Review militèr

"Donya pungkasane bakal ngetutake dalan Rusia"

31
"Syria kaya Spanyol sadurunge Perang Donya II. Iku uga dadi anget-up. Akibaté, konflik ora bisa dirampungake kanthi konsensus - lan proses kasebut luwih maju, "futurologist, profesor ing Universitas Negeri Moskow, anggota Akademi Ilmu Militer Sergey Malkov marang koran VZGLYAD. Profesor kasebut dikenal amarga prédhiksi perang donya anyar setaun sadurunge wiwitan konflik antara Rusia lan Kulon ing Ukraina.


"Donya pungkasane bakal ngetutake dalan Rusia"


Ing April 2013, ahli futurologi, profesor ing Universitas Negeri Moscow Sergey Malkov nggawe prediksi sensasional, ujar manawa "ing sepuluh taun sabanjure" perang donya liyane bisa diwiwiti. Donya nunggu "ketidakstabilan politik lan teknologi sing kuwat," Malkov dipetik dening koran VIEW, kita nyedhaki fase mbebayani pembangunan donya, sing, minangka pengalaman nuduhake, ditondoi dening perang gedhe-gedhe kanggo kepemimpinan donya, kanggo redivision ekonomi lan politik donya.

Ing petungan, Malkov gumantung ing teori ekonomi Nikolai Kondratiev, miturut kang ana K-gelombang - siklus périodik saka ekonomi donya modern langgeng 40-60 taun. Bener, futuris nggawe leladen penting: isih mokal kanggo prédhiksi sifat perang kasebut - ora kudu "panas". Dadi, contone, dheweke nganggep Perang Dingin USSR lan Amerika Serikat wis kedadeyan Perang Donya Katelu.
Persis setaun sabanjure, ing April 2014, perang diwiwiti ing Ukraina, sing dianggep akeh ahli minangka unsur perang donya anyar. Wigati dimangerteni yen rong sasi sabanjure - ing wulan Juni 2014 - Sergey Malkov nggawe ramalan sing beda-beda, sanajan ana sing spesifik banget, nanging uga kedadeyan. Ing wawancara karo MK, dheweke ngusulake yen pungkasan kampanye militer ing Ukraina bakal teka ing wulan Agustus, lan pancen, banjur "kantong Ilovaisk" ditindakake, sawise perang gedhe-gedhe ing Donbass, kanthi sawetara pangecualian, rampung. .

Sergey Malkov, peneliti utama ing Institut Ekonomi Akademi Ilmu Rusia, profesor ing Fakultas Proses Global ing Universitas Negeri Moskow, ahli ing Pusat Masalah Pasukan Nuklir Strategis Akademi Ilmu Militer, mbahas apa donya kita wis dadi paling sethithik luwih aman karo pemilihan Donald Trump minangka presiden Amerika Serikat, ing wawancara karo koran VZGLYAD.

VZGLYAD: Sergei Yuryevich, telung taun kepungkur sampeyan ngakoni Argumenty i Fakty yen sampeyan "wedi karo Amerika." Dheweke kanthi objektif banget nguntungake ing jagad liyane ing njaba negarane. Apa tekane Trump ing Gedung Putih nyuda rasa wedi sampeyan?

Sergey Malkov: Kabeh tetep ana. Trump minangka politisi sing impulsif, posisine precarious, dheweke bakal terus digodha, ing pengaruh logika perjuangan, kanggo nransfer konflik internal ing njaba negara, kanggo ngatasi kanthi agresif eksternal. Amerika wis nindakake iki kabeh wektu. Bener, serangan ing lapangan udara Syrian Shayrat uga minangka upaya kanggo ngatasi masalah internal. Matur nuwun Gusti, prajurit kita ora ana. Yen penasehat kita, prajurit kita, wis disabetake, mula umume ora ngerti kepiye pungkasane. Ana akeh risiko ing kene. Dheweke bisa uga wiwit tumindak kaya banteng ing toko cina.

VZGLYAD: Prediksi sensasional sampeyan digawe setaun sadurunge perang ing Ukraina. Apa ngonfirmasi teori sampeyan utawa minangka fenomena saka urutan sing beda?

S. M.: Saiki wektu wis teka kanggo transisi antarane loro "siklus Kondratiev", nalika wutah ekonomi wis kalem mudhun ing saindhenging donya, kang, mesthi, nimbulaké tension ora mung ekonomi, nanging uga politik, lan nyoba kanggo ngatasi masalah ora. ekonomi, nanging politik, kalebu sarana militèr. Lan acara ing sekitar Suriah, Korea Utara lan Ukraina kabeh babagan topik iki.
VZGLYAD: Akeh sing ujar manawa perang donya wis diwiwiti, sanajan ana ing bentuk anyar. Apa konflik sing sampeyan dhaptar minangka pertanda perang utawa wis diwiwiti?

