Review militèr

Laporan intelijen Israel babagan pendanaan Iran kanggo Hamas lan Hezbollah

169
Badan intelijen Israel wis nerbitake data babagan volume pendanaan Iran sawetara klompok Timur Tengah. Data sing ana ing laporan kasebut disuarakake dening Mayor Jenderal intelijen militer Israel Herzi Halevi. Ngomong karo peserta konferensi keamanan, jenderal intelijen ujar manawa Tehran mbiayai Hezbollah (*dilarang ing Federasi Rusia) lan Hamas kanthi total $ 125 yuta saben taun.



Ing wektu sing padha, Halevi ujar manawa Hamas kanthi sengaja nggawe kahanan ing Jalur Gaza, "mbantu wong ing Gaza ngalami masalah listrik lan bahan bangunan." Iki, miturut jenderal Israel, ditampilake minangka akibat saka tumindak Israel, sing dianggep Halevi ora bener. Kasunyatan manawa Israel nindakake blokade ing Jalur Gaza, Halevi ora nyuwara ing konferensi kasebut. Nanging, dheweke nyathet yen masalah sing muncul ing Sektor kasebut minangka urusan internal pasukan sing berjuang kanggo kekuwatan ing kana (Fatah lan Hamas).

Jendral intelijen Israel menehi komentar ing laporan babagan tumindak Hizbullah (*) ing Suriah, sing didhukung dening Iran. Miturut dheweke, Israel ora bisa nglirwakake penguatan posisi klompok iki.

Lan mantan wakil saka bunderan pertahanan Israel, sing ngandika ing konferensi sing padha, nyathet yen ing kahanan saiki, Israel ora bisa ngetung opsi keamanan sing diusulake dening Amerika Serikat (mbokmenawa, kita ngomong babagan zona de-eskalasi ing Suriah) lan "kudu ngatasi masalah sing ana gandhengane karo keamanan dhewe."
Foto sing digunakake:
HAGAI FRID
169 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. apro
    apro 24 Juni 2017 16:24
    + 10
    Dadi Israel ngelingake awake dhewe, yen ora ana sing tenang ....
    1. Pirogov
      Pirogov 24 Juni 2017 16:27
      +1
      Kutipan: apro
      Dadi Israel ngelingake awake dhewe, yen ora ana sing tenang ...

      Sepi tenan wong-wong Yahudi, iki ora bab wong-wong mau, ketoke Syria bakal dibom maneh, nanging iki minangka alesan, etc.
      1. Чёрный
        Чёрный 24 Juni 2017 16:31
        +5
        Ing tembung liya, Israel nerangake manawa penghentian permusuhan ing Suriah ora cocog karo dheweke ... kaya sing diomongake, dheweke ngebom, ngebom lan bakal ngebom ...
        1. Syurik70
          Syurik70 24 Juni 2017 16:36
          + 16
          Laporan intelijen Israel babagan pendanaan Iran marang Hamas

          Luwih becik yen dheweke nggawe laporan babagan nggawe organisasi Hamas dening layanan khusus Israel. Carane isin meneng babagan iki.
          Utawa dheweke bakal nggawe laporan babagan sapa sing nggawe ISIS. Sanajan CIA bakal ngubur dheweke kanggo iki.
          1. kpotr
            kpotr 24 Juni 2017 16:42
            0
            wong Mesir? Saka pencipta Ikhwanul Muslimin?
            1. Syurik70
              Syurik70 24 Juni 2017 16:51
              + 14
              Kutipan saka kpotr
              wong Mesir? Saka pencipta Ikhwanul Muslimin?

              Hamas digawe dening Israel minangka oposisi kanggo Fatah. Iki padha ngakoni mengko. Lan dheweke entuk gol - kabeh wong lanang saka Fatah mbelot menyang Hamas
              ISIS digawe dening CIA kanggo destabilize Eropah dening saturating karo pengungsi (sing durung kabukten, nanging katon sing entuk manfaat). Tujuane durung digayuh - "Eropa durung mati." Senajan Inggris wis ngungsi.
              1. kpotr
                kpotr 24 Juni 2017 16:57
                +2
                Padha ngomong iku asale saka cabang saka sedulur Muslim.
                Quote: Shurik70

                ISIS digawe dening CIA kanggo destabilize Eropah dening saturating karo pengungsi. Tujuane durung digayuh - "Eropa durung mati"

                Rusia digawe dening Reptilians kanggo destabilize donya kanthi mbagi donya dadi "kutub". Tujuane durung digayuh - "Chi dudu Bipolaritas Cahya"
                1. Deadushka
                  Deadushka 24 Juni 2017 17:29
                  +5
                  Kutipan saka kpotr
                  Padha ngomong iku asale saka cabang saka sedulur Muslim.

                  Sedulur Muslim "seneng-seneng" ing taun 70-80an.
              2. Aron Zaavi
                Aron Zaavi 24 Juni 2017 17:08
                +5
                Quote: Shurik70

                Hamas digawe dening Israel minangka oposisi kanggo Fatah

                Ora bener. Ing sawijining wektu, dheweke ngremehake bebaya organisasi Muslim sing nyatakake amal minangka tujuane lan ora cukup ngontrol. Iku kabeh kontribusi Israel kanggo nggawe Hamas.
                1. Syurik70
                  Syurik70 24 Juni 2017 17:58
                  +4
                  Quote: Aron Zaavi
                  Quote: Shurik70

                  Hamas digawe dening Israel

                  Ora bener

                  Ya, informasi manawa muncule Hamas minangka asil saka intrik lembaga intelijen Israel sing pengin pamisah gerakan anti-Israel sacara rutin dibusak saka Internet. Sawetara pensiunan Shabak pensiun bakal ngeculake, sawise sawetara dina video iki dibusak. Mesthine, ora akeh kasus kaya ngono, lan saiki meh ora ana maneh.
                  Pemalsuan sejarah umume minangka salah sawijining fitur manungsa. Setengah, yen ora luwih, fakta sejarah minangka fiksi. Kita manggon ing donya fiksi.
                2. DMB_95
                  DMB_95 24 Juni 2017 19:50
                  +1
                  Quote: Aron Zaavi
                  Quote: Shurik70

                  Hamas digawe dening Israel minangka oposisi kanggo Fatah

                  Ora bener. Ing jamankudisepelekake bebaya organisasi Muslim sing nyatakake amal minangka tujuane lan ora cukup ngontrol. Iku kabeh kontribusi Israel kanggo nggawe Hamas.

                  Lan "keamanan" ISIS kanggo Israel ora banget dikira-kira, para ahli strategi ...?
                  1. Talgat
                    Talgat 25 Juni 2017 03:25
                    +3
                    Aku ngutip artikel: "... Tehran keuangan Hizbullah (* dilarang ing Federasi Rusia)..."

                    Hizbullah ora dilarang kanthi cara apa wae ing Federasi Rusia utawa ing Kazakhstan, ing republik liyane CSTO lan EAU. T kanggo pejuang Hizbullah perang bebarengan karo pasukan Rusia mbela Suriah. Hizbullah tansah setya marang Rusia lan Iran. Iran duwe hubungan sing cedhak karo Hizbullah. Penulis Rusia Prokhanov umume nulis buku-buku sing antusias babagan Hizbullah, nyebat dheweke ora luwih saka "pahlawan Hekhbollah".

                    Nanging ing sisih liya, ing AS, Israel, Arab Saudi, lan liya-liyane, jelas yen Hizbullah dianggep teroris - lan bisa dingerteni, amarga prinsip saka kemah sampeyan ditrapake ing kene.

                    Hezbollah ora saka kemah Saudis Israel lan Amerika Serikat
                    1. Katafrak
                      Katafrak 25 Juni 2017 04:49
                      +1
                      Quote: Talgat
                      Hizbullah ora dilarang kanthi cara apa wae ing Federasi Rusia utawa ing Kazakhstan

                      nyatane ana teroris "ala" lan "apik" uga ora anyar, standar ganda.
          2. Aron Zaavi
            Aron Zaavi 24 Juni 2017 17:05
            +5
            Quote: Shurik70
            Laporan intelijen Israel babagan pendanaan Iran marang Hamas

            Luwih becik yen dheweke nggawe laporan babagan nggawe organisasi Hamas dening layanan khusus Israel. Carane isin meneng babagan iki.
            Utawa dheweke bakal nggawe laporan babagan sapa sing nggawe ISIS. Sanajan CIA bakal ngubur dheweke kanggo iki.

            Hamas minangka sayap militan Ikhwanul Muslimin, sing asale saka jagad Islam ing abad kaping 19. Ngomong uga sing kita digawe Ikhwanul Muslimin. hi
            1. sabakina
              sabakina 24 Juni 2017 17:12
              +8
              Aron, kan? Gusti Allah nitahake wong Yahudi, wong Yahudi kabeh liyane ... Kabeh iku logis!
              1. Aron Zaavi
                Aron Zaavi 24 Juni 2017 17:14
                +2
                Kutipan saka: sabakina
                Aron, kan? Gusti Allah nitahake wong Yahudi, wong Yahudi kabeh liyane ... Kabeh iku logis!

                Lan iki miturut Huberman. apik

                Ing ngendi-endi tandure Gusti iku padha,
                lan ngapusi kita bab prabédan antarane bangsa
                kabeh wong Yahudi, lan ora kabeh
                ketemu wani ngaku.


                1. sabakina
                  sabakina 24 Juni 2017 17:18
                  +3
                  Aku isin ngaku ing forum, nanging sawise tembung sampeyan, aku katon mudhun. Ora, kabeh wis ana, kaya nalika lair.
                  1. Aron Zaavi
                    Aron Zaavi 24 Juni 2017 17:20
                    +6
                    Kutipan saka: sabakina
                    Aku isin ngaku ing forum, nanging sawise tembung sampeyan, aku katon mudhun. Ora, kabeh wis ana, kaya nalika lair.

                    “Saben uwong duwe kekurangane” (c). ngguyu
                    1. sabakina
                      sabakina 24 Juni 2017 17:23
                      +5
                      Da Aron, film Independence Day. Lan menarik, aku setuju karo rama karakter film utama! nglirik
                      1. Komentar wis dibusak.
                      2. Lan Kita Host
                        Lan Kita Host 24 Juni 2017 18:48
                        +1
                        Kutipan saka: sabakina
                        “Saben uwong duwe kekurangane” (c). ngguyu

                        Kutipan saka: sabakina
                        Da Aaron, film Hari Kemerdekaan...

                        Yen sampeyan nerjemahake persis, tembung kasebut muncul ing kono - "ora ana sing sampurna." ya
                      3. Svarog51
                        Svarog51 25 Juni 2017 05:17
                        +8
                        Kamulyan, hello hi Lan aku mesthi mikir yen tembung iki saka "Mung bocah-bocah wadon ing jazz"
                        Sedhih, nanging. recourse
                      4. Maki Avellievich
                        Maki Avellievich 25 Juni 2017 13:06
                        +1
                        Kutipan saka: sabakina
                        Da Aron, film Independence Day. Lan menarik, aku setuju karo rama karakter film utama!


                        Aku mikir "Mung bocah-bocah wadon ing jazz"
                    2. Maz
                      Maz 24 Juni 2017 20:00
                      +2
                      Aha Yu dadi ngomong Israel nglawan ISIS?
                      Lan apa iku?
                      Ing konferensi ing kutha Herzliya, pangareping intelijen militèr Israel Mayor Jenderal Herzi Halevi njlentrehake posisi jangka panjang Israel: dheweke luwih seneng kamenangan ISIS tinimbang pamrentah Siria [saiki]. Mangkono, kasebut kanthi terang-terangan nyatakake yen Israel ora pengin kekalahan ISIS ing perang saiki. Mayor Jenderal Halevi nyatakake keprihatinan babagan serangan anyar ing wilayah sing dikuwasani ISIS, ujar manawa sajrone 3 wulan kepungkur, Negara Islam ngadhepi masalah sing paling serius wiwit wiwitan proklamasi kekhalifahan.

                      Israel resmi wis ajeg ditulis support kanggo ISIS plans kanggo nelukake kabeh Suriah, ngandika sing iki bakal luwih kanggo tetep pamaréntah pro-Iran saiki ing Suriah. Ing wektu sing padha, dhukungan resmi Israel kanggo ISIS durung diungkapake kanthi terbuka.

                      Halevi mratelakake keprihatinan yen ISIS dikalahake, "kakuwatan super" bakal ninggalake Suriah, sing bakal ndadekake Israel ana ing kahanan sing angel sawise oposisi sing jelas kanggo nerusake pamrentah Siria saiki.

