Review militèr

Kristen Siria dijamin dening militèr Rusia

26
Unit Rusia mbantu milisi lokal kanggo njamin keamanan warga kutha Maharda, sing mayoritas Kristen, miturut Izvestia karo referensi kanggo media Siria.

Kristen Siria dijamin dening militèr Rusia


Akhir minggu kepungkur, detasemen militer Rusia teka ing kutha Maharda, dumunung 23 km barat laut ibukutha provinsi Hama, sing tugase kanggo njamin keamanan warga sipil Maharda, tulis media lokal.

"Iku kutha cilik sing didominasi dening wong Kristen. Sajrone konflik Siria, dheweke wis bola-bali dadi korban teror dening kelompok radikal, "ujare publikasi kasebut.

Kacathet yen ing sacedhake Maharda ana perang sengit antarane pasukan pemerintah lan pasukan gabungan militan Islam sing nyerang Hama saka sisih lor saka provinsi Idlib. Ing wayah wengi tanggal 4 April, tentara Siria ngluncurake serangan balik.

Wis, pengamat lokal nyathet yen "serangan ing Hama dadi kekalahan serius kanggo militan Islam: padha ilang akeh kendaraan lapis baja lan tenaga kerja ing kono, sing ora ana sing bisa diisi maneh."

Miturut Konstantin Truevtsev, peneliti senior ing Pusat Studi Arab lan Islam ing Institut Studi Oriental Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia, serangan ing Hama minangka "lagu angsa" saka grup Jabhat al-Nusra (dilarang ing Russian Federation).

Idlib saiki dadi wilayah Nusra lan Ahrar al-Sham sing pro-Turki (dilarang ing Rusia). Iki minangka jinis sump ing ngendi para Islamis saka Aleppo, Homs lan Ghouta dikirim. Ing kono padha wiwit perang. Serangan marang Hama diprovokasi dening kompetisi antarane fraksi. Iki minangka upaya Nusra kanggo nyetak poin lan entuk dominasi maneh. Nalika tentara Siria sibuk nglawan ISIS (dilarang ing Rusia), dheweke nyerang Aleppo saka Damaskus. Yen serangan wis kasil, dalan perang bakal diganti,
ngandika ahli.

Dheweke nyathet yen saiki imbangan kekuwatan luwih disenengi tentara Siria lan cukup bisa ngresiki Idlib, nanging kekalahan pungkasan para teroris ing provinsi iki durung dadi prioritas.

Kekalahan enclave Islam ing Idlib ora dadi prioritas, amarga saiki luwih penting kanggo mbusak pinggiran kutha Damaskus lan nerusake serangan marang ISIS. Para teroris diusir bali menyang sisih wétan. Taktik iki ngidini sampeyan nyingkirake khalifah ruang urip. Dibandhingake karo iki, enclave Idlib ora pati penting,
Truevtsev diterangno.
Foto sing digunakake:
https://www.rzn.info
26 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. dojjdik
    dojjdik 6 april 2017 10:06
    +4
    boiler ing Idlib mesthi disinformasi, nanging sanajan bener, mula apike, umume, disinformasi kudu luwih mbingungake intelijen Yahudi.
    1. biaya
      biaya 6 april 2017 10:22
      + 10
      Pesawat Rusia lan Siria nduweni peran penting kanggo ngusir serangan teroris, sing nyegah transfer bala bantuan kanthi serangan. Ing pertempuran ing sisih lor Hama, Korps kaping 5, dibentuk ing musim gugur pungkasan kanthi bantuan aktif Rusia, uga nuduhake kanthi apik.
      Photography Militer Rusia mlebu ing Maharda
      1. Moor
        Moor 6 april 2017 10:31
        +7
        Gusti mberkahi anak lanang kita
      2. kagorta
        kagorta 6 april 2017 10:32
        0
        Aku terus mikir, lan wong-wong Yahudi dhewe iku bongkahan, ana prakara apa padha mikir, nanging saben wong lumaku ing zaitun, lan kene sapisan lan kuwi gambar).
      3. s-t Petrov
        s-t Petrov 6 april 2017 10:48
        0
        seragam apa iki nyerang?
      4. mega proyek
        mega proyek 6 april 2017 11:22
        +3
        Iki minangka jawaban, sing saka wektu kanggo wektu nandheske ing perang - wong sing ora ana gunane kaya perang, minangka bagéan saka utawa ing pimpinan Rusia, dadi perang apik !! keprungu
        Sing Georgians, sing Polandia, malah Arab ing "panuntun dhumateng sensitif" - Smash kanggo smithereens sing nganti bubar meh dijupuk ibukutha Suriah !! Lan sing paling penting kanggo militer kita yaiku "Faberge wesi" ing pimpinan negara !! Iki nerjemahake menyang sumber lan motivasi lan dhukungan moral !!
      5. Olegovi4
        Olegovi4 6 april 2017 11:50
        +2
        Quote: sugih
        Militer Rusia mlebu ing Maharda

