Review militèr

"Ilmu" mabur liwat ISS ...

55
Mbokmenawa, para pamaca wis digunakake kanggo kasunyatan yen kita duwe materi babagan program ruang angkasa Rusia, mula bakal dadi muck liyane. Aku seneng nulis sing apik banget lan optimistis. Ing semangat Rogozin. Nanging kasunyatan, padha mung kasurung kanggo nindakake persis ngelawan.


"Ilmu" mabur liwat ISS ...


Ayo nyoba nglalekake pidato sing jujur ​​​​populis saka sawetara non-spesialis babagan "mbuwang astronot Amerika menyang ISS kanthi bantuan trampolin", amarga dina iki kita kudu mikir babagan topik iki. Lan sejatine tema trampolin kanggo kosmonautik Rusia minangka pitakonan ing mangsa ngarep.



Nanging saiki kita bakal katon luwih dhisik, yaiku, nganti 2024. Nalika istilah operasi gabungan ISS rampung lan kudu mutusake apa sing bakal ditindakake sabanjure. Wiwit 2014, kita terus-terusan ndeleng lan krungu pernyataan sing nyenengake babagan "kita bisa ngatasi dhewe."

Ya, ing teori iku. ISS dibangun kanthi cara supaya modul Rusia ora dipasang ing blok manca, nanging konsentrasi ing sak panggonan, mbentuk bagean siji.

Saiki, segmen Rusia yaiku modul Zarya lan Zvezda, modul docking Pirs, lan modul riset Rassvet lan Poisk.

Ing asas, ya, segmen iki bisa dibukak lan dioperasikake kanthi kapisah saka ISS. Segmen kita duwe sistem propulsi lan sistem kontrol sikap, yaiku, kabeh sing dibutuhake kanggo penerbangan otonom.

Lan kanthi sumber daya luwih angel. Ana panel surya, nanging ora cukup. Lan saiki, bagean gedhe saka listrik teka saka segmen Amerika. Kepiye masalah iki bisa dirampungake kanthi cepet? Operatively, amarga mung 7 taun kanggo iki, ora ana ing standar saka papan.

Rong pilihan.

Kapisan yaiku nyuda kabeh program sing mbutuhake energi. Nanging ing kene ana pitakonan: kenapa banjur mabur yen sampeyan ora bisa kerja? Iku ora kesenengan murah.

Kapindho yaiku peluncuran sawetara platform energi sing bakal bisa nyedhiyakake modul Rusia kanthi energi.

Ana proyek kuwi. Utawa ana, iku angel ngomong. Peluncuran kasebut diarepake ing 2015, banjur ing 2016, lan ing taun iki diumumake yen peluncuran kasebut ditundha menyang 2018.

Lan ora malah babagan mesin. Luwih tepate, ing mesin, nanging ora miwiti kendaraan. Senajan ana isin lengkap.

Minggu iki, ana laporan ing media manawa modul Ilmu bakal diluncurake ora luwih awal tinimbang 2018, banjur ana informasi manawa Ilmu bisa uga ora diluncurake. Alesan kanggo iki yaiku bagean karet sing wis lawas nganti 22 taun.

Sauntara kuwi, ing modul iki ana pangarep-arep gedhe ing babagan kerja lan pasokan listrik.

Roskosmos durung resmi ngonfirmasi versi kasebut. Nanging wiwit Nauka mung ora ing plans kanggo miwiti, ngandika akeh.

Karya modul iki diwiwiti ing taun 1995. Dianggep yen Nauka bakal digawe kanthi basis modul Zarya, lan bakal dadi segmen Rusia paling gedhe ing ISS. Banjur bakal bisa ngomong babagan kamardikan lan nggawe rencana kanggo karya luwih lanjut. Lan ana alesan kanggo iku.

Ayo ndeleng apa segmen ISS kita.

1. Blok kargo fungsional "Zarya". Sajrone divisi, mesthi bakal dadi sandhungan, amarga sanajan dibangun dening kita, lan diluncurake dening kita, lan dadi watu pisanan ing pondasi ISS, iki digawe kanthi pesenan Boeing lan kanthi dhuwit wong Amerika. Lan ing ngendi wae, modul iki dianggep Amerika.

Saiki, Zarya digunakake utamane minangka gudang lan papan kanggo nganakake eksperimen ing mode otomatis. Plus 3 kW listrik saka panel surya.

2. Service modul "Star". Iki minangka kontribusi utama Rusia kanggo nggawe ISS. Iku modul omah stasiun. Ing tahap awal pambangunan ISS, Zvezda nindakake fungsi dhukungan urip ing kabeh modul, kontrol ketinggian ing Bumi, sumber daya menyang stasiun, pusat komputer, pusat komunikasi, lan pelabuhan utama kanggo kapal kargo Progress. Sajrone wektu, akeh fungsi ditransfer menyang modul liyane, nanging Zvezda tetep dadi pusat struktural lan fungsional saka segmen Rusia ISS.

Zvezda nyakup kabeh sistem sing dibutuhake kanggo operasi minangka pesawat ruang angkasa lan laboratorium otonom. Iki ngidini kru telung kosmonot bisa ana ing ruang angkasa, sing ana sistem pendukung urip lan pembangkit listrik ing kapal, ana kabin istirahat pribadi, peralatan medis, mesin olahraga, pawon, meja kanggo mangan, lan pribadi. produk higiene. Modul layanan manggoni pos kontrol tengah stasiun kanthi peralatan kontrol. Lan liyane 13,8 kW energi.

