Review militèr

Eksperimental tiltrotor Bell XV-15 (AS)

32
Sajrone lima puluhan lan suwidakan ing abad pungkasan, sawetara perusahaan pesawat Amérika makarya ing nggawe pesawat anyar lepas landas vertikal lan kebangkrutan, nggabungake kabeh fitur paling apik saka pesawat lan helikopter. Sawetara varian arsitektur teknik kasebut diusulake lan diuji ing praktik, nanging kanthi suwe, karya kasebut mandheg. Helikopter anyar, kalah karo convertiplanes ing sawetara karakteristik, duwe kaluwihan sing signifikan ing liyane, mulane pangembangan skema alternatif wis mandheg. "pangarep-arep anyar" saka convertiplanes yaiku proyek Bell XV-15.


Wiwit wiwitan taun seket, Bell Aircraft wis ngembangake convertiplanes saka macem-macem skema. Mobil pisanan saka kelas iki digunakake rotors swinging ing bidang vertikal, disambungake dening transmisi kanggo engine siji. Banjur, pesawat karo mesin turbojet rotary lan baling-baling rotary ing saluran annular digawe. Minangka bagéan saka proyek kasebut, Bell nguji solusi desain anyar sing duwe kesempatan tartamtu kanggo nggayuh operasi praktis. Nanging, amarga sukses luwih pocapan ing lapangan construction helikopter, iku wis mutusaké kanggo ninggalake nggawe convertiplanes liwat wektu. Kepinginan kanggo ngirit dhuwit, nyederhanakake produksi lan operasi, uga nglindhungi pilot lan penumpang, ngluwihi kaluwihan ing karakteristik lepas landas lan kebangkrutan.


Prototipe kapindho tiltrotor XV-15. Foto dening NASA


Ing taun 1973, Bell entuk kesempatan anyar kanggo nggawe pesawat lepas landas vertikal sing ora konvensional. NASA, bebarengan karo US Army Air Mobility Research Laboratory, ngluncurake program riset anyar, tujuane kanggo nyoba salah sawijining desain tiltrotor. Pasinaon sadurungé wis ditampilake sing paling sukses ing syarat-syarat desain punika rencana, kang melu instalasi nacelles ing swiwi karo kelompok propeller dhewe. Tiltrotor jinis tiltrotor kasebut ("Sekrup puteran") bisa nuduhake kinerja sing paling dhuwur.

Rong dasawarsa sadurungé, insinyur Bell Aircraft ngembangake pesawat XV-3 kanthi nggunakake baling-baling oscillating mounts. Para inisiator program anyar ngrasa manawa pangembangan proyek iki bisa digunakake kanggo nggawe model eksperimen anyar. penerbangan teknologi. Thanks kanggo iki, ing taun 1973, Bell nampa kontrak anyar. Sesuai karo syarat dokumen iki, insinyur perusahaan kudu ngembangake proyek anyar pesawat eksperimen. Kajaba iku, perusahaan kapasrahake tanggung jawab kanggo nggawe convertiplanes sing berpengalaman. Kanggo nyederhanakake lan nyepetake karya, diusulake kanggo melu sawetara subkontraktor ing proses konstruksi.


Pengujian lemah prototipe, Oktober 1980. Foto dening NASA


Proyèk anyar nampa sebutan resmi Bell XV-15. Perusahaan pangembangan kasebut menehi jeneng kerja Model 301. Sebutan resmi kasebut nuduhake manawa proyek kasebut kalebu ing garis pangembangan eksperimen ing bidang penerbangan, dene sing kerja terus "tradisi" jeneng kasebut ing proyek sing padha sadurunge. perusahaan.

NASA lan Laboratorium Riset Angkatan Darat nyetel tujuan khusus kanggo proyek kasebut, dibentuk kanthi nggunakake aplikasi praktis teknologi. Perlu kanggo ngembangake mesin sing relatif gedhe, ukurane bakal pas karo kabin penumpang utawa kargo. Sampeyan perlu kanggo mbangun tiltrotor miturut skema "tiltrotor" karo nacelles mesin Rotary. Pelanggan uga nemtokake sawetara fitur liyane saka peralatan sing ana hubungane langsung karo panggunaan sing dituju.


Tata letak mesin. gambar NASA


Nganggep syarat NASA lan Laboratorium Riset Mobilitas Udara Angkatan Darat AS, tampilan akhir mesin eksperimen dibentuk. Sampeyan iki ngajokaken kanggo mbangun pesawat kabeh-logam karo swiwi dhuwur saka Sapuan mbalikke cilik. Nacelles sing relatif gedhe kudu dipasang ing ujung sayap, kanggo nampung mesin kanthi daya sing dibutuhake. Saben mesin dilengkapi baling-baling dhewe, cocok kanggo digunakake minangka operator utawa puller.

Kanggo tiltrotor anyar, fuselage asli dikembangake, sing nduweni kabeh unsur sing dibutuhake. Disaranake nggunakake struktur semi-monocoque kanthi unsur beban lan kulit sing saling nglengkapi. Fuselage nampa fairing irung cilik. Ing mburi fairing, diameter fuselage tambah ukuran sing dibutuhake. Kompartemen tengah ana bagean sing cedhak karo persegi panjang kanthi sisih cembung. Ing mburi swiwi lan landing gear utama, dhuwur lan ambane fuselage mudhun, mbentuk boom buntut sing jelas. Tata letak fuselage kasebut tradisional kanggo peralatan kasebut. Gandhewo diwenehi ing ngisor kompartemen instrumen lan kabin pilot; konco pilot ana volume kanggo payload, lan boom buntut nampung sawetara sistem tambahan.


Lepas landas vertikal, 1978. Foto NASA


Mesin eksperimen nampa swiwi saka elongation medium karo amba Sapuan negatif cilik saka sudhut anjog lan mburine. Wing iki dibangun nggunakake NACA 64A015 airfoil. Ing struktur wing kabeh-logam, papan kanggo nempatake sawetara tangki bahan bakar, uga saluran kanggo sistem kontrol kabel, shaft sinkronisasi, lan liya-liyane. Sisih mburi sayap rampung dikuwasani dening mekanisasi. Cedhak fuselage ana flaps sing nyimpang 75 °, ing sisih njaba konsol - flaperon, ngayun kanthi 47 °. Ujung sayap digawe ing wangun piranti karo gunung kanggo nacelle engine ngayun. Ana uga drive mekanik kanggo ngowahi gondola. Kanthi bantuan, sampeyan bisa mindhah gondola saka vertikal menyang posisi horisontal sajrone 12 detik.

