Review militèr

Kepentingan Nasional: Kepiye yen loro kapal selam paling apik ing donya perang?

36
Kapal selam nuklir saka kakuwasan utama terus-terusan nggoleki saben liyane utawa target liyane, lan kapan wae dheweke siap nggunakake senjata ing kapal. Untunge kanggo kabeh planet, kapal selam negara adidaya, sanajan nalika Perang Dingin, ora nate nyerang kapal selam manca, sing bisa nyegah konflik paling gedhe lan njaga perdamaian sing rapuh. Nanging, topik mbandhingake karakteristik lan kabisan pasukan kapal selam saka negara sing beda-beda isih narik kawigatosan umum lan spesialis utawa pers.


Ing tanggal 14 Juni, The National Interest edisi Amerika sing kondhang diterbitake ing kolom The Buzz artikel liyane sing ditulis dening pakar militer Kyle Mizokami. Publikasi kasebut kanthi tradisional nampa judhul sing banter lan menarik, sing nuduhake inti: "Rusia vs. America Underwater: Kepiye yen Loro Kapal Selam Paling Apik ing Donya Melu Perang? - "Pasukan kapal selam Rusia lan Amerika: kepiye yen loro kapal selam paling apik ing donya perang?" Iku ora angel kanggo guess sing topik artikel punika comparison saka kapal selam nuklir multi-tujuan paling apik saka Rusia lan Amerika Serikat.

Artikel K. Mizokami pikantuk pambuka alit, ingkang saleresipun awujud kutipan saking tengahing materi. Sadurunge "awak" artikel kasebut, sawetara tesis digawe babagan bedane senjata lan kaluwihan tempur salah sawijining kapal selam sing dianggep, babagan kinerja nyopir sing luwih dhuwur lan siluman liyane. Kajawi saking menika, nalaripun panganggit ngengingi potensi modernisasi teknologi kalebet ing purwakanthi. Nanging, ayo goleki artikel The National Interest kanthi urutan.



K. Mizokami miwiti materi kanthi kandel, sanajan jelas, tesis: saka Perang Dingin, pasukan kapal selam militer armada Amerika Serikat metu minangka "master kerajaan ing jero banyu" sing ora bisa dibantah. Elit pasukan kapal selam ing donya, dilengkapi khusus karo kapal selam bertenaga nuklir, mirsani minangka armada kapal selam Soviet kuat lan iso dibandhingke mboko sithik numpes. Federasi Rusia independen ora bisa njaga lan njaga klompok kapal selam sing ana.

Sajrone rong puluh taun, kapal selam AS wis nguwasani segara, nanging saiki wis ana saingan anyar saka jerone. Tantangan anyar kanggo supremasi Amerika katon akrab, sanajan owah-owahan sajrone rong dekade pembangunan. Nanging, senadyan iki, dheweke duwe "pedigree" sing dawa lan mateni. Kepiye, panulis takon, apa sing upstarts iki - kapal selam nuklir multi-tujuan proyek 885 "Ash" - bisa mbandhingake karo kapal selam kelas Virginia Amerika, sing dadi basis saka pasukan kapal selam AS?

Penulis ngelingi yen pangembangan proyek 885 diwiwiti ing pertengahan eighties abad pungkasan lan ditindakake dening biro desain "Malakhit" (saiki SPMBM "Malakhit") - salah siji saka telung pencipta utama kapal selam Soviet. Pambangunan kapal utama proyek kasebut, jenenge Severodvinsk, diwiwiti ing taun 1993 ing perusahaan Sevmash. Amarga lack of finance, construction iki akeh telat, lan prau iki dibukak mung ing 2010. Ing 2013, dheweke kalebu ing Angkatan Laut Rusia.

Prau Yasen dawane total 390 kaki (kira-kira 118 m) lan total pamindahan ton 13800. Awake mung 90 wong, sing luwih cilik tinimbang awak kapal selam Amerika kanthi tujuan sing padha. K. Mizokami nyaranake yen pengurangan kru kasebut bisa uga amarga panggunaan sistem kontrol otomatis sing nyebar. Eksternal, kapal selam Yasen meh padha karo kapal Project 971 Pike-B (kelas Akula) sadurungé, nanging beda-beda ing proporsi awak. Dadi, ing mburi kabin ing prau anyar ana kompartemen rudal karo peluncur vertikal.

