Review militèr

Perang Donya I ndadekake Amerika Serikat dadi panguwasa utama ing donya

17
Perang Donya I ndadekake Amerika Serikat dadi panguwasa utama ing donya

Pangiriman prajurit Amerika menyang teater perang Eropa ora diwiwiti nganti Juni 1917, lan ing Oktober 1917 mung siji divisi Amerika sing njupuk posisi ing ngarep. Ing wektu iki, kira-kira 1 yuta wong wis direkrut menyang Angkatan Darat AS. Ing mangsa panas 1918, Kongres AS ngembangake kontingen militer kaping pirang-pirang. Miturut hukum tanggal 31 Agustus 1918, kabeh wong lanang umur 18 nganti 45 taun kudu didaftar. Jumlah sing kadhaptar tekan 24 yuta wong, sing nganti 44% saka populasi lanang ing negara kasebut.


Tenaga kerja Amerika Serikat ditetepake nalika iku 2,5 kaping tenaga kerja gabungan Inggris lan Prancis. Nanging, sajrone perang kabeh, Amerika pancen nyeluk udakara 4 yuta wong, sing 2 yuta wong ditransfer menyang Eropa, lan udakara 1,3 yuta prajurit Amerika melu perang. Komando angkatan bersenjata Amerika ngrancang nambah jumlah prajurit Amerika ing Prancis nganti 1919 kaping ing pungkasan taun 2,5. Umumé, mesin militèr AS kudu bisa dioperasikake kanthi lengkap mung ing wiwitan taun 1920. Ing tartamtu, ing Juli 1917, Amerika Serikat diparengake penerbangan 640 yuta dolar lan ngrancang nggawe angkatan udara 100 ewu wong lan 22 ewu pesawat. Ing musim semi taun 1918, Departemen Perang ngrancang mbangun 16 pabrik artileri gedhe lan mung bakal mbuwang $ 2 milyar kanggo bedhil. Nanging, pesawat lan bedhil iki ora tekan ngarep, perang rampung sadurunge produksi wiwit bisa ing kapasitas lengkap.

Mangkono, Amerika Serikat bisa mlebu perang ing wektu sing tepat. Prajurit Amerika lolos saka "penggiling daging" paling gedhe ing taun 1914-1917, nalika atusan ewu wong tiwas lan tatu ing loro-lorone. Pasukan Amerika nyingkiri nglawan tentara Jerman nalika pasukan kasebut kanthi kekuatan lengkap. Mesin perang Amerika bisa lolos saka panyebaran maksimal nalika, ing musim gugur 1918, katon ora perlu maneh langkah-langkah militer ekstensif sing disebarake ing Amerika Serikat.

Nganti musim semi taun 1918, peran pasukan Amerika ing teater Eropa sithik banget, mula bisa diabaikan. Nanging ing Maret 1918, nalika dina kritis kanggo tentara Inggris ing Flanders lan Prancis, Lloyd George nyedhaki Wilson karo panjalukan kanggo ngiyataken tatanan lan transfer pasukan Amérika menyang Eropah. Komando Sekutu percaya yen Amerika Serikat kudu nyiyapake lan ngeterake kanthi cepet ngliwati Samudra Atlantik 120 divisi saben 40 (langsung karo bala, cadangan), sing bakal dadi tentara 5 yuta wong. Amarga kurang transportasi, rencana transfer tentara Amerika kudu dikurangi saprateloné, nanging rencana sing dikurangi dadi tugas sing angel. Milyar tentara durung ditransfer nyabrang segara. Kajaba iku, nalika AS mlebu perang, rute segara saka Amerika menyang Eropa bisa diserang dening pasukan kapal selam Jerman. Ing taun 1917, armada kapal selam Jerman nyebabake karusakan serius ing Entente. Kapal sing anyar dibangun durung menehi ganti rugi kanggo kapal sing tenggelam. Kangge, iku perlu kanggo nransfer ora mung prajurit, nanging macem-macem persediaan militèr ing samodra. Kanggo saben prajurit Amerika sing dikirim menyang Eropa, rata-rata 25 kg pasokan saben dina.

