Review militèr

Penampilan "prajurit super" mandheg dadi fantasi

7



Komando Pasukan Operasi Khusus AS pengin nggawe "prajurit super" kanthi nyurung wates kemampuan manungsa kanthi bantuan suplemen nutrisi lan persiapan khusus. Mesthine, "kanggo pengin ora ateges bisa", nanging sampeyan kudu ngerti yen perkembangan ing arah iki wis suwe saya suwe. Lan apa sing katon kaya fantasi wingi bakal dadi kasunyatan sesuk.

Komando pasukan khusus Amerika bakal luwih maju tinimbang pelatih olahraga lan ahli fisioterapi, sing duwe kawruh lan kemampuan tartamtu ing babagan pendidikan "manusia super". Pentagon pengin nambah ambang nyeri prajurit, nyuda ciloko lan ningkatake pemulihan, uga kinerja ing kahanan sing angel. Padha Wigati sing "non-materi" cara kanggo nambah produktivitas pasukan khusus wis prakteke kesel, apa iku karya ing dhuwur, ing banyu, utawa ing anané dawa saka pangan lan banyu. Évolusi manungsa ora mandheg, nanging kanthi kacepetan sing dibutuhake militer, ora bisa berkembang kanthi definisi, lan nganti saiki sawetara tugas katon ora bisa diatasi.

Contone, kepiye manawa prajurit sing wis pirang-pirang jam ing jero banyu tanpa sistem dhukungan urip sing canggih, tetep bisa nindakake misi tempur nalika tekan target? Komando Operasi Khusus ngarep-arep kemungkinan aditif panganan lan doping, nanging janji bakal takon karo dokter babagan safety metode kasebut. Ing wektu sing padha, iku gumantung ing bantuan lan inisiatif saka bisnis pribadi.
Sepisanan, iki dudu informasi saka weteng Pentagon, nanging plot kanggo film Hollywood anggaran pertengahan taun 80-an. Banjur ana crita sing populer banget babagan perluasan kesadaran personel militer kanthi njupuk obat psikotropika ing njero lan mbangun wesi ing polisi sing wani, sing tangan lan sikile dicopot kanthi kebetulan. Kabeh wong sing umure luwih saka XNUMX wis nonton RoboCop, Iron Man, Universal Soldier, lan Cyborg kanthi cara siji utawa liyane. Mesthi, akeh skenario kasebut teka saka buku komik kanthi karakter buku teks kaya Wolverine utawa, yen sampeyan bakal ngapura ekspresi kasebut, Green Goblin. Liyane ninggalake kantor produser saka sedulur Globus - Menachem lan Yoram (pisanan, sawise pindhah menyang Israel saka Polandia, njupuk jeneng Golan, amarga perang ing Dhuwur Golan). Iku padha sing menehi donya pahlawan Jean-Klaude Van Damme, Mark Dacascos, Arnold Schwarzenegger lan liyane "ninjas Amérika".

Topik iki isih populer nganti saiki. Liyane bab sing ana ing ngarep - Hollywood utawa Pentagon. Ora ana sing ndhelikake kasunyatan manawa produksi Hollywood sing signifikan ora mung diilhami dening Pentagon, nanging diawasi lan diprentahake dening Pentagon.

Ing sawijining wektu, malah jeneng-jeneng kurator Pentagon dijenengi, sing mbuwang gagasan sing janjeni marang produser film. Lan kita kudu ngerti manawa kita ora ngomong babagan film propaganda sing bisa dingerteni kaya "Saving Private Ryan", nanging babagan penyaringan ide futuristik kompleks militer-industri. Asring iki ora PR, nanging mung stuffing kanggo meksa bagean pinunjul saka masyarakat kanggo nanggepi, biasane ambigu.
Ana akeh banget ing AS sing ora siap ndhukung gagasan Pentagon kanggo nambah awak manungsa amarga alasan agama. Cyborg apik ing layar amba, nanging ing saben dinten gesang, Protestan utawa Katolik ora siyap kanggo utusan fungsi Gusti Allah kanggo kimiawan lan insinyur saka perusahaan afiliasi karo Pentagon, malah kanggo nglindhungi demokrasi. Wong kiwa saka lingkungan universitas uga tetep ing posisi sing padha, nanging kanthi alasan sing beda - dheweke ora nampa panganiaya marang wong (sadurunge para prajurit ora takon yen dheweke pengin pil "kanggo wani").