Miturut buku referensi resmi Combat Fleets of the World, kapal selam Severodvinsk dilengkapi reaktor nuklir 650 MW OK-200KPM. Pembangkit listrik kasebut cocog kanggo prau kasebut. Utamane, iki ngidini kapal selam tekan kecepatan nganti 16 knot ing permukaan lan nganti 31 knot ing jero banyu. Ing wektu sing padha, penulis nyathet yen sawetara sumber nuduhake karakteristik sing luwih dhuwur. Miturut wong-wong mau, kacepetan maksimum "Abu" ing banyu tekan 35 knots, lan ing 20 knots prau selam bisa lumaku kanthi gangguan minimal.

Miturut K. Mizokami, kompleks hidroakustik Irtysh-Amphora minangka basis alat deteksi Severodvinsk. Unsur utama yaiku antena bunder busur gedhe. Kompleks utama dilengkapi karo sawetara instrumen sonar sing disebar ing awak, uga antena mburi sing ditarik. Kanggo navigasi lan nggoleki macem-macem obyek ing permukaan, proyèk 885 ngusulake nggunakake stasiun radar MRK-50 Albatross. Ana uga peralatan perang elektronik ing kapal.

Kapal selam saka jinis "Abu" dilengkapi wolung tabung torpedo: papat duwe kaliber 533 mm, papat liyane - 650 mm. Tabung torpedo bisa digunakake kanggo miwiti gaman kelas beda. Kaping pisanan, iki minangka torpedo ngarep. Kajaba iku, padha kompatibel karo 3M54 Klub ("Kaliber") pluru. Sampeyan bisa nggunakake rudal sing dirancang kanggo ngrusak target darat, kapal musuh utawa kapal selam.

Kanggo entuk daya tembak sing luwih dhuwur, kapal selam Severodvinsk dilengkapi peluncur rudal vertikal. 24 piranti kasebut dumunung ing kompartemen tengah awak ing mburi wheelhouse. Saben panginstalan dimaksudaké kanggo transportasi lan peluncuran rudal anti-kapal P-800 Oniks. Sing terakhir dilengkapi mesin ramjet sing nyedhiyakake kacepetan penerbangan supersonik.

Salajengipun, penulis The National Interest nerusake kanggo nimbang "pesaing" Amerika saka kapal selam Rusia saka project 885 - kapal selam nuklir multi-tujuan saka jinis Virginia. Dheweke kelingan yen proyek Virginia dikembangake minangka alternatif sing luwih nguntungake kanggo kapal selam nuklir multi-tujuan kelas Seawolf. Kapal selam Sivulf dibedakake kanthi kinerja apik lan potensial dhuwur, nanging dadi larang banget. Amarga iki, mung telung prau sing dibangun, banjur diputusake kanggo mbangun kapal proyek Virginia, sing saiki duwe kesempatan kanggo dadi basis pasukan kapal selam Amerika Serikat.

Kapal selam "Virginia" dawane 377 kaki (115 m) lan mung sawetara meter luwih cendhek tinimbang "Abu". Nanging, ing wektu sing padha, pamindahane meh setengah. kapal selam Amérika dibedakake dening kru luwih gedhe - 113 wong. Unsur utama pembangkit listrik yaiku reaktor nuklir jinis General Electric SG9 kanthi kapasitas 20 MW. Tugas utama reaktor yaiku ngasilake energi kanggo motor listrik sing mlaku sing ana gandhengane karo propulsi jet.

Miturut data sing kasedhiya kanggo ahli Amerika, kapal selam Virginia ing permukaan bisa nganti 25 knot. Ing banyu, kacepetan maksimum tekan 35 knots. K. Mizokami uga nyathet yen ing posisi sing tenggelam kanthi kecepatan 25 knot, kapal selam nuklir Virginia nggawe swara kaya prau jinis Los Angeles sing lawas ing dermaga.

Kaya ing kasus "saingan" Rusia ing wong "Ash", sarana utama pengamatan kapal selam Amerika yaiku sistem sonar sing kuat BBQ-10 kanthi antena bunder gedhe sing ana ing busur awak. Nanging, nalika proyèk maju, piranti-piranti anyar ditepungi. Diwiwiti karo seri Block III, Virginias dilengkapi sistem sonar anyar nggunakake antena berbentuk tapal kuda kanthi sektor pelacakan tambah.