                      Dheweke kandha, "Israel bakal nindakake kabeh supaya ora nemokake dhewe ing kahanan kaya ngono," nyatakake yen militer Israel bisa uga nimbang ndhukung langsung ISIS ora mung minangka retorika, nanging wis ana ing babagan politik.
                      1. Lan Kita Host
                        Lan Kita Host 24 Juni 2017 20:04
                        +5
                        Kutipan: Maz
                        Ing konferensi ing Herzliya ...

                        Apa sampeyan bisa nyoba nyelehake mutiara ing sawetara garis? Sampeyan sampah thread. Nyuwun
            2. rawa-rawa
              rawa-rawa 24 Juni 2017 17:21
              +5
              Quote: Aron Zaavi
              Hamas minangka sayap militan Ikhwanul Muslimin, sing asale saka jagad Islam ing abad kaping 19. Ngomong uga sing kita digawe Ikhwanul Muslimin.

              Sholom, mung kepingin weruh carane Syiah Iran bisa sponsor Sunni, sedulur lan Hamas?
              PYSY senajan ing Timur Tengah setan bakal mecah sikile kanggo ngerteni sapa sing "dipangan" sapa.
              1. Aron Zaavi
                Aron Zaavi 24 Juni 2017 17:31
                +1
                Quote: rawa
                Quote: Aron Zaavi
                Hamas minangka sayap militan Ikhwanul Muslimin, sing asale saka jagad Islam ing abad kaping 19. Ngomong uga sing kita digawe Ikhwanul Muslimin.

                Sholom, mung kepingin weruh carane Syiah Iran bisa sponsor Sunni, sedulur lan Hamas?
                PYSY senajan ing Timur Tengah setan bakal mecah sikile kanggo ngerteni sapa sing "dipangan" sapa.

                Malah males ngomong. hi Ana akeh informasi ing Internet.
                1. ala543
                  ala543 24 Juni 2017 17:35
                  +1
                  Israel ngluncurake serangan udara marang tentara Siria
                  1. Lan Kita Host
                    Lan Kita Host 24 Juni 2017 18:52
                    +2
                    Kutipan: Evil543
                    Israel ngluncurake serangan udara marang tentara Siria

                    Ala lan ah. recourse
                2. rawa-rawa
                  rawa-rawa 24 Juni 2017 17:41
                  +3
                  Quote: Aron Zaavi
                  Malah males ngomong. Ana akeh informasi ing Internet.

                  ngguyu Inggih, murni Yahudi, ora nyinggung? ngguyu
                  1. Lan Kita Host
                    Lan Kita Host 24 Juni 2017 18:50
                    +1
                    Quote: rawa
                    ... Aku kudu surfing Internet, maca akèh huruf lan siji anjir maneh nguripake kanggo Israel kanggo saran. ngguyu

                    Nanging sampeyan wis ngerti babagan mat-bagean, lan sampeyan bakal takon babagan manfaat. nglirik hi
                    1. rawa-rawa
                      rawa-rawa 24 Juni 2017 19:01
                      +2
                      Quote: Lan Kita Tikus
                      Nanging sampeyan wis ngerti babagan mat-bagean, lan sampeyan bakal takon babagan manfaat.

                      Ya, isin banget, sawise sinau babagan iki lan takon babagan iki, sawetara wong Israel bisa nerangake kanthi jelas.
                      Aku takon karo iparku sing manggon ing Ashdot, sing dijawab kanthi sumpah ..... dheweke ngerti. ngguyu
                      1. Karish
                        Karish 24 Juni 2017 19:18
                        +4
                        Quote: rawa
                        pak mertua sing manggon ing Ashdot takon, sing dijawab karo sumpah ..... ngerti

                        Piye kabare Hamas? SD - yen sampeyan pengin mangan - bakal njupuk saka Iran.
                        Iran kudu nindakake proyek ala kanggo Israel - padha bakal menehi Hamas.
                        Semono uga sedulur-sedulur Muslim.
                        Ora ana dhuwit, aku pengin mangan, penting kanggo Iran ngrusak BV lan Mesir - para sadulur Muslim cocok banget kanggo iki.
                        Mekaten.
                      2. Lan Kita Host
                        Lan Kita Host 24 Juni 2017 20:06
                        +1
                        Quote: rawa
                        sawetara wong Israel bisa nerangake kanthi jelas.

                        Kita ora bakal banjir ing kene - yen ana spesifik pitakonan - ing pribadi. ya
              2. Чёрный
                Чёрный 24 Juni 2017 17:37
                +1
                Quote: rawa
                Sholom, mung kepingin weruh carane Syiah Iran bisa sponsor Sunni

                Kaya Turki (Sunni), contone, ndhukung Azerbaijan (Syiah) eseman
                1. rawa-rawa
                  rawa-rawa 24 Juni 2017 17:46
                  +2
                  Quote: Ireng
                  Kaya Turki (Sunni), contone, ndhukung Azerbaijan (Syiah)

                  Ing kono agama ana ing urutan nomer loro, sing pisanan yaiku kekerabatan, nanging wong Iran, Persia, dudu sanak Arab, Semit, nanging piye wae bisa ndhukung wong Arab Sunni. Sing luwih apik tinimbang Mesir utawa Qatar.
        2. Maskom
          Maskom 24 Juni 2017 16:51
          +5
          Mung yen Iran bakal nransfer senjata strategis menyang Hizbullah lan ora bakal ngatur pangkalane ing Suriah. Apa sampeyan bakal ngidini pangkalan NATO ing Belarus utawa Ukraina? Nanging NATO luwih kurang ancaman kanggo sampeyan tinimbang Iran lan Hezbollah kanggo kita.
          1. sabakina
            sabakina 24 Juni 2017 17:15
            +6
            Kutipan saka Mascom
            Mung yen Iran bakal nransfer senjata strategis menyang Hizbullah lan ora bakal ngatur pangkalane ing Suriah. Apa sampeyan bakal ngidini pangkalan NATO ing Belarus utawa Ukraina? Nanging NATO luwih kurang ancaman kanggo sampeyan tinimbang Iran lan Hezbollah kanggo kita.

            Apa sampeyan njupuk maneh tembung sampeyan saiki, utawa sampeyan bakal diantemi saiki! Mungkin malah kaki!
            Aku kepengin weruh sapa iki ......... nyekel kita? am
            1. Lan Kita Host
              Lan Kita Host 24 Juni 2017 18:55
              +2
              Kutipan saka: sabakina
              Apa sampeyan njupuk maneh tembung sampeyan saiki, utawa sampeyan bakal diantemi saiki! Mungkin malah kaki!

              Ora bakal njupuk. ya Padha bisa nyoba. ya
              Kutipan saka: sabakina
              Aku kepengin weruh sapa iki ......... nyekel kita? am

              Kanggo sing sampeyan nuduhake dhewe. Nyuwun Lan iku individu.
          2. Deadushka
            Deadushka 24 Juni 2017 17:38
            +6
            Apa sampeyan bakal ngidini pangkalan NATO ing Belarus utawa Ukraina?

            Duc, geyropa, lan siji-sijine pangkalan NATO sing terus-terusan, nanging kita butuh?! ngguyu
            Aku ora bakal ngomong manawa ing pinggiran, nanging ana plans kanggo nggawe basis amers ing Crimea.
            Asil dikenal apik
            1. Lan Kita Host
              Lan Kita Host 24 Juni 2017 18:56
              +3
              Quote: Mati
              Hasile wis dingerteni ...

              Banjur kenapa kanca-kanca individu kaget? Nyuwun
              1. Deadushka
                Deadushka 24 Juni 2017 19:01
                +6
                Iki dudu kanggo aku, iki saka bagean "Obvious not probable".
                Malah transfer kaya ngono.
                Aku luwih akeh babagan ilmu sihir, shamanisme, komunisme lan isme liyane ing lorong hukum lan moralitas ngguyu
                1. Lan Kita Host
                  Lan Kita Host 24 Juni 2017 20:07
                  +2
                  Quote: Mati
                  Aku luwih menyang ilmu sihir, shamanisme, komunisme lan isme liyane

                  Aku luwih seneng anarki lan teknokrat ombenan
                  1. Deadushka
                    Deadushka 24 Juni 2017 20:37
                    +6
                    Quote: Lan Kita Tikus
                    Aku luwih seneng anarki lan teknokrat

                    Campuran mbebayani ngguyu
                    Saiki, yen sing pisanan diganti karo "kacau sing dikontrol", mesthine ana sing menarik ombenan
                    Sanajan, sial, bakal katon kaya steampunk ... ngguyu
      2. kpotr
        kpotr 24 Juni 2017 16:33
        0
        Punika sababipun.

        Sepi tenan wong-wong Yahudi, iki ora bab wong-wong mau, ketoke Syria bakal dibom maneh, nanging iki minangka alesan, etc.

        Dina Setu, 24 Juni, watara jam 15, sawetara cangkang sing diluncurake saka Suriah njeblug ing Dataran Tinggi Golan.

        Layanan pers IDF ujar manawa cangkang kasebut njeblug ing wilayah sing durung dibangun. Ora ana sing nandhang tatu amarga tembakan kasebut.

        Amarga pertempuran sing terus ana ing wilayah Quneitra, IDF njaluk penduduk supaya ora ngunjungi wilayah sing cedhak karo tapel wates Israel-Syria.
      3. Paranoid50
        Paranoid50 24 Juni 2017 18:22
        +2
        Kutipan saka Pirogov
        Jebul Suriah bakal dibom maneh

        Dadi dheweke wis ...
    2. siberalt
      siberalt 24 Juni 2017 16:33
      +6
      Sapa sing bakal ngandel marang Israèl? ngguyu
      1. Aron Zaavi
        Aron Zaavi 24 Juni 2017 17:11
        +2
        Quote: siberalt
        Sapa sing bakal ngandel marang Israèl? ngguyu

        Ngapunten, nggih, sapa sing kudu dipercaya lan diverifikasi. Lan pendapat sampeyan ora pati ngerti karo Kremlin. basa
        1. sabakina
          sabakina 24 Juni 2017 17:33
          +4
          Lan pendapat sampeyan ora pati ngerti karo Kremlin.
          Apa sing diomongake babagan Kremlin?
          1. Lan Kita Host
            Lan Kita Host 24 Juni 2017 19:00
            +2
            Kutipan saka: sabakina
            Lan pendapat sampeyan ora pati ngerti karo Kremlin.
            Apa sing diomongake babagan Kremlin?

            Aku bakal nerjemahake menyang kasedhiya:
            Ana sampeyan, lan ana Kremlin, pandangan sampeyan babagan kahanan iki beda-beda, nanging Kremlin mutusake. Lan sampeyan bisa nerusake (yen nggawe sampeyan seneng) godhok karo nesu - ora bakal mengaruhi apa-apa. hi
    3. sabakina
      sabakina 24 Juni 2017 17:08
      +6
      Kutipan: apro
      Dadi Israel ngelingake awake dhewe, yen ora ana sing tenang ....

      Kok meneng wae? Saben dina kaya proyek!
      Aron Zaavi, A Nas Rat, Binduzhnik, Rabioso, Shahno, dag, karish, Netwallker, igor67, Center, Maskom, voyaka uh, Rabinovich, Rabinovich-7
      1. apro
        apro 24 Juni 2017 17:16
        +4
        Kutipan saka: sabakina
        Aron Zaavi, A Nas Rat, Binduzhnik, Rabioso, Shahno, dag, karish, Netwallker, igor67, Center, Maskom, voyaka uh, Rabinovich, Rabinovich-7

        Dadi iki layanan kanggo negara Israel, supaya bisa ngomong, ing ngarep ideologi.
        1. Aron Zaavi
          Aron Zaavi 24 Juni 2017 17:21
          +1
          Kutipan: apro
          Kutipan saka: sabakina
          Aron Zaavi, A Nas Rat, Binduzhnik, Rabioso, Shahno, dag, karish, Netwallker, igor67, Center, Maskom, voyaka uh, Rabinovich, Rabinovich-7

          Dadi iki layanan kanggo negara Israel, supaya bisa ngomong, ing ngarep ideologi.

          Eh, omonganmu ya dirungokne Gusti. sedulur
          1. sabakina
            sabakina 24 Juni 2017 17:35
            +3
            Aron, nggih, ngakeni bilih nalika boten wonten topik bab Israel, sampeyan ora bakal ketemu karo geni ing wayah awan, nanging Iblis kudu disebutake ..... Cekel bumi, lan aku bakal lunga ... .
            1. Aron Zaavi
              Aron Zaavi 24 Juni 2017 19:39
              +2
              Kutipan saka: sabakina
              Aron, nggih, ngakeni bilih nalika boten wonten topik bab Israel, sampeyan ora bakal ketemu karo geni ing wayah awan, nanging Iblis kudu disebutake ..... Cekel bumi, lan aku bakal lunga ... .

