Review militèr

Sniper bedhil OTs-03M

23
Ing sawijining wektu, senapan penembak jitu OTs-03 / SVU dadi misuwur. iku gaman, sing minangka modernisasi jero saka SVD lawas, dibedakake kanthi ukuran sing luwih cilik lan karakteristik operasional liyane. Proyèk asli iki dikembangaké, asil ing senapan entheng OTs-03M janjeni. Kajaba iku, iku wis bisa dadi basis kanggo model anyar saka tangan cilik.


Elinga yen pangembangan proyek senapan sniper dening E.F. Dragunov wiwit bali ing seventies abad pungkasan. Kaping pisanan, versi SVD sing disingkat lan entheng dikembangake kanggo kepentingan pasukan udhara, sing butuh senapan sniper ukuran suda. Sawise sawetara taun karya, gunsmiths ngatur kanggo ngatasi tugas, nanging model anyar ora ditampa ing layanan. Ing mangsa ngarep, proyek kasebut rada diowahi lan diusulake menyang Kementerian Dalam Negeri. Ing taun 1990, senapan sniper sing disingkat kanthi jeneng pabrik OTs-03 disedhiyakake kanthi jeneng SVU.

Sajrone wektu, rong model anyar digawe ing basis saka SVU / OTs-03. Senapan SVU-A nampa kemungkinan geni otomatis, lan SVU-AS sing luwih anyar dilengkapi bipod sing luwih apik, sing nyedhiyakake luwih gampang njupuk ing kahanan sing angel. Miturut laporan, saiki, kabeh telung modifikasi IED ana ing layanan karo unit khusus Kementerian Dalam Negeri lan Layanan Keamanan Federal.


Prototipe bedhil OTs-03M


Kabeh proyek kulawarga OTs-03 dikembangake dening Biro Desain lan Riset Pusat Olahraga lan Senjata Berburu Tula (TsKIB SOO), saiki dadi cabang saka Biro Desain Instrumen lan bagean saka Kompleks Presisi Tinggi. Akeh taun sawisé rampung desain bedhil shortened adhedhasar SVD, iku mutusaké kanggo berkembang versi anyar saka pembangunan struktur kuwi kanthi kinerja apik.

Proyèk anyar saka senapan sniper nampa jeneng kerja OTs-03M, kang langsung nuduhake lampahing desain. Senjata durung dilebokake ing layanan, lan mulane ora duwe sebutan sing beda karo sing digunakake ing hubungane karo conto kulawarga liyane.

Proyèk bedhil OTs-03M muncul relatif anyar. Informasi babagan dheweke muncul ing sumber terbuka ing Oktober taun kepungkur. Ora let suwe, foto sampel sing penasaran dadi umum. Uga, rencana kasebut langsung diumumake babagan pangembangan proyek kasebut, sing tegese nggawe modifikasi khusus anyar. Kajaba iku, sawetara rincian teknis dicethakaké, sanajan karakteristik utama ora kasebut.

Minangka bagéan saka proyek OTs-03 / SVU, tugas nyuda ukuran senjata nalika njaga karakteristik pertempuran ditanggulangi kanthi nggunakake tata letak bullpup lan owah-owahan mekanisme utama sing cocog. Kajaba iku, inovasi sing menarik yaiku piranti muzzle masking khusus sing dadi penekan lampu kilat lan rem moncong. Ing wektu sing padha, tingkat dhuwur saka manunggalaken karo bedhil SVD dhasar wis maintained, salah siji saka asil kang ana tampilan tartamtu saka gegaman.

Kanthi modernisasi paling anyar, owah-owahan sing signifikan digawe ing desain senapan OTs-03. Nggambarake iki, ing Oktober taun kepungkur, media kasebut ngutip direktur TsKIB SOO Alexei Sorokin. Kepala biro ujar manawa proyek anyar nggunakake solusi desain asli sing ana gandhengane karo desain tong minyak anyar lan sasis aluminium. Gagasan kasebut ngidini senapan sing janjeni dadi kompak lan akurat.

A. Sorokin uga nyathet yen minangka asil modernisasi, senapan OTs-03M sing dianyari entuk tampilan modern, uga fitur tambahan. Direktur TsKIB SOO ngubungake instalasi bipod ing sadawane moncong kanggo sing terakhir. Dikarepake yen tes sing bakal teka bakal nuduhake karakteristik, kemampuan lan kualitas sampel sing janjeni.

Senapan OTs-03M anyar beda karo basis IED sanajan katon. Ing desain OTs-03 / SVU digunakake panrima rada dipunéwahi lan handguard saka serial SVD, nanging ing project anyar bagean iki dikembangaké anyar, nggunakake bahan modern lan njupuk menyang akun teknologi saiki. Ing wektu sing padha, owah-owahan ing kontur njaba wis bisa kanggo njupuk abang ngelingke ing ukuran lan bobot. Akibaté, senapan sniper dianyari katon kurang massive, sanajan meh kabeh fitur desain saka sampel dhasar.

Saka informasi sing kasedhiya nderek yen ing desain senapan anyar, ora kaya IED lawas, bagean digawe saka wesi aluminium digunakake akeh. Wigati dicathet yen unit plastik gedhe, kayata handguard, ora kasedhiya ing proyek anyar. Bahan polimer saiki mung digunakake kanggo nggawe gagang lan sawetara bagean saham.

Proyek OTs-03M nggunakake panrima desain anyar lan handguard. Kothak kasebut digawe ing wangun unit oblong kanthi bagean salib poligonal lan isih ngemot bagean utama otomatisasi. Senadyan owah-owahan ing wangun, ukuran lan materi, panrima bedhil anyar, ing umum, padha karo produk serial ana.

Lengen anyar sing digawe saka logam dipasang ing ngarep panrima. Bagian mburi lengen, sing nyambung menyang panrima, gedhe, dene area sing nutupi moncong tong minyak duwe bagean sing luwih cilik. Sing terakhir duwe jendhela longitudinal kanggo pendinginan tong minyak. Pungkasan, bagean ndhuwur lengen metu maju ngluwihi moncong, sebagian nutupi piranti moncong anyar. Kabeh lumahing ndhuwur lengen diwenehake liwat siji ril Picatinny dawa, ditawakake kanggo pemandangan soyo tambah. Piranti sing padha karo dawa sing luwih cendhek dumunung ing ngarep-mburi ing ngisor tong minyak lan dimaksudake kanggo masang bipod.

