Review militèr

Rakitan bahan bakar Rusia lagi dituku kanggo pembangkit listrik tenaga nuklir Amerika

100
Oleg Grigoriev, wakil presiden perusahaan TVEL Rusia, nuduhake informasi sing ora dikarepake karo media saiki. Kanggo referensi: perusahaan TVEL melu produksi rakitan bahan bakar kanggo reaktor nuklir kanggo pembangkit listrik tenaga nuklir versi konstruksi Soviet / Rusia.

Miturut Oleg Grigoriev, rakitan bahan bakar buatan Rusia bakal disedhiyakake menyang salah sawijining pembangkit listrik nuklir Amerika. Kanggo iki, perlu kanggo njaluk persetujuan saka panguwasa Amerika.

Kacathet yen kontrak antarane TVEL lan Amerika wis ditandatangani. Saka statement Oleg Grigoriev, sing dikutip RIA News:
Kontrak operasi pilot wis ditandatangani karo salah sawijining operator Amerika, lan kita bakal nyedhiyakake kaset uji TVS-Kvadrat ing taun 2019.


Rakitan bahan bakar Rusia lagi dituku kanggo pembangkit listrik tenaga nuklir Amerika


Kapentingan ing operasi rakitan bahan bakar Rusia ing NPP Amerika amarga Amerika Serikat dhewe ngakoni efisiensi kurang saka kaset buatan AS dibandhingake karo kaset Rusia. Kajaba iku, rakitan bahan bakar Amerika ora duwe operasi sing dipercaya. Iki bubar akeh bingung wakil saka pembangkit listrik tenaga nuklir Amerika, nanging ora mengaruhi kepinginan ajeg Ukraina kanggo mindhah reaktor pembangkit listrik tenaga nuklir menyang rakitan bahan bakar Amerika.

Perlu dicathet yen ing taun-taun pungkasan ing negara-negara sing beda-beda ing donya (saka Jepang nganti Prancis) sawetara pembangkit listrik tenaga nuklir sing beroperasi ing unsur bahan bakar Amerika wis bener-bener dirusak. Iki nyebabake kasunyatan manawa pabrikan kaset Amerika kanggo pembangkit listrik tenaga nuklir ngalami kerugian sing signifikan. Akeh perusahaan layanan ing Amerika Serikat ngliwati proses bangkrut kabeh.

Pitakonan penting babagan latar mburi iki yaiku: kita kerep ngrembug babagan incompatibility saka reaktor Soviet / Rusia kanggo bahan bakar Westinghouse, nanging carane kompatibel rakitan bahan bakar TVEL karo reaktor "arsitektur" Amerika ing kasunyatan?
Foto sing digunakake:
https://www.seogan.ru
100 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Tartar
    Tartar 20 Juni 2017 15:41
    +2
    Apa ora pen dosia ngremehake ing bidang atom tentrem?
    1. biaya
      biaya 20 Juni 2017 15:45
      + 14
      Rakitan bahan bakar Rusia lagi dituku kanggo pembangkit listrik tenaga nuklir Amerika

      Nanging babagan sanksi? Lan counter-sanksi kita? Apa kita pengin entuk luwih akeh jeneg supaya bisa nandur modal maneh ing obligasi pemerintah AS?
      1. neri73-r
        neri73-r 20 Juni 2017 15:55
        + 22
        Quote: sugih
        Rakitan bahan bakar Rusia lagi dituku kanggo pembangkit listrik tenaga nuklir Amerika

        Nanging babagan sanksi? Lan counter-sanksi kita? Apa kita pengin entuk luwih akeh jeneg supaya bisa nandur modal maneh ing obligasi pemerintah AS?

        Iku ora bab dhuwit, kita kudu urgent lan ing salawas-lawase sijine wong ing majelis kita, iki pisanan, lan banjur ing atom tentrem kita, Schaub banjur ora twitch !!! Langkah pisanan wis ditindakake dening Putin nalika perjanjian uranium ditundha! The GREAT Anglo-Saxon ora duwe teknologi kuwi! hi Lan ketoke ora bakal!
        1. Zibelew
          Zibelew 20 Juni 2017 16:08
          +9
          Kutipan saka: neri73-r
          kita kudu cepet lan ing salawas-lawase sijine iku ing kumpulan kita

          jarum atom. TVEL kanggo pisanan wiwit nyediakake rakitan uji TVS-Kvadrat (TVS-K) kanggo reaktor gaya Barat ing taun 2014.
          1. Vladimir16
            Vladimir16 20 Juni 2017 16:46
            + 10
            Kutipan saka: neri73-r
            kita kudu cepet-cepet lan ing salawas-lawase dilebokake ing majelis kita, iki pisanan, banjur ...

            trus nyembur mereka... wassat
            1. Inok10
              Inok10 20 Juni 2017 21:41
              +4
              Kutipan: Vladimir16
              trus nyembur mereka...

              ... ah, maksude? ... Rosatom, liwat sawijining "Putri" nduweni pertambangan uranium ing Amerika Serikat ... saka sing uranium ing kita perusahaan kanggo wong-wong mau pembangkit listrik tenaga nuklir dheweke bensin... dadi endi jarume? ... sapa sing bisa ngira? ... nglirik ... thanks kanggo HEU-LEU, kita disimpen industri pengayaan lan angsal kanggo akun sing teknologi kritis penting "unboosting", lan malah amarga "buntut" ... topik punika Komplek, nanging wis urusan karo ing Internet luwih saka sapisan ... nelusuri lan deleng ... sampurna analisa Zapolsky .. . nglirik
          2. sabakina
            sabakina 20 Juni 2017 22:25
            +3
            Yen ora ana sing njeblug wiwit 2014, mula kabeh apik. Nanging, umume, dadi misteri kanggoku kepiye cara kerja reaktor nuklir ....
            1. Viktor Kurganov
              Viktor Kurganov 20 Juni 2017 22:55
              +3
              Kutipan saka: sabakina
              Yen ora ana sing njeblug wiwit 2014, mula kabeh apik. Nanging, umume, dadi misteri kanggoku kepiye cara kerja reaktor nuklir ....

