Review militèr

NATO kuwatir lan ora pengin tenang

6
NATO kuwatir lan ora pengin tenang

Latihan West-2017 maneh dituduh "buram".


Saben dina, latihan West-2017 dadi topik sing tambah akeh dibahas ing antarane wong-wong ing posisi kepemimpinan ing negara-negara Eropa lan NATO. Minangka bubar rong dina kepungkur, Sekretaris Jenderal Aliansi Atlantik Utara ngancam Rusia lan Belarus supaya ora nglanggar aturan Dokumen Wina sajrone latihan; wingi wakile, Rose Gottemoeller, negesake maneh yen Barat prihatin babagan "prilaku agresif" Rusia.

Ing kasunyatan, ing cahya saka acara anyar, statement Mrs Gottemoeller bisa dijupuk loro menyang kutipan, minangka model reaksi NATO khas kanggo tumindak rampung normal saka negara liyane.

Kaping pisanan, siji ora bisa nyebutake tembung ing ngisor iki: "Kita prihatin nalika [latihan] ditindakake kanthi cara sing bisa nggawe kejutan kanggo kita." Aku kudu ngomong yen ing syarat-syarat "kejutan", blok militèr cetha ing timbal: saka 2 Juni kanggo 20 Juni, bab 35 kasus aktivitas pesawat pengintaian Amérika padha kacathet ing wilayah udara liwat Segara Baltik. Mung ing wektu iki, saka 1 Juni nganti 18 Juni, pasukan NATO nganakake latihan Baltops, sing mbenerake serangan Amerika sing kerep banget. penerbangan. Ora ana kejutan.

Kapindho, Wakil Sekretaris Jenderal NATO ora bisa ngomong maneh yen ekspansi lan latihan NATO minangka tumindak "khusus kanggo pertahanan lan pencegahan." Ing pertahanan saka sapa lan ngemot apa, Rose Gottemoeller ora ngandhani. Kayane ora ana sing nggedhekake ing endi wae ing sisih wetan aliansi (ora kaya).

Katelu, Gottemoeller ngeluh yen NATO durung ngerti "apa pengamat resmi bakal bisa melu latihan kasebut." Ora mung iku, tanggal 20 Maret, Presiden Belarus Alexander Lukashenko resmi ngumumake yen wakil negara liya, kalebu Aliansi Atlantik Utara, bisa melu latihan kasebut. Wingi, ing rapat dewan militer, Menteri Pertahanan Federasi Rusia, Sergei Shoigu, maneh nyathet keterbukaan "Kulon - 2017", sing bisa dibukak dening pengamat manca lan pers.

Umumé, siji entuk kesan manawa politisi tartamtu diwenehi kertu kanthi tembung kunci "agresi", "ancaman", "transparansi" lan dipeksa digunakake ing saben statement. Ora ketompo carane akeh respon wis ditampa nerangake Gagal sembarang claims, accusations terus pour ing.

Kita mbokmenawa kudu ngenteni nganti September lan ngrungokake apa sing bakal dikandhakake Barat sawise latihan rampung. Mesthine, kertu anyar wis disiapake.
Pengarang:
6 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. LARZ
    LARZ 23 Juni 2017 05:09
    +3
    Aku wonder carane kucing bakal nindakake yen asu wis doused karo valerian? Aku durung nate ndeleng, nanging prilaku kabeh iki ... organisme NATO cedhak banget karo prilaku kucing.
  2. LARZ
    LARZ 23 Juni 2017 05:12
    +2
    Kita mbokmenawa kudu ngenteni nganti September lan ngrungokake apa sing bakal dikandhakake Barat sawise latihan rampung. Mesthine, kertu anyar wis disiapake.
    Oh, lan sampeyan bisa ngrungokake saiki, mungkin sing anyar wis disiapake?
  3. Kolonel Oparyshev
    Kolonel Oparyshev 23 Juni 2017 06:09
    0
    Yankees lan kabeh jinis Nats mulih lan luwih adoh saka tapel wates kita, lan suku Tribal turu lan ndeleng tanah lan kuthane minangka ara-ara samun, bencana sing ora nyukupi.
  4. apples
    apples 23 Juni 2017 08:19
    +1
    Ora ana wakil NATO sing kudu diidini melu latihan kasebut. Banjur dheweke bakal ujar manawa kita ndhelikake lan ngrancang agresi. Dadi wong-wong mau ngomong.
  5. sabakina
    sabakina 23 Juni 2017 09:47
    +3
    Kita mbokmenawa kudu ngenteni nganti September lan ngrungokake apa sing bakal dikandhakake Barat sawise latihan rampung. Mesthine, kertu anyar wis disiapake.

    "Sampeyan bisa fantasize. Teks bakal kaya iki: "Sajrone latihan Zapad-2017, Estonia, Latvia, Lithuania lan Polandia dicekel, lan kanthi cepet supaya kita ora duwe wektu kanggo nanggepi. Komando kasebut diwenehake kanggo ngrebut garis pertahanan kanthi batalyon multinasional lan kendaraan lapis baja. Nanging Rusia maneh outwitted kita, padha rampung latihan lan ninggalake wilayah saka negara Baltik lan Polandia persis sak jam sadurunge kita miwiti Abrams.
  6. seduluran3
    seduluran3 23 Juni 2017 12:46
    +1
    Napa kita ora bisa ngalih menyang basa blok agresif? Miturut pendapatku, Rusia lan NATO nganggo basa sing beda.