              Inggih, pisanan, aku uga kasengsem ing topik sing ana gandhengane karo sejarah militer lan senjata. Kanggo topik politik saben dina, aku kalebu negara cilik lan masalah antarane Federasi Rusia lan Ukraina utawa Amerika Serikat lan China mung narik kawigatenku babagan pengaruhe Israel.
          2. Deadushka
            Deadushka 24 Juni 2017 17:42
            +6
            Aron Zaavi
            Pitakonan.
            Libanon ing jaman biyen "dipeksa tentrem", saiki ana viper.
            Apa game worth lilin?
            1. Lan Kita Host
              Lan Kita Host 24 Juni 2017 19:11
              +3
              Quote: Mati
              Aron Zaavi
              Pitakonan.
              Libanon ing jaman biyen "dipeksa tentrem", saiki ana viper.
              Apa game worth lilin?

              Viper ana wiwit sadurungé, nalika raja Yordania kesel karo "Palestina" lan wasir sing digawe kanggo dheweke, lan menehi tendhangan ing bokong.
              Wong-wong mau mlayu menyang Libanon kanthi akeh lan banjur kerja - umume, "Palestina" ngobong sekring perang sipil ing Libanon ing taun 1975, lan Israel mlebu ing kana. 7! taun (nalika cukup wis zadolbali).
              Umumé, ing ngendi wae "wong Palestina" nemokake dhewe, getih wiwit mili. Mung ing IS ana sawetara ewu wong, sawetara klompok "Palestina" malah sumpah setya marang Al-Baghdadi ing pasukan lengkap.
              Py.Sy. - Hizbullah wungu sawise "Palestina" ditendhang saka Libanon menyang Tunisia. Panggonan wis dikosongake.
              1. Deadushka
                Deadushka 24 Juni 2017 19:29
                +6
                Nanging saiki ana "gadyushnik" ing kana.
                Nyatane, solusi saka siji masalah nuwuhake masalah anyar lan luwih serius.
                Mungkin ana sing salah utawa ora rampung?
                Lan sadurunge paling ora ana sawetara peradaban, nanging saiki Libanon, Irak, Afganistan minangka "abses" lengkap (Afghanistan lan Irak ora sampeyan lakoni. ngguyu ombenan ).
                Siria ... lagu dawa.
                1. Lan Kita Host
                  Lan Kita Host 24 Juni 2017 20:15
                  +3
                  Quote: Mati
                  Mungkin ana sing salah utawa ora rampung?

                  loro-lorone. recourse
                  1. Perlu kanggo nyegah "Palestinisasi Libanon" supaya langsung menyang Tunisia.
                  2. Iku perlu kanggo entuk entri misi perdamaian internasional lengkap kanggo Libanon nalika padha lunga (lan ora saperangan sengsara saka atus prajurit PBB).
                  Ora kasunyatan sing bakal nguripake metu (bobot ing PBB ora padha), nanging aku padha bisa nggawe liyane efforts . Ketoke, pamrentah ngira yen tuduhan bakal tiba yen "kita nempelake irung menyang bisnis kita dhewe", iki isih ora nglindhungi tuduhan - dadi ... Nyuwun
                  Umumé, posisi pamaréntahan kita kadhangkala saya nesu, dheweke mikir yen kita "bener", mesthine jagad bakal weruh lan ngurmati. Bodho, ora ketompo apa Israel - iku isih kanggo nyalahke, a priori, mung dening banget kasunyatan saka sawijining orane - supaya apa banjur ngempet dhewe ?! am
                  1. Deadushka
                    Deadushka 24 Juni 2017 21:08
                    +6
                    Quote: Lan Kita Tikus
                    dheweke isih kudu disalahake, a priori

                    Kaya sing wis dakcritakake - Rusia lan wong Yahudi bakal disengiti ing salawas-lawase, kita duwe nasib kaya ngono ngguyu
                    Quote: Lan Kita Tikus
                    Sampeyan perlu kanggo ngupaya introduksi misi perdamaian internasional sing lengkap

                    Ing wektu iku, PBB isih pasukan, saiki wis dadi "circus big top" ing kono, lan mbok menawa kelakon.
                    Stalin ing siji wektu uga radikal malih nyoba kanggo ngatasi masalah (hatya bisa wis dikirim menyang Siberia utawa kemah, ora kanggo sebutno eksekusi) dening resettlement saka sawetara bangsa. Akibaté, padha ora malah matur nuwun sing padha prakteke wadi genotipe saka sawetara bangsa.
                    1. Lan Kita Host
                      Lan Kita Host 24 Juni 2017 22:06
                      +2
                      Quote: Mati
                      Stalin ing siji wektu uga radikal malih nyoba kanggo ngatasi masalah (hatya bisa wis dikirim menyang Siberia utawa kemah, ora kanggo sebutno eksekusi) dening resettlement saka sawetara bangsa. Akibaté, padha ora malah matur nuwun sing padha prakteke wadi genotipe saka sawetara bangsa.

                      Kasunyatan yen ora tumindak ala iku dudu tumindak becik.
        2. Lan Kita Host
          Lan Kita Host 24 Juni 2017 19:02
          0
          Kutipan: apro
          Dadi iki layanan kanggo negara Israel, supaya bisa ngomong, ing ngarep ideologi.

          Menapa malih, punika free, Wigati dimangerteni, kabeh iku adhedhasar semangat Bare - lan iku worth akèh kanggo pantes iku (dening negara). nglirik
      2. Svarog51
        Svarog51 25 Juni 2017 05:25
        +7
        Kamulyan
        Pusat, Rabinovich, Rabinovich-7
        siji ing telung wong. Iku kaya Vitaly OTDEL - reborn saka awu ... saka langgeng "adus". apik
      3. landak
        landak 25 Juni 2017 12:24
        +1
        Kutipan saka: sabakina
        Aron Zaavi, A Nas Rat, Binduzhnik, Rabioso, Shahno, dag, karish, Netwallker,

        Lan iki dudu dhaptar lengkap, ora kabeh. Ana 62 agen ing dhaptarku nganti saiki. Thanks kanggo sampeyan nambah 4 potong
        1. 1 Markus
        2.alta
        3. anden
        4. AndreenkoD
        5. ankir13
        6. Arikhab,
        7. atine,
        8. Dan4eG,
        9. pakan
        10. gor67,
        11.grm
        12. Hades1911
        13. iling,
        14. Kaiten
        15. karish
        16. krass
        17. Lancer
        18. MACCABI-TLV,
        19. mariog,
        20. Maskom
        21. matak4b
        22.merkava-2bet
        23. meshorer
        24. miru mir,
        25. Misteri12345
        26. Nexel
        27. Netwallker
        28. Oleg7700
        29. Rimon
        30. Syahno
        31. TNT
        32. kamenangan
        33. voyaka uh,
        34. Wiskar
        35. A. Privalov
        36. Sugeng
        37. Arameev
        38. Babermetis
        39. Tramp1812
        40. wadim dok
        41. Vlad Volchek
        42. Itonai,-
        43. karep,
        44. Kryvbas
        45. Leks.
        46. ​​Maki Avellievich
        47. Matak
        48. profesor,
        49. Rabinovich
        50. Rabinovich_007
        51. Sasha Krymsky
        52. Turai
        53. Bayonet
        54. Lan Kami Tikus
        55.dag
        56. Binduzhnik
        57. Rabioso
        58. Syahno
        59. Netwallker
        60. igor67
        61. Pusat
        ngguyu sedulur ngguyu sedulur ngguyu sedulur
    4. Maz
      Maz 24 Juni 2017 19:05
      +2
      Mangkono uga ing pasar, pedagang suda nganti pesaing klien wiwit njupuk, sawise ora ana aturan - klien kudu tuku apa sing ditawakake - kanthi cara apa wae. Sho sho, nanging wong Yahudi ngerti carane dagang lan tawar-menawar. Ing kene dheweke bubar gumunggung babagan disinformasi, sing dadi master tanduran ing Rusia - apa sing bisa dakkandhakake - dheweke ngerti carane ngapusi wong. Yen sampeyan ora pracaya, pindhah menyang pasar quiche-kushim ing Telaviv. Kanggo pitakonan pisanan babagan rega barang sing disenengi - gilingan kopi, umpamane, dheweke bakal mangsuli sampeyan, contone, 400, banjur bakal ujar manawa bakal menehi kerugian kanggo 380, nanging yen sampeyan ana ing mangu, padha bakal nyelehake menyang rega Grosir - kanggo 350, lan malah Mungkin nganti 340, nanging yen sampeyan bakal miwiti ninggalake - padha bakal nyekel kaya obah kanggo ngedol kanggo ing paling 200-250. Lan Iran utamane kanggo bisnis Israel - akeh dhuwit yen diisi, kaya Irak. Lan yen sampeyan ngelingi sapa sekutu strategis Israel, sampeyan ora perlu nerangake apa-apa ing kene, kanggo kepentingan artikel iki lan pidato jenderal sing dihormati. A uncalan-in iku uncalan-in, apa iku bener utawa palsu - awal liyane "kombinasi", lagi ngomong ing Israel. kanggo Israel, sembarang reaksi kanggo wicara iki asil positif, karo pembangunan luwih liwat kabeh saluran.
    5. Maz
      Maz 24 Juni 2017 19:26
      +1
      Biasane sepi sadurunge provokasi, apa sampeyan kelingan Hitler? Kepiye WWII diwiwiti?
      Lan saiki kita maca pendapat saka wong manca:

      Ing perang sabanjuré, Israel arep kanggo Smash Hizbullah kanggo smithereens

      Muga 12, 2017
      Luwih saka 10 taun wis liwati wiwit pungkasan Perang Libanon II. Wiwit iku, Hizbullah wis nglumpukake arsenal rudal raksasa, sawetara sing bisa nyerang target ing ngendi wae ing Israel. Perang liyane bisa uga bakal ngrusak loro-lorone.

      Hizbullah slamet saka perang lan wiwit urip maneh, nyimpen senjata lan entuk akeh pengalaman tempur, campur tangan ing perang sipil Siria ing sisih Bashar al-Assad.

      Amarga kemungkinan akibat saka perang kasebut, Israel bakal mikir kaping pindho sadurunge ngluncurake - nanging yen perang diwiwiti, Israel bakal ngluncurake serangan sing luwih gedhe tinimbang nalika musim panas 2006.

      Nicholas Blandford, ahli Dewan Atlantik ujar: "Ana keseimbangan intimidasi ing antarane loro-lorone sing wis nggawe bisu tegang meh 11 taun. Loro-lorone ngerti risiko salah ngitung. Mulane, contone, Hezbollah ora gawe anyar serangan periodik ing Shebaa Farms - amarga wedi yen bisa miwiti eskalasi sing ora dikarepake.

      Blandford nambahake: "Retorika inflamasi lan komplikasi perang Siria lan campur tangan Hizbullah ing Suriah, uga kabijakan Israel kanggo nargetake konvoi senjata Hizbullah, nambah kemungkinan salah perhitungan sing nyebabake eskalasi lan perang luwih cepet tinimbang pihak sing bisa. wangsulana."

      Blandford nedahake manawa ana wong ing Israel sing percaya yen dheweke kudu njupuk kauntungan saka Hizbullah sing bogging ing Suriah: "Ana pandangan yen Israel bisa nyerep seminggu serangan roket Hizbullah minangka ijol-ijolan kanggo ngrusak infrastruktur militer Hizbullah. "Ing Libanon lan kasunyatan sing kabisan bakal disetel maneh sawetara taun. Iki bakal dadi kesalahan gedhe ing sisih Israel lan aku ngarep-arep manawa kepala sing luwih wicaksana bakal menang. Iku gampang kanggo miwiti perang, ora supaya gampang kanggo mungkasi iku. Yen Israel nyerang Hizbullah tanpa alesan, ora bisa ngandelake simpati internasional, utamane yen ana korban sipil Libanon sing abot. Kajaba iku, Hizbullah bakal kasengsem kanggo ndawakake perang sajrone bisa.

      Panyegahan bebarengan sing ana ora ateges Hizbullah wis bisa nggayuh kesetaraan karo Israel - malah sebaliknya. Nanging, Hizbullah bisa nggawe Israel mbayar rega sing abot banget, lan perang bakal luwih getih tinimbang sing pungkasan, lan bisa uga luwih getih tinimbang perang sing ditindakake Israel nganti saiki, kalebu Perang Yom Kippur lan Perang Kamardikan nalika Israel kalah 1 % saka populasi.