HAC utama dilengkapi piranti tambahan kayata Light Weight Wide Aperture Arrays (LWWAA) sing ana ing sisih pinggir lambung. Sistem LWWAA diarani nambah potensial kanggo nggoleki kapal selam diesel-listrik. Nelusuri wilahan mburi ditindakake nggunakake antena sing ditarik TB-29(A). Unsur pungkasan sistem sonar yaiku stasiun frekuensi dhuwur, sing perlu kanggo nggoleki tambang laut ing sacedhake kapal.

Kanggo nggunakake senjata torpedo utawa roket ing kapal Virginia, mung papat tabung torpedo 533 mm sing kasedhiya. Amunisi utama kanggo sistem kasebut yaiku torpedo ngarep abot Mk.48 Kemampuan Lanjut (ADCAP). Senjata iki bisa digunakake kanggo nyerang kapal permukaan lan ngrusak kapal selam. Disaranake kanggo numpes kapal mungsuh kanthi bantuan misil sing dipandu Sub-Harpoon UGM-84, uga diluncurake liwat tabung torpedo.

Versi awal proyek Virginia kasedhiya kanggo instalasi 12 peluncur vertikal kanggo rudal jelajah kanggo macem-macem tujuan kulawarga BGM-109 Tomahawk. Ing versi modern saka proyek Blok III, cara nyimpen lan ngluncurake misil kasebut diganti karo peluncur drum kanthi beban amunisi sing padha. Proyek Blok IV nahan senjata sing padha, lan sajrone upgrade sabanjure direncanakake bakal nambah stok rudal jelajah. Saben kapal selam nuklir Virginia Block V bakal bisa nggawa 40 Tomahawks.

K. Mizokami nyathet yen ing wektu transfer kapal selam Severodvinsk menyang armada, kapal selam Amerika jinis Virginia Block III ana ing konstruksi serial. Iku karo wong-wong mau kang ngusulake kanggo mbandhingaké prau Russian paling anyar. Lan banjur penulis takon pitakonan: sing bakal menang ing confronting dizzying antarane "Ash" lan "Virginia"? Loro-lorone kapal kasebut saiki minangka puncak pangembangan armada kapal selam negarane, mula bisa dibandhingake tanpa leladen tambahan.

Kaping pisanan, penulis The National Interest nganggep kinerja nyopir kapal selam. Dheweke nyathet yen Severodvinsk rada alon, nanging bisa nyilem luwih jero tinimbang Virginia. Dadi, ing siji, iku develops kacepetan luwih, nanging mung bisa nyilem kanggo 488 m. K. Mizokami tabet sing nggunakake Komplek sonar Big Aperture Bow anyar bakal menehi prau Amérika kaluwihan tartamtu kanggo ndeteksi pesaing.

Minangka kanggo sistem senjata, miturut spesialis Amérika, loro prau selam iku kira-kira padha, sanajan padha duwe beda ngelingke ing bab iki. Contone, Severodvinsk bersenjata karo rudal anti-kapal selam Komplek Kaliber. Kanthi bantuan, kapal selam bisa cepet ngirim torpedo homing cahya menyang kapal selam mungsuh. Saka sudut pandang cara kerja tempur, gegaman kasebut, kaya sing dituduhake K. Mizokami, meh padha karo sistem anti-kapal selam Amerika UUM-44 SUBROC, dibuwang ing pungkasan taun XNUMX-an.

Penulis nyatakake yen kapal selam kelas Virginia beda karo Ashes ing tingkat gangguan sing luwih murah lan ana sistem sonar sing luwih maju. Ing kahanan perang kapal selam, kombinasi karakteristik iki nemtokake. Thanks kanggo kaluwihan ing wilayah iki, prau Amérika bisa pindhah kanthi rahasia lan nemokake mungsuh Rusia sadurunge bisa ndeteksi. Ing wektu sing padha, K. Mizokami nyathet yen Severodvinsk isih nduweni kauntungan ing wangun wektu reaksi sing luwih cepet. Nalika target tiba-tiba dideteksi, bakal bisa nyerang kanthi luwih cepet nggunakake misil anti-kapal selam supersonik.