3. Docking modul-kompartemen "Pirs". Berth kanggo kapal. Iku kudune wis undocked lan diganti dening "Ilmu".

4. Modul riset cilik "Telusuri". Ing kasunyatan, iku uga gateway kanggo pindhah menyang papan lan nampa kapal.

5. Docking-kargo modul "Rassvet". Uga gateway lan gudang.

Temenan, kabeh situs kanggo karya ilmiah lan laboratorium dudu duweke kita. Iku angel ngomong apa kita wis digawa adoh dening peran saka angkasa taksi, utawa liyane, nanging kasunyatan iku kabeh panggonan ngendi karya lan nyobi digawa metu, sing, apa recoups dhuwit nandur modhal (lan kathah) iku njaba bagean Russian.

"Destiny", "Columbus", "Kibo" - iki ora karo kita. Alah.

Pramila kathah kawigatosan dhateng “Ilmu”. Ya, amarga ing mangsa ngarep iki mung modul sing bisa dilebokake ing orbit, minangka bagéan saka ISS utawa minangka bagéan saka stasiun Rusia.

Sayange, kita ora duwe prospek maneh, kajaba Nauka, sing wiwit digawe ing taun 1995.

Lan bubar dikenal manawa ing taun 2013, polusi ditemokake ing sistem propulsi Nauka. Modul iki dikirim bali menyang Khrunichev Center, ngendi padha nyoba kanggo urip maneh kanggo sawetara taun. Iki minangka tugas sing tantangan, amarga sistem propulsi modul laboratorium kalebu atusan meter saluran bahan bakar lan macem-macem selang, sing saben kudu disiram lan diresiki.

Nanging, transfer peluncuran sabanjure nuduhake manawa ora bisa mbilas lan ngresiki ...

Ana informasi sing alesan kanggo bali saka modul ana ing ngarsane wêdakakêna logam tartamtu kawangun sak Pabrik modul. Kanggo ngilangi cacat iki, disaranake kanggo ngethok tangki bahan bakar kanggo ngresiki saka njero, banjur dilas maneh. Karya-karya iki bakal njupuk kira-kira setahun. Apa sing ditindakake sajrone sawetara taun kepungkur tetep dadi misteri.

Pitakonan babagan sawetara gasket karet lan segel sing wis ora bisa digunakake sajrone 22 taun, banjur ana liyane misunderstandings. Spesialis mesthi ngerti luwih apik, nanging amarga modul kasebut wis dirakit sapisan, apa ora ana cara kanggo ngganti?

Utawa maneh pitakonan saka tangan muncul? Ora jelas.

Sing jelas yaiku program ruang angkasa kita terus de-orbit. Ya, tokoh-tokoh ruang angkasa kita, utawa pejabat ruang angkasa, ngomong kanthi jelas babagan karya independen ing ruang angkasa lan pamisahan segmen Rusia saka ISS.

Saget? Ya, sampeyan bisa. Lan sampeyan mung kudu nambah "Ilmu" sing malang iki, sing ana papan kanggo kerja lan kabeh jinis riset lan modul sing bakal ngatasi masalah pasokan energi.

Nanging tanpa iki, operasi lengkap saka stasiun orbital iku mokal. Lan, sayangé, kita ora bisa mabur amarga proses kasebut. Saben uwong sing siap kanggo nandur modal ing papan perlu, pisanan kabeh, asil. Lan dudu proses kerja lan satelit sing diobong.

Mung sasi kepungkur, keputusan tengara digawe kanggo nyuda kru ISS Rusia dening siji kosmonot kanthi bali penerbangan lengkap sawise diluncurake modul laboratorium. Pranyata metu sing kita wis ora Panggonan ing modul manca kanggo karya?

apik. Padha nilar siji kosmonot kanggo wong Jepang, Jerman, lan Amerika. Banjur apa? Ora ana modul laboratorium dhewe, ing ngendi "apa sing dakkarepake, aku bali", lan ora jelas kapan saiki.

Ya, ing program kerja ing ruang terbuka ing wulan Agustus, kerja direncanakake kanggo nyiapake situs kanggo instalasi Nauka. Supaya ing Desember modul dipasang. Ora ana modul - sampeyan ora perlu masak apa-apa, Pirs bakal ngadeg ing ngendi wae.

Lan ana wong sawetara taun kepungkur kanthi banter ngomong babagan "program lunar"? ora eling? Iku masalah ...

Apa jenis "program lunar" nalika ora ana cara kanggo miwiti modul siji? Apa jenis penerbangan berawak menyang Mars utawa Bulan yen kita isih ora bisa ngluncurake satelit kanthi bener? Omongane opo?

Lan sapa sing bakal ngumpulake kabeh kendaraan lunar lan Mars iki?

