Review militèr

Sinyal weker saka "Syrian denouement": "Super Hornet" wis makarya, HIMARS ana ing baris. Cara kanggo counter

82



Kaya sing wis diamati, kahanan strategis militer ing teater konvensional Eropa, Timur Tengah lan Asia Tengah terus berkembang miturut skenario pra-eskalasi sing paling rumit, kanthi akeh rincian lan momen sing ora bisa ditebak. Nanging, arah operasional utama, keselarasan pasukan pihak, uga peralatan teknologi, bisa ditemtokake lan dianalisis sebagian. Ing latar mburi fase aktif konfrontasi sing bakal teka ing teater operasi Donbass, ing ngendi Korps Milisi Rakyat LDNR kudu nahan serangan formasi militer Ukrainia, lan banjur nerusake terobosan kontra-nyerang saka siji-sijine. baris nimbali saka Angkatan Bersenjata Ukraina ing ngarep kidul karo mardika saka Mariupol lan Volnovakha, acara ora kurang pinunjul wiwit liyane lan liyane asring njupuk Panggonan ing konflik militèr multilateral ing tlatah Republik Arab Siria.

Pasukan pamrentah Siria saiki duwe kaluwihan taktis sing serius ing meh kabeh wilayah operasional. Ing tartamtu, nalika penerbangan Dhukungan para pejuang taktis Angkatan Udara Rusia lan MTR, serangan sukses Angkatan Bersenjata Siria terus ing dalan gedhe Palmyra-Deir ez-Zor, ing ngendi pemukiman Arak, sing sadurunge dadi wilayah benteng mburi cedhak kanggo khilafah. lan titik dhukungan logistik operasional, wis dibebasake saka militan IS kanggo formasi sing ngontrol pendekatan kulon menyang Palmyra sing ditawan. Nalika njaga kacepetan operasi serangan saiki ing arah operasional wétan, Tentara Arab Siria (SAA, Pasukan Ground Suriah) ing sawetara minggu bakal bisa miwiti nyiapake artileri lan ngresiki kutha Es-Sukhne sing rada gedhe saka ISIS. . Mangkono, ing kontrol pasukan pamaréntah bakal dadi bagéan tengah Suriah (wilayah lor-wétan provinsi Homs).

9 Juni 2017 bisa dianggep minangka tanggal strategis penting kanggo Tentara Siria lan Angkatan Udara Rusia. Nalika iku pasukan pemerintah bisa "ngempit" menyang tapel wates Irak-Syria kanthi perang. Uncalan iki langsung ngalang-alangi 2 rencana strategis Washington. Pisanan melu panyiapan zona penyangga kuat (kapérang saka oposisi pejuang SDF lan instruktur Amérika, dijamin dening USMC) antarane SAA lan milisi Irak kanggo nyegah kerjasama lan impossibility kanggo maju luwih menyang Deir ez-Zor saka kidul-kulon. Rencana kaping pindho bakal ditindakake sawise nggawe "buffer taktis" antarane tentara Siria lan detasemen mobilisasi Irak.

Dheweke nganggep "maret" cepet saka SDF pro-Amerika lan USMC ing Deir ez-Zor. Amerika lan para pejuang satelit Siria saka SDF ngrancang kanggo ngrebut kutha kasebut sanalika sawise para pejuang ISIS wiwit "lembut" pertahanan SAA. Kaya sing sampeyan ngerteni, "kanca" transatlantik kita bisa pindhah luwih cepet menyang Deir ez-Zor amarga kabeh "instrumen" sing dikenal kanggo pengaruhe Khalifah, kanthi langsung lan liwat saluran Israel. Nanging ing kene masalahe! Akibaté, kabeh benteng lan garnisun SDF lan Korps Marinir AS cedhak pangkalan militèr sing bubar dibangun ing cedhak At-Tanf padha dibelenggu ing kawah taktis ageng, sing diwatesi dening pemukiman. Al-Zukuf ing sisih lor-wétan lan pinggiran As-Suweida ing sisih kidul-kulon.

Ing wayahe, gambar kasebut muncul yen kabeh unit pro-Amerika saka SDF, kalebu backbone serangan saka USMC ing At-Tanf, ana ing "cauldron" sing diubengi utamane dening pasukan pemerintah Siria, Hizbullah lan Pasukan Khusus Tiger Force. divisi. Komponen lemah saka pasukan koalisi saiki ora bisa nggawe owah-owahan strategis sing serius, nanging kabeh iki mung saiki, amarga peluncur seluler M142 HIMARS MLRS kanthi tliti dhuwur ora sengaja ditransfer saka Yordania menyang At-Tanf. wilayah.

Miwiti watara 13 Juni, informasi nguciwani terus teka babagan persiapan formasi khalifah IS kanggo nyerang rong wilayah benteng ing NE Siria, dumunung ing sisih kidul lan kulon kutha Deir ez-Zor. Upaya kanggo nyandhet enclave SAA ing sangisore kutha sing strategis iki bisa uga diwiwiti sadurunge teka unit tentara Siria biasa, lan mulane pesawat serangan Rusia kudu kerja keras ing wilayah kasebut. Ora ana sangsi manawa para ahli saka Pentagon duwe pangarep-arep sing dhuwur banget kanggo ngrusak wilayah-wilayah benteng sing kasebut ing ndhuwur pasukan pemerintah Siria dening ISIS. Lan iku cetha kanggo amatir sing khalifah ora bakal bisa kanggo nentang apa-apa kanggo nimbali saka Deir ez-Zor aviation saka Russian Aerospace Forces; Iki ngendi operator USMC HIMARS bisa mbantu militan kanthi apik kanthi mbukak tembakan ing enclave tentara Siria kanthi "kaliber gedhe" - misil balistik taktis operasional MGM-140 / 164B ATACMS Block IA / IIA. Radius tempur rudal kasebut yaiku 300 km, sing ngidini sampeyan "tekan" menyang Deir ez-Zor sanajan saka At-Tanf kidul. Panggunaan M142 HIMARS karo ATACMS OTBR bisa diarepake nalika unit tentara Siria tekan persimpangan dalan gedhe Palmyra-Deir ez-Zor karo Mayedin menyang Deir ez-Zor Highway (8 km saka kutha).


