Review militèr

China main kanthi tenang nanging angel. Prioritas kabijakan luar negeri RRC ing bidang militer

54
Katon yen wong Tionghoa sing wicaksana, sing nggawe jagad kabeh ing pinggiran kanthi ngarepake mayit mungsuh sing liwat ing pinggir kali, isih kesel ngenteni ... Lan acara ing donya berkembang saiki kanthi cepet sing mayit iki bisa uga dikubur miturut adat istiadat liyane ... Lan dheweke ora bakal nglangi. Nanging wong Tionghoa sing wicaksana bisa kelangan akeh ...




Fascinated dening acara ing Suriah, kahanan ing Ukraina, NATO plans lan liyane "game" ing tapel wates kulon lan kidul negara kita, kita rodo stupidly ilang ngarsane pepadhamu paling cedhak lan partner, China. Aneh, nanging kita ora weruh kegiatan nyata negara iki ing bidang militèr. Utawa kita ora pengin ndeleng. Nanging sapa wae sing maca ing dhaptar tentara paling kuat ing donya mesthi bakal nyebutake PLA.

Alasanipun kula, warga kutha, ora pati seneng karo tumindake wong Tionghoa ing watese, miturutku, mung prasaja. Kaping pisanan, Republik Rakyat China cukup ramah marang Rusia. Kita durung duwe masalah serius ing hubungan antarane negara. Saben uwong wareg karo kahanan nalika wong Tionghoa "narik maneh" bagean saka tentara Amerika sing nggegirisi, lan utamane armada.

Kapindho, pamrentah RRC saiki ndeleng tujuan utama ing wilayah kasebut sing sacara tradisional ana ing zona kepentingan "mitra" ing luar negeri. Utawa, sing kita kepeksa ninggalake thanks kanggo kawicaksanan "kanca gedhe saka Kulon" - Gorbachev lan Yeltsin.

Kaping telu, wong Tionghoa nulungi kita rada nahan Jepang sing ora kepenak. Kanthi potensial ekonomi lan manungsa sing gedhe banget. Kanthi pangkalan militer Amerika. Kanthi senjata nuklir Amerika ing wilayahe dhewe. Kita entuk wektu kanggo mbangun pangkalan militer lan instalasi pertahanan ing pulo kita lan ing Primorye.

Ana sawetara alasan liyane kenapa saiki kita trep kanggo duwe China sing kuwat ing wates kidul wetan. Nanging ora masalah. Sing penting, "wong sing kuwat" sing katon ing jagad iki bakal njaluk "potongan kue". Nanging saka sapa sing nuduhake "potongan" iki bakal diwenehake kanggo "wong sing kuwat"? Sapa sing bakal kepeksa "ngurangi napsu" iku penting.

Kanggo miwiti, aku mikir sing maca kudu ngelingake PLA. Aku wis nulis babagan iki ing sawetara artikel. Nanging pengulangan minangka ibu ... Miturut para ahli, PLA saiki minangka tentara paling gedhe ing donya. 2 yuta 300 ewu personel militer! Kanggo mbandhingake: Tentara AS duwe "mung" 1 yuta 400 ewu. Lan padha kasebar ing luwih saka satus pangkalan Amerika ing saindenging jagad. Malah wadyabala darat Tiongkok 200 luwih gedhe tinimbang wadyabala Amerika kabeh.

Yagene aku mbandhingake tentara China lan Amerika? Yagene aku ora nyebut Rusia? Mung amarga aku nulis ing ndhuwur. Wong Tionghoa "nginjak jagung" saiki langsung menyang Amerika ...

Ayo kita nerusake perbandingan. Dadi, tank ing PLA-9150 pcs. bedhil kaliber gedhe - 6246 pcs. Amerika Serikat, mungguh, 8848 lan 1299 unit. Armada: 714 kapal perang saka RRC lan 415 saka Amerika Serikat. Bener, ing kasus iki, jumlahe durung lulus menyang kualitas. Amerika wis suwe ngandelake jinis kapal sing paling kuat. Kanggo operator pesawat, 10 Amerika lawan 1 Cina. Kanggo pangrusak, 63 "Amerika" lan 32 "Cina". Kanggo kapal selam, 75 lawan 68 ...

Tumrap ingkang sami ngrumaosi kekiranganipun armada Tiongkok, keparenga kula ngengetaken, bilih ngantos sakmenika botên sagêd pinanggih kapal Tiongkok ing samodra donya. Saiki, meh ing endi wae ing donya sampeyan bisa ndeleng gendéra Cina. Kajaba iku, Angkatan Laut China aktif melu operasi internasional. Utamane ing perang nglawan pembajakan. Wong Tionghoa sing ngawal luwih saka 6 prau manca liwat Teluk Aden. Lan kepiye operasi kanggo ngungsi wargane saka titik panas? 35 wong Tionghoa ngungsi saka Libya ing taun 2011. 600 wong Tionghoa dievakuasi saka Yaman ing 2015 ...

Sing durung bisa gumunggung wong Cina penerbangan lan misil. Luwih saka setengah saka 3 ewu pesawat Cina kalebu generasi katelu. Nanging panggantos kaping papat diterusake kanthi cepet. Kahanan sing luwih elek karo helikopter. Setuju, kanggo tentara kasebut, 802 helikopter ora cukup.

Data menarik babagan senjata nuklir. Ing kene, sayange, perlu kanggo ngrujuk data intelijen Amerika, sing diwenehake ing laporan khusus taun iki. Saiki, China duwe sekitar 260 hulu ledak nuklir. Tokoh kasebut mamang, nanging ... Ayo dadi ati nurani perwira intelijen Amerika. Saka kendaraan pangiriman, ana sekitar 150 rudal balistik antarbenua lan sekitar 50 rudal balistik berbasis laut. Kanggo mbandhingake. Amerika mung meneng wae babagan hulu ledak 1740 ...

Aku rumangsa yen data sing diwenehake cukup kanggo ngerteni PLA saiki. Ing kemungkinan lan masalah tentara Cina. Sawise kabeh, wis suwe ora rahasia manawa kapabilitas Angkatan Bersenjata menehi kesempatan kanggo para politisi. Ing tembung liya, kaya kemungkinan ekonomi.

