Review militèr

Tren pangembangan modul senjata sing dikontrol kanthi jarak jauh

6
Tren pangembangan modul senjata sing dikontrol kanthi jarak jauh


Konfigurasi modul TRACKFIRE nyedhiyakake garis pandang sing stabil. Wiwit modul sensor stabil independen dicopot saka sumbu persenjataan (mula dipisahake saka aksi pasukan mundur), operator bisa njaga garis pandang ing target, saengga bisa nyuda wektu kanggo ndeteksi lan nangkep.

Kombinasi kesadaran situasional sing luwih apik lan geni kanthi tliti dhuwur ing jarak maksimal, ditambah karo penempatan operator ing sangisore perlindungan waja ... Duwe kaluwihan kasebut, modul senjata sing dikontrol saka jarak jauh wis dadi tambahan sing kudu ana ing kendaraan lapis baja kabeh jinis. .

Modul Senjata Kontrol Jarak Jauh (RCWs) nguatake kemampuan pertahanan operator personel lapis baja lan kendharaan pengintaian sing dibela kanthi entheng, lan kanthi gaman sing tepat nambah kemampuan nyerang presisi. DUMV ngidini kendaraan tempur infanteri nyedhiyakake dhukungan geni sing luwih efektif kanggo unit sing dismounted, lan tank nyedhiyakake sistem senjata ringan sing reaktif, nggawe dheweke luwih bisa urip lan luwih mateni ing pertempuran kutha sing cedhak. Lan pungkasane, dheweke menehi kendaraan dhukungan tempur lan logistik minangka sarana pertahanan diri sing efektif, nyuda eksposur kru.

Efektivitas modul senjata gumantung ing sawetara teknologi utama, kalebu servos listrik, sensor kecepatan sudut inersia sing kompak lan akurat, sistem optoelektronik multi-sensor, rakitan bantalan kanthi tliti dhuwur, lan komputer kasar kanthi program pangolahan, kalebu algoritma sing bisa ngasilake balistik. koreksi gumantung senjata lan amunisi, njupuk menyang akun akeh faktor sing mengaruhi akurasi dijupuk. Komponen kasebut dadi saya kasedhiya, dipercaya lan murah. Arang program kanggo nggawe kendaraan lapis baja anyar utawa nganyarke sing wis ana ora kalebu DUMV. Spesimen sing luwih gedhe dadi persenjataan utama saka macem-macem kendaraan lan, minangka asil, saka sawetara titik, garis pamisah konseptual antarane DUMV lan menara sing ora dienggoni wiwit burem.

Iki mesthi ndadekake pasar donya banget kompetitif. Saiki paling ora ana 17 perusahaan pertahanan utama sing nawakake modul senjata lan saingan kanggo hak nyedhiyakake kombinasi fitur sing dikarepake, kayata kemampuan kanggo nampa macem-macem senjata, apa sistem siji utawa kompleks senjata, modularitas, reconfigurability cepet, instalasi gamblang lan ease saka operasi lan latihan. Favorit saiki ing wilayah iki kalebu Aselsan, BAE Systems, CMI Defense, DETRAC, Elbit Systems, EOS, FN Herstal, Kongsberg, Leonardo, Moog, Rafael, Rheinmetall, Raytheon, Saab, ST Kinetics lan Valhalla lan Keprihatinan Kalashnikov.

Jumlah opsi senjata wis tambah: saka bedhil mesin ringan nganti bedhil kaliber medium lan peluncur granat otomatis. Tambah akeh, rudal dipandu ditambahake ing sistem senjata, lan laser energi dhuwur bakal ditambahake ing mangsa ngarep. Malah versi "non-mati" saka sawetara DUMVs ditawakake.

Varian rudal lumahing-ke-udara

Yen sawetara wektu kepungkur rudal anti-tank diusulake kanggo DUMV, saiki jinis sistem rudal liyane asring dipasang, kalebu rudal permukaan-ke-udara. Contone, Saab lagi proses nggabungake rudal jarak cendhak RBS 70 NG menyang TRACKFIRE DUMV, sing asline dimaksudake kanggo instalasi ing kendaraan militer sing dilindhungi PMV (Protected Military Vehicle), kayata Thales HAWKEI Angkatan Darat Australia.

