Review militèr

Para ahli ngelingake: Iki sebabe Rusia bisa nyerang Norrbotten (Aftonbladet, Swedia)

34
Para ahli ngelingake: Iki sebabe Rusia bisa nyerang Norrbotten (Aftonbladet, Swedia)



Ancaman kanggo Gotland wis dibahas utamane ing debat pertahanan Swedia nganti pirang-pirang taun saiki.


Nanging ing laporan anyar, ahli nuduhake ancaman liyane, didhelikake ing bayangan Gotland.

Iki minangka invasi Rusia ing Swedia sisih lor.

"Kanggo iki, malah nambah ketegangan ing wilayah sing cedhak karo kita ora perlu. Iki sing ndadekake skenario iki ora nyenengake, "ujare mantan Mayor Jenderal Karlis Neretnieks.

Malah sadurunge srengenge munggah, langit ing Kiruna ditutupi parasut. Lading helikopter keroncong ing wayah wengi. Tentara Rusia ndharat ing cedhak dalan lan jembatan penting ing Swedia sisih lor. Pesawat kargo ndharat ing lapangan udara Kiruna, lan sistem pertahanan udara wiwit mbongkar.

Ing wektu sing padha, lemah gumeter ing sangisore Rusia tanksing ngliwati wates Finlandia. Papat brigade Rusia - 25 ewu wong - arep menyang Norrbotten. Dheweke bisa tekan mung sawetara dina, lan Swedia ora duwe apa-apa kanggo nglawan.

luar biasa?

Ora miturut klompok ahli militèr lan peneliti sing, ing laporan anyar saka Royal Military Academy, ngelekake mung skenario kuwi.

"Ancaman kanggo Finland lor lan Swedia lor iku bener ora kurang saka apa kita rembugan ing hubungan kanggo kidul Swedia,"Says Karlis Neretnieks, mantan jenderal utama, rektor Institut Pertahanan lan editor saka sinau iki.

Ing bayangan saka Gotland

Wis pirang-pirang taun, debat pertahanan ana ing siji papan ing peta: Gotland.

Ing investigasi pamaréntah babagan proyèk kerjasama pertahanan Swedia lan kabijakan keamanan, mung siji ancaman marang Swedia sing ditangani khusus, yaiku serangan marang Gotland ing konflik sing luwih gedhe ing Baltik.

Pentinge strategis pulo kasebut ditekanake dening pamrentah lan jenderal lan ahli militer Amerika.

Ing September 2016, 150 prajurit ditugasake kanthi permanen ing Gotland.

"Biasane babagan tumindak Rusia," jelas Panglima Tertinggi Micael Bydén.

Nanging, miturut Karlis Neretnieks, Norbotten mung rentan kaya Gotland. Yen Rusia pengin nggedhekake zona keamanan ing sekitar pangkalane ing Semenanjung Kola, iki bakal langsung ngancam Swedia.

Proteksi dhasar penting amarga rong alasan:

1) Kapal selam strategis Rusia sing dilengkapi senjata nuklir adhedhasar ing kana. gaman. Iku sing nyedhiyani Rusia karo kamungkinan saka serangan kaping pindho - njamin yen mungsuh ora bakal bisa ngalahake kabeh senjata nuklir Rusia ing serangan siji.

"Kanthi bantuan kapal selam, keseimbangan nuklir bisa ditindakake. Iki minangka kepentingan strategis Rusia sing paling penting," ujare Karlis Neretnieks.

2) Unit NATO sing ana ing Eropa saiki ora cukup kanggo nolak serangan Rusia ing Baltik. Dheweke butuh bala amarga Atlantik - lan kapal selam lan pesawat Rusia sing bisa ngganggu tulangan iki mung ana ing Semenanjung Kola.

"Yen Rusia dhewe wiwit nyiapake serangan ing Baltik, utawa yen ana rasa wedi babagan perang ing Eropa, mesthine pengin nglindhungi sumber daya kasebut," ujare Karlis Neretnieks.

Ing kasus kasebut, Rusia bisa uga pengin mindhah pertahanan udara menyang Swedia sisih lor, contone, ing wilayah Kiruna.

