ing jumlah babak, lan dilatih kanggo ndandani dawa. Kabeh beban tiba ing lapangan udara darat. Iku kabeh babagan panggedhe kita: yen padha arep perang ing saindhenging donya, kaya USSR, operator pesawat dibutuhake, lan banjur, karo leladen gedhe, lan kudu akeh, lan ora siji utawa loro. Siji utawa loro uga biaya dhuwit lan mbangun supaya padha mung nongkrong ing segara mung bodho. Nanging Rusia, kayane, ora bakal perang karo sapa wae, nanging ing kene, Suriah wis njeblug, lan ing kana dheweke pengin ana ing papan liya ...
  16. Overlock
    Overlock 4 april 2017 18:43
    0
    Kutipan saka Titsen
    Bantuan wong Rusia kanggo miwiti!

    Inggih ngandika!!!!!
    1. Konduktor
      Konduktor 5 april 2017 19:43
      0
      Sapa sing nulis doktrin-doktrin iki? Panglima Angkatan Laut saka Flotilla Kali Moskow lan Marquis Puddle? Pira kapal peringkat 1 ing DKBF?
    2. Konduktor
      Konduktor 5 april 2017 19:48
      0
      Lan wong, ya, iku perlu kanggo bantuan, nanging carane. Aku dhewe ngadhepi pitakonan liar, nanging kepiye entitas kotamadya bisa ngrampungake masalah mbangun bendungan kanthi anggaran kotamadya.
      1. Konduktor
        Konduktor 5 april 2017 19:51
        0
        ing biaya studi kelayakan lan dokumentasi proyek. lan bab construction dhewe, lan pungkasanipun aku meneng. Nanging. sampeyan bakal ngadeg dhewe, ing whim, paukuman saka struktur federal lan mriksa procurator. Maneh, sampeyan ora bisa nggawe cek jaksa. Lepota))
  17. Konduktor
    Konduktor 5 april 2017 19:15
    +1
    Ora ana artikel siji, nanging apa ana prasarana kanggo operator pesawat? Utawa maneh ing dalan kanggo ngadeg? Apa piwulang Kapal Kapal Penjelajah ing Armada Laut Ireng lan Armada Pasifik ora ngajari sampeyan?