Iki minangka kekuwatan ekonomi lan militer negara sing ngidini wong Tionghoa ngupayakake kabijakan luar negeri sing mandiri. Ing pirang-pirang negara ing wilayah kasebut, ora mung prajurit Cina, nanging pengusaha Cina. Kawicaksanan "daya alus" ing tumindak.

Cara tradisional, wong Tionghoa seneng banget karo segara "dheweke". Kang cukup sabdho loro saka sudut pandang keamanan negara lan saka sudut pandang bisnis. Maksudku Segara Cina Kidul. Kita wis rakulino kanggo kasunyatan sing ana sing kapentingan pemain regional utama paling asring tabrakan. Ngontrol segara iki ora mung ndadekake bisa "nempatake tekanan" kanthi serius ing negara liya, nanging uga migunani. Saben taun ing wilayah iki liwat kargo worth 5-5,5 triliun dolar.

Apa sing kita deleng saiki? Wong Tionghoa kanthi ati-ati nanging kanthi sistematis nguwasani pulo-pulo sing "ora duwe". Cukup cilik. Ora ana sing butuh watu sadurunge. Iki mesthi njalari sawetara kuwatir ing tanggi. Nanging sapa sing bakal mbantah karo China? Kajaba iku, wong Tionghoa "numpuk" pulo buatan! Nganti saiki, 13 kilometer persegi tanah wis diwutahake kanthi artifisial. Nanging isih ana pulo sing "kepenuhan".

Kasunyatane, infrastruktur militer dibangun ing pulo kasebut. Luwih tepate, militer-sipil. Lan ing ndhuwur kabeh, lapangan udara lan pangkalan kanggo kapal Cina. Iku lucu, nanging malah ing pulo cilik meh telung kilometer saka landasan pacu lan hangar pesawat dibangun. Siji pulo - loro utawa telung skuadron pesawat, kalebu malah transportasi ... Lan ana uga depot bahan bakar, tank banyu, posisi kanggo peluncur lan baterei artileri ...

Ora bisa dikandhakake manawa kegiatan China ing wilayah kasebut ora narik minat para tetanggan. Kepinginan kanggo ngontrol transit barang bisa dingerteni. Kepinginan kanggo nglindhungi wilayah pesisir saka serangan sing bisa ditindakake dening armada paling kuat ing donya bisa dingerteni ... Lan apa maneh? Pitakonan, kanthi cara, sanajan ora ketok, nanging bener. Ana uga sing paling "liyane". Lan ana ing dhasar Segara Cina Kidul. Mineral sing durung tau ditambang!

Sawetara sing maca saiki bakal takon pitakonan sing cukup wajar. Yen ana konfrontasi kaya ngono antarane RRC lan AS, Jepang, Filipina, Vietnam lan negara liya, kenapa ora ana sing ngerti babagan iki? Kenapa pers meneng?

Lan sapa sing ngomong yen pers meneng? Kabeh luwih rumit ing kene. "Wise Chinese" - tenan wicaksana. Lan ora menek ing rampage. Elinga laporan tabrakan antarane kapal Amerika lan kapal liyane karo nelayan Cina ... Nalika iku "wong Tionghoa sing wicaksana ngubur asu kasebut." Polisi Maritim China ora dianggep minangka tatanan militer. Menapa malih, punika resmi organisasi rampung sipil sing mutusake masalah konflik antarane nelayan ... Nanging, iku iki "tokoh masyarakat" sing dikuwasani pulo gegeran ing 2016 sawise kaputusan saka arbitrase Den Haag. Iki "tokoh umum" sing nyegah prau penjaga pantai Vietnam nyedhaki platform minyak China ing perairan sing disengketakan. Iki "aktivis umum" sing prakteke "nyurung metu" kapal perang Amerika ing 2009 ...

Ayo dadi luwih. Kahanan ing Segara Cina Kidul wis cetha. Nanging apa China, utamane amarga kekuwatan ekonomi sing saya tambah, ora duwe klaim menyang wilayah liyane? Bisnis, sanajan sing paling awon, kudu dilindhungi. Yen ora, dheweke bakal "ngombe" lan ora keselak. Kaya sing kedadeyan saiki karo bisnis Rusia ing salah sawijining bekas republik persaudaraan.

Paradoks, China ora duwe pangkalan militer ing luar negeri. Lan iki, ing cahya saka apa sing ditulis ing ndhuwur, iku minus ageng. Armada Cina sing padha gumantung ing karsane negara liya. Dheweke pengin diidini ngisi pasokan lan ndandani kapal kasebut. Padha ora pengin ... Empu kapentingan ing emergence saka pangkalan laut dhewe kanggo armada Cina.

Basis pisanan kasebut bakal diwiwiti ing taun iki. Iki dibangun ing Afrika Wétan, ing Djibouti. Mbangun kanthi cepet. Lan carane Cina mbangun, Aku, iku ora perlu kanggo ngomong. Bener, versi resmi konstruksi katon beda karo sing ora resmi. Iki mung minangka basis sumber lan rekreasi kanggo personel kapal sing melu perang nglawan bajak laut. Lan apa sing bener. Para pelaut angkatan laut uga kudu istirahat ...

Tionghoa uga kasengsem ing Segara Mediterania. Cukup suwe "pacaran" Tunisia. Nanging, ing cahya saka kaputusan NATO anyar, negosiasi ana wis gagal. Ayo kula ngelingake sampeyan yen NATO wis nyelehake Tunisia ing antarane telung negara sing kudu diwenehi perhatian khusus lan digawa menyang bidang kepentingan aliansi. Bebarengan karo Bosnia lan Herzegovina lan Moldova.

Rembugan uga aktif ditindakake kanggo nggawe pangkalan ing Pakistan. Ing ngriki panjênênganipun tiyang Tionghoa punika botên sagêd dipun pungkiri. Beijing apik nggunakake gething Pakistan kanggo India lan nyiapake springboard kanggo dhewe ing advance kanggo nglindhungi pipeline mangsa saka Suriah lan Iran. Menapa malih, misale jek kanggo kula sing prakara ora bakal diwatesi mung siji basis ana. Asring banget, pengusaha Cina wiwit lelungan luwih kulon ... menyang negara sabanjuré.

