Review militèr

SpaceX ngluncurake satelit kanthi interval cendhak

52
Minangka dilapurake dening TASS, Ing tanggal 25 Juni, perusahaan Amerika SpaceX kasil ngluncurake 10 satelit telekomunikasi Iridium NEXT menyang antariksa. Dilayani minangka operator Falcon 9, diluncurake ing 13:25 wektu US West Coast (23:25 wektu Moscow) saka Vandenberg Air Force Base (California).

Operator kasebut mabur kanthi kemudi kisi supersonik sing luwih gedhe lan luwih apik. Saben-saben dibuwang saka sepotong titanium, bisa tahan, tanpa cangkang protèktif, dadi panas nalika mlebu maneh [menyang lapisan atmosfer sing padhet]. Setang titanium anyar luwih apik tinimbang sing dikarepake. Dheweke kudu bisa nangani penerbangan tanpa wates tanpa pangopènan tambahan.

Musk ngandika.



Tahap pisanan roket sing wis rampung ndharat kanthi aman ing platform sing dikontrol remot ing Samudra Pasifik, sanajan ana cuaca sing ora becik, lan banjur disebarake maneh. Panggunaan luwih lanjut dikarepake supaya bisa nyuda biaya peluncuran.



Sadurunge, tanggal 23 Juni, SpaceX ngluncurake satelit komunikasi geostasioner Bulgaria BulgariaSat-1 menyang orbit. Secara total, 9 diluncurake wis ditindakake sajrone taun saiki, kalebu sing pungkasan. Ing 2016 ana 8.

Minangka bagéan saka program nganyari maneh dening Iridium Communications, konstelasi satelit telekomunikasi samesthine bakal ngluncurake 2018 obyek menyang orbit ing wiwitan taun 81, sing paling ora 75 ditugasake kanggo ngluncurake SpaceX. Sadurunge, program gedhe-gedhe kuwi ora diamati. Iridium NEXT minangka satelit generasi sabanjure sing ngidini "pangembangan produk lan solusi anyar sing inovatif." Dianggep manawa kesempatan anyar kanggo pangguna telpon seluler bakal kasedhiya sadurunge pungkasan taun 2017.
52 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. JURUSAN
    JURUSAN 26 Juni 2017 10:00
    +6
    Inggih, aku ora bakal golek kesalahan. Apa maneh sing bisa diomongake.. hi
    1. xetai9977
      xetai9977 26 Juni 2017 10:56
      +6
      Bakal ana sing sengit! nanging apa tanpa wong-wong mau? ngguyu ngguyu Nanging babagan "potong", "kabeh kasur omong kosong"? ngguyu ngguyu
  2. Vladimir 38
    Vladimir 38 26 Juni 2017 10:00
    + 17
    Musk sing apik, lan kita duwe Rogozin mbantah karo blogger Ukrainia ing Internet ..
    1. semurg
      semurg 26 Juni 2017 10:34
      + 11
      Kutipan: Vladimir 38
      Musk sing apik, lan kita duwe Rogozin mbantah karo blogger Ukrainia ing Internet ..

      Iki tegese dheweke duwe akeh wektu luang lan ora seneng karo blogger Ukrainia sing dheweke ora pengin mangan. Rogozin, kanthi kebetulan, ora nganggo julukan Mikhan, ndhelik ing VO ngguyu
      1. Vladimir 38
        Vladimir 38 26 Juni 2017 10:36
        +3
        Quote: semurg
        Kutipan: Vladimir 38
        Musk sing apik, lan kita duwe Rogozin mbantah karo blogger Ukrainia ing Internet ..

        Iki tegese dheweke duwe akeh wektu luang lan ora seneng karo blogger Ukrainia sing dheweke ora pengin mangan. Rogozin, kanthi kebetulan, ora nganggo julukan Mikhan, ndhelik ing VO ngguyu

        Ora dikecualekake))))))))))))
      2. Deadushka
        Deadushka 26 Juni 2017 11:42
        +7
        Quote: semurg
        lan ora seneng pribadi kanggo blogger Ukrainia sing sampeyan ora seneng mangan

    2. rotmistr60
      rotmistr60 26 Juni 2017 10:54
      +2
      lan ing kene Rogozin mbantah karo blogger Ukrainia ing internet ..

