Review militèr

India nawakake produksi F-16

48
Miturut publikasi online "Ngarsane", layanan pers perusahaan Amerika Lockheed Martin kacarita ing kesimpulan saka persetujuan maksud karo Indian Tata Advanced Systems, nyediakake kanggo release F-16 Blok 70 pejuang ing India.




Miturut persetujuan awal, India bisa uga "ngasilake, nggunakake lan ngekspor pesawat F-16 Block 70", sing "saenipun cocog karo kabutuhan Angkatan Udara India" ing pesawat tempur siji-mesin.
Dikarepake yen maksud kasebut diwujudake, pesawat tempur F-16 bakal ngganti pesawat buatan Soviet ing layanan karo Angkatan Udara India.

Kaya sing diumumake ing wulan Maret taun iki, panguwasa India nolak pesenan tambahan kanggo tuku pesawat tempur Rafale Prancis. Ing wektu sing padha, Angkatan Udara negara mbutuhake 42 skuadron, mung 34 ing layanan. Ing 11 saka wong-wong mau, pesawat utama MiG-21, kang tundhuk decommissioning.

Persetujuan iki antarane perusahaan Amerika lan India, ketoke, dimaksudake kanggo mbantu menang tender anyar kanggo tuku pejuang ringan.
48 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Banisher saka Liberoids
    Banisher saka Liberoids 20 Juni 2017 07:43
    +6
    Yankees luwih wangkal, dheweke bakal ngusir kita saka pasar senjata India.
    1. bocah anyar
      bocah anyar 20 Juni 2017 07:50
      +3
      sanajan kita njupuk minimal_ 11 skuadron kang instant21 bakal diganti dening f16, banjur kita wis diantemi.
      1. cat cariper
        cat cariper 20 Juni 2017 08:07
        + 15
        Ya, kita ora duwe pesawat siji-mesin. ora. Kita ora lan ora arep.
        1. bocah anyar
          bocah anyar 20 Juni 2017 08:17
          +7
          carlperpalnt, kasus kondhang. pitakonan iki: kok ora? kok padha ora bisa nemtokke dhewe? ing mratelakake panemume, kanggo patang taun saiki India (yen ora luwih) wis ganti 21 lan pesawat liyane. kita lungo. iku mbokmenawa luwih apik kanggo ngedol su35 lan t50 ing versi asli, tanpa watesan. kita modernize tas kita dhewe karo pasta. kesengsem iku kita ora duwe apa-apa kanggo kurban, utawa kita ing bisnis kebak ah.
          1. cat cariper
            cat cariper 20 Juni 2017 08:34
            +2
            nyoba adol instan nanging mentahan.
          2. cat cariper
            cat cariper 20 Juni 2017 08:36
            +4
            Lan apa tegese nemtokke? iku bisnis. kene usulan digawe lan ora sijine ing pose. iku bakal soko kanggo kurban bakal kurban. nanging yen ora, banjur ora.
            1. bocah anyar
              bocah anyar 20 Juni 2017 08:41
              +3
              meksa ora ateges meksa. iku bakal bisa kanggo nggawe diskon ing "mentah" 35, ing rega pesawat dhewe, utawa pangopènan, sn.
              1. cat cariper
                cat cariper 20 Juni 2017 08:42
                +4
                iku mung siji karo loro mesin antarane kabeh kaping. mentahan loro. ora dites telu. ilang ing saben aspek.
                1. bocah anyar
                  bocah anyar 20 Juni 2017 08:47
                  +4
                  supaya Aku ngomong, kita ilang kanggo Rafal, dening cara karo loro mesin, kita ilang f16 karo siji, kita narik modernisasi karo wong kanggo saperangan. kita asring ilang, lan fads ing "tender" mung fads sing salah siji digatèkaké utawa diganti.
                  1. cat cariper
                    cat cariper 20 Juni 2017 08:53
                    +2
                    Rafal kalah karo awake dhewe yen kelingan kontrake dipotong akeh. f 16 ora ana sing ilang iki mung proposal, banjur awujud artikel. modernisasi iku urusane wong India. padha pengin duwe teknologi sing. apa salahe?)))
                    1. bocah anyar
                      bocah anyar 20 Juni 2017 08:59
                      +4
                      saka kasunyatan sing jumlah rafals dipotong, dryers ora mundhak. Aku setuju, iki persetujuan saka maksud, kanggo saiki. njupuk tembung sandi iku, padha bakal nggawa menyang kontrak tenan. lan modernisasi, biasane wong normal sijine menyang kontrak wis ing wektu Advertisement.
                      1. cat cariper
                        cat cariper 20 Juni 2017 09:00
                        +2
                        dadi sawetara minggu kepungkur dheweke nulis bab sing padha babagan Swedia) apa dheweke uga bakal mungkasi?)))
                      2. Vlad.dening
                        Vlad.dening 22 Juni 2017 10:35
                        0
                        Lan jumlah Dryers durung suda. Produksi sing dilisensi ing India, kaya sing kedadeyan, isih ditindakake.
                        Apa panik?
          3. Young_Komunis
            Young_Komunis 21 Juni 2017 16:55
            +1
            Quote: wong anyar
            kesengsem iku kita ora duwe apa-apa kanggo kurban, utawa kita ing bisnis kebak ah.

