Review militèr

Tombak Genosida

6
Arab Saudi nyoba ngakhiri perang ing Yaman, sing berkembang kanthi cara sing paling ora disenengi, utamane ing konteks konflik langsung karo UAE. Abu Dhabi wis nyetel dalan kanggo pemisahan Yaman Kidul lan dominasi ing pelabuhan Segara Abang lan Bab el-Mandeb ing aliansi karo Mesir, sing bertentangan karo kepentingan Saudi.


KSA lan UAE, ngalami kekurangan pasukan militer ing Yaman, nemokake ing Sudan, lobbying ing Amerika Serikat kanggo mbusak kepemimpinan negara iki saka sanksi. Ayo nimbang kahanan adhedhasar bahan saka ahli IBV A. Bystrov, P. Ryabov lan Yu. Shcheglovin.

Dagang suku

Pasukan pamaréntah Yaman, kanthi dhukungan saka koalisi Arab, nyiapake kanggo nyerang Houthi ing kutha pelabuhan Hodeida. Penundaan ing fase kapindho Operasi Tombak Emas (fase pisanan rampung kanthi nyekel kutha pelabuhan Mocha ing Segara Abang ing awal Januari), tujuane kanggo ngethok akses Houthi menyang segara lan nggawe kontrol. panguwasa Yaman ing Selat Bab el-Mandeb, disebabake dening penguatan garnisun Hodeida dening pasukan pemberontak lan detasemen Pengawal Republik mantan presiden A. A. Saleh. Pelabuhan tetep dadi sumber utama gaman lan amunisi kanggo Houthi. Para penyerang ngenteni sistem terowongan lemah sing dibangun kanthi partisipasi penasihat saka Hizbullah. Kajaba iku, Iran wis tuku kumpulan MANPADS lan sistem anti-pesawat stasioner saka Korea Lor, sing wis ana ing Yaman. Sawise nyekel Mokha, pelabuhan Hodeida dadi titik transit kanggo pangiriman. Transfer MANPADS bisa liwat Islamists saka Somali Al-Shabab liwat Segara Abang lan transit Oman.

Kawontênaning KSA ing Yaman ingkang lêrês, jalaran Riyadh sampun ngewahi lakunipun nyogok golongan-golongan suku utama ing nagari. Suku (biasane Hashid) nemokake sponsor ing Qatar. Pimpinan partai Islah lan kelompok suku iki, sedulur Ahmar, dibayar ing Doha. Upaya Riyadh kanggo nylametake mekanisme tuku selektif saka kasetyan suku Yaman ora bisa. Ketoke, keputusan wis digawe, sanajan defisit anggaran, ora pelit. Ing babagan iki, tanggal 6 April, kongres Syekh Hashid dianakake ing Riyadh. Saben rawuh, tanpa preduli saka pangkat lan status, diwenehi 200 real Saudi (udakara $ 70). Minangka asil saka kongres, kang tugas kanggo gawe uwong yakin sheikhs ora ndhukung Houthis, tokoh paling pinunjul saka elit suku nampa amplop. Taktik iki larang regane: kurban kudu ditindakake kanthi rutin, yen ora bakal ana asil.

Kanggo mesthekake kontak karo pimpinan suku, KSA terjun payung terjun ngubengi Sana kanggo ngatur kanthong perlawanan gerilya ing kana. Kasetyan suku penting kanggo Riyadh ing jangka panjang. Antarane pewaris Putra Mahkota lan Menteri Pertahanan KSA, M. bin Salman, ana perselisihan babagan apa perlu "kanggo ngidini Emirat lan pasukan perlawanan Yaman kidul sing setya kanggo njupuk Hodeidah, banjur ngepung Sana'a, kang bakal njalari mundhak ing pangaribawa ing negara kabèh, lan ora mung ing Kidul. Riyadh ora duwe wektu kanggo milih: kerajaan, kanthi ketegangan kabeh pasukan finansial, nyoba mungkasi kampanye Yaman.