              U-u-u-u-u-u. Kaya iki.
            2. inti
              inti 21 Juni 2017 09:08
              0
              iku mung boiler uap gedhe. mung panas ora njaba, nanging njero :)
              1. Felix99
                Felix99 21 Juni 2017 12:03
                +1
                Samovar! Simbol nasional kita!
            3. vfwfr
              vfwfr 24 Juni 2017 21:09
              0
              "" carane reaktor nuklir bisa ... "" Yen banget figuratively ..: saucepan gedhe karo tutup tightly ditutup. Kanthi banyu sing diisi kanthi kondisional, dadi panas --- uap katon, nanging uap kudu pindhah menyang endi wae .. (supaya ora kedadeyan kaya ing Chernobyl) .. Mulane, kita nggawe bolongan sadurunge .. banjur nggawe tabung. (kita kudu ngarahake uap iki nang endi wae). Lan kita ngarahake uap iki liwat pipa menyang TURBINE (kipas (kira-kira)) Lan turbin kasebut langsung disambungake menyang GENERATOR ELEKTRIK ... )
          3. Igor V
            Igor V 20 Juni 2017 22:38
            0
            Jujur, nalika maca jeneng "TVS-Kvadrat", aku yakin manawa majelis kasebut bentuke silinder, nalika kita nelpon peralatan kasebut kanthi jeneng sing tepat! Lan saiki aku weruh - lan bebener iku kothak, wow. opo
            1. Viktor Kurganov
              Viktor Kurganov 20 Juni 2017 22:57
              +1
              Kutipan: Igor V
              Jujur, nalika maca jeneng "TVS-Kvadrat", aku yakin manawa majelis kasebut bentuke silinder, nalika kita nelpon peralatan kasebut kanthi jeneng sing tepat! Lan saiki aku weruh - lan bebener iku kothak, wow. opo

              Kanggo rakitan bunder, kahanan reaksi lan kahanan pendinginan ing unsur bahan bakar sing beda-beda (nang, ing pinggiran beda banget).
      2. Syurik70
        Syurik70 20 Juni 2017 15:55
        + 27
        Ora jelas cara kerjane. Mesin roket Rusia RD-180 diarani paling gampang ... Lan Amerika ora bisa mbaleni. TVEL Rusia sing paling gampang (tablet ing tabung). Amerika ora bisa mbaleni. Kesederhanaan Rusia sing ora bisa ditebak...
        - Dina iki kita nemokake klompok turis Rusia sing ilang ing alas Tahiti, kabeh wong urip lan sehat!
        - Kepiye sampeyan bisa nindakake iki, amarga padha nggoleki luwih saka setahun?
        - Kita nemokake dheweke kanthi ngipat-ipati parrots!
        1. Deadushka
          Deadushka 20 Juni 2017 17:09
          +9
          Kanthi TVEL duwe alasan sing beda.
          Dheweke duwe "karusakan ing lemari" .... secara harfiah lan kiasan.
        2. Svarog51
          Svarog51 20 Juni 2017 18:22
          + 17
          Alexander, minangka salah siji wong wicaksana biyen ngomong: - Iku gampang kanggo nindakake perkara rumit, nanging angel kanggo nindakake prasaja. hi
        3. Viktor Kurganov
          Viktor Kurganov 20 Juni 2017 20:26
          +5
          Quote: Shurik70
          Ora jelas cara kerjane. Mesin roket Rusia RD-180 diarani paling gampang ... Lan Amerika ora bisa mbaleni. TVEL Rusia sing paling gampang (tablet ing tabung). Amerika ora bisa mbaleni. Kesederhanaan Rusia sing ora bisa ditebak...
          - Dina iki kita nemokake klompok turis Rusia sing ilang ing alas Tahiti, kabeh wong urip lan sehat!
          - Kepiye sampeyan bisa nindakake iki, amarga padha nggoleki luwih saka setahun?
          - Kita nemokake dheweke kanthi ngipat-ipati parrots!

          Minangka desainer karo seprapat saka abad saka pengalaman karya, Aku bakal ngomong iku gampang kanggo nggawe mesin Komplek. Nanging prasaja iku angel banget.
          1. Orionvit
            Orionvit 20 Juni 2017 21:08
            +3
            Kutipan saka Viktor Kurganov
            mesin Komplek gampang kanggo nggawe. Nanging prasaja iku angel banget.

            Iki minangka inti saka sekolah teknik Soviet. Yaiku, golek solusi sing gampang banget kanggo masalah kasebut.
            1. Victor Dubovitsky
              Victor Dubovitsky 24 Juni 2017 23:07
              +1
              Kutipan saka Orionvit
              Kutipan saka Viktor Kurganov
              mesin Komplek gampang kanggo nggawe. Nanging prasaja iku angel banget.

              Iki minangka inti saka sekolah teknik Soviet. Yaiku, golek solusi sing gampang banget kanggo masalah kasebut.

              Sembarang sekolah nindakake samubarang kanthi tumindak lan cara sing umum. Kasunyatane yaiku pitungan paling gampang sing kasedhiya kanggo bocah sekolah mbuktekake manawa prekara-prekara sing sederhana sing kalebu bagean sing cilik luwih dipercaya tinimbang jumlah sing akeh. Ing kahanan liyane padha.
              Kasunyatane yaiku reliabilitas dianggep minangka multiplikasi saka linuwih kabeh komponen. Luwih tepate, kemungkinan operasi tanpa gagal. Saka satus bagean kanthi kemungkinan 0,9, kita tikel kaping satus kanthi 0,9, kita entuk ..... Yen ana 1000 bagean, banjur ..... Apa sampeyan ngerti?
        4. Setra
          Setra 20 Juni 2017 23:27
          0
          Quote: Shurik70
          Mesin roket Rusia RD-180 diarani paling gampang ... Lan Amerika ora bisa mbaleni.

