Review militèr

Apa ana "pendulum"? Shooting taktis ing NKVD

95
Mbokmenawa saben wong sing wis kesengsem wiwit cilik gaman, ngerti buku "The Moment of Truth". Maca babagan Kapten Tamantsev, sing njupuk kanthi akurat saka tangan loro lan ngayunake pendulum, ora bisa dipercaya manawa ora ana instruksi utawa buku teks babagan seni unik iki.


Nalika nerangake teknik "tembak taktis" jaman Soviet, ora ana kompromi. Sawetara ujar manawa ora ana teknisi, kabeh "profesional bersenjata" nembak telung ronde saben taun saka PM lan ora liya. Lan mesthi, sadurunge wiwitan taun XNUMX-an, ora ana cara latihan.

Klompok kapindho, jumlah anggota sing suda saben taun, ujar sebaliknya - ana cara, nanging ing judhul, ana uga wong, nanging rahasia. Lan padha gampang dodged peluru, lan murub masterfully ing gaya Macedonian, lan banjur Khrushchev purges, stagnasi Brezhnev, perestroika Gorbachev, nineties, lan ing pungkasan "badut iki karo shooting praktis" pungkasanipun nggawa kabeh seni kanggo apa-apa.

Salajengipun, rembugan asring diterusake ing urat sing isih ana kesempatan kanggo nguri-uri seni kuno, mula yen sampeyan tuku bukuku / mlebu kursus, aku bakal ngandhani kabeh rahasia seni kuno sing dilestarekake. KGB ninja.

Andrey Sh., instruktur sing apik banget, penembake sing apik lan profesional sejati ing lapangan, paling apik nggambarake kahanan saiki:
"Dene legenda babagan pendulum ... aku ngobrol karo akeh wong sing weruh wong sing bisa ngayun pendulum. Nanging ing uripku ora tau ngobrol karo wong sing bisa ngayun pendulum dhewe. Mula, apa ana wong sing nindakake. apa tenan? Mungkin, mungkin. Nanging aku ora weruh wong-wong mau. Aku mung weruh wong sing weruh wong ngayun pendulum."

Begjanipun, isih ana sing bisa ngomong kabeh ing wong pisanan. Kanthi wawancara karo wong kaya ngono, aku pengin miwiti nggoleki bebener babagan masalah iki.

Shooting kanthi kacepetan dhuwur, nganggur, shooting Macedonia, reload taktis, shoothouses, CQB, shooting swara lan lampu kilat lan liya-liyane. Kabeh iki uga dikenal dening perwira tentara, kang menang paling elek crita perang.

- Mangga ngomong, ngendi sampeyan ngawula, carane kelas ing latihan senjata api?

Ing taun 1950, aku njabat ing kapisah tank brigade ing Alytus, Lithuania, lan karo kita ing Komplek padha, ing kutha padha, ana unit NKVD, Kamentrian Internal Affairs, utawa rodo, banjur perang karo "sadulur alas".

Aku kudu ngomong yen wektu iki detasemen gedhe saka sedulur alas wis dibubarake, nanging isih akeh kelompok cilik.

Lan asring banget nalika verifikasi ing wayah sore, kita krungu carane pawai pemakaman dimainake ing tetanggan kita - dheweke ngubur wong lanang sing tiwas sajrone bentrokan kasebut. Lan kita mesthi duwe sawetara kompetisi karo dheweke lan liya-liyane. Lan salah sawijining jinis kompetisi kasebut yaiku lomba shooting.

Aku kudu ngomong sing peculiarity wektu iku kabeh komandan platoon, minangka aturan, letnan senior. Sing, iki wong-wong sing perang ing 44-45. Lan padha duwe pengalaman akeh ing gelut ing dalan: ing omah, ing jero ruangan, ing koridor, ing tangga, lan liya-liyane.

Iki penting banget, amarga jelas yen tentara mundur, kabeh jinis tembakan kasebut ora perlu. Nanging nalika kita maju, liwat kutha-kutha, kabutuhan langsung muncul. Kabutuhan iku tansah nuwuhake sawetara perkara, lan ora maca buku pelajaran, instruksi, lan liya-liyane.

Ana sing sadurunge, ora ana sadurunge - kita ora ngerti apa-apa. We ngerti apa kita ngerti. Lan wiwit kita saingan kabeh wektu, kita padha melu program kira-kira padha karo wong lanang saka brigade tetanggan.

Olah raga sing sepisanan diarani wesi. Iku kasusun ing kasunyatan sing padha menehi sampeyan ... Saiki aku wis ora malah katon gedhe-gedhe kuwi ngendi wae liya ... A dibalèkaké deso wesi cast-wesi. Pira bobote, aku ora ngerti, nanging ora kurang saka 5-6 kilogram. Lan kudu sinau carane nyekel kaya iki (mulet tangane) utawa ing lengen setengah mbengkongaken supaya tangan ora gumeter. Banjur, nalika kabeh dadi luwih rumit, latihan iki isih dadi pusat. Supaya tangan ora kedher. Sing pisanan lan paling penting.

Kapindho ana apa kita disebut ... Iki kabeh jeneng sejatine sifate kondisional. We disebut gilingan. Kita duwe papan kanggo njupuk, jarak tembak, yaiku selokan sing mudhun ... We ditarik metu karo buldoser. Dipungkasi karo tembok earthen. Lan ana tembok sing niru omah rong lantai. Kira-kira 4 jendhela ing lantai siji, 4 jendhela ing lantai loro.

Lan ing mburi kasebut diselehake sing diarani "gilingan". Ana turntable, lan ana target ing macem-macem tingkat lading. Kajaba iku, target sing nggambarake target sirah. Sing, iki temenan sing mungsuh ora nyusup metu kanggo sampeyan kaya target wutah liwat jendhela, nanging nang endi wae saka sudhut jendhela nindakake geni ngarahke. Blades ana ing tingkat sing beda supaya target bisa katon ing lantai siji lan ing lantai loro.

(We rembugan desain target ing rinci sawise Interview. Mill punika, lagi ngomong saiki, "Texas star", karo target karton tinimbang piring logam, kang mbatalake mimpin lan ngijini sampeyan kanggo milih kacepetan tampilan. mung ora ngadeg kanthi terbuka, nanging dumunung ing mburi alangan, nuduhake target ing jendhela sajrone sawetara detik. - cathetan penulis).

Apa ana "pendulum"? Shooting taktis ing NKVD
nyetel iku ing gerakan, carane iku rampung?

Banjur kabeh rampung mung kanthi bantuan tali. Prajurit lungguh ing tutup alamiah.
Latihan iki ditujokake kanggo ngembangake kacepetan geni. Kaya ing biathlon modern, bedane mung ing biathlon sampeyan duwe target stasioner sing tetep ing siji baris, nanging ing kene target bisa katon ing endi wae.

Kanggo wiwitan, mung katon, ngomong, nang endi wae ing lantai loro, jendhela kapindho ing sisih tengen. Wektu kanggo dijupuk dirilis adhedhasar suwene iku bakal njupuk kanggo mungsuh biasa kanggo njupuk ing sampeyan. Dadi kira-kira detik. Inggih, ing kawitan, mesthi, iku sethitik liyane, banjur suda lan suda.

Banjur rong tokoh bisa katon, ing lantai siji lan ing lantai loro, ing wektu sing beda-beda utawa ing wektu sing padha, lan kudu duwe wektu kanggo nembak loro, maneh, ing wektu sing cendhak banget. Iku salah siji saka latihan utama.

Nanging tahap katelu wis paling angel, nalika apa sing disebut "menembak ing arah" wis digarap. Yen kita njupuk analog, mesthine sing paling cedhak yaiku golf. Amarga nalika sampeyan ndeleng carane pemain golf saka kadohan saka telung puluh utawa patang puluh meter drive werni iki menyang bolongan sethitik luwih gedhe tinimbang endhog, iki pangembangan pakulinan saka njupuk ing arah, sing, sampeyan visual tarik garis iki lan mekaten.

Lan ana akeh preliminary kabeh jinis latihan. Ing wayahe, nalika ana tokoh, lan iki wis digawa metu ing target wutah, iku perlu kanggo poke ing driji. Pancen persis. Alami, kabeh iki dicenthang. Banjur sampeyan miwiti njupuk.

Kasunyatane manawa sing diarani "wesi" iki nindakake siji perkara sing penting banget ... Nalika sampeyan wis entuk TT ing tangan sampeyan, lan tembak kasebut, minangka aturan, saka TT. Petugas, minangka aturan, isih duwe sawetara Walthers, parabellum saka perang ...

lan produksi manca. Lan duwe gegaman tansah motivasi kanggo olahraga karo. [/i]

Nanging minangka aturan, kompetisi dianakake ing TT. Sawise wesi, TT umume kena nganggo wulu. Lan tugas iki kanggo nyinkronake pandeleng lan arah tangan. Kaya ing golf. Iki minangka bagian sing paling angel. Yen, kaya sing dikandhakake, plastisitas diwenehake marang sampeyan, iki ing kene, mula langsung dadi ... Ora diwenehi - mula aku ora ngerti, bisa uga yen sampeyan latihan nganti suwe, lan bakal bisa ditindakake. Iki minangka arah sing penting banget.
Banjur latihan kapisah yaiku ngobahake macem-macem target

- Carane iku rampung?

Aku bakal nerangake. Iki uga lair ora saka fiksi, nanging saka kabutuhan. Kasunyatan bilih Alytus, ing ngendi permusuhan iki ditindakake, yaiku alas, iki Neman. Lan ing alas ing ngarep sampeyan kabeh wektu ana batang wit. Lan supaya ora "mangle kayu", kaya sing biasa kita ucapake, kita dilatih.

Apa wit? Gerakan kasebut dipérang dadi "bingkai". Pita obah kasebut digawe, ing ngendi ana spasi ing antarane saben "pigura". Lan target, kaya wong mlaku liwat alas. Lan jarak antarane pigura mung siji utawa rong detik, iku kanthi simulasi shooting ing alas.

(Desain kompleks iki uga dibahas kanthi rinci. Tembok dibangun sing misahake penembake saka conveyor kanthi target obah. Ana bagean sing mbukak ing tembok sing penembake bisa ndeleng target sing obah sajrone detik utawa loro lan Iki niru tampilan target nalika mlaku ing antarane wit-witan. Arah lan kacepetan target saya ganti. Desain dhasar sing ora mbutuhake pendanaan anggaran lan program sing ditargetake negara. Nanging, aku durung weruh kompleks kasebut ing negara kita - cathetan penulis)

Lan kanthi cara sing padha, kira-kira dipraktikake, utamane penting kanggo wong lanang, njupuk kuping. Ayo umpamane kasus kasebut kedadeyan ing wayah wengi utawa, ujar, ing cache.

Apa maneh kangelan ing kono - sawetara sedulur alas iki, ing wayah awan padha mluku, nyebar, nyusoni sapi, lan liya-liyane, lan ing wayah bengi padha narik Schmeisers, metu menyang dalan gedhe lan ndandani sundel ing kana.

Lan wong lanang personel utama, sing mimpin, padha ing caches. Lan caches minangka sistem dugout sing dibangun kaya trenches, kanthi zigzag, lan ana sawetara struktur lemah tengah. Dheweke mung bisa ditemokake kanthi bantuan asu. Lan supaya iku perlu kanggo sinau carane operate ing peteng. Lan iki uga gampang banget kanggo nindakake. Yaiku, ing kamar sing peteng, kayata ing blumbang. Ing macem-macem papan ing tembok dugout iki, target wutah diselehake, lan komplong, botol, apa wae digantung ... Lan padha kabeh iki tali lan liya-liyane.

Lan nalika sampeyan mlebu ing kamar peteng iki, lan mripatmu wis wiwit digunakake kanggo sethitik, swara iki keprungu nang endi wae ing sisih, lan sampeyan kudu langsung njupuk. Iki uga minangka latihan sing angel banget, sampeyan kudu nemtokake sumber swara kanthi akurat. Iki dianggep salah siji sing paling angel.

