Review militèr

"Ksatria" saka gambar kutub

15
Dhaptar kendaraan tempur infanteri sing janjeni - T-15 "Barberry" ing platform "Armata", B-11 adhedhasar kendaraan tempur "Kurganets-25", roda "Boomerang" - diisi ulang karo Arktik "Knight". Iki pembangunan anyar saka Kurgan Machine-Bangunan Plant.


Mesthi, Arktik butuh mesin, "diasah" kanggo kahanan lokal. Yen ing minus 35 derajat engine piston groans, nanging wiwit, ing minus 40 derajat masalah miwiti, banjur ing minus 50 derajat kabeh sistem gagal. Ing Norilsk, frosts kaya ngono ora umum, lan luwih adoh ing sisih lor, kahanan sing luwih angel.

Ing kawitan marketing kothak anget bisa ngatasi masalah, lan ing njaba posisi pertempuran, sampeyan ora bisa mateni engine - iki laku umum saka motorists sipil ing Norilsk padha. Nanging, BMP-2 nganggo 30 liter bahan bakar saben jam, tangki bahan bakar bakal tahan nganti 15 jam operasi terus-terusan. Iki minangka beban lan biaya tambahan kanggo logistik tentara kanthi jalur pasokan sisih lor. Sembarang sabotase mungsuh, wektu tundha pangiriman bahan bakar sajrone patang utawa limang jam - lan umume peralatan klompok perang bakal tangi, adhem lan ora diwiwiti maneh. Kajaba iku, mesin mlaku minangka faktor unmasking.

Formasi tempur kudu otonom lan dicocogake karo kahanan iklim. Lan peralatan ora mung tansah dianggo, nanging uga menehi kahanan nyaman kanggo wong sing layanan wis nggawa menyang ends bumi.

Mesin omnivora

Ing peralatan militer Arktik, mesin lan sasis diutamakake. Persenjataan saiki dirakit dadi modul tempur, lan pilihan bisa wae, gumantung saka kabutuhan. Nanging ing kahanan Arktik, cara kuat karusakan ora bisa nemokake target pantes.

"Ksatria" saka gambar kutub


Tantangan kanggo tentara kita ing kene ora utamane pasukan mungsuh, nanging kahanan lokal sing atos. Arktik ngerti carane mateni, lan kamenangan mangsa ing perang ing tanah kadhemen iki ora gumantung ing kemampuan kanggo èfèktif numpes mungsuh, nanging ing kemampuan kanggo urip ing wengi kutub.

Mulane, pilihan saka mesin turbin gas cukup alam lan desain Knight karo tanduran daya kuwi pratelan kanggo temonan teknologi.

GTE akeh banget, sanajan kanthi ukuran sing padha, kualitase luwih dhuwur tinimbang piston. Ing USSR, kanggo T-80 lan ing Amerika, miturut Abrams M1, pembangkit listrik turbin gas dikembangake. Nanging kanggo kendaraan tempur infanteri, ukurane gedhe banget. Nganti saiki, ora ana sing bisa ngrancang piranti sing bisa pas ing kompartemen mesin kendaraan tempur infanteri lan dilebokake ing produksi massal.

Desainer saka Kaluga Experimental Bureau of Engine Building meh kasil. Mesin sing mung 20 tenaga kuda ora tekan daya minimal sing dibutuhake - 400 "jaran". Insinyur KOMB saiki nyempurnakake turbocharger kanggo entuk paramèter sing ditemtokake.

GTE iku omnivora, bisa mlaku ing bahan bakar apa wae sing bisa digiling dadi bubuk utawa emulsi, malah batu bara, ora kanggo diesel, gas alam utawa lenga bahan bakar. Kanthi garis pasokan sing dawa, kemampuan kanggo ngisi bahan bakar kendaraan tempur infanteri saka tong minyak ing stasiun cuaca kutub regane akeh.

