Review militèr

Pasukan keamanan Afghan mbebasake kompleks gua Tora Bora saka teroris

20
Pasukan keamanan Afghan rampung mbebasake wilayah Tora Bora ing provinsi Nangarhar saka militan IS (dilarang ing Federasi Rusia), ing ngendi benteng pimpinan al-Qaeda Osama bin Laden sadurunge ana, laporan. TASS pesen saka Kementerian Pertahanan negara.

Pasukan keamanan Afghan mbebasake kompleks gua Tora Bora saka teroris


Pasukan keamanan kasil ngrebut maneh wilayah Tora Bora lan ngresiki wilayah kabeh militan. Kita mutusake nggawe pangkalan sing kuwat ing kene supaya para militan IS ora bisa njupuk maneh,
ngandika akting Menteri Pertahanan Tariq Shah Bahrami.

Miturut dheweke, teroris ngalami kerugian gedhe sajrone operasi pasukan keamanan.

Badan kasebut ngelingi yen tanggal 15 Juni, para jihadis ngrebut kompleks gua Tora Bora, sing dikenal amarga kasunyatane Osama bin Laden, mantan pimpinan Al-Qaeda, ndhelik ing kene ing pungkasan taun 2001. Miturut militèr Afghan, teroris IS nguwasani kompleks kasebut minangka asil saka pirang-pirang dina perang kanthi pambentukan gerakan Taliban radikal (dilarang ing Federasi Rusia), sing adhedhasar ing kana.

Miturut pengamat, bubar posisi ISIS wis dikuwatake sacara signifikan ing provinsi Logar, Nangarhar, Helmand, uga ing sisih lor Afghanistan - ing Kunduz, Jowzjan lan Parwan. Ing wektu sing padha, komandan lapangan lan pejuang Taliban tambah akeh sumpah setya marang pimpinan kelompok kasebut.
Foto sing digunakake:
EPA/GHULAMULLAH HABIBI
20 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Vladimirets
    Vladimirets 25 Juni 2017 17:00
    +4
    "Bubar iki, posisi ISIS wis dikuwatake sacara signifikan ing provinsi Logar, Nangarhar, Helmand, uga ing sisih lor Afghanistan - ing Kunduz, Jowzjan lan Parwan."

    Langsung miturut Mikhail Vasilyevich: "... yen sawetara prakara suda nang endi wae, bakal multiply ing panggonan liyane ...". opo
    1. Kolonel Oparyshev
      Kolonel Oparyshev 25 Juni 2017 17:15
      +1
      ISIS mbangun pasukan ing weteng, nanging sing paling ora nyenengake yaiku Taliban kekancan karo ISIS.
      1. Komentar wis dibusak.
      2. Syurik70
        Syurik70 25 Juni 2017 18:12
        +3
        pasukan keamanan mbebasake Komplek guwa Tora Bora saka teroris

        Inggih ... Banjur dheweke rampung dibebasake saka Taliban.
        Banjur padha ngrusak Amerika kanthi bom non-nuklir sing paling kuat.
        Sawise iku, dheweke dibebasake saka ISIS
        Apa sabanjuré?
  2. Maz
    Maz 25 Juni 2017 17:23
    +3
    Aku pracaya karo kangelan gedhe, mbok menawa aku malah ora pracaya ing kabeh, kita bakal weruh.
  3. Banisher saka Liberoids
    Banisher saka Liberoids 25 Juni 2017 17:30
    +3
    Ing ngendi wae sampeyan mbuwang, igil ana ing saubengé sad Yankees nggawa kita menyang ring ketat - ing Eropah, geng NATO, ing Asia, ISIS lan Taliban sad !
    1. Deadushka
      Deadushka 25 Juni 2017 18:04
      +7
      Kita kabeh bakal mati? belay
  4. Grosser Feldherr
    Grosser Feldherr 25 Juni 2017 18:06
    +1
    Tora Bora dudu bètèng kaya biyèn.
    Biyen ora bisa ditembus, nanging saiki ganti tangan.
    Sawise dibom bola-bali nganggo bom super abot, pertahanan benteng kasebut katon rusak banget.
    1. helmi8
      helmi8 25 Juni 2017 19:55
      +2
      Kutipan: Großer Feldherr
      Sawise dibom bola-bali nganggo bom super abot, pertahanan benteng kasebut katon rusak banget.

