Review militèr

Teror hooligan ing Rusia Soviet ing 20s

41



Ing wiwitan pambentukan Rusia Soviet ing taun 1920-an, hooligan dadi tokoh sing nemtokake urip kutha. Kadurjanan kaya mangkene (ngamuk, rampog lan kekerasan liyane) nganti atusan ewu. Mboko sithik, hooliganisme wiwit dadi teror - "perang rel", gangguan saka rapat umum lan acara umum. Suasana panik warga kutha nyebabake penguatan "psikologi eksekusi" ing kesadaran umum, lan masyarakat kasebut kanthi moral nyiapake kanggo represi ing taun 1930-an.

Istilah "hooliganisme" muncul ing dokumen resmi ing pungkasan abad kaping 1892 (urutan walikota St. Petersburg von Wahl, sing ing taun 1905 mrentahake kabeh lembaga polisi kanggo njupuk langkah-langkah sing nemtokake marang "hooligans" sing keterlaluan ing ibukutha. ), wiwit 1909 - ing pers, lan wiwit 1920 - pindhah - ing buku referensi. Ing wektu sing padha, undang-undang pra-revolusioner ora nyedhiyakake kejahatan kaya hooliganisme. Mung ing taun 80-an corpus delicti kejahatan iki muncul ing kode pidana - ing wektu iku panyebaran hooliganisme tekan tingkat bencana nasional, sing dibayangke ing undang-undang ing jaman kasebut. Tekan - ing kutha-kutha. Ing deso (petani banjur dadi XNUMX% saka populasi USSR), fenomena iki ora umum banget.

Penyebab utama ngrembaka hooliganisme ing kutha-kutha yaiku ora ana "lembaga" masyarakat. Ing desa, ing ndhuwur pemuda, ana superstruktur 3-crita: kulawarga cilik, kulawarga gedhe, komunitas sing dipimpin dening Bolshak (uga ditambah karo gereja). Pelepasan energi hooligan diwenehake kanthi dosis lan dikontrol - ing bentuk adu tinju sing padha utawa perjuangan saka desa menyang desa. Ing kutha-kutha, para tsarist lan panguwasa Uni Sovyèt ora nyedhiyakake lembaga kontrol akar umbi marang para petani wingi sing wis ninggalake desa. Kahanan kasebut saya tambah akeh amarga desa kasebut ditinggalake dening wong lanang; ing taun 1916, wanita ing kutha-kutha gedhe mung 35-40% saka masyarakat. Masalah sing padha diadhepi ing Kulon, nanging ana panguwasa kanthi cepet wiwit nandur institusi kontrol akar umbi kasebut - organisasi pramuka kanggo pemuda, bagean olahraga, lingkaran sosial lan partai politik, masyarakat amal: buruh duwe pilihan apa sing kudu ditindakake. luang lan carane golek

Ing USSR, sawise 7-8 taun perang, revolusi lan karusakan, karo karusakan saka mantan apparatus negara, panguwasa anyar kanggo dasawarsa ora ngerti carane kanggo menehi hasil karo masalah hooliganism. Siji-sijine "lembaga" akar umbi ing kahanan kasebut mung subkultur pidana. Dadi, miturut departemen statistik NKVD, ing syarat-syarat intensitas tumindak hooligan, kutha-kutha Soviet padha adoh ahead saka pamukiman deso. Ing wektu iku, udakara 17% saka populasi negara manggon ing kutha-kutha, lan saka total tumindak hooligan, luwih saka 40% ditindakake ing kene. Ing Leningrad, jumlah wong sing dihukum kanggo macem-macem syarat penjara amarga nglanggar ketertiban umum wiwit taun 1923 nganti 1926 tambah luwih saka 10 kaping, lan bagean saka total narapidana tambah saka 2 nganti 17%. Sebagéyan gedhé hooligan antara umur 12 lan 25. Ing wektu sing padha, hooliganisme dikuwasani minangka salah sawijining posisi utama ing daftar pelanggaran sing ditindakake dening bocah cilik. Perang Donya lan Sipil, revolusi, epidemi lan paceklik traumatik bocah lan remaja kanthi fisik, mental lan moral. Psikiater nyatakake yen wong enom sing umur kanak-kanak lan transisi bertepatan karo periode pergolakan sosial nuduhake tambah nervousness, histeria, lan kecenderungan reaksi patologis. Contone, saka 408 remaja sing diteliti ing Penza ing taun 1927, 31,5% dadi neurasthenik, lan ing antarane para remaja sing kerja 93,6% duwe penyakit saraf sing rumit dening tuberkulosis lan anemia.

