Review militèr

Paman Sam duwe mripat ing Kaliningrad

39



Pusat riset AS RAND njaluk Pentagon kanggo netepake kemampuan NATO kanggo nyegah sistem pertahanan rudal Rusia ing wilayah Kaliningrad, laporan situs web organisasi kasebut.

"Maneka warna skenario lan kontingensi sing wis kita krungu ing Swedia, Estonia, Latvia lan Polandia babagan tumindak Rusia lan potensial respon NATO kudu ditaksir dening Departemen Pertahanan AS ... Iki nuduhake pemahaman sing jelas babagan peran sing kudu ditindakake Kaliningrad. sistem pertahanan udara sing kuwat. Kepiye carane NATO netralake iki? Topik kabeh netralisasi Kaliningrad nimbulake pitakonan babagan eskalasi lan respon potensial saka Federasi Rusia babagan apa sing bakal ditaksir Rusia minangka serangan tanah air, "ujare laporan kasebut.

Elinga yen Amerika Serikat wis mbangun kehadiran militer ing wilayah Baltik luwih saka setahun. Ing Februari 2016, kontrak $182 yuta ditandatangani kanggo pambangunan sistem pertahanan rudal AS ing desa Redzikowo, provinsi Polandia. Pancen, sawise pernyataan Moskow babagan ora bisa ditampa saka penyelundupan senjata AS ing cedhak tapel wates Rusia, politisi Polandia lan Amerika mbaleni alasan sing ora nyenengake yen sistem pertahanan anti-rudal ora ditujokake marang Rusia, nanging "kanggo nglindhungi Eropa saka serangan rudal saka Tengah. Timur.” Kajaba iku, usulan Moskow kanggo nyetujoni penyebaran unsur pertahanan rudal ing Polandia minangka ijol-ijolan persetujuan karo Washington, sing bakal janji ora bakal digunakake nglawan Rusia, ketemu karo penolakan kategoris.

Nalika konstruksi diwiwiti ing Mei 2016, politisi Polandia lan Amerika kurang repot kanggo ndhukung legenda sing ayu. Ora suwe, ing wulan Juni taun sing padha, latihan NATO paling gedhe wiwit Perang Dingin, Anaconda 2016, ditindakake ing wilayah Polandia. Luwih saka 30 ewu personel militer aliansi dilatih kanggo mbela Polandia saka "agresi Rusia". Secara total, ing wulan Juni, 7 latihan utama dimainake ing cedhak tapel wates Rusia, ing ngendi luwih saka 56 ewu personel, luwih saka 3,5 ewu unit peralatan militer, 62 kapal, udakara 180 pesawat, helikopter, lan kendaraan udara tanpa awak.

Senadyan skala kolosal aktivitas NATO, ing Juli 8-9, KTT NATO dianakaké ing Warsaw, ing ngendi iku mutusaké unanimously sing perlu kanggo nambah kontingen militèr ing negara anggota wétan blok. Mangkono, ing pungkasan taun 2016, batalyon multinasional wiwit dibentuk ing Polandia, Lithuania, Latvia lan Estonia. Alesan kanggo militerisasi wilayah kasebut diarani "agresi Rusia", nanging ora jelas kepiye cara kasebut.

Politisi Barat terus-terusan bingung ing paseksi: salah siji kegagalan Rusia kanggo netepi perjanjian Minsk, sing, kanthi cara, Moskow ora duwe kewajiban, utawa tumindak sing diduga agresif ing Suriah marang teroris. Nanging, gambar kasebut cukup akrab nalika AS wiwit ngupayakake kepentingane.

Mangkono, aktivitas militèr menarik bisa dilacak ing saindhenging wilayah Kaliningrad, lan yen panyebaran batalyon lan panyebaran sistem pertahanan rudal Amerika bisa uga diseret dening kuping menyang langkah-langkah pertahanan aliansi, banjur rencana kanggo nyuda sistem Rusia. nglawan rudal mungsuh lan kemungkinan skenario "ngrebut wilayah perbatasan lan nyebabake kerusuhan internal" nyebabake keprihatinan.

