Review militèr

Fedor Petrov - pangripta howitzer lan bedhil awak paling apik ing donya

10
Kanggo mengeti awal Perang Patriotik Agung. Kita ora bakal lali jeneng-jeneng gedhe sing nggawe Kemenangan Kita ...




Tembakan meriam pisanan ing tlatah Nazi Jerman digawe tanggal 2 Agustus 1944 saka meriam howitzer 152 mm. Iki minangka bedhil sing digawe ing taun 1937 dening desainer artileri sing luar biasa, penulis howitzer lan bedhil awak paling apik ing donya nalika Perang Dunia II.

Fedor Petrov - pangripta howitzer lan bedhil awak paling apik ing donyaFedor Fedorovich Petrov - (16.02.1902/19.08.1978/1930 - 40/171/9). Anak petani, prajurit Tentara Merah, buruh, mahasiswa universitas, kepala departemen perakitan bengkel, insinyur desain senior - biografi khas insinyur taun XNUMX-an lan XNUMX-an. Lan banjur - cara dhewe: kepala biro desain, pangareping desainer saka tanduran No. profesor, letnan jenderal, pamenang Lenin lan papat Stalin Bebungah, Pahlawan Buruh Sosialis.

Mriem kang ampuh ngadeg tank IS (kaliber 122 mm), bedhil self-propelled SU-85, ISU-122, uga ing ISU-152, dijuluki "St. John kang wort" (Jerman disebut "bisa opener"). Senapan lambung 122 mm saka model 1937 isih ana ing tatanan tempur. Howitzer 152 mm, sing isih ana ing pirang-pirang negara saiki, digawe mung rong minggu. Babagan howitzer 122-mm saka model 1938, mantan komandan artileri saka Front Leningrad, Marsekal Artileri G. Odintsov, taun sawisé perang, ngandika: "Ora ana sing bisa luwih apik tinimbang iku." Senjata dheweke nduweni peran sing paling penting ing setengah serangan saka perang, nalika perlu kanggo break menyang benteng kuat mungsuh.

Kabeh sing digawe ing Biro Desain Petrov cilik dibedakake kanthi gampang nggawe lan manunggalake bagean (sing tegese biaya produksi massal sing murah), kesederhanaan lan linuwih ing operasi, yaiku. linuwih ing pertempuran lan, mesthi, kualitas gelut dhuwur. Sajrone taun perang, 60 ewu bedhil diprodhuksi. Mung bedhil VG Grabin (sing duwe kaliber cilik lan tujuan sing luwih gedhe) dirilis luwih akeh.

Umume tank pasca perang (T-64, T-72, T-80, T-90) padha lan dilengkapi meriam 100 lan 125 mm dirancang dening OKB-9 Petrov. Kaya ing taun-taun perang, ing babagan data taktis lan teknis, linuwih lan kaslametan, kesederhanaan desain lan gampang digunakake, kabeh senjata iki luwih apik tinimbang mitra asing. Saka taun 1955 nganti pungkasan taun 60-an, OKB-9, saliyane artileri meriam, ngembangake sistem rudal kanggo Angkatan Darat, persenjataan rudal kanggo kapal selam cruiser, lan sistem rudal anti-kapal selam Vyuga.

Fedor Fedorovich tau ngandika:
"Salah sawijining majalah nulis nèk aku nduwèni percikan saka Gusti Allah ing aku. Yen aku wis maca teks iki ing manuskrip, Aku bakal dibusak. Asring ditekanake yen kreatifitas mbutuhake bakat bawaan. Wong nggawe meriam sing apik - mula iki mesthine kanggo dheweke. Nulis buku pinter - iku meh saka Gusti Allah. Lan aku bakal tansah sijine nerusake kemampuan kanggo bisa ing Panggonan pisanan. Bakat tanpa kerja keras lipat satus ketimbang kerja keras tanpa bakat.".