          Teknologi produksi nozzle mesin roket kaya bilah turbin kanggo mesin jet - conto teknologi dhuwur, lan ing kene Rusia luwih dhisik tinimbang liyane.
      3. Komentar wis dibusak.
      4. luwih rata
        luwih rata 20 Juni 2017 16:54
        0
        Ing kene kita kudu ngelingi direktur Rosneft, Sechin, sing nyatakake yen perusahaan nindakake kegiatane mung kanggo kepentingan perusahaan lan kepentingane metu saka politik, mula sanksi ngalang-alangi perkembangan hubungan bisnis. GDP uga ngomong babagan iki.
        Punika.
      5. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 20 Juni 2017 17:11
        +9
        Quote: sugih
        Nanging babagan sanksi? Lan counter-sanksi kita? Apa kita pengin entuk luwih akeh jeneg supaya bisa nandur modal maneh ing obligasi pemerintah AS?

        Ora. Iki minangka langkah liya kanggo ngrusak industri nuklir Amerika. Sing pertama mogok nuklir ditrapake ing industri pengayaan AS - Prajanjian HEU-LEU mungkasi rencana kanggo transisi lengkap menyang centrifuges.
      6. Fei_Wong
        Fei_Wong 20 Juni 2017 18:02
        +2
        Aku bisa kelingan sejarah, Mbalik ing awal 30s, USSR ora diakoni minangka negara saka Murrika lan misi diplomatik. kontrak, nanging ing wektu sing padha, Amtorg kita ana ing ayunan lengkap ana, concluding tawaran ing sumber saka macem-macem peralatan (nganti T1 Cunningham tank lan Christie tank). Politik iku politik, lan untung iku untung. Lan kasur dheweke ora pengin ilang. Utamané yen padha bisa menehi adoh sethitik dening break tag rega jaran, utawa kosok balene, ndarbeni soko sing padha dhewe durung bisa nindakake (RD-180, hello! Apa durung dileksanakake sanksi kanggo sampeyan?). Christie, Nanging, ana pangecualian cilik. Aku bisa menehi pranala menyang artikelku, kok.
      7. Charik
        Charik 20 Juni 2017 18:27
        0
        tomat, kontra-sanksi minangka sawetara jinis kompot - dijupuk saka irung lan diolesake ing kertas, ora ana dhuwit nanging sampeyan terus, dipotong dadi rereget, diturunake, Zhirik pungkasane ujar sampeyan. kudu ndhelikake kabeh supaya ora ana sing ngerti carane lan ngendi
      8. ando_bor
        ando_bor 20 Juni 2017 19:39
        0
        Quote: sugih
        Nanging apa bab sanksi?

        Apa sampeyan ndeleng wong-wong mau ing wong? - lagi maca? Utawa ing paling mbayangno?
      9. Setra
        Setra 20 Juni 2017 23:21
        0
        Quote: sugih
        Nanging apa bab sanksi? Lan counter-sanksi kita?

        Sanksi minangka cara kanggo nglanggar aturan WTO.
      10. Ahli teknologi
        Ahli teknologi 21 Juni 2017 04:46
        0
        Apa sampeyan mangu-mangu?
    2. _Ugene_
      _Ugene_ 20 Juni 2017 16:30
      +6
      ing bidang atom tentrem, Amerika Serikat wis suwe ketinggalan, dheweke dhewe ngakoni iki
    3. Tusv
      Tusv 20 Juni 2017 16:52
      0
      Kutipan saka tartar
      Apa ora pen dosia ngremehake ing bidang atom tentrem?

      Saiki mung Fsevroot lan Eropa
    4. Deadushka
      Deadushka 20 Juni 2017 17:07
      +8
      Kutipan saka tartar
      Apa ora pen dosia ngremehake ing bidang atom tentrem?

      Lan iki dudu warta, dheweke dhewe wis bola-bali nyatakake iki. Banget rajin nyuda produksi lan program pengayaan sawise "kamenangan" liwat USSR lan Rusia.
      Kajaba iku, dheweke ora duwe kemampuan kanggo nganyari stok nuklir kanggo tentara.
      Kurang kapasitas lan sumber daya.
    5. sgazeev
      sgazeev 20 Juni 2017 17:57
      +1
      Kutipan saka tartar
      Apa ora pen dosia ngremehake ing bidang atom tentrem?

      Lan kebangkrutan rembulan minangka impen. Kesalahpahaman iki ora tau dadi kekuwatan putih. Kaya sing dikandhakake wong Cina, pemilik Alibaba, mesin cetak lan Silicon Valley tetep ana ing AS.
      1. Setra
        Setra 20 Juni 2017 23:31
        0
        Kutipan saka: sgazeev
        Lan ndharat rembulan minangka impen.

        Teknologi kasebut uga ilang, saiki Amerika ora bisa mbaleni.
        Kutipan saka: sgazeev
        Amerika Serikat tetep mesin cetak lan Silicon Valley.