            Mung yen Trump minangka pengusaha sing licik, dheweke lunga menyang Arab Saudi lan langsung ngedol senjata kanthi rega $ 110 milyar, lan PDB, jelas, minangka bajingan sing pisanan ngutangi milyaran senjata menyang Venezuela sing beda-beda, lan banjur nulis utange.
        2. tombok
          tombok 20 Juni 2017 10:59
          0
          Kutipan saka: cariperpaint
          Ya, kita ora duwe pesawat siji-mesin. ora. Kita ora lan ora arep.

          Sing penting dudu jumlah mesin, nanging organisasi produksi. Entuk pabrik saka Amerika, lan ninggalake Pakistan tanpa jinis utama pejuang Angkatan Udara, menarik banget kanggo wong India.
          1. Revolver
            Revolver 21 Juni 2017 17:13
            +1
            Lan kepiye carane perakitan pesawat sing digerakake ing India bakal mengaruhi kemampuan Pakistan kanggo tuku F-16 buatan Amerika sing padha? opo
          2. Vlad.dening
            Vlad.dening 22 Juni 2017 10:41
            0
            Nerangake persis carane bakal ninggalake Pakistan, kang wis dawa wis oriented menyang pejuang Cina "tanpa pejuang utama" Utawa apa sampeyan mikir sing Amerika bakal mbubrah baris perakitan pesawat lan produksi spare parts lan nransfer kabeh menyang India? Lan kinerja armada F-16 lan armada operator pejuang iki ing saindenging jagad bakal diwenehake menyang India?
            Sampeyan mikir banget kanggo tutup kasur!
    2. andrey
      andrey 20 Juni 2017 07:52
      +2
      bajingan saka India ... sing licik ... lan bakal ana tarian ing mburi film?
      1. Pakdhe Lee
        Pakdhe Lee 20 Juni 2017 07:57
        +3
        Keane ora bakal! Listrik mati!
      2. JURUSAN
        JURUSAN 20 Juni 2017 08:09
        +5
        Kutipan: Andrey Yurievich
        bajingan saka India ... sing licik ... lan bakal ana tarian ing mburi film?

        Wong-wong Yahudi bakal nari ing pungkasan ... Aku mikir bakal munggah pangkat ing F-35 rauh!
        1. cat cariper
          cat cariper 20 Juni 2017 08:38
          +1
          ora untwist) beda karo wong liya, padha nggoleki kapentingane. teknologi. pengin perakitan ing tanah ing pabrik-pabrik.
          1. JURUSAN
            JURUSAN 20 Juni 2017 15:26
            +4
            Kutipan saka: cariperpaint
            ora untwist) beda karo wong liya, padha nggoleki kapentingane. teknologi. pengin perakitan ing tanah ing pabrik-pabrik.

            hehe...! Aku ora keberatan, nanging wong Arab ... lol
            Lan umume, Palestina nglawan!
    3. Vladimir 38
      Vladimir 38 20 Juni 2017 08:04
      +4
      Quote: Exorcist saka Liberoids
      Yankees luwih wangkal, dheweke bakal ngusir kita saka pasar senjata India.

      Dipindhah, ora pungkasane dicekel. Iki kebijakan ompong kita. Minangka bisa, bebarengan ngembangaken t-50 lan ing wektu sing padha rembugan bab f16. Piye wae, bisnis aneh kita ditindakake.
      1. cat cariper
        cat cariper 20 Juni 2017 08:37
        +1
        padha tuku Rafali lan nonton wong Swedia. iki carane aneh padha.
      2. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 20 Juni 2017 09:13
        +1
        Kutipan: Vladimir 38
        Minangka bisa, bebarengan ngembangaken t-50 lan ing wektu sing padha rembugan bab f16. Piye wae, bisnis aneh kita ditindakake.