Peluncur "goyang" kendaraan tempur M142 HIMARS multi-tujuan MLRS digabungake karo peluncur kothak sing padha karo BM M270 sing dilacak saka sistem roket peluncuran kaping pirang-pirang MLRS. Bentenane yaiku M142 mung duwe siji modul peluncuran. Ing ngisor iki bisa digunakake minangka "peralatan": 1x6 peluncur pigura-blok karo 227-mm M26A1 / 2 roket unguided utawa M30 GMLRS / XM30 GUMLRS roket dipandu presisi karo sawetara nganti 92 km. "Kaliber gedhe" yaiku kulawarga ATACMS saka OTBR kanthi diameter 610 mm lan jarak nganti 300 km, sing diselehake ing peluncur M142 mung ing jumlah siji unit. Rudal LRPF generasi sabanjure kanthi jarak 500 km lan kaliber 340-350 mm bakal nambah beban amunisi HIMARS dadi 2 unit.


Sawise nggunakake massive banget efektif saka senjata kilat tliti dhuwur iki (KVO ora ngluwihi 25 m, lan rudal kang Maret kacepetan tekan 1500 m / s) marang instalasi militèr saka SAA cedhak Deir ez-Zor, uga marang Unit biasa. saka SV maju saka Es-Sukhna Suriah, Moscow resmi bisa maneh nuduh Washington saka support langsung kanggo organisasi teroris No.. 1 (ISIS), uga break sembarang bilateral "saluran komunikasi lan koordinasi tumindak." Sayange, Pentagon ora kadhemen utawa ora panas saka cara-cara kasebut. Kita bisa entuk asil sing negatif banget - mundhut Deir ez-Zor, uga kabeh pendekatan wétan. Pracayaa, AS lan ISIS mesthi nemokake basa sing umum. Ayo ngomong luwih akeh: ing Washington, dheweke bakal nemokake argumentasi kanthi cepet kanggo nggunakake HIMARS nglawan tentara Siria, sing formasi SDF sekutu utawa kelompok "militan moderat" liyane bakal "dibuwang" kanthi ajaib menyang pusat konfrontasi antarane. SAA lan ISIS, sing bakal langsung dadi "pihak sing kena pengaruh rezim Bashar al-Assad. Sampeyan bisa simulasi akeh kahanan ing kene, nanging siji bab tetep pancet - tumindak koalisi pro-Kulon karo satelit Arab sawijining ing téater Siria operasi bakal push Moscow kanggo countermeasures radikal luwih saka statements guna saka wakil saka Mentri Luar Negeri. .

Mesthine, kontingen militer kita ora bakal nyerang karo misil Kalibr lan Iskander ing peluncur HIMARS sing disebarake ing tahap saiki, amarga angkatan udara koalisi ora nyoba nyerang fasilitas militer kita ing pangkalan udara Khmeimim utawa ing pangkalan logistik ing Tartus. Nanging Pasukan Aerospace kita wis diwajibake kanggo nutupi unit pasukan pemerintah SAR kanggo wektu sing suwe, yen ora, hubungan sekutu apa sing bisa diomongake ?! Minangka ancaman saka HIMARS, sanalika sawise pembebasan Es-Sukhna, patroli reguler dening tautan MiG-31BM saka bagean sempit wilayah udara antarane Deir ez-Zor lan Al-Zukuf bakal dibutuhake. Segmen iki bakal dadi arah sing paling rawan rudal kanggo pendekatan tim ATACMS Amerika saka posisi cedhak At-Tanf. Foxhounds duwe kabeh cara sing dibutuhake kanggo numpes misil ATACMS. Khususé, rudal tempur udara sing dipandu jarak jauh R-33S lan R-37, radar udara sing didandani Zaslon-AM karo PFAR, ngidini nyegat target udara sing mabur kanthi kecepatan nganti 6400 km / jam, dene MGM-140B / 168A. OTBR ing bagean njelajah pesawat, akselerasi mung nganti 5500 km / h.


Tanggepan asimetris sing pantes kanggo panyebaran HIMARS MLRS ing At-Tanf bisa uga penyebaran sepasang divisi S-400 Triumph 40 km kidul-wétan Palmyra. Pengaturan kasebut bakal bisa nyegat misil balistik operasional-taktis ATACMS sing diluncurake kanthi bantuan SAM 48N6D sanajan ing situs peluncuran pesawat kasebut. Triumph uga bisa nyegat XM30 GUMLRS URS ukuran cilik, sing bisa diluncurake kanthi petungan HIMARS ing unit SAA sing beroperasi ing sisih lor At-Tanf. Nanging, "Triumphs" ing pertahanan rudal ing wilayah iki ora bisa njupuk bagéyan, amarga kahanan ranyono ing teater lemah ing sisih kidul SAR ora njamin safety saka sistem pertahanan udhara larang karo algoritma operasi klasifikasi lan paramèter energi saka 92H6E. radar iluminasi


Kanggo kabar pas wektune babagan peluncuran OTBR, unit MiG-31BM uga kudu diwenehi pesawat A-50U AWACS, yen ora, kenapa bakal ditransfer menyang Suriah? Nonton karusakan saka Su-22 dening pilot Amérika F / A-18E "Super Hornet"? Untunge, sawise kedadeyan kasebut, komando Angkatan Udara Rusia kanthi jelas mbatesi zona sing diidini kanggo penerbangan penerbangan taktis saka Pasukan Sekutu koalisi ing SAR lan ngancam bakal "nangkep kanggo nelusuri otomatis kanthi akurat" kabeh pesawat sing nyabrang Kali Efrat. ing arah kulon. Cukup cetha manawa Super Hornets sing mabur kurang utawa F-22A Raptor ora bakal dideteksi dening radar multifungsi 92N6E lan 9S32M saka kompleks S-400 lan S-300V4 lan sisih kulon Efrat, amarga horison radio ora tekan. luwih saka 30-35 km, pramila emphasis bakal digawe khusus kanggo pesawat tempur lan patroli radar long-range lan pesawat panuntun dhumateng A-50U.

Ancaman pisanan saka Moskow wis ngasilake asil sing nyata: angkatan udara koalisi wis nyepetake sektor operasi penerbangan taktis saka "segitiga" Deir ez-Zor - Abu Kamal - Raqqa menyang wilayah cilik ing ndhuwur Raqqa, ing ngendi serangan sing digawe kanggo advance SDF lan USMC menyang kutha dijupuk dening Khilafah. Apa sing bakal kelakon sabanjure, wektu bakal ngomong, uga kecanggihan lan "kaku" saka langkah-langkah sing ditindakake dening pasukan aerospace.