Miturut laporan, senapan OTs-03M sing dianyari nahan otomatis sing ana adhedhasar mesin gas lan, ing babagan desain peralatan internal, ora beda karo SVU / OTs-03 dhasar. Elinga yen minangka bagéan saka otomatisasi produk OTs-03, mesin gas karo regulator lan stroke piston cendhak digunakake. Tabung karo piston dumunung langsung ing ndhuwur tong minyak lan mlebu ing tembok ngarep panrima. Piston dipasang ing operator bolt. Laras kasebut dikunci nggunakake bolt rotary. Senadyan nggunakake skema bullpup, tata letak panrima tetep meh ora owah lan dipinjam saka bedhil SVD.

Proyek OTs-03 ngusulake revisi cilik saka mekanisme tembak. Ing bedhil SVD, pemicu dumunung langsung ing sangisore pemicu lan disambungake menyang bagean. Transfer pancing kanthi jarak sing cukup maju nyebabake kudu nggunakake traksi sing cocog. Sambungan padha antarane pancing lan mekanisme, ketoke, wadi ing project OTs-03M. Senapan SVU nduweni kemampuan kanggo nembak mung siji. Kanthi pangembangan luwih lanjut, USM nampa fungsi geni otomatis, sing diusulake kanggo pertahanan diri saka sniper. Pilihan mode tembak utawa mblokir mekanisme pemicu ditindakake kanthi nggunakake bendera sisih. Apa bedhil OTs-03M nahan kemampuan kanggo murub ing bledosan ora dingerteni.

Proyèk modernisasi anyar nggunakake laras rifled dawa suda, dilengkapi piranti muzzle anyar. Sing terakhir nduweni awak bentuke silinder kanthi diameter sing relatif gedhe, ing tembok ngarep sing ana arester api slotted ukuran medium. Miturut sawetara laporan, piranti muzzle minangka pangembangan luwih saka sing wis ana lan, amarga dandan tartamtu, luwih efektif nyuda gangguan lan mundur.

Senapan sing ditingkatake kudu nggunakake kartrid 7,62x54 mm R. Kanggo panyimpenan lan pasokan, disaranake nggunakake majalah kothak serial sing ana kanthi kapasitas 10 puteran. Amarga tata letak gegaman sing khas, jendhela panampa majalah dumunung ing mburi senjata, ing antarane genggeman pistol lan piring bokong. Toko kasebut diikat nganggo stopkontak lan latches standar.

Ora kaya sing sadurunge, OTs-03M ora duwe tampilan mekanik biasa. Nanging, anané rel Picatinny sing dawa ngidini penembake bisa nginstal tampilan sing cocog sing cocog karo tugas lan syarat sing ana.

Penak saka penembake diwenehake dening sawetara piranti utama. Ing jejere pemicu ana grip pistol. Ing tembok mburi panrima ana piring bokong protruding. Tutup kothak dilengkapi pipi sing bisa diatur. Kajaba iku, kanggo luwih penak ing posisi diperlokaké, iku bisa kanggo nginstal bipod. Kanggo instalasi, disaranake nggunakake bar standar ing permukaan ngisor lengen. Senapan sing dituduhake sadurunge dilengkapi bipod lempitan kanthi dhukungan teleskopik. Ing kasus iki, sampeyan bisa nggunakake piranti sing padha karo desain sing beda.

Sniper bedhil OTs-03M
Senapan OTs-03 / SVU


Miturut lapuran, tujuan utama proyek OTs-03M yaiku kanggo nyuda ukuran lan nambah ergonomi senjata nalika njaga karakteristik utama. Saka iki, ing babagan paramèter utama geni, produk OTs-03M kira-kira padha karo serial OTs-03 / SVU. Elinga yen "Sniper Rifle Shortened" nduweni jarak efektif 800 m lan maksimal 1300 m. Tingkat tempur geni diwatesi nganti 30 puteran saben menit. USM "otomatis" menehi tingkat teknis geni 650 puteran saben menit. Dawane OTs-03 dikurangi dadi 980 mm, bobote - ora luwih saka 6 kg, gumantung saka tampilan sing digunakake.

Senapan sniper ukuran cilik OTs-03M sing dijanjikake kanggo prajurit tentara utawa lembaga penegak hukum. Karakteristik geni ing tingkat SVD dhasar, digabungake karo ukuran suda lan keluwesan panggunaan sing luwih gedhe, kudu nambah efisiensi ing macem-macem kahanan lan kahanan. Ing wektu sing padha, informasi babagan adopsi senjata kasebut menyang layanan durung ditampa.

Pungkasan musim gugur, dikenal manawa senapan OTs-03M wis dadi basis senjata anyar kanggo tujuan sing beda. Ing wulan Oktober taun kepungkur, pimpinan TsKIB SOO ngandhani babagan nggawe karabin mburu anyar adhedhasar senapan sniper. Sampel janjeni, digawa menyang baris karo syarat hukum kanggo senjata sipil, nampa sebutan OTs-130. Ngerti syarat hukum domestik, bisa dianggep yen nggawe carbine sipil ora mbutuhake owah-owahan sing signifikan ing desain sing ana. Senadyan nyuda ing dawa sakabèhé ing comparison karo SVD, bedhil OTs-03M akeh maneh saka minimal allowable 800 mm lan ora bisa suda ing ukuran. Majalah biasa kanggo 10 babak uga tundhuk karo hukum babagan senjata. Miturut lapuran, ing wayahe sampel mburu lagi dites.

Nganti saiki, senapan sniper OTs-03M sing janjeni digawe ing logam lan malah dadi pameran pameran senjata cilik domestik sing janjeni. Nanging, masa depan pembangunan iki isih durung dingerteni. Rifles saka kulawarga SVU dilebokake ing layanan lan diprodhuksi massal, nanging mung diprentahake dening pasukan keamanan lan ora digunakake kanthi akeh. Tentara, ing siji, ora kasengsem ing conto kuwi. Versi anyar saka bedhil shortened cukup saged kanggo narik kawigaten manungsa waé saka Kamentrian Dalam Negeri utawa Pengawal Nasional, nanging durung ana laporan saka rencana tuku senjata kuwi.

Senapan OTs-03M minangka pangembangan luwih saka gagasan sing wis dikenal sadurunge digunakake ing pangembangan proyek liyane. Amarga usulan-usulan lan solusi anyar, spesialis TsKIB SOO bisa modernisasi senapan sniper lawas lan menehi kesempatan anyar. Potensi tambah senjata kasebut bisa uga duwe pengaruh positif marang prospek, nanging nasibe pembangunan kasebut isih durung dingerteni. Temenan, yen pelanggan potensial mutusake tuku senjata kasebut, mula warta babagan iki bakal katon ing mangsa ngarep.