Umumé, dina iki katon jelas manawa RRC, sanajan alon-alon, muncul minangka pimpinan geopolitik donya. Metu minangka pemain independen. Pamuter kuwat lan angel. "Untu" wis katon. Sanajan dheweke ngerti yen perlu "ngganti susu karo wong diwasa." Iku perlu kanggo rearm tentara lan angkatan laut. Piyé carané awaké dhéwé kudu nanggepi iki?

Ing mratelakake panemume, persis cara kita nanggepi. Iku mung ora bisa digunakake. Apa wae sing kita ucapake babagan kekuwatan tentara kita, kita isih ora bisa nolak NATO. Aku ora maksud konflik nuklir. Ekonomi kita cukup ringkih kanggo konfrontasi kasebut. Kita duwe sumber daya manungsa sing winates. Kita duwe wilayah gedhe sing kudu dilindhungi.

Lan China mbantu kita akeh babagan iki. Iku wis mbantu dening kasunyatan sing, kaya aku nulis ing awal artikel, iku "narik" pasukan pinunjul saka Kulon menyang dhewe. Minangka tansah, kita sethitik cendhak wektu. Nanging, kaya sing dikandhakake wong pinter, sampeyan kudu kerja ora 16 jam saben dina. Sampeyan kudu nggarap sirah.

Sing, miturut peta dalan kanggo kerjasama antarane China lan Rusia ing bidang militer nganti 2020, sing dikembangake dening Staf Umum Federasi Rusia lan China, ditindakake kanthi sukses. Kita nindakake latihan bebarengan. Lan ora mung unit lemah, nanging uga armada. Tionghoa aktif melu kompetisi militer. Kita kerja sama ing meh kabeh wilayah.

Menteri Pertahanan Rusia Sergei Shoigu ngomong kanthi cetha babagan iki ing rapat ing Astana. Lan Menteri Pertahanan China Chang Wanquan ngembangake ide iki.

"Penting yen Rusia lan China siyap kerja bareng kanggo nglindhungi perdamaian lan nguatake keamanan internasional."

"Ing taun-taun pungkasan, miturut pimpinan pribadi kepala negara kita, tingkat interaksi lan kapercayan antarane angkatan bersenjata China lan Rusia terus saya tambah. Ruang lingkup kerjasama kita terus berkembang, tren pembangunan kerjasama militer. wis njaga arah sing apik."

Lan ing kesimpulan, aku pengin ngelingi paribasan Rusia lawas. Percaya marang Gusti, nanging aja nganti salah. A pepadhamu, ora ketompo carane uga sampeyan manggon karo wong, bakal tansah ngurus situs dhewe pisanan kabeh. Babagan kebonmu dhewe. Banjur mbantu sampeyan. Ora amarga dheweke bodho. Ora, mung tanggane uga duwe kulawarga, masalah dhewe lan ... tanggane liyane. Pramila kedah dipun mangertosi menapa ingkang dipuntindakaken ing jaman samenika lan menapa... Mung kanthi cara menika kita saged nyingkiri kesalahpahaman lan permusuhan.
Pengarang:
54 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. penembake gunung
    penembake gunung 23 Juni 2017 06:25
    + 16
    China, China ... Carane akeh penulis, supaya akeh panemu. Tentara Cina ngrebut Timur Jauh lan Primorye ... Tentara Cina nantang Jepang ... Tentara Cina maju ing Vietnam (wis!). Penulis rada ora sopan. Tentara Cina minangka sebagian wilayah. Kanthi tingkat latihan tempur lan gaman sing ragu-ragu. Kanggo populasi sing akeh banget, tentara ora akeh. Lan penulis lali babagan India. Kang TATI-TITI njaga tanggane wassat
    1. domokl
      23 Juni 2017 06:49
      +6
      ngguyu India nonton. Ora bakal melu konfrontasi Sino-Amerika. Masalahe yaiku Pakistan lan Samudra Hindia. Lan babagan wilayah PLA, aku bakal mbantah. Iki dudu Pengawal Nasional AS, iki minangka unit militer lengkap. Miturut cara, akeh wilayah kasebut melu macem-macem konflik militer ...
      1. Amuret
        Amuret 23 Juni 2017 07:49
        +6
        Kutipan saka domokl
        India nonton. Ora bakal melu konfrontasi Sino-Amerika. Masalahe yaiku Pakistan lan Samudra Hindia.

        Iki ngendi aku ora setuju karo sampeyan. Nyatane, mung ing Timur Jauh Rusia, wates antarane RRC lan negara tanggane wis diwatesi. Ing wilayah liyane, China uga duwe klaim teritorial marang India.
        <<Beijing ajeg ngaku yen nganggep Arunachal Pradesh minangka wilayah Cina. Dheweke bubar ora gelem menehi visa marang PNS saka negara kasebut sing arep lelungan menyang China karo 106 PNS India kanggo program orientasi. Sajrone rapat ing Jerman minangka bagéan saka KTT GXNUMX, Menteri Luar Negeri China ngandhani Pranab Mukherjee yen "kasunyatan mung saka ngarsane populasi India ing Arunachal Pradesh ora ateges Beijing bakal nyerahake tuntutane." >>
        http://www.rodon.org/polit-070618180911

        Elinga konflik anyar taun iki. "India lan China bubar meh nemoni konflik militer amarga ora setuju babagan saluran irigasi ing wilayah tapel wates Ladakh. Iki dilaporake dening saluran NDTV."
        Waca liyane ing https://www.pravda.ru/news/world/asia/04-11-2016/
        1317401-India-0/
        Iki minangka link menyang materi lawas, nanging elinga babagan konflik anyar
      2. Oleg Lavrov
        Oleg Lavrov 23 Juni 2017 15:57
        +1
        Lan miturut panemuku, China isih adoh banget saka pambentukan mentalitas "prajurit". Wiwit ing kabeh sejarahe, China tansah kalah ing perang lan tansah ana ing kerangka wong sing kalah. Awit saking punika, mentalitas warga Tiongkok ing salêbêtipun sèwu taun lajêng dipun lahirakên malih dados "tukang", mila tuwuhing ekonomi. Mesthi, aja ngremehake PLA, nanging perang ora kanggo China. Miturut cara, Pak Xi netepi baris iki. Senajan iku pricked kanggo nyoba pasukan ing perang nyata, nanging maneh, ana wedi sing PLA bakal mati ing kelompok, stupidly cepet-cepet menyang geni saka tactically wewenang lan rakulino kanggo ngalahake mungsuh.
        1. gladcu2
          gladcu2 23 Juni 2017 20:14
          +7
          Minangka kanggo mentalitas ...

