Review militèr

Nazarbayev dhawuh nerjemahake basa Kazakh menyang Latin

570
Ing pamaréntahan portal Presiden Republik Kazakhstan ngetokake pratelan, sing nuduhake transisi aksara Kazakh sing bakal teka saka Cyrillic menyang Latin. Miturut Nazarbayev, dheweke mrentah kabinet menteri supaya pemerintah nyiapake dokumen sing dibutuhake kanggo transisi basa menyang aksara Latin ing pungkasan taun.


Nazarbayev dhawuh nerjemahake basa Kazakh menyang Latin


Presiden Kazakhstan nglaporake manawa transisi kasebut bakal diwiwiti ing 2018 lan rampung ing taun 2025. Miturut Nazarbayev, kabeh dokumentasi dhasar, literatur resmi lan pers kudu diterbitake ing Republik Kazakhstan sacara eksklusif ing basa adhedhasar alfabet Latin.

Nazarbayev:
Transisi Kazakhstan menyang abjad Sirilik ing taun 1940 nduweni nada politik. Ing kahanan saiki, kanthi pangembangan sistem komunikasi lan lingkungan, Kazakhstan mbutuhake alfabet adhedhasar alfabet Latin.


Miturut Nazarbayev, aksara Latin sing mbantu ngembangake panggunaan komunikasi jaringan. Mesthi, tembung-tembung kasebut bakal nggumunake, umpamane, kanggo wong Tionghoa, sing ora bisa dicegah dening hieroglif kanggo komunikasi ing Web.

Transisi saka Cyrillic menyang Latin minangka urusan internal Kazakhstan, nanging iki isih nuwuhake pitakonan: wis rampung kabeh masalah liyane ing negara? lan apa nggunakake aksara Sirilik ing republik masalah nyata, lan ora adoh-digawe.
Foto sing digunakake:
Gambar Getty
570 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Pakdhe
    Pakdhe 12 april 2017 13:52
    + 28
    Transisi Kazakhstan menyang abjad Sirilik ing taun 1940 nduweni nada politik.
    Ing 2018, uga bakal duwe nada politik. Utawa wong Kazakh tansah duwe aksara Latin, banjur Rusia teka lan ngganti kabeh? Aku mangu-mangu, paling kamungkinan, padha ora malah duwe basa ditulis.
    1. Lenya Panteleev
      Lenya Panteleev 12 april 2017 13:54
      +8
      Dheweke nulis nganggo basa Arab sadurunge.
      1. Pakdhe
        Pakdhe 12 april 2017 13:55
        + 16
        Quote: Lenya Panteleev
        Dheweke nulis nganggo basa Arab sadurunge.

        Dadi apa ora padha ngalih menyang Arab? Iku bakal luwih logis.
        1. BATUHAN
          BATUHAN 12 april 2017 13:58
          + 17
          Ing tembung KAZAKHSTAN, mung wong wuta ora weruh tembung Cossack lan camp - camp saka Cossacks. Padha bakal ngganti jeneng "negara" "kuna". Padha pindhah menyang aksara Latin lan jeneng "kuna" kang bakal padha teka karo.
          1. jj
            jj 12 april 2017 14:07
            + 14
            Dadi kelangan basane. Iki mesthi kedadeyan nalika sistem ejaan diganti.
            1. cniza
              cniza 12 april 2017 14:23
              +8
              Kutipan saka jjj
              Dadi kelangan basane. Iki mesthi kedadeyan nalika sistem ejaan diganti.


              Ora, dheweke ora bakal kalah, nanging bakal entuk masalah kanggo generasi lawas lan bakal ana akeh kebingungan.
              1. Nikolai K
                Nikolai K 12 april 2017 14:48
                + 21
                Sampeyan perlu kanggo drive iki ahli waris Lukashenka lan Nazarbayev kanggo telung gulu. Carane njaluk dhuwit saka Rusia, nanging carane kanggo nuduhake kasetyan kanggo West. Nah, manggon karo kulon dhewe.
                1. kaping
                  kaping 12 april 2017 15:06
                  + 12
                  Kazakhs uga mboko sithik pindhah saka kita .. Ya, lan bisa uga bener! Lan iku wektu kanggo kita kanggo drive kabeh hangers-ing awake dhewe .. Lan tumindak kaya Amerika, kabeh katresnan mung kanggo loot lan loot, nanging ora ana nenek-nenek - mlaku-mlaku, Vasya .. Apa neraka iku wong "seduluran"..
                  1. Kasym
                    Kasym 12 april 2017 15:52
                    + 30
                    Kazakhstan temtunipun ora nggantung ing gulu Federasi Rusia, ora perlu kanggo mecut munggah propaganda ing kene.
                    Aku dhewe ora seneng. Nanging kasunyatane padha ngenalaken jumlah jam basa Rusia lan Kazakh sing padha ing sekolah, ora ketompo apa iku (Rusia utawa Kazakh). Dadi wong Rusia ora bakal nandhang sangsara. Aku mulang anak telu ing basa Rusia, amarga. pendidikan luwih apik ing Rusia. Analog saka Moscow State University, GITIS, MGIMO, MIPT, etc. ora ing papan pasca-Soviet (ana cabang saka Moscow State University). Dadi, ing ngarsane 25-30% populasi Slavia ing Republik Kazakhstan, 50% sekolah Rusia dikarepake.
                    Pamrentah ningkatake kawruh babagan 3 basa (sing manca) - kanggo wong tuwa, DURDOM lengkap: jam kanggo basa manca ing sekolah padha karo kaz. saka Rusia..
                    Akademi Ilmu Pengetahuan Nasional saiki pengin miwiti persiapan kanggo transisi menyang aksara Latin, nanging introduksi bakal mung ing taun kaping 25. Dheweke dhewe mbokmenawa bakal pensiun, lan sing anyar kudu "disentangle" kabeh iki. Dadi isih bisa mbalik ping satus. Ing negara kasebut, akeh sing wis dirembug kanthi devaluasi iki - kesejahteraan wis mudhun banget, rega mundhak - lan panguwasa ora duwe apa-apa maneh, kepiye nandhang sangsara. hi
                    1. rasputin17
                      rasputin17 12 april 2017 20:19
                      +5
                      Quote: Kasym
                      Ing negara kasebut, akeh sing wis dilebokake kanthi devaluasi iki - kesejahteraan wis mudhun banget, rega mundhak - lan panguwasa ora duwe apa-apa maneh, kepiye nandhang sangsara.

                      Sampeyan ora bener! Wakil-wakil parlemen Majilis duwe rasa seneng lan kuwatir dhewe! Contone, kanggo saingan sing luwih apik, harder lan ayu bakal dilat dubur saka Elbasy! Cekap semanten kelingan keributan taun wingi kanthi ganti jeneng Astana!! Ora mungkin nonton sirkus iki tanpa ngguyu lan nangis !! wassat
                      Quote: Kasym
                      Dheweke dhewe mbokmenawa bakal pensiun,

                      Yen wis waras pikiran lan nalar, dheweke bakal dadi pimpinan, amarga dheweke duwe ukuman urip! Minangka kanggo Pemilu, iki nuduhake karo pungkasan misuwur! hi
                      Lan babagan pendidikan, sampeyan pancen ana ing kene! Tingkat tiba lan malah karo reformasi sing teka ing sawetara menit. pendidikan dadi umume ana sing njaga! Jebule wong-wong pelatuk sing lungguh ana ing sangisore level mau arep nyuwara wong!
                      1. Kasym
                        Kasym 12 april 2017 20:30
                        +8
                        Ana cukup d.y.tlov iki ing parlemen. Kita bubar bubar siji sepur, supaya padha "direkrut" sing padha. Kosyakov lawas nduweni atap sing luwih dhuwur. Proyek Nurly Zhol, kepiye feed pribadine. Fie, malah dadi njijiki mbahas.
                        Kementrian Pendidikan Kahanan kasebut yaiku NAS dhewe pengin ngarahake kabeh, mula mung ana siji ... kaya sing diucapake ... dheweke seneng dilat. Fungsionaris, dudu spesialis. Iki minangka pelayanan sing paling gagal - menteri diganti meh saben taun. Elinga apa "inovasi" bojo lan putri ngenalaken lan ana. DURDOM. Ing mratelakake panemume, ana mung loro ngilangi ing KazSSR. Bedane media. arr. ing deso lan kutha, lan sing nomer loro yaiku pendidikan kejuruan. Iku perlu kanggo ngatasi masalah iki, nanging National Academy of Sciences dadi ora kompeten ing prakara iki lan wiwit introduce kabeh limo lelucon. Lan universitas nyoba karo sistem Bologna, lan teka kanggo corporatization dening kabeh jinis kapribaden misuwur. DURDOM terus - supaya tuwane kudu menehi hasil karo paling arr rata-rata. lan ngoyak tutor. hi
                      2. Dulat
                        Dulat 12 april 2017 21:29
                        + 10
                        Sialan iku bener, iku bener. Wakil dadi olahraga Olimpiade dilat. Lan pemilu dudu pemilu maneh, nanging ritual nalika njupuk jabatan ElBasy, jeneng sing diwenehake dening salah sawijining wakil. Miturut cara, Putin lan EdRossy nggunakake pengalaman saka Akademi Ilmu Pengetahuan Nasional babagan pemilihan. Dene babagan pendhidhikan, padha ngunggahake gaji guru, lan nyurung kabeh wong sing ora mulang, apamaneh guru biasa urip saka sekolah kanthi nyurung sedulure. Ing cendhak, kita ngremehake ing jangkah pembangunan China.
                        Miturut cara, aku nglawan aksara Latin. Ayo masalah iki digawa menyang referendum, sanajan ora, aku lali yen pemilu iku ritual. Aku kudu sinau aksara anyar amarga anasolises inisiatif iki. Ora ana apa-apa, kawruh lan katrampilan anyar ora bakal ngganggu. Lan luwih-luwih, aku bakal nggawe alfabetku dhewe lan aku bakal cocog karo kanca-kanca lan sederek, ayo padha decipher.
                    2. rasputin17
                      rasputin17 12 april 2017 20:37
                      0
                      DURDOME terus. hi


                      Iki omah kita! Lan ing kene HZ luwih becik urip karo quirks utawa nonton carane klan bakal perang kanggo kursi nalika dheweke ora ana! Nyuwun Ya, ora kanggo aku ngomong iki, sampeyan dhewe ngerti kabeh! hi
                    3. SergeBS
                      SergeBS 12 april 2017 20:53
                      +1
                      Quote: Kasym
                      Kazakhstan mesthi ora nggantung ing gulu Federasi Rusia

                      ya wis. Inggih, matur kula carane "perwira pertahanan udara heroik" Kazakhstan "ngreksa langit asli." Kanthi bantuan saka EKSKLUSIF Kazakh "ngerti" lan "Kazakh" sistem pertahanan udara. Lan banjur ana tank, riflemen ... paling ngerti carane nindakake SOMETHING dhewe, kanggo nimbali saka "gedhe lan independen" Panjenengan? Ngguyu, badut. ngguyu
                      Pangembangan senjata modern biaya dhuwit BIG. Iku petunjuk...
                      Petunjuk2: Ing 30s abad pungkasan, Jepang "gampang lan alami" bajingan kabeh "Tentara Agung China."
                      Lan saiki sampeyan - kaya wong Tionghoa ing abad kepungkur - "kabeh wong keren", nanging mung ing sejarah Cina (oops, Kazakh).
                      Ing kabeh wektu historis (istilah google), "pemimpin militer Cina sing gedhe karo tentara Cina sing gedhe" durung menang SINGLE WAR.
                      Kanggo "Kazakhs gedhe..." Aku ora bakal takon. nglirik
                      1. Kasym
                        Kasym 12 april 2017 22:58
                        +9
                        Badut lan sing ora ngerti sejarah iku konyol.
                        We BUY, lan ora katon nalika wong menehi kita soko.
                        Yen babagan transfer sistem pertahanan udara, banjur kepiye transfer senjata nuklir kanthi jumlah luwih saka sewu warhead + operator? Utawa apa EBN tuku? Nanging babagan kasunyatan manawa Baikonur digunakake nganti 98. punika free.
                        Yen babagan biaya nyewakake lapangan latihan militer, sing dikuwasani nganti 14-17% saka kabeh wilayah. RK (Referensi: RK ing babagan wilayah bisa dibandhingake karo wilayah Eropa Kulon). Tegese, biaya nyewakake kabeh wilayah kasebut (7 obyek) padha karo 150 yuta dolar. saben taun, sing kurang saka 0,5% saka anggaran Kazakhstan. Lan saiki kita setuju kanggo njupuk Baikonur metu saka sewa kabeh (gratis, cendhak). Nanging kanthi syarat Republik Kazakhstan bakal melu ing urusan antariksa. Kanthi dhuwit kita, analog saka Zenith (kendaraan peluncuran Sunkar) mbokmenawa bakal dibangun, nanging saka bahan modern, tanpa partisipasi Ukraina - Rogozin saka Federasi Rusia melu negosiasi.
                        Lan carane sampeyan ora bisa disebut Grey celaka yen sampeyan ora ana ing subyek?
                        Tuku paling anyar: Su-30SM nganti resimen kontrak (6 wis digunakake), Torah, Mi-35. Dheweke dhewe wiwit ngasilake optik ing Astana (lampu wengi, pemandangan, lsp). Kita dhewe modernisasi kendaraan tempur T-72 lan infanteri kanthi operator personel lapis baja ing Ust-Kamenogorsk (armada tank iki 1000, kanthi cadangan karo unit T-62 - 4000), kita wiwit ngasilake operator personel lapis baja ing sisih kidul. Lisensi Afrika (saka 4 * 4 nganti 8 * 8), kita ndandani ing Almaty Mi-8 kanggo kabeh wilayah, kita ngumpulake turntable Italia kanggo Kementerian Situasi Darurat, Ambulans, lsp.
                        Kita dudu Israel lan ora ana sing menehi hadiah gratis, nanging kita ndhukung proyek sekutu utama kita.
                        Ya, kita ora mbukak driji kaya penggemar, nanging kita duwe tentara paling apik ing Asia Tengah babagan peralatan. Ora gedhe, nanging mung minggu kepungkur pasukan kasebut diunggahake kanthi mriksa - sing pungkasan sawise Taun Anyar - latihan kasebut ditindakake kanthi rutin. Ayo ndeleng parade 7 Mei, dheweke nulis yen bakal ana kejutan. hi
                        Kita kabeh wedi karo wong Tionghoa, nanging sakperangan alesan kita ora wedi - guess, Gray - aku mikir bab abu-abu lan kawruh sajarah ora cukup. ngguyu
                      2. Humpty
                        Humpty 13 april 2017 03:19
                        +2
                        Kutipan saka SergeBS
                        Ing kabeh wektu historis (istilah google), "pemimpin militer Cina sing gedhe karo tentara Cina sing gedhe" durung menang SINGLE WAR.
                        Kanggo "Kazakhs gedhe..." Aku ora bakal takon.

                        Salah siji saka warriors paling penting, miturut historiografi ditampa ing KZ, padha leluhur Nazabayev piyambak lan bojoné. Miturut subyek, nalika padha ngadeg bebarengan bali menyang mburi, 300 Dzhungars ora bisa nyedhaki wong-wong mau. Miturut cara, saliyane gandhewo, Dzungars massively nggunakake bedhil, kalebu sing digawe dening Rusia.
                      3. Lenya Panteleev
                        Lenya Panteleev 13 april 2017 12:06
                        +3
                        muspra sampeyan. Kazakh minangka wong sing paling cedhak karo Rusia.
                      4. Karabas
                        Karabas 13 april 2017 21:12
                        +1
                        Kutipan saka SergeBS
                        Lan saiki sampeyan - kaya wong Tionghoa ing abad kepungkur - "kabeh wong keren", nanging mung ing sejarah Cina (oops, Kazakh).
                        Ing kabeh wektu historis (istilah google), "pemimpin militer Cina sing gedhe karo tentara Cina sing gedhe" durung menang SINGLE WAR.
                        Lan babagan "Kazakh gedhe ..." aku ora bakal takon


                        Kazakh menang akeh kamenangan. Lan wong Tionghoa, mesthi wae digebugi
                    4. SergeBS
                      SergeBS 13 april 2017 00:03
                      0
                      Quote: Kasym
                      Analog saka Moscow State University, GITIS, MGIMO, MIPT, etc. Ora

                      Aku bakal ngganggu sampeyan: ora ana MGIMO utawa MIPT sing sumunar kanggo anak-anakmu: dheweke lair ing negara sing salah, karo sedulur sing salah ...
                      1. Kasym
                        Kasym 13 april 2017 11:57
                        +2
                        Inggih, ing paling siji aku nggawe percoyo sing Kazakhstan ora nimbang ing gulu. Miturut cara, ZRV luwih saka Federasi Rusia per kapita.
                        Kanggo universitas, aku malah ora pengin nulis lan doc iki, ..., aku ora pengin. Mung pitunjuk - ana perjanjian tartamtu ing ndhuwur.
                        Ayo, sugeng rawuh!!!
                    5. Rum 11
                      Rum 11 13 april 2017 00:48
                      +2
                      Quote: Kasym
                      kesejahteraan wis mudhun banget, rega mundhak - lan panguwasa ora duwe apa-apa maneh, kepiye nandhang sangsara

                      kene! Saka devaluasi x.r.en iki. Kerep ngganti, nulis ora apik. Kanggo kula, ing nalisir, iku perlu kanggo nuduhake pratandha saka manungsa waé lan ngormati kanggo kabeh negara tetanggan. Ing negara kita, sawise ambruk Uni, Rusia disalahake kanggo meh kabeh. Lan kepiye carane nyinggung Ukraina? Kita ora nyedhiyakake gas gratis?
                    6. sesambungan
                      sesambungan 13 april 2017 02:25
                      +1
                      Quote: Kasym
                      Proyek Nurly Zhol, kepiye feed pribadine.

                      Kasym a NAN saka suku endi? Apa dheweke nyeret dhewe utawa ora duwe "push" suku?
                      1. Kasym
                        Kasym 13 april 2017 11:49
                        +2
                        A consanguineous wong, iku saka suku Shaprashty cilik. Ora, iki dudu babagan kemajuan suku. Iku babagan sing seneng dilat bokonge.
                        Partai Nur Otan kaya United Russia, duwe mayoritas ing parlemen (luwih saka 90%). hi
                    7. liwat
                      liwat 13 april 2017 09:46
                      0
                      Akademi Ilmu Pengetahuan Nasional pengin miwiti persiapan kanggo transisi menyang aksara Latin saiki,

                      Kanggo apa? Iki kanggo sampeyan pribadi, kenapa? Apik banget
                    8. doubovitski
                      doubovitski 13 april 2017 11:29
                      +1
                      Quote: Kasym
                      Kazakhstan temtunipun ora nggantung ing gulu Federasi Rusia, ora perlu kanggo mecut munggah propaganda ing kene.
                      Aku dhewe ora seneng. Nanging kasunyatane padha ngenalaken jumlah jam basa Rusia lan Kazakh sing padha ing sekolah, ora ketompo apa iku (Rusia utawa Kazakh). Dadi wong Rusia ora bakal nandhang sangsara. Aku mulang anak telu ing basa Rusia, amarga. pendidikan luwih apik ing Rusia. Analog saka Moscow State University, GITIS, MGIMO, MIPT, etc. ora ing papan pasca-Soviet (ana cabang saka Moscow State University). Dadi, ing ngarsane 25-30% populasi Slavia ing Republik Kazakhstan, 50% sekolah Rusia dikarepake.
                      Pamrentah ningkatake kawruh babagan 3 basa (sing manca) - kanggo wong tuwa, DURDOM lengkap: jam kanggo basa manca ing sekolah padha karo kaz. saka Rusia..
                      Akademi Ilmu Pengetahuan Nasional saiki pengin miwiti persiapan kanggo transisi menyang aksara Latin, nanging introduksi bakal mung ing taun kaping 25. Dheweke dhewe mbokmenawa bakal pensiun, lan sing anyar kudu "disentangle" kabeh iki. Dadi isih bisa mbalik ping satus. Ing negara kasebut, akeh sing wis dirembug kanthi devaluasi iki - kesejahteraan wis mudhun banget, rega mundhak - lan panguwasa ora duwe apa-apa maneh, kepiye nandhang sangsara. hi

                      Yen sampeyan ora ngerti yen sampeyan minangka bagean cilik saka inteligensia saka wong Kazakh, sampeyan ora bakal bisa nindakake apa-apa karo mayoritas agresif, dididik kanthi nasionalis ing generasi kapindho utawa katelu, kanthi kapisah saka budaya Rusia. Sampeyan bakal mandheg maca Tolstoy, Pushkin ing asline. Kita bakal kelangan mangsa Dzhambuls Dzhabaevs.
                      Apa conto Ukraina ngandhani apa-apa?
                      1. Kasym
                        Kasym 13 april 2017 12:04
                        +3
                        Ora ing kasus iki. Kita ora duwe Nazi luwih saka sampeyan. Malah papan pangibadah uga dibangun, lan ora ana ancaman kanggo wong Yahudi. Lan kanggo Rusia ora ana ancaman. Ana 130 warga negara ing Republik Kazakhstan. Rusia minangka basa internasional komunikasi lan ditulis ing konstitusi. Ing bab iku kabeh wong bakal langsung dadi, kanggo sijine iku mildly, ora banget melek. Iki minangka jumlah dhuwit sing kudu dibuwang saiki, mung kanggo nglatih spesialis - kanggo nglatih maneh sawetara guru - iki mung bagean cilik. Wong wis biasa (generasi-generasi sing eling Arab utawa Latin wis padha lunga), mula apa maneh nguwuh-uwuh. Paling ora, kita butuh referendum. Ana masalah sing luwih penting. hi
              2. Ingvar 72
                Ingvar 72 12 april 2017 15:08
                +8
                Kutipan saka cniza
                nanging bakal entuk masalah kanggo generasi lawas lan bakal ana akeh kebingungan.

                Ora masalah bingung. Mung ing tingkat mentalitas, Kazakhstan bakal dadi luwih saka Rusia. Ora ana wonder yen ing ngendi wae ana owah-owahan kekuwatan, dheweke wiwit nglawan basa Rusia. Apa ing Negara Baltik, apa ing Ukraina.
                1. Talgat 148
                  Talgat 148 12 april 2017 19:13
                  +7
                  Sampeyan bisa uga mikir yen kita saiki luwih cedhak tinimbang sadurunge amarga aksara Sirilik! )))
                  1. Rum 11
                    Rum 11 13 april 2017 00:54
                    +1
                    Kutipan saka Talgat 148
                    Sampeyan bisa uga mikir yen kita saiki luwih cedhak tinimbang sadurunge amarga aksara Sirilik! )))

                    Lan ana. Wong biyasa luwih gampang dimangerteni....luwih angel utek-utekne.
                  2. serik
                    serik 13 april 2017 10:03
                    +5
                    Sampeyan bisa uga mikir yen kita saiki luwih cedhak tinimbang sadurunge amarga aksara Sirilik
                    dadi thanks kanggo aksara Sirilik lan luwih cedhak). Aku ora mikir kok aksara Sirilik dikenalaké ing wektu? Apa sampeyan mikir yen para sultan kudu mulang wong biasa basa Arab? Saiki Latin minangka proyek kanggo nglebokake irisan antarane generasi sing luwih tuwa lan luwih enom, bakal luwih gampang lali sejarah. Paribasan bisa bali maneh "sapa sing eling marang sing lawas, iku metu saka mripat, lan sing lali, loro-lorone"
                2. nggrundel
                  nggrundel 12 april 2017 20:15
                  +6
                  Kutipan: Ingvar 72
                  Mung ing tingkat mentalitas, Kazakhstan bakal dadi luwih saka Rusia.

                  Inggih, basa kasebut, kaya basa Kazakh, bakal tetep dadi, dudu basa Rusia ngguyu lan ing Cyrillic utawa Latin iki prakara sekunder. Mesthine, Lawas (ing pangertèn sing apik) ing kene nggabungake basa Turkic, amarga Turetchina, Turkmenistan, Azebarzhan (Oghuz), Uzbekistan wis ana ing aksara Latin. Mung ana siji masalah, lagi rampung lan bakal cramming kuotasi Mao, lan nulis ing hieroglif ngguyu
              3. ohtandur
                ohtandur 12 april 2017 15:34
                + 26
                Aku setuju. Ayo padha ndeleng ing Moldova. Ing USSR, kita uga duwe basa Moldavia nganggo Sirilik. Kabeh cocog karo kabeh wong. Sajrone ambruk, lolongan liar wiwit babagan carane wong Rusia denasionalisasi kita lan meksa kita nulis ing Cyrillic, lan kita kaya pewaris Roma lan aksara Latin "kabeh kita." Cekakipun, ayo padha ngalih menyang aksara latin lan nemu kabegjan, mangertos hakekate basa lan dadi luwih bener, wis cetha yen basa bakal dadi luwih ayu sawise transisi.

                Sawise 25 taun, aku bisa ngomong kanthi yakin - iki kabeh omong kosong (umum, tembung saru teka ing sirahku, nanging aku bakal ngetutake aturan situs kasebut, nanging sampeyan ngerti). Padha ora dadi luwih seneng. Dheweke ora tambah pinter. Nanging busur tambahan ketegangan antarane wong-wong sing nulis ing Cyrillic kabeh urip lan nasionalis anyar sing mung ngenali hardcore Latin. Lan yen sampeyan mikir babagan iki, ing Cyrillic mung ditambahake siji karakter tambahan kanggo ngganti G "ji" - w karo tutup. Nalika ngalih menyang alfabet Latin Romania, pranyata set awal huruf ora cukup kanggo basa gedhe kita. Ora cukup aksara kanggo swara "e", "s", "sh", "c". Ya, ana swara iki ing basa kita, nanging ora ana huruf ing alfabet. Apa wong Romania - padha wiwit nggambar ponytails kanggo huruf a, i, s, t kanggo nunjukaké. Crutch, nanging dhuwur bude (minangka tanggi ngomong). Nanging, layang khusus makutha idiocy. Kanggo kabeh bangsa cilik pengin ngadeg metu supaya ora ana siji, ora ana sing mbaleni ing sawetara alangan cilik. Lan iki aksara â - carane pocapan? kaya "y". Nanging wis ana î kanggo swara iki! Rumania kegores lan ngandika iki Surat Khusus - swara iki bakal digambar karo kabeh tembung asalé saka Romania - România, român, etc. Ing kabeh kasus liyane, î bakal digunakake. Nanging! iku ing awal 90s. Kaya ngono aku diwulang. Nanging dheweke mulang aku salah. Amarga wong Rumania seneng banget karo surat iki nganti ora bisa diendhegake lan dheweke mikir apa sing kudu ditindakake supaya wong-wong mau luwih kerep nggambar? Tembung anyar? Lan kenapa iki kaya ngono? Ayo dadi prasaja - kabeh tembung sing diwiwiti kanthi swara "s" bakal digambar nganggo î, yaiku, huruf wiwitan bakal katon kaya iki. Nanging swara ing tengahing tembung bakal digambar â. Kakbe bisa dimengerti.. nanging pitakonan tetep - kok? Aku ora ngerti.
                Kazakhs nunggu ing ngarep. Good luck karo BDSM.
                1. Talgat 148
                  Talgat 148 12 april 2017 19:18
                  +4
                  Saiki kita duwe BDSM ing Cyrillic! Kanthi transisi menyang aksara Latin, masalah bakal ilang! Kajaba iku, kita bakal ngilangi masalah fonetik sing muncul ing Turki lan Azerbaijan! Dadi aja kuwatir, kabeh bakal nishtyaq!!!
                  1. mordvin 3
                    mordvin 3 12 april 2017 19:43
                    + 12
                    Kutipan saka Talgat 148
                    kita bakal duwe kabeh nishtyaq!!!

                    Inggih, kanggo neraka karo nishtyak Panjenengan. nglirik
                    1. Talgat 148
                      Talgat 148 12 april 2017 20:09
                      +3
                      Lan sampeyan padha lan amarga panggonan sing padha!! ))))
                      1. serik
                        serik 13 april 2017 10:09
                        +4
                        nishtyaq
                        Lan apa, sampeyan seneng nulis kaya iki?
                  2. Tersky
                    Tersky 12 april 2017 20:22
                    + 11
                    Kutipan saka Talgat 148
                    kita bakal duwe kabeh nishtyaq!!!

                    ya... ya menowo lan dikenali! Ing sawijining negara sing bisa dingerteni saka warga negara tetanggan, perkara sing padha diucapake ing nishtyaki ing Maidan. Telung taun salajengipun, nishtyaks tetep ing impen renda, nanging ing kasunyatan, trough rusak lan Bunch saka Natsiks. Ayo, lama, ayo ... (c)
                    1. Talgat 148
                      Talgat 148 12 april 2017 20:34
                      +7
                      Lan apa sing bakal ana ing ngarepe????.... kekancan karo sampeyan bisa mbebayani dina iki kanca sesuk mungsuh! Ukraina iku sedulur lan saiki musuhan, kok????.

                      Saluran pisanan lara ... sampeyan katon - sampeyan ora pengin urip! Aku mateni ... aku ambegan luwih merata lan turu nyenyak!
                      1. Tersky
                        Tersky 12 april 2017 20:58
                        + 11
                        Kutipan saka Talgat 148
                        kekancan karo sampeyan bisa mbebayani

                        Iku mung karo sampeyan lan ora karo Kazakhstan, kekancan iku mbebayani, amarga saka sampeyan nasionalis reeks rong mil adoh. Aja nggunakake dhewe kanggo pesen saka wong Kazakhstan, lan sampeyan bakal seneng. Nguripake saluran TNT lan ambegan roto-roto, lan kanggo kepuasan lengkap lan nirwana, sampeyan bisa malah saben liyane.
                        Kutipan saka Talgat 148
                        Ukraina iku sedulur lan saiki musuhan, kok????.

                        Lan sampeyan ora ngerti kenapa? Aku wrote ndhuwur bab nishtyaks, Iki mung wayahe nalika bagéan saka "maju" Svidomo ukrov kanggo nishtyaks iki wiwit ngatur prosesi obor karo slogans Nazi, rabble munggah pangkat, algojo, fasis, henchmen Hitler Shukhevitz, Bandera, kanggo pangkat nasional. pahlawan. Ing wektu sing padha, skipping, padha disebut kanggo ngirim wong kanggo gilyak, Ukraina ana lan bakal sedulur, lan mungsuh ora wong Ukraina, nanging rabble sing ndamel gambar mungsuh menyang sirahe - Rusia. Aja nyampurake dosa karo mursid.
                  3. rasputin17
                    rasputin17 12 april 2017 20:31
                    +7
                    Kutipan saka Talgat 148
                    Dadi aja kuwatir, kabeh bakal nishtyaq!!!

                    Dear! Aja ngomong omong kosong! Saiki generasi enom saka Kazakhstan ing massa jembaré ora mung ora ngerti carane nulis bener ing Cyrillic, nanging uga nganggo basa native! Sampeyan kaget, sanajan nganggo aksara Sirilik, aksara Kazakh, amarga swara tartamtu ing fonetik, luwih gedhe ing jumlah karakter, lan aksara Latin bakal ngganti asline, dadi sampeyan kudu ngetik karakter tambahan! Sampeyan malah iki tembung "nishtyaq!!" padha wrote karo kesalahan, nanging mbayangno apa kebingungan mengko, malah yen akeh wong bingung ing panggonan sing bener saka karakter tartamtu ing Cyrillic!
                    Aku ngerti yen pamer-pameran kasebut diciptakake dening wong Kazakh lan wong Kazakh tanpa pamer yaiku Kazakh tanpa pamer! Nanging otak kudu diuripake uga pikiran! hi
                    1. Talgat 148
                      Talgat 148 13 april 2017 04:18
                      +1
                      Pamer-pameran!
                      Lan wong kaya sampeyan wis prédhiksi mati negara wiwit taun 1991! Nanging kita tuwuh! Lan kita bakal metu !!!! Sampeyan isih bakal nyekel! Kita wis rampung kabeh lan uga! )))) aja padha sumelang ing bab kita!
                  4. SergeBS
                    SergeBS 12 april 2017 20:40
                    +6
                    Kutipan saka Talgat 148
                    Saiki kita duwe BDSM ing Cyrillic! Kanthi transisi menyang aksara Latin, masalah bakal ilang!

                    ya wis. "Ora ana wong - ora masalah."
                    Ing 404, uga, padha perang basa Rusia minangka sabab utama saka urip ora seneng. Hasile Google...
                    Lan banjur ora nangis yen "kita kabeh ceEuropa, nanging Muscovites ngganggu urip" - AJA FEED gratis. ngguyu
                    1. Talgat 148
                      Talgat 148 13 april 2017 04:19
                      +4
                      Wigati kanggo tansah! Kita ora tau nangis! sedulur!
                      1. SergeBS
                        SergeBS 21 april 2017 20:42
                        0
                        Kutipan saka Talgat 148
                        Wigati kanggo tansah! Kita ora tau nangis! sedulur!

                        Aja melu sedulur. wektu iki.
                        Aja nangis - iku masalah sampeyan. Kurang uyah. Iki loro.
                        Kamardikan iku apik. Nanging sampeyan pengin merdika saka sapa? Aku nyaranake ndeleng 404 kanthi kepinginan "dadi mandhiri saka Rusia sing mabuk sing langgeng, sing WE FEED". Unmeasured "rasa seneng" langsung ing 404 tiba ing lengkap. Ing kono, kabeh wong mung gumantung ing "demokrasi Barat", wah, padha mati "seneng". Kaya p.r.o.e. Balts. Wis telu. Oalah, Ujug-ujug dadi cetha sapa sing dipangan sapa. Nyatane. Lan ora miturut "bangsa kita sing paling gedhe, lan Ivan kabeh parasit ing karya kita ..." nglirik
                  5. Rum 11
                    Rum 11 13 april 2017 01:12
                    +5
                    Kutipan saka Talgat 148
                    Dadi aja kuwatir, kabeh bakal nishtyaq!!!

                    Ya kanggo kesehatan. Sampeyan bisa malah ngalih menyang Himalaya, kita seneng kanggo sampeyan .... Siji ora nyaman, sampeyan kudu push budaya sethitik - contone, iku bakal ora trep kanggo nuthuk aksara Latin ing situs iki!
                    Lan ing kana, liwat wektu, sampeyan bisa terjun menyang jagad moralitas Turki lan Shakespeare. Sawise sampeyan bakal teka "recoded". Nanging kita kudu ora lali sing gay lair saka peradaban Kulon. Dheweke, kanthi kabeh vulgaritase, bisa dadi sifate, nanging ora ing Timur .... sampeyan ora pengin omah-omah sing padha, apa sampeyan? Nanging, sampeyan bisa ndeleng ...
                    1. Komentar wis dibusak.
                      1. bashkirs
                        bashkirs 13 april 2017 07:33
                        +5
                        Aja ngomong apa sing sampeyan ora weruh. Ora ana wong sing diidini mlaku ing bangunan kasebut. Sing luwih homoseksual. Penggerak roda mburi ana ing endi wae. Aku yakin yen Kazakhstan ora istiméwa. Lan ing kaluwihan saka artikel, aku kaya kanggo Wigati sing transisi kanggo aksara Latin ora sabdho apa, kajaba kanggo sawetara sampah politik. Bashkir uga nulis ing wektu sing beda-beda nggunakake aksara sing beda. Ing jaman kuna, tulisan runic, ing Abad Pertengahan, grafis Arab, ing abad kaping 20, Latin utawa Cyrillic (nganti saiki). Umume, ora peduli apa sing kudu ditulis. Sampeyan bisa nggunakake aksara ANY kanggo ngirim swara. Kanthi tambahan huruf saka pronunciation tartamtu. Jujur, aku ora ngukum wong Kazakh, nanging aku uga ora ngerti?!
                      2. Rum 11
                        Rum 11 13 april 2017 14:01
                        0
                        Kutipan saka Talgat 148
                        sampeyan duwe fagots marching liwat lurung-lurung ing Muskva!

