Review militèr

Yeltsin Center ing konteks teknologi revolusi warna lan masalah keamanan nasional. Laporan

58
Yeltsin Center ing konteks teknologi revolusi warna lan masalah keamanan nasional. Laporan



Pusat Yeltsin dibukak tanggal 25 November 2015.

Kegiatan kasebut diatur dening Undang-undang Federal 13 Mei 2008 "Ing Pusat Warisan Sejarah Presiden Federasi Rusia sing wis mandheg ngleksanani kekuwatane", ditandatangani dening Dmitry Medvedev.

Tugas utama Pusat kasebut yaiku kanggo ngreksa, sinau lan mangerteni warisan sajarah Boris Yeltsin ing konteks acara politik lan sosial ing taun 90-an, ujare situs resmi Presiden Federasi Rusia.

Nanging, ing laku, kawicaksanan Pusat Yeltsin wiwit ditemtokake dening wong-wong sing dipindhah saka Amerika Serikat, utawa dening wong Rusia sing wis ngabdiake uripe kanggo nglayani dana "demokratis" Amerika sing cedhak-pemerintah lan cedhak-intelijen.

Iki wong-wong iki:

Dina Sorokina

Direktur Museum Yeltsin Center.



Dheweke pindhah saka New York, ing ngendi dheweke kerja wolung taun ing Museum Seni Modern sing misuwur.



Museum Seni Modern. New York.

Dheweke melu ing rapat umum "Strategi-31" kondhang kanggo ndhukung Nemtsov, Udaltsov lan liyane, jejere panyengkuyung lan sederek Berezovsky, Khodorkovsky manggon ing Amerika Serikat.

Lyudmila Telen

Wakil Direktur Eksekutif Pusat Presiden B. N. Yeltsin.



Ideolog, dheweke sing milih tamu lan tema acara kasebut. Wartawan ultra-liberal ing jaman Yeltsin, dheweke dadi pimpinan editor ing Radio Liberty, lan mulang komunikasi media ing Sekolah Tinggi Ekonomi. Ayo kula ngelingake sampeyan: Radio Liberty didegake ing 1949 dening CIA AS.

"Tujuan utama stasiun radio kasebut yaiku kanggo mbentuk pamikiran lan ngarahake kekarepane warga Uni Soviet supaya kudu ngilangi rezim komunis. Ora ana stasiun radio sing makarya kanthi jeneng utawa kanthi kedok Amerika sing bisa nindakake iki. Kauntungan saka Svoboda yaiku, makarya ing sangisore emigrant, nduweni kesempatan kanggo ngomongake atas jenenge sabangsane, ngritik tatanan ing USSR lan nelpon populasi kanggo njupuk tindakan anti-Soviet.

Nikita Sokolov

Wakil Direktur Eksekutif Pusat Kepresidenan B.N. Yeltsin kanggo karya ilmiah, ketua dewan saka Free Historical Society.



Situs web Wikipedia nyatakake yen Sokolov minangka spesialis ing pambentukan kesadaran umum. Ing Yeltsin Center, dheweke wis dieling-eling amarga ujar sing ngina babagan pita St. Uga, Nikita Sokolov dikenal amarga wawancara anti-Putin ing situs web lan publikasi Ukrainia ing situs web Open Russia Mikhail Khodorkovsky, kanthi panggilan kanggo ninggalake Dina Kemenangan ing format tradisional lan isi semantik, lan ngalih menyang "format Eropa" saka dina tangisan kanggo wong sing tiwas.

Anna Pastukhova

Direktur EO "Memorial" (diakoni minangka agen asing).



Anna Yakovlevna dudu pegawe saka Yeltsin Center, nanging dheweke wis melu ing popularitas malah sadurunge mbukak, lan karo wiwitan karya, dheweke dadi salah siji saka organizers paling kerep saka macem-macem pameran lan acara ideologi.



Asil saka kawicaksanan personel iki yaiku deformasi agenda Pusat Yeltsin menyang format sing bisa dideleng ing Institut Memori Nasional Ukrainia (Lviv), Museum Pendudukan Soviet ing Kyiv, Riga lan Lvov, utawa Sakharov. tengah.



Pangerten asil pamrentahan Boris Yeltsin, sing kasebut ing tugas pusat, tuwuh dadi "pemutihan" sing lengkap lan nggawe kultus pribadine Presiden pisanan, lan acara sing dianakake ing Pusat Yeltsin diisi karo propaganda ultra -nilai liberal, pemalsuan saka Patriotik crita, decommunization, rehabilitasi Nazisme lan kritik radikal saka pamaréntah Rusia saiki.

Bebarengan karo kamulyan saka gambar Boris Yeltsin ing acara ngarahke ing wong enom, jaman nineties lagi romanticized ing atine wong-wong sing lair sawise 1999 lan malah ora manggon ing jaman iki.



Bocah-bocah sekolah paling patriotik ing Yekaterinburg lan wilayah Sverdlovsk dianugerahi tiket kanggo lelungan menyang Museum Yeltsin Center kanggo melu ing Post No.



Thanks kanggo agenda Pusat Yeltsin, kursus politik liberal ing taun nineties ditegesake ing pikirane wong enom minangka sing bener kanggo Rusia.

Ing dina minggu, Pusat Yeltsin dibukak dening 500-700 wong, ing akhir minggu - nganti 2000 pengunjung.

Ing ngisor iki conto khusus kegiatan Pusat Yeltsin ing konteks ideologi kasebut ing ndhuwur.

