Review militèr

Genghis Khan lan Stalin: conto Inggris saka politisi Rusia sing "sukses".

69
Rong gagasan menarik disuarakake dening ilmuwan Inggris Simon Sebag-Montefiore. Wong iki percaya yen USSR isih urip, lan sukses paling gedhe ing Rusia crita digayuh dening Genghis Khan lan Joseph Stalin.


Genghis Khan lan Stalin: conto Inggris saka politisi Rusia sing "sukses".


Simon Sebag-Montefiore (lair 1965 ing London) diwawancarai dening sejarawan lan Ph.D. El Pais.

"Stalinisme isih ana," ujare Simon, ahli kondhang ing Eropa lan "salah sawijining ahli paling apik ing Rusia modern." Dheweke sadurunge nerbitake sejarah dinasti Romanov. Dheweke uga misuwur amarga buku babagan Stalinisme, babagan "Pengadilan Tsar Merah."

Miturut panemune, Rusia ora bisa dimangerteni tanpa ngerti "beban kepungkur." Vladimir Putin ngelingake sejarawan saka tsar, otokrat. Rusia minangka "peradaban liyane", iku "dudu bagéan saka peradaban Latin". "Iki minangka budaya sing beda karo asal-usul sing beda," ujare ahli kasebut.

Sampeyan bisa mbandhingake periode Rusia saiki karo jaman Nicholas I. Putin saiki ngupayakake kebijakan Nikolaev. Ana dominasi marang latar mburi negara-negara Kulon, lan slogan sing padha: "Autokrati, Ortodoks, nasionalisme." Lan uga - "petualangan gedhe ing luar negeri." Sejarawan nemtokake karakter Putin minangka "konservatif banget". Dheweke ngubungake karakter sing padha karo Tsar Nicholas.

Raja ora mung Putin. Pak Trump ing Amerika Serikat uga minangka calon raja. Temenan, ahli kasebut nyathet, Donald Trump "pengin dadi czar Amerika pisanan."

Rusia wis nuduhake efisiensi lan kapercayan sing cukup kanggo ngadhepi budaya Kulon. Saiki, strategi kanggo nglawan Kulon gampang dileksanakake, amarga akeh ing Kulon sing ngrasa gething marang awake dhewe lan, ing wektu sing padha, "gething sistem". Alesan utama kanggo gething: ing Kulon, padha ngira yen Internet bakal dadi mesin kemajuan, nanging ternyata "alat disinformasi, goroh lan totalitarianisme."

Ngomong babagan abad revolusi Rusia sing bakal teka, sejarawan nyathet yen ing Rusia modern "Stalinisme isih tetep nganti sawetara." Negara digawe sawise revolusi "isih ana." Ing taun 1991, Partai Komunis USSR ilang, nanging "dinas rahasia slamet." Ilmuwan kasebut meh ora seneng karo Uni Soviet: para Leninis "nyiksa" utopia Soviet "cepet banget". Leninisme "nyiksa cita-cita komunisme", iku "ala wiwit wiwitan". Comrade Sebag-Montefiore uga ora kesengsem karo Trotsky: dheweke "dadi showman, dudu politisi" lan ora ngerti carane "nggawe aliansi."

Nanging Stalin, perwujudan rasa wedi iki, dadi "pamimpin Rusia paling sukses ing sajarah sawise Genghis Khan."

Apa sing nunggu Rusia? Ilmuwan ora optimis babagan negara iki. Ing wektu sing cendhak, kabeh bakal dadi ala: saluran otak, wong sing cerdas lan liberal ninggalake negara kasebut. Negara klempakan ing tangan siji wong. Sejarawan percaya yen "kemungkinan disintegrasi" negara kasebut cukup nyata.

Kanggo Putin pribadi, Sebag-Montefiore nggambarake dheweke ing wawancara minangka "politisi sing bakat banget" sing, nanging, "ora nyukupi pangarep-arep." Saiki Putin mung sibuk karo "tetep ing kuwasa."

Negara ing sangisore Putin katon kaya "hibrida antarane kekaisaran Romanov lan sistem Soviet." Ora ana sing bola-bali persis, amarga kabeh kedadeyan ing mburi "fasad pemilihan lan demokrasi", yaiku, Rusia saiki "dudu negara totalitarian," ujare sarjana Inggris.

