Review militèr

Kapal bandha ditemokake ing Crimea

64
Miturut koran online "Izvestia", Ekspedisi riset jero banyu Rusia ditemokake ing Crimea, ing wilayah antarane Sevastopol lan Cape Tarkhankut, kapal uap Boy Federsen (sadurunge "Kharkov"), sing tenggelam nalika Perang Patriotik Agung. Ketoke, barang-barang berharga diekspor saka semenanjung sing dikuwasani.

Kapal bandha ditemokake ing Crimea


Minangka bagéan saka panelusuran kanggo kapal sunken ing Segara Ireng, kita nindakake ekspedisi kanggo nggoleki kapal selam L-23 lan D-4. Nalika nggoleki kapal selam D-4, ana prau gedhe ditemokake ing alun-alun tugas tempur. Sawise pangukuran hydroacoustic, padha dibandhingake karo prau Kharkiv (Boy Federsen) ilang ing wilayah iki, identifikasi prau ana 95%. Kajaba iku, miturut data arsip ing wilayah iki, kapal iki mung diserang dening Rusia penerbangan.

- diterangno pimpinan ekspedisi Romawi Dunaev.

Steamboat Boy Federsen minangka mantan kapal uap Soviet "Kharkov" saka Perusahaan Pelayaran Negara Laut Ireng. Iki diluncurake ing taun 1919, lan ing taun 1941, nalika mundur saka pasukan Soviet, diunekake ing Nikolaev. Jerman ngangkat kapal saka lemah, didandani lan ditugasake. Ing wulan Agustus 1943, kapal kasebut, bebarengan karo kapal transportasi Varna, ngetutake konvoi ing Segara Ireng njaga para perusak Rumania Regina Maria lan Maresti, Laksamana Murgescu minzag, Dumitrescu kapal perang lan sawetara prau militèr cilik. Klompok kasebut diserang dening pesawat Soviet. Boy Federsen ditabuh dening torpedo ing buritan ing sisih port lan ing sisih tengah sisih starboard, uga karusakan saka bledosan cedhak saka bom aerial. Esuke, nalika nyoba nggeret kapal kasebut, kapal kasebut ambruk ing cedhak Evpatoria lan mudhun ing jerone kira-kira 90 m. Awak Boy Federsen ditulungi lan dikirim menyang Sevastopol.



Dipercaya manawa kapal iki njupuk barang-barang berharga saka Crimea sing dikuwasani.

Ing wulan Mei, bakal ana ekspedisi ekstensif kanggo sinau rinci, ngrekam video lan syuting kapal iki, ing wektu sing padha masalah mundhakaken kapal bakal dibahas.
Foto sing digunakake:
http://izvestia.ru/news/693218
64 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Sampeyan Vlad
    Sampeyan Vlad 27 april 2017 08:02
    + 10
    Fenomena sing menarik, dheweke ndhelikake nganti suwe! Mungkin dheweke pengin bali menyang Rusia!
    1. SRC P-15
      SRC P-15 27 april 2017 08:10
      + 23
      Kapal bandha ditemokake ing Crimea

      Pranyata Crimea minangka "semenanjung bandha"! eseman
      1. dik-nsk
        dik-nsk 27 april 2017 08:15
        +7
        saiki jaran bakal cokotan elbows lan wiwit pratelan hak nang endi wae, mung judhul icteric bab bandha galur, lan miturut teks "Mungkin" bakal ana bandha ana - burghers bakal ngunggahake steamboat saka Svidomo dawa ago
        1. cniza
          cniza 27 april 2017 08:40
          +7
          Kutipan: SRTs P-15
          Kapal bandha ditemokake ing Crimea

          Pranyata Crimea minangka "semenanjung bandha"! eseman


          Ukraina bakal nuntut Rusia, utamane amarga kapal kasebut diarani Kharkiv. ngguyu
          1. avg-mgn
            avg-mgn 27 april 2017 08:58
            +7
            cniza
            Ukraina bakal nuntut Rusia, utamane amarga kapal kasebut diarani Kharkiv.