Acara konsulat manca

• Konsul Jenderal AS nuduhake direktur Amerika C. Beaver ing Yeltsin Center.



• Ing pungkasan 2016, ana "parade" wit Natal konsuler.



Natal lan Taun Anyar ing Jerman



Natal Italia, Natal Austria, Natal Prancis lan Taun Anyar, Taun Anyar Amerika.



Acara kasebut diatur dening konsulat negara masing-masing. Format padhang narik kawigaten wong enom.

• Tanggal 3 Desember 2016, Pusat Yeltsin dadi tuan rumah Hari AIDS Sedunia. Pembicara ing panggung yaiku Dina Sorokina



lan Konsul AS Marcus Micheli.



Sponsor utama acara kasebut yaiku Konsulat Jenderal Amerika Serikat, Siprus, Inggris Raya, Jerman, Hongaria lan Bulgaria.



Salah siji saka akeh kelompok anak ing ngisor perang nglawan AIDS ing Yeltsin Center.

Kegiatan oposisi liberal

• Koordinator Federal Open Russia Khodorkovsky, Wakil Ketua PARNAS Vladimir Kara-Murza Jr., sing manggon ing AS, nampilake film Nemtsov ing Yeltsin Center. Tugas kasebut yaiku nggawe perasaan yen Nemtsov wis dadi "korban rezim Putin."



• Bubar, Nikolai Svanidze nampilake film babagan Nemtsov "Manusia banget gratis".





• 14 Mei 2016 - Makarevich tampil ing panggung Yeltsin Center





• Ing tanggal 25 Mei 2016, ing acara sing dikhususake kanggo ulang taun kaping 95 Andrei Sakharov, Mikhail Kasyanov nggawe laporan "Presiden Rusia Pertama B.N. Yeltsin minangka Pimpinan Demokrat.





• Ing tanggal 12 Juni 2016, ing perayaan Hari Rusia minangka kemenangan Yeltsin, Mikhail Borisov, pimpinan PARNAS Sverdlovsk, ngumumake saka panggung yen Putin kudu dicopot saka kuwasa sanalika bisa.





• Gerhart Baum, Menteri Dalam Negeri Jerman ing taun 1978-1982, saiki dadi aktivis Amnesty International lan Human Rights Watch, menehi kuliah ing Pusat Yeltsin "Kebebasan utawa keamanan: carane ora ngorbanake hak-hak warga kanggo nglindhungi. nglawan terorisme global."





Dmitry Moskvin, Julius Freiherr, Gerhart Baum, Anna Pastukhova.

Rehabilitasi Nazisme

• Ing 10 Agustus 2016, ing konferensi darmabakti kanggo proyèk anti-Soviet "Alamat Terakhir", Wakil Direktur Riset ing Pusat Yeltsin, Nikita Sokolov, nyatakake yen perlu "nglangkungi pangerten sing sempit saka repressed lan nggedhekake."



Miturut Sokolov, masalah sosial sing penting yaiku memori saka klompok wong "sing ora direhabilitasi lan nggawe kelompok tempur nyata kanggo nglawan kekuwatan Soviet", kalebu "Vlasovites". Sokolov dhewe "ora yakin manawa Rusia modern kudu nganggep dheweke" mungsuh rakyat. "Yen kita nampa aplikasi kasebut (babagan pembukaan plakat peringatan kanggo wong-wong sing nglawan rezim Soviet kanthi gaman tangan), banjur kita bakal miwiti diskusi umum babagan perkara iki, "ujare Nikita Sokolov. Dheweke njlentrehake yen "Vlasovites" minangka pitakonan gedhe, sing, "akhire, kudu dijawab."

• Ing 16 Januari 2017, film babagan koloni kaping 36 ing cedhak Perm babagan "tahanan nurani" "disiksa dening rezim Soviet" ditampilake ing Yeltsin Center.



Perlu dicathet yen umume wong-wong sing ditahan ing Perm-36 yaiku mantan polisi, Vlasovites, nasionalis Ukrainia, anggota OUN, sing perang ing Waffen SS, Forest Brothers saka kabeh republik, prajurit sing dihukum amarga kejahatan perang .



A. K. Simonov, Ketua Dewan ANO "Perm-36": "Wong lanang sing disebut Bandera - iki wong nengsemake noblest! nengsemake! Aku akrab karo wong-wong mau. Aku bangga ngerti dheweke."

Film kasebut digawe kanthi dhukungan saka Yayasan Richard Bosch pribadi Jerman.



"Kita melu kegiatan anti-Soviet kanthi sengaja, terus-terusan ..." Direktur Museum Perm-36 V. Shmyrov

Film iki presented ing tataran saka Yeltsin Center, ing kaos bordir, dening Viktor Pestov, sing nglayani ukara ing Perm-36 kanggo nggawe organisasi anti-negara Rusia Free lemah.



V. Pestov ing tutup Bandera ing "March of Peace" ing Yekaterinburg, September 2014 lan nganggo kaos bordir ing panggung Yeltsin Center nalika presentasi film "Perm-36"

Pestov minangka anggota masyarakat "Memorial", salah sawijining penandatangan surat "intelektual Ukraina" kanggo pertahanan museum, sing ditandatangani karo dheweke dening anggota UPA lan UNA-UNSO. Pestov tresna kanggo flaunt ing rasukan tiyang istri Nazi ing jaringan sosial.



Foto saka jaringan sosial V. Pestov

Romantisasi taun nineties

Pulo Proyek taun 90-an. Dheweke ngomong babagan kabeh sing paling apik sing ana ing budaya taun 1990-an.