Lan sing paling penting: ing suhu negatif, mesin turbin gas diwiwiti luwih gampang tinimbang mesin piston. Mesthi, minus 60 minangka tes kanggo mekanisme apa wae, nanging mesin turbin gas bakal sukses banget amarga fitur desaine, bantalan rolling luwih gampang dipindhah ing lenga sing kenthel saka frost tinimbang bantalan kosong. Kajaba iku, ing Knight, mesin ora kudu ngengkol kabeh transmisi mung amarga listrik. Miturut cara, iki bakal ngirit bahan bakar. Kajaba iku, prasaja lan dipercaya, sanajan luwih larang tinimbang transmisi tradisional, produksi wis ditetepake.

Kesimpulan: desain katon mestekake - nduweni mesin turbin gas "omnivora" tahan Frost, generator sing feed motor listrik saka trek.

Ing nggoleki awak

Lambung BMP digawe ing Pabrik Mesin-Mesin Kurgan, saengga bisa diarepake yen Knight bakal nampa kelenjar umum karo platform Kurganets-25 utawa malah mbaleni. Nanging, BMP Arktik mung bobote 20 ton, dene Kurganets-25 luwih abot limang ton. Kajaba iku, Arktik mbutuhake mesin sing padha karo desain kendaraan kabeh terrain.



Ing awal 2010s, kendaraan tempur infanteri khusus kanggo garis lintang dhuwur wis digawe. Proyek kasebut diarani "Artik". Padha melu ing Uralvagonzavod, kang digunakake pembangunan saka Vityaz loro-link kendaraan kabeh-terrain. Banjur kabeh diwatesi karo jumlah pendanaan.

Saiki, miturut informasi ing media, keprihatinan Tractor Plants, sing kalebu Pabrik Mesin Bangun Kurgan lan KOMB, wis nemokake dana kanggo riset ilmiah lan desain. Akibaté, kudu katon kendaraan wojo kabeh terrain, diprodhuksi ing loro-link lan versi siji.

Lan ing kene, prospek sing nggumunake bisa mbukak sadurunge pencipta teknologi Arktik.

MTLB minangka conto

MTLB minangka kendharaan kabeh medan kerja tentara sing wis digunakake luwih saka setengah abad. Iku copes karo tugas, nanging kadhangkala ana wektu kanggo ngganti karo teknologi luwih modern. Informasi yen "Ksatria" lagi disiapake tinimbang MTLB wis nyebar luwih saka rong taun. Lan ana alasan kanggo iki - digawe ing versi siji-link, dilengkapi bedhil mesin biasa tinimbang modul pertempuran, mesin bisa dadi traktor lan operator personel ora mung ing sisih lor, nanging uga ing wilayah liyane.

Amarga tren saiki kanggo nggawe platform lan modularitas struktur, angel ngerti carane nggabungake traktor lan kendaraan tempur infanteri ing siji pembangunan. Iki kelas temen beda, lan yen kendaraan tempur infanteri modern perlu waja abot apik, waja lancip-dinding cocok kanggo MTLBs - iku ora ngrancang kanggo nerbitaké traktor ing paprangan.

Yen "Knight" - platform anyar, kang ing mangsa bakal bisa kanggo ngumpul ora mung kendaraan tempur infantri Arktik, nanging uga kabeh-cuaca Traktor kanggo ngganti MTLB, banjur kabeh converges. Saliyane mesin turbin gas, daya sing jelas banget kanggo truk sing bobote kira-kira sepuluh ton.

Nuansa proyek

"Knight" mbok menawa project paling misterius, yen mung amarga pisanan muncul minangka panggantos kanggo traktor MTLB, banjur minangka kendaraan tempur infanteri, nanging karo fitur saka loro-link kendaraan kabeh terrain. Ing media, manticore iki ditampilake lan katon apik banget, nanging nalika dipriksa kanthi tliti, kelangsungane dadi pitakonan.