Sawise kabeh, carane padha perang ing caches iki ... Nalika padha nemu lawang ngisor, inlet, lan padha tansah ketemu stopkontak, amarga tansah ana kabèh sistem. Padha mbukak lawang ngisor, mbuwang granat anti-tank ana, lan ing wayahe ana wong mlumpat ana karo PPSh, tansah karo majalah disk gedhe, utawa mung karo rem tangan Degtyarev, kaya sing, karo disk lan murub, tanpa looking. ngendi wae. Iki ngidini wong liya kanggo boot menyang panggonan sing padha, menyang guo, lan supaya padha liwat pesawat sawise pesawat, iki zigzags. Banjur liyane ...

Umumé, ana sawetara cara liyane - flare lan liya-liyane. Dadi, iki cara kerjane.

Nanging tengah, kaya sing dakkira, ing kasus iki ana rong perkara: njupuk arah - sinkronisasi gerakan mata lan gerakan tangan, yaiku, nalika sampeyan ndeleng lan sampeyan bisa langsung njupuk. Sampeyan ora perlu ndeleng, banjur miwiti ngarahake, ora ana sing bakal menehi wektu kanggo iki. Alamiah, amarga sing njupuk sampeyan ing gunpoint - ora bakal ngenteni. Lan kaloro - njupuk dening kuping, menyang cahya.

Aku kudu ngomong sing jinis shooting iki ora kasedhiya ing ngendi wae ing standar kompetisi, amarga ana latihan normal, kaya ing standar TRP: ngadeg, lying, kneeling, lan ing. Nanging para perwira lan umume sing melu kompetisi iki, mung ngremehake jinis shooting iki, dheweke percaya yen iki kanggo sing nembak (ngguyu).

Nanging kaya iki ... Soko sing mengaruhi kehormatan profesional.

Aku mbaleni - kabeh iki ora saka maca sawetara instruksi, instruksi, iki dikembangaké dening laku banget perang ing kahanan khusus. Banjur, nalika sampeyan ora duwe kesempatan kanggo ngarahake, ora ana apa-apa.
Mesthine, loro-lorone njupuk swara lan njupuk ing wayah wengi - luwih seneng mesin otomatis, nanging ora PPSh, gedhe banget, kanthi kothak sehat iki, lan, miturut pendapatku, dheweke diarani PP ...

- PPP, wesi kaya ngono?

Ya wesi, nganggo bokong lempitan karo majalah carob.


Sudaev submachine gun (PPS) digunakake kanggo murub ing swara lan cahya

Iku trep, kita banjur nganggo boots tarpaulin, lan ora iki boots creaky, lan iku bisa kanggo ngisi sungu menyang ndhuwur. Lan iku entheng dibandhingake karo PPSh. Lan menehi kesempatan kanggo maneuver cepet.

Nanging ing kene njupuk target, lan apa sing disenengi ing film nalika sampeyan njupuk saka ngisor sikut. Ing mburi sampeyan padha bengok-bengok "Stop! Ngangkat tangan!" lan sampeyan miwiti obah, iku kaya ngangkat tangan lan ing wektu sing "bang" njupuk saka ing lengen - iki mung pistol, mesthi, amarga karo bedhil mesin ora ana siji bakal menehi kesempatan kanggo nguripake watara.

Latihan sing dakkandhakake yaiku tes utama.
Punika ingkang kula eling.

- Dadi latihan iki "Mill" lan "Shooting ing arah" bener, bener?

Ya.
Crita sing apik banget, matur nuwun. Saiki aku arep takon sawetara pitakonan, sawetara sing wis dijawab, nanging aku bakal mbaleni dhewe.

- Dadi, taun layanan, banjur sawise kabeh telung taun njabat? Saka 1950 nganti 1953?

ya wis. Nanging wis ing mangsa panas 1951 masalah karo sedulur alas iki ditanggulangi. Amarga wektu iku peternakan iki wiwit mapan, nyatane padha nindakake kolektivisasi. Ing negara kita, collectivization wis digawa metu ing basis saka liquidation saka kulaks, lan ana, ing basis saka liquidation saka sedulur alas. Dheweke mapan maneh, langsung nggawe regu wong ...

Ing asas, masalah wis ditanggulangi, lan kita ditransfer menyang panggonan liyane, utamané, aku ditransfer kanggo Kazan.

- Sampeyan duwe brigade tank, lan unit sampeyan ora melu tumindak kasebut?

Ora. Miturut cara, sedulur alas mbedakake iki banget. Yen ana mburu wong-wong saka brigade tetanggan lan malah ora bisa nyedhaki kawat barbed, amarga bisa langsung entuk peluru ing bathuk, banjur padha ora ndemek kita.
Ana kasus, mesthi, para perwira kita tindak menyang omah sing diarani perwira ing kutha Alytus dhewe lan njupuk sawetara penembak mesin sing ngiringi dheweke. Lan ing sawijining dina, salah sawijining perwira kita tiba ing mburi lan ing peteng kapal tanker, petugas MVD, ora katon. Padha munggah, weruh tanker, nyeret wong menyang kutha, diselehake ing teras rumah sakit, nelpon lan mlayu (ngguyu).

Peralatan tembak

- Charming ... Aku wanted kanggo njlentrehake apa fasilitas kanggo latihan padha?

Aku mbaleni maneh, ora ana instruksi babagan perkara iki, mula sapa wae sing nggawe perkara sing apik. Contone, njupuk botol kaca ing peteng ora aman. Nanging ana iku ora hit ing botol sing dievaluasi, nanging hit ing target wutah iki, kang ngadeg nang endi wae ing sudhut. Nanging ora ana liyane ing tangan!

Jarak, kanthi cara, saka ngendi shooting ditindakake, beda-beda. Contone, nalika sampeyan duwe apa sing diarani fasad omah ing ngarep sampeyan, kira-kira 25 meter - jarak maksimal. Iku ing kompetisi "akuntansi" sing kadhangkala digawe kadohan saka 50 meter, lan malah banjur dijupuk utamané saka parabellums. Lan ing ngendi iku babagan karya nyata, jarak 10-15 meter.

Miturut cara, ana latihan liyane, "menembak ing jero ruangan". Iku wis rampung kaya iki - sampeyan ketoke ing kamar, lan kamar wis loro windows lan lawang, lan sampeyan nang endi wae ing sudhut kamar, diblokir dening meja, contone,. Lan saiki target wutah bisa katon ing lawang, lan pinggul / sirah target ing jendhela. Kajaba iku, padha bisa katon siji-siji ing wektu sing padha. Iki latihan.

- Lan kepiye tampilan target ditindakake? Apa ana uga sawetara "gilingan" utawa apa ana?

Maneh, iku kabeh monstroously primitif. Sawise kabeh, iku tansah rampung karo wong njupuk lan banjur karo palu, reworking karo paku, amarga kabeh wis kalah. Ana rong tembok ngelawan saben liyane, karo jendhela, lan siji tembok karo lawang (yaiku, shooting bener digawa metu ing 180 derajat - cathetan penulis), niru gubug desa.

- Kepiye sampeyan nuduhake target - ing tali, apa sampeyan nuduhake prajurit ing tongkat?

Ora, kabeh iku mung tali. Amarga iki ora ngarahake njupuk, ana siji prinsip wesi - ora ana indikasi ing kelet, amarga prajurit iku prajurit. Yen ora perlu, dheweke bakal nempel sirahe lan entuk. Maneh, ketoke, sawise nyoba dawa, padha teka - kabeh mung mbatalake, ing strings: twine apik, ari apik. Lan mung iku, ditarik - dheweke muncul, ngeculake - ilang.

- Lan padha muncul maneh kanggo wektu cendhak?

ya wis. Kabeh iki diwilang kanggo sinau carane njupuk cepet, kaya ing biathlon. Nanging ing biathlon ana 5-6 detik, lan ing kene kurang, kira-kira 3 detik, maksimal 2-4. Ora, dheweke ora tau menehi 4.

- Aku bakal njlentrehake apa aku takon bab struktur. Saiki akeh wong sing ngomong, "Ing kene kita pengin sinau babagan carane njupuk, nanging kita mesthi butuh shoothouse modular kanthi rega 10 yuta dolar."

Kabeh gumantung saka kabutuhan. Yen sampeyan pengin ngowahi dadi hiburan sing nyenengake, mesthine kabeh kudu otomatis, banjur kabeh bakal biaya sen cantik. Nanging yen sampeyan pengin sinau, iku pancene ora perlu kanggo nindakake kabeh iki.

- Yaiku, kabeh sing sampeyan duweni mung parit sing ana omah lan "gilingan"?

Ya, selokan sing mudhun nganti ana tembok lemah ing mburi. Iku cilik, maksimum 15-20 meter.

- Dawane parit?

Iki diadaptasi kanggo nembak saka macem-macem jinis gaman, sanajan 100 meter, uga ditembak saka bedhil ing kana.

- Sing dawane 100 meter galeri. Jembar?

Ing pungkasan ana model omah karo papat jendhela, lan nerusake saka iki.

- Lan ing kana, nyatane, kabeh latihan ditindakake, awan lan wengi?

Ya.

- Lan kanggo latihan sing kapisah, kaya "menembak swara" padha ndudhuk dugout sing kapisah?

Ya wis.

- Apa ana struktur khusus sing luar biasa?

Ora ana iki.

Babagan senjata

- Senjata apa sing sampeyan gunakake, latihan latihan? Pistol TT lan senapan mesin ringan Sudayev?

Kabeh gumantung ing latihan. Sing penting TT iki. Kaya sing dakkandhakake, para perwira duwe senjata sing direbut. Nanging ing kompetisi mung TT dianggep. Lan ing latihan, nalika njupuk swara, ing cahya - wis ana staf pengajar.

- Yaiku, bagean utama latihan kasebut nganggo pistol? Lan minangka persentasi?

Ora, biasane mesthi nganggo bedhil.

- 80 persen karo bedhil?

Ya.

- Lan senapan serbu Kalashnikov ora digunakake ing latihan kasebut?

Banjur senapan serbu Kalashnikov minangka senjata rahasia. Kita nindakake tembakan sing kapisah. Padha nuduhake marang kita, menehi kanggo kita, sampeyan dijupuk, iku langsung dijupuk menyang pengawal khusus.

- Pungkasan kita ngomong babagan jeneng ...

Penembak utama ing brigade kita yaiku Kapten Prudnikov, komandan batalionku. Kepiye carane aku mlebu tim iki. Lan komandan brigade ana Kolonel Gromov.

- Apa dheweke ndhukung inisiatif kasebut?

Aku mbaleni maneh - iki minangka subyek antusiasme umum kanggo para perwira garis ngarep iki. Aku mbaleni, padha dianggep kabeh jinis shooting liyane karo nistha undisguised. Nalika ana wong sing melu pose tandhing iki, kabeh wong ngomong, "Inggih, sampeyan mung Pushkin ... Mung Dantes ora cukup."

Babagan teknik shooting

Miturut cara, ing kompetisi, supaya ngerti, sawetara kadhangkala nggunakake kasunyatan sing padha nyekeli rong pistol, iku kedaden kaya mengkono. Iki wong-wong sing ora yakin dheweke bisa murub kanthi cepet. Sejatine, saben wong ngembangake tangane "dhewe" (kuwat, kaya sing diucapake saiki ing shooting praktis - cathetan penulis).
Nanging kabeh wong ngerti carane njupuk nganggo tangan loro. Sing paling angel ing bisnis iki yaiku pangembangan sinkronisme ing antarane mripat lan tangan. Sing, sampeyan weruh lan murub. Ora ana divisi kasebut: pisanan sampeyan ndeleng, banjur miwiti ngarahake, banjur miwiti njupuk. Aku weruh lan murub.

- Sing, padha dilatih kanggo njupuk karo tangan tengen lan kiwa?

Ora, sawetara mung miwiti ... Iki diarani show-off (ngguyu).

- Alamiah, karo kabeh shooting cepet iki, ora ana kang katon ing pandelengan?

Ora ora. Iki metu saka pitakonan. Yen sampeyan wis biasa njupuk nalika ngarahake, mula jelas yen ing perang nyata mungsuh pisanan bakal nembak sampeyan.