        Iki sugih vektor India. Wiwit awal, padha nyoba ora kanggo nyelehake kabeh endhog ing siji basket - minangka asil, padha entuk zoo adil ing angkatan bersenjata.
        Kajaba iku, kita ora duwe tempur cahya siji-mesin.
        1. Vlad.dening
          Vlad.dening 22 Juni 2017 10:46
          0
          Aku bakal weruh kepiye carane ngurutake kebon binatang iki karo China lan Pakistan. Lan ing ngendi dheweke bakal mbukak spare parts, gaman, amunisi lan pesawat nyata nalika kekacoan wiwit.
          Kebon binatang bakal suwene seminggu. Dadi?
      3. Shahno
        Shahno 20 Juni 2017 11:25
        0
        Kayane aku Lockheed duwe multi-move f 35 Trump f16 Indians T 50
        1. JURUSAN
          JURUSAN 20 Juni 2017 15:29
          +4
          Kutipan saka Shahno
          Kayane aku Lockheed duwe multi-move f 35 Trump f16 Indians T 50

          S-700 ing Rusia! Kita bakal mateni kabeh wong .. Lan kita uga ngluncurake satelit!
        2. Johnhr
          Johnhr 21 Juni 2017 00:12
          0
          nanging f-35 ngusapi irung saben wong ngguyu [media=http://https://youtu.be/YeqryYh_yw0]
  2. zivXP
    zivXP 20 Juni 2017 08:11
    0
    Ya, mung wong India njaluk diskon saka Rusia.
  3. wuh wuh
    wuh wuh 20 Juni 2017 08:41
    +3
    Yen Lockheed bisa nandhatangani perjanjian kasebut karo India, mula dheweke -
    jenius finansial! Tambah umur pesawat generasi kaping 4 ing
    kuwi menehi hasil gedhe.
    1. cat cariper
      cat cariper 20 Juni 2017 08:44
      +3
      kickback durung dibatalake)))
      1. Tusv
        Tusv 20 Juni 2017 10:13
        0
        Kutipan saka: cariperpaint
        kickback durung dibatalake)))

        mandeg. We duwe kickbacks, nanging ana pembangunan rampung legal hubungan antar-perusahaan. Lan bakal menarik kanggo ndeleng. Saabians utawa Lockheeds bakal nandur modal luwih akeh ing ekonomi SCO
    2. Deadushka
      Deadushka 20 Juni 2017 09:30
      +5
      Dadi, F-16 ing modifikasi paling anyar - mobil "banget sedhep" lan ora kalah karo "Euro-flyers seger".
    3. Tusv
      Tusv 20 Juni 2017 10:24
      +1
      Kutipan saka: voyaka uh
      Yen Lockheed bisa nandhatangani perjanjian kasebut karo India, mula dheweke -
      jenius finansial!

      Sing mesthi. Umat ​​Hindu nggolek kesempatan kanggo lokalisasi AFAR kanthi cara apa wae, lan ing kene bakal ana gubug rakyat India kanthi milyaran crores.
      1. wuh wuh
        wuh wuh 20 Juni 2017 10:30
        +3
        Lan dheweke kudu cepet-cepet. Wong Tionghoa dilebokake
        pabrik gedhe khusus ing produksi
        unsur AFAR. Kanggo awake dhewe, lan dheweke bakal didol (bisa uga Israel bakal
        tuku saka wong-wong mau, menyang ngendi? - nyimpen).
        Rega barang bakal mudhun saka ewonan dolar nganti atusan.
        AFARs bakal ing sembarang pesawat Cina, paling seedy.
        1. Tusv
          Tusv 20 Juni 2017 10:37
          0
          Kutipan saka: voyaka uh
          Mungkin Israel bakal
          tuku saka wong-wong mau, menyang ngendi? - nyimpen

          Ngliwati wawancara.
          - Kita nggawe komputer. Kita duwe produksi
          - Apa, kabeh digawe ing Rusia?
          - Apa kita ala ulu? Apa sing kita tuku saka China?
    4. tombok
      tombok 20 Juni 2017 11:04
      0
      Kutipan saka: voyaka uh
      Yen Lockheed bisa nandhatangani perjanjian kasebut karo India, mula dheweke -
      jenius finansial! Tambah umur pesawat generasi kaping 4 ing
      kuwi menehi hasil gedhe.