Miturut situs web:
https://all4shooters.com/
https://myslo.ru/
http://nvo.ng.ru/
https://rns.online/
http://modernfirearms.net/
Pengarang:
Foto sing digunakake:
All4shooters.com, Modernfirearms.net
23 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. avt
    avt 15 Juni 2017 10:46
    +1
    Rifles saka kulawarga SVU dilebokake ing layanan lan diprodhuksi massal, nanging mung diprentahake dening pasukan keamanan lan ora digunakake kanthi akeh. Tentara, ing siji, ora kasengsem ing conto kuwi.
    Inggih, Kirill. Dheweke -SVU wiwitane diprentahake dening Kementerian Dalam Negeri. Babagan sumur M anyar, ana rong pitakonan - Kepiye carane mutusake produksi traksi sing berkualitas? Inggih, misale jek kaya wis karo desain anyar aku krungu lengen klambi miber metu bebarengan lintasan fun kanggo penembake - Eliminated?
  2. bip
    bip 15 Juni 2017 13:48
    +6
    Ya, yen mangkono, kanthi tingkat ilmu lan teknologi bahan saiki, kanggo "mbangun" lan bener-bener duplikat panrima SVD, mula bisa uga akal kanggo ngrancang senapan penembak jitu anyar ing "bullpup", ing versi dhasar. , kanggo kartrid bedhil domestik karo pelek ?! nglirik Ora kudu kanthi ventilasi gas otomatis, nanging, umpamane, sanajan kanthi stroke tong minyak sing dawa, amarga tingkat geni otomatis sing tambah ora dibutuhake ing kene, lan geni otomatis dhewe kanggo senapan sniper ora nindakake apa-apa, mung ngrusak bolongan kanthi presisi dhuwur. !
    Ora ana "noose" saka kamar gas ing tong minyak ing akeh cara mung muter plus, lan "bullpup" skema dhewe ngijini sampeyan kanggo "bungkus" lan stabil muzzle sak rollback ... Elongated, lan mulane. non-kaku (keluhan saka kedhaftar IED), pemicu narik ora ing kabeh perlu pamindhahan longitudinally, yen sampeyan mikir babagan! nglirik
    Ing asas, kabeh pengaruh perturbing bisa suda kanggo bidang vertikal, kang, ing kombinasi karo priori "recoil kurang-rem" lan rigidity cekap saka kabèh struktur, bakal nggawe iku bisa kanggo njupuk sudhut departure peluru stabil, sarujuk aman saka kasus kartrij sing dibuwang lan linuwih sistem kanthi sakabehe, mundur lan lancar ing pundhak penembake, massa senapan kasebut, kanthi desain sing tepat, janji bakal cilik ... desainer kanthi tujuan sing bisa mikir kanthi sistematis lan kreatif ngrampungake tugas sing katon rutin! eseman
    1. prasaja_rgb
      prasaja_rgb 15 Juni 2017 14:28
      +3
      Quote: beeper
      Iki ana ing kekuwatane desainer sing kerja keras lan duwe tujuan sing bisa mikir kanthi sistematis lan kreatif ngrampungake tugas sing katon rutin!

      Sampeyan wis nggawe akeh usulan supaya sampeyan duwe kertu ing tangan sampeyan. nglirik
      1. bip
        bip 15 Juni 2017 16:31
        +5
        Apa ana sing butuh benang, malah negara gendéra kita karo sampeyan?! eseman
        Kabeh "saran" spontan saya jelas banget (yen sampeyan ngerti, paling ora, sejarah evolusi senjata lan prinsip umum ngrancang mekanisme lan mesin), sing, paling kamungkinan, bedhil kasebut wis digawe nang endi wae ing donya - ing "informasi lapangan" soko universal lan kasedhiya kanggo everyone ... uga, kajaba sing sembarang sistem gegaman Bears fitur béda saka views saka sawijining nitahake, tingkat teknologi lan konsep dominan. nglirik
        Contone, siji bisa ngelingi usaha saka gunsmiths domestik kanggo nggawe senapan poto-loading chambered kanggo "kartrid Rusia" ing awal abad kaping XNUMX ing tingkat padha teknologi lan bahan, konsep lan pendekatan desain ... ing giliran modern saka spiral pembangunan teknologi, iku cukup bisa kanggo mutusaké banjur "unsolvable", tugas ing tingkat qualitatively beda lan nggawe bedhil sregep, imbang ing syarat-syarat "biaya-efektifitas", lan ora endlessly "adaptasi" lan "kurguz" SVD-shku uga pantes. Pancen, ing tangan cilik, kabeh ditemtokake dening Barrel lan Cartridge, lan kabeh liyane "dibangun" ing saubengé lan ing ngisor! Aku rumangsa kaya iki nglirik Р РњРҐРћ hi
        1. prasaja_rgb
          prasaja_rgb 15 Juni 2017 20:59
          +2
          Quote: beeper
          Apa ana sing butuh benang, malah negara gendéra kita karo sampeyan?!

          angel ngomong saiki:
          Serial paling tipis ing donya: kabeh rincian babagan pistol Belarusian anyar
          9
          Waca lengkap:
          https://42.tut.by/547405


          Perusahaan Belarusia "Belspetsvneshtechnika" bakal ngasilake peluncur granat otomatis manual 30 mm kanggo pasukan khusus. Anyar ditondoi kanthi bobote kurang (kurang saka 10 kg) lan daya tembak sing dhuwur.
          Waca kanthi lengkap: https://42.tut.by/547064

          Coba nglamar. Mungkin soko wicaksana bakal kobong.
          1. bip
            bip 16 Juni 2017 00:08
            +2
            Matur nuwun, prosto_rgb, kanggo pranala menarik! apik Aku utamané disenengi pistol Belarusian anyar - iku langsung cetha sing nitahake cetha mangertos tujuan saka jinis gegaman lan ngrancang adhedhasar pengalaman pertempuran. Secara konseptual iku cedhak karo aku nglirik .
            Nanging peluncur granat "ora katon (kayane "tata letak kerja" Baryshev "disalin kanthi wuta" pirang-pirang dekade kepungkur)," Nanging, kaya "sistem Baryshev" dhewe ... IMHO
            P.S. Piye wae ora ana pikirane "hubungi" Belspetsvneshtechnika, sanajan "pitakonan mesthi menarik" - saiki "ing persimpangan", aku malah ora ngerti apa sing kudu dipikirake ... liyane, aku ora lokal lan aku ngunjungi Minsk mung liwat.
            Salam hi
            1. prasaja_rgb
              prasaja_rgb 16 Juni 2017 01:13
              +1
              Quote: beeper
              Matur nuwun, prosto_rgb, kanggo pranala menarik! apik
              Salam hi

              Sampeyan olèh!
              Quote: beeper
              P.S. Piye wae ora ana pamikiran "nglamar" menyang "Belspetsvneshtechnika", sanajan "pitakonan mesthi menarik" - saiki "ing persimpangan", aku malah ora ngerti apa sing kudu dipikirake.