- Apa sampeyan tansah nyekel pistol nganggo tangan siji?

Ya.

- Padha dijupuk saka bedhil mesin - ngaso ing Pundhak utawa?

Ora, bokong kasebut dicopot, dilipat lan dipecat sing diarani "saka weteng."

- Apa kertas target?

- Target padha plywood. Lan dianggep penting yen sampeyan mencet, amarga sanajan sampeyan mung tatu, mesthi ana kesempatan kanggo ngrampungake mengko.

- Apa target kena karo siji dijupuk?

Sampeyan ora duwe sing kapindho. Yen sampeyan ora nabrak pisanan, sampeyan wis entuk peluru ing bathuk.

- Apa ana latihan sing sampeyan kudu njupuk watu, ing bata?

Ora. Iki botol-shooting utamané disepelekake. Dipercaya manawa iki kabeh kanggo infanteri.

- Apa manungsa waé mbayar kanggo kacepetan tumindak karo gaman? Kanggo ngisi daya kanthi cepet?

Nanging kepiye, nanging kepiye. Trik kasebut yaiku ngisi maneh tanpa nuthuk arah senjata. Dipencet, mabur metu, dilebokake. Supaya reloading ora mbutuhake wektu khusus.

Lan iki wayahe liyane, ana "hukum patron pungkasan." Kanthi kabeh pilihan, sampeyan kudu ngetung tembakan supaya kartrij pungkasan tetep ana ing kamar. Lan nalika kartrij pungkasan ditinggalake, sampeyan ngisi maneh pistol, supaya yen target katon ing detik kasebut, lan sampeyan ngisi wektu kasebut, sampeyan bisa njupuk gilingan daging.

- Apa ana wektu tundha ing TT?

Gusti, nggih, TT punika TT.

- Lan uga sinau kanggo ngilangi kanthi cepet?

Ora. Banjur aku kudu mandheg. Sawetara, kanthi cara, mula dheweke dilatih nganggo rong pistol supaya ora bisa.

Intine latihan yaiku sinau babagan carane njupuk kanthi cepet, mula kabeh fokus.

Shooting saka tutup, ing pamindhahan

- Pranyata metu sing ana latihan ngendi iku perlu kanggo njupuk saka mburi tutup? Ing meja, contone, iku perlu kanggo ndhelikake?

Ya mesthi. Kadhangkala wong lanang saka brigade tetanggan nggawe papan perlindungan kaya-kaya ngadeg ing antarane wit-witan.

- Apa ana shooting latihan ing pamindhahan?

Ya, amarga kudu njupuk ing alas. Utawa, contone, yen sampeyan ana ing ngarep fasad, ing ngendi ana 4 jendhela ing ndhuwur, 4 ing ngisor, yen sampeyan nembak rong tembakan, sampeyan kudu langsung ngganti posisi.

- Nanging kaya sing wong mlaku lan shoots ing wektu sing padha - ana bab kuwi?

Ora, ora.

Chilling lan latihan target

- Akeh cartridges diparengake kanggo latihan? Apa iku masalah ing kabeh?

Sampeyan ngerti, ora ana masalah sing kaya ngono ing jaman semana. Amarga ana mungsuh, ora ana sing mbatesi kartrid. Ana akeh kartrid sing ditinggalake saka perang sing luwih akeh sampeyan njupuk, malah menyang udhara, luwih apik. Masalah kasebut luwih akeh babagan pembuangan. Kanggo alasan sing padha, kita nggunakake cangkang mbledhos dhuwur kanggo latihan tembak saka tank. Akeh barang iki ditinggal sawise perang, ora ana papan kanggo nyelehake.

Dipercaya yen sampeyan ora ngerti carane njupuk, yen ora kenek, banjur sinau kanggo njupuk: ngapusi, ngadeg, tumungkul, ing target ngadeg, lan liya-liyane. Ing grup iki, sampeyan kudu ngerti carane njupuk, sampeyan mung kudu adaptasi karo kahanan.

- Latihan tanpa kartrid, latihan idling?

kudune. Ayo dadi ngomong carane olahraga shooting ing arah.

- Lan dheweke diwenehi akeh perhatian?

Iku sing paling penting. Ing kabeh iki, kaya sing diarani, shooting praktis, iki minangka perkara utama.

- Apa ana holsters khusus utawa sampeyan bisa jahitan dhewe?

Ora, ora ana sing. Aku ora ngerti yen malah ana, nanging kita ora duwe

- Babagan latihan ing divisi liyane. Cetha yen iki ditindakake ing brigade tetanggan NKVD (MVD)

We nuduhake wilayah umum karo wong-wong mau. Nanging, kantin sing beda-beda, amarga wong-wong mau diwenehi panganan sing luwih apik, biasane menehi oatmeal. Lan supaya kabeh wektu komunikasi terus.

- Iku banget uga marang bab njupuk ing peteng. Senter ora tau digunakake ing shooting iki?

Ora, ora, ora ana sing disebutake. Kajaba iku, ora ana piranti panglihatan wengi, paling ora karo kita, ora ana.

- Apa latihan shooting individu?

Preparation iku individu, nanging saben wong wis nyepakaké kanggo njupuk.

- Yaiku, ora ana latihan ing ngendi 3-4 penembake dipecat bebarengan?

Ora Ana

- Jarak shooting?

25 meter maksimal. Lan maneh, sampeyan kudu wis ora ing ndhuwur sepuluh, nanging ing tokoh.

- Sepira kerepe shooting kasebut ditindakake?

Kasunyatane yaiku Kapten Prudnikov minangka juara brigade shooting. Iki mbedakake dheweke saka wong liya lan dheweke diijini akeh. Aku elinga yen dheweke tansah teka ing barak, contone, dheweke takon: "Apa sing sampeyan lakoni?", sampeyan mangsuli "Inggih, kita kudu ana ing kene ...", lan dheweke langsung nyetop "Wis, ayo lunga. tembak luwih apik.” Dadi paling ora kaping pindho saben minggu dijupuk kanthi akurat.

Babagan pilihan lan manual latihan resmi

- Lan carane pilihan kanggo kelompok latihan kuwi?

Wiwit aku dadi wajib militer ing umum, aku mung mlebu amarga aku duwe pangkat kaping pindho ing pistol sadurunge telpon. Dadi, minangka aturan, dheweke kabeh dadi pejabat. Petugas garis ngarep sing padha dakkandhakake.

- Apa sampeyan tau ndeleng manual resmi, instruksi?

ORA ORA! Biasane diucapake kaya mangkene: "Apa sampeyan elinga yen kita ana ing ngendi wae ing Berlin?" “Ah, ya wis bener, ayo kaya ngene iki.” Kabeh diiringi, mesthi, karo pit ngarep (ngguyu).

- Lan ora ana tes lan standar resmi, nanging ana pangerten babagan kepiye?

ya wis. Ana tradhisi lan adat (guyu). Nalika aku ditransfer menyang Kazan, menyang unit liyane, lan aku ngomong babagan latihan, dheweke ndeleng aku kaya aku edan. Dheweke ora duwe apa-apa kaya ngono.

- Matur nuwun kanthi sanget!

Dadi, ayo diringkes. Ing wiwitan taun seket, sistem latihan geni sing efektif lan asli wis dibentuk ing unit individu NKVD (MVD). Personil sinau kanggo njupuk kanthi cepet lan akurat, ing target obah lan ilang, cepet ngisi senjata, nggunakake tutup, mindhah, njupuk ing peteng lan ing swara. Basis materi kabeh digawe kanthi tangan, kaya ing shooting praktis, "saka pertandhingan lan acorns", tanpa kompleks target sing larang.

Yagene, saiki, sewidak pitung taun sabanjure, akeh latihan senjata api ing departemen keamanan minangka pemandangan sing ora bisa ditahan lan nglarani ati sing ora ana hubungane karo latihan tempur?

Saben uwong sing duwe hubungan profesional karo topik iki ngerti jawaban kasebut ing jero. Birokrasi, kekurangan struktur efektif sing melu analisis lan generalisasi pengalaman pertempuran. Wong ninggalake, lan karo wong-wong mau, cara sing dikembangake, kawruh lan pengalaman langsung ilang lan ing salawas-lawase.
Lan yen perlu maneh katrampilan kasebut, generasi mudha sinau maneh, saka kesalahane dhewe, apa sing wis dingerteni simbah pitung puluh taun kepungkur.

Kanthi artikel iki, aku pengin miwiti seri sing wis suwe direncanakake "Sejarah Penguasaan Menembak". Ing pitulas taun nggarap gaman, aku begja ketemu akeh wong bakat sing duwe pengalaman unik dhewe ing nggunakake senjata lan latihan penembake. Kanggo macem-macem alasan, pengalaman iki dilalekake, ora liwati lan ilang, kaya sistem latihan geni sing diterangake ing artikel kasebut ilang tanpa tilak.

Yen sampeyan duwe kesempatan kanggo ngobrol karo generasi lawas, takon babagan carane padha disiapake rong puluh, telung puluh, patang puluh taun kepungkur - nggunakake. Aku yakin pengalamane bisa menehi sampeyan luwih saka nonton video saka guru shooting sabanjure ing youtube.
Pengarang:
Sumber asli:
http://www.kalashnikov.ru/a_byl_li_majatnik/
95 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Pakdhe Lee
    Pakdhe Lee 21 Juni 2017 05:55
    +5
    Informatif. Perang wis rampung, lan prajurit garis ngarep ora bisa nyusoni awake dhewe saka geni! hi
    1. Andykab
      Andykab 21 Juni 2017 13:53
      + 11
      Amarga akeh bandit rabble sing isih ana. Ora ngeculke.
  2. Sing ngerti
    Sing ngerti 21 Juni 2017 05:59
    + 10
    "Ora ana pemisahan kasebut: pisanan sampeyan ndeleng, banjur miwiti ngarahake, banjur sampeyan miwiti njupuk. Sampeyan ndeleng lan murub."- ing taun 90-an, ing latihan lanjutan MOS, kanggo ndeleng carane guru-kolonel nembak saka PM karo tangan loro ... Lan jurusan, nanging wis ing umur, nuduhake carane "makarya" karo 2 AKMi ayu, ora ana tembung. prajurit
    1. alex-sp
      alex-sp 21 Juni 2017 07:10
      + 10
      Bab sing padha, nalika isih cilik, aku weruh apa sing ditindakake dening letnan kolonel Kementerian Dalam Negeri, sing diwiwiti ing Ukraina Kulon, nganggo pistol. Enviably adoh ... dheweke dhewe ing tentara lan ora bisa nyedhaki ..
      1. Petugas cadangan
        Petugas cadangan 21 Juni 2017 20:24
        + 16
        Artikel kasebut ngelingake aku nalika isih enom. Aku wis njupuk pistol wiwit umur 74 taun. Dheweke tekan Master of Sports USSR, khusus ing shooting kacepetan dhuwur ing ngowahi silhouettes. Lima siluet kudu ditindakake sajrone 8 detik, banjur ing 6 detik, banjur ing 4 detik. Latihan MP-8, yen ana sing ngerti.
        Dadi pelatih kita dadi paratrooper saka Perang Patriotik Agung. Dheweke ngandhani akeh perkara saka pengalamane, kalebu babagan shooting roundhouse, kanthi kuping, nalika tiba, lsp. Kabeh sing ditulis ing artikel kasebut bener. Ana master kuwi. Lan iki sing aku kenal dhewe.
        Miturut cara, pelatih banget mamang babagan cara njupuk saka pistol, nalika genggeman digawe karo tangan loro lan laras munggah menyang tingkat mripat. Sajrone njupuk demonstrasi (ora olahraga, mesthi), dheweke njupuk siji, lan saka tingkat sabuk. Aku mesthi ujar manawa ora ana wektu kanggo ngunggahake pistol, sanajan sing paling cepet, ing kahanan nyata. Lan dheweke ngormati revolver, dheweke mesthi ujar manawa revolver minangka extension alami saka tangan. Lan kita wis mbuktekake iki kaping pirang-pirang. Ing galeri shooting, padha kadhangkala "hooliganized" - padha dijupuk saka sabuk ing bisa swinging. Dadi, meh kabeh wong tiba saka revolver. Lan saka pistol (Margolin) - ora ana siji. Lan wong lanang ora pamula - MS lan CMS.
        Master nyata shooting taktis kacepetan dhuwur isih ana, mesthi. Nanging, mbayar manungsa waé, padha nyekel bedhil karo tangan loro. Aku ora ngerti kang pengalaman iki lan cara, nanging ora aces ngarep-line kita.
        Lan akeh thanks kanggo penulis kanggo artikel.
        1. Bobrovsky
          Bobrovsky 29 april 2020 19:26
          0
          Iki minangka teknik murni Amerika. Apik kanggo pulisi nalika nembak sing ora bersenjata. Wong sing njupuk bedhil karo tangan loro iku enslaved lan ora bisa cepet nanggapi owah-owahan ing kahanan.
    2. titsen
      titsen 21 Juni 2017 07:23
      + 10
      Quote: ngerti
      Cantik, ora ana tembung.