          China, ngreksa lan ningkatake sistem pendhidhikan Soviet.

          Lan iki tegese wong Cina duwe Eling, Nurani, Kerjasama. Pesen lan kawruh iku siji lan padha. Nurani lan moralitas.
          1. gladcu2
            gladcu2 23 Juni 2017 21:13
            +5
            Ater-ater co minangka wiwitaning tembung bebarengan. Bebarengan iku umum, masyarakat. Iki minangka basis ideologi komunis.

            Counterweight yaiku ideologi kapitalisme sing egois
        2. Weyland
          Weyland 23 Juni 2017 20:16
          +4
          Kutipan: Oleg Lavrov
          Wiwit ing kabeh sejarahe, China tansah kalah ing perang lan tansah ana ing kerangka wong sing kalah

          Iki omong kosong sing padha karo pernyataan babagan perdamaian primordial saka Rusia! Mbandhingake wilayah China ing jaman Yin-Shan karo sing modern - wutah bisa dibandhingake karo periode Rusia ing abad 15-17. Wong-wong sing tansah kalah ora bisa dadi negara sing paling padhet lan kuat ekonomi ing donya! Lan inti utama negara iku cara sing paling apik kanggo ciri ora path saka kamenangan kanggo kamenangan, nanging sabenere kemampuan kanggo munggah sawise ketoke catastrophic asor - lan wong Tionghoa duwe iku (kaya Rusia, Jerman lan, cukup aneh, Prancis. )
      3. Kadimich
        Kadimich 23 Juni 2017 22:28
        0
        Kaya penulis artikel, sampeyan kebak wishes apik babagan konfrontasi Sino-Amerika?! Iku bakal, nanging, Aku wedi, sawise padha setuju ing antarane piyambak ing weaning lan divisi saka Siberia!
    2. wae09
      wae09 23 Juni 2017 07:11
      +9
      Quote: penembak gunung
      Kanggo populasi sing akeh banget, tentara ora akeh.

      Apa iki mikir? Gedhene wadyabala manca katimbang karo wadyabalane dhewe. Kanthi analogi, jumlah cadangan seluler wong liya kanthi cadangan seluler dhewe.
      Quote: penembak gunung
      Pira penulis, akeh panemu

      Iki normal, tugas wong sing nggawe keputusan yaiku kanthi objektif ngawasi kahanan sing terus berkembang lan njupuk tindakan sing pas lan bener.
    3. Lan Kita Host
      Lan Kita Host 23 Juni 2017 16:41
      +6
      Sing penting yaiku "wong kuat" sing katon ing jagad iki, bakal rauh mbutuhake pie sampeyan. Nanging saka sapa sing nuduhake "potongan" iki bakal diwenehake kanggo "wong sing kuwat"?

      Enggal?! belay

    4. Rubah Perak_2
      Rubah Perak_2 23 Juni 2017 21:49
      +1
      artikel liberal!
  2. shumanit
    shumanit 23 Juni 2017 07:22
    +6
    Apa ora ketemu wong Cina ing segara donya?
    Penulis, sampeyan ngomong omong kosong amarga ...
    Ing taun 1925, arkeolog Amerika Nelson nemokake artefak cuneiform watu ing Gobi (Mongolia), lan banjur nemokake artefak sing padha ing Alaska. Dheweke ujar manawa artefak sing ditemokake ing Asia lan Amerika pancen identik, mula ora mungkin para pedunung ing bawana kasebut bisa nggawe dhewe-dhewe.

    Kira-kira 3000 taun kepungkur, ing pungkasan Dinasti Shang lan awal Dinasti Zhou ing China, uga ing pesisir Amerika Tengah ing wilayah sing saiki cocog karo sisih kidul-wétan Meksiko lan bagéan Guatemala, budaya Olmec kuna dumadakan muncul. Dheweke ngembangake pengaruhe menyang negara liya ing Amerika Tengah lan Kidul liwat kekuwatan politik lan agama sing kuwat, sistem sosial sing maju, lan gaya seni sing béda.

    Raine tokoh budaya Olmec padha karo wong Tionghoa...
    1. domokl
      23 Juni 2017 09:36
      + 11
      keprungu Aku ngguyu ... Keren, sampeyan sijine penulis ing genangan ngguyu Mung obrolan ing artikel babagan angkatan laut yaiku ... Khusus, babagan pasukan angkatan laut Republik Rakyat China. aran
    2. Torkvat Torkvat
      Torkvat Torkvat 23 Juni 2017 10:25
      +1
      Negroid, dudu wong Tionghoa. Ora perlu nggawe bayangan ing pager wattle)))
  3. novel66
    novel66 23 Juni 2017 08:38
    +3
    sawetara ceking padha ing foto - lagi malnutrisi utawa soko. utawa demobilisasi ing tatanan beda?
    1. Amuret
      Amuret 23 Juni 2017 14:16
      +3
      Kutipan: novel66
      sawetara ceking padha ing foto - lagi malnutrisi utawa soko. utawa demobilisasi ing tatanan beda?

      Sampeyan ngerti, ora mung ing antarane para prajurit, nanging uga ing kutha kita lan "nyabrang kali", ana sawetara wong Tionghoa sing lemu, lan uga wong Manchu.

      Mung 800 meter saka Rusia.
      1. k174un7
        k174un7 23 Juni 2017 16:14
        +4
        Saiki ing St Petersburg invasi turis Cina. Iku striking sing ing antarane wong-wong mau ana akeh banget uga-pangan lan akeh wong lemu, apa maneh wanita duwe liyane.
        1. Amuret
          Amuret 23 Juni 2017 16:27
          +1
          Kutipan: k174un7
          Iku nggumunake yen ing antarane wong-wong mau ana akeh banget lan akeh wong lemu, luwih-luwih wanita duwe luwih akeh.