Uga diklaim manawa sistem sonar kapal selam Virginia bisa ditingkatake kanthi nganyari piranti lunak biasa. Penulis Amerika percaya yen proyek Rusia 885 lan kompleks Irtysh-Amphora ora duwe kesempatan kasebut. Kajaba iku, dheweke percaya yen nyuda tingkat gangguan Yasen minangka tugas sing angel banget kanggo industri galangan kapal militer Rusia. Akibaté, K. Mizokami menehi kamenangan ing "babak" iki kanggo kapal selam Amérika.

Penulis artikel "Rusia vs. America Underwater: Kepiye yen Loro Kapal Selam Paling Apik ing Donya Melu Perang? kanthi bener nyathet yen ing kasunyatan, saingan antarane rong kapal selam saka negara utama bakal ditindakake kanthi nggunakake kendaraan tanpa awak saka macem-macem kelas lan jinis, uga sistem liyane kanggo macem-macem tujuan lan macem-macem teknologi anyar. Kajaba iku, dheweke ngelingi yen sanajan sawise Perang Dingin, Angkatan Laut AS terus ngembangake armada kapal selam. Perhatian khusus kanggo cabang militer iki, kaya wong liya, wiwit dibayar sawise kedadeyan tragis ing September 2001.

Amerika Serikat maneh wiwit nimbang kemungkinan miwiti konflik bersenjata skala lengkap, kalebu nggunakake pasukan kapal selam saka angkatan laut. Ing kasus iki, paling kamungkinan, kapal selam Amerika bakal maneh kudu ngadhepi mungsuh potensial ing pasuryan saka kapal selam Rusia.

***

Perbandhingan empiris saka macem-macem jinis senjata utawa peralatan, sing ditindakake mung kanthi bantuan data sing diterbitake, minangka prakara sing spesifik, sing, luwih-luwih, asring mungkasi kesimpulan sing bisa dipertanyakan. Asil saka usaha kasebut bisa dadi luwih elek yen pembanding nggunakake informasi sing salah. Perlu dicathet yen ing artikel "Rusia vs. America Underwater: Kepiye yen Loro Kapal Selam Paling Apik ing Donya Melu Perang? publikasi The National Interest ngandhut kasalahan rodo reged sing akeh bisa mengaruhi Serat final.

Dadi, Kyle Mizokami nyerat yen kapal selam nuklir Severodvinsk dilengkapi wolung tabung torpedo 533 lan 650 mm kaliber. Ing wektu sing padha, wis suwe dikenal yen 10 piranti kanthi kaliber 533 mm dipasang ing prau Yasen. Piranti kasebut dumunung ing sisih pinggir awak lan cocok kanggo nggunakake torpedo USET-80 utawa misil Kalibr. Peluncur rudal uga ora diterangake kanthi bener. Kasunyatane yaiku "Ash" ora nggawa 24, nanging mung 8 peluncur vertikal. Nanging, saben wong nampa sawetara pluru. Amarga iki, utamane, beban amunisi bisa uga kalebu 24 misil jinis Onyx.

Taksiran lan asumsi liyane sing diterbitake ing The National Interest bisa uga dadi alasan kanggo kritik, tuduhan bias utawa bias, lsp. Nanging, siji kudu ora lali yen format artikel kasebut, sing nuduhake perbandingan spekulatif lan kesimpulan sing ora jelas adhedhasar informasi fragmen tartamtu, kanthi definisi ora ngidini entuk obyektivitas sing dikarepake, lan "putusan" pungkasan ing kasus apa wae ora bisa. saka ngaku bebener ing resort pungkasan.

Nanging, upaya liyane kanggo mbandhingake kapal selam Rusia lan Amerika pancen menarik lan kudu digatekake. Ing wektu sing padha, senadyan kabeh masalah, bisa dingerteni manawa penulis Amerika pancen bener babagan siji perkara: proyek kapal selam nuklir multi-tujuan 885 Yasen lan Virginia Block III saiki dadi puncak pangembangan armada kapal selam. loro negara anjog ing donya.


