Review militèr

Pasukan khusus modern. Apa bedane karo pasukan khusus ing abad kaping 20?

46
Pramila kula tresnani para maos, amargi kanthi setunggal utawi kalih ukara saged atur tugas kanthi cara ingkang boten badhe lolos. Dina iki, artikel babagan MTR Cina diterbitake. Lan langsung tugas ... Aku bakal ngutip saka komentar salah sawijining pembaca "VO":


"Apa" pasukan khusus "? Ora ana sing ngerti maneh. Konsep burem nganti ora bisa ditindakake, lan ora jelas apa wae wiwit wiwitan. Ayo nyoba nari saka kompor, yaiku, ngatasi masalah kasebut. saka gol. Pasukan khusus militèr duwe rong gol. Kapisan yaiku - nyumbang kanggo kamenangan ing perang. Lan sing nomer loro yaiku "perang sepi", yaiku, njamin implementasine operasi khusus ing wektu tentrem."



Sampeyan ngerti, para pamaca sing ditresnani, nanging panulis komentar iki bener. Kita nggunakake tembung "pasukan khusus" asring banget, ing asas, tanpa mangerteni makna konsep iki. Aku ora pengin nyinggung para prajurit lan perwira pasukan khusus. Menapa malih, dina iki aku pengin reconcile akeh "mungsuh" lan "musuh" antarane kita maca. Elinga perselisihan sing meh tansah muncul nalika ngrembug materi babagan unit khusus.

Perselisihan iki menarik amarga ... kabeh sing debat bener lan ... salah. Mengkono. Lan kedadeyan mung amarga saben wong ngomong babagan pengalaman pribadi kanggo nglayani pasukan khusus. Babagan pribadi! Lan pasukan khusus beda ... Beda ora mung ing tugas utawa latihan. Pasukan khusus beda ... ing wektu. Struktur iki bisa diganti kaya kebijakan luar negeri lan kahanan militer. Pasukan khusus seluler ing babagan tugas lan wektu kanthi cara sing padha ing panggonan aplikasi. Dina iki minangka operasi kontra-teroris, sesuk - pengintaian, sesuk - sabotase. Lan wingi - pangayoman saka obyek utamané penting ...

Unit pasukan khusus muncul ing tentara kita, mbokmenawa ing wektu munculé tentara ing umum. Carane nelpon, contone, ambush resimen, kang digunakake digunakake ing dina Rusia kuna? Apa jeneng detasemen Kolonel Denis Davydov nalika Perang Patriotik 1812? Carane nelpon brigade serangan saka periode Perang Patriotik Agung? Lan babagan tim penembak jitu sing ora mung ing siji unit utawa formasi, nanging uga ing ngarep kabeh?

Kadhangkala detasemen kasebut digawe kanggo sementara, kanggo ngrampungake tugas tartamtu, nanging mboko sithik komando tentara nyimpulake manawa latihan prajurit kanthi cara iki angel banget. Persiapan iki butuh wektu. Lan iki minangka defisit paling gedhe ing perang modern. Ayo kula ngelingake sampeyan siji sejarah kasunyatan sing aku tau nulis babagan. Storming Koenigsberg dening Tentara Abang. Suwene suwene para jenderal Soviet nglatih para prajurit ing storming kutha benteng iki. Iku apik yen ing mangsa perang iki wis bisa kanggo menehi kabebasan kuwi.

Ayo dadi elinga carane pasukan khusus muncul ing tentara Soviet. Sawetara pembaca bisa uga nyebutake umur sing padha karo pasukan khusus Soviet lan Rusia.

Unit pisanan saka pasukan khusus modern muncul watara 70 taun kepungkur. Lan padha ora njedhul ing whim saka pimpinan militèr tartamtu. Iku kabutuhan urgent. Aku nulis khusus babagan unit intelijen militer.

Nalika iku tugas utama intelijen militer yaiku nggoleki lan nglacak senjata nuklir. gaman mungsuh. Saben uwong ngerti manawa sistem pertahanan udara lan langkah-langkah liyane ora cukup kanggo netralake senjata jinis iki. Malah siji bom utawa rudal kanthi senjata nuklir bakal bisa nyebabake karusakan sing mung bakal nyuda kemampuan tentara kanggo nolak ing sektor tartamtu, lan bisa uga ing ngarep.

Nalika iku unit pasukan khusus muncul. Iki minangka perusahaan saka Pasukan Khusus GRU, dumunung ing macem-macem garnisun ing saindhenging negara. Tugas saka unit iki arang banget prasaja - kanggo numpes obyek mungsuh tartamtu. Utawa nyingkirake mungsuh saka kesempatan kanggo nggunakake senjata nuklir, paling ora kanggo sawetara wektu, perlu kanggo serangan kita ing obyek.