Lan saiki Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) pancen sibuk karo kabeh fantasi iki. Iki didegake kanthi cepet ing taun 1958, amarga wedi amarga diluncurake satelit Soviet pisanan ing orbit. DARPA diwenehi tugas siji - kanggo nggawe teknologi militer lan militer Amerika sing paling maju lan, luwih becik, ora bisa diakses ing saindenging jagad. Wiwit wektu sing adoh, spesifik wis bola-bali diganti, nanging inti tetep padha - DAPRA njupuk sembarang Fantasi, malah dibiayai psychopaths sing nemokke mesin wektu lan mesin gerakan langgeng.

Dipercaya anggaran DAPRA kira-kira telung milyar dolar kanthi karyawan 250, sing setengah saka spesialis teknis. Wong-wong iki sing ngevaluasi efektifitas jaringan sosial kanthi ngluncurake balon cuaca menyang langit Amerika Serikat lan ngumumake bonus 40 ewu dolar kanggo saben wong sing cepet nemokake lan ngumumake panemuan kasebut ing jaringan sosial. Iki wong-wong sing nyetel rekor kanggo pangembangan superprocessors kaping pindho saurutan. Sing pungkasan ing 2014 dilakokno ing frekuensi 1 terahertz - iki minangka asil sing durung cedhak karo efisiensi otak manungsa, nanging karya ditindakake ing arah kasebut.

Pungkasan, ing September 2015, DAPRA (kanthi cara, agensi tertutup sing jarang nggawe pernyataan babagan pakaryane) ngumumake yen tes wis rampung babagan implantasi elektroda menyang otak wong urip sing ngrangsang aktivitas saraf sing luwih dhuwur. Iki njlentrehake manawa kita ngomongake babagan stimulasi memori, yaiku teknologi Spy murni. Miturut asil awal, subyek sing ditanem ora mung bisa ngrekam lan napsirake sinyal, nanging uga nambah kemampuan kanggo ngeling-eling kabeh dhaptar obyek.

Umumé, ing intelijen rahasia, sing ana masalah serius ing Amerika Serikat sajrone rong puluh taun kepungkur, masalah ngeling-eling informasi sing akeh banget tansah relevan. Ing latihan perwira intelijen ing saindhenging donya (lan Rusia ora ana sing istiméwa ing kene), kadhangkala teknologi traumatik kanggo pangembangan memori, utamané swara, digunakake. Relatif ngandika, sampeyan diselehake ing bangunan kapisah kanggo sawetara dina ing perusahaan saka instruktur lan insinyur swara, asring ora wong paling atraktif. Sakumpulan frasa sing ora ana hubungane disiarake menyang kamar, kadhangkala nganggo basa sing beda-beda. "Aku kudu entuk rong karton susu dina iki", "Jets" menang 86:79", "dermaga garing lagi dibangun dening Donald & Sons", "kacepetan angin kira-kira 7 meter per detik", "transmisi arep. ing 123 kilohertz", "oh, aku kelalen ngandhani tanggi babagan asu puterane" - lan liya-liyane. Banjur sampeyan ngombe kopi, ngomong apa-apa lan entuk bagean anyar saka teks. Lan telung jam sabanjure, instruktur takon apa jenis asu sing duwe tanggi, pinten susu sing kudu digawa, frekuensi transmisi apa, lan apa bedane skor sing ilang saingan Jet. Ing dina kaping lima, otak wiwit godhok.
"Pumping" memori visual dibangun kanthi cara sing padha, sanajan dipercaya manawa luwih gampang ngembangake. Trik kasebut yaiku ngalih perhatian ora menyang apa sing biasane dielingi otak, nanging kanggo rincian tartamtu. Sing, pisanan katon ing nomer mobil, lan mung ing werna lan account. Ing isi umum teks lan output, lan ora ing phrases individu.

