Review militèr

Kaunggulan tentara Rusia (Aftonbladet, Swedia)

100



Ing wektu cendhak, Rusia bisa kanggo mobilize 150 ewu wong lan cepet nyekel paling saka negara Baltik.

"Cetha yen dheweke utamane nindakake perang reguler intensitas dhuwur, pertempuran skala lengkap," ujare Fredrik Westerlund, analis militer ing Institut Studi Pertahanan Swedia.

Aftonbladet wis sinau kemampuan militer kabeh negara ing wilayah Baltik.

Dibandhingake karo NATO, Rusia minangka kerdil militer. Ing nomer, comparison iki katon meh ridiculous. Taun kepungkur, Rusia nyedhiyakake $ 66 milyar kanggo tujuan militer, sing luwih murah tinimbang, contone, anggaran militer gabungan Inggris (55 milyar) lan Prancis (51 milyar).
AS (598 milyar) lan EU (240 milyar) bebarengan mbuwang meh 13 kaping luwih saka Rusia.

Nanging angka kasebut ora nyritakake kabeh.

Ing sisih wétan wilayah Baltik, potensial Rusia adoh ngluwihi kekuatan kabeh mungsuh, kalebu NATO.

Ing laporan sing diluncurake ing awal taun iki, tank pemikir AS, Rand, mratelakake babagan serangan Rusia ing Baltik. Asil kanggo NATO: bilai.

Pasukan nyerang Rusia bakal mlebu ibukutha Estonia lan Latvia sajrone 60 jam, lan ora ana cara kanggo unit NATO sing bersenjata entheng kanggo nyegah. Komando NATO dhewe nggawe kesimpulan sing padha, lan dadi dhasar keputusan sing bubar diumumake kanggo nyebarake papat batalyon multinasional ing Baltik lan Polandia.

"Saka sudut pandang militer, jelas yen batalyon iki ora duwe potensi nyerang militer, mung cilik banget. Nanging, tujuane kanggo nguatake hubungan karo negara-negara Baltik, "ujare analis Fredrik Westerlund.

Putin duwe sawetara taun wiwitan

Umumé, NATO kanthi partisipasi Amerika Serikat luwih kuwat tinimbang Rusia. Nanging kanthi regional lan kanthi sumber daya sing kasedhiya saiki, para pihak ganti peran.

"Kita kudu mobilisasi lan nggedhekake pasukan Kulon, lan iki butuh wektu. Sajrone wektu iki, Rusia bakal duwe wektu kanggo nyekel sawetara negara, "ujare Robert Dalsjö, analis keamanan ing Institut Studi Pertahanan.

Miturut dheweke, dibandhingake karo Kulon, Putin duwe wiwitan limang nganti wolung taun. Sanadyan akeh negara sing saiki nindakake luwih akeh dana kanggo pertahanan, lan NATO wiwit mindhah sumber daya menyang sisih wétan, ora bakal bisa langsung nyekel Rusia.
"Nganti Barat entuk kemampuan kanggo ngimbangi potensial militer Rusia ing Eropa Wétan, kita kabeh tetep ana ing bebaya gedhe," ujare Robert Further.

Rusia bisa menang perang cendhak ing Baltik, nanging sing dawa ora mungkin, kajaba nggunakake senjata nuklir. gaman.

"Skenario sing realistis: Rusia ngrebut, umpamane, negara Baltik lan nyatakake:" Saiki iki duweke, lan kita bakal mbela diri nganggo senjata nuklir.
Wani mriksa?’”

perang gedhe

Fredrik Westerlund lagi nliti pasukan operasional tentara Rusia. Miturut dheweke, 25 batalyon, sing ing game perang Rand nelukaké Estonia lan Latvia ing rong dina, punika taksiran cukup nyata saka potensial Russian.

"Rusia wis nganakake latihan kanthi pasukan udakara 150 prajurit, lan dheweke duwe alasan kanggo nindakake latihan kasebut, dibagi dadi telu utawa papat tentara."

Umumé, iki nampilake potret negara sing bubar nguatake pasukane.

"Yen sampeyan ndeleng kepiye nggedhekake struktur militer lan latihan apa sing ditindakake, lan ing wektu sing padha menehi perhatian marang carane dheweke nggambarake ancaman, mula jelas yen perang reguler intensitas dhuwur ditindakake. pisanan," ujare Fredrik Westerlund.

Dheweke menehi sawetara conto:

- Rusia mbentuk tentara anyar lan korps tentara sing dirancang kanggo perang minangka bagéan saka struktur luwih gedhe.

- Rusia nambah jumlah unit militer lan nambah personel.

- Sadurunge ana kekurangan serius saka personel tentara, supaya kanggo 100 Unit ing kertas ana mung 70 ing laku. Saiki staf tentara wis saya apik, lan luwih akeh unit kasedhiya kanggo misi tempur.

- Rusia ngasilake luwih akeh rudal jarak jauh, sing uga dikonfirmasi dening peralatan korvet Buyan sing mentas mlebu ing Segara Baltik.

- Rusia wis nambah arsenal senjata nuklir taktis, utamané ing sisih kulon negara.

Luwih elek tinimbang ing kertas

Negara liya ing wilayah Baltik pancen luwih ringkih tinimbang sing dikarepake miturut data resmi. Kabeh ahli karo kang Aftonbladet ngandika bab iki. Ing wektu sing cendhak, Swedia bisa ngumpulake telung batalyon siap tempur, Finlandia - sangang utawa sepuluh.

Ing teori, Swedia uga bisa uncalan menyang perang saka wolung kanggo sepuluh batalyon, sing, 13-14 ewu prajurit. Nanging pensiunan Mayor Jenderal Karlis Neretnieks, sing dadi kepala Akademi Militer Swedia, negesake manawa pasukan kasebut mung ana ing kertas.

“Staf ora koordinasi, akeh prajurit iki mantan wajib militer sing njabat wolung nganti sepuluh taun kepungkur. Apa dheweke pancene kudu perang lan perang kanthi efektif nglawan wong-wong sing duwe latihan minggu lan wulan?
Robert Further negesake manawa mung unit kanthi tulang punggung militer profesional sing bisa digerakake kanthi cepet.

"Tegese telung batalyon, sing meh ora bisa diarani brigade," dheweke nyimpulake.