Nyatane, perusahaan saka Pasukan Khusus GRU minangka unit pengintaian lan sabotase sing nyiapake kanggo nindakake operasi sabotase ing wilayah mungsuh utawa ing fasilitas tartamtu. Iki bisa dadi penyergapan, serangan, karusakan saka infrastruktur militer, sabotase ing lapangan udara. Range tugas cukup jembar. Para pejuang perusahaan kasebut malah ngerti staf komando obyek kasebut, ora mung ing wong, nanging uga akeh data pribadi. Sejarawan mbantu akeh. Pengalaman operasi militèr nalika Perang Patriotik Agung iku mung invaluable. Dheweke sinau ora mung tumindak pasukan khusus, nanging uga tumindak detasemen partisan.

Miturut cara, iku banjur sing ngormati pasukan khusus lair. Ora universal. Rahasia kasebut paling dhuwur. Respect kanggo profesional. Latihan tempur, latihan lan kemampuan kanggo nindakake pertempuran nglawan pasukan mungsuh sing unggul ndadekake para perwira lan jenderal Soviet. Meh kabeh pasukan khusus wis siyap kanggo perang piyambak. Lan perang kanthi efektif.

Iku wektu sing maca saka Pasukan Khusus sing saiki ing lan liwat 60 ...

Nanging, ing pungkasan taun 70-an, tugas intelijen militer wis owah banget. Mbok menawa bakal luwih akurat kanggo pirembagan bab expansion saka tugas. Lan kabutuhan kontrol total kanggo obyek kanthi senjata pemusnah massal wis rada sirna ing latar mburi. Iku mung dadi bisa kanggo trek obyek kasebut nggunakake cara liyane. Akeh sing maca bisa uga ngelingi cathetan Departemen Luar Negeri AS lan Kementerian Luar Negeri kita. Ing obyek kasebut (kabeh wong ngerti manawa iki minangka peluncur rudal balistik) tambang kasebut mbukak nganti 10 sentimeter ...

Iki nyebabake kasunyatan manawa unit GRU wiwit disebarake. Ing panggonan cangkeme, formasi-brigade militer wiwit katon. Lan iki rada ngganti latihan prajurit Pasukan Khusus dhewe. Spesialis saka macem-macem spesialisasi wis dadi formasi. Kajaba iku, amarga Afghanistan, brigade duwe skuadron helikopter dhewe. Malah perusahaan sing isih ana duwe helikopter sing ditugasake kanggo dheweke. 4-6 helikopter saben perusahaan.

Aku ora bisa ngeling-eling siji perusahaan legendaris saka Pasukan Khusus Staf Umum GRU, sing nuduhake dhewe ing Afghanistan. Mung ing memori saka wong lanang 459 ORSpN ... Digawe ing Desember 1979 ing basis saka resimen latihan Chirchik saka Pasukan Khusus 459 op, dadi unit reguler pisanan saka Pasukan Khusus ing Tentara 40th. Dheweke kerja ing Afghanistan wiwit Februari 1980 nganti Agustus 1988. Kanggo sing ana ing kono, aku bakal mbukak rahasia. Iki minangka perusahaan sing padha sing sampeyan eling kanthi jeneng "perusahaan Kabul". Pengintaian, pengintaian tambahan lan verifikasi data, panangkepan utawa karusakan saka pimpinan Mujahidin, mburu kafilah ... Miturut cara, film kanthi jeneng kasebut mung adhedhasar tumindake wong lanang kasebut. Sajrone wektu ing Angkatan Darat kaping 40, perusahaan kasebut nindakake luwih saka 600 operasi ing macem-macem provinsi. Luwih saka 800 penghargaan ... Iki kanthi staf 112 wong ...

Aku ngerti saiki sing maca nunggu crita babagan Kaukasus ing pangembangan topik. Babagan perang Chechen. Yen Pasukan Khusus duwe pengalaman database sing apik ing Afghanistan, kenapa akeh kegagalan ing Chechnya? Sawise kabeh, ing wektu iki ing tentara pasukan khusus pegatan, kaya cockroaches ing pawon reged. Inggih, kita kudu jujur ​​​​ing perkara iki.

Alas, ambruk USSR uga kena pengaruh tentara. Akeh wong sing ngelingi wektu iki. Nalika kita dadi "kanca" karo mungsuh potensial. Kajaba iku, kepiye dadi kanca ... Sing paling siap tempur, unit lan formasi sing paling elit dibubarake. Paling apik, dheweke wis dadi tiruan sing ora sopan saka mantan. Spetsnaz GRU kena pengaruh ing wiwitan. "Kanca" pancen ora pengin Rusia duwe unit kasebut. Akeh perwira banjur "ngiwa" sabenere saka formasi lan unit kasebut.