Sumber informasi:
https://warsonline.info/siriya/blog.html
https://www.fondsk.ru/news/2017/06/10/pod-prikrytiem-shturma-rakki-terroristy-vydvigajutsja-na-palmiru-der-zor-44136.html
http://rbase.new-factoria.ru/missile/wobb/himars/himars.shtml
http://rbase.new-factoria.ru/missile/wobb/atacms/atacms.shtml
http://rbase.new-factoria.ru/missile/wobb/mlrs/mlrs.shtml
http://www.airwar.ru/enc/fighter/mig31bm.html
Pengarang:
82 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. HEATHER
    HEATHER 22 Juni 2017 06:54
    +8
    Artikel punika bab punapa, bab kados pundi anggènipun ngrisak wadyabala Siria?Mulané mèh sirna, mung kang isih slamet, déné Der-ez-Zor kudu dadi kagungan kita.
    1. andrey
      andrey 22 Juni 2017 07:27
      +4
      Pengaturan kasebut bakal bisa nyegat misil balistik operasional-taktis ATACMS sing diluncurake kanthi bantuan SAM 48N6D sanajan ing situs peluncuran pesawat kasebut. Bisa "Triumph" nyegat lan ukuran cilik URS XM30 GUMLRS
      , Apa ora larang banget kanggo GUMLRS, kanggo nyegat ing Triumph?
      1. telobezumnoe
        telobezumnoe 22 Juni 2017 11:20
        +3
        Iku kabeh gumantung ing biaya panggonan projectile kudu positif tiba) lan rudal jarak cendhak kalebu 400.
        1. landak ing kabut
          landak ing kabut 22 Juni 2017 13:05
          +8
          supaya Amerika ora ngagetake, cukup yen Hizbullah lan Kurdi duwe jarum lan cornet sing kapindho, nalika pesawat lan helikopter Turki lan Israel wiwit tiba ing Suriah, Yankees bakal kurang arrogance, lan tangan kita resik. Amerika "ora melu" ing pesawat Rusia sing mudhun, mula ora ana keluhan marang kita
    2. siberalt
      siberalt 22 Juni 2017 08:46
      + 18
      Yen Amerika Serikat ora ragu-ragu kanggo nulungi kabeh jinis klompok ing Suriah kanthi senjata, mula kenapa kita ora bisa nindakake perkara sing padha karo republik sing nyatakake diri ing Ukraina?
      1. Catherine II
        Catherine II 22 Juni 2017 10:55
        +2
        Quote: siberalt
        banjur kenapa kita ora bisa nindakake perkara sing padha karo republik sing nyatakake diri ing Ukraina?

        Amerika Serikat kanthi resmi lan ora resmi, Federasi Rusia ora resmi - nanging sacara fisik kedadeyan sing padha ...
        1. Igor Golov
          Igor Golov 22 Juni 2017 12:54
          +2
          USA - Ora resmi. Kita wis nulungi republik sing ngaku-aku dhéwé wiwit awal konflik. Nyuwun sewu yen ora ana laporan ing Facebook - sampeyan mung kudu sabar.
        2. Komentar wis dibusak.
      2. sedulur ora gelem
        sedulur ora gelem 22 Juni 2017 13:04
        +3
        Quote: siberalt
        kok kita ora bisa nindakake padha kanggo republik self-proclaimed ing Ukraina

        Ya, padha nindakake. Lan ana vacationers. Kanggo tumindak harder, ora ana cukup daya lan kesatuan lan patriotisme (tanpa kuotasi lan ing laku lan ora ing talk show) saka elit. Carane perang yen "Katz nawakake kanggo nyerah"
        1. RainNaga
          RainNaga 22 Juni 2017 20:07
          +1
          Kita ilang akeh perkara, Amerika duwe kabeh ace. Ekonomi, kekuwatan militer, lan mung potensial manungsa. Nanging, ora ketompo carane wong sumpah, sanksi - anti-sanksi ora ngenalaken, game ora bakal miwiti nganti cetha sing nyekel joker. Sanajan, miturut Putin sing licik, kita mesthi duwe. Amerika bakal entuk nomer loro - ngarepake masalah.
          Sorry kanggo comparison, nanging urip iku game, mung siji nyoba kanggo kabeh
      3. Nikolai Fedorov
        Nikolai Fedorov 22 Juni 2017 19:00
        +4
        Quote: siberalt
        Yen Amerika Serikat ora ragu-ragu kanggo nulungi kabeh jinis klompok ing Suriah kanthi senjata, mula kenapa kita ora bisa nindakake perkara sing padha karo republik sing nyatakake diri ing Ukraina?

        Apa sampeyan pancene mikir yen kabeh amunisi sing digunakake kanggo senjata cilik, bedhil artileri lan mortir, Grads, Hurricanes, etc., etc., squeezed metu dening milisi kita saben wektu saka Banderlogs (padha nyolong, tuku, etc.)? Lan perusahaan Donbass entuk dhuwit kanggo njaga tentara Lao PDR sing cukup gedhe lan dilengkapi? ngguyu
        Ora ana tembung, godhok saka pabrik pangolahan daging Makeevka enak banget, lan aku nyoba tuku mung, nanging iki sithik banget kanggo nglengkapi tentara ... Nyuwun Sapa sing ora dingerteni sing loman iki mbantu republik enom? opo Mungkin iku Ossetia Kidul cilik nanging kuwat lan sugih? ombenan
    3. Komentar wis dibusak.
      1. Komentar wis dibusak.
      2. Komentar wis dibusak.
        1. sabakina
          sabakina 22 Juni 2017 19:01
          +7
          Ana sing salah karo surat-surat wong Yahudi sing mentas digawe и и е, lan iku aneh kok wong Yahudi ora dilarang kanggo Mat didhelikake? belay Amarga wong-wong sing dipilih Gusti Allah?
      3. Komentar wis dibusak.
    4. nick837
      nick837 22 Juni 2017 19:19
      0
      VERSK Dina iki, 06:54
      Artikel punika bab punapa, bab kados pundi anggènipun ngrisak wadyabala Siria?Mulané mèh sirna, mung kang isih slamet, déné Der-ez-Zor kudu dadi kagungan kita. Lan ing ngendi ana babagan "carane ngrusak tentara Siria"?
  2. Lopatov
    Lopatov 22 Juni 2017 07:02
    +2
    Tembak ATACMS balistik nganggo rudal udara-ke-udara? Kok ragu banget...
    1. Ararat
      Ararat 22 Juni 2017 07:28
      +1
      Apa karusakan rudal Amerika dening pesawat Rusia bakal dadi tumindak agresi?
      1. Lopatov
        Lopatov 22 Juni 2017 07:34
        + 12
        Ora, ora bakal. Hak kanggo mbela diri.
        Umumé, kita kudu miwiti njupuk mudhun UAV Amérika kanggo dangu, referring kanggo hak iki. Banjur HIMARS bakal praktis ora ana gunane.
        1. Ararat
          Ararat 22 Juni 2017 11:06
          +1
          Yen rudal ora mabur menyang pangkalan pasukan sampeyan, mula bakal dianggep minangka tumindak agresi. Lan maksudku jawaban ing bentuk karusakan saka batch sabanjure Kaliber lan kabeneran bakal padha
          1. Lopatov
            Lopatov 22 Juni 2017 13:40
            +7
            Penasihat militèr kita bisa dumunung ing sembarang unit tentara Siria.