Roskosmos saya suwe saya cedhak karo garis sing ana jurang. Sampeyan bisa meneng babagan masalah, sampeyan bisa kanthi tenang nahan peluncuran, anggere kabeh apik lan migunani ing pungkasan. Nganti saiki, ora ana sing diamati. Kabeh sing bisa ditransfer. Peluncuran Nauka, peluncuran Angara, Proton, Soyuz… Apa ana prospek, wektu bakal ngomong. Mung wae wektune saya suda.

https://vpk.name/news/110149_razvod_i_razdel_kosmicheskogo_doma.html
http://acmepoug.ru/mks/12.html
https://russian.rt.com/article/76265
https://life.ru/t/наука/994222/nauka_nie_vzlietit_kak_roskosmos_potratil_22_ghoda_vpustuiu_i_poghoriel_na_riezinkakh
Pengarang:
55 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Basarev
    Basarev 7 april 2017 06:31
    + 11
    Lan kita dhewe ngguyu ing Amerika, sing, saliyane kanggo kabeh macem-macem mesin dhewe, nggunakake mung siji Russian.
    1. Yarik
      Yarik 7 april 2017 08:55
      + 13
      Quote: Basarev
      Lan kita dhewe ngguyu ing Amerika, sing, saliyane kanggo kabeh macem-macem mesin dhewe, nggunakake mung siji Russian.

      Yen dideleng saka sepira kerepe wong gedhe kita ngguyu marang punk, kayane ora bisa apa-apa. Dhuwit ora bisa tuku otak, lan sampeyan ora bisa ngganti karo yacht.
      1. Inok10
        Inok10 9 april 2017 21:02
        +2
        Quote: Yarik
        Yen dideleng saka sepira kerepe wong gedhe kita ngguyu marang punk, kayane ora bisa apa-apa. Dhuwit ora bisa tuku otak, lan sampeyan ora bisa ngganti karo yacht.

        ... Publikasi iki ditulis kanggo "kontingen" iki ...
        Quote: Artikel
        Pitakonan babagan sawetara gasket karet lan segel sing wis ora bisa digunakake sajrone 22 taun, banjur ana liyane misunderstandings. Spesialis mesthi ngerti luwih apik, nanging amarga modul kasebut wis dirakit sapisan, apa ora ana cara kanggo ngganti?
        Utawa maneh pitakonan saka tangan muncul? Ora jelas.
        ... uga, carane ngelingi, contone, ngarsane ing penundaan mobil, tuas karo dipencet-in pamblokiran bisu ... uga, iki matématika paling dhuwur ... ayo, Roman Batkovich, drown luwih, nanging mbuwang ... Partai Komunis Federasi Rusia mlebu kampanye pemilihan. ..
    2. maksimal947
      maksimal947 7 april 2017 14:35
      +2
      Ana tren positif - Roskosmos dipimpin dening jenderal pasukan ruang angkasa, sanalika wong sing ora kompeten lan penjahat teka - Tirai
      1. Vlad.dening
        Vlad.dening 8 Desember 2017 23:39
        +1
        Aku ora ngerti apa gunane artikel tuduh? Dheweke pengin banjir stasiun - supaya padha klelep! Ngendi kabeh Columbuses, Kibs, Destinies iki? kobong lan klelep. Nanging kita bakal tetep. lan modul anyar bakal ditempelake kanggo wong-wong mau, Columbus lan Destiny Analogs, yen sampeyan pengin. NANGING KITA!
        Lan saiki kita nindakake eksperimen ing modul wong liya. Tembung kunci yaiku PROVIDIM. Dheweke bakal nggawa metu saka orbit - kita bakal nggawa dhewe.
  2. Jurkovs
    Jurkovs 7 april 2017 08:01
    + 12
    Modul iki kudune wis suwe dipasrahake menyang museum. Aku bab negara nyata saka modul ing Tsikhe padha tansah ngerti, nanging padha terus nyumerepi mie ing kuping Ragozin lan Presiden. Tsikh wis dadi bolongan ireng saka astronautika kita. Gusti Allah mberkahi dheweke karo modul iki, uga, kita ora bisa mbukak dina iki, supaya kita uga ora bakal miwiti sesuk. Kahanan karo Angara luwih elek, akses bebas menyang ruang angkasa. Lan tinimbang ngomong sing bener ing Tsikhe, dheweke ngindari lan terus nggantung mie ing kupinge kita kabeh.
    1. arkadiyssk
      arkadiyssk 7 april 2017 09:29
      +2
      Pancen ora bisa dimangerteni karo Angara - amarga. tataran booster hidrogen apes saka KVTK lagi sawed kanggo mung kanggo dawa lan ora ana gunane minangka "Ilmu".
  3. vlad007
    vlad007 7 april 2017 08:06
    +7
    Bakal menarik kanggo maca program ilmiah apa sing ditindakake ing ISS. Stasiun kasebut dibutuhake ora kanggo kepentingan stasiun, nanging kanggo karya ilmiah. Pitakonan muncul: apa ana akeh karya kaya ngono? Apa gunane ngembangake ISS? Kasuksesan Amerika disambungake karo peluncuran satelit menyang orbit, lan jumlah satelit saya tambah akeh. Dheweke ngembangake astronautika kanthi cara sing menarik - para astronot ora bisa kerja ing stasiun kasebut, lan saliyane iki, sawetara perusahaan swasta entuk dhuwit saka ngluncurake satelit. nggih!
    1. yarobot
      yarobot 7 april 2017 08:29
      +1
      http://www.mcc.rsa.ru/plan.htm
      Ana uga artikel ing wikipedia kanthi daftar makalah ilmiah. Aku ngira isih ana karya rahasia, nanging mesthi ora diiklanake ing Internet.
      1. user
        user 9 april 2017 18:48
        0
        Aku ngira isih ana karya rahasia, nanging mesthi ora diiklanake ing Internet.