Ing pesawat tingkat, bagean saka gaya angkat kudu digawe dening stabilizer persegi dowo ing wangun. Elevator dumunung ing pinggir mburi. Kanggo entuk kinerja maksimal, diputusake nggunakake rong keel sing dipasang ing ujung stabilisator. Sisih ndhuwur keel, sing metu ing ndhuwur buntut horisontal, dilengkapi kemudi.


Tes penerbangan prototipe kapindho, Oktober 1980. Foto NASA


Kanggo nyepetake pangembangan proyek kasebut, diusulake nggunakake peralatan pendaratan telung titik sing dipinjam saka tiltrotor Kanadair CL-84 eksperimen. Ing sisih ngarep fuselage, langsung ing ngarep kabin pilot, ana ceruk kanggo ngresiki meja ngarep kanthi rong roda diameter cilik. fairings gedhe padha kasedhiya ing sisih fuselage, nang kang rak utama karo loro gedhe wheels saben dibusak.

Ing pucuk swiwi, diusulake kanggo masang nacelles kelompok propeller kanthi pivotal. Gondola kabeh-logam dirancang kanggo nampung mesin, gearbox lan sawetara piranti liyane. Iku wis streamlined kontur njaba kawangun dening rong unit conjugated cedhak karo wangun ellipsoid. Unsur ndhuwur gondola duwe bolongan irung sing dicopot poros baling-baling kanthi bushing lan spinner. Uga ana bagean saka piranti gear. Mesin diselehake ing ngisor gondola; ing ngarepe ana intake udara gedhe, ing buntut - bolongan kanggo muncung.

Eksperimental tiltrotor Bell XV-15 (AS)
Penerbangan horisontal "kaya helikopter". Foto dening Wikimedia Commons


Tiltrotor nampa loro mesin turboprop Avco Lycoming LTC1K-4K kanthi daya lepas landas saben 1550 hp. saben. Ing mode darurat, mesin ngasilake daya nganti 1800 hp. engine kuwi pangembangan serial T53-L-13B, kang bedo ing desain gearbox. Sing terakhir digawe iku bisa kanggo Ngartekno nyuda kacepetan rotasi shafts, nggayuh kacepetan ditrima kanggo baling-baling. Nalika nggunakake sekrup minangka operator, kacepetan rotasi maksimum tekan 565 rpm. Ing mode narik, padha bisa nindakake ora luwih saka 458 révolusi saben menit. Kajaba iku, loro gearbox wis fasteners kanggo soyo tambah poros sinkronisasi. Two shafts kapisah mlayu saka wingtip menyang bagean tengah, ngendi padha disambungake dening transmisi mechanical tambahan. Anane sinkronisasi ngidini loro baling-baling bisa muter sanajan salah siji mesin dipateni.

Sistem bahan bakar kalebu sawetara tangki sing ana ing njero sayap. Iku bisa kanggo pas tank karo kapasitas total luwih saka 910 liter menyang volume kasedhiya. Kasedhiya kanggo kamungkinan ngisi bahan bakar terpusat kabeh tank nggunakake gulu siji ing console kiwa.


Ngalami XV-15 ing Le Bourget, 11 Juni 1981. Foto dening Wikimedia Commons


Ing hub gearbox gondola ana baling-baling telung bilah kanthi diameter 7,62 m, agul-agul persegi panjang sing digawe saka wesi entheng digunakake. Sekrup kasebut dilengkapi lengen lengkap kanthi swashplate. Ukuran baling-baling lan swiwine kaya ngono, kanthi mesin mlaku, sebagian besar pesawat kasebut diunekake. Iki mestine kanggo nambah tambahan ing gaya angkat lan nambah efisiensi mekanisasi.

Mesin kasebut mestine didorong dening rong pilot ing kokpit maju. Kursi pilot dumunung ing jejere, ing ngarepe ana panel instrumen gedhe lan sawetara panel tambahan. Kabin nampa glazing majeng karo kaca ngarep sudhut mlengkung, sisih lan ndhuwur jendhela. Papan kerja pilot dilengkapi kontrol jinis helikopter. Ing kabeh mode penerbangan, diusulake nggunakake tuas langkah siklik, gagang gas langkah lan pedal. Kajaba iku, pranata digawe kanggo sarana ngontrol posisi nacelles.

Ing mburi kokpit ana volume sing cukup kanggo nampung sawetara kargo utawa sawetara penumpang. Sampeyan iki ngajokaken kanggo njaluk menyang kompartemen kargo-penumpang saka fuselage liwat lawang ing sisih starboard. Pilot uga kudu nggunakake. Ing sisih pinggir fuselage ana sawetara jendhela. Kanggo metu darurat saka taksi, reset kaca diwenehake. Bisa ditindakake saka kabin lan nggunakake saklar eksternal.


Pameran liyane, Juni 1982. Foto dening Wikimedia Commons


Proyek Bell XV-15 kasedhiya kanggo nggunakake sistem kontrol "tradisional" kanggo convertiplanes. Pesawat kasebut nduweni kontrol "pesawat" lan "helikopter", sing ngidini kontrol lengkap ing kabeh mode. Sajrone lepas landas vertikal lan penerbangan, swashplate kudu digunakake kanggo ngontrol posisi bilah. Kontrol gulung ditindakake kanthi nggunakake owah-owahan sing beda-beda ing dorongan saka rong baling-baling. Kontrol pitch lan yaw ditindakake kanthi nggunakake tombol pitch cyclic. Sajrone akselerasi lan transisi menyang penerbangan tingkat, rudders aerodinamis saka swiwi lan buntut "digabungake" menyang kontrol. Ing transisi lengkap kanggo pesawat tingkat, kontrol pitch-by-pitch mung digunakake minangka sarana kanggo ngganti thrust.

Tiltrotor eksperimental dawane 12,83 m, ambane mobil, kalebu baling-baling, yaiku 17,42 m, dhuwure mobil ing parkiran yaiku 3,86 m, bobot kosong mobil yaiku 4,57 ton, bobot lepas landas maksimum. ana 6 ton. Dianggep manawa piranti kasebut bisa tekan kecepatan nganti 560 km / jam lan munggah menyang dhuwure luwih saka 8800 m. Jarak penerbangan ditemtokake ing tingkat 825 km.