                        Aja kuwatir, kita bakal ngundang Kadyrov ngguyu
                      3. rasputin17
                        rasputin17 13 april 2017 20:01
                        0
                        Kutipan saka Talgat 148
                        sampeyan duwe fagots marching liwat lurung-lurung ing Muskva! Urusake telekmu dhisik!

                        Ing Alma, sampeyan ora kurang! Fikir iku copot! Lan wong Kazakh! hi
                  6. ohtandur
                    ohtandur 13 april 2017 15:03
                    +3
                    Saiki kita duwe BDSM ing Cyrillic! Kanthi transisi menyang aksara Latin, masalah bakal ilang! Kajaba iku, kita bakal ngilangi masalah fonetik sing muncul ing Turki lan Azerbaijan! Dadi aja kuwatir, kabeh bakal nishtyaq!!!

                    Sampeyan nuduhake nasionalisme. Aku uga kaya ngono. Ananging wekdal punika sampun kalampahan amargi sampun buntu. Para nasionalis sing ngrusak negaraku kanthi slogan gedhe. Mung sampeyan kudu ngerti dhewe, ora ana tembung sing bakal ndemek sampeyan. Iki mesthi yen sampeyan dudu troll sing dibayar.
                    Lan saiki menyang titik. Apa iku aksara? Sistem tandha kanggo nulis basa. Lan ora liya. Sistem sing luwih apik? Kang luwih correlates swara karo simbol, sing, karo biaya paling lan tanpa frills. Saiki ayo deleng conto tembung sampeyan "nishtyaq". Pira simbol sing sampeyan gunakake kanggo nulis swara sing dibutuhake? 8 pc. Lan yen sampeyan nulis ing Cyrillic? "nistyak" - 6 pcs. Sampeyan nulis 2 karakter ekstra kanggo nggawe swara sing padha. Ngomong-ngomong, aku lali nulis babagan ora ana karakter kanggo swara "h" ing basa Latin, mula kudu nulis 2 huruf "c" lan "e". Nanging ana uga swara "ke" ing basa kita. Kepiye carane nemtokake? Aksara swara "h" ing antarane! "Che" = "ke" (Aku ngomong babagan Moldova, aku ora ngerti basa sampeyan). Napa aku butuh kabeh iki - kabeh kerumitan iki ora nambah efisiensi. Teks sampeyan bakal nambah ukuran. Uga bakal luwih akeh kasalahan amarga ora ngerti simbol sing digunakake amarga padha karo swarane. Ora ana karakter ganda utawa duplikat ing aksara Sirilik. Huruf ora perlu ditambahake tutup khusus, garis, tildes, rone, lsp. Yen ana swara beda, huruf tambahan digawe kanggo iku. Sanajan ora, ana huruf "y" lan "ё". Nanging ing mratelakake panemume, ing comparison karo aksara Latin, aksara Cyrillic wis pesawat luwih gedhe saka grafis kanggo swara. Maneh, kita kudu ngelingi yen saben basa duwe ciri swara dhewe. Lan Cyrillic digawe kanggo Slavic, mengko Russian. Kanggo basa kasebut, iku optimal lan asli. Kanggo wong liya, sawetara owah-owahan dibutuhake.
                    Mungkin (mungkin!) Kanggo basa sampeyan, tandha-tandha sing ana ing Cyrillic ora perlu lan sampeyan ora nggunakake, nanging ibu butuh wong liya sing ora ana. Aku ora ahli basa, lan aku ora bakal ngomong, nanging, miturut pendapatku, aksara Latin kurang diadaptasi. Iki digawe kuna lan banjur cocog karo fonetik, nanging akeh basa anyar sing muncul kanthi swara anyar lan alfabet ora bisa ngatasi maneh! Njupuk Jerman utawa Prancis, padha duwe Latin nanging apa grammar rumit padha duwe! Kenging punapa? Ya, amarga aksara Latin ora diadaptasi kanggo ngrekam swara. Lan padha crutches, mbayar pajeg kanggo past. Nanging ana hubungane karo sejarah. Lan dheweke ora ana hubungane karo sampeyan. Sampeyan ora ana ing klompok basa Eropa. Lan aksara Cyrillic digawe mengko lan digunakke paling apik, lan ora wedi kanggo ngganti, discarding lawas lan nambah anyar. Dadi iki minangka alat sing cukup kanggo ngatasi tantangan. Latin ora mangsuli. Dheweke bingung amarga akeh kombinasi karakter sing diwaca kanthi beda ing macem-macem basa. Spaniards duwe "Che" = "che" lan kita duwe "ke". Kabeh iki ndadékaké kanggo distorsi saka pemahaman. tegese ing sawijining dina aku bakal ngerti sampeyan kanthi cara sing beda karo sing dikarepake.
                    Pysy: Aja politisi, mikir nganggo sirah lan ngitung efektifitas kanthi ilmiah.
                    1. Talgat 148
                      Talgat 148 14 april 2017 03:49
                      0
                      Ing ngendi tembungku ngunekake nasionalisme??????!!! Ngendi???????? Politik ngendi????
                      Sampeyan sing nggawe politik kabeh lan Nazisme adoh saka sampeyan!
                      1. ohtandur
                        ohtandur 14 april 2017 10:14
                        0
                        Aku hello kanggo sampeyan bantahan rinci. Sampeyan bisa nggawa padha? Utawa mung slogan lan tuduhan abstrak?
                2. Utama
                  Utama 12 april 2017 19:32
                  + 10
                  Kutipan saka ohtandur
                  Kazakhs nunggu ing ngarep. Good luck karo BDSM.

                  Iki minangka dalan menyang Zaman Batu ... universitas Rusia bakal dadi ora bisa diakses dening "elit" lan "gedhe". padha ora bisa sinau ana amarga edan iki ... Maju kanggo degradasi !!!
                  1. Talgat 148
                    Talgat 148 12 april 2017 20:10
                    +3
                    Apa ora kita wis degradasi miturut sampeyan???
                    1. SergeBS
                      SergeBS 12 april 2017 22:01
                      +3
                      Kutipan saka Talgat 148
                      Apa ora kita wis degradasi miturut sampeyan???

                      Jawab dhewe. Apa sing sampeyan lakoni tenan, apa sing sampeyan entuk.
                      Aku ora bakal mangsuli - "iki propaganda Rusia, sing ngirim Kazakhs BESAR INDEPENDENT" menyang feodalisme.
                      Disaranake kanthi jelas?
                      1. Talgat 148
                        Talgat 148 13 april 2017 04:21
                        +3
                        Kita urip luwih apik tinimbang sampeyan! Iku kabeh!
              4. doubovitski
                doubovitski 13 april 2017 00:36
                +3
                Kutipan saka cniza
                Kutipan saka jjj
                Dadi kelangan basane. Iki mesthi kedadeyan nalika sistem ejaan diganti.

                Ora, dheweke ora bakal kalah, nanging bakal entuk masalah kanggo generasi lawas lan bakal ana akeh kebingungan.

                Dheweke bakal kelangan LOT. Kabeh lapisan budaya adhedhasar basa Rusia. Ilmu kasebut. Art. kabudayan.
                Industri nggarap dokumen sing digawe ing basa Rusia.
                Ing basa Kazakh, diisolasi saka Rusia, ora ana terminologi teknis, ora ana apa-apa. Kabeh kudu digawe maneh. Nanging kekurangan wektu (transisi ora bisa ditindakake sajrone abad), lan riset filosofis, panemuan teknis ing basa dhewe, ora bakal kedadeyan luwih cepet. Alfabet Latin Kazakh ora ana ing jejere basa Inggris.
                1. Talgat 148
                  Talgat 148 13 april 2017 04:22
                  +2
                  Aja kuwatir, sing ilang yaiku sing ditemokake! Nanging misale jek ana sing ilang ing salawas-lawase, kalebu kalbu! Sampeyan mbuwang lendhut ing saben wong lan kabeh!
          2. geronimoxnumx
            geronimoxnumx 12 april 2017 14:36
            +2
            Tembung loro kasebut asale saka basa Turki. apa masalahe?
          3. Scorpio05
            Scorpio05 12 april 2017 14:48
            + 10
            Sing paling paradoks yaiku tembung "Cossack", uga tembung lan ekspresi liyane saka urip Cossack lan terminologi militer, kayata ataman, esaul, gada, penjaga, spanduk, bunchuk (telung bunch ing Taras Bulba), hood, cornet. , perusahaan, epancha, kuren, gang, maidan, camp, komplotan, kosh, san lan liya-liyane asale saka TURKIC! Wujud utawa busana saben dina saka Cossack, kalebu: Circassian, bloomers, jas kulit wedhus, hood, topi, chekmen, gazyri, daggers lan peralatan liyane, lan liya-liyane dipinjam utawa uga tetep saka wong Turki: Kumyks (Kipchaks) lan Nogays (utamane. wong sing ana hubungane karo wong-wong mau - padha karo wong Kazakh, sing manggon ing Crimea lan Kaukasus ing jaman kuna). Taktik militèr: serangan jaran nganggo lahar, utawa nganggo keris ing pinggir, tentara dibagi dadi atusan, ewu, lan liya-liyane saka Turki sing padha.
            Tembung Cossack asale saka basa Turkic, dheweke diarani wong sing bebas, bebas, merdika, utawa pengawal militer ing tapel wates.
            Sumber: http://mgutm.ru/kazachestvo/history.php

            Ing Turki, perampok buronan, mung buronan sing ndhelik saka hukum, diarani ... kachak. Saka tembung kachmak utawa gachmak. Minggat. Apa sampeyan nggawe sambungan?
            Ing surat kedutaan Tsar Ivan Vasilievich tanggal 5 September 1477, Khan Mengli-Gerai, sing nganti 1475 nindakake perjuangan dinasti sing dawa karo sedulur-sedulure, diarani Cossack: "Nalika sampeyan dadi Cossack" [Smirnov 1889, 273]
            Orientalis sing kondhang V. Bartold menehi katrangan pungkasan babagan institusi Cossack Turki ing Encyclopedia of Islam: "Nganti saiki, konsep qazaq inspirasi doxology epik. Miwiti saka abad XV. Wong Turki lan Mongol diarani Cossack minangka wong sing, kanggo tujuan politik, pisah saka negarane lan, dhewe utawa karo kulawargane, bebarengan nggoleki cara kanggo nguwasani steppe, para pangeran sing gagal entuk kekuwatan lan dipeksa ngumbara. ing saindhenging negara tanpa tujuan tartamtu uga ditetepake dening tembung iki. Jeneng iki banjur nyebar menyang kabeh suku utawa serikat pekerja sing pisah saka negarane dadi Cossack. Lan, pungkasane, ing antarane sawetara wong nomad dadi adat kanggo ngirim wong nom-noman, sing wis bisa militèr, menyang steppe, supaya dheweke dadi hard ing kono. Cossacks sing paling misuwur ing jaman kepungkur kalebu Timur-bek karo para pengikut lan Uzbek Shaibani Khan (1500 - 1510) karo kanca-kancane, tujuan politik yaiku ngganti tatanan negara - dheweke ora ngakoni hubungan sing diadegake minangka hukum lan ketertiban. Tujuan politik, yaiku: ningkatake kalenggahan rakyate utawa ngganti pamarentah, apa kanthi nambahi balunge mungsuh - kabeh iki mung minangka dalih kanggo nggayuh kamulyan, sing kanggo pribadine heroik iku penting banget. . Nalika jaman angel ing abad kaping 1927 nyebabake pengayaan pribadi, iki nyebabake degenerasi Cossacks "[Barthold 2, 896, XNUMX]
            Ruzbekhan (d. 1521) ing "Migman-namei Bukhara" menehi kesaksian yen Nogais sing roaming cedhak Volga "... ngrembug babagan sawetara murzas sing, minangka akibat saka perselisihan, dibuwang saka ulus: "Padha urip minangka a Cossack ... Cossacks ... numpak ing Cossacks ... manggon kaya cossack ing Cossacks ”[Ibragimov 1960, 144]
            1. Ingvar 72
              Ingvar 72 12 april 2017 15:16
              +5
              Kutipan saka: Scorpio05
              kayata ataman, esaul, gada, penjaga, gonfalon, bunchuk (telu-bunch ing Taras Bulba), hood, cornet, perusahaan, epancha, kuren, gang, maidan, tabor, komplotan, kosh, san lan akeh liyane asal TURKIC!

              Substitusi konsep. Mace (saka bula Slavia umum - bump, nodule, lump, knob). Vataga - tembung asal Rusia kuna, temenan: An artel wong padha kanggo sawetara sabab umum utawa perdagangan; kemitraan sementara kanggo karya.
              Kanggo ngrungokake sampeyan, kabeh tembung iki teka saka Turkic kanggo Rusian, nanging ora kosok balene. negatif
              1. Scorpio05
                Scorpio05 12 april 2017 16:09
                +6
                Dene gada lan geng. Aku tau ketoke wis vokal. Iki aku ... tanpa sopan santun palsu)
                Mace: (Turki). 1) rod sing dadi tandha kamulyan hetman antarane Cossacks. 2) tongkat dawa, dibungkus ing tali lan tassels, kanthi bal ing pucuk ndhuwur - ing porters.
                (Sumber: "Kamus tembung manca sing kalebu ing basa Rusia." Chudinov A.N., 1910)
                P. Merime. R. Cumberland. L. Halevi liyane nyatakake ing "Russian Troubles": Mace minangka tembung Turki. Goryaev ngandika bab sing padha: Mi. TEl. 1, 268; EW 417; Goryaev, ES 33.

                Saka Wikipedia, ensiklopedia gratis
                Vataga minangka tembung saka basa Turkic[1]
                Band: rame, kumpul; gang, Ukrainia. gang - padha, liyane Russian. tenda gang, gram. 1234 - 1304; Ipatievsk. letop. ing 1184 lan 1190; ndeleng Korsh, AfslPh 9, 659. Dipinjam dening Chuv liyane. *våtaɣ, *uotaɣ, basa Turki liyane. otaɣ tarub, kamar, kulawarga, tur. odak, ... ... Kamus Etimologis Basa Rusia dening Max Fasmer
                Wataga (Tat.). rame. Kamus tembung manca kalebu ing basa Rusia. Chudinov A.N., 1910. VATAGA tat. rame. Panjelasan babagan 25000 tembung manca sing wis digunakake ing basa Rusia, kanthi makna asale. Mikhelson A.D., 1865 ... Kamus tembung manca saka basa Rusia
                1. Ingvar 72
                  Ingvar 72 12 april 2017 16:13
                  0
                  Kutipan saka: Scorpio05
                  Aku ora tau dikenal wong goblok

                  Kutipan saka: Scorpio05
                  Saka Wikipedia, ensiklopedia gratis
                  Vataga minangka tembung saka basa Turkic[1]

                  Kepiye hubungane karo iki -
                  Vataga - tembung asal Rusia kuna, temenan: An artel wong padha kanggo sawetara sabab umum utawa perdagangan; kemitraan sementara kanggo karya
                  Wataga - Wikipedia.
                  en.wikipedia.org›Wataga
                  belay
                  1. Scorpio05
                    Scorpio05 12 april 2017 20:30
                    +3
                    Dadi aku menehi sawetara pranala, kalebu 3 kamus: Fasmer, Chudinov lan Mikhelson, supaya Wikipedia (sumber sing rada ragu lan kontroversial) ora dadi siji-sijine sumber.
                    1. sesambungan
                      sesambungan 13 april 2017 03:10
                      +2
                      Kutipan saka: Scorpio05
                      Dadi aku menehi sawetara pranala, kalebu 3 kamus: Fasmer, Chudinov lan Mikhelson, supaya Wikipedia,

                      Chudinov ora bisa mangsuli pitakonan prasaja - kanggo decipher tembung MIND))
                      Tembung-tembung kasebut banget kuna lan banget, banget masalah kanggo nyatakake yen dheweke Turki utawa Slavik. Kajaba iku, saben wong duwe kapercayan dhewe-dhewe.
                      Contone, bisa diarani yen - "pahlawan" asale saka "batyr". Nalika sampeyan bisa takon apa tembung "mobil" identik karo "mobil", nanging "pahlawan" mung katon kaya "batyr".
                      1. Scorpio05
                        Scorpio05 13 april 2017 12:37
                        0
                        Ora perlu reinvent setir. "Military Review" wis njawab pitakonan bab etimologi saka tembung pahlawan. 2-volume "Kamus Etimologis Basa Rusia Modern" ujar manawa "ing basa Rusia ing abad XI-XII. tembung bagatur, pahlawan dikenal. Wangun pisanan paling kamungkinan saka bagatur Türkic kuna, bagatyr "pahlawan, ksatria". A. Marmazov uga nandheske iki: "Dipercaya yen tembung Rusia" pahlawan bali menyang Turki kuna "bagatur" - "pahlawan, prajurit gagah berani." Uga dikenal ing wangun: bakhadur, bator, baatar, batyr. , batur, bootur, bakhadir.
                        Tembung iki digunakake ing antarane wong steppe ing sisih lor lan kulon China wiwit abad kaping XNUMX. Iki digunakake dening wong Khazar lan Bulgar minangka jeneng pribadi." Wong Hungaria (uga Turanians dening lair) nggunakake bador ing makna sing padha.
            2. nggrundel
              nggrundel 12 april 2017 15:41
              +4
              Kutipan saka: Scorpio05
              Tembung Cossack asale saka basa Turkic, dheweke diarani wong sing bebas, bebas, merdika, utawa pengawal militer ing tapel wates.

              Ayo dadi nalisir, tembung iki asal saka Cossack lan digawa menyang Turkic dening Cossacks, amarga Cossacks dilakokno ing SA, Siberia lan Timur Jauh, uga ing Eropah tengah. Menapa malih, Cossack ora ana ing sangisore wong liya, nanging dadi bagian saka Kakaisaran Rusia kanthi sukarela. Kedaden ing perang karo Turki padha menang. Asal saka tembung sing sampeyan kutip ora saka basa Turki, nanging saka basa Chingizid saka Syanbi, Jurchens, lan Manchus. Sing. sing nguwasani SA, China, nganti India. Genghisides rampung dening Rusia, lan sing terakhir rampung dening pimpinan militer Rusia lan ing India dening Inggris. Genghisides dhewe nolak kabeh wong, kalebu wong Turki, Uighur, lan liya-liyane. ngguyu
              1. Scorpio05
                Scorpio05 12 april 2017 20:39
                +2
                Aku pengin setuju, nanging ... sumber akademik, Pak, ora konfirmasi sampeyan, sanajan kandel, nanging isih hipotesis. lol
                1. nggrundel
                  nggrundel 12 april 2017 21:15
                  +2
                  Kutipan saka: Scorpio05
                  sumber akademik

                  Sumber akademik ora bisa setuju babagan asal-usul basa Oghuz saka kulawarga basa Altai. Sing. basa dhewe iku kontrovèrsial. Ora ana tulisan babar pisan, aksara runik Mongolia, utawa aksara Arab, utawa Sirilik, utawa Latin. Ataman, dheweke mesthi asale saka basa Indo-Eropah, kanggo Hauptman Jerman, Hetman Polandia, Hedman Inggris-Skandinavia, Hatman Romania. Minangka wong Turki nyilih tembung iki, dadi kapudan, kapten sing diowahi, minangka istilah laut. Wong Skandinavia lan Inggris durung weruh wong Turki kanthi cetha ing mripate ngguyu dadi istilah sim Arya kanggo MAN iku wong pan Arya ngguyu Lan sampeyan wong Turkic-speaking, pisanan nemtokake manawa sampeyan kalebu wong Altai (miturut basa) utawa ora, lan mung ngundhuh hak karo Aryans (ora nglanggar) ngguyu
                  1. Scorpio05
                    Scorpio05 12 april 2017 23:19
                    +2
                    Lha kok ora. Ing abad VI-VII. suku Turkik-speaking ing Asia Tengah lan Tengah, kang bagéan saka Turkik Khaganate, uga suku Turkik Western saka Lower Volga, Don lan Kaukasus Lor, sing nggawe negara Khazar, wis nggunakake aksara dhewe. Sumber: http://kronk.spb.ru/library/klashtorny-savinov-20
                    05-1-5-2.htm
                    Monumen kanggo Bilge-Kagan, abad kaping 8. Ing sisih wétan monumèn, ana 41 baris tulisan terus-terusan Turkik kuno. Ayat saka teks: Toguz-Oguz, Loro Yegiz sing kondhang. wong Becky. Langit wong Turki.
                    Babagan Ataman. Inggih, ing kene teori sampeyan ora maneh dening kuping, nanging dening organ liyane ngguyu ngguyu ngguyu Takon wong Turki apa artine ata-man, dheweke bakal mangsuli kanthi tepat. Bapak, bapak-wong. Man - wong, uga ing basa Turkic tegese ... "Aku". Apa sampeyan mikir wong Turkoman (ing Iran lan Irak) utawa Turkmens duwe jeneng dhewe? Nanging kanggo cemilan: Ing "Tale of Timur-Aksak" abad XIV-XV. Penulis babad nulis: "Lan nalika gunggunge nganti satus, dheweke diarani panggedhene, nalika gunggunge nganti sewu, banjur diarani pangeran." Mulane, ngerti ukuran perang sing ditindakake dening Stepan Timofeevich Razin karo Tsar Alexei Mikhailovich, kita ora bakal kaget karo panjaluke Razin kanggo nelpon dheweke kanthi umum lan mung nulis minangka "pangeran, Stepan Razin, ataman."

                    (Sumber: A.A. Krivosheev. Don ulus saka Golden Horde. Essay ing toponymy sajarah Lower Don. Rostov-on-Don, Rostizdat, 2007).
                    Lan kenapa Timur Hauptmann pincang utawa ing kene .. dheweke ora nyebut awake dhewe minangka sturmanführer)) Aryans ... Penggemar Slavia liyane saka Schutzstaffel lan Spengler Rusia sing mentas dicithak (Armenia?)? Ora bosen pseudo-Aryan sampah toiling? Sampeyan ketoke penggemar iki: Kabeh kabudayan manungsa, kabeh prestasi seni, ilmu pengetahuan lan teknologi, sing kita saksiake saiki, minangka asil kreatifitas wong Arya ... Sapa sing ujar iki?
                    1. sesambungan
                      sesambungan 13 april 2017 03:17
                      0
                      Kutipan saka: Scorpio05
                      Kabeh budaya manungsa, kabeh prestasi seni, ilmu pengetahuan lan teknologi, sing kita saksiake saiki, minangka asil kreatifitase wong Arya ... Sapa sing ujar iki?

                      ya akeh sing ngomong ngono. Ora kabeh, nanging 80-90% mesthi. Delengen, menyang Hermitage utawa Louvre.
                      Kutipan saka: Scorpio05
                      Stepan Timofeevich Razin karo Tsar Alexei Mikhailovich, kita ora kudu kaget karo tuntutan Razin kanggo nelpon dheweke sacara umum lan mung nulis "pangeran, Stepan Razin, ataman."
                      (Sumber: A.A. Krivosheev. Don ulus saka Golden Horde. Essay ing toponymy sajarah Lower Don. Rostov-on-Don, Rostizdat, 2007).

                      Fomenko bakal langsung dipetik)
                      1. Scorpio05
                        Scorpio05 13 april 2017 13:02
                        0
                        Bener, iki diomongake dening Adolf Aloizovich babagan memori ala)
                        Iki sepisan maneh nuduhake yen dheweke ora duwe pendhidhikan sing sistematis lan nduweni wawasan sing sempit banget, dibentuk miturut pengaruh romantisme Nietzsche, gagasan Gobineau lan reaksioner kayata Spengler lan Chamberlain. Dheweke mesthi ora nyangka peradaban Sumeria-Akkadia, sing menehi tetanèn, irigasi, irigasi, peradaban kutha, budaya lan tulisan. Dheweke ora ngerti babagan peradaban maju saka interfluve lan Mesir, ing ngendi mung Indo-Eropah yaiku wong Het, lan banjur dadi minoritas sing jelas. Ing wektu iku, para leluhur paling Indo-Eropa mung wiwit nguwasani piranti primitif lan utamané melu kumpul lan mburu. Dheweke "kelalen" babagan peran Semit-Yahudi sing disengiti ing perkembangan ilmu pengetahuan lan budaya donya. Aku ora kelingan babar pisan bab wong Arab, sing menehi aljabar donya (al-jabr), kimia (al-kimiya, mula alkimia), astronomi, lan liya-liyane. Padha exaggeratedly romantis lan nggambarake Semit-Indo-Eropah (ing antropologis lan budaya) Roma minangka benteng "Aryanism". Bangsa Romawi minangka panci leleh pancet wong Semit lan Indo-Eropah ing basa. Wong-wong Semit, wong-wong Yahudi lan leluhure wong Arab, sing teka saka kidul lan saka wetan lan nggawa penampilan lan budaya wong Rum ing wektu iku, lan turunane wong Rum. Cukup sethithik, China, kanthi peradaban limang ewu taun, kanthi pertanian, ilmu pengetahuan, filsafat, kanthi budaya urbanisasi lan urusan militer. Kapan Sun Tzu The Art of War ditulis? Ing abad VI-V SM. e. Apa sing ditindakake Goth ing semenanjung Scandzi utawa glade karo Drevlyans nalika iku? Pitakonan retorika...
              2. protos
                protos 12 april 2017 21:57
                +1
                Bahasa chingizid iku keren. sampeyan kudu ing ren-tv, padha tresna hipotesis muddy kuwi.
                1. nggrundel
                  nggrundel 12 april 2017 22:14
                  0
                  Kutipan saka protoss
                  Basa Genghisid

                  Endi sing diomongake ngono? Dadi babagan asal-usul, amarga klan mrentah kekaisaran paling gedhe, lan wakile yaiku Genghisides, yaiku. keturunan ... ngerti sapa. Alamiah, budak saka Genghisides crammed basa pribumi - basa Magolian, uga, ora kosok balene. Menapa malih, Xianbi, Jurchen lan Kitai (Kitan kanthi jeneng, kanthi cara, China) minangka prajurit, ilmuwan, pujangga lan tukang. Dheweke luwih maju tinimbang budak saka Turki lan Cina (Han), sing dikreditake kanthi prestasi budaya Cina kuno. Iki carane ngubungake konstruksi piramida kanggo budak Mesir.
                  1. protos
                    protos 12 april 2017 22:38
                    +3
                    ing 3 saka 4 ulus padha ngandika Turkic, carane interetnis Turki supra-dialek ing wangun Chagatai wis (kauntungan saka Karakhanids lan sastra, kang dadi basis kanggo kabeh sastra Turkic abad tengahan, uga Uighurs lan Karluks. , sing ngontrol perdagangan lan nindakake pakaryan kantor ing kekaisaran). basa sing padha uga digunakake ing India nalika jaman Kasultanan Delhi lan Mughals Agung. Xianbei jarake 700 taun saka Genghis (lan sanajan kita nganggep dheweke Tabgaches lan Muyuns), apa sing sampeyan seret dheweke ora jelas, sudut pandang sing ditampa umum babagan basa Mongol, lan apa sing kudu ditindakake dening Tungus-Jurchens. apa karo (kanthi cara, padha ditched dening Genghis)? uga Kitai (Khitans) - Mongol sing cukup spesifik, kondhang ing Asia Tengah amarga cabang "ireng" kulon. ing telung ulus kulon, Turkification lan Islamization saka Mongol wis dumadi ing abad kaping 13 lan rampung ing separo pisanan saka 14.
                    lan ora prelu njupuk prestasi saka wong Cina. dudu Manchus sing nandurake budaya, seni, lan liya-liyane.
                    transisi saka Mongol menyang Turki nalika obah kulon iku laku mapan (istiméwa Kalmyks). mangkono uga karo Rourans (Avars), karo Xianbi (digabungake menyang komposisi saka Turki kuna), karo Kara-Kitais lan Mongol sing tepat.
                    1. nggrundel
                      nggrundel 12 april 2017 23:47
                      0
                      Kutipan saka protoss
                      apa sing sampeyan seret dheweke ora jelas,

                      Amarga etnogenesis saka Moghul asalé saka Syanbi. Dheweke keturunan langsung. Mulane, padha Syanbi.
                      Kutipan saka protoss
                      lan ora prelu njupuk prestasi saka wong Cina. dudu Manchus sing nandurake budaya, seni, lan liya-liyane.
                      Genghisid nggulingaké Jurchens minangka panguwasa ing Cina (lor), nanging padha bali panguwasa marang Cina ing jeneng Manchus. Kaisar Cina nganti Pu Yi pungkasan iku saka dinasti Manchu. Paling ora sewu taun pungkasan, wong Han dadi abdi saka kapribaden kasebut, mula, kabecikan para panguwasa ing budaya lan ilmu pengetahuan.
                      Yen pengin digali luwih jero, sing diarani aksara Uighur asale saka Sogdian, sing asale saka Suriah. Lan Timur lan tim resmi nggunakake basa Persia. Lan Ulugbek (putu wadon Lang) nulis puisi lan karya ilmiah ing basa Persia. Mahmud Geznevi - kaya wong Turki, Firdousi darmabakti kanggo jeneng Shah, mesthi ing Persia. Uga karo Mughals Agung - Baburids, basa Persia teka ing India bebarengan karo Turkic. Topik kasebut mesthi serius, nanging ilat ora tekan sing gedhe, tanpa Persia kanthi cara apa wae. Islamisasi, ing sisih liya, nggawa komponen alamiah Arab lan ngrusak kabeh basa, sing ora bisa ditemokake. Kanggo kula, kabeh asale saka Proto-Sanskrit lan liya-liyane, amarga sing diarani basa Turkik lan Finno-Ugric, lan Tungus-Manchu, lan malah basa-basa pribumi Amerika kabeh luwih primitif lan duwe. werna karakteristik. Lan malah wong Tionghoa saiki ing wangun kulawarga basa Sino-Tibet teka saka ing kono, sanajan cangkeme ora bisa ngucapake swara, nanging ing chants (ing wong Vietnam, padha paling apik ngganti makna tembung kanthi tonality). Ya, lan Hao (apik), Puhao (ala) muni kaya lara ing basa Rusia ngguyu Wis pamicara native saka basa Rusia, kang Cossacks uga dadi kagungane mulang dongeng primitif ngguyu
            3. SergeBS
              SergeBS 13 april 2017 00:10
              0
              Kutipan saka: Scorpio05
              Sing paling paradoks yaiku tembung "Cossack", uga tembung lan ekspresi liyane saka urip Cossack lan terminologi militer, kayata ataman, esaul, gada, penjaga, spanduk, bunchuk (telung bunch ing Taras Bulba), hood, cornet , perusahaan, epancha, kuren, gang, maidan, camp, komplotan, kosh, san lan liya-liyane asale saka TURKIC!

              Oh, masalah ... Aku bakal nangis. Lan aku bakal nangis luwih elek yen ora ana Cossacks (kanthi status)! Kaya satus taun. Profesi wis mati, kaya sopir taksi (umpamane).
              Sopir lan sopir taksi padha, lan ora liya.
              Kepiye Cossack lan penjaga perbatasan ...
          4. SergeBS
            SergeBS 12 april 2017 21:05
            0
            Kutipan saka BATUHAN
            Padha pindhah menyang aksara Latin lan jeneng "kuna" kang bakal padha teka karo.

            Dheweke ndhudhuk segara, tumpukan gunung ... Kabeh kaya ing 404 ...
          5. Mauritius
            Mauritius 13 april 2017 06:01
            0
            Kutipan saka BATUHAN
            Ing tembung KAZAKHSTAN, mung wong wuta ora weruh tembung Cossack lan camp - camp saka Cossacks. Padha bakal ngganti jeneng "negara" "kuna". Padha pindhah menyang aksara Latin lan jeneng "kuna" kang bakal padha teka karo.

            Lha, wong Kazakh pancen begja yen sampeyan dudu Jepang utawa Cina, yen ora, sampeyan bakal maca "Kazakh" Jepang kanthi luwih bener.
            Coba waca "Kazakh" ing basa Turkik utawa Arab.
            Lan kok jahitan mau menyang "Cossacks"?
        2. Vasilenko Vladimir
          Vasilenko Vladimir 12 april 2017 20:28
          +1
          Quote: Pakdhe
          Dadi apa ora padha ngalih menyang Arab? Iku bakal luwih logis.
          jawaban
          Kutipan
          Keluhan
          liyane...
          paragraf iki bakal kanggo loro ilmu lan pendidikan
        3. Victorio
          Victorio 13 april 2017 21:33
          0
          Quote: Pakdhe
          Quote: Lenya Panteleev
          Dheweke nulis nganggo basa Arab sadurunge.

          Dadi apa ora padha ngalih menyang Arab? Iku bakal luwih logis.

          ===
          kulon enlightened ora bakal appreciate iki
      2. Komentar wis dibusak.
    2. siberalt
      siberalt 12 april 2017 13:55
      + 11
      Ora malah 100 taun wis liwati wiwit nggawe tulisan Kazakh, nanging dumadakan reformasi dibutuhake. Yen padha ora duwe cukup aksara saka aksara Rusia, banjur carane nulis swara ing Latin? Utawa apa dheweke mikir yen sawise iku bakal luwih dimangerteni dening wong Romania, lan ora dening tanggane ing Asia Tengah? Nyuwun
      1. Warrior karo bedhil mesin
        Warrior karo bedhil mesin 12 april 2017 14:02
        + 24
        Ya, iki mung manifestasi liyane saka "hubungan sekutu sing anget"
        1. Iskander Sh
          Iskander Sh 12 april 2017 14:21
          + 12
          Umumé, aku ora ngerti. Umume kiriman kasebut minangka penghinaan. Ing jaman Kakaisaran Rusia, ana aksara Arab ing wilayah Kazakhstan lan kabeh wong padha dhengkul, apa sampeyan beda? Tanpa ngerti Kazakh, sampeyan isih ora ngerti apa Kazakhs nulis, lan ora Matter carane nulis ing hieroglif utawa Cyrillic.
          1. Warrior karo bedhil mesin
            Warrior karo bedhil mesin 12 april 2017 14:46
            + 11
            yen ana sing mbantah tanpa masalah, nanging kanthi ekspresi sing luwih ati-ati, utawa gunakake kasunyatan manawa sampeyan ora bisa narik ilat liwat monitor lan sampeyan bisa ngetung sapa wae lan apa wae.
          2. Talgat 148
            Talgat 148 12 april 2017 19:21
            +3
            Molodchiq!!!
          3. SergeBS
            SergeBS 12 april 2017 22:07
            +2
            Kutipan: Iskander Sh
            Ing jaman Kakaisaran Rusia, ana aksara Arab ing wilayah Kazakhstan lan kabeh wong padha dhengkul, apa sampeyan beda?

            ya wis. Lan gubernur jenderal, lsp. Dokumen ELEMEN ARAB digawe. Tangi! Antarane wong-wong mau, iki "banget melek" (kanggo kang tuku wis mlebu karo salib licik, utawa mung cap jempol) bisa ngomong kaya sing dikarepake. Lan yen sampeyan seneng, ing basa Rusia, menyang Kanselir Imperial, yen ora bokong bakal lara, amarga "literasi sing ora bisa diukur."
          4. Vasilenko Vladimir
            Vasilenko Vladimir 12 april 2017 22:34
            +1
            Kutipan: Iskander Sh
            Umumé, aku ora ngerti.

            Lha kok kowe melu diskusi?
          5. doubovitski
            doubovitski 13 april 2017 00:43
            +3
            Kutipan: Iskander Sh
            Umumé, aku ora ngerti. Umume kiriman kasebut minangka penghinaan. Ing jaman Kakaisaran Rusia, ana aksara Arab ing wilayah Kazakhstan lan kabeh wong padha dhengkul, apa sampeyan beda? Tanpa ngerti Kazakh, sampeyan isih ora ngerti apa Kazakhs nulis, lan ora Matter carane nulis ing hieroglif utawa Cyrillic.