Dadi kenapa ana akeh kegagalan ing Chechnya? Aku ngomong babagan alasan tartamtu.

Pisanan, lan, miturut pendapatku, alasan utama, komandan bodho. Wong-wong sing, sawise nonton film Amérika (utawa Rusian, kayata "Pasukan Khusus Rusia"), mutusaké sing pejuang elit saged ngrampungake masalah piyambak. Cukup mung nelpon pasukan khusus unit lan mung. Sukses dijamin. Lan ora perlu riflemen motorized, paratroopers, gunners, pilot. Menapa malih, iku pancene angel kanggo nemokake ing tentara digawe dening pamaréntah Yeltsin.

Mulane, Pasukan Khusus tumindak kaya unit militèr biasa. Pengalaman Afghanistan dilalekake. Helikopter ora diwenehake. Dheweke kerja kanthi mandiri kanthi jarak sing adoh saka pasukan utama. Apa sing diarani walkie-talkie kanthi bangga dadi sampah ing gunung. Pita VHF ing gunung ora efektif. Lan nyoba kanggo nginstal repeater rampung ing sabotase liyane.

Nanging sing paling penting, maneh, aku mbaleni, wong. Malah ing jaman Soviet, nalika wong-wong sing wis latihan militèr lan olahraga pisanan teka ing tentara, ana cukup sawetara conscripts ing Unit Pasukan Khusus. Meh ora bisa nguwasani profesi kasebut sajrone rong taun. Ing 90s, siji dadi prajurit pasukan khusus sawise telung sasi saka unit latihan. Pasukan Khusus mbayar getih kanggo "pengalaman" "reformis" militer lan politik kita. Getih gedhe...

Apa sing kita duwe dina iki? Apa bisa diarani MTR Rusia minangka pewaris pasukan khusus Soviet? Apa podho lan apa bedane?

Pengalaman nindakake operasi militer ing Suriah banget indikatif babagan iki. Miturut cara, iku nuduhake prabédan antarane SSO ora mung ing wektu, nanging uga ing papan.

Kita mbukak laporan babagan operasi pasukan khusus Amerika ing Suriah utawa Irak. Lan apa sing kita maca? Sajrone operasi kasebut, pimpinan geng kasebut dirusak. Lan uga ngrebut wilayah kasebut. Ing asas, pesen kuwi pas karo skenario saka MTR. Ya, lan ing skenario saka tumindak pasukan khusus Soviet.

Lan saiki kita maca pesen babagan tumindak Rusia. Para perwira tentara Rusia, kanggo rekonsiliasi partai, ngatur rapat pimpinan formasi kasebut karo wakil tentara Assad. Sawetara desa maneh mandheg perang. Para maos ngerti manawa para perwira tentara Rusia ora teka saka formasi bedhil motor. Padha ngawula ing ngendi dheweke kudu dadi pramuka militer.

Iku misale jek kula sing iki sabenere prabédan dhasar antarane Pasukan Khusus saka jaman Soviet lan MTR abad 21st. Kajaba iku, iki bedane antarane MTR Rusia saka MTR negara-negara Kulon lan Amerika Serikat. Tugas intelijen ora owah ing umum. Conto iki minangka prestasi Pahlawan Rusia Alexander Prokhorenko. Perwira sing jujur ​​nglakoni tugase prajurite. Dheweke nindakake kanthi biaya uripe dhewe. Ing biaya kepahlawanan ... Nanging iki mung siji sisih duwit receh.

Peperangan Kaukasia mulang kita ora mung yen mungsuh kudu ditumpes. Padha mulang kita bab liyane uga. Ora saben mungsuh dadi mungsuh. Ana cukup wong ing kemah mungsuh sing wis perang iki ing tenggorokan. Lan wong-wong kuwi, yen diwenehi kesempatan, dadi pejuang sing paling semangat kanggo perdamaian lan ketertiban. Pramila perwira Rusia resiko nyawane nalika ketemu karo pimpinan geng, pertahanan wilayah, lan Islamis radikal. Ora perlu katon adoh kanggo conto ing kene. Pimpinan salah sawijining republik Kaukasia...

Ing pungkasan artikel, aku pengin bali menyang wiwitan. Kanggo kasunyatan sing dina iki aku bakal "reconcile" akeh maca. Minangka sampeyan bisa ndeleng, unit khusus ing tentara ora "patung beku". Iki terus berkembang, berkembang "organisme". Soko katon. Ana sing ilang kaya dhasar sing ora perlu. Sasaran lan tujuan saya ganti. Iki tegese pengalaman pribadhi saka wong-wong sing njabat ing unit kuwi ora tansah cocog karo apa sing diadhepi pejuang ing wektu liyane. Pengadilan kategoris ing kene mbebayani.