Convertiplane ing dek kapal serbu amfibi USS Tripoli, 1 Agustus 1983. Foto dening Angkatan Laut AS


Pangembangan proyek Model 301 / XV-15 anyar rampung ing awal musim semi taun 1974. Ing wulan April, Rockwell International, melu kerja minangka subkontraktor, nampa kontrak kanggo perakitan fuselages lan buntut loro tiltrotor tiltrotor eksperimental. Rauh, spesialis saka organisasi iki wiwit gawé produk sing dibutuhake. Ing wulan Oktober taun sabanjuré, komponen kanggo pambangunan pesawat prototipe pisanan dikirim menyang pabrik Bell Aircraft.

Ing Oktober 1976, prototipe pisanan dicopot saka toko perakitan lan dikirim kanggo uji coba lemah. Pemeriksaa pisanan kudu ditindakake tanpa ngangkat menyang udhara. Mengko, prototipe diijini mabur nganggo tali. Kanthi bantuan stand khusus, peralatan dites ing kahanan sementara. Dadi, tanggal 3 Maret 1977, eksperimen XV-15 pertama kali mabur kanthi vertikal lan kasil ngrampungake transisi lengkap menyang penerbangan horisontal. Tes lemah uga kalebu nguji prototipe ing trowongan angin.


XV-15 dikawal dening UH-1 mabur munggah menyang kapal, 1 Agustus 1983. Foto dening US Navy


Ing tanggal 3 Mei ing taun sing padha, sampel eksperimen pisanan munggah ing udara tanpa asuransi. Saiki kabeh pemeriksaan, padha karo sing wis ditindakake, ditindakake kanthi pesawat gratis. Ing wektu sing padha, nganti wektu tartamtu, para penguji ora cepet-cepet nindakake transfer lengkap saka siji mode penerbangan menyang liyane. Penerbangan kasebut pisanan ditindakake mung dening prototipe penerbangan kapindho.

Prototipe kapindho Bell XV-15 diluncurake ing pertengahan April 1979. Ing rancangane, cocog karo sing pisanan, sanajan ana sawetara beda. Utamane, kompartemen kargo dheweke ora nampa set portholes. Mesin dikonfirmasi kabeh ciri sing diwilang, sing bisa dipindhah menyang mriksa anyar. Ing tanggal 24 Juli, tiltrotor eksperimen kapindho kasil ngrampungake lepas landas vertikal, disusul giliran nacelles lan transisi menyang penerbangan horisontal. Sawisé iku, program ekstensif peralatan testing ing pesawat tingkat diwiwiti. Karakteristik penerbangan ditemtokake ing kecepatan lan dhuwur sing beda-beda. Ing tartamtu, iku bisa kanggo entuk kacepetan maksimum 485 km / h. Kajaba iku, kamungkinan ngoper antarane mode ing sawetara saka sudhut dhuwur lan kacepetan wis dikonfirmasi. Wiwit musim gugur taun 1981, prototipe kapindho wis dioperasikake dening spesialis NASA lan Angkatan Darat.


Pesawat eksperimen mabur ing jejere kapal, 1 Agustus 1983. Foto dening US Navy


A tiltrotor janjeni dianggep minangka, ing minimal, basis kanggo mesin anyar cocok kanggo nggunakake dening pasukan. Ing mangsa panas 1982, tes wiwit ing salah siji saka dhasar saka angkatan bersenjata, kang iki ngrancang kanggo netepake pertempuran lan ciri operasional. Uga sajrone tes kasebut, XV-15 sing berpengalaman kudu ndharat lan mangkat saka dek kapal serbu amfibi USS Tripoli (LPH-10). Mesin kasebut apik ing mode lepas landas / kebangkrutan vertikal lan cendhak.

Sawise tes tentara rampung, peralatan kasebut bali menyang pabrikan kanggo ndandani lan perbaikan sing dibutuhake. Ing wektu iki, total wektu mabur loro prototipe wis tekan 289 jam. Sawise ndandani, convertiplanes mlebu tes anyar, sajrone direncanakake sinau babagan kemampuan transportasi peralatan kasebut. Antarane liyane, penerbangan kasebut dipraktikake kanthi enveloping terrain. Nyopir mobil ing mode kuwi ora luwih angel tinimbang ing cilik saka pesawat utawa helikopter.


Sajrone tes sing nglibatake Coast Guard, 10 Mei 1999. Foto dening Wikimedia Commons


Macem-macem tes saka rong mesin terus nganti pungkasan taun wolung puluhan. Sajrone pemeriksaan kasebut, pilot perusahaan pangembang, angkatan udara, penerbangan tentara, NASA, lan liya-liyane ana ing kokpit convertiplanes eksperimen. Nalika tes ditindakake sawetara dandan. Contone, ing taun 1987, pesawat nampa glathi anyar digawe saka bahan komposit. Unit pembangkit listrik lan transmisi, kontrol, lan liya-liyane uga dimodernisasi.

Program tes utama kanggo rong convertiplanes rampung ing wiwitan taun nineties. Sawisé iku, peralatan bali menyang pabrik Bell Aircraft, kang digunakake saka wektu kanggo wektu kanggo macem-macem tujuan. Contone, mesin duwe kesempatan kanggo melu kegiatan demonstrasi. Salah sawijining penerbangan kasebut rampung kanthi kacilakan. Ing tanggal 20 Agustus 1992, nalika penerbangan demonstrasi sabanjure, prototipe pisanan rusak. Nalika munggah menyang dhuwur sing wis ditemtokake, bagean-bagean sistem kontrol pitch kolektif salah sawijining propeller dirusak. Amarga owah-owahan dadakan ing baling-baling thrust, mobil muter lan tiba ing lemah. Pesawat kasebut rusak banget, nanging loro pilot kasebut bisa lolos kanthi tatu cilik. Mobil ora dibalèkaké, nanging kabin relatif kabèh digunakake ing construction saka simulator.