      Aku setuju, iku ora kamungkinan sing apa bakal squeezed metu saka f-16, lan Lockheed duwe favorit anyar - f-35. Siji-sijine pamblokiran bisa dadi Trump, sing ketoke ora seneng Lockheed, lan kabijakan "tuku saka AS" bisa mungkasi transfer jalur produksi F-16. Miturut cara, kita bisa menehi Pakistan MiG-35. Ora mungkin tuku f-16 saka India bakal sumunar))))))).
      1. wuh wuh
        wuh wuh 20 Juni 2017 12:21
        0
        "Pakistan MiG-35. Ora mungkin tuku f-16 saka India bakal sumunar))))))." ///

        Pakistan banget mencorong Cina 5 generasi. "Anggaran" ing F-35.
        Lan iki banget ngganggu wong India. F-16 lagi disiapake minangka "tingkat kapindho".
        1. aliis-M
          aliis-M 21 Juni 2017 13:59
          0
          +1, Pakistan wis rampung ing zona kapentingan Cina
    5. Johnhr
      Johnhr 20 Juni 2017 23:13
      0
      pesawat generasi 4 iki saka segi breo ora beda banget karo pesawat generasi 5
  4. lawas26
    lawas26 20 Juni 2017 08:57
    +2
    Kutipan: Vladimir 38
    Dipindhah, ora pungkasane dicekel. Iki kebijakan ompong kita. Minangka bisa, bebarengan ngembangaken t-50 lan ing wektu sing padha rembugan bab f16. Piye wae, bisnis aneh kita ditindakake.

    Ya, padha biasane. Kita mung njaluk digunakake kanggo kasunyatan sing India wis USSR (Rusia) minangka Supplier utama senjata saka Gusti Allah ngerti kaping. Nanging wektu iku wis liwat. Saiki wong India milih apa sing dikarepake lan istilah apa. Kajaba iku, kita mutusake kanggo macem-macem supplier senjata supaya ora kaiket siji. Pilih saka sawetara kritéria
    1. Waragad
    2. Efisiensi
    3. Kabutuhan

    Punika pitakonan
    Quote: wong anyar
    kok padha ora bisa nemtokke dhewe?

    Lan kepiye sampeyan bisa ngetrapake barang sing ora ana ing negara apa wae, kayata Mongolia lan Ethiopia. lan negara wis cukup maju. Contone, sampeyan pengin tuku prau 10-ton karo siji mesin, lan sampeyan ana prau 25-ton karo loro. Lan nafig sampeyan butuh. Sampeyan tuku khusus kanggo soko, lan ora mung kuwi. Mangkono uga karo India. Iku cocog karo wong-wong mau, contone, sistem pertahanan udara Barak-8 ing syarat-syarat kemampuan interception - padha tuku.

    Dheweke puas karo karakteristik kinerja lan kabijakan rega kanggo pesawat generasi kaping 5 - dheweke melu pangembangan T-50 kita, lan ora tuku F-35 Amerika. Saben uwong mutusake dhewe apa sing dibutuhake. Lan kita, mung miturut pakulinan lawas kita, pracaya yen India biyen tuku saka kita, iku tegese iku wajib kanggo nindakake iku kanggo kuburan saiki.
    1. bocah anyar
      bocah anyar 20 Juni 2017 09:17
      +3
      business_ minangka seni ora kanggo ngedol klien apa sing dikarepake, nanging kanggo nerangake marang klien yen dheweke butuh produk sampeyan lan adol. Aku setuju karo sampeyan yen ekspor pertahanan kita lan kabeh biro desain nimbang India metu saka inersia. saka kene kabeh alangan, kita ora tau siap, kita tansah ngadhepi kasunyatan, kita telat reaksi.
      1. Kapten Pushkin
        Kapten Pushkin 20 Juni 2017 12:52
        +2
        Ayo, wiwit taun 60-an, wong India wis nyetel syarat dhewe nalika tuku senjata.
        Contone, ing negara kita, ngetutake Amerika, dheweke wiwit mbusak bedhil sing dibangun saka pejuang lan ngalih menyang outboard.
        Wong India ora gelem njupuk MiG-21 tanpa bedhil. Kanggo wong-wong mau, padha nggawe modifikasi saka MiG-21FL karo bedhil lan India tuku. Banjur kabeh MiG-21 sabanjure nganggo bedhil. Miturut cara, Amerika banjur mbalekake meriam sing dibangun menyang pejuang lan ora ngupayakake omong kosong iki nganggo meriam gantung kaya kita.
      2. Vlad.dening
        Vlad.dening 22 Juni 2017 12:27
        0
        Sampeyan lan mbah putri ing pasar, sampeyan bakal nindakake "bisnis".
  5. tlahuicol
    tlahuicol 20 Juni 2017 09:12
    0
    Lockheed wedi marang Saab
  6. bocah anyar
    bocah anyar 20 Juni 2017 09:12
    +2
    carlperpalnt, nyuwun pangapunten, apa Swedia mlebu memorandum saka maksud? (lan Swedia ora bakal poke, grip ora padha).
  7. Deadushka
    Deadushka 20 Juni 2017 09:33
    +5
    Akeh sing nganyarke produksi lawas utawa nerusake maneh.
    Mung sawetara sing dipilih duwe item anyar, lan ana sawetara.
    Ing cahya iki, F-35 bisa uga ana ing "coklat". opo