Wong-wong iku kurang pendhidhikan

Ing pirang-pirang negara Eropa, kahanan kasebut ora luwih apik. Pasukan ora koordinasi, ora bisa perang ing struktur gedhe, ora duwe gaman abot, contone, tank.

"Wong Rusia duwe kauntungan. Dheweke wis nindakake kabeh wiwit taun 2010. Ing babagan efektifitas permusuhan, sawetara taun luwih dhisik tinimbang kita. Iki minangka masalah serius, "ujare Karlis Neretniks.

Robert Luwih setuju karo dheweke.

"Umume negara ing Eropa Kulon ana ing negara sing ala kaya Swedia. Alas, kita ora istiméwa.

kauntungan Rusia ing Baltik

Tinjauan kasebut adhedhasar data saka Rand Corporation (Reinforcing deterrence on NATO's eastern flank report) lan International Institute for Strategic Studies (Military Balance 2016 report, The Military Balance 2016), uga obrolan karo ilmuwan lan ahli. Angka kasebut menehi gambaran babagan apa sing bisa ditindakake negara-negara ing wilayah kasebut sajrone wektu sing cendhak, maksimal sajrone seminggu, lan dudu potensial militer lengkap saben negara, tundhuk mobilisasi total. Perbandhingan kasebut ora nganggep kekuwatan kayata milisi.

wadyabala darat

Rusia


Kurang luwih 150 ewu militèr. 25 batalyon kontrol (papat tank, limang infantri motorized, limang bedhil motorized, wolung udhara, telung batalyon laut). Pasukan dhukungan - sepuluh batalyon artileri (telung batalyon artileri meriem, rong batalyon artileri roket abot, limang batalyon artileri roket ringan), uga limang batalyon rudal, sing kalebu loro kompleks Iskander jarak cendhak lan telung kompleks Tochka jarak cendhak. Kajaba iku, ana enem batalion helikopter tempur Mi-24.

Swedia

Kurang luwih pitung ewu prajurit. Telung batalyon. Ing teori, Swedia bisa nggawe udakara sepuluh batalyon, nanging iki ora bisa ditindakake kanthi cepet, ujare Robert Dalshö, analis ing Institut Studi Pertahanan. Alasane yaiku kekurangan personel.

"Kita wis kudu ngisi kesenjangan karo mantan wajib militer sing njabat sepuluh taun kepungkur. Mung unit kanthi tulang punggung ekstensif prajurit militer profesional sing cepet dimobilisasi. Iki tegese telung batalyon, sing bisa diarani brigade.

Ing kertas: 10 batalyon, kang loro batalyon infantri cahya, limang motorized bedhil, siji motorized bedhil, siji airborne, siji pasukan keamanan batalyon, telung perusahaan waja.

Finland

Udakara 16 ewu wong. Sangang nganti sepuluh batalyon. Ing mangsa perang, Finlandia bisa mobilisasi nganti 285 ewu wong, nanging umume prajurit kudu nggunakake peralatan lan peralatan sing wis lawas. 20% departemen entuk 80% dhuwit. Miturut Robert Further, ana telung brigade elit, sing kabeh sarana lan kabeh peralatan modern.

Ing kertas - 13 batalyon, kang loro waja, loro infantri motorized, telung jaegers, enem batalyon infantri cahya.

Estonia

Kira-kira 2800 + 1000 militèr. Enem batalyon (loro infanteri, telung infantri ringan, siji batalyon multinasional NATO).

Latvia

Udakara 1250 + 1000 militèr. Telung batalyon (loro infantri ringan, siji batalyon multinasional NATO).

Lithuania

10800 + 1000 prajurit. Pitu batalyon (telung infantri bermotor, telung infantri bermotor, siji batalyon multinasional NATO).

AS lan UK

Enem batalyon (telu angkatan udara, loro batalyon helikopter tempur, siji infantri bermotor). Mesthine, potensial militer AS luwih gedhe. Nanging kesimpulan babagan enem batalyon saka think tank Rand digawe kanthi nganalisa pasukan apa sing bakal teka ing papan yen ana krisis.

NATO

Kira-kira 150-200 pesawat. 18 divisi (lima F-15, siji B-1B, limang F-16, loro F/A-18, loro Typhoon FGR Mk4s, siji Rafale B/C, plus F-22s, A-10s, CF-18s) .

angkatan laut

Rusia


Rong kapal penghancur kelas Sovremenny, rong kapal patroli kelas Neustrashimy, papat korvet kelas Guardian, papat kapal rudal cilik kelas Gadfly, enem kapal ASW cilik kelas 1331-M, pitu kapal selam rudal kelas Tarantula.

Swedia

Pitu korvet (lima Visby, loro Gothenburg). Telung kapal selam (telung Gotlands, loro Södermandlands).

Finland

Wolung kapal selam rudal (papat Kauma, papat Hamina).

Papat batalyon NATO, sing cacahe XNUMX prajurit, bakal teka ing lemah taun ngarep. Polandia bakal manggoni wong Amerika, Inggris lan Romania, Lithuania bakal manggoni wong Jerman, Belgia, Kroasia, Prancis, Luxembourger, Walanda lan Norwegia, Latvia bakal manggon ing Kanada, Albania, Italia, Polandia lan Slovenes, Estonia bakal dadi tuan rumah Inggris, Denmark lan Prancis.
Pengarang:
Sumber asli:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23798880.ab/promo
100 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. BNVSurgut
    BNVSurgut 10 Mei 2017 05:34
    + 23
    Nalika aku maca artikel kasebut, pitakonan tansah muncul - apa iki penilaian nyata utawa nambah anggaran NATO.
    1. siberalt
      siberalt 10 Mei 2017 05:43
      + 35
      Fantasi erotis saka penulis babagan partner kuwat sing ora pengin wong ngguyu
      1. Evdokim
        Evdokim 10 Mei 2017 07:49
        +6
        Quote: siberalt
        Fantasi erotis saka penulis


        Fantasi erotis saka alam masochistic, sampeyan bakal teka kanggo kita ing kabeh limo posisi iki lan sing, kita ora nolak akeh kanggo formalitas, nanging kita nunggu sampeyan karo ora sabar.
      2. biaya
        biaya 10 Mei 2017 14:47
        +2
        Dibandhingake karo NATO, Rusia minangka kerdil militer

        ???!!!
        Apa terjemahan artikel iki asli utawa teks dhewe?
    2. midivan
      midivan 10 Mei 2017 05:47
      + 29
      Kutipan saka BNVSurgut
      Nalika aku maca artikel kaya iki

      Lan aku tansah kelingan lelucon lawas -
      1. andrey
        andrey 10 Mei 2017 05:50
        + 21
        Ing wektu cendhak, Rusia bisa kanggo mobilize 150 ewu wong lan cepet nyekel paling saka negara Baltik.
        siji pitakonan - kenapa kita butuh?
        1. Mauritius
          Mauritius 10 Mei 2017 05:59
          +3
          Kutipan: Andrey Yurievich
          Ing wektu cendhak, Rusia bisa kanggo mobilize 150 ewu wong lan cepet nyekel paling saka negara Baltik.
          siji pitakonan - kenapa kita butuh?