"Banjur bakal bisa nggedhekake zona keamanan ing sekitar Murmansk kanthi 500-600 kilometer. Kajaba iku, minangka bonus, padha bakal bisa kanggo nggayuh penerbangan lan pangkalan angkatan laut NATO ing Norwegia sisih lor. Yen ana krisis nyata, Rusia duwe minat serius kanggo mindhah sistem menyang North Calotte.

Efek saka serangan udara NATO ing pangkalan ing Semenanjung Kola banjur bakal mudhun banget.

"Flying 500-600 kilometer tengen wilayah ngendi sampeyan bisa ditembak mudhun kabeh wektu iku banget, banget angel," ngandika Karlis Neretnieks.

Kepiye serangan bakal ditindakake?

Skenario serangan ing cendhak katon kaya iki:

Pasukan Rusia parasut ngubengi Kiruna lan ngamanake situs pendaratan. Banjur pesawat transportasi kanthi sistem pertahanan udara basis darat teka, dibongkar lan diklompokaké.

Tentara Rusia liyane teka nganggo helikopter menyang Finlandia lan Swedia kanggo ngamanake jembatan lan dalan. Ing wektu sing padha, telu utawa papat brigade Rusia ngliwati tapel wates Finlandia.

Tujuan saka serangan lemah ana loro: sebagéyan kanggo mbukak rute pangopènan kanggo Kiruna, lan sebagéyan kanggo ngirim senjata abot sing bakal bisa kanggo defend wilayah.

"Ana risiko yen NATO bakal nyoba campur tangan ing Kiruna. Brigade cadangan marinir dumunung ing sisih lor Norwegia. Amerika bisa digunakake minangka alat kanggo mateni sistem Rusia ing lemah Swedia, "ujare Karlis Neretnieks.

Suwene wektu Rusia nyabrang Finlandia gumantung saka serangan sing ora dikarepke. Yen bisa njupuk Finlandia kanthi kaget, dheweke bisa tekan Swedia sajrone 4-5 dina.

Yen Finns duwe wektu kanggo mobilisasi, bisa nundha serangan nganti pirang-pirang minggu.

"Sing bisa dadi angel banget. Finlandia wis akeh pasukan lemah, lan padha apik. Dheweke duwe potensi kanggo alon-alon penetrasi Rusia. Kita gumantung banget marang Finlandia. Kita dhewe meh ora duwe apa-apa, "ujare Karlis Neretnieks.


personel militèr Finlandia

Swedia duwe resimen lemah siji ing Norrland, I19 ing Buden, kang ing cilik saka perang bisa nyedhiyani siji jaeger lan loro batalyon mechanized karo tank lan operator personel wojo.

Ana uga artileri Swedia gabungan ing Buden, nanging ana sawetara bedhil - mung 24 bêsik.

Kanggo kabeh Norrland - kurang saka 1,2 ewu prajurit lan perwira full-time. Liyane kudu mobilisasi khusus, lan kabeh wong ngerti yen departemen pertahanan duwe masalah kekurangan personel.

Kemungkinan bala bantuan saka Swedia kidul uga ora duwe pengaruh akeh, miturut Karlis Neretnieks.

"Tentara Swedia cilik banget, kita ngomong mung 13-14 ewu wong. Sawetara wong bisa dikirim menyang kono. Lan bakal njupuk wektu sing suwe banget. Nalika tekan kono, perang wis meh rampung."

Kabeh bisa diwiwiti amarga konflik liyane

Ancaman kanggo Gotland tansah katon ing konteks konflik sing luwih gedhe ing Baltik. Perang ing Swedia lor, Nanging, ora kudu miwiti amarga saka ketegangan ing wilayah tetanggan, iku bisa micu dening owah-owahan geopolitik ngendi wae ing donya, ngandika Karlis Neretnieks.

"Iki sing nggawe frustasi. Konflik bisa njeblug yen Rusia katon duwe kemampuan serangan kaping pindho sing diancam dening Amerika Serikat. Bisa diwiwiti yen padha duwe salah pangerten babagan maksud saben liyane ing hubungan karo sawetara konflik liyane, contone, ing Timur Tengah utawa ing wilayah Segara Ireng.