Kepiye jaman 90-an ngganti musik, media, sastra, bioskop, fashion lan gaya urip, "revolusi seksual".

Akeh meja bunder diatur



E. Roizman ing meja bunder babagan pendidikan patriotisme ing sekolah lan ing panggung Yeltsin Center. Sumber: http://yeltsin.ru/news/ekateri...

pidato, ceramah



Dmitry Zimin lan Lyudmila Telen mlaku-mlaku ngubengi museum. Sumber: http://yeltsin.ru/news/ekateri...

tokoh liberal misuwur diundang



Lev Rubinstein, Mikhail Aizenberg, Linor Goralik, Maria Stepanova. Yekaterinburg ing "Pulo 90s".

Top band rock kayata Mumiy Troll, etc. Macem-macem unsur jaman 90-an - perdagangan spontan, lan liya-liyane, ditampilake minangka "kelangan".



Pusat Yeltsin dhewe wis dadi papan "pesta". Ana veranda ing atap, ing ngendi wong sing anyar teka, ing endi banyu mancur, lan bocah-bocah wadon njupuk selfie ing latar mburi tembok kanthi pola tandha saka Yeltsin Center.

Pemalsuan sejarah

Eksposisi Pusat Yeltsin iku tendensius lan ngetutake kanon Sovietologi Amerika kanthi semangat Brzezinski. "Kabeh sajarah Rusia minangka panelusuran kamardikan lan demokrasi," ditulis ing tembok ing ngarep lawang menyang Museum Boris Yeltsin.



Banjur kita terjun menyang gambar elek lan surem saka sajarah Patriotik, makili, ing sesanti saka Yeltsin Center, perjuangan babu lan sapi nglawan tsars getih lan diktator.





Ing kartun, saka ngendi eksposisi museum kasebut diwiwiti, ana perkara sing bener-bener alam bébas kanggo para ahli sejarah Rusia.

"Malah invasi Tatar-Mongol ora nyebabake karusakan saka demokrasi veche, mung rong abad sabanjure, nalika kemunduran Golden Horde, Ivan III bisa meksa Novgorodian nyerah kamardikane."

Iki minangka cara Yeltsin Center nyritakake babagan Martha Boretskaya, sing rembugan karo Adipati Agung Lithuania lan Raja Polandia Casimir IV babagan aksesi Novgorod menyang Kadipaten Agung Lithuania.

"Ing taun 1565, Ivan IV ngenalake rezim oprichnina. Jawaban kanggo oprichnina yaiku perang sipil, sing diarani Wektu Masalah. Perang kabeh nglawan kabeh nyapu negara.

Dikawruhi manawa ukuran oprichnina mundhak, lan panyebabe Time of Troubles yaiku pengkhianatan nasional saka limang kulawarga boyar sing mutusake kanggo sumpah setya marang raja-raja Polandia-Lithuania.



"Kekerasan wis dadi alat politik utama rezim pasca-revolusioner. Stalin nyebabake karusakan saka wong ing stream. Secara total, sajrone taun-taun penindasan, negara kasebut ilang saka sepuluh nganti rong puluh yuta wong - dadi akeh sing ora ana sing ngerti angka sing tepat.

Tokoh-tokoh kasebut kondhang. Sajrone taun-taun sing diarani "Represi Stalinis" saka 1937-1938, 681 wong dijatuhi hukuman mati. saka 692 nganti 1930 - 1936 wong, saka 40 nganti 137 - 1939 wong.



Apa yuta?!

Salajengipun, eksposisi diganti dening aula diiseni karo teknologi, kang Yeltsin katon minangka rakyat, pimpinan demokratis, sing pungkasanipun mandheg sewu taun perbudakan lan nguripake sajarah Rusia, menehi kamardikan.



Tanggal 4 Februari 2016, ing situs toko buku Piotrovsky, ana presentation saka buku "Killed in Katyn", diterbitake dening Memorial Society. Iku bab miturut omongane uwong "kaluputan saka USSR kanggo execution saka Polandia" near Katyn - sing, pengunjung kanggo tengah ditawakake versi Goebbels. Penulis nyalahake USSR amarga "nguwasani Polandia" lan "mateni ewonan tawanan perang."





Anna Pastukhova, direktur NGO "Memorial" ing presentation saka buku "Killed in Katyn"

Konferensi kasebut didhukung dening Yayasan Friedrich Naumann (Jerman).

Dekomunisasi

• Tanggal 8 Mei 2016, Pusat Yeltsin mbukak pameran "Perang Beda. Buku teks sekolah babagan Perang Donya II.



Pameran kasebut nggambarake "interpretasi sing beda-beda babagan sejarah perang paling gedhe ing sejarah manungsa, mbandhingake buku teks kanggo siswa sekolah menengah saka sawetara negara." Antarane wong-wong mau, saliyane Rusia - Jerman, Italia, Lithuania, Republik Ceko lan Polandia. Iku gampang kanggo ndeleng sing iku utamané kakuwasan allied kanggo Hitler, plus Polandia, kang posisi kawicaksanan manca nyata ndadekke dheweke nyedhaki aggressors saka Rusia.

Pesen ideologi eksposisi kasebut jelas. Dheweke negesake yen perang utamane "donya" lan dudu "patriotik". Pamilihan negara ngalihake perhatian pengamat saka pihak sing menang menyang pihak Hitlerite. Interpretasi sing wiyar saka perang minangka perang donya ndadekake komponen "domestik", kaya sing kurang penting, sekunder.