XV-15 ing US Coast Guard livery, 8 September 1999. Foto dening US Coast Guard


Ora suwe, industri Amerika wiwit ngembangake tiltrotor transportasi militer sing janjeni, sing banjur diadopsi kanthi jeneng V-22 Osprey. Ing tataran riset pendahuluan lan pambentukan tampilan teknis peralatan, perlu kanggo nindakake sawetara pemeriksaan lan tes penting. Prototipe isih saka Bell XV-15 tiltrotor tiltrotor dadi laboratorium mabur kanggo tes kasebut. Nganti taun 2003, pesawat kasebut nindakake macem-macem misi penerbangan lan mbantu para ilmuwan ngumpulake informasi sing dibutuhake. Tes kasebut bisa nggawe proyek anyar lan nggawa model peralatan penerbangan sing janjeni menyang produksi massal.

Kanggo meh seprapat abad operasi, XV-15 kaloro bisa ngembangake sumber daya, lan ora bisa melu tes apa wae. Kajaba iku, munculé prototipe lengkap mesin XV-22 wis bisa kanggo ninggalake operasi luwih saka peralatan lawas. Mobil sing ora dibutuhake maneh ditransfer menyang Museum Udara lan Angkasa Nasional Museum Smithsonian (Washington). Pesawat unik isih ana ing tampilan mbukak lan kasedhiya kanggo dipriksa.


Prototipe XV-15 pisanan ing Museum Udara lan Angkasa Nasional. Foto dening Wikimedia Commons


Ing taun suwidakan ing abad pungkasan, helikopter model anyar padha bisa kanggo nuduhake piyambak uga, minangka asil kang padha dadi bagéyan penting saka armada pesawat, lan uga sangsoro pesawat take-off vertikal alternatif saka mangsa nyata. Ing awal seventies, Angkatan Darat AS, bebarengan karo NASA, mutusaké kanggo ngembangaken versi anyar saka tiltrotor, cocok kanggo mecahaken sawetara tugas Applied. Mesin muncul Bell XV-15 wis ditanggulangi tugas diutus, nanging ora bisa nduweni kanggo njaluk menyang pasukan. Nanging, pengalaman sing dipikolehi sajrone nggawe lan nyoba nggawe proyek anyar sing padha. Produksi seri lan operasi aktif mesin V-22 Osprey ngidini kita ngomong yen proyek pilot wis ngrampungake kabeh tugas sing ditugasake.


Miturut situs web:
https://vertipedia.vtol.org/
http://airwar.ru/
https://airandspace.si.edu/
http://aviastar.org/
http://dogswar.ru/
Pengarang:
32 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. LYOKHA padha
    LYOKHA padha 20 april 2017 06:23
    0
    Sajrone evakuasi klompok pasukan khusus Korps Marinir AS ing Yaman, salah sawijining convertiplanes rusak banget lan banjur dirusak, miturut The New York Times. Mundhut pasukan khusus - siji tiwas lan telu tatu.


    http://bmpd.livejournal.com/2401817.html
    Kaya sing kita deleng, kendaraan kasebut ora cocog banget kanggo pertempuran, nanging kanggo logistik pasukan, sing paling penting yaiku ... minangka penghubung antara helikopter lan pesawat.
    1. vena
      vena 20 april 2017 07:57
      +3
      Quote: LYOKHA padha
      Nalika kita bisa ndeleng, mobil ora cocok banget kanggo pertempuran.

      Minangka kita bisa ndeleng, mesin saka kabeh kelas iki anyar banget sing wong ora ngerti carane lan ngendi kanggo nggunakake. Ing kawitan, iku pancene perlu kanggo gawé seri eksperimen, lan kanggo aplikasi, supaya ing proses operasi dadi cetha kemungkinan kuwi sing ing awal padha cetha ora samesthine dening sapa. Minangka kanggo "link penengah antarane helikopter lan pesawat" - Aku ora mikir sing iki tembung pas, ing mratelakake panemume sing pesawat utawa helikopter mung tiltrotor durung rampung, lan loro watesan iki ora karakteristik tiltrotor. .
      1. LYOKHA padha
        LYOKHA padha 20 april 2017 08:01
        0
        Convertiplanes mbutuhake pilot kelas dhuwur sing dilatih khusus lan berpengalaman kanthi katrampilan kanggo pilot pesawat lan helikopter. "Inch Last" ora bisa diputer ing tiltrotor a.


        Iki mbatesi panggunaan tempur kanthi drastis ... bakal larang banget kanggo nglatih pilot. hi
        1. Pete Mitchell
          Pete Mitchell 21 april 2017 10:30
          +6
          Ngapunten LYOKHA, nanging Osprey wis akeh melu ing operasi nyata lan wis buktiaken dhewe uga, ora tanpa losses, nanging mobil tenan anyar. 160 SOAR mimpin wong-wong mau ing saindhenging donya lan marem. Pilot ora luwih larang kanggo dilatih tinimbang pilot helikopter, nanging Osprey minangka juara ing babagan biaya unit fly away lan biaya operasi: usaf sumpah ora bakal ana mesin tambahan kanthi rega pejuang, ii .. padha mbangun Helikopter H-53k anyar luwih larang tinimbang f-35 ngguyu
          1. SVVP
            SVVP 21 april 2017 13:08
            +1
            Kutipan saka Pete Mitchell
            Nuwun sewu LECH, nanging Osprey wis akeh melu ing operasi nyata lan wis kabukten kanthi apik, ora tanpa mundhut,

            Aha! Wis 5 potong "out of the blue" mung barang cilik ambruk - lan tanpa gelut nglirik . lol Banjur hidrolika, banjur tukang listrik, lan malah ala elektronik supaya sampeyan mudhun, lan iki karo duplikasi telung! belay ...
            1. Prokletyi Pirat
              Prokletyi Pirat 21 april 2017 13:31
              0
              SVVP lan aja mbingungake masalah konseptual, teknis, teknik lan produksi ... Osprey ora duwe loro sing pertama, nanging sing nomer loro, nanging iki diarani "penyakit bocah."
              1. SVVP
                SVVP 21 april 2017 14:25
                0
                Quote: Prokletyi Pirat
                SVVP aja bingung masalah konsep, teknis, teknik lan produksi...

                Ayo! eseman Nanging apa apa karo pengalaman mundhut wong-wong sing padha kurban pseudo-ambisi saksi "kapercayan"???...

                Quote: Prokletyi Pirat
                teknik (3) lan manufaktur (4) masalah ... Osprey ora duwe loro pisanan, nanging loro liyane, nanging iki disebut "penyakit kanak-kanak."