Alesan kanggo perlu kanggo nindakake pasinaon kuwi rampung dingerteni - kanggo mesthekake pangiriman unhindered saka rudal Western kanggo tlatah Rusia. Nanging apa, wis ana pilihan ing kene. Kaping pisanan, kira-kira 200 unit rudal Amerika kanthi muatan nuklir dikonsentrasi ing wilayah Eropa, sing ora dikendhaleni dening wong Eropa. Kapindho, sistem pertahanan rudal Eropa sing padha, sing bisa ditingkatake saka pertahanan menyang nyerang tanpa angel. Presiden Federasi Rusia Vladimir Putin ngomong babagan iki marang kepala 12 agensi berita paling gedhe ing Forum Ekonomi St. Petersburg ing 2016.

Nonton aktivitas turbulen NATO lan Amerika Serikat ing cedhak tapel wates Rusia ing taun-taun pungkasan, dadi ketok yen Amerika nyoba nglanggar paritas nuklir antarane Moskow lan Washington, sing wis pirang-pirang dekade njamin ora ana konflik militer global. Sawise entuk dominasi senjata nuklir ing Rusia, Amerika Serikat bakal ngamanake hegemoni donya kanggo awake dhewe, sing bakal digunakake sacara eksklusif kanggo pengayaan dhewe.
Pengarang:
39 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. marmalade
    marmalade 20 april 2017 05:38
    0
    Nah iki lumrah.. ngancam "tentrem"
    1. Dadi utawa ora
      Dadi utawa ora 20 april 2017 08:57
      +2
      "Pentinge wilayah khusus Kaliningrad kanggo kemampuan pertahanan Federasi Rusia
      PIKIRAN MILITER No 4/1995, kaca 9-13
      Laksamana F.N.GROMOV Panglima Angkatan Laut Federasi Rusia"""
      1. "Mangkono, Wilayah Khusus Kaliningrad dadi salah sawijining faktor utama kanggo njamin kapentingan Rusia ing wilayah kasebut, uga minangka penjamin utama masa depan Rusia ing Wilayah Kaliningrad. Ing wektu sing padha, peran KOR iki ora mung amarga owah-owahan ing kahanan geopolitik ing wilayah kasebut, nanging uga posisi anyar saka sawetara negara Baltik, organisasi politik lan publik ing hubungane karo Rusia, uga reorientasi kursus kawicaksanan manca - kepinginan kanggo aliansi nyedhaki karo negara Eropah Kulon, kalebu ing lapangan militèr, tanpa partisipasi Rusia.
      2.уть позиции стран Балтийского региона в отношении Калининградской области сводится к формированию общественного мнения в пользу ее демилитаризации, как необходимого «миротворческого» шага для обеспечения полной «нормализации» отношений между странами Балтии и Россией, а также укрепления «мира и стабильности» в регионе.

      Mangkono, kasunyatan manawa pasukan lan pasukan angkatan laut disebarake ing wilayah Kaliningrad umume digunakake dening negara-negara Baltik minangka pretext kanggo integrasi kanthi cepet menyang struktur NATO. Lan gagasan "peacekeeping" nggodho babagan demilitarisasi KOR ndhelikake tujuan sing spesifik - kanggo mbatalake armada Rusia saka wilayah strategis penting ing Segara Baltik menyang banyu sing ditutup lan beku ing Kronstadt lan St.
      http://militaryarticle.ru/voennaya-mysl/1995-vm/8
      707-znachenie-kaliningradskogo-osobogo-rajona-dlj
      a
      Kaliningrad - Hammer over Europe!
      1. liger
        liger 23 april 2017 17:59
        +1
        Kaliningrad, i.e. Koenigsberg East Prusia minangka kutha sing apik banget, USSR entuk ing pungkasan Perang Dunia II, sadurunge etnis Jerman manggon ing kana lan bangsa liya mesthi, nanging iki minangka kutha historis Jerman, sejarah pemukiman dening Rusia banget. menarik, carane imigran padha digawa ana, ing lapangan mbukak prakteke, carane padha nggawe farms bebarengan, kaya wong Jerman gritting untu, menehi adoh property lan tanah, uga, wong-wong sing manggon ana, lan banjur manggon lan dibangun bebarengan, iki menarik. , nanging akeh sing ora ngerti iki. Kaliningrad saiki minangka negara sing kapisah utawa apa wae, ana masalah.
    2. siberalt
      siberalt 20 april 2017 09:47
      0
      Kaliningrad ing mburi NATO. Nanging, padha ngatur iki kanggo awake dhewe (boiler, nyatane)! ngguyu
  2. LYOKHA padha
    LYOKHA padha 20 april 2017 05:40
    +3
    Pusat Riset AS RAND ndesek Pentagon kanggo netepake kapabilitas NATO kanggo nyegah sistem pertahanan rudal Rusia ing wilayah Kaliningrad,

    Lan kanggo apa?
    Iku ora brainer kanggo nyelehake bom atom AS ing RUSSIA karo impunity, dumunung ing tlatah JERMAN ... iku ora kanggo apa-apa sing Amerika miwiti modernisasi sing.