Kahanan kasebut ora luwih apik ing antarane bocah-bocah sekolah. Ing wiwitan taun 1928, 564 siswa saka macem-macem institusi pendidikan ing Penza ditliti ing kantor psiko-neurologis. 28% ditemokake cacat mental. Kajaba iku, ing sekolah-sekolah ing pinggiran kutha (utamane pedunungé buruh), persentase iki tambah dadi 32-52, lan ing wilayah tengah (kanthi anané buruh minimal) mudhun dadi 7-18. Panaliten sing ditindakake ing kutha-kutha ibukutha ing taun 1920-an dening peneliti kondhang saka masalah A. Mishustin ngandhakake yen ing antarane hooligans sing ditliti ana 56,1% traumatik-neurotik, lan neurasthenik lan histeris - 32%. Taun 1920-an dadi wektu panyebaran massal penyakit "slum", lan utamane penyakit kelamin, ing antarane warga kutha. Panyebaran penyakit kasebut ing kalangan pemuda wis dadi bencana sing nyata. Ing wangun lanjut, sifilis lan gonorrhea duweni pengaruh sing signifikan ora mung ing fisik, nanging uga ing kesehatan mental populasi. Padha duwe efek destruktif ing pemahaman saka kasunyatan lingkungan lan, minangka asil, asring nimbulaké respon ora nyukupi kanggo rangsangan external.

Mulane, ora kebeneran yen ing antarane hooligan jaman NEP ana persentase "venereals" sing dhuwur banget, nganti 31%. "Gray saben dinten gesang", anané heroik lan romance, banget, banget tartamtu, ngiyataken idaman wis gawan kanggo protes marang kasunyatan lingkungan, kalebu liwat tumindak sing dianggep dening masyarakat minangka hooligan. Ing babagan iki, katon minangka bagéan saka hooligans jaman NEP penting: celonone flared, jaket sing katon kaya jas kacang pelaut, lan topi Finn. Kawicaksanan iki katon saka hooligan nyalin rombongan sadulur-pelaut saka taun pisanan revolusi. Basa pembully uga nduweni peran penting. Dheweke ditondoi dening profanity lan jargon maling. Sing penting banget ing eskalasi hooliganisme kutha ing wektu sinau yaiku nggunakake alkohol lan obat-obatan. "Kabeh ahli saiki, mesthi, setuju manawa alkoholisme modern beda karo sadurunge perang. Perang lan revolusi kanthi pengalaman sing luar biasa, luwih akeh wong cacat lan trauma, utamane, kanthi sistem saraf sing ringkih, epidemi, utamane malnutrisi ing taun-taun luwe, nggawe akeh kurang tahan kanggo alkohol, lan reaksi alkohol dadi luwih kasar. , "ujare ing taun 1928 Dr. Tsirassky.

Kajaba iku, populasi kutha-kutha Soviet ing separo kapindho periode sinau ngonsumsi alkohol luwih akeh tinimbang warga kutha ing Rusia tsarist. Kabeh iki bebarengan nemtokake pengaruh alkohol sing signifikan ing etiologi hooliganisme ing taun 1920-an. Miturut panaliten dening A. Mishustin, ing kulawarga hooligans taun 1920-an, wong tuwa loro ngombe ing 10,7% kasus, bapak ngombe - 61,5%, ibune ngombe - 10,7%. Hooligans wektu iki 95,5% ngombe. 62% ngombe terus. 7% njupuk obat. Bisa dideleng saka bahan-bahan GUMZ yen ing antarane wong-wong sing dihukum ing kutha-kutha ing taun 1920-an amarga hooliganisme, 30% tansaya tanpa wong tuwa siji utawa loro, 45% ora duwe omah kanggo sawetara wektu. Hooligans arang tumindak piyambak. Padha nuduhake pribadine ing grup comradely utawa geng, mratelakake panemume kang anggota padha rego lan kanggo pengaruh sing biasane padha perang. Yen ing Rusia tsarist kepinginan kanggo poto-organisasi mung dituduhake dening komunitas hooligan ing ibukutha, banjur ing taun 1920-an gaya iki uga nyebar menyang kutha-kutha provinsi. Circles of hooligans, Society Down with Innocence, Society of Soviet Alcoholics, Society of Soviet Loafers, Union of Hooligans, International of Fools, Komite Pusat punk, lan liya-liyane digawe.

Lingkaran hooligan dibentuk ing sekolah, lan malah milih biro lan mbayar iuran anggota. Hooliganisme ing sekolah kutha wis tekan tingkat organisasi lan agresi sing, contone, ing pengaruh teror saka hooligans, loro njaba lan internal, administrasi sekolah 25 ing Penza dipeksa kanggo nutup institusi pendidikan kanggo sawetara. wektu. Definisi hooliganisme sing ora akurat nyebabake kasunyatan manawa hooliganisme dipahami minangka macem-macem tumindak: ngucapake tembung saru, njupuk senjata api. gaman, rame-rame, bengok-bengok, nembangake tembang-tembang lan lagu-lagu sing ora sopan utawa saru, nyemprotake warga nganggo limbah, thothok-thothok omah tanpa tujuan, ngalangi dalan, tawuran, tawuran, lsp. Ing wektu sing padha, ana pimpinan sing ora diragukan ing jumlah komitmen. Dadi, saka wong-wong sing ditahan amarga ngganggu ketertiban umum ing taun 1926, 32% ditangkep amarga ngalahake wong sing liwat, 28% amarga mabuk, 17% amarga sumpah, lan 13% amarga nolak polisi. Sebagéyan gedhé tumindak hooligan ditindakake ing lurung-lurung ing kutha-kutha Soviet, lan asring katon kaya teror. Contone, ing Kazan, hooligans mbuwang tongkat lan watu ing pesawat lan pilot Aviakhim lan ngganggu penerbangan propaganda, ing Novosibirsk mbubarake demonstrasi Komsomol, lan ing provinsi Penza malah ngluncurake "perang rel".

