Review militèr

Senapan sniper jarak jauh Rusia DXL-3 "Retribusi"

31
Rusia enom gudang senjata Lobaev Arms terus nganyari macem-macem senapan sniper jarak jauh. Baris kasebut wis tekan senapan jarak jauh DXL-3 "Retribution", perusahaan ngenalake model sing dianyari 2017. 3 DXL-2017 minangka evolusi senapan presisi jarak jauh sing unik sing wis mbuktekake dhewe ing sniping kompetitif lan ing medan perang. Modifikasi anyar saka bedhil Ngartekno luwih entheng tinimbang sadurunge, sanajan gambar menowo wis wadi lan guessed ing.


Kompetisi kanggo jangkoan maksimal tembakan sing yakin wis ditindakake wiwit wiwitan sniping minangka seni tembak. Perang reguler lan kemajuan teknologi nyumbang kanggo tuwuhing parameter iki. Ing wektu sing padha, proses nambah jarak tembak ora bisa diarani seragam. Ana loro terobosan lan periode relatif tenang. Salah sawijining periode kasebut yaiku taun 1970-an, nalika kaliber sniper paling umum ing wektu kasebut - 7,62 mm - kesel kabeh kesempatan pangembangan.
Digawe ing taun 1963, kartrid .300 Winchester Magnum dadi prestasi puncak kaliber iki. Panggunaan kasebut ngidini penembak jitu kanggo nggayuh target kanthi yakin ing jarak nganti 1200 meter, nanging uga nuduhake manawa paningkatan jarak tembak sing efektif mung bisa ditindakake kanthi nambah kaliber senjata. Spesialis perusahaan Finlandia Lapua ngatasi masalah iki, dheweke nggawe ing 1987 kartrid anyar .338 Lapua Magnum (8,6x70 mm), sing bisa diarani misuwur. Kartrid iki nyurung garis tembakan penembak jitu kanthi tujuan 1,5 kilometer lan ngluwihi.

Kaliber iki dipilih nalika nggawe senapan sniper jarak jauh DXL-3 saka Lobaev Arms. DXL-3 singkatan saka Duke eXtrusion Lobaev, model 3rd. Senapan iki pisanan ditampilake kanggo masyarakat umum ing Mei 2014, dadi perwujudan saka paduan aluminium, baja lan teknologi dhuwur. Gagasan utama proyek kasebut yaiku nggawe senapan penembak jitu ing sasis aluminium kanthi akurasi sing padha karo model paling apik kanthi saham komposit. Nemtokake asil karya tukang senjata Rusia, bisa dicathet yen ide kasebut cukup sukses: akurasi teknis anyar mung 0,35 MOA, situs web resmi Lobaev Arms nyathet.

Foto: lobaevarms.ru

Basis bedhil jarak jauh iki yaiku klompok bolt Adipati anyar, sing digawe adhedhasar klompok King sing misuwur, yaiku "jantung" pangembangan perusahaan liyane - SVLK "Twilight" ultra-long-range. bedhil. Dibandhingake karo klompok bolt King, klompok Adipati diencerake lan didesain ulang kanggo kartrid sing dipakani majalah, nalika nahan kauntungan utama - kelangsungan hidup sing dhuwur. Kothak bolt Adipati nampa paw recoil terpadu, lan ril Picatinny kanggo nempelake pemandangan dadi bisa dicopot. Huruf D ing jeneng bedhil mung nuduhake klompok bolt, lan huruf X - eXtrusion - wis related kanggo chassis, utawa rodo teknologi produksi.

Klompok bolt saka senapan jarak jauh DXL-3 dumunung ing lapisan kandhel saka senyawa sprei. Tujuan saka lapisan iki kanggo èfèktif dampen getaran sing tansah kedaden sak murub bedhil. Adhedhasar akurasi gegaman sing diumumake, akurasi teknis iki pancen bisa digunakake, materi senyawa bisa ngrampungake tugas kasebut kanthi sampurna. Beban sing muncul sajrone tembak dijupuk kanthi efektif dening stok kaku, sing digawe ing bentuk potongan tunggal sing digawe saka paduan aluminium sing diekstrusi. Kekuwatan alloy iki, ngrambah tanpa kompromi karakteristik bobot saka bedhil, iku kunci kanggo urip layanan dipercaya lan dawa saka gegaman ing sembarang, malah rodo angel, kahanan operasi. Wigati dicathet yen logam ora dadi bahan sing paling nyenengake kanggo tutul, utamane ing mangsa panas utawa frosts mangsa. Ngurus penembake, spesialis Lobaev Arms nyedhiyakake pilihan kanggo nglengkapi bedhil kanthi lapisan serat karbon sing entheng.