    Wilayah Kaliningrad lan CRIMEA nyekel NATO kaya kutu lan manggoni posisi strategis ing perang NATO ing mangsa ngarep karo RUSIA ... mung ndeleng peta lan ngerti.
    1. andrey
      andrey 20 april 2017 05:48
      +2
      Sawise entuk dominasi senjata nuklir ing Rusia, Amerika Serikat bakal ngamanake hegemoni donya kanggo awake dhewe, sing bakal digunakake sacara eksklusif kanggo pengayaan dhewe.
      - omong kosong apa? yen Rusia saiki duwe cukup dana kanggo "nol" negara, banjur apa neraka "dominasi"? Lha, bakal ana loro utawa telu, senjata nuklir saka Amerika Serikat, terus apa, kok aku kudu telung "revolver" nalika "duel"? paritas bakal dadi apa wae sing bisa diomongake.
      1. wuta67
        wuta67 20 april 2017 07:43
        0
        Kepiye carane mikir sing rada lemah? Aku duwe "garing" kaping pindho saka sampeyan, nanging massa sampeyan lan aku padha, pitakonan, sawise apa "bun" ing baris sampeyan bisa tekan kula?
        1. ngeculke
          ngeculke 20 april 2017 09:54
          +2
          Kutipan: wuta67
          Kepiye carane mikir sing rada lemah? Aku duwe "garing" kaping pindho saka sampeyan, nanging massa sampeyan lan aku padha, pitakonan, sawise apa "bun" ing baris sampeyan bisa tekan kula?


          Drin sampeyan bisa uga luwih dawa, nanging apa sing dadi masalah yen Drinku tekan sirah sampeyan pisanan!
        2. midivan
          midivan 21 april 2017 03:21
          +3
          Kutipan: wuta67
          Kepiye carane mikir sing rada lemah? Aku duwe "garing" kaping pindho saka sampeyan, nanging massa sampeyan lan aku padha, pitakonan, sawise apa "bun" ing baris sampeyan bisa tekan kula?

          Ora babagan dawa saluran, sampeyan kudu nguwasani kanthi trampil ya
          1. lopvlad
            lopvlad 22 april 2017 03:31
            +1
            Kutipan saka midivan
            Ora babagan dawa saluran, sampeyan kudu nguwasani kanthi trampil


            Ora ketompo carane trampil sampeyan nggunakake bedhil mesin, nanging iki ora bakal nylametake sampeyan saka piso sing wis dipasang ing gulu. Pasukan NATO sing cedhak karo tapel wates Rusia kanthi tepat sijine piso ing gulu Rusia.
            Apa sing kudu dilakoni
            Sijine piso menyang tenggorokan NATO, lan pasang formasi anyar lan kuwat ing arah kulon.
            Ora ana dalan liyane.
      2. Olgovich
        Olgovich 20 april 2017 07:51
        +2
        Quote: Andrey Yurievich
        kok aku kudu telung "revolver" ing "duel"? paritas bakal dadi apa wae sing bisa diomongake.

        loro revolver bisa nullify, lan katelu bisa diantemi.