Miturut laporan, sistem penampakan anyar kanggo RBS 70 NG kanthi imager termal terpadu bobote kira-kira 50 kg, kalebu piranti panglihatan wengi sing bisa dipasang. Prototipe operasional pisanan modul karo roket RBS 70 NG sing saiki lagi dikembangake bakal katon ing 2017. Nalika dipasang ing kendaraan lapis baja HAWKEI PMV, bisa tetep ing formasi perang sing padha karo pasukan maneuver kanthi cepet, kudu nyedhiyakake pertahanan udara sing cedhak - syarat utama program Australian Land 19 Phase 7B. Modul TRACKFIRE wis dirancang kanggo macem-macem gaman, saka bedhil mesin entheng kanggo meriam medium-kaliber lan peluncur granat otomatis, kanggo nggunakake ing macem-macem jinis platform, kalebu kendaraan darat, kapal lan instalasi tetep. Iki minangka salah sawijining DUMS paling maju sing nawakake apa sing diarani Saab minangka garis pandang mandiri sing stabil. Dheweke duwe blok sensor sing dicopot saka sumbu gegaman, ngidini pandelengan lan laser rangefinder tetep ing target nalika koreksi ditindakake kanggo azimuth lan elevasi. Kajaba iku, solusi iki ngidini kanggo ngisolasi tampilan saka getaran lan mundur senjata.

SAMSON DUMV nganggo pluru SPIKE kanggo kendaraan BOXER Lithuania

Ing wulan Agustus 2016, Rafael ngonfirmasi manawa bakal nyedhiyakake Lithuania karo SAMSON Mk II DUMV karo peluncur rudal SPIKE, uga bersenjata meriam lan bedhil mesin. Modul kasebut bakal dikirim minangka bagéan saka pangiriman 2017 kendaraan lapis baja BOXER menyang negara Baltik iki ing pungkasan taun 88.

ARTEC, joint venture antarane Kraus-Maffei Wegmann (KMW) lan Rheinmetall, wis ngembangake papat versi kendaraan BOXER BMP kanggo tentara Lithuania, sing bakal kasebut VIKLAS. Kabeh papat varian bakal duwe menara SAMSON Mk II kanthi meriam 30mm, senapan mesin koaksial 7,62mm, rong peluncur rudal SPIKE LR (Jarak Jauh) lan 8 peluncur granat asap.


Perusahaan kasebut bakal nyedhiyakake tentara Lithuania karo SAMSON Mk II DUMV kanthi meriam 30-mm saka Orbital-ATK, senapan mesin 7,62-mm coaxial, peluncur rudal Rafael SPIKE LR (Long Range) lan 8 peluncur granat asap. Iki bakal ngidini angkatan bersenjata Lithuania nampa tambah keluwesan ing pertempuran nggunakake ing wilayah kutha lan ing wilayah mbukak karo survivability maksimum kru lan kendaraan.

Perusahaan nggambaraké SAMSON Mk II minangka gyro-stabil ing rong pesawat, karo sistem dual sighting (kanggo gunner-operator lan komandan), modul saged nampa macem-macem saka sudhut senjata. Varian Mk II nduweni siluet sing kurang, armor tambahan, lan akurasi sing luwih apik. Iku uga mbenakake slamet kru, minangka reloading njupuk Panggonan ing kendaraan ing pangayoman waja. Saliyane senjata diinstal kanggo Lithuania, opsi instalasi gaman kalebu 5,56mm, 7,62mm lan 12,7mm bedhil mesin, 40mm peluncur granat otomatis, Unit ndjogo lan sistem non-mati.

Valhalla ngluncurake proyek ODIN 570 kanggo modernisasi T-72

Valhalla wis njupuk tampilan anyar ing konsep DUMV kanthi ngembangake modul anyar ODIN 570. ODIN 570, sing diumumake ing Juli 2016, dirancang kanggo ngganti turret tank T-72 kanthi turret sing ora ana pedunung bersenjata Bofors L / 57 70 mm. bedhil saka BAE Systems, coaxial karo 5,56-mm machine gun, a "co-directional" 25-mm chain-mimpin mriem LW25 BUSHMASTER saka Orbital-ATK lan DUMV sawijining karo 7,62-mm machine gun. Sistem iki ngowahi tank lawas dadi apa sing diarani Valhalla minangka HFV (Heavy Fighting Vehicle) sing bisa bersaing karo kendaraan tempur dhukungan tank BMPT-72 "Terminator-2" Uralvagonzavod Concern.