                Aneh nglirik , kanthi pendanaan, dhukungan negara lan pengalaman sing sugih Bell и Boeing - "penyakit bocah" kuwi ora kudu ana! Utamané ing mobil Simpenan! Sampeyan jam, ora ngapusi forum? Sampeyan bisa nyoba lan mriksa asumsi ing kothak wedhi - sampeyan bisa njaluk wedhi ing mripat saka gagal, lan ing kasus karo Osprey ana luwih saka "telung puluh" losses manungsa, lan ora mung idlers - nanging specialists Highly qualified ing kang. dana padha ngginakaken, lan akeh kanggo latihan!
                1. Prokletyi Pirat
                  Prokletyi Pirat 22 april 2017 19:43
                  0
                  "pengalaman paling sugih","penyakit bocah","mobil produksi"- tembung loro "faktor manusia"bener duwe soko kanggo ngomong? Yen ora, aku uga bisa nyebut verbiage minangka bukti bumi warata.
                  1. SVVP
                    SVVP 22 april 2017 20:06
                    0
                    "pengalaman paling sugih", "penyakit kanak-kanak", "mobil serial" - rong tembung "faktor manungsa", bener duwe soko kanggo ngomong? Yen ora, aku uga bisa nyebut verbiage minangka bukti bumi warata.
                    keprungu
                    Kutipan saka SVP
                    Upaya pungkasan ing pemulihan!
                    Inggih???!!! Khoshaby odzin primeeeer!!!


                    ... kesempatan sing disia-sia, Pak "transparan" basa
      2. SVVP
        SVVP 20 april 2017 08:21
        0
        Kutipan saka vena
        Quote: LYOKHA padha
        Nalika kita bisa ndeleng, mobil ora cocok banget kanggo pertempuran.

        Minangka kita bisa ndeleng, mesin saka kabeh kelas iki anyar banget sing wong ora ngerti carane lan ngendi kanggo nggunakake. Ing kawitan, iku pancene perlu kanggo gawé seri eksperimen, lan kanggo aplikasi, supaya ing proses operasi dadi cetha kemungkinan kuwi sing ing awal padha cetha ora samesthine dening sapa. Minangka kanggo "link penengah antarane helikopter lan pesawat" - Aku ora mikir sing iki tembung pas, ing mratelakake panemume sing pesawat utawa helikopter mung tiltrotor durung rampung, lan loro watesan iki ora karakteristik tiltrotor. .

        lol bab sing nggumunake, vena! Banjur sampeyan ngukum kabeh sing ana gandhengane karo topik kasebut Tiltrotor - tengen ana, pendekatan banget sober lan prudence! Sampeyan wis mutusake komitmen, sayang nglirik
    2. Grosser Feldherr
      Grosser Feldherr 20 april 2017 12:36
      +2
      Apa sampeyan pengin ujar manawa helikopter utawa pesawat biasa ora ngalami karusakan nalika perang? opo
      Saiki, mung siji model tiltrotor sing beroperasi ing donya, lan iku transportasi militer. Kepiye carane bisa nulis manawa ora cocog kanggo pertempuran yen convertiplanes pertempuran durung digawe?
      1. LYOKHA padha
        LYOKHA padha 20 april 2017 18:02
        0
        Kepiye carane bisa nulis manawa ora cocog kanggo pertempuran yen convertiplanes pertempuran durung digawe?

        Dadi kenapa dheweke dilebokake ing Angkatan Darat AS kanggo logistik utawa pangiriman unit sabotase?


        Kepiye carane mesin sing durung diuji digunakake ing kasus kaya ngono ... bodho lan mbebayani banget.
        1. SVVP
          SVVP 20 april 2017 18:31
          +1
          Quote: LYOKHA padha
          Dadi kenapa dheweke dilebokake ing Angkatan Darat AS kanggo logistik utawa pangiriman unit sabotase?

          nglirik Kira-kira padha karo "Hammers" - kanggo nggawa "kuldi", ora mlaku kanggo tekan panggonan acara sing bakal teka, "bareng lan rame", supaya kabeh wong bisa ndeleng lan krungu yen "omericons ing Maret!", wassat yaiku, ing udhara lol

          Quote: LYOKHA padha
          Kepiye carane mesin sing durung diuji digunakake ing kasus kaya ngono ... bodho lan mbebayani banget.

          Apa sampeyan ora bakal nindakake, kanggo "pamer kikuk"lan commerce, ibu lan yeti??? nangis
  2. barabaner
    barabaner 20 april 2017 23:39
    0
    Miles gugup ngrokok ing pinggir. Lan Kamov lagi ditindakake ...
    1. SVVP
      SVVP 21 april 2017 04:56
      +1
      Kutipan saka barabaner
      Miles gugup ngrokok ing pinggir.

      ... lan Boeing lan Bell ngetung "mayit" lan Osprey sing rusak ??? Luwih saka 30 - sawetara, 7 - liyane ...
      1. Prokletyi Pirat
        Prokletyi Pirat 21 april 2017 13:32
        0
        ora perlu propaganda lan demagog, ora ana peralatan sing ora bisa digempur, ora ana peralatan darurat, ora ana peralatan tanpa penyakit bocah cilik.
        1. SVVP
          SVVP 21 april 2017 14:36
          0
          Quote: Prokletyi Pirat
          ora perlu propaganda lan demagog, ora ana peralatan sing ora bisa digempur, ora ana peralatan darurat, ora ana peralatan tanpa penyakit bocah cilik.

          ... propaganda apa, sawise ngirim statistik resmi menyang kabeh jagad media sanajan ing WIKI ???
          1. Snakebyte
            Snakebyte 21 april 2017 20:51
            +1
            Kabeh iku relatif.
            7 numpes V-22 saka luwih saka 300 diprodhuksi (2,33%), kang siji mundhut pertempuran;
            5 ngrusak Mi-28 saka udakara 120 sing diprodhuksi (4,16%) sing 0 kalah ing pertempuran.
            Sanajan penerbangan nggunakake kritéria sing beda - jumlah kacilakan saben jam penerbangan, nanging ora ana data babagan penerbangan kasebut. Aku mikir tokoh kasebut bakal beda-beda, Amerika mabur luwih aktif.
            Perlu dipikirake manawa Mi-28 adoh saka desain revolusioner, helikopter kanthi desain klasik.
            1. SVVP
              SVVP 22 april 2017 08:41
              0
              Kutipan saka Snakebyte
              Kabeh iku relatif.