        mbangun-munggah saka senjata nuklir lan bebaya cetha kanggo Eropah sing bakal FIRST lan mesthi bakal diobong metu ing agresi slightest saka sisih malah mung Amerika Serikat, njamin Rusia.
        Бешеная собака Запада сорвалась с привязи....
    2. antivirus
      antivirus 20 april 2017 14:00
      0
      arah strategis - Carpathian pass - menyang Balkan lan ing sadawane sumbu Moscow-Minsk-to-Berlin
  3. Zaurbek
    Zaurbek 20 april 2017 08:12
    +2
    Kaliningrad kanthi serius ngrampungake kegiatan Angkatan Udara NATO ing Eropa kanthi sistem pertahanan udara lan intelijen lan sistem Iskander sing ngancam lapangan udara, jembatan, markas, gudang (lan kabeh iki nganggo hulu ledak 500kg konvensional) ... lan NATO ora perang tanpa Air. meksa.
    1. Petugas cadangan
      Petugas cadangan 20 april 2017 10:39
      + 11
      Aku isin takon ... Nanging banget orane Rusia ora complicate, kanggo jam, aktivitas NATO?
      1. Zaurbek
        Zaurbek 20 april 2017 11:34
        +2
        wassat ora ing alis, nanging ing mripat.
      2. sadurunge
        sadurunge 21 april 2017 10:35
        +2
        "Isin banget kanggo takon" ...
        Aja isin karo "kompleks" dhewe.
        Aku pribadi ora isin karo Yarsy, utawa Iskander, utawa S-400 .....
    2. Walanin
      Walanin 20 april 2017 14:50
      0
      Ana sawetara Iskander, lan, kaya sing kita deleng, pertahanan udara ora bisa nglindhungi Tomahawks.
      1. Zaurbek
        Zaurbek 20 april 2017 14:56
        +4
        Ing Kaliningrad, iku bisa, kaya ing sembarang panggonan ngendi padha ngadeg. Bab liya yaiku terobosan diputusake dening akeh CD ... Nanging Federasi Rusia, ora kaya para korban agresi, ora bakal ngenteni nganti kabeh CD diwiwiti, nanging bakal ngrusak operator kasebut, sawise diluncurake pisanan .. .
        1. Walanin
          Walanin 20 april 2017 15:08
          0
          Ora bisa. Kanggo ngusir serangan massive, anti-misil corny ora cukup. Nah, ora ana sing mbatalake lengkungan bumi.
          Kutipan saka Zaurbek
          numpes operator kasebut, sawise diluncurake pisanan ...

          operator kudu numpes. kanggo diluncurake lan ora sawise. Lan yen ora rahasia, carane bisa numpes operator ing kadohan saka, ngomong, 1000 km?
          1. Zaurbek
            Zaurbek 20 april 2017 18:59
            +2
            Penerbangan, kapal selam nuklir, kapal selam diesel-listrik ...
            1. Walanin
              Walanin 20 april 2017 19:30
              0
              Yaiku, apa sampeyan mikir manawa armada Rusia, ing kahanan wiwitan permusuhan, bakal bebas ngliwati setengah Eropa?)
              1. Zaurbek
                Zaurbek 20 april 2017 20:04
                +1
                nang endi wae ing banyu pesisir bakal patroli
                1. Walanin
                  Walanin 21 april 2017 00:03
                  +1
                  sampeyan ora bisa tekan operator saka pesisir.
                  1. Zaurbek
                    Zaurbek 21 april 2017 06:46
                    +1
                    Ana kapal selam diesel-listrik, kapal selam nuklir, penerbangan jarak jauh ...
  4. shinobi
    shinobi 20 april 2017 08:28
    +2
    Nalika Geyropians ora duwe kepinginan kanggo meddle ing kita, Pakdhe Sam bisa sijine mripat ing ngendi wae. Ing bokong, contone. Lan supaya, dening cara. iku ora cetha apa iku worth. Ya, lan sing ngerti yen wadhah Kaliber padha mung demonstrasi?
  5. aszz888
    aszz888 20 april 2017 09:03
    +1
    Amerika Serikat bakal ngamanake hegemoni donya, sing bakal digunakake sacara eksklusif kanggo pengayaan dhewe.

    ... ya, ora kabeh gampang ... ana sing kudu dijawab ...
  6. ngeculke
    ngeculke 20 april 2017 09:48
    +2
    Pakdhe Sem kudu ngethok mripat iki, utawa luwih apik loro ..... mripat.
  7. Bongo
    Bongo 20 april 2017 10:40
    +2
    "Warta" iku, mesthi, banget "patriotik", nanging penulis ora ngerti apa sing ditulis:
    Kaping pisanan, kira-kira 200 unit dikonsentrasi ing Eropa rudal nuklir ASkang ora dikuwasani wong Éropah.
    Peter, bab kang tartamtu Amérika roket Apa kita ngomong babagan hulu ledak nuklir ing Eropa? Apa sampeyan pengin rincian liyane babagan sistem pertahanan rudal Rusia ing wilayah Kaliningrad?
  8. eleron
    eleron 20 april 2017 10:59
    +5
    Utamané disenengi: "... inciting kerusuhan internal." Aja gawe aku ngguyu! Panguwasa kita nindakake pakaryan sing apik banget kanthi ngunggahake rega bahan bakar, keperluan, panganan, lan liya-liyane.
  9. eleron
    eleron 20 april 2017 11:02
    0
    Utamané disenengi: "... inciting kerusuhan internal." Aja gawe aku ngguyu! Panguwasa kita nindakake pakaryan sing apik banget kanthi ngunggahake rega bahan bakar, keperluan, panganan, lan liya-liyane.
  10. Semenov
    Semenov 20 april 2017 12:29
    +1
    NATO minangka spacer antarane Kulon lan kita. Ide prasaja kudu dikirim menyang Kulon - agresi NATO marang Federasi Rusia nyebabake pukulan menyang Amerika Serikat lan mung banjur menyang NATO. Mungkin ing gasket lan kabutuhan bakal ilang.
  11. Ostromirov
    Ostromirov 20 april 2017 15:19
    +1
    Paman Sam duwe mripat ing Kaliningrad