            Liwat basa Rusia, wong Kazakhstan nampa literasi XNUMX%, sajrone SATU generasi, liwat basa Rusia, dheweke diangkat dadi tingkat Eropa. Transisi mbalikke bakal ngilangi lapisan budaya adhedhasar basa Rusia lan gabung karo suku Mongol sing isih ana ing Abad Pertengahan.
          6. sesambungan
            sesambungan 13 april 2017 03:26
            +2
            Kutipan: Iskander Sh
            Ing jaman Kakaisaran Rusia, ana aksara Arab ing tlatah Kazakhstan lan kabeh wong padha dhengkul,

            Ngendi sambungan iki digunakake? Ing pasar lan ing madrasah) Dadi Tatar Volga uga duwe aksara Arab sadurunge Bolshevik. Pira ilmuwan Tatar sing nulis ligatur iki ora dakcritakake?
            Kutipan: Iskander Sh
            Tanpa ngerti Kazakh, sampeyan isih ora ngerti apa Kazakhs nulis, lan ora Matter carane nulis ing hieroglif utawa Cyrillic.

            Iku salah siji bab kanggo mulang Kazakh Rusia ing Cyrillic lan liyane ing Latin, lan mesthi kosok balene. Sanajan, mesthine, iku bisnis, bisa uga Turki lan Uzbekistan minangka negara sing luwih maju ing ilmu pengetahuan tinimbang tetanggan Federasi Rusia.
      2. Roma-1977
        Roma-1977 12 april 2017 14:14
        +3
        Kabeh wis dipikir metu ana. Transmisi swara sing tepat ing basa Latin bakal dipinjam saka wong Turki. Ing Turki, uga, aksara Latin, nanging karo kabeh limo squiggles lan kombinasi huruf. Turki dibantu banget kanggo ngembangake komunikasi jaringan ing Ataturk. Mbok.
        1. SergeBS
          SergeBS 12 april 2017 21:20
          +1
          Kutipan: Roma-1977
          Kabeh wis dipikir metu ana. Transmisi swara sing tepat ing basa Latin bakal dipinjam saka wong Turki.

          ya wis. Lan ing wektu sing padha bakal ana resort ing Kazakhstan, kaya wong Turki. Inggih, Staff, kang WAJIB ngerti Russian, supaya dadi ora kanggo pindhah nyuwil nafig.
          Lha, tambah ngguyu, jebule wong Kazakh kuwi sejatine wong Turki, mung ora ngerti basa Latin. ngguyu
        2. doubovitski
          doubovitski 13 april 2017 00:46
          +2
          Kutipan: Roma-1977
          Kabeh wis dipikir metu ana. Transmisi swara sing tepat ing basa Latin bakal dipinjam saka wong Turki. Ing Turki, uga, aksara Latin, nanging karo kabeh limo squiggles lan kombinasi huruf. Turki dibantu banget kanggo ngembangake komunikasi jaringan ing Ataturk. Mbok.

          Tujuan transisi kasebut yaiku ngusir penutur Rusia saka republik kasebut. Sapa lan apa sing dipikirake? uncalan sampeyan.
          1. Roma-1977
            Roma-1977 14 april 2017 14:23
            0
            Aku dadi ironis.
      3. geronimoxnumx
        geronimoxnumx 12 april 2017 14:37
        0
        Uzbek lan Turkmen wis suwe duwe basa Latin
        1. Yeraz
          Yeraz 12 april 2017 19:46
          +7
          Kutipan saka Geronimo73
          Uzbek lan Turkmen wis suwe duwe basa Latin

          Turki lan Azerbaijan uga. Kazakhstan duwe kesempatan sing becik, duwe pengalaman akeh karo negara-negara Turki ing nggunakake aksara Latin lan bakal luwih gampang kanggo ngetrapake.
          1. sesambungan
            sesambungan 13 april 2017 03:37
            +1
            Kutipan saka Yeraz
            Turki lan Azerbaijan uga. Kazakhstan duwe kesempatan sing becik, duwe pengalaman akeh karo negara-negara Turki ing nggunakake aksara Latin lan bakal luwih gampang kanggo ngetrapake.

            Ya, kepiye sukses ing ilmu pengetahuan, industri, lan pendhidhikan ing negara-negara Turki sing pindhah menyang alfabet Latin sawise runtuh USSR? (Kita ora njupuk Azerbaijan amarga sampeyan duwe basa sing meh padha karo wong Turki, transisi kasebut jelas ing kene) Ngomong ngendi Kazakh bakal entuk pendhidhikan teknis paling apik ing Federasi Rusia utawa ing Turki? Apa luwih gampang kanggo wong Kazakh ngerti lan nulis ing basa Rusia, apa Latin utawa Cyrillic bakal mbantu? Apa keuntungan sing bakal diterjemahake menyang basa Latin, kajaba kanggo mbebasake ruang urip saka populasi Rusia sing sinau, sing bakal diwiwiti kanthi luwih cepet?
            1. Yeraz
              Yeraz 13 april 2017 12:50
              0
              Quote: consanguineous
              Apa luwih gampang kanggo wong Kazakh ngerti lan nulis ing basa Rusia, apa Latin utawa Cyrillic bakal mbantu?

              Ngenteni, sing siji ora ngganggu liyane.. Kenapa transisi menyang aksara Latin tegese budhal saka aksara Sirilik ??
              Azerbaijan wis suwe pindhah menyang basa Latin, nanging saben sekolah duwe sektor Rusia, lan Azerbaijan duwe kesempatan unik, liwat pengalaman wong Turki lan karya-karyane, kanggo nerjemahake akeh perkara menyang basa asline tanpa mikir apa sing bakal diarani. Ngerti Rusia, duwe akses menyang prestasi Uni Soviet lan Rusia, sanajan mantan luwih pinunjul lan liwat Inggris seng nembus malah luwih menyang prestasi Western.
              Deleng kabeh karya ing donya utamane ing basa Inggris. Jaman USSR wis liwati.
              Quote: consanguineous
              Mangkene jawaban ing ngendi wong Kazakh bakal entuk pendhidhikan teknis paling apik ing Federasi Rusia utawa ing Turki?

              Kanggoku, ing Kulon lan China, aku ora adoh saka Jepang, lan akeh sing ana ing China lan Korea kanggo latihan.
              Quote: consanguineous
              Apa keuntungan sing bakal diterjemahake menyang basa Latin, kajaba kanggo mbebasake ruang urip saka populasi Rusia sing sinau, sing bakal diwiwiti kanthi luwih cepet?

              Aku wis kadhaptar ndhuwur.
              Populasi Rusia ora bakal peduli babagan iki ing saben dinane. Generasi saiki kanthi sampurna ngerti aksara Latin lan transisi Cossack, sing ora diduweni lan ora bakal ditindakake dening Rusia, ora bakal mengaruhi transisi menyang aksara Latin, sing Rusia ngerti uga aksara Sirilik.
              Ana masalah lan aku bakal setuju yen wong Rusia ora kenal karo aksara Latin, nanging wong enom ngerti 100%, generasi lawas ing mayoritas lan mung wong lawas liwat 60 ora ngerti.
              1. sesambungan
                sesambungan 17 april 2017 14:15
                +2
                Kutipan saka Yeraz
                Ana masalah lan aku bakal setuju yen wong Rusia ora ngerti aksara Latin, nanging wong enom 100%

                Apa sampeyan pancene ora ngerti bedane? Apa sampeyan ngerti kenapa dheweke sinau lafal sing bener lan menehi "swara" (aku ora ngelingi carane bener) decoding tembung Inggris? Ngerti huruf ora mengaruhi pronunciation bener ing sembarang cara. French YES muni beda banget saka ditulis ing aksara. Kira-kira, yen Rusia sadurunge ora bisa dadi "Chukchi" nalika maca Kazakh ing Cyrillic, saiki bakal dadi. Rusia saiki bakal maca kaya - dina iki aku lunga menyang toko. Sing padha bakal kelakon karo pemuda Kazakh mung nganggo lafal Rusia.
                Kutipan saka Yeraz
                Kanggoku, ing Kulon lan China, aku ora adoh saka Jepang, lan akeh sing ana ing China lan Korea kanggo latihan.

                Banjur perlu kanggo ngenalake hieroglif, amarga kabeh padha menyang Asia kanggo sinau.
                Kutipan saka Yeraz
                Deleng kabeh karya ing donya utamane ing basa Inggris. Jaman USSR wis liwati.

                Sapa sing ngomong omong kosong kuwi? Apa sampeyan ngeyel yen ilmuwan Rusia nulis karya, gambar, disertasi, dokumentasi ing basa Inggris? Utawa sampeyan pengin ngomong. yen ngelmu Rusia wis dadi ngelmu jaman biyen?) Yen aku dadi kowe, aku bakal mikir sadurunge mbantah iki, gampang mlebu khokh.l.iz.m. angel bali maneh kepercayaan)

                ps Aku ora bisa mangsuli, amarga sakperangan alesan jawaban mbalang mati banget. Salah siji setelanku ora padha, utawa situs kikuk lan ora bisa nggawe komentar normal.
            2. doubovitski
              doubovitski 14 april 2017 16:00
              +1
              Quote: consanguineous
              Kutipan saka Yeraz
              Turki lan Azerbaijan uga. Kazakhstan duwe kesempatan sing becik, duwe pengalaman akeh karo negara-negara Turki ing nggunakake aksara Latin lan bakal luwih gampang kanggo ngetrapake.

              Ya, kepiye sukses ing ilmu pengetahuan, industri, lan pendhidhikan ing negara-negara Turki sing pindhah menyang alfabet Latin sawise runtuh USSR? (Kita ora njupuk Azerbaijan amarga sampeyan duwe basa sing meh padha karo wong Turki, transisi kasebut jelas ing kene) Ngomong ngendi Kazakh bakal entuk pendhidhikan teknis paling apik ing Federasi Rusia utawa ing Turki? Apa luwih gampang kanggo wong Kazakh ngerti lan nulis ing basa Rusia, apa Latin utawa Cyrillic bakal mbantu? Apa keuntungan sing bakal diterjemahake menyang basa Latin, kajaba kanggo mbebasake ruang urip saka populasi Rusia sing sinau, sing bakal diwiwiti kanthi luwih cepet?

              STANDARD INTERSTATE

              Sistem dokumentasi desain terpadu
              SYARAT UMUM DOKUMEN TEKS
              Sistem terpadu kanggo dokumentasi desain. Persyaratan umum kanggo dokumen teks

              ISS 01.110
              OKSTU 0002
              Tanggal pambuka 1996-07-01

              Pambuka
              1 DIKEMBANGKAN dening Institut Riset All-Russian kanggo Standardisasi lan Sertifikasi ing Teknik Mesin (VNIINMASH) saka Standar Negara Rusia

              DIPERKENAL dening Standar Negara Federasi Rusia
              2 ADOPTED dening Interstate Council for Standardization, Metrology and Certification (Menit No. 7 tanggal 26 April 1995)

              Milih kanggo nampa:
              jeneng negara
              Jeneng badan standarisasi nasional
              Republik Azerbaijan
              Azgosstandart
              Republik Armenia
              standar Armstate
              Republik Belarus
              Standar Negara Republik Belarus
              Georgia
              Gruzstandard
              Republik Kazakhstan
              Standar Negara Republik Kazakhstan
              Republik Kyrgyzstan
              Kyrgyzstandard
              Republik Moldova
              Moldovastandard
              Federasi Rusia
              Gosstandart saka Rusia
              Republik Tajikistan
              Tajikstandart
              Turkmenistan
              Layanan Negara Utama "Turkmenstandartlary"
              Republik Uzbekistan
              Uzgosstandart
              Ukraine
              Standar Negara Ukraina


              Owah-owahan No. 1 diadopsi dening Dewan Interstate kanggo Standardisasi, Metrologi lan Sertifikasi kanthi korespondensi (Menit No. 23 tanggal 28 Februari 2006)

              Badan standarisasi nasional negara-negara ing ngisor iki milih kanggo adopsi owah-owahan kasebut: AZ, AM, BY, KZ, KG, MD, RU, TJ, TM, UZ, UA [kode alpha-2 miturut IEC (ISO 3166) 004 ]
              3 Miturut Resolusi Komite Federasi Rusia kanggo Standardisasi, Metrologi lan Sertifikasi 8 Agustus 1995 N 426, standar interstate GOST 2.105-95 dileksanakake minangka standar negara Federasi Rusia wiwit 1 Juli 1996.
              4 tinimbang GOST 2.105-79, GOST 2.906-71


              Iki minangka salah sawijining conto implementasine standar negara sing diadopsi ing negara-negara CIS. Sapa sing bakal nerjemahake menyang basa Latin? Utawa bakal ana rong basa Kazakh - diadaptasi menyang Rusia - basa teknis, lan Latin - liyane?
              Nanging sawise kabeh, dokumentasi teknis jutaan lembar ing Cyrillic. Sapa, kapan, kanggo dhuwit apa sing bakal nyopot dokumen kasebut?
              Kajaba iku, terjemahan kasebut kudu disertifikasi kanthi sah. Sing, iku rampung lan unambiguously padha karo lan notaris. Kanthi segel lan trik liyane.
        2. doubovitski
          doubovitski 13 april 2017 00:48
          +3
          Kutipan saka Geronimo73
          Uzbek lan Turkmen wis suwe duwe basa Latin

          Mula kutu, kaya sing diomongake mandor perusahaanku.
          Kasugihan ageng budaya, ilmu pengetahuan lan seni wis ilang.
          Jutaan ton literatur teknis kudu diterjemahake menyang basa Latin.
          Ora ana terminologi teknis dhewe.
          Iku mokal kanggo enumerate losses.
    3. Iskander Sh
      Iskander Sh 12 april 2017 13:56
      + 12
      Quote: Pakdhe
      Utawa wong Kazakh tansah duwe aksara Latin



      Saka abad kaping 900 nganti abad kaping 7, nganti 1929 taun, aksara Arab digunakake ing tlatah Kazakhstan. Ing tanggal 1929 Agustus 1940, Presidium Komite Eksekutif Pusat USSR lan Dewan Komisaris Rakyat USSR ngadopsi resolusi babagan introduksi "Alfabet Turkik Unified" adhedhasar alfabet Latin. Nulis adhedhasar aksara Latin digunakake wiwit taun 13 nganti 1940, banjur ana transisi menyang aksara Sirilik. Tanggal XNUMX November XNUMX, Undang-undang "Ing terjemahan basa Kazakh saka alfabet Latin menyang alfabet adhedhasar grafis Rusia" diadopsi. Mangkono, sajarah terjemahan aksara Kazakh menyang siji utawa liyane aksara iki didikte dening motif politik tartamtu.
      1. 210okv
        210okv 12 april 2017 14:01
        +6
        Banjur dictated dening "Revolusi Donya", nanging saiki apa? Sing ngganggu komunikasi ing jaringan? Naif lanang Kazakh ..
        Kutipan: Iskander Sh
        Quote: Pakdhe
        Utawa wong Kazakh tansah duwe aksara Latin

        Saka abad kaping 900 nganti abad kaping 7, nganti 1929 taun, aksara Arab digunakake ing tlatah Kazakhstan. Ing tanggal 1929 Agustus 1940, Presidium Komite Eksekutif Pusat USSR lan Dewan Komisaris Rakyat USSR ngadopsi resolusi babagan introduksi "Alfabet Turkik Unified" adhedhasar alfabet Latin. Nulis adhedhasar aksara Latin digunakake wiwit taun 13 nganti 1940, banjur ana transisi menyang aksara Sirilik. Tanggal XNUMX November XNUMX, Undang-undang "Ing terjemahan basa Kazakh saka alfabet Latin menyang alfabet adhedhasar grafis Rusia" diadopsi. Mangkono, sajarah terjemahan aksara Kazakh menyang siji utawa liyane aksara iki didikte dening motif politik tartamtu.
        1. Iskander Sh
          Iskander Sh 12 april 2017 14:07
          +5
          Kutipan: 210 okv
          lan saiki apa?


          Globalisasi.
          1. 210okv
            210okv 12 april 2017 14:42
            +3
            Ora! Wong kudu seneng!
            Kutipan: Iskander Sh
            Kutipan: 210 okv
            lan saiki apa?

            Globalisasi.
          2. Rum 11
            Rum 11 13 april 2017 01:26
            +1
            Kutipan: Iskander Sh
            Globalisasi.

            Ayo sing pengin globalisasi .... Aku isih aran nyaman, kaya biasane, lan wahing ing globalists iki.
          3. doubovitski
            doubovitski 14 april 2017 16:09
            +1
            Kutipan: Iskander Sh
            Kutipan: 210 okv
            lan saiki apa?

            Globalisasi.

            Banjur sampeyan kudu langsung ngalih menyang Inggris. Lan mbuwang dhewe ing tong sampah. Lan nyuwun 52 negara ing p lan n d o c lan y.
        2. BATUHAN
          BATUHAN 12 april 2017 14:09
          + 12
          Kutipan: Iskander Sh
          Saka abad kaping 900 nganti abad kaping XNUMX, sajrone XNUMX taun ing wilayah Kazakhstan ...

          Sapa sing nggunakake? Ngendi persis ing wilayah iki? Lan ing ngendi sampeyan bisa ndeleng buku kanthi naskah "Kazakh" sangang atus taun kepungkur? Muga-muga ana tanggal 1000 taun Era Anyar. ngguyu
          1. Asadullah
            Asadullah 12 april 2017 14:23
            +9
            Sapa sing nggunakake?


            ngguyu Aku wis julukan sampeyan. Saiki kita bakal sinau babagan peradaban Kazakh sing gedhe.
        3. andrey
          andrey 12 april 2017 14:11
          +4
          Transisi saka Cyrillic menyang Latin minangka urusan internal Kazakhstan, nanging iki isih nuwuhake pitakonan: wis rampung kabeh masalah liyane ing negara? dadi ing Rusia ora ana masalah maneh ... pensiunan wis dipencet kuping, padha ngenteni "scythe" teka ... padha ngelingi bear muspra ... ya, gagal ana kabeh masalah Kazakh .. .. nanging, ora, ... pisanan kita bakal mutusaké ... dhewe bakal ngenteni .. utawa mati ... (Aku tresna EP ... aku ngapusi ...)
          1. Talgat 148
            Talgat 148 12 april 2017 19:24
            +5
            Dheweke langsung pengin ngenalake aksara Latin, banjur mutusake ngenteni, saiki wis teka! Apa sing dikarepake??? Ora trep banget kanggo nggunakake 42 huruf ing basa Kazakh, sing y y y sh e ora tansah digunakake.
            1. doubovitski
              doubovitski 14 april 2017 16:11
              +1
              Kutipan saka Talgat 148
              Dheweke langsung pengin ngenalake aksara Latin, banjur mutusake ngenteni, saiki wis teka! Apa sing dikarepake??? Ora trep banget kanggo nggunakake 42 huruf ing basa Kazakh, sing y y y sh e ora tansah digunakake.

              Yen huruf iki ora digunakake, aja nganggo. Umumé, sampeyan mung bisa nggunakake siji huruf.
      2. Asadullah
        Asadullah 12 april 2017 14:20
        +8
        kanggo 900 taun, aksara Arab digunakake ing tlatah Kazakhstan.


        ngguyu Ing ngendi iku digunakake? Apa sampeyan bisa menehi conto monumen sing ditulis?
        1. Talgat 148
          Talgat 148 12 april 2017 19:27
          +8
          Lha kok kudu dibuktekake, teka lan ngunjungi papan sejarah lan museum! Nah, sampeyan ora bisa pracaya ...
          Kanggo iku, kita wis nggunakake banyu persis 900 taun sawise jamban !!! ))))) lan sampeyan ora saiki! )))))))
          1. Asadullah
            Asadullah 12 april 2017 19:37
            +7
            Kanggo iku, kita wis nggunakake banyu persis 900 taun sawise jamban !!! ))))) lan sampeyan ora saiki! )))))))


            Kanggo ngombe, ta? wassat Inggih, sampeyan mbokmenawa duwe masalah karo banyu. Kita duwe, nyuwun pangapunten, sawise jamban, ing pipa, utawa ing pit.

            Ngomong-ngomong, sawise karesikan sampeyan, aku ngerti kenapa salah sawijining muslea kanthi tangan kiwa ing meja bakal entuk panganan, bisa uga ana ing pasuryan .....
          2. sesambungan
            sesambungan 13 april 2017 03:42
            +2
            Kutipan saka Talgat 148
            Lha kok kudu dibuktekake, teka lan ngunjungi papan sejarah lan museum! Nah, sampeyan ora bisa pracaya ...

            Apa sing sampeyan lakoni, dakkandhani ing ngendi Pertapaan Kazakh, kanthi apik.
            1. Talgat 148
              Talgat 148 13 april 2017 04:25
              +2
              Pertapaan iku tembung Rusia???!!! ))))
              Aku bakal nulis ing Kazakh - sampeyan ora bakal ngerti! Dadi ana museum cilik cedhak Almaty, khusus kanggo kuburan Issyk lan "Golden Man" - prajurit Sak sing umure luwih saka 1000 taun! Dolan maring lan ngerti apa sajarah kuna Steppe wis!
              1. sesambungan
                sesambungan 13 april 2017 04:39
                +3
                Kutipan saka Talgat 148
                Pertapaan iku tembung Rusia???!!! ))))

                Count munggah CAR uga ora tembung Russian ngguyu
                Kutipan saka Talgat 148
                Dadi ana museum cilik cedhak Almaty, khusus kanggo kuburan Issyk lan "Golden Man" - prajurit Sak sing umure luwih saka 1000 taun! Dolan maring lan ngerti apa sajarah kuna Steppe wis!

                Apa ana liyane kajaba gundukan lan prajurit iki? Aku meneng yen wong Kazakh ora ana hubungane karo prajurit iki.
                Inggih, paling ora ana jinis "museum sajarah Rusia"?
                1. Talgat 148
                  Talgat 148 13 april 2017 16:57
                  0
                  Mobil mesthi tembung Rusia! Iki sing dakkandhakake!
                  1. sesambungan
                    sesambungan 17 april 2017 14:16
                    0
                    Kutipan saka Talgat 148
                    Mobil mesthi tembung Rusia! Iki sing dakkandhakake!

                    Mesthi Rusia, kayata SKIN ngguyu Bener?
              2. doubovitski
                doubovitski 14 april 2017 16:19
                +1
                Kutipan saka Talgat 148
                Pertapaan iku tembung Rusia???!!! ))))
                Aku bakal nulis ing Kazakh - sampeyan ora bakal ngerti! Dadi ana museum cilik cedhak Almaty, khusus kanggo kuburan Issyk lan "Golden Man" - prajurit Sak sing umure luwih saka 1000 taun! Dolan maring lan ngerti apa sajarah kuna Steppe wis!

                Sing gedhe lan kuwat (sing diarani basa Rusia? - pitakonan kanggo backfilling), ngemot luwih akeh tembung ing kamus tinimbang basa Eropa.

                M. V. Lomonosov nemokake ing basa Rusia kemegahan Spanyol, semangat Prancis, kekuatan Jerman, kelembutan Italia, luwih-luwih, sugih lan kuwat ing gambar.
                Amarga padha sinau njijiki ing sekolah, sampeyan ora ngerti mung Russian, nanging uga dhewe (sampeyan ora ngerti carane kanggo mbandhingaké kemungkinan saka basa), kang kok sampeyan dadi rumiyin mistaken.
                Rusia dibaptis sewu taun kepungkur. Nanging ana uga obyek sing mbuktekake manawa wong Rusia nggunakake tulisan sadurunge agama Kristen.
                Steppe nomad ora bisa ninggalake, kanthi definisi, monumen budaya jaman kuna. Ora nulis, ora ana budaya industri. Ora ana basa sing ditulis, ora ana sejarah sing direkam.
          3. doubovitski
            doubovitski 14 april 2017 16:13
            +1
            Kutipan saka Talgat 148
            Lha kok kudu dibuktekake, teka lan ngunjungi papan sejarah lan museum! Nah, sampeyan ora bisa pracaya ...
            Kanggo iku, kita wis nggunakake banyu persis 900 taun sawise jamban !!! ))))) lan sampeyan ora saiki! )))))))

            Watu sing sampeyan gunakake, utawa potongan lempung garing. Mung amarga sampeyan ora duwe cukup banyu ing ngendi wae. Iki minangka adat saben pertapa.
      3. Bathhouse
        Bathhouse 12 april 2017 19:40
        +3
        comrades, lan sampeyan ora siji neraka bab, apa Kazakhs bakal nulis bab? padha ora sedulur kanggo kita lan ora kanca yen ana sing pengin mbantah iku gampang kanggo elinga 90 nalika Rusia padha mimpin karo sapu saka ( fraternal) Kazakhstan, matèni wong-wong mau supaya padha seneng-seneng minangka padha bisa
        1. Komentar wis dibusak.
          1. Rum 11
            Rum 11 13 april 2017 01:42
            0
            Kutipan saka Talgat 148
            Dakkandhani sapa kancamu ing planet iki????? Sampeyan kabeh mungsuh, chumps lan s!


            Ya, sampeyan, sedulur, mung sawetara jinis permusuhan lan nesu marang kita. Temokake sapa lan ing endi sing ngganggu sampeyan? Kayane saiki kowe urip mandiri, kok gela? Wong-wong kita beda-beda lan kanthi konotasi pidana, ana bocah cilik sing keren saka lingkungan utama ... ana cukup kabeh. Chock - tembung sastra ... singed, ora kudu wong Asia, Kaukasia, Negroid, sembarang bangsa utawa ras liyane. Aku setuju, nang endi wae kita ora sopan, nanging ora nang endi wae, nanging ing tangan sing panas lan ing kantor aku kudu krungu iki ing alamatku ... mabuk nangis, jenenge dhewe .... tanpa menehi jeneng sapa ngguyu
            1. Komentar wis dibusak.
            2. Talgat 148
              Talgat 148 13 april 2017 04:26
              +2
              Nalika aku maca komentar kaya ngono saka sedulur Rusia, dudu nesu sing tangi ing aku, nanging HATE !!!!!!
              1. sesambungan
                sesambungan 13 april 2017 04:42
                +2
                Kutipan saka Talgat 148
                Nalika aku maca komentar kaya ngono saka sedulur Rusia, dudu nesu sing tangi ing aku, nanging HATE !!!!!!

                Apa sampeyan duwe gething Nazi? Ya, sampeyan wis lair lan urip. Sedulur-sedulurmu ing Maidan uga nerangake rasa sengit marang Crimea lan ing wektu sing padha lali yen "Muscovites ing piso" wis suwe sadurunge.
          2. Komentar wis dibusak.
            1. Talgat 148
              Talgat 148 13 april 2017 04:28
              +3
              Apa sing kudu dijupuk saka sampeyan ... pahlawan kursi! Sampeyan mung duwe bakat kanggo ngina! Gusti Allah nunggil karo kowé! !
              1. sesambungan
                sesambungan 13 april 2017 04:44
                +1
                Kutipan saka Talgat 148
                Apa sing kudu dijupuk saka sampeyan ... pahlawan kursi! Sampeyan mung duwe bakat kanggo ngina! Gusti Allah nunggil karo kowé! !

                Ha. Dheweke dhewe nulis yen kita nganggep saben wong dadi mungsuh lan chocks. Aku sebagéyan setuju karo sampeyan, nanging sampeyan njupuk lan njaluk gelo. Carane ngerti sampeyan?
      4. siberalt
        siberalt 12 april 2017 20:04
        +4
        900 taun Kazakhstan? belay Banjur ngomong apa sing diarani sadurunge Kekuwatan Soviet lan ing ngendi bisa ditemokake ing peta ing awal abad kaping 20? ngguyu Inggih, iku cetha karo Ukrainians kuna, supaya sampeyan uga ana. Minangka kanggo transisi menyang aksara Latin saka Arab lan Uzbek, iki amarga kangelan nulis keyboard. Yagene wong Tionghoa utawa Jepang ora ninggal hieroglif? Ya, amarga iki minangka tulisan sejarah asli lan ngemot kawicaksanan lan makna anane bangsane.
      5. SergeBS
        SergeBS 12 april 2017 21:24
        0
        Kutipan: Iskander Sh
        Saka abad kaping 900 nganti abad kaping XNUMX, nganti XNUMX taun, aksara Arab digunakake ing tlatah Kazakhstan.

        ya wis. wong Kazakh. ngguyu
        Utawa "kewarganegaraan liyane" sing ngerti nulis, ora kaya wong Kazakh? ngguyu
        Apa bab "tulisan nasional ing Kazakhstan"? Nalika katon, sapa sing nyithak primer, lsp? ngguyu
    4. Dokterku
      Dokterku 12 april 2017 14:13
      +3
      Quote: Pakdhe
      Aku mangu-mangu, paling kamungkinan, padha ora malah duwe basa ditulis.

      Punika aplikasi. Petunjuk saka eksklusivitas, yaiku, yen ora kanggo Rusia, Kazakhstan ora bakal nulis basa.
      1. s-t Petrov
        s-t Petrov 12 april 2017 15:35
        +1
        Punika aplikasi. Petunjuk saka eksklusivitas, yaiku, yen ora kanggo Rusia, Kazakhstan ora bakal nulis basa.


        gawe kaget opo?
      2. SergeBS
        SergeBS 12 april 2017 21:29
        +2
        Kutipan: Dokterku
        Punika aplikasi.

        Ora aplikasi. Mung statement kasunyatan: ana "immeasurably akeh" melek (ora preduli apa nulis) Kazakhs. Atusan 2-3 kanggo kabeh. Lan nalika padha di-push "melek kanggo massa" jebule dumadakan sing Kazakhs ora duwe aksara asli, lan mulang wong Arab iku kaya pipis marang angin. Kabeh "kanca gedhe" dheweke nulis nganggo basa Arab ...
      3. sesambungan
        sesambungan 13 april 2017 03:48
        +1
        Kutipan: Dokterku
        Petunjuk saka eksklusivitas, yaiku, yen ora kanggo Rusia, Kazakhstan ora bakal nulis basa.

        Kok kaya ing Afghanistan umpamane. Iku apik ana, akeh saka populasi sijine salib tinimbang lukisan.
    5. jawata volot
      jawata volot 12 april 2017 14:13
      +2
      Quote: Pakdhe
      Utawa wong Kazakh tansah duwe aksara Latin, banjur Rusia teka lan ngganti kabeh? Aku mangu-mangu, paling kamungkinan, padha ora malah duwe basa ditulis.

      Latin ana ing antarane wong Latin (Roma, Italia). Aku ora bakal ngapusi, Aku ora ngerti, nanging mesthi ora Cyrillic utawa Latin.
      1. siberalt
        siberalt 12 april 2017 20:16
        +2
        Wong nomaden ora perlu nulis babar pisan. Apa padha duwe alamat? ngguyu Lan sing ngirim nulis kanggo camp, pepadhamu ing yurt?
    6. Pecheneg
      Pecheneg 12 april 2017 14:22
      + 12
      Basa Kazakh minangka salah sawijining basa Turki, nganti jaman Islam (kira-kira abad kaping XNUMX Masehi), wong Turki nggunakake tulisan runic (kira-kira padha karo wong Jerman), banjur ana aksara sing adhedhasar tulisan Arab. Aja mangu-mangu, wong Kazakh duwe aksara lan aksara, kutha-kutha, dalan-dalan, adus, lan liya-liyane. Kok prejudis banget?
      1. Iskander Sh
        Iskander Sh 12 april 2017 14:29
        +8
        Quote: Pecheneg
        Kok prejudis banget?



        Nah, iki patriot kvass. Dheweke bakal mbuktekake manawa wong Kazakh ora duwe sejarah utawa tulisan.
        1. siberalt
          siberalt 12 april 2017 20:21
          +1
          Kok ora ana critane? Saben akyn nembang dhewe-dhewe, sing dideleng nalika numpak. Nanging sapa sing krungu? ngguyu Ya, paling ora jeneng ibukutha Kazakh kuno - kutha yurt?
          1. Talgat 148
            Talgat 148 13 april 2017 04:29
            +2
            .... muni saka desa Zaserukhino! ))))
          2. Pecheneg
            Pecheneg 13 april 2017 07:16
            +1
            http://e-history.kz/ru/publications/view/998 - 9 столиц Казахстана и Казахского ханства
      2. mesin mabur
        mesin mabur 12 april 2017 14:32
        + 10
        Ahahahaha, tulisan runic, dalan nomad, lucu. Lan uga wong Kazakh sing pirang mata biru, ta? Apa sampeyan pancen percaya karo apa sing sampeyan tulis?
        1. Wiruz
          Wiruz 12 april 2017 14:47
          +4
          Lan uga wong Kazakh sing pirang mata biru, ta?

          Inggih, mawon
          Ora mung pirang, nanging uga abang. Kanggo kapentingan, sampeyan, kanca, bakal pindhah menyang wilayah kidul-kulon Kazakhstan. Ing Aktau, Atyrau, Uralsk. Ing kana, mayoritas wong Kazakh lokal kaya ngono - rambut abang, mata biru, bintik-bintik. Iki amarga jejak saka penaklukan Mongol dibayangke ing wong kurang saka liyane.
          1. Zymran
            Zymran 12 april 2017 19:19
            +5
            Ngapusi. Kaping pisanan, Kazakh Kulon ora beda karo liyane, lan kapindho, padha keturunan nomad Turki-Mongolian, kaya wong Kazakh liyane, kajaba Kypchaks - keturunan Polovtsian lan sawetara suku liyane. .
            1. Vasilenko Vladimir
              Vasilenko Vladimir 12 april 2017 19:38
              +1
              Kutipan saka Zimran
              Turkik-Mongolia

              Kepiye carane?
              1. Zymran
                Zymran 12 april 2017 19:41
                +3
                Kutipan: Vladimir Vasilenko
                Kepiye carane?


                Nomad Turki lan Mongolia. Apa sing ora dingerteni ing kene? Ing gerombolan Genghis Khan ana loro suku Mongol-speaking - Alchi-Tatars, Niruns, Khushins, etc. lan basa Turkic - Ongut, Uriankhians, Naiman, bisa uga Jalairs, lsp.
                1. Vasilenko Vladimir
                  Vasilenko Vladimir 12 april 2017 19:46
                  0
                  Dadi sampeyan wong Turki utawa Mongol?!
                  1. Zymran
                    Zymran 12 april 2017 19:49
                    +4
                    Kutipan: Vladimir Vasilenko
                    Dadi sampeyan wong Turki utawa Mongol?!


                    Saiki wong Turki. Biyen, bagéan saka leluhur Kazakhs padha Mongol. Contone, suku Argyn gedhe umume asal saka Iran, nanging saiki kita kabeh wong Turki.
                    1. siberalt
                      siberalt 12 april 2017 20:29
                      +3
                      Sadurunge pindhah menyang basa Latin, maca Darwin lan goleki sapa leluhure wong Kazakh ngguyu
                      1. Zymran
                        Zymran 12 april 2017 20:34
                        +5
                        Quote: siberalt
                        Waca Darwin lan temokake sapa leluhure wong Kazakh nganti padha ngalih menyang Latin ngguyu


                        Sampeyan bisa ndeleng manawa ana wong saka kera dadi wong, miturut Darwin, sampeyan tetep karo dheweke. ngguyu
                    2. sesambungan
                      sesambungan 13 april 2017 03:57
                      +2
                      Kutipan saka Zimran
                      Nanging, saiki kita kabeh wong Turki.

                      Iki kaya apa? Miturut basa? Dadi wong Turk Mongoloid paling ora bisa ditetepake ing papan kasebut ngguyu
                      1. Zymran
                        Zymran 13 april 2017 10:55
                        +1
                        Quote: consanguineous
                        Iki kaya apa? Miturut basa? Dadi wong Turki Mongoloid paling ora bisa ngguyu ing papan kasebut


                        Inggih, sampeyan menehi, sing ing bas-relief kene karo kita miring?



                        Lan iki Sultan Togrul, asli Turki Seljuk olahan.
                        Klik link kanggo foto liyane saka apa wong Turki abad tengah katon kaya
                        http://reports.travel.ru/reports/2016/09/256056.h
                        tml
              2. siberalt
                siberalt 12 april 2017 20:28
                +1
                Iki Mongol ing ngarep, lan Turki ing mburi. ngguyu
          2. Komentar wis dibusak.
        2. Weyland
          Weyland 12 april 2017 23:36
          +1
          Kutipan saka flyengine
          Ahahahaha, tulisan runic, dalan nomad, lucu


          Google "Orkhon-Yenisei runes". Sinau akeh perkara sing menarik ...
      3. Humpty
        Humpty 12 april 2017 15:01
        +6
        Quote: Pecheneg
        Basa Kazakh minangka salah sawijining basa Turki, nganti jaman Islam (kira-kira abad kaping XNUMX Masehi), wong Turki nggunakake tulisan runic (kira-kira padha karo wong Jerman), banjur ana aksara sing adhedhasar tulisan Arab. Aja mangu-mangu, wong Kazakh duwe aksara lan aksara, kutha-kutha, dalan-dalan, adus, lan liya-liyane. Kok prejudis banget?