          Butuh, Butuh. Jendhela menyang Eropah, sanajan ana akeh jendhela. Oh, celah kasebut bakal migunani.
        2. Mikhail Matyugin
          Mikhail Matyugin 10 Mei 2017 10:37
          +1
          Sawetara taun kepungkur, akeh sing ora takon - kenapa Rusia butuh Crimea?
          1. msergey
            msergey 10 Mei 2017 13:27
            + 14
            Yen Amerika Serikat ora ngrancang nyebarake Angkatan Laut ing Sevastopol, mula mungkin Spring Crimean ora bakal kedadeyan ... Iki minangka alasan utama.
          2. bryan
            bryan 10 Mei 2017 17:13
            +4
            Supaya ora ilang pangkalan angkatan laut Sevastopol lan Segara Ireng, jelas
            1. bryan
              bryan 10 Mei 2017 21:06
              +5
              Umumé, pitakonan iki muni aneh kanggo wong Rusia. Saka Perang Crimean, isih katon. Kaya pitakonan "Napa Rusia butuh St. Petersburg?".
          3. Nicola Mak
            Nicola Mak 10 Mei 2017 18:28
            +2
            Sawetara taun kepungkur, akeh sing ora takon - kenapa Rusia butuh Crimea?

            Sing nggumunake, apa ana sing takon - apa bakal ana kudeta militer ing Ukraina?
        3. biaya
          biaya 10 Mei 2017 14:48
          +1
          Rusia lan NATO
        4. Nicola Mak
          Nicola Mak 10 Mei 2017 18:34
          +2
          siji pitakonan - kenapa kita butuh?

          Nanging ketoke ing Kulon pitakonan kok Swedia (lan ora mung wong-wong mau) exaggerate kabeh limo omong kosong lan nggawe debilitating ramalan ora worth iku - kapentingan ketok.
          Sapa sing kepengin menehi dana kanggo opus kasebut - Yusovites, NATO utawa Swedia dhewe?
        5. Grigory_78
          Grigory_78 11 Mei 2017 13:21
          +1
          Dheweke ora kaya sing dikira - dheweke mikir beda. We are villains kanggo wong-wong mau, tanpa budi lan merciless. Mekaten.
          Ing kasunyatan, dheweke teka saka Amerika kanthi gagasan "potret psikologis", logika tumindak ora dianggep minangka prinsip. Apa tumindak kasebut cocog karo potret psikologis sampeyan? ya wis. Dadi iki sing kudu dikarepake. Iki mung ing gaya guyon babagan moonshine lan rudo pekso
        6. KaPToC
          KaPToC 11 Mei 2017 23:56
          0
          Quote: Andrey Yurievich
          siji pitakonan - kenapa kita butuh?

          Kanggo ngilangi pijakan mungsuh.
        7. Analyst
          Analyst 14 Mei 2017 08:34
          0
          Yen ana permusuhan, aku mikir Rusia ora bakal ngrebut negara-negara Eropa sing ringkih, kanthi strategis luwih wajar kanggo nimbulake karusakan sing ora bisa ditampa kanthi leveling bebaya, lan nalika lagi nandhang sangsara ing kana, kanggo ngerteni hubungane karo inisiator jaban rangkah. .
        8. tukang mesin
          tukang mesin 16 Mei 2017 10:31
          0
          Kanggo apa Crimea konco ... sawise iku, badhan cukup dingerteni
    3. Kunci
      Kunci 10 Mei 2017 05:49
      +9
      Ing wektu cendhak, Rusia bisa kanggo mobilize 150 ewu wong lan cepet nyekel paling saka negara Baltik.
      Nalar ing semangat Perang Dingin. Ing donya saiki, padha ora perang kaya ngono. Goyang kahanan politik ing negara, anjog kanggo perang sipil lan nyediakke senjata kanggo salah siji partai - sing padha kudu wedi. Lan pisanan, iki gegayutan karo mantan republik Soviet, sing isih duwe sikap ala marang Rusia sing manggon ing wilayahe.
      1. Izotovp
        Izotovp 10 Mei 2017 09:48
        0
        Malah padha gelut banget. Suriah lan Donbass minangka conto iki.
        1. ZAV69
          ZAV69 10 Mei 2017 18:16
          +2
          Ing Suriah lan Donbass, dheweke mung goyangake lan nggawa menyang perang sipil.
          1. Grigory_78
            Grigory_78 11 Mei 2017 13:26
            0
            Aja lali babagan kuotasi. "Perang sipil. Ana akeh warga negara liya ing jajaran jihadists - sukarelawan lan tentara bayaran.
          2. Izotovp
            Izotovp 11 Mei 2017 18:53
            0
            Apa kita ngomong babagan carane nelpon utawa babagan format permusuhan? Bubar, wis dadi modis kanggo melu nyiapake database ing format tembak koboi - pasukan khusus teka, ngukum kabeh wong lan ninggalake. Mesthi, pengalaman Siria padha nuduhake yen pasukan khusus muter peran gedhe ing database modern, nanging! Kaping pisanan, amarga kaunggulan ing preparation saka mungsuh. Lan peran tank lan penerbangan durung ilang. Lan "boiler" lan maneuvers karo pasukan lan geni, kabeh iki duwe panggonan. Wiwit Perang Donya II, ora ana owah-owahan kajaba karakteristik kinerja senjata.
    4. K0schey
      K0schey 10 Mei 2017 05:58
      +6
      mesthi kanggo nambah budget
      Enem batalyon (telu angkatan udara, loro batalyon helikopter tempur, siji infantri bermotor). Mesthine, potensial militer AS luwih gedhe. Nanging kesimpulan babagan enem batalyon saka think tank Rand digawe kanthi nganalisa pasukan apa sing bakal teka ing papan yen ana krisis.