taktik dheweke kalebu kasunyatan sing hooligans dismantled trek sepur lan glethakaken sleepers ing dalan liwat sepur ing Penza lan Ruzaevka. Nanging yen ing Penza iku bisa kanggo ndeteksi ing advance, banjur ing Ruzaevka acara metu saka kontrol. Ing musim semi taun 1925, para hooligan bisa ngrusak telung sepur ing kene: ing wulan Maret, sepur cepet nyimpang ing cedhak stasiun. Sura (loro tiwas lan sangang wong tatu), sepur barang No. 104 kacilakan ing wulan April, lan ing wulan Mèi, kanthi alesan sing padha, lokomotif uap lan 4 gerbong kacilakan. Hooliganisme kutha ing taun 1920-an asring ditindakake kanthi nggunakake lading lan senjata api, sing akeh banget ing tangane populasi. Minangka Maksimov tartamtu nulis ing 1925 ing Buletin Administratif babagan hooligan kutha: "Dheweke bersenjata - sarung tangan, ros-rosan kuningan, finca, lan kadhangkala obyek kabeh kepinginan paling hooligan - tapestry - revolver tansah karo dheweke. .” Wiwit September nganti Desember 1926, akeh warga Penza ora bisa kerja ing wektu, amarga telung lurung-lurung ing kutha lumpuh saben esuk - hooligans sacara periodik mbuwang kotoran manungsa saka konvoi limbah ing wayah wengi.

Ing wayah sore, buruh lan karyawan bali utawa, kosok balene, arep kerja beresiko diantemi utawa malah dipateni. Ing taun sing padha, manajemen pabrik Mayak Revolutsii dipeksa ngajokake complaint karo Jaksa Provinsi Penza. Iku nyatet sing ajeg "saka 20.00 kanggo 22.00 ana serangan dening geng hooligans ing buruh pabrik lan siswa sekolah FZU ing pabrik." Alasan langsung kanggo banding kasebut yaiku anane liyane ngalahake lima siswa sing kerja ing sekolah FZU lan gangguan reguler ing kelas amarga alasan iki. Ing Astrakhan, gegayutan karo nyebarake hooliganisme ing wayah sore, buruh konstruksi mandheg ngunjungi ruang baca lan pojok abang Ukom No.

Koran Vozrozhdenie tanggal 18 Januari 1929 nglaporake babagan kahanan ing Moskow: "Ing pinggiran Moskow, para hooligan dadi ora sopan. Wiwit jam pitu bengi, nalika wong-wong sing nyambut gawe metu kanggo ngaso ing dalan lan ing alun-alun, ditemoni kanthi sumpah. Hooligans teka karo idea kanggo muter bal-balan karo kucing mati, lan minangka guyon padha uncalan "bal" iki ing umum, luwih ing wanita. Bilai wong sing nyoba kanggo nyenengake para hooligan: dheweke bisa kanthi gampang kenal karo piso Finlandia. Ing wayah sore ing distrik Cherkizovo, sampeyan bisa mirsani rantai hooligans sing disusun miturut kabeh aturan seni. chain iki melu ing kasunyatan sing sakperangan alesan padha ora disenengi dening hooligans. Ing pungkasan taun 1920-an, skala hooliganisme mung tuwuh: ing separo pisanan taun 1928 piyambak, ing kutha-kutha RSFSR, mung 108.404 kasus hooliganisme sing dibukak ing polisi. Panyebaran hooliganisme nyebabake rasa ora puas ing antarane warga kutha, ora kentekan niat lan wedi ing wektu sing padha. Suasana panik nyebabake penguatan "psikologi tembak" ing pikiran umum. Warga kutha ora marem karo cara panguwasa nglawan hooliganisme lan njaluk supaya kebijakan punitive maksimal. Contone, Departemen Provinsi GPU kanggo Penza Governorate nglaporake menyang Pusat ing taun 1927 manawa para pekerja Pabrik Pipa paling gedhe ing wilayah kasebut duwe obrolan ing ngisor iki: ora ngaso ngendi wae saka hooligans iki. Sampeyan lunga menyang sore kulawarga, menyang klub utawa film, lan ing kabeh wektu sampeyan mung krungu yen ana wong sing digebugi utawa dikutuk, nguwuh: "Aku bakal nyuduk!", "Aku bakal nembak!" Iki amarga kasunyatan sing panguwasa ora kuwat kanggo nglawan hooliganisme. Ing babagan iki, kekuwatan mesin punitive / repressive ing taun 1930-an dianggep mayoritas masyarakat kasebut minangka "normalisasi kahanan" - utamane amarga kabeh iki kedadeyan kanthi latar mburi aliran anyar warga desa menyang kutha (industrialisasi, kolektivisasi).
Sumber asli:
http://ribalych.ru/2017/01/01/xuliganskij-terror/
41 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Moscow
    Moscow 27 Mei 2017 07:21
    + 14
    Ya, masalah kasebut akut banget. Ing wektu sing padha, akeh masalah sing kudu dirampungake. Pemugaran ekonomi nasional, perang nglawan ora duwe omah, hooliganisme ....
    Masalah ngangap everyone .... Vladimir Mayakovsky nyumbang dening mbintangi film "The Young Lady lan Hooligan"

