Review militèr

"Ngidinke Cossack - sampeyan bakal dadi ataman!" Sapa para ataman iki? Bagean 1

23
Wektu gratis saka Cossacks


Ни для кого не секрет, что в нашей жизни очень многое зависит от того, кто и как руководит людьми. Общественные науки и человеческий опыт доказывают, что общества без власти не бывают. Что говорить о людях, когда даже в сообществах животных присутствуют отношения господства и подчинения! Но там это формируется на уровне инстинктов и, конечно, не рефлексируется. Люди же устроены так, что все время спорят по поводу властных, а значит, политических отношений, ругают и ненавидят или терпят и подчиняются.

Sawetara wong sing seneng kekuwatan, arang banget nyebabake emosi positif. Mbok menawa iku kabeh babagan wong, karep lan kuwalitas pribadi. Miturut cara, sawetara wong tahan test daya. Nanging, nanging, kekuwatan bakal tetep ana. Lan ing kene, paling kamungkinan, penting carane lan apa latar daya iki diatur.

История negara kita ngerti, yen ora unik, banjur apik tenan saka hubungan antarane masyarakat lan pemerintah. Menapa malih, cara sing wis slamet abad. Ing akeh struktur urip liyane, wis dadi anakronisme, lan peneliti sinau ing retrospektif sajarah, considering minangka soko dhisikan, adoh saka latar "suci" utawa "kontrak" sing luwih dhuwur kanggo eksistensi kekuwatan.

Это способ выбора обществом, по его мнению, лучшего представителя для руководства людьми в различных сферах жизни. Историческим примером здесь может служить казачество, где институт выборной атаманской власти прошел через века и долгое время был синонимом справедливого устройства взаимоотношения общества и власти.

"Ngidinke Cossack - sampeyan bakal dadi ataman!" Sapa para ataman iki? Bagean 1

Tandha kekuwatan ataman (kedudukan, shestoper, gada uga digunakake)


Gambar kepala suku Cossack kanggo wong biasa tansah soko banget kuwat, padhang lan warni. Konco judhul iki ing atine wong sawetara abad ngimpi wong saka tatanan sosial adil lan ora kurang mung governance. Kedaden sing ing wangun paling lengkap idea saka poto-pamaréntahan wong diwujudake ing masyarakat Cossack lan ing posisi saka Cossack ataman kapilih.

Iku banget menarik sing Cossacks piyambak tindak liwat path angel saka évolusi, malih, wektu tatanan iku ora prasejarah. Kabeh wis kedaden ing framework kronologis saka millennium kapindho saka jaman anyar, sing, wis ing jaman sajarah ditulis bangsa. Minangka kanggo posisi Cossack ataman, iku banget apik banget sing ana elektif, urgent (sawetara) lan banget tanggung jawab. Tanggung jawab ing saben pangertene, sanajan makna utama bisa dadi tanggung jawab marang masyarakat, marang sing milih ataman iki, amarga yen tugas ora ditindakake kanthi bener, ataman kasebut dipilih maneh.

Umumé, saka ngendi asalé saka konsep "ataman"? Ana sawetara versi ing kene. Apa sing bisa luwih wibawa tinimbang ensiklopedia resmi?... Tembung "ataman", miturut sawetara peneliti, bali menyang hetman Polandia, sing, sabanjure, asale saka Hauptman Jerman, sing tegese "pangareping" utawa "senior". ". Liyane percaya yen "ataman" minangka tembung Rusia lawas, nanging uga dipinjam saka basa Turkik, ing ngendi odaman tegese "sepuh para pangon utawa kamp Cossack." Miturut cara, Great Soviet Encyclopedia uga ngandika bab sumber basa Turkic.

Dipercaya yen ing Rusia tembung "ataman" pisanan ditemokake ing huruf Novgorod. Ing pangertèn, kita maneh ngadhepi dilema langgeng saka akeh banget ing urip Rusia, utamané ing konteks sajarah. Ing kasus iki, iki minangka peminjaman tembung lan regejegan babagan ngendi, saka Timur utawa Kulon, teka menyang kita. Nanging pancen ora penting banget ...

Ana versi liyane sing menarik, kadhangkala apik banget, nanging ayo ditinggalake ing pikiran sing kepengin weruh lan setuju yen kita bakal nemtokake panguwasa kanthi cara ing ndhuwur.