          Aku ora bakal ngomong babagan wanita, nanging wong Tionghoa sing teka kanggo entuk dhuwit kanggo kita, ora ana wong sing lemu. Nang endi wae sadurunge 2015, sadurunge ambruk ruble, ing construction, wong Tionghoa kompetisi serius kanggo buruh kita. Padha ngisi kurang kanggo jumlah sing padha karya.
  4. kos2cool4u
    kos2cool4u 23 Juni 2017 08:52
    +8
    Mratelakake panemume, China luwih mbebayani tinimbang "kasur", sing belang-belang bakal histeris lan tenang, lan dumadakan bisa nyerang nalika ora ana sing ngenteni ...
    1. domokl
      23 Juni 2017 09:39
      +8
      Wong Tionghoa bisa miwiti obrolan babagan panangkepan Timur Jauh lan Siberia karo wong sing mabuk - presiden. Dheweke mung ngerti yen dheweke ora bakal bisa ngembangake wilayah kasebut dhewe. Mulane, ing taun-taun sing bakal teka, malah pirang-pirang dekade, pitakonan serangan dadakan ora pantes .. Kayane aku.
      1. Amuret
        Amuret 23 Juni 2017 14:33
        +6
        Kutipan saka domokl
        Mulane, ing taun-taun sing bakal teka, malah pirang-pirang dekade, pitakonan serangan dadakan ora pantes .. Kayane aku.

        Sampeyan katon bener. Punika link kanggo Heihe. http://fototerra.ru/Kitaj/Hejhe/Elena-shustrova-8
        866.html
        Aku wis urip meh kabeh urip ing Blagoveshchensk lan aku wis nulis ing ndhuwur sing ana 800 meter saka Amur antarane kutha-kutha iki. Ana konflik lan hubungan sing apik, mung wong Tionghoa dhewe sing nganggep provinsi Heilujiang lan wilayah Timur Jauh kita minangka tanah sing atos lan adhem, kaya sing kita anggep wilayah Lor Jauh. Heihe ing sisih kiwa, Blagoveshchensk ing sisih tengen. Foto saka Internet
      2. Lan Kita Host
        Lan Kita Host 23 Juni 2017 16:46
        +4
        Kutipan saka domokl
        Iku misale jek kanggo kula.


        nglirik
    2. Weyland
      Weyland 23 Juni 2017 20:39
      +2
      Kutipan saka: kos2cool4u
      Iki bisa dumadakan mung nyerang nalika ora ana sing nunggu ...


      Apa sampeyan tau mikir kenapa wong Tionghoa sajrone 3000 (!) taun ora nate nyoba ngrebut Siberia (kajaba ing sisih kidul banget)? Bukan iklim...
      Luwih gampang ing Afrika - sing padha, CSH, 6 abad maneh kepungkur dheweke wiwit sukses munggah gunung (ekspedisi Zheng He hi ) - lan yen ora kanggo pamaréntah internal, iku ora ngerti carane iku bakal nguripake metu!
    3. Setra
      Setra 25 Juni 2017 19:19
      0
      Kutipan saka: kos2cool4u
      Miturut pendapatku, China luwih mbebayani tinimbang "kasur"

      Ketoke iku China karo satelit sing overlay Rusia karo pangkalan militer?
  5. MoJloT
    MoJloT 23 Juni 2017 09:22
    +2
    Wong Cina, yen disiram kanthi bener, ora pragmatis, Amerika Serikat adoh, lan Timur Jauh wis cedhak. Kanggo ngrampungake gambar, sampeyan uga bisa nyimpulake pakta, umpamane bakal kasebut "Pakta Lavrov-Xi Jinping"
  6. Torkvat Torkvat
    Torkvat Torkvat 23 Juni 2017 10:13
    +3
    Kanthi "kanca-" lan mungsuh ora dibutuhake))
  7. Altona
    Altona 23 Juni 2017 10:32
    +8
    Kutipan saka domokl
    Wong Tionghoa bisa miwiti obrolan babagan panangkepan Timur Jauh lan Siberia karo wong sing mabuk - presiden. Dheweke mung ngerti yen dheweke ora bakal bisa ngembangake wilayah kasebut dhewe. Mulane, ing taun-taun sing bakal teka, malah pirang-pirang dekade, pitakonan serangan dadakan ora pantes .. Kayane aku.

    -----------------------------
    Saben uwong njerit babagan pendhudhukan Timur Jauh lan Siberia, nanging nganti pirang-pirang dekade, China wis ora bisa selaras karo Taiwan dhewe kanthi masalah teritorial. Kanthi pulo Cina cilik, Carl. Lan karo wadya balane kang gagah prakosa, kang ora wani ngrebut wewengkone dhewe kang awujud Taiwan.
    1. Weyland
      Weyland 23 Juni 2017 20:49
      +1
      Kutipan saka Altona
      Kanthi pulo Cina cilik, Carl. Lan karo wadya balane kang gagah prakosa, kang ora wani ngrebut wewengkone dhewe kang awujud Taiwan.

      Tentara gedhe Napoleon paling apik ing donya komandan ing kepala uga ora bisa nindakake apa-apa karo siji pulo cilik vile - amarga ing kasus iki, ora tentara dibutuhake, nanging armada - lan Taiwan duwe gendheng karo kasur sing ora kudu ditandingi wong Tionghoa ing segara - kanggo saiki... Ing tanah, wis ing Perang Korea, kasur saka Cina padha raked uga!
  8. Altona
    Altona 23 Juni 2017 10:34
    +6
    Kutipan saka: kos2cool4u
    Mratelakake panemume, China luwih mbebayani tinimbang "kasur", sing belang-belang bakal histeris lan tenang, lan dumadakan bisa nyerang nalika ora ana sing ngenteni ...

