Review militèr

TAJ MAHAL : pralambang nasib, pralambang katresnan

49
Calathua: "Satemene Pangeranku wis nuntun aku marang dalan kang lurus, marang agama kang bener, imane Ibrahim, tauhid kang sejati. Sawise kabeh, dheweke ora kalebu wong musyrik. Calathua: “Satemene shalatku lan ibadatku, uripku lan matiku iku pasrahke marang Allah, Pangeraning alam. Dheweke ora duwe kanca. Mekaten ingkang dipun dhawuhaken dhateng kula, lan kula punika tiyang Islam ingkang wiwitan”. (Quran 6:161-163).



Materi iki minangka urutan kaping 600, ing situs web VO. Iku bakal katon sing mung saiki ana 500 wong, lan saiki ana atusan liyane ... Aku wanted kanggo menehi soko menarik lan mboten umum. Long mikir apa bisa? Banjur ternyata sawise artikel babagan benteng Chattorgarh lan Kumbhalgarh, aku dijaluk nerusake "tema India", lan mung ora bisa terus tanpa ngomong babagan Taj Mahal. Kayane ngunjungi Moskow lan ora nggatekake Kremlin ing kana. Lan kabeh bakal apik yen foto kanggo artikel kasebut "ditarik" saka Internet, sanajan ing versi "domain publik". Nanging ing kene foto kasebut asli. Digawe ing India dening wong sing ora mung ana minangka turis, nanging urip lan karya. Lan ing kene tema liyane kanthi otomatis muncul ... tema ... Nasib. Lan kedadeyan kira-kira setahun kepungkur aku nerbitake materi ing VO babagan lift sosial, luwih-luwih, kanthi gaya "crita urip", yaiku, urip. crita. Tanpa petungan ilmiah, dheweke mung njupuk sejarah kulawargane ing wiwitan abad kaping XNUMX lan XNUMX lan nggambarake. Nanging ... salah sawijining pembaca VO, Dmitry, banget ngeluh yen topik "elevator" ora entuk kelanjutan - "nanging sampeyan janji." Lan supaya "lintang didadekake siji supaya" sing dina iki bisa kanggo nyambung kabeh telung topik iki ing siji materi.



Biasane ngomong babagan Taj Mahal yaiku "Mutiara India".

Lan kedaden sing ana cah wadon jenenge Sveta ing Penza. Saka kulawarga biasa, ing ngendi ibuku dadi kepala. kantin, nggih, bapak ugi nindakaken ingkang kados makaten, lulus saking universitas kita kanthi gelar ilmu komputer, nanging ... amarga dheweke ora duwe tampilan model, uga ora duwe "nomer enem" ing panggonan tartamtu, banjur ... dheweke lunga "mung kerja." Lan ora ing beluk dheweke, nanging ing agensi marriage, kanggo milih pasangan kanggo marriage ing Internet, wiwit pisanan dheweke uga apik karo Inggris. Iki minangka nasib umume akeh bocah-bocah wadon Rusia biasa ing taun 90-an.


Sekelompok mahasiswa wadon saka macem-macem negara sing padha preian kanggo lelungan ing India. Svetlana kita ana ing sisih tengen. Bener, sampeyan ora bisa ngomong yen sampeyan wong Rusia, ta? Contone, tanpa ngerti iki, aku bisa ngomong yen dheweke asale saka Kashmir. Ana liwat siji!

Banjur, kanggo ngilangi rutinitas iki, dheweke mlebu ing ... gamelan tari India, ing ngendi dheweke wis ketemu karo putriku, uga Svetlana, sing nari ing kana lan kerja minangka manajer PR, yaiku, dheweke entuk dhuwit. dheweke saka sponsor kanggo iklan. Dheweke wiwit nari lan ... kabeh dadi apik kanggo dheweke! Kajaba iku, dadi luwih ... Svetlana mutusake kanggo pindhah menyang Moskow menyang Kedutaan Besar India, ​​ing ngendi dheweke ngerti, ana sekolah tari India, sawise lulus saka ngendi dheweke ngrancang kanggo nampa sertifikat menehi hak kanggo mulang, mbukak studio dhewe lan bisa kanggo dhéwé, lan ora "paman". Dheweke nonton dheweke nguwasani seni tari India kanggo sawetara wektu, banjur njupuk dheweke lan ditawani kanggo pindhah menyang India menyang salah siji universitas India paling gedhe kanggo sinau marketing internasional. "Ajar iku nganggo basa Inggris, dadi ora masalah kanggo sampeyan." "Ya, nanging aku ora duwe ..." dheweke miwiti, nanging dheweke dikandhani: "Lan kita bakal menehi dana kanggo kabeh limang taun sinau. Sampeyan kudu ngupayakake lan… sinau basa Hindi.


Saiki ayo dolan menyang mausoleum Taj Mahal. Nanging pisanan sampeyan kudu ngadeg ing baris lan cukup. Pancen, pujangga ngandika banget bener: "Cara rakyat ora bakal overgrow kanggo iku!"

