Review militèr

Armada Lor bakal nindakake aktivitas kanggo ngangkat peralatan Amerika saka Perang Donya II saka dhasar segara

37
Penyelam saka Lor armada ing separo pisanan Juli, padha bakal njupuk bagéyan ing pengawasan saka transportasi "Thomas Donaldson", kang sank ing Segara Barents sak Perang Patriotik Agung, lan terus kanggo mundhakaken peralatan militèr ing wektu sing teka ing USSR ing. program ngutangi-lease saka Amerika Serikat, laporan Antarane siaran pers SF.



"Iku ngrancang sing operasi sabanjuré kanggo ngangkat sajarah artefak bakal ditindakake sajrone latihan khusus pasukan regu penyelamat darurat armada, "ujare rilis kasebut.

Dilaporake yen "transportasi kasebut ana ing perairan teritorial Federasi Rusia kanthi ambane kira-kira 60 meter, sing ngidini spesialis saka departemen operasi telusuran lan nylametake kanggo nindakake descents ing peralatan nyilem cahya."

Miturut layanan pers, "kendaraan jero banyu sing dikontrol remot tanpa pedunung Panther + lan Tiger, sing uga bisa fotografi ing jero banyu, bakal melu survey kapal sing tenggelam."

Kapal kasebut pisanan ditliti ing taun 2005. Mengko, Austin Martin Cadet Roller dalan roller, loro Amérika tank Sherman lan winch uap.

"Artefak sajarah sing terkenal ditransfer dening komando Armada Lor menyang Museum Sejarah Militer Artileri ing St. Petersburg, menyang Museum Maritim Lor ing Arkhangelsk lan menyang Museum Angkatan Udara Armada Lor," ujare layanan pers.
Foto sing digunakake:
Saluran urip
37 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. 210okv
    210okv 26 Juni 2017 13:13
    +1
    Iki ora remnants saka PQ17? Heroically nilar Inggris?
    1. Zibelew
      Zibelew 26 Juni 2017 13:17
      +7
      Transportasi kasebut diterusake saka Amerika minangka bagian saka konvoi JW-65 lan ditorpedo dening kapal selam Jerman ing Maret 1945 - sewulan setengah sadurunge kamenangan.
      "Thomas Donaldson", sing duwe 7679 ton kargo, kalebu 6000 ton saka macem-macem gaman, pangan lan lokomotif, minangka kargo dek. Jeblugan torpedo mateni remot kontrol kapal lan kapten, motivasi kargo ing kapal kanggo bebaya, mrentah kru ninggalake Liberty. "Thomas Donaldson" iki torpedoed 6 mil saka Cape Kildin North. Tim iki dijupuk dening corvette HMS Bamborough Castle lan rauh kapten lan 8 anggota kru bali menyang transportasi rusak kanggo njupuk kabel saka corvette, kang rauh wiwit nggeret. Miturut data Soviet, korvet nggeret kapal nganti kabel bledosan, sawise kang dibusak wong lan ninggalake. Tug M-35 Soviet, sing ngganti, terus ngeterake transportasi, banjur sawetara menit sawise wiwitan penarik, Thomas Donaldson tenggelam ing limang taksi. saka pesisir cedhak Cape Likhoi lan mercusuar Kildin West. Miturut versi Soviet, Inggris mbukak kingstones sadurunge ninggalake kapal.

      1. 210okv
        210okv 26 Juni 2017 13:23
        +2
        Matur nuwun kanggo jawaban sampeyan, kanthi cara, kapal selam Jerman dadi luwih aktif ing sasi pungkasan perang ing teater lor.
        Kutipan saka Zibelew
        Transportasi kasebut diterusake saka Amerika minangka bagian saka konvoi JW-65 lan ditorpedo dening kapal selam Jerman ing Maret 1945 - sewulan setengah sadurunge kamenangan.
        1. Vladimir16
          Vladimir16 26 Juni 2017 14:12
          +5
          roller dalan "Cadet Roller" diangkat ...