Iki minangka ataman


Kaping pisanan, Cossack diarani pimpinan militer. Kaya kasebut ing ndhuwur, posisi ataman ana pilihan. Kanggo nindakake iki, Cossacks ngumpul ing bunder lan nemtokake pimpinan dening voting. Karakteristik, ataman sing dipilih minangka master ing urip lan pati Cossacks. Dheweke makili panguwasa paling dhuwur, nanging, sing penting, mung sajrone kampanye. Sawise bali saka geng Cossack menyang tanah kelairan, ataman mundur lan dadi Cossack biasa, malih, pengadilan, kaya anggota liyane saka masyarakat Cossack.

Yen ataman mandheg dadi kekuwatan paling dhuwur, banjur apa kekuwatan paling dhuwur ing komunitas Cossack? Lan ing kene kudu ngomong babagan perkara sing apik tenan. Cossacks minangka struktur sosial cukup menarik. Fitur kasebut minangka struktur demokratis komunitas Cossack. Panguwasa paling dhuwur saka Cossacks yaiku bunderan militèr (rada, kolo). Ing Lingkaran, kabeh keputusan politik lan liyane sing penting kanggo Cossacks ditindakake. Bunder kasebut nggabungake kabeh cabang kekuwatan, yaiku legislatif lan yudikatif, mung sajrone kampanye militer, nransfer kekuwatan eksekutif menyang tangan atamans. Nanging ana fitur liyane ing kene uga.

Kaya sing kasebut ing ndhuwur, ataman sajrone kampanye konsentrasi ing tangane luwih saka manajerial, yaiku. kekuwatan eksekutif. Pangandikanipun punika angger-angger, lan dhawuhipun ing babagan paukuman tumrap kaluputan punapa kemawon, boten saged dipunrembag lan boten saged dipun gugat, ngantos dumugi paukuman pejah. Kabeh pratelan marang ataman ditundha nganti mengko, yaiku. nalika bali saka kampanye, sawise kang (ataman) mundur kakuwasane, dadi witjaksono kanggo everyone lan cognizable kaya wong liya, lan Cossacks bisa maneh mréntahaké kanggo Lingkaran, kang ngranggeh kakuwasan, yen padha nganggep sembarang tumindak. ataman ora adil utawa kakehan.

Sing paling tuwa ing Rusia yaiku tentara Don. senioritas resmi diadegaké, i.e. kene iku cocok kanggo ngomong "kaya", wiwitan tentara wis dileksanakake wiwit 1570. Alamiah, sajarah Cossacks wis sajarah luwih. Tanpa arep menyang rincian tartamtu saka Jeksa Agung bisa ngetokake iki (utamané ing bagean apik banget), ayo padha ngomong sing pisanan serius referensi kanggo Cossacks katon ing paling ing abad kaping XNUMX, lan banjur digandhengake karo noto wewatesan kidul-wétan saka kerajaan Ryazan.

Dhaptar Don ataman sing dikenal saka macem-macem sumber wiwit abad kaping 60 nganti abad kaping XNUMX. wis luwih saka XNUMX wong. Iki jenenge sing kalebu ing sajarah resmi tentara Don. Lan ana ora kaetung "informal" atamans sing wungu Cossacks kanggo "mburu zipuns", kanggo macem-macem kerusuhan lan uprisings marang panguwasa, kanggo kampanye "maling" kaetung ing kali Cossack. Sajrone Wektu Masalah Rusia ing wiwitan abad kaping XNUMX. Cossacks lan wong tani, sing uga pengin dadi Cossack, menehi pirang-pirang pimpinan sing ora bisa diitung. Lan kudu dikandhakake yen prinsip organisasi kekuwatan, sing "goofy" Cossacks, sing diarani "resmi" Cossacks tetep ora owah.

Ayo dadi liwat sawetara pribadine. Ing tentara Don, kita nyathet pimpinan sing ora dingerteni lan misuwur ing saindenging jagad. Ayo miwiti karo abad kaping 1549, amarga. sadurunge iku, ora ana atamans Cossack dikenal kanthi jeneng. N.M. Karamzin kita temokake ing XNUMX informasi babagan Saryazman tartamtu, a Cossack ataman, sing, ing cara, wis dadi subyek saka Ivan the Terrible karo tentara, supaya padha "njupuk milik kali iki (Don) menyang cangkeme, nuntut pajeg. saka Azov, perang Nogaev, Astrakhan, Tavrida (Crimea); padha ora nyisakke Turki uga, padha janji kanggo ngawula minangka pengawal waspada kanggo Rusia ing kadohan.


