Review militèr

Perang nglawan demokrasi: "resep" Rusia dikarepake

65
Pakar Barat nggawe kesimpulan sing nggumunake: otokrasi ing donya nggunakake "resep" Rusia kanggo nolak owah-owahan demokratis. Paling otokrat ing donya iki ngenali "agen manca" lan ngencengi kontrol liwat Internet.


Perang nglawan demokrasi: "resep" Rusia dikarepake

Foto: A. Kisbenedek / AFP / Getty Images (detail, gambar)


Arch Paddington mbahas topik iki ing majalah Kapentingan Amerika. Pak Paddington minangka Sarjana Riset Demokrasi ing Freedom House lan penulis Demokrasi Dirusak: Strategi, Tujuan, lan Metode Autokrat Modern.

Penerapan hukum anyar babagan "agen manca" ing Hongaria katon minangka "pangeling sing ngganggu" yen otokrasi ing donya nyuda aktivitas masyarakat sipil. Tujuan saka hukum Viktor Orban yaiku netralake LSM lan think tank minangka sumber pamikiran independen kanggo pembaharuan demokratis. Kasunyatan yen negara Uni Eropa wis ngetrapake hukum sing dimodelake babagan undang-undang Rusia, Paddington ora setuju. Undhang-undhang kuwi mung "nggawe ala."

Авторитарные режимы, напоминает автор, везде стремились нейтрализовать именно те институты, которые служат ключевыми инструментами демократических преобразований. Гражданское общество является одним элементом свободы, а Интернет — другим. И именно эти свободы, по мнению многих экспертов, разрушаются в результате политических репрессий в тех частях света, которые «были обойдены демократическими революциями конца 20-го века». Владимир Путин, Си Цзиньпин и другие лидеры нынче демонстрируют «впечатляющую способность подавлять, регулировать и кооптировать эти институты».

Ing RRC, contone, panguwasa wis nggawe langkah gedhe kanggo nyegah materi online sing bisa nyebabake protes online apa wae, yen ora tumindak bebarengan ing urip nyata. Saliyane kontrol negara, "rezim China wis nyebarake tentara komentator sing dibayar lan sukarelawan" sing mbanjiri media sosial kanthi kiriman pro-pemerintah, mengaruhi diskusi online, lan nyerang wong-wong sing nggawe pernyataan anti-pemerintah. Rusia wis nolak sistem kontrol meh-total sing diciptakake dening Beijing. Nanging, Rusia "nutup situs web utawa ngukum komentator online sing ngliwati sawetara garis abang." Loro-lorone cara Cina lan Rusia wis nyebabake gangguan oposisi, sing ngupaya dadi luwih aktif lan nyawiji liwat jaringan.

При подавлении демократических институтов появляется целый ряд проблем, считает эксперт. Отвергая экономическое разнообразие, Россия обеспечила себе невозможность выйти на первый уровень развития. «Навязчивая интернет-цензура Китая» оттолкнула от страны молодое поколение соседних азиатских обществ, не говоря уже о молодёжи самого Китая. Авторитарные державы, однако, «готовы терпеть» такие издержки, ведь оппозиционные идеи и плюрализм ставят под угрозу существование лидеров-автократов.

Итак, автор сделал любопытный sejarah kesimpulan: otokrat sing suppresses kabebasan-kabebasan masyarakat sipil lan nganiaya Internet free risiko stalling pembangunan negara lan dooming ekonomi motherland kanggo lagging konco. Ora ana kabebasan ndadékaké stagnasi, nanging sing terakhir perlu kanggo para pemimpin otokratis kanggo njaga kekuwatan.

Dideleng lan dikomentari dening Oleg Chuvakin
- khusus kanggo topwar.ru
65 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. SS68SS
    SS68SS 27 Juni 2017 07:25
    + 12
    Вместо этого в России «закрывают сайты или наказывают онлайн-комментаторов, которые пересекают некоторые красные линии».