      Iku apik, lan sing paling penting, tanpa konsekuensi, kanggo menehi kritik nalika sampeyan dhewe ora tanggung jawab kanggo apa-apa.
  3. tengah
    tengah 26 Juni 2017 10:17
    +9
    Ana akeh wong sing nggawa satelit, ana kemajuan ing kene.
    1. semurg
      semurg 26 Juni 2017 10:26
      +9
      Kutipan: Pusat
      Ana akeh wong sing nggawa satelit, ana kemajuan ing kene.

      Kaping pisanan, kemajuan ana ing kasunyatan manawa perusahaan iki dudu milik negara nanging pribadi, kaping pindho, kemajuan ing satelit dhewe, sadurunge siji peluncuran siji satelit, saiki siji peluncuran sepuluh satelit.
      1. wuh wuh
        wuh wuh 26 Juni 2017 10:34
        + 15
        Loro diluncurake kanthi berturut-turut sajrone rong dina, nggunakake tahap pertama sing padha.
        1. wilayah58
          wilayah58 26 Juni 2017 11:10
          +9
          Kutipan saka: voyaka uh
          nggunakake langkah pisanan padha.

          Endi sing dituduhake? Iku dipercaya sing padha ... ing rong dina kanggo mriksa, ngisi bahan bakar, nyiapake kanggo Bukak - iku mangu supaya adoh, pangembangan kabeh sistem ing wayahe, mungguh, mriksa pepek kabeh sing bisa. Senadyan kabeh iku dadi ...
        2. Komentar wis dibusak.
        3. vpk72
          vpk72 26 Juni 2017 13:14
          +8
          TAHAP BEDA.
          hype iki nduweni tujuan lan diitung yen wong sing ora peduli (sing 90%)
          padha bakal nimbang sing iki padha "bisa dienggo maneh" tataran sing dibukak.
          Lan dheweke bakal kaget !!!!
          Iku banget adoh saka nyata malah sebagean reusability.
        4. Ratmir_Ryazan
          Ratmir_Ryazan 26 Juni 2017 18:12
          +1
          Dheweke durung nate nggunakake panggung sing bisa digunakake maneh, kabeh tahapan sing bisa digunakake maneh bisa digunakake ...
          1. prasaja_rgb
            prasaja_rgb 27 Juni 2017 01:59
            0
            Quote: Ratmir_Ryazan
            Dheweke durung nate nggunakake panggung sing bisa digunakake maneh, kabeh tahapan sing bisa digunakake maneh bisa digunakake ...

            Iku mung ing 23 Juni lan digunakake, lan iku wis Bukak kapindho ing tataran digunakake pisanan
    2. Vladimir 38
      Vladimir 38 26 Juni 2017 10:37
      +1
      Kutipan: Pusat
      Ana akeh wong sing nggawa satelit, ana kemajuan ing kene.

      Maca artikel kasebut kanthi teliti)
      1. tengah
        tengah 26 Juni 2017 10:51
        +2
        Matur nuwun, aku ngerti. Aku biasane mung maca judhul.
        1. rotmistr60
          rotmistr60 26 Juni 2017 10:55
          +2
          Lan kadhangkala katon. Wangsulan: Bab ingkang utama iku sampeyan tansah duwe phrases biasanipun marang Rusia ing nyimpen.
          1. tengah
            tengah 26 Juni 2017 11:07
            +3
            Aku tresna Rusia.
            1. Deadushka
              Deadushka 26 Juni 2017 11:44
              +8
              Kutipan: Pusat
              Aku tresna Rusia.

              Iku katon malah ing alis. ngguyu apik
              1. g1v2
                g1v2 26 Juni 2017 18:04
                +1
                Sampeyan bisa ndeleng saka alis yen dheweke tresna marang Centaurus. Inggih, paling ora Nibiru. lol
                1. Lan Kita Host
                  Lan Kita Host 26 Juni 2017 20:04
                  +2
                  Kutipan saka: g1v2
                  Inggih, paling ora Nibiru.

