Review militèr

EU pindhah menyang Gibraltar menyang Spanyol

35
Miturut informasi RIA News, diplomat senior Uni Eropa ngumumake niat Uni Eropa kanggo ndhukung Spanyol ing perselisihan wilayah liwat Gibraltar ing proses negosiasi karo Inggris sing ana hubungane karo Brexit.

Masalah iki ora muncul wingi. Dheweke wis karo kita kanggo dangu, lan kita tansah ngrungokake loro-lorone. Saiki kita arep ndhukung negara anggota (Uni Eropa). Ana filosofi tartamtu ing mburi iki. Aku ora mikir yen 26 negara liyane (EU) bakal nyoba nglawan klausa iki.

salah sijine diterangno.



Jeksa Agung bisa ngetokake wilayah iki maneh diunggahake kanthi lengkap sawise statement dening Menteri Luar Negeri Spanyol, Alfonso Dastis, yen Madrid ora arep setuju sajrone negosiasi babagan metune Inggris saka Uni Eropa kanthi kondisi sing ora bakal dadi kapentingan ing masalah Gibraltar.

Miturut Perdhana Mentri Spanyol Mariano Rajoy, gegayutan karo penolakan Inggris saka pasar umum, para pedunung Gibraltar uga bakal kepeksa ninggalake. Solusi kanggo kahanan iki bisa ditindakake kanthi netepake kedaulatan gabungan karo Madrid kanggo sawetara wektu, sawise yurisdiksi lengkap ing wilayah kasebut kudu diterusake menyang Spanyol.

Perselisihan babagan Gibraltar wis ana telung abad. Spanyol nganggep Gibraltar minangka wilayahe, nanging miturut asil referendum sing ditindakake ing taun 1967 lan 2002, luwih saka 90% wong Gibraltar nyatakake kepinginan kanggo tetep dadi bagian saka Inggris. Wilayah kasebut nduweni konstitusi, sing diadopsi dening referendum ing taun 2006, miturut kekuwatan legislatif dadi milik Ratu Elizabeth II saka Britania Raya lan Parlemen Gibraltar.

EU pindhah menyang Gibraltar menyang Spanyol
35 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. LYOKHA padha
    LYOKHA padha 3 april 2017 04:11
    +4
    Apik banget, GIBRALTAR iki ... manggoni posisi strategis ing ndhuwur Selat Gibraltar, sing nyambungake Segara Mediterania karo Samudra Atlantik. Pangkalan Angkatan Laut NATO.

    Wong Spanyol ngaku uga wong Jepang ngaku KURIL kita.
    1. svp67
      svp67 3 april 2017 04:41
      +4
      Quote: LYOKHA padha
      Apik banget, GIBRALTAR iki ... manggoni posisi strategis ing ndhuwur Selat Gibraltar, sing nyambungake Segara Mediterania karo Samudra Atlantik. Pangkalan Angkatan Laut NATO.

      ya wis. Lan tembung piyambak, utamané marang Inggris, ora bakal cukup, kanggo iki sampeyan kudu duwe pasukan militèr cukup pinunjul, nanging EU duwe iku? Lan apa AS bakal ngidini sekutu utama, setengah getih "singgung"?
      1. iliitchitch
        iliitchitch 3 april 2017 05:54
        +2
        Kutipan saka: svp67
        Lan apa AS bakal ngidini sekutu utama, setengah getih "singgung"?

        Wow, carane teknis padha ngaco munggah. Iki duwe kabeh ujung saraf ing bokong. Kanggo loro parsecs kirdyk Chuyut.
        1. svp67
          svp67 3 april 2017 05:56
          +1
          Kutipan saka iliitchitch
          Kanggo loro parsecs kirdyk Chuyut.

          Mulané isih urip.
  2. Jahat 55
    Jahat 55 3 april 2017 04:20
    +2
    Sing bener ... Islanders - mulih .. Mungkin EU bakal lali bab Rusia kanggo sawijining masalah.
    1. biaya
      biaya 3 april 2017 04:51
      +3
      Ing taun 1993, hubungan homoseksual didekriminalisasi ing Gibraltar. Lan ing 2014, kulawarga padha-jinis diwenehi hak kanggo mlebu ing kemitraan sipil.

      Supaya EU bakal perang kanggo Gibraltar nganti "kartrid pungkasan saka salon intim." Nilai Eropa ana ing bebaya. wassat
  3. Spartanez300
    Spartanez300 3 april 2017 04:29
    +1
    Nggawe referendum anyar lan mutusake asile, sing utama yaiku apa sing dikarepake rakyat.
    1. svp67
      svp67 3 april 2017 04:38
      +1
      Kutipan: Spartanez300
      Nggawe referendum anyar lan mutusake asile, sing utama yaiku apa sing dikarepake rakyat.

      Aku njaluk sampeyan ... Lan sing hakim? Sampeyan uga bisa tekan titik sing kudu ngenali referendum ing Crimea, nanging sing bakal menehi ...
      1. Smog
        Smog 3 april 2017 05:57
        +4
        Kutipan saka: svp67
        Aku njaluk sampeyan ...