    "Sawetara garis abang", nanging ora ana apa-apa sing asring diarani garis-garis iki kanggo ngganti kekuwatan sing ganas, kanggo nuwuhake rasa sengit etnis lan agama, kanggo sabotase, lsp. lsp ..... Liberoid pancen edan. Iku misale jek kula wis ana luwih saka cukup revolusi kanggo Rusia ing sajarah. Stabilitas lan kemajuan - iku kepala kabeh.
    1. VadimSt
      VadimSt 27 Juni 2017 07:37
      + 13
      Да уж! Когда в России политических непримиримых рассаживают по автобусам и видны их довольные, улыбающиеся рожи - отработали бабло, это нарушение демократии и тирания! А когда на Западе дубинками, газом и собаками принуждают к консенсусу, - это законность и рука Кремля.
      1. Orionvit
        Orionvit 27 Juni 2017 09:12
        +4
        Kutipan saka VadimSt.
        irreconcilables politik lungguh ing bis lan wareg, pasuryan esem katon

        Kanggo mbandhingake. Rezim "totalitarian getih" lan papan lair saka demokrasi.
      2. Kapten Pushkin
        Kapten Pushkin 27 Juni 2017 09:38
        +3
        Penerapan hukum anyar babagan "agen manca" ing Hongaria katon minangka "pangeling sing ngganggu" yen otokrasi ing donya nyuda aktivitas masyarakat sipil. Tujuan saka hukum Viktor Orban yaiku netralake LSM lan think tank minangka sumber pamikiran independen kanggo pembaharuan demokratis. Kasunyatan yen negara Uni Eropa wis ngetrapake hukum sing dimodelake babagan undang-undang Rusia, Paddington ora setuju.

        Loro-lorone Hongaria lan Rusia kudu ngetrapake undang-undang sing dimodelake babagan undang-undang AS - dheweke ora nglaporake yen nampa dhuwit saka organisasi manca - sampeyan bakal nampa 2 taun penjara, lan uga bakal ngelingake mbayar pajak lan denda.
        Kajaba iku, kabeh "subsidi" Departemen Luar Negeri iki kudu pajak. Lan njupuk loro bagean, lan siji sing individu mbayar income + siji sing juragan mbayar kanggo pembayaran kanggo individu.
    2. maksimal947
      maksimal947 27 Juni 2017 07:38
      0
      Pedunung Rusia pengin karya negara iki luwih katon lan efektif.
    3. vovanpain
      vovanpain 27 Juni 2017 07:56
      +8
      autocracies donya nggunakake "resep" Russian kanggo nolak owah-owahan demokratis

      Stripes, kanthi owah-owahan "telek", sampeyan malah entuk "telek" sedulur
      1. cniza
        cniza 27 Juni 2017 08:15
        +5
        Sugeng rawuh Vladimir! hi , этот "лев" демократ ровно на столько , на сколько ему платят , а платит Газпром.
        1. vovanpain
          vovanpain 27 Juni 2017 08:19
          +5
          Kutipan saka cniza
          Sugeng rawuh Vladimir! hi , этот "лев" демократ ровно на столько , на сколько ему платят , а платит Газпром.

          Sugeng sonten. Victor! hi Sampeyan mesthi ngeweruhi bab singa, mung awak iki katon kaya singa karo mane, lan asu ajag digunakake kanggo handouts. ombenan hi
        2. pamburu mumbul
          pamburu mumbul 27 Juni 2017 08:29
          +4
          Vitya, hello! hi
          Kutipan saka cniza
          iki "singa" demokrat

          Nanging, iku kucing lusuh sing kurang tanggung jawab sosial.
          1. cniza
            cniza 27 Juni 2017 08:32
            +5
            Lan dheweke mikir yen dheweke iku singa ngguyu lan bangga! lol
            1. pamburu mumbul
              pamburu mumbul 27 Juni 2017 08:34
              +4
              Ну ты сам знаешь кто думкой богатеет . nglirik lol
              1. cniza
                cniza 27 Juni 2017 08:36
                +4
                Nanging iki masalah dheweke, nanging dheweke rumangsa "coklat".
                1. pamburu mumbul
                  pamburu mumbul 27 Juni 2017 08:40
                  +2
                  Ya - masalah saka ireng sheriff .... (luwih ing teks).
                  1. cniza
                    cniza 27 Juni 2017 08:49
                    +2
                    Kutipan saka bouncyhunter
                    Ya - masalah saka ireng sheriff .... (luwih ing teks).