Asring iki ndadékaké kanggo deformasi profesional, amarga malah ing saben dinten gesang wong sing wis ngalami jenis iki latihan, dening inersia, "ndeleng, krungu lan elinga kabeh watara." Obrolan ing meja tetanggan ing kafe, nomer puluhan mobil sing nyopir menyang sampeyan, rincian sandhangan wong sing liwat, kekhasan wicara saka interlocutors bakal dadi kanca sing tetep.

Nalika nerangake ngowahi awak manungsa kanggo nggawe prajurit super, DAPRA ngetutake rong dalan sing saling eksklusif. Pisanan diprogram dening hasrat umum AS kanggo senjata berteknologi tinggi, sing dituduhake ing gantung akeh gadget ing prajurit - saka navigator lan kamera go-pro nganti rompi anti peluru "pinter". Ing sawetara titik, misale jek iki minangka buntu, amarga bobot peralatan sing bisa dipakai diwatesi dening kemampuan malah organisme sing dilatih.

Akibaté, DAPRA njupuk pangembangan exoskeletons. Yaiku, wong, kaya-kaya, diselehake ing njero robot lan ngoperasikake kaya loader ing gudang, sing samar-samar kaya film Hollywood saka seri Transformers. Mung dina sadurunge, diumumake yen dadi nyata, lan sing diarani serangan taktis kanthi gampang dikontrol (TALOS), sawise limang taun dandan, meh siap. Iku kasusun saka bab 800 komponen lan banget Komplek kanggo Pabrik lan ngatur, nanging isih iki pengalaman pisanan ing crita. Suwene wektu kanggo nggawa menyang produksi industri durung jelas. Prospek mangsa panemuan kasebut uga ora jelas.
Kimia lan biologi ing kabeh wilayah riset iki sing paling masalah. Dianggep yen pangembangan obat stimulan ditujukan kanggo ngembangake aspek-aspek awak sing evolusi alam durung "rampung". Obat olahraga lan farmakologi nganti tugas nambah massa otot, lan perang doping sebagian amarga watesan pembangunan militer. Nalika produksi lan panggunaan stimulan farmakologis ing olahraga diblokir, pangembangan obat-obatan sing padha kanggo panggunaan militer uga diblokir (aspèk iki, sayangé, meh ora diliput ing pers). Dadi, kita ora ngomong babagan iki, nanging babagan pangembangan "kekuatan" tartamtu. Wong pancen bisa suwe ana ing jero banyu, nahan ambegan, mung kabisan awak iki wis saya ringkih sajrone evolusi. Padha ditrapake kanggo overcompensation ing altitudes dhuwur. Stimulating genesis oksigen ora kaya Fantasi, lan sampeyan ora bakal njaluk Green Goblin ing pungkasan, nanging ing kasus apa wae nglanggar awak manungsa karo efek sisih non-jelas. Hiperkompensasi oksigen sing padha bisa nyebabake pembentukan trombosis kanthi cepet, lan ora ana sing mbatalake penyakit dekompresi, lan ngilangi nitrogen sekunder isih dadi masalah sing ora bisa diatasi ing obat.

