Review militèr

"Mung ing pinggir Selat Bosphorus sing bisa ngrusak panguwasa Turki ..." Rencana blitzkrieg N. N. Obruchev.

42
Kakaisaran Ottoman wewatesan karo Rusia kanggo 400 km ing Kaukasus, lan ing Eropah jejer karo kerajaan vassal sawijining - Romania. Sajrone perang Rusia-Turki, acara utama dikembangake kanthi tradisional ing rong teater operasi militer - Balkan lan Kaukasus. Teater Balkan mbagi Danube lan pagunungan Balkan dadi telung bagean: Romania, Bulgaria sisih lor lan wilayah Trans-Balkan.


Kali Danube minangka alangan alam utama pisanan ing arah tentara Rusia. Tebing tengen sing dhuwur lan curam trep kanggo pertahanan lan ora cocog kanggo pasukan pendaratan. Tebing sisih kiwa sing cendhèk akeh banget ing tlaga, rawa lan ditutupi alang-alang, sing dadi angel kanggo ngakses saluran kasebut. Banjir musim semi diwiwiti ing awal April lan rampung ing pertengahan Juni, nanging kadhangkala banjir nyeret nganti akhir Juni (iki kedadeyan ing taun 1877). Meksa kali Eropa gedhe nalika banjir kuat, nalika ambane nganti 10 km lan ambane nganti 30 m, minangka tugas sing angel banget, rumit amarga ana benteng Turki sing dibangun ing abad kaping XNUMX, nanging saya tambah apik. Benteng paling kuat yaiku Ruschuk, Silistria, Varna, Shumla. Loro benteng pisanan, dumunung ing pinggir tengen Kali Danube, langsung kasedhiya kanggo pertahanan garis Danube. Papat bètèng ngalang-alangi rute paling cendhak liwat Bulgaria Wétan menyang Konstantinopel lan saka pinggiran ngancam komunikasi sing mimpin menyang Bulgaria Tengah. Ing sisih kulon saka papat bèntèng iki, ing Danube Tengah, ana beteng kuwat Vidin, lan kuwat, kuna kuna - Nikopol lan Turtukai.

Pagunungan Balkan minangka penghalang alam kaloro ing dalan tentara Rusia. Padha dipérang dadi telung bagéan: kulon, tengah lan wétan. Wilayah kabeh, kajaba sisih kulon, ditondoi kanthi lereng sisih lor sing sloping lan alas lan curam, meh tanpa wit-witan. Ing sisih kulon lan tengah, gunung-gunung kasebut dhuwur, kanthi puncak luwih saka 2000 m. Ing sisih wétan, mudhun nganti 500 m lan pungkasane ing Segara Ireng kanthi tebing 60 m. A sawetara liwat liwat Pegunungan. Sing utama yaiku Berkovetsky, Orkhansky (Arab-Konaksky), Troyansky, Shipkinsky, Travnensky, Khainkoisky, Tvarditsky lan Slivnensky. Kabeh dalan liwat liwat mimpin kanggo dalan umum: Sofia, Kazanlak, Slivno, Burgas. Iki banget nggampangake pertahanan tentara Turki, amarga bisa cepet konsentrasi pasukan ing sembarang pass, pasukan maneuver lan cadangan. Bener, ana uga akeh dalan lan dalan sing ngliwati gunung, nanging ora mungkin utawa angel banget kanggo mindhah pasukan gedhe ing sadawane. Yen ing mangsa panas Pegunungan Balkan dikalahake ing sembarang arah, banjur ing mangsa kemungkinan kanggo gerakan ing gunung banget winates.

Teater Kaukasia minangka wilayah pegunungan, isih ora bisa diakses, tanpa dalan sing apik kanggo nyedhiyakake pasukan, saengga kemungkinan kanggo nyebarake operasi gedhe ing kene diwatesi.

Mulane, nalika ngrancang perang Rusia, komando, kaya ing perang sadurunge, dianggep minangka teater Balkan minangka sing utama. Ing Semenanjung Balkan ana komunikasi relatif passable, rute paling cendhak dumunung ing cara kanggo ibukutha Turki - Konstantinopel (Istanbul) lan Selat. Ing wektu sing padha, populasi Kristen lan Slavia lokal - Romania, Bulgaria, Serbia, Montenegro lan warga negara liyane, padha grapyak marang Rusia, katon ing wong-wong mau minangka liberators, lan kanggo sisih paling sengit Ottomans. Penduduk lokal uga bisa menehi bantuan bersenjata (intai, milisi, lsp). Teater Balkan disambungake kanthi sepur karo Rusia, tentara sing signifikan bisa ditransfer ing kene. Teater Kaukasia ora duwe kaluwihan kasebut. Mangkono, printah Russian mutusaké kanggo musataken efforts ing téater Balkan, ngarep Kaukasia nampa nilai tambahan.