      1987-1989 GSVG. Dheweke dadi wakil komandan unit militer mburi cilik nanging kapisah: tes tes saben wulan - kanggo perwira lan panji saka PM lan AK-74, kanggo prajurit saka AK-74. Lan wajib, karo ngisi majalah.

      Dhewe minangka intuazit karo siji liyane starley tindak menyang sawetara shooting ing paling sapisan minggu. Dheweke njupuk 1-3 bedhil mesin saben - sawise saperangan majalah, iku angel kanggo terus ing ngarep-mburi.

      Jarak tembak, target lan kabeh latihan sing biasa kanggo wektu kasebut ...

      Banjur taun 90-an teka lan gaman dilarang metu saka tukang bedhil ...

      Wiwit iku, dheweke wis ora murub saka bedhil mesin.

      Lan mung ing pensiun saka AKM beradab aku manggon ...
      1. Sing ngerti
        Sing ngerti 21 Juni 2017 07:51
        +4
        Kutipan saka Titsen
        Banjur taun 90-an teka lan senjata dilarang metu saka tukang bedhil.

        Aku simpati, nanging padha melu ing PV saka Federasi Rusia, sanajan sawise shooting njupuk cangkang, diitung, lempitan ... Oh kaping, oh mores ... prajurit hi
        1. pv1005
          pv1005 21 Juni 2017 11:45
          +1
          Quote: ngerti
          Aku sympathize, nanging piye wae padha melu ing RF PV

          Alas, alas, nanging ing iki nindakake soko kabeh titik BP ing rong dekade pungkasan. prajurit
        2. Siberian
          Siberian 22 Juni 2017 11:23
          +2
          Ya, aku setuju, ing latihan, kabeh tembak dadi acara "aja ngliwati ... cangkang lan pasrahake menyang gudang ing wektu sing tepat" (diijini ora nemokake luwih saka 10%), a prajurit / pelaut khusus sing ditugasake kanggo nyekel cangkang mabur, reflektor cangkang, lan mesthi nggoleki lengen sing wis mabur minangka bagian saka unit ... carane akrab ... ya, ana wektu.
        3. DIRIKU
          DIRIKU 23 Juni 2017 17:23
          0
          kita ora ngumpulake apa-apa, cangkang casing ditumpuk akeh, ora ana sing peduli. shooting 2 kaping minggu
    3. Rus2012
      Rus2012 21 Juni 2017 10:24
      + 16
      Quote: penulis
      Aku mbaleni - kabeh iki ora saka maca sawetara instruksi, instruksi, iki dikembangaké dening laku banget perang ing kahanan khusus.

      Quote: penulis
      Yagene, saiki, sewidak pitung taun sabanjure, akeh latihan senjata api ing departemen keamanan minangka pemandangan sing ora bisa ditahan lan nglarani ati sing ora ana hubungane karo latihan tempur?


      Quote: ngerti
      ing taun 90-an, ing latihan lanjutan MOS, kanggo ndeleng carane profesor-kolonel nembak saka PM nganggo tangan loro.

      ... telung sen kula ing.
      Minangka aturan, latihan shooting nang endi wae ing unit full-time ditindakake miturut sing disetujoni. "Petunjuk..."
      Lan latihan informal (tanpa Instruksi resmi lan instruksi kertas liyane) - ing kamp pelatihan, kursus ... contone, nalika koordinasi lan latihan DRG-RDG ing lapangan.
      Lan minangka aturan, dheweke dipimpin dening pimpinan informal sing ahli ing bidange (durunge diarani "pramuka", "nyebut", "wolfhounds" ...).
      Miturut cara, kudu dicathet yen "Instruksi" utawa "Pandhuan" kuwi - aku durung nate weruh - kabeh "saka memori" wong kaya ngono. Lan ditularake minangka "tradhisi rakyat ing jaman kuna."
      Senajan, iku kamungkinan sing padha tetep cathetan handwritten sing. Iku uga kamungkinan sing kuwi "instruksi" ing salinan winates. ngendi iku. Sawise kabeh, ana dhewe "Pedoman kanggo latihan perwira intelijen militer."

      PS: wis nulis. Jaman bien dawa ago, ing agêng-70s, Pasukan Rudal Strategis dadi preoccupied karo perang nglawan DRG saka "kanca dikutuk" (lan kita padha ora kanca karo China banjur). Dadi, ing wektu sing padha, klompok counteraction "non-standar" kasebut wiwit digawe ing resimen. Ing negara kita, klompok informal iki diprentahake dening undhang-undhang, salah sawijining komandan peleton REZM, mantan platoon pengintaian kastil saka GSVG. Kene dheweke dadi "grip" lan "wolfhound": dheweke kondhang dijupuk saka kabeh lan posisi apa wae, plus kabeh - gegeran. Ajeg "ilang" kanggo biaya tartamtu ...
      Kita direkrut saka l / s resimen rudal biasa, saka pemburu taiga, saka desa. Sadurungé, padha dicenthang kanggo ngarsane skills alam saka "shooting ing Mirit", kemampuan kanggo navigasi, kanggo tetep ing taiga kanggo dina dhewe lan njaluk pangan suketan.
      Alamiah, instruktur mulang kabeh sing padha ngerti carane nindakake. Fees kita padha disebut - "kanggo haymaking", kanggo nganti sasi.
      1. Inok10
        Inok10 21 Juni 2017 22:34
        +5
        Kutipan: Rus2012
        Dadi, ing wektu sing padha, klompok counteraction "non-standar" kasebut wiwit digawe ing resimen. Ing negara kita, klompok informal iki diprentahake dening undhang-undhang, salah sawijining komandan peleton REZM, mantan platoon pengintaian kastil saka GSVG. Kene dheweke dadi "grip" lan "wolfhound": dheweke kondhang dijupuk saka kabeh lan posisi apa wae, plus kabeh - gegeran. Ajeg "ilang" kanggo biaya tartamtu ...

        ... Rus, salam kenal... hi ... kabeh wis disiapake kanthi bener banjur kanthi rutin ... nanging ora ngiklanake ... artikel kasebut dikhususake kanggo latihan shooting, nanging ora cocog karo judhul kanthi cara apa wae ... "Pendulum" ora njupuk, iku tumindak ngelawan ... ninggalake garis pandelengan / kalah ... sing disebut "pendulum ing pamisah" ing gerakan maju, jarak efektif ora luwih saka 5-7 m. .. adhedhasar FISIOLOGI, Cerebrum ... Mripat-Otak-Tangan Penembak! ... uga, dudu YOU sing kudu mlumpat nganggo wedhus gunung ... umume ora ana rincian, nanging "Pendulum" ana lan bakal dadi lan dudu kita, nanging wong Tionghoa ... sampeyan bisa kanthi efektif. nyopot saka 5-7 meter kanthi persiapan amarga ... kanggo Rukopashka, luwih gampang ana - FISIKA! ... kursus sekolah ... iki video saka "Glorious 90s" ... nalika padha miwiti nuduhake kabeh kanggo kabeh ... ana akeh prasaja lan menarik ... liyane "Kiya karo tumit telanjang ing checker" ... saiki dadi newfangled ... Aku duwe kaurmatan! ...
        1. johnht
          johnht 22 Juni 2017 06:10
          +3
          Ngelingake kula saka kanak-kanak ing kamp olahraga militer karo "Afghans". Kira-kira teknik sing padha, nanging isih menehi teknik karate sing akeh. Minangka diwenehi, iku 1989, Novokuznetsk, kelas 9.
          1. Inok10
            Inok10 23 Juni 2017 00:49
            +2
            Kutipan saka john
            Kira-kira teknik sing padha, nanging isih menehi teknik karate sing akeh.

            ... teknik perkusi nganti saiki "ing ngisor bar" ... mula KIA menehi latihan perkusi ... hi
            1. johnht
              johnht 23 Juni 2017 02:20
              +1
              Wis ing Kamchatka, nalika rembulan minangka penjaga (nalika aku sinau), aku ketemu mantan Khalulayev (pensiun), kajaba jeneng lan julukane, aku ora ngerti apa-apa, sanajan kita ngombe akeh bebarengan ... Dheweke nuduhake nomer kasebut ing kasus iki, seniman sirkus, pelempar piso lagi ngaso ... Lan carane dheweke pindhah ing sadawane koridor ing pepeteng lengkap (ana akeh barang ing ruang paling ngisor, lan sing paling penting yaiku sauna), dheweke tau. liwat koyo kuwi lan otomatis eling nomer langkah, panggonan seko alangan, lawang, lan kita nyoba kanggo ngganti panggonan kita tho ketemu ... .
        2. Nikolaevich I
          Nikolaevich I 27 Juni 2017 15:20
          +1
          menarik! Ngelingake sawetara teknik Hapkido ing ngendi kekuwatan ora dibutuhake kanggo nurunake "lawan", nanging siji kudu nggunakake bobot awak ing gerakan ...
  3. rotmistr60
    rotmistr60 21 Juni 2017 07:42
    +9
    kabeh "profesional bersenjata" murub telung babak sapisan taun saka PM lan ora luwih

    Aku ora setuju karo penulis. Ing taun pitung puluh, dadi komandan platoon bedhil motorized, lan banjur perusahaan, dheweke murub karo unit miturut rencana ing paling sapisan minggu, utawa malah luwih kerep. Sawise kabeh wong liwat ing baris tembak sing ditugasake kanggo sampeyan, tanpa larangan, dheweke bisa njupuk pistol sanajan kanker. Ora ana masalah karo amunisi, lan shooting mung diwanti-wanti.
    1. Moscow
      Moscow 21 Juni 2017 08:34
      +8
      Aku pancen setuju karo sampeyan. Kita ing 71 ing Pangeran Volkonka (Khabarovsk) dijupuk saben wulan, awan lan wengi ....
      1. rotmistr60
        rotmistr60 21 Juni 2017 09:34
        +7
        Aku ngerti pusat latihan iki. Aku manggon ing Khabarovsk dhewe. Lan ing umur 71, bapakku njabat ing Knyaz-Vrolkonka-1, lan aku rampung sekolah ing desa. Mula panggonan kuwi wis akrab karo awake dhewe.
        1. Moscow
          Moscow 21 Juni 2017 10:34
          +2
          Jagad cilik...
          1. Nikolaevich I
            Nikolaevich I 27 Juni 2017 15:07
            +1
            M-d-ah! Pira taun aku ora "ketemu" sapa karo ,, Pangeran-Volkonki ,,! Banjur ..... Aku "metu" latihan ing musim gugur 73rd .....
    2. Bobrovsky
      Bobrovsky 29 april 2020 19:33
      0
      Ditulis kanthi bener. Infanteri kerep murub, dene senjata liyane arang ditembakake.
  4. Komentar wis dibusak.
    1. sergo1914
      sergo1914 21 Juni 2017 10:16
      +4
      Kok ana kene? Iku babagan wong sing nglawan fasisme. Nanging kanggo nuduhake iki kanggo pasuryan mantan anggota SMERSHEV iku banget? Utawa saka wedi, malah jarum ing sak panggonan ora bakal nyusup liwat?
      1. Komentar wis dibusak.
        1. sergo1914
          sergo1914 21 Juni 2017 10:57
          + 29
          Kutipan saka Ivan The Terrible
          NKVD dudu wong sing nglawan fasisme. NKVD minangka wong sing nindakake pembantaian petani Rusia, ulama, aktivis gereja lan "spesialis" sing tetep sawise revolusi. Ya, kenapa aku kudu wedi karo mantan punisher sing nembak wong sing ora salah ing mburi?