Peter Mattsson, spesialis Rusia ing Institut Pertahanan, percaya yen Calotte Lor luwih penting kanggo Rusia tinimbang Segara Baltik.

"Segara Baltik bisa diblokir ing praktik, lan bakal angel kanggo Rusia metu saka kono. Nanging saka Murmansk sampeyan bisa pindhah menyang Atlantik. Dheweke nyebarake akeh pasukan ing kana lan nggawe komando strategis operasional. Cetha yen dheweke taruhan ing arah lor, "ujare Peter Mattsson.

Jangkoan rudal modern ndadekake skenario sing digarisake dening Karlis Neretnieks luwih bisa dipercaya, ujare Peter Mattsson.

"Sampeyan kudu nyurung pertahanan udara sing cukup adoh yen sampeyan pengin mbela diri kanthi apik."

Nanging, dheweke ora weruh invasi Rusia minangka masalah ing mangsa ngarep.

"Pasukan Rusia saiki lagi tuwuh, nanging jumlahe isih sithik. Yen sampeyan pengin sukses, sampeyan kudu duwe kaunggulan saka papat kanggo siji, utawa paling ora telu kanggo siji, Rusia saiki ora duwe pasukan kuwi, "ujare Peter Mattsson.

Rusia saiki duwe brigade laut lan rong brigade bedhil motorized ing Semenanjung Kola, miturut laporan Total Defense Institute (FOI). Nanging, dheweke ora duwe dhukungan, kayata artileri, mula katon ora siyap kanggo operasi nyerang ing mangsa ngarep.


Armada Utara. Pangkalan kapal selam nuklir

"Dina iki, kita butuh efek kejutan lan nasib, nanging saiki ana pasukan sing intensif. Sumber daya liyane bakal kasedhiya sajrone sawetara taun sabanjure. Kita bisa uga duwe wektu kanggo nindakake, nanging saiki kita ora nggatekake Norrland sisih lor, lan iki mbebayani, "ujare Karlis Neretnieks.

Prasyarat

Yen ana kemungkinan konflik Rusia-Baltik, Swedia bakal ditarik menyang permusuhan ing tahap awal. Penyelidik pemerintah Krister Bringéus nulis babagan iki ing laporan "Keamanan ing Jaman Modern" (Säkerhet i ny tid) ing September 2016. Sadurunge nyerang negara-negara Baltik, Rusia bisa uga pengin nyelehake pertahanan udara dhewe ing Gotland kanggo nggawe rumit operasi NATO.

Tanggal 14 September 2016, Panglima Tertinggi mrentahake 150 prajurit saka P4 ing Skövde, sing melu latihan ing Gotland, supaya tetep lan njaga kehadiran militer permanen ing pulo kasebut.

"Biasane babagan tumindak Rusia. Aneksasi Crimea lan acara sakteruse ing Ukraina. Rusia, sing nerusake reformasi militer lan nandur modal akeh banget, wis nuduhake yen dheweke siap nggunakake pasukan militer kanggo nggayuh tujuane, "ujare Panglima Tertinggi Mikael Buden.

Klompok perang reguler bakal teka ing Gotland tanggal 1 Juli 2017, luwih awal tinimbang sing direncanakake nalika tanggal 1 Januari 2018.

Informasi babagan ancaman akeh saka Rusia nyebabake kasunyatan manawa Swedia maneh nduweni pertahanan permanen ing Gotland, miturut koran Dagens Nyheter.