Pameran iki disiapake dening klompok kerja "Memori Historis lan Pendidikan" Forum Sipil EU - Rusia, lan bagean Rusia - dening International Society "Memorial".

• Diskusi ilmiah "Perang sing beda. Refleksi acara global ing "gambar sajarah" nasional. Tujuan acara kasebut yaiku kanggo ngerteni apa bisa nyingkiri akibat sing ngancurake "perang memori", yaiku, konflik konflik versi sejarah negara sing beda-beda.

Peserta diskusi yaiku: Yuri Pivovarov (INION RAS), Irina Glebova (INION RAS), Irina Shcherbakova (Memorial Society), Nikita Sokolov (Yeltsin Center) lan Sven-Olav Karlsson (Wakil Kepala Delegasi EU menyang Rusia).



Sven-Olov Karlsson, Yuri Pivovarov, Irina Shcherbakova, Irina Glebova, Nikita Sokolov ing meja bunder "Perang Beda".

Disebutake yen historiografi Perang Patriotik Agung lan perayaan kaping XNUMX Mei minangka "kurban kanggo kultus Kemenangan", minangka bagean saka mitos sing mbebayani lan "mitos babagan Perang", sing padu karo kita kabeh. Eropah. Amarga kita dikuwasani Eropah, ora mbebasake. Lan keturunan Vlasov, Bandera, Shkuro Cossacks, sedulur alas - "duwe hak ngerti sapa sing dilawan karo mbah kakunge."



Irina Shcherbakova, Yuri Pivovarov, Nikita Sokolov ing meja bunder "Perang Beda". Sumber: http://yeltsin.ru/archive/albu...

tesis Pivovarov krungu bab carane "kita" kolaborasi karo Hitler, lan mayuta-yuta warga justly perang nglawan rezim Soviet, Polandia lan Ukrainians duwe hak kanggo sengit kita, kanggo mbongkar monumen kanggo prajurit Soviet. Padha sengit marang Rusia kanthi bener (kanggo "pendhudhukan", "Holodomor" lan liya-liyane). Lan umume, Rusia "luwih elek" tinimbang kabeh kolaborator iki - amarga "kita luwih gedhe, luwih kuwat. Kita ngurusi awake dhewe lan wong liya.” Lan umume, kepiye carane bisa ngomong babagan sawetara penilaian moral, dene dalan-dalan kita dijenengi sawise Lenin, sing "pembunuh pidana ... sing sengit marang Rusia"?

Lan Nikita Sokolov, wakil direktur Yeltsin Center for Science, kanthi setuju karo Pivovarov. Dheweke mung bakal "nambahake manawa, kemungkinan besar, Russophobia bakal ilang ing saindenging jagad yen dalan-dalan Lenin ilang ing Yekaterinburg lan kabeh kutha liyane."

Lan iki mung sawetara conto.

Anti-Sovietisme ana ing kabeh sing ditindakake Pusat Yeltsin.

Ing kesimpulan, aku pengin ngelingake sampeyan babagan apa sing ora katon ing eksposisi Pusat Yeltsin.

Jaman présidhèn Boris Yeltsin minangka salah sawijining kaca paling ireng ing sajarah Rusia.

Jaman Yeltsin ditondoi kanthi nyuda populasi Rusia kanthi 10 yuta wong, penurunan standar urip, kekuwatan oligarki sing ora ana watesan, lelang utangan kanggo saham, penipuan voucer Chubais, tambah mlarat. , pati saka tamba lan alkohol, lan pati bayi.







Anggaran negara dikurangi kaping 13, tentara wis dirusak. Konflik lokal getih lan terorisme, bandit lan raket njeblug ing negara kasebut. Ilmu lan olahraga ambruk, nyembah bathi kanthi biaya apa wae, perversion seksual, Nazisme, lan korupsi dadi norma.





Kanggo Rusia, jaman Yeltsin minangka kekurangan iman ing mangsa ngarep, rasa wedi lan depresi.



Minangka asil saka konspirasi Belovezhskaya antarane Yeltsin, Kravchuk, Shushkevich, nalisir saka karsané wong ditulis ing referendum ing pengawetan saka USSR, Uni Soviet iki liquidated. Wong Soviet dadi paling dibagi ing donya. Mayuta-yuta wong ing sawijining wayahe ketemu ing njaba negarane.

Anak sing digawa munggah dening Yeltsin Center ora bakal ngerti iki.

Sumber asli:
http://naspravdi.info/novosti/elcin-centr-v-kontekste-tehnologiy-cvetnyh-revolyuciy-i-voprosov-nacionalnoy-bezopasnosti
58 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. NEXUS
    NEXUS 27 april 2017 15:04
    + 33
    Den iki ana ing sangisore excavator ... lan ing reruntuhan nulis-YELTSIN-CENT wis wareg karo reruntuhan!
    1. Pancer
      Pancer 27 april 2017 15:10
      + 14
      Kutipan: NEXUS
      Wareg karo reruntuhan YELTSIN CENT!