  4. art030765
    art030765 26 Juni 2017 10:17
    +4
    iki kanggo regejegan lokal sing kudu mindhah program spasi pedagang pribadi utawa kemitraan negara utawa asring-negara? lan uga negara nggawe lingkungan competitive lan milih sing paling apik, utawa negara nyoba kanggo ngontrol kabeh saka aliran dhuwit kanggo kualitas solder?
    1. Basarev
      Basarev 26 Juni 2017 10:33
      + 19
      Ya, ing Rusia, dheweke tansah wedi karo inisiatif pribadi, amarga kekuwatane mung ana ing kekurangan karsane subyek. Lan Amerika Serikat didegake dening wong sing enterprising lan dijaga. Iki prabédan utama lan alesan utama kanggo Rusia lagging konco Kulon - West ndhukung inisiatif pribadi, ing Rusia ditindhes kabeh kekuatan, nyoba kanggo numpes saben wong sing nuduhake inisiatif iki.
      1. Vladimir 38
        Vladimir 38 26 Juni 2017 10:37
        +2
        Quote: Basarev
        Ya, ing Rusia, dheweke tansah wedi karo inisiatif pribadi, amarga kekuwatane mung ana ing kekurangan karsane subyek. Lan Amerika Serikat didegake dening wong sing enterprising lan dijaga. Iki prabédan utama lan alesan utama kanggo Rusia lagging konco Kulon - West ndhukung inisiatif pribadi, ing Rusia ditindhes kabeh kekuatan, nyoba kanggo numpes saben wong sing nuduhake inisiatif iki.

        Carane aku setuju karo sampeyan!
      2. Young_Komunis
        Young_Komunis 26 Juni 2017 12:16
        +6
        Quote: Basarev
        Ya, ing Rusia, dheweke tansah wedi karo inisiatif pribadi, amarga kekuwatane mung ana ing kekurangan karsane subyek. Lan Amerika Serikat didegake dening wong sing enterprising lan dijaga. Iki prabédan utama lan alesan utama kanggo Rusia lagging konco Kulon - West ndhukung inisiatif pribadi, ing Rusia ditindhes kabeh kekuatan, nyoba kanggo numpes saben wong sing nuduhake inisiatif iki.

        Nanging iki hasutan marang PRESIDEN. Apa sampeyan kangen Rossgardia, Pita Putih?
      3. wku
        wku 26 Juni 2017 12:30
        +4
        Quote: Basarev
        Ya, ing Rusia, dheweke mesthi wedi karo inisiatif pribadi,

        padha ora malah wedi ing pungkasan 30 taun, mung inisiatif khusus: privatisasi subsoil lan kepemilikan umum saka sarana produksi, eksploitasi tenaga kerja sing nglanggar malah Kode Buruh modern, nggawe pengangguran lan panyusutan saka pegawe. amarga laku massal ngimpor tenaga kerja asing, lsp.
      4. Roma-1977
        Roma-1977 26 Juni 2017 22:32
        +1
        Amerika Serikat didegake dening para pamilik budak. Perbudakan lan perdagangan budak ngembangake lan ndhukung inisiatif pribadi. Sapa sing padu? Nanging, ana panemu yen kanggo nyinaoni pengaruh totalitarianisme ing inisiatif pribadi, ora perlu sinau babagan kediktatoran Eropa lan Amerika ing awal / pertengahan abad kaping XNUMX, nanging cukup kanggo entuk a kerja ing McDonald's.
    2. Komentar wis dibusak.
      1. Komentar wis dibusak.
  5. wuh wuh
    wuh wuh 26 Juni 2017 10:30
    + 13
    Ora jelas saka artikel kasebut apa rekaman kasebut.

    Lan iki apa:
    1) padha nindakake 2 diluncurake kanthi jarak 48 jam

    2) Bukak kapindho ana karo tataran pisanan SAME. Dheweke kurang
    saka 48 jam disiapake kanggo dibukak maneh!
    Lan maneh kasil ndharat!