Miturut laporan Pusat Analisis Kebijakan Eropa (Cepa) "The Gathering Storm", Rusia ing 2015 nganakake latihan ing skenario nyekel Gotland, Oland lan Bornholm kanthi pasukan 33 prajurit.
Pengarang:
Sumber asli:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/782Xw/experterna-varnar-darfor-kan-ryssland-anfalla-norrbotten
34 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Kapten Pushkin
    Kapten Pushkin 24 Juni 2017 15:22
    +7
    Swedes ora bisa lali Poltava, supaya padha flattened ...
    1. Syurik70
      Syurik70 24 Juni 2017 18:57
      +4
      Nanging kenapa, banjur, nganti 25 ewu "penjajah"?
      Aku kelingan carane 30 "wong ijo" meh dijupuk kabeh Lithuania ngguyu
    2. yowis
      yowis 24 Juni 2017 20:58
      +1
      Poltava - ora cocog kanggo dangu. Iku cocog yen Rusia nyerah Poltava menyang Swedia. Lan ora mung Poltava, nanging uga Riga, lan Federasi Rusia, sing ora bisa nyerang sapa wae, ditampilake minangka aggressor sing kudu dirusak.
  2. behemoth
    behemoth 24 Juni 2017 15:40
    +1
    Ya, apa kanggo sampeyan, Chukhons, kanggo nyerang sampeyan. Utawa padha arep nyerang piyambak, supaya padha rembugan.
  3. pv1005
    pv1005 24 Juni 2017 15:41
    +2
    Delirium tremens kuwat saka Ebola mows mudhun.
    1. Felix99
      Felix99 26 Juni 2017 15:35
      0
      Sampeyan mung perlu kanggo push taverns lapangan militèr menyang tapel wates Finlandia, nyediakake warga negara tetanggan kredit Unlimited kanggo ombenan alkohol lan diskon tambahan kanggo personel militer.
      Kanggo Swedia, ancaman paling gedhe mung bisa ditindakake yen moratorium deforestasi diadopsi, padha karo sing diadopsi dening Swedia lan Norwegia. Ayo ndeleng apa sing dikandhakake Ikea.
  4. lan327
    lan327 24 Juni 2017 16:40
    +1
    Analisis umume bener. Nanging banget imperceptibly dituduhake yen kabeh iki bisa mung yen Rusia kaancam. Sing. NATO, AS nggawe konflik nyata ing Eropa utawa Baltik, nuwun sewu, kita ora bakal miwiti.
    Lan kesimpulan kudu babagan kabutuhan kabijakan manca Swedia kanggo normalake hubungan antarane Rusia lan Amerika Serikat.
    1. siberalt
      siberalt 24 Juni 2017 17:20
      +1
      Sampeyan luwih apik nerangake iki marang raja Swedia, lan luwih apik ing basa Rusia sing kompeten. hi
  5. zadorin1974
    zadorin1974 24 Juni 2017 16:45
    +5
    Kanthi mikir apa sing kedadeyan ing jagad iki, aku ora sengaja takon dhewe, yen kabeh nglawan kita, yen kabeh sing ireng kanggo awake dhewe putih kanggo jagad liyane, apa kita pancen mungsuh manungsa? Paling ora, njupuk Skandinavia. Ya, dheweke dhewe ngerti yen Rusia ora butuh apa-apa karo relief lan cuaca. Dheweke kudu ngurus kasugihane. Nanging ora !!!!! kanggo kita kanggo nglindhungi awake dhewe saka NATO (saliyane artikel iki, aku maca wong Finlandia lan Norwegia). Ing kene, nyatakake netralitas, nglarang prau militer manca saka rubbing ing banyu, nutup pesawat lan basis saka aviation militer. Lan Rusia ora perlu kanggo njaga pasukan gedhe ing. wilayah kasebut (kaya bubar). Nanging kita ana ing gelombang iki, ing nalisir, kita nggawe negara kita yard wacana kanggo NATO lan nangis sing padha bakal spoil kasur, nanging tumpukan ing kita, supaya miskin lan ora seneng. Lha opo maneh, durung komplit padha bodho, srakah kabehlan zhlobstvo Padha mikir, apa yen, ing sly, lan wong break mati menyang freebie a, padha dhewe ora bisa kanggo twitch (lan kabeh Skandinavia duwe memori apik: everyone miber ing bokong saka Rusia ajeg, malih) Supaya padha nindakake kabeh maneh, kang bakal maneh mabur saperangan free amunisi khusus lan Unit pertempuran prasaja saperangan saka kreta menyang mbukak. Masochists, apa sampeyan bisa njupuk saka wong-wong mau!
  6. HEATHER
    HEATHER 24 Juni 2017 17:26
    +5
    Oh, Swedia... Kowe nang endi?
    1. Fei_Wong
      Fei_Wong 24 Juni 2017 18:58
      +2
      Sampeyan lagi ironis. Ing sawijining wektu, negara iki nduweni pasukan sing paling kuat lan terlatih ing kabeh Eropah. Lan uga armada kolosal. Dheweke ngrusak kita akeh getih banjur.
      Lan isih, aku pribadi cenderung njupuk angkatan bersenjata luwih serius tinimbang, contone, Polandia.
      1. HEATHER
        HEATHER 24 Juni 2017 19:04
        +5
        Fei_Wong Aku ngerti banget sejarah ora mung Swedia, nanging uga Norwegia lan Finlandia.Ing sawijining wektu, negara iki nduweni pasukan sing paling kuat lan terlatih ing kabeh Eropah.Mesthi wae, saiki bisa didebat.saka, contone, Polandia.Aku setuju banget. Polandia minangka katelu saka Yakutia kita, lan jago bakal meri ambisi! hiLan aku ora ironis. Dheweke meh ora ana sing nglawan kita. Ora ana hubungane perang. Iku angel kanggo dheweke ing kabeh kendaraan lapis baja, kalebu penerbangan. Lan rakyate meh padha karo kita. Ora nganggep kita mungsuh. Hubungan normal ora mung karo warga sipil. Kasunyatan yen politisi nggawe masalah bakal nanggapi, pasuryan, ora bakal meneng, wedi.
        1. Fei_Wong
          Fei_Wong 24 Juni 2017 19:21
          +2
          Lan bangsane meh podo karo awake dhewe, bakal marani mungsuh nganggo lading, yen ana apa-apa, nanging ora nganggep awake dhewe mungsuh.