Pancen, ketekunane kebanjiran, nanging dheweke isih nduweni intuisi sing unik - sing diarani "saka Gusti." Penggantine minangka desainer umum Plant No. 9 ngelingi: "Asring gagasane luwih dhisik tinimbang wektune. Akeh sistem artileri sing digunakake ing 70-80s dikembangake ing OKB-9 luwih awal, nanging kanggo wektu iki tetep ora diklaim.
Fedor Fedorovich disarèkaké ing Novodevichy Cemetery ing Moscow, nanging eling loro ing wilayah Tula, ngendi dheweke lair, lan ing Yekaterinburg, kang digawe. gaman Kamenangan
Pengarang:
Sumber asli:
http://ruskline.ru/special_opinion/2017/iyun/fedor_petrov_sozdatel_luchshih_v_mire_gaubic_i_korpusnyh_orudij/
10 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Kotische
    Kotische 24 Juni 2017 06:19
    +5
    Matur suwun!
    Saka Ural Grey busur lan memori sing kurang!
    1. pesawat
      pesawat 24 Juni 2017 09:27
      +5
      Iku ing wong-wong kuwi sing tanah Rusia dumunung. Lan wong-wong iki ora bakal ninggalake kita.
  2. gla172
    gla172 24 Juni 2017 07:11
    +3
    .... tanah Rusia misuwur kanthi bakat !!! ..
    ... lan bedhil ing foto dipasang ing KV2, kaya sing dakelingake ....
    1. Moscow
      Moscow 24 Juni 2017 12:58
      +3
      Saka cathetan panjelasan, pancen mokal kanggo wong sing ora ngerti babagan sejarah senjata kanggo ngerti apa jenis sistem artileri sing ditampilake ing foto kasebut .... Tembung kapindho yaiku "meriam", lan nomer rolas yaiku wis "howitzer"....
      Foto kasebut nuduhake model howitzer 152 mm 1938 (M-10) sing diluncurake tanggal 29 September 1939 kanthi jeneng "model howitzer divisional 152 mm 1938."
      1. gla172
        gla172 24 Juni 2017 13:02
        +2
        . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . sing diarani "pistol howitzer" ...
        1. Moscow
          Moscow 24 Juni 2017 13:50
          +2
          Ora, kancaku sing daktresnani, iki diarani cara aku nulis babagan iki ing komentarku. Meriam howitzer minangka senjata sing beda banget ....
          1. gla172
            gla172 24 Juni 2017 19:07
            +3
            .....kabeh bener....
            """"........ M-10 howitzers wis sawetara cekap saka geni dibandhingake meriam 122-mm A-19 lan 152-mm ML-20 howitzer-gun. Ing pungkasan taun 1942, korps bedhil lan artileri korps digawe maneh. Kanggo persenjataane, Tentara Abang maneh butuh howitzer abot. M-10 sing isih ana ing wektu kasebut nemokake papan sing paling optimal ing artileri korps, nanging produksi serial kasebut ora dibalekake. Nanging, klompok panrima saka 152-mm howitzer mod. 1938, dilengkapi rem moncong, padha sijine mod howitzer 122-mm. 1938 (M-30). Iki "hibrida", 152-mm howitzer mod. 1943 (D-1) dadi penerus M-10 ing artileri korps ........ """
  3. Amuret
    Amuret 24 Juni 2017 07:22
    +5
    Pancen, ketekunane ngluwihi, nanging dheweke isih nduweni intuisi sing unik - sing diarani "saka Gusti Allah."
    Siji bisa nulis luwih akeh babagan wong kasebut, nanging ing ngendi wae sampeyan ndeleng, mung ana artikel cilik ing endi wae. Utawa mungkin alat-alat kasebut mung bisa ngomong kanggo dheweke?
  4. Moscow
    Moscow 24 Juni 2017 13:09
    +7
    Tembakan meriam pisanan ing tlatah Nazi Jerman digawe tanggal 2 Agustus 1944 saka meriam howitzer 152 mm. Iki minangka bedhil sing digawe ing taun 1937 dening desainer artileri sing luar biasa, penulis howitzer lan bedhil awak paling apik ing donya nalika Perang Dunia II.

    Wiwit teks iki dadi ing foto, maca inexperienced bisa ngerti sing dijupuk saka bedhil ditampilake ing ilustrasi. Iki ora bener.
    Kaya sing dituduhake kanthi bener ing teks kasebut, tembakan kasebut dijupuk saka bedhil howitzer ML-20, yaiku sistem artileri sing beda banget ...
    152-mm howitzer-gun model 1937 ML-20 ana ing layanan karo korps lan resimen artileri tentara lan brigade, uga brigade artileri howitzer abot sing dadi bagean saka divisi artileri terobosan RVGK ...
    Lan dheweke katon kaya iki ...
  5. DimanC
    DimanC 2. mars 2018 05:45
    0
    Aneh, aku dhewe ana ing museum iki, nanging aku ora weruh pameran iki ing iyub-iyub. Yen mangkono, sampeyan kudu nggoleki maneh.