Bokong saka senapan long-range DXL-3 digawe lempitan, thanks kanggo solusi iki, dawa total senjata bisa suda sak transportasi saka 1350 kanggo 1076 mm. Pipi lan recoil pad saka buttstock luwes, nalika ril Picatinny kasedhiya ing recoil pad ngisor, sing ngijini sampeyan kanggo nginstal support khusus kanggo benchrest (shooting saka mesin, jinis olahraga shooting technical) utawa ndhukung sikil. ing gegaman.

Foto: lobaevarms.ru

Model senapan sing dianyari 2017 isih nuduhake akurasi sing luwih apik nalika ditembak (0.35 MOA) lan dirancang kanggo kahanan operasi sing paling angel. Filosofi model iki diumumake dening pabrikan kaya ing ngisor iki - implementasine efisiensi tembak maksimal ing kaliber tartamtu. Kabeh desain bedhil ngarahke ing ngleksanakake filsafat iki ing laku.

Miturut Produsèn bedhil kang, penembake ora kudu solder retina nalika murub .338 Lapua Magnum. Nemokake ophthalmologist apik mung bisa dadi badhan kanggo pamilik bedhil sniper liyane, nalika mundur saka DXL-3 ing .338 Lapua Magnum iso dibandhingke karo .223 Rem (5,56x45 mm), supaya penembake bisa aman. olahraga minangka akeh sing perlu tanpa resiko kanggo kesehatan.

Model sing dianyari saka senapan 2017 nampa klompok bolt sing anyar, sasis lan stok sing dianyari, nalika nahan sakumpulan karakteristik unik - sawetara banget lan akurasi geni. Klompok bolt majalah entheng, digawe kanggo model 2017 taun, langsung 700 gram luwih entheng, relief kasebut ora mengaruhi mundur senjata kanthi cara apa wae. Bokong bedhil, digawe saka aluminium kelas pesawat, isih bisa dilipat lan nggampangake transportasi senjata, utamane nalika milih dawa tong minyak. HG (Heavy Gun) garis laras, 740 mm dawa (780 lan 820 mm kasedhiya minangka pilihan) karo 6 fullers kanggo dawa total 1350 mm (1076 karo Simpenan lempitan). Uga, model "Retribusi" saka model 2017 nampa gagang anatomi anyar. Laras pertandhingan LOBAEV ngrampungake gambar kasebut, sing nyedhiyakake senjata kanthi jarak lan akurasi geni sing ora bisa ditindakake kanggo bedhil liyane.

Foto: lobaevarms.ru

Rega sing diumumake dening pabrikan kanggo model senapan DXL-3 jarak jauh saka model 2017 yaiku 724 ewu rubel, senapan kasedhiya kanggo pesenan ing situs web perusahaan.

Karakteristik kinerja DXL-3 "Retribution" (saka situs web Lobaev Arms):
Sakabèhé dimensi: dawa - 1350 mm (1076 mm lempitan), dhuwur - 210 mm, jembaré - 43 mm.
Bobot - 6500 g.
Dawane tong minyak - 740/780/820 mm.
Kaliber - .338 Lapua Magnum utawa .300 WM.
Kecepatan moncong - 900 m / s (kanggo .338LM).
Jarak tembak efektif maksimal yaiku 1800 m.
Akurasi teknis - 0.35 MOA / 10.5mm ing antarane pusat (5 tembakan ing 100 meter).
Trigger narik (luwes) - 500-1500 g.
Kapasitas majalah - 5 babak.
Kisaran suhu operasi: -45 nganti +65 °C