        Ya, iki ing ISS sing ora ana blok riset, utawa kerja ing wilayah Federasi Rusia kanggo kabutuhan negara (kanthi kondisi lintasan penerbangan ISS, iki mung 5% saka total wektu penerbangan, sudut inclination uga diwilang kanggo Boeing utawa wong liya, uga, sapa sing mbayar bocah wadon kasebut lan nari). Utawa maca kanthi teliti rencana kerja sing sampeyan menehi link, siji ngguyu.

        Lan pungkasane, ceri ing kue, kenapa Federasi Rusia mbutuhake ISS ing kahanan saiki?
        1. yarobot
          yarobot 14 april 2017 13:08
          0
          Sing ngguyu yaiku wong sing adoh saka ilmu ngira yen eksperimen ilmiah minangka bledosan, nggawe efek khusus sing fantastis. Nyatane, iki minangka karya tliti sing dibutuhake kanggo analisis, statistik lan konfirmasi teori para ilmuwan. Aku kepengin weruh yen sampeyan pancene nindakake eksperimen luwih saka 5% (1h 12min) wektu dina?
  4. AndreyS
    AndreyS 7 april 2017 08:19
    0
    Roman lan sampeyan ora adoh banget?!
    1. SSI
      SSI 7 april 2017 12:44
      + 21
      Novel ORA MUNGKOK tongkate .... Yen kasengsem ...
  5. yarobot
    yarobot 7 april 2017 08:34
    +3
    Sampeyan ora sengaja ngelingi film "Interstellar", ing ngendi, amarga krisis, dheweke mandheg mabur menyang angkasa, ngethok anggaran NASA dadi 0. Lan dheweke uga mulang ing sekolah yen Amerika ora mabur menyang rembulan, iki ditindakake kanggo kepentingane. nggambar USSR dadi balapan sing ora duwe pengarep-arep lan larang. Masa depan sing sedih wis direncanakake (((, nanging muga-muga ora kanggo kabeh manungsa.
  6. monster_lemak
    monster_lemak 7 april 2017 09:33
    +5
    Ora ora ora! Ora ngono, penulis! Ora perlu sedhih banget. Kita duwe "rencana", "rencana" kaya ngono! Lan wis cukup! ngguyu
  7. nyambut gawe
    nyambut gawe 7 april 2017 11:30
    + 14
    Pejabat, miturut pendapatku, ora tau bisa nggawe apa-apa, lan luwih-luwih - kanggo mimpin bidang ilmu, teknik lan teknologi sing progresif lan janjeni! Dheweke asing karo keberanian pikiran lan tumindak! Motivasi sing ana ing nomenklatura, ora nindakake apa-apa lan ora tanggung jawab kanggo apa wae!
    Mulane ora ana lan ora bakal dadi pemimpin ing negara birokrasi: - ora politik, utawa ilmiah, utawa teknologi ... Suku ewonan birokrat bakal padha karo saben wong sing luwih pinter tinimbang wong-wong mau.. ruang apa sing ana, apa? nanoteknologi, apa elektronik ... padha ora menarik!
  8. Tishka
    Tishka 7 april 2017 12:31
    +2
    Mungkin aku salah, nanging kenapa, ing ngendi wae Rogozin teka, ana kekacauan lan karusakan! Iku bisa dingerteni karo tanduran Khrunicheva, nyurung dhewe, kaya T-50, lan karo superjet, nanging isih, iku uga worth njupuk nyedhaki, industri dipercaya, lan ora dipakani gedhe-gedhe tresna lan dear! Banjur, enggal-enggal peran taksi angkasa bakal dicopot saka kita, lan Rogozin pribadi kudu nyekel trampolin!
    1. Fast_mutant
      Fast_mutant 7 april 2017 16:32
      +7
      Dheweke duwe "parachutes" kaya ngono sing menehi dheweke jancok ing trampolin! ))
  9. ALEX_SHTURMAN
    ALEX_SHTURMAN 7 april 2017 12:59
    + 16
    Makarya ing RKK Energia suwene 5 taun minangka insinyur sawise lulus. Aku tansah ngimpi ing kanak-kanak babagan papan, lelungan menyang planet liyane) Aku ninggalake kanggo akeh alasan, salah siji kang temtu gaji cilik, nanging iki ora luwih upsetting. Iku misale jek kula sing paling penting wis ilang, kang ana ing wektu Korolev, banjur USSR digawe proyèk terobosan sing dipindhah kabeh djalmo manungso maju. Kita minangka pimpinan sing ora diragukan, jagad iki ora mung nyawang kita, nanging uga ngujo kita! Lan saiki, kita nonton Amerika, kita "seneng" amarga piranti kita ana ing satelit sing surfing ing jagad raya, kayane aku iki mung isin. Kabeh proyek ing perusahaan banget telat, ora ana sing tanggung jawab kanggo implementasine lan tenggat wektu. Swara limang taun kepungkur, telu utawa papat kepala desainer wis ganti ing Rkk Energia, kepiye iki ?? Lan iki ing kantor pusat. Ana luwih akeh pejabat tinimbang perancang lan kosmonot sing digabung, lan gajine beda banget. ROSCOSMOS iki kudu diresiki kanthi lengkap lan uga perusahaan negara liyane!
    1. Egor. deso
      Egor. deso 8 april 2017 03:19
      +1
      Kutipan saka: ALEX_SHTURMAN
      Kabeh proyek ing perusahaan banget telat, ora ana sing tanggung jawab kanggo implementasine lan tenggat wektu