                    Kowe sing ati-ati lol , а то его фан - клуб... они такие "злые". ngguyu
                    1. pamburu mumbul
                      pamburu mumbul 27 Juni 2017 08:55
                      +2
                      Wah-wah, bayus! lol
                      1. cniza
                        cniza 27 Juni 2017 09:00
                        +4
                        Один тоже так говорит ngguyu

                    2. pamburu mumbul
                      pamburu mumbul 27 Juni 2017 09:03
                      +3
                      Kutipan saka cniza
                      Один тоже так говорит

                      Ora, aku isih adoh saka Pedalik. lol
                      1. cniza
                        cniza 27 Juni 2017 09:19
                        +2
                        Pasha, dudu maksudku. belay , sampeyan lan aku manggon ing papan sing beda, "singa kuwi" ora bakal teka. lol
                    3. pamburu mumbul
                      pamburu mumbul 27 Juni 2017 09:22
                      +2
                      Kutipan saka cniza
                      kowe lan aku manggon ing papan sing beda, "singa kuwi" ora bakal teka.

                      А , так ты вот о чём ! Таким в нашу реальность портал закрыт и надёжно охраняется
                      1. cniza
                        cniza 27 Juni 2017 09:29
                        +2
                        Паша , им туда :

    4. Truthmaker
      Truthmaker 27 Juni 2017 08:04
      +3
      Apa "demokrasi" ing istilah Amerika? Iki minangka negara negara, sing cocog karo Anglo-Saxon, Pinds ... Wasps. Iki minangka negara ing ngendi pamrentahan, kekuwatane wis rusak, contone yaiku Ukraina utawa Rusia ing awal 90-an ing Yeltsin, ing ngendi bandha nasional dicolong, kasugihan nasional, ing ngendi bagean utama warga, paling apik. yen 99,999% manggon ing slums lan mangan kethokan saka meja 0,0001 bagéan saka masyarakat.
      Apa kita butuh? Mesthi ora. Kita butuh masyarakat, negara ing ngendi panguwasa lan rakyat digabungake kanthi siji gagasan babagan kebangkitan lan pangembangan Rusia minangka negara gedhe. We need masyarakat, negara kang hukum kaadilan diamati, kang prinsip diamati: saka saben wong miturut kabisan, kanggo saben wong miturut karya, kang wong direksa saka arbitrariness saka kuwasa, saka korupsi. , kang pensioners mimpin eksistensi prayoga, kang anak saka sembarang warga Rusia pindhah menyang bunderan, rawuh bagean olahraga kanggo free lan preduli saka kualifikasi property, ngendi pendidikan lan medical care rampung free, lan ngendi saben warga Rusia bisa Count ing bantuan lan pangayoman saka negara ing kahanan urip kritis ... Iki lan ora mung iki demokrasi. Kabeh liya minangka kolonialisme ing bungkus demokrasi anyar.
      "Wong-Negara-Negara" - iki slogan saben patriot Rusia. Wong sing kuwat sing digabung karo nilai moral nggawe negara sing kuwat lan kuat. Negara sing kuwat lan wong sing kuwat lan bersatu nggawe Tanah Air sing makmur nganti pirang-pirang abad.
  2. HEATHER
    HEATHER 27 Juni 2017 07:27
    +4
    "resep" Rusia dikarepakeMalah sing sejarah.
    1. Truthmaker
      Truthmaker 27 Juni 2017 08:07
      +1
      Автор перепутал: вместо звезд на крыльях должен быть звездно-полосатый флаг США и тюремная решетка. Тогда все будет соответствовать действительности, правде и справедливости.