Artikel "Rusia vs. America Underwater: Kepiye yen Loro Kapal Selam Paling Apik ing Donya Melu Perang?:
http://nationalinterest.org/blog/the-buzz/russia-vs-america-underwater-what-if-the-worlds-two-best-21153
Pengarang:
36 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Gorbaty
    Gorbaty 19 Juni 2017 07:14
    +2
    Inggih, panyerat ingkang kinurmatan damel perbandingan adhedhasar data ingkang dipungadhahi.
    1. Rostovchanin
      Rostovchanin 19 Juni 2017 07:54
      +1
      Ana informasi manawa instalasi vertikal ing proyek 885 yaiku 4 × 8, lan dudu 3 × 8, kaya sing dituduhake dening penulis.
      1. Bersaglieri
        Bersaglieri 19 Juni 2017 10:49
        0
        4x8 yaiku yen ana UKKS kanthi "kacamata" sing kapisah. Lan yen "kaca" siji, kaya kanggo "Onyx" / "Kaliber", kaya ing 949A sajrone modernisasi, tinimbang peluncur "Granit", dheweke nglebokake,
        (pangembangan peluncur eksperimen ditembak mati ing proyek 0667) - banjur 3x8 bakal bisa. Mula kabeh bedo (amarga ing domain umum, mung foto 8 sampul). Lan proTA mung njupuk data saka versi pisanan proyek 885.
        1. mirag2
          mirag2 19 Juni 2017 11:49
          +2
          ya, iku luwih penting ing kene ora nomer pluru ing Papan, nanging gangguan lan "radar" - ing syarat-syarat saingan vs, lan ora kang duwe apa kualitas impact.
  2. ngeculke
    ngeculke 19 Juni 2017 07:29
    +5
    Kita bakal perang nganti pungkasan, sanajan kita ora duwe apa-apa kajaba shovel sapper.
    1. Komentar wis dibusak.
      1. ngeculke
        ngeculke 22 Juni 2017 20:04
        0
        Kutipan saka Lou = Jou
        Quote: gratis
        Kita bakal perang nganti pungkasan, sanajan kita ora duwe apa-apa kajaba shovel sapper.

        Pitakonan mung APA sing arep sampeyan perang, sayangku, yen ora katon saka kanca sampeyan bakal entuk spatula liyane, ora sengaja.


        sampeyan troll paling manis!
        1. titsen
          titsen 25 Juni 2017 11:05
          +1
          Quote: gratis
          Pitakonan mung APA sing arep sampeyan perang, sayangku, yen ora katon saka kanca sampeyan bakal entuk spatula liyane, ora sengaja.


          sampeyan troll paling manis!


          Lou = Jou dudu troll, nanging luwih elek - haMnyuk Russophobic!
  3. arkadiyssk
    arkadiyssk 19 Juni 2017 10:09
    +2
    Aku ora ngerti kenapa penulis mutusake yen Yasen nduweni kecepatan reaksi sing dhuwur kanggo nyerang nalika nggunakake torpedo roket? Aku yen 91RE1 Kaliber (utamane torpedo karo nyurung bahan bakar ngalangi) ing layanan karo loro lumahing kapal lan kapal selam, iku ora ana cara kanggo murub saka ambane saka, contone, 200-300 meter (i.e., meksa saka 21-31 atmosfer utawa luwih), nanging tegese Ash kudu lumahing ing ambane 10-20 meter lan mung njupuk. Ngendi kacepetan serangan? Ing jero banget, yen ana serangan siji-siji, dheweke mung kudu nggunakake torpedo.
  4. Victor_B
    Victor_B 19 Juni 2017 10:12
    +6
    Hmm!
    Loro jaran segara bunder ing telenging samodra.
    Menarik babagan gangguan. Penulis iki, data apa sing luwih ngerti tinimbang kapal selam utawa kapal selam kita?
    Utawa apa kabeh sing ana ing saubengé "dipercaya manawa wis ana lan mesthi bakal ana"?
    1. g1 wisuhntwn
      g1 wisuhntwn 19 Juni 2017 14:40
      +2
      Aja mbayar manungsa waé kanggo opuses NI, lagi melu ing comparison bodho saka ciri kinerja (maca - padha diukur pissies) nalika malah pot-bellied trifle weruh sing mung cinematic Rambo dadi perang piyambak ... uga, saka sing anyar - bulik nganggo kutang lapis baja .
      Yen rong kapal selam iki perang, mula kru, paling ora, wis zombified.
      1. titsen
        titsen 25 Juni 2017 11:08
        +1
        Kutipan saka g1washntwn
        diwaca - pipisami diukur


        Lan njupuk menyang akun rahasia - tanpa unbuttoning fly!
  5. curious
    curious 19 Juni 2017 11:14
    +5
    "Elemen utama pembangkit listrik yaiku reaktor nuklir jinis General Electric SG9 kanthi kapasitas
    20 MW."