MTR Rusia padha, lan bakal dadi daging saka Pasukan Khusus Staf Umum GRU saka USSR. Dheweke mung "gedhe". Anak-anak tansah tuwuh. Lan, paradoks, dheweke ora tansah katon kaya wong tuwane. Ana fitur umum, nanging iki beda pasuryan, pikirane beda, worldview beda. Banjur bakal ana putu. Kanthi praupane dhewe-dhewe... Nanging kabeh dadi siji kulawarga. Kita uga anak lan putu wong. Iki kudu tansah eling.
Pengarang:
46 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. grau
    grau 11 april 2017 15:30
    +1
    Langsung ana sing ora ngerti apa pasukan khusus, Iki minangka pasukan khusus sing dilatih banget saka klompok kasebut, lan sapiturute, apa infanteri mung daging.
    1. Petugas cadangan
      Petugas cadangan 11 april 2017 18:16
      +7
      Apa sebabe mbantah? Nalika padha ngandika ing dongeng misuwur - ana mung warriors, nanging ana pahlawan khusus.
      1. Inok10
        Inok10 11 april 2017 22:55
        +8
        Artikel kutipan:
        Lan saiki kita maca pesen babagan tumindak Rusia. Para perwira tentara Rusia, kanggo rekonsiliasi partai, ngatur rapat pimpinan formasi kasebut karo wakil tentara Assad. Sawetara desa liyane wis mandheg perang.
        ... karya Pasukan Khusus iku pisanan ... karya karo KEPALA ... uga, lan karo sikil, mesthine, paling ora ... lan, mesthi ora kaya ing film Hollywood - kabeh wong ing kubis karo nangis Kia lan Gatling kanggo kauntungan ... nglirik ... Aku malah ora komentar ing artikel pungkasan bab "Navy Seals" karo emphasis ing latihan fisik ... sanajan aku pancene wanted kanggo nulis sing kudu kumpa Brains pisanan, lan mung banjur Otot . .. nalika Simbah (Murmat) mbalekake pengalaman dicokot dening dicokot lan taktik SMERSH, banjur asisten pisanan iku putri saka Academician Bekhterev, sing mimpin Institut Brain. Rama ... Pasukan Khusus Soviet ora tuwuh saka awal ... ana akeh perkara ing kana ... saka Koryak lan Yakuts, nganti Cossacks-Plastuns ... Wong-wong Percaya Lawas uga kerja, amarga padha saiki negara kita kaya ngono. Gedhe ... saka ara-ara samun menyang Arktik ... lan tembung kasebut bener banget: ... Teh ora ngombe kekuatan apa, Teh sing diombe wis lemes ... Uzbek bakal ngomong siji, Yakut liyane ...
        Quote: grau
        Langsung ana sing ora ngerti apa pasukan khusus, Iki minangka pasukan khusus sing dilatih banget saka klompok kasebut, lan sapiturute, apa infanteri mung daging.

        ... ora bener ing oyod ... akeh khusus ... de facto, nganti telung jejer, ing siji Wong ... mung ora ana sing bisa ngganti Teknisi ... dheweke tansah piyambak, bisa ngganti dheweke. ... ora sapa ... Spesifik ...
        Quote: Petugas cadangan
        Apa sebabe mbantah? Nalika padha ngandika ing dongeng misuwur - ana mung warriors, nanging ana pahlawan khusus.

        ... Sampeyan malah ora bakal ngenali dheweke ing wong akeh ... Wong abu-abu ... ora luar biasa lan ora catchy ... hi
    2. tempur192
      tempur192 12 april 2017 00:38
      +3
      Quote: grau
      Ora ana sing ngerti tenan

      Kepiye carane? Hеsing ngerti kabeh!
      1. Manungsa Kucing Null
        Manungsa Kucing Null 12 april 2017 00:40
        +1
        Kutipan saka pertempuran192
        Quote: grau
        Ora ana sing ngerti tenan

        Kepiye carane? Hеsing ngerti kabeh!