Algoritma Fallback

Retorika anti-Iran ing Gedung Putih lan pernyataan Pentagon babagan pengangkatan sanksi ing KSA - diakoni Saudi menyang data ruang lan intelijen elektronik, panyedhiya UAV lan sawetara spesifikasi senjata rudal - ciri. posisi Amerika Serikat. Tujuane yaiku kanggo nguripake maneh hubungan strategis karo Saudis kanggo njaga stabilitas regional lan ngemot Iran. Konflik Yaman dideleng dening Washington minangka area tekanan alternatif ing Tehran. Gagasan administrasi Trump kanggo negosiasi ulang syarat-syarat kesepakatan nuklir Iran (INP) wis entuk reaksi sing kuat saka Uni Eropa. Ing wektu sing padha, Amerika Serikat, sanajan retorika anti-Iran, nahan Rencana Aksi Komprehensif Bersama (JCPOA), sing diadopsi dening Washington lan Tehran rong taun kepungkur kanggo koordinasi tumindak supaya metu saka rezim sanksi. Washington nanggepi kanthi ngendhaleni telpon bin Salman kanggo nutup program iki. Ora bisa digunakake ing algoritma sing wiwitane dipikirake, nanging tetep ditrapake minangka pilihan serep kanggo komunikasi karo Tehran.

Serangan kapal-kapalé ing Segara Abang lan ancaman navigasi ing Selat Bab el-Mandeb nyebabake Amerika nentang oposisi Iran ing Yaman. Pitu UAV Iran sing direbut maneh dening UAE saka para pemberontak dadi bukti aktivitas Teheran sing tambah ing arah Yaman. Intelijen Amerika nyambungake iki karo rapat antarane pimpinan Houthi lan kepala pasukan khusus Al-Quds IRGC, Jenderal K. Soleimani. Iran janji bakal nambah dhukungan kanthi senjata lan penasehat.

Kahanan "ing ngarep" Yaman tetep alon. Houthi nindakake sawetara operasi serangan sing sukses ing provinsi Saada. Riyadh nanggapi kanthi bombardment gedhe-gedhe ing wilayah sing maju, pusate yaiku wilayah Nekim lan Sirvan ing sisih lor Sana'a. Sawise mardika dening pasukan UAE, bebarengan karo Harakat Yaman Kidul sing setia ing pesisir Taiz ing Segara Abang lan Mohi ing koalisi Arab, dheweke ngomong babagan serangan sing bakal teka ing Hodeidah. Pasukan koalisi dipasang 120 kilometer saka pelabuhan. Abu Dhabi ora kasengsem ing nyerang piyambak, nanging yen Amerika Serikat melu ing operasi, UAE bakal ing game. Kanthi idin saka Gedung Putih kanggo operasi winates ing Yaman, koalisi Arab bakal miwiti perang ing cedhak Hodeidah. Penangkapan pelabuhan iki tegese blokade panganan Houthis - iki minangka titik pungkasan ing ngendi penyelundupan mlebu ing negara kasebut, 80 persen panganan dikirim menyang Yaman kanthi segara.

hantu Sudanese

Khartoum, kanthi persetujuan karo Abu Dhabi, ngrancang nyebarake nganti 2003 Janjaweeds ing Aden. Janjaweeds (hantu nunggang jaran) minangka paramiliter ora duwe aturan baku saka milisi suku Arab saka provinsi Darfur Sudan, alat sing paling efektif kanggo perang nglawan pemberontak. Ing taun 2013-XNUMX, pangkalan mburi ing Darfur dirusak, pembersihan etnis ditindakake, sing Khartoum lan komandan Janjaweed dilebokake ing dhaptar penjahat perang ing Pengadilan Pidana Internasional (ICC) ing Den Haag.

Tombak GenosidaIki ora ngalangi Brussels ing 2016 saka nguripake mripat wuta kanggo keterlibatan Khartoum saka "Janjaweeds" ing perang nglawan migrasi ilegal saka negara-negara Afrika menyang EU (rute uwal liwat Darfur Utara kanggo Libya) lan finance program iki. Pengalaman iki nyebabake UAE nyoba ngirim "hantu" menyang Yaman. Sadurunge, pasukan Sudan biasa dipasang ing kono - telung ewu prajurit sing ora melu perang. Kaya sing dicritakake ing Yaman, tugas utama wong Sudan yaiku omah-omah karo warga lokal lan pindhah menyang KSA.

