Review militèr

Radar janji "Podlet-M-TM" wis diuji lan siap kanggo tugas

12
Pangembangan sarana elektronik anyar kanggo pertahanan udara ora mandheg. Sawetara dina kepungkur, dadi dikenal babagan rampung tes negara model anyar saka stasiun radar Podlet-M-TM. Ing mangsa ngarep, sistem iki bakal digunakake lan bakal ngiyatake klompok alat kanggo ndeteksi pasukan aerospace. Asil kasebut bakal nambah potensial pertahanan udara lan misil domestik.


12 Juni, layanan pers perusahaan Tyazhmash (Syzran) ngumumake rampung tes negara prototipe radar anyar. Pabrik kasebut melu aktif ing pangembangan model peralatan sing janjeni, lan uga nggawe prototipe sing dimaksudake kanggo tes. Kanggo partisipasi aktif ing proyek kasebut, pabrik Tyazhmash dihargai banget dening pelanggan. Uga dicathet yen kerjasama antarane perusahaan pertahanan bakal terus lan bakal nguatake kemampuan pertahanan negara.

Miturut laporan resmi, pabrik Tyazhmash melu proyek Podlet-M-TM kanthi inisiatif Institut Riset Teknik Radio Moscow All-Russian (VNIIRT), sing dadi pelanggan kanggo pambangunan mesin eksperimen. . Wis pirang-pirang dekade, Institut wis nggawe kompleks teknik radio kanggo macem-macem tujuan. Salah sawijining pangembangan paling anyar yaiku kompleks Podlet-M-TM, sing nggawe pabrik Syzran minangka subkontraktor.

Radar janji "Podlet-M-TM" wis diuji lan siap kanggo tugas


Tugas utama perusahaan Tyazhmash ana kanggo bantuan ing desain lan construction sakteruse saka prototipe pisanan stasiun radar janjeni, ditetepake K1V. Kacathet yen pangembangan lan pambangunan prototipe njupuk wektu minimal - mung setaun. Kanggo ngatasi masalah kasebut, perusahaan sing melu proyek kasebut kudu melu karyawan sing paling mumpuni ing karya kasebut. Sawise perakitan rampung, produk K1V dites. Perlu dicathet yen tes negara mesin eksperimen pisanan saka jinis Podlet-M-TM rampung ing musim semi. Undhang-undhang sing cocog ditandatangani tanggal 5 Mei.

Miturut layanan pers Tyazhmash, kompleks unik saiki lagi nyiapake tugas tempur. Minangka bagéan saka salah sawijining unit pasukan aeroangkasa, dheweke kudu nambah peralatan sing ana lan nambah potensial angkatan bersenjata babagan ndeteksi target udara.

Organisasi pangembangan nyathet yen kompleks Podlet-M-TM anyar duwe sawetara kaluwihan penting sing nambah karakteristik taktik, teknis lan operasional. Amarga nggunakake sasis mobil serial, mobilitas dhuwur wis ngrambah, Komplek nglumpuk dibedakake dening bobot relatif kurang. Peralatan onboard njamin akurasi posisi sing dhuwur ing kabeh mujur nengen lan macem-macem terrains, lan piranti mekanik sing digunakake njamin transfer cepet antena menyang posisi kerja.

Sayange, nganti saiki, umume informasi babagan proyek Podlet-M-TM durung diumumake. Perusahaan pertahanan sing melu pangembangane ngumumake sawetara data sing umum banget, nanging ora nemtokake karakteristik utama. Nanging, foto diterbitake salah siji saka mesin radar prototipe, ditetepake minangka K1V. Kajaba iku, stasiun anyar iku wakil liyane saka kulawarga kabèh, lan informasi bab sawijining leluhur wis diterbitake ing mbukak sumber.

