Review militèr

"Ngidinke Cossack - sampeyan bakal dadi ataman!" Sapa para ataman iki? Bagean 2

9
Service dening sumpah lan liyane


Salajengipun, ing abad kaping XNUMX liyane lan liyane jeneng Cossack atamans dicethakaké ana saka dokumen. Antarane wong-wong mau yaiku Susar Fedorov, Fedor Pavlov, Andrey Shadra, Lyapun, Mikhail Cherkashenin, Nikita Mamin, Ivan Kishkin lan liya-liyane. Peran lan wigati ing crita Negara Rusia lan Cossack beda. Cossacks melu kabeh perang sing ditindakake dening negara kasebut, manawa ana ing Kazan utawa Astrakhan, Perang Livonia, lan sing paling penting, dheweke terus mbela tapel wates kidul negara saka Turki lan tanggi militan wétan liyane. kerajaan Muscovite.

Ing antarane para kepala suku Cossack, aku pengin nyebutake siji wong. Iki Yermak. Ermak Timofeevich dudu panglima resmi tentara Don. Nanging dheweke sing kuat mlebu sejarah negara kasebut kanthi wiwitan penaklukan lan pangembangan Siberia. Lan sajarah sing digandhengake karo iku kaget nggambarake inti saka orane Cossacks, utamané ing konteks interaksi karo negara Rusia.

"Ngidinke Cossack - sampeyan bakal dadi ataman!" Sapa para ataman iki? Bagean 2

V. Surikov Penaklukan Siberia dening Yermak. 1895


Ermak Timofeevich ana ataman saka Cossacks free, lan ora mung free, nanging uga "maling". Nyabrang saka Don menyang Volga, padha ngrampok, nyerang kafilah sudagar ing saurutan. Kanggo iki padha dianiaya, lan padha mlayu menyang tanah Permian kanggo industrialis Stroganov. Ing wektu sing padha, panguwasa ora duwe cara kanggo nyedhaki lan ngukum wong-wong mau. Mbok panguwasa ora pengin nindakake iki, kang isi karo kasunyatan sing saiki Cossacks sibuk karo bisnis lan, willy-nilly, ngawula kapentingan negara ing pinggiran adoh iki, kang kanti awon mbutuhake influx wong.

Iku menarik sing ing kawitan Yermak lan kanca-kanca kang mbelo saka Stroganovs saka serangan saka tanggi gelisah, lan industrialiss dhewe mbayar kanggo iki, lan ora negara. Banjur, maneh kanthi biaya Stroganov, kampanye militer dianakake kanggo watu Ural ing gerombolan Tatar Siberia. Cossacks nelukake negara tanggane mung saka karsane dhewe, nanging wiwit jaman biyen, kita durung krungu manawa dheweke nyoba ngatur "daya Cossack" ing kana.

Dikawruhi yen Ataman Yermak ngandika atas jenenge negara Rusia, atas jenenge tsar, sing "kenek" Siberia, nyuwun pangapunten lan njaluk njupuk tanah sing jembar lan subur ing sangisore tangane sing dhuwur. Babagan sejarah Rusia lan Cossack iki menarik amarga kasunyatane transisi saka "urusan maling" biasa menyang solusi tugas negara sing gedhe.

Komplek "berontak" ing akeh babagan titik balik kanggo Rusia lan Cossack saka abad ka-1574 teka. Kita bisa ngomong yen meh setengah abad Cossacks, ing kasus kita, Don, kanthi setya, kanthi sumpah, dadi panguwasa Moskow. Miturut cara, Cossacks gadhah Rusia wis ora mung Don. Wiwit 1577, senioritas wis ditetepake, yaiku. wiwitan, yen ora ana, banjur dadi-disebut "resmi" sajarah Orenburg Cossacks, saka 1582 - Terek Cossacks, saka 1591 - Siberian lan Semirechensky Cossacks, lan saka XNUMX - Ural Cossacks kamulyane.