Cossack saka jaman awal karo kepala Nogai


Lan senajan sethitik dikenal bab Don Ataman pisanan, nanging wis dadi korespondensi saka kepala negara, isi kang umumé nuduhake kakiyatan saka hubungan lan tabrakan diplomatik sing ana ing basis saka tumindak Cossacks. Ing layang taun 1550 dikirim saka panguwasa Nogai Yusuf marang Ivan the Terrible, ngandika bab Saryazman: "Budhakmu, wong Saryazman wis ngandika, kutha-kutha wis digawe ing Don ing telu lan papat panggonan, nanging duta kita lan wong . .. digawa lunga, wong liya digebugi nganti mati ...” Tsar Ivan mangsuli, dheweke kandha, "perampok kasebut ... manggon ing Don tanpa kawruh kita, dheweke mlayu saka kita. Kita ngirim luwih saka sepisan kanggo nyekel wong-wong mau, nanging wong-wong kita ora bisa njaluk. Lajêng sang prabu slyly usul, padha matur, sampeyan Yusuf, nyekel dhewe lan teka ing Moskwa, kene Saryazman iki bakal padha karo maling liyane.

Momen iki menarik banget. Dikawruhi manawa layanan Cossacks, utamane Don Cossacks, menyang negara Rusia diwiwiti kanthi tepat ing abad kaping XNUMX. ing Ivan the Terrible. Nanging layanan iki banget aneh. Nganti abad kaping XNUMX Don Cossacks padha, kaya, ing syarat witjaksono karo negara Rusia. Yaiku, ora ana subordinasi langsung saka pamaréntahan tsarist marang Cossacks.

Cossack sesambungan karo karajan Moskow kanthi dhasar sing padha, desa-desa sing ana ing Moskow, sejatine nduweni status diplomatik. Iki amarga kasunyatan sing pamaréntah pusat, ing tangan siji, ora bisa banget mengaruhi Cossacks, lan ing tangan liyane, banget kasengsem ing nutupi wewatesan kidul-wétan saka Wild Field. Mulane, hubungan banget aneh dikembangaké antarane Moscow lan Cossacks. Cossacks, kanthi sumpah, janji kanggo mbela wates negara Muscovite, kanggo iki negara mbayar gaji, roti, dhuwit lan keuntungan materi liyane, contone, gaman persediaan, kang Cossacks tansah kekurangan, tk. Wiwitane, dheweke ora melu tani.

Pendhudhukan utama Cossacks yaiku perang. Nanging panguwasa ora melu ing urusane internal Cossacks, kang predetermined évolusi luwih saka Cossacks. Wiwitane mandhiri banget, ora kaya pirang-pirang subyek raja liyane, wong-wong mau bebas, duwe hubungan karo ajining dhiri iki, lan liyane, dheweke bisa ngatur dhewe.

Bener, jarang nggunakake jeneng Don ataman sing pisanan dikenal dening sawetara peneliti nggawe keraguan marang dheweke. Contone, E.P. Savelyev asal saka jeneng saka basa Iran, ngendi "saryazman" tegese "wani". Ana versi liyane, nanging wis ngonfirmasi sudut pandang sing kondhang lan mung njlentrehake.

Minangka Cossack dipérang, ing kasunyatan, menyang Tatar awal lan mengko disintesis saka bangsa beda, supaya Saryazman bisa uga Tatar utawa Rusia sing duwe julukan Tatar. Loro-lorone kanggo Kratoning Moskow lan kanca-mungsuhe, Cossack ing umum, lan Saryazman utamané, padha perampok, nanging kanggo negara Rusia padha "kita", lan mulane meh "apik" perampok, lan liyane - "alien". ", "Moscow", sing tegese "ala", "gemes" wong. Nanging, nyatane, iki mesthi kedadeyan ing kabijakan luar negeri sing gedhe. Kanggo kita, sing utama yaiku ing abad XVI. Pungkasan, jeneng asli pimpinan Cossack keprungu. Lan jenenge Saryazman.
Pengarang:
23 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. parusnik
    parusnik 17 Juni 2017 07:17
    +4
    Kanggo kita, sing utama yaiku ing abad XVI. Pungkasan, jeneng asli pimpinan Cossack keprungu. Lan jenenge Saryazman.
    ......Одна из интересных версий...Спасибо..
    1. Nikolai K
      Nikolai K 17 Juni 2017 07:42
      +2
      Например, Е.П. Савельев выводит имя из иранского языка, где «сарыазман» означает «удальца»