S.M.: Iku angel kanggo misahake foreshadowing saka perang dhewe. Liyane iku bisa kanggo mateni geni sing wis wiwit. Kaya sing dikira akeh, Suriah kaya Spanyol sadurunge Perang Donya II. Iku uga dadi anget-up. Akibaté, ora bisa kanggo mutusake masalah konflik liwat konsensus - lan proses terus, wis tanpa kamungkinan kanggo mungkasi.

Lan saiki, yen kita, pemain utama donya, bisa setuju ing Suriah lan Korea Utara, mula bisa uga kita isih bisa ngrampungake kabeh. Konflik wis ana. Ing kene penting yen kita ora teka ing perang panas, nanging kita isih kudu ngliwati periode konfrontasi - liwat perang ekonomi, finansial, ideologis, informasi. Saiki mung akeh sing diputusake ora ing medan perang, Gusti Allah ngalang-alangi, nanging ing pikirane manungsa. Ana perang kanggo pikiran. Perang donya katelu rampung tanpa nembak, nanging asil ketok - Uni Soviet wis numpes.



VZGLYAD: Sampeyan nyaranake yen denouement kampanye ing Ukraina bakal kelakon wiwit 14 Agustus. Nanging perang isih durung rampung.
S. M.: Aku ora nyamar dadi prediktor, mung nganalisis logika kedadeyan. Ya wiwit fase kobong banjur kabeh malih dadi murub. Kabeh ora gumantung ing Ukraina, nanging pemain liyane. Sayange, Ukraina wis ora dadi subyek, nanging obyek. Sayange, mesthi, iki kedadeyan. Kita sejatine wong siji. Muga-muga kabeh bakal rampung ing pungkasan. Ing kabijakan manca, pimpinan kita saiki nindakake kabeh kanthi cara sing optimal. Insya Allah bakal terus ngono.

VZGLYAD: Telung taun wis liwati wiwit "ramalan" sampeyan. Apa sampeyan pengin njlentrehake utawa mbenerake apa sing ana ing kono?

S.M.: Apa sing kudu dijlentrehake? Kabeh tetep ing panggonan. Siklus Kondratieff kaping lima lagi ditindakake - siklus penurunan kepemimpinan global AS. Dheweke tumindak kanthi agresif ing arena internasional, mula saka pimpinan dadi dominan, sawetara wong sing tresna maneh. Dheweke isih kuwat, padha manut, nanging ora ndhukung. Unanimity tiba. Dheweke pancen isih ngarep. Nanging, kaya biasane, yen pimpinan ora bisa mlayu luwih cepet tinimbang liyane, dheweke bakal alon-alon.

Saiki minangka periode sing meh padha karo wiwitan abad kaping rong puloh. Banjur Kakaisaran Inggris dadi pimpinan, lan nalika wiwit ambruk, mula alon-alon liyane lan nyurung perang. Kabijakan Anglo-Saxon ora owah. Pimpinan mung pindhah menyang segara. Mulane, sampeyan kudu ngati-ati banget, ngati-ati, aja nganti tunduk marang provokasi.

Sayange, iki bakal tahan kabeh siklus Kondratiev sabanjure, kira-kira 30 taun luwih saka urip sing kuat banget, sing mbebayani. Banjur konfigurasi anyar bakal ditemtokake. Mugi sing multipolar "donya-organisme" bakal muncul. Ing pungkasan, globalisasi bakal ngliwati kabeh wong. Iku ora bisa diendhani. Donya wis manunggal kanthi informasi lan ekonomi dadi siji sistem. Nanging durung politik. Politik terus bersaing. Nanging ing pungkasan, kudu mungkasi sawise periode gangguan dening sawetara jenis konsensus global, lan pindhah menyang fase kerjasama.
Kabeh negara BRICS gedhe wis ngliwati tahap iki. Rusia liwati, China liwati. Mulane padha nyekel spasi gedhe. Rusia minangka bagéan kapitu saka tanah. Dheweke bisa ngenalake teknologi sosial kerjasama! Sawise kabeh, lanskap banget heterogen sacara etnis lan geografis, nanging, pasukan sentrifugal luwih kuwat tinimbang sing sentripetal. Ora ana perang etnis utawa agama ing tlatah Rusia kanggo kabeh sejarahe. critane. Iki minangka kasus sing unik.

Mratelakake panemume: Nanging ana perang sipil.