      "Wong-Negara-Negara" - iki slogan saben patriot Rusia. Wong sing kuwat sing digabung karo nilai moral nggawe negara sing kuwat lan kuat. Negara sing kuwat lan wong sing kuwat lan bersatu nggawe Tanah Air sing makmur nganti pirang-pirang abad.
    2. Svarog51
      Svarog51 27 Juni 2017 08:09
      +8
      Та-акс! "Стук указкой по парте" -Опять сбежал? am
      1. HEATHER
        HEATHER 27 Juni 2017 08:13
        +5
        Лечу.Уже на месте. recourse
      2. cniza
        cniza 27 Juni 2017 08:16
        +3
        Sugeng enjing Sergey! hi , kabeh iki digatekake kanthi bener ing rega ... lol
        1. Svarog51
          Svarog51 27 Juni 2017 08:32
          +7
          Hello Victor! hi Sampeyan ndeleng apa wong kesed sampeyan kudu bisa karo. Aku nyoba ngajari carane ngunggah video, nanging dheweke terus-terusan mlayu saka pelajaran. ngguyu
          1. cniza
            cniza 27 Juni 2017 08:38
            +2
            Ora ana apa-apa, "pengulangan minangka ibu saka sinau."
  3. Banisher saka Liberoids
    Banisher saka Liberoids 27 Juni 2017 07:33
    +5
    Iku mung kita duwe konsep temen beda saka tembung "demokrasi" karo Kulon!
    1. Tolstoevsky
      Tolstoevsky 27 Juni 2017 07:39
      +4
      kanggo kita iku kuwasane wong, nanging kanggo wong iku kuwasane wong siji kanggo kabeh
    2. Bathhouse
      Bathhouse 27 Juni 2017 07:45
      0
      Aku setuju banget karo iki :))))
  4. Altona
    Altona 27 Juni 2017 07:37
    +4
    Coba ngomong metu ing forum Amérika, sampeyan bakal tiba ing kuwi "demokrasi" ana. Dheweke bakal langsung nelpon sampeyan troll Kremlin sing dibayar, dheweke bakal ngumumake sampeyan "perang salib", dheweke bakal nelpon sampeyan komunis russian utawa mung commi ... Romanov bakal dikirim ana, waved saber kanggo tsar-imam, kanggo kedaulatan Rusia. Ing situs web CNN, umpamane. ngguyu lol
    1. Alex Kaadilan
      Alex Kaadilan 27 Juni 2017 18:15
      0
      На английских сайтах значительное большинство критикуют Америку и ЕС и ничего.
  5. Tolstoevsky
    Tolstoevsky 27 Juni 2017 07:38
    +1
    demokrasi kudu ditulis ing kuotasi
  6. JURUSAN
    JURUSAN 27 Juni 2017 07:38
    +8
    Kene, ing sekolah kita, "demokrasi" dikembangke, bengok-bengok ing bocah (ing kasus) Kabeh nglanggar hak anak .. Lan dunce iki giggles menyang ajiné, nonton guru nggawe alesan, etc ... Ing kono LSM tuwuh lan kabeh jinis akeh lan liya-liyane!
  7. iLiitisitch
    iLiitisitch 27 Juni 2017 07:40
    0
    Kanggo doyo Arch Paddington ing pasuryan kanggo omong kosong. Dheweke ora seneng Orban, sampeyan ngerti. Aja mulang wong liya urip, wong sing mangan mayit. Ing peti mati, Rusia lan China (lan luwih akeh negara) wis ndeleng peradaban kasebut. Puter luwih.
  8. penembake gunung
    penembake gunung 27 Juni 2017 07:41
    +3
    Ayo "beacon of democracy" (Matrasia, yen ana sing ora ngerti) mandheg nglarang media alternatif. Ngidini LSM beroperasi ing wilayahe. Ya, ora, iki ora kanggo "master putih".
    1. iLiitisitch
      iLiitisitch 27 Juni 2017 07:55
      0
      Quote: penembak gunung
      Ayo "beacon of democracy" (Matrasia, yen ana sing ora ngerti) mandheg nglarang media alternatif. Ngidini LSM beroperasi ing wilayahe. Ya, ora, iki ora kanggo "master putih".