Teater operasi ing Semenanjung Balkan. Sumber peta: N. I. Belyaev. Perang Rusia-Turki 1877-1878
Rencana perang Rusia

Ing Maret 1876, sawijining karyawan panitia militer-ilmiah Staf Umum, Kolonel N. D. Artamonov, maca seri ceramah kanggo perwira Distrik Militer St. tumindak marang wong Turki." Kacathet yen ing perang mbukak, Rusia tansah ngalahake Ottoman, nanging asring gagal nalika melu pengepungan jangka panjang ing benteng Turki, ngalih saka tugas utama menyang tugas sekunder. Mulane, operasi cepet kanthi tujuan sing nemtokake perlu. Tujuan utama yaiku nyekel Konstantinopel, minangka titik strategis paling penting saka Kakaisaran Turki. Perjuangan kanggo benteng, minangka faktor sing ngiket tentara Rusia, ora kalebu. Kacathet yen tentara kejut kudu cepet-cepet ngimbangi kerugian kanthi maringake pengganti; ora nglampahi pasukan ing layanan mburi; tentara kudu ora gedhe, supaya ora ana masalah karo pasokan, nanging ora cilik, supaya bisa ngrampungake tugas sing diwenehake. Kathah manungsa waé wis mbayar kanggo meksa Danube. Utamane, mesthine kudu nggawa kayu luwih dhisik, nyiyapake bahan sing cocog, ngirim bedhil 24-pound (152-mm) kanggo nglumpuhake tumindak Danube Turki. armada, kanggo njamin pangayoman saka nyebrang karo minefields.

Ana pendapat yen ceramah iki diwaca kanthi instruksi saka Jenderal Nikolai Nikolayevich Obruchev, sing ana ing kepala departemen ilmiah militer, sing dadi sel operasional ing Staf Umum. Sampeyan uga bisa Artamonov minangka tokoh kanggo Milyutin lan Obruchev, sing menehi pertimbangan miturut kesimpulan saka studi Turki lan pasukane. Obruchev kanthi cara iki mriksa kabeneran petungan babagan rencana perang. Ing Mei 1876, materi kuliah ditanggepi ing wangun cathetan khusus, lan ing Oktober utang Obruchev Tsar Alexander II.

Nikolai Obruchev nduweni peran gedhe kanggo ngyakinake Alexander II babagan perlune perang karo Turki. Ing musim gugur taun 1876, Kakaisaran Ottoman ana ing kahanan sing angel banget. Tentara Turki (pasukan sing paling siap tempur) disambungake karo perang nglawan pemberontak Bosnia lan Herzegovina, perang karo Serbia lan Montenegro. Perang iku angel, saham gaman lan amunisi wis entek, lan sing anyar bisa teka saka luar negeri mung ing musim semi 1877. Porta durung mobilisasi. Iki sing disaranake Obruchev kanggo njupuk kauntungan. Dheweke percaya yen sawise mobilisasi parsial, serangan sing nemtokake bisa diluncurake karo tentara cilik. Kanthi serangan kilat-cepet bisa nyabrang Danube, Pagunungan Balkan lan njupuk Konstantinopel (utawa nggawe ancaman kanggo nyekel) tanpa mandheg kanggo nyekel benteng Turki. Ing wektu sing padha, faktor saka tumindak retaliatory saka kakuwasan Western tilar, padha mung ora duwe wektu kanggo bantuan Porte. Ing goal saka perang punika mardika saka Bulgaria, iki dipercaya sing iki bisa ngrambah mung dening pendhudhukan saka Bulgaria Lor.

Rencana Obruchev bisa ngrampungake masalah meksa Danube. "Nyebrang Danube," tulis Obruchev, "diakoni minangka sing paling nguntungake kanggo nindakake ing Zimnitsa-Sistovo (utawa ing saubengé), amarga titik iki paling metu menyang Bulgaria, ngidini sampeyan ngliwati benteng lan nyedhiyakake rute sing cukup. saka sisih Romania kanggo konsentrasi maneuverable saka pasukan. Ing ndhuwur iki, mesthine nyebrang demonstratif ing Galati - Brailov, lan mbok menawa dening detasemen mabur ing sacedhake Vidin. Cara nyebrang diusulake supaya bisa maneuver, kanthi bantuan ponton, amarga mung kauntungan saka latihan taktik, sarana teknis lan kacepetan gerakan pasukan Rusia bisa njanjeni sukses operasi sing paling penting iki. Anggar ing nyebrang kudu digayuh kanthi nginstal lapangan ranjau lan baterei sing kuwat.

Minangka tugas langsung sawise nyabrang Danube, iki ngrancang kanggo njupuk liwat ing Balkan lan njupuk milik saka Ruschuk. Penangkapan pass ing Pagunungan Balkan mesthine ditindakake sanalika sawise nyebrang: dening pasukan 1-2 divisi kavaleri, divisi Cossack Kaukasia lan sawetara resimen Don Cossack, didhukung dening batalyon bedhil lan bagean saka korps 8. Panangkepan liwat gunung wis bisa: kanggo nransfer bagéan saka kavaleri liwat Balkan menyang lembah Kali Maritsa lan ngganggu komunikasi karo mburi bagean saka pasukan Turki sing dumunung ing Serbia; ing wilayah sing dikuwasani kanggo mbentuk regu milisi Bulgaria; nyiapake dalan kanggo gerakan pasukan utama tentara. Panangkepan Ruschuk pancen wigati banget, amarga bisa njamin komunikasi tentara liwat Kali Danube saka sisih kiwa, saka Silistria lan Shumla. Sawise iku, serangan sing nemtokake bisa diwiwiti.

Rencana Obruchev dirembug lan ditampa. Ing kahanan Turki kang kurang siyap kanggo perang karo mungsuh serius, transisi saka sebagian mobilized lan klempakan pasukan Rusia menyang nyerang nemtokaken (ing gaya Suvorov) njanjeni kamenangan tartamtu. Nanging, Petersburg, sanajan nindakake mobilisasi parsial, ora wani miwiti blitzkrieg. Pamrentah Rusia isih ngarep-arep kanggo penyelesaian damai saka krisis wétan lan wedi reaksi negatif sing kuat saka kekuwatan Barat. Gagal lengkap Konferensi Konstantinopel taun 1876 lan Konferensi London taun 1877 nuduhake mokal kanggo ngrampungake masalah kasebut liwat diplomasi. Malah ing ancaman perang, Istanbul tetep. Porta ngarep-arep dhukungan saka Kulon (utamane, Inggris Raya), lan tumindak kanthi ora sopan. Ottoman, kanthi bantuan Inggris, kanthi intensif nyiapake perang. Turki nampa senjata modern, akeh amunisi, nguatake tentara. Iki meksa pamaréntah Rusia kanggo nindakake mobilisasi parsial kapindho ing musim semi 1877.