SM: Iki konflik sosial. Sadurunge - pemberontakan Bolotnikov, Razin, Pugachev. Ing basis saka ketimpangan sosial, property - ya. Nanging aku ngomong babagan liyane. Babagan konflik etnis lan confessional, sing partners kita, lagi ngomong, saiki nyoba kanggo ignite. Apa ekstremisme agama utawa nasionalisme? Iki minangka accentuation saka sistem "kanca utawa mungsuh" ing nasional, basis agama. Rusia bisa nyingkiri iki amarga kabijakan sing unik, sing ora misahake wong-wong sing manggon ing wilayah kasebut, nanging nggawe kesempatan anyar kanggo dheweke. Lan jagad pungkasane bakal ngetutake dalan Rusia. Sayange aku pribadi ora bakal urip ndeleng wektu sing apik iki.

Ing Rusia, nalika ora cukup sumber daya, sampeyan ora njupuk adoh saka liyane, nanging ing nalisir, sampeyan nuduhake karo liyane. Iki apik tenan! Sawetara wong duwe pengalaman kaya ngono. Maksudku ora mung ing kulawarga utawa sawetara klompok lokal, nanging kanggo wong liya sing sacara resmi beda getih, agama. Ing Rusia, ora ana perjuangan kanggo sumber daya sing winates, nanging, sebaliknya, nyedhiyakake sumber daya iki kanggo wong liya sing luwih elek. Iki kedadeyan sejarah sing langka. Lan woh banget. Yen ora bisa, banjur Rusia wis ambruk dawa ago. Deleng ing peta Eropa Kulon - iki minangka wates sing padhet. Yagene ora padha manggon bebarengan? Dheweke ora bisa, amarga ana kompetisi sing tetep ing sirahe. Sajarah Eropah Kulon minangka sejarah konflik internal.

Wong ing tlatah Rusia beda mental, padha arep manggon bebarengan - senadyan kabeh kangelan sing ana, senadyan imperfection saka daya negara, korupsi. Ana akeh lara ing masyarakat, nanging wong ora pengin konflik, nanging urip bebarengan, kanggo ngatasi kesulitan. Properti iki pungkasane bakal dadi properti ing saindenging jagad, nanging iki kudu ditliti nganti suwe lan akeh, kaya sing disinaoni Rusia.
VZGLYAD: Miturut teori sampeyan, sawise kaping lima saiki, urutan teknologi kaping enem bakal diwiwiti, ing ngendi pimpinan bakal nano-, bio-, informasi lan teknologi kognitif. Ing ramalan 2013 sing padha, sampeyan ngelingake babagan bebaya 50 taun kepungkur yen kita ora melu siklus sing dibutuhake. Apa bebaya saya tambah sajrone patang taun kepungkur?

S.M. : Mesthi wae. teknologi digital lagi ngenalaken. Pitakonan: apa aturan game, ing platform apa? Ayo ngomong Microsoft utawa Google. Kita kabeh nggunakake, yaiku, nyatane, kita kabeh gumantung ing siji utawa loro perusahaan, dudu perusahaan Rusia. Yen kita ora nggawe platform digital dhewe, sing bakal dadi basis ekonomi, komunikasi, informasi lan keamanan finansial, banjur kanthi nutul tombol bisa lumpuh kabeh ekonomi.

Bebaya iki pungkasane diakoni, lan langkah-langkah wis ditindakake. Alhamdulillah, kertu Mir muncul. Nganti saiki, ora ana owah-owahan serius, nanging pangerten wis katon. Program serius ditindakake kanggo paling ora nyuda risiko kasebut. Kita ora kudu kantun cara iki lan ngadeg paling ora padha karo pimpinan saiki. Aja gumantung ing teknologi wong liya. Yen kita ora nindakake iki, kedaulatan bakal ilang.
Pengarang:
Sumber asli:
https://vz.ru/politics/2017/5/12/869860.html
31 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. 210okv
    210okv 16 Mei 2017 06:17
    +2
    Kepriye judul artikel kasebut cocog karo isine?Yen jagad iki kudu ngetutake dalane rapprochement antarane manungsa?Anggere ana wong sing "luar biasa" ing jagad iki, iki omong kosong..
    1. Alikos
      Alikos 16 Mei 2017 19:48
      +1
      Kutipan: 210 okv
      Kepriye judul artikel kasebut cocog karo isine?Yen jagad iki kudu ngetutake dalane rapprochement antarane manungsa?Anggere ana wong sing "luar biasa" ing jagad iki, iki omong kosong..