          Lan kene sampeyan muspra. Nyatane, sawise pungkasan Perang Dunia II, wong Swedia kanthi sengaja mbentuk pasukane kanggo nglawan USSR (lan, saiki, Rusia). Ya, padha ora duwe tantrums Russophobic frank (ana cetha, wiwit tengah abad pungkasan, sikap UMUM kanggo counteract kabeh Russian - kang, dening cara, wis kapisah didhukung dening grievances sajarah), nanging ing campuran global , Angkatan Bersenjata bakal dadi salah sawijining mungsuh Eropa sing paling ora nyenengake. Gusti Allah, mesthi. Nanging kabeh dadi perang, nes pa?
          Utawa sampeyan ngomong babagan Polandia? Iku angel dingerteni saka teks unstructured kuwi.
        2. sabakina
          sabakina 25 Juni 2017 13:12
          +4
          Quote: VERESK
          Nalika lungguh karo gelas bir padha mesem Yen metu saka pub bengok-bengok ambek-ambekan ing mburi, nganti sampeyan noleh adhep-adhepan, ora bakal meneng, wedi.

          VORESK, tembung sampeyan, gambarku.
      2. Setra
        Setra 24 Juni 2017 23:57
        0
        Kutipan saka Fei Wong
        Ing sawijining wektu, negara iki nduweni pasukan sing paling kuat lan terlatih ing kabeh Eropah.

        Saka ngendi sampeyan entuk omong kosong iki?
        1. Fei_Wong
          Fei_Wong 25 Juni 2017 06:17
          +1
          Saka sajarah.
          Kadang iku apik kanggo ngerti.
          1. Setra
            Setra 25 Juni 2017 16:24
            0
            Kutipan saka Fei Wong
            Saka sajarah.
            Kadang iku apik kanggo ngerti.