      AKU SUPPORT.
      Nearby kanggo nggawe Pusat pangopènan kabeh Russophobes - pemukiman ETERNAL tanpa hak kanggo metu, cocog lan komunikasi karo donya njaba ..
      1. nick7
        nick7 27 april 2017 19:38
        +7
        Kabeh iki "daya alus", LSM, NPOs, wis digawa menyang kasampurnan ing negara, nanging supaya "ula" ora cokotan, padha uga teka karo "moncong" kanggo "ula" - hukum lan aturan kanggo karya NPOs iki. Contone, ing negara partisipasi ing proses politik karo pendanaan external dilarang. Dheweke bisa ngritik panguwasa kaya sing dikarepake, mung nggunakake sumber daya internal, nanging yen nemokake paling sethithik ruble saka oposisi, iki langsung dadi pakunjaran.
        Federasi Rusia, uga perlu, kanggo nganggo hukum, kaya ing negara, ing grant-mangan lan agen.
        1. Petugas cadangan
          Petugas cadangan 27 april 2017 21:44
          + 10
          Kelingan film "Panggonan Temu Ora Bisa Ganti". Gang. Ghouls. Lan frase misuwur Sharapov - "Saperangan platoons karo bedhil mesin bakal teka lan crumble kabeh menyang vinaigrette cilik."
          1. Komentar wis dibusak.
      2. Nyrobsky
        Nyrobsky 27 april 2017 20:11
        +2
        Kutipan saka Panzer
        Nearby kanggo nggawe Pusat pangopènan kabeh Russophobes - pemukiman ETERNAL tanpa hak kanggo metu, cocog lan komunikasi karo donya njaba ..

        Ing kana, kudu ditambahake ing pemandangan Perm-36, sawetara barak lan unit keamanan, nanging supaya padha lungguh ing museum kanggo urip.
    2. WUA 518
      WUA 518 27 april 2017 16:29
      +7
      Kutipan: NEXUS
      Ing ngisor excavator den iki ... nanging

      Andrey halo Ya, bangunan bakal migunani, bocah-bocah duwe bagean beda kanggo cangkir.
      Lan yen sampeyan wis siyap kanggo mbanting wong bodho iki kanthi siji jotosan!
      ketok sopan
      -Sugeng sonten!
      - Ku ku epta!
      1. NEXUS
        NEXUS 27 april 2017 16:33
        +9
        Kutipan: WUA 518
        -Sugeng sonten!
        - Ku ku epta!

        Hello Sasha. hi
        Ora perlu cuckoo, nanging sampeyan kudu level karo lemah, lan mbangun soko migunani. Padha ngedegake tugu kanggo alkohol lan bungah-bungah, apa maneh, dhuwit rakyat dadi gedhe banget, lan saiki proyek-proyek kanggo Wilayah Moskow dipotong, ujar ora ana dhuwit, nanging sampeyan terus. .Ugh.
      2. Wend
        Wend 27 april 2017 18:47
        +2
        Kutipan: WUA 518
        bangunan bakal teka ing Handy, dicekel bocah duwe bagean beda kanggo cangkir.
        Lan yen sampeyan wis siyap kanggo mbanting wong bodho iki kanthi siji jotosan!
        [/jempol]

        Aku ndhukung, bangunan bakal migunani, muspra dibangun. Ayo wong-wong sing ngarep-arep nggawe hotbed infèksi Russophobic ing kana nonton carane bocah sinau bab sing murni lan padhang ing kana. Lan padha layu saka nesu.
    3. Alexander Romanov
      Alexander Romanov 27 april 2017 16:57
      + 14
      Punika foto nyata Yeltsin Center
      1. V.ic
        V.ic 27 april 2017 19:25
        +7
        Kutipan: Alexander Romanov
        Punika foto nyata Yeltsin Center

        ojo pura-pura dadi pembangkang, sampeyan "cedhak sosial" karo dheweke.
      2. hhhhh
        hhhhh 27 april 2017 22:34
        +1
        Apa sampeyan nglawan kabeh wong? Piye kabare Baba Yaga?
        1. V.ic
          V.ic 28 april 2017 19:02
          0
          Kutipan saka: hhhhh
          Apa sampeyan nglawan kabeh wong? Piye kabare Baba Yaga?

          Kanggo "utamane wasis": Kanggo miwiti, "kutip" teks mungsuh (apa sampeyan duwe gagasan - apa tegese tembung mungsuh? Yen jawabane ora, banjur gunakake garis telusuran ing browser sampeyan). Banjur komentar babagan apa sing sampeyan lakoni, nanging ora jelas marang sapa komentar sampeyan. Elinga yen ora kabeh pangguna situs iki duwe kemampuan paranormal sing padha karo sampeyan kanggo nemtokake sapa komentar sampeyan (mesthi wicaksana) ditujokake! hi
          1. hhhhh
            hhhhh 30 april 2017 17:47
            0
            Kutipan saka Vic
            Kanggo miwiti

            Apa saran liyane sing ana?
    4. Saburov
      Saburov 30 april 2017 01:31
      +2
      Kutipan: NEXUS
      Den iki ana ing sangisore excavator ... lan ing reruntuhan nulis-YELTSIN-CENT wis wareg karo reruntuhan!


      Ya iki acarane wong liya... umume pemerintah kita senengane gawe acara karo oposisi lan badut-badut liyane... jare negarane beda pendapate... Piye carane pemerintah saiki mbubrah. yen dibangun? Tawon lawan madu?

      Foto iki ngandhani kabeh babagan kekuwatan kita lan ora perlu duwe ilusi. Panguwasa nyekel wong-wong mau kanggo i.d.i.o.t.o.v, lan kita nyoba kanthi kabeh kekuwatan kanggo mbenerake kepercayaan iki.
    5. Utama
      Utama 30 april 2017 15:06
      +1
      Kutipan: NEXUS
      Den iki ana ing sangisore excavator ... lan ing reruntuhan nulis-YELTSIN-CENT wis wareg karo reruntuhan!