      matur nuwun kanggo ngandhani.
      amarga kita mung bisa ngira.
    2. Usher
      Usher 9 april 2017 22:25
      0
      Umume, kabeh kudu diresiki, pejabat wis dadi overbearing ing pungkasan. Daya bakal muter metu. Iki pejabat enom bisu sing ora ngerti sapa Lenin. Dheweke nganggep awake dhewe minangka manajer "elit" lan "efektif".
  10. AlexSam
    AlexSam 7 april 2017 13:00
    +4
    Mungkin Kozhugetych bakal nemokake salah siji saka wakil wicaksana sing bisa dikirim kanggo ngganti Rogozin? utawa Roskosmos kanggo resubordinate Kementerian Pertahanan ... yen ora, ing pungkasan, wong Tionghoa bakal nggawa kita menyang angkasa minangka ijol-ijolan teknologi ...
    1. user
      user 9 april 2017 18:57
      0
      Mungkin Kozhugetych bakal nemokake salah siji saka wakil wicaksana sing bisa dikirim kanggo ngganti Rogozin?


      Kozhugetych ing departemen beda, ing pangertèn sing desainer umum normal perlu ana, nanging padha ora tuwuh ing vertikal daya, padha saka kantor liyane. Ya, dheweke ora kudu dadi siji, nanging kanthi tim - iki ora kanggo sampeyan mbangun kekuwatan vertikal, dina iki dheweke njupuk, lan sesuk dipecat amarga ilang kapercayan. Kabeh proyek saka jinis iki long-term, lan owah-owahan saka pangareping desainer kanggo uncalan maneh, kanggo wektu sing ora mesthi, ora mung project tartamtu, nanging uga kabeh perusahaan disambungake menyang. Inggih, iki carane katon dina iki, lan aja lali sing dina iki kita ora duwe siji ing fovar kita kajaba Managers efektif.
    2. viktorch
      viktorch 26 Desember 2017 13:44
      0
      opo ? Apa wong Tionghoa isih bakal mbayar kita nganggo teknologi amarga kasunyatane bakal nggawa kita? Aku mangu-mangu yen dheweke luwih seneng diangkut minyak lan gas, ing kompartemen kargo bebarengan karo Mongol.
  11. curious
    curious 7 april 2017 13:00
    +1
    Ojo sedhih! Penulis iki nulis babagan industri roket lan ruang angkasa Ukrainia. Aku mung lali kanggo nuduhake. Lan kabeh iku gedhe.
  12. solovald
    solovald 7 april 2017 13:17
    +4
    Sedhih, sedhih ... Ketoke, mung artefak sing bakal tetep saka mantan keagungan kosmik nganti turun-temurun - monumen Gagarin, monumen titanium kanggo Penakluk Angkasa, lsp.
  13. nyambut gawe
    nyambut gawe 7 april 2017 13:18
    +1
    Kutipan saka Alex Sam
    Mungkin Kozhugetych bakal nemokake salah siji saka wakil wicaksana sing bisa dikirim kanggo ngganti Rogozin?

    Dadi ora ana pangertèn saka "manajer" saiki - ora ketompo carane ngganti - asil padha ...
    Yen ana wong sing padha karo kekuwatan intelektual lan org / kemampuan kanggo Sergei Pavlovich, Chelomey, Tupolev, Sukhoi, lan liya-liyane. profesional bener liyane - bakal entuk manfaat saka timbalan kuwi!
  14. Berkut24
    Berkut24 7 april 2017 13:29
    +4
    Penulis, mbokmenawa, ora ngerti yen Roscosmos wis bola-bali nyatakake posisi yen kita ora butuh ISS lan kita siyap mundur saka proyek kasebut.
    Kita mung duwe kepentingan finansial ing ISS. Stasiun kasebut bisa miwiti maneh pabrik lan biro desain. Kita entuk dhuwit kanthi nglayani stasiun lan nyopir. Inggih, dhuwit sethitik netes - lan iku apik. Minangka stasiun, iki minangka tahapan sing dilewati kanggo kita. Minangka basis ilmiah, ora akeh aplikasi saka ilmu kanggo riset kanggo nandur modal ing proyek stasiun. Kita melu luwih akeh ing sawetara proyek gabungan, kita entuk asil. Ora ana sing ngidini kita nggunakake ISS kanggo proyek pertahanan.
    Mulane, kegiatan partisipasi lan pendanaan stasiun kasebut cocog karo kapentingan kita.
    1. Egor. deso
      Egor. deso 8 april 2017 03:23
      +2
      Kutipan saka Berkut24
      Minangka basis ilmiah, ora akeh aplikasi saka ilmu kanggo riset kanggo nandur modal ing proyek stasiun.