        Silicon Valley ora unik, lan uga mesin.
        1. Vadim237
          Vadim237 20 Juni 2017 23:52
          +1
          "Teknologi kasebut uga ilang, saiki Amerika ora bisa mbaleni maneh." Ing endi padha ilang? Setaun mengko, dheweke bakal mabur roket super-heavy anyar kanthi kapasitas 130 ton, lan ing Musk iki bakal ngluncurake siji sing abot saka 63 ton, padha nindakake mesin sing padha lan malah nggawe anyar - narik kawigaten para pedagang pribadi. Minangka rod bahan bakar, padha bisa maneh dijupuk munggah dening pedagang pribadi, minangka kedaden ing sektor angkasa, lan program anyar kanggo 230 milyar kanggo modernisasi potensial nuklir ora bakal ninggalake karya iki tanpa dhuwit.
          1. mega proyek
            mega proyek 21 Juni 2017 19:17
            +1
            Liberal kaya sampeyan kaya "urya-patriot" - kita bakal duwe, kita bakal mbangun, sing ora ana analog ing donya, lsp. basa
            Topeng kasebut minangka PR lan ora liya, prestasi "dheweke" minangka karya ALL NASA, dening personel NASA, ing stand lan laboratorium lan teknologi NASA. Malah banjur, para ahli terus ora percaya yen dheweke bisa ngapusi Fisika !! Kanggo rumus miturut kang roket mabur saka katon Mask wis ora diganti bab peduli, ana apa-apa gaib ing roket kang, lan mesin piyambak ing roket minangka kuna minangka gofno saka Mammoth! Dheweke isih (mungkin) ndharat ing rembulan ing mesin kasebut. Ya, ya, iki minangka "sapu" saka mesin kanggo modul keturunan program Apollo belay
            Lan miturut TVES, sampeyan mung ora ngira sing sebaliknya ngguyu iku "privatisasi" industri pengayaan AS ing Clintons sing ngrusak industri pengayaan!! Lan - ing ROOT, ora taun, oculars saka budget rubles Amérika dibuwang metu ora menehi raos sembarang. Saking sedhih, kasur dibayari marang wong Eropa lan keprihatinan dheweke mbangun "pabrik lilin" cilik. Nanging sing lucu yaiku wong Eropa ora tau nggawe uranium kelas senjata, saka tembung - Pancen. Sing, carane kasur bakal nggawe isi kanggo warheads anyar (lan padha ora pracaya - bajingan "rots" kaya sawetara jenis keju) ora dingerteni.
            Ing kasunyatan, artikel sedhela dituduhake, nanging ora nandheske - sadurunge, Rosatom didol mung "pengayaan" (nalika, mesthi, profiting uga), nanging banjur kasur piyambak "panggang" tablet lan digawe kumpulan, nanging saiki - kita ateges "mateni" perantara liyane! Kasunyatan iku ing AS kabeh pembangkit listrik tenaga nuklir pribadi belay lan mesthi, sing nduweni ing bolt nguripake kepinginan saka "Westinghouse" kanggo awis ing ngecor saka uranium Russian, utamané wiwit kita ana luwih murah !! ngguyu ngguyu Ing kene "tangan jujur ​​pasar" geter, langsung "lali" tembung Patriotisme. basa lan eagerly nyedhaki kita. apik
          2. Victor Dubovitsky
            Victor Dubovitsky 24 Juni 2017 23:21
            +1
            Kutipan: Vadim237
            "Teknologi kasebut uga ilang, saiki Amerika ora bisa mbaleni maneh." Ing endi padha ilang? Setaun mengko, dheweke bakal mabur roket super-heavy anyar kanthi kapasitas 130 ton, lan ing Musk iki bakal ngluncurake siji sing abot saka 63 ton, padha nindakake mesin sing padha lan malah nggawe anyar - narik kawigaten para pedagang pribadi. Minangka rod bahan bakar, padha bisa maneh dijupuk munggah dening pedagang pribadi, minangka kedaden ing sektor angkasa, lan program anyar kanggo 230 milyar kanggo modernisasi potensial nuklir ora bakal ninggalake karya iki tanpa dhuwit.

            Tulis bungah babagan PLANS. Iku cukup kanggo wong aneh. Wong normal nulis babagan ACHIEVED.
    6. HEATHER
      HEATHER 21 Juni 2017 19:25
      +4
      Ora dadi warta anyar TVEL wis nyediakake majelis kasur kanggo sawetara taun saiki. Padha wis dites lan dileksanakake. apik kanggo kita Yen kita mbangun majelis kanggo reaktor pisanan, banjur padha bakal muter soko karo Ukraina cepet utawa mengko. Sampeyan bisa guyon karo VVER padha Nanging ora kabeh wektu.
  2. pjastolov
    pjastolov 20 Juni 2017 15:45
    +7
    Pitakonan penting babagan latar mburi iki yaiku: kita kerep ngrembug babagan incompatibility saka reaktor Soviet / Rusia kanggo bahan bakar Westinghouse, nanging carane kompatibel rakitan bahan bakar TVEL karo reaktor "arsitektur" Amerika ing kasunyatan?
    nanging iki pitakonan, lan kesimpulan tabet dhewe, kang tegese padha kompatibel hi
    1. Tartar
      Tartar 20 Juni 2017 15:50
      +9
      Kita ngasilake rong jinis TVEL. Bener miturut standar kita lan miturut Amerika bubar nguwasani.
    2. cniza
      cniza 20 Juni 2017 15:50
      +3
      Ana ing endi-endi, campur rasan, rasan-rasan ora kandha.
    3. Gary Zucker
      Gary Zucker 20 Juni 2017 16:40
      +7
      Ya, mung ana kompatibilitas siji-arah. TVEL bisa nindakake ing tingkat dhewe lan coarsen kanggo kelas Westinghouse. Nanging Westinghouse ora duwe budaya teknologi sing cukup kanggo tingkat TVEL.
      1. bk316
        bk316 20 Juni 2017 18:36
        +3
        Inggih, mung ana kompatibilitas siji-arah

        Ora bisa, padha temen beda, contone, ing bagean saka wangun beda.
        Mung setahun utawa 2 kepungkur, kita nguwasani standar.
        1. Orionvit
          Orionvit 20 Juni 2017 21:18
          0
          Aku kaget karo obsequiousness budak-eksekutif Ukraina ing prakara loading bahan bakar Amerika menyang reaktor Soviet. Dene pranyata negara-negara ngalih menyang Rusia. Nanging insinyur nuklir dudu wong bodho. Paling kamungkinan, petani Ukrainia bodho politik, ora ngerti bab peduli ing fisika atom, bend sadurunge pemilik. Lan "Westinghouse" kayane wis ora ana maneh.
          1. bk316
            bk316 21 Juni 2017 11:34
            +2
            Sawise kabeh, insinyur nuklir dudu wong bodho.