        Napa ora ngalih menyang skrip runic "native"? Lan dalan-dalan dadi rahasia nganti durung ditemokake. Lan kutha-kutha wiwit jaman kuna ana ing wilayah sing dumunung ing Kazakhstan ing jaman sejarah saiki, mung sing manggon ing kono lan ngedegake))
        Lan bathhouses, ya, wis ana ing abad kaping 19, contone ing Karkara Fair, dibangun dening "kolonial", ngendi wanita liberated saka wétan mangertos kesempatan anyar ing cara dhewe. Bathhouse bisa diarani duwe tradisi dhewe.
        Quote: Pecheneg
        Aja mangu-mangu, wong Kazakh duwe aksara lan aksara, kutha-kutha, dalan-dalan, kamar mandi, lan liya-liyane.

        Lan ing taun apa jeneng wong katon - Kazakhs?
        Kazakhstan nduweni wilayah gedhe saka Altai nganti Kaspia, sugih ing mineral sing gampang banget diekstrak.Kepala negara ngimpi (ing Turki) wilayah saka Altai nganti Segara Putih lan maneh mutusake kanggo ngenalake aksara Latin.
        Hieroglyphs uga, ing prinsip, jinis nulis janjeni.
        Kanthi kabeh babagan jaman modern Kazakhstan, mandheg main trik kotor ing jiwa. Ora nggumunake, nalika Rusia ngalami tekanan eksternal sing durung tau sadurunge, Nazarbayev mutusake kanggo njupuk "inisiatif" maneh. Wis suwe wiwit Putin miwiti depresi liwat telpon.
        1. Talgat 148
          Talgat 148 12 april 2017 19:34
          +5
          Sampeyan ora butuh sapa wae! Sampeyan ora nelpon wong liya (wong, negara)! Kita wis ndhukung sampeyan wiwit ambruk! Serikat Pabean, CSTO, lsp. lan sampeyan ora peduli.
          Sampeyan ora peduli karo kita, apa bedane apa sing dadi alfabet! Mung ngguyu nalika maca tembung Kazakh .... nanging sampeyan ora bakal bisa kalah! Ora bakal lucu! Apa sampeyan bisa ngormati .... yen sampeyan ora bakal tresna marang sapa wae lan ora bakal tresna!
          1. Vladislav
            Vladislav 12 april 2017 20:40
            0
            Ing sawijining wektu aku manggon ing Kazakhstan suwene limang taun, aku ora sinau basa Kazakh, amarga aku ora butuh, aku mung ngelingi TRAIN SAKTAN, banjur mung amarga aku ndeleng prasasti iki kaping pindho saben dina. ngguyu
          2. siberalt
            siberalt 12 april 2017 20:41
            +1
            Kazakhstan, ing pangerten negara, ora bakal dadi subyek. Tanpa "adhi" ora bakal urip, dadi Rusia utawa China. Lan cepet utawa mengko, kaya Ukraina, bakal ambruk dening Lor lan Kidul ("kutha" lan "desa"). Iki carane sejarah mbukak lan ora ana sing bisa ditindakake. Bab iku wektu.
            1. Talgat 148
              Talgat 148 13 april 2017 04:30
              +1
              Jaga diri, ojo nganti rusak....
          3. Rum 11
            Rum 11 13 april 2017 02:01
            +2
            Kutipan saka Talgat 148
            Mungkin sampeyan ngormati ...

            Lan kenapa sampeyan mutusake yen sampeyan ora diajeni?
          4. Igor Polovodov
            Igor Polovodov 13 april 2017 02:16
            +3

            Sampeyan ora butuh sapa wae! Sampeyan ora nelpon wong liya (wong, negara)! Kita wis ndhukung sampeyan wiwit ambruk! Serikat Pabean, CSTO, lsp. lan sampeyan ora peduli.
            Sampeyan ora peduli karo kita, apa bedane apa sing dadi alfabet! Mung ngguyu nalika maca tembung Kazakh .... nanging sampeyan ora bakal bisa kalah! Ora bakal lucu! Apa sampeyan bisa ngormati .... yen sampeyan ora bakal tresna marang sapa wae lan ora bakal tresna!

            Sapa sing sampeyan hubungi? Lan atas jenenge aku utawa kabeh wong Kazakhstan?
            Ora mungkin karusakane sejarahe dhewe bakal entuk pakurmatan, utamane, keturunan sampeyan!
            Sadawaning sajarah, ana akeh banget reformasi basa ing Rusia, lan saben-saben kesinambungan generasi ambruk, lapisan budaya ambruk, peradaban Rusia dibuwang maneh. Lan sampeyan nampilake khayalan iki minangka prestasi, lan iki, tanpa exaggeration, minangka bilai.
            Nazarbayev nggawe kesalahan gedhe ...
            Lan kanggo ngilangi anak-anakmu!
        2. Asadullah
          Asadullah 12 april 2017 19:49
          +1
          Kepala bangsa ngimpi (ing Turki) saka wilayah saka Altai kanggo Segara Putih lan sepisan maneh mutusaké kanggo introduce aksara Latin.

          Persis. Nazarbayev diwenehi Erdogan ing Turki kanthi teluk, kanthi gunung lan alas, ing sangisore sewu hektar, lan bisa uga luwih akeh. Iki minangka stasiun pan-Turan pungkasan saka Turan Agung. Kasunyatan yen Nazar diduga dadi sekutu, amarga Rusia kuwat lan bisa nggawe usus buntu saka Kazakhstan. Nyatane, iki kulawarga penjahat sing bakal ngedol, menehi kenduren.
      4. SergeBS
        SergeBS 12 april 2017 21:33
        0
        Quote: Pecheneg
        Aja mangu-mangu, wong Kazakh duwe aksara lan aksara, kutha-kutha, dalan-dalan, kamar mandi, lan liya-liyane.

        ya wis. Lan kabeh iki mung ana ing crita ORAL babagan batyrs Kazakh sing gedhe, lsp. Nah, kaya wong Cina. Sapa sing kawitan sing nemokke mesiu, banjur lali resep lan nyolong resep iki saka Eropah. AKU PERCAYA marang dongenge akyn! ngguyu
      5. SergeBS
        SergeBS 13 april 2017 00:30
        0
        Quote: Pecheneg
        Aja mangu-mangu, wong Kazakh duwe aksara lan aksara, kutha-kutha, dalan-dalan, kamar mandi, lan liya-liyane. Kok prejudis banget?

        Dadi ora ana sing bias lan ora nglamar. Minangka kanggo "peradaban Cina gedhe." Sing uga duwe kabeh, Dheweke ngalahake kabeh wong, lsp. Mung ing legenda. Tumrap para ratu agung lan senapati Cina. Lan yen sampeyan ndeleng arah sejarah dokumenter - supaya saben wong sing ora seneng karo wong Tionghoa ing kabeh bolongan ...
        Nah, apa sing kudu dipercaya? Tangisan banter "nanging ing legenda kita tentara Cina gedhe tekan Inggris", utawa nyathet fakta: sajrone 3 abad pungkasan, kabeh wong duwe "tentara Cina gedhe" kanthi vaseline. Kanthi Vaseline - supaya luwih nglarani, ora bakal bingung karo pelumas nglirik
      6. sesambungan
        sesambungan 13 april 2017 03:53
        +1
        Quote: Pecheneg
        Basa Kazakh minangka salah sawijining basa Turki, nganti jaman Islam (kira-kira abad kaping XNUMX Masehi), wong Turki nggunakake tulisan runic (kira-kira padha karo wong Jerman), banjur ana aksara sing adhedhasar tulisan Arab.

        Apa aku bisa kenalan karo sastra kuna sampeyan?
        Quote: Pecheneg
        Aja mangu-mangu, wong Kazakh duwe aksara lan aksara, kutha-kutha, dalan-dalan, kamar mandi, lan liya-liyane.

        Sampeyan bisa ngerteni jeneng kutha kasebut lan ing ngendi saiki.
        Yagene wong Rusia gabung karo wong Kazakh wiwit abad kaping 17 ora nemokake dalan.
        Baths uga wis, kene aku ora khusus.
        Quote: Pecheneg
        Kok prejudis banget?

        Kok nyipta barang sing ora ana. Ora perlu isin karo masa lalumu, sing penting ndelok masa depanmu kanthi jelas.
    7. curious
      curious 12 april 2017 14:39
      +6
      Kabar kasebut seger banget.
      Kaputusan kanggo bali menyang aksara Latin, kang digunakake saka 1929 kanggo 1940. ditampa ing 2012.
      Dadi sampeyan ora perlu mikir apa-apa khusus.
      Minangka kanggo ngarsane nulis antarane Kazakhs, Kazakhs, kaya kabeh wong Turkic, minangka pewaris saka nulis runic sing ana ing 24-XNUMX abad lan dikenal ing ilmu minangka Orkhon-Yenisei. Alfabet runic dumadi saka XNUMX aksara lan pemisah tembung.

      Banjur, ing pengaruh Arab-Muslim ing wilayah Kazakhstan, padha wiwit nggunakake aksara Arab. Kazakh sing manggon ing China isih terus nggunakake aksara Arab sing dimodifikasi ing media lan sebagian ing sistem pendidikan.
      1. SergeBS
        SergeBS 13 april 2017 00:35
        0
        Kutipan saka Penasaran
        Banjur, ing pengaruh Arab-Muslim ing wilayah Kazakhstan, padha wiwit nggunakake aksara Arab.

        ya wis. Temtokake isih, pira sing nggunakake layang iki. Bakal ana sewu? paling ora? ngguyu
    8. xetai9977
      xetai9977 12 april 2017 20:49
      +7
      Aku maca lan nggegirisi! Sepira gething lan aplomb mung kanggo kasunyatan sing negara berdaulat mutusaké kanggo ngleksanani hak kadhaulatan. Apa sampeyan peduli apa alfabet sing digunakake? Lan amarga iki padha dadi "mungsuh"? Kanthi pandangan kaya ngono babagan jagad iki, ora perlu mungsuh.
      1. SergeBS
        SergeBS 12 april 2017 22:27
        +3
        Kutipan saka xetai9977
        Aku maca lan aku nggegirisi! Sepira gething lan aplomb mung kanggo kasunyatan sing negara berdaulat mutusaké kanggo ngleksanani hak kadhaulatan.

        "Negara berdaulat" iki kepengin banget: NGlarang pidato asli saka Tuev Huche wargane. Inggih, sugeng rawuh ing 404. Morons, sing, thanks kanggo linguists RUSIA, dumadakan muncul wicara dhewe (lan ora Arab-bai).
      2. Rum 11
        Rum 11 13 april 2017 02:08
        +2
        Kutipan saka xetai9977
        Kanthi pandangan kaya ngono babagan jagad iki, ora perlu mungsuh.

        Dear, sampeyan wis bingung titik kardinal .... sampeyan ndeleng situs sing sampeyan tindak? Apa ana biasane pembela Fatherland sing nanggapi pesenan? Iki jelas? Prajurit ora bisa duwe pikiran, yen ora dadi tentara maneh .... Lan ing misunderstandings kuwi sampeyan mbangun grievances ... lan apa sing bakal kelakon sawise aksara Latin? Pangerten bakal suda hi
        1. sesambungan
          sesambungan 13 april 2017 04:08
          +2
          Kutipan: Rum 11
          Lan ing misunderstandings kuwi sampeyan mbangun grievances ... lan apa sing bakal kelakon sawise aksara Latin? Pangerten bakal suda

          Persis . Rusia saka Kazakhstan mesthi bakal ninggalake luwih cepet, sanajan sampeyan ora peduli babagan iki.
      3. sesambungan
        sesambungan 13 april 2017 04:06
        0
        Kutipan saka xetai9977
        Aku maca lan nggegirisi! Sepira gething lan aplomb mung kanggo kasunyatan sing negara berdaulat mutusaké kanggo ngleksanani hak kadhaulatan. Apa sampeyan peduli apa alfabet sing digunakake? Lan amarga iki padha dadi "mungsuh"? Kanthi pandangan kaya ngono babagan jagad iki, ora perlu mungsuh.

        Aku maca lan wedi yen sampeyan bisa nemokake gething lan nesu. Kanthi kanca kaya sampeyan, wong Kazakh ora butuh wong Rusia lan wong Kazakh sing sinau. Ing kene aksara Latin bakal dadi, Rusia bakal pindhah menyang Federasi Rusia kanggo panggonan permanen, lan Kazakhs sinau karo sampeyan ing universitas paling apik saka mantan USSR. Apa kanggo Moscow State University iki, etc. dibutuhake.
      4. doubovitski
        doubovitski 17 april 2017 15:24
        +1
        Kutipan saka xetai9977
        Aku maca lan nggegirisi! Sepira gething lan aplomb mung kanggo kasunyatan sing negara berdaulat mutusaké kanggo ngleksanani hak kadhaulatan. Apa sampeyan peduli apa alfabet sing digunakake? Lan amarga iki padha dadi "mungsuh"? Kanthi pandangan kaya ngono babagan jagad iki, ora perlu mungsuh.

        Saka kadohan sampeyan nesu.

        Iki taun 1989. Tajikistan.
        Banjur, sawise iku, apa sing kedadeyan, sampeyan ngerti?
        Apa pancene mung kesalahane dhewe sing bisa sinau?
    9. Aleks Antonov
      Aleks Antonov 12 april 2017 21:10
      0
      Cukup aja nyekel wong Kazakh kanggo kethek! Ing siji wektu padha duwe aksara Turkic runic. Banjur, meh 1000 taun, tulisan Kazakh adhedhasar tulisan Arab. Aku bisa salah, wiwit taun 1918 nganti 1940, wong Kazakh nggunakake aksara Latin ing huruf kasebut, lan sawise iku aksara Kazakh diterjemahake menyang Cyrillic. Sayange, kabeh mbuwang iki nyebabake ilang lapisan budaya Kazakh sing ageng. Akeh karya penulis Kazakh, Abai gedhe sing padha, durung diterjemahake saka Kazakh menyang Kazakh. Saiki maneh eksperimen. Nanging ing taun 1994, Nazarbayev N.A. dheweke dhewe nglawan transisi iki. Nanging, kabeh mili, kabeh owah! Sepisan maneh, kabeh wong Kazakh bakal buta huruf! Kaya-kaya ora ana masalah maneh ing Kazakhstan!
    10. prasaja_rgb
      prasaja_rgb 14 april 2017 20:02
      0
      Quote: Pakdhe
      Aku mangu-mangu, paling kamungkinan, padha ora malah duwe basa ditulis.

      Inggih, mesthi ora.
      Mung Rusia duwe, lan kabeh DB liyane, minangka Lavrov ngandika.
    11. Kazakhstan
      Kazakhstan 30 Mei 2017 20:22
      0
      Rusia, sedulur, aja diapusi, teks artikel kasebut kleru. Kapital.kz utawa tengrinews.kz aja nulis mie ana. Kazakhstan padha karo Rusia, kuwatir lan rutinitas padha bungah lan alangan. Bapak kita nyambut damel kanggo kabecikan Kita dening sampeyan. Saubolyndar!
  2. Olgovich
    Olgovich 12 april 2017 13:53
    +2
    Lan nalika ing aksara Arab? belay
    1. Talgat 148
      Talgat 148 12 april 2017 19:35
      +1
      Sawise sewelas taun, kaya sub.b.m.ya!
  3. 210okv
    210okv 12 april 2017 13:54
    +3
    Ya, omong-omong.. Apa ora nganggo hieroglif? Lan nganti abad kaping 19, apa sing ditulis ing kana? Ya, mbokmenawa Arab.. Apa ora? Utawa padha ora ngerti carane nulis, lan imperialis Rusia ngenalaken wong-wong mau?
    1. Smog
      Smog 12 april 2017 13:59
      +5
      Kutipan: 210 okv
      Utawa padha ora ngerti carane nulis, lan apa imperialis Rusia ngenalake dheweke?

      Aku bakal mangsuli nganggo tembung sampeyan dhewe -
      padha ora ngerti carane nulis ing kabeh, lan imperialis Russian ngenalaken
      1. Pecheneg
        Pecheneg 12 april 2017 14:24
        +9
        Kayane literasi 100% ing kekaisaran Rusia? Ayo, mung pamaréntah Sovyèt ngangkat kesusastraan para buruh lan petani, lan ora kaya wong Rusia sing gedhé.
        1. siberalt
          siberalt 12 april 2017 20:51
          0
          Iki ora babagan persentase literasi, nanging babagan basa tulis! Alfabet Rusia sewu taun kepungkur dikuwasani dening wong Yunani miturut imane. Lan ing endi paling ora aksara Kazakh ora ditulis saka sapa wae?
          1. SergeBS
            SergeBS 12 april 2017 22:32
            +1
            Quote: siberalt
            Lan ing endi paling ora aksara Kazakh ora ditulis saka sapa wae?

            Nah, sampeyan isih takon sapa sing ngembangake aksara Kazakh. Ing kene kabeh "Kazakhs sejati" bakal nerangake sampeyan ing baris lan kolom: "para penjajah ngedol alfabet marang kita, pahlawan batyr." Lan sadurunge, dheweke ora duwe alfabet saka tembung "rampung" - "dheweke bakal tetep meneng". Amarga iki ngeculake status "intelijen dhuwur" para batir ...
        2. sesambungan
          sesambungan 13 april 2017 04:11
          +1
          Quote: Pecheneg
          Ayo, mung pamaréntah Sovyèt ngangkat kesusastraan para buruh lan petani, lan ora kaya wong Rusia sing gedhé.

          Apa kewarganegaraan pamaréntah Soviet ing Leningrad lan Moskow? Ing basa apa ilmu kasebut? Wong Romania mesthi, ya)
        3. Olgovich
          Olgovich 13 april 2017 10:59
          0
          Quote: Pecheneg
          Ayo, mung pamrentah Soviet sing ngunggahake literasi buruh lan petani


          Ya, ya: lan ing saindhenging donya, iku dheweke. Yen ora, kepiye wong ing saindenging jagad sinau? belay lol
    2. Talgat 148
      Talgat 148 12 april 2017 19:37
      +1
      kita mesthi bakal pass, aja padha sumelang, kita nomad unwashed! Kita ora peduli! Ora ana menara supaya kita ora nindakake kabeh bodho!
      Miturut cara, teka ing pameran donya EXPO-2017 ing Astana ing mangsa panas! ))))
      1. bgt157.5
        bgt157.5 12 april 2017 21:51
        +1
        Miturut cara, teka ing pameran donya EXPO-2017 ing Astana ing mangsa panas! ))))

        Lan ora mbebayani?
      2. SergeBS
        SergeBS 13 april 2017 00:40
        +1
        Kutipan saka Talgat 148
        mesthi lunga aja kuwatir

        Dadi ora kuwatir. Zvizdets soko kanggo sampeyan, amarga saka "Latin", i.e. "banget peduli marang wong sing ringkih lan cilaka", peradaban bakal teka.
        "Ayo nganggo aksara latin lan ayo urip BAHATO!" Bahatos wis manggon ing 404. ngguyu
        1. Talgat 148
          Talgat 148 13 april 2017 04:32
          0
          wis urip sugih!
  4. Smog
    Smog 12 april 2017 13:54
    +7
    Apa sing bisa dakkandhakake. "Inggih rampung".
    Integrasi karo Federasi Rusia saya suwe saya cedhak. Ya.......
    (Dheweke wis bali ing pungkasan taun 90-an, dheweke ora wani, nanging saiki wis diwasa)
    1. Talgat 148
      Talgat 148 12 april 2017 19:38
      +2
      mateng!!! Lan sampeyan ora mbutuhake integrasi!
  5. PodPot
    PodPot 12 april 2017 13:54
    +1
    Iku pancene bener: ora preduli apa sing nyenengake bocah ...
    1. askort154
      askort154 12 april 2017 14:36
      +3
      Subpot.......Pancen bener: ora preduli apa sing bakal ditindakake bocah.


      ya. Sanajan luwih logis, banjur menyang Cina. Kayane China bakal "anget" luwih cepet tinimbang Rusia, utamane sawise budhal Nazarbayev.
  6. demchuk.ig
    demchuk.ig 12 april 2017 13:55
    +7
    Maneh, kampanye liyane kanggo nerjemahake dokumentasi menyang basa Kazakh, saiki uga nganggo aksara Latin.
    1. Ultra
      Ultra 12 april 2017 14:04
      +4
      Kutipan saka: demchuk.ig
      .Enggal eksodus Rusia sabanjure bakal diwiwiti

      Iki apik, negara kita, miturut pendapatku, kudu ngrangsang repatriasi wong Rusia menyang tanah air.
      1. Ingvar 72
        Ingvar 72 12 april 2017 15:38
        +2
        Kutipan saka ultra
        kudu ngrangsang repatriasi wong Rusia menyang tanah air.

        Kazakhstan Lor dikuwasani dening Rusia, iki minangka Tanah Air kanggo wong Rusia sing manggon ing kana. Apa dheweke uga kudu sinau nulis nganggo basa Latin?
        1. rawa-rawa
          rawa-rawa 12 april 2017 15:49
          +6
          Kutipan: Ingvar 72
          Apa dheweke uga kudu sinau nulis nganggo basa Latin?

          Apa padha ngerti Kazakh?
          1. Ingvar 72
            Ingvar 72 12 april 2017 15:58
            +3
            Quote: rawa
            Apa padha ngerti Kazakh?

            Yen kabeh sirkulasi dokumen ing basa Latin, iki bakal dadi pelanggaran langsung hak-hak populasi sing nganggo basa Rusia.
            Bolot - yen bisa, nerangake logis makna transisi menyang aksara Latin, mung jujur? hi
            1. Yeraz
              Yeraz 12 april 2017 19:55
              +4
              Kutipan: Ingvar 72
              Rawa - yen bisa, nerangake kanthi logis makna transisi menyang aksara Latin, nanging kanthi jujur?

              Inggih, wakil saka Kazakhstan bakal nerangake luwih apik, nanging aku bakal ngandhani wong Turki Azerbaijan ing pangertenku apa Manfaat.
              Kabeh wong Kazakh sing aku kenal ngandhani yen alfabet Latin menehi wong Kazakh sing luwih apik lan ana huruf sing ora perlu ing Cyrillic. Aku tau maca buku ing Azerbaijan, mung ing Cyrillic, jujur ​​aku bakal ngomong EXPLOSION otak. Senajan aku gedhe ing Federasi Rusia lan kenal karo basa Latin liwat pelajaran basa Inggris.
              2. Standardisasi lan Globalisasi.
              Ing Facebook, wong Turkic aktif banget lan paradoks digawe, yen amarga ana ing Kakaisaran Rusia lan Soviet, lan generasi saiki ngerti aksara Sirilik, kabeh wong Turki bisa maca apa sing ditulis liyane, kajaba TURKEY.
              Ing kene, kabeh wong padha ngalih menyang aksara Latin, supaya padha. Pranyata kabeh ana ing siji lapangan lan mung Kazakhstan lan Kyrgyzstan ing pinggiran.
              Lan sanajan ing Azerbaijan ana kategori sing ora ngerti aksara Sirilik, lan, mesthi, aksara Latin bakal luwih gampang kanggo komunikasi karo wong liya.
              Nanging muga-muga Cossacks bakal nerangake titik gramatikal, amarga ana akeh swara sing aksara Sirilik distort utawa dikirim kanthi cara sing salah, lan liya-liyane.
              1. SergeBS
                SergeBS 13 april 2017 00:44
                +1
                Sing. tanpa embellishments, kabeh iku prasaja: yen sampeyan ora ngerti aksara Latin, sampeyan ora bakal diijini kanggo wisuh jamban ing "negara demokratis". Kabeh liya minangka sekam, ing ngendi ahli basa sing luwih pinter bakal "kelangan katresnan lan ora bakal njaluk jeneng" kanggo para penyayang aksara Latin. ngguyu
              2. sesambungan
                sesambungan 13 april 2017 04:18
                +2
                Kutipan saka Yeraz
                Wong Turki bisa maca apa sing ditulis wong liya, kajaba TURKI.
                Ing kene, kabeh wong padha ngalih menyang aksara Latin, supaya padha. Pranyata kabeh ana ing siji lapangan lan mung Kazakhstan lan Kyrgyzstan ing pinggiran.

                Eraz Aku melas kowe, pan-Turkismemu ora bakal nuntun marang kabecikan. Ayo dibagi Turki menyang neraka, ngenteni. Amerika Serikat mung ngenteni idin saka Federasi Rusia.
                1. Yeraz
                  Yeraz 13 april 2017 12:57
                  0
                  Quote: consanguineous
                  Eraz Aku mesakake sampeyan, pan-Turkisme sampeyan ora bakal nggawa kabecikan

                  Ya, ora perlu melas)))) Pan-Turkismeku, ora kaya umume wong Turki liyane, iku PRAGMATIC INSANELY, aku ngerti banget watesan kekuwatan lan kelemahane. seki.
                  Quote: consanguineous
                  Ayo dibagi Turki menyang neraka, ngenteni.

                  Yen kanggo kepentingan Federasi Rusia, sampeyan kudu nindakake, apa sampeyan ora ngerti aku?
                  Quote: consanguineous
                  Amerika Serikat mung ngenteni idin saka Federasi Rusia.

                  Apa AS ngenteni idin saka Federasi Rusia?
                  1. sesambungan
                    sesambungan 17 april 2017 14:19
                    +1
                    Kutipan saka Yeraz
                    Apa AS ngenteni idin saka Federasi Rusia?

                    Dheweke ngenteni dhukungan babagan masalah Kurdi lan banjur Turki bakal mungkasi.
                    1. Yeraz
                      Yeraz 17 april 2017 22:00
                      0
                      Quote: consanguineous
                      Dheweke ngenteni dhukungan babagan masalah Kurdi lan banjur Turki bakal mungkasi.

                      Percoyo tenan iki??
                      Proyek Kurdi dijupuk dening Amerika Serikat tanpa Rusia nalika perang diwiwiti ing Irak, titik kasebut dilebokake ing invasi pungkasan. Kurdistan ing Irak minangka kasunyatan.
                      Padha nindakake padha ing Suriah tanpa gati kanggo Rusia, lan iki uga bakal njupuk ing wangun padha ing Irak.
                      Lan uga bakal padha karo Turki, yen Turki ora dadi luwih kuwat kanggo ngatasi upaya kasebut, kaya sing ditindakake dening Ataturk, nalika kabeh bangsa dadi siji lan nundhung para penjajah.
                      1. sesambungan
                        sesambungan 18 april 2017 00:34
                        +1
                        Kutipan saka Yeraz
                        Percoyo tenan iki??

                        Iku mung kasunyatan, kaya sing diomongake.
                        Divisi Turki kanggo Amerika Serikat iku prakara sing wis rampung, amarga iki padha mbangun negara Kurdi.
                        Supaya wong Kurdi lan Amerika Serikat bisa nyerang wong Turki, paling ora Suriah kudu netral lan Federasi Rusia ora menehi bantuan kanggo Turki, contone, kekurangan gas dumadakan diwiwiti. Amerika Serikat piyambak ing laku cabul iki .. padha ora pengin menek durung.
              3. Olgovich
                Olgovich 13 april 2017 11:13
                0
                Kutipan saka Yeraz
                Inggih, wakil saka Kazakhstan bakal nerangake luwih apik, nanging aku bakal ngandhani wong Turki Azerbaijan ing pangertenku apa Manfaat.

                Lan aku bakal nerangake minangka penduduk Moldova: aksara Sirilik luwih apik kanggo ngirim basa Moldova-Romania. (Basa Latin!) Saben swara duwe aksara dhewe (kira-kira). Saiki, contone, ana huruf "a" (kaya a), ana huruf "a" karo payon munggah (swara "e"), ana huruf "a" karo gendheng mudhun (uga babagan " “e”).Semono uga karo aksara “i”, ana aksara “buntut”, lsp.
                Akibaté, mung saben wong nulis ing aksara Inggris tanpa gendheng lan buntut - iki wis profanity ...
                Tambahan kasebut saka kekurangane aksara kanggo swara wicara. Cyrillic kasedhiya.
                1. Yeraz
                  Yeraz 13 april 2017 12:58
                  0
                  Kutipan: Olgovich
                  Lan aku bakal nerangake minangka penduduk Moldova: aksara Sirilik luwih apik kanggo ngirim basa Moldova-Romania. (Basa Latin!)

                  Aku mung bisa ngomong nganggo basaku dhewe.
                  Aku ora bisa ngomong apa-apa bab Moldavian.
          2. sesambungan
            sesambungan 13 april 2017 04:15
            +2
            Quote: rawa
            Apa padha ngerti Kazakh?

            Apa padha ora ngerti? Luwih utawa kurang bisa maca manawa, kanthi terjemahan menyang Latin, bakal ana jurang antarane sampeyan umume. Sanajan, kaya sing dakmangerteni, iki nggawe akal kanggo urip ing Rusia sing isih ana.
    2. Topotun
      Topotun 12 april 2017 14:20
      +2
      Lan sapa sing bakal menang? Temenan dudu Kazakhstan sacara sakabèhané. Ya, lan Gusti Allah nyopot, ora cilik.
    3. rawa-rawa
      rawa-rawa 12 april 2017 14:37
      +3
      Kutipan saka: demchuk.ig
      Ora suwe, eksodus Rusia sabanjure saka Kazakhstan bakal diwiwiti.

      Kaya-kaya akeh sing duwe lan nulis.
    4. Talgat 148
      Talgat 148 12 april 2017 19:40
      +4
      Apa hasile???? Saiki, Rusia manggon utamané ora ngerti Kazakh, nanging ing nalisir, iku bakal nggugah kapentingan!
    5. Aleks Antonov
      Aleks Antonov 12 april 2017 21:18
      0
      Lan ora mandheg sedhela.
    6. SergeBS
      SergeBS 12 april 2017 21:41
      0
      Kutipan saka: demchuk.ig
      Ora suwe, eksodus Rusia sabanjure saka Kazakhstan bakal diwiwiti.

      Lan banjur perawatan karo zvizdyuli, amarga kabeh "wong Georgia bangga" diobati ing taun 2008.
      Kaya ing lelucon lawas:
      - Pira wong Rusia ing Finlandia?
      - 30 ewu
      - kabeh nelpon lan ditahan.
      - Digawe.
      - Tov. Voroshilov, miwiti. Kita ora ana.
  7. Profesor
    Profesor 12 april 2017 14:01
    + 15
    Aku ora bakal kaget nalika Ukraina dumadakan arep ngalih menyang aksara Latin. Ya, kaya Cyrillic minangka font para penjajah lan luwih gampang nganggo Latin ing Eropa. Alya Polandia. recourse
    1. Pesisir ilang
      Pesisir ilang 12 april 2017 14:02
      +4
      Quote: profesor
      Aku ora bakal kaget nalika Ukraina dumadakan arep ngalih menyang aksara Latin. Ya, kaya Cyrillic minangka font para penjajah lan luwih gampang nganggo Latin ing Eropa. Alya Polandia. recourse

      Aku bakal kaget yen iki ora kelakon. Salam ...
      1. jj
        jj 12 april 2017 14:09
        +5
        Nanging ing kene ana sing narik. Senajan, ing mratelakake panemume, iku Rusia sing nyekel lan kleru basa Ukrainia ing cara dhewe.
        1. Topotun
          Topotun 12 april 2017 14:21
          +2
          Padha ripening, visa-free diwenehi - padha bakal miwiti ing wayahe.
          1. Komentar wis dibusak.
    2. Smog
      Smog 12 april 2017 14:23
      +3
      Quote: profesor
      Aku ora bakal kaget nalika Ukraina dumadakan arep ngalih menyang aksara Latin

      Aku ora bakal kaget yen dheweke nggawe font dhewe. "Penghibur" isih .......
      1. Stanislav
        Stanislav 12 april 2017 15:07
        +2
        Kutipan: Smog
        nggawe font sampeyan dhewe
        Napa dheweke butuh font? Sampeyan ora bisa ndeleng liwat panci. Kene ketok, ora perlu font ...
    3. Roma-1977
      Roma-1977 12 april 2017 14:24
      +1
      Gampang. Belarus wis nggawe aksara Latin resmi adhedhasar Ceko. Sadurunge, iki ora resmi lan digunakake dening Nazi nalika pendudukan. Sawetara wong sing wangkal malah nggunakake, amarga "Eropa".
    4. jaket quilted
      jaket quilted 12 april 2017 14:28
      +5
      Quote: profesor
      Aku ora bakal kaget nalika Ukraina dumadakan arep ngalih menyang aksara Latin.

      Ukraina luwih becik ngalih menyang basa Ibrani ing kana, amarga kabeh pimpinane yaiku wong Yahudi lol
      1. Profesor
        Profesor 12 april 2017 14:32
        +3
        Quote: jaket empuk
        Quote: profesor
        Aku ora bakal kaget nalika Ukraina dumadakan arep ngalih menyang aksara Latin.

        Ukraina luwih becik ngalih menyang basa Ibrani ing kana, amarga kabeh pimpinane yaiku wong Yahudi lol

        Sapa bab apa, lan ala bab adus. Ora ana sing nyebutake wong Yahudi ing thread iki. Ora ana!!!! wong bodho
        jaket empuk, menyang alas. Aku ora bakal mangan sampeyan dina iki. Aja malah takon.
        1. Rum 11
          Rum 11 13 april 2017 02:20
          0
          Quote: profesor
          Sapa bab apa, lan ala bab adus. Ora ana sing nyebutake wong Yahudi ing thread iki. Ora ana!!!!
          jaket empuk, menyang alas. Aku ora bakal mangan sampeyan dina iki. Aja malah takon.

          Wong lanang mudhun ngguyu
    5. curious
      curious 12 april 2017 14:53
      +2
      Senadyan sampeyan profesor, kawruh sampeyan kaya profesor Ukraina kondhang sing wisuh kathok jero fouled nang endi wae ing Rostov. Kabeh wis diciptakake.
      Tèks Ukrainia pisanan ing basa Latin tanggal bali menyang abad kaping XNUMX-XNUMX, ditulis ing aksara Polandia utawa Ceko. Ing abad kaping XNUMX, Joseph Lozinsky, ilmuwan lan imam saka Lvov, dadi wong pisanan sing nggawe tulisan Latin. Basis yaiku alfabet Polandia kanthi tambahan sawetara huruf Ceko. Mengko, versi modifikasi tanpa digraf Polandia diusulake dening Slavist Ceko Josef Irechek. Perselisihan antarane panyengkuyung saka rong pilihan iki, uga antarane mungsuh lan panyengkuyung nggunakake aksara Latin, umume dikenal minangka "perang alfabet". Ing abad kaping XNUMX lan XNUMX, birokrasi Galicia ing pamaréntahan Austria nggunakake aksara Latin.
      Kajaba iku, basa Rusia ora uwal saka nasib iki. Kajaba iku, ora sawetara Galician sing melu, nanging wong sing misuwur banget.
      Ing taun 1833, ana brosur saka penulis sing ora dingerteni muncul ing Moskow: "Aksara anyar sing apik saka alfabet Rusia" utawa "Oryt wedenіya novыh russkih liter"[1]. Ing kono, penulis ngusulake aksara ing ngisor iki kanggo basa Rusia: Aa, Bb, Cc (ce), Dd, Ee, Ff, Gg, Hh, Iiĭ, Jj (zhe), Kk, Ll, Mm, Nn, Oo, Pp, Rr, Ss, Tt, Uu, Vv, Zz, Hh, Ssh, Yy, Yuyu, Yaya.

      Ing taun 1842, K. M. Kodinsky ngusulake ing buku "Simplification of Russian Grammar" alfabet Latin kanggo pidato Rusia.