      kuwi pitakonan. Ora ana ILMU, banjur Roskosmos ora perlu, ANGARA ora perlu.
      Apa masa depan negara sing kaya ngono?
      1. Berkut24
        Berkut24 8 april 2017 09:04
        +2
        Kaping pisanan, ora saben ilmu butuh papan. Mulane, ora perlu nggawe kesimpulan babagan apa kita duwe ilmu utawa ora mung adhedhasar ngarsane ing ISS.
        Kapindho, ana tugas militer - lan ora ana lapangan kegiatan sing dibajak. GLONASS pungkasane wis dipasang, nanging kudu dianyari terus. Nanging perlu kanggo mulihake eselon sistem peringatan dini, pengelompokan pengintaian, lsp.
        Katelu, ana tugas sipil, sing ora ana pungkasan. Iki minangka satelit bumi lan, mesthi, satelit cuaca, sing ora mung nangis, nanging meh ora ana.
        Kaping papat, golek dhuwit kanggo transportasi lan peluncuran satelit wong liya uga bisnis sing apik lan nguntungake.
        Kalima, pindhah kanthi mandiri ing misi sing padha menyang Bulan, Mars, lsp. ora realistis yen ora ana biro desain lan pabrik sing terus-terusan. Mungkin ora kabeh bisa metu, bisa alon-alon, nang endi wae kanthi ngetik, nyoba lan kesalahan. Nanging uga perlu kanggo ngatasi iki, amarga tanpa iki ora bakal ana gerakan maneh. industri iki ngatur dhewe. Tanpa karya ing Angara padha utawa Proton anyar, iku ora bakal bisa kanggo mbangun operator abot.
        Dadi Angara dibutuhake, lan ana masa depan. Pitakonan iku carane kita ngatur. Nanging ISS, tinimbang, kita ora butuh.
    2. viktorch
      viktorch 26 Desember 2017 13:46
      0
      OK, Rusia ora duwe ilmu, banjur stasiun ora perlu, kita bakal mbangun luwih fives luwih apik.
  15. Berg Berg
    Berg Berg 7 april 2017 13:31
    +1
    Artikel kasebut jelas mambu! Bos wis ora ana, kabeh ilang! Sadurunge pisah - taun! Lan nangis! Aja wedi liberal, kabeh bakal apik!
    1. Claus
      Claus 7 april 2017 19:18
      +4
      Ana wayahe: kanggo nutupi gumpalan guam nganggo topi, supaya ora katon. Nanging ora ketompo carane nutupi, iku tetep mambu!
    2. Egor. deso
      Egor. deso 8 april 2017 03:27
      +2
      Kutipan saka Berg Berg
      kabeh bakal apik!

      nah, go sled dhewe. lan aku bakal turu ing kompor.
      apik ing kompor?
      nanging dongeng rampung arang-arang, lan saiki mangsa gulung menyang mripat
  16. Cool_SnipeR
    Cool_SnipeR 7 april 2017 14:29
    0
    Nalika iku wis kabuka dikenali sing cosmonautics manned iku garis mati-mburi ... Nalika celonone Urut saka miber menyang rembulan, kita seneng ditutup H1. Mesin nangani kabeh tugas kanthi sampurna.
  17. Macross
    Macross 7 april 2017 16:57
    0
    We menehi ISS kanggo Amerika, sawise 24 ora ana gunane nggunakake luwih, wis dadi. Kabeh liyane ana ing proyek. Lan njupuk menyang akun sing reformasi lan reshuffling njupuk Panggonan ing Roskosmos, setan bakal break wentis ana. Kajaba iku, kabeh mesin lan lambung Progress ngliwati pemeriksaan kaping pindho. Rogozin bisa lan ora laporan kanggo Putin sing carane, nanging ora katon ing warta, iku ora nganti media. Dheweke saiki mriksa cara kerja ing Vostochny lan ing Samara bisa uga ana ing papan liya.
    Umume, penulis ora keganggu maca babagan Stasiun Nasional.
    https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%86%
    D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B0%D
    1%8F_%D0%BE%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BB%D
    1%8C%D0%BD%D0%B0%D1%8F_%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BC%D
    0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%8F_%D1%81%D
    1%82%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%8F
  18. UTim
    UTim 7 april 2017 19:13
    +2
    Kalinovsky ngandhani presiden yen ing pungkasan taun 2016, CIC bakal sehat kanthi finansial. Dheweke mung ora nemtokake manawa bakal dadi mayit sing sehat kanthi finansial, ora bisa mlaku kaya sing dikarepake.
  19. Nitarius
    Nitarius 7 april 2017 20:26
    0
    Wong lanang, ya ana masalah.. Nanging ora ketompo kanggo sijine penulis ing KOL.. kanggo gupuh! Masalahe mung.. pejabat iku parasit lan bos iku tukang nyogok! iki mbokmenawa salah siji saka sawetara alangan!
    1. UTim
      UTim 7 april 2017 22:53
      +4
      Penulis wis banget softened kasunyatan. Dheweke nulis babagan sawetara "wêdakakêna logam" sing misterius, sing diarani mung - shavings. Nanging dheweke ora nulis saka ngendi dheweke teka. Aku mung bisa ngomong sing iku akeh Samsaya Awon saka boss sing njupuk bribes nalika boss iku inisiatif du ... k.
      1. viktorch
        viktorch 26 Desember 2017 13:50
        0
        kancaku, apa jenis inisiatif kanggo 10-15 rubel sasi, apa sampeyan ora sengaja nggawa topeng saka Mars?
        kabeh iku Luwih prasaja, total dissatisfaction karo superfluidity saka personel enom + kang mbah kakungipun sing wis tiba menyang edan ora ana sing ngganti, mbokmenawa necromancers saka kuburan bakal nggawa welders kanggo overcook tank iki.