            Sajarah ngandhani yen alesan kanggo kamenangan Swedia yaiku wesi paling apik ing Eropa. Nalika kabeh Eropah njupuk saka meriam tembaga abot, Swedia wiwit nggawe meriam korek saka wesi apik. Kamenangane yaiku artileri murni. Lan Peter pisanan ngalahake Swedia nalika padha ketemu wesi apik ing Urals lan equalized karo Swedia ing artileri.
            Lan ing ngendi papan kanggo "pasukan sing kuwat lan dilatih"? Lan ora ono.
            Miturut cara, Peter Agung iku sawijining tentara meriem!
            1. Fei_Wong
              Fei_Wong 25 Juni 2017 20:36
              +1
              Sampeyan ngomong omong kosong. Swedia wis persis sing PENDIDIKAN. Waca liyane babagan tentara Swedia. Dheweke elek karo serangan bayonet lan pertempuran cedhak (Aku ngelingake sampeyan yen Suvorov lan sekolah ing wektu iku ora malah ing project).
              Lan sepisan maneh aku nyaranake maneh maca buku sajarah lan artikel njlèntrèhaké Peperangan Poltava, asal-usulé. Peter Agung bisa ngalahake wong Swedia utamané thanks kanggo STRATEGI sarwa sak kampanye militèr ENTIRE (methodically weakening tentara Swedia, depriving saka Penyetor lan kesel, pungkasanipun nemtokke perang umum ing posisi mupangati lan meh rampung benteng). Aku Wigati sing Peter Agung sampurna mangertos kekuatan saka tentara Swedia, kang kanggo sawetara taun ora resiko kontak karo wong Swedia, intensif ngebur lan nyiapake resimen kang. Banjur, yen ora kanggo genius strategis, tinimbang Poltava, asor banget angel lan ngenyek bakal ngenteni kita.
              Banjur, maneh, sampeyan lali babagan armada Swedia, sing nalika iku uga paling kuat ing Eropa.
              1. Setra
                Setra 25 Juni 2017 21:42
                0
                Kutipan saka Fei Wong
                Sampeyan ngomong omong kosong. Swedia wis persis sing PENDIDIKAN. Waca liyane babagan tentara Swedia.

                Sampeyan ngerti kabeh iki saka fiksi.
                Kutipan saka Fei Wong
                Banjur, maneh, sampeyan lali babagan armada Swedia, sing nalika iku uga paling kuat ing Eropa.

                ngguyu Lan kenapa dheweke paling kuat ing Eropa? Sinau maneh? Utawa kabeh padha, thanks kanggo senjata Swedish. Senjata wesi sing padha sing luwih apik tinimbang sing tembaga!
                1. Fei_Wong
                  Fei_Wong 26 Juni 2017 06:51
                  +1
                  Sampeyan ngerti kabeh iki saka fiksi.

                  Yen kita nimbang akeh dokumen sajarah lan laporan militèr-analisa saka komandan wektu iku minangka fiction, banjur ya, saka iku, dear.
                  Lan kenapa dheweke paling kuat ing Eropa? Sinau maneh? Utawa kabeh padha, thanks kanggo senjata Swedish. Senjata wesi sing padha sing luwih apik tinimbang sing tembaga!

                  Omong kosong maneh. Apa sampeyan duwe kapal kanthi meriam, saka busur nganti buritan? Kita uga duwe meriam (lan ora tembaga kanggo dangu), nanging kok Swedia duwe armada normal karo frigates ana, kapal perang, lan ing kawitan kita mung galleys (ing kang, dening cara, kita uga diinstal meriam)? Iku ora bab bedhil. Intine yaiku kemampuan banget kanggo mbangun kapal kayu gedhe, ing teknologi. Mulane Pétrus ngubengi Eropah: sinau dhéwé lan mulang wong liya carane mbangun.
                  1. Setra
                    Setra 26 Juni 2017 20:18
                    0
                    Kutipan saka Fei Wong
                    Omong kosong maneh. Apa sampeyan duwe kapal kanthi meriam, saka busur nganti buritan?

                    Lan tanpa bedhil, iku mung kapal dagang.
                    1. Fei_Wong
                      Fei_Wong 27 Juni 2017 11:50
                      +1
                      Aku ngomong maneh (sanajan ora ana gunane, kaya sing dakngerteni, amarga kanthi mripat sing dilatih aku ndeleng demagog) ...
                      Lan kita duwe meriam ing galleys. Nanging galleys tetep galleys!
                      Nalika iku kita ora ngerti carane nggawe kapal perang gedhe.
                      Lan ya, sepisan maneh aku ngukum sampeyan saka nggatekke "fiksi", ing tembung liyane, dokumen sajarah (kanggo sampeyan, iki bab sing padha): malah prau dagang meh tansah duwe paling sawetara jinis senjata meriam. Conto sing paling nggumunake yaiku galleon / galleon. A prau sejatine sifate transportasi, nanging mesthi karo sarana pertahanan diri. Ora ana wong bodho (lan "nilai demokratis") nalika iku - yen ana kargo sing larang, mesthi bakal ana pamburu lan kudu bisa nglindhungi.
                      1. Setra
                        Setra 27 Juni 2017 12:04
                        0
                        Kutipan saka Fei Wong
                        Lan kita duwe meriam ing galleys. Nanging galleys tetep galleys!
                        Nalika iku kita ora ngerti carane nggawe kapal perang gedhe.