    Ana sing kudu ditindakake karo penulis ing situs kasebut. Wingi kapal penjelajah Jerman ing 21 m lan nganggo bedhil 20 mm ngrusak armada Inggris.
    Saiki, reaktor saka jinis sing ora dingerteni kanthi daya termal 20 MW ngasilake 40 hp saben baling-baling. Fiksi.
    Virginia dilengkapi karo jinis reaktor S9G output termal 180 MW.
  6. Grosser Feldherr
    Grosser Feldherr 19 Juni 2017 11:28
    + 11
    Sampeyan kudu ngenalake judhul "Murzilka" ing VO, sing cocog banget kanggo akeh artikel akhir-akhir iki ... Utawa paling ora ngirim menyang "Pendapat" lan "analitik", nanging kudu ana artikel sing luwih nyukupi ing "persenjata", Aku mikir.
    1. mirag2
      mirag2 19 Juni 2017 11:52
      +1
      Aku setuju, aku dudu "wong nangis", nanging aku uga dudu "patriot jingoistic sing bandel." Kapercayan sing berlebihan saka kontingen ora dibutuhake ing kene.
      1. Grosser Feldherr
        Grosser Feldherr 19 Juni 2017 12:02
        +4
        Ana 3 judhul ing situs kanggo kabeh-senjata lan urya-patriot (warta, panemu, analytics), supaya padha mbantah ing antarane, kudu ana artikel sing cukup babagan topik situs kasebut ing "senjata" lan " sejarah".
        1. curious
          curious 19 Juni 2017 12:14
          +5
          Tren iki diwiwiti kira-kira setahun kepungkur. Aku nulis sawetara komentar babagan iki, mula aku dilarang amarga nglanggar aturan situs kasebut. Lan saiki gaya militer bocah-bocah wis didominasi. Ing bagean sajarah, splint liyane tindak. Nanging kemajuan.
    2. titsen
      titsen 25 Juni 2017 11:10
      +1
      Kutipan: Großer Feldherr
      Sampeyan kudu ngetik judhul "Murzilka" ing VO, sing cocog banget kanggo akeh artikel akhir-akhir iki ... Utawa paling ora ngirim menyang "Pendapat" lan "analitik"


      Babagan musik - 100500!

      Nanging babagan Analytics - ora perlu nyurung ajaran sesat ing kana!
  7. kivival
    kivival 19 Juni 2017 11:41
    +2
    Kanggo ngomong sing Virginia duwe kauntungan ing sawetara deteksi saka Awu iku ngomong apa-apa. Lan apa radius deteksi loro prau? Lan apa sawetara deteksi stabil saka prau dening gangguan emitted? Kabeh data iki ditutup, tegese ora ana apa-apa ...
    1. NEXUS
      NEXUS 19. mars 2018 16:39
      +9
      Kutipan saka kivival
      Lan apa radius deteksi loro prau? Lan apa sawetara deteksi stabil saka prau dening gangguan emitted? Kabeh data iki ditutup, tegese ora ana apa-apa ...

      Penulis nggunakake sumber terbuka, kanthi bisu babagan sawetara poin, sing umume akeh ing saingan antarane kapal selam lan kasur ... Contone ..
      Ing mangsa panas ing taun kang padha (1996), kapal selam K-461 "Volk" ing printah saka Kapten 1st Rank Alexei Burilichev, nalika ing layanan pertempuran ing adoh saka Atlantik, nemokake prau silem nuklir strategis saka Angkatan Laut AS. lan, tetep unnoticed, meneng-menengan diamati dheweke metu menyang area patroli pertempuran. Burilichev ing laku nuduhake profesionalisme paling dhuwur, loro pribadi lan kabeh kru, dikonfirmasi kabeh karakteristik saka project Pike-B. Cukup pantes, dheweke dianugerahi gelar Pahlawan Federasi Rusia.