Mangkono, ing mangsa 1876-1877, ing awal spring 1877, kahanan militèr ing Balkan diganti ing sih saka Turki. Ing mangsa, Pelabuhan kanthi signifikan nguatake pasukane, narik kabeh sing bisa ditindakake menyang teater Danube, nambah armada Danube, nguatake benteng, nambah senjata. Sêrbia sampun botên tatanan, wadyabalanipun kasor. Inggris njupuk posisi musuhan, iku bisa samesthine saka tumindak militèr ing sisih Turki.

"Mung ing pinggir Selat Bosphorus sing bisa ngrusak panguwasa Turki ..." Rencana blitzkrieg N. N. Obruchev.

Nikolai Nikolaevich Obruchev (1830-1904)

Kahanan anyar mbutuhake sawetara owah-owahan ing rencana asli kanggo perang karo Kakaisaran Turki. Iki sing ditindakake N. N. Obruchev ing "Pertimbangan yen ana perang karo Turki ing musim semi 1877." tanggal 10 April (22), 1877. Obruchev nemtokake tujuan politik perang minangka "solusi lengkap sing ora bisa dibatalake saka Pitakonan Wétan - minangka karusakan tanpa syarat saka pamrentahan Turki ing Semenanjung Balkan." "Kekuwatan banget saka acara nuduhake," tulis jenderal, "yen perlu, pungkasane, sapisan lan kanggo kabeh kanggo ngatasi memedi iki, sing sacara periodik nyuda Rusia lan dadi salah sawijining alangan utama kanggo pangembangan sumur- dadi.”

Sawijining tujuan strategis ditetepake: "... kanggo entuk asil sing nemtokake, tujuan tumindak strategis kita, luwih saka sadurunge, kudu Konstantinopel dhewe. Mung ing pinggir Segara Bosporus sing bisa ngrusak panguwasane Turki lan entuk tentrem sing langgeng., sapisan lan kanggo kabeh ngrampungake regejegan kita karo wong-wong mau amarga saka Kristen Balkan. Pendhudhukan mung Bulgaria ora menehi asil kasebut. Anggere wong Turki bakal duwe semenanjung Konstantinopel lan nguwasani Segara Ireng, dheweke ora bakal bisa ngakoni yen dheweke kalah. Panguasaan ing pangertèn militèr Konstantinopel lan Bosphorus, mulane, kabutuhan mutlak. Kita bisa mandheg sadurunge mung yen Porta lan Eropa menehi jagad sing padha karo yen kita wis ana ing Konstantinopel dhewe. Ing wektu sing padha, Jendral Obruchev banjur nyathet (ing cathetan taun 1880) yen Rusia "ora bakal nguwasani Konstantinopel sacara politis, ora bakal cocok kanggo awake dhewe."

Obruchev isih percaya yen kampanye sing cepet lan nemtokake minangka obat sing paling apik kanggo kabeh kesulitan. Obruchev wrote: "kanthi decisiveness lan kacepetan tumindak, panangkepan Konstantinopel ora koyone absurd ing sembarang cara, nanging, ing nalisir, banget kamungkinan." Miturut rencana Obruchev, rencanane kanggo nyebarake 7 korps ing teater Balkan, dadi loro tentara. Salah sijine, kanthi pasukan kira-kira 3 korps, mesthine pindhah menyang Pagunungan Balkan sawise nyabrang Danube lan, maju kanthi cepet, tekan Konstantinopel ing 4-5 minggu. Iki mutusake asil perang, Porte kudu nyerah. Wadyabala ingkang kaping kalih, kanthi kekiyatan 4 korps, ing wekdal punika dipunkajengaken anggenipun mapan wonten ing Kali Danube lan nyawisaken pungkuripun wadyabala kapisan, ingkang mimpin serangan dhateng Konstantinopel. Ing tataran kapindho perang, tentara kaloro, wis ditanggulangi tugas pisanan, bisa maju kanggo ngilangke pasukan mungsuh isih ing Bulgaria Lor, utawa ngluwihi Pagunungan Balkan kanggo bantuan tentara pisanan. Gagasan Obruchev babagan pambentukan rong tentara ing ngarep Balkan - kejut (invasi) lan dhukungan (mburi), sukses banget. Rong tugas lan rong obyek mbutuhake rong klompok pasukan sing kapisah.

Saka telung arah operasional sing bisa ditindakake kanggo nyerang (tepi segara, tengah lan kulon), sing tengah dianggep paling trep, amarga menehi keuntungan militer lan politik paling akeh. Utamane, ing arah pesisir tentara Rusia, armada Turki sing luwih kuwat bisa ngancam. Lan arah kulon ora bisa ditampa amarga persetujuan rahasia karo Austria-Hongaria.