      M-iya! Pancen akeh lan ora ana apa-apa ...
  2. rotmistr60
    rotmistr60 16 Mei 2017 06:30
    + 15
    Mbokmenawa profesi utawa profesi sing apik - futurologist. Dheweke "meramal" masa depan, lan yen ora tuwuh bebarengan, mula kita bisa ujar manawa gelombang K dadi salah dawa. Lan yen sampeyan prédhiksi 20-30 taun ngarep, banjur umume lafa - "sajrone wektu iki, padishah bakal mati, utawa kuldi bakal mati."
    1. Petugas cadangan
      Petugas cadangan 16 Mei 2017 10:24
      +6
      A futurologist iku soko antarane meteorologist lan tukang sihir. Ora ana tanggung jawab kanggo ramalan, siji chatting karo dipikir pemikir. Lan ya, padha mbayar dhuwit. Profesi - lafa. Lan ya, ana wutah karir. Tukang sihir, tukang sihir senior, ketua klompok tukang sihir ...
      1. uskrabut
        uskrabut 16 Mei 2017 13:20
        +1
        Lan ing rong puluh taun, kuldi mati, utawa padishah (Haja Nasreddin)
        1. biaya
          biaya 17 Mei 2017 02:11
          +2
          futurologist, profesor Universitas Negeri Moskow, anggota Akademi Ilmu Militer Sergey Malkov

          Lan kanthi wedi apa penulis mutusake yen Sergey Malkov minangka futuris?
      2. Komentar wis dibusak.
      3. Komentar wis dibusak.
  3. Olgovich
    Olgovich 16 Mei 2017 07:44
    +4
    Ing April 2013, futurologist, profesor saka Moscow State University Sergey Malkov digawe ramalan sensasional, nyatakake yen "ing sepuluh taun sabanjure" perang donya liyane bisa diwiwiti Persis ing setahun - ing April 2014 - perang wiwit ing Ukraina,. ing Juni 2014 - Sergey Malkov nggawe ramalan sing beda-beda, sanajan sing spesifik banget, nanging uga dadi kenyataan. Ing wawancara karo MK, dheweke ngusulake rembugan kampanye militèr ing Ukraina bakal miwiti ing Agustus, lan tenan, banjur "Ilovaisk cauldron" njupuk Panggonan, sawise perang gedhe-ukuran ing Donbass, karo sawetara pangecualian, rampung.


    "Ngumumke, mangga, dhaptar KALUBÈRAN!" ramalan futurologist iki kanggo, umpamane, 2010, 11, 12, sing ora kelakon ya
    Nambani Illovaisk minangka denouement belay konflik iku narik ing.
    Minangka lan luwih padha.
  4. IvanTheTerrible
    IvanTheTerrible 16 Mei 2017 08:31
    +6
    Ing Rusia, nalika ora cukup sumber daya, sampeyan ora njupuk saka liyane, nanging ing nalisir, sampeyan nuduhake karo liyane. Iki apik tenan!


    Rusia ing Rusia sacara tradisional ora duwe wulu sing cukup, mula, wong-wong cilik ing Rusia, sing simpati karo musibah iki, kanthi solidaritas, kanthi sukarela nuduhake sumber daya iki, sing perlu banget ing ekonomi nasional, karo wong Rusia sing apes!
    *IRONI*
  5. Stas157
    Stas157 16 Mei 2017 09:06
    +8
    Ing Rusia, nalika ora cukup sumber daya, sampeyan ora njupuk saka liyane, nanging ing nalisir, sampeyan nuduhake karo liyane. Iki apik tenan!
    Iki utamané bukti nalika saiki, ing krisis, oligarki mundhak dening + 20% saben taun, nalika wong liya ing abang (ndeleng wutah GDP kanggo 2016)!
    1. Basarev
      Basarev 17 Mei 2017 17:20
      +1
      Amarga divisi iki, kita ngubur rong kekaisaran. Kabeh amarga saka loman saka Rusia. Aku pracaya ambruk bisa wis nyingkiri. Ora nyuwek dheweke adoh saka bocah-bocah Rusia kanggo nyenengake nasionalis. Lan ora mung ing pangertèn ekonomi, Rusia padha ambruk, uga ing pangertèn politik. Kanthi cara apa wae, dheweke mbantu negara nasionalis, ngasilake awan republik - lan Rusia dirusak dadi puluhan wilayah cilik lan ringkih. Ya, lan kanggo tembung "Rusia" dianiaya.
  6. sychiov
    sychiov 16 Mei 2017 09:28
    +1
    S.M. : Mesthi wae. teknologi digital lagi ngenalaken. Pitakonan: apa aturan game, ing platform apa? Ayo ngomong Microsoft utawa Google. Kita kabeh nggunakake, yaiku, nyatane, kita kabeh gumantung ing siji utawa loro perusahaan, dudu perusahaan Rusia. Yen kita ora nggawe platform digital dhewe, sing bakal dadi basis ekonomi, komunikasi, informasi lan keamanan finansial, banjur kanthi nutul tombol bisa lumpuh kabeh ekonomi.