50 mm DUMV Valhalla

Perlu dicathet yen modul ODIN 570 minangka DUMV gedhe, ukurane 3,05x2,6x1 meter (tanpa bedhil) tanpa modul ing atap, utawa 1,48 meter kanthi modul independen sing dipasang. Beban amunisi menara yaiku 100 puteran 57x438 mm, 700 puteran 25x59 mm kanggo meriam LW25 BUSHMASTER lan 2000 puteran kaliber 7,62 mm lan 5,56 mm kanggo DUMV independen lan senapan mesin coaxial. Mriem BUSHMASTER ditetepake dening perusahaan minangka senjata "co-directional", amarga muter karo mriem utama, nanging bisa duwe sudhut ngarahake vertikal beda. Iki dipasang ing sisih tengen bedhil utama.

CMI Defense dipilih kanggo gun kaliber medium Amérika

Sajrone Eurosatory 2016, Cockerill (CMI Defense) ngumumake yen ing Januari 2016 Angkatan Darat AS milih kanggo melu pangembangan sistem kaliber medium generasi sabanjure. Perusahaan kasebut bakal kerja sama karo Pusat Riset Persenjataan (ARDEC) miturut persetujuan babagan riset lan pangembangan bareng, sing kudu rampung ing pungkasan taun 2017. Miturut CMI Defense, karya kasebut kalebu "konsep umum" menara tanpa awak anyar kanthi bedhil kaliber medium, sing bakal dipilih saka portofolio perusahaan.

Persenjataan utama yaiku meriam XM30 318 mm kanthi sistem tenaga tanpa link. Operator bakal ngarahake bedhil liwat sistem kontrol geni anyar kanthi antarmuka sing ngidini geni luwih cepet lan luwih akurat ing target. Menara pisanan bakal dikirim dening ARDEC ing pertengahan 2017.

Presiden CMI Defense Jean Morang nedahake pentinge proyek iki. "Iki ngidini kita nggawe posisi kanthi becik ing kerangka program Amerika ing mangsa ngarep kanggo modernisasi armada kendaraan lapis baja STRYKER."

Penawaran SPWM Cockerill saiki adhedhasar sistem CPWS 20-25-30. CPWS. Pisanan ditampilake ing Eurosatory 2014, sistem iki dirancang kanggo Gunung meriam 20-30 mm karo varian basa bobot kurang saka 1000 kg, kang ngidini kanggo diinstal ing kendaraan waja cahya.


Cockerill CPWS 20-25-30 - kulawarga modul tempur kaliber medium sing dilindhungi cahya (menara)

Kongsberg nuduhake modul PROTECTOR bersenjata karo rudal JAVELIN

Ing Eurosatory 2016, Kongsberg nampilake versi paling anyar saka PROTECTOR DUMV (foto ing ngisor iki), sing mbuktekake kemampuane kanggo ngobong rudal anti-tank JAVELIN ing seri tes sing ditindakake ing situs uji Salisbury bebarengan dening Grup Pengembangan lan Pengujian Kendaraan Lapis Baja Inggris. lan grup Javelin Joint Venture digawe dening Lockheed Martin lan Raytheon. Miturut Kongsberg, konfigurasi modul kalebu senapan mesin 12,7 mm utawa peluncur granat otomatis 40 mm minangka persenjataan utama, lan senapan mesin 7,62 mm utawa misil JAVELIN minangka senjata tambahan. Lima rudal JAVELIN ing rong versi, ditembakake dening kendaraan lapis baja SPARTAN, tekan target lemah stasioner ing jarak 1,2-4,3 km. Telung misil JAVELIN Block 0 ditembak ing jarak 1,5 km, 2,5 km lan 3,2 km lan loro misil Blok 1 kanthi jarak 3,5 km lan 4,3 km; jarak pungkasan nganti saiki wis dadi salah sawijining jarak paling dawa kanggo nyerang rudal JAVELIN.



"We are ndeleng tambah dikarepake kanggo sistem tambahan lan solusi kaya tanduran JAVELIN, lan kita pleased karo asil test banget," komentar presiden Kongsberg Protech Systems.

Pilihan Kongsberg kanggo program British SCOUT SV (saiki AJAX) diumumake ing Februari 2015, lan ing Mei Australia ngumumake pilihan modul PROTECTOR kanggo kendaraan patroli Supacat JACKAL 6x6 sing anyar. Akibaté, General Dynamics Land Systems announced kanggo Kongsberg sing modul PROTECTOR Medium Kaliber Remote Weapon Station (MCRWS), bersenjata meriam 30mm, wis dipilih kanggo instalasi ing US Army STRYKER kendaraan lapis baja.

Ing wulan Januari, perusahaan ngumumake pesenan saka Angkatan Darat AS kanggo pangembangan lan persiapan kanggo produksi modul CROWS LP (Low Profile), konfigurasi sing digandhengake karo tank M1 ABRAMS.