    -----------------
    Hit lan apa? Amerika Serikat langsung nampa segara peparingé sing mung tiba saka langit. Loro saingan kuat padha grappled.
  9. Guru
    Guru 23 Juni 2017 16:29
    0
    Kutipan saka Altona
    Kutipan saka domokl
    Wong Tionghoa bisa miwiti obrolan babagan panangkepan Timur Jauh lan Siberia karo wong sing mabuk - presiden. Dheweke mung ngerti yen dheweke ora bakal bisa ngembangake wilayah kasebut dhewe. Mulane, ing taun-taun sing bakal teka, malah pirang-pirang dekade, pitakonan serangan dadakan ora pantes .. Kayane aku.

    -----------------------------
    Saben uwong njerit babagan pendhudhukan Timur Jauh lan Siberia, nanging nganti pirang-pirang dekade, China wis ora bisa selaras karo Taiwan dhewe kanthi masalah teritorial. Kanthi pulo Cina cilik, Carl. Lan karo wadya balane kang gagah prakosa, kang ora wani ngrebut wewengkone dhewe kang awujud Taiwan.

    Pak, nanging Amerika uga ora njupuk Kuba, sampeyan ora ngerti apa. Dadi karo Taiwan, kabeh ora gampang.
  10. Horseradish lawas
    Horseradish lawas 23 Juni 2017 19:07
    +6
    Iku misale jek sing Tolstoyans, botanis lan pacifists padha ing review militèr. Dadi akeh snot pink babagan China. Lan ide kasebut gampang banget - wong Tionghoa wis ngrusak kabeh wilayah lan kabeh sumber daya. Nanging sumber daya saka Siberia lan Timur Jauh, lan utamané banyu seger saka Lake Baikal, minangka morsel sedhep sing bakal menek ing sembarang cara. Aja salah, perang wis diwiwiti. Wong Tionghoa wis ana ing ayunan lengkap ing Siberia lan Timur Jauh. Sumber daya alam kita dikembangake kanthi cepet. Putin lan Medvedev nyewa lapangan lan wilayah kanggo wong-wong mau. Dheweke ora bakal lunga saka kana! Lan introduksi tentara RRC ing mangsa ngarep (ing taun, ing 10 taun, ing 50 taun ...) mung bakal sah ndandani kasunyatan sing bakal dadi wilayah China. Senjata nuklir ora bakal mbantu ing kene, amarga populasi Rusia (Buryats, Yakuts, lan liya-liyane) uga bakal manggon ing wilayah kasebut. Yen sing diarani "elit" wis ngedol banyu saka Lake Baikal, mula, nyatane, iki wis dadi transfer wilayah lan sumber daya. Tionghoa iku jahat, licik lan maling ing kekuwatan kita, dheweke nggunakake 100%!
    1. domokl
      23 Juni 2017 20:20
      +1
      Alas, nanging ora ana sumber daya. Mung amarga ora ana wong ing Siberia .. Ya, lan ing Timur Jauh uga. Sakepel kanggo wilayah kasebut .. Kaya Yermak Timofeevich ...
  11. DOKTER ZLO
    DOKTER ZLO 23 Juni 2017 19:09
    +1
    Ayo kita nerusake perbandingan. Dadi, tank ing PLA-9150 pcs. bedhil kaliber gedhe - 6246 pcs. Amerika Serikat, masing-masing, 8848 lan 1299 unit.

    Penulis aneh mbandhingake Angkatan Bersenjata AS lan RRC, yaiku babagan komposisi kuantitatif lan ora saka segi kualitas, kanthi sukses sing padha bisa mbandhingake KPA lan Angkatan Bersenjata Kaukasus Selatan, saka jumlah total tank, ora luwih. saka 1 ewu tank Piye wae bisa saingan karo Amérika, nuduhake nomer total bedhil PA, penulis ora nuduhake nomer bedhil poto-propelled mau.
    Kanggo kapal selam, 75 vs. 68

    Maneh, dheweke mbandhingake kapal selam diesel-listrik lan kapal selam nuklir proyek Soviet lawas lan kapal selam ultra-modern / SSBN Angkatan Laut AS ...
    Saiki, meh ing endi wae ing donya sampeyan bisa ndeleng gendéra Cina.

    Negara ya, nanging dudu gendera Angkatan Laut ...
    Kahanan sing luwih elek karo helikopter. Setuju, kanggo tentara kasebut, 802 helikopter ora cukup.

    Kanthi ancaman sing ana, cukup ....
    Utawa apa Kaukasus Kidul lan India duwe luwih akeh? Kurang.
    Ing pirang-pirang negara ing wilayah kasebut, ora mung prajurit Cina

    Banjir terus terang, endi sing akeh?
    Apa sing kita deleng saiki? Wong Tionghoa kanthi ati-ati nanging kanthi sistematis nguwasani pulo-pulo sing "ora duwe". Cukup cilik. Ora ana sing butuh watu sadurunge. Iki mesthi njalari sawetara kuwatir ing tanggi. Nanging sapa sing bakal mbantah karo China?

    Ya, Jepang mbantah lan PLA ora bakal nindakake apa-apa, lan Vietnam bisa uga nindakake perkara sing padha yen ana hubungan ekonomi sing cedhak karo Federasi Rusia lan anane Bank Asing Rusia ing wilayahe, nanging mantan Vietnam milih Amerika Serikat minangka mitra, ayo saiki njagong ing pinggir .. .
    Tugas utama PLA yaiku kanggo mesthekake pandhu arah sing aman lan ASW ing Segara China Kidul, kaping pindho, kanggo njamin pangayoman jalur laut kanggo pangiriman minyak lan gas saka BV menyang RRC, lan kaping telu, akses tanpa alangan dening segara lan tanah kanggo barang-barange menyang EU ...., ing tahap katelu iki, ora setuju antarane Federasi Rusia lan RRC bisa uga katon, kenapa neraka kita butuh pesaing ekstra ing EU nalika promosi barang lan layanan, Rusia. Federasi ora bakal njagong ing jarum lenga ing salawas-lawase, mula Federasi Rusia ora kudu mbantu RRC kanggo ningkatake komunikasi ing segara lan darat ... WB dhewe ing wilayah kasebut, EU / USA ora bakal ngidini iki, iki minangka "taman ngarep", ngarsane kita ing SAR nesu ....
    1. Weyland
      Weyland 23 Juni 2017 20:52
      +1
      Kutipan saka DOKTOR ZLO
      ora ana sing bakal nglilani dheweke menyang Segara Mediterania, luwih-luwih yen dheweke duwe WB dhewe ing wilayah kasebut, EU / USA ora bakal ngidini, iki minangka "taman ngarep"