Edisi "Reedus" sadurunge kacarita ing release saka buku "The Romanovs", ditulis dening sejarawan Inggris padha. Karya ilmiah minangka volume bobot - koleksi "crita paling liar babagan raja lan ratu sing mrentah Rusia telung atus taun." Kajaba iku, spesialis ing Rusia wis ing koleksi karya bestseller bab hubungan katresnan Count Potemkin ing pengadilan Catherine Agung. Essay liyane darmabakti kanggo panguwasa Soviet - "Dinasti Butchers". Ing kana kita ngomong babagan Lenin lan Stalin. Sing terakhir diumumake minangka "putra haram saka alkohol," cathetan Reedus.
Pengarang:
69 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Putinets
    Putinets 3 april 2017 07:50
    + 20
    Oh, ilmuwan Inggris nyata! Ilmuwan Inggris padha !!!! Sing paling apik, utamane "sejarawan"
    1. MPK105
      MPK105 3 april 2017 07:55
      + 12
      Inggih, sakperangan alesan, ana pikiran swara .. "Rusia iku" peradaban beda, "iku" dudu bagéan saka peradaban Latin ". "Iki budaya beda karo asal beda," pakar ngandika. lucu, iki "ilmuwan Inggris". nglirik
      1. Alex_59
        Alex_59 3 april 2017 08:06
        +2
        Kutipan: MPK105
        Rusia minangka "peradaban liyane

        Apa peradaban "liyane"? Apa awake dhewe kuning, mripate sipit? Iku gampang banget kanggo nemtokake - jeneng telu musisi paling misuwur ing Eropah lan China. Lan takon dhewe - seniman sing luwih kerep dirungokake - Cina utawa Eropa? Lan langsung kabeh tiba ing panggonan. Sanajan sampeyan bisa mangsuli - aku mung ngrungokake wong Rusia kita. Inggih, inggih. Mung yen sampeyan duwe pilihan "ora saka kita" - sampeyan isih bakal ngrungokake Sting utawa Mick Jagger karo kesenengan gedhe, lan ora .... Aku ora ngerti sing saka China utawa India. Dadi kita wong Eropa. Secara kultur, genetik, lsp.
        1. MPK105
          MPK105 3 april 2017 08:18
          + 19
          Ya, sedulur-sedulur genetik lan budaya iki ora nganggep aku sedulur, lan aku uga ora butuh banget, lan kenapa aku kudu nganggep peradabanku dhewe, sing wiwit jaman biyen perang karo aku? saka mripat biru langit lan kulit salju-putih? Dadi aku utawa dheweke ora bakal dadi siji peradaban. Lan lagu-lagu ... Inggih, ngrungokake, apa sing bakal diganti ...
          1. cniza
            cniza 3 april 2017 08:30
            +5
            Kutipan: Putinets
            Oh, ilmuwan Inggris nyata! Ilmuwan Inggris padha !!!! Sing paling apik, utamane "sejarawan"


            Sawise tembung ilmuwan Inggris, kabeh dianggep luwih, paling apik, minangka anekdot.
            1. WKS
              WKS 3 april 2017 10:16
              +4
              Kutipan saka cniza
              Sawise tembung ilmuwan Inggris, kabeh dianggep luwih, paling apik, minangka anekdot.

              Kajaba iku, minangka "siaran radio Armenian" Senajan ing jaman biyen ilmu Inggris ana ing sawijining paling apik, wektu iku wis liwati, ngowahi dadi guyon saiki ..
          2. semurg
            semurg 3 april 2017 08:44
            +4
            Kutipan: MPK105
            Ya, sedulur-sedulur genetik lan budaya iki ora nganggep aku sedulur, lan aku uga ora butuh banget, lan kenapa aku kudu nganggep peradabanku dhewe, sing wiwit jaman biyen perang karo aku? saka mripat biru langit lan kulit salju-putih? Dadi aku utawa dheweke ora bakal dadi siji peradaban. Lan lagu-lagu ... Inggih, ngrungokake, apa sing bakal diganti ...

            Nanging kepiye negara-negara Kulon, Ukrainia ora "sedulur" maneh.
            1. Alex_59
              Alex_59 3 april 2017 08:59
              +7
              Quote: semurg
              Nanging kepiye negara-negara Kulon, Ukrainia ora "sedulur" maneh.

              Wong-wong kuwi sing mutuské nèk aku dudu seduluré. Aku ora nganggep dheweke "sedulur". Kita, kita. Mung gendheng sing ilang. Kulawarga ora tanpa ... Maydanuts. Sedulur-sedulurmu uga sok-sok kudu digebugi. Kanggo pesenan.
              1. Syurik70
                Syurik70 3 april 2017 10:27
                +5
                Kutipan: Alex_59
                Kulawarga ora tanpa ... Maydanuts. Sedulur-sedulurmu uga sok-sok kudu digebugi