    Elbrus, OS dhewe, sing wakil diwajibake ngajak Nikiforov lan dudu Intel nganggo kaos.
    1. Basarev
      Basarev 17 Mei 2017 17:25
      0
      Alas, nanging iki mung eccentricities kutha cilik. Apa pangsa pasar "OS dhewe" iki? Ya, temenan ora crowding nekosoft. Lan Elbrus nduweni arsitektur paling kuna ing jaman meh Armstrong, sing ditinggalake dening Amerika luwih saka setengah abad kepungkur. Aku paling apik kanggo ngakoni kekalahan final ing komputasi binar. Lan kanggo melu rapet ternary. Padha dikubur ing siji wektu kanggo alesan ekonomi sejatine sifate - komputer dadi murah banget lan nggawa bathi murah kanggo pabrik. Ya, ora dibangun ing pabrik khusus, Setuni iki ...
  7. monster_lemak
    monster_lemak 16 Mei 2017 10:36
    +5
    Lan jagad pungkasane bakal ngetutake dalan Rusia


    Kepiye cara "Rossii"? Apa dalan Rusia? Kanggo frown ing rake padha kaping rong puluh, kanggo ngancem mayuta-yuta "mungsuh kelas" supaya ngerti bebener prasaja - uga, iku ora bisa kanggo maneh ngajari pribadi-proprietary saka wong?
    1. IvanTheTerrible
      IvanTheTerrible 16 Mei 2017 11:26
      +2
      Penganut statehood ora bakal bosen reinventing rodha nalika kabeh wis nemokke sadurunge wong-wong mau: pigura budaya Hellenic, gembong lan drive saka hukum Romawi, setir etika Kristen, saddle saka ekonomi liberal free. Tinimbang mung njupuk apa, pemikir Rusia salah sijine arit lan palu tinimbang gembong, utawa masang "swastons", setir - "nilai tradisional", obscurantism, obscurantism lan Eurasianism, saddle - saham saka kapitalisme negara karo. privatisasi bathi lan utang nasionalisasi. Koyone gulung-gulung, nanging ora ana, piye wae mumbul-mumbul, sing menehi rasa sing padha karo kursi rakyat. Nanging ana sing seneng raos)
      1. monster_lemak
        monster_lemak 16 Mei 2017 12:07
        +2
        pigura budaya Hellenic, gembong lan drive hukum Romawi, rudder etika Kristen, saddle saka ekonomi liberal free.

        Inggih ... ing prinsip, bisa ditampa ... Mung saiki ... sampeyan ora nyebutake perbudakan ing babagan iki ... - nanging iku pondasi kabeh sing kasebut ...
        1. IvanTheTerrible
          IvanTheTerrible 16 Mei 2017 12:13
          +1
          "Robotika" minangka pitakonan ing mangsa ngarep. nglirik
          1. monster_lemak
            monster_lemak 16 Mei 2017 12:27
            +1
            Ah, banjur, nganti "robo-Spartacus" ... banjur, liwat wektu, .... iku ... kaya dheweke - kaya "Matrix" lan kabeh .... nglirik
            1. Basarev
              Basarev 17 Mei 2017 17:28
              0
              Sapa sing peduli bab perbudakan? Sawise kabeh, ana macem-macem pribumi lan wong manca ing antarane batur. Wargane, ing prinsip, ora bisa dadi budak. Bangsa titular mesthi.
  8. veloboss
    veloboss 16 Mei 2017 13:22
    +2
    Aku optimis, aku ngerti kabeh iku ala, nanging aku yakin kabeh bakal dadi luwih elek. wassat
  9. uskrabut
    uskrabut 16 Mei 2017 13:26
    +1
    Siji bab sing bener dicathet yen kita kudu ngurus ekonomi dhewe, ngembangake teknologi dhewe lan ora gumantung ing negara manca apa wae.
    1. syura7782
      syura7782 17 Mei 2017 18:59
      0
      Kanthi pegawe kaya Medvedev, iki dangu.
  10. Komentar wis dibusak.
  11. rJIiOK
    rJIiOK 16 Mei 2017 20:11
    0
    Iku tansah disebut "nenek ngandika ing loro."
    Lan saiki kaya "ahli", "futurologist"!
  12. Ostromirov
    Ostromirov 16 Mei 2017 22:13
    +3
    "Donya pungkasane bakal ngetutake dalan Rusia"

    Donya ora bakal ngetutake dalan Rusia - ing asas.