      Apa wong paling tentrem tenan pengin unleash perang anyar ing BV, lan ing cara ora sparing populasi ing sisih lor Israel, Haifa lan pinggiran sawijining. Ana akeh mantan kita saka CIS. AAAA, kenapa sampeyan butuh f-35, kapal selam ... Oh, ya, wong Yahudi! ora nyana bloodlust kuwi. "Respect".
  2. Vladimir 38
    Vladimir 38 24 Juni 2017 16:24
    0
    Terus apa kabar?
    1. Sasha Krymsky
      Sasha Krymsky 24 Juni 2017 17:55
      +5
      Kutipan: Vladimir 38
      Terus apa kabar?

      Kasunyatan bilih Tehran mbiayai Hizbullah (*dilarang ing Federasi Rusia).
      Dilarang ing Rusia - sedulur ing tangan? - apa kabar!!!!!! belay apik
      1. Vladimir 38
        Vladimir 38 24 Juni 2017 18:17
        +2
        Kutipan: Sasha Krymsky
        Kasunyatan bilih Tehran mbiayai Hizbullah (*dilarang ing Federasi Rusia).

        Apa, ora ana sing ngerti babagan iki?
        1. Sasha Krymsky
          Sasha Krymsky 24 Juni 2017 18:49
          +1
          Inggih, mungkin ora ing kabeh Rusia?
          Mungkin mung ing Franz-Joseph Land padha dikunci?
          1. Vladimir 38
            Vladimir 38 24 Juni 2017 18:50
            +2
            Kutipan: Sasha Krymsky
            Inggih, mungkin ora ing kabeh Rusia?
            Mungkin mung ing Franz-Joseph Land padha dikunci?

            nembe tekan..))
  3. dvina71
    dvina71 24 Juni 2017 16:29
    +4
    $ 125 yuta finance? Wiwit kapan iki diarani pendanaan?
  4. uhu189
    uhu189 24 Juni 2017 16:30
    +1
    Hamas, nganti saiki, katon ora nduweni (kanggo periode operasi Israel pungkasan ing Jalur Gaza). Saiki dheweke wis dadi sayap Iran maneh?
    1. grm
      grm 24 Juni 2017 16:53
      +3
      Padha lumaku ing ngisor saben wong sing menehi dhuwit kanggo medeni.
    2. Lan Kita Host
      Lan Kita Host 24 Juni 2017 19:13
      +2
      Kutipan saka uhu189
      Saiki dheweke wis dadi sayap Iran maneh?

      Hamas kaya....mmm....wong wadon sing tanggung jawab sosiale kurang. lol
      Sing mbayar - sing lan dipindhah loro. ngguyu
  5. tengah
    tengah 24 Juni 2017 16:34
    +3
    Hizbullah (*dilarang ing Rusia)

    Luwih diijini lol
    1. Чёрный
      Чёрный 24 Juni 2017 16:37
      +6
      Kutipan: Pusat
      Luwih diijini

      Apa sampeyan ngomong babagan ISIS ing Israel *? ngguyu
      1. tengah
        tengah 24 Juni 2017 16:39
        +4
        Ora, babagan kekancan Rusia karo Hamas lan Hezbala nglirik

        Siap kanggo Shariah? lol
        1. apro
          apro 24 Juni 2017 16:42
          +6
          Kutipan: Pusat
          Ora, babagan kekancan Rusia karo Hamas lan Hezbala
          Siap kanggo Shariah?

          Lan bab kekancan Israel karo alqueda lan igil piye wae modestly tetep bisu?
          1. tengah
            tengah 24 Juni 2017 16:46
            +3
            Kutipan: apro
            andhap asor tetep meneng

            meneng, iku fantasi
            1. apro
              apro 24 Juni 2017 16:53
              +4
              Kutipan: Pusat
              Kutipan: apro
              andhap asor tetep meneng

              meneng, iku fantasi

              Aku percaya karo awakku dhewe...
              Lan kenapa wong-wong Hamas ora nyenengake sampeyan, dheweke uga proyek sampeyan tinimbang Fatah? Utawa rencana subtle?
            2. zadorin1974
              zadorin1974 24 Juni 2017 16:57
              +6
              Inggih, mesthi, fantasi !!! Lan militan Siria ora diobati ing rumah sakit Israel (mungkin isih durung diobati) lan Menteri Pertahanan ora ngunjungi dheweke (ing kono dheweke ngobong ing ngarepe wartawan sampeyan dhewe) Lan dheweke nindakake. ora ngebom pasukan pamaréntah Siria Angkatan Udara Israel nalika nyerang militan. Ora, mesthi ora hi Awakmu putih gembul, malah nangis.
            3. rawa-rawa
              rawa-rawa 24 Juni 2017 17:08
              +1
              Kutipan: Pusat
              tengah

              Londo Mollari, sholom, kepiye kasengsem warga sampeyan babagan nyediakake layanan resusitasi lan perawatan kanggo personel militer saka Kazakhstan utawa Kyrgyzstan ing klinik-klinik kasebut, kanthi biaya mbayar pajak utawa PBB?
              1. Lan Kita Host
                Lan Kita Host 24 Juni 2017 19:15
                +1
                Quote: rawa
                Londo Mollari...

                Saiki ana telu, kanggo sapa jeneng iki bisa dimangerteni. ombenan
                Quote: rawa
                Sepira kasengsem karo warga negara sampeyan babagan nyediakake layanan resusitasi lan perawatan kanggo personel militer saka Kazakhstan utawa Kyrgyzstan ing klinik-klinik kasebut, kanthi biaya wajib pajak utawa PBB?

                200% ora bakal nolak, pedunung kanthi anget nganggep tumindak kamanungsan. Iki minangka prestise negara, ing antarane liyane, lan alasan kanggo bangga.
                "Militan" diobati. sedulur wassat


                1. rawa-rawa
                  rawa-rawa 24 Juni 2017 20:13
                  +1
                  Quote: Lan Kita Tikus
                  Kita nambani "pejuang"

                  Apa sampeyan nganggep kita minangka militan? eseman
                  mung ing rembugan anyar ing Astana, yen padha takon kanggo ndeleng kabeh opsi sadurunge.
                  Mungkin sampeyan, utawa negara liyane, angkatan bersenjata bakal nggawe tutup kanggo kita, ing kasus iki, babagan ngevakuasi wong sing tatu lan lara.
                  1. Lan Kita Host
                    Lan Kita Host 24 Juni 2017 20:29
                    +1
                    Quote: rawa
                    Apa sampeyan nganggep kita minangka militan?

                    Aja ngrusak pendapatku babagan sampeyan kanthi pitakonan kaya ngono. nglirik
                    Quote: rawa
                    mung ing rembugan anyar ing Astana, yen padha takon kanggo ndeleng kabeh opsi sadurunge.

                    Aku pracaya ora ana sing mokal. Nyuwun
                    Quote: rawa
                    Mungkin sampeyan, utawa negara liyane, angkatan bersenjata bakal nggawe tutup kanggo kita, ing kasus iki, babagan ngevakuasi wong sing tatu lan lara.

                    Iki luwih angel, sampeyan bakal ana ing wilayah sing ora ramah kanggo kita. Saiki, yen sampeyan mbantu Mesir ing Sinai - ana obrolan sing beda, karo wong Mesir ana konsensus lengkap babagan masalah kasebut. Lan supaya ... Nyuwun mung saka tapel wates. IMHO.
                    1. rawa-rawa
                      rawa-rawa 24 Juni 2017 20:43
                      +1
                      Quote: Lan Kita Tikus
                      Saiki, yen sampeyan nulungi Mesir ing Sinai

                      ing Mubarok, ora ana hubungan sing ala, nanging pamrentah saiki adoh saka kita, sanajan kanca karo Rusia, nanging adoh.
                      Sanadyan kita menehi sampeyan akeh perkara, sampeyan pancen kadhemen, nanging, kaya sing dikandhakake, aja ngethok "chip", cepet-cepet kapentingan bakal ilang, uga simpati.
                      Kaya sing diucapake, katresnan sing ora dibales. eseman Lan kanthi mangkono, kita duwe akeh.
                      Inggih, halo kanggo sampeyan. Ing dina liyane, ngimpi ala ing Ashdot duwe land-rover-penemuan saka sapi unextinguished ing asbak burned mudhun, kang aku ngandika marang wong-wong sing mateni ya lan ing x ....
                2. uhu189
                  uhu189 24 Juni 2017 20:18
                  +1
                  Quote: Lan Kita Tikus
                  Saiki ana telu, kanggo sapa jeneng iki bisa dimangerteni.

                  papat))
                  1. Lan Kita Host
                    Lan Kita Host 24 Juni 2017 21:41
                    +1
                    Kutipan saka uhu189

                    papat))

                    ombenan
              2. Maskom
                Maskom 24 Juni 2017 22:00
                +2
                Kazakhstan minangka negara sugih. Kita bakal seneng nampa pasien Kazakhstan (rahasia terbuka yaiku kulawarga Presiden Nazarbayev lagi dirawat ing Israel)
        2. Чёрный
          Чёрный 24 Juni 2017 16:51
          +3
          Kutipan: Pusat
          Siap kanggo Shariah?

          Ya ora, nanging sampeyan kaya-kaya wis nyunati dhewe ing kana wassat
          1. apro
            apro 24 Juni 2017 17:02
            +4
            Quote: Ireng
            Kutipan: Pusat
            Siap kanggo Shariah?

            Ya ora, nanging sampeyan kaya-kaya wis nyunati dhewe ing kana wassat

            Kualitas paling apik saka wong Yahudi, siap kanggo apa wae ..... wong ngerti carane ngganti sepatu ing fly.
            1. Lan Kita Host
              Lan Kita Host 24 Juni 2017 19:29
              +1
              Kutipan: apro
              Kualitas paling apik saka wong Yahudi, siap kanggo apa wae ...

              Seleksi alam metokake woh, iki biologi dhasar. kapan apa wae spesies biologi di-push nganti 2000 taun - spesies adaptasi lan évolusi, mung individu sing paling kuat lan paling ulet saka saben generasi bisa urip. Nyuwun
              Apa sampeyan pengin ngerti inti saka mentalitas Yahudi? Mlebu kanggo Krav Maga, kanggo sawetara piwulang sampeyan bakal ngerti.
              1. Karish
                Karish 24 Juni 2017 19:37
                +3
                Quote: Lan Kita Tikus
                Mlebu kanggo Krav Maga, kanggo sawetara piwulang sampeyan bakal ngerti.

                Ora ana aturan sing angel lan cepet ing Krav Maga lan ora ana bedane antarane latihan lanang lan wadon. Sistem kasebut ora atletis, ora ana kode busana lan kompetisi khusus, sanajan sawetara organisasi menehi tingkat lan lambang sing beda nalika sinau. Kabeh teknik fokus ing efisiensi maksimal ing kahanan nyata. Adhedhasar asumsi yen ora bakal ana welas asih utawa condescension nalika diserang, respon (loro serangan lan pertahanan) ngarahake netralake ancaman lan ngluwari kanthi cepet lan aman, lan dirancang kanggo digunakake ing kahanan potensial urip- ngancam
          2. zadorin1974
            zadorin1974 24 Juni 2017 17:06
            0
            Ya ora, nanging koyone malah sunat ing kono wassat Black, gubug ora ambruk, wong Arab ora ngerti. belay
        3. sabakina
          sabakina 24 Juni 2017 17:26
          +4
          Kutipan: Pusat
          Ora, babagan kekancan Rusia karo Hamas lan Hezbala nglirik
          Siap kanggo Shariah? lol

          Apa sampeyan ngucapake tembung Klitschko kasebut utawa sampeyan bakal ngrampungake dhewe?
    2. kpotr
      kpotr 24 Juni 2017 16:39
      +1
      Kombo
      Hizbullah (*dilarang ing Rusia)


      Kasunyatan manawa Israel nindakake blokade ing Jalur Gaza, Halevi ora nyuwara ing konferensi kasebut.
      1. grm
        grm 24 Juni 2017 17:08
        +5
        Kutipan saka kpotr
        Hizbullah (*dilarang ing Rusia)


        Ora dilarang.


        Kutipan saka kpotr
        Kasunyatan manawa Israel nindakake blokade ing Jalur Gaza, Halevi ora nyuwara ing konferensi kasebut.