    3) satelit komersial dilebokake ing orbit ing loro peluncuran kasebut.
    1. BlackMokona
      BlackMokona 26 Juni 2017 10:46
      +5
      Ora ana langkah sing beda, siji digunakake, liyane anyar. Langkah kasebut durung teka ing pelabuhan
      1. wuh wuh
        wuh wuh 26 Juni 2017 10:56
        +3
        iya ta? Lan, kaya, digunakake:

        "... Peluncuran bali-kanggo-mburi paling cedhak kanggo SpaceX, sing ngluncurake booster Falcon 9 sing dianyari luwih saka 48 jam kepungkur ana ing Pusat Angkasa Kennedy Florida. Roket sing digunakake maneh sadurunge ngirim 10 Iridium pisanan. satelit menyang orbit.Ing ana, iku dikirim satelit komunikasi pisanan Bulgaria kanggo papan, lan
        Tahap pertama roket banjur ndharat ing kapal drone "Of Course I Still Love You" ing Atlantik ...

        10 satelit Iridium diluncurake kanggo pisanan
        Ing kaloro - satelit komunikasi Bulgaria.
        Langkah pisanan yaiku ...
        1. BlackMokona
          BlackMokona 26 Juni 2017 11:06
          +7
          Ora, wong Bulgaria pisanan ing BU, banjur Iridium ing sing anyar. Media saiki umume ora bisa digunakake, TASS umume mbuwang informasi sing salah sadurunge diluncurake babagan penundaan peluncuran kasebut.
          1. minger
            minger 26 Juni 2017 18:44
            +1
            ora mblusukake - transfer kanggo sawetara jam
            1. BlackMokona
              BlackMokona 27 Juni 2017 18:08
              0
              Ngerti,
              NEW YORK, 25 Juni. /TAS/. Perusahaan Amerika SpaceX wis nundha peluncuran kendaraan peluncuran Falcon 9, sing dijadwalake dina Minggu, kanthi 10 satelit telekomunikasi Iridium NEXT. Peluncuran kasebut bakal ditindakake ing 13:25 wektu US West Coast (23:25 wektu Moskow) saka Pangkalan Angkatan Udara Vandenberg (California).
              "Peluncuran kanggo ngluncurake 10 satelit Iridium ditundha amarga cuaca sing ekstrem," ujare CEO Elon Musk. Dheweke ora ujar kapan peluncuran anyar dijadwalake.
              Satelit telekomunikasi Iridium NEXT paling anyar diduweni dening Iridium Communications. Operator telpon seluler internasional iki, adhedhasar cedhak Washington, Virginia, wis kerja sama karo Franco-Italian Thales Alenia Space kanggo ngumpul lan nguji 81 satelit Iridium NEXT. Peluncuran paling ora 75 kendaraan kasebut dipasrahake menyang SpaceX.

              Satelit lunga ing 23.25 wektu Moscow ing donya nyata. nglirik Misinformasi murni
  6. pusik
    pusik 26 Juni 2017 10:32
    +9
    Sadurunge mripat kita, Rusia kelangan kauntungan kompetitif liyane (Soviet) - sawayah-wayah aku ngerti, jumlah pesenan komersial kanggo peluncuran satelit wis mudhun kaping pirang-pirang dibandhingake karo 5 taun kepungkur.

    Rosatom uga bakal diunekake nalika Amerika lan Tionghoa sing padha njupuk atom tentrem.

    India mrentahake luwih akeh senjata Amerika, Israel lan Prancis. Wong Cina, kajaba mesin, meh ora tuku apa-apa.