        Kok ngemis. Wis dileksanakake
        Spanyol nganggep Gibraltar minangka wilayahe, nanging miturut asil referendum sing ditindakake ing taun 1967 lan 2002, luwih saka 90% wong Gibraltar nyatakake kepinginan kanggo tetep dadi bagian saka Inggris.

        Dadi iki dudu aneksasi rahasia Gibraltar dening Spanyol.
        1. svp67
          svp67 3 april 2017 06:02
          +1
          Kutipan: Smog
          Dadi iki dudu aneksasi rahasia Gibraltar dening Spanyol.

          Sapa ngerti carane wong Gibraltar bakal nanggepi metu saka Inggris saka EU. Skotlandia ora seneng, Nanging, minangka tansah, lan nuntut referendum liyane. Nanging Gibraltar isih ora Skotlandia, wilayah iki bisa uga ora diijini nyekeli.
          1. Smog
            Smog 3 april 2017 06:13
            +5
            Kutipan saka: svp67
            Skotlandia ora seneng, Nanging, minangka tansah, lan nuntut referendum liyane.

            Ana uga Irlandia Lor ing dalan. Setengah kanggo Ninggalake Inggris karo Brits, setengah kanggo EU. Pertandhingan antarane Katolik lan Protestan bisa uga diwiwiti, lan bisa uga ana getih. Meh kabeh abad 20 padha gnawing tenggorokan saben liyane
        2. Nehist
          Nehist 3 april 2017 09:36
          0
          Yep aneksasi!!! Sinau sejarah kanggo wiwitan carane Britain rampung karo Gibraltar!
          1. Smog
            Smog 3 april 2017 09:49
            +4
            Kutipan saka Nehist
            Aga annexi

            Apa sampeyan ngerti humor?
  4. Talgat
    Talgat 3 april 2017 05:01
    +4
    "Wong-wong Gibraltar milih" iku sampah sing padha karo "wong Falklands"

    Ing kasunyatan, ana sawetara banget wong lan padha mung Inggris utawa nggodho

    Ing kene, demokrasi mung ora pantes lan ora logis - nanging anggere wong-wong Saxon sing ora sopan nguwasani jagad iki, dheweke dadi sing paling sugih lan "penduduk" ing Gibraltar lan Falklands bakal milih kanthi tanggung jawab.

    Nanging tandhani tembungku - jagad iki ganti - lan ora dina iki, sesuk China sing gedhe lan kuat bakal munggah - kaya USSR kapindho

    lan bisa uga Falklands bakal dadi Malvinas lan pindhah menyang Argentina, sing bakal "urgent" gabung karo ALBA

    Lan Gibraltar bisa uga dadi wong Tionghoa :)
    1. wuh wuh
      wuh wuh 3 april 2017 10:02
      +1
      "Wong-wong Gibraltar milih" iku sampah sing padha karo "penduduk Falklands" ///

      Apa sampeyan mikir kaya ngono?
      Ing kene, pedunung Crimea milih Rusia, lan sampeyan mbokmenawa ora nganggep "sampah" iki?
      1. Yeah
        Yeah 3 april 2017 14:42
        +1
        ora bisa kanthi cepet lan kanthi radikal ngganti jumlah Crimea dadi "setia" - ana akeh banget
        ora kaya pedunung ing Falklands utawa Gibraltar. Iki prabédan ing voting.
        Kajaba iku, kanggo sakepel cilik, kabeh jinis hak istimewa bisa dijamin, amarga. duwe pos out bisa nggawa luwih akeh. Lan iki manipulasi.
        Apa sampeyan bisa ngelingi kepiye Hawaii dadi Amerika?
  5. faiver
    faiver 3 april 2017 05:33
    +5
    Goyangan udara sing kosong - Inggris ora bakal nyerah, lan wong Spanyol ora bakal bisa njupuk ...
    1. Stas157
      Stas157 3 april 2017 05:55
      +5
      Kutipan saka faiver
      Goyangan udara sing kosong - Inggris ora bakal nyerah, lan wong Spanyol ora bakal bisa njupuk ...

      Oh mesthi. Inggris mung bisa diusir saka kono kanthi kekuwatan, yen dheweke dhewe ora setuju. Lan ora ana sing bakal nglawan. Dadi mung geger otak.
  6. Seidel45
    Seidel45 3 april 2017 05:56
    +2
    Ya, sadurunge dheweke meneng babagan Gibraltar ing Uni Eropa, nanging saiki dheweke mutusake ngganggu Inggris sabisa-bisa kanggo pegatan saka EU. Kaya biasane duplikat lan standar ganda. Eropah wis tansah misuwur iki.
  7. nivasander
    nivasander 3 april 2017 06:18
    +1
    lan wong Spanyol ora bakal oleh apa-apa.
  8. Kapten Nemo
    Kapten Nemo 3 april 2017 06:32
    +2
    Aku ngusulake nganakake referendum ing Gibraltar babagan akses menyang Rusia.
  9. uporov65
    uporov65 3 april 2017 06:46
    +3
    Sampeyan kudu ora philosophize slyly, nanging kanggo langsung wara-wara aneksasi ana Gibraltar dening Great Britain. Lan ora mung dheweke. Lan apa sing kedadeyan, ing mripate wong liya, dheweke ndeleng mote siji mil, nanging ing mripate dhewe, dheweke ora weruh log.
  10. rotmistr60
    rotmistr60 3 april 2017 06:48
    +1
    EU niat kanggo ndhukung Spanyol ing regejegan wilayah liwat Gibraltar