              Coba mbandhingake opo :
              1.V-22 - transporter; Mi-28 minangka kendaraan tempur murni;
              2.V-22 - pesawat, "... carane kaleksanane susu!"; Mi-28 - penerbangan "... ing aerobatik langgeng"
              3.V-22- duplikasi listrik, elektronik, hidrolik - telu; Mi-28 - ora ana ing ndhuwur!;
              Aku bisa nerusake, nanging ing ndhuwur luwih saka cukup kanggo sawetara paragraf! Lan kanggo mbandhingake macem-macem kelas pesawat, minangka upaya kanggo "... Nganggo gajah lan doe sing gemeter dadi siji sabuk"! keprungu
              4.
              5.
              1. Snakebyte
                Snakebyte 24 april 2017 22:44
                +1
                1. Dadi apa? Ora ana Mi-28 sing ilang saka karusakan pertempuran, ora kaya.
                2. Mung tim aerobatik sing melu aerobatik ing Mi-28. Siji mundhut bisa ditulis mati kene, nanging sabab iku Gagal setir.
                3. Wah lucu tenan. Helikopter tempur ora duwe redundansi sistem utama? Njupuk menyang akun sawetara diperlokaké saka gegaman utama (ATGM "Ataka"), kang kurang saka sawetara diperlokaké saka sistem pertahanan udhara mungsuh potensial, partisipasi ing musuhan wis contraindicated kanggo "helikopter pertempuran".
                Inggih, lan babagan perbandingan "kelas beda" - mesin saka kelas "tiltrotor", industri domestik durung nguwasani. Malah helikopter klasik, lan sing ing syarat-syarat linuwih, kalah revolusioner (minangka sofa patriots kaya ngomong - "unparalleled") teknologi mungsuh.
                1. SVVP
                  SVVP 25 april 2017 06:15
                  0
                  Kutipan saka Snakebyte
                  Dadi apa?

                  Kutipan saka Snakebyte
                  Mung tim aerobatik sing melu aerobatik ing Mi-28.

                  Kutipan saka Snakebyte
                  Wah lucu tenan. Helikopter tempur ora duwe redundansi sistem utama? Njupuk menyang akun sawetara diperlokaké saka gegaman utama (ATGM "Ataka"), kang kurang saka sawetara diperlokaké saka sistem pertahanan udhara mungsuh potensial, partisipasi ing musuhan wis contraindicated kanggo "helikopter pertempuran".

                  ))) Rungokake, sampeyan paling ora dhewe(!), dirancang? (tusuk untu saka match lan slingshot - ora count! Amarga isih troglodytes lan bocah-bocah"plagiat"kanca-saka-kanca ing siji wektu.) Apa sampeyan istimewa ??? Utawa mung "khusus"klawu"??? Yen ngguyu" nangis loro "- dadi ngguyu!)) Cukup aja lali babagan folklor Rusia babagan" - Ngguyu tanpa alesan - ...", etc. (C) /Ngomong, folklor Rusia/
                  Yen mangkono, apa sing sampeyan omongake? mulberry nyoba aplombed kanggo ngadili ???... Aja duwe idea slightest carane masalah aerodinamis ditanggulangi? Solusi teknis? Sopromat, ing pungkasan? (ora kanggo sebutno carane solusi siap-digawe digawa menyang sempurno!)
                  Lan paling ora padha krungu yen sadurunge pindhah saka siji kelas mobil menyang liyane, butuh sasi kanggo sinau maneh, wis karo pilot qualified ??? Lan Mi-28, miturut spesialis, isih mesin "mentah" durung dikembangaké kanthi. Dadi "... babagan apa"turu"???
                  Lan luwih, "paling soko"Babagan Ka-50 lan Ka-52, krungu,"ing aspek sing padha“Kaya Mi-28??? Ya padha! Demagogy - iki dudu ilmu, nanging sampeyan - sampeyan sukses paling ora ing entom:
                  Kutipan saka Snakebyte
                  Inggih, lan babagan perbandingan "kelas beda" - mesin saka kelas "tiltrotor", industri domestik durung nguwasani. Malah helikopter klasik, lan sing ing syarat-syarat linuwih, kalah revolusioner (minangka sofa patriots kaya ngomong - "unparalleled") teknologi mungsuh.

                  Sanajan, ing kene aku duwe pitutur marang kowe:
                  1. Nemokke lan substantiated tiltrotor, nampa paten kanggo penemuan.
                  2. Yen industri domestik ora nindakake, aku kudu nindakake dhewe, "partisan", kanggo njupuk munggah, ing pungkasan taun aku bakal bisa, yen Gusti Allah ngersakake, kanggo nandhakake kanggo ketik и ЛГ
                  Takshta yen"nyoba"kanggo nindakake sesuatu"pratelan sing dibuktekake"- njupuk alangan kanggo mbecikake karo kamulyan lan bener sabdho (nuwun kanggo taftology;) - digunakake ora bisa karo "sadulurmu" !!!) singtinimbang ndeleng review umum, kanggo sijine iku entheng, ora kompeten! ;D ;D ;D
                  1. Prokletyi Pirat
                    Prokletyi Pirat 25 april 2017 14:24
                    0
                    Mesthi, sampeyan ngomong kabeh kanthi bener, nanging sawise sampeyan dhewe wis demagoguery, tembung sampeyan ora ngyakinake ...
                    1. SVVP
                      SVVP 25 april 2017 17:57
                      0
                      Quote: Prokletyi Pirat
                      Mesthi sampeyan bener, nanging sawise sampeyan nindakake demagoguery, tembung sampeyan ora ngyakinake ...

                      ... nanging bakal nuduhake "Pak Transparansi"kanggo" iki banget "ku
                      Quote: Prokletyi Pirat
                      demagogy

                      ing kabeh ngandika bener, lan kang terus-terusan mimpin??? Wah, menarik kanggo ndeleng! ))) Inggih pecahan huff!!! ;D ;D ;D
                      1. Prokletyi Pirat
                        Prokletyi Pirat 25 april 2017 18:33
                        0
                        rong kiriman pisanan ing thread iki
                        Kutipan saka SVP
                        Kutipan saka barabaner
                        Miles gugup ngrokok ing pinggir. Lan Kamov lagi ditindakake ...