Kaping pisanan, senadyan kasunyatan manawa MTLB isih kudu diganti karo traktor anyar, ora ana alesan sing jelas kanggo nindakake iki ing wektu sing cendhak. Mesin ngrampungake tugas kasebut, ora mbutuhake akeh, akeh modifikasi digawe ing basis, produksi wis ditetepake kanggo dangu. Opsi demiliterisasi banget dihargai ing sisih lor. Ing pungkasan, yen perlu, MTLB tansah bisa nganyari. Utawa nalika kita nglengkapi maneh tentara karo kendaraan wojo ing platform Armata, kita ngeculake kabeh Boomerangs lan Kurgans, kita uga bisa ngumpul anyar, traktor modern karo Unit diijolke lan desain modul.

Kapindho, Arktik BMP "Knight" katon apik mung ing vakum bundher. Ing kasunyatan, mesin turbin gas cukup angel kanggo njaga. Tuladhane, tank T-80 ditangani dening tim teknisi sing kapisah. Introduksi kendaraan tempur Arktik kanthi mesin turbin gas bakal mbutuhake latihan serius para spesialis, dene perbaikan ing lapangan kasebut mesthine ora mungkin (dadi adil, kudu dikandhakake manawa teknologi mbesuk biasane ora kalebu perbaikan kasebut). . Apa bener?

Katelu, mesin turbin gas T-80 kaping pirang-pirang luwih larang tinimbang pembangkit listrik T-72 sing padha. Ing kasus Knight, ayo nambah transmisi listrik sing larang menyang dhaptar biaya. Akibaté, kita entuk mobil sing rada larang, sing ora bisa dadi platform kanggo kulawarga amarga spesialisasi sing sempit, lan tanpa iki, pangembangan kasebut rada mbantah karo tren sing berkembang menyang modularitas, interchangeability, versatility lan, minangka asil, tabungan.

Proyek "Knight" mesthi ora narik penerus MTLB. Realistis kanggo nyelehake macem-macem gaman ing pangkalane, nanging mesthi ora bakal dadi cradle kulawarga mesin. Nanging bisa dadi BMP sing apik banget kanggo unit Arktik elit. Irit lan larang.

Apa anggaran militer sing dikurangi, ing ngendi 2400 tank T-14, tank TBMP T-15 lan rolas jinis peralatan ing platform Armata bakal "nggantung", durung rampung lan uga banget janji B-10 lan B-11, rampung "sepi?" ” kendaraan roda “Boomerang”?

Biro bangunan mesin eksperimen Kaluga, sing ora kasil berjuang karo utang lan ora mbayar gaji karyawan nganti pirang-pirang sasi, pengin Departemen Pertahanan golek dhuwit. Iki bakal nggawe kahanan sing bener.

Nanging apa "Ksatria" tentara dibutuhake? Wektu bakal ngomong.
Pengarang:
Sumber asli:
http://vpk-news.ru/articles/37212
15 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. kugelblitz
    kugelblitz 17 Juni 2017 07:02
    +7
    Dadi akeh gangguan, nanging ehem, kenapa pre-heater sing kerjane terus-terusan ing sirkuit sistem pendinginan kaya ngono ora dianggep? Sampah iki umure 100 taun nalika nedha awan, malah ngadeg ing truk mbucal, apa maneh peralatan konstruksi sing luwih serius. Ya, GTU iku apik, nanging rodo, kanggo tank utawa kendaraan kabeh-terrain abot dilacak, amarga entri cepet menyang operasi, mesin ingkang ndamel benter cukup kanggo peralatan cahya, lan tank turbin gas Arktik perlu neraka saka mesin ingkang ndamel benter. , uga pembangkit listrik tambahan.
    1. biaya
      biaya 17 Juni 2017 13:33
      +2
      BMP "Ksatria"
      1. Vladimirets
        Vladimirets 17 Juni 2017 16:27
        +2
        Quote: sugih
        BMP "Ksatria"