HITROLE lan HITFIST ditawakake kanggo CENTAURO anyar

Ing wulan Juni 2016, konsorsium Italia Iveco-Oto Melara (saiki Leonardo) ngenalake CENTAURO II, anggota paling anyar saka kulawarga instalasi anti-tank sing kondhang ing konfigurasi 8x8. Leonardo negesake manawa menara CENTAURO II bisa dilengkapi karo HITROLE Light DUMV, sing bisa uga dilengkapi senapan mesin 7,62 mm utawa 12,7 mm utawa peluncur granat otomatis 40 mm sing stabil ing azimuth lan elevasi.

Sistem kontrol geni HITROLE LIGHT kalebu stasiun opto-elektronik kanthi kamera awan, kamera inframerah lan laser rangefinder bebarengan karo piranti lunak pelacak target otomatis lan komputer kontrol geni sing ngasilake koreksi balistik lan ngarahake turret nggunakake sistem servo digital adhedhasar teknologi pangolahan sinyal digital. Bebarengan karo misi tempur sing biasa, modul HITROLE LIGHT bisa nindakake tugas liyane, kayata pengawasan, patroli ing wilayah pedunung, njaga tapel wates, lan kanthi sensor lokasi sing cocog, penembake lan tugas anti-sniper.



Kendaraan lapis baja CENTAURO AIFV / OWS 30 FRECCIA

Uga dipamerake kendaraan liyane saka kulawarga iki, CENTAURO AIFV / OWS 30 FRECCIA, sing nggabungake CENTAURO undercarriage lan lambung anyar sing dirancang kanggo ngoptimalake kelangsungan hidup kru. Minangka jeneng kasebut, dilengkapi Leonardo HITFIST DUMV bersenjata meriam 30 mm, ing kasus iki yaiku meriam sing digerakake rantai Orbital-ATK Mk44, sing distabilake bebarengan karo senapan mesin 7,62 mm coaxial; iku bisa kanggo nginstal loro SPIKE, Kornet utawa INGWE ATGM nguripake. Sistem kontrol geni kalebu sensor dina, wengi lan laser tradisional kanthi tambahan stasiun meteorologi lan piranti kanggo maca gerakan vertikal. Menara kasebut dikontrol dening operator siji liwat joystick lan tampilan warna multifungsi.

Nanging, yen operator ngadeg ing panggonane, dheweke bakal bisa ndeleng lingkungan langsung liwat episcopes menara, ngisi maneh senjata lan nindakake pangopènan dhasar liwat lawang ngisor menara. Senajan kabeh sistem modul listrik, Gagal daya ora bakal mateni HITFIST amarga ana cabang manual keluwih karo kabel serat optik keluwih kanggo panuntun dhumateng langsung.


Moog ngenalaken platform senjata reconfigurable RIwP (Reconfigurable Integrated-weapons Platform) ing AUSA 2016. Kapabilitas lan daya tembak saka platform RIwP wis ditambahi liwat sukses integrasi lan tes murub bedhil M230LF. Dandan liyane kalebu lawang tambahan lan tampilan IBAS (Improved Bradley Acquisition Subsystem) opsional.


Kendaraan lapis baja Otokar TULPAR-S ditampilake ing pameran Eurosatory 2016 kanthi dipasang BASOK DUMV, bersenjata karo senapan mesin 7,62 mm sing stabil.

modul Turki

Aselsan lan Defensetech nandatangani memorandum ing April 2016 kanggo nggawe joint venture kanggo produksi DUMV ing Malaysia. Perusahaan Malaysia bakal nampa teknologi saka Aselsan Turki kanggo produksi macem-macem DUMV, kalebu konfigurasi kanthi senjata 12,7 mm, 25 mm lan 30 mm. Usaha patungan kasebut wiwitane bakal fokus kanggo ngrakit peluncur remot kontrol SMASH 30mm sing dikontrol kapal kanggo dipasang ing kapal patroli Penjaga Pantai Malaysia.

Ing SOFEX 2016, perusahaan Yordania KADDB (Biro Desain lan Pengembangan Raja Abdullah II) nampilake operator personel lapis baja AL-WAHSH 4x4 paling anyar sing dilengkapi peluncur rudal anti-tank Sistem Peluncuran Rudal Anti-Tank Aselsan kanthi papat rudal mock-up ing siap. -kanggo-bukak posisi plus 7,62 -mm machine gun.