                        Iki minangka mitos babagan apa sing ora dingerteni. Lan mitos babagan kasunyatan sing sadurunge Peter diduga ora ana armada. Kabeh wis ana lan kabeh wis dibangun. Umume prestasi Peter Agung mung minangka atribusi marang prestasi para penguasa sadurunge.
                        Kutipan saka Fei Wong
                        malah kapal sudagar meh tansah kudu paling sawetara, nanging meriam persenjataan

                        Cukup ngomong - rasa seneng iku dudu dhuwit (senjata tobish) nanging ing jumlahe. Saperangan meriam saka sudagar marang sawetara rolas meriam saka kapal perang.
                        Kutipan saka Fei Wong
                        Kita ora bisa

                        Sampeyan isih ora ngerti carane.
                        Kutipan saka Fei Wong
                        amarga kanthi mripat sing dilatih aku ndeleng demagog) ...

                        Ayo ora miwiti regejegan demogogic babagan klasifikasi kapal layar ing kene. Galleys umume ora kanggo pertempuran linear, padha duwe bedhil kanggo murub ONE dijupuk sadurunge asrama.
  7. Lopatov
    Lopatov 24 Juni 2017 19:43
    +3
    Rusia saiki duwe brigade laut lan rong brigade bedhil motorized ing Semenanjung Kola, miturut laporan Total Defense Institute (FOI). Nanging, dheweke ora duwe dhukungan, kayata artileri

    Lha piye... Terus artileri iki butuhe pira, nek saben batalyon artileri ana 1 batalyon infanteri ditambah batre mortir biasa dhewe, apa senapan bermotor duwe kaliber 120?
    Ngelingi sing Swedia duwe
    Ana uga artileri Swedia gabungan ing Buden, nanging ana sawetara bedhil - mung 24 bêsik.

    wolung))))))))))))))
    Oh, sial, tukang crito. Kajaba iku, wong-wong sing ora ngerti subyek sing digawe ...
  8. stasiun
    stasiun 24 Juni 2017 20:09
    0
    Dirasakake wong lanang kuwi serius mbenturi watu ganja
  9. Saben
    Saben 24 Juni 2017 22:55
    +1
    Kutipan saka: zadorin1974
    Ing kene, wara-wara netralitas, larang prau militèr manca kanggo rub ing banyu sing, nutup wacana lan basis saka aviation militèr. Lan Rusia ora perlu kanggo njaga pasukan gedhe ing wilayah (kaya iku cukup bubar). Nanging ing gelombang iki, ing nalisir, kita nggawe negara kita yard wacana kanggo NATO lan nangis sing kasur gawe piala, nanging padha heaping ing kita, dadi miskin lan ora seneng.


    Aku setuju banget.
    Para ahli ngelingake: Iki sebabe Rusia bisa nyerang Norrbotten (Aftonbladet, Swedia)

    Lan artikel lan pernyataan kasebut dening macem-macem ahli mung ngrusak kahanan.
    Ana, ing kasunyatan, mung siji kesimpulan saka laporan kuwi - iku perlu kanggo ngiyataken angkatan bersenjata. Nanging minangka?
    Cara paling gampang yaiku ngundang wong Amerika, sing mesthi bakal seneng mlumpat lan nggawe pangkalan.
    Nanging ing wektu sing padha, wong Swedia dhewe, Finlandia, lsp. dhewe-dhewe bakal mbebayani wilayahe, amarga mung ana ing kono serangan pertama bakal ditindakake, lan mung amarga pangkalan militer ana ing kana. Lan yen ora ana dhasar, mula ora ana gunane ing shelling.