          Apa sampeyan wis nyelehake driji ing soket akhir-akhir iki? Apa ora kenek? Banjur ngelem, ing mratelakake panemume. Pembantaian apa?
          1. pv1005
            pv1005 21 Juni 2017 11:50
            + 16
            Kutipan saka: sergo1914
            Kutipan saka Ivan The Terrible
            NKVD dudu wong sing nglawan fasisme. NKVD minangka wong sing nindakake pembantaian petani Rusia, ulama, aktivis gereja lan "spesialis" sing tetep sawise revolusi. Ya, kenapa aku kudu wedi karo mantan punisher sing nembak wong sing ora salah ing mburi?

            Apa sampeyan wis nyelehake driji ing soket akhir-akhir iki? Apa ora kenek? Banjur ngelem, ing mratelakake panemume. Pembantaian apa?

            Ojo digatekake, iki korban Ujian Negara Persatuan saka generasi PEPSI.
        2. Deadushka
          Deadushka 21 Juni 2017 11:29
          + 24
          Kutipan saka Ivan The Terrible
          NKVD dudu wong sing nglawan fasisme. NKVD minangka wong sing nindakake pembantaian petani Rusia, ulama, aktivis gereja lan "spesialis" sing tetep sawise revolusi.

          Oooooh.... yo wong bagus yo kudu dirumat. Sanajan dokter meh ora mbantu.
          Aku kaget sampeyan durung dilarang.
          Ing awal Perang Donya II, "unit khusus" saka NKVD pisanan mati (padha kepasang bolongan nang endi wae), lan banjur. Amarga ana sing paling siap perang lan "spesialis".
          Py-Sy: nanging kok amiable nganggo tali Pundhak (ing ava), lan ora epaulettes utawa cassock?
          Miturut kiriman lan "seneng" sampeyan, sampeyan bisa ngenali liberal, monarkis lan pejuang kanggo masa depan sing luwih cerah.
          1. igorserg
            igorserg 21 Juni 2017 12:06
            +5
            NKVD duwe kabeh ... kaya wong. Teh Yezhov dudu fiksi ... Korolev, Langemak ... ora diciptakake pribadine lan nasibe ora diciptakake. Ya, ana preseden ing kulawargaku. Aku ora ngomong babagan "cassocks". Aja whitewash apa sing duwe noda, wong ora bakal pracaya.
            1. Deadushka
              Deadushka 21 Juni 2017 12:27
              + 17
              Yezhov lan wong-wong kaya dheweke dhewe ditembak, dheweke kerja kanthi sregep (nggawe wong bodho ndedonga lan dheweke bakal lara bathuk). Ya, lan mesthi ana pengkhianat ing endi wae (lan cukup).
              Babagan "cassocks" lan "precedents" kabeh wis suwe diterangake. Ing antarane para imam, kegiatan anti-negara uga ditindakake. Sampeyan isih ngelingi pasamuwan-pasamuwan lan ujar manawa dheweke diculik dening "commies" ... lan dheweke ora gelem nolak (amarga pajak kudu dibayar lan cukup).
              "Precedents" - apa? ... nandhang lelucon utawa bebener? lan minangka tansah karo tembung wong?
              Aku duwe salah siji mbah putri ing kemah, dheweke uga nandhang sangsara tanpa dosa. Aku ora pengin kerja ing jaman perang lan mbantu negara. Nanging mesthi salah Stalin.
              Ora ana sing nyuci. mung ora kanggo dijupuk metu saka konteks, nanging kanggo dianggep minangka wutuh.
              Lan aja padha dadi prasangka lan crita minangka bantahan.
              Kabeh ana ing arsip lan didokumentasikake lan diterangake. Sampeyan ora perlu nggawe apa-apa.
              Lan malah luwih, sampeyan ora kudu njupuk menyang akun (minangka padha biasane tresna) Suprun-Suvorov lan Solzhenitsyn.
              1. igorserg
                igorserg 21 Juni 2017 14:37
                +1
                Kabijakan anti-Kristen tartamtu ditindakake ing negara kasebut, Kekristenan Ortodoks sacara sistematis dirusak ing saindenging negara liwat penolakan utawa karusakan fisik. Utawa sampeyan pengin ngomong yen iki ora ana, iki kabeh omong kosong?

                Precedent punika mbah buyut karo jeneng Jerman dijupuk ing 42 (by the way, wis ing Beria) ing St. Jeneng kasebut nyebar munggah lan mudhun ing dhaptar NKVD kanggo wong lima liyane kanthi jeneng sing padha. Simbah kakungku asline wong Jerman, dheweke kerja ing artel kimia St.
                1. Deadushka
                  Deadushka 21 Juni 2017 14:57
                  + 11
                  Kabijakan anti-Kristen tartamtu ditindakake ing negara kasebut

                  Aja ngomong omong kosong, iku organisasi saka masyarakat sekuler.

                  ditembak ing taun 42 (by the way, wis ana ing Beria) ing St. Petersburg, simbah kakung kanthi jeneng kulawarga Jerman

                  Mesthi wae dheweke ditembak amarga jenenge.
              2. igorserg
                igorserg 21 Juni 2017 14:44
                +1
                Pamrentah Soviet ngupayakake kabijakan anti-Kristen kanthi tujuan. Kristen kudu salah siji ora sumunar, utawa ninggalake, utawa pindhah liwat kanggo "renovationists", utawa padha numpes fisik. Kasunyatan kasebut diterangake dening akeh wong lan ora nggatekake iku mung ngapusi.
                Yen sampeyan pracaya modern "replyan" sing pamaréntah Soviet ora nindakake sembarang aktivitas anti-Kristen, njupuk alangan kanggo paling maca biografi ahli bedah Voyno-Yasinetsky (Uskup Agung Luka), pemenang Bebungah Stalin lan pemilik saka departemen Crimean "kanthi ijin paling dhuwur."
                Ngetung "precedents", mbah buyutku ditembak ing taun 42nd (wis ing Beria) ing St. Simbahku wong Jerman lan duwe jeneng umum. Miturut dhaptar NKVD, munggah / mudhun kanthi limang jeneng, nanging ora ana sederek maneh, saka ngendi aku nyimpulake "padha negor alas - chip fly" ... Jerman ditembak kanthi curiga tanpa diselidiki. Siji putra kudu ngganti jenenge, sing nomer loro, sawise evakuasi saka St. Petersburg karo institut kimia, dalan bali diprentahake.
                1. Deadushka
                  Deadushka 21 Juni 2017 15:05
                  + 14
                  Kutipan saka igorserg
                  Yen sampeyan pracaya modern "jawaban

                  Aku ora maca "wangsulan modern", ana cukup dokumen lan kesaksian wektu iku.
                  Sapa sing seneng agama lan raja - mangga, nanging sampeyan ora perlu ngunggahake kabeh iki menyang tingkat sing mutlak lan mbangun awake dhewe kanthi gelo.
                  Bener, Kedmi nate ngendika yen Rusia iku siji-sijine negara sing tansah nyenyamah rakyate lan tansah ora marem karo apa wae (wong).
                  Perlu ngenalake "Taboo" (larangan) babagan akeh topik lan konsep. Saben uwong urip lan njupuk kepungkur kanggo diwenehake (minangka sajarah) lan iku ora ana guna kanggo delve menyang, amarga ora ana sing bisa diganti. Perlu dimangerteni kabeh sejarah negara minangka siji, sakabehe .... lan ora dadi potongan - kaya iki apik, nanging sing ala.
                  1. igorserg
                    igorserg 21 Juni 2017 15:44
                    +3
                    Mesthine ana cukup dokumen ... apa sampeyan sinau arsip NKVD? Akèh-akèhé wong-wong sing dibuwang lan dihukum mati kuwi ora ana dhasaré utawa dibeneraké kanthi dakwaan, contoné, kaya ing Longemak, ana wong mung pengin kamulyan wong liya.
                    Apa tegese tembung "organisasi masyarakat Soviet"? Saka lambemu muni kaya kloning utawa conveyor ... kabeh padha, ora anduweni hak kanggo wawasan dhewe ing urip. Ing wektu iku, wong Kristen padha karo mungsuh saka wong ... ing asas, saiki ana pengulangan, mung ing skala global - Amerika Serikat lan Eropah aktif melu ing proses iki.
                    Apa hubungane karo wong sing terus-terusan gelo ... kita ngomong babagan apa ana represi ing skala global ing Rusia utawa iku palsu sing digawe Khrushchev lan didhukung nganti saiki.
                    Yen sampeyan ngetutake prinsip sampeyan, sampeyan bisa lali babagan Perang Dunia II, kaya sing ditawakake ing Kulon. Yen topik ditutup, banjur kabeh diulang ... skala mung ing skala sing beda.
                    1. Deadushka
                      Deadushka 21 Juni 2017 17:54
                      + 11
                      Pamit, wong enom (kaya sing dijawab Romanov)
                      Sampeyan melu verbiage lan nulis layang. ("Goblin" bakal ditulis ing frase rong tembung tartamtu lan jembar babagan jinis pemuda tartamtu)
                      Lan langsung cetha yen sampeyan ana hubungane karo arsip mung kanthi nulis tembung iki.
                      Khusus kanggo sampeyan, enlighten dhewe ... kabeh ing kene ana ing wangun sing bisa dingerteni (sayange, pranala aktif ora bisa digawe ing kene):
                      https://youtu.be/2LbyQVFgLFM
                      https://youtu.be/WPYp127YHKk
                      https://youtu.be/vpIskCHccOw
                      https://youtu.be/_2nG3tQO66U
                      https://youtu.be/icjVnyX0jR0
                      http://pobeda1945-art.ru/gal5/books/biblio_14/Mai
                      n.htm
                      http://histrf.ru/lyuboznatelnim/history-delusions
                      /article-history-delusions/vsio-chto-vy-khotieli-
                      znat-o-stalinskikh-riepriessiiakh-no-boialis-spro
                      lenggah
                      1. igorserg
                        igorserg 22 Juni 2017 11:35
                        +1
                        Dak deleng...konsep penindasan iku bisa dimangerteni, lan aku uga mangerti posisimu, awit masyarakat Nasrani iku padha-padha karo ideologi negara, mula kudu di “repress” supaya ora bisa ngganggu pembangunane. lampahing negari kanthi wutuh ... kados tuladha ingkang kaparingaken ing bab sopir mabuk ... leres?
                        Nanging pitakonan muncul babagan citra moral negara. Contone, ing Eropah, gerakan LGBT berkembang ing cara sing padha - saben wong sing kabuka marang iku repressed dening hukum, padha carane Kristen padha reprized ing Uni Soviet. Ing Ukraina, negara nyoba ngapusi wong LGBT, nemoni perlawanan aktif saka Nazi, sing uga mboko sithik "ditindhes". Ing Ukraina sing padha, "dekomunikasi" saiki ditindakake, mula kanthi represi, miturut logika sampeyan, iki uga minangka proses sing normal lan bener. Amerika Serikat, ing "Kepentingan Nasional", nyusup menyang kabeh bolongan lan ngupayakake kabijakan sanksi marang negara-negara sing nyegah tumindak kasebut - iki uga minangka langkah "repressive" normal.
                        Sampeyan ngerti manawa langkah-langkah repressive bisa dibenerake ... lan dibenerake ora kanthi aspek moral, nanging kanthi kabijakan negara ... nganti eugenika, jutaan emas, pengurangan populasi buatan lan liya-liyane.
                        Bener, aku ngomong iki - Uni Soviet minangka negara anti-Kristen - ngupayakake kawicaksanan penindasan wong Kristen, kaya ing pirang-pirang negara ing abad pisanan Kristen, kaya sing saiki kedadeyan ing akeh negara Arab saiki, lan ing Eropa uga. Lan iki ala tartamtu.
                      2. Bobrovsky
                        Bobrovsky 29 april 2020 19:39
                        0
                        Lan apa, kabecikan konkrit yaiku Inquisition. kobong ing totoan. Akeh wong India sing ora gelem nampa agama Kristen liwat geni sing lunga menyang donya liyane. Dadi pasamuan uga kudu meneng ing gombal. Pasamuwan kagungan kuwasa. dheweke uga nindakake mukjijat, padha njupuk daya lan dadi rahayu.
                    2. vsdvs
                      vsdvs 21 Juni 2017 18:25
                      +9
                      Lan kasunyatan manawa NKVD minangka departemen investigasi pidana lan polisi lan akeh layanan liyane (ora kanggo sebutno wong-wong sing nyopir sedulur alas, Bandera lan liya-liyane sing ditindhes liwat alas) - apa sampeyan mikir yen dheweke kabeh pembunuh getih?
                      1. igorserg
                        igorserg 22 Juni 2017 10:57
                        0
                        Ngendi aku ngomong iki? Balo kandha yen "NKVD iku macem-macem." Piye rasane saiki babagan "korupsi" ing struktur Kementerian Dalam Negeri? opo meneh nek didelok forume, kabeh pada turu lan weruh jendral ditembak, duit jendral dibalekno nang APBD...tapi korupsi dudu berarti lembaga pemerintah ora nglakoni tugase... nyekel bandug, dikunjara wong-wong sing padha murup ... Ing 50 taun, kabeh wong bakal ngomong yen ing jaman kita iku pemerintah paling murni, tanpa cacad lan oligarki lan pejabat korupsi makarya kanggo kabecikan negara.
                        Sampeyan ora perlu kanggo ngumbah ing ngendi iku indelible lan ngowahi ala tartamtu dadi apik - bakal metu miring.
                2. igorserg
                  igorserg 21 Juni 2017 15:28
                  +1
                  Opo maneh...
            2. Georgy Teptin
              Georgy Teptin 22 Juni 2017 09:16
              0