            Quote: Ararat
            Lan maksudku jawaban ing wangun karusakan saka kumpulan sabanjuré Kaliber

            Mbuwang topi?
          2. Komentar wis dibusak.
            1. Ararat
              Ararat 22 Juni 2017 20:46
              0
              Ya, nglawan Suriah, ora nglawan Rusia. Sampeyan kabeh misunderstood pitakonan lan wiwit ngubungake tembung kanggo kula lan wiwit argue karo kula bab apa aku ora ngandika. Tegese panyuwunan iku, yen Rusia nembak rudal AS, apa Amerika ora bisa nembak rudal Rusia, sing nuduhake pertahanan diri.
          3. JIaIIoTb
            JIaIIoTb 22 Juni 2017 19:38
            +2
            Ararat. wah, bakal nimbang-nimbang, wah, bakal nurunake kaliber ...... perang skala penuh bakal diwiwiti .... sampeyan bakal peduli maneh? Ing kene pitakonan beda, nalika ngédap pungkasanipun bakal ngerti sing mung gumantung ing wong-wong mau bakal manggon utawa ora. Nganti saiki, aku rumangsa bunuh diri urip ing sangisore Lintang lan Garis.
        2. Ararat
          Ararat 22 Juni 2017 11:07
          0
          HIMARS ora butuh UAV kanggo entuk koordinat target. GMLRS ora peduli babagan anane utawa ora ana.
          1. Lopatov
            Lopatov 22 Juni 2017 13:41
            +6
            Quote: Ararat
            HIMARS ora butuh UAV kanggo entuk koordinat target. GMLRS ora peduli babagan anane utawa ora ana.

            Psikik dikonfigurasi dadi tentara Amerika?
            1. Ararat
              Ararat 22 Juni 2017 20:38
              0
              Ana panuntun satelit, ana MTR ing lemah, ana penerbangan ing udhara. Ana akeh cara kanggo ngirim koordinat mungsuh 10 digit menyang baterei HIMARS. Lan sampeyan ora kudu dadi psikis
        3. Rabid
          Rabid 22 Juni 2017 13:13
          +1
          Apa sampeyan kepingin weruh kenapa luwih saka siji UAV Rusia durung ditembak?
          1. Lopatov
            Lopatov 22 Juni 2017 13:41
            +3
            Kutipan saka Rabioso
            Apa sampeyan kepingin weruh kenapa luwih saka siji UAV Rusia durung ditembak?

            Amarga padha ora bisa.
            1. Ararat
              Ararat 22 Juni 2017 20:39
              +2
              Amarga padha ora pengin. Nganti wong Siria iku siji bab lan Rusia iku liyane
          2. mabuk
            mabuk 22 Juni 2017 14:50
            0
            https://www.vz.ru/news/2017/1/25/854932.html
      2. udincev
        udincev 22 Juni 2017 13:01
        0
        Bakal ora. Proteksi marang agresi bakal.
      3. Nikolai Fedorov
        Nikolai Fedorov 22 Juni 2017 19:16
        +4
        Quote: Ararat
        Apa karusakan rudal Amerika dening pesawat Rusia bakal dadi tumindak agresi?

        Lan kontingen militer Amerika sing ilegal ing wilayah Suriah ora tumindak agresi marang negara sing berdaulat, kanthi cara, anggota PBB? Lan rudal Amerika diluncurake kanggo numpes formasi bersenjata pamrentah Suriah sing sah utawa sekutu negara iki (aku mbaleni maneh - anggota PBB) - apa iki ora tumindak agresi? Carane kowe, Amerika, bangsa ngédap lan milih, duwe kabeh ing sirah ing cara Amérika (Aku malah ora ngerti tembung apa kanggo milih kene). Yen sampeyan, kanthi aliansi karo gangster lan teroris internasional, nggulingake pamrentah sing sah ing negara apa wae, mula iki minangka bantuan kanggo para pejuang kebebasan. Lan yen sampeyan duwe wong mbaleni lyuley hang - banjur iki tumindak agresi. Lan sawise kabeh, sampeyan Amerika kanthi massive lan tulus percaya yen iki pancen bener lan bener. Jawaban kita prasaja. Putin kita wis ngandhani jawaban kita sepisan: "Saka o-la sing mati (aku ora ngerti kenapa situs kasebut ora ngidini sampeyan nulis jeneng kewan iki, amarga mung kewan, sing diomongake Putin kanthi resmi. kabeh jagad babagan) kuping sampeyan ... "
        1. Ararat
          Ararat 22 Juni 2017 20:42
          0
          Ora, aku ora mbantah karo kabeh wong babagan kabijakan AS lan ora mbenerake tumindak Pentagon lan CIA. Pitakonanku prasaja banget, apa njupuk obyek apa wae minangka tumindak agresi. Ayo wong Amerika nembak rudal Korea Lor ing Segara Jepang?
          1. Nikolai Fedorov
            Nikolai Fedorov 23 Juni 2017 12:17
            +3
            Quote: Ararat
            Ora, aku ora mbantah karo kabeh wong babagan kabijakan AS lan ora mbenerake tumindak Pentagon lan CIA. Pitakonanku prasaja banget, apa njupuk obyek apa wae minangka tumindak agresi. Ayo wong Amerika nembak rudal Korea Lor ing Segara Jepang?