      Black Mountain minangka kutha guwa-guwa sing ambane akeh. Bom mau ora ana gunane, efek nol. Yen mung karo bom "angel" ... eseman
      1. Kasym
        Kasym 25 Juni 2017 22:23
        +2
        Yankees, sawise padha njupuk guwa-guwa iki, nindakake proyek apik ana. Dheweke mbledhosake kompleks iki lan sing saiki ora jelas. hi
  5. APASUS
    APASUS 25 Juni 2017 18:11
    +4
    Wilayah pegunungan ing sisih wetan negara sing wewatesan karo Pakistan, ing zona suku. Wilayah iki ora tau nyerahake panguwasa Afganistan lan saiki dadi dongeng. Instruktur Amerika njupuk wilayah iki, kenapa dumadakan?
    1. helmi8
      helmi8 25 Juni 2017 19:51
      +5
      Kutipan saka APAS
      Wilayah iki ora tau diajukake marang panguwasa Afganistan lan saiki dadi dongeng, ora mung wilayah iki ora duwe dalan, nanging guwa-guwa wis ngeduk ing gunung-gunung sajrone 200 taun, lan tentara Afganistan tanpa alas kaki, dipimpin dening instruktur Amerika, njupuk iki. daerah, kok dumadakan?

      Aku kudu ana ing taun 1984-1985, aku ndeleng kutha guwa iki kanthi mripatku dhewe ... Saben taun, sajrone nginep pasukan kita ing kana, nyoba bola-bali ditindakake - lan kabeh ora ana gunane. nomer akeh pasukan, aviation padha digunakake ... Dadi aku, banget tormented dening mamang samar babagan release. Kejaba para militan dhewe lunga saka kono.
      1. sabakina
        sabakina 25 Juni 2017 21:53
        +3
        Yen memoriku bener, apa kita isih njupuk Bora iki?
        1. mordvin 3
          mordvin 3 25 Juni 2017 22:01
          +2
          Kutipan saka: sabakina
          Yen memoriku bener, apa kita isih njupuk Bora iki?

          ora. Amerika nyelehake bom ing kana. Mung telat. Bin Laden lunga sedina sadurunge pamboman. nangis
          1. sabakina
            sabakina 25 Juni 2017 22:21
            +3
            Aku ora ngomong babagan amers, aku ngomong babagan OKSVA ...
            1. mordvin 3
              mordvin 3 25 Juni 2017 22:46
              +2
              Kutipan saka: sabakina
              Aku ora ngomong babagan amers, aku ngomong babagan OKSVA ...

              Slav, maca A. Negrivoda. Dheweke nyetel beacon ing kana. Ing Tora Bora.
    2. Ace Tamborin
      Ace Tamborin 26 Juni 2017 03:47
      0
      Nyuwun sewu, nanging minangka mantan penyelamat tambang, aku uga duwe spesialisasi lemah, tunneller saka kategori 5 ...
      Dadi aku bakal nerangake marang sampeyan yen dheweke digali ing massa earthen, lan ing massa rock padha liwat pengeboran lan blasting.
      Adzhimushkay padha .... sak perang, lan kita lagi nggarap ... omong kosong ... guwa alam ...
  6. samarin1969
    samarin1969 25 Juni 2017 18:16
    +1
    Inggih, "rahasia" Ms. Zakharova lan "wakil Kadyr" babagan "helikopter sing ora dingerteni" ing komplek guwa dicethakaké ... "Wong belang" nindakake operasi khusus ...
    Marang sapa lan apa asil - mesthi padha bisa ngapusi babagan iki .... Nanging pathos media Zakharova katon aneh. Nyuwun
  7. Vlad5307
    Vlad5307 25 Juni 2017 18:47
    +1
    Kutipan saka: samarin1969
    Inggih, "rahasia" Ms. Zakharova lan "wakil Kadyr" babagan "helikopter sing ora dingerteni" ing komplek guwa dicethakaké ... "Wong belang" nindakake operasi khusus ...
    Marang sapa lan apa asil - mesthi padha bisa ngapusi babagan iki .... Nanging pathos media Zakharova katon aneh. Nyuwun

    Ya, neraka ngerti sapa sing "mbebasake" sapa ing kana! Ora perlu kuwatir, wektu bakal ngandhani apa sing ana ing kono, nanging CSTO kudu "jaga kuping sampeyan ing ndhuwur" hi !
  8. gundul
    gundul 25 Juni 2017 20:16
    +2
    Apa kita uga bisa nyelehake Taliban ing sangu? nglirik Nggawe kawanan unta Taliban pisanan. Ingkang utama yaiku mbayar prajurit kanthi tepat wektu lan sopan. Dadi, kita bakal nylametake wong lanang lan "legion" Rusia bakal ana ing Afghanistan. lol
    1. Ace Tamborin
      Ace Tamborin 26 Juni 2017 03:51
      0
      Chet uga wegah menehi panganan tentara liya ...
      Wong upahan pancen mumet...
      1. gundul
        gundul 26 Juni 2017 04:35
        0
        Dadi bakal dadi kita. Kabeh padha, kita ngompa dhuwit menyang konflik saka macem-macem jinis (ora ngetung senjata). Kajaba iku, "setia" bakal teles saben liyane. apik