        Mesir uga nindakake blokade, nanging mesthi menarik kanggo mbayangno benturan antarane wong Yahudi lan Arab, lan dudu Arab lan Arab, amarga nalika Mesir nglawan Hamas, uga nindakake blokade, mbanjiri trowongan teroris Hamas nganggo banyu (ing sawijining wektu. Israel wanted bab padha, nanging padha wiwit bengok-bengok ing - banjir omah, spoil lemah lan Israel ora gelem), Mesir poisons teroris ing trowongan karo gas, evicted Bunch saka wong lan numpes omah-omahé nalika padha mbangun zona buffer . .. nanging iki Mesir, bisa ... nglirik
  6. rembulan
    rembulan 24 Juni 2017 16:37
    +2
    lan laporan kanggo mesthekake logistics sing .. regime pendhudhukan ing tlatah dill lan Financing liwat kelompok fasis sing ngancurake donya Russian telat. lan babagan perkembangan gerakan Bandera Yahudi uga.
  7. anjey
    anjey 24 Juni 2017 16:39
    +5
    siji-sidedly lan bisa diprediksi, intelijen sapa sing bakal ngumumake pendanaan ISIS lan teroris liyane dening Israel? Israel nduweni fungsi minangka "pembalap wong Arab" kanggo Kulon, mula dheweke nutupi lan ngganggu irunge lan ngobong saben wong kanthi larang. dolanan (f-35), lan padha seneng nyoba - "American land aircraft carrier on b c"
    1. grm
      grm 24 Juni 2017 16:53
      +3
      Kutipan saka anjey
      siji-sidedly lan predictably, kang Intelligence bakal ngumumake Financing ISIS lan teroris liyane dening Israel?


      Ora ana siji sing normal, kalebu SVR Rusia, amarga iki goroh murni hi
      1. anjey
        anjey 24 Juni 2017 18:44
        +1
        nek wong yahudi ngomong goroh ya bener
  8. iLiitisitch
    iLiitisitch 24 Juni 2017 16:58
    +2
    Wis 2 hooligans 125 yuta / taun - iki "kanggo es krim". Lan malah banjur, Aku ngira, nol iki lantaran. We kudu njaluk menyang ngisor, ing umum. Cokot paling ora soko saka Suriah, mlayu menyang Iran, kick Palestina. "Bosen, bocah-bocah wadon."
  9. Banisher saka Liberoids
    Banisher saka Liberoids 24 Juni 2017 17:02
    +3
    Sing ora bisa dicopot saka wong Israel yaiku kemampuan kanggo ndeleng mung dosane wong liya, lan ora nglirwakake dosane dhewe. lol Ing kene, wong ngerti carane mbukak awake dhewe minangka malaekat lol lan ing saubengé wong-wong mau para setan neraka lol Yen Israel nguwasani wilayah sing saiki ana ing Amerika Serikat, malah samodra sing ngumbah pesisir paling ora bisa disalahake. lol Dheweke bakal duwe Departemen - Vitaly ing perdana. ... wassat
    1. sabakina
      sabakina 24 Juni 2017 17:29
      +4
      Yen wong Yahudi nguwasani wilayah AS, kita ora bakal cocog karo sampeyan saiki, nanging bakal disewa dening nyopir ing jero banyu .... Ing wangun cuttlefish ....
    2. grm
      grm 24 Juni 2017 17:41
      +3
      Quote: Exorcist saka Liberoids
      Sing ora bisa dicopot saka wong Israel yaiku kemampuan kanggo ndeleng mung dosane wong liya, lan ora nglirwakake dosane dhewe.


      Ya wis..
      Apa sampeyan ora bisa njupuk adoh saka Rusia ... lan luwih ..
    3. Lan Kita Host
      Lan Kita Host 24 Juni 2017 19:37
      +1
      Quote: Exorcist saka Liberoids
      Sing ora bisa dicopot saka wong Israel yaiku kemampuan kanggo ndeleng mung dosane wong liya, lan ora nglirwakake dosane dhewe.

      Delengen sapa sing ngomong! Sampeyan minangka pejuang kita nglawan piala universal!
  10. grm
    grm 24 Juni 2017 17:04
    +3
    Tehran mbiayai Hizbullah (*dilarang ing Federasi Rusia) lan Hamas kanthi total $125 yuta saben taun.


    Klompok teroris Hizbullah ora dilarang ing Rusia.

    Kasunyatan manawa Israel nindakake blokade ing Jalur Gaza, Halevi ora nyuwara ing konferensi kasebut


    Mesthine, Israel mblokir Jalur Gaza, nanging akeh wong sing lali utawa sengaja ngilangi artikel-artikel kasebut, utamane sing ora ngematake Israel. Mesir uga mblokir Jalur Gaza. Yen Mesir uga duwe wates karo Gaza lan uga ora ngidini teroris Hamas sing ngrebut Gaza ngrusak urip Mesir, ora lali yen Hamas nindakake lan mbantu nindakake serangan teroris marang Mesir lan mbantu ISIS.

    Sapa sing peduli -
    http://www.bbc.com/russian/news/2016/03/160306_eg
    ypt_hamas_killing
    http://www.jacos.net/ru/novosti/egipet-khamas-tes
    no-sotrudnichaet-s-igil-na-sinae-227383
    1. HEATHER
      HEATHER 24 Juni 2017 17:23
      +4
      Jalur GazaMligine tembang “Kabut” Sapa sing ngomong apa-apa, aku ngomong babagan “Gaza Strip”.
      1. sabakina
        sabakina 24 Juni 2017 17:39
        +5
        VORESK, apa, kita wedi karo admin! Yahudi metu, ora ana sing wedi ...
        1. HEATHER
          HEATHER 24 Juni 2017 17:46
          +4
          Ya, aku ora ngerti carane mbuwang. Aku bakal njupuk lan pitutur marang kowe carane nindakake. Aku bisu ing komputer. wassat Lelucon bodho Anak-anakku mung urip ing kasunyatan virtual, saiki sing mbarep ana ing Sevastopol, sing paling enom ing Vladik. aranAku mung lali. recourse
          1. Svarog51
            Svarog51 25 Juni 2017 05:46
            +8
            opo? Serius?
            Ya, aku ora ngerti carane mbuwang, aku bakal njupuk lan pitutur marang kowe carane nindakake.

            Kirimi kula pesen pribadi nalika wektune teka. Ayo padha ngurus kesenjangan. Aku seneng banget mbantu. apik prajurit ombenan
  11. Banisher saka Liberoids
    Banisher saka Liberoids 24 Juni 2017 17:06
    +3
    Topik iki bakal dadi nomer siji ing diskusi dina iki. lol lol "Padha tresna" kanggo wisuh balung kanggo Israel ing situs! !! ngguyu
  12. SCHMEL
    SCHMEL 24 Juni 2017 17:18
    +4
    Wakil pimpinan kelompok teroris Daesh ujar manawa klompok iki dibiayai ora mung saka bathi minyak, amarga Israel lan sawetara negara mbantu klompok iki kanthi dhuwit.
    Wong sing pengin tetep anonim, saiki wis ditahan dening pasukan keamanan Irak. Sajrone interogasi, dheweke menehi kesaksian yen Daesh, saliyane ngedol minyak menyang macem-macem negara liwat Turki, nampa bantuan finansial saka sawetara negara, kalebu 120 yuta saben taun saka Qatar, 50 yuta saka Arab Saudi, 35 yuta saka Uni Emirat Arab lan 12 yuta saka Uni Emirat Arab, dolar saka Bahrain.

    1. grm
      grm 24 Juni 2017 17:29
      +4
      Kutipan saka Schmel
      Wakil pimpinan kelompok teroris Daesh ngandika


      Kutipan saka Schmel
      Wong sing pengin tetep anonim, saiki wis ditahan dening pasukan keamanan Irak.

      ing pungkasan 2015 lan isih ora dingerteni ...


      Stop nyalin omong kosong propaganda bodho hi
  13. HEATHER
    HEATHER 24 Juni 2017 17:19
    +5
    recourse Aku uga mbiayai toko kita kanthi sifat bir utawa vodka. Aku meneng babagan kebab. Timun lan tomat wis dadi duweke. Nuwun sewu ...
    1. rawa-rawa
      rawa-rawa 24 Juni 2017 17:32
      0
      Quote: VERESK
      Timun lan tomat wis dadi duweke.

      Ing kana, pendhudhuk lokal uga ora seneng hidroponik, luwih seneng sing Turki saka lemah.
  14. behemoth
    behemoth 24 Juni 2017 17:24
    +3
    Halevi ujar manawa Hamas sengaja nggawe kahanan dadi panas

    carane ora dikarepke! Ya, kenapa ora ana alesan kanggo invasi sing bener?
    1. grm
      grm 24 Juni 2017 17:35
      +1
      Kutipan saka behemoth
      carane ora dikarepke! Ya, kenapa ora ana alesan kanggo invasi sing bener?


      Israel ora butuh. Ora ana gunane. Lan iki mung migunani kanggo mungsuh Hamas - Abu Mazen, sing mung ngenteni Israel nindakake "karya" kanggo dheweke. Sawise kabeh, yen sampeyan ora ngerti, Hamas ngrebut kekuwatan saka Fatah (Abu Mazen ing Gaza) ing taun 2007 lan isih ana perebutan kekuwatan ing Jalur Gaza lan durung suwe Abu Mazen nuntut kanggo mateni sebagian pasokan listrik. menyang Gaza, sing digawe.
  15. Altona
    Altona 24 Juni 2017 17:33
    +2
    Quote: Ireng
    Ing tembung liya, Israel nerangake manawa penghentian permusuhan ing Suriah ora cocog karo dheweke ... kaya sing diomongake, dheweke ngebom, ngebom lan bakal ngebom ...

    ----------------------
    Ora ing tembung liyane, nanging langsung ngandika. sing padha wedi nguatake pengaruh Iran ing wilayah kasebut lan bakal ndhukung ISIS.
    1. grm
      grm 24 Juni 2017 17:47
      +3
      Kutipan saka Altona
      Ora ing tembung liyane, nanging langsung ngandika. sing padha wedi nguatake pengaruh Iran ing wilayah kasebut lan bakal ndhukung ISIS.


      Ora, dheweke ujar manawa Assad kudu mandheg ngewangi Iran ngirim senjata menyang teroris Hizbullah lan mbantu dheweke manggon ing cedhak Golan, supaya Assad mandheg nyimpen, ngangkut lan mbantu teroris Hizbullah nganggo senjata, lan mbuwang sumber daya marang ISIS lan Israel ora bakal. kenek teroris Hizbullah lan sing bantuan wong.

      Kabeh iku prasaja, mandheg nindakake teror marang Israel - Israel ora bakal nyerang Siria.

      Israel ora perlu ngganti ISIS karo teror Syiah ing pimpinan Iran - Israel ora perlu.

      Yen Assad pancen pengin ngrampungake ISIS luwih cepet, mula dheweke ora bakal mbuwang sumber daya kanggo mbantu teroris Hizbullah ing teror nglawan Israel lan ora bakal nyebabake Israel nyerang pasukane dhewe.
  16. Altona
    Altona 24 Juni 2017 17:35
    0
    Quote: Exorcist saka Liberoids
    "Padha tresna" kanggo wisuh balung kanggo Israel ing situs! !!

    -----------------------------
    Ya ora ngono. Sampeyan mung kudu ngilangi sakralisasi sing akeh banget saka sawetara lan nyisihake kothak wedhi saka ngajar kabeh jagad babagan urip.
  17. Altona
    Altona 24 Juni 2017 17:35
    0
    Kutipan saka grm
    Stop nyalin omong kosong propaganda bodho

    ---------------------
    Apa propaganda, nuwun?
    1. grm
      grm 24 Juni 2017 17:48
      +1
      Kutipan saka Altona
      Apa propaganda, nuwun?


      Ing palsu, kuotasi unsubstantiated dibuwang menyang media kanggo spoil Israel.
  18. Altona
    Altona 24 Juni 2017 17:36
    +3
    Quote: Exorcist saka Liberoids
    Yen Israel nguwasani wilayah sing saiki ana ing Amerika Serikat, malah samodra sing ngumbah pesisir paling ora bisa disalahake.

    ----------------------
    Ana paribasan ing antarane wong-wong Yahudi: "Wong Yahudi normal manggon ing AS, wong bodho manggon ing Israel." hi
    1. grm
      grm 24 Juni 2017 17:49
      +1
      Kutipan saka Altona
      Ana paribasan ing antarane wong-wong Yahudi: "Wong Yahudi normal manggon ing AS, wong bodho manggon ing Israel."