    Umumé, carane kita urip karo bokong wuda @ koi ing sangisore raja-kacang polong, supaya, sampeyan ndeleng, kita bakal urip. Stalin anyar ora dibayangke.
    Ayo padha nyonggo awake dhewe, kanca-kanca!
    1. minger
      minger 26 Juni 2017 18:48
      +1
      Kepiye sampeyan ngerti babagan pesenan komersial? saka Internet?) Sadurunge, kabeh pesenan komersial liwat ILS lan Eurokot, saiki Glavkosmos uga wis ditambahake. Kabeh kontrak komersial dijadwalake kanggo taun ngarep.
  7. bankirchik34
    bankirchik34 26 Juni 2017 10:47
    + 11
    Musk mesthi unik, kuwi masa depan. Anggere kita duwe saben Bukak minangka kabèh acara ing framework saka negara, kang bakal nindakake loro diluncurake roket saben minggu lan ngembangaken Internet satelit global. Sing sampeyan kabeh bakal nggunakake amarga murah lan kasedhiyan.
    Lan badut kita Rogozin bakal nyiarake babagan trampolin lan liya-liyane)
  8. Farid05
    Farid05 26 Juni 2017 11:19
    +8
    Iki kedadeyan yen sampeyan ora duwe Rogozin.
    1. wku
      wku 26 Juni 2017 13:14
      0
      Kutipan saka Farid05
      Iki kedadeyan yen sampeyan ora duwe Rogozin.

      Nanging Rogozin minangka impostor lan ora ana panggedhe kanggo "flog" utawa nggawe keputusan personel, utawa bisa uga miwiti tumindak investigasi?
      1. Komentar wis dibusak.
        1. wku
          wku 26 Juni 2017 14:39
          0
          wis dituduh, lan diukum pati!
  9. donavi49
    donavi49 26 Juni 2017 11:21
    +4
    Secara total - kepiye dheweke ora nyalahake Topeng, nanging dheweke nindakake pakaryane.

    Temokake penghematan biaya sing signifikan.
    Ngrampungake peluncuran sing dipercaya kanthi konsisten.
    Rampung jadwal sing ketat.

    Total saiki:
    Musk nduwe paling akeh diluncurake sajrone setahun. Amerika Serikat sing diluncurake ana ing posisi 1 luwih dhisik tinimbang gabungan 2 lan 3.
    China wis 7 diluncurake - nanging siji rusak ing output.
    ESA duwe 6 diluncurake.
    Federasi Rusia duwe 6 peluncuran.
    India lan Jepang saben duwe 4.

    Nanging ing 2014:
    RF - 37 diluncurake (34 sukses)
    USA - 23 diluncurake (22 sukses)
    China - 16 diluncurake (16 sukses)
    1. wilayah58
      wilayah58 26 Juni 2017 15:38
      +3
      Kutipan saka donavi49
      Musk nduwe paling akeh diluncurake sajrone setahun. Amerika Serikat sing diluncurake ana ing posisi 1 luwih dhisik tinimbang gabungan 2 lan 3.

      Apa bisa (lan perlu) kanggo mbandhingake kanthi jumlah peluncuran? Sawise kabeh, nomer kasebut ora tetep lan gumantung ing pirang-pirang kahanan.
      Kutipan saka donavi49
      Temokake penghematan biaya sing signifikan.
      Ngrampungake peluncuran sing dipercaya kanthi konsisten.
      Rampung jadwal sing ketat.

      Nanging pitakonan iki menarik ... Babagan biaya (kebak) piye wae mendhung. Iku banget awal kanggo liyane.
      Ing katon, kabeh katon ayu, nanging kang menehi kritik dening mobil, lan malah liyane Powerwall, iku worth ngeduk luwih jero, lan, lagi ngomong, "ora kabeh iku supaya prasaja" - ora ana gunane, utawa iku. (manfaat) banget mamang lan bakal ana ing kono, ing mangsa ngarep, lan dudu kasunyatan apa sing bakal kelakon ...
      Nanging langkah pisanan bali mesthi pantes manungsa waé sing paling cedhak. Luwih becik nglakoni, nglakokake kesalahan, ngerteni kesalahan lan terus nindakake tinimbang ora nindakake telek. IMHO.
    2. minger
      minger 26 Juni 2017 18:50
      +1
      Rusia duwe 6 diluncurake saka wilayahe, lan 2 diluncurake kanggo Eropa. Alasan kanggo jumlah peluncuran sing kurang dikenal - mesin wis dicenthang, lan wektu iki, sing dicenthang pindhah menyang diluncurake. Kajaba iku, ora bener kanggo mbandhingake peluncuran sajrone setengah taun karo peluncuran sajrone setaun, biasane dilebokake ing paruh kapindho taun.
  10. Deadushka
    Deadushka 26 Juni 2017 11:52
    +6
    Luwih becik dheweke "swara" (menehi informasi) babagan:
    biaya materi kanggo mulihake tahap pisanan kanggo miwiti maneh (lan wektu kanggo iki)
    mundhut massa kargo output amarga tataran bali.
    1. BlackMokona
      BlackMokona 26 Juni 2017 12:04
      +1
      biaya materi kanggo mulihake tahap pisanan kanggo miwiti maneh (lan wektu kanggo iki)