                Ing Ukraina, ana maidanists, lan ana sing didol. Dheweke sengaja mateni wong sing wingi dadi sedulure. didol marang wong manca.
                Paling sampeyan bisa ngerti wong manca. Jahat, padha ngisi kanthonge dhewe kanggo getihe wong liya. Kaya karo ula ing serpentarium. Migunani, nanging sampeyan kudu ngerti apa sing bisa nyengat, lan nalika nyusoni racun, tahan. Mung nampa wong-wong mau minangka lagi lan tindakake aturan safety.
                Pengkhianat ora bisa dadi duweke dhewe. Dheweke dudu sapa wae, iki roh jahat, dudu manungsa.
                Maidanuty bisa diapura. Inggih, apa panjaluk miskin. Lan ala kudu ditumpes.
                AJA AMPUN!!!
              2. Lelek
                Lelek 3 april 2017 12:17
                0
                Kutipan: Alex_59
                Sedulur-sedulurmu uga sok-sok kudu digebugi. Kanggo pesenan.


                Kene kita ngalahake. Kanggo pesenan. Malah ing tingkat paling dhuwur. Oh, sampeyan ora bisa. keprungu
              3. Lelek
                Lelek 3 april 2017 12:24
                +1
                Kutipan: Alex_59
                Aku ora nganggep dheweke "sedulur". Kita, kita.


                Iki DIRI lan YOUR?
          3. Alex_59
            Alex_59 3 april 2017 08:57
            +2
            Kutipan: MPK105
            Lan kenapa aku kudu nganggep peradabanku, wiwit jaman biyen, ana perang?

            Pembongkaran intra-peradaban.
            Kutipan: MPK105
            Dadi ora aku utawa dheweke wis lan ora bakal dadi siji peradaban.

            Ilmu ngandika liya. Yen, tinimbang histeria, loro-lorone wiwit nggoleki persamaan, bakal entuk manfaat kanggo kabeh wong. Otak mabur mati lan padha duwe ana, lan kita duwe kene. Saka iku lan sedhih. Padha aktif squeezing kita metu saka konsep "dhewe". Lan kita padha bungah-bungah ing deg-degan patriotik iki. Tinimbang salaman. Surrealisme lengkap.
            1. MPK105
              MPK105 3 april 2017 12:19
              +5
              "Otak wis mabur loro kanggo wong-wong mau ana, lan kanggo kita kene. Mulane iku sedih. Padha aktif squeezing kita metu saka konsep "dheweke" njaba. Lan kita bungah ing edhan patriotik iki. Tinimbang salaman. Surrealism lengkap. "Lan ing kene, jenenge, aku mesthi bakal setuju ... Nanging kita ora miwiti kabeh iki ... hi
              1. Saburov
                Saburov 3 april 2017 21:45
                +2
                Kutipan: MPK105
                "Otak wis mabur loro kanggo wong-wong mau ana, lan kanggo kita kene. Mulane iku sedih. Padha aktif squeezing kita metu saka konsep "dheweke" njaba. Lan kita bungah ing edhan patriotik iki. Tinimbang salaman. Surrealism lengkap. "Lan ing kene, jenenge, aku mesthi bakal setuju ... Nanging kita ora miwiti kabeh iki ...


                Aku setuju! Apa dayane, apa duweke kita, nanging tegese padha.
        2. vovanpain
          vovanpain 3 april 2017 08:42
          + 17
          Kutipan: Alex_59
          Apa awake dhewe kuning, mripate sipit?

          Ojo ngomong omong kosong, wong. wong bodho Iki uga Rusia lan duwe budaya dhewe, lan ing Eropah sing ditresnani, kita kabeh diarani Rusia. yaYen sampeyan ngrungokake musik Barat, ora ateges sampeyan lair ing Eropa. aran
          1. candybober
            candybober 3 april 2017 08:52
            +1
            Wingi, kanggo tembung kang kuotasi, Alex_59.
            Aku tak bebaya kanggo
            Natsrozn Lan aku mung ngomong yen Yakuts, Buryats, etc. Kanggo akeh sampeyan, padha sing diarani Alex_59.
            Menyang VO, menyang wong
            sampeyan bisa ngomong sing bener
            lan wong ora bisa.
            1. CONTROL
              CONTROL 3 april 2017 10:23
              +2
              Quote: Candibober
              Iku menyang VO, wong bisa ngomong bebener, nanging ora bisa.
              ... kanggo wong "cedhak bokong kaisar" ... - sampeyan bisa! Menapa malih, wong-wong iki minangka "karakter" sing khas banget: luwih akeh wong sing seneng nyebarake lendhut lan slop ing Rusia, gumantung ing karya sejarah lan riset saka "ilmuwan Inggris" kasebut ...
              Lan adoh saka "dheweke" - saka "iki ..." - ora, ora!
          2. Alex_59
            Alex_59 3 april 2017 09:04
            +3
            Kutipan saka vovanpain
            Iki uga Rusia lan duwe budaya dhewe