Nalika ngetung pasukan lan sarana, Obruchev nerusake saka jumlah pasukan Turki ing Balkan ing 160 ewu wong lan bisa bantuan saka macem-macem mlaku lan milisi milisi dipasang, pasukan saka Mesir lan Inggris 50-60 ewu pasukan ekspedisi 8-14 minggu. sawise wiwitan perang. Dheweke percaya yen tentara Rusia 1, sing dimaksudake kanggo terobosan menyang Konstantinopel, kudu duwe sekitar 130-135 ewu bayonet lan pedang, lan tentara 2, sing dimaksudake kanggo operasi ing Bulgaria - 100 ewu wong (kanthi nggawa kekuwatane nganti 160 ewu wong). . Mung 10 batalyon tetep cadangan. Gunggunge wadyabala Rusia sing dijadwalake kanggo nyebarake ing ngarep Balkan yaiku 250-300 ewu wong.

Mangkono, perang katon mung nyerang; sipating lampahing wadyabala punika mesthine kedah nemtokaken, ing swiftness lan kacepetan tumindak padha weruh kunci kanggo ngatasi macem-macem kangelan. Tujuan kampanye kasebut yaiku Konstantinopel (iki nyebabake kapitulasi Porte) lan mbebasake Bulgaria. Umumé, dheweke ngrancang kanggo ngremukake Turki kanthi siji pukulan sing kuat lan cepet. Masalah iku ing Course saka kampanye, pikirane lan plans Artamonov lan Obruchev ngalami owah-owahan serius sanalika sawise nyebrang saka Danube, lan minangka asil, sethitik kiwa.

Wigati dicathet yen Rusia ngremehake kekuwatane tentara Turki. Informasi bab mungsuh dijupuk saka acak, sumber unverified (utamané, koran manca). Lan laporan agen makili tentara mungsuh minangka perang rampung disorganized karo Serbia lan Montenegro, seri saka uprisings. Nanging, nyatane, wong Turki cepet pulih, kalebu kanthi bantuan kekuwatan Barat. Inggris pengin ngiket Rusia ing perang dawa lan getih kanggo entuk keuntungan politik maksimal. Akibaté, kekuwatan tentara Ottoman ing Balkan diremehake ing Rusia.



Kaukasus

Pertempuran ing Kaukasus mesthine kanggo ngalihake mungsuh menyang arah iki lan nglindhungi wates kita. Tanggal 5 (17 Oktober), 1876, Menteri Perang Milyutin nulis marang komandan Tentara Kaukasia: "Operasi militer utama direncanakake ing Turki Eropa; ing sisih Asiatic Turkey, tumindak kita kudu ngarahke ing: 1) kanggo nutupi keamanan wates kita dhewe karo nyerang - kanggo kang katon perlu kanggo nyekel Batum lan Kars (utawa Erzerum) ... lan 2) yen bisa, ngalihake pasukan Turki lan liya saka téater Eropah lan nyegah organisasi - kang, sawise nguwasani bagean Armenia, searches luwih utawa kurang long-jarak dening detasemen mabur kudu ditindakake.

Kajaba iku, kamenangan senjata Rusia ing Kaukasus nglawan Turki mesthine bisa ngunggahake prestise Rusia ing antarane wong-wong ing Kaukasus Lor, sing lagi wae gabung karo kekaisaran. Petersburg uga ngrancang kanggo nampa sawetara tambahan wilayah ing beyo saka Turki. Kabeh iki mung bisa digayuh kanthi serangan sing sukses.

Kanggo tumindak ing téater Kaukasia dimaksudaké kanggo tentara Kaukasia, cacahé watara 100 ewu wong karo 276 bedhil. Sesuai karo karakteristik saka operasi téater, pasukan saka tentara Kaukasia disebaraké ing sawetara tatanan. Sing paling gedhe yaiku Corps Aktif, sing dimaksudake kanggo operasi ing bagian utama teater, lan detasemen Kobuleti, ngarahake ing Batum. Pasukan Rusia ditentang dening kira-kira 90 ewu wong Turki. Kurang informasi babagan ukuran lan komposisi tentara Turki ing teater Kaukasia (Turki duwe sawetara unit prioritas ing kene), nggedhekake ukuran mungsuh kanthi setengah, komando Rusia ing Kaukasus nilar serangan sing nemtokake ing arah Erzurum, ilang. wayahe nganti mungsuh ngiyataken arah Kaukasia. Sawise deklarasi perang, padha ngrancang kanggo nglintasi tapel wates lan njupuk posisi ora adoh saka iku, ing 1-2 transisi, saka kang bakal bisa kanggo nutupi wilayah Rusia saka invasi tentara Turki lan nindakake pengintaian. Gumantung ing asil pengintaian, padha arep: terus nyerang utawa pindhah menyang pertahanan aktif.

Armada

Kahanan militer ing Segara Ireng ing awal perang banget unfavorable kanggo Rusia. Angkatan laut Laut Ireng Rusia, amarga kelemahane, ora bisa langsung nglawan angkatan laut Kakaisaran Ottoman, sing dipulihake kanthi bantuan Prancis lan Inggris. Dheweke uga ora bisa njaluk dhukungan saka pasukan angkatan laut Rusia liyane (utamané, saka Armada Baltik paling kuat), amarga Selat ana ing tangan saka Turki. Kajaba iku, skuadron Rusia, sing njelajah ing Mediterania, dielingake menyang Baltik ing tekanan Inggris. Akibaté, kamungkinan ngalihaké bagéan saka armada Turki menyang skuadron Rusia ing Mediterania wis tilar. Pelabuhan kasebut bisa konsentrasi kabeh armada ing Segara Ireng.