            Apa kasempatan Ukraina wis sepisan maneh kanggo ngumumake dhewe! Nanging ing 43 Crimea ora Ukrainia lan "Boy Federsen" mesthi ora nerjemahake minangka "Kharkov", supaya iku 100% bummer.
            1. Nyrobsky
              Nyrobsky 27 april 2017 09:16
              + 10
              Kutipan saka avg-mgn
              Ukraina bakal nuntut Rusia, utamane amarga kapal kasebut diarani Kharkiv.
              Apa kasempatan Ukraina wis sepisan maneh kanggo ngumumake dhewe! Nanging ing 43 Crimea ora Ukrainia lan "Boy Federsenna" mesthi ora nerjemahake minangka "Kharkov", supaya iku 100% bummer.

              Ing Teluk Finlandia, ditemokake kapal sing ngangkut perhiasan lan lukisan saka Eropah kanggo Catherine II. Ratu swelled akeh dhuwit menyang barang-barang berharga iki, nanging sayangé, iku ora tekan lan, sawise klelep, lay ing ngisor teluk. Ing kene, sawise panemuan kasebut, kabeh wong seneng, sawise kabeh, milyaran dolar aset ditemokake ing ngisor, lan amarga kapal kasebut minangka Rusia, dhuwit Rusia lan Finlandia ing wektu iku minangka bagéan saka Kekaisaran, banjur ana uga Rusia. nilai budaya. Nanging ora ana. Miturut hukum internasional, yen ana sing dumunung ing wates negara liyane kanggo 100 taun, banjur wiwit dadi negara iki lan belongs. 100 taun kamardikan Finlandia bakal dirayakake tanggal 22.12.2017 Desember 8. Kanggo kabeh usaha kanggo setuju munggah saka kapal lan nemtokake nasib liyane / nilai, Finns ngisor mata menyang lantai lan narik karet. Dheweke duwe XNUMX sasi kanggo narik ...
              1. avg-mgn
                avg-mgn 27 april 2017 09:36
                +1
                Dadi sawise kabeh, aku ngomong babagan sing padha - Crimea ana ing 43 lan tetep dadi wilayah Rusia, uga perairan pesisir. Yen sampeyan pengin, kita bisa narik nganti 100 taun, nanging perlu, apa sing bakal diganti?
                1. Thrall
                  Thrall 27 april 2017 09:55
                  +2
                  Kapal bandha ditemokake ing Crimea

                  Lan nang endi wae quietly setengah mabuk Petya cokotan elbows eseman
                2. nachtigalsif
                  nachtigalsif 27 april 2017 10:55
                  +3
                  Kutipan saka avg-mgn
                  Crimea ana ing 43 lan tetep wilayah Rusia

                  Kesalahan ing drive kesalahan lan kesalahan. Ing taun 1943 ana negara kuwi, USSR. Crimea minangka bagéan saka RSFSR. Ora ana Rusia nalika iku. Lan saiki ora ana pesawat Rusia (Denis, ketoke, sanajan arkeolog, ora tau dadi sejarawan). Sampeyan ngirim ora lali babagan. Iki minangka sejarah kita.
                  1. avg-mgn
                    avg-mgn 27 april 2017 11:12
                    +3
                    khusus kanggo nachtigalsif
                    Republik Sosialis Krimea Otonom ing RSFSR dibentuk tanggal 18 Oktober 1921. bagéan saka wilayah tilas provinsi Taurida.

                    Nanging, iki minangka sejarah kita. Utawa RSFSR ora Rusia, nanging fly ing mratelakake panemume?
                    1. nachtigalsif
                      nachtigalsif 27 april 2017 14:23
                      +1
                      Ing taun 1943, ora.
                      1. tatjana.koliaseva
                        tatjana.koliaseva 27 april 2017 17:45
                        +2
                        Ing taun 1943 Crimea - unit teritorial saka RSFSR dikuwasani dening Nazi. RSFSR - Rusian Republik Federal. Soviet Rusia.
                      2. Havoc
                        Havoc 2 Mei 2017 15:39
                        0
                        Federasi Rusia minangka penerus sah saka USSR.
                3. Nyrobsky
                  Nyrobsky 27 april 2017 11:04
                  0
                  Kutipan saka avg-mgn
                  Dadi sawise kabeh, aku ngomong babagan sing padha - Crimea ana ing 43 lan tetep dadi wilayah Rusia, uga perairan pesisir. Yen sampeyan pengin, kita bisa narik nganti 100 taun, nanging perlu, apa sing bakal diganti?