            Awit aku bakal ngomong sethithik babagan subyek - rahasia iku prasaja.
            Insinyure ora nindakake apa-apa. Saka tembung ing kabeh.
      2. mega proyek
        mega proyek 21 Juni 2017 19:27
        +1
        Nyuwun pangapunten, nanging sampeyan nulis - bodho !! Apa sih "siji" utawa loro-lorone? Titik ing kene yaiku anané otak lan peralatan. Yaiku, nalika "vestinghouse" nampa GOST kanggo majelis kita, bali ing Republik Ceko sadurunge runtuh USSR. Iku metu saka srakah - padha nyoba impudently, iku ora bisa metu bab peduli lan isih ora bisa. Ing Rusia, durung suwe, dheweke nemtokake tugas kasebut - dheweke nampa "GOST" lan, sawise nganalisa kemampuan kita, dheweke nggawe Teknologi kanggo peralatan KITA sing bakal digawe miturut syarat. Nanging banjur kita "pikir maneh" lan karo bantuan saka setengah liter lan kuwi lan ibu ngguyu kasur TVES sing luwih apik (kotak) !! Sing, iku - meets syarat ing syarat-syarat wangun lan kabeh liya, nanging (!!!) - uga ngluwihi 10-12% ing kobong bahan bakar. Yaiku, ngasilake luwih akeh saka volume sing padha! apik "Kucing (Westinghouse) ngandika myfk lan calmed mudhun, kelangan karo hektar sanksi - ora ana apa-apa, nanging ora tawaran nuklir utawa papan sing sanksi diijini (amarga loot saka lanang tartamtu) !!
    4. Felix99
      Felix99 21 Juni 2017 12:06
      0
      Majelis sing dikembangake khusus sing kompatibel karo reaktor lan disertifikasi
  3. ADMA_RUS
    ADMA_RUS 20 Juni 2017 15:45
    +1
    Kabeh iki pitenah lan pitenah!
    AS minangka negara sing paling maju kanthi teknologi!
    1. 210okv
      210okv 20 Juni 2017 15:50
      +2
      Ya, iku! Mung palsu. Nanging, Westinghouse bangkrut..
      Kutipan: ADMA_RUS
      Kabeh iki pitenah lan pitenah!
      AS minangka negara sing paling maju kanthi teknologi!
      1. Vadim237
        Vadim237 20 Juni 2017 23:55
        0
        "Nanging, Westinghouse bangkrut .." Kantor anyar bisa uga katon ing panggonane - Lockheed Martin sing padha, sing ing 2023 ngancam nggawe reaktor termonuklir industri. Panggonan suci ora bakal kosong, ana 100 reaktor nuklir ing AS lan kabeh wong butuh bahan bakar.
        1. Victor Dubovitsky
          Victor Dubovitsky 24 Juni 2017 23:24
          +1
          Kutipan: Vadim237
          "Nanging, Westinghouse bangkrut .." Kantor anyar bisa uga katon ing panggonane - Lockheed Martin sing padha, sing ing 2023 ngancam nggawe reaktor termonuklir industri. Panggonan suci ora bakal kosong, ana 100 reaktor nuklir ing AS lan kabeh wong butuh bahan bakar.

          Sing utama ora wedi. Dheweke wis ngancam bakal mbangun termonuklir sajrone taun 30. Bisa uga katon, nanging paling ora.
    2. pjastolov
      pjastolov 20 Juni 2017 16:08
      +9
      Ing tanggal 27 Maret, dikenal yen ing dina pungkasan wulan kasebut, proses kebangkrutan Westinghouse bakal diluncurake. Informasi iki bisa uga ora nggawe akeh kesan. Mesthi, merek Amerika iki ora populer kaya Levi's, Ford utawa Tide, nanging ora ana gunane kanggo promosi. Produk Westinghouse Electric sacara strategis penting, padha nemtokake vektor kanggo pangembangan industri paling penting ing negara - energi, lan bisa uga mengaruhi dalan politik ing pirang-pirang negara. Perusahaan mrodhuksi reaktor nuklir, bahan bakar kanggo wong-wong mau lan akeh produk teknologi dhuwur sing gegandhengan. Saiki wis bangkrut, lan iki bakal nyebabake akibat sing serius, ora bisa diprediksi.
      1. Vlad.dening
        Vlad.dening 20 Juni 2017 17:30
        +2
        Iki uga palsu. Peretas Rusia ganas. Miturut pesenan pribadi Putin!
        Mung wae Westinghouse kesel karo "superioritas" lan mutusake kanggo ngaso.
        Lan supaya bisa nggawe pembangkit listrik tenaga nuklir ing rembulan. Mesin kanggo roket super abot wis ana ing dalan ...
        Lan, apa sampeyan ngomong babagan bledosan, babagan kebakaran sajrone tes?
        ... Iki uga palsu. Peretas Rusia ganas. Ing instruksi pribadi Putin!...
  4. Smog
    Smog 20 Juni 2017 15:46
    +4
    Apa sing bisa dakkandhakake, mung iki:
    Kita uga nggawe roket
    Lan diblokir Yenisei
    Lan uga ing lapangan ballet
    Kita luwih maju, ujarku, kabeh planet.
  5. Guru
    Guru 20 Juni 2017 15:46
    +1
    Napa ngirim rakitan bahan bakar kita? Utawa, kanggo bebener, padha mutusaké sing Yankees bakal disdain plagiarism!
    1. DOKTER ZLO
      DOKTER ZLO 20 Juni 2017 15:58
      +8
      Quote: Guru
      Napa ngirim rakitan bahan bakar kita? Utawa, kanggo bebener, padha mutusaké sing Yankees bakal disdain plagiarism!

      Amerika Serikat rangking pisanan ing donya babagan jumlah pembangkit listrik tenaga nuklir, yen majelis kita nuduhake kompatibilitas sing apik sajrone operasi, mula Rosatom (mikirake Federasi Rusia) bakal bisa digunakake kanthi apik, kaya ngono, majelis kita bakal digunakake. ing Iran lan Amerika Serikat, nasibe wong jahat ...
      1. Muwka
        Muwka 20 Juni 2017 16:07
        +6
        Kajaba iku, Amerika Serikat bakal gumantung energi marang kita. Lan iki kelangan banget.
        1. Setra
          Setra 20 Juni 2017 23:35
          0
          Kutipan saka Muvka
          Kajaba iku, Amerika Serikat bakal gumantung energi marang kita. Lan iki kelangan banget.