      Sarah iku korupsi raja. Sarmatian uga diarani saka Sar (kerajaan) lan tikar (ibu, wanita). Pranyata prabu Azman. wong iku Indo-Eropah "wong" Az wis ROOT padha Azov (kutha Ases). Dadi jeneng iki ora ana hubungane karo Turkic.
      1. Fagelov
        Fagelov 17 Juni 2017 08:02
        +5
        Nganti abad kaping XNUMX, akeh Don Cossack nganggo basa Tatar. Ing Tatar (ing basa Turkik) sary azman, utawa luwih tepat "sary osman", diterjemahake dadi "Turki kuning".
        1. Nikolai K
          Nikolai K 17 Juni 2017 08:45
          +2
          Ottoman wiwit disebut Turki sawise aksesi saka dinasti Ottoman. Wong Turki dhewe ora biasane nyebut awake dhewe kaya ngono. Ora mungkin kepala suku Cossack teka saka dinasti Ottoman. Nanging pilihan sing jenenge Azman pas karo jeneng pangadeg Kakaisaran Ottoman Osman cukup bisa.
          1. biaya
            biaya 17 Juni 2017 12:13
            +2
            Старейшим в России является Донское войско. Официально установленное старшинство, т.е. здесь уместно сказать «как бы», начало войска ведется с 1570 г.

            Senioritas ora nuduhake awal saka tentara Cossack. Ing kene penulis salah. Senioritas wiwit nalika tentara pindhah menyang layanan kraton. Mekaten hi
          2. vena
            vena 17 Juni 2017 12:57
            0
            Kutipan: Nikolai K
            Ottoman wiwit nyebut wong Turki sawisé mlebu dinasti Ottoman

            Ora kabeh gampang banget ing kene: coba deleng istilah kasebut saka sudut pandang basa liya, contone ing Inggris Ottoman Empire = Ottoman Empire. Ing kene Otto ... banget ngeling-eling istilah kita "bapak", iku uga sah kanggo nimbang istilah "Batu" - iku cetha meh podho karo tembung "bapak". Kabeh basa saling gegandhengan, lan tembung "bapak" lan "bapak" isih akeh digunakake ing basa kita, saka kene ora angel nggawe kesimpulan ing ngisor iki. Potret seumur hidup saka kepala Kakaisaran Ottoman, Kakaisaran Mughal, negara Siam nuduhake yen kabeh padha banget katon ing Cossacks saiki, nyoba kanggo mbayar manungsa waé kanggo iki. Kajaba iku, istilah Inggris Asia = Asia = Asia., ing umum, bumi gaib, kita kelingan yen: "bumi iku saka Gusti Allah."
            1. Nikolai K
              Nikolai K 17 Juni 2017 14:07
              0
              Asia mbokmenawa saka "negara Ases", sing mesthine manggon ing tlatah cilik modern (maneh ing makna asli) Asia, pesisir Segara Ireng wétan lan Segara Azov. Ing pangertèn iki, jeneng Azman bisa asalé saka jeneng dhewe wong Ases, kaya Herman minangka jeneng saka Jerman, Alan saka Ossetia, François saka Prancis, Ruslan saka Rusia, etc.
              Miturut cara, pangadeg kekaisaran, Otoman I, disarèkaké ing Bars, mbok menawa dheweke ora asal saka Turki, nanging wakil saka elit lokal. Mungkin, kalebu alasan iki, dheweke luwih seneng nggunakake Osman minangka pengawal pribadi tentara bayaran asing-murid saka Janissaries.
              1. vena
                vena 17 Juni 2017 15:56
                0
                Kutipan: Nikolai K
                pangadeg kekaisaran Otoman I ..., mbok menawa dheweke asli dudu wong Turki ..