          nyatane. Nganti saiki, kita tuku kabeh peralatan dalan kanggo cardone.
          Dadi sampeyan mikir kanggo sapa pemerintah kita kerjane ...
      2. Kolonel Ireng
        Kolonel Ireng 26 Juni 2017 14:19
        +1
        Miturut versi Soviet, Inggris mbukak kingstones sadurunge ninggalake kapal.
        Kene lan ndeleng yen kinstons mbukak utawa ora.
  2. tengah
    tengah 26 Juni 2017 13:20
    0
    Bakal menarik kanggo ndeleng apa ora ana sisa manungsa ing kana?
    1. 210okv
      210okv 26 Juni 2017 13:24
      +4
      Ya, lan tanker ing mobil? Uga Lend-Lease? wong bodho
      Kutipan: Pusat
      Bakal menarik kanggo ndeleng apa ora ana sisa manungsa ing kana?
    2. san4es
      san4es 26 Juni 2017 14:11
      + 12
      ... Apa maneh regane sing bisa ditemokake ing jero tank yaiku wiski umur 70 taun (minangka kejutan Saka AS nganti USSR)
      1. tengah
        tengah 26 Juni 2017 14:22
        +2
        Exposure katon mung ing tong minyak, xs aku maca nang endi wae.
        1. san4es
          san4es 26 Juni 2017 14:30
          +8
          ... Dadi suwene dheweke ngapusi ing ngisor?
          1. tengah
            tengah 26 Juni 2017 14:33
            +1
            Lha, aku ora ngerti, mbok menawa wis kacau.
            Aku dhewe seneng ngombe wiski kadhangkala. Aku wis ngombé botol Jack Daniels kanggo liwat taun saiki, ing sly.
            1. Svarog51
              Svarog51 26 Juni 2017 14:45
              + 11
              Aku wis ngombé botol Jack Daniels kanggo liwat taun saiki, ing sly.

              Iki kaya apa? Saka pipette banjur sampeyan bisa ngombe luwih cepet. Nyuwun
              1. tengah
                tengah 26 Juni 2017 14:59
                +2
                Lha, sok-sokan lagi kesel. Tuangake es sethithik. lan lemon ing saucer.
                Lan aku ora ngombe alkohol, kadhangkala bir. Nalika aku ana ing Belarus aku ngombe kathah. Lan bir sing enak.
                1. Svarog51
                  Svarog51 26 Juni 2017 15:13
                  +8
                  Dipuji. apik Lan ing Belarus bir misuwur. Utamane yen perusahaan sing apik dipilih, mula akeh sing mabuk. hi
                  1. tengah
                    tengah 26 Juni 2017 16:16
                    +1
                    Kutipan: Svarog51
                    bir mulya ing Belarus

                    Akeh varieties lan sawetara tetanduran. Utamane Lida ora ala, uga, Krynitsa nduweni varietas sing apik.

                    Malah ana wiski Belarusian nglirik
                    1. Bathhouse
                      Bathhouse 26 Juni 2017 19:48
                      +1
                      Apa sampeyan wis nyoba beaver?
                    2. Svarog51
                      Svarog51 26 Juni 2017 20:37
                      +7
                      Sejujure, aku ngerti babagan iki saka tembung-tembung saka negara sampeyan saka Belarus. Bir urip ora bakal tekan kita, nanging aku seneng karo sing dipasteurisasi. Yen sampeyan ora ketompo pitakonku, muga-muga sampeyan bisa menehi pencerahan. Ing Israel, ana groves pinus lan jamur tuwuh ing mangsa. Wong-wong lokal ora nglirwakake, lan sing saka Rusia nggunakake. Dadi apa ora? recourse
  3. Svarog51
    Svarog51 26 Juni 2017 13:54
    + 10
    Saiki, kargo transportasi sing luwih resik tinimbang bandha bajak laut bakal larang. Yen isih duwe rencana kanggo mulihake peralatan kasebut, mula entuk investasi sing larang banget. apik
    1. san4es
      san4es 26 Juni 2017 14:14
      +7
      Hi Seryoga! Nalika aku ngetik, sampeyan muncul sedulur
      1. Svarog51
        Svarog51 26 Juni 2017 14:21
        +8
        Hey Sanya! Kosok baline, aku weruh sampeyan. Ide Viskar apik banget. apik Kaya ing "Fitur ...", ing ngendi dheweke entuk kothak cognac saka ngisor. ngguyu
        1. san4es
          san4es 26 Juni 2017 14:27
          +9
          ...Ya. Aku weruh ing saluran TV "Zvezda" yen wanita enom Amerika, nalika rampung tank, sijine wiski ing breech minangka hadiah, sawise mbungkus ing kaos kaki rajutan.
          1. Svarog51
            Svarog51 26 Juni 2017 14:35
            +7
            Inggih, aku guessed babagan, Aku uga nonton Zvezda. apik
            R.S. Sanya, sampeyan ora nate mangsuli usulku. Ing pribadi, yen. ombenan
            1. san4es
              san4es 26 Juni 2017 14:37
              +7
              OK. Lan ing ngendi Pasha numpes?
              1. pamburu mumbul
                pamburu mumbul 26 Juni 2017 14:45
                +4
                Sampeyan ngubur kula awal, Sanya! hi Aku neng kene! nglirik ombenan
                ..Ya. Aku weruh ing saluran TV "Zvezda" yen wanita enom Amerika, nalika rampung tank, sijine wiski ing breech minangka hadiah, sawise mbungkus ing kaos kaki rajutan.