    Lan karo pidato ing debat ...
    "... Comrade Mayakovsky ngurusi masalah hooliganisme kaya sing dibayangke ing seni, nglaporake fakta sing jelas babagan hooliganisme ing luar negeri lan nyatakake:
    - Sampeyan perlu kanggo ndeleng ngendi hooliganism dadi jinis liyane saka angkara. Hooliganism mung piala tanpa guna. Ora perlu tumindak minangka moralists sing cetha, perlu kanggo nyingkirake hooliganisme kanthi cara budaya lan administratif, kanthi ngembangake karya klub. Lan carane paling apik kanggo narik kawigaten massa kanggo klub - pitakonan iki kudu takon kanggo Komisariat Pendidikan Rakyat ing kabeh urgency pertempuran.
    Rampung wicara, Comrade Mayakovsky maca geguritan "Hooliganism", nandheske pungkasan:

    ... Pengadilan ora bakal muter -
    nelpon jeneng
    lan trompet
    ing swara akeh swara,
    supaya merek kobong ing bathuk:
    "Degenerate saka kelas buruh".
    Lan sing paling penting, elinga
    bilih badan kita
    ambegan
    ora mung sing dipangan;
    perlu --
    bab budaya kerja
    nglakoni
    ora bosen..."
    1. Sakmagon
      Sakmagon 27 Mei 2017 07:36
      + 16
      Lan iki ngrembaka, ora ketompo carane ridiculous (sanajan kudu medeni) karo bantuan lengkap saka liberal banjur, sing ngadeg munggah kaya gunung kanggo "wong free", "luh saka anak" lan aksioma revolusioner liyane.
      Lha, nalika diserang, polisi langsung ditimbali, malah padha mlayu menyang Cheka; kang Trash iki buruh tanggung jawab, IE, bersenjata - padha njupuk tong minyak lan murub, ora nggawe metu wis ngendi wong diwasa, lan ing ngendi remaja, utawa malah bocah. Kaya, "nanging ora bisa!".
      Waca "Tiket kanggo urip", maca Makarenko (dudu Oleg ngguyu ). Kabeh iki digawe ing wektu kasebut lan minangka bukti dokumenter ...
      1. monster_lemak
        monster_lemak 27 Mei 2017 09:12
        + 12
        Iki uga ditampilake ing karya film "Republik SHKID" ....
        1. biaya
          biaya 28 Mei 2017 00:55
          +6
          Loro-lorone novel dening L. Panteleev lan film adhedhasar iku pancen nggambarake acara 20s sing kita rembugan ing kene lan pelanggaran hukum hooligan ing wektu kasebut.
      2. Alikos
        Alikos 27 Mei 2017 09:13
        +3
        Quote: Sakmagon
        Lan iki ngrembaka, ora ketompo carane ridiculous (sanajan kudu medeni) karo bantuan lengkap saka liberal banjur, sing ngadeg munggah kaya gunung kanggo "wong free", "luh saka anak" lan aksioma revolusioner liyane.
        Lha, nalika diserang, polisi langsung ditimbali, malah padha mlayu menyang Cheka; kang Trash iki buruh tanggung jawab, IE, bersenjata - padha njupuk tong minyak lan murub, ora nggawe metu wis ngendi wong diwasa, lan ing ngendi remaja, utawa malah bocah. Kaya, "nanging ora bisa!".
        Waca "Tiket kanggo urip", maca Makarenko (dudu Oleg ngguyu ). Kabeh iki digawe ing wektu kasebut lan minangka bukti dokumenter ...