          Ketergantungan iku gotong royong, aku ora ngerti sehat apa ora.
          1. DOKTER ZLO
            DOKTER ZLO 21 Juni 2017 00:04
            +1
            Kutipan saka Setra
            Kutipan saka Muvka
            Kajaba iku, Amerika Serikat bakal gumantung energi marang kita. Lan iki kelangan banget.

            Ketergantungan iku gotong royong, aku ora ngerti sehat apa ora.

            Apa sampeyan bisa njlentrehake babagan katergantungan energi Federasi Rusia ing Amerika Serikat? Aja ngomong, saiki anggota forum bakal lungguh kanthi nyaman ing sofa karo kripik lan bir ...
          2. Victor Dubovitsky
            Victor Dubovitsky 24 Juni 2017 23:27
            +1
            Kutipan saka Setra
            Kutipan saka Muvka
            Kajaba iku, Amerika Serikat bakal gumantung energi marang kita. Lan iki kelangan banget.

            Ketergantungan iku gotong royong, aku ora ngerti sehat apa ora.

            Lan kepiye kita gumantung ing industri nuklir?
      2. Smog
        Smog 20 Juni 2017 16:53
        +7
        Kutipan saka DOKTOR ZLO
        majelis kita ing Iran lan ing AS bakal digunakake, nasibe wong jahat ...

        Lan mung bangga lan mandhiri bakal tuku majelis kita liwat SGA lan squeal ing saben pojok sing padha energi independen saka Rusia.
        1. DOKTER ZLO
          DOKTER ZLO 20 Juni 2017 17:10
          +3
          Kutipan: Smog
          Kutipan saka DOKTOR ZLO
          majelis kita ing Iran lan ing AS bakal digunakake, nasibe wong jahat ...

          Lan mung bangga lan mandhiri bakal tuku majelis kita liwat SGA lan squeal ing saben pojok sing padha energi independen saka Rusia.

          Iku dosa kanggo ngguyu ... nanging apa jenis dhuwit bakal padha tuku?

          Rungokno wong lanang, sakdurunge mangan turu ojo nyawang....
          1. Smog
            Smog 20 Juni 2017 17:27
            +7
            Kutipan saka DOKTOR ZLO
            lan apa sing bakal padha tuku?

            Dadi utangan dijaluk, liyane. Vaseline ing alun-alun mbokmenawa durung rampung. Senajan, minangka wong Chelyabinsk atos ngomong -
    2. Viktor Kurganov
      Viktor Kurganov 20 Juni 2017 23:08
      +2
      Quote: Guru
      Napa ngirim rakitan bahan bakar kita? Utawa, kanggo bebener, padha mutusaké sing Yankees bakal disdain plagiarism!

      Sampeyan ora bakal please. We ngedol apa-apa, mung lenga lan gas - ala. Tingkat cilik saka pangentukan valuta asing. Kita mutusake kanggo adol peralatan sing larang banget - ala ....
      Ya, mung kanggo ngrusak industri nuklir, pancen perlu kanggo nyedhiyakake bahan bakar nuklir.

      Babagan plagiat. Kanggo nguwasani rod bahan bakar palsu, dheweke kudu ngrusak industri lan nggawe peralatan, nguwasani produksi bahan, logam, teknologi, lan liya-liyane.

      Bagian saka bahan bakar nuklir kita ing donya arang banget. Nang endi wae watara 14-20%. Nanging ana pangarep-arep kanggo nambah.
  6. 210okv
    210okv 20 Juni 2017 15:47
    +6
    Aku kaget ... Mungkin iku langkah angel.
    1. Paranoid50
      Paranoid50 20 Juni 2017 16:01
      +4
      Kutipan: 210 okv
      Lumantar tumindak pakdhe belang?

      Lan pakdhe apik banget ... lan abang ya Ing kana, layanan perantara bakal luwih larang tinimbang barang. Ing ngendi dhuwite, Galya? ... Iki minangka "probe" kanggo kasur. Padha koyone duwe "The Zrada" ing "atom tentrem". Nanging, tren yaiku mesin roket, TVEL ... Bodho mikir apa maneh sing dibutuhake ... belay
      1. Ace Tamborin
        Ace Tamborin 20 Juni 2017 16:04
        0
        Kanthi medeni aku mbayangno akeh wanita Afrika-Amerika ing Leningradka ....
      2. bk316
        bk316 20 Juni 2017 18:43
        +4
        Pancen angel mikir apa maneh sing dibutuhake.

        Kaget, pangembang prosesor.
        1. sgapich
          sgapich 20 Juni 2017 20:24
          0
          Kutipan saka: bk316
          Kaget, pangembang prosesor.


          Bakal akeh kompetisi karo wong India)))
          1. Setra
            Setra 20 Juni 2017 23:38
            0
            Kutipan saka sgapich
            Bakal akeh kompetisi karo wong India)))

            India ngembangaken prosesor arsitektur asli?
            1. DOKTER ZLO
              DOKTER ZLO 21 Juni 2017 00:08
              0
              Kutipan saka Setra
              India ngembangaken prosesor arsitektur asli?

              Apa sampeyan mikir yen dheweke mung bisa nggawe kalkulator teknik?
              1. bk316
                bk316 21 Juni 2017 11:40
                +2
                Apa sampeyan mikir yen dheweke mung bisa nggawe kalkulator teknik?

                Aku elinga soko saka ndhuwur sirah, Aku ora ngelingi pembangunan Indian arsitektur siji, sanajan ana akeh spesialis Indian ing tingkat ngisor.
    2. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 20 Juni 2017 17:14
      +5
      Kutipan: 210 okv
      Mungkin iki langkah sing angel, lan iki mung pasokan liwat perantara kanggo pembangkit listrik tenaga nuklir Ukraina ...

      Kanggo wektu sing suwe, xoxly bakal nyurung TVEL kothak menyang saluran bunder / heksagonal ...
      1. bk316
        bk316 20 Juni 2017 18:38
        +2
        Kanggo wektu sing suwe, xoxly bakal nyurung TVEL kothak menyang saluran bunder / heksagonal ...