Mulane, Amerika njupuk langkah-langkah dhasar kanggo njamin keamanan jalur laut. Kaya sing diucapake ing AS, "kita mbangun jembatan menyang Prancis". Armada Amerika ora melu ing perang lan blokade Jerman, iku melu ing pangayoman saka transportasi menyang Eropah. Amerika Serikat lan Inggris wis nggawe kemajuan sing signifikan ing dalan ngembangake pertahanan anti-kapal selam. Utamane, ing inisiatif saka bunderan militèr Amérika, kalebu Asisten Sekretaris Angkatan Laut Franklin Roosevelt (mangsa Presiden AS), metu saka Segara Lor menyang segara saka pesisir Norwegia kanggo tanjung lor-wétan Skotlandia iki ditambang. 70 ewu tambang nutup dalan ing jarak luwih saka 400 km. Luwih saka 80% tambang diprodhuksi ing Amerika lan dilebokake ing Segara Lor saka kapal-kapal Amerika. armada. Ing pungkasan taun 1917, transportasi pasukan saka Amerika menyang Prancis ana 50 ewu prajurit saben sasi, ing Mei 1918 ana 245 ewu wong, ing Juli - luwih saka 305 ewu wong. Wiwit wektu iku, nganti pirang-pirang sasi, rata-rata 10 prajurit dikirim menyang luar negeri saka Amerika Serikat saben dina. Ing Juli 1918, ana 1 yuta prajurit Amerika ing Prancis, ing Oktober - 2 yuta wong. Transportasi sing ngeterake pasukan Amerika menyang Eropa praktis ora kena pengaruh saka serangan kapal selam Jerman. Mung siji kapal karo prajurit Amerika sing ditabrak ing pesisir Irlandia saka serangan torpedo. Saka 100 prajurit Amerika ing kapal, XNUMX tiwas.

Sekutu nemokake cara sing efektif nglawan armada kapal selam Jerman - konvoi. Pengangkutan menyang Prancis nganggo karavan sing dijaga kapal perang. Amerika Serikat ngluncurake program angkatan laut raksasa kanggo 1 kapal, sing 500 kapal wis siyap sadurunge pungkasan perang. Kajaba iku, 1600 kapal dagang dimobilisasi lan diowahi dadi kapal bantu angkatan laut. Mung 12 sasi - wiwit 1 Juli 1917 nganti 1 Juli 1918 - Kongres nyediakake $ 3250 yuta kanggo pambangunan Angkatan Laut. Ing pungkasan Perang Donya, angkatan laut Amerika kalebu 2 kapal saka macem-macem kelas, lan luwih saka 600 wong ing armada. Industri galangan kapal AS dikembangake banget nganti ing wektu gencatan senjata, kapasitas produktife kaping pindho tinimbang galangan kapal ing saindenging jagad. Inggris pungkasane kelangan status "mistress of the seas", Amerika Serikat dadi kekuwatan maritim sing unggul.

Ing Prancis dhewe, Amerika ngluncurake konstruksi militer sing gedhe. Tentara Amerika dialokasikan ing sisih tengen sisih tengen garis ngarep Prancis, sing ana ing tapel wates karo Swiss. Pranyata iku mokal kanggo nampa yuta tentara Amérika ing plabuhan saluran lan ngirim liwat departemen lor Prancis. Pelabuhan kasebut kakehan karo kapal Inggris, lan dalan-dalan sing ana ing cedhake padha macet karo macem-macem kendaraan - tentara Inggris ngadeg ing sisih lor ngarep ing Picardy lan Flanders, lan Inggris melu nyedhiyakake. Mulane, Amerika diwenehi pelabuhan Prancis ing Teluk Biscay ing Atlantik lan Marseille ing Mediterania. Ing pelabuhan Atlantik, Amerika nggedhekake dermaga lawas lan mbangun dermaga anyar. Saka papan ndharat saka kapal menyang pesisir menyang ngarep, ril sepur anyar sing dawane 1600 km lan kabeh prasarana sing dibutuhake (gudang, rumah sakit, barak, lan liya-liyane). Wong Amerika ngentekake dhuwit kaping pindho kanggo pambangunan militer ing Prancis tinimbang kanggo pambangunan Terusan Panama. Saka Amerika Serikat digawa menyang Prancis: lokomotif uap, gerbong, ril, mobil, kabel kanggo telegraf lan telpon, peralatan kanggo pelabuhan, kargo militer, pranata, lan liya-liyane, umume, mayuta-yuta ton kargo.