        Kanggo sisih lor, kecapi sempit, IMHO. opo
      2. Cilik 1
        Cilik 1 17 Juni 2017 16:28
        +2
        BMP "Ksatria"

        Ing foto kasebut, pejuang BMP-3. Kajaba iku, foto kasebut ora bener - dicerminake. Iki gampang dimangerteni saka posisi 2A72 ing sisih kiwa 2A70, nalika ing kasunyatan gun otomatis dumunung ing sisih tengen "kaliber utama" ...
        Foto iki (bebarengan karo judhul, lan iki judhul, dudu teken) nduweni panggonan ing header artikel ing salah sawijining situs. Artikel kasebut kaya-kaya, ora informatif lan cacat. Alamat dilampirake -
        http://xn----btbbfdadcbcr9cwalfbbaa4c3a7co.xn--p1
        ai/%D0%B1%D0%BC%D0%BF-%D1%80%D1%8B%D1%86%D0%B0%D1
        %80%D1%8C-%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0
        %BC%D0%B0%D1%88%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D0%B4-%D0
        %B3%D1%82%D0%B4-%D0%B0%D1%80%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0
        %BA/
  2. Sergey-svs
    Sergey-svs 17 Juni 2017 07:28
    +8
    Senadyan dekade kaping enem MT-LB, dheweke mesthi ora bakal nolak rilis sepuluh taun maneh! Prasaja, dipercaya lan murah - mukjijat lan dudu mobil, durung ana sing nggawe luwih apik! ya
    1. psikopat117
      psikopat117 17 Juni 2017 16:28
      +3
      ya, "Matalyga" kaya senapan serbu Kalashnikov, ing antarane kendaraan sing dilacak. Lan aku mikir, kaya Kalash, dheweke mesthi bakal ngladeni 25 taun maneh!
  3. Gandum
    Gandum 17 Juni 2017 08:17
    +7
    ing kono, kendaraan lapis baja mbutuhake papan sing luwih akeh, volume internal luwih akeh kanggo infantri, mesthine, amarga prajurit nganggo busana kaya boneka nesting ing 100 sandhangan, lan sampeyan ora bisa narik irung metu menyang dalan, BMP-2s menang. t pindhah, soko adhedhasar ksatria
  4. Alexey-74
    Alexey-74 17 Juni 2017 10:12
    +1
    Aku ora kabeh dadi ala .... kompleks industri pertahanan kita wis dikembangake lan ngembangake peralatan khusus khusus kanggo Arktik, mesthine luwih larang, nanging digawe kanggo iki, kanthi nganggep kahanan iklim khusus.
  5. Vladimir Postnikov
    Vladimir Postnikov 18 Juni 2017 01:50
    +3
    Inggih, ing Rusia iku cetha - lagi sawing dhuwit. Lan kenapa mungsuh butuh perang ing Arktik? Ing endi lan kenapa perang ana?
    Negara-negara bakal nyerang Rusia, perang nuklir bakal diwiwiti. Apa Arktik ing kasus iki? Dadi kenapa dheweke butuh?
    Kremlin nganakake histeria Arktik. Kulon meneng babagan perkara iki. Ya, kapal selam dheweke wis suwe ngetok SSBN kita ing Arktik, lan ing jam X dheweke ora bakal nglilani SSBN sisih lor kita menyang Atlantik kanthi gampang. Nanging masalah iki kudu ditanggulangi kanthi cara sing beda. BMP kene? Ing latar mburi tundra beku, kabeh mobil kanthi mesin pembakaran internal "katon". Lan Gusti Allah ngalang-alangi padha mati ing Frost abot. Lan apa babagan latihan karo tenda ing es? Sapa sing arep perang ana ing kana? Siap-siap kanggo Pertempuran Es.
    Aku entuk kesan yen ana wong, kanggo tujuan PR, nggawe crita medeni, banjur dheweke wiwit percaya, lan sawise dheweke wiwit wedi karo dheweke. Lan ana luwih saka cukup wong sing pengin nggawe dhuwit ing wedi.
    1. wuh wuh
      wuh wuh 19 Juni 2017 14:28
      +4
      "Sing wong kanggo tujuan PR teka karo crita medeni" ////