Janjaweed saiki resmi digabung dadi Rapid Support Forces (RSF). Ing wulan Februari, persetujuan kanggo ngirim wong-wong mau menyang Yaman ditindakake ing rapat antara Putra Mahkota UAE M. bin Nahyan lan Presiden Sudan O. al-Bashir. Ana panjaluk saka Abu Dhabi kanggo "bantuan langsung". Pasukan Ekspedisi Sudan ing Yaman bakal dipimpin dening pimpinan RSF M. Hamdan Dalgo ("Khemiti"). Ing 2016, dheweke ngunjungi Riyadh lan Abu Dhabi kaping pirang-pirang, diiringi utusan khusus Presiden Sudan, J. Osman Ahmed al-Hussein, ing ngendi dheweke ngrembug babagan kondisi penyebaran Janjaweed lan pendanaan operasi kasebut. Basis korps ekspedisi bakal dadi pejuang suku Rezeigat, sing asale saka Hemiti. Pendanaan kanggo latihan lan nglengkapi tentara bayaran minangka keprihatinan KSA lan UAE. Para militan bakal dilatih ing Darfur.

Salah sawijining mitra utama "Khemiti" yaiku pimpinan suku Mahami, pendiri "Janjaweeds" M. Hilal. Loro-lorone pimpinan hantu minangka mitra ing bisnis pertambangan emas Gunung Amer. Hilal minangka tokoh penting ing antarane para penambang emas skala cilik ing Darfur Utara, lan kasebut ing laporan khusus PBB, sing nyimpulake yen perjuangan kanggo tambang minangka salah sawijining panyebab utama ketidakstabilan ing Darfur. Loro-lorone kadhaptar minangka penjahat perang dening ICC lan ana ing sanksi internasional. Ing kontrol sheikhs bab 20 ewu wong.

Kanthi ngirim Janjaweeds menyang Yaman, al-Bashir ngrampungake sawetara masalah. Nandheske aliansi sing cedhak antarane KSA, UAE lan Sudan, sing penting babagan pitulungan finansial lan diplomatik kanggo njaga stabilitas ekonomi sing terakhir lan lobi kanggo ngangkat sanksi ekonomi AS lan EU. Dana RSF adhedhasar keprihatinan anggaran. Ing wektu sing padha, peran Janjaweed ing perang nglawan Houthis banget masalah. Ing Yaman, tanah kasebut asing kanggo wong-wong mau, lan yen wong Sudan nyoba nggunakake cara "penenangan" ing kana, dheweke bakal dipateni.

Jumlah "hantu" sing dikirim nuduhake yen KSA lan UAE nyoba nyilikake tingkat keterlibatan pasukan dhewe ing konflik Yaman. Ing wektu sing padha, ora pantes dianggep tentara bayaran minangka pasukan serangan saka serangan sing diusulake ing Sana'a lan Hodeidah. Iki minangka pasukan bersenjata sing ora duwe aturan, biasane nggunakake jip karo bedhil mesin. "Janjaweeds" ing Yaman utamané bakal ngawasi wates karo KSA (mantan wates antarane PDRY lan YR).

Shooting kanggo dhuwit EU

Nalika persetujuan migrasi antarane Uni Eropa lan Turki digunakake, rute utama kanggo imigran ilegal wis dadi "transit Afrika" liwat Sudan lan Libya. Brussels ngadhepi masalah ngembangake mekanisme konfrontasi, sing kudu beda karo versi Turki. Iki amarga ora ana pamrentahan sing kuat lan efektif ing Libya, sing ora ngidini nyetop aliran senjata ilegal, obat-obatan lan migran. Ora ana mitra rembugan ing Libya meksa wong Eropa nggoleki dheweke ing Sudan. Liwat negara iki, banjur ngliwati tapel wates Sudan lan Libya, ana rute penyelundupan tradisional menyang EU saka Afrika.