Sumber informasi:
https://www.all4shooters.com/ru/strelba/ruzhya/Lobaev-Arms-dalnoboynaya-snayperskaya-vintovka-DXL-3-Vozmezdiye
http://lobaevarms.ru/blog/dxl-rifles/dxl-3-dlinnaya-ruka-dlya-opytnogo-strelka
http://kbis.su/newsandevents/news/762
Pengarang:
31 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Komentar wis dibusak.
  2. Torkvat Torkvat
    Torkvat Torkvat 26 Juni 2017 08:24
    +2
    Saiki Finns bakal nemtokke sanksi ing Advertisement saka cartridges lan iku))) njupuk saka slingshot ??)))
    1. WUA 518
      WUA 518 26 Juni 2017 08:36
      + 10
      STs-152 salinan lengkap 338LM
      1. Basarev
        Basarev 26 Juni 2017 10:39
        +3
        Ora dadi serius. Aku ora ngelingi senapan Jerman, cukup serial, akurasi mung 0,1 MOA. Lan kita menehi 0,35 kanggo prestasi unprecedented.
        1. PAM
          PAM 26 Juni 2017 11:45
          +2
          kanggo akeh bedhil modern, akurasi diumumake 0,1 MOA kanggo barel gabungan malah kurang.
        2. tracer
          tracer 19 Agustus 2017 14:55
          +4
          Aku wis ing "topik" kanggo 31 taun, yaiku ing tartamtu iki 28 .. Cukup kanggo ngadili iku mau. 0,1 MOA minangka kinerja senapan pertandingan kaliber cilik olahraga. Nalika njupuk kartrid becik tanpa angin lan suhu kamar sing padha ing aula. lan bedhil sing ngomong bab disebut DSR-1 lan akurasi 0,20 MOA ing .308 kaliber. Ora ana tembung kanggo bedhil sing apik, aku uga seneng banget karo bedhil Inggris Jerman. Ing Akurasi ing kaliber .308, akurasi kaya mripatku kadang munggah ing bathuk. Ing rong atus meter 0,5 MOA aku lay seri 5 dijupuk. Ora mesthi, nanging kedadeyan ... Eh, apa gunane? Kajaba iku, bedhil ing artikel kasebut apik banget. Aku ngelingake yen iki kaliber 338! Piranti sing serius, katon entheng. Kanthi SAKO TRG 42, maksimum 0,75 ora luwih, aku malah diwutahake "native" Lapuan, nanging ora bisa metu luwih. Kesimpulan .... Wah .... Rifle ing artikel. Iku banget spesifik, kick mbokmenawa ora ala, DTK ora mencet kabeh (iku lapua), kompak, cahya. Batang sing apik banget. Lan sampeyan, sadulur, sadurunge ngadili akurasi bedhil, katon ing kaliber, lan kabeh bakal dadi cetha kanggo sampeyan.
    2. Albertcoin
      Albertcoin 3 Juli 2017 02:52
      +1
      Aku bubar nonton wawancara karo sedulur Lobaev. Bullet, dhewe, padha wis rampung. Saiki dheweke ngembangake lengen klambi. Dheweke janji bakal miwiti produksi kartrij iki sanalika bisa. Supaya padha nemtokke sanksi.
    3. Kapten Nemo
      Kapten Nemo 14 Agustus 2017 19:22
      +1
      Nyatane, ana sanksi kanggo pasokan kartrid kanggo wektu sing suwe.
  3. maxbaxg61
    maxbaxg61 26 Juni 2017 09:31
    +2
    Красавица apik nanging regane kaya mobil
  4. Medvezhya lapa liwat Ki
    Medvezhya lapa liwat Ki 26 Juni 2017 09:40
    +3
    Kutipan saka: maxbaxg61
    Красавица apik nanging regane kaya mobil