Ana masalah cilik kene, amarga. senioritas lan wektu nyata saka tatanan tentara lan persetujuan paling dhuwur minangka salah siji kadhangkala ora pas banget. Nanging iki gegayutan karo sisih resmi masalah kasebut. Contone, kaya sing dikandhakake, Terek (Grebensk) Cossacks nglacak sejarahe saka 1577, lan tentara Terek resmi dibentuk mung ing taun 1860. Nanging kanggo kita, ing kasus iki, penting apa tegese, Cossacks. , dipimpin déning panggedhené sing wis ana ing abad kaping XNUMX. rampung ing steppes Orenburg, lan ing Siberia, lan ing Kaukasus, lan ing Urals. Kajaba iku, kabeh padha duwe panggedhe kaya Andrey Shadra, sing dianggep minangka pangadeg Terek Cossacks, utawa Matvey Meshcheryak, pangadeg Yaik (Ural Cossacks) lan liya-liyane. Tumindak akeh wong iki uga pantes digambarake, nanging amarga wektu, kita kepeksa mbatesi awake dhewe ing bunder tartamtu wong sing bisa uga wis ninggalake tandha paling penting ing sajarah Cossacks.

Dadi, ing plataran abad XVII. Apa kita ngerti babagan wektu iki babagan Cossacks? Inggih, mesthi, iki Masalah awal abad, jog Azov lan wilayah Razin. Ing acara kasebut, Cossacks nuduhake awake luwih cerah tinimbang sadurunge. Ing kene, ing pirang-pirang aspek, para panguwasa nuduhake yen dheweke ngadeg minangka pimpinan militer lan umume, minangka pimpinan sing gelisah, nanging khusus Slavic asli, fenomena Rusia minangka Cossacks.

Miturut sawetara sejarawan otoritatif, kayata S. M. Solovyov, Troubles umume dumadi amarga kasunyatan sing aspirasi anti-negara Cossacks banget pocapan ing periode sajarah. Kene, mesthi, siji bisa argue. Lan sejarawan liyane sing padha misuwur duwe pendapat sing beda babagan perkara iki. Nanging S.M. Solovyov ora nggawe kesimpulan saka awal. Ing tartamtu, wis dikenal kasunyatan hubungan banget tegang antarane Cossacks lan "ora wajar" Russian Tsar Boris Godunov.

Cossacks minangka wong tradhisi sing jero, uga, nyatane, kaya wong Rusia dhewe, sing nglairake omah iki. Para panguwasa biyen, sanajan kabeh "biaya" kepemimpinane negara, diapura banget, amarga. padha ndarbeni sipat penting kaya "sakral". Wong-wong ing abad tengahan sejatine agama, lan kekuwatan sing ditampa "saka Gusti Allah" minangka argumentasi serius kanggo dheweke. Penguasa Moskow saka suku Kalita nduweni kesucian iki. Kajaba iku, kita bisa ngelingi yen Ivan the Terrible wiwit taun 1547 wiwit "dihormati" uga minangka raja. Lan yen wong manca padha mbujuk jeneng iki karo sawetara gaweyan lan Techniques khusus, banjur kabeh dadi luwih gampang karo populasi dhewe. Ing pasamuwan-pasamuwan padha ndedonga kanggo Sang Prabu, lan iki cukup kanggo akeh.
Boris Fyodorovich Godunov ora nduweni kesucian iki. Kanggo kontemporer, dheweke dudu panguwasa "nyata". Ora ana "berkah Gusti" marang dheweke. Menapa malih, piyambakipun ngiring dening "trail" gosip babagan partisipasi ing Rajapati pewaris bener tahta, Tsarevich Dmitry Ivanovich. Umumé, Cossacks ora seneng Godunov, lan banjur padha mangsuli padha.