        Ora ana hooliganisme maneh, nanging bandit, sabotase, sabotase, lan manifestasi kasebut kudu dilawan tanpa ampun, kanthi bantuan eksekusi.
        Lan ing jaman Soviet, para pejuang DND saka kalangan buruh nindakake tugas sing apik banget karo hooliganisme.
        1. Wend
          29 Mei 2017 10:37
          +1
          Seri "Lair dening Revolusi" banget uga nggambarake wayahe tatanan negara.
  2. vasil50
    vasil50 27 Mei 2017 07:34
    + 18
    Penulis * ngaco akeh perkara * kanthi alasan. Ing taun rong puluhan isih ana euforia kebebasan lan naif kasunyatan sing saben wong ngapresiasi kebebasan kasebut. Padha kantun yen ana sing, tanpa wedi paukuman, ora ngerti carane nindakake kaya manungsa. Menapa malih, pasamuwan mimpin instalasi sing kalbu lan pendidikan mung bisa karo * bantuan * saka imam, lan wong iku * prau saka nistha *.
    Pranyata ora ana kalbu lan ora wedi marang paukuman, mula padha unbeled piyambak.
    Ing taun telung puluhan, dheweke DIPEKSA tumindak kaya manungsa, lan sing gagal mung ditembak kaya asu gila.
    Ana kedadeyan sing padha ing taun nineties, nalika * sedulur * kaya-kaya nyusup saka endi wae *, nanging saiki * pengusaha * digawe saka wong-wong mau, lan sing paling bodho diklumpukake ing perusahaan keamanan pribadi utawa kolektor. Lan para imam ing cedhak, malah ing pakunjaran padha ngapura dosa.
    1. Olgovich
      Olgovich 27 Mei 2017 09:14
      +5
      Kutipan: Vasily50
      Ing thirties, padha dipeksa kanggo nindakake kaya manungsa, lan sing ora bisa mung dijupuk, minangka asu edan.


      Wong nulis KAYA babagan wong, ora bisa ....
    2. Zulu_S
      Zulu_S 27 Mei 2017 13:09
      +3
      Kutipan: Vasily50
      Kajaba iku, pasamuwan mimpin instalasi yen nurani lan pendhidhikan mung bisa ditindakake kanthi bantuan * imam, lan wong kasebut dhewe minangka * wadhah nistha.

      Institusi gereja sacara sistematis dianiaya dening panguwasa Soviet, wiwit taun 1917. Kuil-kuil dirusak, para imam ditindhes, "nilai-nilai gereja" - lan iki minangka piranti ibadah - disita, lambang diobong. Iki minangka KEBIJAKAN RESMI pamrentah Soviet. Ora perlu mindhah panah saka sirah sing lara menyang sing sehat.
      1. Olgovich
        Olgovich 27 Mei 2017 14:24
        +2
        :
        Kutipan saka Zulu_S
        Ora perlu mindhah panah saka sirah sing lara menyang sing sehat.

        Kajaba iku, kedadean kaya ing skala kaya ing tsarisme ora katon.

        Lan carane iku ditulis ing Rusia
        Kutipan: Vasily50
        pasamuwan mimpin instalasi sing kalbu bisa mung karo * bantuan * bokong,
        belay wong bodho lol
        1. Zulu_S
          Zulu_S 27 Mei 2017 17:37
          +4
          Kutipan: Olgovich
          Lan carane iku ditulis ing Rusia

          Vasily nduweni 2 pendidikan sing luwih dhuwur, 1st kamanungsan. Iki diajari ngendi? Utawa ana masa kanak-kanak sing angel?
          1. nizhegorodec
            nizhegorodec 27 Mei 2017 21:08
            0
            Kutipan saka Zulu_S
            Vasily nduweni 2 pendidikan sing luwih dhuwur, 1st kamanungsan. Iki diajari ngendi?

            adverbia definitif mirip, dibentuk saka adjektiva, kanthi pungkasan -mu, -mu, -tski, -ski, -i ditulis nganggo tanda hubung.
            1. Zulu_S
              Zulu_S 28 Mei 2017 12:52
              0
              Kutipan saka: nizhegorodec
              adverbia definitif mirip, dibentuk saka adjektiva, kanthi pungkasan -mu, -mu, -tski, -ski, -i ditulis nganggo tanda hubung.