    Dadi iki mobil, Nanging, ora kaya "viburnum" - kualitas dhuwur.
  5. Marsik
    Marsik 26 Juni 2017 11:37
    +5
    Bolts presisi dhuwur saiki akeh, pilih sing sampeyan pengin duweke, sampeyan pengin impor. Kanggo kabeh negara, 5 ewu cukup kanthi wates, ora ana sing butuh pasukan khusus. Iku bakal luwih apik yen Lobaev ngalih menyang soko liyane dikarepake.
    1. tracer
      tracer 19 Agustus 2017 14:59
      +1
      Setuju kabeh 100 !!! Iki minangka senapan khusus banget. Banget, banget. !!! Potensial bisa dicethakaké mung dening spesialis tingkat dhuwur banget. Akeh trunks iki mung ora dibutuhake. pelanggan utama yaiku pasukan khusus angkatan bersenjata Federasi Rusia. Batang kasebut berorientasi marang iki.
  6. curious
    curious 26 Juni 2017 13:34
    +5
    A tugas. Syarat.
    Dheweke ora bakal nglilani dheweke menyang pasar donya - sanksi, kompetisi sengit, monsters sing ngrebut pasar bakal mudhun kanthi balung, nanging ora bakal nglilani.
    Pasar domestik - bakal katon yen sanksi wis dibukak kabeh. Nanging, babagan sipil meh ora ana amarga masalah karo framework legislatif lan nomer meh mikroskopis saka pelanggan sing bisa lan gelem tuku bedhil kanggo meh yuta rubles, tanpa njupuk menyang akun orane katrangan lan komponen liyane.
    Tentara lan pejabat liyane - padha ora kasengsem ing sniping, nanging peeling budget.
    Pitakonan yaiku - suwene semangat para sedulur Lobaev ing kahanan kasebut?
    1. PEMBADAN
      PEMBADAN 26 Juni 2017 23:15
      0
      Dadi wis katon wis mandheg produksi kanggo sawetara wektu. Ana uga publikasi nang endi wae, yen biyen digawe batang saka baja impor, saiki digawe saka Rusia. Ya, lan trunk katon drooping, gouging ora digunakake.
      https://www.youtube.com/watch?v=lTq160P1WTQ
      https://www.yaplakal.com/forum2/topic1405287.html
      1. Ivan Ross
        Ivan Ross 2. november 2017 22:22
        0
        Jancok sampeyan menehi link menyang ORSIS ......... nalika nerangake senapan Lobaevsky !? Iki minangka kantor sing beda-beda, ORSIS ora nganggep Lobaeva minangka pemain ing pasar ...!!! , amarga 99% informasi babagan dheweke yaiku PR !!!!!!
    2. APASUS
      APASUS 2 Juli 2017 18:25
      +1
      Kutipan saka Penasaran
      A tugas. Syarat.
      Dheweke ora bakal nglilani dheweke menyang pasar donya - sanksi, kompetisi sengit, monsters sing ngrebut pasar bakal mudhun kanthi balung, nanging ora bakal nglilani.
      Pasar domestik - bakal katon yen sanksi wis dibukak kabeh. Nanging, babagan sipil meh ora ana amarga masalah karo framework legislatif lan nomer meh mikroskopis saka pelanggan sing bisa lan gelem tuku bedhil kanggo meh yuta rubles, tanpa njupuk menyang akun orane katrangan lan komponen liyane.
      Tentara lan pejabat liyane - padha ora kasengsem ing sniping, nanging peeling budget.
      Pitakonan yaiku - suwene semangat para sedulur Lobaev ing kahanan kasebut?

      Spesialis ora keganggu banget karo sanksi, malah bakal nggawa saka rembulan, yen tong minyak ana ing dhuwur, beda banget yen pasar iki spesifik banget lan duwe panuku sing winates. BV sheikh, contone, ora usah repot-repot sanksi babar pisan, tuku kabeh.
      Kanggo Rusia, yen spesialis kita saka Kementerian Dalam Negeri, FSB lan Angkatan Bersenjata tuku 300 lembar saben, Lobaev bakal duwe sawetara taun karya.
      Lan banjur ing ngendi kurva bisnis bakal mimpin ing negara kita isih durung dingerteni, utamane ing bisnis tartamtu kayata produksi senjata, dening perusahaan swasta.
  7. music
    music 26 Juni 2017 15:41
    0
    Apa kita wis nggawe kartrid dhewe? Kaliber mesthi menarik.
  8. Ivan Tartugay
    Ivan Tartugay 26 Juni 2017 18:18
    +1
    Kutipan saka artikel:
    Enom Rusian perusahaan senjata Lobaev Arms