Pentinge pertempuran tentara Amerika ing Prancis wiwit dirasakake mung ing musim panas taun 1918. Panglima tentara Amerika ing Prancis, Jenderal John Pershing, nganti musim semi 1918, melu latihan lan pambentukan pasukan sing teka saka Amerika Serikat dadi tentara independen sing kapisah. Ing spring saka 1918, pasukan Jerman tindak menyang kaputusan pungkasan ing ngarep Prancis. Komando Jerman ngarep-arep bisa ngalahake mungsuh sadurunge Amerika Serikat ngirim tentara gedhe menyang Eropa. Kanggo sawetara sasi gelut abot terus. Jerman malih tekan Marne, nyedhaki Paris. London lan Paris njaluk Washington supaya nyepetake transfer pasukan. Nanging, weker kasebut muspra. Jerman wis kesel. Nanging serangan iki intensified transfer pasukan Amérika kanggo Prancis lan mimpin kanggo kasunyatan sing Amerika mlebu perang gedhe. Tanggal 28 Maret 1918, Pershing nyedhiyakake Panglima Sekutu Jenderal Foch karo kabeh pasukan Amerika ing Prancis. Ing pungkasan Mei 1918, Amerika mbantu Prancis ngendhegake Jerman ing Château-Thierry. Ing wulan Juli, tentara Amerika manèh ngendheg mungsuh ing wilayah Château-Thierry. Ing pertengahan Juli, Sekutu ngluncurake serangan balik. Pershing pungkasanipun kawangun tentara Amérika kapisah, kang dipasrahake karo sektor sawijining gedhe ngarep. Ing pungkasan September 1918, 1,2 yuta prajurit Amerika, 2700 bedhil, 189 tank lan 821 pesawat. Iki minangka perang pungkasan lan paling gedhe ing tentara Amerika. Operasi sing ora pati penting ditindakake dening pasukan Amerika ing ngarep Italia.

Lloyd George nyathet: "Jumlah nyata pasukan sing melu perang ora ngepenakke pentinge kontribusi Amerika kanggo tujuan kita nalika perang. Anane luwih saka rong puluh divisi Amerika menehi kita ora mung kaunggulan numerik saka Jerman. Kawruh yen 20 divisi Amerika lagi dibentuk lan dilatih ing mburi garis kita, lan mayuta-yuta wong bakal ditransfer saka Amerika yen perlu, ngidini Prancis lan Inggris mbuwang cadangan pungkasan menyang perang ... lan menehi Jerman yen " pukulan kapak" sing dipeksa ambruk.

Sawetara asil saka perang

Amerika Serikat ilang sawetara wong - ing dina gencatan senjata (11 November 1918, Jerman nandatangani perjanjian gencatan senjata), kira-kira 70 ewu prajurit Amerika tiwas lan tiwas, udakara 200 ewu wong liyane sing tatu. Inggris kalah 10 kaping luwih, Prancis - 20 lan 14 kaping, mungguh.

Pamrentah federal mundhak saka $734 yuta ing taun 1916 dadi $12 milyar 698 yuta ing taun 1918 lan dadi $18 milyar 523 yuta ing taun 1919. Defisit ana $853 yuta ing taun 1916, luwih saka $9 milyar ing taun 1918, lan $13,3 milyar ing taun 1919. Sajrone pirang-pirang taun, Amerika Serikat nyedhiyakake silihan menyang negara manca meh $ 10 milyar. Kanggo nutupi defisit anggaran, 5 utang internal sing luwih saka 21 milyar dolar rampung. Papat pisanan diarani "pinjaman kebebasan", sing kaping lima - "pinjaman kamenangan". Utangan kasebut disebarake sacara resmi kanthi sukarela, nyatane, ana mekanisme sing kuat kanggo mengaruhi warga sing ora pengin langganan utangan (contone, sing diarani "pengadilan umum"). Amerika Serikat njaga standar emas nalika perang, nanging ora ana sirkulasi emas gratis sing nyata. Amerika Serikat ing 1917, senadyan imbangan positif gedhe saka perdagangan lan neraca pembayaran, dileksanakake larangan ing ekspor emas, kang dileksanakake nganti tengah taun 1920. Pengeluaran AS kanggo perang gunggunge, miturut macem-macem ahli, ing kisaran 22 nganti 41 milyar dolar, ora ngetung utangan marang sekutu. Ing taun 1928, Présidhèn Coolidge ngendika, manawa sampeyan nganggep kabeh biaya langsung lan ora langsung saka Amerika Serikat sing ana hubungane karo perang donya, banjur jumlah total bakal tekan $ 100 milyar. Angka sing luwih cilik kira-kira jumlah kabeh belanja pamrentah federal AS sajrone 125 taun nganti Perang Donya I.