      Wiwit kapan? Apa sampeyan mikir kaya ngono?
  19. APASUS
    APASUS 24 Juni 2017 17:45
    +1
    Terus apa kabar?
    Luwih becik yen laporan dhewe diposting, aku wis nggawe kesimpulan babagan apa lan sapa sing nyedhiyakake utawa ora nyedhiyakake, yen kabar kasebut saka kategori OBS (ujare mbah siji).
  20. Altona
    Altona 24 Juni 2017 17:48
    +1

    Perang Israel nglawan terorisme, conto sing apik. Bom tentara Siria.
    1. grm
      grm 24 Juni 2017 17:50
      +1
      Miturut layanan pers Angkatan Pertahanan Israel, kanggo nanggepi tibane cangkang mortir ing tlatah Pagunungan Golan, IDF nyerang posisi tentara Siria. Jeblugan kasebut ditindakake, utamane, ing rong tangki lan titik sing kuwat.

      "IDF ora bakal ngidinke upaya kanggo nyerang kedaulatan negara kita lan keamanan pedunung. IDF nganggep rezim Siria tanggung jawab kanggo apa sing kedadeyan ing wilayah kasebut, "ujare Pasukan Pertahanan Israel ing statement.


      Assad kudu mbantu teroris Hizbullah kurang, lan mbuwang sumber daya sing bakal dibebasake saka iki kanggo ngawasi wilayahe lan nglawan ISIS.

      1. Saben
        Saben 24 Juni 2017 18:52
        0
        Sauntara kuwi, "koalisi" sing dipimpin Amerika Serikat (kalebu Prancis) mbantu kelompok-kelompok kanggo nglawan pasukan pemerintah.
        Dheweke bisa miwiti karo awake dhewe lan mandheg ndhukung sing diarani "oposisi", banjur perlu bantuan saka Hizbullah kanggo Suriah bakal ilang.
        Assad ora duwe sumber daya sing cukup kanggo perang, mula dheweke narik kawigaten saka njaba, menehi kebebasan tartamtu, nanging ora ana pilihan liyane.
        1. grm
          grm 24 Juni 2017 19:31
          +1
          Kutipan saka: Saben
          Sauntara kuwi, "koalisi" sing dipimpin Amerika Serikat (kalebu Prancis) mbantu kelompok-kelompok kanggo nglawan pasukan pemerintah.


          Aku saka Israel. Gendéra iku buggy ing situs.


          Kutipan saka: Saben
          Dheweke bisa miwiti karo awake dhewe lan mandheg ndhukung sing diarani "oposisi", banjur perlu bantuan saka Hizbullah kanggo Suriah bakal ilang.


          Napa ujug-ujug kudu mandheg ndhukung oposisi?
          Saiki iku wis dadi bagéan saka pamaréntahan mangsa ing Suriah.


          Lan sadurunge perang, Assad mbantu Hizbullah, ora ana sing bakal owah.
          Hizbullah dikuwasani Iran, Iran ndhukung Suriah tanpa ana hubungane karo perang sipil - wis didhukung sadurunge.

          Kajaba iku, ing sawijining wektu mantan perdana menteri kita arep menehi Golan minangka ijol-ijolan kanggo perdamaian, sing mesthi kalebu yen Suriah bakal mbatalake dhukungan saka Iran ing pangertèn sing bakal mbatalake dhukungan saka teroris Hizbullah lan upaya Iran liyane kanggo ningkataké teror. marang Israèl. Suriah nolak ...


          Kutipan saka: Saben
          Assad ora duwe sumber daya sing cukup kanggo perang, mula dheweke narik kawigaten saka njaba, menehi kebebasan tartamtu, nanging ora ana pilihan liyane.


          Banjur ora ana sing kaget yen Israel nyerang wong-wong mau. Israel ora duwe pilihan liyane. Senjata-senjata iki bakal mateni wong-wong Yahudi lan nembak ing Israel, yen dumadakan ana perang karo Hizbullah + Hizbullah (Iran) arep manggon ing Golan. Mulane, Israel ora duwe cara metu - iku perlu kanggo nglindhungi kapentingan lan dhewe.
  21. Altona
    Altona 24 Juni 2017 17:49
    0
    Kutipan saka grm
    Ora, dheweke ujar manawa Assad kudu mandheg ngewangi Iran ngirim senjata menyang teroris Hizbullah lan mbantu dheweke manggon ing cedhak Golan, supaya Assad mandheg nyimpen, ngangkut lan mbantu teroris Hizbullah nganggo senjata, lan mbuwang sumber daya marang ISIS lan Israel ora bakal. kenek teroris Hizbullah lan sing bantuan wong.

    -------------------------------------
    Aja nulis omong kosong. Apa sumber daya sing diduweni Assad?
    1. grm
      grm 24 Juni 2017 18:00
      +2
      Kutipan saka Altona
      Aja nulis omong kosong. Apa sumber daya sing diduweni Assad?


      Sinau bagean tikar lan aja nulis omong kosong. Yen sampeyan ora ngerti manawa Assad nyedhiyakake bandara kanggo transportasi senjata menyang teroris, toko, lsp.
  22. Altona
    Altona 24 Juni 2017 17:50
    0
    Kutipan saka grm
    Wiwit kapan? Apa sampeyan mikir kaya ngono?

    --------------------
    Kanthi mangkono, aku sinau karo wong-wong Yahudi, lan aku ngerti wong-wong mau.
    1. grm
      grm 24 Juni 2017 18:00
      +2
      Kutipan saka Altona
      Kanthi mangkono, aku sinau karo wong-wong Yahudi, lan aku ngerti wong-wong mau.


      Temenan, OBS.
    2. Sasha Krymsky
      Sasha Krymsky 24 Juni 2017 18:41
      +2
      Kutipan saka Altona
      Kutipan saka grm
      Wiwit kapan? Apa sampeyan mikir kaya ngono?

      --------------------
      Kanthi mangkono, aku sinau karo wong-wong Yahudi, lan aku ngerti wong-wong mau.

      Pira dina sampeyan sinau?
      Utawa iku bunder Macramé? belay
      Mungkin sinau nglangi bebarengan? ngguyu
      1. Katafrak
        Katafrak 25 Juni 2017 05:01
        +1
        Kutipan: Sasha Krymsky
        Pira dina sampeyan sinau?
        Utawa iku bunder Macramé? belay
        Mungkin sinau nglangi bebarengan? ngguyu

        ora liya ing kuliah kuliner, sampeyan bisa langsung ndeleng gaya beeches! ngguyu
  23. Altona
    Altona 24 Juni 2017 17:53
    0
    Kutipan saka grm
    Minangka layanan pers Angkatan Pertahanan Israel kacarita, kanggo nanggepi kejatuhan cangkang mortir ing wilayah Dataran Tinggi Golan, IDF nyerang posisi tentara Siria. Jeblugan kasebut ditindakake, utamane, ing rong tangki lan titik sing kuwat.

    "IDF ora bakal ngidinke upaya kanggo nyerang kedaulatan negara kita lan keamanan pedunung. IDF nganggep rezim Siria tanggung jawab kanggo apa sing kedadeyan ing wilayah kasebut, "ujare Pasukan Pertahanan Israel ing statement.

    ----------------------------------
    Dhuh, punapa duka ingkang leres, pundi anggenipun nangisi Israel? Kanthi panjelasan bodho kuwi, supaya wong-wong kaya sampeyan bakal kesengsem "kanggo nanggepi tiba saka cangkang mortir", nanging Israel ora weruh tatanan ageng saka ISIS, padha nyamar dadi wedhus, kang banjur jancok.
    PS Umumé, grm, sampeyan mbenerake julukan "mekanisme distribusi gas".
    1. grm
      grm 24 Juni 2017 18:04
      +2
      Kutipan saka Altona
      Dhuh, punapa duka ingkang leres, pundi anggenipun nangisi Israel?


      Assad kudu nangis.

      Kutipan saka Altona
      Kanthi panjelasan bodho kuwi, supaya wong-wong kaya sampeyan bakal kesengsem "minangka nanggepi kejatuhan cangkang mortir", nanging Israel ora weruh tatanan ageng saka ISIS, padha nyamar dadi wedhus, kang banjur jancok.


      Sampeyan koyone nikah kanggo dina pisanan lan nulis omong kosong kuwi.
      Nalika teroris ISIS nyerang Israel saka Suriah, Israel numpes wong-wong mau.
      Israel ora nindakake operasi khusus marang ISIS - iki dudu perang Israel. Israel wis cukup wasir karo teroris Hizbullah lan Hamas lan Jihad Islam lan ISIS, kang ing Israel.
      Israel mbantu Yordania lan Mesir ing perang nglawan ISIS, nanging ora njaluk menyang perang dhewe.

      PS Umumé, grm, sampeyan mbenerake julukan "mekanisme distribusi gas".


      Serangan bocah ora cocog karo sampeyan.

  24. osoboye_mneniye
    osoboye_mneniye 24 Juni 2017 18:08
    +1
    "Agensi intelijen Israel wis nerbitake data babagan jumlah pendanaan Iran kanggo sawetara kelompok Timur Tengah."

    Lan layanan intelijen Amerika nerbitake data yen Rusia nembak Boeing. Nanging iki ora ateges yen Rusia ditembak mudhun.

    "Israel ora bisa ngetung opsi keamanan sing diusulake dening Amerika Serikat (mbokmenawa, kita ngomong babagan zona de-eskalasi ing Suriah) lan" kudu ngatasi masalah sing ana hubungane karo keamanan dhewe.

    Inggih, gendera ing tangan. Ayo padha mutusake. Kayane aku Sha ora bakal ngadeg kanggo wong-wong mau, yen.

    wong Israel, wow!! Apa sampeyan isih bakal negesake manawa sampeyan ora bakal mikir babagan geni perang donya?
    Utawa sampeyan exaggerating, nanging kanggo alesan penting banget kanggo sampeyan, dadi penting sing perang donya pales ing comparison karo pinunjul saka misfortune Panjenengan?
    Iki minangka rong tanggapan sampeyan nalika tugas. Mungkin ana sing katelu?
    1. grm
      grm 24 Juni 2017 18:46
      0
      Kutipan saka: osoboye_mneniye
      wong Israel, wow!! Apa sampeyan isih bakal negesake manawa sampeyan ora bakal mikir babagan geni perang donya?
      Utawa sampeyan exaggerating, nanging kanggo alesan penting banget kanggo sampeyan, dadi penting sing perang donya pales ing comparison karo pinunjul saka misfortune Panjenengan?
      Iki minangka rong tanggapan sampeyan nalika tugas. Mungkin ana sing katelu?


      Apa geni, perang apa? Omong kosong opo?

      Ayo nulis kanggo kula carane akeh wong Siria sing tiwas kanggo kabeh serangan Israel ing Siria ing taun kepungkur.
      Pinten peralatan lan barang-barang liyane sing wis dirusak, lan kita kabeh bakal yakin manawa kabeh serangan dadi target, ora akeh peralatan lan tenaga kerja sing rusak, lan ora ana pengaruh ing perang.

      Assad nyerang awake dhewe nalika mbantu teroris Hizbullah lan ora ngawasi wilayahe.
      1. osoboye_mneniye
        osoboye_mneniye 24 Juni 2017 19:24
        +1
        Aku njaluk pilihan katelu. Sampeyan mangsuli pilihan kapindho. Kok dijawab ora penting?
        Loro kanggo sampeyan.
    2. Lan Kita Host
      Lan Kita Host 24 Juni 2017 19:50
      +1
      Kutipan saka: osoboye_mneniye
      ...perang donya sirna ...

      Ora bakal ana perang donya, sampeyan utawa sing belang ora siyap, utamane nalika China bisa entuk kabeh keuntungan nalika sampeyan grapple. Dadi ojo nyebar cerita horor sing murahan. ya
      Lan ya, safety kita luwih penting kanggo kita tinimbang butting karo pipa gas belang. ya
      Inggih, badhe tindak bebarengan karo negara menyang Kutub Lor kanggo diukur nganggo piper. Sampeyan sak donya wis kesel, sampeyan ora bisa dibagi "zona pengaruh" ing sembarang cara, nanging negara katelu nandhang sangsara! am Mungkin, tenan, ngrampungake regejegan iki sapisan lan kanggo kabeh, liyane donya bakal ambegan lega ngucapke matur nuwun.
      1. anjey
        anjey 24 Juni 2017 20:35
        +1
        uga naif, sampeyan minangka otak daging lan getih saka perusahaan-perusahaan Amerika lan kanthi biaya dheweke lemu, dheweke ora ngidini sampeyan mati keluwen, dadi sampeyan ora kudu ngadoh, kebijakan kasebut minangka cermin saka kabijakan sampeyan lan sampeyan ora butuh dongeng babagan Israel sing sugih lan merdika, sampeyan durung nggarap potongan perak ...
        1. Lan Kita Host
          Lan Kita Host 24 Juni 2017 22:54
          +1
          Kutipan saka anjey
          uga naif, sampeyan minangka otak daging lan getih saka perusahaan-perusahaan Amerika lan kanthi biaya dheweke lemu, dheweke ora ngidini sampeyan mati keluwen, dadi sampeyan ora kudu ngadoh, kebijakan kasebut minangka cermin saka kabijakan sampeyan lan sampeyan ora butuh dongeng babagan Israel sing sugih lan merdika, sampeyan durung nggarap potongan perak ...