      apa tegese "bakal duwe wektu kanggo teka ing papan yen ana krisis"? iki pirang dina? sepuluh? utawa 10? kenapa armada Prancis, Inggris, Jerman lan kanca-kanca liyane ora dianggep? suwene wektu lelungan kapal perang saka atlantik menyang baltik? dina 30-5?
      PS, mulane, aja flatter dhewe - artikel liyane whining ing topik "menehi kita liyane adonan." tetep dadi pangarep-arep yen dheweke bakal nguwasani "bener", ing kene pengalaman "mitra" kita ora luwih ala tinimbang jaman Serdyuk. ngguyu
      1. Andrey saka Chelyabinsk
        Andrey saka Chelyabinsk 10 Mei 2017 19:45
        +1
        Kutipan: K0schey
        kenapa armada Prancis, Inggris, Jerman lan kanca-kanca liyane ora dianggep?

        Apa sing kudu digatekake? Ora ana pangertèn ing wong-wong mau ... mung Prancis Charles de Gaulle duwe sawetara kesempatan kanggo bisa ing tanah, nanging iku mokal kanggo mbayangno sing Franks dikirim menyang Baltik - iku rada crummy. Iki yen ing wektu krisis operator pesawat ora bakal didandani.
        1. K0schey
          K0schey 11 Mei 2017 05:32
          +1
          Quote: Andrey saka Chelyabinsk
          pangertèn saka wong-wong mau

          Bener, ora ana sing mbatalake operasi militer ing banyu, uga transportasi umum para prajurit dhewe, uga kapal Amirokosovsky kanthi rutin ing pesisir Eropa ... langsung, nanging liyane saka apik cukup ana. mulane, ana, lan dheweke "nglereni" armada ing artikel kasebut kanthi apik)
      2. PSih2097
        PSih2097 12 Mei 2017 00:38
        0
        Kutipan: K0schey
        suwene wektu lelungan kapal perang saka atlantik menyang Baltik? dina 5-10?

        kanggo wong Eropa (paling kidul) ora luwih saka 2 minggu, lan negara ing 50 dina ...
        Iki sing dakkarepake:
        pitu kapal selam rudal kelas Tarantula

        Apa jenis prau iki? Project 877 "Halibut" (NATO - "Kilo"), proyek 636 (NATO - "Improved Kilo")
        Mungkin kabeh padha prau rudal proyek 1241 (kode "Lightning", miturut klasifikasi NATO - Korvet kelas Tarantul)???
    5. finch
      finch 10 Mei 2017 06:01
      + 18
      Dina kabeh personel militer, saka jenderal nganti prajurit NATO, diwiwiti kanthi nyanyian salutary kanggo ngurmati Putin lan Rusia! Salajengipun, skenario liyane agresi elek lan insidious lagi dikembangaké - panangkepan saka Luksemburg lan enslavement saka Liechtenstein, kang digawa menyang manungsa waé saka pedunung negara karo bantuan saka media. Banjur ana koleksi dhuwit saka populasi omong kosong kanggo pangayoman saka aggressor lan distribusi antarane militèr NATO, lan dina ends maneh karo chants kanggo kamulyan senjata Rusia lan Supreme ... Apa sing sekte saka Seventh Day Adventists, lan dudu organisasi militer! ngguyu
      1. Nicola Mak
        Nicola Mak 10 Mei 2017 18:41
        +2
        Apa sekte Advent dina kapitu, dudu organisasi militer!

        Sing bener - loro-lorone padha aktif squeeze dhuwit!
        Loro-lorone janji siji - mburi donya, liyane - perang cepet.
        Lan yen wedhus (pembayar pajak) ora wedi, mula ora ana sing mbayar dhuwit !!!
    6. wong Samaria
      wong Samaria 10 Mei 2017 09:25
      + 10
      .... Ora ... dheweke dhewe ninggalake negara kasebut (miturut udakara 40%), lan kita kene kanggo nelukake dheweke ??? Sapa sing butuh KOWE???
    7. Walanin
      Walanin 10 Mei 2017 14:49
      +1
      Kutipan saka BNVSurgut
      pitakonan mengkene kabeh wektu - iki ngira nyata utawa kanggo nambah budget NATO.

      iki kanggo nambah tingkat skor patriotisme Rusian
    8. KaPToC
      KaPToC 11 Mei 2017 23:54
      0
      Kutipan saka BNVSurgut
      Nalika aku maca artikel kasebut, pitakonan tansah muncul - apa iki penilaian nyata utawa nambah anggaran NATO.

      Bakal njaluk dhuwit
    9. kimvladimiril
      kimvladimiril 15 Mei 2017 07:47
      0
      Where kanggo nglampahi liyane? Anggaran wis beda kaping 13.
  2. Olgovich
    Olgovich 10 Mei 2017 05:45
    + 12
    Analis psikopat iki, kanthi kabeh materi lan petungan sing gedhe, ora nate mangsuli pitakon sing gampang: " KENAPA?!"
    Napa Rusia mbutuhake wilayah Baltik iki, Swedia, lan Denmark liyane?
    APO apa sing kudu dheweke tindakake karo wong-wong mau?
    1. Navigator Basov
      Navigator Basov 10 Mei 2017 09:24
      + 12
      Padha mikir ing kategori dhewe: nelukake, enslave. Kita mung ngenteni dheweke takon maneh.
      1. Yeah
        Yeah 10 Mei 2017 12:24
        + 15
        lan apa, wong lanang ora kanti awon dienggoni

        ing USSR, Balts ngonsumsi 2-2.5 kaping luwih akeh tinimbang sing diasilake, lan iki ora diitung.
        program investasi sekutu
        1. Iskander Sh
          Iskander Sh 10 Mei 2017 16:44
          0
          11 kilobucks saben wong ing RSFSR ing 1? ngguyu

          1. Yeah
            Yeah 10 Mei 2017 16:50
            +7
            apa sing ora dikarepke?
            iki ora gaji lan biaya, nanging turnover saindhenging RSFSR karo biaya kanggo item "free" kaya omah kanggo guru.
            contone, kulawargaku pindhah menyang apartemen gratis anyar ing 90
          2. kimvladimiril
            kimvladimiril 15 Mei 2017 07:49
            0
            Apa akeh utawa sethithik?
    2. Iskander Sh
      Iskander Sh 10 Mei 2017 11:28
      +2
      Kutipan: Olgovich
      Analis psikopat iki, kanthi kabeh materi lan petungan sing gedhe, ora nate mangsuli pitakon sing prasaja: "KENAPA ?!"