                  Ing kene aku bab sing padha karo hukum internasional, ing cara ora nyedhiyani kamungkinan kanggo urkaina kanggo pratelan hak-hak kanggo nilai ditemokaké. Ayo padha dilat.
          2. SRC P-15
            SRC P-15 27 april 2017 08:59
            0
            Kutipan saka cniza
            Ukraina bakal nuntut Rusia, utamane amarga kapal kasebut diarani Kharkiv.

            Utawa mungkin kanthi cara iki Rusia mutusake kanggo troll Ukraina? Ayo padha golek kucing ireng ing kamar peteng, utamané yen ora ana. ngguyu
          3. Karl Ivanovich
            Karl Ivanovich 2 Januari 2019 23:48
            0
            Crimea dudu "Ukraina" nalika kapal kasebut dicekel dening Jerman, utawa nalika tenggelam, mula ora ana sing bisa dicekel. Nanging kanggo nangis - iki minangka biasanipun, sing langgeng gelo ora bakal kantun.
        2. iConst
          iConst 27 april 2017 10:27
          +1
          Kutipan saka: dik-nsk
          mung judhul icteric babagan bandha ngganggu

          Golek saiki ora icteric wassat
        3. Vladislav Bolshakov
          Vladislav Bolshakov 27 april 2017 16:44
          +1
          Dadi ing dina iku (nganti 1954), Crimea iku Rusian.
      2. pamburu mumbul
        pamburu mumbul 27 april 2017 08:21
        +8
        Hello Sasha! hi ombenan
        Kutipan: SRTs P-15
        Pranyata Crimea minangka semenanjung bandha!

        Minangka Sharik saka Prostokvashino ngandika: "Hurray! Warehouse !!!" lol
        1. SRC P-15
          SRC P-15 27 april 2017 08:25
          +6
          Hello Pasha! hi ombenan
          Kutipan saka bouncyhunter
          Minangka Sharik saka Prostokvashino ngandika: "Hurray! Warehouse !!!"

          Lan minangka tukang pos Pechkin bakal ngomong: "Lan sampeyan wong Ukrainia, aku ora bakal menehi bandha - sampeyan ora duwe dokumen!" ngguyu
          1. pamburu mumbul
            pamburu mumbul 27 april 2017 08:28
            +5
            Kutipan: SRTs P-15
            Lan minangka tukang pos Pechkin bakal ngomong: "Lan sampeyan wong Ukrainia, aku ora bakal menehi bandha - sampeyan ora duwe dokumen!"

            Lan dheweke bakal bengok-bengok kanggo nanggepi, ngutip Matroskin: "Kita uga duwe dokumen - mustaches, paws lan buntut!" lol
            1. Mandhiri Skeptis
              Mandhiri Skeptis 27 april 2017 08:54
              +4
              koreksi: kumis, forelock lan kirik mati ...
      3. Чёрный
        Чёрный 27 april 2017 08:56
        +1
        A alesan kanggo tanggi kanggo wara-wara sing Segara Ireng, lan mulane kabeh sing ana: iwak, ganggang lan ngurmati, kagungane. ngguyu
        1. sabakina
          sabakina 27 april 2017 09:13
          +2
          Quote: Ireng
          A alesan kanggo tanggi kanggo wara-wara sing Segara Ireng, lan mulane kabeh sing ana: iwak, ganggang lan ngurmati, kagungane. ngguyu

          - Sapi sapa? Bener, pamrentah. Lan kabeh sing diwenehake dheweke, susu, krim sing ora nguntungke utawa turunane, dadi duweke!
      4. Wend
        Wend 27 april 2017 09:57
        +1
        Kutipan: SRTs P-15
        Kapal bandha ditemokake ing Crimea

        Pranyata Crimea minangka "semenanjung bandha"! eseman

        Lan apa maneh. Lan akeh sing durung diteliti dening para arkeolog.
      5. Lelek
        Lelek 27 april 2017 12:37
        +2
        Kutipan: SRTs P-15
        Pranyata Crimea minangka "semenanjung bandha"!