        - galak plus apik
        - uga ana ekspresi mlaku (ing VO) "sing assanu", IMHO uga ... ora apik ngguyu
        1. Komentar wis dibusak.
  2. Yeah
    Yeah 11 april 2017 15:30
    0
    Aku kepengin weruh apa peran sing diwenehake kanggo kamuflase ing lemah ing pasukan khusus saiki?
    dibandhingake karo sniper sing dilatih.
  3. blindnoga
    blindnoga 11 april 2017 15:35
    +7
    Te ing "pasukan khusus" malah ora ngelingi sabotase lan operasi teroris ing wilayah mungsuh?
    PS Penulis minangka prankster - pasukan khusus militèr IMHO muncul mung ing Lavrenty Palych, lan sadurunge perang dhewe.
    1. Yeah
      Yeah 11 april 2017 15:53
      +2
      kabutuhan pasukan khusus dadi cetha sawise acara ing China lan Spanyol.
      mulane, saben wong wiwit mikir, bisa uga ora babagan pasukan khusus, nanging babagan spesialisasi unit.
    2. kamulyan1974
      kamulyan1974 11 april 2017 23:51
      +1
      Te ing "pasukan khusus" malah ora ngelingi sabotase lan operasi teroris ing wilayah mungsuh?

      Sabotase lan operasi teroris ora ditindakake ing tentara Rusia, iki luwih khas kanggo tentara AS lan kabeh blok NATO.
      1. Prokletyi Pirat
        Prokletyi Pirat 12 april 2017 04:24
        +2
        Kita ora nindakake iki saiki, kita bakal ora sabar kanggo nindakake, amarga ing perang kabeh cara apik...
        1. kamulyan1974
          kamulyan1974 12 april 2017 20:15
          0
          Kita ora nindakake iki saiki, kita bakal ora sabar nglakoni,

          ora. Kita ora bakal dadi teroris, tentara Rusia ora nglawan warga sipil.
          1. Prokletyi Pirat
            Prokletyi Pirat 12 april 2017 20:37
            +1
            Tentara Rusia ora nglawan warga sipil.

            iki mung vyser populis, bakal perlu, dheweke bakal perang, ora ana sing bakal takon ...
            1. kamulyan1974
              kamulyan1974 12 april 2017 20:47
              0
              iki mung vyser populis, iku bakal perlu, padha bakal perang, ora ana sing malah takon

              Apa ana bedane perang lan tumindak teroris?
              1. Prokletyi Pirat
                Prokletyi Pirat 12 april 2017 21:50
                0
                matur nuwun, ora ana bedane, lan yen sampeyan nguripake sirah sethithik, sampeyan bakal ngerti kenapa ....
                1. kamulyan1974
                  kamulyan1974 12 april 2017 22:37
                  0
                  prabédan banget signifikan, sayangé sampeyan ora pengin ndeleng iki.
                  1. Prokletyi Pirat
                    Prokletyi Pirat 13 april 2017 01:28
                    0
                    Apa mateni apik utawa ala?
                    1. kamulyan1974
                      kamulyan1974 13 april 2017 15:23
                      0
                      Apa mateni apik utawa ala?

                      mungsuh kang teka ing tanahmu mateni wong, rudo pekso wanita, mateni kanthi becik.Ing seni perang, tumindak kaya ngono iku kalebu perang adil. Ing wektu sing padha, operasi pertempuran lan militèr ditindakake, nalika mungsuh dirusak miturut konvensi Jenewa lan Den Haag, sing nemtokake aturan perang.
                      Tumindak terorisme nuduhake tumindak marang non-combatants, yaiku, marang populasi sipil lan wong-wong sing ora melu permusuhan. Iki minangka kejahatan perang miturut Konvensi Den Haag.
                      Mulane, yen sampeyan mateni prajurit tentara mungsuh. Sampeyan pahlawan lan sampeyan duwe hak kanggo dadi. Lan yen sampeyan mateni non-combatant, sampeyan dadi penjahat perang.
                      Miturut konvensi kasebut, eksekusi prajurit sing ninggalake kapal perang sing klelep minangka kejahatan perang. Nalika njeblug pesawat sipil ing Sinai, dheweke nindakake tumindak teroris. Nalika padha dijupuk mudhun SU-24, padha miturut teori hak, amarga perang, nanging padha dijupuk pilot Russian ing udhara, padha nindakake angkara perang.
    3. Abel
      Abel 12 april 2017 13:51
      +1
      Ora ana sing mbantah manawa pasukan khusus minangka unit khusus. Mung spesialisasi sing beda: SSO (Spn GRU GSh), pasukan khusus bahan peledak, pasukan khusus UFSIN. Ngasah beda
      1. alex-sp
        alex-sp 13 april 2017 06:56
        0
        Likuidasi pimpinan militer paling dhuwur uga minangka tumindak teroris, nanging ora nglawan warga sipil.
        1. Prokletyi Pirat
          Prokletyi Pirat 13 april 2017 10:38
          0
          wis rodok anget, nanging ora iku, ngomong, nanging yen aku jotosan munggah bis karo sipil, iku serangan teroris utawa sabotase? sampeyan bakal nanggapi karo serangan teroris, ing panggonan sing padha OH ALLAH, wong cilik resik mati nangis , nanging yen aku kandha yen sawise iku aku bakal ngirim layang kanggo jenderal Pasukan Rudal Strategis sing bocah-bocah sekolah ing bis sing padha? tumindak teroris lan tumindak sabotase iku siji lan padha, mung sing media isi sirah karo kabeh limo informasi telek ...
          1. alex-sp
            alex-sp 13 april 2017 12:02
            0
            Ayo dilakoni, Militer ana kanggo iki, supaya bisa mateni lan mati. Mula, kita bakal misahake tumindak sabotase lan teroris, sanajan maknane padha. Conto lawas, nanging njupuk Dargel lan njeblug Funk minangka sabotase lan serangan teroris?
          2. kamulyan1974
            kamulyan1974 13 april 2017 15:26
            0
            aksi terorisme lan sabotase iku siji lan padha,