Ing awal abad XVII. ana sawetara panggedhe sing mimpin Cossacks liwat Wektu Russian Troubles. Iki Andrey Korela, Ivan Chershensky (utawa Smaga Chertensky), Feofilakt Mezhakov. Mesthi, ana akeh liyane, kang worth mung buku teks Ivan Martynovich Zarutsky, nanging iki pemimpin Cossack sing padha ing nglukis saka iku, pancasan penting banget, asring dipengaruhi ing Course saka acara ing saindhenging negara. Kanggo Zarutsky, kudu dikandhakake yen dheweke minangka panyengkuyung Palsu Dmitrys sing konsisten, ora duwe status resmi nganti munggah kanthi cepet ing False Dmitry II, lan tetep dadi tokoh sing ambigu banget ing sajarah negara lan Cossacks.

Yen kita pirembagan bab chieftains Cossack kasebat, banjur, senadyan kabeh contradictions ing hubungan antarane daya lan masyarakat sak Wektu Troubles, padha ngoyak, ing umum, garis politik rampung alam ing wektu sing angel banget.

Cossacks, uga liyane saka populasi negara, ilang sethitik ing awal abad. Iki cukup alami, amarga kahanan kasebut cocog banget. Penindasan Dinasti, taun paceklik, kahanan alam unfavorable ing pungkasan abad, jalaran saka exertion kabeh pasukan saka negara nalika pamaréntahan Ivan the Terrible, asor ing Perang Livonia, kang nyeret. nganti pirang-pirang taun lan njupuk akeh sumber daya, hubungan sing ora nyaman saka Cossacks karo Godunov, sing pengin "nyegah" Cossacks lan nggawa wong-wong mau menyang ombone sing luwih gedhe ing sangisore kekuwatan Moskow, kabeh iki, dijupuk bebarengan, mimpin kanggo kasunyatan sing Cossacks main game, nggunakake kabeh kelemahane, kesalahane lan miscalculations saka daya negara.

Andrey Karela, sing dadi pimpinan ing Don, krungu yen putra asli Ivan the Terrible wis muncul, ora percaya gosip kaya ngono, "ing tembung." Cossack padha bungah lan pengin ngerti bebener. Akibaté, kabeh kedutaan dikirim menyang Krakow, sing dipimpin dening Korela. Ing Polandia, Cossacks "yakin" yen wong sing nyebut awake Dmitry Ivanovich, pewaris sah tahta Moskow, sing kanthi ajaib lolos saka pembunuh Godunov, yaiku "Dheweke." Saka wayahe, dhukungan saka Don Cossacks kanggo kita (keturunan) petualangan diwiwiti, lan kanggo kontemporer - akuisisi hak legal dening Tsarevich Dmitry. Nyatane, Andrei Karela njamin kamenangan Palsu Dmitry, pisanan kanthi naleni rati Godunov ing cedhak Kromy, lan ing wulan Juni 1605 nuduhake awake dhewe ing panangkepan Moskow. Dikawruhi yen "panguwasa sing sah" menehi ganjaran gedhe marang Andrei Korela. Nanging sakbanjure, sakperangan alesan, dheweke ilang saka cakrawala politik, nganti ana informasi ora langsung sing meh mati ing kampanye nglawan Moskow.

Sajrone Masalah Rusia, sampeyan bisa ndeleng Cossack ing endi wae. Ing jajaran Palsu Dmitry I, ing kamp "maling Tushinsky" Palsu Dmitry II, ing detasemen anti-pamaréntah sing mbrontak Ivan Bolotnikov, milisi Cossack mulia saka Lyapunov lan Zarutsky, kita ndeleng Cossacks ngepung kuil Rusia. Trinity-Sergius Lavra, banjur gabung karo tentara Minin lan Pozharsky, sing nylametake negara lan minangka puncak eksploitasi, bangga kabeh generasi Cossacks sakteruse, Zemsky Sobor ing Januari 1613, ing ngendi, miturut Cossacks dhewe. (sing, ing umum, ora adoh saka bebener), padha sijine Mikhail Fedorovich Romanov ing tahta Russian, banjur wis diparingi munggah kanggo dinasti anyar.