    Amarga jagad - tanpa Rusia - mlaku kanthi mupakat lan percaya diri menyang neraka lan njaluk supaya ora ngganggu iki. Rusia ana ing dalan. Kasunyatan babagan eksistensi kasebut mbingungake sawetara pikiran ing saindenging jagad. Dadi dheweke pengin dismember dheweke, banjur seret karo wong-wong mau menyang jagading wong mati.

    Yen ana sing ngira yen Armageddon iku - bang! .., lan kabeh wong mati sanalika ... - dheweke salah banget. Saiki kita wis manggon ing Armageddon. Kanggo iki prosesdiubengi ruang lan wektu...

    Mung kabeh wong bebas milih papan dhewe ing perang iki ...
  13. HEATHER
    HEATHER 17 Mei 2017 00:08
    +5
    [i] [b] yen kita - pemain utama donya - bisa setuju ing Suriah lan Korea Lor, Suriah lan Korea Utara kayane ora ana watese. Mentale beda banget. Dheweke mesem karo kertu "Mir". Iki pancen "terobosan".
  14. Nitarius
    Nitarius 17 Mei 2017 09:43
    0
    Kenapa futurologist saiki ngrokok? *)))
  15. syura7782
    syura7782 17 Mei 2017 19:11
    0
    [kutipan = Ostromirov]"Donya pungkasane bakal ngetutake dalan Rusia"[/kutipan]
    Kowe guyonan. Patriotik, nanging banget mamang. Sapa sing butuh kekacoan kita. Sampeyan manggon ing ngendi? Ing ruble? Menyang toko sing paling cedhak, deleng wong tuwa, carane mbayar ing kasir.
  16. sa-ag
    sa-ag 18 Mei 2017 10:09
    0
    Sadawane dalan China, amarga wiwit ngleksanakake proyek global "One Belt - One Road" kanggo kepentingan ekonomi, nyedhiyakake dana kanggo iki, lan sapa wae sing mbayar bakal pesen musik.
  17. zenion
    zenion 19 Mei 2017 19:17
    0
    Aku pancene pengin ngerti babagan cara Rusia ditulis ing kene? Cukup aja nyebar pikirane ing kertas. Rusia arep menyang ngendi? Apa ora katon kaya wong wuta dituntun dening penuntun wuta?
    1. serj.iwanow1000
      serj.iwanow1000 20 Mei 2017 11:03
      0
      Kanthi kawicaksanan kagum karo kapitalisme menyang jurang, kaya ing saindenging jagad!
  18. serj.iwanow1000
    serj.iwanow1000 20 Mei 2017 11:02
    0
    Peramal gedhe, dheweke ngerti iki sanajan ing USSR ing sangisore Stalin gedhe lan sawise! Nemokake soko kanggo surprise!
    Sampeyan mutusake sapa sampeyan! Ana perang sengit antarane Rusia lan Kulon, lan Nazi Bandera minangka keris Amerika Serikat, sing diarahake ing jantung tanah air kita kabeh Rusia. Kanthi matine Rusia, Kulon bakal mbagi tanahe dadi bagean cilik lan bakal ana lapangan kosong ing saubengé, amarga Ukraina saiki saiki lan ora ngarep-arep yen ing Uni Eropa lan Amerika Serikat sampeyan pengkhianat ing tanah air sampeyan bakal urip kanthi apik. , wis cukup wong mlarat lan ngemis. Sampeyan kabeh ora bakal cocog, mula sampeyan bakal dadi budak, amarga puluhan wong miskin lan pengemis dibutuhake kanggo ndhukung siji wong sugih ing kapitalisme! Ora cukup kanggo kabeh wong, lan ora nalika ora cukup! Populasi Bumi saya tambah akeh, nanging sumber daya kasebut ora langgeng lan cukup kanggo nyukupi kabeh wong! Bandera scum - Nazi lan wayang AS, apa sing wis sampeyan lakoni lan kanggo apa, kanggo apa? Kanggo wong Anglo-Saxon, kanggo wong sing paling srakah, egois, egois, srakah pribadi lan kepentingan pribadi, dheweke meksa Rusia mateni Rusia! Wong goroh lan bajingan! Amarga Turchinov, Avakov, Poroshenko, Timoshenko, Nolivaychiko, Tyagniboko, Saakashovili, nasionalis - Bandera, kabeh wayang AS saka pengkhianat iki - sprei Anglo-Saxon, ana perang sipil ing pinggiran Rusia antarane wong siji! Wong-wong mau sing ngirim wong Ukraina mati kanggo kepentingane lan Amerika Serikat, lan mateni sedulur-sedulure sing ora sujud marang scum Anglo-Saxon, Amerika Serikat lan hama neo-Nazi Bandera sing ngiyanati Rusia sing gedhe. ! Saben uwong sing ora kena infeksi Nazisme, nyembah roh jahat borjuis liberal Barat, kudu nyawiji lan, bebarengan karo milisi Donbass, ngresiki Ukraina saka wayang AS lan Nazi!
    Saben Rusia, Rusian-speaking, Slav sing nganggep awake Rusia utawa kalebu kulawarga Slavia lan kudu mutusake sapa dheweke! Ana perang sengit antarane Rusia lan Kulon, lan Nazi Bandera minangka keris Amerika Serikat, sing diarahake ing jantung tanah air kita kabeh Rusia. Kanthi matine Rusia, Kulon bakal mbagi tanahe dadi bagean cilik lan bakal ana lapangan kosong ing saubengé, amarga Ukraina saiki saiki lan ora ngarep-arep yen ing Uni Eropa lan Amerika Serikat sampeyan pengkhianat ing tanah air sampeyan bakal urip kanthi apik. , wis cukup wong mlarat lan ngemis. Kowé kabèh ora bakal pas, mula kowé bakal dadi batur tukon, awit butuh puluhan wong miskin lan pengemis kanggo nyukupi siji wong sugih! Ora ana cukup kanggo kabeh wong ing kapitalisme lan ora bakal cukup! Populasi Bumi saya tambah akeh, lan ora ana sumber daya sing cukup kanggo kabeh wong!