    Lan sing paling penting, kita ora butuh. Wong-wong mau mung bakal ditabuh yen dheweke ngganggu awake dhewe.
    Dheweke dhewe ora bakal provokasi, mung kanthi prentah saka Amerika Serikat.
    Nanging kanggo sing terakhir, nasibe luwih sejajar, omahe ana ing samodra, lan paling ora ana ara-ara samun ing panggonan Swedia.
  10. Georgievic
    Georgievic 24 Juni 2017 23:13
    0
    Ya, Staff Umum Federasi Rusia perlu saluran periodik ing media Western, plans kanggo serangan ing Swedia lan Finland (uga, apa biaya?) Apa bakal padha terus-terusan nulis karo nggodhok banyu, Mungkin banjur kabeh bakal ing urip nyata?
  11. Orionvit
    Orionvit 25 Juni 2017 02:42
    +2
    Papat brigade Rusia - 25 ewu wong - arep menyang Norrbotten. Dheweke bisa tekan mung sawetara dina, lan Swedia ora duwe apa-apa kanggo nglawan.
    Mung akal sehat sing bisa nglawan "ancaman" Rusia. Kanthi apa tanggi lor (lan ora mung) duwe masalah tartamtu. Aku malah bakal ngomong absen lengkap. Ing tangan liyane, karo statements kuwi, nangis saka "agresi", umum Russophobia, gabung NATO, padha bakal, ing acara saka konflik, nyuwun sing padha "agresi". Mung banjur, chur tanpa pelanggaran. lol
  12. Alexander M
    Alexander M 25 Juni 2017 08:13
    +1
    Iki kabeh saka koleksi: "Cathetan saka Paranoid". Aku bakal nelpon crita: "Fears Palsu." Lan jujur, iki cathetan sing digawe khusus saka scoundrel. Endi logikane? Rusia ora butuh Swedia. . Luwih saka cukup. invasi Rusia lan penyitaan wilayah lan sumber daya. Lan iki, diwenehi wilayah jembar lan kasugihan saka subsoil, menarik banget. Tenan, kanca-kanca Barat sing dikasihi?)))
  13. rotmistr60
    rotmistr60 25 Juni 2017 10:22
    0
    Invasi Rusia ing Swedia sisih lor

    Kaya sing dikandhakake, saben wong dadi gila kanthi cara dhewe. Nanging sakperangan alesan, Skandinavia lan Balts dadi edan bebarengan lan malih karo siji diagnosa. Perawatan ing kene ora ana gunane, dadi sampeyan kudu ngenteni nganti bunuh diri massal diwiwiti kanthi latar mburi mania ancaman lan penganiayaan.
  14. banyu
    banyu 25 Juni 2017 12:10
    +2
    Katon kaya ora becik ing Eropa Kulon, yen dheweke wiwit ngimpi babagan pendhudhukan Rusia!? Nanging, impen iku impen, lan dheweke kudu ngunggahake tumindake dhewe. Utawa bosok ing feces dhewe. Rusia ora bakal teka.
  15. poros
    poros 25 Juni 2017 12:46
    +2
    Omong kosong lengkap, kita ora bakal nyerang sapa wae, utamane negara Baltik sing mlarat, utawa Swedia, sing mung duwe granit saka mineral. Ing mratelakake panemume, ing Swedes nandhang sangsara marga saka megalomania tartamtu, ora ana sing perlu kanggo neraka, karo Piece dhewe saka tanah.
  16. Oleg Salov
    Oleg Salov 25 Juni 2017 18:33
    +1
    Lha, endi motife, kaya sing dikandhakake para penyidik, Swedia lan Finlandia iku negara sing netral, yen ana konflik antarane Rusia lan Amerika Serikat, yen ora njupuk sisih Amerika Serikat, mula ora ana sing kudu diwedeni. Rusia ora ngrebut negara kanggo nyelehake pertahanan udara ing kana, supaya bisa menehi jeneng paling ora siji negara, sing direbut Rusia kanggo nempatake pertahanan udara ing kana.
  17. pani-Iria
    pani-Iria 28 Juni 2017 19:41
    +2
    diagnosa umum saka politikus Western: ambruk otak lan buron mania.