              Yen mangkono, coba!
              Quote: beeper
              liyane, Aku ora lokal lan ing Minsk aku mung liwat.

              Punika pitakonan ing titik lan rembugan siji.
              Aku pengin sampeyan sukses ing mujudaken idea!!! prajurit
    2. Vladimirets
      Vladimirets 15 Juni 2017 16:53
      +2
      Quote: beeper
      contone,, malah karo stroke tong minyak dawa, amarga tingkat tambah saka geni otomatis ora perlu kene, lan geni otomatis dhewe kanggo senapan sniper ora ana guna, mung cilaka bolongan tliti dhuwur!

      Nuwun sewu, nanging sampeyan salah. Sistem reloading long-travel cetha ora nambah akurasi senapan penembak jitu, ora ketompo carane "dhuwur presisi" tong minyak. Mulane, sistem bedhil kuwi ora dadi populer ing donya, sanajan iku umum ing bedhil mesin lan pistol.
      1. bip
        bip 15 Juni 2017 22:24
        +4
        Aku bakal seneng kenal karo alasan sampeyan, kanggo ndhukung asumsi kasebut (?) sing PASTI aku "salah". eseman
        Sistem otomasi kanthi stroke laras dawa meh ora umum ing bedhil mesin ("eksperimen" sing paling misuwur yaiku "Shosha" ...) lan pistol, beda karo "stroke cendhak" sing akeh digunakake ing bedhil mesin lan pistol!
        Apa sistem otomatisasi (kita ora nganggep senapan ngisi ulang manual) kanthi mbusak bagean saka gas bubuk saka tong minyak "nambah akurasi senapan sniper"? nglirik
        Nanging sabenere "bullpup" sing ndadekake bisa ngalahake skema recoil tong minyak kanthi efek maksimal (sanajan kanthi stroke cendhak, sanajan kanthi dawa)) - "kothak" sing kaku kanggo meh kabeh dawa laras ngidini. sampeyan kanthi bener "nyatakake" moncong sak dijupuk, lan "stroke dawa" - kanggo nggawe efek saka "alon-alon braked rollback", lan malah nggawe bali menyang Pundhak penembake digawe dowo ing wektu - subyektif "alus", kang nggawe a cadangan ing "ora krasa lara" nggunakake amunisi luwih kuat saka 7.62x54R ... "schematically" ekstraksi sarujuk saka lengen klambi bakal mesthekake, uga Gamelan narik-mati saka kartrij sabanjuré (kartrid penembak jitu ora dikarepake kanggo banget "poke" ))). Umume bisa nggawe mekanisme pemicu kanthi gampang, tanpa palu. Aku wis nulis babagan "kekuatan lan beban" - "pengurangan pengaruh sing ngganggu menyang bidang vertikal" lan liya-liyane ....
        Salam hi
        1. Vladimirets
          Vladimirets 15 Juni 2017 22:39
          +3
          Quote: beeper
          Sistem otomasi kanthi stroke laras dawa meh ora umum ing bedhil mesin ("eksperimen" sing paling misuwur yaiku "Shosha" ...) lan pistol, beda karo "stroke cendhak" sing akeh digunakake ing bedhil mesin lan pistol!

          Aku ngakoni, aku dadi bungah. hi
          Quote: beeper
          Nanging sabenere "bullpup" sing ndadekake bisa ngalahake skema recoil tong minyak kanthi efek maksimal (sanajan kanthi stroke cendhak, sanajan kanthi dawa)) - "kothak" sing kaku kanggo meh kabeh dawa laras ngidini. sampeyan kanthi bener "nyatakake" moncong nalika dijupuk

          Ora mungkin kothak kasebut bakal ngidini nyepetake tong minyak nganti bisa ditindakake kanthi tliti kanthi tepat, amarga kesenjangan kasebut bakal "nyumerepi".
          Quote: beeper
          lan malah nggawe recoil ing Pundhak penembake digawe dowo liwat wektu - subyektif "alus", kang nggawe cadangan ing "ora krasa lara" nggunakake amunisi luwih kuat saka 7.62x54R.

          Ing bedhil kaliber gedhe sing langka, skema iki mung digunakake kanggo nyuda mundur, ora menehi kaluwihan liyane, kanthi entheng.
          1. bip
            bip 16 Juni 2017 06:00
            +4
            Ing bisnis apa wae, kalebu desain, ana konsep sing bener. nglirik
            Kanggo mesthekake njupuk tliti dhuwur, pisanan kabeh, paramèter saka bolongan lan karakteristik stabil (geometri, soyo tambah lan distribusi bobot saka komponen) saka cartridges ing kumpulan penting, lan iku uga penting kanggo nemtokake kanthi akurat lan "akun" data. kanggo tembak - kabeh liya sekunder lan, kanthi cara siji utawa paling ora, diwenehake dening fitur desain "unit shooting" lan kabisan organik saka penembake!
            Proses tembak njupuk sekedhik saka detik lan, sadurunge peluru njupuk mati, tong minyak karo bolt disambung menyang iku bisa kanggo lelungan mung sawetara millimeters, kang iku cukup layak kanggo mesthekake kesenjangan-osilasi minimal saka "penembake". -weapon", lan ana "paling ora suket ora tuwuh" ...eseman, figuratively ngandika.
            Minangka Yevgeny Fedorovich Dragunov ngedika bab konsep senapan sniper dhewe-loading, kanggo mesthekake fluktuasi minimal ing wektu dijupuk, iku perlu kanggo "milih" kabeh kesenjangan ing posisi maju bagean automation, lan liyane. saka "rollback-rollback" path - kesenjangan kudu tambah-optimal karo titik saka operasi dipercaya saka automation ing sembarang kahanan operasi. Aleksey Ivanovich Sudaev menehi saran kanggo "njupuk beban" ing panggonan sing kedadeyan, nyegah saka "mlaku-mlaku" sing ora bisa dikendhaleni ing saindhenging struktur (saliyane iku, dheweke tansah nyoba nggawe tong minyak luwih kenthel lan kaku, supaya bisa tahan shooting sing kuat, kanthi tali minimal), lan Mikhail Timofeevich Kalashnikov dianjurake kanggo menehi perhatian kanthi teliti marang nomer lan lokasi permukaan tabrakan ing "awak" saka sampel sing digawe, supaya bisa nyilikake pamindahan sumbu bore saka garis ngarahake nalika ditembak ... eseman iki ing istilah umum.
            Kerugian utama bullpups yaiku perlu kanggo lokasi sing dhuwur (nanging mung yen bedhil digunakake ing tangan penembake, lan ora ing platform penembak jitu otomatis) lan gas bubuk ing pasuryan saka jendhela ekstraksi panrima. (panrima sing ditutup kanthi lengkap, ora ana stopkontak gas ing tong minyak, telat mbukak rana lan narik lengen klambi maju lan mudhun ngidini sampeyan nyilikake "jamb" iki). rencana otomatis liwat ventilasi gas mung bakal nambah!
            Aku mung "ndeleng" kaya senapan singkat kanggo "benchrest" tentara, kanca prasaja lan dipercaya saka prajurit.
            Salam hi
        2. pajak reged
          pajak reged 16 Juni 2017 00:11
          +2
          Quote: beeper
          "kothak" kaku kanggo meh kabeh dawa tong minyak ngijini sampeyan kanggo mlaku "nyatakake" muzzle sak dijupuk, lan "stroke dawa" nggawe efek saka "low-braked recoil", lan malah nggawe recoil ing. pundhak penembake digawe dowo liwat wektu - subyektif "alus", kang nggawe cadangan ing "ora lara" nggunakake amunisi luwih kuat,