        Hello, Gusti Allah, sampeyan mine, apa gangguan kanggo banderlobyh. keprungu
    2. siberalt
      siberalt 27 april 2017 08:18
      +2
      Angkat kapal, priksa lan klelep kaping telune (Gusti Allah tresna marang trinitas). ngguyu Yen ana bandha ing kana, mesthine wis suwe saya mundhak.
    3. Spartanez300
      Spartanez300 27 april 2017 08:39
      0
      Kakehan karusakan, dudu proyek sing gampang kanggo para penyelam.
  2. Vadim Zhivov
    Vadim Zhivov 27 april 2017 08:06
    +1
    Iki sawetara kabar apik. Lan banjur kabeh Ukraina lan trampomania. Cukup wis hi
    1. Misteri12345
      Misteri12345 27 april 2017 08:07
      +2
      Aku ora ngerti bab bandha ... lope? opo? Nyuwun
      1. Thunderbolt
        Thunderbolt 27 april 2017 08:13
        0
        Kutipan saka Mystery12345
        Aku ora ngerti bab bandha ... lope? opo?

        Mungkin crates saka anggur Crimean?
        Apa maneh sing bisa dijupuk saka Crimea sing dikuwasani?
    2. Masya Masya
      Masya Masya 27 april 2017 08:16
      +6
      Kutipan: Vadim Zhivov
      Iki sawetara kabar apik. Lan banjur kabeh Ukraina lan trampomania. Cukup wis hi

      Sampeyan ora kudu bungah ... Steamer "Kharkov" !!! Supaya Ukraina bakal nerusake tuntutane ... nglirik
      1. pamburu mumbul
        pamburu mumbul 27 april 2017 08:24
        +5
        Hai Marisha! hi tresna
        Kutipan saka Masya Masya
        Sampeyan ora kudu bungah ... Steamer "Kharkov" !!! Supaya Ukraina bakal nerusake tuntutane ...

        Apa sampeyan mikir yen dokumen rahasia bakal teka ing cahya saka Gusti Allah, sing ngomong yen "Kharkov" ngangkut nilai-nilai Ukrainians kuna? nglirik
        1. Masya Masya
          Masya Masya 27 april 2017 08:36
          +6
          Pasha, halo! tresna
          Apa sampeyan mikir yen dokumen rahasia bakal teka ing cahya saka Gusti Allah, sing ngomong yen "Kharkov" ngangkut nilai-nilai Ukrainians kuna? nglirik

          Nah, dadi ... kabutuhan kanggo panemuan iku licik ... lol
          1. pamburu mumbul
            pamburu mumbul 27 april 2017 08:38
            +4
            Kutipan saka Masya Masya
            Nah, dadi ... kebutuhan kanggo panemuan iku licik..

            Utamane yen "freebie" muncul ing cakrawala ... lol
            1. Masya Masya
              Masya Masya 27 april 2017 08:48
              +6
              Utamane yen "freebie" muncul ing cakrawala ... lol