Akibaté, Armada Laut Ireng ditugasi mbela pesisir lan meksa Kali Danube. Komando angkatan laut Rusia ngrancang kanthi nginstal lapangan ranjau ing cangkeme Danube kanggo nyegah kapal mungsuh mlebu ing kali saka Segara Ireng. Iki uga direncanakake nggunakake tambang kanggo ngisolasi unit kapisah saka Flotilla Danube Turki sing adhedhasar cedhak benteng, lan banjur numpes kapal Turki nggunakake serangan kapal tambang. Kanggo pangayoman langsung saka nyebrang ing Danube, uga baterei pesisir, iki ngrancang kanggo nginstal minefields tambahan.

Iki direncanakake kanggo perang ing jalur laut kanthi bantuan kapal penjelajah tambahan sing dilengkapi kapal uap konvensional. S. O. Makarov, ing wektu iku isih dadi perwira enom, ngusulake gagasan sing apik kanggo nggunakake prau tambang sing diangkut ing kapal kanggo nyerang kapal perang mungsuh. Piguna saka gagasan iki kalebu kombinasi sifat-sifat steamer lan prau tambang. Kapal kasebut relatif cepet lan jarake akeh, ora bisa nyerang kapal perang, nanging bisa cepet nyedhaki pangkalan angkatan laut mungsuh lan, yen perlu, adoh saka mungsuh sing obah alon. Prau tambang bisa nyerang kapal lapis baja, nanging alon lan jarak cendhak. Kombinasi kapal uap (penjelajah tambahan) karo mineboat menehi kabeh keuntungan saka kacepetan, daya striking lan sawetara.

Mangkono, senadyan kaunggulan gedhe saka armada Turki ing Segara Ireng lan ing Danube, sing duwe kapal lapis baja 1-2 rangking, armada Rusia, sing duwe kru sing dilatih kanthi apik, bisa ngrampungake tugas sing diwenehake.


Steamer "Grand Duke Konstantin" lan pangrusak "Chesma"

Hasil

Mangkono, komando Rusia ngembangake rencana sing wani. Ide kasebut nyedhiyakake konsentrasi pasukan lan sarana sing nemtokake arah serangan utama, sing njamin pencapaian tujuan perang sajrone kampanye sing cepet. Tentara Rusia ing operasi cepet lan nemtokake kanggo tekan Konstantinopel, nyegah mungsuh saka naleni pasukan Rusia karo pengepungan kenthel saka bèntèng lan perang ing wates alam - Danube lan Pagunungan Balkan. Akibaté, Porte kudu nyerah, ora bisa mbela ibukutha. Uga, operasi kuwi ora ngidini kakuwasan Western ngganggu Rusia (Inggris utamané mbebayani, kang bisa ngirim armada lan landing Corps kanggo Selat). Nanging, minangka acara sakteruse nuduhake, komando dhuwur Rusia wis sawetara kesalahane lan gagal kanggo kebak ngleksanakake rencana kandel. Utamane, wektu sing tepat ora kejawab kanggo miwiti perang, nalika Rusia wis nindakake mobilisasi parsial, lan Turki durung siap perang, lan durung duwe wektu kanggo mulihake kemampuan tempur sawise perang karo Serbia lan Montenegro, pemberontakan ing Bosnia lan Herzegovina, ora mobilize, ora replenished amunisi.

Salajengipun, printah Rusia overestimated "kelemahan" saka tentara Turki, ngarep-arep kanggo entuk asil sing dikarepake tanpa mobilisasi lan efforts kabeh angkatan bersenjata Rusia. Dadi, Obruchev ngira pasukan Turki ing teater Balkan kira-kira 160 ewu wong. Nanging sumber liyane (pelayanan angkatan laut, wong manca) ngomong babagan 230-270 ewu prajurit Ottoman. Sing, kanggo nggawe kaunggulan pindho kanggo serangan sukses lan mung nyapu mungsuh, iku perlu kanggo sijine munggah ora bab 300 ewu wong, minangka Obruchev pracaya, nanging 450-570 ewu wong. Kajaba iku, jumlah pasukan Rusia sing direncanakake Obruchev kanggo mobilisasi tambahan dipotong lan diwatesi nganti 235 ewu wong. Pamrentah wedi karo komplikasi ing Eropah Kulon, sing meksa supaya tentara tetep ing tapel wates karo Jerman lan Austria-Hongaria, lan uga pengin nyimpen dhuwit kanggo perang. Akibaté, tentara Rusia ing ngarep Balkan kudu nepaki goal strategis nemtokake, tanpa kaluwihan ing pasukan saka pasukan Turki. Lan wong Turki isih bisa nguatake tentara ing téater iki amarga bala bantuan saka wilayah liyane ing Turki Eropah, saka Anatolia lan Mesir, amarga mobilisasi lan nggawe formasi anyar. Akibaté, perang nyeret, mbutuhake upaya lan pengorbanan sing signifikan, lan ora mimpin kanggo implementasine lengkap tugas militer-politik sing diadhepi Rusia.
Pengarang:
Artikel saka seri iki:
Perang 1877-1878

"Konstantinopel kudu dadi milik kita..." Rusia ngumumake perang marang Turki 140 taun kepungkur
"Turki kudu mandheg ana"
Carane Inggris perang Rusia karo bantuan saka Austria-Hongaria lan Turki
Kepiye Rusia nylametake Serbia saka kekalahan
Tentara Rusia ing Kawa perang karo Turki
Armada Laut Ireng Rusia ing wayah wengi perang karo Turki
Angkatan Bersenjata Turki
42 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Olgovich
    Olgovich 30 Mei 2017 06:43
    +9
    Kabeh Eropah nglawan rebutan Bosporus lan Konstantinopel dening Rusia, lan Rusia ora bisa nglirwakake iki.
    Senajan ana kesempatan militèr.
    1. vena
      vena 30 Mei 2017 07:05
      +3
      Kutipan: Olgovich
      Kabeh Eropah nglawan Rusia ngrebut Bosphorus

      Sapa kabeh Eropa, klan Rothschild, sing bener-bener mrentah Bank Inggris? Banjur ora kabeh wong seneng monopoli kuwi, nanging uga ana sing ora setuju karo otokrasi kuwi. Ora saben wong ing Eropah seneng karo prinsip aturan otokratis iki. Ana tansah ana disagreements antarane negara beda, iku perlu kanggo nggunakake iki. minangka mengko sebagian diwujudake ing taun 1941.
      1. Olgovich
        Olgovich 30 Mei 2017 08:42
        +7
        Kutipan saka vena
        Ana tansah ana disagreements antarane negara beda, iku perlu kanggo nggunakake iki.