            maca Konvensi Den Haag. Tumindak teroris marang non-combatants. A sabotase marang combatants.
        2. kamulyan1974
          kamulyan1974 13 april 2017 15:25
          0
          Likuidasi pimpinan militer paling dhuwur uga minangka tumindak teroris, nanging ora nglawan warga sipil.

          Iku dudu serangan teroris, nanging sabotase.
  4. Kapten Evil
    Kapten Evil 11 april 2017 16:53
    +2
    "Malah ing jaman Soviet, nalika wong-wong sing wis duwe latihan militèr lan olahraga awal teka menyang tentara, ana sawetara conscripts ing Unit Pasukan Khusus." - penulis sing ditresnani, sawise pernyataan kasebut, aja nulis babagan Pasukan Khusus, ora Soviet utawa Rusia, aja nulis. Sampeyan ora ngerti topik iki.
  5. Komentar wis dibusak.
  6. Young_Komunis
    Young_Komunis 11 april 2017 18:42
    +4
    "Spetsnaz" minangka siji-sijine Staf Umum Spetsnaz GRU. Banjur, pungkasane, kabeh wong nyebut awake dhewe pasukan khusus. Malah vdyakie VVshniki, paratroopers, Intelligence, etc. Apa sing bisa dakkandhakake, sanajan perusahaan keamanan swasta duwe "pasukan khusus" dhewe ..
    1. kamulyan1974
      kamulyan1974 11 april 2017 23:42
      +4
      "Spetsnaz" minangka siji-sijine Staf Umum Spetsnaz GRU. Banjur, pungkasane, kabeh wong nyebut awake dhewe pasukan khusus.

      Pasukan Khusus bisa uga beda. Anti-teroris: pasukan internal (Russian Guard), alpha.
      sabotase (SPN GU GSh), anti sabotase, lsp. Ana pasukan khusus kanggo nyegah kerusuhan ing koloni.
  7. antifasis
    antifasis 11 april 2017 19:15
    0
    Kita mbukak laporan babagan operasi pasukan khusus Amerika ing Suriah utawa Irak. Lan apa sing kita maca? Sajrone operasi kasebut, pimpinan geng kasebut dirusak. Lan uga ngrebut wilayah kasebut. Ing asas, pesen kuwi pas karo skenario saka MTR. Ya, lan ing skenario saka tumindak pasukan khusus Soviet.
    Lan saiki kita maca pesen babagan tumindak Rusia. Para perwira tentara Rusia, kanggo rekonsiliasi partai, ngatur rapat pimpinan formasi kasebut karo wakil tentara Assad. Sawetara desa maneh mandheg perang. Para maos ngerti manawa para perwira tentara Rusia ora teka saka formasi bedhil motor. Padha ngawula ing ngendi dheweke kudu dadi pramuka militer.