              ngguyu
        2. Vlad.dening
          Vlad.dening 27 april 2017 09:07
          +1
          Wis lumaku. Iku ora klelep!
      2. Vadim Zhivov
        Vadim Zhivov 27 april 2017 09:04
        +2
        Ya, jujur, aku ora seneng mung kabar apik hi
  3. penembake gunung
    penembake gunung 27 april 2017 08:08
    +1
    Inggih, ngangkat logam kethokan teyeng iki bisa lan ora worth iku, nanging nggoleki barang-barang berharga ing lambung, ing ambane 90 meter, mbebayani banget.
    Kita bakal weruh pangembangan enggal.
    1. Orionvit
      Orionvit 27 april 2017 10:37
      +1
      Inggris, miturut pendapatku, ing taun 60-an, ing endi wae ing wilayah Kapuloan Skotlandia, dheweke nemokake kapal sing teka saka Uni karo kargo emas kanggo nyewakake, lan banjur dirusak dening kapal. kapal selam Jerman. Dadi dheweke ora ngunggahake, nanging para penyelam ngresiki meh rampung. Bener, aku ora ngelingi ambane, nanging ing jaman saiki, 90m, ora medeni.
  4. Kelapa
    Kelapa 27 april 2017 08:08
    +1
    apa yen ana kamar amber sing ilang? ... menarik Nyuwun
  5. Hubun
    Hubun 27 april 2017 08:11
    +1
    Tangis Svidomo saiki bakal diwiwiti, dheweke butuh bandha iki. Rampungake pager
    1. Vadim Zhivov
      Vadim Zhivov 27 april 2017 08:23
      0
      Apa jenis pager kanggo ngisi kanthong lan Inggris, Amerika Serikat, utawa Kanada kanggo nemen am
  6. gurzuf
    gurzuf 27 april 2017 08:14
    +1
    Saiki crests bakal lolong lan bagean bakal dituntut langsung. am
  7. olhon
    olhon 27 april 2017 08:14
    +8
    "Kajaba iku, miturut data arsip, kapal iki mung diserang dening pesawat Rusia ing wilayah iki."
    Mbokmenawa, kabeh padha, penerbangan Soviet ...
    1. Trotil42
      Trotil42 27 april 2017 08:19
      +2
      aku pun perasan...
  8. rotmistr60
    rotmistr60 27 april 2017 08:16
    +1
    Kapal bandha ditemokake ing Crimea

    Iku tegese wakil media. Judhul utama kanggo narik kawigaten pamaca. Lan kasunyatan manawa iki mung asumsi ora digawe ing judhul. "Wong hawala lan oke"
    1. bosok
      bosok 27 april 2017 10:01
      0
      Nanging, mesthine kaya mangkene: "Ing Segara Ireng ing pesisir Crimea ...."
  9. aszz888
    aszz888 27 april 2017 08:17
    +2
    ... ukrokaklia wis karo kalkulator ing tangane ... kanggo ngaku "kang" ngguyu
    1. Nicola Mak
      Nicola Mak 27 april 2017 18:33
      0
      Asil ing layar kalkulator:
  10. mangkat nit
    mangkat nit 27 april 2017 08:29
    +2
    Babi padha drooling.
    1. Catherine II
      Catherine II 27 april 2017 11:02
      +2
      Kutipan saka mag nit
      Babi padha drooling.

      apa drool-kaya nemokake akeh. Isih perlu diunggahake lan dibuktekake manawa ana sing ana.
      Aku kasengsem ing mergo. Apa sing
      Kajaba iku, miturut data arsip ing wilayah iki, kapal iki mung diserang dening pesawat Rusia.

      apa penerbangan Rusia? Ing wilayah perang tentara Jerman lan Abang (Soviet)? Pasukan katelu?
      1. Lelek
        Lelek 27 april 2017 12:48
        +2
        Kutipan: Catherine II
        apa penerbangan Rusia?


        Halo. Pejuang Soviet, serangan lan penerbangan ngebom dilakokno. Bapakku, ing Pe-2R, nganakake penerbangan pengintaian mung ing wilayah kasebut ing Crimea lan Ukraina kidul. Kita nggawe penerbangan 4-5 saben dina. ya
  11. Sergey-8848
    Sergey-8848 27 april 2017 08:44
    +4
    Iku worth nerangake marang pimpinan ekspedisi Romawi Dunaev sapisan lan kanggo kabeh sing aviation - Soviet !!!
  12. Felix99
    Felix99 27 april 2017 08:44
    +3
    Kajaba iku, miturut data arsip, kapal iki mung diserang dening pesawat Rusia ing wilayah iki.
    tenan? Penerbangan Rusia ing WWII?
    Klompok kasebut diserang dening pesawat Soviet.
    nyedhaki bebener.
    1. rotmistr60
      rotmistr60 27 april 2017 10:24
      +1
      Penerbangan Rusia ing WWII?