          Iku tetep cilik kanggo cilik - kanggo mbuktekaken ing laku eseman aneh banget yen nganti saiki ora ana sing ngira yen sistem kanthi tong minyak bakal, yen ora luwih tepat, banjur ing tingkat sistem kanthi tong minyak tetep. ngguyu saiki akeh - njupuk kapentingan ing akurasi geni 2A42 lan 2A72 - nanging iki gun mriem ngendi padha mutusaké kanggo Skor kanggo tambah sawur dening menang ing massa, recoil momentum lan polusi gas. Malah pasangan tong minyak sing tepat ora bakal nylametake sistem iki - ing kasus iki, sawise sawetara nembak, bakal nolak bisa digunakake nganti suhu tong minyak lan pandhuan annular padha, rereget utawa scuff sing paling sithik uga bakal fatal. , minangka asil, sampeyan bakal entuk bedhil sing bisa digunakake liwat dek tunggul kanthi akurasi paling cedhak karo akurasi stopkontak gas.
          Ya, babagan senapan kaliber gedhe ing prinsip operasi iki - supaya ora sniper nanging anti-material - yaiku, dimaksudaké kanggo murub ing kendaraan, stasiun radar, pesawat ing parkir, etc.
          1. bip
            bip 16 Juni 2017 06:56
            +1
            Ayo diwiwiti kanthi kasunyatan manawa "sistem karo tong minyak tetep" diarani kanthi kondisional - ing proses tembak, tong minyak apa wae "ambegan" relatif marang panrima, luwih utawa kurang, lan malah "ing papan" ora mungkin kanggo entuk. immobilitas sumbu bore ing sadawane sumbu koordinat! eseman
            Kanggo kesederhanaan, mbayangno bedhil kanggo "benchrest" - njupuk tliti dhuwur saka mesin. Yen diwenehi, banjur iki "tata letak kerja" kita kanthi "mundur alon" ... bener?! nglirik
            Kajaba iku, kanthi tata letak bullpup, dhasar pandhuan bagean otomatis bisa digawe luwih dawa, amarga panrima utawa ban logam pigura sing ngganti (ditutup karo panel plastik hinged) ora bisa cendhak amarga alasan ergonomis.
            Bushing (non) luwes kanggo moncong tong minyak digawe saka fluoroplastik utawa bahan liyane sing cocog (sampeyan uga bisa nggunakake padha karo sing digunakake ing bushings rotor utama helikopter), kanthi alur kanggo mbusak rereget - sing luwih gampang. kanggo Pabrik, sing luwih apik .. rincian liyane ing jawaban kanggo Vladimirets.
            Kanggo nambah akurasi geni, meriam kaliber cilik BMP-3 "diikat" karo moncong menyang "panduan kaku" saka kertas 100 milimeter kembar lan ternyata apik banget! Uga, padha "nyolok" moncong tong minyak nalika modernisasi bedhil mesin abot karo rollback tong minyak - loro Browning M2NV2 lan KPVT ing turrets operator personel wojo! MG-42 lan "Maxim" duwe tong minyak sing bisa dipindhah sing uga duwe pandhuan ing moncong, lan ora ana keluhan babagan akurasi geni! nglirik
            Dadi bedhil mesin - padha duwe mode geni temen beda, banget kuat - bledosan terus-terusan utawa short-dawa! Lan penembak jitu ora nembak kanthi bledosan - "dheweke nembak lan ngganti posisi", tong minyak ora duwe wektu kanggo anget.
            P.S. Masalah akurasi bedhil anti-sniper lan anti-material kaliber gedhe ora ana ing desaine, nanging ing kartrij kaliber gedhe! nglirik
            Salam hi
            1. pajak reged
              pajak reged 16 Juni 2017 22:12
              0
              Quote: beeper
              Uga, padha "nyolok" moncong tong minyak nalika modernisasi bedhil mesin abot karo rollback tong minyak - loro Browning M2NV2 lan KPVT ing turrets operator personel wojo! MG-42 lan "Maxim" duwe tong minyak sing bisa dipindhah sing uga duwe pandhuan ing moncong, lan ora ana keluhan babagan akurasi geni!

              Apa sampeyan arep nggawe penembak jitu utawa senapan mesin? Kanggo sijine iku mildly, iku rada beda karo ciri dhasar beda, ora ngelingake kula ing prinsip apa Fedorov bedhil lan bedhil mesin padha dibangun? lan kenapa Fedorov dhewe banjur nganggep salah sawijining tong minyak sing bisa dipindhah ing bedhil lan karabin?
              Quote: beeper
              penembak jitu ora nembak ing bursts - "muter nembak lan ngganti posisi", tong minyak ora duwe wektu kanggo anget munggah akeh.