      Kanggo "kok" ora mbayar. Dheweke mbayar histeria Russophobic.

      Kutipan: Olgovich
      Apa sing kudu dilakoni karo dheweke?!


      Latvia lan Estonia bakal migunani. Minangka wilayah, mesthi.
    3. apro
      apro 10 Mei 2017 14:19
      +3
      Sampeyan elinga Elena Sparrow karo dheweke ora iso lali, uga, njupuk kula.
      Lucune....
    4. Zefr
      Zefr 13 Mei 2017 22:06
      0
      "KENAPA?!"
      Lha kok. Livonia dituku. Kita kudu bali. Banjur Livonians (lan kabeh padha katon ana, kristal-rasial lengkap-fledged), menyang perbudakan. properti Russian. Apa wae sing dikarepake, kita nindakake.
  3. Bykov.
    Bykov. 10 Mei 2017 05:47
    + 20
    AS (598 milyar) lan EU (240 milyar) bebarengan mbuwang meh 13 kaping luwih saka Rusia.

    Saka iki, disimpulake yen RUSIA sing tumindak agresif lan mbebayani kanggo tanggane lan ing saindenging jagad.
  4. samarin1969
    samarin1969 10 Mei 2017 07:15
    +1
    Lan ing wektu sing padha, negara-negara "mitra" kasebut nuntut ngilangi watesan babagan bisnis ing Rusia, kebebasan kanggo media ing Rusia, hak ngontrol kabeh lan kabeh ing Federasi Rusia ....
    Sedhih yen pertimbangan militer-strategis Rusia wis dadi peran sekunder kanggo napsu bisnis donya sajrone 30 taun. Perlu kanggo nanggapi ancaman kanthi sanksi sing angel.
    1. Komentar wis dibusak.
      1. Dauria
        Dauria 10 Mei 2017 12:40
        +4
        Kita nentang banget lan categorically supaya elit kita nyimpen akun, real estate lan bocah-bocah ing kana.


        Sampeyan ngerti, Khorunzhy, ing kene akeh sing ngerti yen patriotisme ing kapitalisme ora nyenengake. Lan mati, ngerti yen mengko "pemilik" sing mlayu kanthi kertas "sah" babagan kepemilikan tanah sing disiram getih prajurit bakal bali saka mburi bukit uga sedih. Nanging iku duweke kita internal kasus lan kita alangan. Kita ora menehi hasil karo wong-wong mau, lan ora ana sing bakal nindakake kanggo kita. Lan gampang banget kanggo setuju kanggo ngiyanati. Oh, sampeyan bener, mesthi. Ana wong ing Donbass ngadeg lan nyekeli, lan sawetara Akhmetka kuwatir babagan pabrik-pabrik cilik, apa dheweke bakal bali menyang awake dhewe utawa ora.
      2. Pertapa
        Pertapa 10 Mei 2017 12:50
        +4
        Kutipan: Cornet
        Sampeyan ngomong iki kaya-kaya Timchenkos, Usmanovs, Rottenbergs lan Abramovichs liyane ora nransfer saben sen sing ditampa menyang negara-negara NATO agresif, sing kita nentang.

        Gak undur maneh...sanksi cah, ora sah nampa utang sing dawa murah, ora ana bathi super saka dodolan sumber daya energi, kabijakan Bank Sentral kanggo ngresiki sektor perbankan wis kenceng ( meh saben dina ana kabar babagan nyabut lisensi). Malah RBC ngakoni
        Bank Rusia nyathet nyuda aliran metu saka ibukutha saka negara kasebut. Ing Januari-Juli 2016, aliran metu net ibukutha saka Rusia gunggungipun $10,9 milyar marang $53,3 milyar ing pitung sasi pisanan 2015.
        Bank Rusia wis nerbitake data imbangan pambayaran awal sajrone pitung wulan 2016. Miturut regulator, aliran keluar ibukutha saka negara kasebut tetep ing tingkat sing kurang: dibandhingake Januari-Juli 2015, arus metu ibukutha net dening sektor swasta mudhun meh kaping lima lan gunggunge $ 10,9 milyar taun kepungkur, aliran metu ibukutha dipengaruhi dening nyuda ing dikarepake saka perusahaan Russian kanggo aset manca, nanging saiki dikarepake kanggo wong-wong mau wis akeh. Ing kuartal pisanan 2016, Bank Sentral nyathet penurunan permintaan kanggo aset finansial manca kanthi $ 2,5 milyar, dene ing kuartal kaping pindho 2016 angka iki tambah $ 3,8 milyar.

        Rincian liyane ing RBC:
        http://www.rbc.ru/finances/09/08/2016/57a9e47b9a7
        9471518baaee5
        1. Pavel Votyakov
          Pavel Votyakov 11 Mei 2017 01:22
          +1
          Nu-nu, ujare ing TV))))
          Perdhana mentri finansial kanthi 2 yuta. Lan bawah tanah Kementerian Dalam Negeri kanthi 9 milyar ... - ana sing salah ing kene
  5. parusnik
    parusnik 10 Mei 2017 07:58
    +8
    Gusti, ya, nalika sampeyan kabeh mlumpat metu saka jendhela, nguwuh "Wong Rusia teka!"
    1. Berkut752
      Berkut752 10 Mei 2017 12:13
      +3
      Kutipan saka parusnik
      Gusti, ya, nalika sampeyan kabeh mlumpat metu saka jendhela, nguwuh "Wong Rusia teka!"