        Lha ora siram, digebugi nganggo palu. keprungu
        Sawise kabeh, padha wis kejiret wedges ing majelis.
  7. APASUS
    APASUS 20 Juni 2017 15:53
    +1
    Ana sing gegandhengan karo Processing uranium, Amerika ora bisa ndandani utawa mung ora pengin nandur modal dhuwit ageng kanggo miwiti maneh, nanging sing Pitakonan iku mesthi menarik ing syarat-syarat pasar kita wis dijupuk maneh ing Eropah Wétan. arep menyang ngendi para pemilik pembangkit listrik tenaga nuklir saiki? Bisa uga ana redistribusi pasar, nanging produksi bahan bakar, dudu oven kentang, triliun dolar lan taun-taun konstruksi. kanggo ngomong apa-apa, mung ana Badan Tenaga Atom sing kudu diatasi, lan iki CIA lan SES ing siji botol!
    1. mega proyek
      mega proyek 21 Juni 2017 19:43
      +1
      Dear, vestimus saka kahanan kasebut yaiku RosAtom bakal mbujuk, lan kasur dhewe apik Lelucon kabeh yaiku yen kasur wis nandur modal dhuwit kanggo nggawe kaya tanduran pengayaan uranium "centrifuge". Asil - sawetara kacilakan lan pangenalan FULL saka kasekengan kanggo nggawe pabrik Processing centrifuge ngguyu ngguyu Lan yen kasur ora dituku ing Rusia, mula ora bakal ana apa-apa sing bisa ditindakake ing pembangkit listrik tenaga nuklir sajrone 2-3 taun, lan iki meh 37% saka industri energi AS. Ing kene sampeyan ora bisa nyingkirake crita apa wae babagan "intrik Putin", amarga wong Amerika sing gemuk kudu lungguh ing ngarep TV kerja lan mangan hamburger "enak", lan ora keluwen nganggo garpu ing sangisore tembok Gedung Putih! ! ngguyu
  8. Insinyur-sapper
    Insinyur-sapper 20 Juni 2017 16:16
    +2
    Aku metu saka topik ... Apa "bahan bakar" sing dienggo bakal bali maneh? Mungkin iki trik? nglirik
    1. Camel
      Camel 20 Juni 2017 17:14
      +4
      Yen ana persetujuan pasokan standar, mula ora mung bakal bali, nanging uga kanggo dhuwit tambahan. Lan siji-sijine negara ing donya sing bisa nggunakake SNF yaiku Rusia. nglirik
    2. mega proyek
      mega proyek 21 Juni 2017 19:45
      0
      Ora, ora bakal bali, ana, miturut persetujuan, Rusia ora adol Uranium, nanging pangolahan! aran Lan saiki uga sethitik "saben bab cilik" menyang ngendi iki "uranium diproses" bakal rammed. apik
      Lan apa kasur bakal nindakake karo sawise apa metu masalah saka "India Amérika", padha ora ngganggu kita Sheriff ing kabeh.
  9. ngudud
    ngudud 20 Juni 2017 16:28
    +1
    Lha, ora tenan, negara iku pom bensin, artine tukang ngumpul BBM, ya.
    1. sabakina
      sabakina 20 Juni 2017 22:41
      +4
      Quote: Rokok
      Lha, ora tenan, negara iku pom bensin, artine tukang ngumpul BBM, ya.

      Ya, lan uga winder, knitter, fuller .... Umume, kita nyeret sapa wae sing dikarepake! nglirik
  10. Machete
    Machete 20 Juni 2017 16:41
    +1
    Amerika banjur bakal drive ukram ing prices exorbitant, carane aku bisa bantuan?
    1. MAK
      MAK 20 Juni 2017 16:55
      +3
      Ora bakal bisa. Majelis alun-alun arep menyang Amerika, lan majelis heksagonal ing pembangkit listrik tenaga nuklir Soviet. Tanggi, mesthi, bisa mikir kanggo ngowahi karo file. Nanging muga-muga dheweke ora ala.
  11. penembake gunung
    penembake gunung 20 Juni 2017 16:55
    +3
    Babagan negara pom bensin. Ternyata lucu ... Lan babagan panyimpenan cadangan emas ing tagihan treasury AI, kita bisa ngomong ing ngisor iki. Iku ZVR! Yaiku cadangan devisa. Ing endi bisa disimpen kanthi aman? Ing kertas saka 100 ijo? Ing bank-bank Swiss - karo tingkat negatif? Ing saham perusahaan sing ana saiki, lan sesuk - zilch? The Fed terus ngunggahake tarif - ngasilake obligasi GROW. Ing kene, kira-kira, kita duwe cadangan emas 400 milyar - saben taun, 5 lard tuwuh, kaya-kaya saka grumbulan. Dheweke bakal ngunggahake tarif dadi 2% - bakal dadi 8.
    Cadangan iki dudu anggaran, ora mung bisa DISTRIBUSI ing bentuk tunjangan lan pensiun - iki ora bakal nyebabake inflasi.
    1. Muwka
      Muwka 20 Juni 2017 20:41
      +1
      meh 20% iki emas. Senajan 3 taun kepungkur emas ana 10%.
    2. mega proyek
      mega proyek 21 Juni 2017 19:47
      +2
      Apa aku bisa takon sampeyan pitakonan "bodho" - mesthine negara ekonomi paling kuat yaiku Amerika Serikat, dadi apa cadangane? basa ngguyu
      Nanging kanthi serius, sampeyan ora perlu numpuk rampokan ANA - nanging INVESTASI !! Apa kita duwe keluwihan pabrik, pembangkit listrik, rumah sakit utawa dalan sing apik ing Rusia? Iku Rusia lan sampeyan kudu nandur modal! apik
  12. pafegosoff
    pafegosoff 20 Juni 2017 17:33
    +1
    Isih bakal! Amerika ngisi 50% kothak karo uranium Rusia, sing dadi pimpinan mutlak ing pasar U-235 donya...
    Nanging, Ostretsov nduweni informasi sing menarik babagan akeh misteri atom ...
  13. alien308
    alien308 20 Juni 2017 19:20
    +1
    TVEL Rusia tradisional duwe cangkang sing luwih kenthel, linuwih lan ekonomi sing luwih elek. Nanging, nalika tuku majelis ing Rusia langsung, bisa dadi luwih nguntungake amarga regane. Masalah kapindho yaiku manajemen sampah. Umume kasus, negara sing nyedhiyakake ngumpulake sampah. AS duwe masalah gedhe babagan panyimpenan sampah. Pamrentah ngumpulake dhuwit (dofiga) saka operator pembangkit listrik tenaga nuklir, nanging ora mbangun fasilitas panyimpenan.
    1. sabakina
      sabakina 20 Juni 2017 22:44
      +4
      Ya, ing ara-ara samun Nevada pancen ora ana papan kanggo nyelehake fasilitas panyimpenan, kabeh wis dibangun karo omah elit ....
      1. Setra
        Setra 20 Juni 2017 23:41
        +1
        Kutipan saka: sabakina
        Ya, ing ara-ara samun Nevada pancen ora ana papan kanggo nyelehake fasilitas panyimpenan, kabeh wis dibangun karo omah elit ....