            Budayane dhewe. ya wis. Lan peradaban minangka "suprakultural" lan "supranasional" khusus ing Rusia yaiku Eropa. Liyane bab iku Rusia iku wong Eropah khusus banget. Asli banget. Yagene, nyatane, dheweke kudu ngurmati kita ing Kulon, minangka cabang budaya pan-Eropa sing unik banget, nanging katon bosen ing kana. Aku iki masalah sing. Padha kelangan akeh.
            Lan orisinalitas kita, antarane liyane, dumunung ing panriman organik saka budaya liya minangka budaya kita. Lan yen wong-wong sing ana ing Kulon ora narcissistic lan ngakoni yen kita dhewe, dheweke bisa sinau akeh. Contone, ora ostenatious, nanging bener toleransi. Kita kene ing Rusia ora mung bebarengan karo Muslim lan Buddha, nanging manggon bebarengan kanggo abad.
        3. KELAS
          KELAS 3 april 2017 12:16
          +1
          Apa peradaban "liyane"? Apa awake dhewe kuning, mripate sipit?
          Yagene kabeh wong seneng banget? Dheweke miwiti diskusi ing Internet, mbuktekake manawa Simon iki salah! Ya, aku watuk dheweke lan artikele! Aku ora ngormati panemune babagan awake dhewe nganti saya kuwatir. Kanggo saben omong kosong kuwatir? Iki tanpa aku, pliz! Sanajan, mesthi, dheweke minangka ilmuwan Inggris ...
          Ilmuwan Inggris bubar nindakake eksperimen kanggo nyabrang kelinci lan bajing. Asil eksperimen isih durung jelas, nanging kewan cilik padha puas ...
        4. Weyland
          Weyland 3 april 2017 16:49
          +1
          Kutipan: Alex_59
          Dadi kita wong Eropa. Secara kultur, genetik, lsp.


          Secara genetis, kita luwih cedhak karo wong India tinimbang karo wong Eropa Erbin! nglirik
        5. Luga
          Luga 3 april 2017 17:13
          +1
          Kutipan: Alex_59
          Apa peradaban "liyane"?

          Mung beda. Miturut pendapatku, ana akeh peradaban ing planet kita. Ana Eropa Kulon, ana Timur (China), Arab, Afrika (Afrika Tengah), Pasifik, sampeyan bisa ngelingi liyane ...
          Ana peradaban sing ilang: Amerika (Maya, Aztec), Mesir, Hellenistik (dhaptar terus), peradaban lair lan mati.
          Lan ana uga Slavic, utawa Eropah Wétan, utawa Euro-Asia, intine ora ing jeneng, nanging ing kasunyatan sing kita operator saka peradaban iki. Beda karo basa Eropa lan Asia, budaya, mentalitas, adat istiadat ... Ing sawetara cara liyane, ing sawetara cara kurang, nanging tansah apik banget.
          Dadi, miturut pendapatku, Inggris pancen bener. Peradaban bisa nyedhaki lan pindhah adoh, gabung (kaya Hellenistic lan Latin) lan misahake, lan saiki kita ngembangake gerakan sing ngelawan saka vektor sing disetel dening Peter Agung, yaiku, gerakan ing sisih wétan, istirahat karo kulon lan nilai-nilai. Lan Barat ngerteni.
    2. Pakdhe Lee
      Pakdhe Lee 3 april 2017 08:02
      +4
      Kutipan: Putinets
      Paling apik

      Uga fisikawan, kimiawan, meteorolog, dokter lan futurologist!
    3. siberalt
      siberalt 3 april 2017 08:36
      +4
      Apa dheweke pancen diarani ilmuwan ing Inggris, lan kasugihan nouveaux kita ngirim anak-anake menyang sinau? belay
    4. antivirus
      antivirus 3 april 2017 10:19
      +3
      Kaya biasane: "Ilmuwan Inggris wis netepake ..."
      Apa Genghis Khan duweke kita? tenan, "ilmuwan Inggris wis netepake ..."
      Banjur Khilafah Arab iku tanah kelairane wong Spanyol?
      1. SarS
        SarS 3 april 2017 11:39
        +2
        Genghis Khan lair ing tlatah Rusia modern!. Panjenenganipun punika kita.
        1. antivirus
          antivirus 3 april 2017 12:56
          0
          kabeh wong Yahudi - imigran saka FSU - iku kita. kalebu founding fathers. Iki dudu alesan kanggo nyebut Israel minangka putri lan negara gumantung saka Federasi Rusia modern (endi dhuwit kanggo metropolis? (
          1. SarS
            SarS 3 april 2017 13:06
            +3
            Genghis Khan iku putrane wong asli Rusia. Dheweke lan keturunane nggawe kerajaan gedhe. Ortodoks ing Rusia dibela saka tentara salib. Mulane dheweke dadi duweke kita.
            Lan wong-wong Yahudi iku crita temen beda - padha Sejatine parasitize ing kekaisaran iki.
    5. Saburov
      Saburov 3 april 2017 17:13
      +4
      Negara ing sangisore Putin katon kaya "hibrida antarane kekaisaran Romanov lan sistem Soviet."