Umumé, tanpa mlebu ing sajarah Wektu Masalah Rusia ing wiwitan abad kaping XNUMX, kudu dicathet menawa Cossacks tumindak minangka pasukan sing nduweni kekarepan politik independen, lan sing paling penting, Cossacks nggunakake masalah kasebut. negara Rusia kanggo tujuan dhewe. Nanging sing penting yaiku, maneh, kanthi sukarela utawa ora sengaja, Cossacks tumindak minangka pasukan sing ndhukung bangunan negara Rusia ing wektu sing paling penting, nalika, miturut paseksi akeh acara-acara kontemporer, lan luwih-luwih. sejarawan, negara iki ana ing verge kelangan kedaulatan nasional lan disintegrasi.

Minangka kanggo Smaga Chershensky lan Theophilus Mezhakov, ing ngisor iki kudu ngandika bab wong-wong mau. Chershensky, ing anané Andrei Korela ing Don, tumindak minangka pangareping karo gedhe ati-ati ing hubungan kanggo macem-macem aktor. "Yakin" kaya kabeh masyarakat Rusia saka bebener Dmitry Ivanovich maye lan uga ndhukung wong, banjur sawise pati kang wiwit bend baris kang. Sanadyan Palsu Dmitry II, utawa Polandia claims tahta Rusia, Smaga Chershensky ora ndhukung. Kajaba iku, sawise pemilihan Mikhail Romanov ing karajan, ataman kanthi kaku mbengkongake garis pro-Moscow, contone, Moskow ora pengin padu karo Turki, lan ataman nindakake sing paling apik kanggo njaga Cossack saka kampanye zipun menyang pesisir Turki.

Nanging ing taun 1616 dheweke ora bisa nahan awake dhewe. Musuh-musuh Don Cossack sing wis suwe, wong Turki Azov, nangkep lan mateni salah sawijining kepala suku Cossack. Kanggo mbales dendam, Cossack, dipimpin dening Smaga Chershensky, nyerang Anatolia Turki. Dheweke utamane "ngasah" kutha-kutha pesisir, njupuk akeh jarahan lan mbebasake akeh tahanan Rusia. Kanthi mangkono, Cossacks bali menyang Don. Ataman Chershensky piyambak, paling kamungkinan, tilar donya ing 1616 padha.


Mikhail Fedorovich Romanov (1613-1645) - "Cossack Tsar" ...