      Carane mbayar utang kanggo USSR, supaya Rusia, banjur padha dumadakan eling sing Tentara Abang kalebu wakil saka bangsa USSR. Lan kok padha bengok-bengok yen wong Ukrainia sing mbebasake Auschwitz. amarga 1. Front Ukraina? Sampeyan ora nulis kanthi bener.
      1. Catherine II
        Catherine II 27 april 2017 13:32
        0
        Kutipan: rotmistr60
        Carane mbayar utang kanggo USSR, supaya Rusia

        Ana topik lan kabeh dibahas. Ing bali kanggo utang, padha nampa kabeh properti lan warisan saka USSR (kalebu veto).Ukraina mung siji sing ora setuju, nanging sing takon dheweke .. West sarujuk lan kabeh apik.
        Kutipan: rotmistr60
        Tentara Abang kapérang saka wakil saka bangsa saka USSR.

        bener. Miturut jumlah pahlawan ing kana, Ukrainia nomer loro sawise Rusia. Kerugian saka Ukrainia uga akeh. Nanging iku ora titik - kabeh Soviet padha lan nindakake kanggo apik Motherland umum!
        Kutipan: rotmistr60
        Ukrainians mbebasake Auschwitz. amarga 1. Front Ukraina?

        Iku kasus lucu interpretasi .. Nanging ora bener. Ora ndhukung gagasan iki.
  13. Komentar wis dibusak.
  14. santa bear
    santa bear 27 april 2017 09:22
    +6
    Ora mungkin ana nilai-nilai ing kana. Kapal kargo garing, dudu sing paling anyar, arep menyang Romania. Konvoi pengiring dudu kapal sing paling kuat saka kapal Romania. Paling kamungkinan, dheweke nggawa gandum utawa panganan liyane sing dicolong dening Jerman ing Crimea. Lan Jerman biasane nggawa barang-barang sing terkenal, ora percaya karo sekutu lan kapal perang kanthi kacepetan dhuwur. Dadi bab bandha, aku iki banter ngandika.
    1. Veteran
      Veteran 27 april 2017 13:12
      +3
      Sing bener, utamané wiwit ing Agustus 1943 Jerman ora mikir bab ngungsi Crimea, considering wilayah kanggo salawas-lawase.
  15. HMR333
    HMR333 27 april 2017 12:05
    +2
    Kajaba iku, miturut data arsip, kapal iki mung diserang dening pesawat Rusia ing wilayah iki.
    penulis diobong nganggo penerbangan Soviet lan dudu Rusia))))
  16. Catherine II
    Catherine II 27 april 2017 13:36
    0
    Minangka kanggo nilai - artikel ngandika apa dianggep apa ndamel. Kaya liyane "Pangeran Ireng". Ora mungkin.
  17. Razvedka_Boem
    Razvedka_Boem 27 april 2017 14:37
    +1
    Kajaba iku, miturut data arsip, kapal iki mung diserang ing wilayah iki. Wong Rusia penerbangan.

    Apa penulis dhewe maca apa sing ditulis?
  18. sasha75
    sasha75 28 april 2017 00:09
    0
    diserang dening aviation Russian Iki apa iku sadurunge revolusi utawa sawise ambruk USSR, utawa maneh bodho kalebu mestine ora ana negara kuwi saka USSR lan obosrenie militèr nyumbang kanggo iki.
  19. nachtigalsif
    nachtigalsif 28 april 2017 11:06
    0
    tatjana.koliaseva,
    Tanyusha, avg, uga, aku ora nulis kanggo sampeyan babagan iki, dudu babagan wilayah iki utawa wilayah kasebut, nanging babagan pesawat Rusia, sing durung ana. Sampeyan bisa nelpon wong Soviet, buruh-petani utawa liya, nanging ora Russian. Amarga pendekatan sejarah kasebut nyebabake kabeh jinis patriot jingoistic kanggo PR tanpa tangi saka kursi. Kita wiwit dadi kaya jaran sing ndudhuk segara, numpuk gunung lan mangan kabeh dinosaurus.
  20. Komentar wis dibusak.