      Yaiku, Pike kita mlebu ing jangkauan pelacakan (lan, mula, serangan kasebut) ora diweruhi ing hubungane karo mitra langsung saka Amerika. Iki minangka pitakonan babagan gangguan lan ora katon. Kanthi Yasen, prekara-prekara kasebut luwih nyenengake, amarga para jenderal Amerika ngakoni manawa kapal selam nuklir Project 885 (885-M) minangka kapal selam nuklir sing paling sepi ing donya.
      Nanging ing kene sampeyan kudu ngerti manawa ora kabeh gumantung marang karakteristik kinerja kapal selam, profesionalisme tim lan komandhane luwih penting.
  8. yowis
    yowis 19 Juni 2017 13:29
    +1
    Ora bakal ana perang. Prau-prau iki ora bakal perang. Kabeh bakal ala banget.
  9. lawas
    lawas 19 Juni 2017 13:41
    0
    Quote: gratis
    Kita bakal perang nganti pungkasan, sanajan kita ora duwe apa-apa kajaba shovel sapper.

    Armada kapal selam Rusia?
  10. lance
    lance 19 Juni 2017 14:23
    +4
    senjata, ora ketompo carane sampurna, isih ing tangan wong. komandan sing luwih berpengalaman bakal menang.
    1. SergF123
      SergF123 19 Juni 2017 14:52
      +2
      Aku setuju banget, sing duwe kru sing luwih terlatih lan kompeten bakal dadi sing pertama ndeteksi lan ngrusak!
  11. 7 gor
    7 gor 19 Juni 2017 18:27
    +3
    Nah, iki kanggo chatting padha mbuwang artikel nglirik
  12. Wadim12
    Wadim12 19 Juni 2017 21:07
    +1
    Negara-negara kasebut ora dadi negara utama ing jagad iki. Dheweke mlayu saka Olympus. Iksperd-jap utawa sapa iku, ngendi dheweke entuk idea sing Amphora-Irtysh ora tundhuk dandan lan nginggilaken. Senajan, supaya sawetara penonton tenang.
  13. Sergey 777
    Sergey 777 19 Juni 2017 22:41
    +1
    Ana kesalahan ing artikel kasebut lan nggumunake, kanggo artikel tingkat iki ora bisa ditampa.
  14. Victor_B
    Victor_B 20 Juni 2017 04:38
    +1
    Kutipan saka g1washntwn
    Pay ora manungsa waé kanggo NI opuses

    Nanging kita, umume, ora ngrembug artikel ing NI, nanging artikel babagan VO.
    Diselehake - kita ngomong.
  15. kugelblitz
    kugelblitz 20 Juni 2017 06:43
    +1
    Antena ora ala, mesthi, ing Virginia, nanging ing Seawulf luwih adhem. Kasunyatane yaiku paningkatan ukuran antena gumantung saka paningkatan jumlah peralatan analisa, mula mundhak biaya sing cocog karo konsumsi energi. Miturut cara, padha ora sebutno antena sisih Virginia. Dadi miturut GAK, Virginia minangka versi sing dipotong kanthi karakteristik sing suda. Lan bab iku, iku worth ngelingi Skat lawas apik, kang isih cocog, ing Boreas, kaya aku ngerti, padha nggunakake karo peralatan anyar saka Irtysh-Amphora, lan aku ngerti kok. Saiki ing Kulon nyoba ngatasi ambang tambah kerumitan kanthi ngenalake antena sisih konformal lan metode analisis spektrum. Penemu kita Valentin lan Viktor Leksins nyoba ngrusak kompleks Delta-PM, kanthi nggunakake motivasi iki. Kanggo sapa sing menarik kanggo maca lan ngerti apa sing dakkarepake, iki minangka ide sing apik kanthi cara dhewe tinimbang ngrampungake masalah kasebut. Miturut cara, ing "bom oksigen" saka project 212, prinsip persis padha, nanging antena busur neutered lan antena sisih bener duwe nomer andhap asor saka unsur.