        Ing masalah ora duwe Bosphorus dening Rusia, ora ana perselisihan antarane sapa waeora duwe lan ing pikiran..
        Kutipan saka vena
        carane iku mengko sebagian diwujudake ing taun 1941

        Lan apa "sukses" ing 41? Gunakake "disagreements" antarane Jerman lan Inggris? belay
        1. vena
          vena 30 Mei 2017 08:57
          +1
          Kutipan: Olgovich
          apa "sukses" ing 41? Gunakake "disagreements" antarane Jerman lan Inggris?

          Ora mung. Aspirasi Amerika kanggo nggawe monopoli ing nyetak dhuwit "donya" dening Fed meksa Amerika Serikat ngalahake Kakaisaran Inggris, sing durung rampung ing Perang Dunia I, saéngga nyuda pengaruh Bank Inggris, sing padha pungkasanipun kasil sawise perang. Iku kanggo iki sing nurtured A. Hitler lan mbantu Stalin mbangun industri ing USSR. Kadhangkala wong sinau saka kesalahane wong liya, nanging wong bodho asring sinau saka kesalahane dhewe.
          1. antivirus
            antivirus 30 Mei 2017 14:38
            +2
            maneh bab gundul lan sisir --- pasukan militèr sing dibutuhake ora dadi luwih kanggo kamenangan lan penaklukan ing perang, nanging kanggo nyekel asil saka perang sadurunge mungsuh lan Sekutu.
            RI ora sumunar ing WWI utawa apa wae (Perjanjian Versailles kanggo RI bakal dadi isin)
    2. biaya
      biaya 31 Mei 2017 01:09
      +1
      Olgovich Kabeh Eropah nglawan rebutan Bosporus lan Konstantinopel dening Rusia, lan Rusia ora bisa nglirwakake iki. Senajan ana kesempatan militèr.

      Kaping pisanan, wong Turki sing bangga lan seneng kebebasan nglawan rebutan Bosphorus lan Konstantinopel dening Rusia. Iki persis apa Rusia ora bisa nglirwakake. Lan kabeh liya (Rothschilds, Banks of England, pabrik coklat Willy Wonka) saka alam fantasi lan asumsi.
      1. Olgovich
        Olgovich 31 Mei 2017 08:33
        +2
        Quote: sugih
        Kaping pisanan, wong Turki sing bangga lan seneng kebebasan nglawan rebutan Bosporus lan Konstantinopel dening Rusia.

        belay
        sisih endi dikuwasani Konstantinopel-menyang "penyayang kebebasan" Turki-penjajah?
        1. biaya
          biaya 31 Mei 2017 08:38
          +1
          Lan carane Slavic Berlin dadi ibukutha Jerman? Kanthi cara sing padha, Konstantinopel Romawi dadi Istanbul, ibukutha Turki sing bangga lan seneng kebebasan.
  2. parusnik
    parusnik 30 Mei 2017 07:28
    +1
    D. A. Milyutin njlèntrèhaké N. N. Obruchev kaya mangkene: "Ing taun-taun pungkasan, Obruchev wis dadi salah sawijining rekan sing paling migunani lan wasis kanggo aku.
  3. karton
    karton 30 Mei 2017 07:49
    +2
    Sapa sing ngerti saka ngendi teks iki teka? Iku temenan sawetara jinis buku.
    1. curious
      curious 30 Mei 2017 08:34
      +3
      Milyutin D. A. Diary ... T. 4.
      1. karton
        karton 30 Mei 2017 09:26
        +1
        Um, aku ngomong babagan teks Samsonov lan dudu kutipan saka Sailboat))
        1. curious
          curious 30 Mei 2017 11:38
          +1

          Perang Rusia-Turki 1877-1878
          1. karton
            karton 30 Mei 2017 11:45
            +2
            Matur nuwun))
            1. curious
              curious 30 Mei 2017 12:46
              +2
              Saiki sampeyan bisa nulis artikel dening Samsonov sadurunge Samsonov.
    2. Olgovich
      Olgovich 30 Mei 2017 08:43
      +7
      Kutipan saka Cartalon
      Sapa sing ngerti saka ngendi teks iki teka? Iku temenan sawetara jinis buku.


      Mlebu ing ngisor iki - Alexander Samsonov ya
      1. curious
        curious 30 Mei 2017 11:40
        +3
        Olgovich! Sadurungé ngucapaké prekara-prekara kaya ngono, luwih becik dimangertèni kabenerané. Sampeyan lungguh ing puddle, lan lifeline ing wangun banjir ora bakal nylametake sampeyan.
        1. Olgovich
          Olgovich 30 Mei 2017 13:20
          +7
          Kutipan saka Penasaran
          Olgovich! Sadurungé ngucapaké prekara-prekara kaya ngono, luwih becik dimangertèni kabenerané. Sampeyan lungguh ing puddle, lan lifeline ing wangun banjir ora bakal nylametake sampeyan.