        ps Aku kerja ing Khrunichev sajrone 2 wulan, aku durung nate ndeleng papan sing mati ing papan liya.
    2. Egor. deso
      Egor. deso 8 april 2017 03:33
      0
      Kutipan saka Nitarus
      Masalahe mung.. pejabat iku parasit lan bos iku tukang nyogok!

      masalahe ora mung siji.
      lan karo masalah kuwi, sampeyan bisa langsung ngapusi mudhun ing coffin. pati ora bisa diendhani. ora ana pilihan liyane.
      kajaba Shoigu dilebokake ing proyek iki. banjur juru tulis tentara. i.e. ora ana pilihan.
  20. lawas26
    lawas26 7 april 2017 23:07
    +8
    Kutipan saka maxim947
    Ana tren positif - Roskosmos dipimpin dening jenderal pasukan ruang angkasa, sanalika wong sing ora kompeten lan penjahat teka - Tirai

    Ya wis. Popovkin minangka jeneng kulawarga. Dadi dheweke nyurung "Angara" sing ditresnani. kang saiki gumunggung

    Kutipan saka: arkadiyssk
    Pancen ora bisa dimangerteni karo Angara - amarga. tataran booster hidrogen apes saka KVTK lagi sawed kanggo mung kanggo dawa lan ora ana gunane minangka "Ilmu".

    Tahap hidrogen direncanakake wiwit awal 2021

    Kutipan: SSI
    Novel ORA MUNGKOK tongkate .... Yen kasengsem ...

    Isih carane ORA BEND

    Kutipan saka Alex Sam
    Mungkin Kozhugetych bakal nemokake salah siji saka wakil wicaksana sing bisa dikirim kanggo ngganti Rogozin? utawa Roskosmos kanggo resubordinate Kementerian Pertahanan ... yen ora, ing pungkasan, wong Tionghoa bakal nggawa kita menyang angkasa minangka ijol-ijolan teknologi ...

    Sampeyan ora bakal teka kene piyambak. Welasan yen ora atusan "manajer efektif" kudu diganti

    Kutipan saka Berkut24
    Penulis, mbokmenawa, ora ngerti yen Roscosmos wis bola-bali nyatakake posisi yen kita ora butuh ISS lan kita siyap mundur saka proyek kasebut.
    Kita mung duwe kepentingan finansial ing ISS. Stasiun kasebut bisa miwiti maneh pabrik lan biro desain. Kita entuk dhuwit kanthi nglayani stasiun lan nyopir. Inggih, dhuwit sethitik netes - lan iku apik. Minangka stasiun, iki minangka tahapan sing dilewati kanggo kita. Minangka basis ilmiah, ora akeh aplikasi saka ilmu kanggo riset kanggo nandur modal ing proyek stasiun. Kita melu luwih akeh ing sawetara proyek gabungan, kita entuk asil. Ora ana sing ngidini kita nggunakake ISS kanggo proyek pertahanan.
    Mulane, kegiatan partisipasi lan pendanaan stasiun kasebut cocog karo kapentingan kita.

    Mesthi, ISS ora dibutuhake. Lan superheavy ora dibutuhake (mulane dheweke nyoba dadi presiden tinimbang kelas berat). ngendi iku perlu kanggo bisa, lan ora weruh - Roscosmos ora perlu kabeh iki. Banjur kanggo "ngembangake" kaya ngono supaya sampeyan bisa ngethok nganti 20 taun - iki kanthi jiwa sing manis

    Kutipan saka Berg Berg
    Artikel kasebut jelas mambu! Bos wis ora ana, kabeh ilang! Sadurunge pisah - taun! Lan nangis! Aja wedi liberal, kabeh bakal apik!

    Mesthi mambu. Sawise kabeh, ora ana tembung yen kita luwih dhisik tinimbang liyane, yen kabeh apik karo kita, mula mung ana cacat cilik. Kabeh sing ditindakake "ora ana analog ing jagad iki". Aku bakal nulis iki - aku ora bakal mambu

    Kutipan saka Macross
    We menehi ISS kanggo Amerika, sawise 24 ora ana gunane nggunakake luwih, wis dadi. Kabeh liyane ana ing proyek. Lan njupuk menyang akun sing reformasi lan reshuffling njupuk Panggonan ing Roskosmos, setan bakal break wentis ana. Kajaba iku, kabeh mesin lan lambung Progress ngliwati pemeriksaan kaping pindho. Rogozin bisa lan ora laporan kanggo Putin sing carane, nanging ora katon ing warta, iku ora nganti media. Dheweke saiki mriksa cara kerja ing Vostochny lan ing Samara bisa uga ana ing papan liya.
    Umume, penulis ora keganggu maca babagan Stasiun Nasional.