      Ing taun 1857, Kodinsky nerbitake buku "Transformasi lan Nyederhanakake Ejaan Rusia", ing ngendi dheweke ngusulake maneh kanggo ngenalake aksara Latin. Alfabet sing diusulake Kodinsky yaiku campuran saka basa Latin Romania, Hungaria lan Prancis: Aa, Bb, Cc, Dd, Ee, Ff, Gg, Hh, Ii, Jj, Ll, Mm, Nn, Oo, Pp, Qq, Rr, Ss, Tt, Uu, Üü, Vv, Xx, Yy, Zz.
      Ing taun 1862, Julian Kotkovsky, ing pamflet, nyaranake supaya kabeh Slavia kudu nggunakake aksara Polandia.
      Ing taun 1871, Zasyadko ngusulake draf aksara Latin dhewe.
      Nanging sing paling akeh swung sawise revolusi.
      Elingi I. A. Ilf lan E. P. Petrov, Pedhet Emas lan kanca sing diciptakake. Polykhaev (kepala kantor disebut "Hercules") prangko universal karo teks ing ngisor iki:

      “Kangge mangsuli ............................
      kita Herculeans, minangka wong siji, bakal mangsuli:

      <...>

      l) terjemahan lengkap karya kantor menyang alfabet Latin, uga kabeh sing dibutuhake ing mangsa ngarep.
      Iki ora lair ing vakum.

      Ing taun 1919, Departemen Ilmiah Komisariat Pendidikan Rakyat, ora tanpa partisipasi Komisaris Rakyat A.V. Lunacharsky, ngandika "... babagan kepinginan kanggo ngenalake aksara Latin kanggo kabeh wong sing manggon ing wilayah Republik ... minangka langkah logis ing sadawane dalan sing wis ditindakake Rusia kanthi nggunakake gaya tanggalan anyar lan sistem metrik ukuran lan bobot", sing bakal rampung reformasi alfabet sing ditindakake dening Peter I, lan bakal ana hubungane karo reformasi ejaan pungkasan.

      Ing taun 1920-an lan 30-an, gelombang Latinisasi tulisan wong-wong non-Rusia nyebar ing saindhenging negara, lan aksara Latin diangkat dadi absolut. Wilayah USSR, ing ngendi aksara Sirilik (Rusia) digunakake, wis dadi jenis wedge, amarga aksara Latin digunakake ing sisih lor lan wétan Siberia (Komi, Yakutia). Ing sisih kidul negara (Asia Tengah), aksara Latin uga digunakake. Padha bener ing wilayah Volga (Tatar ASSR) lan wilayah liyane (Kaukasus).

      Ing taun 1929, Komisariat Pendidikan Rakyat RSFSR mbentuk komisi kanggo ngembangake pitakonan romanisasi aksara Rusia, dipimpin dening Profesor N. F. Yakovlev lan kanthi partisipasi ahli basa, ahli bibliolog, lan insinyur percetakan. Secara total, komisi kasebut kalebu 13 wong.
      Komisi rampung ing Januari 1930. Dokumen pungkasan (ditandatangani dening saben wong kajaba A. M. Peshkovsky) ngusulake telung versi alfabet Latin Rusia, rada beda saka siji liyane (diterbitake ing No. 6 saka "Budaya lan Penulisan Timur" kanggo 1930). Saka notulen rapat komisi tanggal 14 Januari 1930: "Transisi ing mangsa ngarep Rusia menyang aksara internasional siji ing basa Latin ora bisa dihindari."
      Bener, ing taun 1930 I.S. Stalin nutup toko.
      Dadi maca, Profesor. Lan ora mung situs web VO. Banjur sampeyan ora kejawab terjemahan menyang basa Ibrani Latin.
      1. Profesor
        Profesor 12 april 2017 15:13
        +1
        Kutipan saka Penasaran
        Senadyan sampeyan profesor, kawruh sampeyan kaya profesor Ukraina kondhang sing wisuh kathok jero fouled nang endi wae ing Rostov. Kabeh wis diciptakake.

        Ninggalake kawruhku. Aku mbaleni saben tembungku maneh. Aku ora bakal kaget nalika Ukraina dumadakan arep ngalih menyang aksara Latin. Ya, kaya Cyrillic minangka font para penjajah lan luwih gampang nganggo Latin ing Eropa. Alya Polandia.
        Iku panemuku. Ora bisa bener utawa salah. Iku pendapat subjektifku. Aku wis ora takon kasunyatan sajarah siji karo pendapat. Dadi moderat semangat lan jumlah salinan-tempel. Yen Ukraina pengin ngalih menyang aksara Latin, aku ora keberatan. Dheweke pengin tetep ing Cyrillic, lan ing kene aku ora bakal mbantah. Iku monoton kanggo kula.

        Kutipan saka Penasaran
        Dadi maca, Profesor. Lan ora mung situs web VO. Banjur sampeyan ora kejawab terjemahan menyang basa Ibrani Latin.

        Kanggo Ibrani, aku pancen tenang nalika Avshalom Koh isih urip, lan ing kana dheweke bakal duwe pelindung liyane. hi
        1. curious
          curious 12 april 2017 15:51
          +1
          Ya, aku uga ora kuwatir babagan basa Ibrani. Nanging sampeyan kuwatir babagan Ukraina, apa sampeyan kuwatir karo bangsa sampeyan dhewe?
          1. Profesor
            Profesor 12 april 2017 19:27
            +2
            Kutipan saka Penasaran
            Ya, aku uga ora kuwatir babagan basa Ibrani. Nanging sampeyan kuwatir babagan Ukraina, apa sampeyan kuwatir karo bangsa sampeyan dhewe?

            Aku wis ngomong:
            Quote: profesor
            Yen Ukraina pengin ngalih menyang aksara Latin, aku ora keberatan. Dheweke pengin tetep ing Cyrillic, lan ing kene aku ora bakal mbantah. Iku monoton kanggo kula.
        2. SergeBS
          SergeBS 12 april 2017 21:12
          +1
          Quote: profesor
          Ninggalake kawruhku.

          Ya gampang... Nek "profesor" MANEH ora ngedol "ngelmune".
          Tansah "kawruh" sampeyan dhewe - ora bakal ana masalah, "profesor". ngguyu
          Dijelasake kanthi jelas? nglirik Utawa MANEH sampeyan ing "kawruh" sethitik "jatuh saka katresnan karo vaseline"?
          1. SergeBS
            SergeBS 12 april 2017 22:36
            0
            Ganti julukan saka "professor" dadi "akademisi". Mung elinga Izya, dheweke bakal ngalahake sampeyan ora ing paspor, nanging ing pasuryan. Apa sampeyan entuk pitunjuk, "Profesor"?
      2. doubovitski
        doubovitski 17 april 2017 15:07
        +1
        Kutipan saka Penasaran
        K.M. Kodinsky


        Ing taun 1833, ana brosur saka penulis sing ora dingerteni muncul ing Moskow: "Aksara anyar sing apik saka alfabet Rusia" utawa "Oryt wedenіya novыh russkih liter"[1]. Ing kono, penulis ngusulake aksara ing ngisor iki kanggo basa Rusia: Aa, Bb, Cc (ce), Dd, Ee, Ff, Gg, Hh, Iiĭ, Jj (zhe), Kk, Ll, Mm, Nn, Oo, Pp, Rr, Ss, Tt, Uu, Vv, Zz, Hh, Ssh, Yy, Yuyu, Yaya.

        Ing taun 1842, K. M. Kodinsky ngusulake ing buku "Simplification of Russian Grammar" alfabet Latin kanggo pidato Rusia.
        Thanks kanggo sampeyan, aku sinau babagan sawetara penulis sing ora dingerteni.
        Ing pendhapa nomer 6, sampeyan ora bakal nemokake.
        Nanging aku wis biasa karo Pushkin sing misuwur, Lermontov. Leskov, Bunin, lan atusan lan ewu sing ngisi basa, sastra, sajarah basa Rusia lan wong sing isi.
        Aku ngidini wong-wong sing kasengsem kanggo dig ing slops.
        1. curious
          curious 17 april 2017 15:12
          +1
          Dideleng saka komentar sampeyan, sampeyan rumangsa ala wiwit wingi.
    6. ohtandur
      ohtandur 12 april 2017 15:55
      0
      giliran ora teka. sapunika badhe maos pawarta tuwin katêmêlan -- badhe enggal-enggal rêmbag ing Rada
      1. Rum 11
        Rum 11 13 april 2017 02:26
        0
        Kutipan saka ohtandur
        maca warta lan komentar - padha bakal langsung nggawa munggah kanggo rembugan ing Rada

        100%
    7. Yeraz
      Yeraz 12 april 2017 19:56
      +1
      Quote: profesor
      Aku ora bakal kaget nalika Ukraina dumadakan arep ngalih menyang aksara Latin

      Nanging bakal kelakon.
      1. sesambungan
        sesambungan 13 april 2017 04:27
        0
        Kutipan saka Yeraz
        Nanging bakal kelakon.

        Inggih, nganti saiki, malah Galicians nglawan. Yen kedadeyan kasebut, ora bakal Ukraina, nanging sawetara wilayah. Wiwit Ukraina ora bakal.
        1. Yeraz
          Yeraz 13 april 2017 12:58
          0
          Quote: consanguineous
          Inggih, nganti saiki, malah Galicians nglawan. Yen kedadeyan kasebut, ora bakal Ukraina, nanging sawetara wilayah. Wiwit Ukraina ora bakal.

          Aku ora ngilangi pilihan kanggo mlebu lengkap Ukraina menyang Federasi Rusia.
          1. sesambungan
            sesambungan 17 april 2017 14:20
            0
            Kutipan saka Yeraz
            Aku ora ngilangi pilihan kanggo mlebu lengkap Ukraina menyang Federasi Rusia.

            Kenapa RF pengkhianat? Wilayah sing kapisah lan iki dudu kasunyatan. Liyane saka sikap minangka Polandia.
    8. sesambungan
      sesambungan 13 april 2017 04:21
      +2
      Quote: profesor
      Aku ora bakal kaget nalika Ukraina dumadakan arep ngalih menyang aksara Latin. Ya, kaya Cyrillic minangka font para penjajah lan luwih gampang nganggo Latin ing Eropa. Alya Polandia. recourse

      Dheweke wis pengin, mung akeh wong Rusia lan industri isih urip.
  8. Batalyon konstruksi cadangan
    Batalyon konstruksi cadangan 12 april 2017 14:01
    +5
    Nalika kucing ora duwe apa-apa, dheweke dilat aksesoris. Lan misale jek ora ana sing kudu ditindakake. ALL masalah wis ditanggulangi, saiki kita kudu nggawe anyar supaya heroically ngatasi mau.
    1. Talgat 148
      Talgat 148 12 april 2017 19:43
      +7
      Ayo dilat kita! Wigati endhog sampeyan ing omah !!! Lan ora ing Suriah, kita mbuwang dhuwit wong utawa ing endi wae kanggo ndilat masalah wong liya ...
      Kita dilat masalah kita lan ora kanggo sampeyan kanggo moyoki wong!
      1. Batalyon konstruksi cadangan
        Batalyon konstruksi cadangan 12 april 2017 21:38
        +4
        Ya, paling ora nulis nganggo piktogram. Cukup aja lali nguripake otak - pinten biaya transfer edan iki? Lan babagan Suriah, luwih becik meneng. Rusia tansah mbantu. Kadhang-kadhang kanggo ngrugekake dhewe. Ana mung pakurmatan lan kekuwatan. Nalika sampeyan mbantu wong? Kajaba saiki sampeyan ngewangi Rusia "nyingkirake dhuwit ekstra" sing menyang Kazakhstan ing kali liwat kanca-kanca Gaster. Wis wong, nanging kita uga duwe keluwihan saka Kazakhs.
  9. Pesisir ilang
    Pesisir ilang 12 april 2017 14:02
    +2
    Sawise transfer Kazakhstan menyang akuntansi Latin, aku njaluk akuntansi lan pitungan Kazakhs kanthi cara Latin (Dollar-Komoditas-Dollar) lan ora ana gaster.
    1. Talgat 148
      Talgat 148 12 april 2017 19:45
      +2
      saiki piye???? Apa sampeyan menehi kita kabeh kanthi gratis? Kita uga wis ngetung sampeyan ing dolar kanggo dangu, nanging kita duwe cukup gastars kita dhewe, goleki gasters Kazakh ing ngarep! Dheweke mung ora ana bro!
      1. Tersky
        Tersky 12 april 2017 21:18
        +3
        Kutipan saka Talgat 148
        goleki gasters Kazakh ing ngarep! Dheweke mung ora ana bro!

        Sejuta 2010 ewu wong mlebu Rusia saka Kazakhstan ing taun 306, utawa 10 persen saka total sing teka, miturut data kasebut.(Radio Azattyk:
        Buruh tamu Kazakh ing Rusia - pira tenan? )
      2. SergeBS
        SergeBS 12 april 2017 22:40
        +1
        Kutipan saka Talgat 148
        Apa sampeyan menehi kita kabeh kanthi gratis?

        Ing-ing. Yen gratis, banjur "gajah Kazakh minangka kanca paling apik saka gajah Rusia." Lan amarga iku ora free, sampeyan bisa blather kanggo "sukses unmeasured saka wong Kazakh gedhe." Lavra 404 ngganggu turu? ngguyu
  10. 1st_user
    1st_user 12 april 2017 14:03
    +1
    Transisi menyang aksara Latin bisa uga ora patriotik, nanging mesthi bakal ana masalah sing luwih sithik nalika nggunakake teknologi digital modern. Lan apa babagan wong Tionghoa - mula aku tuku telpon ing AliExpress kanggo pasar Cina sing murni domestik (banjur dibaleni maneh), mula ana keyboard kanggo ngetik hieroglif lan piranti lunak kaya siji hieroglif kudu dilebokake sawetara menit ( sethitik deepened menyang Cina tradisional).
    1. rawa-rawa
      rawa-rawa 12 april 2017 14:40
      +1
      Kutipan saka 1st_user
      Transisi menyang aksara Latin bisa uga ora patriotik, nanging mesthi bakal ana masalah sing luwih sithik nalika nggunakake teknologi digital modern.

      Lan wis suwe, wedhus darurat nggunakake huruf Latin ing surat SMS babagan peringatan.
    2. Talgat 148
      Talgat 148 12 april 2017 19:46
      +2
      patriotik! Aku jamin!!! Simbahku saka cedhak Stalingrad nulis aksara nganggo aksara Latin!!!
      1. Komentar wis dibusak.
      2. rawa-rawa
        rawa-rawa 13 april 2017 14:56
        +1
        Kutipan saka Talgat 148
        patriotik! Aku jamin!!! Simbahku saka cedhak Stalingrad nulis aksara nganggo aksara Latin!!!

        Simbahku nyoba ngirim sawetara layang ing basa Arab Kazakh, nanging dheweke menehi saran supaya ora nindakake iki, lan dheweke lair ing taun 1907. Aku kudu nulis ing basa Rusia supaya tanggane bisa mbantu adhine nerjemahake.
  11. Altona
    Altona 12 april 2017 14:06
    +3
    Quote: Pakdhe
    Ing 2018, uga bakal duwe nada politik. Utawa wong Kazakh tansah duwe aksara Latin, banjur Rusia teka lan ngganti kabeh? Aku mangu-mangu, paling kamungkinan, padha ora malah duwe basa ditulis.

    ------------------------
    Iki diarani "nalika sampeyan pengin bend ing Turki." Carane ora ngajari wong Asia, nanging kuldi karo kreta lan pecut saka pemilik luwih ditresnani.
    1. Pecheneg
      Pecheneg 12 april 2017 14:30
      +8
      Aku ora ngerti apa Kazakhstan kudu ing tangi saka Rusia? Sawise kabeh, Rusia kepengin dadi kekuwatan, negara sing bakal dianggep lan diajeni, negara sing duwe visi dhewe babagan kahanan ing donya, kanthi kabijakan manca lan domestik dhewe. Lha kok ora bisa? Saka kasunyatan manawa Kazakhstan bakal ngalih menyang aksara Latin, apa panas utawa adhem kanggo sampeyan pribadi, kanggo Rusia biasa? Kajaba iku, ora mung ing Turki, aksara Latin, nanging uga ing Uzbekistan lan Azerbaijan.
      1. Komentar wis dibusak.
      2. Ingvar 72
        Ingvar 72 12 april 2017 15:53
        +4
        Quote: Pecheneg
        Aku ora ngerti apa Kazakhstan kudu ing tangi saka Rusia?

        Amarga hubungan historis karo Rusia luwih cedhak tinimbang karo Turki. Lan amarga ing tlatah Kazakhstan sacara historis manggon meh 30% Russian. Ing tanah sing dikuwasani para leluhur. hi
        1. Yeraz
          Yeraz 12 april 2017 20:00
          +1
          Kutipan: Ingvar 72
          meh 30% saka Rusia historis manggon

          aja ngomong 30% iki SEJARAH, kapan 30% muncul lan dadi ana ??
          Sacara historis, wong-wong Turki sing saiki mlaku-mlaku saka wilayah Turkestan lan Turki minangka cabang SEJARAH saka oyod sing padha. Ing Azerbaijan, ing wilayah GAZAKH wis ana kabeh SUBJEK, sing ora ana wong Kazakh dhewe.
          1. Ingvar 72
            Ingvar 72 12 april 2017 20:37
            +1
            Kutipan saka Yeraz
            aja ngomong 30% iki SEJARAH, kapan 30% muncul lan dadi ana ??

            Ing Kazakhstan lor lan tengah? Ditilik saka sudut pandang proses sejarah, iki relatif anyar, nanging ing wilayah kasebut meh ora ana wong Kazakh. Lan negara "Kazakhstan" malah luwih. Nanging aku wis suwe ngerti pendapat sampeyan - sampeyan minangka panyengkuyung penyatuan kabeh bangsa Turki, kanthi biaya apa wae lan ora ana watese. Utopia, ing gaya Negara Islam (dilarang ing Federasi Rusia - kanggo "modernis" nglirik ). Lan ndadékaké sawetara konflik global. hi
            1. Yeraz
              Yeraz 12 april 2017 21:43
              0
              Kutipan: Ingvar 72
              Sampeyan minangka panyengkuyung penyatuan kabeh bangsa Turki, kanthi biaya apa wae lan ora ana watese.

              Inggih, Rusia ora pengin lan ora bakal ana ing watese. Iki minangka kepinginan normal saka akeh, lan iki ora ala.
              Inggih, sampeyan salah mangertos mratelakake panemume - Aku panyengkuyung iki, nanging aku sampurna ngerti sing ing wayahe iki Utopia. Maksimal lan malah banjur, ing kahanan sarujuk, integrasi luwih cedhak saka Turki lan Azerbaijan. Turkestan isih duwe dalan dawa. ngomong, banjur liyane, lan mung banjur liyane saka proses.
              Kutipan: Ingvar 72
              Lan ndadékaké sawetara konflik global.

              Perang minangka salah sawijining alat, lan kaya sing dituduhake Rusia, kadhangkala iki bisa ditindakake tanpa getihen.
              1. sesambungan
                sesambungan 13 april 2017 04:34
                +2
                Kutipan saka Yeraz
                Aku dadi panyengkuyung iki, nanging aku ngerti banget yen saiki iki Utopia.

                Lan sampeyan isih ora ngerti kenapa sampeyan ora bakal duwe dhewe ing Rusia lan sampeyan "dijaluk" ninggalake tanah air sampeyan?
                Aku ora ngerti carane sampeyan bisa lair kanggo manggon ing Rusia lan defend kapentingan sing cilaka negara. Sampeyan bakal luwih jujur ​​yen sampeyan lunga menyang tanah air sejarah utawa apa wae.
                1. Yeraz
                  Yeraz 13 april 2017 13:07
                  0
                  Quote: consanguineous
                  Lan sampeyan isih ora ngerti kenapa sampeyan ora bakal duwe dhewe ing Rusia lan sampeyan "dijaluk" ninggalake tanah air sampeyan?

                  Ora amarga alasan iki dheweke ora seneng karo kita, ora perlu mbenerake rasisme lan chauvinisme akeh karo iki. Umume wong-wong mau ora ngerti apa-apa babagan tanah air, ora kanggo sebutno Turkisme)))
                  Kita minangka kategori cilik lan bakal luwih cepet mangan kita. Utawa Tanah Air Sejarah utawa Turki. Nyatane, iki masalah gedhe.
                  Quote: consanguineous
                  Aku ora ngerti carane sampeyan bisa lair kanggo manggon ing Rusia lan defend kapentingan sing cilaka negara.

                  Hmm, transisi menyang aksara Latin mbebayani kanggo Rusia))) Sarwa.
                  Apa cilakaku kanggo Rusia sing diwujudake? Aku kanthi terang-terangan njembarake kapercayanku. Ing endi sampeyan ndeleng cilaka? Kanggo aku, contone, luwih becik yen Uni Slavia Turki, nanging yen Rusia pindhah menyang arah sing beda. Lan aku ora nganggep arah iki bener, mula aku dadi MUSUH lan nyebabake cilaka?? Aku ora mikir. Umume wong Rusia lan wong pribumi liyane ing Rusia beda-beda panemu babagan gerakan. Bagean kanggo Islam, Bagean kanggo Turki. Dadi yen Aku mutusake siji perkara, liyane langsung dadi mungsuh ??? apa sing kudu dilakoni karo wong non-Rusia liyane ing Rusia, sawetara sing ndhukung Turki, kanggo Islam? Uga nyatakake mungsuh?? Lan kepiye sampeyan nuduhake arah saka Circassians menyang Turki?
                  Siji-sijine sing dakkandhakake yaiku yen Rusia njupuk dalan konfrontasi karo jagad Turki, banjur ing dina sing padha aku bakal nyuwek paspor lan ninggalake Federasi Rusia.
                  Nanging Rusia ora nggawe rencana, mung taktik, lan dheweke bakal mudik.
                  Quote: consanguineous
                  Sampeyan bakal luwih jujur ​​yen sampeyan lunga menyang tanah air sejarah utawa apa wae.

                  Tanah kelairan sejarahku wis dadi Republik Armenia saiki.
                  1. sesambungan
                    sesambungan 17 april 2017 14:37
                    0
                    Kutipan saka Yeraz
                    Utawa Tanah Air Bersejarah utawa Turki, nyatane iki masalah gedhe.

                    Iki gampang diobati kanthi bali menyang tanah air sejarah. Harmoni kudu ana ing njero, dudu masalah.
                    Kutipan saka Yeraz
                    Siji-sijine sing dakkandhakake yaiku yen Rusia njupuk dalan konfrontasi karo jagad Turki, banjur ing dina sing padha aku bakal nyuwek paspor lan ninggalake Federasi Rusia.

                    Apa sing ana ing pikiranmu? Apa jenis donya iki lan apa jenis konflik kudu ana?

                    Kutipan saka Yeraz
                    Tanah kelairan sejarahku wis dadi Republik Armenia saiki.

                    Sampeyan pan-Turkist, pindhah menyang Turki utawa Baku. Aku ora ngerti sejatine wong kaya sampeyan. Contone, ing Rusia, akeh wong Rusia sing nguwuh-uwuh babagan carane ala kabeh, carane padha tresna budaya Kulon, carane padha arep remake kabeh ing cara sing, etc., nanging ing wektu sing padha, kanggo sawetara alesan, padha ora pengin. menyang kana manggon. Iku bakal katon yen sampeyan bebas pindhah, ngedol bisnis, apartemen lan pindhah ana lan seneng. Ora, sampeyan nandhang sangsara amarga sawetara alasan)
                    Ing wektu sing padha, aku ora nyopir sampeyan lan ora pengin wong sing pinter lan apik ninggalake Federasi Rusia, preduli saka warga negara.
                    1. Yeraz
                      Yeraz 17 april 2017 15:45
                      0
                      Quote: consanguineous
                      Apa jenis donya iki lan apa jenis konflik kudu ana?

                      uga, contone, perang bakal kelakon lan donya Turki bakal ing sisih liyane.
                      Quote: consanguineous
                      Sampeyan pan-Turkist, pindhah menyang Turki utawa Baku.

                      Sayange, Pan-Turkist ora ditulis ing paspor. Aku mung wong Turki lan aku ora njaluk divisi Rusia utawa apa wae. Federasi Rusia. Federasi Rusia uga bisa digandhengake karo negara Turki. Ya, lan Shoigu saka getih Turki).
                      Quote: consanguineous
                      Contone, ing Rusia, akeh wong Rusia sing nguwuh-uwuh babagan carane ala kabeh, carane padha tresna marang budaya Kulon, carane padha arep mbaleni kabeh ing cara sing, etc., nanging ing wektu sing padha, kanggo sawetara alesan, padha ora pengin. menyang kana manggon

                      Aja bingung dheweke ora pengin karo impossibility. Yen akeh wong duwe kesempatan iki, padha bakal ninggalake ing detik 2. Lan kanggo pindhah menyang lingkungan manca saka ngeruk kanggo nggawe kabeh ora supaya gampang.
                      Quote: consanguineous
                      Ing wektu sing padha, aku ora nyopir sampeyan lan ora pengin wong sing pinter lan apik ninggalake Federasi Rusia, preduli saka warga negara.

                      Aku duwe pendapat sing luwih beda babagan sawetara aspek kabijakan Rusia, nanging ora musuhan, lsp.
                      1. sesambungan
                        sesambungan 17 april 2017 16:06
                        0
                        Kutipan saka Yeraz
                        uga, contone, perang bakal kelakon lan donya Turki bakal ing sisih liyane.

                        Ya, ayo ngomong sawise wong Turki nembak SU-24m kita (setuju kanthi ora sopan lan sengaja tanpa sebab) Federasi Rusia bakal nyerang Turki, apa sampeyan bakal nganggep iki perang karo jagad Turki?
                        Kutipan saka Yeraz
                        Aja bingung dheweke ora pengin karo impossibility. Yen akeh wong duwe kesempatan iki, padha bakal ninggalake ing detik 2. Lan kanggo pindhah menyang lingkungan manca saka ngeruk kanggo nggawe kabeh ora supaya gampang.

                        Ya, kasunyatane akeh sing duwe kesempatan, lan kanthi ngedol apartemen ing Moskow, nyelehake imbangan ing bank, sampeyan bisa manggon ing Republik Ceko ing omah sampeyan dhewe lan kanthi kapentingan. Mung saiki, ya, rampokan lan karya ngluwihi kabeh permusuhan ing Federasi Rusia lan nambah katresnan kanggo Kulon. Kanggo kula, iki minangka penyakit lan sadomasochism.
                  2. doubovitski
                    doubovitski 17 april 2017 14:50
                    +1
                    Kutipan saka Yeraz
                    Quote: consanguineous
                    Lan sampeyan isih ora ngerti kenapa sampeyan ora bakal duwe dhewe ing Rusia lan sampeyan "dijaluk" ninggalake tanah air sampeyan?

                    Ora amarga alasan iki dheweke ora seneng karo kita, ora perlu mbenerake rasisme lan chauvinisme akeh karo iki. Umume wong-wong mau ora ngerti apa-apa babagan tanah air, ora kanggo sebutno Turkisme)))
                    Kita minangka kategori cilik lan bakal luwih cepet mangan kita. Utawa Tanah Air Sejarah utawa Turki. Nyatane, iki masalah gedhe.
                    Quote: consanguineous
                    Aku ora ngerti carane sampeyan bisa lair kanggo manggon ing Rusia lan defend kapentingan sing cilaka negara.

                    Hmm, transisi menyang aksara Latin mbebayani kanggo Rusia))) Sarwa.
                    Apa cilakaku kanggo Rusia sing diwujudake? Aku kanthi terang-terangan njembarake kapercayanku. Ing endi sampeyan ndeleng cilaka? Kanggo aku, contone, luwih becik yen Uni Slavia Turki, nanging yen Rusia pindhah menyang arah sing beda. Lan aku ora nganggep arah iki bener, mula aku dadi MUSUH lan nyebabake cilaka?? Aku ora mikir. Umume wong Rusia lan wong pribumi liyane ing Rusia beda-beda panemu babagan gerakan. Bagean kanggo Islam, Bagean kanggo Turki. Dadi yen Aku mutusake siji perkara, liyane langsung dadi mungsuh ??? apa sing kudu dilakoni karo wong non-Rusia liyane ing Rusia, sawetara sing ndhukung Turki, kanggo Islam? Uga nyatakake mungsuh?? Lan kepiye sampeyan nuduhake arah saka Circassians menyang Turki?
                    Siji-sijine sing dakkandhakake yaiku yen Rusia njupuk dalan konfrontasi karo jagad Turki, banjur ing dina sing padha aku bakal nyuwek paspor lan ninggalake Federasi Rusia.
                    Nanging Rusia ora nggawe rencana, mung taktik, lan dheweke bakal mudik.
                    Quote: consanguineous
                    Sampeyan bakal luwih jujur ​​yen sampeyan lunga menyang tanah air sejarah utawa apa wae.

                    Tanah kelairan sejarahku wis dadi Republik Armenia saiki.

                    Dadi ing ngendi sampeyan bener - yen sampeyan ngomong yen sampeyan lair, wiwit taun 1941, wong Rusia, utawa nalika ana skandal karo Turkiisme, apa sampeyan bakal nyuwek paspor lan ninggalake? Apa sing luwih penting kanggo sampeyan - Tanah Air, utawa kapercayan politik? Menapa malih, karo durjana durung dingerteni saka break ing sesambetan.
                    Dene turisme nusuk ing mburi. 13 perang utama ing ngendi Rusia ora miwiti. Utawa aku salah? Nganti budhal, ayo dipikirake.
                    1. Yeraz
                      Yeraz 17 april 2017 15:56
                      0
                      Kutipan saka doubovitski
                      wiwit 1941 - Russian

                      ummm ... Aku iki wong Rusia lair ing Rusia, lan padha nglairake Soviet lan dadi Rusia.
                      Kutipan saka doubovitski
                      Apa sing luwih penting kanggo sampeyan - Tanah Air, utawa kapercayan politik?

                      Inggih, kanggo kula, Tanah Air punika Azerbaijan, Turki lan St.
                      Kutipan saka doubovitski
                      Dene turisme nusuk ing mburi. 13 perang utama ing ngendi Rusia ora miwiti. Utawa aku salah?

                      sampeyan ora kleru, nanging ana wayahe sampeyan kudu ngerti alesan kanggo perang iki - Ottoman padha alat ana. Sareh, donya wis ganti. Sampeyan perlu kanggo mesthekake yen iki ora kelakon, nanging iku liyane. cara watara lan Rusia bisa nindakake iku.
                      Lan kanggo katranganmu, Ottoman lan Safavids (Dinasti Turkik Azerbaijan sing nguwasani Iran) ora kalah abot nganti abad kaping 16, sanajan padha siji lan luwih padha tinimbang populasi Azerbaijan lan Turki saiki. Kadospundi bangsa-bangsa sami ngewahi konfrontasi punika .Lan boten wonten gethingipun Turki dhateng Rusia, malah rumiyin ingkang langkung kathah punika, tiyang Turki punika langkung kathah tinimbang bangsa Éropah, kados dene ingkang sami kandha, para Templar punika kaanggep mengsah.
                      1. doubovitski
                        doubovitski 17 april 2017 16:34
                        +1
                        Kutipan saka Yeraz
                        Kutipan saka doubovitski
                        wiwit 1941 - Russian

                        ummm ... Aku iki wong Rusia lair ing Rusia, lan padha nglairake Soviet lan dadi Rusia.
                        Kutipan saka doubovitski
                        Apa sing luwih penting kanggo sampeyan - Tanah Air, utawa kapercayan politik?

                        Inggih, kanggo kula, Tanah Air punika Azerbaijan, Turki lan St.
                        Kutipan saka doubovitski
                        Dene turisme nusuk ing mburi. 13 perang utama ing ngendi Rusia ora miwiti. Utawa aku salah?

                        sampeyan ora kleru, nanging ana wayahe sampeyan kudu ngerti alesan kanggo perang iki - Ottoman padha alat ana. Sareh, donya wis ganti. Sampeyan perlu kanggo mesthekake yen iki ora kelakon, nanging iku liyane. cara watara lan Rusia bisa nindakake iku.
                        Lan kanggo katranganmu, Ottoman lan Safavids (Dinasti Turkik Azerbaijan sing nguwasani Iran) ora kalah abot nganti abad kaping 16, sanajan padha siji lan luwih padha tinimbang populasi Azerbaijan lan Turki saiki. Kadospundi bangsa-bangsa sami ngewahi konfrontasi punika .Lan boten wonten gethingipun Turki dhateng Rusia, malah rumiyin ingkang langkung kathah punika, tiyang Turki punika langkung kathah tinimbang bangsa Éropah, kados dene ingkang sami kandha, para Templar punika kaanggep mengsah.

                        Sapa sing nyurung sapa sing sadurunge dipotong, kanggo kita, aku, leluhurku ora penting. Penting kabeh iki kedadeyan. Lan aku ora duwe rasa hormat, percaya lan tresno marang wong-wong sing nyebabake kacilakan ing Tanah Airku. Kajaba iku, ora mung kanggo wong Turki, nanging uga kanggo wong Jerman, Prancis, Polandia.
                        Aku ora percaya. Lan aku ora bakal njupuk langkah kanggo kekancan. Lan, mulane, aku kudu ngukum sapa wae lan kapan wae. Nanging aku ora bakal dadi inisiator. Mung wangsulan. Nanging nganti pungkasan lan tanpa getun lan welas asih.
      3. SergeBS
        SergeBS 12 april 2017 22:57
        +1
        Quote: Pecheneg
        Aku ora ngerti apa Kazakhstan kudu ing tangi saka Rusia?

        Sapa sing ngomong sampeyan kudu? Sampeyan ora duwe utang marang sapa wae. Ya, kita uga ora kudu nutupi sampeyan saka "negara paling demokratis" kanthi gratis, kanthi dhuwit kita kudu menehi senjata sing dikembangake kanthi "sewa", lsp.
        Gendéra ing tangan, drum ing pundhak. Muga-muga AS bakal menehi sampeyan $ 10000 kanggo nylametake negara sampeyan nalika sampeyan ngetutake pengecut pungkasan ing EvvroLombard ...
    2. Talgat 148
      Talgat 148 12 april 2017 19:48
      +3
      Apa sampeyan nganggep sampeyan wong Eropa??? Ngoyak kuldi??? Wong Turki iku sedulur kanggo kita ing babagan basa, budaya, lsp.
      Kepiye sampeyan wong Bulgaria, Serbia lan Slavia liyane!
      1. sesambungan
        sesambungan 13 april 2017 04:54
        +2
        Kutipan saka Talgat 148
        Wong Turki iku sedulur kanggo kita ing babagan basa, budaya, lsp.

        Sampeyan Mongoloid, lan Turki iku Europioid. Sedulur-sedulur.
        1. Yeraz
          Yeraz 13 april 2017 13:16
          0
          Quote: consanguineous
          Sampeyan Mongoloid, lan Turki iku Europioid. Pancake sedulur

          kang siji ora ngganggu siji liyane, ing antarane wong Azerbaijan dhewe, ana sawetara werna lenga bahan bakar, liyane, kaya Persia, liyane putih lan cahya, kaya aku, kalebu sing sipit, saka iku padha mandheg dadi sedulur?
          Ing Turki, mesthi ana kesadaran babagan apa wong Turki sadurunge nyampur karo wong lokal.
  12. Altona
    Altona 12 april 2017 14:11
    0
    Quote: profesor
    Aku ora bakal kaget nalika Ukraina dumadakan arep ngalih menyang aksara Latin. Ya, kaya Cyrillic minangka font para penjajah lan luwih gampang nganggo Latin ing Eropa. Alya Polandia.

    --------------------------
    Profesor, Mugi Ibrani bakal tetep karo aksara dhewe. Umume, iki ora babagan aksara, nanging babagan ngerti basa kasebut. hi
    1. Profesor
      Profesor 12 april 2017 15:16
      +2
      Kutipan saka Altona
      Quote: profesor
      Aku ora bakal kaget nalika Ukraina dumadakan arep ngalih menyang aksara Latin. Ya, kaya Cyrillic minangka font para penjajah lan luwih gampang nganggo Latin ing Eropa. Alya Polandia.