                        lan Boeing c Bell ngitung "mayit" lan rusak "Ospres" ??? Luwih saka 30 - sawetara, 7 - liyane ...
                      2. SVVP
                        SVVP 25 april 2017 18:45
                        0
                        Quote: Prokletyi Pirat
                        rong kiriman pisanan ing thread iki
                        Kutipan saka SVP
                        Kutipan saka barabaner
                        Miles gugup ngrokok ing pinggir. Lan Kamov lagi ditindakake ...
                        lan Boeing c Bell ngitung "mayit" lan rusak "Ospres" ??? Luwih saka 30 - sawetara, 7 - liyane ...

                        ))) Vopche banjur, "loro kiriman iku pisanan", Aku ngetung nomer telulas wiwit wiwitan! wassat Ternyata sampeyan siji - "kanggo loro" sampeyan mikir wong bodho lan mandheg!!! lol Dugaan kasebut wis ana 12 sing sadurunge - sampeyan ora weruh! belay
                        Mesakake sampeyan, saka-catur-tembung! nglirik

                        ... lan durung, Aku ngaco munggah saperangan ing tokoh wassat , piye to??? nangis
                      3. Prokletyi Pirat
                        Prokletyi Pirat 25 april 2017 21:05
                        0
                        badut.mung badut..
                    2. Komentar wis dibusak.
                  2. Snakebyte
                    Snakebyte 25 april 2017 22:52
                    0
                    Kabeh cetha.
                    Prilaku khas troll Internet sing buta huruf yaiku transisi menyang kapribaden, tinimbang jawaban sing rasional.

                    Amerika kudu nglatih pilot kanggo hibrida saka pesawat lan helikopter, kaya sing durung tau katon sadurunge. Lan ora ana apa-apa, padha mabur, statistik kerugian diwenehi ing ndhuwur.
                    Mi-28, nyatane, Mi-24 sing wis suwe digunakake kanthi sistem senjata anyar lan tanpa kabin transportasi. Sanajan kita nganggep minangka mesin sing anyar, mula digawe ing taun 1982, sajrone 30 taun bisa nggawa peralatan kasebut - meh kabeh kacilakan disebabake kegagalan.

                    Luwih becik yen dheweke ora ngelingi babagan Kamov. Ka-50/52 4 mundhut saben 102 ditanggepi.

                    Aku duwe luwih saka "paling sithik" gagasan babagan aerodinamika, solusi teknis, lan malah kekuatan bahan, sanajan aku spesialis peralatan penerbangan. Lan aku ora ngadili apa sing aku ora bisa ngadili.

                    Mungkin sampeyan nemokke, paten lan ngrancang tiltrotor. Mung V-22 sing wis sukses mabur nganti pirang-pirang taun, nanging aku (lan, aku mikir, pembaca liyane) krungu babagan sampeyan kanggo pisanan. Lan "Aku disiksa dening keraguan sing ora jelas" sing bakal dakrungu ing mangsa ngarep.
                    1. SVVP
                      SVVP 26 april 2017 06:08
                      0
                      Kutipan saka Snakebyte
                      Kabeh cetha. Prilaku khas troll Internet sing buta huruf yaiku transisi menyang kapribaden, tinimbang jawaban sing rasional.

                      Aku babar blas setuju karo sampeyan! Aku ora muspra saka awal bab taldychu sing! SABZH, dheweke biasa ngomong nganggo pangilon - mbantu ngendhokke! keprungu

                      Kutipan saka Snakebyte
                      Amerika kudu nglatih pilot kanggo hibrida saka pesawat lan helikopter, kaya sing durung tau katon sadurunge. Lan ora ana apa-apa, padha mabur, statistik kerugian diwenehi ing ndhuwur.

                      Nanging iki ora bener! nglirik Amarga (Kutipan):
                      Ing taun 1951, ing Amerika Serikat, spesialis saka Transcendental Aircraft Corporation wiwit nggawe pesawat pertama kanthi baling-baling bali, sing wiwit dikembangake dening perancang perusahaan ing taun 1945. Bener, pesawat Transcendental Model 1-G minangka piranti pisanan saka skema kasebut,

                      Iki tegese pengalaman lan metodologi wis digarap ing piranti Transcendental Model 1-G sing pisanan!
                      V-22 ("Osprey" (saka basa Inggris osprey - osprey) t.b., - wiwit mabur mengko, 38 taun sabanjure (Kutipan)
                      Tes penerbangan pesawat anyar diwiwiti tanggal 19 Maret 1989. Wis ing September, Osprey sukses nduduhake transformasi saka helikopter dadi pesawat sajrone penerbangan kasebut.


                      Kutipan saka Snakebyte
                      Mi-28, nyatane, Mi-24 sing wis suwe digunakake kanthi sistem senjata anyar lan tanpa kabin transportasi.

                      Salah, mobil pancen anyar, nggunakake unit serial, ing hubungan karo anyar, bab 45/55 - lan iki kasunyatan! ...lan aja lali
                      Kutipan saka Snakebyte
                      ing 30 taun padha bisa nggawa peralatan

                      "mbuwang metu" taun saka kahanan masalah ing ngendi negara iki diselehake, ing prentah saka bodho korup "pemimpin" saka Amérika-mimpin - Aku ngomong bab Yeltsin, kaya Gorbachev, lan karo Financing kabeh. proyek minangka kabèh.

                      Kutipan saka Snakebyte
                      Luwih becik yen dheweke ora ngelingi babagan Kamov. Ka-50/52 4 mundhut saben 102 ditanggepi.

                      Mobil mabur kanthi intensif - lan aku mikir sampeyan ora kudu bingung jumlah mobil - kanthi serangan! Ora kritéria kasebut, sampeyan ngerti ...)))
                      Wektu - faktor manungsa
                      Ing penerbangan fatal ing menit kaping 30 ing dhuwur udakara 50 m lan kacepetan kurang saka 60 km / jam, ing proses owah-owahan gulung intensif 116 derajat lan keturunan energik kanthi sudut nyilem gedhe, bilah rotor tabrakan lan helikopter ambruk. Pahlawan Rusia, Boris Alekseevich Vorobyov, tilar donya tanpa duwe wektu kanggo nggunakake sistem ngluwari.