    Iku nderek yen Amerika nglawan ISIS, lan Rusia nglawan oposisi Assad.
    1. Pete Mitchell
      Pete Mitchell 12 april 2017 01:30
      +9
      antifasis, sampeyan kanthi teliti maca apa sing ditulis: perwira Rusia nyoba kanggo mutusake masalah kahanan lan sijine kabeh waras ing meja, kanggo setuju. Dheweke ngerti kanthi becik yen kanthi tumindak sing kuat asil ora bisa digayuh, bakal suwe. Taktik iki mbenerake dhewe ing Afghanistan, "wilayah perjanjian" mbenerake awake dhewe. Lan kita butuh wong sing bisa nindakake iki, lan ing antarane ana legenda. Yen tujuane "nyimpen geni" mula taktik Amerika pancen bener.
      Artikel kasebut menarik, sanajan rada dipotong
    2. Abel
      Abel 12 april 2017 13:53
      +1
      Sampeyan pancen pinter. Aku bisa ngomong karo sampeyan lan nerangake yen isih ana masalah abu-abu, utawa aku bisa langsung nggebug sirah nganggo kapak. Asilipun sami: mandhapipun permusuhan, cara nggayuhipun beda-beda.Kanggo ABRI, katon mung pilihan kapindho.
  8. Sakmagon
    Sakmagon 11 april 2017 21:13
    0
    Nanging pitakonan ora tau dijawab. Penulis wiwit kanggo kesehatan, lan rampung ... dening kasunyatan sing, kaya akèh-akèhé saka maca, kang digawa metu pasukan khusus ing wangun supermen saka sabotase lan pertempuran cedhak. Lan minangka asil, ana komentar saestu bodho ing gaya Young_Communist (waca ngisor). Sanajan komentator pisanan mikir diwiwiti bener...
    Kanggo guyon: siji jenderal, nalika mriksa salah sawijining brigade Pasukan Khusus GRU, kanthi blaka: "Dadi sampeyan pasukan khusus! Dheweke nyusup - lan nganggo lading, nganggo lading!" wassat Ing baris mburi, para perwira mung tiba ...
    Lan sapa sing ngerti manawa iki uga minangka bagean saka tujuan khusus?
    1. Prokletyi Pirat
      Prokletyi Pirat 12 april 2017 04:29
      +1
      ya, uga pasukan khusus, prajurit pasukan khusus sing misuwur uga njabat ing kana, tandha panggilan "Mario" lol
    2. Abel
      Abel 12 april 2017 13:55
      0
      pasukan pipa. Batalyon 609 ana ing Chernobyl
  9. Badhak
    Badhak 11 april 2017 22:57
    0
    Pasukan pipa dudu pasukan khusus, nanging pasukan khusus
  10. Vik66
    Vik66 11 april 2017 23:27
    0
    Quote: Kapten Evil
    "Malah ing jaman Soviet, nalika wong-wong sing wis duwe latihan militèr lan olahraga awal teka menyang tentara, ana sawetara conscripts ing Unit Pasukan Khusus." - penulis sing ditresnani, sawise pernyataan kasebut, aja nulis babagan Pasukan Khusus, ora Soviet utawa Rusia, aja nulis. Sampeyan ora ngerti topik iki.

    Bener banget! Dheweke njabat kanthi cepet ing pasukan khusus saka GRU 84-86 (GSVG), banjur tembung prajurit kontrak ora ana, ana 10-20 wong ing brigade, lan malah sing biasane dadi pasukan terjun payung lan ing layanan saka Angkatan Udara
  11. kamulyan1974
    kamulyan1974 11 april 2017 23:48
    0
    Kita nggunakake tembung "pasukan khusus" asring banget, ing asas, tanpa mangerteni makna konsep iki.

    Pasukan Khusus - wong sing dipilih miturut kritéria moral, fisik, dilengkapi senjata khusus, dirancang kanggo nindakake tugas khusus.
    Sebutan pisanan pasukan khusus ing Kitab Suci.
    Pasukan ora bisa ngrebut kutha Yérikho. Sang Prabu banjur ngedegaké wadya-bala sarta ngandika: Sapa sing ora wedi mati lan mèlu aku? Prajurit sawenehing wadyabala ora bisa. (pilihan kanggo kualitas moral).
    Wong-wong sing ora mèlu mèlu njupuk watu-watu mau digawa menyang pinggir kali. Para prajurit njupuk watu-watu kasebut lan digawa lunga. (pilihan miturut indikator fisik).
    Sing isih padha gegaman karo gegaman khusus: "Lan padha ngunekake kalasangka ing Yerikho lan tembok kutha padha rubuh."
    Miturut cara, para ilmuwan modern sajrone penggalian kutha kuna iki nyathet efek sing ora bisa dingerteni ing tembok kutha, minangka asil katon "leleh".
    1. Prokletyi Pirat
      Prokletyi Pirat 12 april 2017 04:32
      0
      supaya pasukan khusus saka mangsa murub saka blasters lol
  12. noskov
    noskov 12 april 2017 06:27
    +2
    Penulis dijaluk supaya ora nerbitake apa-apa liyane. Periode karya SPN ing Chechnya umume omong kosong ing siji swoop .... Aku takon penulis kanggo nyedhiyani nomer bagean kang njabat ing layanan aktif lan taun layanan ..
    Babagan piyambak disebut ing 1989. NVVKU. Dheweke miwiti layanan ing salah sawijining divisi kanggo aktivitas anti-sabotase OGV (silo rudal, pos komando). Iku kedadeyan Abkhazia, Georgia (pelabuhan Poti), Tajik. Ana pengalaman "ilang" bahan mbebayani saka wilayah Chechnya ing taun 1994. Saiki bapak sing seneng duwe anak loro sing seneng. LAN KOWE?
  13. Holuai
    Holuai 12 april 2017 21:00
    0
    Ya, ing taun 90-an ing Chechnya, GRU Spetsnaz banget disiapake! Siji Tragedi Brigade saka Chuchkov ... ngandika akeh ... Kejiret ing trick prasaja ...
    1. Wektu ne entek
      Wektu ne entek 13 april 2017 08:23
      0
      Quote: Kholuy
      iki arang banget disiapake!