              Apa maksudmu?
      2. speedforce
        speedforce 30 Mei 2017 23:11
        +5
        Nyatane, resmi dipercaya yen ing taun 1921, nalika ing puncak paceklik, para panguwasa pisanan nawakake Gréja Ortodoks Rusia kanggo nuduhake nilai-nilai kanggo wong sing keluwen, lan, amarga ora nemokake respon, wiwit sebagian mbatalake barang-barang berharga saka pasamuwan. Ing wektu sing padha, ing taun 1919, serangan Mamontov minangka kasus paling abot saka rampokan 80 gréja. Entri ing koran putih "Wilayah Azov" tanggal 27 Agustus 1919:
        "Kabeh mburi lan dewan wis dirusak. Kita ngirim salam, nggawa hadiah sing sugih kanggo sedulur lan kanca, 60 yuta rubel menyang perbendaharaan militer. Jendral Denikin, nanggepi laporan iki, bungah-bungah: "Dheweke nggawa barang rampasan ageng. Apa ora ana - ewu item emas lan salaka, lambang ing pigura emas, prau pasamuwan, mutiara lan mirah.
        Dadi rampokan pasamuwan minangka kabijakan resmi saka gerakan Putih. Aku nyathet - sadurunge Bolsheviks, kanthi persetujuan para imam lan mantan kehormatan lan kalbu saka Kakaisaran Rusia. Dadi - ing tembung sampeyan dhewe - "Ora perlu nerjemahake panah saka sirah sing lara menyang sing sehat."
  3. parusnik
    parusnik 27 Mei 2017 07:42
    +7
    Kira-kira kahanan sing padha berkembang .. lan ing pungkasan 80s lan awal 90s
    1. Reptiloid
      Reptiloid 28 Mei 2017 00:36
      +3
      Karusakan kabeh norma sosialis lan moral mbokmenawa wis diwiwiti, lan bisa uga sawetara tembung slang kaya: breed, nganggo sepatu, sapisan, skor panah, nggih, bro ---- sampeyan entuk ...... Lan ing ing wektu sing padha, Yakovlev nulis buku harian ala lan ana cathetan sing pengin ngilangi ora mung komunisme, nanging umume kabeh Rusia, nasional. saka iku miturut umur
  4. Olgovich
    Olgovich 27 Mei 2017 09:38
    +5
    в 1927 93,6% remaja sing kerja duwe penyakit saraf sing rumit dening tuberkulosis lan anemia.

    Apa pitenah ala ing manuk hantu. daya negatif : kabeh wong ngerti yen pemuda sing kerja ing taun-taun iki 100% sinau, sehat lan dikuatake kanthi ideologis. lol Miturut cara, ing taun 1927, para remaja wis urip kanthi sadar ing dheweke, sayang.
    Hooligans apa?! duka
    Ing babagan intensitas aksi hooligan, kutha-kutha Soviet luwih adoh tinimbang pemukiman deso.

    LIE lan goroh! Ing kutha-kutha, konsentrasi proletariat sing paling sadar lan pasukan utama, PARTAI CPB! ya
    Kajaba iku, ing sekolah-sekolah ing pinggiran kutha (utamane pedunungé buruh) persentase iki tambah dadi 32-52, lan ing wilayah tengah (saka minimal ngarsane buruh) mudhun kanggo 7-18

    Iki apa kang, kraton a, reged hinting ing? belay

    populasi kutha-kutha Soviet ing separo kapindho periode sinau migunakaken alkohol luwih saka townspeople ing tsarist Rusia.

    Penulis lali nuduhake ngendi bagean paling pinunjul saka populasi kutha, sing ora ngombe, ilang. Komposisi saka populasi kutha wis diganti lan dumadakan.
    Atribut-atribut saka penampilan bully iki disalin rombongan sedulur pelaut taun awal revolusi

    Dadi, liwat, dheweke ngina petrel lan albatros VOR. duka
    . Circles of hooligans, Society Down with Innocence, Society of Soviet Alcoholics, Society of Soviet Loafers, Union of Hooligans, International of Fools, Komite Pusat punk, lan liya-liyane digawe.

    Antri...
    pengetatan mesin punitive / repressive ing taun 1930-an dirasakake dening mayoritas masyarakat kasebut minangka "normalisasi kahanan"

    Ya, ya: atusan ewu, lega banget, banjur ditembak. wong bodho
    1. rasta
      rasta 27 Mei 2017 11:14
      + 23
      Olgovich, ora perlu populisme murah, ora ana sing langsung janji urip sing seneng. Lan bab kangelan lan masalah tansah ditulis lan rembugan.
      1. Olgovich
        Olgovich 27 Mei 2017 12:11
        +4
        Kutipan saka Rastas
        urip seneng ora ana siji bebarengan ora janji. Lan babagan kangelan lan masalah tansah ditulis lan rembugan.
        lol wong bodho Nyuwun ya
      2. nizhegorodec
        nizhegorodec 27 Mei 2017 15:03
        +4
        Kutipan saka Rastas
        ora ana sing janji urip seneng bebarengan

        Kowe kok ora janji? Sanalika slogan kasebut yaiku "Tentrem kanggo jagad", "Tanah kanggo wong tani", "Pabrik kanggo para buruh". Nalika iku komunisme sumunar kanggo kita amarga puncak lan kabeh masyarakat ngetutake, kaya kuldi kanggo wortel.
        Kutipan saka Rastas
        bab kangelan lan masalah tansah ditulis lan rembugan.