            Kabeh kudu tansah dianggep ing hubungan karo kahanan tartamtu. Minangka kanggo rudal Korea liwat Segara Jepang, gumantung ing kahanan, iki bisa dadi loro agresi, lan uga nimbali marang agresi. Yen katon ing karusakan saka rudal Amérika mabur kanggo numpes pasukan sing nindakake tugas kanggo nglindhungi wilayah negara, lan rudal Amérika mesthi agresi, lan karusakan iku pangayoman saka agresi.
      4. Victor-M
        Victor-M 25 Juni 2017 16:48
        0
        Quote: Ararat
        Apa karusakan rudal Amerika dening pesawat Rusia bakal dadi tumindak agresi?

        Ora, amarga kudune ora ana.
    2. Shahno
      Shahno 22 Juni 2017 11:47
      0
      Ya, aku uga ora kaget.
  3. monster_lemak
    monster_lemak 22 Juni 2017 07:09
    + 12
    Sampeyan bisa guess bab apa wae, nanging .... kita bakal weruh .... Amerika ora bakal ninggalake Suriah, tugase, kaya tugas Israel nggoleki wong-wong mau, kanggo mbusak Assad lan break munggah negara menyang enclaves. Dheweke bakal entuk tujuane - "ora kanthi ngumbah kaya ngono", utamane amarga Amerika ora peduli karo wektu - sumber dayane mung ora bisa dibandhingake karo Rusia, Siria lan Iran - dheweke bisa nyimpen kabeh ing kono nganti suwe. , sing Rusia ora bisa mbayar. Bener, misale jek Amerika wis milih strategi "nyepeng" Rusia ing Suriah supaya bisa macet ing kono rampung, mbuwang dana lan sumber daya sing winates .....
    1. Dina
      Dina 22 Juni 2017 07:12
      +2
      Kutipan saka Monster_Fat
      lan mecah negara dadi enclave.

      Iku wis ambruk, thanks kanggo Assad
      Kutipan saka Monster_Fat
      Bener, misale jek Amerika wis milih strategi "nyepeng" Rusia ing Suriah supaya bisa macet ing kono, mbuwang dana lan sumber daya sing winates.

      Iku cetha kanggo kabeh wong wiwit wiwitan.
      1. Lopatov
        Lopatov 22 Juni 2017 07:35
        + 16
        Kutipan saka dag
        Iku wis ambruk, thanks kanggo Assad

        Apa dheweke ndhukung teroris sing ngrencanakake kudeta militer ing Suriah?
        1. monster_lemak
          monster_lemak 22 Juni 2017 08:16
          + 31
          Saiki kita tentrem, jenis Yahudi "kanca" bakal miwiti ngetik ing keyboard saka tablet jawaban bab carane "getih" lan "ala" Assad wiwit crush demo tentrem wong karo tank, kanggo isi ing clave lan ing wektu sing padha nonton carane excavator waja ngancurake omah liyane saka "teroris" Palestina. nglirik
          1. mabuk
            mabuk 22 Juni 2017 14:53
            +1
            ngguyu tenan))
          2. Dina
            Dina 22 Juni 2017 16:03
            +5
            Kutipan saka Monster_Fat
            tablet jawaban bab carane "getih" lan "ala" Assad

            Assad?
            Sawetara wis nindakake luwih saka Assad kanggo keamanan Israel.
            Pecah Suriah, ngowahi dadi enclaves gnawing ing tenggorokan saben liyane, karo industri numpes lan 6 yuta pengungsi.
            Mung dheweke bisa.
            Sadurunge perang, Suriah ora ancaman pinunjul kanggo Israel (kajaba senjata kimia) - saiki, iku ora bisa malah teori.
            Thanks kanggo Assad, pirang-pirang taun maneh lan aku pengin dheweke sukses ing kerja keras.
        2. Shahno
          Shahno 22 Juni 2017 11:52
          +2
          Nggih mboten. Dheweke mung kadhangkala ndhukung eksekusi sipil.
          1. Lopatov
            Lopatov 22 Juni 2017 13:43
            + 15
            Teroris ngomong? Sing "moderat". Sing mangan ati tahanan ing video kasebut? ...
            Dheweke ora bakal ngapusi ...
            1. Nikolai Fedorov
              Nikolai Fedorov 22 Juni 2017 19:26
              +2
              Kutipan: Lopatov
              Teroris ngomong? Sing "moderat". Sing mangan ati tahanan ing video kasebut? ...
              Dheweke ora bakal ngapusi ...

              Dadi murid-murid sing paling apik. Dheweke ngajari kanibalisme. Sapa sing bisa dipercaya yen ora duweke dhewe?
          2. Lopatov
            Lopatov 22 Juni 2017 13:51
            +3
            Umumé, kene aku kasengsem ing: saka Israel padha ndesek kanggo bebarengan pracaya lan ora pracaya propagandist saka Ikhwanul Muslimin. Percaya - yen dheweke ngarang "Tales from Syria" lan ora percaya yen dheweke "Tales from the Gaza Strip".
            Kepiye carane iki bisa dingerteni? Split pribadine utawa standar pindho biasanipun?

            Utawa apa sampeyan mikir yen "burdocks ora ngerti yen cabang saka Ikhwanul Muslimin ing Lurung Gaza Bears jeneng bangga Hamas"?
            1. Shahno
              Shahno 22 Juni 2017 14:20
              0
              Contone, aku ora nyalahake Assad babagan iki. Saben uwong nglawan kekuwatan sabisane. Iki urusane lan negarane. Nanging ora perlu aktif ndhukung teroris Libanon. Utawa siji Libanon ora cukup kanggo dheweke. Rampung ilang memori.
              1. Lopatov
                Lopatov 22 Juni 2017 14:24
                +1
                Kutipan saka Shahno
                Nanging ora perlu aktif ndhukung teroris Libanon

                Lan dheweke ora duwe pilihan akeh ... Apa sing diwenehake Iran, butuh. Kalebu pejuang Hizbullah
                1. Shahno
                  Shahno 22 Juni 2017 15:37
                  +3
                  Wiwit dheweke njupuk, dheweke tanggung jawab kanggo tumindak marang Israel. Kanggo kang, ing umum, iku ditampa saka kita. Senajan ing sisih liyane karo Assad ana paling sawetara jenis lam kontrol.
                  1. Lopatov
                    Lopatov 22 Juni 2017 15:51
                    +9
                    Kutipan saka Shahno
                    Wiwit dheweke njupuk, dheweke tanggung jawab kanggo tumindak marang Israel.