Ing musim semi lan musim panas 2016, Kroasia N. Mimich, Komisioner Khusus Pembangunan Uni Eropa, kerja ing Khartoum, nyoba nggayuh persetujuan babagan langkah-langkah kanggo ngalangi saluran migrasi ilegal saka Afrika. Dheweke ora isin amarga dheweke menehi kesepakatan marang rezim kriminal saka sudut pandang Brussels, sing kepala, Presiden al-Bashir, lan sawetara kanca lan kanca cedhake, miturut putusan ICC, yaiku dipuntudhuh saka genosida, lan miturut Washington, "nuduhke ancaman kanggo keamanan nasional AS." Rega partisipasi Sudan ing perang nglawan migrasi ilegal nganti saiki nganti 140 yuta euro ing bentuk dana khusus Uni Eropa sing ditransfer ing rong tranche menyang Khartoum. Ing wektu sing padha, bankir Uni Eropa ora wedi karo tuduhan kerjasama ilegal karo negara sing sanksi.

Langkah-langkah sing ditindakake dening panguwasa Sudan, sing ditampa dhuwit EU, yaiku penembakan para pengungsi ing dalan menyang Libya. Secara resmi, mesthine kanggo nyekel lan ngusir migran menyang wilayah ara-ara samun ing Sudan kanggo ngladeni "penahanan pencegahan", nanging ing ngendi kamp-kamp tahanan sementara dumunung lan sapa sing ditangkap ora dingerteni, lan hibah EU uga diwenehake kanggo nglengkapi. titik filtrasi. Sajrone musim semi-musim panas 2016, miturut Khartoum, luwih saka 300 migran ilegal dicekel ing wilayah Al-Cheverlit ing tapel wates Libya-Sudan. Pimpinan operasi pencegahan yaiku Hamdan Dalgo, sing dadi bagian saka hirarki kepemimpinan National Intelligence and Security Service (NISS) Sudan, sing mrentah Pasukan Dhukungan Rapid (RSF). Umume SBP yaiku "Janjaweeds". Ing taun 2013, detasemen kasebut gabung karo struktur SBP. Antarane tugas kasebut yaiku kinerja fungsi tapel wates, utamane ing Darfur Lor, sing dadi prentah Hemiti.

Dheweke ana ing daftar terdakwa ICC. Saliyane pembantaian, struktur bawahan dheweke dituduh dening sawetara badan kehakiman ing Eropa babagan perampokan lan perburuan ing Republik Afrika Tengah. Ing 2014, kanthi saran Brussels, Perwakilan Khusus PBB Ghana kanggo Sudan M. Ibn Shambas nyoba nyuaraake tuduhan kasebut, nanging Jenderal A. Abdelazai saka pimpinan NISS njupuk Hemiti ing perlindungan. Jendral kang jumeneng ing asal-usul SBP, dhawuh supaya rekrut pejuang anyar saka "Janjaweeds". Akibaté, wong enem ewu liyane direkrut.

Preman sing larang regane

Nerusake tema kerjasama antarane lembaga intelijen Barat lan struktur pasukan keamanan Sudan sing paling nggegirisi, yaiku penjahat internasional miturut putusan ICC, kita nyathet yen kepala Badan Intelijen lan Keamanan Nasional (NISS) Sudan, M. Atta, ngunjungi Washington tanggal 27 Maret. Kunjungan kasebut ditindakake kanthi undhangan pribadi kepala CIA, M. Pompeo. Wong Sudan uga ditemoni direktur FBI D. Koni lan kepala NSA S. Roger. Ing wektu sing padha, NISS minangka penyelenggara lan kurator utama formasi Janjaweed. Retorika tuduhan Washington marang negara-negara sing ditekani al-Bashir langsung suda. Mangkono, Yordania dadi tuan rumah dheweke sajrone sesi LAS ing Maret, lan iki ora nyebabake keluhan saka Gedung Putih, sanajan sadurunge al-Bashir diarani ing Washington "fiend" lan "kriminal perang."