      Lan apa sing kudu dilakoni karo "pembangun" lan "pelindung" mukjijat iki? Iki dibangun kanthi biaya anggaran. Lan sampeyan dhewe ngerti sapa sing mrentahake pengeluaran anggaran lan sapa sing mbukak.
  2. Ham
    Ham 27 april 2017 15:08
    + 14
    Apa nistha, lan ing biaya kita!!
    1. biaya
      biaya 27 april 2017 18:46
      +3
      Ing kahanan apa wae kudu dibongkar. Sampeyan kudu digunakake kanthi cara sing padha karo tata letak Reichstag. Iku bakal banget patriotik. Ayo para mudha nglatih
  3. Komentar wis dibusak.
  4. pinter 017
    pinter 017 27 april 2017 15:16
    +3
    Nggawe jamban umum saka gudang iki, utawa asrama kanggo buruh tamu!
  5. apro
    apro 27 april 2017 15:19
    + 13
    Dhaptar sing rada ora lengkap, ora ngemot jeneng presiden lan perdana menteri wektu saiki ing Federasi Rusia. Pusat Elkin didanai dening negara, dibukak dening pimpinan paling dhuwur ing Federasi Rusia, dipromosikan. dening pimpinan ndhuwur.
    1. Walanin
      Walanin 27 april 2017 15:47
      + 16
      persis. Penulis propaganda kuwi biasane tansah isin meneng babagan sing digawe iki Yeltsin Center banget. Kaya-kaya njedhul dhewe lan ora didanai dening administrasi Putin. Raja iku becik - bangsawan iku ala.
      1. Dadi utawa ora
        Dadi utawa ora 27 april 2017 15:55
        +9
        Yeltsin Center lan mbukak VV Putin, DA Medvedev lan Naina ... ngguyu
        25 11 2015 pidato wong-wong iki ing bukaan pusat .. maca saka situs web Presiden Federasi Rusia
        http://kremlin.ru/events/president/news/50784
      2. Komentar wis dibusak.
  6. kondur
    kondur 27 april 2017 15:26
    +3
    Apa sing njijiki, mung nistha, wong lanang, siswa, ora weruh propaganda iki, aku takon sampeyan
    1. Komentar wis dibusak.
  7. Pakdhe Lee
    Pakdhe Lee 27 april 2017 15:27
    +8
    Lan nistha sing kaya mengkono iku ana ing guwa iki! Mbusak lan nandur aspen! Malah bangunan kasebut ora karuwan - najis karo isi sing ala.
    1. Komentar wis dibusak.
      1. Pakdhe Lee
        Pakdhe Lee 28 april 2017 01:59
        +3
        Apa sampeyan maca kanthi teliti? Ana foto ing kana, deleng luwih cedhak, mbok menawa sampeyan bakal weruh kanca ...
        1. Komentar wis dibusak.
          1. Komentar wis dibusak.
            1. Komentar wis dibusak.
              1. Komentar wis dibusak.
  8. astronom1973n
    astronom1973n 27 april 2017 15:42
    +5
    Navalny lan perusahaan ora takon kanggo apa lan kanggo apa biara iki dibangun. Umumé, tuan-tuan, kanca-kanca, aku dhewe wis liburan ing dina katelu lan ing dacha, aku ora nonton TV, Internet padha, Aku bisa ing situs lan seneng urip! Mung dina iki aku teka kanggo nguripake Internet lan poneslooos! Sesuk bali menyang ara-ara samun menyang lemah. Apik banget! Sing dibutuhake wong ing jagad iki!
    1. Walanin
      Walanin 27 april 2017 16:02
      +6
      arep takon apa? Informasi iki ora tau didhelikake saka sapa wae. Administrasi Presiden Federasi Rusia dibangun nganggo dhuwit negara. Iki dibukak kanthi pribadi dening Putin, Dimon lan randha Boriska.
      http://kremlin.ru/events/president/news/50784
      hi
  9. Yeah
    Yeah 27 april 2017 15:53
    +3
    Sayange ora ana pusat sing lengkap sing nuduhake prestasi negara kita sajrone pirang-pirang abad.
    supaya ing sawetara puluhan menit, para nom-noman bisa nangkep kekuwatan negara, sing ora ana alesan ing pelajaran sejarah. USSR ngerti carane nuduhake iki, ora tanpa panyimpangan ideologi, nanging ngerti carane.
    malah VDNKh diowahi dadi sawetara jenis atraksi mirah
    1. Komentar wis dibusak.
    2. V.ic
      V.ic 27 april 2017 19:26
      0
      Kutipan saka yehat
      Sayange ora ana pusat sing lengkap sing nuduhake prestasi negara kita sajrone pirang-pirang abad.