              Sampeyan nyoba kanggo nerangake iki kanggo customer - Aku mikir yen dheweke bakal langsung menehi tandha kesalahan logis ing input dhisikan - duwe senapan SELF-LOADING kang, sawise diperlokaké, sampeyan kudu ngenteni suhu kanggo normalake lan equalize iku. gangsal! ngguyu
              Quote: beeper
              Kanggo kesederhanaan, mbayangno bedhil kanggo "benchrest" - njupuk tliti dhuwur saka mesin. Yen diwenehi, banjur iki "tata letak kerja" kita kanthi "mundur alon" ... bener?!

              Lan saiki, tinimbang senapan virtual kanggo benchrest, bayangake sing asli, lan ing kene ana detail sing menarik saka senapan iki nalika katon katon. nglirik lan yen sampeyan uga ngomong pamit kanggo penembake saka bedhil banget nyata iki, dumadakan bakal mbukak munggah sing ora kurang manungsa waé wis mbayar kanggo ngarsane dhewe lan MOUNTING kanggo gegaman, lan asring luwih saka bedhil dhewe, lan alesan punika. banal lan primitif - ing senjata presisi dhuwur, koordinasi sumbu optik lan sumbu bolongan kudu tetep lan akurat sabisa, salah sawijining komponen pasangan kasebut yaiku perakitan paling kaku saka tong-box- ngarsane, bolo movable mung ora biso ditompo ana, lan ing rencana karo tong minyak movable, gunung kuwi dhasar mokal.
              Umumé, skema karo tong minyak sing bisa dipindhah saiki wis mati lan menehi cara kanggo ventilasi gas, minangka conto, standar shotgun self-loading kanggo wektu sing suwe yaiku Browning Auto5, skema kasebut disalin dening akeh manufaktur, nanging wiwit 90s, vents gas mboko sithik wiwit menang ing baris saka senapan poto-loading lan kanggo Saiki, 90% saka shotguns iki ing pasar sing gas-powered.
              Senapan mesin uga duwe stroke cendhak. diganti dening stopkontak gas - Jerman digunakake MG42 / MG3 kanggo dangu, nanging ing pungkasan padha pindhah menyang stopkontak gas MG4 lan MG5,
              Quote: beeper
              P.S. Masalah akurasi bedhil anti-sniper lan anti-material kaliber gedhe ora ana ing desaine, nanging ing kartrij kaliber gedhe!