Lan peran Ataman Mezhakov ing acara Time of Troubles uga menarik. Kaya sing kasebut sadurunge, Cossacks percaya yen dheweke nyumbang kanggo kasunyatan manawa dinasti Romanov ana ing tahta Rusia. Kasunyatane, pencalonan Mikhail mung siji saka akeh. Karep mlayu dhuwur. Kelompok sosial sing beda-beda ngupayakake kapentingane. Dikawruhi yen Romanovs ora dadi wakil saka boyars Rusia. Ngerti mung ing akeh cara marang Michael. Lan ing salah siji saka wektu tegang iku Mezhakov ndhukung pencalonan. Ing mburi dheweke ana pasukan nyata - Cossacks, sing, ora kaya akeh liyane, ora kasebar ing saindhenging negara kanggo ngatasi properti lan masalah liyane. Lan jeneng dhukungan Cossack iki mimpin menyang aksesi saka Romanovs. Ing Juni 1613, Mikhail Fedorovich nikah karo kerajaan.
Pengarang:
9 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. parusnik
    parusnik 17 Juni 2017 15:15
    +3
    Artikel saka seri cilik saka kabeh ...
    1. Nicholas S.
      Nicholas S. 17 Juni 2017 15:53
      +2
      Enchanting.
      Quote: Sidor Bely
      sesambetan angel saka Cossacks karo Godunov, sing wanted kanggo "ngempet" Cossacks lan nggawa menyang ombone luwih ing Moscow daya, kabeh iki, dijupuk bebarengan, mimpin Cossacks kanggo muter game sing, nggunakake kabeh kelemahane, kesalahane lan miscalculations. saka kekuwatan negara
      Apa iki ora diarani ngiyanati sumpah lan Tanah Air?
      Quote: Sidor Bely
      sing penting, maneh, kanthi sukarela utawa ora sengaja, Cossacks tumindak minangka pasukan sing ndhukung bangunan negara Rusia ing wektu sing paling penting, ing wektu sing, miturut paseksi akeh acara-acara kontemporer, lan luwih akeh para sejarawan. , negara iki ana ing verge kelangan kedaulatan nasional lan ambruk.
      "Seneng utawa ora" Cossacks banjur main peran paling negatif ing sajarah Rusia.
      Quote: Sidor Bely
      Cossacks, uga sanès-sanèsipun pedunung ing negari sampun kecalan sathithik ing awal abad.
      Ora bener. Wong-wong sing dipimpin dening Minin lan Pozharsky mung ora kelangan landmark, lan senadyan boyars pengkhianat lan Cossacks. (Aku ora ngomong babagan Zaporozhye karo Konashevich-Sagaydachny) slamet.
      Quote: Sidor Bely
      Zemsky Sobor ing Januari 1613, ing ngendi, miturut Cossacks piyambak (sing, ing umum, ora adoh saka bebener), padha diselehake ing tahta Russian Mikhail Fedorovich Romanov, yaiku, padha nglairake dinasti anyar.
      Iki apotheosis saka absurd. Godunov - tsar kapilih ing Zemsky Sobor padha kanggo penulis "ora wajar" lan ilegal. Iku bener bisa kanggo perang nglawan wong ing sisih Polandia. Lan banjur mlayu saka panguwasa karo, ketoke, "sah" Marina Mniszek lan gagak. Miturut cara, Godunov kapilih kanthi selaras karo prosedur kasebut. Lan Romanov kapilih ing Dewan, mung ing pungkasan dheweke kapilih, ing cara saiki, dening Maidan. Penulis nyatakake iki ing wangun: "padha sijine ing tahta Rusia." Ya, padha nandur, kalebu. padha "seneng utawa ora". Ana dalang liyane. Miturut pendapatku, ora jelas manawa iki minangka pilihan sing paling apik.
      PS. Penulis njupuk jeneng ataman minangka pseudonym - sawetara jenis schoolboyism.
      1. biaya
        biaya 17 Juni 2017 19:13
        +3
        Kajaba iku, kabeh padha duwe kepala suku dhewe kaya Andrei Shadra, sing dianggep minangka pangadeg Terek Cossacks.

        Ing pra-revolusioner "Chronicle of the Guards Cossack unit" versi beda saka asal saka komunitas Grebensky diwenehi: ing 1520, sawise Kadipaten Agung Ryazan disambungake menyang Kadipaten Agung Moscow, bagéan saka kutha Ryazan Cossacks sing urip. ing Chervlyony Yar mudhun ing sadawane Volga menyang Segara Kaspia (Rusia Lawas. Segara Khvalynskoye) lan ndharat ing tutuk Terek. Kene padha dipérang dadi rong komunitas - Cossacks pisanan manggon ing Terek lan wiwit disebut "Terek"; Cossacks saka komunitas kapindho manggon nyedhaki spurs / ridges saka Greater Caucasus lan wiwit disebut "Grebensky. Desa Chervlenaya minangka ibukutha para combers. Mratelakake panemume iki uga pas karo panemu saka pamaréntah Moscow, kang ing 1593, keluhan saka Crimean lan panguwasa Turki bab tumindak musuhan saka Cossacks sing manggon ing cedhak Terek, dhawuh kanggo njawab, "yen Kabardian lan Grebensky (gunung). ) Para pangeran Cherkassy wiwit jaman kuna padha dadi abdi ing wates Rezan kita lan saka ing kono padha mlayu saka ing Rezani lan manggon ing pagunungan, lan ngantemi bathuk rama kita. Grebenians ngurmati "mbah Urai" epik (mungkin Yuri, IMHO) minangka ataman paling tuwa. Peneliti lan sejarawan sing netepi tampilan iki gumantung ing ch. arr., ing bukti saka buku "Drawing Big" lan ing legenda Grebenskaya Ikon saka Basa Allah ing Lubyanka ing Moscow, miturut kang Agung Pangeran. Dmitry Donskoy, sawise Peperangan Kulikovo, ditampa gambar iki minangka hadiah saka Grebensky Cossacks. Dina iki lambang iki diarani Our Lady of the Don, dijenengi miturut biara sing disimpen, dibangun ing memori Peperangan Kulikovo lan dibangun dening Dmitry Donskoy. Iki minangka peninggalan nasional Rusia
        Andrey Shadra - ataman ing kang Tentara Terek dipindhah saka tentara free kanggo pangkat daulat, lan ora pangadeg Terek Cossacks.
      2. Han Tengri
        Han Tengri 18 Juni 2017 00:53
        0
        Kutipan: Nicholas S.
        Nikolay S. Wingi, 15:53 ​​↑
        Enchanting.
        Quote: Sidor Bely
        sesambetan angel saka Cossacks karo Godunov, sing wanted kanggo "ngempet" Cossacks lan nggawa menyang ombone luwih ing Moscow daya, kabeh iki, dijupuk bebarengan, mimpin Cossacks kanggo muter game sing, nggunakake kabeh kelemahane, kesalahane lan miscalculations. saka kekuwatan negara
        Apa iki ora diarani ngiyanati sumpah lan Tanah Air?