    Aku ndhukung kasunyatan sing antena kudu tambah, sumber luwih, iku luwih gampang kanggo proses sinyal. Ing Lada, padha digunakake padha karo Amérika conformal GAK Lyra, saestu ageng kanggo mesin diesel, kang dening cara kena pengaruh konsumsi energi, Ash cetha katon sisih, lan Borey karo lawas wis wong. nanging ora ana gunane slope. Lan sing ngerti kabisan nyata, asring menehi surprises banget karu kaya Pike 671RTM lawas. Aku ora ngandika yen prau Virginia iku ala, ora, padha apik lan paling apik ing sisih kulon, liyane ora cocog kanggo dheweke kaya Inggris, kang sawetara Unit tanpa panyusutan. Iku mung larang banget, supaya padha Cut minangka paling apik, sanajan ndeleng proyektor karo antena kasebar ing kabeh lumahing, sampeyan mikir wow!
    1. Gorbaty
      Gorbaty 20 Juni 2017 07:12
      0
      Kasunyatane yaiku paningkatan ukuran antena gumantung saka paningkatan jumlah peralatan analisa, mula mundhak biaya sing cocog karo konsumsi energi.[i] [/ i]

      Iki soko anyar. Kanggo kapal selam nuklir, konsumsi energi saka HJC ora malah bagian sekedhik saka persen, nanging luwih kurang saka daya saka reaktor. Paling ora kasengsem ing subyek sadurunge nulis iki !!!
      1. kugelblitz
        kugelblitz 20 Juni 2017 07:18
        0
        Aku maringi pitutur sampeyan takon carane akeh masalah dadi panas saka peralatan nimbulaké, utawa sampeyan mikir iku ngginakaken ing petungan? Lan mengaruhi linuwih banget kanti awon. Miturut cara, kanggo mesin diesel konsumsi wis cocog. Aja nulis omong kosong, sampeyan bakal sinau akeh perkara anyar kanggo sampeyan.
        1. Gorbaty
          Gorbaty 20 Juni 2017 09:29
          0
          Hmmmm ..... Pangolahan sinyal saka HAC ora malah 1% saka konsumsi energi saka sistem liyane dadi masalah kanggo kapal selam nuklir .... Kapal selam nuklir kelas Virginia duwe masalah karo peralatan pemanas nalika ing banyu? Aja nggawe komentar bodho lan sampeyan ora bakal diadili.

          Mendaki saking pundi????
          1. kugelblitz
            kugelblitz 20 Juni 2017 11:03
            0
            Ya, ya, kita bakal nyemplungake papan langsung menyang banyu segara !! wassat Utawa luwih apik sijine peralatan AC liyane, Schaub nggero kaya sapi kanggo kabèh akiyan! lol Apa sampeyan bisa ngomong apa wae babagan topik kasebut? (Gaya Klimov-mina)
            1. Gorbaty
              Gorbaty 21 Juni 2017 05:38
              0
              Apa sampeyan duwe teknologi pendinginan elektronik liyane ing arsenal sampeyan kajaba AC lan papan celup ing banyu? Aku weruh ngendi kabeh teknologi ing Ibu karo luminaries kuwi judhul !!
    2. NEXUS
      NEXUS 20. mars 2018 01:58
      +7
      Quote saka kugelblitz
      Antena ora ala, mesthi, ing Virginia, nanging ing Seawulf luwih adhem.

      Mesthi wae, bisa dadi luwih adhem ... nanging mung kabeh telung Volkov sing ditransfer menyang pasukan khusus, dene kapal selam iki ora tau nambani lara bocah. Lan Virginias saka modifikasi paling anyar ora kalah karo Wolves, dene siji lan setengah luwih murah.
  16. sss
    sss 20 Juni 2017 09:54
    +2
    Mbandhingake senjata kasebut minangka tugas sing ora ana gunane. TTX isih ora ana sing ngerti. Kanggo kapentingan, aku ndeleng karakteristik kinerja Ash ing macem-macem sumber terbuka, lan ana bedo ing endi wae. ahli kuwi mung bisa mbandhingaké kendaraan ing tank donya. Ya, lan ana kamenangan gumantung ing skills pamuter.
  17. Drezdenn
    Drezdenn 20 Juni 2017 11:28
    0
    Aku wonder yen komunitas uga nuduhake VO?