Nanging, kudu eling yen beban iki tumiba ing wong Amerika, yen jumlah pengangguran saya tambah lan peternakan bangkrut, banjur elit finansial lan industri AS entuk bathi gedhe. Ing sawetara kasus, bathi iki mundhak luwih cepet tinimbang mbuwang AS ing perang. Miturut Komisi Perdagangan Federal, rata-rata penghasilan taunan perusahaan ing 1916-1918. ana 4 milyar 800 yuta dolar luwih saka income taunan rata-rata kanggo telung taun 1912-1914. Contone, saham biasa saka perusahaan wol Amerika nggawa 1915% ing taun 6, lan 1917% ing taun 55; bathi saben ton batu bara kanggo pemilik saka tambang batu bara kidul-kulon mundhak 1917 kaping ing 7 piyambak dibandhingake karo 1916; income kui dening bagean biasa saka Bethlehem Steel Corporation tekan 1916% ing 286; Produsen bubuk mesiu Dupont de Nemours mbayar deviden saben saham umum $1915 ing taun 30 lan $1916 ing taun 100. Ing sawetara taun perang, jumlah jutawan ing Amerika tikel kaping telu. Malah ana konsep anyar - "jutawan militer."

Ing sawetara taun, AS pindhah saka utang menyang kreditur. Wiwit wiwitan nganti wiwitan perang, Amerika Serikat ngimpor ibukutha saka Eropa. Ing taun 1914, investasi asing ing sekuritas Amerika ngluwihi $5,5 milyar. Utang AS gunggunge 2,5-3 milyar dolar. Perang kasebut kanthi radikal ngganti posisi finansial Amerika Serikat. Imbangan perdagangan aktif multi-miliar dolar ing 1915-1920. ngidini Washington ora mung mbayar utang marang Eropah, nanging uga nampa jumlah gedhe saka emas Eropah lan dadi kreditur paling gedhé ing donya. Imbangan aktif perdagangan manca AS ing 1915-1920. gunggungipun 17,5 milyar dolar. Kahanan iki terus sawise perang. Ing taun 1921, utang Eropa ing Amerika Serikat ngrambah jumlah gedhe kanggo wektu kasebut - 15 milyar dolar. Kajaba iku, infrastruktur paling penting ing Amerika Kidul - komunikasi railway lan kapal uap, pembangkit listrik, tambang, lan sapiturute, sing sadurunge dadi kagungane Eropah, liwati ing bagean gedhe kanggo Amerika. Amerika Serikat dadi "gurita finansial", sing mboko sithik ngganggu jagad iki. Tren iki terus sawise perang, lan Perang Donya II mung nambah katergantungan Eropah lan planet ing Amerika Serikat.

Kakuwatan gedhe lawas sing sadurunge ngaku dominasi donya - Inggris lan Prancis, negara sing mentas dibentuk kaya Cekoslowakia lan Polandia, kabeh negara kapitalis dadi utang menyang AS. Amerika Serikat wis dadi bankir ing donya, minangka lambang kaluhuran lan kasugihan. Washington lan New York dadi "pusat komando" anyar peradaban Barat (proyek), para elit Eropa Barat sing lawas mboko sithik pindhah menyang posisi "mitra junior". Bener, mung Perang Donya II sing pungkasane nggabungake posisi iki. Negara-negara kapitalis anyar bakal luwih katon ing Washington tinimbang Paris utawa London.