    Kaliningrad "...pasang pakdhe sam karo piranti… ”.
  12. Komentar wis dibusak.
  13. Mikhail Anokhin
    Mikhail Anokhin 21 april 2017 07:05
    0
    Iku kaya "mripat glethakaken"? Ngrebut kutha ora kaya ngupas endhog Paskah!
    Deleng carane Aleppo dijupuk, malah ora nganti pungkasan!
    AJA gumun. AJA nggawe awakmu katon kaya wong bodho.
  14. Alex713
    Alex713 21 april 2017 09:44
    0
    Minangka salah siji opsi (utawa unsur lengkap) nanggepi rencana iki: sawetara (ora 12, minangka ngrancang, nanging luwih) nambah nomer kapal rudal cilik saka jinis 21631 (Buyan-M) karo rudal Kaliber. Bisa ditransfer lan "didhelikake" ing saluran banyu kali daratan ing bagean Eropa Rusia. Dijamin ambane sing diarani. Sistem banyu jero gabungan saka bagean Eropa saka Federasi Rusia (EGTS) - paling sethithik 4,5 meter, rancangan RTO iki 2,6 m (kanggo mbandhingake, jinis 22800 "Karakurt" - 4 meter). Iki bakal dadi eselon katelu saka serangan marang agresor. Bakal angel kanggo wilayah pertahanan Kaliningrad dhewe (eselon 1) kanggo nolak ing kondisi rudal NATO lan serangan udara sing gedhé kanggo nyegah pertahanan udara lan serangan marang posisi Iskander. Pasukan lan aset Armada Baltik lan Distrik Militer Kulon (eselon kapindho) uga kudu ngalami pengaruh agresor. Lan eselon katelu kanthi "Kaliber" - lan NATO kudu dielingake babagan iki ing tingkat diplomatik - bakal nyerang kabeh pangkalan angkatan udara, angkatan laut NATO lan posisi sistem rudal yen ana upaya kanggo nyerang Kaliningrad, ora ketompo. - saka darat, saka segara, saka udhara. Kayane lagi arep nyoba kekuatan. Ing kasus iki, kita kudu ngetutake conto Kim Jong-un - kerjane efektif banget ing "mitra" Kulon.
  15. sadurunge
    sadurunge 21 april 2017 10:28
    +1
    Kaliningrad ... ing mripate Pak Sam lan Pakdhe dhewe.
  16. yowis
    yowis 21 april 2017 10:32
    0
    Iku wektu kanggo ngganti jeneng Kaliningrad, contone, kanggo Stalingrad, lan deblock.
  17. Zulu_S
    Zulu_S 21 april 2017 13:48
    0
    Artikel liyane babagan NOTHING.
  18. Igor Anatolievich
    Igor Anatolievich 24 april 2017 00:08
    0
    Wilayah Kaliningrad sacara geografis nduweni keuntungan supaya negara-negara sing dadi tuan rumah pangkalan NATO ora bakal dihukum yen ana serangan ing Federasi Rusia saka wilayahe .. Pedhang Damocles liwat NATO Eropa.
  19. Victor-menang
    Victor-menang 24 april 2017 11:25
    0
    Matrasy lan kita wiwit ngembangake jinis senjata canggih, sing nyerang lan defensif, kanthi cepet, ing kondisi nggunakake kekuwatan teknologi komputer. Aku sing iki awal saka perang dingin 2nd. Apa krisis ekonomi iki bakal mungkasi perang donya? ora gelem.