    Iki minangka salah sawijining trik sing disiapake dening EU menyang London minangka pembalasan kanggo ninggalake. Ayo ndeleng apa sing kedadeyan sabanjure. Lan paling kamungkinan, perselisihan kasebut bakal diwiwiti yen Eropa dhewe ora bakal bungah amarga ora nglilani Inggris kanthi tenang.
  11. novel66
    novel66 3 april 2017 07:12
    +4
    utawa Mungkin, sawise kabeh, game perang? lan kita bakal bantuan karo amunisi, kita bakal remet metu Gibraltar !!!
    1. dzvero
      dzvero 3 april 2017 08:01
      +2
      Apa ora guyon ... Esuk iki ing radio padha komentar ing statement saka admiral Inggris. Kaya, armada Her Majesty luwih ringkih tinimbang nalika Perang Falklands, nanging Spanyol angel banget kanggo dheweke lan kita ora bakal menehi Gibraltar marang mungsuh. Sepur menarik saka pikirane. Sawise kabeh, Spanyol ora kaya Argentina. Lan yen banjur kabeh bom mbledhos ing cedhak Args, banjur setengah apik saka skuadron Inggris bakal ngaso ing ngisor Atlantik Kidul.
      1. Rum 11
        Rum 11 3 april 2017 13:39
        +1
        Kutipan saka dzvero
        Apa ora guyon ... Esuk iki ing radio padha komentar ing statement saka admiral Inggris. Kaya, armada Her Majesty luwih ringkih tinimbang nalika Perang Falklands, nanging Spanyol angel banget kanggo dheweke lan kita ora bakal menehi Gibraltar marang mungsuh.

        Ora mungkin kedadeyan kasebut ... nanging yen padha grapple, mula Inggris luwih andhap asor tinimbang taun 1982. Dheweke duwe taktik oak - kanggo ngrebut maneh semenanjung, dene wong Spanyol mung kudu nggawe blokade lan mbusak wong pulo sing sombong saka tanah kasebut.

        Nanging, mesthi, skenario kasebut ora bakal diidini ing Washington. Kabeh hype iki kanggo bali saka Inggris sing rakus, sing wis mangan "persaudaraan" Eropa.
    2. Tur
      Tur 3 april 2017 14:32
      0
      ninggalake kulawarga
      Lan tindak perang
      Gibraltar menyang Madrid
      Aku bakal mbantu sampeyan milih.

      Iki mung sing kita ilang.
  12. biserino
    biserino 3 april 2017 09:51
    0
    Kutipan: Spartanez300
    Nggawe referendum anyar lan mutusake asile, sing utama yaiku apa sing dikarepake rakyat.

    Sawise referendum, EU bakal nelpon Giraltars "separs" lan ATO uga bakal mblokir transmisi listrik.
  13. san4es
    san4es 3 april 2017 14:42
    +7
    Ing garis cakrawala (foto), plabuhan Ceuta minangka potongan Spanyol ing Afrika, ing ngendi Kuznetsov ora diidini kanggo bunker ... uga, ara karo wong-wong mau. duka
    1. Lokal
      Lokal 4 april 2017 10:15
      -1
      Apa sampeyan mutusake kanggo ngresiki kotoran kanthi ati-ati? Dumadakan, sampeyan bakal nyekel lan bakal miwiti babagan ndandani kapal lan sepira alane kabeh karo kita?
      1. san4es
        san4es 4 april 2017 10:20
        +7
        wong bodho Napa sampeyan Chasing-chtol? Aku wong Rusia. Lan "ara karo wong-wong mau" iku babagan wong Spanyol eseman
        1. Lokal
          Lokal 4 april 2017 10:24
          -1
          Aku uga. Apa owah-owahan iki ing diskusi artikel babagan perselisihan wilayah antarane Inggris lan Uni Eropa? Kang sisih "Kuznetsov" kene?
          1. san4es
            san4es 4 april 2017 10:30
            +7
            Ya, aku wis tau ana ing alun-alun kuwi. Aku eling geografi ... aku ora ngrembug apa-apa
  14. Yeah
    Yeah 3 april 2017 14:45
    0
    Diwenehi Brexit, Inggris cukup ing resiko sing kiwa ora mung tanpa Gibraltar, nanging uga tanpa sawetara loreng ing Union Jack. Bakal ana rintisan sengsara saka Inggris cilik ...
  15. Zaurbek
    Zaurbek 3 april 2017 16:11
    0
    Wong Spanyol kurang ajar .... wong Turki mesthi wis menangake tanah sing wis suwe.