Saiki Presiden Suriah Bashar al-Assad wis dadi "jahat". Nanging yen dheweke kekancan karo Riyadh lan padu karo Tehran, dheweke bakal dadi "wong sing apik" kanggo Amerika Serikat. Iki persis apa sing kedadeyan karo presiden Sudan, sing "ala" nalika kekancan karo Iran, lan dadi "apik" nalika mlebu orbit KSA minangka ijol-ijolan bantuan finansial. Lan kanthi kenceng nganti Khartoum sarujuk ngirim limang ewu prajurit lan limang ewu Janjaweeds tambahan menyang Yaman minangka bagéan saka koalisi Arab. Giliran Amerika saka permusuhan dadi paseduluran bisa ditindakake amarga panyuwunan pewaris Putra Mahkota lan Menteri Pertahanan KSA, M. bin Salman, nyuarakake nalika kunjungan terakhir menyang Washington. Presiden Trump janji ora mung kanggo nambah kerjasama keamanan karo Sudan, nanging uga kanggo ngangkat kabeh sanksi ing Juni. Alasane prasaja - Trump ngumumake kursus menyang resusitasi kemitraan strategis karo Riyadh lan wiwit rapprochement karo "kanca kanca."

Saka wayahe al-Bashir nggulingake pimpinan karismatik Green International lan Osama bin Laden associate H. al-Turabi saka kekuwatan, ana kontak kerja antarane CIA AS lan NISS kanggo ijol-ijolan informasi babagan kegiatan Islamis ing saindenging jagad. Wong Sudan wis lan terus dadi "infanteri kantor" ing yayasan amal saka monarki Arab lan infrastruktur Islam sosial ing saindhenging donya Muslim, kalebu ing hot spot.

Dokter Sudan kalebu pimpinan ing rumah sakit ing zona konflik. Ing kesempatan iki, skandal njeblug ing siji wektu nalika padha makarya ing rumah sakit Negara Islam (dilarang ing Rusia) ing Suriah, lan ing antarane wong-wong mau ana putri pejabat dhuwur. Skandal kasebut dihentikan dening NISS, mbusak jeneng dokter saka media Sudan. Para ahli nyimpulake yen layanan khusus Sudan melu nglebokake rute agen menyang kamp ISIS. Mulane NISS penting kanggo wong Amerika, sing ora duwe jaringan intelijen dhewe ing antarane para Islam. Lan wong Sudan duwe informasi sing penting. Dheweke ngelingake Amerika babagan serangan 11 September, nanging CIA ora percaya. Kajaba iku, ana uga pangkalan radio-elektronik NSA ing Kedutaan Besar AS ing Khartoum - sing paling gedhe ing wilayah kasebut, sing kerjane sanajan ing puncak sanksi ICC lan putusan sing salah.

Apa sing disepakati wong Sudan lan Amerika? Miturut memo sing dikirim saka kedutaan KSA ing Khartoum menyang Riyadh sawise kunjungan Atta menyang AS rampung, CIA lan NISS nandatangani sawetara memorandum rahasia kanggo "nguatake kemitraan intelijen." Objek utama perjanjian kasebut yaiku kerja bareng nglawan ISIS, Al-Qaeda lan Ikhwanul Muslimin (telu dilarang ing Rusia). Regime ing Khartoum wis posisi dhewe minangka panyengkuyung saka Persaudaraan, supaya Qatar lan Turki, sing ndhukung gerakan iki, ora kamungkinan kanggo nambah optimisme kanggo warta.

Saka dokumen kasebut, salah sawijining pimpinan CIA AS, D. Hespel, bakal ngunjungi Khartoum ing wulan Mei, sing bakal ngatur kerja bareng karo kanca-kancane Sudan. Ing kasus iki, kita ora mung ngomong babagan ijol-ijolan informasi, nanging uga babagan operasi umum kanggo ngenalake agen Sudan menyang titik panas, uga pemenuhan target CIA. Kapisah, interaksi karo klompok pemberontak Lord's Resistance Army (LRA), sing beroperasi ing Uganda, bakal diatur. NISS nduweni posisi intelijen sing apik lan sajrone konfrontasi akut karo Uganda nggunakake detasemen LRA kanggo ngrusak rezim Y. Museveni. Temenan, Amerika bakal nggunakake kemampuan LRA liwat NISS.