              Umumé, akeh sing wis ditulis babagan topik iki. Maca Prudnikova, Yu Zhukov lan liya-liyane.
            3. Bobrovsky
              Bobrovsky 29 april 2020 19:36
              0
              Loro-lorone Korolev lan Langemak tanggung jawab yen dheweke nindakake tugas kasebut lan ora nindakake. A akèh dhuwit ngginakaken, nanging output nol. Miturut cara, akademisi mangsa Glushko wrote denunciation saka Korolev.
        3. Bai
          Bai 21 Juni 2017 15:30
          + 12
          NKVD dudu wong sing nglawan fasisme. NKVD minangka wong sing nindakake pembantaian petani Rusia, ulama, aktivis gereja lan "spesialis" sing tetep sawise revolusi. Ya, kenapa aku kudu wedi karo mantan punisher sing nembak wong sing ora salah ing mburi?

          Divisi NKVD dianakaké pertahanan ing Stalingrad, tentara NKVD njupuk jotosan saka Jerman cedhak Kursk ing Front Tengah, etc.
        4. brn521
          brn521 21 Juni 2017 16:08
          +8
          Kutipan saka Ivan The Terrible
          NKVD

          Wiwit taun 1946, Departemen Dalam Negeri. Lan sejatine minangka departemen gedhe sing ngrampungake macem-macem tugas penting. Kanggo madhani saben wong ing sangisoré panguwasa iku murni idiocy.
          1. lor
            lor 21 Juni 2017 19:08
            0
            Miturutku, dudu Kementerian Dalam Negeri, nanging Departemen Keamanan Negara, Departemen Dalam Negeri mengko
        5. Deadushka
          Deadushka 21 Juni 2017 17:31
          + 15
          IvanTheTerrible

          Lan aku kelalen nambah (amarga sampeyan penggemar basa Prancis):
          Sing paling disenengi ing Prancis - Napoleon wis kesel pirang-pirang generasi Prancis amarga megalomania lan dominasi. Ya, lan ing kabeh Eropah, akeh wong sing "kesel".
          Nanging, ora ana sing nyebut dheweke tiran lan pembunuh.
          PS Nickname "Ivan the Terrible" lan sumpah ing NKVD - muni kaya omong kosong ngguyu
        6. Gavrila
          Gavrila 21 Juni 2017 20:35
          +1
          rekan ngomong?
  5. vladimirvn
    vladimirvn 21 Juni 2017 08:14
    + 10
    Tim profesional sing apik ing latihan, perwira + 3-4 sersan, melatih prajurit enom ing 3-4 minggu, kanthi wektu lan amunisi sing ora winates, ing shooting ora kurang saka apik lan apik banget. Lucky kanggo ngawula karo kuwi. Petugas, komandan peleton, perusahaan, biasane siswa sing apik banget kanggo njupuk saka kabeh jinis senjata. Semangat kompetitif, kompetisi sehat, kolektivisme, menehi dorongan. Panggonan layanan Transcaucasia 80s.
  6. Pimpinan saka Redskins
    Pimpinan saka Redskins 21 Juni 2017 08:19
    +6
    Aku krungu crita yen perwira keamanan ing twenties diwulang kanggo njupuk "buta" tengen ing Moscow - padha blindfolded, lan ing sadawane trotoar cobblestone padha wiwit narik botol ing senar. Sampeyan kudu mencet dheweke kanthi maksimal rong tembakan. Mungkin mancal, nanging ing asas iki bisa - mung lan andal.
  7. Moscow
    Moscow 21 Juni 2017 08:36
    +2
    Materi sing menarik .... Instruksi langsung babagan njupuk ...
  8. wuta
    wuta 21 Juni 2017 09:00
    +3
    Nah, ana "pendulum" apa ora?
    1. alstr
      alstr 21 Juni 2017 09:28
      +5
      Yen manggang, mula ora mung pendulum, nanging sampeyan uga bakal njupuk saka roket.
      Aku sing kabeh padha ana, nanging nomer sing duwe iku strictly winates.
      1. Georgy Teptin
        Georgy Teptin 21 Juni 2017 17:48
        +5
        "pendulum" sing akeh diarani iki ora luwih saka kemampuan kanggo terus-terusan ngalih saka garis pandang - kaya tank sing obah kanthi zigzag. Mung obah setengah langkah tanpa gencatan senjata.
        Lan cara latihan diterangake kanthi bener.
        Ing pungkasan 50s - awal 60s, dheweke ana ing DOSAAF disebut. "cocog shooting" saka pistol: padha dijupuk ing target sing katon kanggo sawetara detik.
        1. Petugas cadangan
          Petugas cadangan 21 Juni 2017 20:38
          +5
          George, shooting match minangka pistol jinis IZH-1 utawa TOZ-35 (ing jamanku, 70s) lan jarak 50 meter. 60 babak ing 2 jam. Laras elongated, keturunan cendhak banget. Genggeman pistol dipasang ing tangan kanthi sekrup khusus. Ora diijini njupuk gambar sajrone syuting kabeh. Ngaso - tangan ing posisi 45 derajat menyang cakrawala. Latihan sing angel banget.
          Lan apa sing sampeyan gunakake diarani "Olimpiade". Ngleksanani MP-8. Jarak - 25 meter. Nguripake siluet. Loro seri limang nembak ing saben 8 detik, loro seri ing 6 detik lan loro seri ing 4 detik. Lan uga setengah liyane. Mung 60 tembakan. Standar master olahraga USSR, yen aku elinga kanthi bener, yaiku 596 poin saka 600 bisa.
          1. Georgy Teptin
            Georgy Teptin 22 Juni 2017 09:04
            +1
            Ing jamanku, durung diarani "Olimpiade", kita njupuk latihan iki saka Margolin, R-3 (mk) TT - tentara, aku ora ngelingi jeneng latihan kasebut. Mengko dheweke nguwasani shooting ing "spesialis", Makarov lan Stechkin wis ana. Aku luwih milih Stechkin. Sawise demobilisasi, dheweke meh ora melu njupuk.
        2. brn521
          brn521 22 Juni 2017 11:00
          0
          Kutipan: Georgy Teptin
          "Pendulum" sing diumumake sacara umum iki ora liya mung kemampuan kanggo terus-terusan ngalih saka garis pandang

          Masalahe ana ing presentasi visual, ora kanggo evaluasi asil. Contone, video babagan topik nyengir, "pendulum nyata." Evaluasi carane prasaja lan bisa diakses kabeh wong.
          1. Bobrovsky
            Bobrovsky 29 april 2020 19:42
            0
            Dideleng, meh nesu.
    2. brn521
      brn521 21 Juni 2017 12:30
      +3
      Kutipan saka bunta
      Nah, ana "pendulum" apa ora?

      Mbokmenawa ana. Mung dhewe, sawetara wong sing kasengsem. Kasus iki dirancang kanggo mungsuh sing nyoba kanggo target katelu ndhuwur awak. Yen njupuk ing tengah, iku ora bakal bantuan akeh. Apa bisa kene. Spesialis dilatih ing refleks kanggo ninggalake garis geni. Iki sadurunge lan saiki. Iki mbutuhake kekuatan lan keluwesan. Lan pendulum minangka salah sawijining latihan kanggo nglatih kualitas kasebut. Comrades saka sisih salah mutusaké sing iki kanggo tumindak langsung perang. Nanging saiki wis ora relevan maneh. Padha gumantung ing peralatan lan pertempuran koherensi. Kanthi kit awak modern, sampeyan ora bisa ngindari tembakan maneh.
    3. uskrabut
      uskrabut 21 Juni 2017 15:17
      +3
      Nalika sampeyan tangan tengen, sampeyan kudu drape ing sisih tengen (tengen), yen kiwa-kiwa shoots, banjur ngiwa. Nanging yen padha njupuk karo tangan loro, banjur ngapura kula, mung teleport a. ngguyu
      1. brn521
        brn521 21 Juni 2017 15:38
        +4
        Kutipan saka uskrabut
        Nalika sampeyan tangan tengen, sampeyan kudu drape ing sisih tengen (tengen), yen kiwa-tangan shoots, banjur ngiwa.

        Sijine bedhil ing sisih lan biasane bakal nguripake menyang tengen, lan ngiwa, lan mudhun. Yen sampeyan nyekel kanthi klasik, sendi sikut dipateni saka maneuver gegaman, mobilitas lan kecepatan ngarahake suda.
        Kutipan saka uskrabut
        Nanging yen padha njupuk karo tangan loro, banjur ngapura kula, mung teleport a. ngguyu

        Maneh, yen padha nyekel senjata terus, sampeyan bisa muter ing sikilmu. Kanthi genggeman kasebut, senjata kasebut ora bisa mudhun kanthi apik.
        1. Georgy Teptin
          Georgy Teptin 21 Juni 2017 17:53
          +7
          Ing kahanan pertempuran, iku optimal kanggo murub saka sabuk, utamané karo pistol.
          Latihan sing cocog dibutuhake.
          Ditulis kanthi bener yen tong minyak kudu diarahake menyang arah tampilan. Spesialis wis digawa menyang automatisme.
          1. brn521
            brn521 22 Juni 2017 10:13
            0
            Kutipan: Georgy Teptin
            Ing kahanan pertempuran, iku optimal kanggo murub saka sabuk, utamané saka pistol

            Ing kahanan pertempuran, njupuk ngarahake luwih apik tinimbang njupuk intuisi. Utamané yen sampeyan kudu menehi hasil karo witjaksono ing latihan. Menembak saka sabuk mung minangka teknik sing migunani sing mbutuhake latihan. Nanging ora dhasar lan universal.
            1. Mexvodila
              Mexvodila 22 Juni 2017 20:32
              0
              Kita diajari sajrone skirmish ing jarak cedhak 5-10m ing tangan tengen APS (senjata biasa) ing laras kiwa kiwa (aku duwe TT), kita nyabrang tangan kanggo dhukungan lan kesusu ... Ing 16 taun karya intensif, Aku mung ora kejawab peluru sapisan, geni suppressive ing akurasi apik.
    4. Deadushka
      Deadushka 21 Juni 2017 18:11
      +5
      Kutipan saka bunta
      Nah, ana "pendulum" apa ora?