      Sampeyan kudu mikir gedhe, yen kabeh mlumpat, lan sapa sing bakal nglumpukake mati, maneh kanggo kita ?, nanging kita kudu ??????????
    2. Walanin
      Walanin 10 Mei 2017 14:50
      0
      nalika sampeyan mandheg maca artikel kuning
  6. penembake gunung
    penembake gunung 10 Mei 2017 08:03
    +9
    Ya, ngomong babagan. Ing psikologi Protestantisme dumunung sing disebut "praktisisme". Iki tegese yen sampeyan LEBIH KUAT, sampeyan ora bisa nyerang. Saka ing kono, IMHO, lan sikil tuwuh. Bener, kesimpulan ngelawan saka iki. Sanalika geyropa lan Matrasia mutusake yen dheweke bisa nyerang kanthi impunitas, dheweke bakal nyerang ing kana. Dheweke duwe - ing tingkat refleks wassat
    1. Mikhail Matyugin
      Mikhail Matyugin 10 Mei 2017 10:41
      +2
      Nuwun sewu, nanging tembung sampeyan nuduhake yen sampeyan ora ngerti lan ora ngerti etika Protestantisme. Gotong royong lan perdagangan tansah luwih disenengi kanggo perang ing kana.
      1. zoolu300
        zoolu300 10 Mei 2017 12:57
        +5
        Ya, karo India lan India metu kerjasama lan perdagangan apik. Utawa sampeyan duwe jeneng jinis pembantaian?
        1. bryan
          bryan 10 Mei 2017 17:16
          +2
          Perang Candu isih bisa dieling-eling
        2. Mikhail Matyugin
          Mikhail Matyugin 14 Mei 2017 14:23
          0
          Lan apa iku karo India banjur? Ketoke sampeyan ora ngerti manawa ing umume, Perusahaan India Timur entuk akeh barang ing India kanthi tentrem, liwat perdagangan lan diplomasi sing trampil, lan ora kabeh liwat penaklukan?
      2. bryan
        bryan 10 Mei 2017 17:15
        +3
        Marang Yugoslavia lan Libya
  7. curious
    curious 10 Mei 2017 09:24
    +2
    Yen sampeyan ora ngetung dening batalyon, nanging dening regu, kru, kru, sampeyan bakal entuk tokoh sing umume ngipi elek, ndeleng sing sampeyan pengin langsung dicekel utawa nyopot celana jero lan nyumbang kanggo dana pertahanan. Ketoke, fenomena kaya hamster Internet entuk momentum ing saindenging jagad, mung panganan sing beda-beda ing macem-macem negara, nanging cara tetep umum.
    1. Catherine II
      Catherine II 10 Mei 2017 10:03
      +5
      Kutipan saka Penasaran
      metode isi

      ya, teknologi alertness wis lawas minangka donya.
      Warta kanthi semangat #BloodyPutin bakal nyerang #Russians bakal pura-pura refleks.
      Kabar tandha paling apik dituku. Nah, sapa sing peduli saiki pira panen lan asil susu ing endi wae? Nanging kasunyatan sing meteorit bakal tiba lan Armageddon bakal teka, oh ya. Amerika bakal ambruk / nyerang Korea / Rusia / China - iki warta panas. Padha ngedol apik.
      1. curious
        curious 10 Mei 2017 12:30
        +1
        Sawetara hamster bledosan ing tembung Poroshenko.
  8. Vladycat
    Vladycat 10 Mei 2017 09:44
    +1
    Kutipan: Bykov.
    AS (598 milyar) lan EU (240 milyar) bebarengan mbuwang meh 13 kaping luwih saka Rusia.

    Saka iki, disimpulake yen RUSIA sing tumindak agresif lan mbebayani kanggo tanggane lan ing saindenging jagad.

    Mesthi wae. Kanthi akeh dhuwit, kita nyebabake rasa wedi. Ra cetho. Lan nalika ora cetha, iku medeni. Iku agresi karo bebaya :)
  9. Bayangan peteng
    Bayangan peteng 10 Mei 2017 09:48
    +1
    Crita medeni apa sing bakal ditindakake para prajurit Barat mung kanggo mbenerake kabijakan lan melitarisasi sing agresif.
  10. Bator
    Bator 10 Mei 2017 10:02
    +3
    apa jenis idiocy?
    1. Mikhail Matyugin
      Mikhail Matyugin 10 Mei 2017 10:43
      +2
      Banjur padha karo taun 1939.
      1. zoolu300
        zoolu300 10 Mei 2017 12:59
        +1
        Ing kene aku setuju. Pancen perlu kanggo numpes jembatan saka pasukan NATO-fasis cedhak Pskov.
      2. bryan
        bryan 11 Mei 2017 23:47
        0
        Donbass 100 kaping luwih penting kanggo Rusia tinimbang negara Baltik.
        Nanging pitakonan iki digantung nganti keputusan nasib pipa gas Qatar-Turki - ing sembarang arah. Lan banjur salah siji Eropah bakal ngilangke metu lan bakal mangan gas, preduli saka obahe ing Ukraina, utawa kita ora bakal kelangan apa-apa, bab Eropah iki, maneh, preduli saka obahe njaba.
    2. Yeah
      Yeah 10 Mei 2017 12:40
      0
      tanpa sprats dadi hard banget ngguyu
      1. fudo
        fudo 12 Mei 2017 15:48
        0
        Ana sprats ayu saka Kaliningrad - njupuk, aku ora pengin
  11. Stas157
    Stas157 10 Mei 2017 10:09
    +5
    . Skenario sing realistis: Rusia nangkep, contone, negara Baltik lan nyatakake: "Saiki iki kita

    Baltik opo?? Donbass karo Rusia, sing piyambak nyuwun kanggo dijupuk menyang Rusia, lan malah banjur ora njupuk!
  12. Anconsha
    Anconsha 10 Mei 2017 10:44
    +2
    Bajingan sing duwe cita-cita langgeng kanggo duwe donya...Wah, wis diwenehi untune akeh, nanging ora peduli apa-apa. Mbok menawa kita kudu kejem lan kejem supaya dieling-eling ing salawas-lawase. Sawise kabeh, sawise bola-bali nelukake geyropa sing mambu, kita dhewe mbangun maneh kanthi biaya pasukan lan sarana rakyat kita. Sawisé nyerang tanah kita, padha ninggal reruntuhan kita. Sapa wong barbar, sing pengin perang ana ing permukaan kabeh sejarah kita. Yen perang anyar, mula bakal dadi nuklir
  13. Komentar wis dibusak.
  14. Fei_Wong
    Fei_Wong 10 Mei 2017 11:08
    +2
    Tujuan kabeh publikasi lan spekulasi iki kanggo mbenerake pambangunan pasukan NATO, supaya cukup kanggo agresi tanah sing lengkap marang Rusia.
    Lan, mesthi, kita bakal terus nguatake wates kita, ndeleng persiapan sing terus terang iki kanggo perang. Lan, mesthi, Kulon bakal terus ngganti sabab kanthi efek, nyiapake wong-wong ing negara-negara Eropa kanthi ngapusi kanggo konflik sing direncanakake.
  15. GaMeR kab
    GaMeR kab 10 Mei 2017 11:17
    +1
    Yagene kita butuh? Kanggo mung gelut? Apa dheweke pancen ala ing sirah utawa tumindak sadar?
  16. SHAH
    SHAH 10 Mei 2017 12:38
    +1
    Yagene kita butuh negara Baltik, kita duwe tanah akeh, ana akses menyang segara. Aku maca nang endi wae yen sawetara tsar utawa kaisar Rusia tuku tanah kasebut. Yen properti suci, miturut konsep Barat, banjur negara Baltik utawa apa tuku kudu bali menyang saucer.
    1. Dauria
      Dauria 10 Mei 2017 15:02
      +1
      .Aku maca nang endi wae sing sawetara tsar Rusia utawa kaisar tuku tanah iki