Saka kabeh sing wis dikandhakake, siji bisa nggawe kesimpulan tanpa pamrih kanggo Uni Eropa lan Amerika Serikat, lan kanggo pimpinan koalisi Arab sing gelut ing Yaman - utamane Uni Emirat Arab lan Arab Saudi. Yen kita ngomong babagan Yaman, monarki Teluk ora mung gagal menang perang karo Houthis lan unit sing tetep setya marang mantan Presiden Saleh, nanging uga dadi embroiled ing konflik long-term larang pindah menyang wilayah, karo jalaran ranyono kanggo stabilitas ing saindhenging Semenanjung Arab. Ing wektu sing padha, Iran, sing ndhukung Houthis, nggunakake ing perang iki sekutu kayata Hizbullah Libanon, nransfer menyang wilayah konflik teknologi (terowongan ing wilayah kutha) makarya metu ing perang nglawan Israel, lan rampung dingerteni kanggo tentara saka koalisi Arab, sing ora bisa nglawan.

Siji uga bisa ngomong babagan nglanggar hukum internasional, babagan torpedo sistem ICC lan PBB sacara sakabehe dening Brussels, Washington, Riyadh lan Abu Dhabi kanthi nglibatake "Janjaweeds" Sudan ing operasi militer ing Yaman, sing nyuda nilai. kabeh upaya kanggo nglawan pembantaian ing skala global ...
Pengarang:
Sumber asli:
http://vpk-news.ru/articles/36275
6 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. LYOKHA padha
    LYOKHA padha 19 april 2017 15:16
    +2
    Ya ... rawa ula sing ditembus teroris menyang RUSIA ... kita kudu ngerti kanthi rinci apa sing kedadeyan ing kana ... supaya preman-preman kasebut ora kaget.
    1. liger
      liger 19 april 2017 15:38
      +3
      Apa rawa, ana ara-ara samun))), nanging sampeyan kudu ngerti, nanging sampeyan uga kudu udan, lan saben wong ing saurutan, lan Allah piyambak bakal nemtokake sapa lan ing ngendi.
  2. BlackMokona
    BlackMokona 19 april 2017 16:19
    +1
    Yaman, kahanan ing Maret 2017. Saudi abang, Houthi ijo cahya.
    1. jaket quilted
      jaket quilted 19 april 2017 16:46
      +2
      Kutipan saka BlackMokona
      Yaman, kahanan ing Maret 2017.

      Peta sampeyan uga disederhanakake, lan cabang teroris al-Qaeda Yaman saya suda, nanging dheweke duwe peran gedhe ing kana. Kajaba iku, ing ngendi wilayah kasebut dikuwasani dening Houthis-Syites (sanajan dheweke ora "murni" Syi'ah), ora ana teroris Al-Qaeda, amarga kabeh wis padha mati ing kono lan ora diidini ing tanahe, lan Al- Teroris Qaeda adhedhasar ing wilayah sing dikuwasani dening Presiden Yaman Hadi lan pasukan Saudi sing, kaya sing dikandhakake, kanthi tenang menehi panganan.
      Werna kuning - Hussites.
      Ijo lan ijo cahya - Hadi uga Saudi lan koalisi liyane.
      Gray - teroris Al-Qaeda.

  3. andrewkor
    andrewkor 19 april 2017 18:20
    0
    Ya, jancok kabeh! Masalahe ana ing ndhuwur sirahe, sanajan aku mikir sapa sing bakal menang?
  4. APASUS
    APASUS 19 april 2017 18:39
    +1
    Kita ndeleng kanthi becik apa sing kedadeyan ing Suriah, Irak, lan kenapa bakal beda ing Yaman? Amerika tuwin Irak sampun dangu anggèning Mosul, lajêng wadyabala saking sak ndonya, damêl pakan dhatêng saudi, lajêng anggêgana ing kitha-kitha, rêgêdipun sangêt dhatêng Arab Saudi, sarta kamenanganipun sathithik, pratandha ingkang kawiwitan. owah-owahan ing taktik lan politik wiwit.