          Sampeyan lucu.... lol ya
          1. curious
            curious 30 Mei 2017 13:23
            +1
            Kutipan: Olgovich
            "Kowe lucu"

            Ora ana tembung siji ing topik artikel kasebut. Flud paling resik.
            1. biaya
              biaya 31 Mei 2017 01:24
              +2
              curious : Olgovich! Sampeyan lungguh ing genangan

            2. Olgovich
              Olgovich 31 Mei 2017 08:35
              +1
              Kutipan saka Penasaran
              Kutipan: Olgovich
              "Kowe lucu"

              Ora ana tembung siji ing topik artikel kasebut. Flud paling resik.

              lol wong bodho Nyuwun
  4. Kanibal
    Kanibal 30 Mei 2017 08:29
    +4
    Rusia melu perang karo Kakaisaran Ottoman, di-push dening Inggris, lan perang kanggo kapentingan Inggris. Keuntungan saka perang, mesthi, nampa Inggris, sing ngrebut darbeke Timur Tengah saka Turki lan nentang Rusia ing tahap pungkasan perang. Kanthi Anglo-Saxon minangka sekutu, siji kudu tansah nyana tusukan ing mburi. Rusia ora nggawe kesimpulan saka perang Turki lan dadi korban pengkhianatan sing padha kanggo kaping pindho ing taun 1917. Iku ala duwe mungsuh Anglo-Saxon, nanging luwih elek - sekutu.
    1. karton
      karton 30 Mei 2017 09:09
      +5
      Mikir babagan kasunyatan sing lair uga ing kapentingan Inggris lan sampeyan uga nulis komentar iki ing kapentingan Inggris, supaya exaggerating daya mungsuh iku alarmism lan kaukum pati.
      1. uskrabut
        uskrabut 30 Mei 2017 14:52
        +1
        Mung amarga sampeyan paranoid ora ateges sampeyan ora dituruti. ngguyu
        Lan Anglo-Saxon sing apik yaiku Anglo-Saxon sing wis mati (diparafraseake minangka paribasan Anglo-Saxon).
    2. antivirus
      antivirus 30 Mei 2017 14:40
      0
      antivirus 2 Dina iki, 14:38
      maneh bab gundul lan sisir --- pasukan militèr sing dibutuhake ora dadi luwih kanggo kamenangan lan penaklukan ing perang, nanging kanggo nyekel asil saka perang sadurunge mungsuh lan Sekutu.
      RI ora sumunar ing WWI utawa apa wae (Perjanjian Versailles kanggo RI bakal dadi isin)
      1. karton
        karton 30 Mei 2017 16:48
        +1
        Lan perang terus maneh yen Rusia tetep ing perang, donya mesthi Moscow, padha arep nganakake konferensi ing Moscow lan Rusia bakal nampa, lan apa aku wis nulis kanggo sampeyan luwih saka sapisan.
      2. karton
        karton 30 Mei 2017 16:49
        +1
        Ya, lan sampeyan ora perlu bengok-bengok nganggo tutup, iki ora nambah bantahan kanggo sampeyan.
        1. antivirus
          antivirus 30 Mei 2017 16:53
          0
          Aku ora kuwat karo otak - aku ndeleng huruf kapital luwih apik.
          Aku ora ngerti gedhe
          Aku ngombe teh saka bledug saka godhong.
          lan aku wrote - Aku bakal nampa RI lan langsung kanggo utang aku bakal ngidini konsesi, etc - ing mundhut kita bakal menang.
          Lan sampeyan, sing gedhe, ndeleng 100 taun kepungkur lan maju (2120)
          1. karton
            karton 30 Mei 2017 17:14
            +1
            Saliyane utang, ana uga reparations saka Jerman lan kabeh kakuwasan padha utang, lan piye wae padha ngatur tanpa konsesi, lan ing kene padha wis nulis bab concessions saka Bolsheviks, ora ana sing katon mati saka wong-wong mau. Aku ora ngerti sisa teks sampeyan amarga bodhoku.
            1. antivirus
              antivirus 30 Mei 2017 17:24
              0
              Timur sing mlarat bakal dipeksa mangan, nguwuh "wong barbar bocah-bocah Turki keluwen" lan liya-liyane - dheweke nggawe kerugian. KALAH - Iki tegese (menurut pendapatku) ASILE PERANG- KEMENANGAN BISA TINGKAT (DONYA MOSCOW. MENURUT KOWE)
              FINANCIS LITERAL BAKAL "SPIN" RI TINGKAT. Kapan arep mutusake kanggo ngedhunake tirai wesi saka Sekutu. Aku wong tuwa, lara lan aku mamang ndeleng sisih donya iki (RI lan Ottoman = desolation bakal diatur + pitakonan saka Polandia bakal wungu)
              Polandia wis disiapake (bisa uga), kaya saiki, kanggo kamardikan lan peran cordon tertib nglawan Republik Ingushetia.+ hak-hak minoritas nasional ing Republik Ingushetia (?)
              1. karton
                karton 30 Mei 2017 18:29
                +1
                Sapa sing bakal ngunggahake masalah karo minoritas nat? Kolonial Inggris lan Prancis? Ing Polandia, bakal ana satus divisi Rusia sing bakal cukup kanggo pitakonan apa wae, Republik Ingushetia ora duwe masalah karo keuangan ing awal abad kaping 20, lan perang donya ing Inggris biaya luwih saka Rusia.
                1. antivirus
                  antivirus 30 Mei 2017 18:36
                  0
                  pesimis iku optimistis informed
                  Sampeyan katon saka Rusia anyar?
                  suwene suwene nyusup ing weteng, nganti Kamenangan?
                  Lan pitakonan saka Selat lan V. Prusia + Armenia + Carpathians (Rusyns saka Av-Hongaria) + indemnity (liwat "sah" bank bakal pindhah menyang beyo saka silihan militèr lan ing) + pengaruh ing Persia + Irak (kita divisi-divisi dipasang ing kana)
                  LAN POLAND menehi kamardikan
                  Aku ora ngira kekuwatane 16 yuta tentara. ing nalisir, sing bakal Feed dheweke kanggo njaga conquered?
                  Assessment saka aparat negara - bakal padha bisa kanggo ngatur dijupuk? Lan Piye? sampeyan bisa njupuk root?
                  lan terus konferensi malah ing Donetsk. malah ing Makeevka!!! Sapa OK ana bakal teka lan ngenali. sampeyan kudu duwe keberanian lan kemauan kanggo manggon ing isolasi (risak minsk2 lan divisi kohland)
                  1. karton
                    karton 30 Mei 2017 19:40
                    +1
                    Gendéra dudu papan panggonan, nanging posisi politik, nanging yen ora, sampeyan bakal mbaleni bab sing padha saka artikel menyang artikel, Rusia ora duwe masalah finansial tinimbang kekuwatan liyane, Inggris ora gelem nguwasani segara, ora ana sing peduli karo Balkan. , nanging ora bab Polandia sapa sing menehi pitunjuk, padha ora njupuk adoh tanah saka pemenang.
                    1. antivirus
                      antivirus 30 Mei 2017 22:24
                      0
                      percaya lan ngarep-arep - aja - gelut lan golek.. bedane gedhe
  5. Operator
    Operator 30 Mei 2017 10:58
    +2
    Alexander II kepeksa mbenerake kesalahane bapake Nicholas I, sing main ing Kongres Wina lan ora nggunakake kesempatan kanggo ngilangi Kakaisaran Ottoman ing taun 1833 nalika perang Turki-Mesir.