Mobil lapis baja Otokar COBRA II karo DUMV UCOK

Ing pameran ADEX 2016, perusahaan Turki Otokar nuduhake DUMV UCOK stabil anyar ing kendaraan lapis baja COBRA II LAV. DUMV UCOK bisa nampa macem-macem gaman, kalebu 12,7 mm, 7,62 mm utawa 40 mm ngluncurake granat. Sistem penampakan independen sing stabil ing rong pesawat, kalebu kamera pencitraan termal kanthi rong lapangan tampilan, kamera CCD lan laser range finder, digabungake menyang modul pertempuran. Pandangan independen ngidini sampeyan njaga tandha target ing target nalika ngarahake sistem senjata kanthi sudut timbal. Modul kasebut ngemot 400 puteran 12,7 mm, 1000 puteran 7,62 mm utawa 100 granat kanggo peluncur granat. Modul UCOK uga nduweni peluncur granat asap 76mm.

DUMV ora bakal pindhah menyang endi wae, lan supaya bisa berkembang ancaman ing sistem janji, emphasis paling kamungkinan bakal diselehake ing kamungkinan reconfiguration cepet, minangka dipun ginakaken, contone, ing sistem anyar, Reconfigurable Integrated Weapons Platform (RIWP) saka Moog /DRS Technologies lan BATTLEGUARD dening Raytheon.

Miturut situs web:
www.nationaldefensemagazine.org
www.rafael.co.il
www.valhalla-turrets.com
www.cmigroupe.com
www.kongsberg.com
www.leonardocompany.com
www.moog.com
www.otokar.com.tr
Pengarang:
6 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. tchoni
    tchoni 19 Juni 2017 16:42
    0
    Aku mikir: pira DBM sing dibutuhake kanggo perkara cilik? Komplek intelijen - ya. Dibutuhake. Nanging, remot kontrol ... pinten iku pancene dibutuhake?
    1. CTABEP
      CTABEP 19 Juni 2017 18:24
      +3
      Inggih, modul isih luwih murah tinimbang prajurit. Mulane, IMHO, iku perlu.
      Artikel review menarik. Nalika DBM bakal diinstal ing T-72 kita?!
      1. curious
        curious 19 Juni 2017 21:49
        +2

        Slovak T-72M2 "Modern". Tank iki pisanan ditampilake ing pameran internasional "Defendori-94"
        Loro bedhil otomatis KAA kaliber 20 mm, diselehake ing sisih menara. Kanthi bantuan, bisa ngalahake target udhara lemah lan lemah.
        Perusahaan Belgia lan Prancis melu nggawe mesin iki. Utamane, sistem kontrol geni wis ditingkatake. Dadi, tinimbang pemandangan wengi biasa, imager termal dipasang, sing sadurunge dikembangake kanggo modernisasi tank Belgia Leopard-1.
        Komandan tank nampa pemandangan panorama VS580 saka tank Leclerc, minangka asil, duplikat fungsi gunner, lan uga bisa murub saka bedhil otomatis.
        1. cat cariper
          cat cariper 20 Juni 2017 05:04
          +2
          isih, carane Korea sijine rudal anti-pesawat lan, ing umum, pepelats isih bakal metu.)))) lan telung Cossacks kanggo chop bushes karo checkers)))
  2. Operator
    Operator 19 Juni 2017 22:16
    +1
    Kriteria utama kanggo efektifitas DUMV modern yaiku penempatan amunisi ing modul kasebut.

    Contone, panggonan seko projectiles kesatuan 76-mm ing loader otomatis conveyor dumunung ing niche mburi menara, ing jumlah 50 bêsik, ndadekake iku bisa kanggo entuk kaunggulan geni lengkap saka T-15 "Barberry" liwat sembarang. kendaraan tempur infanteri asing lan ing wektu sing padha mbebasake kompartemen pasukan T-15 saka nyimpen amunisi kanggo meriam.
  3. psikopat117
    psikopat117 21 Juni 2017 20:02
    +1
    bersenjata karo meriam 57 mm Bofors L / 70 saka BAE Systems, senapan mesin coaxial 5,56 mm, meriam "co-directional" 25 mm LW25 BUSHMASTER chain-driven saka Orbital-ATK lan DUMV independen kanthi senapan mesin 7,62 mm.

    Ya, wong Skandinavia, ternyata duwe ide sing apik babagan carane carane Nanging, persenjataan saka BMPT kudu katon kaya. Ora UVZ. sad
    Mung 5,56mm machine gun misale jek metu saka panggonan kanggo kula ana.