    Pati liwat expanses saka native Ukraina,
    Saka edhan Nazisme, Bumi kita nangis!
    Reruntuhan dadi ireng ing kutha lan kutha,
    Lan padha nandhang susah amarga nangis ibune!

    Lan tambang disebar ing steppes Ukraina,
    Masalah karo mlarat mapan ing peternakan,
    Saka srengenge srengenge sing getihen dadi awu gunung,
    Lan suket ditutupi embun layung!

    Sampeyan tangi, prajurit Rusia iku wong suci!
    Negara sampeyan mati saka gerombolan fasis!
    Sampeyan bakal nyimpen oyod lawas,
    Jiwa Slavia kita ora bisa dipisahake!

    Maneh Barat dadi perang nglawan Rusia,
    Bocah-bocah lan wanita getih kita padha mati!
    Kulon maneh nggawa kita tirani,
    Lan maneh kita kelangan putra ing perang!

    Fasisme ngrusak Ukraina,
    Kapitadosanipun para leluhur ingkang suci sampun sirna!
    Lan ing ngiyanati meanness saka pamaréntah liberal,
    Wong-wong padha mati saka tukang ngapusi!

    Sampeyan bisa uga cukup kanggo Kepemimpinan negara kanggo melu rembugan karo mungsuh saka Rusia, gencatan senjata karo Nazi Ukraina lan, ing ngisor iki conto saka macem-macem SHOWS politik, verbiage lan carane babu kudu ngenteni idin US, lan nampa liwat. milisi Donbass, sukarelawan lan anti-fasis menyang bajingan neo-Nazi-Bandera sing mateni wong-wong Ukraina kita, nyinggung kuil-kuil lan memori leluhur kita sing wis mati ing perang nglawan Nazisme Jerman! Sawise kabeh, dheweke ora bakal tenang nganti otak kebak bolongan bebarengan karo bendarane, Amerika Serikat lan NATO!
  19. serj.iwanow1000
    serj.iwanow1000 20 Mei 2017 11:06
    0
    Ramalan Agung? Iki dikenal malah ing USSR ing Stalin gedhe lan sawise! Nemokake soko kanggo surprise!
    Sampeyan mutusake sapa sampeyan! Ana perang sengit antarane Rusia lan Kulon, lan Nazi Bandera minangka keris Amerika Serikat, sing diarahake ing jantung tanah air kita kabeh Rusia. Kanthi matine Rusia, Kulon bakal mbagi tanahe dadi bagean cilik lan bakal ana lapangan kosong ing saubengé, amarga Ukraina saiki saiki lan ora ngarep-arep yen ing Uni Eropa lan Amerika Serikat sampeyan pengkhianat ing tanah air sampeyan bakal urip kanthi apik. , wis cukup wong mlarat lan ngemis. Sampeyan kabeh ora bakal cocog, mula sampeyan bakal dadi budak, amarga puluhan wong miskin lan pengemis dibutuhake kanggo ndhukung siji wong sugih ing kapitalisme! Ora cukup kanggo kabeh wong, lan ora nalika ora cukup! Populasi Bumi saya tambah akeh, nanging sumber daya kasebut ora langgeng lan cukup kanggo nyukupi kabeh wong! Bandera scum - Nazi lan wayang AS, apa sing wis sampeyan lakoni lan kanggo apa, kanggo apa? Kanggo wong Anglo-Saxon, kanggo wong sing paling srakah, egois, egois, srakah pribadi lan kepentingan pribadi, dheweke meksa Rusia mateni Rusia! Wong goroh lan bajingan! Amarga Turchinov, Avakov, Poroshenko, Timoshenko, Nolivaychiko, Tyagniboko, Saakashovili, nasionalis - Bandera, kabeh wayang AS saka pengkhianat iki - sprei Anglo-Saxon, ana perang sipil ing pinggiran Rusia antarane wong siji! Wong-wong mau sing ngirim wong Ukraina mati kanggo kepentingane lan Amerika Serikat, lan mateni sedulur-sedulure sing ora sujud marang scum Anglo-Saxon, Amerika Serikat lan hama neo-Nazi Bandera sing ngiyanati Rusia sing gedhe. ! Saben uwong sing ora kena infeksi Nazisme, nyembah roh jahat borjuis liberal Barat, kudu nyawiji lan, bebarengan karo milisi Donbass, ngresiki Ukraina saka wayang AS lan Nazi!