      Prajanjian Nystadt 1721. Dheweke ngrampungake Perang Lor 1700-1721. Ana ganti rugi iki ing jumlah efimki (1,3 yuta rubles). Mung iki dudu perjanjian dagang, yaiku perjanjian perdamaian. Ing wiwitan, wong Swedia wis ngresiki raine sadurunge "tuku". Ya, ya, lan Peperangan Poltava sing padha ana ing mburi "tuku". Ana uga Karelia, Vyborg lan Narva.
  17. Andrey Lukyanov
    Andrey Lukyanov 10 Mei 2017 12:41
    +1
    Kabeh bandhingan iki bodho .... tenaga kerja kita luwih murah lan bahan luwih murah ... lan kita nindakake peralatan sing luwih apik ... mula dipikirake
  18. Vladimir Mamkin
    Vladimir Mamkin 10 Mei 2017 12:45
    +1
    Maneh, dheweke njaluk dhuwit kanggo ancaman palsu, nanging kapan bakal luwih wicaksana?
  19. Yeah
    Yeah 10 Mei 2017 12:46
    +1
    saben perang wis sawetara waé. Yagene Barat seneng nyiptakake sesuatu lan mbangun sawetara rencana kanggo Rusia, tanpa ngomong babagan tujuan "agresi". Sawise kabeh, Federasi Rusia mung ora duwe alesan kanggo nyerang Balts. Kajaba iku, yen ora ana dalan menyang wilayah Kaliningrad, bakal ana akeh alasan kanggo mbangun tembok. Lan yen dheweke nggawe sawetara gol, dheweke katon kaya omong kosong klinis kaya "njupuk jagad kabeh."
  20. nnz226
    nnz226 10 Mei 2017 13:29
    0
    Ora, apa megalomania Kulon duwe! Rusia yen ana serangan ing Estonia bakal ing Tallinn ing 60 jam! Inflate asil kanthi 10 kaping! Lan 6 jam cukup! Wong lanang pancene mikir kanggo nundha kolom tank kita luwih saka rong dina ??? Padha misuwur frase G.K. Zhukov ora sinau ing akademi: "Kanthi telung atus bedhil saben kilometer saka ngarep, mungsuh ora kacarita!" Yen sampeyan durung sinau - muspra! Padha bakal imbued ... Pitakonan iku beda: Lan kok neraka kita kudu provinsi Estonia iki lan sprats liyane ??? Biaya akeh kanggo njupuk populasi pribumi menyang pesisir kidul Segara Laptev, nanging tanpa - ora ana!
  21. Kent0001
    Kent0001 10 Mei 2017 13:30
    +1
    padha ndhelik dhewe wis kanggo titik diare intimidated dening ancaman Russian.
  22. Stinger
    Stinger 10 Mei 2017 14:22
    0
    Swedia - endi sing nyekel kapal selam Rusia sajrone rong puluh taun? Utawa sing terus whining babagan ancaman Rusia? Dheweke ora bakal duwe wektu kanggo meow amarga dadi Muslim tanpa Rusia.
    1. Walanin
      Walanin 10 Mei 2017 14:52
      +1
      Moscow ora duwe wektu maneh kanggo meow, kabeh ing pengunjung
      1. Komentar wis dibusak.
  23. Knizhnik
    Knizhnik 10 Mei 2017 14:23
    0
    "Skenario sing realistis: Rusia ngrebut, umpamane, negara Baltik lan nyatakake:" Saiki iki duweke, lan kita bakal mbela diri nganggo senjata nuklir.
    Wani mriksa?’”

    Luwih saka allusion transparent kanggo Crimea.
  24. Kenneth
    Kenneth 10 Mei 2017 14:58
    0
    Pitakonan utama ora carane nyekel negara Baltik, nanging kok.
  25. pjastolov
    pjastolov 10 Mei 2017 15:09
    +5
    Kutipan saka Penasaran
    Yen sampeyan ora ngetung dening batalyon, nanging dening regu, kru, kru, sampeyan bakal entuk tokoh sing umume ngipi elek, ndeleng sing sampeyan pengin langsung dicekel utawa nyopot celana jero lan nyumbang kanggo dana pertahanan. Ketoke, fenomena kaya hamster Internet entuk momentum ing saindenging jagad, mung panganan sing beda-beda ing macem-macem negara, nanging cara tetep umum.