      monster Nuland karo cookie lan sandwich karo demokrasi kanggo teh.
  9. penembake gunung
    penembake gunung 27 Juni 2017 07:42
    0
    Ayo "beacon of democracy" (Matrasia, yen ana sing ora ngerti) mandheg nglarang media alternatif. Ngidini LSM beroperasi ing wilayahe. Ya, ora, iki ora kanggo "master putih".
  10. APASUS
    APASUS 27 Juni 2017 07:45
    +6
    Demokrasi nalika ana meh setengah atus kamera saben dina saka Angkatan Udara kanggo siji homo lan savoring rincian kanggo bolongan ........... kok Putin rot wong, sampeyan dhewe nuduhake carane sengsara sampeyan. Iku cara, standar Western sing rush ing wong, amarga ora siji .............. interceded kanggo anak saka Donbass!
  11. uporov65
    uporov65 27 Juni 2017 07:51
    0
    "Demokrasi" iku tembung silihan sing ora oyod ora ing desa, ora ing kutha. Ing urip, sampeyan kudu nyebut dhewe, lan nindakake kabeh miturut kita.
  12. Altona
    Altona 27 Juni 2017 07:59
    +2
    Quote: DEPARTEMEN
    Вот в школах наших "демократию" развели , крикнул на ребенка (по делу) Все нарушение права дитятки

    ---------------------------
    Ora ana demokrasi sing mung hak lan ora ana kewajiban, kaya ora ana "hak asasi manungsa" sing abstrak. Pancen bener yen bocah-bocah nyinggung, umpamane, ora ana sing ngomong babagan iki. Guru ora kudu kerja ing kahanan sing ekstrim. Pelanggaran hak-hak pengangguran ing negara kita kedadeyan ing endi wae, amarga "pemerintah duwe hak ora nyewa." Dadi kanthi demokrasi, prinsip timbal balik kudu digatekake, lan ora bias siji arah. Ing pamrentahan Soviet, wong bisa sambat menyang panitia partai, lan keadilan bisa dipulihake ing kana, nanging ing demokrasi borjuis sampeyan ora bakal nemokake tujuan.
  13. 3vs
    3vs 27 Juni 2017 08:05
    0
    Ayo dheweke katon ing pangilon dhisik!
  14. rotmistr60
    rotmistr60 27 Juni 2017 08:06
    0
    Paling otokrat ing donya iki ngenali "agen manca" lan ngencengi kontrol liwat Internet.

    Yen sampeyan ora nindakake iki, sampeyan "demokrat sejati" bakal ilang aroma sampeyan, lan ora adoh saka revolusi warna sabanjure. Dheweke bakal ngethok buntute dhewe lan jagad bakal urip luwih tenang.
    1. Farid05
      Farid05 27 Juni 2017 08:17
      0
      tombol kene
      Kutipan: rotmistr60
      Iki minangka jagad otokrat mbukak

      неужели кто то верит что автократия лучше демократии? или вообще, что есть лучше демократии, кто нибудь знает? Я нет.
      1. Orionvit
        Orionvit 27 Juni 2017 09:24
        +1
        Как говаривал, по моему Платон,: "Демократия, это худшее социальное устройство, сразу после тирании". Истинно народная демократия была у Русских, в виде всенародного Вече, когда приглашали (нанимали) князя на княжение, с условием его смещения (иногда радикально), если он не выполнял свои функции (в основном военные). Остальные же вопросы, решались сообща. Власть "большинства", в условиях капитализма, это ничем не прикрытый обман. Если лидер, ориентирован на работу во имя величия своей страны и народа, то безусловно, это наилучший вариант. Самый яркий пример, это И.В.Сталин.
        1. Farid05
          Farid05 27 Juni 2017 09:47
          0
          Nanging kabeh pembangunan sing ana saiki digawe sabenere dening negara demokratis, liyane muter peran nyekel munggah. Veche, mesthi, apik, nanging kita ora manggon ing abad tengahan, kita kudu nerusake, amarga mbayangno veche saiki ... Tirani minangka tataran alam ing évolusi, lan demokrasi minangka tingkat sabanjuré kanggo kang daya. kudu tuwuh, nanging mung sawise tuwuh wong, yen ora ana anarki. Mung wae Eropa wis ngliwati tahap iki, nanging kita lagi wae wiwit, amarga istirahat 70 taun.
          1. Orionvit
            Orionvit 27 Juni 2017 10:06
            0
            Kutipan saka Farid05
            Просто Европа через этот этап прошла, а у нас только начался, из за перерыва в 70 лет.