                Sampeyan ngerti carane angel lan ora banget migunani kanggo nerangake, ing asas, ora ana wong Turkic (lan klan) ing asas. Ing kasunyatan, mung ana basa "grup basa Turki", lan kabeh ana hubungane karo basa Rusia sing lawas banget. Contone, kira-kira 4 ewu taun kepungkur, sawijining suku Tajik (= admirers Dazh-God) dibentuk, Uzbek muncul durung suwe, nanging iki meh siji wong (genus) mung wong Uzbek sing nganggo basa klompok basa Turkic. , lan wong Tajik terus ngomong metu saka pakulinan ing Farsi (36% ketepakan saka root words karo Rusian). Basa Farsi uga digunakake ing Persia (Iran) lan wong-wong tetangga ing antarane wong Kurdi, lsp. Sacoro prakteke mokal kanggo ngilangi wong saka konsep "wong Turki" amarga disinformasi rabid ing kabeh media, sastra, lan sumber liyane. Ing mratelakake panemume, Kakaisaran Ottoman didegaké dening leluhur saka Cossacks, ana bukti obyektif kanggo iki.
                1. rawa-rawa
                  rawa-rawa 17 Juni 2017 16:26
                  +1
                  Kutipan saka vena
                  . Ing kasunyatan, mung ana basa "klompok basa Turki", lan kabeh ana hubungane karo basa Rusia sing lawas banget.

                  Dadi, kanggo kapentingan, sampeyan bisa nganggo basa Tatar, lan uga mbangun ukara.
                  Elinga, wong sing nganggo basa Inggris lan basa Jerman sinau basa Kazakh kanthi cepet, dudu Slavophiles.
                  1. vena
                    vena 17 Juni 2017 17:17
                    +1
                    Quote: rawa
                    Penutur basa Inggris lan penutur Jerman sinau basa Kazakh kanthi cepet

                    Rampung setuju karo sampeyan. Kasunyatane, kabeh "klompok basa Jerman" (lan Yiddish) mung nuduhake "subgrup basa Turkik Kulon", ora kaya "subgrup basa Turkik Wétan" sing kalebu basa saka bangsa Korea lan Jepang. "Subgrup basa Turkic Tengah" asalé kira-kira 17 ewu taun kepungkur ing wilayah Ural Kidul lan Kazakhstan Lor saiki, amarga ana haplogroup (genus) R1b, sing diarani pangadeg dhialèk sing rada kuna iki, sing banjur diverged. saka malah luwih kuna, basa Rusia Kuna. Yen sampeyan kasengsem ing teori modern babagan asal saka basa, banjur ana spesialis sempit ing wilayah iki linguistik, sampeyan bisa familiarize dhewe karo iki.
                2. Nikolai K
                  Nikolai K 17 Juni 2017 21:12
                  0
                  "mung wong Uzbek sing nganggo basa kelompok basa Turkik, lan wong Tajik, amarga kebiasaan, terus nganggo basa Farsi"
                  Aku ora setuju karo sampeyan. Minangka pasinaon genetik modern nuduhake, haplogroup Aryan ana ing antarane wong Tajik, kang ora bisa ngandika bab Uzbeks.
                  Mbokmenawa leluhur wong Tajik njupuk wanita Turkik lokal minangka garwane, lan suwe-suwe dheweke dadi padha karo tetanggan Turki. Nanging genetika lan basa wis dilestarekake.
      2. alatan
        alatan 20 Juni 2017 16:28
        0
        Sary kuning, dudu kraton, lan Azman bakal ketemu minangka jeneng kulawarga ing kutha Taraclia, ing ngendi akeh wong Bulgaria lan Gagauz manggon (padha asale umum). Gagauz iku Ortodoks. Mbok menawa ataman Cossack pisanan yaiku Gagauz.
  2. avt
    avt 17 Juni 2017 07:45
    +4
    Umumé, saka ngendi asalé saka konsep "ataman"? Ana sawetara versi ing kene. Apa sing bisa luwih wibawa tinimbang ensiklopedia resmi?... Tembung "ataman", miturut sawetara peneliti, bali menyang hetman Polandia, sing, sabanjure, asale saka Hauptman Jerman, sing tegese "pangareping" utawa "senior". ".
    Я верю !Как и в то , что названия города Холмогоры придумали местным туземцам цивилизованные викинги от Хельмгард.Просто папуасы местные произнести цивилизованно не смогли . А казак от немецкого казакишон.
    Pengarang: Sidor Bely
    Aku bakal pitutur marang kowe kaya Sidor the Fierce - Ya, kok aku kudu duwe murzilka iki ing situs, lan malah smeared ing bagean gishtoria? Artikel punika slag, malah ora narik ing Murzilka. negatif
    1. Nicholas S.
      Nicholas S. 17 Juni 2017 10:48
      +2
      1.
      Quote: Sidor Bely
      miturut sawetara peneliti