      ... liyane "saw sawer" nggambar piyambak ...
      1. Yeah
        Yeah 28 april 2017 08:58
        0
        Ora ngerti. opo maksudmu
        1. V.ic
          V.ic 28 april 2017 19:06
          0
          Kutipan saka yehat
          Ora ngerti. opo maksudmu

          Mung dhuwit lan ora pribadi! ora
          1. Reptiloid
            Reptiloid 28 april 2017 21:30
            0
            Wong wadon tunagrahita lan ora duwe otak nulis ""wes karo kowe""" utawa """kowe karo awakdewe"" UTAWA arep marani dheweke, utawa kosok balene, gawanen mrene, ......
            Ya ampun!!!!!!!!!!
  10. alekc75
    alekc75 27 april 2017 16:13
    +1
    kok rai-rai iki isih ora lungguh?tela-tela mimpin ambruk negara ora ana apa-apa???
  11. Moscow
    Moscow 27 april 2017 16:37
    +7
    Tugas utama Pusat yaiku kanggo ngreksa, nyinaoni lan mangerteni warisan sajarah Boris Yeltsin ing konteks acara politik lan sosial ing taun 90-an,




    Vlasov lan Yeltsin minangka sedulur kembar,
    sapa sing luwih aji marang "demokrat"?...
    Lan sing utama yaiku pengkhianatan diunggahake kanggo kabeh wong sing fitnah ...
  12. afrikanez
    afrikanez 27 april 2017 16:38
    +6
    Ing kutha kita, istana olahraga dibongkar (nganggo bledosan sing diarahake) sajrone sawetara dina. Ing panggonane saiki ana "Supermarket Metro". Apike, iku ngalangi Yeltsin Center saka kabongkar lan kraton olahraga dibangun ing panggonan. Rusia ora butuh den kaya ngono! am
  13. parusnik
    parusnik 27 april 2017 16:56
    +5
    Yeltsin urip, Yeltsin urip, Yeltsin bakal urip! Nalika Yeltsin cilik karo sirah kriting, dheweke uga mlayu nganggo boots felt ing gunung es ... utawa .... aku, jangan baper! - Medeni malah pengin: - Sapa jeneng mburi? - bengak-bengok.Dheweke ngguyu, nyenggol pundhake, Rambut abu-abu, ukurane cilik. Yeltsin, - mung mangsuli. - Iki ngendi wong lawas lungguh mudhun ... Lan iku wektu kanggo bioskop kita formalize Yeltsinian normal ... kanggo nggawe film Man karo bedhil, Yeltsin ing Oktober .. Yeltsin ing 1991 ... Lan nulis kanvas monumental .. "Yeltsin lan pensiunan Rusia Feed pigeons ing alun-alun cedhak kutha Paris "...
  14. Komentar wis dibusak.
    1. V.ic
      V.ic 27 april 2017 19:29
      +3
      Kutipan: Al1977
      Gulung kabeh menyang beton, tembak

      ... sampeyan pengin dadi pisanan? Aku bisa ngirim tali lan sisa sabun. Apa sampeyan butuh kuku utawa sampeyan bakal "golek" dhewe?
    2. Petugas cadangan
      Petugas cadangan 27 april 2017 23:17
      +9
      Kanggo tembung "commies" ing rapat pribadi, aku bakal nggebug pasuryan sampeyan, bajingan.
  15. Komentar wis dibusak.
  16. cedar
    cedar 27 april 2017 17:11
    +2
    "Nglawan geni nganggo geni".
    Nyelehake pameran "prestasi" EBN ing cedhake, babagan Pusat EBN sing ora bisu, lan mimpin wong enom ing kana.
    Vaksinasi sing apik banget bakal nglawan propaganda omong kosong lan mungsuh, lan kanthi conto adhedhasar materi liberal-demokratis "urip".
    Kita waca ing Saka brazenly, oyod mungsuh saka EBN Center, sayang.
  17. midshipman
    midshipman 27 april 2017 17:28
    + 11
    Mbusak hotbed ala ing Rusia lan numpes. Delengen sapa sing ngganggu pikirane anak-anak kita. Wong mendem ngrusak apa sing dibangun dening leluhur kita, kita. Coba pikiren apa sing bakal mbok omong marang bapak-ibumu nalika teka ing kuburane. Padha mati kanggo negara kita, lan Alkash numpes. Aku duwe pakurmatan.
    1. Komentar wis dibusak.
  18. Komentar wis dibusak.
  19. Max Golovanovo
    Max Golovanovo 27 april 2017 17:30
    +1
    Toko kita ditutup - Perm 36. Ternyata tanpa pendanaan negara, topik kasebut pancen ora bisa ditindakake.
  20. Komentar wis dibusak.
    1. NordUral
      NordUral 27 april 2017 20:35
      +8
      Sampeyan bener, sayangé, ing negara kita ora ana kekuwatane rakyat. Liberal mrentah bal lan Putin minangka salah sawijining. Sayange dheweke ora bisa medhot hubungan karo geng maling iki, lan ora pengin. Nanging saben panguwasa duwe jembatan Arkolsky dhewe sapisan ing urip, nanging ora saben wong wani nyabrang. Mesakaké!
      1. Ragoz
        Ragoz 28 april 2017 03:58
        0
        nordural.
        Mungkin dheweke kepengin, nanging dheweke wedi karo masa lalu.
      2. Komentar wis dibusak.
        1. sds87
          sds87 28 april 2017 14:32
          +4
          Kutipan: Al1977
          Komunyaki wis nata, wis cukup. Nganti saiki, kita ora bisa nyingkirake scoop. Iku tetep ing atine akeh savoks.

          Sampeyan ngidoni ing ngarepe mayuta-yuta wong! Aku ngremehake wong kaya kowe! Federasi Rusia urip saka warisan USSR. Kabeh oligarki iki dadi oligarki liwat privatisasi infrastruktur USSR.
  21. komradbuh
    komradbuh 27 april 2017 18:31
    +6
    Inggih, serpentine, oh, jancok kabeh ana ing kono nganggo granat, ora sayang banget.
  22. vfqjh
    vfqjh 27 april 2017 18:34
    +7
    Viper lan, elinga, kanggo dhuwit kita ... Nalika dibangun, ora ana sing takon pendapatku, lan iki demokrasi? Omong kosong lan klambi jendhela + sarang liberalis! Movzaley - YES, pusat Yeltsin - kanggo neraka karo !!!
    1. Kenneth
      Kenneth 28 april 2017 10:54
      0
      Lan kanggo kula, EC ing tungku lan Mausoleum.
      1. V.ic
        V.ic 28 april 2017 19:08
        0
        Kutipan saka Kenneth
        Lan kanggo kula, EC ing tungku lan Mausoleum.