                Wis kaya ngono, aku konfirmasi.
                1. san4es
                  san4es 26 Juni 2017 14:48
                  +7
                  ... sedulur Sapa sing dakdeleng... sedulur ! Sugeng Paskah hi ...Apa sampeyan ora apa-apa?
                  1. pamburu mumbul
                    pamburu mumbul 26 Juni 2017 14:52
                    +3
                    Kutipan saka san4es
                    ..Sampeyan ora apa-apa?

                    Saiki, nalika aku metu saka adus - ya! nglirik Teknik, sanajan kasur, kanggo ngunggahake perkara kasebut perlu lan bener. apik
              2. Svarog51
                Svarog51 26 Juni 2017 14:48
                +8
                Dadi, sampeyan ora ngerti, ta? Kanggo mat ing "Padaleman Suci" iki kaukum karo minggu lambé. Mung muncul dina iki. Kanggo sawetara jenis kutu nandhang sangsara. Sampeyan bakal weruh - sampeyan bakal takon marang. lol
                1. san4es
                  san4es 26 Juni 2017 14:51
                  +7
                  ...Saw. Aku takon .. Aku duwe "3" hanging ing kula
                  1. Svarog51
                    Svarog51 26 Juni 2017 15:02
                    +8
                    Apa sampeyan duwe? Kaya ing lelucon: -Yen dina iki ora ana preian, banjur menyang bathhouse! wassat Kene sampeyan seneng-seneng! Ash iku enviable. nglirik
  4. LPD17
    LPD17 26 Juni 2017 14:23
    +1
    Lan ing ngendi arena skating Austin?
    1. san4es
      san4es 26 Juni 2017 14:32
      + 10
      ... Nanging ketoke
      1. Svarog51
        Svarog51 26 Juni 2017 15:05
        +9
        Narik! Narik! Delengen, aja nyelehake arus! Isih langka. nglirik
        1. san4es
          san4es 26 Juni 2017 15:09
          +6
          ...Vira! Op-la! Metu ing wayah awan
          eseman
          ... sithik-sithik (wis ing dermaga)
          1. Svarog51
            Svarog51 26 Juni 2017 15:16
            +8
            Inggih rampung! Saiki arang banget kanggo restorasi. Panglima operasi kanggo munggah pangkat militèr sing luar biasa! apik ombenan
  5. seregatara1969
    seregatara1969 26 Juni 2017 14:28
    +4
    latihan migunani kanggo nyilem
  6. wku
    wku 26 Juni 2017 19:09
    +1
    Mungkin ora cukup ing topik: Aku ora supporter saka sistem saiki, nanging apa ngagetne sing USSR gedhe ora njaluk watara kanggo ngubur prajurit unburied saka Perang Donya II, nalika padha ketemu dana kanggo monumen pompous, uga. , mesthi, ing 40s luwe lan setengah kaliren 50s iku ora nganti sing, nanging wiwit pertengahan sixties iku dosa ora nindakake iki, lan sawise kabeh, Suvorov misale jek wis ngandika yen perang ora. nganti prajurit pungkasan dikubur lan dikubur.
  7. kib72
    kib72 28 Juni 2017 08:52
    0
    Kutipan: Pusat
    Lha, sok-sokan lagi kesel. Tuangake es sethithik. lan lemon ing saucer.
    Lan aku ora ngombe alkohol, kadhangkala bir. Nalika aku ana ing Belarus aku ngombe kathah. Lan bir sing enak.

    Mung kene luwih larang tinimbang sadurunge ing Belarus, lan bir, dudu! Lan ora ana birches! Nostalgia kanggo Motherland.