      --------------------------
      Profesor, Mugi Ibrani bakal tetep karo aksara dhewe. Umume, iki ora babagan aksara, nanging babagan ngerti basa kasebut. hi

      Ibrani wis diuji nganti ewonan taun. Aku tenang kanggo dheweke. Lan aku bakal menehi saran marang wong Kazakh supaya ora ngalih menyang aksara Latin (uga, ing ngendi wong Kazakh lan ing ngendi Latin? nglirik ) nanging nganggo basa Arab.
      1. SergeBS
        SergeBS 12 april 2017 21:48
        +1
        Quote: profesor
        Ibrani wis diuji nganti ewonan taun. Aku tenang kanggo dheweke.

        ya wis. Iku tetep "cukup": kanggo mratelakake carane akeh Ibrani iki Dngerteni, lan ora driji loro: "Aku kaya wong Yahudi ortodoks, aku ngerti Ibrani" ngguyu
        Petunjuk: dokter ngerti aksara Latin, meh kabeh wong. Lan pira "wong sing dipilih" ngerti basa Ibrani? Apa kita kudu ujian? ngguyu
  13. den pelindung
    den pelindung 12 april 2017 14:13
    + 16
    Kazakhs, sadurunge tekane wong Rusia, sing njupuk serikat suku Kazakh kanggo pangayoman saka Dzungars, ora duwe basa tinulis. Wong-wong nomaden sing ora dicuci nitih jaran, manggon ing yurt, malah ora duwe kutha, ora kanggo sebutno kemampuan kanggo maca lan nulis. Nah, mbok menawa mung sawetara sing ngerti carane nggunakake aksara Arab. Nanging apa iki minangka tingkat pangembangan sing dhuwur? Wong-wong Soviet (biasane spesialis basa Rusia) nyiptakake industri lan sektor pertanian ing Kazakhstan, lan saiki dadi merdika lan dadi korban penjajah Rusia. Sadurunge Kazakhstan, Uzbekistan, Azerbaijan lan Moldova pindhah menyang aksara Latin, padha uga ngalih mung kanggo alasan politik. Ora ana sing mbatalake prinsip Romawi sing kondhang - dibagi lan digdaya. Introduksi saka aksara Latin tinimbang aksara Cyrillic bakal tekan tingkat pembangunan saka populasi lan negara minangka kabèh hard banget. Dadi iki sing perlu khans nasional lan borjuis, lan paling kabeh patron Western. Nazarbaev minangka spesialis sing padha lungguh ing sawetara kursi, kayata Lukashenko, Yanukovych lan pangeran lan khan tartamtu liyane, ing partai kepungkur, Komsomol lan panggedhe Soviet. Iki tegese korban kolonialis Rusia lan rezim totalitarian Soviet. Iku weathercocks politik lan pengkhianat sing ngrusak Uni Soviet, guilty iki ora kurang saka Hunchback lan EBN. Burn wong ing neraka.
    1. ukoft
      ukoft 12 april 2017 14:37
      +9
      kabeh bangsa kekaisaran seneng ngomong babagan carane mbantu saben wong, sing ora ngucapke matur nuwun.
      mung padha ora siram luwih kerep ing desa Russian, lan padha mangan kaping pirang-pirang Samsaya Awon. populasi utama tsarist Rusia manggon ing deso lan mimpin eksistensi beggarly, lan nyatane babu. iki sejarah. alamiah, akeh wong sinau kanggo nulis karo saran. lan uga ngerti carane nulis unit minangka persentasi.
      bab kasunyatan sing Uni Sovyèt mbangun akèh iku supaya ora ana siji regejegan, mung ora ing basis banget pragmatic. ora ana sing menehi prasaja.
      1. Komentar wis dibusak.
      2. den pelindung
        den pelindung 12 april 2017 14:56
        +8
        Kanthi cara iki, wong-wong Kazakh bakal ninggalake kabeh Rusia lan Soviet, goyangake, supaya bisa ngomong, warisan kolonialisme Rusia lan rezim totalitarian Soviet. Transfer menyang yurts lan jaran bebarengan karo transisi menyang aksara Latin. Dadi ora, Kazakhstan bakal nggunakake kabeh iki lan ing wektu sing padha nggambarake negara merdika. Apa jancok ... negara. Minangka akeh saka "bangsa tituler" ing eling padha nomaden, padha tetep. Mesthi, ora ana "menehi" industri lan budaya sing prasaja, Kakaisaran Rusia lan USSR tanpa ampun ngeksploitasi wong Kazakh sing apes, ngrampok wong Kazakh, kanthi sengaja ngalangi pembangunane. Lan ing umum, carane bisa mbandhingaké tingkat pembangunan lan budaya saka Kakaisaran Rusia lan wilayah Kazakh zhuzes malah sak periode sambungan karo Rusia (18-19 abad). Iku kaya langit lan bumi. Lan ana ora perlu kanggo pirembagan bab serfdom lan najis wong Rusia kene ing sawetara persentasi rasio. Bali menyang asal-usul kuna - yurt lan jaran. Sampeyan wis maca kanthi jelas "buku teks" Kazakh "bener" babagan sejarah.
        1. ukoft
          ukoft 12 april 2017 15:09
          +3
          Ya, aku ndeleng ekstrem minangka prerogatif sampeyan. iku apik lan ala. minangka nang endi wae. Aku sinau miturut buku pelajaran Soviet. Aku pancene disenengi wong dening cara. kene.
          1. den pelindung
            den pelindung 12 april 2017 15:22
            +2
            Ora proses sing penting, nanging asil. Lan asil iki - yen ora kanggo Rusia, Kazakhstan lan Kazakhs mung ora ana, ora kanggo sebutno sembarang jenis nulis. Umume. Extremes luwih prerogative saka weathercocks politik lan pengkhianat saka mantan khans nasional tartamtu, sing pisanan ngluhurake CPSU, lan banjur dumadakan elinga kuna nasional utawa werna pra-revolusioner. Transisi menyang aksara Latin minangka salah sawijining ekstrem. Ing Rusia, ana akeh ekstrem. Salah sijine yaiku idealisasi lan rehabilitasi gerakan "putih", minangka denigrasi sing didhelikake saka periode Soviet (utamane Stalinis) ing sajarah Rusia. Iki bab-bab sing ala.
          2. doubovitski
            doubovitski 17 april 2017 22:56
            +2
            Kutipan saka ukoft
            Ya, aku ndeleng ekstrem minangka prerogatif sampeyan. iku apik lan ala. minangka nang endi wae. Aku sinau miturut buku pelajaran Soviet. Aku pancene disenengi wong dening cara. kene.

            Napa ora sinau nulis Arab ing Kazakhstan sing merdika? Yagene kowe utawa wong tuwamu ora protes lan ninggalake wong-wong sing nindhes? Paling ora kanggo mbebasake Afghanistan, utawa Pakistan, sing ana hubungane karo basa lan iman? Lan sawise kabeh iki, Allah ora nggebug sampeyan karo paukuman?
        2. Talgat 148
          Talgat 148 12 april 2017 19:55
          +2
          Ya, kita nomaden, kita isih ora metu saka mburi lan manggon ing yurts! Aku ngresiki tamengku lan ngasah tumbakku!
          Lan kita ndeleng sampeyan kaya wong India ing Columbus!
          Aku malah ora ngerti carane nulis iki ... apa jenis piranti aku duwe ... lan aku perdagangan iki kanggo banyu geni lan piranti kanggo komplotan jaran!

          1. den pelindung
            den pelindung 12 april 2017 20:26
            +2
            Ya, sampeyan duwe masalah sing jelas karo aksara Sirilik. Yen sampeyan nyoba ngalih menyang aksara Latin, sampeyan bakal lali carane maca lan nulis ing umum. Kok wong nomad, butuh piranti, nuthuk tumbak ing tameng, kabeh wong ing ara-ara bakal krungu. Lan ati-ati karo banyu geni, sampeyan bisa ketagihan. Inggih, kanthi serius, cukup kanggo wong Kazakh individu sing nyamar dadi korban kolonialisme Rusia lan totalitarianisme Soviet. Aku yakin manawa mayoritas Kazakhs, utamane generasi lawas sing digedhekake ing USSR, iku wong sing normal lan waras. Kabeh wong padha, sing nomad Kazakh biasa utawa non-nomad, sing wong Rusia biasa. Wong Rusia ora tau nganggep awake dhewe superhuman ing hubungane karo bangsa lan bangsa liyane, kalebu. kanggo wong Kazakh, ora ana sing nate nyebar rot ing basis nasional. Iku migunani kanggo politisi pindah kanggo misahake wong, kalebu. kanthi ngganti aksara. Mugi sampeyan ngerti iki.
            1. Talgat 148
              Talgat 148 12 april 2017 20:46
              +2
              Ora ana sing nggawe awake dhewe dadi korban! Kita mung nyatakake wektu lan sejarah kanthi bener! Kazakhs ing USSR, uga, ora padha rampung degradasi, nanging ora berkembang manawa!
              Lan yen babagan sejarah ... banjur ing 30-40s, setengah saka Kazakhs mati ..... amarga keluwen.
              Setengah paham!!!! pirang yuta!!!! Nanging sampeyan ora ngerti iku ... lan ora pengin ngerti, nanging kita elinga lan ngomong babagan! Nanging kita ora nyalahake Federasi Rusia, Rusia, lan liya-liyane. ana wektu kaya ngono, wong Rusia dhewe padha ngethok .......
              1. den pelindung
                den pelindung 12 april 2017 21:50
                +1
                Ngendi sampeyan entuk statistik liberal babagan mayuta-yuta (ora atusan yuta) korban ing antarane wong Kazakh? Mesthi saka buku teks "bener" Kazakh babagan sejarah penderitaan wong Kazakh saka kolonialis Rusia lan Soviet. Minangka kanggo pembangunan utawa degradasi, Kazakhstan wis degradasi ing kang disebut kamardikan, lan ing USSR lan Kakaisaran Rusia, Kazakhs slamet minangka wong lan berkembang. Ngomong-ngomong, ing ngendi sampeyan entuk pendhidhikan, ing Kazakhstan "mandiri" utawa ing scoop "totalitarian"? Kepiye wong tuwamu? Apa sampeyan mikir yen Amerika lan Turki liyane bakal nganggep sampeyan padha? Dheweke bakal duwe Kazakhstan "mandiri" lan multi-vektor kanthi lengkap. Inggih, paling padha bakal pat ing Pundhak, memuji kanggo penolakan saka kolonial lan totalitarian kepungkur. Ora ana gunane rembugan karo sampeyan. Sawise ngalih menyang aksara Latin, aja ora sengaja mbingungake piranti kasebut kanthi tumbak.
              2. sesambungan
                sesambungan 13 april 2017 05:07
                +1
                Kutipan saka Talgat 148
                Kazakhs ing USSR, uga, ora padha rampung degradasi, nanging ora berkembang manawa!

                Aku nonton carane sampeyan degradasi) Sapa sing nyegah sampeyan berkembang, dheweke ora ngidini sampeyan maca buku lan ora ngidini sampeyan sekolah.

                Kutipan saka Talgat 148
                Setengah paham!!!! pirang yuta!!!! Nanging sampeyan ora ngerti iku ... lan ora pengin ngerti, nanging kita elinga lan ngomong babagan! Nanging kita ora nyalahake Federasi Rusia, Rusia, lan liya-liyane. ana wektu kaya ngono, wong Rusia dhewe padha ngethok .......

                Nanging sampeyan bakal nyalahake apa sing sampeyan tampa ing taun 91.
            2. Talgat 148
              Talgat 148 12 april 2017 20:49
              +4
              Miturut cara, ya, kabeh wong padha! Kita ngerti iki luwih apik tinimbang sapa wae! Nanging sampeyan kudu ngakoni yen Rusia ora nganggep kita padha karo awake dhewe! ))))
              Lan ora mung kita, ora ana siji! Ora Jerman, ora Amer, ora Cina, ora Kaukasia, ora Chukchi, ora Yahudi! Setuju???
              1. den pelindung
                den pelindung 12 april 2017 21:58
                0
                Aku ora setuju. Ora ana gunane rembugan karo sampeyan. Sampeyan manggon ing donya maya. Banjur sampeyan bakal weruh cahya, nanging bakal kasep. Turks lan "kanca" liyane saka Kazakhstan bakal mbuwang sampeyan.
              2. Komentar wis dibusak.
              3. sesambungan
                sesambungan 13 april 2017 05:14
                +3
                Kutipan saka Talgat 148
                Nanging sampeyan kudu ngakoni yen Rusia ora nganggep kita padha karo awake dhewe! ))))
                Lan ora mung kita, ora ana siji! Ora Jerman, ora Amer, ora Cina, ora Kaukasia, ora Chukchi, ora Yahudi! Setuju???

                Kabeh bangsa Gedhe iku chauvinis, ora ana pangecualian.
                Mung iki ing tingkat komunikasi manungsa ora ana chauvinisme, kabeh wong ing kene padha. Kanca lan kanca ora duwe kewarganegaraan.
          2. doubovitski
            doubovitski 17 april 2017 22:58
            +1
            Kutipan saka Talgat 148
            Ya, kita nomaden, kita isih ora metu saka mburi lan manggon ing yurts! Aku ngresiki tamengku lan ngasah tumbakku!
            Lan kita ndeleng sampeyan kaya wong India ing Columbus!
            Aku malah ora ngerti carane nulis iki ... apa jenis piranti aku duwe ... lan aku perdagangan iki kanggo banyu geni lan piranti kanggo komplotan jaran!

            Aja kesusu. Iki ing ngarep sampeyan.
        3. Talgat 148
          Talgat 148 13 april 2017 10:21
          +2
          lan sampeyan bali menyang sepatu bast lan bajak! Bodho tenan....
          1. den pelindung
            den pelindung 13 april 2017 11:58
            0
            Sampeyan pancen bener babagan kebodohan wakil saka sawetara bangsa kuno - korban kolonialisme Rusia lan totalitarianisme Soviet. Carane menehi ngombe, wong Turki lan "kanca" liyane saka Kazakhstan bakal mbuwang sampeyan. Banjur teka mlaku menyang Rusia, smearing snot ing pasuryan grubby independen, bantuan sedulur, nuwun, kita manca "kanca" nae ... apa. Inggih, sejarah ora mulang sampeyan apa-apa sing mandiri. Deleng ing paling ing Outskirts utawa Syria. Mbokmenawa ora ana gunane. Sampeyan mbokmenawa uga kudu ngliwati iki.
          2. doubovitski
            doubovitski 13 april 2017 12:50
            +2
            Kutipan saka Talgat 148
            lan sampeyan bali menyang sepatu bast lan bajak! Bodho tenan....

            Ing paling kita duwe soko kanggo bali menyang - kanggo bajak. Sampeyan - kanggo trachoma lan abad tengahan.
            1. Talgat 148
              Talgat 148 13 april 2017 17:03
              0
              Sorry, nanging kita ing mangsa!
              1. doubovitski
                doubovitski 13 april 2017 21:31
                +1
                Kutipan saka Talgat 148
                Sorry, nanging kita ing mangsa!

                mangsa
                Ora ana tembung kasebut ing basa Rusia. Sayange sampeyan ora diwulang iki.
                1. Talgat 148
                  Talgat 148 14 april 2017 04:11
                  0
                  Ayo, aku ora sengaja mencet keyboard! Kita diajari akeh banget nganti meh lali basa kita! Sayange sampeyan wong Rusia ora sinau ngajeni wong liya!
                  1. doubovitski
                    doubovitski 14 april 2017 09:21
                    +2
                    Kutipan saka Talgat 148
                    Ayo, aku ora sengaja mencet keyboard! Kita diajari akeh banget nganti meh lali basa kita! Sayange sampeyan wong Rusia ora sinau ngajeni wong liya!

                    kula hormati. Iku mung alesan aku campur ing obrolan sing ora langsung dadi perhatianku.
                    Sawise kabeh, Rusia ing Rusia bakal luwih apik yen Rusia saka Kazakhstan kumpul ing omah ing Rusia. Saiki dudu taun 90-an, nalika mulih saka Tajikistan, saiki luwih gampang. Kemungkinan nggawe dhewe luwih gedhe. tinimbang banjur.
                    Lan wiwit, mesthine, kanthi perkara cilik.
                    Artikelku ing "Evening Dushanbe". 1989

      3. SergeBS
        SergeBS 13 april 2017 00:53
        +1
        Kutipan saka ukoft
        kabeh bangsa kekaisaran seneng ngomong babagan carane mbantu saben wong, sing ora ngucapke matur nuwun.

        Nah, saiki kekaisaran ora nulungi sampeyan.
        "Urip wis dadi luwih apik, urip dadi luwih nyenengake"? ngguyu
        Aja matur nuwun. Ing kantorku, aku ora butuh freeloaders bratty ....
      4. sesambungan
        sesambungan 13 april 2017 05:01
        +3
        Kutipan saka ukoft
        kabeh bangsa kekaisaran seneng ngomong babagan carane mbantu saben wong, sing ora ngucapke matur nuwun.

        Inggih, sanalika sampeyan nemokake paling ora siji insinyur Kazakh sadurunge Bolsheviks, sampeyan bakal mbandhingake dhewe karo Rusia.
        Ing ngendi sampeyan wisuh, prajurit)
        Luwih becik dadi batur tukon lan mbangun Peradaban Agung kanggo awake dhewe lan anak-anakmu tinimbang urip kanggo angon sapi lan anak-anakmu angon sapi.

        Kutipan saka ukoft
        bab kasunyatan sing Uni Sovyèt mbangun akèh iku supaya ora ana siji regejegan, mung ora ing basis banget pragmatic. ora ana sing menehi prasaja.

        Apa kahanan pragmatis kasebut? Sebutna paling ora siji.
    2. Aleks Antonov
      Aleks Antonov 12 april 2017 22:00
      +3
      Ya, sampeyan chauvinis, kancaku! Apa wong Kazakh ora duwe basa tulis? Apa wong Kazakh bisa nulis unit? Kanggo informasi, ing Tsarist Rusia, Kazakhs, Tatar, Bashkirs, lan wong-wong liyane sing ngakoni Islam paling melek. Wong Muslim diwajibake maca lan nulis kanthi bebas ing basa Arab lan ing basane dhewe. Iki ngono, cathetan. Lan saiki apa sing diwenehake Rusia Soviet marang wong Kazakh. Ana sekretaris pisanan Komite Pusat Kazakhstan Golovoshchekin Filip Isaevich ing donya Shaya Itsikovich, ing Kazakhstan, jeneng ibune isih digunakake kanggo medeni anak tinimbang babayka. Dheweke uga, kaya sampeyan, kancaku, mikir babagan wong Kazakh, dheweke ujar, "wong nomad sing ora dicuci" numpak jaran ing kene! Dheweke ora ngerti carane mbajak utawa nyebar. Lan wiwit mulang wong-wong mau bab pikiran-alesan. Minangka asil saka aktivitase, luwih saka mayuta-yuta wong Kazakh resmi mati keluwen! Uga, miturut sawetara laporan, meh wolung yuta wong Kazakh mlayu saka Kazakhstan menyang China, Afghanistan, Iran, lan uga menyang Amerika Serikat. Ing steppes padha depopulated sawise wong! Bener, ing tanggal 39 dheweke dhewe nyender ing tembok, nanging mengko. Apa maneh sing diwenehake Rusia Soviet marang Kazakhstan? Prawan! Tanah air butuh roti! Ayo padha break lemah! Diluku! Aku kelingan karo medeni wedhi, bumi, bledug badai sing wiwit banjur! Lapisan subur kabeh menyang papan! Lan iki dudu alegori! Apa maneh sing wis diwenehake marang Kazakhstan? Balkhash, Temirtau, Khromtau, Ust-Kamenogorsk! Pusat onkologi sing paling keren! Lan pemerintah Soviet menehi Kazakhstan Semipalatinsk, Barsa-kel-kula, etc.. Ora cetha? Aku bakal nerjemahake: situs uji coba nuklir, situs uji coba senjata bakteriologis, situs uji coba senjata kimia.
      1. SergeBS
        SergeBS 12 april 2017 23:19
        +1
        Kutipan: Aleks Antonov
        Apa wong Kazakh ora duwe basa tulis? Apa wong Kazakh bisa nulis unit? Kanggo informasi, ing Tsarist Rusia, Kazakhs, Tatar, Bashkirs, lan wong-wong liyane sing ngakoni Islam paling melek.

        Gagak "kanggo kesusastraan universal" saka kanca-kanca sebangsamu sing dikarepake. Mung ing kene ana alangan: lan rekrut RI dipriksa literasi. Kanthi kabeh akibat sing bakal ditindakake babagan "rekrutan Asia Tengah ngerti kepiye 2X2." ngguyu
      2. sesambungan
        sesambungan 13 april 2017 05:26
        +2
        Kutipan: Aleks Antonov
        Dheweke uga, kaya sampeyan, kancaku, mikir babagan wong Kazakh, dheweke ujar, "wong nomad sing ora dicuci" numpak jaran ing kene! Dheweke ora ngerti carane mbajak utawa nyebar. Lan wiwit mulang wong-wong mau bab pikiran-alesan. Minangka asil saka aktivitase, luwih saka mayuta-yuta wong Kazakh resmi mati keluwen!

        Aja nulis omong kosong. Dheweke ora mulang apa-apa marang wong Kazakh, nanging kanthi bodho milih sapi kanggo gandum sing resik kaya petani Rusia. Kanggo sing banjur ditembak, kaya umume wong sing ngrampas gandum lan ngatur paceklik.
        Kutipan: Aleks Antonov
        Uga, miturut sawetara sumber, meh wolung yuta wong Kazakh mlayu saka Kazakhstan

        Sampeyan njupuk sethitik, nulis 20 yuta.
        Kutipan: Aleks Antonov
        Prawan! Tanah kelairan butuh roti! Ayo padha break lemah! Diluku! Aku kelingan karo medeni sing wedhi, bumi, badai bledug sing wiwit banjur! Lapisan subur kabeh menyang papan! Lan iki dudu alegori!

        Sing, roti ora thukul ing Kazakhstan saiki? Sampeyan kudu paling ora katon ing wiki utawa soko.
        Kutipan: Aleks Antonov
        Apa maneh sing wis diwenehake marang Kazakhstan? Balkhash, Temirtau, Khromtau, Ust-Kamenogorsk! Pusat onkologi sing paling keren!

        Aku setuju. Ayo padha nutup kabeh tambang lan pabrik sing digawe scoop lan nerusake kanggo angon sapi.
        Kutipan: Aleks Antonov
        Lan pamaréntah Soviet menehi Kazakhstan Semipalatinsk, Barsa-kel-me, etc.

        Lan uga kabeh kutha, SEKOLAH, rumah sakit, ilmu pengetahuan, lsp. Kanggo kabeh iki, USSR kudu nglindhungi dhewe lan duwe senjata nuklir.
        Miturut cara, "MAYAK" ngandhani soko utawa kutha Dzerzhinsk (paling polusi ing donya karo sampah kimia) ing wilayah Nizhny Novgorod.
      3. doubovitski
        doubovitski 17 april 2017 23:06
        +1
        Kutipan: Aleks Antonov
        Ya, sampeyan chauvinis, kancaku! Apa wong Kazakh ora duwe basa tulis? Apa wong Kazakh bisa nulis unit? Kanggo informasi, ing Tsarist Rusia, Kazakhs, Tatar, Bashkirs, lan wong-wong liyane sing ngakoni Islam paling melek. Wong Muslim diwajibake maca lan nulis kanthi bebas ing basa Arab lan ing basane dhewe. Iki ngono, cathetan. Lan saiki apa sing diwenehake Rusia Soviet marang wong Kazakh. Ana sekretaris pisanan Komite Pusat Kazakhstan Golovoshchekin Filip Isaevich ing donya Shaya Itsikovich, ing Kazakhstan, jeneng ibune isih digunakake kanggo medeni anak tinimbang babayka. Dheweke uga, kaya sampeyan, kancaku, mikir babagan wong Kazakh, dheweke ujar, "wong nomad sing ora dicuci" numpak jaran ing kene! Dheweke ora ngerti carane mbajak utawa nyebar. Lan wiwit mulang wong-wong mau bab pikiran-alesan. Minangka asil saka aktivitase, luwih saka mayuta-yuta wong Kazakh resmi mati keluwen! Uga, miturut sawetara laporan, meh wolung yuta wong Kazakh mlayu saka Kazakhstan menyang China, Afghanistan, Iran, lan uga menyang Amerika Serikat. Ing steppes padha depopulated sawise wong! Bener, ing tanggal 39 dheweke dhewe nyender ing tembok, nanging mengko. Apa maneh sing diwenehake Rusia Soviet marang Kazakhstan? Prawan! Tanah air butuh roti! Ayo padha break lemah! Diluku! Aku kelingan karo medeni wedhi, bumi, bledug badai sing wiwit banjur! Lapisan subur kabeh menyang papan! Lan iki dudu alegori! Apa maneh sing wis diwenehake marang Kazakhstan? Balkhash, Temirtau, Khromtau, Ust-Kamenogorsk! Pusat onkologi sing paling keren! Lan pemerintah Soviet menehi Kazakhstan Semipalatinsk, Barsa-kel-kula, etc.. Ora cetha? Aku bakal nerjemahake: situs uji coba nuklir, situs uji coba senjata bakteriologis, situs uji coba senjata kimia.

        Yen kita bali, banjur kanggo mburi. Lima wilayah, mutilated (ora Rusia, nanging Soviet, kang ana Kazakhs) karo ibukutha hastily dibangun ing steppe. ing Pati Putih, bali. Kita, dadi, bakal mulihake alam lan kabeh sing rusak. Dening kita sedaya.
      4. Vasilenko Vladimir
        Vasilenko Vladimir 18 april 2017 09:08
        0
        Kutipan: Aleks Antonov
        Apa wong Kazakh ora duwe basa tulis? Apa wong Kazakh bisa nulis unit? Kanggo informasi, ing Tsarist Rusia, Kazakhs, Tatar, Bashkirs, lan wong-wong liyane sing ngakoni Islam padha paling melek.

        Apa sampeyan nggawe dhewe utawa maca ing endi wae?
        ora nemtokake persentase literasi ing Kazakhstan pra-revolusioner?!

        Apa sampeyan bisa menehi jeneng ilmuwan?
        1. doubovitski
          doubovitski 18 april 2017 11:36
          +2
          Kutipan: Vladimir Vasilenko
          Kutipan: Aleks Antonov
          Apa wong Kazakh ora duwe basa tulis? Apa wong Kazakh bisa nulis unit? Kanggo informasi, ing Tsarist Rusia, Kazakhs, Tatar, Bashkirs, lan wong-wong liyane sing ngakoni Islam padha paling melek.

          Apa sampeyan nggawe dhewe utawa maca ing endi wae?
          ora nemtokake persentase literasi ing Kazakhstan pra-revolusioner?!
          Apa sampeyan bisa menehi jeneng ilmuwan?

          Welding listrik, lampu listrik, radio lan liya-liyane - nemokke ing Kazakhstan.
          "Perang lan Damai" - padha, ditulis dening petani sawise panen.
  14. Johnhr
    Johnhr 12 april 2017 14:14
    +7
    Aku ora weruh masalah apa-apa. Cyril lan Methodius minangka wong Yunani umume, lan aksara Sirilik ing dasare nduweni aksara Yunani, lan ora ana sing dadi masalah Slavia, nanging iki minangka kompetisi antarane pasamuwan-pasamuwan sawise divisi gereja.
    lan Kazakhs, yen padha nggunakake aksara Cina, padha tetep Turkic
    1. Pesisir ilang
      Pesisir ilang 12 april 2017 14:19
      +1
      Kutipan saka johr
      Aku ora weruh masalah apa-apa. Cyril lan Methodius minangka wong Yunani umume, lan aksara Sirilik ing dasare nduweni aksara Yunani, lan ora ana sing dadi masalah Slavia, nanging iki minangka kompetisi antarane pasamuwan-pasamuwan sawise divisi gereja.
      lan Kazakhs, yen padha nggunakake aksara Cina, padha tetep Turkic

      Aku ora weruh alesan kanggo mbandhingake fosil, Dolboslavny-mythode kuna mati Kayu, non-Yunani karo modern GREAT-AND-KUWAT. Sejarawan mangsa bakal ngomong ...
      1. Pesisir ilang
        Pesisir ilang 12 april 2017 14:23
        +1

        Iki minangka sejarawan "Rusia Kuna" kanggo sampeyan
        1. Pesisir ilang
          Pesisir ilang 12 april 2017 14:24
          +1
          Lan uga kalender Rusia super-kuna kanggo 360 dina setahun
      2. Johnhr
        Johnhr 12 april 2017 14:25
        0
        aku mbandhingake? Ngomong-ngomong, apa sing padha karo Rusia lan Kazakh? ing mratelakake panemume iku sampeyan sing sijine wong ing siji baris lan mulane iku ketoke kanggo sampeyan sing aku mbandhingaké soko ngguyu
        1. Pesisir ilang
          Pesisir ilang 12 april 2017 14:35
          +1
          Kutipan saka johr
          aku mbandhingake? Ngomong-ngomong, apa sing padha karo Rusia lan Kazakh? ing mratelakake panemume iku sampeyan sing sijine wong ing siji baris lan mulane iku ketoke kanggo sampeyan sing aku mbandhingaké soko ngguyu

          Ora salah, nanging sampeyan ora maca kanthi apik utawa ora pengin maca apa sing daktulis, nanging sampeyan menehi komentar kanthi eseman. lol
    2. Komentar wis dibusak.
    3. UsRat
      UsRat 12 april 2017 14:38
      +1
      Kutipan saka johr
      Cyril lan Methodius umume wong Yunani lan aksara Sirilik adhedhasar aksara Yunani


      Pernyataan sing kontroversial banget, aku ora pengin menehi bantahan - aku ora duwe wektu kanggo iki lan nulis akeh ...
      1. Johnhr
        Johnhr 12 april 2017 14:42
        0
        padha wiku Yunani. malah padha duwe jeneng Yunani ngguyu
    4. Ingvar 72
      Ingvar 72 12 april 2017 16:01
      0
      Kutipan saka johr
      Cyrillic adhedhasar aksara Yunani

      Cyrillic adhedhasar abjad Rusia, diencerke karo huruf Yunani, kanggo penak ibadah. hi
    5. SergeBS
      SergeBS 12 april 2017 23:23
      +1
      Kutipan saka johr
      Cyrillic adhedhasar aksara Yunani

      Sampeyan ngirim kula suket iki. Sisipan kanthi apik. Kepiye babagan jumlah huruf, kepiye hieroglif. Inggih, golek, pontobearer, paling ONE huruf padha Yunani ing Cyrillic. Aku mung ora njaluk jumlahe: 26=33. ya. waras!
      1. Johnhr
        Johnhr 13 april 2017 07:22
        +1
        Cyril (ing donya Konstantin, dijuluki Filsuf, 827-869, Roma) lan Methodius (ing donya Michael; 815-885, Moravia) iku sedulur saka kutha Tesalonika (saiki Thessaloniki), pencipta aksara Slavonic Lawas lan basa, pandhita Kristen.
        Aku ora mikir sampeyan ngerti sejarah sampeyan. ngguyu
  15. garnik
    garnik 12 april 2017 14:18
    +4
    Kabèh republik sing nganggo basa Turkik sing biyèn dadi bagéan saka USSR bakal pindhah menyang aksara Latin, amarga kapentingan kabeh negara pasca-Soviet (Turki) nyedhaki Turki (uga ing basa Latin). Lan kabeh bakal subordinated kanggo kapentingan Turki. Ora ana gunane yen Nazarbayev, ing kongres negara-negara sing nganggo basa Turki ing Angora (Ankara), ngusulake gagasan kanggo nggabungake bangsa Turki. Mulane, Turki luwih kuwat, luwih cepet proses iki bakal ditindakake, luwih elek kanggo Rusia.
    1. jaket quilted
      jaket quilted 12 april 2017 14:23
      +3
      Iki mung bisnis Kazakhstan dhewe, supaya wong-wong mau nulis kaya sing dikarepake, sing utama yaiku Kazakhstan ora lali babagan sejarah gabungan pirang-pirang abad karo negara kita.
      1. Vasilenko Vladimir
        Vasilenko Vladimir 12 april 2017 14:26
        +6
        iku cara sing padha ing 90s padha ngandika telek ... kanggo mayuta-yuta Rusia
      2. sesambungan
        sesambungan 13 april 2017 05:30
        +2
        Quote: jaket empuk
        Kazakhstan ora lali bab sajarah bebarengan abad-lawas karo negara kita.

        Dheweke nulis kanggo sampeyan nganggo basa Rusia ing ngisor wong Turki, kenapa dheweke butuh kekancan sampeyan.
        1. Yeraz
          Yeraz 13 april 2017 13:17
          0
          Quote: consanguineous
          Dheweke nulis marang sampeyan nganggo basa Rusia ing sangisore wong Turki,

          Ya, iki banter banget))) dheweke kudu sinau nganggo basa ibune kanggo miwiti))
    2. Johnhr
      Johnhr 12 april 2017 14:27
      0
      Turkmens lan Azerbaijan amarga padha ètnis Turki paling alam. kok kudu pisah
      1. sesambungan
        sesambungan 13 april 2017 05:31
        +1
        Kutipan saka johr
        Turkmens lan Azerbaijan amarga padha ètnis Turki paling alam. kok kudu pisah

        Wong Turkmen iku dudu wong Turki, nanging wong Azerbaijan.
        1. Yeraz
          Yeraz 13 april 2017 13:18
          0
          Quote: consanguineous
          Wong Turkmen iku dudu wong Turki, nanging wong Azerbaijan.

          kok ngono? Klasifikasi apa sampeyan nemtokake?
          1. Johnhr
            Johnhr 13 april 2017 15:46
            0
            supaya dheweke kesed maca babagan Oguzes lan Mamluks lan apa nilai sing disumbang
            1. sesambungan
              sesambungan 17 april 2017 14:47
              0
              Kutipan saka johr
              kepiye dheweke kesed maca babagan Oguzes lan Mamluks lan apa pentinge sing wis disumbang

              Apa hubungane karo kewarganegaraan? Turkmens wis ora dadi wong Turki nganti atusan taun, nanging duwe identitas dhewe - Turkmens.
          2. sesambungan
            sesambungan 17 april 2017 14:46
            +1
            Kutipan saka Yeraz
            kok ngono? Klasifikasi apa sampeyan nemtokake?

            Aku wis nulis kanggo sampeyan, wong Turkmens duwe "pot leleh" dhewe. Dheweke dibentuk minangka bangsa lan wong sing kapisah lan ora bakal dadi wong Turki kanthi karsane dhewe.
            Iki padha karo Polandia, sing wiwitane dadi siji karo wong Rusia, nggawe identitas dhewe, utawa kosok balene yen sampeyan pengin.
            Yen sampeyan pengin, sampeyan bisa nyebut Ukrainians minangka conto. Mbalik ing tengah abad kaping 19, padha Rusia, lan saiki ana 15-20 yuta wong ing donya sing wis pungkasanipun kawangun identitas.
    3. ukoft
      ukoft 12 april 2017 14:38
      +1
      Turki banget lan adoh. luwih kaya russia utawa cina.
    4. Talgat 148
      Talgat 148 12 april 2017 19:58
      +3
      ninggalake Turki miskin piyambak lan mungkasi nyuwek rambute metu! Ora ana sing ninggalake sampeyan, kita bakal tansah karo sampeyan, mung luwih trep kanggo kita ngomong lan nulis, lan aksara Cyrillic dudu aksara sing trep banget kanggo kita.
      1. doubovitski
        doubovitski 17 april 2017 23:16
        +1
        Kutipan saka Talgat 148
        ninggalake Turki miskin piyambak lan mungkasi nyuwek rambute metu! Ora ana sing ninggalake sampeyan, kita bakal tansah karo sampeyan, mung luwih trep kanggo kita ngomong lan nulis, lan aksara Cyrillic dudu aksara sing trep banget kanggo kita.