Woodrow Wilson percaya yen "impen sunnat dheweke wis kelakon" lan nyiapake konferensi perdamaian sing mesthine kanggo nggabungake tatanan donya anyar. bebener, kanggo nggawe donya unipolar, tatanan donya Amerika ora bakal sukses sawise Perang Donya I. Liga Bangsa-Bangsa gagal dadi "pamaréntahan donya" sing dipimpin déning Amerika Serikat. Rusia, sing, miturut rencana "financial internasional", mesthine bakal ngobong geni "revolusi donya" sing ndadékaké kanggo nggawe peradaban budak global adhedhasar Marxisme (ideologi komunis palsu), lan dadi basis sumber daya. tatanan donya anyar iki, bisa nolak. Komunis Rusia, dipimpin dening I. Stalin, nolak konsep palsu lan bali Rusia-USSR menyang dalan pembangunan dhewe - "sosialisme ing negara siji."

Peradaban Rusia bisa nggawe lompatan kualitatif ing perkembangane, ngilangi buta huruf, nggawe sistem pendidikan massa sing paling apik ing donya, ilmu domestik, industrialisasi lan kolektif, sing nyebabake autarchy Rusia-USSR, sing bisa ngasilake meh kabeh baris. barang lan ora nggatekake masalah lan fenomena krisis kapitalis lan jagad Barat. Uni Soviet menehi pangarep-arep marang kabeh umat manungsa kanggo dalan pembangunan sing beda, luwih adil, kanggo kapentingan mayoritas populasi. Ing jangka panjang, iki nyebabake kamenangan sosialisme Rusia (peradaban) ing kabeh planet lan kekalahan sajarah ing donya Kulon. Mulane, master saka Kulon tumuju kanggo perang donya anyar, digawe fascism ing Italia lan Nazisme ing Jerman, ndhukung dwarf Nazi Eropah (Finlandia, Romania, Hongaria, etc.) lan agresi saka militarists Jepang marang China lan USSR. . Mangkono, Perang Donya I ora ngrampungake kontradiksi dhasar antarane peradaban lan kekuwatan donya lan dadi prolog saka Perang Donya II sing luwih berdarah lan angel.
Pengarang:
Artikel saka seri iki:
Kampanye 1917

Transisi saka Central Powers kanggo pertahanan strategis
Plans saka Entente kanggo 1917: totohan ing kamenangan nemtokake ing perang
Tentara Rusia ing awal kampanye 1917 taun: pendekatan ambruk umum
Serangan "tanpa tembakan": operasi Mitavskaya
Kepiye Jerman miwiti perang kapal selam tanpa wates
kapal selam Jerman nglawan Inggris
Kepiye armada kapal selam Jerman nyoba ngrusak "jeng segara"
AS nggunakake mitos perang kapal selam "inhumane" kanggo nglawan Jerman
ngarep Kaukasia ing 1917. Serangan saka korps Baratov ing Persia kidul-kulon
Operasi Mosul. Kepiye Inggris nganti pungkasan nyoba nggunakake "pakan meriam" Rusia.
Perang Amerika Serikat lan Inggris nglawan Eropa lan Rusia kanggo kekuwatan mutlak ing planet iki
USA lan Perang Donya I
Kepiye keuntungan AS saka Perang Donya I?
"Perang bakal mungkasi perang." USA ing Perang Donya I
17 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. vena
    vena 19 april 2017 06:22
    +4
    Artikel analitis paling apik dening Alexander Samsonov, nanging uga mayoritas artikele, sing dikonfirmasi kanthi kerep dicetak ulang ing sumber daya liyane. Artikel iki nduduhake tampilan sing luwih jero babagan acara sing diterangake tinimbang sing biasane ditampa dening penulis liyane. Artikel kasebut minangka tandha tambah (+).
    1. tanit
      tanit 19 april 2017 15:25
      0
      Venya, kagum sampeyan marang artikel Samsonov mung negesake yen sampeyan lan dheweke minangka sektarian. Kanthi cara sing apik. Facts - lagi bab wangkal, nanging iku bisa kanggo pas karo teori. Apa sing ditindakake Samsonov.
      Ing prakara liyane, loro kanggo sampeyan lan marang - karo bab. hi
  2. liger
    liger 19 april 2017 07:10
    +3
    Iku menarik, nanging malah sadurunge Perang Donya I, Amerika Serikat isih kasil mencet negara Eropah ing pasar donya, iku cetha yen cepet utawa mengko Amerika Serikat bakal teka ing ngarep, aja lali yen US Federal. Cadangan digawe sakdurunge perang, lan arus metu ibukutha Inggris ing Amerika Serikat wiwit suwe sadurunge Perang Dunia I, mula kesimpulan yen Perang Dunia I lan Perang Dunia II bener-bener direncanakake lan ditindakake dening Amerika Serikat.
    1. vena
      vena 19 april 2017 07:44
      +3
      Quote: liger
      Amerika Serikat, sanajan sadurunge Perang Donya I, tetep sukses meksa negara-negara Eropa ing pasar donya, ... Federal Reserve AS digawe sadurunge perang.