      Apa, kaya apa dheweke katon? Kakaisaran Romanov? Inggih, yen kita nerusake saka apa tingkat mlarat, stupidity saka daya, nyolong lan kabeh jinis pangeran lokal, raja, buta huruf, lengkap kontrol ibukutha manca liwat industri negara, wangun saka daya bahan mentahan lan mung rampokan saka Rakyat Rusia. ana ing Republik Ingushetia, banjur ya! Lan apa istilah kanggo mbandhingaké karo Stalinis USSR? Stalin ngrampok bangsane? Utawa dheweke nyeret kanca-kancane menyang kekuwatan, ngidini dheweke nggawe undang-undang anti-rakyat? Diunggahake saben taun rega kabeh sing bisa? Mbayar gaji wong ngemis? Apa dheweke terus terang mbangun pusat lan nggantung papan pakurmatan kanggo para pengkhianat lan pembunuh? Dibebasake maling lan embezzlers? Ngidini imam pasuryan lemak kanggo brainwash wong? Rusak pertanian, ilmu pengetahuan lan pendidikan? Wis yacht, kraton steamers? Apa sing kudu dibandhingake? Sorry, nanging ing wayahe iku katon kaya negara freak, utawa rodo oligarki lan sing kuwasa, karo impunity lengkap kanggo loro pungkasan.
    6. Tukang Militèr
      Tukang Militèr 4 april 2017 06:26
      0
      luwih saka sejarawan Inggris mung Ukrainia
  2. iliitchitch
    iliitchitch 3 april 2017 07:55
    +5
    Ing simon zhzhot ngguyu . Krosavcheg pancen ilmuwan Inggris. Malah Igor Prokopenko ora duwe pakar kasebut.
  3. CYBERNINJA
    CYBERNINJA 3 april 2017 07:57
    +1
    Sing paling menarik yaiku Simon ora ujar babagan kerumitan ekonomi internasional ... Dheweke mbokmenawa ora duwe informasi. wassat
    1. CONTROL
      CONTROL 3 april 2017 10:27
      +2
      Quote: CYBERNINJA
      Sing paling menarik yaiku Simon ora ujar babagan kerumitan ekonomi internasional ... Dheweke mbokmenawa ora duwe informasi. wassat

      Lan kenapa dheweke butuh "kerumitan ekonomi internasional"? Digging ing linen reged saka mantan gedhe (... karo relish sniffing footcloths lan pantaloons ...) luwih menarik! lan sing paling penting - luwih nguntungake!
  4. aszz888
    aszz888 3 april 2017 08:00
    +2
    ... wiwit scribble soko ing rags - lan wis ahli! Pakar kasebut pegatan kaya asu (Aturan VO - asu) kutu ... duka
  5. Alex_59
    Alex_59 3 april 2017 08:01
    +3
    Nalika ilmuwan kasebut sinau babagan Rusia, pangarep-arep kanggo lingkungan sing harmonis tetep dadi pitakonan. Aku ora ngerti yen iki bener, utawa yen kita uga diwenehi gambar sing kleru babagan ilmuwan "dheweke" ing kene ...
    Kepiye carane wong bisa dianggep minangka spesialis ing Rusia yen petungan kasebut adhedhasar pratelan anti-ilmiah yen Rusia minangka "peradaban sing beda" ... Ya, aku bakal teka ing Rusia paling ora sepisan lan ndeleng kepiye urip ing kene utawa soko. Kita wong Eropa. Ora ketompo carane sedih (kanggo wong) utawa bungah. Mung minangka cabang peradaban Eropa sing khas banget, nanging kita wong Eropa - kita minangka bagean saka wong-wong mau, mula kita ora bisa sinau minangka obyek "njaba" budaya Eropa.
    1. 79807420129
      79807420129 3 april 2017 08:14
      + 10
      Kutipan: Alex_59
      Mung minangka cabang peradaban Eropa sing khas, nanging kita wong Eropa - kita minangka bagean saka wong-wong mau,

      Sampeyan bener ngandika
      Kutipan: Alex_59
      cabang asli saka peradaban Eropah