      Sarujuk banget. PR resik. Mbuwang dhuwit larang regane kanggo lengkap
      lan omong kosong mutlak - "pasukan Arktik", tinimbang nandur modal
      ing wilayah kritis: mikro-elektronik militer, komunikasi jaringan,
      GLONASS militèr, UAV, amunisi tliti, pesawat generasi kaping 5.
  6. wuh wuh
    wuh wuh 19 Juni 2017 14:23
    +4
    "Tantangan kanggo tentara kita ing kene utamane ora dibuwang dening pasukan mungsuh, nanging kanthi kahanan lokal sing atos" ///

    Lan ing panggonan liya, lan ing katelu. Pasukan mungsuh ora bakal katon ing kono.
    Kajaba beruang kutub sing luwe.
    Nanging ana akeh dhuwit ekstra ing MO, sampeyan kudu nglampahi ing soko endah. Lan ing ngisor iki conto ing artikel kasebut.
    1. Akuzenka
      Akuzenka 20 Juni 2017 13:22
      +6
      Pancen, kenapa Kementerian Pertahanan Israel mbuwang dhuwit kanggo pangembangan peralatan militer kanggo ara-ara samun. Ora ana siji lan apa-apa, mung wedhi lan watu. Pasukan mungsuh ing ara-ara samun ora ana apa-apa. Takon Menteri Pertahanan sampeyan, njaluk jawaban, tulisake menyang kita, lan kita bakal ngguyu bebarengan karo sampeyan ing tank kosong, kendaraan tempur infanteri lan peralatan liyane sing ora perlu ing kana.
      1. wuh wuh
        wuh wuh 20 Juni 2017 13:47
        +2
        "Kamentrian Pertahanan Israel mbuwang dhuwit kanggo pangembangan peralatan militer kanggo ara-ara samun" ///

        Ora nglampahi. Ora ana teknik khusus kanggo ara-ara samun. Teknik lagi dikembangake
        universal.
        Apa ana mungsuh ing ara-ara samun? : nonton video babagan ISIS ing Suriah utawa Irak.
        Iki minangka gurun pasir ing Timur Tengah.

        Tampilake prajurit mungsuh utawa militan ing Far North.
        Dheweke uga beku ing Rusia tengah (cedhak Moskow), apa Arktik? ngguyu
    2. Falcon5555
      Falcon5555 24 Juni 2017 21:06
      +1
      Pasukan mungsuh ora bakal katon ing kono.

      Yagene ora bakal katon? Ing Perang Donya II, ana perang ing wilayah kulon Murmansk. Raider Jerman mlebu ing Segara Kara. Jerman nyiyapake stasiun cuaca nang endi wae ing pulo-pulo ing Samudra Arktik.
  7. Falcon5555
    Falcon5555 24 Juni 2017 19:46
    +1
    Aku ora ngerti, pre-heaters ora ngidini miwiti mesin diesel ing -60? Tuku Webasto, lan sing. Kabeh padha, padha perlu kanggo dadi panas. Penulis ngomong babagan beban logistik tentara, nanging ora nyatakake yen saka mesin turbin gas sing rakus, dheweke, logistik tentara, kaya prajurit ing nyebrang jarak adoh, ora bakal seneng, nanging sebaliknya - ing rasa sedih sing jero. Masalah liyane babagan kemampuan lintas negara ing Arktik. Butuh ijin lsp. Kepiye carane bisa nyabrang fords kanthi transmisi listrik utawa terjun menyang banyu segara asin - sapa ngerti.