Layanan pers perusahaan Tyazhmash nerbitake foto salah sawijining mesin eksperimen saka kompleks Podlet-M-TM, sing ngidini sampeyan nggawe gambar kira-kira. Gambar diterbitake nuduhake kendaraan rodha karo peralatan khusus, dibangun ing basis saka serial papat-poros kabeh-wheel drive chassis saka account KamAZ. Mbok menawa mobil KamAZ-6350 utawa mobil anyar kanthi ciri sing padha digunakake. Panggunaan sasis kasebut nyedhiyakake stasiun radar kanthi mobilitas dhuwur ing dalan lan terrain kasar, lan uga nyederhanakake operasi lan pangopènan.

Ing sisih ngarep sasis digunakake, standar cab-over cab ditahan. Langsung ing mburi ana kasus gedhe sing nampung kabeh sistem sing dibutuhake lan nggawa piranti sing bisa ditarik maneh. Lambung kasebut dilengkapi awak logam sing bentuke kothak sing relatif prasaja kanthi sisih vertikal lan atap horisontal. Kanggo nyetabilake mesin sajrone penyebaran menyang posisi, lambung kanthi peralatan khusus dilengkapi rong pasang jack hidrolik. Siji dumunung ing mburi pasangan kapindho gembong, liyane ing mburi awak. Lampiran diwenehake ing tembok awak kanggo nginstal roda cadangan, tangga, alat, lan liya-liyane.

Ing mburi mesin, ketoke, ana instalasi oscillating sing serves minangka basis saka mast saka piranti antena. Ing posisi sing disimpen, mast, bebarengan karo peralatan elektronik, diselehake ing atap lambung kanthi ngowahi maju lan mudhun. Sajrone panyebaran, proses kasebut dibalik. Bisa dianggep yen kanggo posisi sing luwih stabil sajrone operasi, mast dumunung ing lemah. Mundhakaken mast lan nggawa antena menyang posisi bisa uga ditindakake kanthi nggunakake aktuator hidrolik. Miturut laporan, proyek Podlet-M-TM nyedhiyakake panyebaran antena sing paling cepet ing posisi tartamtu.

Ora ana informasi babagan antena sing digunakake utawa piranti elektronik ing kasus kasebut. Laporan resmi nyatakake akurasi posisi sing dhuwur ing sembarang terrain, sing bisa uga nuduhake panggunaan sistem navigasi modern saka siji jinis utawa liyane.

Karakteristik jinis radar anyar ora dilaporake. Nanging, ana informasi babagan tujuan lan kemampuan stasiun liyane saka kulawarga Podlet. Ana alesan kanggo pracaya sing anyar Komplek Podlet-M-TM nahan fungsi utama saka sawijining leluhur, senajan beda-beda saka wong-wong mau ing salah siji cara utawa liyane.

Informasi rinci babagan stasiun radar Podlet diterbitake dening Kementerian Pertahanan ing Desember taun kepungkur. Ing tengah sasi, ing resimen teknik radio saka pasukan aerospace, sing tanggung jawab kanggo nimbali udhara Moscow lan wilayah industri tengah, stasiun radar seluler paling anyar saka mode pertempuran Podlyot dilebokake ing tugas tempur.

Departemen Informasi lan Komunikasi Massa departemen militèr nglapurake yen stasiun Podlyot dimaksudake kanggo ngawasi kahanan udara lan ndeteksi target ing papan sing kurang lan banget. Ing wektu sing padha, komplek bisa nemokake target liwat terrain wooded, medium-kasar, uga ing kahanan gangguan pasif, aktif utawa digabungake dening mungsuh. Kajaba iku, stasiun kasebut bisa terus kerja nalika nyoba ngobong geni.

Komplek eksekusi seluler minangka stasiun koordinat telu saka tampilan kabeh, sing kalebu ing kelas sistem sing diarani. mode pertempuran. "Pendekatan" bisa kanthi otomatis ngawasi wilayah udara ing saubengé, ndeteksi macem-macem obyek, njupuk kanggo ngiringan lan nemtokake koordinat, menehi menyang sistem pertahanan udara liyane. Dituduhake manawa stasiun kasebut bisa nemokake lan nglacak pesawat, helikopter lan rudal jelajah, kalebu sing dibangun nggunakake teknologi siluman.