      Nanging Buryats, Nenets, Evenks lan akeh bangsa liyane ing Rusia ora bakal ngerti sampeyan, mulane Rusia lan budaya asli, sing Eropah lan Asia ditenun ing siji botol. hi
    2. zoolu300
      zoolu300 3 april 2017 09:19
      +4
      Kita dudu Timur utawa Kulon, KITA LUAR! Lan ora ana cabang sisih sludge kulon. Saiki, awake dhewe kalah, merga wong-wong kaya kowe padha ngrebut kuwasa, nanging ora suwe kekuwatanmu sing pro-Kulon bakal tiba lan jagad bakal weruh munggah anyar PERADABAN RUSIA (SOVIET).
      1. Alex_59
        Alex_59 3 april 2017 10:26
        +2
        Kutipan saka zoolu300
        Kita dudu Timur utawa Kulon, KITA LUAR!

        Ing kene ing sawijining negara tanggane padha mutusake padha. Sing padha "dudu Rusia". Lan jagad bakal weruh pendakian anyar peradaban 404th sing gedhe.
        Bosen....
        Kanggo kula....
        Padha ora.
  6. Altona
    Altona 3 april 2017 08:05
    + 11
    Aku kepengin weruh yen aku njagong lan nulis buku kanthi judhul kira-kira "Cromwell - algojo Irlandia" utawa "Memoirs of the Queen: kenapa kita nyembelih wong India lan ngobong Boers nganggo wesi abang panas." Utawa ing kene ana buku liyane sing menarik "Abraham Lincoln: kenapa kita sengit marang wong ireng lan kenapa kita numpes wong India." Utawa iki buku cilik liyane sing ditulis dening presiden anyar "Amerika-demokrasi" pinter "bom."
    1. semurg
      semurg 3 april 2017 08:40
      +3
      Kutipan saka Altona
      Aku kepengin weruh yen aku njagong lan nulis buku kanthi judhul kira-kira "Cromwell - algojo Irlandia" utawa "Memoirs of the Queen: kenapa kita nyembelih wong India lan ngobong Boers nganggo wesi abang panas." Utawa ing kene ana buku liyane sing menarik "Abraham Lincoln: kenapa kita sengit marang wong ireng lan kenapa kita numpes wong India." Utawa iki buku cilik liyane sing ditulis dening presiden anyar "Amerika-demokrasi" pinter "bom."

      Pisanan, sampeyan bakal ngirim materi babagan "kerangka" Barat ing VO, kita bakal maca lan ngrembug, yen para pamaca nuduhake minat, sampeyan uga bisa ngayunake buku kasebut minangka bagean saka konfrontasi anyar karo Kulon.
    2. Archon
      Archon 3 april 2017 09:43
      0
      lan sampeyan langsung nulis nganggo basa Inggris
      padha tenan nulis, lan kita mung janji
    3. CONTROL
      CONTROL 3 april 2017 10:31
      +1
      Kutipan saka Altona
      Aku kepingin weruh yen aku lungguh lan nulis buku kanthi judhul kira-kira ...

      Kita bisa nerbitake!
      Omah percetakan kita cilik, nanging lisensi lan kabeh "sepatu bot" dilurusake supaya ...
      Dadi, yen cho - sampeyan olèh!
    4. SarS
      SarS 3 april 2017 11:46
      +1
      Aja manawa kanggo nulis! Aja lali kanggo nerangake: Prancis ora adus lan mlebu ing perapian kraton kaya sing dibutuhake, Jerman mangan mayit kanggo obat, wong Yahudi nggawe matzah saka getih. Inggih, apa jenis wakil saka peradaban sing padha karo wong-wong mau, kita turunan saka Mongol!
  7. wagner72
    wagner72 3 april 2017 08:05
    0
    Ek Brit macet, ora ana apa-apa saka overeating karo jamur. Apike, kabeh padha duwe sajarah alternatif wasis, utawa mung spesimen tartamtu?
  8. Evgeny Strygin
    Evgeny Strygin 3 april 2017 08:05
    0
    sik. Mlayu ing bodho maneh.
  9. rotmistr60
    rotmistr60 3 april 2017 08:06
    +2
    Sejarawan percaya yen "kemungkinan disintegrasi" negara kasebut cukup nyata

    Inggih, yen padha ora break munggah ing 90s, saiki sampeyan ora bakal ngenteni ing kabeh. Kabeh iki "connoisseurs gedhe Rusia" tansah miwiti kanggo kesehatan lan pungkasan kanggo tentrem.
  10. Altona
    Altona 3 april 2017 08:08
    +2
    Quote: CYBERNINJA
    Sing paling menarik yaiku Simon ora ujar babagan kerumitan ekonomi internasional ...