      "Apa ana urip ing Mars, ta ...?"
    5. brn521
      brn521 22 Juni 2017 11:20
      0
      Kutipan saka bunta
      Nah, ana "pendulum" apa ora?

      Ditilik saka materi sing dakkarepake, artikel iki http://www.vipv.ru/strelba-iz-pistoleta/strelkovy gumantung ing sumber utama.
      i-maiatnik-smersh. Nanging iki Potapov. Lan uga ana masalah kanggo ngenali sapa sing nggunakake kasus iki lan apa asile.
  9. berang-berang1982
    berang-berang1982 21 Juni 2017 10:17
    +6
    Penjelasan cilik babagan artikel kasebut, Tamantsev minangka letnan senior, dudu kapten. Artikel kasebut menarik.
  10. dibusak
    dibusak 21 Juni 2017 10:54
    + 11
    Mbokmenawa saben wong sing wis kepincut karo senjata wiwit cilik ngerti buku "The Moment of Truth". Maca babagan Kapten Tamantsev...

    Ketoke penulis durung maca buku iki. Yen ora, aku bakal ngerti yen Tamantsev minangka letnan senior.
    Babagan pelatihan NKVD lan tangga-tanggane. Ana mesthi metodologi, lan iki nuduhake kertas, dudu sumber lisan. Utamane nalika sinau terus-terusan. Ana instruktur sing uga dilatih. Ana program latihan, rencana pelajaran, garis besar, laporan lan dokumen pungkasan adhedhasar asil latihan kabeh.
    Digabungake, iki diarani latihan personel sing direncanakake, loro individu lan taktis, yaiku, minangka bagean saka unit.
    Aku ora ngerti carane padha nyiapake ing sawetara bagean kapisah, padha bisa ninggalake kanggo kasempatan, ing sih saka "etuzazists". Dideleng saka katrangan, wong lanang ing kana wis pengalaman lan ngerti. Lan sing padha ora marang wong liyo bab dokumen - iki dingerteni, "sekhretnost", hildren dheweke ngiwa!
    Babagan njupuk ing Makedonia, uga ing Yunani, Albania lan cara liyane. Ana layang kuwi. Iki diarani - njupuk ing gerakan karo tangan loro ing target stasioner lan obah. Gumantung ing kahanan lan gegaman, iku digawa metu ing kadohan nganti 100 meter (jelas yen iku ora saka laras cendhak, huh?). Sing luwih cendhek jarak, sing luwih cendhek perang. Lan uga dingerteni kanggo kabeh wong - anané senapan mesin utawa PP ing tangan mbatalake kabeh upaya kanggo nyingkiri lintasan tembak. Swing rampung karo bolongan ing awak. Lan ora siji.
    Referensi sejarah. Ora ana print utawa prangko. Shooting saka rong barel wiwitane diciptakake kanggo nambah Kapadhetan geni nalika tawuran ing jarak nganti 20 meter. Luwih asring nganti 10. Kabeh iki diarani periode saka pungkasan abad ka-19 nganti katelu pisanan saka 20th lan rada luwih. Iki uga kudu kalebu kapasitas cilik drum revolver lan majalah pistol, saka ngendi ana rong barel, lan ora siji.
    Episode saka karya counterintelligence garis ngarep (khusus GUKR SMERSH RKKA) diwenehi ing buku "Ing Agustus 44" nuduhake salah siji saka wilayah sempit saka karya detektif - khusus jupuk agen mungsuh. Kanthi kondisi - kanggo njupuk urip! Iki sing ndhikte pangembangan teknik kanggo nyedhaki mungsuh menyang jarak panangkepan ing tabrakan sing mbukak.
    Tugas sing padha ditindakake dening departemen investigasi pidana ing Uni, nyekel penjahat. Nanging ing kahanan sing luwih apik, nalika sampeyan bisa nyedhaki mungsuh kanthi cedhak, kanthi nggunakake faktor kejutan lan gangguan.
    Miturut data, nalika nyekel agen mungsuh, akeh detektif mati, sing sepisan maneh nandheske kasunyatan prasaja - climbing ing gedhe, malah kanggo spesialis, banget mbebayani lan banget mbebayani kanggo kesehatan. Apa sing kasebut Bogomolov.
    1. brn521
      brn521 21 Juni 2017 14:19
      +8
      Quote: dibusak
      Lan uga dingerteni kanggo kabeh wong - anané senapan mesin utawa PP ing tangan mbatalake kabeh upaya kanggo nyingkiri lintasan tembak. Swing rampung karo bolongan ing awak. Lan ora siji.

      Frasa ambigu banget. Ing kadohan saka 25+ meter, mesin tenan wiwit duwe kaluwihan. Lan ngayunake marang dheweke ora bakal mbantu akeh, somersaults bakal luwih migunani. Nanging ing jarak 0-5 m, ora ana mesin otomatis, gedhe, abot lan kikuk. Ing kene, ora ana sing mbantu mesin gunner, ora ngayun, utawa jungkir balik. Nerangake ridiculous - mesin mung dijupuk adoh. Apik banget nalika nyekel bedhil mesin, narik menyang awake dhewe, lan penembake kejang-kejang nyoba supaya ora metu saka tangane. Ya, malah sawetara jinis sabuk telung titik ing mesin, sing sampeyan ora bisa langsung mbuwang gulu. Senjata kasebut ora ana kekurangane. Iki minangka salah sawijining alasan kenapa pistol kasebut mapan minangka senjata cadangan.
      Quote: dibusak
      Iki uga kudu kalebu kapasitas cilik drum revolver lan majalah pistol, saka ngendi ana rong barel, lan ora siji.

      Lan mesthi, maneh, perang ing kadohan ing jarak cedhak. Tangan siji karo pistol relatif gampang diblokir. Loro tangan bebarengan - meh ora nyata. Kanthi piso, kanthi cara, keselarasan sing padha.
      Saka kahanan sing luwih langka - kudu ngontrol rong arah. Iku uga bener ing sawetara kasus. Contone, wacana koridor T-shaped piyambak.
      Quote: dibusak
      Tugas sing padha ditindakake dening departemen investigasi pidana ing Uni, nyekel penjahat.

      Sajarah dadi luwih, minangka conto, padha nyebut Kakaisaran Rusia. Senjata bebas saka tangan menyang tangan, ing taun 1905 kahanan politik uga saya tambah parah. Praktis masalah sing padha ditanggulangi kaya saiki - perang nglawan teroris lan kejahatan bersenjata. Nanging ora ana bedhil mesin, ora ana granat, ora ana sarana komunikasi. Senapan, revolver, senjata edged. Ing kahanan kaya mengkono, iku perlu kanggo ngresiki panggonan.
      1. Georgy Teptin
        Georgy Teptin 21 Juni 2017 17:59
        +2
        Ngresiki papan utawa njupuk "basa" ana masalah sing kapisah. Kanggo tujuan kasebut, spesialis diidentifikasi lan dilatih.
  11. Sinbad
    Sinbad 21 Juni 2017 10:57
    +7
    Thanks kanggo penulis! Ngerti lan mbiyantu. Lan wesi ... dumbbell ana 5 kilogram.
  12. IvanTheTerrible
    IvanTheTerrible 21 Juni 2017 11:11
    +3
    Kutipan saka: sergo1914
    Pembantaian apa?

    Enem atus ewu tiwas mung dening putusan saka pengadilan Soviet.
    1. pv1005
      pv1005 21 Juni 2017 11:55
      +9
      Kutipan saka Ivan The Terrible
      Kutipan saka: sergo1914
      Pembantaian apa?

      Enem atus ewu tiwas mung dening putusan saka pengadilan Soviet.

      Njaluk adoh saka sing diarani warga Federasi Rusia.
    2. zcrb
      zcrb 21 Juni 2017 12:20
      +7
      Yen sampeyan wis ngutip data, ayo ngomong kabeh nganti pungkasan: kanggo periode saka 1921 nganti 1 Februari 1954, 642 wong dihukum mati. Iki dudu data resmi, nanging kutipan saka artikel dening sejarawan Zemsky, ing ngendi dheweke nuduhake memorandum sing disiapake dening R. Rudenko sing ditujukan kanggo Khrushchev. Mulane, data kasebut ora didokumentasikan. Ora ana bukti yen kabeh ukara kasebut wis dileksanakake. Cetha yen ora kabeh narapidana iki minangka warga USSR. Pancen aneh yen ora ana wong sing diukum pati nalika jaman perang. Hukuman diturunake ora mung dening pengadilan, nanging uga dening Collegium OGPU, "troikas" NKVD, Konferensi Khusus, Collegium Militer, lan pengadilan militer. Dadi nyopot statement kosong lan pindhah menyang tanduran retorika kosong ing forum liberal.
      1. LetnanTeterin
        LetnanTeterin 21 Juni 2017 13:14
        +5
        Nyuwun pangapunten, apa 1937 wektu perang? Lan apa sampeyan mikir yen laku sing padha karo urutan 30 Juli 1937 N 00447 iku normal? Nalika kuota kanggo eksekusi disetel miturut wilayah?
        PS Kanggo sing tilar donya ing ngarep, malah yen padha tumindak ilegal, memori langgeng. Padha nebus awake dhewe nganggo getihe. Nanging wong-wong sing nyetel kuota kasebut, sing ngalahake lan ngremehake wanita sing ditahan lan wong sing ora duwe gegaman, sing nembak ing mburi wong-wong sing dituduh tindak pidana sing adoh, ing jarak tembak - ora ana lan ora ana pangapunten ing sejarah.
        1. timyr
          timyr 21 Juni 2017 13:36
          +3
          Nanging aku wonder sing kanggo nimbang sing dijupuk ing 1937-38, lan banjur mati nalika perang. Kanggo referensi, takon sapa sing dadi guardsmen pisanan ing tentara
          1. Bai
            Bai 21 Juni 2017 15:39
            +2
            "Kanggo eksploitasi militer lan kepahlawanan personel, Divisi Rifle 100th diowahi dadi Divisi Rifle Pengawal 308 kanthi Ordo Komisaris Pertahanan Rakyat saka Komite Partai Daerah Nikitin No. USSR) Resimen Rifle Sukarelawan Voronezh kaping 18. Panglima Kolonel Rusianov.
            Brigade Tank 4, komandan - Kolonel Katukov, dadi pengawal pisanan ing antarane tanker. Lan babagan NKVD?
            Kavaleri pengawal pisanan, artileri, unit penerbangan lan kapal perang ora dianggep minangka standar.
    3. Georgy Teptin
      Georgy Teptin 21 Juni 2017 18:09
      +8
      Cukup nemtokake kanggo pinten taun - kaping,
      Miturut artikel apa - loro.