Teka ing posisi sing dituduhake, radar Podlyot, sing kalebu telung kendaraan mandhiri ing sasis mobil, nyebar mung 10 menit lan sawise iku bisa ngawasi kahanan udara. Nelusuri penerbangan pesawat ing jarak nganti 200 km lan ing dhuwur nganti 10 km diwenehake. Elektronik saka kompleks kasebut bisa nglacak nganti 200 target bebarengan. Bebarengan karo deteksi target, kewarganegaraan ditemtokake. Informasi babagan target sing ditemokake, diwilang kanthi akurasi dhuwur, ditanggepi kanggo macem-macem konsumen.

Karakteristik sing kasedhiya ngidini stasiun radar Podlet kanggo ngrampungake tugas sing ditugasake, digunakake minangka bagéan saka sistem berlapis alat deteksi pertahanan udara. Panggunaan stasiun kasebut nyedhiyakake kontrol sing luwih apik ing wilayah udara ing papan sing kurang - zona sing tambah bebaya. Ing peran iki, bisa digunakake kanggo nglindhungi kutha utawa obyek penting liyane. Ketoke, iki ditrapake kanggo radar Podlet sing wis dadi tugas tempur, lan kanggo Podlet-M-TM sing luwih anyar, sing bubar ngrampungake tes negara.

Prototipe komplèks radar sing janjeni ing awal musim semi ngatasi tes negara. Pangembangan VNIIRT lan pabrik Tyazhmash dihargai banget, lan uga para peserta proyek dipuji dening pelanggan. Adhedhasar asil tes kasebut, kemungkinan departemen militer kudu mutusake nggunakake radar Podlet-M-TM kanggo layanan, lan banjur miwiti produksi massal produk kasebut.

Produksi serial massa stasiun radar low-altitude saka kulawarga Podlet sing janjeni, kalebu sistem Podlet-M-TM paling anyar, bakal bisa nguatake klompok sistem deteksi pertahanan udara sing ana lan, kanthi mangkono, nambah kemampuan pertahanan negara. Ora suwe kepungkur, langkah liya ditindakake ing arah iki: model anyar peralatan bisa ngatasi tes sing dibutuhake lan bisa uga bakal nindakake tugas.