    Apa sampeyan ora bisa menehi jeneng Wong Rusia perusahaan ing Cyrillic, ing Rusia.
    Kajaba kanggo labeling Wong Rusia senjata tinimbang DXL-3.
    1. Petugas cadangan
      Petugas cadangan 26 Juni 2017 21:17
      +2
      Latin mung taktik marketing, bedhil kalebu kelas elit. Ing kono, ing transkrip, tembung kasebut isih basa Rusia. Contone, TSVL singkatan saka Lobaev Tactical Sniper Rifle.
      Perusahaan iki menarik banget. Model pisanan "Tsar Cannon" ing 2009 wis narik kawigaten manungsa waé.
      Aku mung duwe pitakonan - apa tong LOBAEV produksi dhewe utawa dituku nang endi wae?
      1. IImonolitII
        IImonolitII 26 Juni 2017 22:32
        +1
        Minangka adoh aku elinga saka bahan aku maca, Aku duwe workshop dhewe ing Rusia, kang padha utamané Kerajinan saham logam. Trunks diprentahake ing Belgia kanggo sawetara wektu, nanging yen dideleng saka laras merek anyar, bisa uga wiwit nggawe dhewe.
      2. PEMBADAN
        PEMBADAN 26 Juni 2017 23:06
        +1
        Diduga, ana produksi ing Tarusa (trunks lan kelompok bolt digergaji ing kana), nanging kancaku (warga Tarusa) takon babagan rong taun kepungkur - ora ana sing ngerti.
        1. Petugas cadangan
          Petugas cadangan 26 Juni 2017 23:14
          +2
          Ing Tarusa, Lobaevs diwiwiti (loro - Vladislav lan Nikolai) diwiwiti. Nanging banjur, nalika lisensi ora gawe anyar tanpa panjelasan, Tsar Cannon pindhah, misale jek, menyang emirat. Dheweke malah dadi divisi saka perusahaan senjata lokal. Saiki padha bali, misale jek sing lisensi ing urutan. Nanging ing trunks, kang padha lan sing nggawe wong, aku ora nemu informasi sembarang.
      3. tracer
        tracer 26 Juni 2017 23:59
        +2
        Blanks padha tuku ing negara. Padha dibor dhewe.
    2. IImonolitII
      IImonolitII 26 Juni 2017 22:29
      +1
      Napa sampeyan ora seneng Latin lan salah sawijining basa internasional? Mungkin malah miwiti nulis jeneng ing Rusia lawas?
  9. Kashchenko
    Kashchenko 26 Juni 2017 22:29
    +1
    Senapan sing ora ana gunane kanggo tentara lan mayoritas pasukan khusus. Dadi, salinan potongan kanggo elit mega .. ngguyu
  10. tracer
    tracer 26 Juni 2017 23:57
    +4
    Minangka wong ing "topik" aku bakal ngomong ... Iki minangka piranti sing apik. Dvt ing tangan mung wong uga-pangerten. Kaliber Lapa Vesch. Long-range tahan angin ... Ing tembung, tong minyak apik. Kanca-kanca Lobaev saka para penggemar wis dadi salah sawijining spesialis paling maju ing Rusia.
  11. garri lin
    garri lin 27 Juni 2017 21:55
    0
    Ahh, aku ngimpi SCS kanthi optik apik, kanggo miwiti latihan anakku. Lan banjur SOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL. Iku enviable, jujur, iku enviable.
  12. aud13
    aud13 29 Juni 2017 08:14
    0
    Dheweke bisa nyoba ing Suriah - kepiye tumindake?
    Yen katon apik, mula bisa uga ana resimen (brigade) duwe sawetara bedhil iki kanggo kasus tartamtu?
    1. Albertcoin
      Albertcoin 3 Juli 2017 03:00
      0
      Napa, ing endi lan ing ngendi dheweke bakal njupuk? Senapan kasebut kanggo pasukan khusus, kanggo ngrusak target VIP, fasilitas infrastruktur penting, lsp. Kanggo njupuk saka bedhil kuwi, sampeyan kudu sinau kanggo luwih saka setahun, lan ngobong luwih saka sewu babak amunisi.
  13. Isih sing angsa
    Isih sing angsa 29 Juni 2017 12:44
    +2
    Ana pembunuh ing situs kasebut - apa sampeyan bisa ngomong babagan piranti kasebut?
  14. Albertcoin
    Albertcoin 3 Juli 2017 02:57
    0
    Aku mikir yen Lobaev kudu nindakake kaya SVD. Mesthi luwih apik lan luwih modern senjata. Kabeh padha, bedhil, ing wayahe, barang Piece, lan banget larang lan bakal cocog karo saperangan ewu pejuang. Nanging kaya SVD perlu kanggo tentara. Kajaba iku, iku prasaja, majeng teknologi lan inexpensive.
    1. seos
      seos 19 Agustus 2017 14:41
      +1
      Masalah karo SVD ora bedhil dhewe, nanging kartrid. SVD nduweni akurasi sing apik, nanging para prajurit nuntut supaya bisa njupuk kanthi kabeh nomenklatur senapan mesin .... jumlah rifling kudu dikurangi lan asile yaiku SVD Modern ...