          Tansah ngyakinake dhewe babagan iki. ya
      2. uhu189
        uhu189 24 Juni 2017 20:41
        +1
        Nah, kene aku ora setuju. Yen ora ana kekacoan ing Ukraina (sing awake dhewe wis turu, mesthine), mesthi ora ana bagean-bagean ing wilayah pengaruh. NATO wis cedhak banget, ora bisa ditolak. Saka ngendi butting kasebut
      3. osoboye_mneniye
        osoboye_mneniye 25 Juni 2017 10:24
        0
        Sampeyan pancen wani lan mantep ... Langsung saka sofa sampeyan ngirim Sha lan Rusia menyang taman. Lan sampeyan bisa ngirim China))
        Marang kula, apa sampeyan duwe rencana kanggo nyelehake ulat ing sofa lan tuas traksi pedal, utawa sampeyan bakal nyerang kanthi mlaku yen janji sampeyan ora bisa ditindakake?
        Kaya sing wis ditemokake ing topik sadurunge, nalika paman gedhe diuripake, Israel wiwit katon aneh lan ora sehat.
        Nyelehake retorika sampeyan. Sampeyan katon lucu banget. Lan Israel (ing asas, negara apik) lagi dropped menyang rereget. Kita banjur ngerti apa lan apa sing ditindakake Israel. Lan saben wong mangerténi sing paling statements Israel iku murni politik, dirancang kanggo rodo ngelekake mungsuh, kang Israel wis amassed cukup sawetara.
        Nanging kabeh maksud apik saka Israel, diatur ing materi saka VO, liwat prisma saka worldview ing komentar sampeyan, njupuk ing amba ora sehat.
        Sampeyan dhewe sing nyemplungaken Israel ing rereget karo statements Panjenengan. Apa sampeyan ora ngerti?
        1. Lan Kita Host
          Lan Kita Host 25 Juni 2017 12:14
          0
          Kutipan saka: osoboye_mneniye
          Kaya sing kita ngerteni ing thread sadurunge ...

          Yen kita durung ngerti apa-apa, aja ngapusi.
          Kutipan saka: osoboye_mneniye
          Nyelehake retorika sampeyan.

          Iki ditrapake kanggo sampeyan pisanan lan utomo.
          Kutipan saka: osoboye_mneniye
          ... ngliwati prisma saka worldview sampeyan ing komentar sampeyan, dheweke entuk sudut sing ora sehat.

          Luwih - liwat prisma demagogy sampeyan. ya
          1. osoboye_mneniye
            osoboye_mneniye 25 Juni 2017 12:55
            0
            Quote: Lan Kita Tikus
            Kutipan saka: osoboye_mneniye
            Kaya sing kita ngerteni ing thread sadurunge ...

            Yen kita durung ngerti apa-apa, aja ngapusi.
            Kutipan saka: osoboye_mneniye
            Nyelehake retorika sampeyan.

            Iki ditrapake kanggo sampeyan pisanan lan utomo.
            Kutipan saka: osoboye_mneniye
            ... ngliwati prisma saka worldview sampeyan ing komentar sampeyan, dheweke entuk sudut sing ora sehat.

            Luwih - liwat prisma demagogy sampeyan. ya


            Ya, sampeyan ora nemokake apa-apa. Lan kita ngerti
            Apa sampeyan nelpon kabeh sing ora bisa dingerteni kanggo sampeyan, utawa ngluwihi daya bantahan, demagogy?
            Lan ing topik pungkasan sampeyan ngatur utamane ... Sampeyan ninggalake akeh pitakonan sing ora dijawab. Senajan sampeyan nyoba, aku appreciate))
  25. anjey
    anjey 24 Juni 2017 18:59
    +2
    Kutipan saka grm
    .
    Israel ora perlu ngganti ISIS karo teror Syiah, Israel ora perlu.
    .
    carane prasaja lan naif - lan ora katelu, nanging mung gas lan lenga kothak ing lintang enem-nuding
  26. Maz
    Maz 24 Juni 2017 19:19
    +2
    Saka iki dheweke nulis babagan sumber daya Israel - ana bedane -
    Kontingen PBB ing Libanon Kidul (UNIFIL) ujar manawa klompok Libanon ora nglanggar syarat-syarat gencatan senjata.
    http://cursorinfo.co.il/oon-beret-pod-zashhitu-hi
    zballu/
    Laporan babagan perkara kasebut mbantah tuduhan Israel yen militan Syiah nglanggar pranata UNSCR 1701. Tumindak paling anyar Hizbullah ing tapel wates diarani "nandur wit."
    Minangka Cursor kacarita, layanan pers IDF diterbitake ing Juni 22 foto saka menara pengamatan Hizbullah dipasang ing cedhak tapel wates Israel, kang militan saka organisasi teroris iki dumunung.
    Menapa malih, punika dipuntindakaken kanthi nama kegiatan organisasi internasional kanggo pangayoman alam "Greens Without Borders". Panggunaan menara kasebut dening Hizbullah minangka pelanggaran gedhe saka dokumen PBB No. 1701, ujare layanan pers IDF.
    Kepala intelijen militer, Mayor Jenderal Herzl Halevi, nyatakake iki ing Konferensi Herzliya: "Menara iki saka tapel wates karo Israel kanthi cepet."
    "Kekuatan perdamaian kudu ngurus ora mung perdamaian, nanging uga nyegah perang," ujare Jenderal Halevi. "Donya kudu pengaruh Libanon ing milih sisih tengen, kabeh kudu rampung kanggo tundha perang sabanjuré."

    Apa ora wilayah manca? Apa intervensi kasebut bakal nesu wong Arab lokal?
    1. grm
      grm 25 Juni 2017 08:57
      0
      Kutipan: Maz
      Kontingen PBB ing Libanon Kidul (UNIFIL) ujar manawa klompok Libanon ora nglanggar syarat-syarat gencatan senjata.
      http://cursorinfo.co.il/oon-beret-pod-zashhitu-hi
      zballu/


      Kaping pisanan, judhul kasebut salah jeneng, amarga PBB wis ngonfirmasi kaping pirang-pirang manawa Hizbullah nglanggar Resolusi 1701. Kajaba iku, kepala Libanon dhewe ngeluh babagan Hizbullah sawetara wulan kepungkur lan ujar manawa tentara Libanon mung tentara Libanon. Nyatane, dheweke ngomong babagan nglanggar resolusi 1701, sing ngomong babagan perlucutan senjata kabeh formasi militer kajaba tentara Libanon.

      Punika konfirmasi -

      http://www.newsru.co.il/mideast/11mar2017/resol30
      1.html

      Sekretaris Jenderal PBB anyar António Guterres ngukum pidato pimpinan Hizbullah Hassan Nasrallah anyar kanthi ancaman marang Israel. Dheweke uga nandheske Hizbullah terus nduweni senjata nglawan wewenang Negara lan nglanggar Resolusi PBB [b] 1559 lan 1701.


      Penulis laporan kasebut, Koordinator Khusus PBB kanggo Libanon Sigrid Kaag, muji seruan Presiden Libanon Michel Aoun supaya dialog strategi pertahanan nasional terus ditindakake. mimpin kanggo disarmament saka Hizbullah lan organisasi bersenjata liyane.



      Kapindho, kabar iki, utawa malah pernyataan palsu saka pasukan UNIFIL sing pengecut, sing wedi mriksa kabeh fasilitas Hizbullah, mung ora masuk akal.
  27. Asp 57
    Asp 57 24 Juni 2017 19:45
    +3
    Kesepakatan sing apik tenan! Apa sebabe ana blokade ing Gaza, yen Gaza duwe wates 18 kilometer karo Mesir sedulur? Mungkin amarga Mesir uga ora seneng karo teroris sing mrentah ing kana?
  28. Altona
    Altona 24 Juni 2017 20:22
    0
    Kutipan saka grm
    Temenan, OBS.

    -------------------
    OBS iku sampeyan, lan aku sinau ing Moscow. Sampeyan bisa mriksa ing Odnoklassniki, Edik Groisman (Haifa), Slava Kaplunovich (Israel, uga kaya Haifa), Olga Bubel, Yuri Starik (USA) umure 48-50 taun.
    1. grm
      grm 25 Juni 2017 08:41
      0
      Kutipan saka Altona
      OBS iku sampeyan, lan aku sinau ing Moscow. Sampeyan bisa mriksa ing Odnoklassniki, Edik Groisman (Haifa), Slava Kaplunovich (Israel, uga kaya Haifa), Olga Bubel, Yuri Starik (USA) umure 48-50 taun.


      Lan aku wis manggon ing Israel kanggo akèh taun lan ora krungu iki - sanadyan nalika aku manggon ing Rusia, utawa nalika ing Israel.
      Aku ora bakal mriksa wong-wong mau, padha kanca-kanca.
      Dadi sampeyan takon marang ngendi dheweke krungu, kapan lan saka sapa.
      Dadi saiki, OBS sampeyan.
      Umumé, aku kaget nalika wong Yahudi sing akrab digawa minangka panguwasa.
      Anti-Semites utamané seneng nindakake iki, ngandika - Aku ora anti-Semite - Aku duwe kanca Yahudi.
      Malah wong Yahudi iku anti-Semit.
  29. Altona
    Altona 24 Juni 2017 20:27
    0
    Kutipan saka grm
    Sampeyan koyone nikah kanggo dina pisanan lan nulis omong kosong kuwi.
    Nalika teroris ISIS nyerang Israel saka Suriah, Israel numpes wong-wong mau.
    Israel ora nindakake operasi khusus marang ISIS - iki dudu perang Israel. Israel wis cukup wasir karo teroris Hizbullah lan Hamas lan Jihad Islam lan ISIS, kang ing Israel.
    Israel mbantu Yordania lan Mesir ing perang nglawan ISIS, nanging ora njaluk menyang perang dhewe.

    --------------------------
    Sampeyan nulis omong kosong, lan sampeyan wektune amarga sampeyan nyoba ngilangi "gas" minangka informasi. Yen Israel ngewangi wong, banjur kenapa Israel mbuwang sumber daya sing ora akeh banget? Nalika teroris ISIS nyerang Israel? Iki ketoke tumindak sing dipentasake, amarga sampeyan ora krungu luwih akeh babagan "pukulan". Sampeyan uga pengin melas utawa nesu, aku ngerti yen ana wong sing wangkal kaya sampeyan, nanging ing kasus iki, wangkal kasebut kontraproduktif. Israel wis suwe nuduhake pasuryan "anti-teroris".
    1. Karish
      Karish 24 Juni 2017 20:32
      +3
      Kutipan saka Altona
      .Israel nyerat panjelasan bodho kanggo kabijakan militer lan manca sing paling bodho

      iku ora tanggung cetha apa dheweke bodho?
      Mungsuh padha perang karo saben liyane.
      negara Arab wis sijine bolt ing Pales lan looking for kesempatan kanggo normalake hubungan karo Israel.
      Negara iki sepi, ekonomi mundhak.
      Apa kita ngomong babagan?
      Kutipan saka Altona
      Nalika teroris ISIS nyerang Israel? Iki ketoke tumindak sing dipentasake, amarga sampeyan ora krungu luwih akeh babagan "pukulan"

      Kita nampa jawaban - kita mutusake ora nggodha nasib maneh.

      Kutipan saka Altona
      Israel wis suwe nuduhake pasuryan "anti-teroris".

      Ngomong Hamas lan Hizbullah ora diakoni minangka organisasi teroris ing Rusia?
      Oh inggih.
      nglirik
  30. Altona
    Altona 24 Juni 2017 20:39
    0
    Kutipan saka Karish
    Kita nampa jawaban - kita mutusake ora nggodha nasib maneh.