            Lan apa sing ana saiki, apik ing Eropa? Kabeh iku kuwalik, kabeh hak istimewa lan hak milih, mung kanggo ped.d.e.r..tov. Apa iki jenis demokrasi sing dikarepake? Aja duwe liyane. Lan babagan masalah ketinggalan 70 taun, sampeyan salah, iki minangka periode pangembangan paling dhuwur ing Rusia. Ora bisa, mung kita cepet-cepet mbangun masyarakat normal, kira-kira 200 taun.
            1. Farid05
              Farid05 27 Juni 2017 14:13
              0
              Kutipan saka Orionvit
              Lan apa sing ana saiki, apik ing Eropa? Kabeh iku kuwalik, kabeh hak istimewa lan hak milih, mung kanggo ped.d.e.r..tov. Apa iki jenis demokrasi sing dikarepake? Aja duwe liyane.

              padha medeni kita karo pedras, nanging sakperangan alesan wong-wong sing wedi ngirim anak-anake menyang pedras iki kanggo sinau lan manggon, tuku real estate lan bisnis ana, lan padha nambani kita bab patriotisme ...
              Kutipan saka Orionvit
              А по вопросу отставания на 70 лет, вы не правы, это был период наивысшего развития России. Не вышло, просто наши поторопились со строительством нормального общества, лет эдак на 200.

              даже у основоположника Маркса был не решенный вопрос - как стимулировать работать человека лучше, но это все в теории. На практике мы построили гос-во с обычной тиранией, которая перешла в геронтофилию и опять то же самое - у нас был дефицит, а у них (руководства) было все, причем заморское... почему? потому что развивалась гражданка в разы хуже чем у буржуев. Почему? Потому что невозможно развитие без свободной конкуренции на свободном рынке. Действительно ли все так свободно у них? Конечно нет, и коррупция есть, и регуляторы жесткие, но там если что - летят должности, заводятся уголовные дела, и всему виной - постоянная смена власти и руководства всех их главных институтов - вот рецепт, о котором я постоянно говорю на этом сайте.
            2. Farid05
              Farid05 27 Juni 2017 14:15
              0
              мне кажется что я скоро попаду в бан на этом сайте, ибо получил 5 предупреждений за абсолютно безобидные комменты... на мои вопросы о причинах модераторы упорно молчат...
              1. Orionvit
                Orionvit 27 Juni 2017 19:39
                0
                Sampeyan duwe masalah siji, sampeyan lara banget karo demokrasi Barat sing padha. Sampeyan mundhakaken pitakonan bab kangelan (sing ana ing meh wae negara), lan, malih, sampeyan mbaleni wordlessly kabeh omong kosong sing kita panganan ing pungkasan 80s lan awal 90s, nalika daya gedhe wis numpes.
                Маркса был не решенный вопрос - как стимулировать работать человека лучше, но это все в теории. На практике мы построили гос-во с обычной тиранией, которая перешла в геронтофилию и опять то же самое - у нас был дефицит, а у них (руководства) было все, причем заморское... почему? потому что развивалась гражданка в разы хуже чем у буржуев. Почему? Потому что невозможно развитие без свободной конкуренции на свободном рынке. Действительно ли все так свободно у них? Конечно нет, и коррупция есть, и регуляторы жесткие, но там если что - летят должности, заводятся уголовные дела, и всему виной - постоянная смена власти и руководства всех их главных институтов
                Nalika aku ngerti, sampeyan ora ana, nanging kita mangan omong kosong iki, matur nuwun. Yen sampeyan pancene mikir nalika sampeyan nulis, aku kanthi tulus melas sampeyan, sampeyan wis dicuci otak dening "demokrasi" ing tingkat paling banal.
                1. Farid05
                  Farid05 28 Juni 2017 08:10
                  0
                  Спасибо конечно, но в жалости не нуждаюсь. И кстати, я конечно молодой, но и советское время тоже помню немного, в том числе и хорошее. Я бы хотел сказать что и мне вас жаль, но не люблю врать, ибо считаю что в 90% случаев во всех своих бедах виноват сам человек. Если на этом все, то с уважением, несмотря на то что вы меня обвинили в недалекости.
                  PS
                  Трудности есть у всех, но не все их решают.
                  1. Orionvit
                    Orionvit 28 Juni 2017 17:45
                    0
                    Kutipan saka Farid05
                    в 90% случаев во всех своих бедах виноват сам человек.