      Pratelan sing kaya mengkono iku padha karo liyane: "Kandhane mbah siji." Penulis bakal nulis: "contone, V.I. Dal ing kamus panjelasan", banjur bisa mangsuli kanthi serius ing ngendi para hetman lan, luwih-luwih, hauptmann.
      Utawa iki:
      Quote: Sidor Bely
      Dipercaya yen ing Rusia tembung "ataman" pisanan ditemokake ing huruf Novgorod.
      Wis ngganggu. Endi jawaban kanggo pitakonan: dening sapa? Miturut penulis? Nemtokake ngendi "kaping pisanan" ing kene: http://gramoty.ru/
      Yen kita ngomong babagan babad Novgorod, banjur ana tembung pisanan ataman nuduhake 1611.
      2.
      Quote: Sidor Bely
      Старейшим в России является Донское войско. Официально установленное старшинство, т.е. здесь уместно сказать «как бы», начало войска ведется с 1570 г.
      Omong kosong liyane. Pejabat sing netepake senioritas iki? 1570 - iki taun dokumen paling tuwa saka tsar kanggo Cossacks! Miturut cara, mung buruh, saka kang nderek sing layanan saka Cossacks kanggo tsar wis sajarah sadurungé.
      3. Inggih bab Sarah Azman. Kamus sejarah cacahe ora babar pisan kaya sing ditulis dening penulis ing kene: enc-dic.com/history/Sary-Azman-39262/
      4. Почему эта статьи здесь, а не в рубрике "Мнение".
    2. curious
      curious 17 Juni 2017 14:42
      +2
      Kok kaget. Aku bakal mbaleni komentar ing artikel sabanjure. Ing akhir minggu, sumber daya, ketoke, diisi dening admin ing tugas, sing ndudohke bahan saka sumber daya kayata kata-log.ru, 50rus.info, vasheslovo.com lan kaya, ngendi saben wong sing duwe Internet ing ngarep lan kepinginan kanggo nulis soko kirim pranala , preduli saka tingkat kawruh. Iku wis scooped, alamiah, miturut pangerten saka fellow administrator. Lan pangerten iku apa. Seret apa glitters. Aku malah duwe ide kanggo nggawe pilihan kaya "Minggu omong kosong", banjur aku ora, dheweke bakal nglarang aku maneh. dadi iki ora pitakonan kanggo penulis. Iki dudu level penulis, iki level situs.
  3. kapten
    kapten 17 Juni 2017 10:10
    +1
    Matur nuwun kanggo penulis.
  4. Monarchist
    Monarchist 17 Juni 2017 16:58
    +1
    Sidor Bely, asal-usul tembung "Ataman" pancen bingung. Aku wedi nggawe kesalahan, nanging misale jek Fersman nyambung karo Turkic "Atta" (bapak) lan "wong" (bojomu, ksatria) mula "bapak ataman".
    Antarane Cossack, ataman kasebut tau dipilih dening bunder (digambarake dening Gogol ing "Taras Bulba") banjur wiwit "gulungake bal": guci khusus kanthi rong bolongan ing ngendi bal ireng utawa putih diturunake. Iku misale jek sing 1 werni ireng "nyuwil" 2 putih. Padha diadili kanthi cara sing padha. Prosedur kanggo "muter bal" uga diterangake dening Prventsev ing buku "Over the Kuban" (penulis nerangake prosedur kanggo nyoba salah siji pahlawan). Comrades, njupuk kesempatan iki, Aku nyaranake maneh maca utawa yen sampeyan durung maca, maca.
    Ana uga film "Wild Field" (katon ing YouTube) nuduhake tatanan saka Cossacks.
    Incidentally, ing abad ka-19 Sawetara penulis (khususe Zabelin) percaya yen Cossack minangka warga negara sing kapisah saka suku Slavia.
    1. curious
      curious 17 Juni 2017 19:52
      +1
      Miturut cara, ing abad kaping 19, sawetara penulis (khusus Zabelin) pracaya Cossacks minangka warga negara kapisah saka suku Slavia.
      Téori iki wis dikembangaké ing abad kaping XNUMX déning para sejarawan émigré Cossack.
      I.F. Bykadorov, sejarawan perang 1812, ing "History of the Cossacks" (Vol. 1. Paris, 1930) nganut posisi "independen", isolasi: Cossacks duwe jinis khusus negara, ngelawan isi karo wong Rusia. Dheweke jelas mbedakake Cossacks lan Rusia: "Cossacks minangka wujud khusus saka eksistensi sosial lan negara, sing mung bisa ditindakake dening wong sing merdika. Inti saka makhluk iki kontras banget karo Moskow (Great Russian).
      Sejarawan imigran ing Buku Referensi Kamus Cossack nyaranake manawa Cossack minangka klompok ètnis sing kapisah, warga negara merdika (cabang kaping papat saka Slavisme Wétan) utawa malah bangsa khusus sing asalé saka campuran Turki-Slavia. (G.V. Gubarev, A.I. Skrylov. California, 1966–1968).
      1. Kotische
        Kotische 17 Juni 2017 21:12
        +1
        Njupuk luwih dhuwur! Lan kita bakal setuju karo gagasan Reich Katelu lan Goebels, sing mimpin Cossacks metu saka Ost-Goths!?
        1. curious
          curious 17 Juni 2017 21:48
          0
          Sampeyan bakal kaget, nanging Ostrogoths ora leluhur paling kuna saka Cossacks. Iku mung sing artikel iki ditulis ing tingkat kelas enem saka sekolah menengah, kang emergence saka Cossacks diterangake ing cara sing padha.
          Nyatane, wektu lan kahanan kanggo munculé Cossack bali menyang jaman kuna, lan luwih saka rong abad komunitas ilmiah wis ngrembug asal saka Cossack, alam sosial saka masyarakat Cossack awal. Nganti saiki, masalah kasebut minangka salah sawijining topik kontroversial ing ilmu sejarah - masalah utama yaiku pitakonan asal-usul Cossack lan pembentukan lan perkembangan awal (etnogenesis). Lan ana kira-kira rong rolas teori babagan asal saka Cossacks.
          Contone, buku iki.