        Mungkin iki ditulis lan dibahas, mung pitakonan - kenapa kudu nggawe?
        1. Reptiloid
          Reptiloid 28 Mei 2017 00:18
          +3
          Ana sawetara x / film babagan wektu iku. Wong duwe kapercayan yen ora ana kejahatan ing pamrentahan Soviet, lan polisi, lan adat istiadat ora bakal dibutuhake. Ya, lan wates. Bakal ana urip anyar, Nanging, unsur pidana lan liyane langsung diaktifake. Aku kudu nglawan wong-wong mau kanthi kekuwatanku.
  5. vladimirvn
    vladimirvn 27 Mei 2017 10:02
    +4
    Pamrentah Soviet wis ngliwati tahapan sing paling angel nalika mateng lan mbentuk. Lan ambruk ing krisis ideologi lan ekonomi.
    1. RUS
      RUS 27 Mei 2017 12:14
      +3
      Kutipan saka vladimirvn
      Kekuwatan Soviet ngliwati tahap sing paling angel nalika mateng lan tatanan

      salah sijine langkah...
      Tanggal 26 Mei 1953, ing Norilsk Gorlag ana pemberontakan tawanan, sing dadi paling gedhe ing kabeh, sawetara departemen kamp kanthi jumlah luwih saka 16 ewu wong sing melu bebarengan. Ciri khas pemberontakan kasebut yaiku para penjahat ora melu, nanging mung tawanan politik. Kanggo rong setengah sasi, tahanan ora gelem manut, nuntut rawuh saka Komisi saka Moscow lan mungkasi arbitrariness. sajarah.
  6. curious
    curious 27 Mei 2017 13:25
    +6
    Ana panulis kasebut, Panin Stanislav Evgenievich - Calon Ilmu Sejarah, Dosen Senior ing Departemen Sejarah Nasional lan Metode Pengajaran Sejarah Fakultas Sejarah Universitas Pedagogi Negara Penza. V.G. Belinsky.
    Dheweke duwe akeh publikasi babagan urip saben dina ing kutha-kutha Soviet ing taun 20-an lan 30-an. Dheweke uga duwe artikel "Master of the city streets". Hooliganisme ing Rusia Soviet ing taun 1920-an" (http://eavest.ru/biblioteka/stati-i-knigi/lyudi/
    25-stanislav-panin-khozyain-ulits-gorodskikh-khul
    iganstvo-v-sovetskoj-rossii-v-1920-e-gody). Lan kabeh jinis "hooligans" melu ora mung plagiarism, nanging incomprehensibly apa, padha narik pecahan, worsening asli lan ora nuduhake sumber. Artikel ing situs kasebut mung minangka conto kegiatan kasebut. Dadi maca sing asli luwih apik (ndeleng link).
    Miturut cara, penulis salah babagan ora ana hooliganisme ing desa. Hooliganisme ing deso nganggep proporsi kasebut ing taun 1920-an sing ditliti kanthi teliti ing Lubyanka, lan laporan sing relevan dikirim menyang pimpinan negara. Laporan kasebut diterbitake dina iki ing koleksi dokumen Lubyanka-Stalin. Saka ing kono jeneng salah sawijining klompok hooligan sing kasebut ing teks artikel kasebut dijupuk lan dikenal kanthi akeh peneliti - Komite Pusat Shpany (TsKSH).
    1. nizhegorodec
      nizhegorodec 27 Mei 2017 15:06
      +1
      Kutipan saka Penasaran
      Hooliganisme ing deso nganggep proporsi kasebut ing taun 1920-an sing ditliti kanthi teliti ing Lubyanka, lan laporan sing relevan dikirim menyang pimpinan negara.

      yaiku, Bolsheviks ngrusak dhasar ing desa, ya, padha nindakake samubarang. Lan Wigati sing mung ing wektu sing ateis militan numpes candhi lan ndamel para imam.
      1. Reptiloid
        Reptiloid 28 Mei 2017 00:50
        +4
        Justru reformasi sing direncanakake Stola Pina kanggo ngrusak tata cara urip ing deso Rusia, supaya kapitalisme luwih cepet kelakon.Risak desa sadurunge revolusi.wiwit taun 1905.!!!! Lan revolusi Februari nggedhekake proses ngrusak! !!!!!
        1. nizhegorodec
          nizhegorodec 28 Mei 2017 07:28
          +1
          Kutipan saka Reptilian
          Iku mung reformasi sing direncanakake tabel Pina kanggo ngrusak cara desa Rusia

          Pisanan sampeyan ngerti inti saka reformasi Stolypin (ora saka buku teks Soviet), lan banjur nggawe kesimpulan. Mergo desa iki dirusak, lan malah ing taun 30-an penduduk desa luwih unggul ing kutha
          1. Reptiloid
            Reptiloid 28 Mei 2017 13:10
            +4
            Yen reformasi Stolypin ditindakake kaya sing direncanakake, mula revolusi bakal kedadeyan luwih awal ........ Apa sing kudu dipuji Stolypin? Para panyengkuyung pamaréntahan tsarist nyoba nemokake paling ora sawetara pahlawan positif ing pangkate!! !!!! !!!!. Lan sayangé aku ora maca buku pelajaran Soviet !!!!!!!!. Aku telat !!!!!!!
            1. nizhegorodec
              nizhegorodec 28 Mei 2017 13:49
              +3
              Kutipan saka Reptilian
              Yen reformasi Stolypin wis ditindakake kaya sing direncanakake, mula revolusi bakal kedadeyan luwih awal.
              opo kowe?! Lungguh kanggo skripsi doktoral, njlentrehake bebener kanggo donya, yen ora wong ora ngerti ngguyu
              Kutipan saka Reptilian
              Lan sayangé aku ora maca buku pelajaran Soviet !!!!!!!!.telat!!!!!!