    Tentara 500 sing kuwat kanggo perang karo Kakaisaran Ottoman ing kuartal kaping telu ing abad kaping 19 minangka perkiraan sing cukup.

    Ing babagan iki, rencana Obruchev kanggo ngalahake mungsuh kanthi setengah saka pasukan bisa dianggep minangka petualang, malah njupuk menyang akun sawetara weakening saka mungsuh ing 1876 - wiwit Inggris padha konco Turki, lan cadangan mobilisasi Kakaisaran Ottoman banget. gedhe.

    Mulane, penundaan dening pimpinan militer-politik Rusia saka wiwitan kampanye militer nganti 1877 kanggo nindakake mobilisasi tambahan lan nggawe latar politik kanggo wiwitan permusuhan kudu diakoni minangka rasional.

    Umumé, asil perang Balkan Kakaisaran Rusia nglawan Kekaisaran Ottoman lan Inggris mung positif.
    1. karton
      karton 30 Mei 2017 11:50
      +1
      Um, asil perang kasebut positif, nanging Kanselir Gorchakov sing apik banget ilang jagad lan Republik Ingushetia ilang kabeh pengaruh ing Balkan nganti 1903.
      1. Operator
        Operator 30 Mei 2017 12:05
        +2
        Kita ilang pengaruhe ing Eropa lan utamane ing Balkan luwih awal - sawise ilang Perang Krimea.

        Perang Rusia-Turki-Inggris taun 1877-78 minangka langkah pisanan kanggo mulihake pengaruh Rusia ing Eropah, Perang Donya II minangka langkah pungkasan, sawise pengaruh negara kita ing Eropah ngluwihi Elbe, Sudetenland lan Balkan. .
    2. antivirus
      antivirus 30 Mei 2017 14:42
      0
      ana akeh jerami ing Rusia, nanging kita isih ora ngerti ngendi kanggo lay
      1. Operator
        Operator 30 Mei 2017 15:11
        0
        Kita ora butuh jerami wiwit awal taun 1980-an - wis diganti nganggo paku (paku peti mati) kanthi bentuk Pasukan Rudal Strategis.

        Luwih becik dakcritakake carane nemokake kekaisaran Ottoman lan Inggris ing peta Google ngguyu
        1. antivirus
          antivirus 30 Mei 2017 16:41
          0
          synergetics ora mung multiplikasi saka pasukan, nanging uga giliran karo angin ing wektu "saka kabutuhan cilik"
  6. den pelindung
    den pelindung 30 Mei 2017 12:08
    +2
    Kabeh tsars katon maneh ing Eropah (kaya saiki ing "anyar" Rusia), Perang Krimea ora mulang apa-apa, lan banjur Perang Rusia-Jepang. Asil ana, ing kabèh, partisipasi kasil saka Rusia ing WWI, terus-terusan lumaku ing wusana saka "sekutu", sing mung ngrusak lan mbuwang Rusia .. Mung ing ngarep Kaukasia, N.N. Yudenich entuk asil nyata. Nanging wong Turki ngelingi kabeh nabrak sing ditampa ing pirang-pirang perang karo Rusia, lan mulane ora melu ing WWII. Bener, iki ora nyegah wong-wong mau supaya ora netralitas lan ndhukung Jerman.
    1. karton
      karton 30 Mei 2017 13:47
      +2
      Nggoleki maneh ing Eropah njupuk menyang akun kahanan ing donya, mung Alexander Agung ora bisa katon maneh ing sapa.