                      - Kabeh! More nem!, sanajan cikal bakal, kaya
                      Ing salah sawijining sorti tanggal 6 Januari 2001, Ka-50 kanthi buntut nomer 25 tekan target saka papan sing dhuwur banget. Akibaté, pucuk salah sawijining lading rusak amarga pecahan sing kasebar. Ing lapangan udara Khankala, wilayah sing rusak dipotong lan helikopter kasebut mabur kanthi mandiri menyang lapangan terbang asal. Sawisé iku, "Papan 25" ngenteni telung minggu saka Torzhok kanggo pesawat nyisakke saka glathi.
                      и
                      Shooting saka spar saka lading (siji!) Ing telung panggonan
                      - ora menehi kasempatan kanggo kacilakan, apamaneh bilai! Dadi "pesen - dening!" ngguyu
                      Kutipan saka Snakebyte
                      Aku duwe luwih saka "paling sithik" gagasan babagan aerodinamika, solusi teknis, lan malah kekuatan bahan, sanajan aku spesialis peralatan penerbangan. Lan aku ora ngadili apa sing aku ora bisa ngadili.

                      ... kaluhuranmu lol Nanging mung! wassat

                      Kutipan saka Snakebyte
                      Mungkin sampeyan nemokke, paten lan ngrancang tiltrotor. Mung V-22 sing sukses mabur nganti pirang-pirang taun, nanging aku (lan, aku, maca liyane) krungu bab sampeyan kanggo pisanan.


                      Inggih, mesthi! Sapa sing bakal ragu-ragu! lol Paten kasebut dipikolehi mung ing 2015! Apa sing ana ing pekarangan saiki? Mekaten! Nanging uga apa sing wis ditindakake "partisanly" sajrone wektu iki, tanpa pendanaan sing tepat, nalika FPI nyedhiyakake 3 rubel mung kanggo pangembangan obyek kasebut, lan 000 rubel kanggo demonstrator sing berpengalaman pisanan - aku ngira yen aku nindakake luwih saka bisa, kanthi 000%, amarga minangka anak mbarep, aku mbaleni maneh
                      Kutipan saka SVP
                      ing pungkasan taun, Aku iku bakal bisa, yen insya Allah, kanggo certifies kanggo ketik и ЛГ

                      Dadi sampeyanskepsis", jelas metu saka panggonan, lan provokasi sing jelas
                      Kutipan saka Snakebyte
                      transisi menyang pribadine

                      Aku duwe pakurmatan hi , "spesialis peralatan penerbangan", Aku mikir, ing sawijining dina sampeyan bakal krungu ora mung babagan apa sing ora mung ora krungu, nanging malah ora mbayangno ing "impen wildest"! ngguyu
                      1. Prokletyi Pirat
                        Prokletyi Pirat 26 april 2017 16:55
                        0
                        sing. sampeyan ngembangake lan paten pesawat? Mangga nuduhake link kanggo gambaran sawijining, Aku wong bakal banget kasengsem kanggo ndeleng desain anyar.
                      2. Prokletyi Pirat
                        Prokletyi Pirat 26 april 2017 20:35
                        0
                        SVVP,
                        supaya goleki Kudu ngerti apa goleki, sebutno nomer paten utawa jeneng proyek ...
                        kaya ing kartun
                        Iki aku, tukang pos Pechkin! Digawa paket! Nanging aku ora bakal menehi sampeyan! Amarga sampeyan ora duwe dokumen
                    2. SVVP
                      SVVP 26 april 2017 06:51
                      0
                      ...lan liyane, aku"matur nuwun"Aku ora nggoleki! Aku mung kerja, nindakake bisnis. Yen aku bisa nulungi - sampeyan olèh, mung sing bisa - nganti aku sijine pikiran kanggo iku, aku malah ora ngira. nglirik amarga karya wis meh rampung.
                      1. SVVP
                        SVVP 26 april 2017 18:41
                        0
                        Prokletyi Pirat,
                        Pak"transparansi"! sedulur Sampeyan rampung digatèkaké, Nyuwun Aku wis nuding iki kaping pirang-pirang. Yen sampeyan duwe kepinginan - goleki nglirik , golek lan ngevaluasi - mbok menawa kita bakal ngrembug duka . Dadi, apa sing sampeyan tandur - "... reap the harvest" wong bodho ...
                      2. SVVP
                        SVVP 26 april 2017 19:25
                        0
                        Comprendo nglirik ? Ora kompromi???!!! belay

                        Opo wae kowe ngomong"ora preduli" ora njaluk iku! keprungu
                      3. SVVP
                        SVVP 26 april 2017 19:30
                        0
                        ...lan sampeyan ngerti kenapa? nglirik Ora mung sampeyan bajak laut, filibuster, corsair lan earpiece, digulung dadi siji, sampeyan uga dikutuk, lan rampung "nEcompentagen"ing subyek basa
  3. Komentar wis dibusak.
  4. SVVP
    SVVP 27 april 2017 04:37
    0
    Prokletyi Pirat,
    Apa sampeyan ngerti pasemon saka buku sing paling diwaca? Aku bakal ngutip sampeyan:
    Injil Matius (bab 7, v. 6), saka Khotbah Yesus ing Gunung: "...Aja menehi barang-barang suci marang asu, lan mutiaramu aja dibuwang marang babi, supaya aja nganti diidak-idak ing sikile, banjur dibalik lan nyuwek kowe.".

    Apa sampeyan ngandhani apa-apa??? nglirik
  5. SVVP
    SVVP 27 april 2017 06:07
    0
    Prokletyi Pirat,
    ...Wah, nglirik Aku bakal nyoba metu siji(!) lol manik kanggo ndeleng apa bunderan bakal liwat rawa recourse Aku kepingin weruh apa jenis "lendhut" aku bakal nglakoake munggah? lol
    http://www.findpatent.ru/patent/257/2570241.html
  6. Alex Shev
    Alex Shev 24 Januari 2018 10:20
    0
    Kauntungan utama convertiplanes yaiku jarak sing dawa kanthi kemungkinan lepas landas lan kebangkrutan vertikal. Kanggo kelompok sabotase kanthi gaman abot, iki minangka kauntungan gedhe. Ora jelas kenapa skema papat sekrup ora dianggep. Skema kasebut bakal nambah kapasitas angkut lan safety penerbangan.