    Lan IN PARROTS luwih suwe wassat
  26. HEATHER
    HEATHER 10 Mei 2017 15:55
    +5
    Rusia bisa mobilize 150 ewu wong[i][/i] Zero ilang, nanging...
  27. sotsprofspb
    sotsprofspb 10 Mei 2017 17:53
    0
    !50 ewu menyang Negara Baltik? Sampeyan kudu dadi bodho lengkap kanggo nggunakake pasukan kuwi ing meowing kucing teles.
  28. Altdoch
    Altdoch 10 Mei 2017 18:54
    0
    Kabeh bakal luwih cepet. Kita ngenteni kita saka kene. Lan kita mung bakal ngliwati lle menyang Polandia. Pakta Molotov-Ribentrop dileksanakake. Wektu bakal liwat lan Jerman bakal nyoba males maneh, liwat Belgia menyang Paris lan ing sisih wétan kanggo ngethok kuping ing sikil lempung. Ora ana sing bakal perang kanggo Polandia saka ngisor negara Baltik, utawa kanggo Republik Ceko. Elingi taun 30. Kabeh bola-bali.
  29. VOENOBOZ
    VOENOBOZ 10 Mei 2017 19:09
    +1
    Soko kaya akeh 60 jam, Aku panginten 3 uga, pinggiran 5, lan kene 60 kanggo disperse caudle iki.
  30. TOP2
    TOP2 10 Mei 2017 20:56
    +2
    Ing teori, Swedia uga bisa uncalan menyang perang saka wolung kanggo sepuluh batalyon, sing, 13-14 ewu prajurit.

    lol Ora suwe aku maca artikel sing menarik babagan pembayaran non-tunai. Iki nuduhake yen Swedia bakal dadi negara pertama sing ninggalake awis. Ing ngisor iki minangka keuntungan lan keuntungan saka solusi kasebut. Kene pitakonan iki. A serangan KR lancip cukup lan pembayaran cashless bakal supaya sampeyan urip dawa. Banjur ekonomi bakal lumpuh.
    Lagi ana nunggu jotosan kanggo pasuryan, lan ing cilik padha bakal nampa Faberge. Kapercayan manawa saben wong bakal main miturut aturane pancen luar biasa. Lan iki ora nggumunake, amarga dheweke ora bakal menang jinis perang liyane, ora preduli apa total anggaran militer.
  31. Katresnan iku
    Katresnan iku 10 Mei 2017 22:12
    +1
    Iki minangka plankton kantor biasa. Wong sing sombong lan bodho saka panganan sing murah
    looking kanggo speculate. Ana film apik "The Life of Klim Samgin". Dheweke ngomong, ngomong, ngomong. Lan wong kuwi butuh kuping. Lan luwih akeh luwih apik. Tema horor paling menarik. Wong mati urip ora nglebokake maneh. Ana Rusia. Lawas, nesu, agresif lan karo Putin. Utawa, malah ana Putin ing Rusia ala lawas. Ayo, ing negara, dheweke bakal dadi pinter ing Swedia))) Kang malah Fuhrer ora njaluk menyang. Sampeyan kudu ndeleng ... Aku ora bakal kaget yen Robert Dalsjö minangka ensign biasa saka penerbangan kavaleri Swedia kanthi pendhidhikan desainer web. wassat
  32. Cossack VVD
    Cossack VVD 10 Mei 2017 22:53
    +1
    Lan kenapa lan sapa sing mutusake yen Rusia bakal ngrebut negara Baltik lan luwih nganti Swedia? Iku nggawe sampeyan pengin takon: "Apa sampeyan ngrokok ing kono?"
  33. valtom
    valtom 11 Mei 2017 00:08
    0
    carane zadalbali ramalan sing. bl..t skizofrenia langsung kabeh. Nanging sawise kabeh, ana wong kaya wong lan langsung dadi bodho bodho sewengi. Sapa sing butuh sampeyan bebarengan karo Negara Baltik Ya, urip, dadi woh, nikmati urip. Kita ora duwe papan kanggo nyelehake Rusia. Umumé, kanthi pikirane kaya ngono, sampeyan pindhah menyang kursi mburi, iki wis kenal karo sampeyan))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))
  34. Pavel Votyakov
    Pavel Votyakov 11 Mei 2017 01:07
    0
    Kaping pisanan, Rusia ora nate nyerang sapa wae tanpa sebab lan ora bakal, kita ora butuh wong liya.
    Ingkang kaping kalih, kita punika satunggal-satunggal, inggih punika kelompok saking nagari ingkang beda-beda.
    Katelu, boson Higgs - kabeh wong ngerti apa iku. Proyèk kasebut beku. Amarga kekurangan utawa ora ana kawruh PRAKTIS ing fisika kuantum. Iki minangka sumber energi sing ora ana sing bakal kasedhiya sajrone satus taun amarga lobi sing kejam. saka elit donya sing ngatur - padha isih mangan lenga, padha ... saka gunung kanggo kemajuan. Lan ing kono bakal miwiti timah .... nanging saiki ora ana sing donya. Lokal ya.
  35. URAL174
    URAL174 11 Mei 2017 04:24
    0
    Kesel karo peepies diukur; Apa neraka ora urip tentrem.
  36. cat cariper
    cat cariper 11 Mei 2017 06:32
    +1
    analytics mung medeni ... iku utamané nrenyuhake yen karo gaweyan kaya Finns lan Swedes lagi digambar menyang iki minangka paling bisa. Aku bakal isin yen aku nulis kaya iki ... kepiye sampeyan bisa nganggep manawa ana invasi bisa ditindakake dening pasukan siji distrik? matématika apa iki? banjur mbandhingake sambungan negara kita lan NATO. ing pungkasan, dheweke ora bakal weruh manawa kabeh omong kosong iki, sanajan ing teori, ora realistis ...
  37. Atlantik-1164
    Atlantik-1164 11 Mei 2017 19:26
    +1
    kita wis, kita duwe, lan kita bakal duwe .. carane akeh ora wis. elinga 1812. elinga melu-melu ing 1918 dening Entente karo USA lan Jepang. 1941 senjata ora tansah menang.. kanggo kula pisanan kabeh semangat prajurit lan iman ing sabab adil.
  38. teknisi72
    teknisi72 11 Mei 2017 22:36
    0
    Lan aku seneng: wong Romania ing Polandia, Albania ing Latvia, Kroasia ing Lithuania. Wirang kanggo Estonia, wong Inggris sing mboseni bakal dikirim.
  39. oleg petrov
    oleg petrov 12 Mei 2017 08:06
    0
    Ora, umume, atap wis ilang - nanging kanggo apa, Baltik iki dibutuhake!
  40. Vadim Golubkov
    Vadim Golubkov 13 Mei 2017 00:05
    0
    Kita Rusia mikir beda saka ing Eropah
  41. Vadim Golubkov
    Vadim Golubkov 13 Mei 2017 00:12
    0
    Lan kita uga Rusia, kok ora bisa dikalahake.
  42. res
    res 16 Mei 2017 03:57
    0
    Napa kita kudu Baltik iki.. Jupuk apa? Njaga wong-wong mau, mbangun ekonomi maneh, nyimpen unit gedhe ing kono.