          Crita tentara Don, disusun dening Direktur Sekolah ing tentara Don, Penasihat Collegiate lan Cavalier Alexei Popov. Part 1. Kharkov, Universitas Printing House, 1814.
          Ing kono, sajarah Don Cossacks diterangake minangka sajarah Scythian - kanthi alesan sing ing basa Persia Cossack tegese Scythian.
    2. Nagaybak
      Nagaybak 17 Juni 2017 20:17
      0
      Monarchist "Minangka sinonim kanggo ataman, ana" votaman "(mirip karo penjaga penjaga Jerman)."
      Kayane para pemimpin Ushkuiniki padha vataman. Lan akeh Ushkuiniki mlayu menyang Don mengko, sawise asor Republik Vyatka Veche.
  5. bashi-bazouk
    bashi-bazouk 17 Juni 2017 22:24
    0
    Lan nggumunake manawa ana akeh pilihan ... nanging ora ngerti sing jelas ...
    ing basa Turkic ... ata - bapak, ing Rusia ... wong, wong - aku .... possessive.
    Lha piye carane nerjemahake -ataman-, -ata men-.... aku iki bapake.... lan ngono wae.
    ...
    Lan ushkuiniks wis - WOTAMANS .... malah ing lagu, chanting, pra-perang -
    - вотаман снял серу шапку.
    lan sijine ing pinggir ...
    ...
    dianggep ora bisa mundur ... wates.
    ...
    Kanggo Volgars - O-kanye ing pronunciation biasanipun. Dadi, aku isih ora kelangan makna asli saka tembung -Ataman, nanging aku nganggep tembung iki saka basa Turkic. Aku bapak...ibumu......omonge sopo sing ngerti basa turki, tembung papat iki gampang digabung.
    ...
    Lan mung wong kesed ora ngomong babagan ora bisa dipisahake saka dialek Rusia Lawas lan basa Turkic.
    Ing Rusia ana bilingualisme. ing Volga Bulgaria. Ing Golden Horde ... etc.
    Ortodoks lan Turkic.
  6. Kolonel Oparyshev
    Kolonel Oparyshev 15 Desember 2017 01:15
    0
    Iku apik kanggo nunjukake yen Cossacks meh nganti abad kaping 19, bajak laut kali. Lan mung E2 sing ditransplantasikan menyang jaran, lan sanajan ora langsung, jaran durung cukup.