      Pira akeh wong sing mati ing dalan saben taun lan ninggalake awal saben taun saiki?
    4. Bobrovsky
      Bobrovsky 29 april 2020 20:22
      0
      Lan pangadilan Inggris adil, nalika wong padha mimpin saka lemah, banjur padha main komedi karo nyoba lan hanging. 70 ewu wong miskin digantung lan ora ana apa-apa. Iki senadyan kasunyatan sing populasi banjur sepuluh kaping luwih cilik. Lan kok padha lali geni saka Inquisition,
  13. av58
    av58 21 Juni 2017 14:37
    0
    IPSC lan IDPA ing siji botol. Sayange, ing negara kita, dheweke luwih dhisik rahasia, banjur lali apa sing ditindakake dening wong manca minangka penemuan.
  14. Rubah Biru
    Rubah Biru 21 Juni 2017 14:56
    +7
    Ing taun 2005, letnan ing unit non-pertempuran dipecat mung saka PM ing target dada sapisan ing saben periode latihan, 6 babak, telu kanggo latihan lan telu kanggo tes. Cangkang kasebut dicekel nganggo tutup utawa topi.Tugas utama yaiku laporan. Sawise tembak pisanan, sawetara comrades senior (utamané ing mangsa) wiwit menehi kula cartridges lan malah ora teka ing sawetara shooting, Begjanipun, tanpa mriksa pihak katelu, wakil komandan manut kabeh. Nalika aku ditransfer menyang unit pertempuran ing struktur liyane, banjur pungkasanipun wong kanggo puluh dijupuk bali. ngguyuNaif.
    Sajrone retraining lan kursus ing kisaran 3 sasi (sanajan mung 10 dina kanggo latihan geni, misale jek), dheweke dilatih lan entuk katrampilan shooting sing yakin saka PM, AK-74, RPK-74, PKM. Aku dijupuk limang RSHGs lan saperangan saka RPO lan murub 2-3 dijupuk saben karo wortel lan potlot saka RPG-7. Kartrid kanggo penembake diukur nganggo seng. Ing tampilan saka peculiarities saka preparation lan kinerja tugas kanggo maksud sing dimaksudaké, emphasis utama diselehake ing laku Techniques shooting saka bedhil mesin ing alas lan ing target dumunung ing jarak lan dhuwur beda (target padha macet ing cagak nganti 5 meter dhuwur) - upaya kanggo simulasi wilayah alas pegunungan ing pinggiran kutha adoh, reloading luwih cepet, etc. Kelas ditindakake dening guru saka departemen latihan senjata api saka Institusi Pendidikan Tinggi Moskow kanthi basis cathetan rencana kanthi kutipan saka standar, nanging luwih nguatake tembung kanthi conto pribadi lan saran praktis. Wis ing Kaukasus, sawise ngilangi AKS-74U biasa ing KDHO, ngganti karo sing ditemokake nglirik AKM, dijupuk ing bakal ing sembarang wektu trep, iki pitunjuk dening senior utawa liyane experienced comrades lan kolega saka departemen lan struktur kang grup iki ditempelake. Ing kene kudu dikandhakake yen cara saben wong beda-beda, lan saliyane iki, kabeh gumantung marang instruktur tartamtu, iki logis, amarga kanggo wong iku cukup kanggo menehi sebutan target karo tracers, lan kanggo wong sing siap perang. thicket piyambak, entuk wektu lan nyimpen amunisi. Nanging pendekatan ing artikel lan pesen umum saka instruktur padha - iku cepet ngerti ngendi geni teka saka, bali geni minangka cepet sabisa lan nutupi ing wektu sing padha, lan mung banjur nerusake kanggo ngenali target utawa nggawe gambar paling efektif ing wektu paling cendhak.
  15. uskrabut
    uskrabut 21 Juni 2017 15:11
    +1
    Ing institusi pendidikan Kementerian Dalam Negeri, utamane ing macem-macem kursus pelatihan, wektu sing cocog kanggo njupuk. Padha dijupuk, yen ora saben dina, banjur saben dina liyane lan babak 10. Banjur skills katon lan pembangunan beda. Nanging apa aku ngeweruhi nalika sampeyan njupuk ing kacepetan, asil luwih apik tinimbang nalika ngarahake wektu ora winates. Inggih, ora realistis kanggo njupuk saka pistol luwih saka 25 meter. Nalika ditembak saka PM saka 30 meter, ora ana kursus opera sing kena target, malah dadi susu. Kasus bir menyang guru latihan shooting.
  16. fif21
    fif21 21 Juni 2017 15:18
    +5
    Watch American Western. Menembak saka sabuk, njupuk saka sisih, njupuk saka tangan loro ..... Kabeh skills iki dikembangaké dening latihan. "Swinging the pendulum" ora latihan shooting, nanging pesawat saka gerakan sing njamin safety ing kontak geni cedhak karo mungsuh. Narator bener - njupuk ing target lan ing target obah, iki beda banget. Shooting saka AK utawa PK nganggo tangan siji ora "pamer", iku latihan kanggo murub yen ana tatu ing tangan. Apa sing ngalangi akuisisi katrampilan kasebut? Sistem latihan geni ing lembaga penegak hukum, biaya TBS sing dhuwur, jumlah kartrid sing ora cukup kanggo latihan latihan. hi
  17. Pangeran_Pensiun
    Pangeran_Pensiun 21 Juni 2017 15:53
    0
    Mesthi wae. mati.
  18. Konduktor
    Konduktor 21 Juni 2017 17:27
    +1
    We kudu ing siji unit, ora siji tentara, knb rk, umume, pimpinan, letnan kolonel, Angola, Afghan, lan sakperangan alesan senegal, lan saka loro kang dijupuk mung apik banget saka pm saka colt 1911m. (colts dicekel))) lan kaset dipecat saka m 16. uga ora biasa)))
  19. Klone
    Klone 21 Juni 2017 17:33
    +6
    Kutipan saka Titsen
    sawise saperangan saka toko, iku angel kanggo terus ing ngarep-mburi

    Sampeyan wis sawetara bedhil mesin aneh, yen padha nindakake "kuwi" karo sampeyan sawise 60 poto. aran
    Kutipan saka Ivan The Terrible
    sing nindakake pembantaian petani Rusia, pendeta, aktivis gereja lan "spesialis" sing tetep sawise revolusi.

    ... Inggih, dumadakan ana agresif agresif lan, ketoke, ora cukup subyek cukup katon, kang leluhur, mbok menawa 100 taun kepungkur, diduweni "pabrik lilin" utawa padha seneng flog serfs ing stabil, lan topik "tentrem" bab. tata cara lan cara nyekar dadi swara dhasar...
    Miturut cara, aku ndhukung kanthi lengkap komentar sing digawe babagan perlu kanggo pemeriksaan medis, amarga ing mangsa ngarep jejak NKVD mesthi bakal ditemokake ing sangisore amben pribadi.
    Kutipan saka igorserg
    Pamrentah Soviet ngupayakake kabijakan anti-Kristen kanthi tujuan.

    Isoh wae...
    _____________________________
    OK. Gusti nunggil karo dheweke, karo wong lara lan wong liya sing ana ing belenggu Abad Pertengahan lan mbales "getih" patologis ...
    Aku begja ... ing wiwitan karir militer: loro batalyon pengintaian sing kapisah lan resimen duwe jarak tembak cilik dhewe. Dadi perwira lan prajurit padha murub, kaya sing diucapake, "saka weteng" saka PM, APS, biasa lan saka bedhil mesin kaliber cilik ing AKM.
    Aku disenengi artikel. Pendidikan banget. Sayange wis ora bisa kanggo kula maneh.
  20. gladcu2
    gladcu2 21 Juni 2017 20:47
    +1
    Matur nuwun kanggo penulis.

    Ing tembung liyane, penulis nindakake investigasi ing topik: ana konsistensi ing memulang shooting taktis ing SA.

    Adhedhasar conto-conto kasebut, disimpulake yen

    Nanging kita ninggalake pitakonan. Lan konsistensi iki ana ing kondisi tentara utawa struktur cilik. Yen kurang, sampeyan bisa ngomong babagan sistemik kanthi wiji uyah.
  21. Bobrovsky
    Bobrovsky 21 Juni 2017 21:40
    +4
    Akhir Mei lan awal Juni 1969 adhem. Ing wulan Juni, kita duwe shooting pisanan, iku drizzling lan iku banget ora nyaman kanggo ngapusi ing jas udan udan. Kadet ing target wutah asring ora kejawab. Komandan unit kasebut, Kolonel Nebytov, nyawang kasus iki lan ujar manawa dheweke kudu menehi bedhil mesin. Dheweke menet bokong karo sikut lan saka sabuk shied bledosan dawa ing papat target wutah. Lan kabeh langsung ambruk, lan dheweke isih duwe kartrid ing toko. Panguwasa senapati langsung mlumpat menyang awang-awang. Iku nguripake metu sing perang ing infanteri lan nguwasani bisnis iki ana. Aku maca buku "Ing Agustus 1944" bali ing versi majalah ing 1974 lan ora ngandel carane Tamantsev kenek timah mabur loro utawa telu .. Panjenenganipun piyambak dijupuk kathah, utamané saka Margolin, nyoba kaping pirang-pirang njupuk ing ngowahi wutah target, ternyata apik. Nanging dheweke ngerti yen ora kabeh. Banjur aku tuku buku A. Potapov "The Art of the Sniper" lan "Pistol Shooting, SMERSH Practice." Ana akeh perkara sing menarik babagan pendulum lan babagan shooting, swara, lampu kilat. Siji bab sing cetha ing kasus iki, pondasi tembak yaiku penylametan senjata sing bener (cekelan sing bener). Banjur bedhil minangka extension saka tangan lan "katon" ing ngendi mata katon. Digambarake kanthi apik babagan carane sinau babagan iki ing buku Arkady Skachkov "Tutorial Self-Aimless, Intuitive Shooting in Defensive Movement".
    1. brn521
      brn521 22 Juni 2017 10:44
      0
      Kutipan: Bobrovsky
      Dheweke menet bokong karo sikut lan saka sabuk shied bledosan dawa ing papat target wutah.

      Ing babagan iki, sawetara pistol sing menarik. Contone, apa ngalangi sampeyan saka nyabrang kamar saka sudhut menyang sudhut karo bledosan saka APS saka sabuk? Sanadyan pendulum, utawa hopak tempur, utawa reaksi ora bakal nulungi lawan. Mung ngiringake bedhil supaya recoil dhewe mimpin tong minyak. Saka opsi sing luwih kuat lan bisa dipakai - Beretta 93R, Glock 18, CZ 75 FA. Mesthi, kanggo trik kasebut karo sektor tembak, dheweke bakal langsung metu saka jarak tembak, kanthi mlebu. Nanging ora kabeh lan ora tansah.
  22. camcohob
    camcohob 21 Juni 2017 23:22
    +1
    ing 88 ing sekolah latihan Nikolaev padha dijupuk 3-4 kaping minggu
  23. Andrey 0812
    Andrey 0812 22 Juni 2017 00:57
    0
    Ing taun 1930, buku karya N Oznobishin, The Art of Hand-to-Hand Combat for Police Officers, diterbitake, ana bagean sinau kanggo njupuk saka revolver.
  24. Deadushka
    Deadushka 22 Juni 2017 13:31
    +6
    igorserg,
    Masyarakat Kristen bertentangan karo ideologi negara, tegese kudu "ditindhes"

    Sampeyan terus ngelem wong enom. Sampeyan terus-terusan nyipta barang-barang sing ora ana.
    Sampeyan kudu duwe bayangan mirunggan (Solzhenitsyn malah bakal meri) kanggo nulis bab kuwi ing basis saka materi ngajokaken.
    Kabeh sing paling apik, aku ora weruh alesan kanggo terus komunikasi, aku ora kuwat ing medicine. hi
  25. Mexvodila
    Mexvodila 22 Juni 2017 20:19
    0
    Cara latihan penembake ing NKVD banget serius. Simbahku, sadurunge perang opera MUR, nalika perang opera SMERSH, sawise perang 9. Dheweke nindakake mukjijat kanthi tong minyak sing cendhak lan ngajari aku akeh: njupuk nganggo tangan loro, kanthi kuping, malah ngisi maneh Nagant kanthi cepet. Ya, lan ing sekolah, guru tangan-kanggo-tangan, Pak Radikovsky nyambut gawe kanthi apik karo PM, lan APS, lan PB. Dadi ora kabeh ala karo geni ing SA lan utamané ing GB.
  26. Prajurit lawas
    Prajurit lawas 24 Juni 2017 12:04
    0
    Artikel iku omong kosong. Saka ngendi asale "ahli" iki?
    1. wuta
      wuta 24 Juni 2017 13:51
      0
      Quote: Prajurit Tua
      Saka ngendi para "ahli" kasebut?

      Saka badhan "Kalashnikov"
  27. silversnow
    30 Juni 2017 22:08
    0
    Quote: Prajurit Tua
    Artikel iku omong kosong. Saka ngendi asale "ahli" iki?

    Mangga rincian liyane. Apa sampeyan mikir sing edan?