    -------------------------------------
    Penulis ora nggoleki hubungan sebab-akibat lan nerangake kabeh babagan kelainan mental. Bener, sakperangan alesan kang ora katon menyang sajarah Eropah, karo Inkuisisi, Perang Salib, penaklukan kolonial lan mung genosida.
  11. Spartanez300
    Spartanez300 3 april 2017 08:12
    +1
    Tiyang ingkang kados makatên punika, botên sagêd kasêkêp dhatêng ngèlmu, malah langkung-langkung dhatêng pawèbètipun cariyos bodhonipun.
  12. Masya Masya
    Masya Masya 3 april 2017 08:20
    +5
    Miturut pendapate, Rusia ora bisa dimangerteni

    Dadi aku ora bakal ngilangi konvolusiku ...
    1. CONTROL
      CONTROL 3 april 2017 10:36
      0
      Eee!
      Winston Churchill mung "alkohol domestik"; lan saliyane - kanthi penyimpangan nyimpang sing stabil ing psyche (diturunake maneh ing taun sekolah - kaya biasane ing kalangan bangsawan paling dhuwur ing Inggris! - uga, kanthi cara budaya: homoseksual ...).
      ... dudu wewenang!
      1. Masya Masya
        Masya Masya 3 april 2017 10:46
        +4
        diilangi ing taun sekolah

        Apa sampeyan nyimpen lilin?
        1. CONTROL
          CONTROL 3 april 2017 10:48
          0
          Kutipan saka Masya Masya
          diilangi ing taun sekolah

          Apa sampeyan nyimpen lilin?

          Dheweke dhewe nulis - ing memoar ...
          1. Masya Masya
            Masya Masya 3 april 2017 10:52
            +5
            Dheweke dhewe nulis - ing memoar ...

            Kanthi memoar, banjur kabeh padha, padha kenalan ... nglirik
            1. CONTROL
              CONTROL 3 april 2017 10:55
              +2
              Kutipan saka Masya Masya
              Kanthi memoar, banjur kabeh padha, padha kenalan ... nglirik

              Nanging carane! genre favorit ... Kesaksian, supaya bisa ngomong, saka "saksi mata"! ...
              (yen lali paribasan: "Dheweke ngapusi kaya kabeh saksi mata!")
      2. murub
        murub 3 april 2017 11:29
        +1
        Kutipan saka CONTROL
        Winston Churchill mung "alkohol domestik"; lan saliyane - karo nyimpang stabil

        Sampeyan kudu nglebokake irung gedhe menyang kathok jerone wong liya ngguyu

        Lan kanggo liyane ing donya iku ora dadi penting sing ana alkohol lan homo lan sing ora.
        Yeltsin alkohol iku nonentity lan wayang, lan Churchill, malah yen gosip bab wong iku bener (ora menarik kanggo mriksa), iku pimpinan gedhe saka daya gedhe, lan iki luwih penting.
        1. CONTROL
          CONTROL 3 april 2017 11:50
          0
          Kutipan saka murrio
          Lan kanggo liyane ing donya iku ora dadi penting sing ana alkohol lan homo lan sing ora.

          ... lan kanggo aku ing "jagad liyane" - donya sampeyan! - "ora preduli!"
          -----------------
          Kucing wingi dicekik, dicekik, dicekik, dicekik...
          -----------------
          Kabeh tumindak sampeyan murni kewan, lan sampeyan ... ngidini dhewe, kanthi swagger sing ora bisa ditahan, menehi saran babagan skala kosmik lan kabodhoan kosmik ...
          (M. Bulgakov "Jantung asu")
          1. murub
            murub 3 april 2017 11:51
            0
            Kutipan saka CONTROL
            kula kanggo "liyane saka donya" - donya sampeyan! - "ora preduli!"