      Apa dheweke ora nglilani aku? Aku kepingin weruh carane? Apa sanksi bakal diwenehake? Marang ekonomi paling kuat ing donya? ngguyu
      1. DOKTER ZLO
        DOKTER ZLO 23 Juni 2017 21:03
        +1
        Kutipan saka Weyland
        Apa dheweke ora nglilani aku? Aku kepingin weruh carane? Apa sanksi bakal diwenehake? Marang ekonomi paling kuat ing donya? ngguyu

        Iki kanggo sampeyan PRC ekonomi pisanan ing donya, lan dudu kanggo AS lan EU, sing RRC mbuwang kabeh sampah murah ...
        Sanksi bakal dileksanakake ora marang RRC, nanging marang negara apa wae ing Mediterania sing pengin nyedhiyakake wilayahe miturut PLA VB ...
        Babagan RRC, wiwit taun 1989, akeh sanksi sing durung dicabut dening Kulon, nanging bakal diukum ora kanggo Segara Mediterania, nanging kanggo Segara Cina Kidul lan ora kanggo pulo kasebut, nanging kanggo sumber daya sing ana ing wilayah kasebut. rak...
  12. APASUS
    APASUS 23 Juni 2017 20:27
    +1
    Nganti saiki, China kasengsem karo kita minangka mitra, kita nutupi bagean saka wilayah saka Lor saka Amerika, kita nyedhiyakake sumber daya, ana rute darat menyang Eropa liwat Rusia, kita butuh China.
    Ing wektu sing padha, aku ora bakal nganggep China minangka ancaman amarga kemampuane wong Tionghoa nyedhiyakake dana gedhe kanggo tuku kabeh negara kanthi rezim sing lemah. kamungkinan ora melu perang karo Rusia karo prospek cetha, dalan creeping grip.
    Konfrontasi militer karo Amerika kemungkinan uga ora nyata, amarga weteng bisa nglawan cangkeme, ing kene nyoba main kertu kanthi strangulation sabanjure bisa uga konflik lengkap.
    Amarga potensial mudhun saka Amerika Serikat, bisa dianggep bakal nyoba nyeret wong Tionghoa menyang konflik anyar karo tanggane.
  13. staviator
    staviator 23 Juni 2017 21:27
    +4
    "Kanggo mbandhingake: Tentara AS duwe" mung "1 yuta 400 ewu. Lan padha kasebar ing luwih saka satus pangkalan Amerika ing saindenging jagad."
    Ing kondisi mobilisasi umum, China bisa nyelehake prajurit 300 JUTA. Kepiye sampeyan seneng karo nomer kasebut?
    1. Setra
      Setra 25 Juni 2017 19:23
      0
      Kutipan saka staviator
      Ing kondisi mobilisasi umum, China bisa nyelehake prajurit 300 JUTA. Kepiye sampeyan seneng karo nomer kasebut?

      Koreksi, China bisa nggawe 300000 petani sing kurang bersenjata - ora nyengsemake.
      1. staviator
        staviator 26 Juni 2017 14:39
        0
        Kanthi fanatisme lan wangkal, massa iki pancen angel diendheg, Jerman uga cekikikan babagan eselon sing terus-terusan teka rekrut sing ora dilatih, banjur sinau perang ...
        1. Setra
          Setra 26 Juni 2017 20:10
          0
          Kutipan saka staviator
          Kanthi fanatisme lan wangkal, massa iki pancen angel mandheg.

          Apa fanatisme lan wangkal sing kita ucapake? Apa sampeyan guyon? Tionghoa iku alus lan patuh, bangsa sing paling ringkih ing donya.
          Kutipan saka staviator
          Jerman uga cekikikan babagan eselon sing terus-terusan teka rekrut sing ora dilatih, banjur sinau perang ...

          Mungkasi ngutip omong kosong liberal iki. USSR ora ngirim rekrut sing ora dilatih menyang perang, bisa uga kajaba milisi sukarelawan.
          Kajaba iku, rekrut militer Rusia luwih akeh tinimbang rekrut Jerman.
          1. staviator
            staviator 27 Juni 2017 14:58
            0
            ""Wong Tionghoa iku alus lan patuh, balapan paling lemah ing donya."
            Ayo, sampeyan guyon? Waca carane wong Tionghoa berjuang kanggo Korea (pikiran sampeyan, ora kanggo negara sampeyan) Nonton film rekonstruksi sing menarik banget "Perang di Korea" (4ser).
            1. Setra
              Setra 27 Juni 2017 17:14
              0
              Kutipan saka staviator
              Ayo, sampeyan guyon? Waca carane wong Tionghoa berjuang kanggo Korea (pikiran sampeyan, ora kanggo negara sampeyan)