        Ora! Dheweke ana ing sisih tengene, mula aku arep takon: "Pak Kolya, sampeyan du ... (mugi moderator ngapura kula) ... k?" (c) Paman Kolya, apa sampeyan ora ngerti apa sing kudu dakkarepake (menyang biara aneh, kanthi piagam sampeyan dhewe) kanthi konsep "pengkhianatan sumpah lan Tanah Air" ing abad 20-21. ing abad kaping 16 - awal 17, apa skizofrenia?
    2. Kotische
      Kotische 17 Juni 2017 21:45
      +3
      Ing antarane para kepala suku Cossack, aku pengin nyebutake siji wong. Iki Yermak. Ermak Timofeevich dudu panglima resmi tentara Don. Nanging dheweke sing kuat mlebu sejarah negara kasebut kanthi wiwitan penaklukan lan pangembangan Siberia.

      Skrytnikov nyebutake Yermak minangka Volga Cossack! Dokumen kasebut nyebutake Yermak Timofeev, yen dheweke mimpin tentara kapal nalika Perang Livonia.
      Arang artikel nyebabake sikap dobel. Topik sing dipilih menarik, nanging isi kasebut minangka hodgepodge, lan kualitase ora dhuwur banget.
      Utamané penulis efforts kanggo netepake paritas kanggo Don Cossacks. Tanpa maksud angkoro, nanging pusat pisanan saka emergence saka Cossacks ana Volga utawa Zaporozhye. Mung sawise Kazan lan Astrakhan tiba, peran Don nambah! Kajaba iku, wiwit ngomong babagan kebebasan Cossack, sampeyan kudu ngelingi kutha Cossack!
      Menapa malih, yen sampeyan ngelingi sejarah, sampeyan kudu ngomong babagan Novgorod, Khlynev lan ukshuyniki.
      Lan pungkasane, Ataman saka Tentara Don minangka lagu sing rada beda karo lagu Cossacks utawa Volga Cossacks! Ora perlu nyampur kabeh ing siji tumpukan. Ora kasengsem.
      1. biaya
        biaya 18 Juni 2017 00:34
        +4
        Banjur, maneh kanthi biaya Stroganov, kampanye militer diatur kanggo watu Ural ing gerombolan Tatar Siberia.