        Aja nulis omong kosong. Maksudku "ora kepenak". Njupuk sip saka murts karo transisi. Kanggo satus taun kerja kanggo nerjemahake kabeh sing wis digawe menyang aksara Latin. Nggawe terminologi teknis, kanthi basis anyar. Standar lan kabeh sing ana gandhengane karo ilmu pengetahuan, teknologi, teknik, pertambangan, lan liya-liyane, kanggo enumerasi - ora cukup kertas .....
    5. SergeBS
      SergeBS 12 april 2017 21:54
      +1
      Kutipan saka garnik
      Kabèh republik sing nganggo basa Turkik sing biyèn dadi bagéan saka USSR bakal pindhah menyang aksara Latin, amarga kapentingan kabeh negara pasca-Soviet (Turki) nyedhaki Turki (uga ing basa Latin). Lan kabeh bakal subordinated kanggo kapentingan Turki.

      Miturut "kebetulan aneh" ing Turki malah perang hotel kudu dimangerteni ing basa Rusia. Tebak kok... ngguyu
      Inggih, pratandha uga "sethithik" ditulis ing Rusia. Luwih tepate ing Inggris, nasional (Turki) lan Rusia. Coba kok. ngguyu
      1. protos
        protos 12 april 2017 22:08
        0
        Kanthi kebetulan aneh, meh ora ana sing bisa ngomong Rusia sanajan ing Antalya, apamaneh kutha liyane. lan ing hotel tartamtu padha nganggo Rusia lan Jerman lan Inggris lan Arab.
        1. SergeBS
          SergeBS 12 april 2017 23:30
          0
          Kutipan saka protoss
          dening ketepakan aneh, meh ora ana siji nganggo Russian malah ing Antalya

          ya wis. Wiwit bisnis hotel "rada" luwih nguntungake tinimbang liyane, nglanggar iku ora gampang. Ing Antalya padha. Lan mulane wong-wong sing manggon ing "pondok Pakdhe Tom" malah nganggo basa Turki tanpa alas. Nanging ana LOT!
          Aja kampanye kanggo "kekuwatan Soviet", Aku nindakake tutorial kanggo agensi travel Turki. Iki ora kanggo sampeyan ing MK "gambar ayu" kanggo njaluk lan bengok - "Duc can2!
  16. Vasilenko Vladimir
    Vasilenko Vladimir 12 april 2017 14:25
    +3
    Nazik maneh golek pakan
  17. Vladimir Postnikov
    Vladimir Postnikov 12 april 2017 14:27
    +2
    Transisi saka Cyrillic menyang Latin minangka urusan internal Kazakhstan, nanging iki isih nuwuhake pitakonan: wis rampung kabeh masalah liyane ing negara?

    Ya, iku patrap. Iki minangka tandha yen Kazakhstan minangka negara merdika. Iki pancen kudu dingerteni. Ya, iki urusan internal dheweke. Ing "1940 ana konotasi politik," lan ing taun 2017 uga ana konotasi politik. Nanging kasunyatan iki ora kudu didramatisasi.
    1. sesambungan
      sesambungan 13 april 2017 05:33
      0
      Kutipan: Vladimir Postnikov
      Iki minangka tandha yen Kazakhstan minangka negara merdika.

      Wis ana sing takon iki?
      1. Vladimir Postnikov
        Vladimir Postnikov 13 april 2017 13:48
        0
        Quote: consanguineous
        Wis ana sing takon iki?

        Ya, contone, Berkut24 (komentar sabanjure).
    2. Berkut24
      Berkut24 13 april 2017 10:49
      0
      Ing kene wong Ukrainia lan Moldova wis gesticulated ...
    3. doubovitski
      doubovitski 17 april 2017 23:20
      +1
      Kutipan: Vladimir Postnikov
      Transisi saka Cyrillic menyang Latin minangka urusan internal Kazakhstan, nanging iki isih nuwuhake pitakonan: wis rampung kabeh masalah liyane ing negara?

      Ya, iku patrap. Iki minangka tandha yen Kazakhstan minangka negara merdika. Iki pancen kudu dingerteni. Ya, iki urusan internal dheweke. Ing "1940 ana konotasi politik," lan ing taun 2017 uga ana konotasi politik. Nanging kasunyatan iki ora kudu didramatisasi.

      Sampeyan ora ngerti yen basa, sastra lan sejarah ndadekake warga dadi warga negara. Yen dheweke ngerti, dheweke ora bakal nulis ompong iki ..... Ukrozhopy diwiwiti kanthi perkara sing padha.
      1. Vladimir Postnikov
        Vladimir Postnikov 18 april 2017 01:02
        +1
        Kutipan saka doubovitski
        Sampeyan ora ngerti yen basa, sastra lan sejarah ndadekake warga dadi warga negara. Yen dheweke ngerti, dheweke ora bakal nulis iki ompong ....

        Kepiye kabeh sing ditulis sampeyan cocog karo Kazakhstan lan basa Kazakh? Dheweke bakal nyoba mbayangno awake dhewe minangka wong Kazakh, mungkin dheweke ora bakal nulis ...
        Kutipan saka doubovitski
        Ukrozhopy wiwit karo padha.
        Aku ora krungu apa-apa bab kasunyatan sing nasionalis Ukraina seneng nerjemahake basa Ukrainia menyang Latin.
        1. Vasilenko Vladimir
          Vasilenko Vladimir 18 april 2017 09:12
          0
          Kutipan: Vladimir Postnikov
          Aku ora krungu apa-apa bab kasunyatan sing nasionalis Ukraina seneng nerjemahake basa Ukrainia menyang Latin.

          Mung amarga sampeyan ora krungu ora ateges ora kelakon.
          1. Vladimir Postnikov
            Vladimir Postnikov 18 april 2017 12:25
            +1
            Kutipan: Vladimir Vasilenko
            Mung amarga sampeyan ora krungu ora ateges ora kelakon.

            Mung amarga aku ora krungu iku ora ateges iku ora kelakon.
            Nanging iki ora ateges persis apa. Apa logikane apik?
            1. Vasilenko Vladimir
              Vasilenko Vladimir 18 april 2017 14:39
              0
              Kutipan: Vladimir Postnikov
              Nanging iki ora ateges persis apa. Apa logikane apik?

              dilarang ing google?
        2. doubovitski
          doubovitski 18 april 2017 11:38
          +1
          Kutipan: Vladimir Postnikov
          Kutipan saka doubovitski
          Sampeyan ora ngerti yen basa, sastra lan sejarah ndadekake warga dadi warga negara. Yen dheweke ngerti, dheweke ora bakal nulis iki ompong ....

          Kepiye kabeh sing ditulis sampeyan cocog karo Kazakhstan lan basa Kazakh? Dheweke bakal nyoba mbayangno awake dhewe minangka wong Kazakh, mungkin dheweke ora bakal nulis ...
          Kutipan saka doubovitski
          Ukrozhopy wiwit karo padha.
          Aku ora krungu apa-apa bab kasunyatan sing nasionalis Ukraina seneng nerjemahake basa Ukrainia menyang Latin.

          Ora ana otak sing cukup kanggo ngerti yen nasionalisme, Nazisme diwiwiti ing ngendi ana liyane sing dirusak. Punapa panjenengan saged nindakaken, awonipun pikiraken punika dipun pendhet saking lair.
          1. Vladimir Postnikov
            Vladimir Postnikov 18 april 2017 12:33
            +1
            Kutipan saka doubovitski
            Ora ana otak sing cukup kanggo ngerti yen nasionalisme, Nazisme diwiwiti ing ngendi ana liyane sing dirusak. Punapa panjenengan saged nindakaken, awonipun pikiraken punika dipun pendhet saking lair.

            Ing kasus tartamtu iki, aku kudu ngakoni yen aku ora bisa ngerti apa sing arep sampeyan omongake. Paling kamungkinan iku ora amarga saka watesan saka pikiranku. Mung kanggo nggarap teks sampeyan, sampeyan butuh psikolog sing mumpuni sing bisa "ndekripsi" teks sampeyan lan nggawe diagnosis sing mumpuni. Sampeyan ora bakal seneng karo diagnosis sing ora profesional.
            1. doubovitski
              doubovitski 18 april 2017 12:45
              +1
              Kutipan: Vladimir Postnikov
              Kutipan saka doubovitski
              Ora ana otak sing cukup kanggo ngerti yen nasionalisme, Nazisme diwiwiti ing ngendi ana liyane sing dirusak. Punapa panjenengan saged nindakaken, awonipun pikiraken punika dipun pendhet saking lair.

              Ing kasus tartamtu iki, aku kudu ngakoni yen aku ora bisa ngerti apa sing arep sampeyan omongake. Paling kamungkinan iku ora amarga saka watesan saka pikiranku. Mung kanggo nggarap teks sampeyan, sampeyan butuh psikolog sing mumpuni sing bisa "ndekripsi" teks sampeyan lan nggawe diagnosis sing mumpuni. Sampeyan ora bakal seneng karo diagnosis sing ora profesional.

              Yen sampeyan ora profesional, luwih becik ora melu diagnostik.
              1. Vladimir Postnikov
                Vladimir Postnikov 18 april 2017 12:49
                +1
                Kutipan saka doubovitski
                Yen sampeyan ora profesional, luwih becik ora melu diagnostik.

                Nyuwun pangapunten, nanging sampeyan malah ora ngerti yen aku ora bakal diagnosa sampeyan, amarga aku dudu psikolog profesional. Aku wisuh tangan”.
                1. doubovitski
                  doubovitski 18 april 2017 15:29
                  +1
                  Kutipan: Vladimir Postnikov
                  Kutipan saka doubovitski
                  Yen sampeyan ora profesional, luwih becik ora melu diagnostik.

                  Nyuwun pangapunten, nanging sampeyan malah ora ngerti yen aku ora bakal diagnosa sampeyan, amarga aku dudu psikolog profesional. Aku wisuh tangan”.

                  Nah, saiki, kanthi tangan sing resik, maca pesen sing langsung ngetutake sampeyan.
        3. doubovitski
          doubovitski 18 april 2017 12:50
          +1
          Kutipan: Vladimir Postnikov
          Kutipan saka doubovitski
          Sampeyan ora ngerti yen basa, sastra lan sejarah ndadekake warga dadi warga negara. Yen dheweke ngerti, dheweke ora bakal nulis iki ompong ....

          Kepiye kabeh sing ditulis sampeyan cocog karo Kazakhstan lan basa Kazakh? Dheweke bakal nyoba mbayangno awake dhewe minangka wong Kazakh, mungkin dheweke ora bakal nulis ...
          Kutipan saka doubovitski
          Ukrozhopy wiwit karo padha.
          Aku ora krungu apa-apa bab kasunyatan sing nasionalis Ukraina seneng nerjemahake basa Ukrainia menyang Latin.

          Sing pisanan ing abad kaping XNUMX sing netepake alfabet Latin yaiku Joseph Lozinsky, ilmuwan lan imam saka Lvov. Basis yaiku alfabet Polandia kanthi tambahan sawetara huruf Ceko. Mengko, versi modifikasi tanpa digraf Polandia diusulake dening Slavist Ceko Josef Irechek. Perselisihan antarane panyengkuyung saka rong pilihan iki, uga antarane mungsuh lan panyengkuyung nggunakake aksara Latin, umume dikenal minangka "perang alfabet". Ing abad kaping XNUMX lan XNUMX, birokrasi Galicia ing pamaréntahan Austria nggunakake aksara Latin.
  18. APASUS
    APASUS 12 april 2017 14:29
    +3
    Dheweke ora nindakake reformasi saka nol mung kaya ngono, nyatane nuduhake vektor kanggo pamisahan, mula nyoba dibagi miturut bagean basa, mula aku mikir bali menyang taun 20132 pembangunan lan tanggalanku. nulis maneh sejarah.
    Nazarbayev mung perlu kanggo iki ............, carane nulis supaya ora sumpah?
  19. rawa-rawa
    rawa-rawa 12 april 2017 14:30
    +8
    ngguyu Sial, jebule akeh ahli basa Kazakh ing VO, sakdurunge aku weruh ing Vzglyad, padha kuwatir babagan aksara apa sing bakal digunakake dening wong Kazakh, apamaneh wong Basurman duwe hak kanggo komunikasi. ing Kazakh. ngguyu
    Lan ora ing anjir?
  20. Berkut24
    Berkut24 12 april 2017 14:31
    +2
    Langsung ditulis nganggo aksara Cina. Apa kanggo mbuwang wektu ing tahap penengah.
    1. Talgat 148
      Talgat 148 12 april 2017 20:00
      +4
      Kita bakal nulis apa-apa rauh, yen kita pengin, lan kita bakal nulis, malah ing Martian, kita ora bakal takon sampeyan!
      1. Berkut24
        Berkut24 12 april 2017 20:48
        +2
        Lan kita ora bakal mangsuli. Kanggo 25 taun, kita wis dadi biasa kanggo kasunyatan sing ora perlu kanggo nyegah tanggi supaya ora edan. Lan kita duwe kurang ngelu, lan kurang lan kurang tanggi.
        Bosen lan sepi - mlebu. Nanging kita duwe kabeh strictly ing Cyrillic.
        1. Talgat 148
          Talgat 148 13 april 2017 10:26
          0
          Siapke sinau basa Inggris!
          1. Berkut24
            Berkut24 13 april 2017 10:51
            0
            Ing sekolah kita, ing sawetara panggonan, 2 basa manca diwulangake. Nanging kita ora ngganti basa kita. Lan kita butuh Inggris mung kanggo interogasi tahanan.
            Napa kita kudu basa Inggris sing jero, yen Eropa dhewe bakal ngalih menyang basa Arab?
            1. Talgat 148
              Talgat 148 13 april 2017 17:09
              0
              tawanan??!! Pasukan Sofa ora njupuk tawanan! ))))) naif, banjur sinau basa Arab, sampeyan bakal enggal teka ing Suriah kanggo dangu!
              1. Berkut24
                Berkut24 13 april 2017 19:44
                +1
                Inggih, nggih, matur dhateng paman ingkang lulus saking sekolah militèr ing 87th, sing kanggo njupuk tawanan utawa ora kanggo njupuk. Lan kita bakal ing Suriah kanggo anggere kita perlu. Menapa malih, iki minangka negara ngendi Rusia mulang minangka basa manca ing sekolah. Ya, kanthi cara.
                Lan aja nguciwani aku ing Kazakhs. Ing perusahaanku bali ing USSR, meh kabeh wong Asia. lan Tajiks, lan Kalmyks, lan Kaukasia, lan Kirghiz, lan Kumyks, lan Kazakhs. wong lanang beda. Kazakh minangka bocah lanang normal, nanging ing antarane ana wedhus langka sing jenenge Alimbetov. Kaya - Aku saka klan trump, saka Alma-Ata, ora ana sing mrentah aku ... Bener, piye wae mandor - wong Dagestan nyuwil ora childishly ... Dheweke bakal jancok iki zhuzes - sing Uly, sing ireng ... Ora sedulurmu?
          2. doubovitski
            doubovitski 17 april 2017 23:22
            +1
            Kutipan saka Talgat 148
            Siapke sinau basa Inggris!

            Nanging, apa sampeyan ngancam? Utawa aku salah?
  21. Wiruz
    Wiruz 12 april 2017 14:32
    +3
    Apa sampeyan godhok ing kene? Apa kabar utama minggu iki utawa apa?
    Ora, minangka wong Kazakhstan, kabar iki uga ora manis kanggo aku. Kajaba iku, guru-guru wis suwene sangang taun, nyoba nerangake bedane antarane "K" lan "K kanthi mlayu."
    Ya, aku murni pamer. Ya, iki minangka upaya gila kanggo "Eropahisasi" Kazakhstan. Ing cara sing padha negara kita wis ngajokaken saperangan taun kepungkur kanggo ngganti jeneng "Cossack Eli", supaya dadi ora kanggo ngadeg ing par karo liyane "stans".
    Nanging... Sialan! Tinjauan militer! MILITER!! ... Ayo ngrembug luwih akeh cara kanggo ngatasi kumbang kentang Colorado, ya? Sanalika mangsa panas
    1. Johnhr
      Johnhr 12 april 2017 14:39
      +2
      kanggo pisanan aku weruh Kazakh ing gendéra Romania ngguyu
      1. rawa-rawa
        rawa-rawa 12 april 2017 14:52
        +4
        Kutipan saka johr
        kanggo pisanan aku weruh Kazakh ing gendéra Romania

        Dheweke ora Kazakh, nanging gendéra Romania saka panyedhiya Internet seluler, ing kasus iki bisa uga Beeline-Kazakhstan lan Estonia Altel, akeh gumantung ing satelit.
      2. curious
        curious 12 april 2017 17:38
        +3
        Dheweke pindhah menyang Romania kanggo mangsa panas, iku ora dadi panas ana.
    2. Topotun
      Topotun 12 april 2017 16:48
      +1
      Apa sampeyan ngomong babagan perang nglawan Amerika?
      :-)
    3. Yeraz
      Yeraz 12 april 2017 20:05
      +1
      Kutipan saka Wiruz
      Kajaba iku, guru-guru wis suwene sangang taun, nyoba nerangake bedane antarane "K" lan "K kanthi mlayu."

      Aku, minangka wong Azerbaijan, ora ngerti prabédan iki. Salah siji saka telung alasan kenapa aku pengin pindhah menyang Kazakhstan yaiku rahasia saka K iki))))))
    4. SergeBS
      SergeBS 12 april 2017 23:34
      0
      Lha, apa sing ora jelas? Kaping pisanan, basa Rusia diarani "ora sah" ing Kazakhstan, lan banjur apa? "Moskalyak kanggo Gilyak".
  22. Sasha Krymsky
    Sasha Krymsky 12 april 2017 14:38
    +1
    Cyrillic, dhewe, uga minangka set karakter saka Yunani, Latin lan Ibrani.
    1. Ingvar 72
      Ingvar 72 12 april 2017 16:06
      +1
      Aja nulis omong kosong. wong bodho Sebagéyan gedhé aksara saka basa Rusia (lan aksara Sirilik malah luwih) iku asli Rusia. Iki minangka aksara Ibrani sing dipulihake, kanthi makna huruf sing dipikirake. nglirik
      1. Sasha Krymsky
        Sasha Krymsky 13 april 2017 17:23
        +3
        Sampeyan isih ujar manawa Prajanjian Lawas, ewonan taun kepungkur, ditulis ing basa Rusia. Lan yen Kirril lan Mythodius iku wong Rusia.
        Brad!
        1. Ingvar 72
          Ingvar 72 13 april 2017 17:50
          0
          Kutipan: Sasha Krymsky
          Sampeyan isih ujar manawa Prajanjian Lawas, ewonan taun kepungkur, ditulis ing basa Rusia

          Aku ora bakal ngomong, nggawa omong kosong sing disengaja dudu duweke.
          Kutipan: Sasha Krymsky
          Lan yen Kirril lan Mythodius iku wong Rusia.

          Ora, dadi apa? Dheweke ngaku hak cipta babagan barang sing ora diciptakake. Nyuwun
          Nanging basa Ibrani minangka basa sing ilang, akeh sing dipikirake nalika pemugaran.
          1. Sasha Krymsky
            Sasha Krymsky 13 april 2017 18:10
            +2
            ya wis. Iku basa dibalèkaké, nanging ora ilang.
            Sejatine, iki dipulihake dening Zhabotinsky miturut buku lan tulisan kuna, uga artefak sajarah. Tembung-tembung sing ora ana ditemokaké (contone, car-rehev), lan isih ditemokaké.
            Dadi, basane Kang Maha Kuwasa urip!
            1. Sasha Krymsky
              Sasha Krymsky 13 april 2017 18:16
              +2
              W = ש
              C = cung
              Z = ז
              Bandingake.
        2. Komentar wis dibusak.
      2. prasaja_rgb
        prasaja_rgb 16 april 2017 02:12
        0
        Kutipan: Ingvar 72
        iku primordially Russian.

        uga, paling ora katon ing wikipedia
        https://ru.wikipedia.org/wiki/Кириллица
        Komposisi saka aksara Sirilik asli ora dingerteni kanggo kita; "klasik" Old Slavonic Cyrillic saka 43 aksara, mbokmenawa sebagéyan ngandhut aksara mengko (ы, у, iotized). Alfabet Sirilik kabeh kalebu aksara Yunani (24 aksara), nanging sawetara aksara Yunani murni (xi, psi, fita, izhitsa) ora ana ing panggonan asline, nanging dipindhah nganti pungkasan. 19 aksara ditambahaké kanggo nunjukaké swara khusus kanggo basa Slavic lan ora ana ing Yunani. Sadurunge reformasi Peter I, ora ana huruf cilik ing alfabet Cyrillic, kabeh teks ditulis nganggo huruf kapital.
    2. SergeBS
      SergeBS 12 april 2017 23:38
      0
      Kutipan: Sasha Krymsky
      Cyrillic, dhewe, uga minangka set karakter saka Yunani, Latin lan Ibrani.

      Oh wah. Salah sijine nganggo celana jero, utawa copot salib. Lan aja nyeluk aku kaya ngono maneh. Amarga "Izya, padha bakal ngalahake ora miturut paspogta, nanging miturut daya" ... Kanggo extortion liyane ing sih saka "wong gedhe banget", kang ora ditampa ANYwhere.
      Nanging SAIKI meh setengah saka sampeyan ana ing siji tumpukan. Sengaja kantun - ana akeh, dadi kompos ...
    3. doubovitski
      doubovitski 16 april 2017 02:18
      +1
      Kutipan: Sasha Krymsky
      Cyrillic, dhewe, uga minangka set karakter saka Yunani, Latin lan Ibrani.

      Basa proto Rusia yaiku basa Sanskerta. Ana tembung ing basa Sansekerta sing langsung mlebu ing basa Rusia.
      Aja nyelehake aksara sampeyan marang kita. Uga kanggo aku, ukrozhops, sing ndudhuk Segara Ireng .....
  23. Pecheneg
    Pecheneg 12 april 2017 14:39
    +5
    Ahahahaha, tulisan runic, dalan nomad, lucu. Lan uga wong Kazakh sing pirang mata biru, ta? Apa sampeyan percaya tenan karo apa sing sampeyan tulis?[/quote]
    Nyatane, salah sawijining kutha paling tuwa ing Kazakhstan - Taraz luwih saka 1500 taun. Yen sampeyan ora ngajeni bangsa liya, sampeyan ora bakal bisa ngajeni awake dhewe.
    1. Vasilenko Vladimir
      Vasilenko Vladimir 12 april 2017 15:12
      +2
      Quote: Pecheneg
      Taraz luwih saka 1500 taun

      lan malah luwih piramida, mung Mesir modern ora sisih kanggo wong-wong mau
    2. Humpty
      Humpty 12 april 2017 15:29
      +1
      Quote: Pecheneg
      Nyatane, salah sawijining kutha paling tuwa ing Kazakhstan - Taraz luwih saka 1500 taun. Yen sampeyan ora ngajeni bangsa liya, sampeyan ora bakal bisa ngajeni awake dhewe.

      Mbukak sembarang peta sajarah, kajaba sing mentas dicithak ing Kazakhstan, ngendi kutha iki kadhaptar ing ngendi wae minangka TALAS (kanthi jeneng kali). Ing Rusia, ana Derbent, lan ing Uzbekistan, Samarkand. Dadi opo?
    3. Ingvar 72
      Ingvar 72 12 april 2017 16:09
      +1
      Quote: Pecheneg
      Nyatane, salah sawijining kutha paling tuwa ing Kazakhstan - Taraz luwih saka 1500 taun. Yen sampeyan ora ngajeni bangsa liya, sampeyan ora bakal bisa ngajeni awake dhewe.

      IV-III milenium SM e. - katon produk tembaga. Nganti 100 pamukiman karo pengecoran wis ditemokake (Zhezkazgan, Zyryanovsk, lsp.) Budaya Botai nuduhake situs: Botai, Krasny Yar, Bestamak. Jinis wong antropologis: proto-Caucasoid. Piranti pegawe: flint. Teknologi pangolahan: flake. Miturut data paling anyar, domestikasi jaran liar digandhengake karo budaya Botai.
  24. j, jphtybt
    j, jphtybt 12 april 2017 14:45
    +9
    Kabeh iku logis, Nazarbayev lan perusahaan wis terus-terusan numpes kabeh sing ana hubungane karo Rusia lan Rusia liwat 25 taun kepungkur, ing wayahe pemuda Kazakhstan yakin yen Rusia iku penjajah lan Kazakhs mung weruh piala lan kacilakan saka wong-wong mau. nom-noman padha mlayu karo squeals bungah liwat lurung-lurung lan nguwuh-uwuh "babi Rusia wis rampung" nalika Crimea kita bali, padha ngira yen kanca-kanca Amérika bakal nyerang Rusia amarga iki. sisa-sisa populasi Rusia, nanging generasi enom wis dikunjara amarga memungsuhan.
    1. Talgat 148
      Talgat 148 12 april 2017 20:02
      +2
      omong kosong lengkap!!! Pikiran lara lan fantasi! Provokator!
      1. Vasilenko Vladimir
        Vasilenko Vladimir 12 april 2017 22:25
        +5
        kok omong kosong?
        taksiran nyata, utawa statement Nazik kaya iki piye wae bisa ditafsiraké beda?
        "Nalika Tsarist Rusia, kabeh kasugihan dijupuk metu saka bumi, lan padha mung ninggalake bumi ndudhuk munggah lan dipeksa kita kanggo ngulu bledug. Kita malah ora duwe dalan nang negara. Apa sampeyan ndeleng apa jenis saka railway padha diluncurake? Nanging sadurunge iki ora, amarga kita koloni"
        kepiye carane bisa diinterpretasikake?
  25. Moskovit
    Moskovit 12 april 2017 14:48
    +5
    Iki bakal langsung nambah +4 kanggo ekonomi Kazakhstan, +3 kanggo standar urip lan + 10 taun urip kanggo Nazarbayev.
    1. K-50
      K-50 12 april 2017 14:57
      +5
      Kutipan saka Moskovit
      Iki bakal langsung nambah +4 kanggo ekonomi Kazakhstan, +3 kanggo standar urip lan + 10 taun urip kanggo Nazarbayev.

      Nah, 10 iku akeh. Ing sawetara taun, "kolom kaping lima" bakal ngganti dheweke, lan minangka "diktator" dheweke bakal digantung ing tiang lampu, dheweke ujar manawa dheweke ora ngidini negara kasebut adol pin kasebut. ya
      1. Vasilenko Vladimir
        Vasilenko Vladimir 12 april 2017 15:13
        +2
        Kutipan: K-50
        padha ngomong ora ngidini negara kanggo ngedol pin kanggo awake dhewe.

        dheweke ngedol marang wong Arab marang wong Turki
  26. Dimy4
    Dimy4 12 april 2017 14:54
    +2
    ... wis rampung kabeh masalah liyane ing negara?

    Dhuwite ora ana ngendi-endi, anggarane kebak surplus.
    1. Dimy4
      Dimy4 12 april 2017 14:55
      0
      Apa gendera ala?
      1. Talgat 148
        Talgat 148 12 april 2017 20:04
        +3
        Opo kowe duwe gendera ramah????
        Negara endi kancamu??? Belarus? Tajikistan? China? Sampeyan koyone ora ana sing cedhak karo Kazakhstan!
  27. vladimirdenis
    vladimirdenis 12 april 2017 14:54
    +1
    Supaya wong lali sajarah, iku perlu kanggo ngganti aksara. Nalika Rusia dibaptis, aksara Sirilik dikenalaké.
    1. Johnhr
      Johnhr 12 april 2017 15:11
      +3
      apa sampeyan uga ngusulake kanggo ninggalake aksara Sirilik supaya wong tangi? ngguyu
      mikir apa sing sampeyan tulis. Cyrillic wis duwe dhewe kanggo sampeyan. nanging kanggo Kazakhs, sing aksara Cyrillic, sing aksara Latin soko ora duweke. iku bakal luwih apik kanggo wong-wong mau, uga, lan ing cara sing apik. ora bakal mutusake apa lan ngapa.
      apa sing bakal ditindakake para pejabat yen mandhegake dhuwit saka anggaran kanggo dheweke? ngguyu
      1. vladimirdenis
        vladimirdenis 12 april 2017 15:49
        +1
        Aku ora ngusulake - iki minangka pratelan kasunyatan, sampeyan bener, aksara Sirilik wis dadi dhewe, paling ora kanggo sejarah Kristen Rusia.
        nanging apa sing kedadeyan sadurunge Kristen Rusia, kita ora ngerti apa-apa, sanajan kita nemokake apa-apa, kita ora bisa maca (
  28. K-50
    K-50 12 april 2017 14:55
    +3
    Apa gunane nerjemahake menyang lpatinitsu?
    Wong Kazakh ora duwe basa tulis dhewe, diwènèhaké kanthi bantuan aksara Sirilik, saiki lagi nerjemahake menyang aksara Latin, ing ngendi titik kasebut? Siji liyane sing pengin nolak kabeh "Rusia", manggoni?
    Nalika "bapak bangsa" sing mentas dicetak bakal ngerti yen mung manunggal dadi kunci kanggo slamet?
    Sawise kabeh, iku worth distancing dhewe saka Rusia lan iku, hello "revolusi werna", "diktator kanggo sinetron", lan pemilik mentas-minted ngapusi mudhun ing Matrasia. Apa bisa uga bebener umum kasebut ora cocog karo kepala para pamimpin estates individu mantan Kakaisaran Rusia.
  29. garnik
    garnik 12 april 2017 15:00
    +2
    Quote: jaket empuk
    Iki mung bisnis Kazakhstan dhewe, supaya wong-wong mau nulis kaya sing dikarepake, sing utama yaiku Kazakhstan ora lali babagan sejarah gabungan pirang-pirang abad karo negara kita.

    Dheweke ora bakal lali, mung ora kanggo kita.
  30. PValery53
    PValery53 12 april 2017 15:16
    0
    Tokoh politik Kazakhstan wis nemokake cara ngrusak Rusia. Nah, sampeyan ora bakal dipeksa dadi apik. Bakal ora ana karusakan kanggo wong-wong mau saka INI?
    1. Sasha Krymsky
      Sasha Krymsky 12 april 2017 15:24
      +1
      Apa karusakane?
      1. doubovitski
        doubovitski 17 april 2017 23:34
        +1
        Kutipan: Sasha Krymsky
        Apa karusakane?

        Terjemahan menyang segara Latin saka literatur teknis, standar sing digunakake dening wong-wong mau, lan dikembangake ing Rusia (malah ing USSR), ijol-ijolan informasi karo organisasi sing paling gegandhengan ing Rusia lan Kazakhstan ..... Aku yakin yen Rusia ora bakal ngalih. menyang aksara Latin. Mulane, Kazakhstan mesthi bakal duwe persepsi pamisah ing donya. Cyrillic bakal tetep. iku indestructible, nanging aksara liyane bakal katon.
  31. armenk
    armenk 12 april 2017 15:33
    0
    Wong Turki pindhah menyang aksara siji. Ketoke, iki luwih prioritas tinimbang kerjasama karo Rusia ing kerangka Uni Ekonomi Eurasia.
    1. rawa-rawa
      rawa-rawa 12 april 2017 15:59
      +3
      Kutipan saka armenk
      Wong Turki pindhah menyang aksara siji. Ketoke, iki luwih prioritas tinimbang kerjasama karo Rusia ing kerangka Uni Ekonomi Eurasia.

      Kabeh wis dienggoni karo Rusia, senajan dhewe climbs menyang wilayah ngendi kabeh wis disepakati sadurunge, contone, Niva, kang menyang China, karo Tolyatinskys, ing umum, padha dibangun banjur, nanging beban wong ing mobil manca bekas. Semono uga kanggo gandum lan lenga.
      1. Zymran
        Zymran 12 april 2017 19:32
        +4
        Lan padha karo kabeh serikat taiga.
        1. semurg
          semurg 12 april 2017 20:11
          +3
          Kutipan saka Zimran
          Lan padha karo kabeh serikat taiga.

          Nanging, intensitas diskusi babagan transisi basa Kazakh menyang aksara Latin suda. Aku maca nang endi wae sing klompok umur saka 0-18 taun ing Kazakhstan punika 33% saka populasi, kang Kazakhs 82% Rusian 7%. Mungkin dheweke pengin miwiti transisi iki kanggo klompok umur iki, Abai disebut kanggo nguwasani Rusia karo Cyrillic, National Academy of Sciences telpon kanggo mastering Inggris karo Latin, mung bab nguber kawruh basa manca karo grafis sing ora bakal. kelangan ana tili.
          1. Zymran
            Zymran 12 april 2017 20:54
            +2
            Quote: semurg
            Nanging, intensitas diskusi babagan transisi basa Kazakh menyang aksara Latin suda. Aku maca nang endi wae sing klompok umur saka 0-18 taun ing Kazakhstan punika 33% saka populasi, kang Kazakhs 82% Rusian 7%. Mungkin dheweke pengin miwiti transisi iki kanggo klompok umur iki, Abai disebut kanggo nguwasani Rusia karo Cyrillic, National Academy of Sciences telpon kanggo mastering Inggris karo Latin, mung bab nguber kawruh basa manca karo grafis sing ora bakal. kelangan ana tili.


            Kita ora bakal kelangan ana tili maneh. Miturut cara, iku menarik sing ing basa Inggris uga basa ibu. ana tili. Umume tembung basa sing diucapake yaiku basa, lan basa sing ana ing cangkeme yaiku ilat. Nanging ing ekspresi basa asli, basa digunakake
      2. sesambungan
        sesambungan 13 april 2017 05:42
        0
        Quote: rawa
        Kanthi Rusia, kabeh wis rusak, sanajan dheweke dhewe munggah menyang wilayah sing kabeh wis disepakati sadurunge.

        Lha, mbubrah srikatan iki, nek kabeh elek, apa masalahe. Medvedev ngandika - kita ora nyekel sapa. Mung aku rumangsa sampeyan entuk masalah gedhe saka dheweke.
      3. prasaja_rgb
        prasaja_rgb 16 april 2017 02:17
        0
        Quote: rawa
        Kutipan saka armenk
        Wong Turki pindhah menyang aksara siji. Ketoke, iki luwih prioritas tinimbang kerjasama karo Rusia ing kerangka Uni Ekonomi Eurasia.

        Kabeh wis dienggoni karo Rusia, senajan dhewe climbs menyang wilayah ngendi kabeh wis disepakati sadurunge, contone, Niva, kang menyang China, karo Tolyatinskys, ing umum, padha dibangun banjur, nanging beban wong ing mobil manca bekas. Semono uga kanggo gandum lan lenga.

        Nemokake soko kaget.
        Ing Belarus, umume pabrik ditutup lan digawa metu kanggo logam.
        Lan sampeyan malah mbangun soko.
      4. doubovitski
        doubovitski 17 april 2017 23:36
        +1
        Quote: rawa
        Kutipan saka armenk
        Wong Turki pindhah menyang aksara siji. Ketoke, iki luwih prioritas tinimbang kerjasama karo Rusia ing kerangka Uni Ekonomi Eurasia.

        Kabeh wis dienggoni karo Rusia, senajan dhewe climbs menyang wilayah ngendi kabeh wis disepakati sadurunge, contone, Niva, kang menyang China, karo Tolyatinskys, ing umum, padha dibangun banjur, nanging beban wong ing mobil manca bekas. Semono uga kanggo gandum lan lenga.

        Sing paling bener yaiku bali menyang pra-Soviet. Bali 5 wilayah, tumpang tindih tapel wates.
  32. kikuk
    kikuk 12 april 2017 15:51
    +2
    uga, dheweke ora weruh aksara Sirilik ing mangsa ngarep ing ilmu utawa ing ngendi wae, amarga elit sing ngatur.
  33. Kanggo tanah air, ibumu))
    Kanggo tanah air, ibumu)) 12 april 2017 15:53
    +4
    Iku masalah pribadi wong Kazakhs apa basa sing diomongake lan aksara apa sing digunakake. Nanging, ya, basa kasebut, sing tulisane wong Kazakh (kaya wong Kazakh dhewe) cukup kuna.
    TAPI ! Kanthi langkah iki, wong Kazakhs pungkasane ngowahi 3 yuta warga negara (Rusia) dadi obyek asing ing negara kasebut (Kazakhstan), sing padha (Rusia), miturut gagasan kewarganegaraan, kudu nganggep sing ditresnani, dihormati. negara. Negara sing kudu ditresnani, dilindhungi, yen perlu, nganti mati, amarga iku Tanah Air.
    Saiki ora kurang saka 20% warga negara ora mung dadi warga negara lan iman sing beda, nanging uga nganggo alfabet sing beda - sawise kabeh, Rusia ora bakal nolak Cyrillic - lan iki (Cyrillic) mbok menawa minangka pungkasan sing nggabungake Kazakh lan Rusia Kazakh (kajaba komunitas Soviet, sing uga ora ana maneh ).
    Apa globalisasi worth iki tambahan? Ing mratelakake panemume, ora.
    1. Yeraz
      Yeraz 12 april 2017 20:12
      +3
      Quote: Kanggo tanah air, ibumu))
      Kanthi langkah iki, wong Kazakh pungkasane ngowahi 3 yuta warga negara (Rusia) dadi obyek asing ing negara kasebut.