      Dilaporake manawa biaya pemugaran pisanan kurang saka 50% saka rega sing anyar.
      mundhut massa kargo output amarga tataran bali.

      30% PN, saiki thanks kanggo rudders kisi titanium, lan kebangkrutan sukses ing tongkang sawise Bukak saka satelit Bulgaria (ana kacepetan entri maksimum menyang atmosfer) Paling kamungkinan kurang.
      1. Deadushka
        Deadushka 26 Juni 2017 12:32
        +7
        Kutipan saka BlackMokona
        Dilaporake manawa biaya pemugaran pisanan kurang saka 50% saka rega sing anyar.

        Padha ngerti carane ngomong ing Amerika, padha isih ngomong ngguyu
        Ya, nalika padha makarya ing mundhut, padha stubbornly mbuktekaken bathi.
        Kutipan saka BlackMokona
        30% SEN

        Ya, nang endi wae kudu 25-30%. Ora ana sing anyar ing sangisore srengenge. Suwe sadurunge Musk, kabeh wis diitung.
        Liyane iku roket kosong banget entheng (lan modul output), utamané yen dibandhingake karo Soyuz. Padha nyimpen akeh lan entuk plus ing kargo output.
        1. BlackMokona
          BlackMokona 26 Juni 2017 12:35
          0
          Padha ngerti carane ngomong ing Amerika, padha isih talkers ngguyu
          Ya, nalika padha makarya ing mundhut, padha stubbornly mbuktekaken bathi.

          SpaceX minangka kantor pribadi Musk, dudu perusahaan sing duwe saham, mula ora ana data sing tepat babagan pawon finansial internal. Nanging nganti saiki, kabeh wong njero wis ngerti manawa Musk saka SpaceX terus-terusan njupuk dhuwit kanggo proyek liyane. Kanthi wutah terus-terusan kegiatan SpaceX. Ing wektu sing padha, kabeh kontrak pemerintah karo Musk mbukak, lan sampeyan bisa ndeleng persis carane mbayar negara kanggo kabeh. Mulane, saiki, kita bisa nyimpulake yen pancen nguntungake, sanajan bukti kudu ngenteni nganti IPO utawa bocor serius.
          Nganti saiki, kebocoran maksimal wis kaya mangkene. Nanging kita ora ngerti apa bener apa ora.