        Ermak perang ing Siberia ora karo gerombolan Tatar Siberia, nanging karo Kirghiz-Kazakh Siberian Khanate. Tatar Khan pungkasan saka Horde Siberia, Ediger, tilar donya ing perang nglawan para penakluk Kirghiz. Kuchum minangka Karakalpak asli saka Khanate Kazakh. Ngandelake dhukungan saka sedulure, Bukhara Khan Abdullah Khan II, Kuchum nglakokake perjuangan sing dawa lan bandel karo Khan Yediger Siberia nggunakake tentara sing dumadi saka detasemen Uzbek, Nogai lan Kazakh. Ing taun 1563, Kuchum matèni Ediger lan seduluré Bekbulat, lan nguwasani kutha Kashlyk (Isker, Siberia), dadi raja khan ing kabeh tanah ing sadawane Irtysh lan Tobol, uga ing Barabans, chats lan Irtysh Ostyaks. Akeh Tatar Siberia perang ing detasemen Yermak, malah ana atamans, contone, Ileika Tatar kondhang, sujud bebarengan karo pangareping Ivan Ring liyane saka Yermak Siberia kanggo Tsar Ivan the Terrible.
  2. Monarchist
    Monarchist 17 Juni 2017 18:08
    +2
    Babagan pemilihan Mikhail Fedorovich Romanov lan peran Cossack ing pemilihan, masalah kasebut serius, kudu dirampungake kanthi cepet. Topik iki wis dibahas ing situs kita.
    "... The tsar kapilih ing Zemsky Sobor padha "ora wajar" lan ilegal "ing saluran Budaya ana seri program "Jam Sajarah" lan ana bab Godunov lan Tsarevich Dmitry. Penulis piyambak nyerat: "Kanggo contemporaries, kang (Godunov) ora "nyata" tsar ... Dheweke tekan kanggo "Sepur" saka gosip babagan partisipasi ing Rajapati pewaris bener .. "supaya mamang saka Cossacks ing "nyata" tsar kebak sabdho. Pasang dhewe ing panggonan Korela: panguwasa sah tilar donya, ing kahanan peteng (?) "sah" ahli waris mati, lan raja dadi wong sing "nglanggar prinsip bisnis" lan discredits pangrungon. Aku ragu yen sampeyan pengin ngakoni.
    Ayo padha ngelingi kepiye reaksi para pemanah marang kabar yen Pétrus wis diganti. Inggih, ana kahanan sing padha.
    "Wong-wong W dipimpin dening Mirny lan Pozharsky ...." iku ngelingaken kula saka "jagung Nikita": "pasukan sehat saka partai" (elinga). Nikolai, sampeyan kelalen "tentara Bolotnikov", padha uga "muter bebarengan" karo melu-melu.
    Sawetara comrades (Nikolai S. lan liyane) nandheske sing wong wis nggawe pilihan tengen, nanging padha lali utawa ora Patriark Hermogenes?
    Yen ora kanggo Patriarch Hermogenes, mbok menawa negara Rusia ora bakal ana? Senajan iki saka lapangan alternatif, nanging aku ora ngenali iki
    1. Kotische
      Kotische 17 Juni 2017 22:10
      +1
      Dikawruhi yen Romanovs ora dadi wakil saka boyars Rusia. Ngerti mung ing akeh cara marang Michael. Lan ing salah siji saka wektu tegang iku Mezhakov ndhukung pencalonan. Ing mburi dheweke ana pasukan nyata - Cossacks, sing, ora kaya akeh liyane, ora kasebar ing saindhenging negara kanggo ngatasi properti lan masalah liyane.

      Kanggo ngerti saben wong kanggo awake dhewe sing ditresnani! Ing sambungan iki, padha sarujuk kanggo milih wong saka kang paling gawe piala, lan sing paling Jahwéh, sing stigma ana ing mriem. Wiwit, bertentangan karo kapercayan populer, Misha Romanov, karo ibu lan pamane, loro milisi lungguh ing tembok Kremlin karo Polandia. Banjur Susanin nuntun wong Kutub liwat rawa-rawa.
      Lan pungkasanipun, sawise mardika saka Moscow Zaporizhzhya Cossacks nyoba kanggo njupuk zipun saka kutha-kutha lor Rusia. Mulane, umume, sing mangan ing pemilu ing Moscow, lan sing ditambang zipuns ing cedhak lan adoh pinggiran biaya saben liyane.
  3. kapten
    kapten 17 Juni 2017 18:56
    +3
    Matur nuwun kanggo penulis, aku bungah yen ana wong sing tresna marang tanah air.