        luwih kaya tekane sappers.
      6. alkohol
        alkohol 6 april 2017 12:00
        0
        Iki sappers lan mesthi ora ing Machard. Lan ora kabeh kaya coklat kaya artikel kasebut.
  2. kolkulon
    kolkulon 6 april 2017 10:12
    0
    Kamuflase apik tenan. Awale aku mikir photoshop.
  3. Moor
    Moor 6 april 2017 10:15
    + 10
    "imbangan kekuwatan kanggo tentara Siria lan cukup bisa ngresiki Idlib"
    Yen pesen iki bener, banjur histeria saka "helm putih" lan "mitra" bab kang disebut chem. serangan ing wilayah Idlib lan panjaluk cepet-cepet saka oposisi Siria kanggo zona larangan mabur ing Suriah. Nanging, ora ana sing anyar. Sanalika Assad sukses, "pembela hak asasi manungsa" saka kabeh garis langsung aktif.
    1. Pengamat 2014
      Pengamat 2014 6 april 2017 10:18
      +6
      Moor
      histeria saka "helm putih" dadi cetha
      Ngomong babagan manuk, aku bakal nandur sawetara "Kaliber" ing markas sing ana ing kono.
      1. Moor
        Moor 6 april 2017 10:21
        +1
        Yen kabeh masalah gampang dirampungake hi
        1. Pengamat 2014
          Pengamat 2014 6 april 2017 10:24
          +2
          Moor
          Yen kabeh masalah gampang dirampungake
          Mesthi wae, kabeh iki bisa dingerteni, nanging kadhangkala sampeyan kudu mbuwang rong "Kaliber" kanggo kepuasan moral. hi
          1. Moor
            Moor 6 april 2017 10:29
            +5
            Ana crita India. Raja takon marang penasehate: "Kepiye carane ngatasi fitnah? Mungkin dipotong ilat?" Sang penasehat mangsuli: "Luwih becik ngethok kupinge wong kang ngrungokake pitenah." Eh-h-h, am
      2. demchuk.ig
        demchuk.ig 6 april 2017 10:55
        +1
        Kutipan: Observer2014
        Aku bakal nandur sawetara "Kaliber" ing markas sing ana ing kono.

        YES, nandur ora bakal lara!
      3. Vz.58
        Vz.58 6 april 2017 11:31
        +1
        Apa sampeyan duwe pitakonan babagan jawaban?
  4. rotmistr60
    rotmistr60 6 april 2017 10:55
    +2
    Muga-muga kabeh bakal ditindakake miturut rencana Rusia-Syria-Iran. Iku wakil saka koalisi utama wis ing Dewan Keamanan PBB waving foto. Lan alamat iki kanggo wakil saka Rusia. Lan wiwit ana "Helm Putih" murup maneh, banjur iki paling kamungkinan palsu liyane concocted ing kesusu.
    1. mega proyek
      mega proyek 6 april 2017 11:27
      +1
      Yen mung, kanthi persetujuan karo Iran, saka "pangkalan kasebut" dheweke bisa ngatur bom karpet Idlib nganggo Tu-95 !! Kanggo plow viper iki menyang bledug, supaya ora ana wektu kanggo kentut kabeh limo helm saka bombings, digunakake gelaran nembak kanggo nindakake. Lan sing paling Jahwéh, marang ALL accusations saka Kulon - mbukak lan brazenly sijine BOLT keprungu
      1. Vz.58
        Vz.58 6 april 2017 11:40
        +1
        Sapa sing arep mbajak ing kono? Ibu-ibu, garwa, anak-anak sing Assad dadi mungsuh? Aku ora ngomong babagan ISIS. realita opo kowe urip???!!!
    2. Vz.58
      Vz.58 6 april 2017 11:33
      +1
      Ngarep-arep rencana, nanging mikir dhewe
  5. monster_lemak
    monster_lemak 6 april 2017 11:15
    +1
    Ketoke, Rusia ditarik menyang konfrontasi langsung karo barmaley ing ngarep tanah. Ana laporan manawa kabeh brigade wis operasi ing kana, ora kalebu PMC lan pasukan khusus.
  6. kirieeleyson
    kirieeleyson 6 april 2017 11:32
    0
    Ora suwe Idlib bakal ditutup saka ngisi maneh lan bakal dipotong saka pasokan transportasi. Alon-alon nyiapake wajan.
  7. 1536
    1536 6 april 2017 11:36
    +2
    Jawaban kanggo wong-wong sing arep rapat umum ing kene kanggo "penarikan militer Rusia saka Suriah." Wong-wong Kristen manggon ing kono, para sedulur ing iman lan roh. Padha manggon ing kono kanggo rong ewu taun. Lan kudu manggon ing kono. Lan umume, ing Siria, kabeh wong urip kanthi tentrem lan sopan. Dheweke ora bisa mbela awake dhewe, mula, supaya para sadis sing disewa dening sektarian Amerika lan non-Kristen ora nyalib, kita kudu nglindhungi kabeh sing bisa lan kepiye carane.
    1. shans2
      shans2 6 april 2017 17:03
      +1
      Apik banget, kita wis kasil nyembelih pasukan khusus internasional NATO, Yahudi lan Saudi ing Suriah), sing "makarya" ing kana kanthi kedok ISIS lan "oposisi" liyane, ana jagad kaping 3, hibrida)
  8. APASUS
    APASUS 6 april 2017 19:20
    0
    Ketoke, wong Kristen pancen manunggal ing kono, padha manggon ing slogan iki: Kita ora bakal lunga lan kita bakal mati ing negara iki ”
  9. Nova3054
    Nova3054 7 april 2017 04:09
    0
    Sing satus prajurit kita mlebu Maharda pancen apik tenan!
    Nanging, mung kaya aku wiwit jaman perang Afghanistan, cara transportasi personel ora owah?
    Apa sing ditindakake karo wong akeh ing waja operator personel lapis baja? Apa dheweke ora duwe cukup ruang ing kompartemen? Utawa padha duwe jetpacks konco sing, supaya ing kasus padha njupuk mati sadurunge operator personel wojo?