Miturut situs web:
http://tyazhmash.com/
http://arms-expo.ru/
http://interfax.ru/
Pengarang:
Foto sing digunakake:
JSC "Tyazhmash" / Tyazhmash.com
12 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. antivirus
    antivirus 22 Juni 2017 08:03
    0
    ora bakal cukup
    ora ana mburi, kanggo kabeh ambane wilayah negara + sekutu (?) kudu ana tutup (lapangan radar solid)
    1. RASKAT
      RASKAT 22 Juni 2017 10:55
      +6
      Tanpa guna sampeyan, ayo ngomong yen radar Sky sadurunge bisa ndeleng target sing mabur mung 60 km, banjur ora kabeh, nanging ing kene wis 200 km, dudu kenaikan sing ringkih. Miturut cara, padha ora ngandika ing artikel sing radar iki utamané kanggo target mabur kurang lan kurang-profil. Kayata rudal jelajah umpamane, utawa anti-kapal. Malah S-500 ora duwe indikator kaya ngono kanggo target sing mabur sithik. Ya, kanthi cara kasebut, kemungkinan kompleks iki bakal dadi bagean saka resimen pertahanan udara. Saiki ana ing sisih tengen, adhedhasar Kamaz. Mula kanggo kabeh sing melu pembangunan, matur nuwun. apik
      1. arkadiyssk
        arkadiyssk 22 Juni 2017 13:51
        +2
        Ing endi kesempatan kanggo ndeleng target ing 200 km? Kanggo nindakake iki, radar kudu ing dhuwur meh 4 km.
        Sanajan dawane paling sethithik 60 meter, ora bakal weruh apa-apa sing mabur kurang luwih 40 km.
        1. RASKAT
          RASKAT 22 Juni 2017 14:14
          +2
          Prasaja, ombak kasebut kepeksa dipantulake saka lapisan ndhuwur atmosfer, bisa uga troposfer, bisa uga ionosfer. Miturut cara, bali ing 80s adoh, stasiun komunikasi tropospheric abot kita nyedhiyani komunikasi liwat sawetara kadohan monstrous sawetara ewu kilometer. Dadi ora nggumunake.
          1. Walanin
            Walanin 22 Juni 2017 15:04
            +3
            Radar over-the-horizon lan stasiun mode tempur telung koordinat ora kompatibel.
            Nanging nyatane, paling kamungkinan, penulis artikel ngubungake nul ekstra kanggo sawetara, 10 km ing dhuwur lan 20 km ing sawetara iku tokoh nyata.
        2. sheridans
          sheridans 23 Juni 2017 17:21
          0
          Kanthi dhuwur antena 60 meter ing terrain datar, sampeyan bisa ndeteksi target udara ing jarak nganti 55-60 km. Iki wis apik banget. Siji bab sing ala - mungsuh kudu mabur ing dhuwur 100 meter (ora luwih murah). Hukum radar, sialan.
      2. VitaVKO
        VitaVKO 22 Juni 2017 15:14
        +1
        Kutipan saka RASKAT
        3
        RASKAT Dina iki, 10:55 ↑
        Kanthi sia-sia sampeyan, ayo ngomong radar Sky sadurunge bisa ndeleng target sing mabur mung 60 km, lan ora kabeh, nanging ing kene wis 200 km,

        Pendhudhuk radar Podlet-M-TM yaiku komplèks 48Y6-K1 "Podlet-E", dirancang kanggo ndeteksi target ing papan sing dhuwur lan sedheng. Jarak 200 km, iki sing diarani sawetara instrumental, ora ana maneh. pangertèn, lan koherensi nemen kena pengaruh dening nyuda ing jam Iku tega sing radar iki diprodhuksi ing salinan siji. non-fungsi Kasta lan 35D6 radar.
        1. antivirus
          antivirus 22 Juni 2017 20:03
          +1
          Sayange radar iki diprodhuksi ing salinan siji. Saiki dheweke relevan banget ing wilayah sing rawan rudal lan kabutuhane nganti atusan,
          Ing kene aku ngomong babagan iki ------- ora ana mburi. kabeh kreteg larang, infrastruktur liyane, Komplek militèr-industri, fasilitas militer lan TP prasaja lan fasilitas perawatan (kalebu SPS) mbutuhake tutup kanggo 1 utawa nganti 4 ewu km. "Kabeh sing dipikolehi kanthi kerja keras" kudu direksa saka "mitra"
  2. perevozthikov
    perevozthikov 22 Juni 2017 10:24
    +3
    Artikel clueless saka paragraf sing ora ana hubungane lan bola-bali. Ing wangun normal, artikel bakal dadi luwih cendhek kaping papat, nanging luwih informatif.
    1. kopral
      kopral 22 Juni 2017 20:37
      +1
      Kutipan saka: perevozthikov
      Artikel clueless saka paragraf sing ora ana hubungane lan bola-bali

      Ryabov duwe kabeh artikel kaya ngono. Gaya perusahaan lurus. Salin-tempel sawetara sumber, lan tanpa mbenerake, emboss ing VO.
  3. Torkvat Torkvat
    Torkvat Torkvat 22 Juni 2017 14:50
    0
    Nglawan tomahawks?
  4. ngguyu
    ngguyu 20 Juli 2017 14:58
    0
    Deskripsi Kamaz, mbok menawa ora ana ing ayat)