              Masalahe yaiku asline dikembangake kanthi tepat minangka anti-material lan dadi "penembak jitu" mung kanthi tangan wartawan lan igrodelov sing entheng. nglirik
              Penembak jitu "Abot" nggunakake cedhak kartrid kaliber normal utawa normal kayata .338 LM utawa .300 VM
              Umumé, ngapura kula, nanging sampeyan nyoba kanggo nyekel Joe angel dipahami, inventing mung kanggo marga saka inventing punika sampah wektu, kesalahan sistem - sampeyan ora nyoba kanggo ngatasi masalah tartamtu kanthi nemokake solusi technical cocok, nanging kaya bocah sekolah sampeyan nyoba cocog asil kanggo jawaban - i.e. Aku disenengi skema lan sampeyan nyoba kanggo nemtokake ngendi kanggo pas.
              1. bip
                bip 17 Juni 2017 01:33
                +3
                Wacana sing menarik! eseman Sawise kabeh, sampeyan dhewe ngangkat masalah bedhil kaliber cilik 2A42 lan 2A72, mula aku menehi conto paningkatan sing signifikan ing akurasi geni 2A72 kanthi "nutup" moncong tong minyak kanthi movable. kopling nggunakake persenjataan BMP-3 minangka conto. Padha "flipping" karo bedhil mesin abot, contone, modernisasi paling anyar saka "Browning" M2NV2. Apa sampeyan ora maca kanthi teliti?
                Aku ora duwe customer negara kanggo nggawe senjata kuwi, lan aku tansah gelem nggawe "volyn" saka pidana "pelanggan", ing asas, malah nalika ana apa-apa kanggo mangan. Kanggo kula, cahya ing gaman ora converge kaya wedge - sawetara saka kapentingan cukup sudhut. Iku amarga saka muda, minangka murid-murid sekolah, kang wanted kanggo ngluwihi AK, utamané wiwit Mikhail Timofeevich piyambak janji bakal salaman karo wong-wong sing bakal nggawe desain sawijining luwih apik lan prasaja. nglirik Wiwit kuwi, akeh banyu mili ing sangisore jembatan - lan ditembak, lan dirancang kanthi total - "dheweke mabuk ing wesi lan mangan bledug abrasive", lan nganti suwe, minangka desainer lan tukang teknolog-mesin, dheweke outgrew, nyatane, mekanisme rodo primitif - sistem bedhil, kanggo kula padha kaya manual mbukak ing nggunakake cara senjata ing produksi tentrem, aku luwih kasengsem ing wong urip ... lan legendaris "MikhTeam", pungkasan saka galaksi Gunsmiths karo kang bakal menarik kanggo kula kanggo diajak urip, tindak menyang Land of Eternal Souls!
                Aku melu diskusi ing VO mung amarga ing wayahe aku duwe sawetara "backlash wektu" lan topik menarik kanggo kula, saka kanak-kanak nganti dina iki, aku nyoba kanggo mung lan cetha, figuratively sabisa, nuduhake sandi sesanti saka construction lan konsep pembangunan, tanpa imposing, lan bebarengan ngarep-arep kanggo sinau soko anyar kanggo aku utawa katon ing "lawas" saka amba "beda", kaya sing! eseman
                Kanggo nggawe cetha, aku dudu mungsuh sistem pembuangan gas, nanging meh kabeh wektu aku lan tetep apologist, minangka sing paling unpretentious lan dipercaya ing kahanan operasi paling angel. ya .
                Yen sampeyan ngeweruhi, aku cukup mbedakake antarane tujuan lan operasi bedhil mesin lan senapan penembak jitu, sing aku narik kawigaten sampeyan ing kiriman sadurunge. Pitakonan sampeyan babagan Fedorov V.G. cocok banget - Aku ngenteni dheweke, kira-kira mbayangake wates lan arah pertimbangan sampeyan, lan sampeyan ora nguciwani aku!))) Amarga, Vladimir Grigoryevich lan karya inovatif narik kawigatenku nalika isih enom, kanggo maca. buku-bukune, dheweke lungguh celonone ing ruang maca, kanthi semangat nyerep rincian teknis lan cara pemikiran Fedorov. ya . Fedorov V.G. ngeluh babagan "senapan otomatis (istilah kasebut)" yen dheweke kudu nggawe luwih abot kanthi ndawakake panuntun casing baja saka laras sing bisa dipindhah lan kanthi mangkono ngrusak keseimbangan, nggeser CG maju. Dheweke uga kesel kanggo njamin rollback sing dipercaya, amarga nggunakake akselerator rollback. Sawise epik karo imbuhan individu saben bagean saka bedhil mesin kang, dibukak menyang produksi massal, Vladimir Grigoryevich dikembangaké dhasar teori kanggo ngitung rentengan dimensi, toleransi lan pas kanggo mesthekake interchangeability saka bagean lan rakitan. Ngembangake sistem kanggo klasifikasi senjata miturut prinsip nggunakake energi tembakan. Dheweke uga ngusulake gagasan "patron penengah", sing padha wiwit ngganggu dheweke ... nanging supaya Fedorov V.G. "dianggep laras obah salah"?!
                Sistem laras obah minangka craze kanggo tukang senjata Rusia ing awal abad pungkasan lan, misale jek, ora bisa dibatalake kanggo sistem knalpot gas, amarga ing tingkat teknologi lan bahan kasebut, ana masalah kanggo nggawe senapan sing entheng lan kompetitif. laras obah. Sanajan sistem pembuangan gas ora ana cacat, mula padha ora bisa ditampa ing jaman bubuk ireng lan teknologi sing durung berkembang ing pungkasan abad XX-awal abad XX!
                Nanging, teknologi berkembang kanthi cara spiral lan ing wektu saiki, ing tingkat pangembangan teknologi lan teknologi anyar, bahan struktural, ana kesempatan produksi sing wiyar kanggo "renaissance" sistem kanthi tong minyak, mulane menarik kanggo kula kanggo ngunggahake topik bedhil self-loading saka sistem kuwi kanggo diskusi ing VO.
                Yen sira kaput reged, pikiren sathithik, ingsun sarujuki, muga-muga Abakan, kang menang sayembara, kalebu ketepatan bledosan peluru kalih, AN-94 "dipukul" dadi jaminanmu.
                Minangka desainer, aku ora nganggep masalah nyetel tampilan optik lan cocog karo sumbu bolongan dadi nggegirisi kaya sing sampeyan pikirake! Kajaba iku, rincian technical saka desain lan preparation saka bedhil (lan, Jahwéh, amunisi!) "benchrest" lan karya sniper banget uga mbayangno. Aku wani njamin yen sampeyan hypertrophied "wedi" babagan miturut omongane uwong perlu kanggo kelangan tong minyak sawise siji utawa loro nembak sing unfounded, kabeh bakal nggoleki karo tong minyak (senapan self-loading dirancang lan kasebut kanthi teliti, dites ing seri akeh luwih gedhe. nembak supaya sanajan kanthi mode tembak sing paling kuat ora bakal kelangan efektifitas pertempuran - tanpa iki mung bakal ditolak lan ora bakal ditampa kanggo layanan!), Nanging penembak jitu mungsuh sing dilatih bakal cepet ndeleng lan nusuk sampeyan. nglirik
                Kanggo ngadili apa sing "mati lan ngasilake", sampeyan kudu ngerti sejarah peralatan lan senjata kanthi apik, nimbang masalah saka sudut sing beda-beda lan terus nggedhekake cakrawala (paling ora ing wilayah sing ana gandhengane karo senjata), banjur, mesthine, kategori "evaluative judgments" kuwi, tanggung subyektif, bisa nyingkiri, setuju?
                Desainer nyata ora bakal nyerah "iki ora bisa, amarga ora mungkin"! eseman Lan dheweke ora bakal "nemokake kanggo panemuan", nanging mung amarga kabutuhan, sanajan aku ngerti kasus, bali ing jaman Soviet, nalika, kanggo "penemuan (ngempalaken sertifikat hak cipta)" - status "inovatif" lan penghargaan, perancang "kanthi tanggung jawab sosial sing suda" "nyepetake panemuan sing ora bisa dibayangake (" lan ora bisa dipercaya ") menyang mesin lan kompleks sing digawe, supaya mengko, sawise nampa kabeh penghargaan lan pilihan, nalika "anak" saka manungsa" tindak menyang produksi massal, "heroically" rush lan mbenerake dhewe "jambs" ...
                Aku seneng skema prasaja lan rasional sing ngidini cara paling cendhak kanggo ngatasi masalah teknis kanthi cara sing paling apik. nglirik ! "Elusive Joe" mung dikenal kaya ngono, amarga yen ana sing butuh benang, dheweke bakal langsung kejiret, iki ora masalah, sampeyan setuju ?! Spesialis kasebut dibedakake kanthi kasunyatan manawa dheweke bisa nindakake kanthi bener, lan ora "kepiye bakal dadi"!
                P.S. Aku duwe pepadhamu, sampeyan bisa takon marang; "Apa kabar?" lan dheweke nggulung mripate lan wiwit; "Oh, kabeh cedhak banget, kabeh cedhak ... " nglirik
                hi
  3. WASIL 123
    WASIL 123 16 Agustus 2017 19:36
    0
    Pitakonan mung muncul babagan kualitas pangolahan tong minyak lan kartrij. Kajaba iku, skema SVD dhewe ora ngidini entuk akurasi sing bisa dibandhingake karo tong minyak "dikirim". Nanging, gegaman iki digawe khusus kanggo sniper infanteri, sing dianggo ing kadohan nganti 400 meter. Yaiku, RPK-74 karo PSO bakal nuduhake kinerja sing rada elek ing pertempuran kutha: lan yen conto sing paling apik dipilih saka seri kasebut, mula akurasi bisa ditingkatake. Contone, kanggo SVD diijini 4 peluru ing jarak 100 meter ing bunder kanthi diameter 8 cm. Kanggo AK-74, 4 peluru ing bunder kanthi diameter 15 cm, yaiku kanggo RPK. -74 bakal udakara 11-12 cm amarga tong minyak sing luwih kandel. Mangkono, cukup realistis kanggo nggayuh target sabuk ing jarak 74 meter saka SVD lan RPK-400, lan target dada ing jarak 200 meter. Cocog kanggo pertempuran kutha. Banjur aku uga ndeleng minangka plus kesempatan kanggo replenish amunisi saka submachine gunners saka regu, nalika mung siji machine gunner bakal duwe 7.62. Tulus, Vasily.
    1. J77
      J77 16 Agustus 2017 19:45
      0
      Quote: VASILY 123
      Nanging, gegaman iki digawe khusus kanggo sniper infanteri, sing dianggo ing kadohan saka nganti 400 meter.