                    Apa Israel bakal nuduhake tanggung jawab karo AS? Nyatakake awake dhewe minangka sekutu, Amerika nggawe kanthong kekacauan ing cedhak tapel wates Israel: Mesir, banjur Siria. Lan pimpinan Israel meneng ...
                    Sawise kabeh, kekacoan ing Suriah isih bakal teka menyang negara sampeyan. Iki minangka penguatan pengaruh Iran ing wilayah kasebut, iki minangka penguatan Hizbullah lan Hamas ...
                    Lan sing aneh yaiku sekutu AS liyane, wong Turki, paling ora nyoba nyatakake keprihatinan. Panjenengan meneng, kaya iwak ing es, ngakoni hak Amerika kanggo nindakake apa wae, malah ngrugekake kapentingan Israel.
                    1. Dina
                      Dina 22 Juni 2017 16:05
                      0
                      Kutipan: Lopatov
                      Sawise kabeh, kekacoan ing Suriah isih bakal teka menyang negara sampeyan. Iki minangka penguatan pengaruh Iran ing wilayah kasebut, iki minangka penguatan Hizbullah lan Hamas ...

                      Lan sisih ngendi Hamas ing kana?
                      Kutipan: Lopatov
                      Lan sing aneh yaiku sekutu AS liyane, wong Turki, paling ora nyoba nyatakake keprihatinan. Panjenengan meneng, kaya iwak ing es, ngakoni hak Amerika kanggo nindakake apa wae, malah ngrugekake kapentingan Israel.

                      Lan apa bab kita?
                      Kita mirsani.
                      1. Lopatov
                        Lopatov 22 Juni 2017 17:48
                        +4
                        Kutipan saka dag
                        Lan sisih ngendi Hamas ing kana?

                        Pancen ... Hamas minangka cabang saka Ikhwanul Muslimin, sing nguwasani "oposisi moderat" sing dilatih lan dilatih dening Amerika.
                        Kutipan saka dag
                        Lan apa bab kita?

                        Iku uga bebener. Dheweke ora bisa nindakake apa-apa.
                        Wong Turki ngerti yen Kurdi sing dilatih lan dilengkapi karo pengalaman tempur mbebayani kanggo dheweke.
                        Sampeyan uga ngerti manawa militan Hamas lan Hizbullah sing dilatih lan dilengkapi sing wis nampa pengalaman tempur mbebayani kanggo sampeyan. Nanging dheweke kepeksa, ora kaya Turki, supaya meneng. Sampeyan mung duwe siji peran:
                        Kutipan saka dag
                        Kita mirsani.
                      2. Komentar wis dibusak.
                    2. Komentar wis dibusak.
        3. Komentar wis dibusak.
        4. Komentar wis dibusak.
      2. mabuk
        mabuk 22 Juni 2017 14:52
        0
        Thanks kanggo Israel sing ambruk, yen ora ana ISIS, ora bakal ana masalah.
        1. nick837
          nick837 22 Juni 2017 19:43
          0
          Kutipan saka drunkram
          Thanks kanggo Israel sing ambruk, yen ora ana ISIS, ora bakal ana masalah

          Alamiah! Israel minangka teroris paling gedhe ing donya!
    2. Rabid
      Rabid 22 Juni 2017 13:15
      0
      Mbusak Assad minangka tugas Amerika lan dudu Israel. Iki mung nalisir kapentingan kita. Yen sampeyan mikir babagan iki, sampeyan bakal ngerti apa sebabe, lan yen sampeyan ora ngerti, aku bakal nerangake
      1. monster_lemak
        monster_lemak 22 Juni 2017 14:07
        +5
        Ya, nerangake. nglirik Aku pancene pengin ngrungokake wong-wong sing muddied iki kabèh "bodyagu". keprungu
        1. Dina
          Dina 22 Juni 2017 16:08
          +1
          Kutipan saka Monster_Fat
          Ya, nerangake. Aku pancene pengin ngrungokake wong-wong sing muddied iki kabèh "bodyagu".

          Bener (sayange) kita ora.
          Mungkin yen kita padha, banjur ing mratelakake panemume iki aerobatics (Aku ngelingake sampeyan sing Israel lan Suriah isih perang).
          Kudu bisa numpes ora mung mungsuh, nanging kabeh negara.
          Tanpa kelangan prajurit siji lan praktis tanpa tembakan.
          1. monster_lemak
            monster_lemak 22 Juni 2017 17:15
            +3
            Bener (sayange) kita ora.


            Nyuwun pangapunten, nanging sampeyan pancene d ... ("wong bodho") utawa sampeyan mung pura-pura?
          2. nick837
            nick837 22 Juni 2017 19:56
            0
            Kutipan saka dag
            dina Dina iki, 16:08 ↑ Anyar
            Kutipan saka Monster_Fat
            Ya, nerangake. Aku pancene pengin ngrungokake wong-wong sing muddied iki kabèh "bodyagu".
            Bener (sayange) kita ora.
            Mungkin yen kita padha, banjur ing mratelakake panemume iki aerobatics (Aku ngelingake sampeyan sing Israel lan Suriah isih perang).
            Kudu bisa numpes ora mung mungsuh, nanging kabeh negara.
            Tanpa kelangan prajurit siji lan praktis tanpa tembakan