              supaya katon!
              1. Reptiloid
                Reptiloid 28 Mei 2017 14:37
                +1
                Pasinaon iki ditindakake dening penulis modern, sampeyan ora ngerti, kabeh wis ditulis.
  7. Fagelov
    Fagelov 27 Mei 2017 13:59
    +4
    Kutipan: Olgovich
    LIE lan goroh! Ing kutha-kutha, konsentrasi proletariat sing paling sadar lan pasukan utama, PARTAI CPB!

    Iku sedih nalika hooligans ing kiriman. Goroh ditulis nganggo tandha alus. N.S. Khrushchev bisa menehi "proletariat" lan "imperialisme" kanthi "sosialisme", lan penulis modern kudu luwih melek.
  8. Molot1979
    Molot1979 27 Mei 2017 14:18
    0
    Kaping pisanan, dheweke nulis manawa umume hooligan beroperasi ing kutha-kutha, banjur iki: "Ing wektu iku, kira-kira 17% populasi negara manggon ing kutha-kutha, lan luwih saka 40% saka total tumindak hooligan ditindakake ing kene."
    Pitakonan: ing ngendi 60% tumindak hooligan liyane ditindakake? Pilihan ora apik, kutha utawa desa.
    1. Mauritius
      Mauritius 27 Mei 2017 16:01
      +1
      Kutipan: Molot1979
      Kaping pisanan, dheweke nulis manawa umume hooligan beroperasi ing kutha-kutha, banjur iki: "Ing wektu iku, kira-kira 17% populasi negara manggon ing kutha-kutha, lan luwih saka 40% saka total tumindak hooligan ditindakake ing kene."
      Pitakonan: ing ngendi 60% tumindak hooligan liyane ditindakake? Pilihan ora apik, kutha utawa desa.

      Ya, sampeyan iku perspicacious kita, ing desa. Kaping pirang-pirang kasus hooliganisme per kapita ing kutha lan ing deso. Count lan ora bakal ana pitakonan.
  9. rumatam
    rumatam 27 Mei 2017 15:26
    0
    apa sampeyan kabeh babagan kedadeyan? Wis suwe ing sekolah lan ing dalan lan ing omah, barang-barang. Padha mardika.
  10. Mauritius
    Mauritius 27 Mei 2017 15:51
    +3
    Ketidaktepatan definisi hooliganisme nyebabake kasunyatan manawa hooliganisme dimangerteni minangka macem-macem tumindak: ngucapake tembung-tembung saru, njupuk senjata api, swara, njerit, nyanyi lagu lan ditties sing nakal utawa saru, nyemprotake warga kanthi limbah, tanpa tujuan nutul ing. lawang omah, mblokir dalan, padu, gelut, lsp.
    Penulis, apa sampeyan pengin ujar manawa ora kabeh sing sampeyan dhaptar iku hooliganisme? Lan kanggo kula kabeh.
  11. michael3
    michael3 27 Mei 2017 20:37
    +2
    Iki babagan taun pinten? Cukup sketsa langsung, mung pengaruh Internet ora ditampilake. Bagean pemuda sing kuat lan aktif diterangake. Lan stunted lan pasif lenggah watara jam ing jaringan.
  12. Barcid
    Barcid 29 Mei 2017 09:34
    + 17
    Aku malah ora ngerti babagan skala iki. Matur nuwun kanggo artikel
  13. wuh wuh
    wuh wuh 29 Mei 2017 10:19
    +2
    Sawise nerbitake kiriman babagan hooliganisme lan kriminalitas ing taun 30-an
    taun ing Leningrad (crita saka bapakku) ... supaya padha pecked kula kaya recourse .
    Lan iki kabeh artikel.
  14. Aviator_
    Aviator_ 29 Mei 2017 20:23
    0
    Artikel kasebut jelas durung rampung. Endi sekuel?
  15. Aviator_
    Aviator_ 29 Mei 2017 20:28
    0
    Lev Sheinin, "Cathetan saka Investigator" - ana akeh kasus dokumenter ing wektu kasebut, utamane babagan St. Petersburg Lenka Panteleev.
  16. tiaman.76
    tiaman.76 30 Mei 2017 19:55
    0
    kepiye carane ngatasi masalah kasebut? dheweke diusir menyang kemah utawa kepiye .. siji bisa lan ora ngarep-arep kanggo pendidikan maneh jinis kasebut