    Saben Rusia, Rusian-speaking, Slav sing nganggep awake Rusia utawa kalebu kulawarga Slavia lan kudu mutusake sapa dheweke! Ana perang sengit antarane Rusia lan Kulon, lan Nazi Bandera minangka keris Amerika Serikat, sing diarahake ing jantung tanah air kita kabeh Rusia. Kanthi matine Rusia, Kulon bakal mbagi tanahe dadi bagean cilik lan bakal ana lapangan kosong ing saubengé, amarga Ukraina saiki saiki lan ora ngarep-arep yen ing Uni Eropa lan Amerika Serikat sampeyan pengkhianat ing tanah air sampeyan bakal urip kanthi apik. , wis cukup wong mlarat lan ngemis. Kowé kabèh ora bakal pas, mula kowé bakal dadi batur tukon, awit butuh puluhan wong miskin lan pengemis kanggo nyukupi siji wong sugih! Ora ana cukup kanggo kabeh wong ing kapitalisme lan ora bakal cukup! Populasi Bumi saya tambah akeh, lan ora ana sumber daya sing cukup kanggo kabeh wong!
    Pati liwat expanses saka native Ukraina,
    Saka edhan Nazisme, Bumi kita nangis!
    Reruntuhan dadi ireng ing kutha lan kutha,
    Lan padha nandhang susah amarga nangis ibune!
    Lan tambang disebar ing steppes Ukraina,
    Masalah karo mlarat mapan ing peternakan,
    Saka srengenge srengenge sing getihen dadi awu gunung,
    Lan suket ditutupi embun layung!
    Sampeyan tangi, prajurit Rusia iku wong suci!
    Negara sampeyan mati saka gerombolan fasis!
    Sampeyan bakal nyimpen oyod lawas,
    Jiwa Slavia kita ora bisa dipisahake!
    Maneh Barat dadi perang nglawan Rusia,
    Bocah-bocah lan wanita getih kita padha mati!
    Kulon maneh nggawa kita tirani,
    Lan maneh kita kelangan putra ing perang!
    Fasisme ngrusak Ukraina,
    Kapitadosanipun para leluhur ingkang suci sampun sirna!
    Lan ing ngiyanati meanness saka pamaréntah liberal,
    Wong-wong padha mati saka tukang ngapusi!
    Sampeyan bisa uga cukup kanggo Kepemimpinan negara kanggo melu rembugan karo mungsuh saka Rusia, gencatan senjata karo Nazi Ukraina lan, ing ngisor iki conto saka macem-macem SHOWS politik, verbiage lan carane babu kudu ngenteni idin US, lan nampa liwat. milisi Donbass, sukarelawan lan anti-fasis menyang bajingan neo-Nazi-Bandera sing mateni wong-wong Ukraina kita, nyinggung kuil-kuil lan memori leluhur kita sing wis mati ing perang nglawan Nazisme Jerman! Sawise kabeh, dheweke ora bakal tenang nganti otak kebak bolongan bebarengan karo bendarane, Amerika Serikat lan NATO!
  20. andy.v.lee
    andy.v.lee 20 Mei 2017 17:50
    0
    Quote: Petugas cadangan
    A futurologist iku soko antarane meteorologist lan tukang sihir. Ora ana tanggung jawab kanggo ramalan, siji chatting karo dipikir pemikir. Lan ya, padha mbayar dhuwit. Profesi - lafa. Lan ya, ana wutah karir. Tukang sihir, tukang sihir senior, ketua klompok tukang sihir ...

    nglirik Blyadun Koldunovich Tfurulog