    -----------------
    , wangsulane Israel yaiku Moskow, kekuatan. IDF luwih kuwat tinimbang Angkatan Darat AS.
    Ngomong Hamas lan Hizbullah ora diakoni minangka organisasi teroris ing Rusia?
    Oh inggih.

    ---------------------------------
    Aku ora ngomong ngono. Sapa sing diakoni minangka teroris utawa ora, saiki mung gumantung ing kahanan politik, lan ora ing standar internasional apa wae. Iki uga ditrapake kanggo Amerika Serikat lan Israel. Kasunyatan yen sampeyan "nyelehake bolt" ing wong ana, lan Swiss, minangka negara netral, nempatno bolt ing saben wong, utawa sijine iku. Nanging panjenengan ndadosaken panjenengan minangka "negara anti-teroris", nanging nyatanipun gambar panjenengan sampun suwi luntur malah ketutupan aksara Arab "Allah Akbar".
  31. kelainan
    kelainan 24 Juni 2017 22:42
    +1
    ngguyu Nu-nu.
    Hezbollah Libanon pancen digawe kanthi partisipasi Iran, nanging Iran meh ora ana hubungane karo Hamas Palestina. Senajan Israel ora melu ing nggawe Hamas, nanging considering minangka counterbalance kanggo PLO, iku nggawe rezim sarujuk kanggo iku. Kajaba iku, amarga Hamas minangka organisasi Sunni, mula sponsor kudu digoleki ing Arab Saudi utawa ing Qatar.
    1. grm
      grm 25 Juni 2017 08:23
      +1
      Kutipan saka Trouble
      , nanging Iran meh ora ana hubungane karo Hamas Palestina.


      Ora kanggo nggawe, ya kanggo pendanaan.
      Iran mbayar Hamas, banjur mandheg sementara kaya sing ditulis, miturut pendapatku, amarga Hamas ora ndhukung Assad utawa liya-liyane, banjur nerusake maneh.
      Aja lali yen ana pasukan liyane ing Gaza - Jihad Islam, sing dibiayai dening Iran.


      Kutipan saka Trouble
      ing nggawe Hamas, nanging, considering minangka counterbalance kanggo PLO, nggawe regime sarujuk kanggo iku.


      Ya, nalika Hamas mbangun sekolah, mbantu wong-wong miskin lan ngurus kabutuhan kamanungsan, nalika pimpinan Fatah saiki lan wakil Palestina, Abu Mazen, dadi anggota PLO, organisasi teroris sing nindakake terorisme. serangan. Banjur Hamas, saka organisasi sing mapan dadi tentrem, miwiti dalan teror.

      Kutipan saka Trouble
      Kajaba iku, amarga Hamas minangka organisasi Sunni, mula sponsor kudu digoleki ing Arab Saudi utawa ing Qatar.


      Ora perlu. Sunni manggon ing Mesir, sedulur Muslim, sing uga didhukung dening Hamas - Sunni. Nanging, sedulur Muslim dilarang ing Mesir, uga Hamas.
      1. kelainan
        kelainan 25 Juni 2017 19:51
        0
        Hamas minangka Ikhwanul Muslimin Palestina, lan Ikhwanul Muslimin ora dibiayai dening Iran.
        Kajaba iku, Hamas dumunung ing wilayah sing dikuwasani Israel, lan saliyane mbangun sekolah, gudang karo senjata dibangun, lan saliyane kanggo kegiatan kamanungsan, militan dilatih. Israel ora bisa ora ngerti babagan iki, nanging mbiayai Hamas lan ngidini dheweke nampa dana saka njaba. Lan apa ketepakan. Ing taun 1993, minangka asil rembugan antarane Israel lan PLO ing Norwegia, persetujuan wis dirampungake babagan penyelesaian hubungan Palestina-Israel. Lan, watara taun sing padha, Hamas, posisi dhewe minangka organisasi tentrem, njupuk dalan saka teror. ngguyu Wedhus dumadakan dadi asu ajag.
  32. Ratmir_Ryazan
    Ratmir_Ryazan 24 Juni 2017 23:37
    0
    Wong-wong Yahudi dhewe wis dadi kaya fasis, padha keluwen ...
    1. grm
      grm 25 Juni 2017 08:07
      0
      Quote: Ratmir_Ryazan
      Wong-wong Yahudi dhewe wis dadi kaya fasis, padha keluwen ...


      Ngapusi iku ala.
    2. A. Privalov
      A. Privalov 25 Juni 2017 14:02
      +2
      Ngerti pora …
      ...yen Gaza nduwe salah siji saka tingkat kematian paling murah ing planet iki, lan tingkat kematian bayi (tandha manawa standar urip) luwih murah tinimbang ing Iran, Mesir, Maroko, Turki, lan mung luwih dhuwur tinimbang ing Rumania anggota EU. Gaza luwih dhisik tinimbang Rumania ing babagan pangarep-arep urip, uga, nanging, kaya umume negara Slavia ing Eropah. Lan iki ana ing kahanan "perang kronis", "blokade" lan kanthi ora ana ekonomi sing meh lengkap.



      ... sing cukup kanggo nyambung menyang Internet lan nelusuri situs web resmi saka perusahaan hiburan sing beroperasi ing Gaza kanggo ndeleng foto resort mewah, restoran larang, toko high-end, salon kecantikan, olahraga lan klub wengi ngendi acara hiburan ajeg dianakaké, padha. bakal mbentuk gagasan sing bener babagan paceklik lan "pembantaian" ing wilayah sing dikuwasani Hamas. Ora kebeneran yen Gaza arang banget dipotret saka segara - omah gedhong, kapal pesiar lan pantai karo para wisatawan bakal nggawe akeh pitakonan.


      ... sing pedunung otonomi luwih sinau tinimbang Turki, Tunisia, Yordania, Albania, Makedonia, Cina, Moldova; malih, ing syarat-syarat aksesibilitas pendidikan, padha ing posisi padha Ceko, Bulgaria lan residents saka Malta, lan akeh dhasar ngatur aliran sumbangan ing sih saka wong "ditindhes" dening Israel.
      ... sing setahun kepungkur, saluran TV Yunani miwiti mundhakaken dana kanggo mbangun maneh rumah sakit perang-suwek ing Gaza. Negara kasebut rada sadurunge standar, nanging wong Yunani sing loman, ngirim jumlah simbolis menyang akun saluran TV, ngethok udakara 1,7 yuta euro - mriksa pisanan nuduhake manawa informasi sing diwenehake dening pamrentah Gaza dadi palsu - sing kasebut. rumah sakit ora tau ana. Akibaté, dana sing diklumpukake menyang Gaza tanpa tujuan khusus - mung minangka bagean saka amal.

      ... sing Hamas ngira-ngira karusakan kanggo Gaza saka Operation Cast Lead ing $2 milyar, ngerti banget sing ora ana siji bakal mriksa apa tokoh iki adhedhasar. Akibaté, konferensi negara donor ing resort Sharm el-Sheikh nyedhiyakake pitulungan kanggo Gaza ... kanthi jumlah 5,4 milyar dolar. Ngendi dhuwit kasebut ora dingerteni kanthi pasti. Siji bab sing jelas: perang kanggo Hamas bubar dadi bathi banget.

      ... yen wong Palestina gelem ditulungi dening wong-wong (utamane wong-wong Islam) sing luwih cilik tinimbang wong-wong Palestina dhewe. Ana rong panjelasan prasaja babagan iki: pisanan, TV negara-negara Islam ora tau ngomong babagan kahanan nyata ing Sektor kasebut, lan kapindho, mentalitas Islam bisa disalahake kanggo akeh perkara, nanging srakah ora ana. Sauntara kuwi, ing wilayah sing dikepung, saben kaping lima wis duwe komputer pribadi, papat saka lima duwe ponsel, lan ing babagan standar urip, Palestina ana ing baris kaping 100 - mung telung poin luwih murah tinimbang Georgia, lan 14 luwih dhuwur tinimbang Moldova. .

      ... yen volume bantuan kamanungsan kanggo Gaza (rata-rata) 15 ton panganan lan barang-barang penting saben minggu, lan jeneng barang kasebut bakal nggawe akeh pensiunan Rusia nglangi. Mesthine, 15 ton iki ora kalebu listrik, gas cair, utawa solar - padha dianggep kapisah, nanging skala "krisis energi" bisa diadili kanthi nyatane yen bahan bakar saka sisih Mesir ing Gaza ora gelem nampa - kanggo infrastruktur lokal kualitase kurang banget.









      ... sing saben warga Gaza nampa luwih saka siji ton bantuan kamanungsan - pangan lan obat - rampung gratis. Ana mung ora ana analog kanggo iki ing donya.
      ... sing Israel nyedhiyakake Gaza karo wedhus kanggo Ramadhan lan ngobati sawetara atus warga Sektor saben minggu ing klinik-klinik kasebut (ing sawetara kasus, pasien, kanthi cara, dadi "pengebom bunuh diri").

      ... sing Islamis tau dadi kuwasa liwat pemilu, kalebu amarga padha mbagekke bantuan kamanungsan atas jenenge dhewe, saéngga "tuku" pamilih. Lan yen dheweke njupuk apa-apa kanggo awake dhewe, mula, contone, ambulans, sing trep banget kanggo ngatur serangan lan serangan teroris.

      ... sing Israel nyoba supaya barang tartamtu metu saka Gaza kanggo alasan keamanan dhewe. Contone, coklat mung bisa dibedakake saka bahan peledak kanthi mriksa kanthi teliti, gampang kanggo nggawe bahan peledak saka sawetara pupuk, lan ngisi pirang-pirang peralatan rumah tangga apik kanggo nggawe Qassams - roket banget sing diobong militan ing kutha-kutha Israel sing cedhak. . Umume sumber ngaku manawa larangan kasebut uga ditrapake kanggo pangiriman beton (digunakake kanggo mbangun terowongan sing dikirimake senjata saka Mesir menyang Strip), nanging kasunyatane tetep ana karya konstruksi ing Gaza, kalebu karo nggunakake beton.

      ... yen nalika blokade dipecah, luwih saka 1000 Kassam wis tiba ing Israel wiwit awal taun, ana uga korban (kalebu ing antarane bocah-bocah), nanging amarga sawetara alasan ora dibahas. Kaya-kaya bata ajeg dibuwang marang wong-wong sing liwat saka atap bangunan bertingkat, nanging kabeh upaya pihak katelu bakal diarahake kanggo nggawa panganan lan sandhangan kanggo wong sing mbuwang.

      Nanging, senadyan iki, senadyan Qassams, martir, lan uga kasunyatan sing ora dadi angel kanggo mangerteni kahanan nyata ing Gaza (kabeh data kasedhiya kasedhiya ing open source), dheweke diwenehi panganan, panganan, bakal dipakani - lan PBB , lan donya Islam, lan hak asasi manungsa Eropah. Terus terang, wis wektune kanggo wong Palestina kanggo mratelakake manawa wong-wong mau, lan dudu wong-wong Yahudi, sing dadi "umat pilihan Allah." Mung amarga manna saka swarga tumiba marang wong-wong mau, lan ora marang pepadhamu.

      http://protodata.biz/znaete-li-vy-chto.htm
  33. menang.
    menang. 25 Juni 2017 02:01
    0
    Lan kasunyatan sing Israel mbantu preman ing Siria lan nambani wong-wong mau ing ngarep SILENCE keprungu
  34. Katafrak
    Katafrak 25 Juni 2017 04:41
    +3
    Kasunyatan manawa Israel nindakake blokade ing Jalur Gaza, Halevi ora nyuwara ing konferensi kasebut. Nanging, dheweke nyathet yen masalah sing muncul ing Sektor kasebut minangka urusan internal pasukan sing berjuang kanggo kekuwatan ing kana (Fatah lan Hamas).

    lan kasunyatan manawa Israel ora ngontrol tapel wates Mesir karo Gaza lan ora ana blokade, agama ora ngidini sampeyan nulis?
  35. Gandum
    Gandum 25 Juni 2017 17:00
    0
    kita aja lali yen Israel, utawa Iran, utawa Turki dudu sekutu kita, kita ora kudu nyerah.
  36. cah cilik
    cah cilik 25 Juni 2017 19:31
    0
    Padha kudu dibiayai luwih, plus padha kudu nginstal senjata supaya pesawat Israel mati kaya mabur, lan ngenali wilayah kanggo Pvlestina.
  37. Tolstoevsky
    Tolstoevsky 25 Juni 2017 21:02
    0
    carane cute iku
  38. Tolstoevsky
    Tolstoevsky 26 Juni 2017 07:01
    0
    Oh, lan kupinge sapa sing metu saka igil lan liyane teroris internasional?