            Aku ngerti bener, sampeyan sekretaris pers daga?))))))
  4. apples
    apples 22 Juni 2017 10:07
    0
    Aku uga bakal mratelakake panemume.
    Utawa, yen wong ijo cilik "tiba-tiba" katon ing Deir ez-Zor (ing parasut), iki bakal mbantu ngilangi serangan rudal. Yen ora, jawabane, contone, miturut At-Tanf.
    Aja kesusu mbuwang endhog, iki mung pendapat. Aku mung ndeleng kabeh saka kursi. Umumé, pemain njaba nglakokaké perang ing Suriah kanthi bantuan pribumi lokal, tanpa ndemek saben liyane. Kajawi punika, têmtunipun, lêbêtipun Turki dhatêng montor mabur kita, ananging wontên pipa ingkang dipun ajêngi, sarta dipun ajêng-ajêngakên dhatêng Rôsia. Mulane, padha numpes iku, lan misale jek padha menehi ganti rugi.
    1. Walanin
      Walanin 22 Juni 2017 13:11
      0
      wong bakal nuwun
      1. apples
        apples 22 Juni 2017 13:42
        0
        wong bakal nuwun

        Ya, aku ora arep ngongkon wong cilik mrene. Dheweke mung mratelakake panemume yen kita ana ing kana, iki bakal nyuda resiko serangan rudal.
      2. aksakal
        aksakal 23 Juni 2017 08:47
        0
        Kutipan saka Walanin
        wong bakal nuwun
        - ya, sampeyan melas kanggo wong ijo cilik, lan sampeyan mutusake kanggo pindhah dalan liyane - https://regnum.ru/news/polit/2291698.html? ngguyu Alas, kita (maksudku wong Asia) ditendhang metu, ora pisanan nglirik Dadi tega kanggo wong-wong mau, iku ora tega, nanging ora ana alternatif kanggo ijo, sanajan sampeyan bisa mencet ing Iran, iku menarik kanggo wong, ora kaya negara Asia Tengah, supaya dheweke nari.
  5. Stirbjorn
    Stirbjorn 22 Juni 2017 10:42
    +2
    Ing wayahe, gambar kasebut muncul yen kabeh unit pro-Amerika saka SDF, kalebu backbone serangan saka USMC ing At-Tanf, ana ing "cauldron" sing diubengi utamane dening pasukan pemerintah Siria, Hizbullah lan Pasukan Khusus Tiger Force. divisi.
    Pengarang - ketel apa? apa bener ana ara-ara samun lan tapel wates karo Yordania cedhak?! saka ngendi para pejuang iki ngguyu mung conto analytics sofa sing paling jelas - malah Kasad katon luwih nyukupi ing blog, sanajan dheweke isih ahli strategi kursi! Oh, iki "Kadet sing luwih gedhe")))
  6. Torkvat Torkvat
    Torkvat Torkvat 22 Juni 2017 11:37
    +1
    Ngirim jeneng Angkatan Udara Rusia - VKS))) Sawetara pamer .... Pasukan Aerospace Rusia durung nembak pesawat siji lan ora bisa nyegah serangan rudal jelajah Amer ..
    1. Lopatov
      Lopatov 22 Juni 2017 14:33
      +6
      Kutipan saka Torkvat Torkvat
      Ngirim jeneng Angkatan Udara Rusia - VKS))) Sawetara pamer ...

      Apa sampeyan nganggep kosmodrom sampeyan, sing rutin ngluncurake satelit menyang orbit lan 118 pesawat ruang angkasa ing kontrol "pameran"?
      Banjur sebutno apa sing sampeyan pikir "ora pamer"
      1. Torkvat Torkvat
        Torkvat Torkvat 22 Juni 2017 14:59
        0
        Napa "sabuk" jaran lan kirik sing nggegirisi dadi siji gerobak ????)) Kosmodrom (malah 2) ora ngowahi apa-apa. Saben jinis tentara duwe prioritas lan taktik dhewe.
        1. Lopatov
          Lopatov 22 Juni 2017 15:09
          +5
          Kutipan saka Torkvat Torkvat
          Napa "sabuk" jaran lan doe sing gemeter dadi siji gerobak????)

          Saiki disambungake, banjur dibagi. Dheweke seneng main karo kita minangka struktur organisasi ...

          Kutipan saka Torkvat Torkvat
          Spaceport (malah 2) ora ngganti apa-apa.

          Ngganti kabeh. Organisasi sing ngluncurake pesawat ruang angkasa, banjur ngontrol kabeh siklus urip, uga nglatih kontrol ing njaba angkasa lan bisa nembak obyek ing orbit, nduweni hak paling lengkap kanggo nduwe tembung "ruang" ing jenenge.
    2. Victor-M
      Victor-M 25 Juni 2017 16:56
      0
      Kutipan saka Torkvat Torkvat
      Ngirim jeneng Angkatan Udara Rusia - VKS))) Sawetara pamer ....Pasukan Aerospace Rusia durung nembak pesawat siji lan ora bisa nyegah serangan rudal jelajah Amer ..

      ISIS ora duwe pesawat, nanging yen sampeyan menehi siji, kita bakal weruh.
  7. solovald
    solovald 22 Juni 2017 11:40
    0
    Nanging apa babagan cangkang sing diduweni wong Siria? Apa ora bisa ditransfer menyang Deir ez-Zor?
    1. Lopatov
      Lopatov 22 Juni 2017 15:11
      0
      "Cangkang" ora bisa digunakake ing balistik.
  8. cedar
    cedar 22 Juni 2017 11:50
    +5
    Kutipan saka dag
    Kutipan saka Monster_Fat
    lan mecah negara dadi enclave.

    Iku wis ambruk, thanks kanggo Assad
    Kutipan saka Monster_Fat
    Bener, misale jek Amerika wis milih strategi "nyepeng" Rusia ing Suriah supaya bisa macet ing kono, mbuwang dana lan sumber daya sing winates.

    Iku cetha saka wiwitan.


    Sampeyan ora ngerti. Sampeyan isih durung ngerti yen Rusia ana ing Suriah kanggo nglindhungi Israel saka Israel. Cetha?
  9. Walanin
    Walanin 22 Juni 2017 13:10
    0
    Tembak rudal balistik saka MiG-31?
    Penulis kudu mangan.
    1. Michael_59
      Michael_59 23 Juni 2017 17:20
      0
      Kutipan saka Walanin
      Penulis kudu mangan.