          https://vc.ru/n/wsj-spacex-finance
          1. Deadushka
            Deadushka 26 Juni 2017 13:06
            +7
            Aku ngerti apa jenis kantor iku, mung ana lan injeksi "saka njaba".
            Ora kaget yen ana perjuangan sing sengit (kanggo sepotong sedhep).
            Mung kanggo gagasan piyambak, dheweke ora bakal nindakake.
            Lan Yankers lan hardened commerce duwe taktik lawas - mbuwang.
            Ing kawitan, malah ing mundhut, padha bakal nindakake soko.
            1. BlackMokona
              BlackMokona 26 Juni 2017 13:21
              0
              1. Dadi kabeh injeksi negara dikenal.
              2. Mung kanggo mbucal, wis cukup kanggo adol 100-200 yuta saben, nganti mati ULA, banjur ndeleng kahanan.
  11. Serzh_r
    Serzh_r 26 Juni 2017 15:13
    0
    Pay-Pal - Tesla - Falcon - MARS.
    Ketoke, Musk njupuk silihan lan ngerti yen rubel ora kudu diganti dolar sawise gagal.
  12. muter
    muter 26 Juni 2017 21:51
    +1
    Priksa siji tahapan - kira-kira setahun. Tahap bola kaping pindho - kurang saka 5 sasi. Dheweke mabur ing Januari. Kabeh ana ing situs web Space X. Malah yen kita kalebu matématika primitif - biaya Bukak punika 63 yuta USD, malah njupuk menyang akun mriksa, ayo ngomong liyane 30 yuta USD - isih metu luwih murah. Senajan perusahaan ora nerbitaké nomer nyata. Kita ngenteni peluncuran Falcon Heavy.
  13. vpk72
    vpk72 27 Juni 2017 09:36
    +2
    Elon Musk - pro lan cons

    Prestasi nyata:

    - Tesla lan kendaraan listrik
    Kontribusi Musk kanggo iki ora bisa dikira-kira.
    - falcons nganggo sing bener adhedhasar mesin sing gampang lan dipercaya lan murah
    modernisasi sing terus-terusan
    - munggah kapentingan masyarakat umum ing astronautika

    Frank omong kosong:
    - hyperloop
    lawas, banal lan, malih, raos, ing wawasan nyoto slightest, idea
    sanajan Elon preman - nyingkirake kewajiban kanggo omong kosong iki - nyalahake kabeh wong sing naif pihak katelu.
    - PR hype babagan "bisa gunakake maneh"
    ora ana keuntungan nyata kajaba senenge wong sing adoh saka teknologi,
    sing ana ing panangkaran analogi palsu saka roket angkasa kanthi pesawat utawa mobil
    - Janjian tetep saka tenggat wektu sing ora mungkin.
    gangguan wektu saka orbiter berawak Dragon V2 (uga dikenal minangka Dragon 2 lan Crew Dragon)
    tanggal realistis saka flyby rembulan - janji pungkasan 2018 - Aku bisa njupuk taruhan sing ora bakal mabur ing wektu
    janji delusional proyek Martian ing pangarep-arep saka rumus padishah kuldi Khoja.

    Pengarepan:
    -Falcon Heavy - yen mabur bakal ana terobosan nyata
    - Naga V2
    - flyby saka rembulan pungkasan 2018

    yen kabeh iki temen maujud ing wektu, banjur Elon Musk genius.
    sayangé ana ngedeni sing bakal banget telat
  14. vpk72
    vpk72 27 Juni 2017 09:46
    +3
    Ora jelas - apa inti saka warta?
    Ana akeh kasus ngluncurake 2 kendharaan peluncuran saka jinis sing padha sajrone 2 dina.
    Malah awan..
    Punika conto saka meh 50 taun kepungkur:
    "..Pesawat ruang angkasa Soyuz-5 diluncurake saka Kosmodrom Baikonur
    15 Januari 1969, dina sawise Bukak saka kapal - "Soyuz-4."
  15. vpk72
    vpk72 27 Juni 2017 09:52
    +2
    prestasi ing kene nuduhake wektu antarane peluncuran, sing bakal dadi peran
    mung yen tahap pendaratan bakal mabur maneh ing 2 dina. (iki bakal nuduhake persiapan panggung sing bebas masalah lan cepet kanggo diluncurake maneh lan bisa uga dianggep minangka tahap pangembangan)
    Banjur 2 pluru sing beda-beda mabur - ora ana sing ngalangi supaya bisa diluncurake ing wektu sing padha. Umume warta kosong (ing arti fokus ing celah "cilik" ing antarane peluncuran)
    Kahanan sing lucu yaiku mayoritas (miturut prakiraanku, 90%) para pamaca nganggep iki minangka cepet (ing 2 dina) ngluncurake tahap biasa, sing pancen salah.
    Ana anggepan manawa layanan PR Topeng disiapake kanggo efek kasebut
    iki "kabar"