                    Верно Но если человек сам осознаёт, что он не прав, то это уже половина успеха. Увы таких людей очень мало, в основе своей, все абсолютно уверенны в своей "правоте". Удачи вам, я надеюсь, что всё самое хорошее у вас впереди. В том числе и понимание.
        2. telobezumnoe
          telobezumnoe 28 Juni 2017 11:26
          0
          lan wong-wong ora kompeten kanggo ngatur, iki padha karo akademisi saka Akademi Ilmu Rusia sing dipilih kanthi voting populer .. demokrasi minangka ilusi. sakperangan alesan, tembung demokrasi ngelingake aku crita babagan dihidrogen monoksida
  15. vladimirvn
    vladimirvn 27 Juni 2017 08:24
    +1
    Kesimpulan sing apik tenan. Wong-wong sing ora bebarengan karo kita padha nglawan kita.
  16. Slon_on
    Slon_on 27 Juni 2017 08:52
    +3
    Демократия зародилась в древней Греции - в Афинах. Причем демократические права и свободы на рабов не распространялись. То есть изначально демократия была не для всех. Именно поэтому так люба она англосаксам,считающим, что они главные на планете Земля (ведь под шумок так хорошо грабить!).
  17. K-50
    K-50 27 Juni 2017 08:52
    +2
    autocracies donya nyuda kegiatan masyarakat sipil.

    Если эта активность направлена на разрушение государства в угоду полосстой дерьмократии, то и х рен с такой активностью. Почему не учитывается мнения большинства, которому такие "активные" не нужны ни в каком виде? belay wong bodho
  18. Elk sing sopan
    Elk sing sopan 27 Juni 2017 09:02
    0
    "resep" Rusia dikarepake

    Mesthi wae! Lan dheweke bakal nggunakake. Resep demokrasi sing paling misuwur yaiku S-300 (kanthi aplikasi).
  19. vladimirvn
    vladimirvn 27 Juni 2017 09:05
    +2
    Берем на вооружение американские рецепты.Представим себе Матвиенко раздающую блины на Брайтон-бич.
  20. Altona
    Altona 27 Juni 2017 09:38
    +5
    Kutipan saka: Slon_on
    Demokrasi asalé saka Yunani kuna - ing Athena.

  21. Panganggo anyar
    Panganggo anyar 27 Juni 2017 11:46
    +1
    Lan apa salah karo demokrasi, ing moderat, mesthi. Manungsa iku makhluk kang bebas.
  22. Altona
    Altona 27 Juni 2017 11:50
    0
    Quote: Panganggo anyar
    Lan apa salah karo demokrasi, ing moderat, mesthi. Manungsa iku makhluk kang bebas.

    ------------------------
    Ora ana sing salah karo demokrasi, mesthi. Mung gumantung apa tegese tembung iki diisi lan apa jenis wong sing dipilih. Sawise kabeh, kanthi cara "demokratis", sampeyan bisa mbukak kanggo wilayah sing ora dikenal, ngunggahake rating karo wong PR. Lan wong ora ngerti dheweke, apa dheweke bakal nglindhungi kepentingane? Utawa dheweke mung tuku kursi wakil? Mekaten gunane.
  23. vel77
    vel77 27 Juni 2017 16:38
    0
    Apa kekacoan ing sirah pakar iki.
  24. Altona
    Altona 27 Juni 2017 18:24
    0
    Kutipan saka Farid05
    Просто Европа через этот этап прошла, а у нас только начался, из за перерыва в 70 лет.

    ---------------------
    Iki minangka istirahat ing otak sampeyan sajrone taun 70. Kita duwe bentuk demokrasi langsung.
  25. nivasander
    nivasander 28 Juni 2017 08:14
    0
    kesimpulan siji ana trolls apik lan ala