      Lan sampeyan, mesthine, kudu mandheg "nggunakake", amarga pikirane babagan cemilan langsung muncul ing latar mburi kekurangan pemahaman dhasar babagan subyek sing ditanggepi komentar "sarwa".
  10. Atlantik-1164
    Atlantik-1164 22 Juni 2017 13:16
    +4
    Tanggepan asimetris sing pantes kanggo panyebaran HIMARS MLRS ing At-Tanf bisa uga penyebaran sepasang divisi S-400 Triumph 40 km kidul-wétan Palmyra. Pengaturan kasebut bakal bisa nyegat misil balistik operasional-taktis ATACMS sing diluncurake kanthi bantuan SAM 48N6D sanajan ing situs peluncuran pesawat kasebut. Triumph uga bisa nyegat XM30 GUMLRS URS ukuran cilik, sing bisa diluncurake kanthi petungan HIMARS ing unit SAA sing beroperasi ing sisih lor At-Tanf.


    ya mesthi .. nanging luwih becik ngenteni rong divisi tank Armat, loro resimen T-50, lan S-500 .. mesthine .. banjur dumadakan. ??
    1. Torkvat Torkvat
      Torkvat Torkvat 22 Juni 2017 15:02
      0
      Anggere Amerika lan rekan kerjane bakal mabur tanpa wedi, kabeh bakal ana)))
  11. music
    music 22 Juni 2017 15:12
    0
    Ing titik iki, salah siji ngomong: ing perang kaya ing perang, utawa quietly metu maneh .. carane padha metu saka Afghanistan ...!
  12. Alexey Khramshin
    Alexey Khramshin 22 Juni 2017 15:42
    +1
    BAGAIMANA YANKS MENERBET KITA, MANGGO SING SINAR! Sapa sing bakal mrentah supaya karusakan? Ya, ora ana wong! Lan alasane ora ana ing perang karo Amerika, nanging ing "ijo" sing diselehake ing bank-bank Kulon lan pesisir. Kajaba iku, kabeh ahli waris saka senator lan wakil sing "kajen keringan" ing luar negeri. Dadi kita bakal nguntal apa sing dicekel dheweke ...
  13. Evilillion
    Evilillion 22 Juni 2017 16:05
    0
    Kerusakan saka tumindak preman saka pasukan khusus GRU uga ora dibatalake, lan ora bakal bisa kanggo nemtokake sapa sing nusuk ban nganggo piso utawa ngeculake ing tangki bahan bakar. Semono uga, kanthi penyelundupan S-400 menyang garis ngarep, ISIS dadi sampah, nanging sampeyan bisa kesel njaga kabeh "delta".
    1. Shahno
      Shahno 22 Juni 2017 16:34
      0
      Kene sampeyan bener. Senajan Matkal wis sugih pengalaman ing prakara iki. Nanging kita ora bakal nulungi dheweke. Dadi kirim kanthi sehat.
      1. Binduzhnik
        Binduzhnik 22 Juni 2017 18:51
        0
        Kutipan saka Shahno
        Nanging kita ora bakal nulungi dheweke. Dadi kirim kanthi sehat.

        Ya, kita ora butuh banget - karakteristik sistem pertahanan udara Rusia iki wis dingerteni wong Israel kanthi lengkap, kajaba mbok menawa, dilebokake ing museum kanggo ngisi eksposisi ... nglirik
      2. Gora Pu
        Gora Pu 22 Juni 2017 21:29
        0
        Senajan Matkal wis sugih pengalaman ing prakara iki
        -------------------------------------------------

        Sialan, kene aku! Aku lagi nganggo potlot ing calico ... nalika aku ana ing Israel aku nyewa mobil ... Aku ninggalake mobil ... Aku bali setir wis sundhul
  14. Mikhail Anokhin
    Mikhail Anokhin 22 Juni 2017 19:10
    0
    Matur nuwun! Analitik sing kompeten lan yakin.
    Cukup wis njoged unggah-ungguh!
  15. Kostadinov
    Kostadinov 23 Juni 2017 17:04
    0
    Perlu kanggo miwiti serangan umum saka wilayah Iran liwat Irak menyang Suriah. Panggonan basis Rusia ing Suriah saiki banget disadvantageous. Padha kudu disedhiyakake ing segara ing kontrol armada NATO lan kudu ana ing radius meriam meriam saka wilayah Turki (anggota NATO).
  16. Gradien 3
    Gradien 3 23 Juni 2017 23:17
    0
    Quote: siberalt
    Yen Amerika Serikat ora ragu-ragu kanggo nulungi kabeh jinis klompok ing Suriah kanthi senjata, mula kenapa kita ora bisa nindakake perkara sing padha karo republik sing nyatakake diri ing Ukraina?

    Ide ... wis suwe! Iki "standar pindho". Wis macet ing untu ...
  17. Natalia777
    Natalia777 24 Juni 2017 19:40
    0
    Lan Vaska ngrungokake lan mangan. Wilayah ISIS Amerika nyusut. Muga-muga ing pungkasan taun Suriah bakal steril saka ISIS lan Amerika. Banjur sampeyan bisa njupuk Ruin.
  18. Best
    Best 24 Juni 2017 21:23
    +1
    Ora bisa dibayangake apa sing kedadeyan saiki, amarga saka tahap awal perusahaan Siria, Rusia duwe kabeh kaluwihan. Pranyata mokal kanggo wong-wong mau nalika iku. Kremlin disentuh dening keplok lan pujian sing ditujokake, nanging koalisi ora lungguh karo tangane lempitan ... Asil: 1. inisiatif ilang; 2. pancen ora ana strategi, taktik; 3. ketemu awake ing mburi buntut acara saiki lan nanggapi mung situationally lan, sayangé, ora tansah produktif. "Keprihatinan" saiki mung nyebabake ngguyu sarkastik sing ora sengaja. Lan siji ora bisa mbenerake dhewe dening kasunyatan sing 1. pasukan tentara Siria pranyata luwih ringkih saka padha panginten (iki kudu wis dikenal ing advance); 2. "Rusia mung bakal mbela pangkalane kanthi ngebom IS." Wiwit wiwitan, wis dingerteni, malah kanggo wong sing ora ngerti, yen perang ing Suriah minangka perjuangan geostrategis, geopolitik utama, nalika Kremlin wis ilang akeh lan masa depan ora katon kanthi jelas. Katon kaya Kremlin saiki ngetutake paribasan "Where it will take you." Sayange. Iki dudu tembung panik, nanging kasunyatan. Iku isin? ya wis. Pahit? ya wis.