              Lan Piye? Ora ono. Padha perang banget. Kauntungan nomer total lan asil dubious.
  14. Tektor
    Tektor 23 Juni 2017 22:16
    +1
    Ditulis kanthi apik, nanging ora akurat. Ayo kula nerangake. Apa sing mbantu kita menang ing WWII kajaba semangat juang lan iman ing Tanah Air? Teknik kamenangan. Sawetara wakil: PPSh, ShKAS, Il-2, MiG-3, T-34, BM-13, ZIS-3 lan bisa kadhaptar kanggo dangu. Sing. ana conto senjata sing bisa nggawe taktik perang sing menang kanthi nggunakake ...
    Apa kita duwe model canggih peralatan militer lan tambahan saiki? Mesthi wae. Kita mung kudu duwe conto iki ing pasukan kanthi jumlah sing cukup. Lan, iki sing paling penting - sampeyan kudu ngembangake taktik sing menang kanggo panggunaan lan interaksi. Perang sabanjure bakal ditindakake ing lapangan informasi lan ing medan elektro-magnetik kanthi DRONS lan modul tempur robot. Kita butuh spesialis ing perang cyber, perang elektronik lan pemrograman robot tempur. Lan kita butuh sistem robot sing padha, utamane babagan pertahanan rudal. KMK. Apa China bisa saingan karo kita utawa negara ing wilayah kasebut? Kanggo saiki, ora yakin.
    1. domokl
      24 Juni 2017 04:01
      +1
      Yen kita mbandhingake tingkat wutah teknologi China lan negara liyane saiki, yaiku pangembangan lan tuwuhing teknologi, apa ana sing berkembang kanthi sukses? Iki minangka prakiraan para ahli saka macem-macem negara ...
      Mula, apa sing sampeyan tulis iki mung bisa ditindakake dening China ing wektu sing cendhak, utawa sampeyan lali karo seri anekdot sing misuwur ing jaman kepungkur babagan tentara China. Tipe: ora bakal ana penerbangan. Pilot lara ... Lan babagan spesialis ing bidang teknologi cyber ... Deleng asil kompetisi donya ing jinis karya kasebut. Tionghoa ana ing endi wae ing telu utawa lima. Ora kurang. Ya, lan peretas saka kono wis ana pasemon.
      Lan pungkasan. China minangka negara sing cukup ditutup. Rahasia ana cukup prayoga. Mulane, iku mangu-mangu yen kita ngerti potensial nyata saka PLA ing 100%
      1. mordvin 3
        mordvin 3 24 Juni 2017 04:46
        +1
        Kutipan saka domokl
        Tionghoa ana ing endi wae ing telu utawa lima. Ora kurang.

        Padha mbangun pabrik mobil. Apa Haval. nangis
  15. Komentar wis dibusak.
  16. pers11
    pers11 24 Juni 2017 06:13
    0
    Wilayah China ora tambah ing 6 ewu taun.
    1. Setra
      Setra 25 Juni 2017 19:25
      0
      Kutipan saka persh11
      Wilayah China ora tambah ing 6 ewu taun.

      Iki ora bener. Contone, secara harfiah satus taun kepungkur, Manchuria ora dadi kagungane China.
  17. segamegament
    segamegament 24 Juni 2017 07:05
    0
    Apa sing direbut Rusia?)))) Dheweke durung bisa nangkep Taiwan cilik sajrone pirang-pirang dekade ???)))
  18. Xscorpion
    Xscorpion 24 Juni 2017 10:41
    +2
    Penulis nuduhake jumlahe, mung nyebutake kualitas, lan lali babagan sing utama, rasio peralatan karo ukuran tentara. negara. Tegese, prajurite bakal mlaku mlaku yen ana perang, ya mesthi nganggo truk, kalebu wong sipil, nanging ora cukup. Lan yen mobilisasi 80 yuta sing kondhang iki ... Dheweke bakal tekan garis ngarep nganti pirang-pirang wulan lan bakal duwe bedhil paling apik wiwit wiwitan abad kaping 300. Lan kanthi kemungkinan 20 persen bakal dirusak. saka udhara dening bom lan pluru sadurunge padha tekan ngarep baris. Wektu tentara gedhe wis liwati, saiki tentara luwih gedhe, luwih gedhe kerugian. wektu prioritas ing perang bakal beda. Tiyang Tionghoa mangrêtos makatên wau, mila lajêng sregep ngirangi wadyabala, ing salêbêtipun taun kapungkur, sampun suda 80 èwu, ing taun-taun ngajêng badhe suda 30 èwu.
    1. staviator
      staviator 26 Juni 2017 14:47
      0
      Viet Cong diobong nganggo napalm lan diobati nganggo bahan kimia, lan bom karpet. Lan apa sing dimenangake? Lan ana sepuluh kaping luwih sithik. Lan kanggo senjata, China nyedhiyakake sandhangan, gadget, lan liya-liyane. profiling kabeh produksi kanggo produk militèr karo disiplin spit. Plus cadangan emas plus paket obligasi ing ekonomi AS (1 triliun !!) nulis apa, nanging China punika daya nyata, lan sampeyan kudu dadi kanca karo.
  19. vzdrincher
    vzdrincher 25 Juni 2017 11:54
    0
    Kutipan saka staviator
    "Kanggo mbandhingake: Tentara AS duwe" mung "1 yuta 400 ewu. Lan padha kasebar ing luwih saka satus pangkalan Amerika ing saindenging jagad."
    Ing kondisi mobilisasi umum, China bisa nyelehake prajurit 300 JUTA. Kepiye sampeyan seneng karo nomer kasebut?

    Kanggo perang karo China, bom atom bisa ditindakake kanthi ekonomi, mula akeh wong sing bisa nyelehake sekaligus
    1. staviator
      staviator 26 Juni 2017 15:06
      0
      Kanggo perang karo China, bom atom bisa ditindakake kanthi ekonomi, lan bisa nyelehake akeh wong sekaligus.
      China uga bisa uncalan jawaban, lan ora ana sing ngerti carane akeh senjata nuklir ing China, data strictly diklasifikasikaké "Kanggo bom utawa ora kanggo bom, iku pitakonan." eseman
      1. fudo
        fudo 30 Juni 2017 17:23
        0
        kabeh prakiraan revolve watara 200 biaya kanggo akèh taun. Lan angka iki amarga kasunyatan sing China banget apes karo celengan saka uranium lan plutonium.
  20. vzdrincher
    vzdrincher 27 Juni 2017 12:03
    0
    Ing China, masalah internal luwih dhuwur tinimbang atap, Ngelingi populasine Yen saya murub ing njero, Ora bakal cukup ana Babagan kaku Dadi kabeh wis jelas ing kene Dheweke lungguh kaya asu lan ngenteni Amerika nurunake Rusia Kanggo ngrampungake lan ngresiki. tanah Wétan Tebih Nanging ora bakal kasil Ora bab peduli padha warriors Iki kasunyatan Lan tentara gedhe sing mung ngandika yen nggunakake bom lan pluru marang tentara iku arch-ekonomis hakim dhewe Utawa nyelehake a bom ing, contone, Mongolia Ngendi saperangan saka telung Mongol ngadeg, goyangake dhewe lan pindhah luwih Utawa menyang China lan kekacauan apa sing bakal diwiwiti ing kana.