      Quote: Kanggo tanah air, ibumu))
      Saiki ora kurang saka 20% warga negara ora mung dadi warga negara lan iman sing beda, nanging uga nganggo alfabet sing beda - sawise kabeh, Rusia ora bakal nolak Cyrillic - lan iki (Cyrillic) mbok menawa minangka pungkasan sing nggabungake Kazakh lan Rusia Kazakh (kajaba komunitas Soviet, sing uga ora ana maneh ).

      Sampeyan duwe pikiran aneh.
      Napa aksara Sirilik bakal ngowahi 3 yuta wong dadi wong asing? wong sing ora ngerti basa negara sanajan nganggo aksara Sirilik.
      Wiwitane ora ana persatuan, lan kesalahane ana wong loro.
      Ing Azerbaijan, Rusia ngerti basa negara lan wis suwe nulis aksara Latin kanthi sampurna.
      Lan ing Kazakhstan, sawetara wong ora pengin ngerti basa kasebut lan nggabungake, dene liyane ora nggawe INSENTIF kanthi bener kanggo sinau BAHASA NEGARA, nanging dheweke terus nganggo basa Rusia lan menehi kesempatan kanggo manggon ing negara kasebut lan kerja kanthi tenang TANPA. NGERTI Basa Negara.
      Mulane, owah-owahan iki ora bakal ngganti apa-apa kanggo wong-wong sing nganggo basa Rusia.
      Iki kabeh bakal mengaruhi Cossacks piyambak.
      1. sesambungan
        sesambungan 13 april 2017 05:57
        +2
        Kutipan saka Yeraz
        Napa aksara Sirilik bakal ngowahi 3 yuta wong dadi wong asing? wong sing ora ngerti basa negara sanajan nganggo aksara Sirilik.

        Ya, dheweke dibagi kaya ing Ukraina, kaya sing dikandhakake, dheweke nuduhake papan kasebut.
        Kutipan saka Yeraz
        Wiwitane ora ana persatuan, lan kesalahane ana wong loro.

        Apa ana persatuan antarane Azeri lan Rusia ing Rusia? Bisa nglarang kabeh sekolah Azerbaijan nafig, ora ana manunggal piyambak.
        Kutipan saka Yeraz
        Ing Azerbaijan, Rusia ngerti basa negara lan wis suwe nulis aksara Latin kanthi sampurna. Umume kerja ing bidang sing ana gandhengane karo negara

        Sebutno nomer.
        Kutipan saka Yeraz
        Lan ing Kazakhstan, sawetara wong ora pengin ngerti basa kasebut lan nggabungake, dene liyane ora nggawe INSENTIF kanthi bener kanggo sinau BAHASA NEGARA, nanging dheweke terus nganggo basa Rusia lan menehi kesempatan kanggo manggon ing negara kasebut lan kerja kanthi tenang TANPA. NGERTI Basa Negara.

        Ing Jerman, akeh wong Turki sing manggon ing antarane bangsane dhewe, ora pengin sinau basa Jerman, dheweke ora butuh. Apa sampeyan kudu digusur? Ing Federasi Rusia ana ewonan wong Turki lan Kaukasia sing uga ora ngerti basa Rusia.
        Yagene wong Rusia sing manggon ing negarane kudu nganggo basa Kazakh? Sing perlu mulang lan ngomong.
        Kutipan saka Yeraz
        Mulane, owah-owahan iki ora bakal ngganti apa-apa kanggo wong-wong sing nganggo basa Rusia.

        Iku mung pungkasanipun bakal misahake bangsa, iku kabeh. Iku bakal nuduhake yen Rusia ora ana ing bumi iki.
        Kutipan saka Yeraz
        Iki kabeh bakal mengaruhi Cossacks piyambak.

        Sing mesthi wae. degradasi dijamin.
        1. Yeraz
          Yeraz 13 april 2017 13:31
          0
          Quote: consanguineous
          Sebutno nomer.

          Napa nomer?? Cukup menyang AZAL lan lembaga pemerintah liyane, sampeyan bakal nemokake Rusia ing endi wae lan kabeh wilayah kasebut disambungake karo aliran dokumen. Apa sampeyan mikir, apa sing ditindakake luwih saka 100 ewu Rusia karo kita?? Iki salah siji guru ing sektor Russian sekolah lan universitas, utawa pegawe saka departemen accounting lan apa liyane sing ana hubungane karo dokumen lan apa iki kudu apa karo warisan Eyang Lyuba kiwa, putu Sveta teka lan kabeh iki mbutuhake kawruh saka Azerbaijan. Ora realistis yen ana otonomi tanpa ngerti basa, sampeyan bakal nemokake wong Rusia sing ora ngerti basa negara. Lan sanajan ing USSR, Rusia, dibandhingake karo Rusia liyane ing republik liyane, luwih ngerti basa lokal. Kanthi kamardikan, Iki dadi tingkat anyar. karo wong Azerbaijan liyane amarga masalah ekonomi. Lan aksara Latin dikenalake ing Azerbaijan ing taun 90.
          Quote: consanguineous
          Apa ana persatuan antarane Azeri lan Rusia ing Rusia? Bisa nglarang kabeh sekolah Azerbaijan nafig, ora ana manunggal piyambak.

          Ya, sampeyan uga mbandhingake. Saben wong Azerbaijan ngerti basa Rusia. Lan ing ngendi sampeyan ndeleng sekolah Azerbaijan ??? Ing St. Petersburg, sing ana 500 ewu wong Azerbaijan, mung ana sekolah Minggu lan ALL. Universitas Slavik.
          Tutup sekolah Minggu sing malang iki)) Aku ora ngelingi kayane wis ditutup))
          Quote: consanguineous
          Ing Jerman, akeh wong Turki sing manggon ing antarane bangsane dhewe, ora pengin sinau basa Jerman, dheweke ora butuh. Apa sampeyan kudu digusur?

          Mesthi, yen sampeyan teka utawa ana ing negara, sampeyan kudu ngerti basa negara, lan sapa sing ngandhani yen wong Turki ora ngerti basa Jerman?
          Quote: consanguineous
          Yagene wong Rusia sing manggon ing negarane kudu nganggo basa Kazakh? Sing perlu mulang lan ngomong.

          Tanah iki minangka wilayah negara Kazakhstan, Rusia lan sapa wae bisa nganggep apa wae.
          Aku ora ngarep-arep krungu prekara-prekara kaya ngono saka sampeyan. Apa sampeyan setuju yen wong Chechen lan liya-liyane ing tanahe ora ngerti basa negara lan manggon kanthi mandiri saka negara ??Aku iki salah.
          Quote: consanguineous
          Iku mung pungkasanipun bakal dibagi bangsa, iku kabeh

          Ya, nalika digabungake ??? Tales of USSR tetep ana ing USSR.
          Quote: consanguineous
          Sing mesthi wae. degradasi dijamin.

          Inggih, sampeyan dhewe ing ndhuwur mbuktekaken ngendi engineers ilmiah Panjenengan, etc. Dadi yen iki ora cilik karo aksara Cyrillic, apa bakal Samsaya Awon kanggo Cossacks saka aksara Latin ??
          1. sesambungan
            sesambungan 17 april 2017 15:27
            +1
            Kutipan saka Yeraz
            .Apa sampeyan mikir, apa sing ditindakake luwih saka 100 ewu Rusia karo kita ??

            Bener, iku nomer. Mbandhingaké Kazakhstan.
            Kutipan saka Yeraz
            Kanthi kamardikan, iki dadi tingkat anyar, lan voila, ora ana sing mbuwang.

            Yen negara menehi hak sing padha kanggo kabeh wong, banjur kenapa disalahake? Ing ngendi wong-wong sing dirugikan, mula mlayu, contone Armenia. Ing Kazakhstan, pira wong Rusia sing manggoni posisi kepemimpinan ing pamaréntahan kanthi populasi 20% lan apa sing dididik?
            Kutipan saka Yeraz
            .Saben wong Azerbaijan ngerti Rusia.

            Iki amarga sampeyan pinter, pedagang lan hones otomatis. Saudagar ora bakal mateni angsa sing ngetokake endhog emas.
            Kutipan saka Yeraz
            Lan ing ngendi sampeyan ndeleng sekolah Azerbaijan ??? Ing St. Petersburg, sing ana 500 ewu wong Azerbaijan, mung ana sekolah Minggu lan kabeh.

            Moskow kebak, bisa uga dudu wong-wong mau de jure, nanging nyatane pendidikan ana ing basa sampeyan. Dadi, mesthi, tinimbang sampeyan, sampeyan bisa nyelehake, contone, Circassians, ora ana persatuan lan sampeyan kudu nutup kabeh sekolah.
            Kutipan saka Yeraz
            Mesthi, yen sampeyan teka utawa ana ing negara, sampeyan kudu ngerti basa negara, lan sapa sing ngandhani yen wong Turki ora ngerti basa Jerman?

            Sing, kanggo deprive warga Jerman saka kewarganegaraan Jerman? Penasaran.
            Ya, ing enclave Turki padha nganggo basa Turki lan mung butuh basa Jerman kanggo dokumen. Iki carane atusan ewu wong Turki manggon ing Jerman.
            Kutipan saka Yeraz
            Tanah iki minangka wilayah negara Kazakhstan, Rusia lan sapa wae bisa nganggep apa wae.

            Negara apa iki? Yen sampeyan nulis jeneng ing basa Rusia, banjur nulis kanthi bener Kazakhstan utawa nulis ing basa Latin. Aja dadi h.l.o.m.
            Apa sampeyan pengin ngomong yen Rusia sing manggon ing tanah iki sadurunge pembentukan negara Kazakhstan dudu wong pribumi lan ora duwe hak kanggo basa pribumi? Apa aku ngerti kanthi bener yen Rusia minangka negara Rusia lan wong Turki kudu dirampas hak-hak yen ora nganggo basa Rusia (lan ana akeh ing desa)?
            Kutipan saka Yeraz
            Aku ora ngarep-arep krungu prekara-prekara kaya ngono saka sampeyan. Apa sampeyan setuju yen wong Chechen lan liya-liyane ing tanahe ora ngerti basa negara lan manggon kanthi mandiri saka negara ??Aku iki salah.

            Apa sampeyan wis menyang Chechnya? Malah padha nganakake rapat-rapat pamrentah ing kana mung nganggo basa Chechen. Ing kana, bagean saka populasi ngerti Rusia ing tingkat "tambang, sampeyan ngerti." Iki tanah lan padha duwe hak kanggo ngomong ing njero kaya sing dikarepake, nanging yen dheweke pengin manggon ing masyarakat Rusia, wong Rusia perlu. Mulané diwulangi.
            Wong Rusia uga bisa nganggo basa dhewe ing negarane dhewe tanpa sinau akeh basa lokal yen ora ngganggu uripe. Tugas negara yaiku kanggo mesthekake yen wong duwe insentif kanggo sinau negara. basa . Ing bab mung ora ana sing bakal ngidini Rusia ngatur Kazakhstan utawa mung mbangun masa depan. Amarga kasunyatane yen wong Kazakh isih manggon ing kulawargane, wong Rusia ora duwe masa depan, dheweke ora bisa nindakake bisnis gedhe ing kono dhewe. Apa banjur serius sinau basa negara iki.

            Kutipan saka Yeraz
            Ya, nalika digabungake ??? Tales of USSR tetep ana ing USSR.

            Carane akeh skirmishes ana ing nat. tanah ing Rusia karo Kazakhs saka USSR? Punika wangsulan dongeng apa ora.
            Kutipan saka Yeraz
            Inggih, sampeyan dhewe ing ndhuwur mbuktekaken ngendi engineers ilmiah Panjenengan, etc. Dadi yen iki ora cilik karo aksara Cyrillic, apa bakal Samsaya Awon kanggo Cossacks saka aksara Latin ??

            Cossacks sinau ing Cyrillic kanthi cara kasebut, sanajan ing Federasi Rusia, paling ora ing Ukraina.
            Ora dimangerteni? Ing kasunyatan, ing USSR lan aksara Cyrillic ana akeh engineers, Kazakhs, Uzbeks, etc. Saiki ing Uzbekistan, sawise nerjemahake menyang basa Latin, ilmu pengetahuan lan pendidikan teknis sing apik ora ana maneh, dheweke wis tiwas. Saben uwong sing ana ing kono kudu sinau ing Federasi Rusia utawa negara liya ing basa Inggris biasane. Ing bab sing padha bakal kelakon ing Kazakhstan, ana wis karo pendidikan pop.pa, wiwit fisika ditransfer. kimia, lsp. menyang Inggris.
      2. Kanggo tanah air, ibumu))
        Kanggo tanah air, ibumu)) 13 april 2017 12:04
        +2
        Aku ora ngerti apa-apa bab Rusia Azerbaijan, nanging nderek conto saka Moldova Rusia, aku bisa ngomong karo kabeh kawruh bab sing transisi saka basa Moldova kanggo aksara Latin sengaja rampung mati (lan rampung mati) sambungan pungkasan saka wong Moldova lan Rusia sing manggon (kanthi nasib lan kasempatan) ing Moldova. Wong Rusia ing Moldova krasa kaya badan asing.
        Iki sing dakkandhakake, sing ngerti banget ing Moldova lan Romania, ing aksara Cyrillic lan Latin. Transisi kanggo aksara Latin brilliantly ditanggulangi mung siji masalah: piyambakipun kasil rampung misahake Rusia lan Moldova, lan wong-wong mau lan warga Moldova liyane.
        Nanging, iki kanggo kula, minangka profesor sijine monopecially - Aku Pridnestrovian, apa Moldova bakal masyarakat monolitik, apa tantangan nasib ketemu bebarengan utawa ora - iku violet kanggo kula.
        Pitakonan kabeh ana ing Kazakhstan, tetanggan Federasi, sing dumadakan, kanthi tangane dhewe, mutusake kanggo ngremehake dhewe, masyarakat kanthi pamisah tambahan. Mesthine, iki minangka urusan internal saka wong Kazakh sing dihormati ing grafik kanggo nampilake basa, mesthi kuno lan unik, kaya kabeh basa ing planet kita. Nanging - iku pancene ora bisa dimangerteni yen ing umur kompetisi telas lan perjuangan kanggo orane - iku bakal ora worth tambahan nyuwek adoh, saka dhewe (Kazakhs), luwih saka 3 yuta warga Russian (miturut Wikipedia). Diwilang manawa wektune bakal teka nalika saben wong sing bisa nyekel gegaman ing tangane lan siap perang nganti mati kanggo tanah kelairane (Rusia utawa Kazakh) bakal luwih aji tinimbang emas lan lenga.
        Negara, aku yakin, mati nalika ora ana sing siap mati (ora perlu mati, kesiapan sing penting). Kepiye sampeyan bisa ngasingake pirang-pirang yuta warga negara sampeyan???
        Nyuwun pangapunten kanggo Kazakhs, tetanggan Federasi, amarga iki, miturut pendapatku, langkah sing ora dikira.
    2. Komentar wis dibusak.
      1. Talgat 148
        Talgat 148 13 april 2017 10:30
        +3
        Dadi nguyuh ing panggonan sampeyan, nanging aja wani!
        1. Kanggo tanah air, ibumu))
          Kanggo tanah air, ibumu)) 13 april 2017 12:10
          0
          Dear Talgat lan Serge: iku pancen ora ana gunane kanggo ngenyek saben liyane - iki ora nambah pakurmatan kanggo sampeyan, nanging ing nalisir.
          1. Rum 11
            Rum 11 13 april 2017 14:32
            0
            Quote: Kanggo tanah air, ibumu))
            ora ana gunane kanggo saling ngina

            Sing bab, tinimbang TCTerms kontak, kaya wanita, padha bakal histeria, nanging ana akeh TCTerms lan ora mung prawan tanah ... siji kamenangan worth soko.

            Langsung diasah sing ngomong apa lan carane, lan yen visual, sing katon ing carane, ambegan, wahing utawa apa kang ngagem - ing tembung, kapets lengkap.
          2. Talgat 148
            Talgat 148 13 april 2017 17:15
            +1
            Aku nglawan negatif, nanging mripat kanggo mripat! Aku ora sabar maca omong kosong iki! Aku ora bisa meneng nalika mbuwang lendhut ing Tanah Airku! Aku bakal nglawan bali menyang peluru pungkasan!
            1. Vasilenko Vladimir
              Vasilenko Vladimir 13 april 2017 18:28
              0
              Kutipan saka Talgat 148
              Aku ora bisa meneng nalika mbuwang lendhut ing Tanah Airku!

              CONTOH TO THE STUDIO
              kok pas ana kritik marang tumindake wong pimpinan bekas republik USSR iki langsung dipadhakake karo penghinaan warga negara utawa lendhut slinging?!!!!!!!!
        2. Rum 11
          Rum 11 13 april 2017 14:26
          0
          Kutipan saka Talgat 148
          Dadi nguyuh ing panggonan sampeyan, nanging aja wani!

          Dheweke ngomong tanpa mikir ... dheweke bungah banget.
          1. Talgat 148
            Talgat 148 13 april 2017 17:16
            0
            Ya, aku kuwatir ...
            Aku tansah bungah nalika njupuk! Aku duelist!
  34. Tim
    Tim 12 april 2017 19:49
    +4
    Topik sing menarik, aku bakal nambah 5 kopecks, mbahku lair ing taun 1914. nampa pendhidhikan pedagogis (guru) ing kutha Orenburg ing taun 1930-an, kaya sing dakelingake, dheweke ngomong lan nulis kanthi sampurna ing basa Arab, Turki lan mesthi Rusia, dheweke dhewe weruh sertifikat lair sing diterbitake ing RSFSR ing basa Latin, kira-kira ditanggepi ing taun 1920-an, sing paling menarik ing taun 1940, mbah kakung ing arah dikirim minangka guru basa Rusia menyang Soviet Turkestan (Uzbekistan, Kazakhstan). Aku kelingan critane mbah kakungku yen wong ora ngerti basa tulis lan sawetara wong sing nganggo basa Rusia, kajaba sing langka. IMHO ora aksakal lawas kudu mutusaké kanggo nyabrang kabeh kali. Kazakhstan saka siji aksara liyane, lan warga Kazakhstan ing referendum dening voting, Aku iku bakal tengen gentlemen - comrades.
    1. Yeraz
      Yeraz 12 april 2017 20:15
      0
      Kutipan: Tim
      Kazakhstan saka siji aksara liyane, lan warga Kazakhstan ing referendum dening voting, Aku iku bakal tengen gentlemen - comrades.

      Lan sadurunge iku, padha takon Cossacks nalika padha ditranskripsi saka Arab?Utawa referendum dianakaké ing Cyrillic??
      Dadi kenapa kudu ana pendekatan sing beda kanggo Cyrillic?
      1. Vasilenko Vladimir
        Vasilenko Vladimir 12 april 2017 20:25
        +1
        Kutipan saka Yeraz
        Lan sadurunge, Cossacks ...

        lan Cossack ngomong Arab?!!!!!! belay
        1. Yeraz
          Yeraz 12 april 2017 20:31
          +3
          Kutipan: Vladimir Vasilenko
          lan Cossack ngomong Arab?!!!!!!

          Kita wis padha mbantah babagan iki, wong Kazakh iku kawruh Rusia, wong-wong mau padha ngarani negarane Kazakstan, lan dhewe-dhewe COSSACKS, lan wong Turki ngarani padha.
          1. Vasilenko Vladimir
            Vasilenko Vladimir 12 april 2017 22:28
            0
            Kutipan saka Yeraz
            Warga Ami nyebut negarane KazaKstano

            ing basa KAZAKH sing dikarepake, ing basa Kazakh Rusia lan ora liya.
            Kita koyone komunikasi ing basa Rusia, utawa aku salah?!
            Kutipan saka Yeraz
            Mung sing liyane, ing pengaruh Rusia, metu saka pakulinan, Kazakhs ngomong.

            kita nelpon Cina ora China, nanging Cina, lan sampeyan jenis nelpon Rusia ing basa Kazakh beda, utawa aku salah?!!!!!!
          2. Talgat 148
            Talgat 148 13 april 2017 10:33
            +2
            Jeneng kita yaiku Cossack, ing kabeh basa kita qazaq, kazak! Nanging mung ing Rusian, Belarusian lan Ukrainia - Kazakh.
            1. Vasilenko Vladimir
              Vasilenko Vladimir 13 april 2017 10:59
              0
              Kutipan saka Talgat 148
              Nanging mung ing Rusian, Belarusian lan Ukrainia - Kazakh.

              sampeyan nulis apa saiki?
              ing Kazakh?
              ORA!!!!!!!!!!!!!!!!
              mula nulis manut paugeran BAHASA RUSIA
              aja nylewengake basane wong liya
              1. Manungsa Kucing Null
                Manungsa Kucing Null 13 april 2017 11:07
                +4
                Kutipan: Vladimir Vasilenko
                apa sampeyan saiki nulis?!
                ing Kazakh?
                ORA!!!!!!!!!!!!!!!!
                kene lan nulis sarujuk aturan basa RUSIA

                - loro kesalahane ing tembung cekak. Penting, ora?

                Kutipan: Vladimir Vasilenko
                aja nylewengake basane wong liya

                - aja kleru sampeyan (lan kula, kanthi cara) ya
                1. Vasilenko Vladimir
                  Vasilenko Vladimir 13 april 2017 16:47
                  0
                  ing topik ana sing mbantah, utawa sing utama sing kudu dicekel?!!
                  pira-pira aku yakin ora ana bantahan sing nempel ing ejaan
                  1. Talgat 148
                    Talgat 148 13 april 2017 17:19
                    0
                    Haha! Lungguh loro! ))))
                    1. Vasilenko Vladimir
                      Vasilenko Vladimir 13 april 2017 18:28
                      0
                      "Pakdhe Vova sampeyan bodho?"
        2. SergeBS
          SergeBS 12 april 2017 23:57
          +1
          Iki dudu Cossack, nanging badut.
          Miturut pepatah Don lawas: "mbah kakung iku Cossack, bapak iku putra Cossack, lan aku asu horseradish"
          Ora Cossacks. Kaya para bangsawan... EXTIRED! Amarga inconsistency karo definisi: "sing dadi Cossack", "sing dadi bangsawan" ... Bye-bye kanggo kabeh pontoners getih biru.
      2. Tim
        Tim 12 april 2017 20:53
        +1
        YA, dheweke ora takon sadurunge, saiki dudu Jaman Batu, lan luwih-luwih dudu sistem budak lan feodal. Panemune wong jaman saiki sing penting, dudu panguwasa. Miturut pendapat sampeyan, KAZAKH lan KAZAKHSTANI ora bisa lan ora duwe hak milih aksara sing arep digunakake. Sesuk sampeyan (lan anak, putu, wong tuwa) bakal didhawuhi (ora nyinggung wong liya) nulis lan maca nganggo aksara sing beda tanpa takon pendapat sampeyan, aku ragu yen sampeyan bakal njupuk iki kanthi tenang. Lan ing kene Quran Suci, dudu buku sing diarani nanging wong. Aku njaluk sampeyan ora ndemek Kuil kita.
        1. Yeraz
          Yeraz 12 april 2017 21:47
          0
          Kutipan: Tim
          YA, dheweke ora takon sadurunge, saiki dudu Jaman Batu, lan luwih-luwih dudu sistem budak lan feodal. Panemune wong ing jaman saiki sing penting, dudu panguwasa

          dadi panemu saiki bakal adhedhasar kasunyatan sing gagasan liyane padha hammered menyang sirah ing wiwitan.
          Secara konvensional, wong tuwaku saka generasi Soviet ora ngerti yen ngunggahake roti panggang karo vodka ing tangan lan ngucapake jeneng ALLAH iku haram lan wong-wong iki ora bakal nolak tanpa kekerasan.
          Dadi sawetara perkara kudu GO saka ndhuwur.
          Kutipan: Tim
          Aku njaluk sampeyan ora ndemek Kuil kita.

          Iki minangka kuil lan aku, lan aku ngerti banget babagan apa sing dakkarepake, lan ora ana penghinaan.
        2. doubovitski
          doubovitski 13 april 2017 13:04
          +1
          Kutipan: Tim
          YA, dheweke ora takon sadurunge, saiki dudu Jaman Batu, lan luwih-luwih dudu sistem budak lan feodal. Panemune wong jaman saiki sing penting, dudu panguwasa. Miturut pendapat sampeyan, KAZAKH lan KAZAKHSTANI ora bisa lan ora duwe hak milih aksara sing arep digunakake. Sesuk sampeyan (lan anak, putu, wong tuwa) bakal didhawuhi (ora nyinggung wong liya) nulis lan maca nganggo aksara sing beda tanpa takon pendapat sampeyan, aku ragu yen sampeyan bakal njupuk iki kanthi tenang. Lan ing kene Quran Suci, dudu buku sing diarani nanging wong. Aku njaluk sampeyan ora ndemek Kuil kita.

          Al-Qur'an lan aksara Arab ora dirembug ing kene.
          Proposal lagi dirembug kanggo pindhah saka aksara Sirilik lan aplikasi aksara Latin ing basa Kazakh.

          Mesthi wae, sapa wae lan saben wong bebas gantung awake utawa klelep. Nanging ing kasus apa wae, sampeyan kudu mikir.
          Lan kene fanaberiya- AKU WANT- tegese, Aku bakal nindakake apa-apa karo. Transisi saka alfabet Latin ing taun 20-an gabung karo wong Kazakh sing ora bisa maca lan meh rampung menyang budaya Slavia sing luwih maju. meh abad pembangunan bebarengan, wis tambah ora mung lapisan sastra, nanging uga ngelmu, technical liyane.
          Bali menyang aksara Latin bakal nggawa Kazakhs nyedhaki Mongol. Basa Turki iku basa Arab lan ora ana ing jejere Kazakh, mula kemiripan ing tulisan iku njaba. Inggris iku padha.
          Ora promosi, ora ana kauntungan finansial. Nazarbayev bakal entuk yen Rusia bakal lelungan menyang Rusia kanthi luwih aktif. Apa conto-conto ing Asia Tengah ora bisa ngyakinake kita yen iki minangka kejahatan tumrap keturunan?
      3. sesambungan
        sesambungan 13 april 2017 06:02
        +1
        Kutipan saka Yeraz
        Lan sadurunge iku, padha takon Cossacks nalika padha ditranskripsi saka Arab?Utawa referendum dianakaké ing Cyrillic??

        Apa sing disinaoni maneh? Eraz sampeyan mendem utawa apa. Wong Kazakh ora tau nganggo basa Arab, lan cacahe cacahe cacahe cacahe rong atus.
        1. Yeraz
          Yeraz 13 april 2017 13:36
          0
          Quote: consanguineous
          Wong Kazakh ora tau nganggo basa Arab, lan cacahe cacahe cacahe cacahe rong atus.

          latihan nganggo basa arab, kowe keluwihan saperangan atus.
          Quote: consanguineous
          Eraz sampeyan mendem utawa apa.

          Sampeyan ngerti aku ora ngombe lan ora kanggo alasan agama)
          1. sesambungan
            sesambungan 17 april 2017 15:33
            +1
            Kutipan saka Yeraz
            latihan nganggo basa arab, kowe keluwihan saperangan atus.

            Sapa sing latihan? Mules lokal lan bais ing jumlah saka saperangan atus wong) Apa bakal ana luwih saka wong-wong mau yen padha galloped tengen steppe tengen nganti Bolsheviks. Wong-wong sing manggon ing kutha-kutha lan dadi autochon sinau basa Rusia, lan ora Arab-Kazakh.
            Kutipan saka Yeraz
            Sampeyan ngerti aku ora ngombe lan ora kanggo alasan agama)

            Ya, sampeyan ora cukup dina iki.
      4. Kanggo tanah air, ibumu))
        Kanggo tanah air, ibumu)) 13 april 2017 12:14
        0
        Nanging jaman saiki wis owah, utawa sampeyan ora weruh?))) . Saiki wis biasa takon lan malah njaluk pendapate wong, sesama warga.
        1. Yeraz
          Yeraz 13 april 2017 13:36
          0
          Quote: Kanggo tanah air, ibumu))
          Saiki wis biasa takon lan malah njaluk pendapate wong, sesama warga.

          Ya))) Putin, Ilham lan Nazarbayev mung penggemar takon)))
  35. Sib Reserve
    Sib Reserve 12 april 2017 20:11
    +2
    Kazakhs duwe basa Arab sadurunge aksara Latin, mesthi, minangka basa tulisan suci Al Qur'an. Para ulama, lan bagean saka "elit" duweke. Ing 28-29, alfabet Latin dikenalaké kanggo kabeh bangsa Turkic-speaking saka USSR, nanging pancene dibatalake kanggo alasan politik, amarga aggravation saka hubungan karo Turki, kang Ataturk ngenalaken aksara Latin luwih sadurungé. Lan ing kene ana pitakonan - Apa Ataturk ngenalake aksara Latin kanggo wong-wong sing nggunakake aksara Arab nganti pirang-pirang abad? Kabeh iku prasaja banget, kanthi cara iki wong-wong padha ora duwe kesempatan kanggo ngrujuk marang Al Qur'an ing sumber asline, yaiku ing basa Arab.
    1. Yeraz
      Yeraz 12 april 2017 20:19
      +1
      Kutipan: Sib Reserve
      Kabeh iku prasaja banget, kanthi cara iki wong-wong padha ora duwe kesempatan kanggo nyebut Al Qur'an ing sumber asline, yaiku, ing basa Arab asli.

      Banjur penutur Sejati basa iki, maca Al Qur'an ing sumber asli karo zeal kuwi, Cut lan jotosan saben liyane adhedhasar Al Qur'an padha ???
      Argumentasi sampeyan dudu argumentasi.
      1. Zymran
        Zymran 12 april 2017 20:48
        +3
        Kutipan saka Yeraz
        Banjur penutur Sejati basa iki, maca Al Qur'an ing sumber asli karo zeal kuwi, Cut lan jotosan saben liyane adhedhasar Al Qur'an padha ???
        Argumentasi sampeyan dudu argumentasi.


        Aku nambahake manawa ing Kakaisaran Ottoman lan ing Asia Tengah / Kazakhstan, dheweke nulis ing aksara Arab, ya. Nanging akeh wong sing ora ngerti basa Arab dhewe. Saiki kabeh wong bisa nulis nganggo aksara Latin, nanging ora ana sing ngerti basa Latin.
        1. Yeraz
          Yeraz 12 april 2017 21:50
          +2
          Kutipan saka Zimran
          Aku nambahake manawa ing Kakaisaran Ottoman lan ing Asia Tengah / Kazakhstan, dheweke nulis ing aksara Arab, ya. Nanging akeh wong sing ora ngerti basa Arab dhewe. Saiki kabeh wong bisa nulis nganggo aksara Latin, nanging ora ana sing ngerti basa Latin.

          Вот именно.Я вообще сторонник общего языка и руники.Ну это требует политической воли,да и некоторые страны будут против.И это никак не помешает.
          Грузия и армения со своими корючками и ну уступают по образованию и человеческому потенциалу.
          Ну это пока из серии фантастики.
          1. protos
            protos 12 april 2017 22:16
            0
            Kutipan saka Yeraz
            Я вообще сторонник общего языка и руники

            бозкурт?
            а что за общий язык - что-то типа тюрки (чагатайского) только с неологизмами?
          2. sesambungan
            sesambungan 13 april 2017 06:12
            +1
            Kutipan saka Yeraz
            Грузия и армения со своими корючками и ну уступают по образованию и человеческому потенциалу.

            Вот только не вам про образовательный и человеческий потенциал говорить . Армяне вас в этом на порядок превосходят .
            1. Yeraz
              Yeraz 13 april 2017 13:38
              0
              Quote: consanguineous
              Вот только не вам про образовательный и человеческий потенциал говорить . Армяне вас в этом на порядок превосходят .

              И где вы увидели в моем тексте,что мы превосходим их в этом???Я как раз сказал их закорючки не мешают им.
              Если брать армению,как гос-во он не превосходит Азербайджан.
              А если нацию в целом в мировом масштабе,однозначно впереди армяне.Но дистанция все больше сокращается.
              1. sesambungan
                sesambungan 17 april 2017 15:38
                +1
                Kutipan saka Yeraz
                И где вы увидели в моем тексте,что мы превосходим их в этом???Я как раз сказал их закорючки не мешают им.

                Ну как бы с этими закорючками армяне ничего и не добились . Сравните науку сегодня у вас и в Армении.
                Все достижения армяне делали на языках других народов и на тюркском в том числе.
                Kutipan saka Yeraz
                А если нацию в целом в мировом масштабе,однозначно впереди армяне.Но дистанция все больше сокращается.

                Как бы без обид . У меня к армяном не очень хорошее отношение , одним словом " с такими друзьями и врагов не нужно". Армяне сделали огромную ошибку построив из Армении этническое национальное государство и тем самым фактически остановили своё развитие.
    2. Scorpio05
      Scorpio05 12 april 2017 21:10
      +1
      Ошибаетесь уважаемый Sib Rezerv. В Азербайджане новый латинский алфавит был утверждён в 1922 году, а в 1925 году он был введён в официальное употребление. В Турции современный турецкий алфавит на основе латинской графики был принят в 1928 году, в рамках реформы турецкого языка, начатой Ататюрком.
  36. vektor
    vektor 12 april 2017 20:39
    +1
    Уже все написано по поводу Но не смог...
    И к лучшему это! Чем дальше, тем лучше.
    Ведь не было украинского,белорусского,и прочих тюркских монгольского в числе .
    Советские ученые-лингвисты старались....
    А казахам по вере на арабский перейти неплохо.
    Следующий Порошенко на латиницу перейдет с 404.
  37. SergeBS
    SergeBS 12 april 2017 21:04
    0
    Заигрался "всеказахский бацька". Может и не пережить результата своего "судьбоносного" решения.
    1. 87716248323
      87716248323 13 april 2017 12:09
      0
      В какой то части. Да. Я просто не могу понять сама для чего ему это надо. На него вся страна нападет. Если конечно Россия одобрит, ему уже все равно будет на свою страну
  38. Young_Komunis
    Young_Komunis 12 april 2017 21:08
    +3
    Nazarbayev dhawuh nerjemahake basa Kazakh menyang Latin


    Ишь чего казахобиндеровцы удумали! Того и гляди мальчика в маечке и трусиках распнут за кириллицу!
    1. Tolstoevsky
      Tolstoevsky 12 april 2017 21:42
      0
      не болтайте ерундой
    2. Yeraz
      Yeraz 12 april 2017 21:54
      +2
      Kutipan: Young_Communist
      Ишь чего казахобиндеровцы удумали!

      господи и бандеровцами сделали))))
      1. Vasilenko Vladimir
        Vasilenko Vladimir 12 april 2017 22:31
        0
        не не бандеровцы - шокайцы
        1. inten
          inten 12 april 2017 22:50
          +2
          русофобствующий шокаебандеровец. Твою жеbelay
    3. Talgat 148
      Talgat 148 13 april 2017 10:37
      +1
      Почему бендеровцы казахи!???? ))))))
      Мне просто интересно. Какая связь с ними??? Ну а вообще лучше быть бендеровцем и жить у ся на родине чем лезть в чужой огород! Сами то вы кто??? Промытые пропогандой???
      1. Vasilenko Vladimir
        Vasilenko Vladimir 13 april 2017 11:45
        0
        Kutipan saka Talgat 148
        Ну а вообще лучше быть бендеровцем и жить у ся на родине чем лез