    Stasiun nasional umume jaran bunder ing vakum. Yen katon ing apa padha bakal nyoba kanggo nggawe saka, iki umume soko ephemeral.

    Kutipan saka Nitarus
    Wong lanang, ya ana masalah.. Nanging ora ketompo kanggo sijine penulis ing KOL.. kanggo gupuh! Masalahe mung.. pejabat iku parasit lan bos iku tukang nyogok! iki mbokmenawa salah siji saka sawetara alangan!

    Mesthi ing KOL. FOR panik. Saiki, yen, kaya manuk unta, dheweke nempelake sirahe ing pasir lan nulis yen kabeh apik, banjur ya. Lan supaya istimewa ing count
  21. Koronik
    Koronik 8 april 2017 05:12
    0
    Apa jenis "program lunar" nalika ora ana cara kanggo miwiti modul siji? Apa jenis penerbangan manned kanggo Mars utawa Bulan ana, yen kita isih ora bisa mlaku kanthi bener satelit? Apa obrolan bab?"
    Pengarang: Roman Skomorokhov
    Dadi pasuryane ana ing manure, penulis minangka fisikawan generasi katelu? -ngerti apa lan kasunyatan sing construction ageng lagi ditindakake, transfer kosmodrom menyang wilayah Rusia, modernisasi lan nganyari peralatan Soviet isih ora count.
    1. AwaZ
      AwaZ 8 april 2017 13:46
      0
      nggih, nggih ... Amerika Serikat, kanthi PR Mask, bakal nransfer kabeh peluncuran menyang angkasa menyang roket ...
    2. dla94
      dla94 10 april 2017 17:51
      0
      Apa sampeyan ngerti kahanan nyata ing perusahaan industri? Utawa mung teka kanggo mbuwang kotoran?
  22. lawas26
    lawas26 8 april 2017 15:07
    +4
    Kutipan saka AwaZ
    nggih, nggih ... Amerika Serikat, kanthi PR Mask, bakal nransfer kabeh peluncuran menyang angkasa menyang roket ...

    Ing 1 April 2017, 18 peluncuran wis digawe ing donya. Saka jumlah kasebut, mung loro sing duwe kita. Pitu Amerika, 3 Cina, 3 Jepang, 2 Rusia lan 2 Eropa, siji India.
  23. NordUral
    NordUral 8 april 2017 19:08
    +1
    Mung sasi kepungkur, keputusan tengara digawe kanggo nyuda kru ISS Rusia dening siji kosmonot kanthi bali penerbangan lengkap sawise diluncurake modul laboratorium. Pranyata metu sing kita wis ora Panggonan ing modul manca kanggo karya?


    Tegese, kita mung dijaluk metu saka modul ilmiah?
  24. Jurkovs
    Jurkovs 9 april 2017 07:49
    0
    Quote: lawas26
    Ya wis. Popovkin minangka jeneng kulawarga. Dadi dheweke nyurung "Angara" sing ditresnani. kang saiki gumunggung

    Nanging ora perlu. Nalika Popovkin teka ing Roskosmos, Angara wis metu. Kajaba iku, nyadari yen Angara ora menehi akses menyang superheavy, Popovkin wiwit ngomong kanthi terbuka babagan penutupan proyek iki, sing dicopot.
  25. yowis
    yowis 9 april 2017 11:14
    0
    Dikenal manawa masalah apa wae duwe jeneng ngarep lan mburi. Kakehan iku langsung disambungake karo siji wong saka kawruh ensiklopedik saestu lan kabisan titanic, lan malah karo siji kulawarga. Iki dudu penolakan politik - iki minangka pratelan saka kasunyatan medis.
  26. Rarahin
    Rarahin 9 april 2017 12:13
    +1
    Iki minangka sikap kanggo papan, mung ing semangat ... Rogozin.
  27. kapal feri
    kapal feri 9 april 2017 20:58
    +1
    Masalahe ora teknis. Ora ana wong sing kaya Korolev lan liya-liyane ing industri kasebut.
  28. liger
    liger 10 april 2017 00:08
    0
    Aja wedi, Roskosmos bakal tuku lan ngedol sampeyan kabeh, banjur tuku lan adol maneh nanging luwih larang, sampeyan wong sing ora penting))
  29. viktorch
    viktorch 26 Desember 2017 13:41
    0
    ing pangertèn iku mathuk baris ngluwihi kang jurang? iki Roskosmos, wis dawa mlumpat liwat baris iki, 30 taun pesawat normal.
  30. bal mriem
    bal mriem 25 Januari 2018 21:45
    0
    Iki carane misinformation ditulis - sawetara bener, liyane palsu.
  31. Jurkovs
    Jurkovs 6 Februari 2018 07:23
    0
    "Ilmu" wis lungse. Modul iki luwih gampang digawe maneh. Nanging ora kanggo sapa. Tanpa "Nauka" ora bakal ana stasiun Rusia, tanpa stasiun ora perlu penerbangan nganggo awak, tanpa penerbangan ora perlu Uni, lan liya-liyane.
    Nyatane, kahanane luwih parah. Sakbenere ora ana Proton maneh, ambruk lengkap karo Angara, lan mung ambisi karo RD-180. Iku kabeh duweke kita.