            Timbal balik iku gedhe ngguyu
    2. Weyland
      Weyland 3 april 2017 16:55
      0
      Ana goroh prasaja, goroh blatant, statistik lan kutipan!
      Kutipan kudu diwenehi kanthi lengkap! Ing endi pungkasan kutipan babagan kunci teka-teki iki - kepentingan nasional Rusia?
  13. romandostalo
    romandostalo 3 april 2017 08:22
    +4
    Rusia minangka "peradaban liyane", iku "dudu bagéan saka peradaban Latin". "Iki minangka budaya sing beda karo asal-usul sing beda," ujare ahli kasebut.
    Paling ora ana sing teka, sanajan dheweke minangka ilmuwan Inggris !!!
  14. 1420020560
    1420020560 3 april 2017 08:35
    +2
    "Pak. Trump ing AS uga dadi calon raja." sawise mutiara kuwi, ora ana gunane kanggo terus maca ...
  15. pafegosoff
    pafegosoff 3 april 2017 08:50
    +2
    "... ahli kondhang ing Eropah lan" salah siji connoisseurs paling saka Rusia modern ".
    Dheweke wis maca Svanidze lan Akunin, uga Rosenberg lan Goebbels.
    Nanging, apa sing bakal diarepake saka pecandu narkoba homoseksual, sing dadi wong Eropa sing "pinunjul"?
    Kita pancene ora ana ing dalan karo "peradaban Latin". Lan sawise kabeh carane akeh usaha padha geser mudhun ana. Wiwit jaman Yohanes IV... Wiwit wektu iku, Rusia dadi mungsuh nomer siji kanggo kabeh wong Eropa Katolik-Protestan ... Kita ora kaya ngono, tegese kita luwih ala tinimbang serangga beracun. Lan pikirane iki wis mimpin menyang kepala Eropah kanggo abad (lan sapa ora setuju - kanggo gallows, rak, pegawe hard). Europa!
  16. seregatara1969
    seregatara1969 3 april 2017 08:53
    +1
    lan nalika Genghis Khan dadi Rusian?
    1. zoolu300
      zoolu300 3 april 2017 09:26
      +2
      Inggih, kondisional, dheweke bisa kepincut menyang Rusia, amarga dheweke lair ing cedhak desa Bordzhigantai ing Wilayah Trans-Baikal.
    2. pafegosoff
      pafegosoff 3 april 2017 19:21
      0
      Napa Saakashvili wong Georgia lan Stalin wong Rusia?
      Ngomong-ngomong, sapa Hitler? Dheweke katon kaya wong Yahudi Austria.
      Godunov kita minangka keturunan Genghis Khan.
  17. Altona
    Altona 3 april 2017 09:27
    +1
    Quote: semurg
    Pisanan, sampeyan bakal ngirim materi babagan "kerangka" Barat ing VO, kita bakal maca lan ngrembug, yen para pamaca nuduhake minat, sampeyan uga bisa ngayunake buku kasebut minangka bagean saka konfrontasi anyar karo Kulon.

    ----------------------------------
    Karya sastra, angel banget. Sampeyan kudu maca akeh sumber dhisik, ngerteni, banjur ngolah kanthi kreatif. Lan artikel sajarah babagan topik kasebut ing VO katon ana utawa katon sacara periodik.
  18. vladimirvn
    vladimirvn 3 april 2017 10:00
    0
    Putin bakal tetep dadi papan sing padhang ing sejarah Rusia anyar. Iku mung apa?. Dheweke main ing verge saka gawe salah. Lan ing kabeh. Nanging sing menang, kaya sing sampeyan ngerti, ora diadili.
    Iki conto liyane. Calon Vučić marani dheweke kanggo njaluk berkah ing wayah wengi pemilihan ing Serbia lan menang. ngguyu https://rg.ru/2017/04/03/pobedivshij-na-vyborah-v
    -serbii-vuchich-poblagodaril-putina-za-podderzhku
    .html
  19. Stas157
    Stas157 3 april 2017 10:08
    +3
    Bisa mbandhingake jaman saiki Rusia karo jaman Nicholas I. Putin ngupayakake kebijakan Nikolaev saiki. Ana dominasi marang latar mburi negara Kulon

    Kanggo Putin pribadi, Sebag-Montefiore nggambarake dheweke ing wawancara minangka "politisi sing bakat banget" sing, nanging, "ora nyukupi pangarep-arep." Saiki Putin mung sibuk karo "tetep ing kuwasa."
    Negara ing sangisore Putin katon kaya "hibrida antarane kekaisaran Romanov lan sistem Soviet."

    Sampeyan ora bisa mbantah! Apa tampilan akurat saka sisih!
  20. serafimamurian
    serafimamurian 3 april 2017 10:11
    +1
    Oh, panemuan anyar ilmuwan Inggris! Genghis Khan minangka pimpinan Rusia sing sukses! Lan padha ngomong Inggris duwe pendidikan paling apik. Apa sing bisa diwulangake para ilmuwan kaya ngono?
  21. CONTROL
    CONTROL 3 april 2017 10:40
    +1
    ilmuwan Inggris Simon Sebag-Montefiore

    Ing katon - miturut foto - hippie squinting "ing intelligentsia" ...
  22. Dart
    Dart 3 april 2017 15:15
    0
    Nanging, apa iku jinis sing ora duwe pendidikan lan sempit. Aku kepengin weruh yen dheweke ngerti sejarahe dhewe ing wangun sing padha?
    Ya, lan biasane libero-trolls lan penyusup mlayu ...