      Ing kene, apa kahanane: Ing taun-taun pungkasan, Republik Ingushetia mung nambah tingkat pertumbuhan ekonomi, ngluwihi Amerika Serikat kaping 1,5 lan negara-negara Eropa luwih akeh, kanthi cara kasebut, kaping pindho. Loro-lorone Amerika Serikat lan Republik Ingushetia ngalami kesulitan finansial, kewajiban utang, lan mung minangka akibat saka perang Amerika Serikat mbayar, lan Republik Ingushetia umume ilang menyang lalen. Aku financiers mung banjur sijine ing Amerika, lan padha sengit marang Romanov kanggo dangu amarga saka kamardikan gedhe banget, kang nemen ngalangi bunderan financial donya saka nyolong ajeg (kanggo nampa income).
      1. liger
        liger 19 april 2017 07:52
        +3
        Lha ya aku setuju, kabeh perang iki diwiwiti dening bankir lan liya-liyane, mung Amerika Serikat sadurunge Perang Dunia I wis dipilih minangka basis lan benteng tatanan finansial lan jagad anyar, lan liyane mung masalah teknologi.
        1. BlackMokona
          BlackMokona 19 april 2017 14:05
          +4
          PDB ing pungkasan abad kaping 19 wiwitan abad kaping 20 (ing jutaan dolar AS diowahi dadi daya beli dolar 1990)
          1. wuh wuh
            wuh wuh 19 april 2017 16:21
            +1
            Matur nuwun, meja sing cetha banget.
  3. parusnik
    parusnik 19 april 2017 07:32
    +3
    King Kong lungguh ing gunung lan nonton macan perang, nalika macan saya ringkih, dheweke mudhun ing gunung lan kulit kabeh ...
    1. Reptiloid
      Reptiloid 19 april 2017 09:48
      +4
      Lan sawise nyopot kulit macan mau, King Kong bungah banget, wiwit ngadu macan liyane, uga kewan cilik, ngetokake kulite, ngedol, ngenggoni wilayah sing dienggoni, meksa anak macan. ngabdi marang dheweke kanthi setya lan tambah sugih lan kuwat saben dina.......mangan bangkai.Lho, kaya ngono.
  4. svp67
    svp67 19 april 2017 07:35
    +1
    Perang Donya I ndadekake Amerika Serikat dadi panguwasa utama ing donya
    Kanthi ngurmati karya penulis, aku isih ora setuju. Perang Dunia I durung ndadèkaké Amérikah Sarékat dadi panguwasa donya UTAMA. Akibaté, dadi cetha kanggo elit AS sing bisa dadi siji lan carane entuk iki.
    1. vena
      vena 19 april 2017 07:55
      +2
      Kutipan saka: svp67
      Perang Dunia I durung ndadèkaké Amérikah Sarékat dadi panguwasa donya UTAMA. Akibaté, dadi cetha kanggo elit AS sing bisa dadi siji lan carane entuk iki.

      "US Elite" - sapa iki? Perang diluncurake ora dening sawetara negara miskin. tokoh, lan wong-wong sing duwe dana nyata kanggo perang iki sing padha bisa nglampahi ing iki ora alesan masuk akal, lan ing kasunyatan, ora investasi cilik dibutuhake. Conto: perusahaan Krupp nampa tutup serius saka luar negeri. investasi, wiwit Kaiser Wilheim ora cukup dhuwit saka negara. treasury lsp.
      1. svp67
        svp67 19 april 2017 08:01
        0
        Kutipan saka vena
        Conto: perusahaan Krupp nampa tutup serius saka luar negeri. investasi, wiwit Kaiser Wilheim ora cukup dhuwit saka negara. treasury lsp.