      Nganti 600 m biasane.
      Quote: VASILY 123
      Mangkono, cukup realistis kanggo nggayuh target sabuk kanthi jarak 74 meter saka SVD lan RPK-400, lan target dada ing jarak 200 meter.

      kena lara. Lan ora ana sing perang ora kompetisi shooting. Where target cukup gampang kanggo mencet. Ing perang, "sasaran" ora mung kena, nanging uga dirusak. Lan ing kene kemampuan SVD lan RPK-74 beda banget.
      Quote: VASILY 123
      Cocog kanggo pertempuran kutha.

      Apa sampeyan bakal nggawe senjata sing bisa diganti? "Kit kutha" lan "kit lapangan".
      Utawa "pasukan kutha" lan "pasukan lapangan"?
      1. WASIL 123
        WASIL 123 16 Agustus 2017 23:26
        +1
        siji). Napa nganti 1 m. Jawaban iki prasaja banget: arang ana penembak jitu infantri biasa sing kerja ing jarak sing adoh: 400 meter kanggo bedhil 400 yaiku jarak sing dianggep mung koreksi kanggo angin lan peluru amarga gravitasi. Paling penembak jitu infanteri ora ngerti carane mbenerake suhu, tekanan. Sejatine, kabeh papan latihan dirancang kanggo 7.62 meter.
        2). Mungsuh sing tatu luwih disenengi, amarga kelangan efektifitas, lan butuh kekuwatan kanggo ngungsi lan nambani dheweke. Rompi peluru kelas 6a ora nembus titik kosong saka SVD, mula aku ora weruh prabédan sing kuat. 5.45 wis luwih saka daya mandeg kanggo sijine mungsuh metu saka tumindak.
        3). Babagan kit kutha lan lapangan: kanggo jarak 500-800 meter, SV-98 luwih cocok, bebarengan karo penembak jitu sing luwih dilengkapi lan terlatih. Sapa sing bisa nganti 400 meter diarani penembak jitu ing donya, amarga dheweke ora nganggep koreksi kanggo tekanan lan suhu.
        Aku bakal bungah kanggo kritik sing mbangun. Tulus, Vasily.
        1. J77
          J77 16 Agustus 2017 23:41
          0
          Quote: VASILY 123
          Sejatine, kabeh papan latihan dirancang kanggo 400 meter.

          Ing 400 m, pemandangan mbukak cukup. Ing watesan.
          Quote: VASILY 123
          Mungsuh sing tatu luwih disenengi, amarga kelangan efektifitas, lan butuh kekuwatan kanggo ngungsi lan nambani dheweke.

          Iki minangka dongeng runet. Ora ana siji lan ora ana sing bakal dievakuasi ing geni. Kajaba iku bos gedhe. Nanging ing sisih liya, mungsuh sing tatu bakal tansah bisa nandur pil ing antarane mripate pelaku.
          Quote: VASILY 123
          5.45 nduweni daya mandeg sing luwih jelas kanggo ngrusak mungsuh

          5,45 mm dianggo èfèktif ing 350-400 m, gumantung ing jinis gegaman. Rifle 7,62 mm saka SVD dianggo èfèktif sethitik luwih saka 600 m Aran prabédan.
          Quote: VASILY 123
          waja awak

          Broniki, iku apik. Nanging isih ana macem-macem bagean awak sing ora ditutupi.
          Quote: VASILY 123
          kerjane nganti 400 meter, ing donya diarani penembak jitu

          Lha ya ora kaya sniper. Nanging penembake kuwi duwe senjata sing paling umum, tanpa optik.
          1. WASIL 123
            WASIL 123 16 Agustus 2017 23:49
            0
            Ora kebeneran yen ing Afghanistan, Mujahidin nggarap konvoi NATO saka PK lan SVD saka jarak 700 meter, ora wedi karo tekane peluru saka M-16. Intine yaiku yen ing pertempuran cedhak, kita entuk peningkatan kualitatif ing kemungkinan nggayuh target, amarga kasunyatane yen siji kartrij kanggo SVD bobote kaya loro kanggo RPK-74, lan loro-lorone bakal padha karo sing padha. 200-300 meter. Kaya ujar kasebut: yen sampeyan mencet dhengkul siji saka 5.45 lan liyane saka 7.62, mula ora ana sing bakal weruh bedane. Aku nulis ing ndhuwur yen kanggo SVD - norma yaiku bunder 8 cm ing jarak 100 meter, yaiku, ing 400 - kita entuk 32 ​​cm saenipun, nanging ing kasunyatan - 40 cm Banjur ora ana sing mbatalake tangan bengkong. saka penembake, lan sing - bunder saka 50 cm, lan iki target sabuk. Babagan kanggo ngalahake ing titik, ana liyane, Unit luwih larang: SV-98, T - 5000. Ing kasus iki, obrolan ora bab wong-wong mau.
            1. J77
              J77 17 Agustus 2017 00:17
              0
              Quote: VASILY 123
              Babagan ngalahake ing titik, ana unit liyane sing luwih larang: SV-98, T - 5000.

              Kenapa radikal banget?
              Ing 600 m, kartrid bedhil Soviet kuna cukup cocok. Aku wis nulis sing kualitas kenek sethitik luwih saka 600 m (kira-kira 625 m), iku dijamin kanggo mencet sistem syaraf pusat mungsuh. Nransfer dheweke saka jagad iki menyang jagad liyane.
              Amérika 7,62 x 51 mm NATO karo biasane bab peluru padha.
              Amerika 5,56 mm "bisa" kaya iki ing kadohan saka 400-450 m, gumantung ing gegaman.
              Soviet 5,45 mm "dianggo" sethitik nyedhaki, 350-400 m Maneh, gumantung ing gegaman.
              Soviet penengah 7,62 mm - 300-330 m. Uga gumantung ing gegaman.
              1. WASIL 123
                WASIL 123 17 Agustus 2017 00:27
                0
                Banjur kita entuk rong konsep: senjata sniper cahya, kanggo njupuk luwih akurat ing target sing ora dilindhungi, lan sing luwih abot - kaliber 338, 408 lan 12.7, supaya langsung liwat tembok. Senajan, ing asas, nalika padha nampa Komplek anyar, padha ndeleng carane akeh nembak ing kadohan tartamtu bakal numpes target, ing wektu apa, lan ing.
                1. J77
                  J77 17 Agustus 2017 00:39
                  0
                  Quote: VASILY 123
                  Banjur entuk rong konsep: senjata sniper entheng, kanggo njupuk luwih akurat ing target sing ora dilindhungi, lan sing luwih abot - kaliber 338, 408 lan 12.7

                  Iki cantik akeh carane iku bener dadi.