        Amerika bakal nyimpen OAT ing fasilitas panyimpenan sing ora ana, lan Rusia bakal sijine maneh menyang industri nuklir.
    2. mega proyek
      mega proyek 21 Juni 2017 19:50
      0
      Lan Rusia-Ora adol uranium!! Rusia adol - Pengolahan uranium (Amerika), ya, ya, iki toling uranium (iki skema), nanging saiki wis rada "dibungkus kanthi apik" aran Dadi kasur minangka uranium sing digunakake - ing ngendi dheweke nyimpen.
  14. Bronevic
    Bronevic 20 Juni 2017 19:45
    +1
    Ya, dheweke bakal tuku saiki, ndeleng kepiye kahanane, lan bakal ngasilake sing padha kanggo negara-negara pasca-Soviet. Mung sepisan maneh dheweke pengin njupuk papan ing pasar.
    1. K-50
      K-50 20 Juni 2017 20:36
      +4
      Kutipan saka Armored
      Ya, dheweke bakal tuku saiki, ndeleng kepiye kahanane, lan bakal ngasilake sing padha kanggo negara-negara pasca-Soviet.

      Mesthi wae. Mung teknologi sing bakal digawe kira-kira rong puluh taun lan carane bakal nggawe langsung.
  15. K-50
    K-50 20 Juni 2017 20:34
    +3
    Rakitan bahan bakar buatan Rusia bakal disedhiyakake menyang salah sawijining pembangkit listrik tenaga nuklir Amerika.

    Ora ana sing nggumunake. Nyuwun
    Rusia minangka negara stasiun gas. Delengen, malah pembangkit listrik tenaga nuklir kita ngisi bahan bakar. sedulur
  16. Charonda
    Charonda 20 Juni 2017 20:39
    +1
    Paling kamungkinan, Amerika Serikat tuku bahan bakar iki kanggo Ukraina, kang reaktor dibangun kanggo iku.
    1. DOKTER ZLO
      DOKTER ZLO 20 Juni 2017 22:04
      0
      Kayane bener, nanging EU sing miskin mlebu, amarga dosa ...
  17. abrakadabre
    abrakadabre 20 Juni 2017 22:12
    0
    Kanggo iki, perlu kanggo njaluk persetujuan saka panguwasa Amerika.
    Kacathet yen kontrak antarane TVEL lan Amerika wis ditandatangani.
    Iku bakal perlu ing kontrak kuwi karo negara iki kanggo sijine 100% prabayar minangka titik pisanan lan nemtokake.
  18. sabakina
    sabakina 20 Juni 2017 22:22
    +3
    Pitakonan penting babagan latar mburi iki yaiku: kita kerep ngrembug babagan incompatibility saka reaktor Soviet / Rusia kanggo bahan bakar Westinghouse, nanging carane kompatibel rakitan bahan bakar TVEL karo reaktor "arsitektur" Amerika ing kasunyatan?
    Ora ana sing nggumunake. Ora ana sing ngerti basa Rusia, nanging kabeh wong ngerti. Mangkono uga karo TVEL ...
  19. 72jora72
    72jora72 21 Juni 2017 02:47
    0
    Kutipan saka: sabakina
    carane reaktor nuklir bisa

    ...... iki samovar gedhe sing overheats banyu dadi uap.
  20. mabuk
    mabuk 21 Juni 2017 06:11
    0
    Bubar, aku mung ndeleng artikel sing kaset kita cocok kanggo pembangkit listrik tenaga nuklir Amerika, nanging kasete ora cocok kanggo kita. Kita mung butuh owah-owahan sethithik lan sawise iku bakal siap digunakake ing pembangkit listrik tenaga nuklir Amerika (sajatine, ing ngendi wae "kotak" saka westinghouse digunakake sadurunge)
  21. Zaurbek
    Zaurbek 21 Juni 2017 08:05
    0
    Umumé, nalika Westinghouse nggawe kanggo unsur bahan bakar kita, iku banget ala, nanging nalika kita nggawe unsur bahan bakar kothak, iku apik? Nanging aku tansah kanggo kita...!
  22. Deadushka
    Deadushka 21 Juni 2017 09:23
    +5
    Iki dikenal babagan rencana AS lan Co kanggo NPP Ukrainia sanajan sadurunge lan nalika wiwitan "zavorushka" ing pinggiran.
    Lan massa wong mbuktekake yen dheweke ora bakal sukses ... "grenade kasebut salah desain."
    Py-Sy: kaya sing dingerteni babagan pambangunan pangkalan pasokan ing Crimea, babagan transportasi sampah (saka pembangkit listrik tenaga nuklir lan kotoran liyane) menyang kuburan ing pinggiran, babagan ekspor lemah ireng, penyitaan industri (tuku utawa sijine wong), etc. lsp.