        ... Aku guessed dhewe utawa sing menehi saran?
  23. nick7
    nick7 27 april 2017 18:55
    +4
    Ya, tangane nggayuh bedhil. Lowongan penggergajian kayu di Magadan dibuka dan di tunggu calon karyawannya.
  24. Kenneth
    Kenneth 27 april 2017 20:03
    0
    Apa iki iklan kanggo EC utawa situs web Peacemaker?
  25. NordUral
    NordUral 27 april 2017 20:29
    +2
    Dadi, karo brainwashing anak Ural ing hotbed liberal lan mungsuh saka wong, kita bakal rauh nampa nyoba anyar kanggo nggawe Republik Ural.
    Aku sing wis matured, lan kanggo dangu, Jeksa Agung bisa ngetokake saka referendum kabeh-Rusia kanggo nutupi viper iki.
  26. Komentar wis dibusak.
    1. Maxim_ms
      Maxim_ms 28 april 2017 14:16
      +1
      Mung kira-kira uga, pikirane teka yen kabeh iki disusun supaya duwe papan kanggo ngumpulake kabeh wong lan banjur bebarengan ...
  27. Ragoz
    Ragoz 28 april 2017 03:45
    +2
    Putin sregep mbangun kolom kaping lima nglawan awake dhewe.
  28. 16112014nk
    16112014nk 28 april 2017 11:23
    +4
    Deleng ing pasuryan saka pimpinan E. Center lan tamu, sampeyan ngerti sing Cesare Lombroso bener.
    Ebn-pusat kudu dirusak kaya Carthage!
  29. tutup segara
    tutup segara 29 april 2017 01:13
    +3
    Lan apa, nyatane, wis owah wiwit taun 90-an?Lha, kabeh dadi luwih budaya, amarga para ghoul padha lungguh ing ndhuwur, mulane padha akeh sing lungguh. Kedaulatan apa sing bisa kita ucapake? apa pamaréntah kita lan Bank Sentral ngawula ekonomi manca, supaya lan ngawula, thumping mani ana unmeasurely, iku diijini kanggo kita nuduhake kamardikan ing koridor ciut, supaya kita kick ana ing cekungan, nanging ora ngiwa utawa menyang tengen, ora, ora indulgence saka Departemen Negara, padha ora touchable, akeh conto, kang padha tanggung jawab kanggo karusakan saka negara lan populasi 1 yuta taun? Akun ing negara liya, lan ing tangan selang saka pompa. Mulane pusat-pusat iki ngadeg ing saindhenging negara, ngapusi wong enom, supaya sampeyan mung krungu bla bla bla. apa sing NEED lan PERLU, yen ora, sampeyan ora bakal zaesh.
  30. turbris
    turbris 29 april 2017 15:00
    +3
    Lan nganti kapan panguwasa bakal ngidinke sarang ula iki? Nganti Naina marani bojone? Utawa nganti Yekaterinburg wiwit nggawe "Republik Ural"? Posisi panguwasa ora jelas, dheweke dhewe wis nggawe pusat Russophobes ing negarane lan ora nindakake apa-apa kanggo mbenerake kahanan kasebut.
  31. Belarus iku Rusia
    Belarus iku Rusia 30 april 2017 02:46
    +3
    Yagene pusat Yeltsin iki durung diremuk, kaya sel pengkhianat menyang Rusia bebarengan karo pengkhianat iki ????????????
  32. Umnichka
    Umnichka 30 april 2017 08:48
    +1
    Liberal 1917 ora cukup !!! Pusat Yeltsin kudu dirusak. Yen ora, maneh, getih gedhe nunggu Rusia. Kaya biasane, dheweke bakal goyangake prau lan mbucal ing saindenging Amerika, lan ing kene kita bakal nyembeleh ing perang sipil liyane. Remuk bajingan!
  33. ibirus
    ibirus 3 Mei 2017 22:26
    0
    Pasuryane para liberal iki yaiku pasuryane para degenerasi, ora ana ekspresi spiritual, sawetara jinis troll.
  34. ando_bor
    ando_bor 4 Mei 2017 00:46
    0
    Lan apa sing dikarepake - para liberal ing Rusia kuwasa, lan Putin minangka sing utama, lan sing diarani liberoids minangka omong kosong Departemen Luar Negeri sing disewa - komponen saka senjata perang hibrida.
  35. Komentar wis dibusak.
  36. Brigadir
    Brigadir 31 Juli 2017 02:32
    0
    Pusat darmabakti kanggo pengkhianat negara lan sajarah pengkhianatan Rusia!
    Aku pancene ngarep-arep yen ing neraka setan ora lali kanggo uncalan ember kanggo Drunkard ing geni kang!
    Lan yen saiki ana langganan kanggo terus-terusan nggodhok banyu ing cauldron lan lemak panas ing wajan, banjur aku bakal dadi sing pertama langganan lan ajeg nyuda jumlah tartamtu. Ya, lan 90% negara uga bakal mlebu!
    Panggang maneh, p-a-d-a-l-s!
    2-3 ewu taun ... Ora kurang!