      Quote: Kholuy
      .Kejiret ing trik prasaja ...

      Apa sampeyan yakin babagan iki? Apa sampeyan ndeleng apa sing kedadeyan? Sadurunge ngeklik keyboard tanpa guna, pikirake kanthi sirah lan goleki informasi normal. Zhenya Sergeev, ngaso ing tentrem, ngerti wong. Lan maca manawa dheweke ora nyiapake para pejuang iku mung liar kanggo aku. Utawa sampeyan mutusake kanggo pitakonan profesionalisme pasukan khusus sing ngliwati Afghan? Mikir!
      1. noskov
        noskov 13 april 2017 12:50
        0
        Lan aku ngomong bab padha .. Umumé, ater-ater khusus tansah bingung kula sethitik. piye wae kita ora nganggep awake dhewe dadi "supermen". Nanging kawruh lan latihan tansah instilled kapercayan ing kaunggulan liwat mungsuh potensial. lan iku worth kathah. Aku elinga carane ing 85 kita kabeh admired siji saka comrades lawas kita. Kanthi gumun, dheweke ngucapake huruf sing nggegirisi - DSHB ... Mung banjur sampeyan mulai ngerteni ukuran struktur SA. Ensign pisanan kita ngandika ... "Pemotong roti kehormatan karo parasut." Umumé, perlu kanggo operate ater-ater iki khusus luwih kasebut kanthi teliti, kanggo panggonan utawa metu saka panggonan. Lan ngormati Chuchkovtsy.
        1. Holuai
          Holuai 13 april 2017 13:35
          0
          Kesalahan HR - ora ana papan kanggo Sentimentalitas ing Spetsnaz ... Spetsnaz dudu duweke ...
      2. Holuai
        Holuai 13 april 2017 13:22
        0
        Lan sampeyan ora nulis kanggo kula karo slogans... Amarga umurku, aku wis kecundang lan ora kena Slogan, Propaganda, lan umume ora duwe Sentimentalitas ... Yen mung dibuwang kaya ngono ... mula ora ana regane ... kabeh klompok pasukan khusus GRU, padha ora mriksa sadurunge arep kamar turu ngendi padha nginep ing wayah wengi. Roh ninggalake peparingé sing ing siji titik makarya, ngowahi 20 (Brigade Chuchkov GRU) menyang daging getih. Iki kaget banget kanggo kabeh wong - pasukan khusus GRU tiba kanggo trik kasebut ...

        Iki bener ... Bebener iku tansah angel ... Ya, lan Komandan Kelompok sing paling disalahake kanggo iki ... Dheweke nggawe grup kanggo mateni ... Apa jenis profesionalisme ana? Iki minangka bebener sing umum ... Sampeyan kudu milih kanthi teliti lan mriksa basis ... ABC ...
        1. noskov
          noskov 13 april 2017 13:35
          0
          Nuwun sewu. Nanging aku duwe sawetara informasi liyane babagan matine pejuang ing akun kita. Aku cenderung luwih percaya marang dheweke (ngapura aku). Kanggo sijine iku mildly, sampeyan duwe ora akurat. Aku ora nganggo slogan. Sekawan bolongan ing awak minangka sloganku kanggo kabeh wektu. Kepiye carane nerangake yen sampeyan mung salah amarga sampeyan nggunakake prefiks khusus ing hubungane karo grup iki ?????? Ya ampun, iki dudu klompok pasukan khusus GRU ... Apa sampeyan bisa nggawe kesimpulan dhewe?
          1. Holuai
            Holuai 13 april 2017 13:36
            0
            Deleng komentar ing ndhuwur ... Aku ora duwe apa-apa kanggo nambah ...
            1. goblin74
              goblin74 13 april 2017 21:05
              0
              Aku krungu versi babagan 48 sing tiwas amarga kena cangkang (bisa uga "loropaken") ...
            2. Petrov Petruk
              Petrov Petruk 17 april 2017 17:23
              0
              ... Jeneng samaran sampeyan ngelingake aku babagan pemuda, Primorsky Krai ... ora?