        Kang ora nyegah "mitra jaban rangkah" saka strangling Krupp padha.
        Kutipan saka vena
        "US Elite" - sapa iki?

        Kaya sing kita ucapake "kapten bisnis gedhe"
  5. Olgovich
    Olgovich 19 april 2017 09:12
    +2
    Mangkono USA ngatur mlebu perang ing wektu sing tepat. Prajurit Amerika lolos saka "penggiling daging" paling gedhe ing taun 1914-1917, nalika atusan ewu wong tiwas lan tatu ing loro-lorone.

    Apa penulis ngelingi opuse dhewe? Amerika Serikat ora duwe tentara utawa angkatan laut ing taun 1914. Butuh telung taun kanggo nggawe dheweke (miturut penulis). Banjur padha perang. Lan pancen logis yen dheweke nyoba nylametake wong lan entuk keuntungan: iki sing ditindakake punapa mawon negara.
    Ing spring saka 1918, pasukan Jerman tindak menyang kaputusan pungkasan ing ngarep Prancis.

    Penulis pancen "ora ngelingi" thanks kanggo APA lan WHO nggawe wabah anyar saka pembantaian donya bisa: mbokmenawa, Jerman nglairake atusan ewu prajurit anyar utawa nambah yuta poods tambahan roti? Nyuwun
    Rusia, sing, miturut rencana "financial internasional", mesthine bakal ngobong geni saka "revolusi donya" sing ndadékaké kanggo nggawe global. peradaban budak adhedhasar Marxisme (ideologi komunis palsu), lan dadi basis sumber daya tatanan donya anyar iki, bisa nolak. Komunis Rusia sing dipimpin dening I. Stalin ditolak konsep palsu lan bali Rusia-USSR menyang dalan pembangunan dhewe - "sosialisme ing negara siji."

    Skripsi iki paling misterius ing artikel paling anyar saka penulis.
    Ing liyane awal artikel, komunis Rusia ing sirah karo Lenin lan nggawe masyarakat layanan lol (sing, padha apik), nanging - padha cetha wanted revolusi donya lan cetha Marxis. Saiki, miturut penulis, padha ala.
    Nanging uga Stalin ora tau nolak Marxisme lan Lenin.

    Pengawal Leninis, numpes ing taun 30-an, apa dheweke komunis Rusia utawa ora? 75% saka dijupuk Komite Pusat saka 17 Congress kang disebut. partai komunis Rusia utawa ora? Piye wae, penulis ngatur karo siji jeneng Russian - Dzhugashvili, lan liyane "komunis Rusia" tukang uga menarik. ya Sapa sing tukang bangunan misterius iki? Nyuwun
    Miturut cara, Yagoda resmi duwe judhul "Inisiator pisanan, organizer lan pimpinan ideologis industri sosialis taiga lan Utara». Iki, mesthine, mung tukang bangunan Rusia! lol ya

    -
    1. BlackMokona
      BlackMokona 19 april 2017 14:07
      +2
      AS ora duwe angkatan laut ing 1914? wassat
      Ana 10 Dreadnoughts piyambak ngguyu
  6. Konduktor
    Konduktor 19 april 2017 10:53
    0
    Kekuwatan finansial utama ing donya, ya, nanging dudu militer. Tentara lemah AS ora kuwat, artileri, tank, penerbangan, uga ora ing tingkat dhuwur. Apa iku armada. Sampeyan bisa, mesthi, kelingan tembung Napoleon, kanggo menang perang sampeyan kudu dhuwit, dhuwit lan dhuwit maneh. Roma lan Bizantium duwe dhuwit))
  7. Semenov
    Semenov 19 april 2017 12:42
    +1
    Terus mangga. kasengsem.
  8. veloboss
    veloboss 19 april 2017 15:20
    +1
    Matrosnya tansah ngatur kanggo nuduhake. Dheweke ngerti kapan kudu melu ... dheweke bakal njagong, ndeleng, dagang karo wong loro ... Dheweke bakal ngerti yen sisih siji wis ora bisa dipercaya maneh, lan wis garing. Lan ing pretext adoh-fetched padha bakal mratelakake perang marang iku, malah yen iki bisa, padha kudu ngrusak rakyate.