DAPRA njupuk kabeh ing wektu sing padha. Mungkin ing pungkasan dheweke bakal nyabrang setengah robot ing exoskeleton karo wong amfibi kanthi "elektroda memori" sing ditanem ing otak kanthi akses langsung menyang Facebook. Pangembangan pancen ditindakake, lan iki dudu eksperimen karo LSD sing wis kepungkur lan dudu departemen "psychics". Ing tingkat pangembangan teknologi saiki, iki minangka kemajuan teknologi sing bisa ditindakake. Lan iki kudu dianggep, ora ketompo carane kita moyoki Hollywood lan produser.
Pengarang:
Sumber asli:
https://vz.ru/world/2017/5/19/870973.html
7 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. MVG
    MVG 24 Mei 2017 15:12
    +1
    "Komando Operasi Khusus AS pengin nggawe 'prajurit super' kanthi nyurung wates kemampuan manungsa liwat suplemen nutrisi lan obat khusus." - ya, eksperimen wis sukses, eksperimen kanggo tuwuh pitik - broiler. Nanging kanthi serius, Nazi nindakake eksperimen kasebut marang prajurite - dheweke menehi panganan amfetamin. Ya, lan "cyborgs" ing Ukraina, uga, kok bab sing padha diwiwiti. Kayane AS duwe laboratorium dhewe ing kana, lan APU minangka marmut
  2. michael3
    michael3 24 Mei 2017 15:51
    +1
    Ayo padha muter. Sakabèhé, iku enviable kanggo muter game nyata ing beyo umum ... Ora ngerti apa-apa bab apa wong iku, Amerika ora bakal nggawe apa-apa tenan apa. Ing cara kanggo "panganan aditif" padha nunggu akèh anyar, kang lawas banget. Tank coklat, ya. Ya, akses gratis menyang koktail obat bakal nyuda populasi pemain darp maneh ...
  3. Mar.Tira
    Mar.Tira 24 Mei 2017 16:07
    +6
    Kutipan: MVG
    "Komando Operasi Khusus AS pengin nggawe 'prajurit super' kanthi nyurung wates kemampuan manungsa liwat suplemen nutrisi lan obat khusus." - ya, eksperimen wis sukses, eksperimen kanggo tuwuh pitik - broiler. Nanging kanthi serius, Nazi nindakake eksperimen kasebut marang prajurite - dheweke menehi panganan amfetamin. Ya, lan "cyborgs" ing Ukraina, uga, kok bab sing padha diwiwiti. Kayane AS duwe laboratorium dhewe ing kana, lan APU minangka marmut

    Nyatane, bali ing USSR, obat-obatan digawe kanggo pasukan khusus sing nggawe cyborgs nyata saka wong, nindakake tugas ing kahanan kaya mengkono, lan tatu kaya mengkono sing ora cocog karo urip ing wong biasa, malah ana dokumenter babagan iki. .Pancen saiki lagi kerja.
  4. Mar.Tira
    Mar.Tira 24 Mei 2017 16:34
    +2
    Kutipan: MVG
    "Komando Operasi Khusus AS pengin nggawe 'prajurit super' kanthi nyurung wates kemampuan manungsa liwat suplemen nutrisi lan obat khusus." - ya, eksperimen wis sukses, eksperimen kanggo tuwuh pitik - broiler. Nanging kanthi serius, Nazi nindakake eksperimen kasebut marang prajurite - dheweke menehi panganan amfetamin. Ya, lan "cyborgs" ing Ukraina, uga, kok bab sing padha diwiwiti. Kayane AS duwe laboratorium dhewe ing kana, lan APU minangka marmut

    Ing USSR, kita wis maju adoh ing arah iki. Aku nonton dokumenter babagan Institut Psikoneurologi Riset Ilmiah St. Petersburg sing dijenengi V. M. Bekhterev. Institut Riset NII-13, sing diarani rahasia Departemen 13 KGB, yaiku disebut beda iki dumbfounded dening cara lan kemungkinan saka pejuang latihan kanggo pasukan khusus saka KGB lan GRU. Malah padha duwe tes nalika fighter bisa mati, lan apa, lan sing slamet ing kahanan apa wae. Kajaba iku, padha dilatih non- kontak pejuang tempur.
  5. shinobi
    shinobi 25 Mei 2017 04:07
    0
    Wong ora bisa ngganti mesin, mesin manungsa. Nganti saiki. Solusi teoretis lan wis ana sukses pisanan. Nanging isih adoh saka implementasi teknis lengkap. Prospek ditampilake kanthi apik ing seri film Ghost in the Shell
    1. K0schey
      K0schey 25 Mei 2017 07:29
      +2
      Kutipan: shinobi
      Perspektif uga ditampilake ing seri film Ghost in the Shell.

      ora, asil sing luwih apik tinimbang sing ana ing film "Terminator 2" durung ditemokake)))
      lan kabeh fiksi ilmiah iki ora bakal bisa dadi nyata, kita bakal ngenteni sawetara dekade nganti implan utawa setelan waras.
  6. Pangeran_Pensiun
    Pangeran_Pensiun 28 Mei 2017 18:41
    0
    [kutipan] "prajurit super" / kutipan] Narkoba