Mangkono Svetlana kita rampung ing India, ing ngendi dheweke rampung ing asrama ing kamar karo telung bocah wadon manca liyane saka jinis sing padha: siji saka Kazakhstan, liyane saka Turkmenistan, lan katelu teka saka Madagaskar. Alamiah, padha takon apa gunane recruiting wong, wong manca, nalika ana akeh wong enom bakat ing India, lan ana kompetisi meh 1000 (!) Wong sak panggonan. "Nanging dheweke ora ngerti urip ing luar negeri," wangsulane kanthi langsung lan jujur. "Ing wong kulit putih biasane ndeleng Sahib, lan bakal pirang-pirang taun sadurunge, sanajan wis entuk pendhidhikan, bisa kerja bareng karo wong manca kanthi posisi sing padha. Lan sampeyan gampang cocog karo budaya kita, sampeyan ngerti kanthi apik, lan luwih gampang kanggo kita mulang sampeyan supaya sampeyan bisa langsung kerja kanggo kabecikan India tinimbang ngunggahake wong-wong kita menyang level sampeyan.


Kanggo tekan Taj Mahal, sampeyan kudu ngliwati gapura sing gedhe, sing, miturut tradisi Muslim, misahake alam perasaan lan alam roh. Pengunjung sing mlebu ing taman saka ngisor kanopi gapura disambut kanthi tontonan sing padha karo sing pisanan katon ing mripat Shah Jahan luwih saka telung abad kepungkur. Lumahing blumbang sing tenang nggambarake simetri sampurna saka mausoleum marmer.

Iki carane Takdir nggawa bocah wadon iki menyang India. Kaping pisanan dheweke manggon ing asrama, lan ing taun senior dheweke nyewa kamar. Miturut cara, dheweke dibayar beasiswa kanthi jumlah $ 100 saben wulan. Kanggo mbandhingake: ing India, guru gimnasium nampa $ 90 saben wulan lan nggunakake dhuwit iki kanggo ndhukung kulawarga lima! Mulane, nalika preian, bebarengan karo kanca sak kamar, dheweke lelungan meh kabeh India. Aku dibukak Rajasthan, lan kuil Khajuraho, lan, mesthi, aku weruh Taj Mahal misuwur.


Ing ngisor gapura peteng lan adhem. Lan Taj Mahal isih katon ing kadohan.

Inggih, dheweke entuk diploma lan ... kudu tetep kerja ing India. Dheweke dikirim menyang negara Gujarat. Kanggo mbangun stasiun surya paling gedhe ing India ing tengah ara-ara samun minangka manajer PR proyek iki kanthi anggaran ... siji milyar dolar! Dheweke uga diwenehi gaji sing cocog, lan ora miturut standar India, nanging miturut standar Eropa lan Amerika, mula luwih becik ora nyebutake ukurane. Dheweke nyewa omah loro-crita karo abdi, cook lan Land Rover, lan ing kalodhangan dheweke wiwit drive iku watara India. Lan ing kabeh iki, ora ana kronisme tradisional, utawa hubungan kulawarga, utawa dhuwit gedhe - mung siji "mesem Nasib"!


Gang sing tumuju ing stillobate, ing ngendi bangunan mausoleum didegake, dawa banget lan ing sadawane ana wadhuk sing padha, ing kono mausoleum lan menara-menara kasebut katon kaya ing pangilon sihir sing gedhe. Ana akeh wong ing kene. Dheweke teka saka negara liya, lan saka pojok paling adoh ing India.

Ya, iki minangka lift sosial, ngangkat bocah wadon biasa saka provinsi Rusia menyang manajer proyek internasional kanthi nilai kolosal lan wigati banget. Lan kabeh diwiwiti kanthi semangat kanggo tarian India lan kawruh sing apik babagan basa Inggris miturut standar Rusia. Dadi "Lady Luck", yen dheweke pancene pengin nindakake wong sing apik, dheweke bakal nemokake sampeyan ing ngendi wae, sanajan ing kantor agensi nikah. Sampeyan mung perlu yen wong siap mlumpat ing "filly kuwat" iki lan tetep ing punggung ... Banjur, luwih, dheweke bakal nggawa sampeyan menyang ngendi sampeyan kudu pindhah!


Kita wis nyedhak, lan saiki ukiran apik sing nghias stillobate lan tembok mausoleum katon jelas kanggo kita.

Inggih, banjur kita bakal pirembagan bab nasib sing ditandhani wong liya karo segel sawijining. Ingkang gesang ing jaman rumiyin, putranipun Sultan, panguwasa ingkang kuwasa, ingkang paring Taj Mahal dhateng jagad kanthi kasektene.


Menara dibangun ing kabeh papat sudhut stillobate. Lan dheweke ora lurus, nanging rada condong ing arah sing beda. Dadi yen ana lindhu ing kene, dheweke bakal ambruk metu, nanging ora mlebu. Ing sisih kiwa lan tengen mausoleum ana bangunan masjid sing dibangun saka watu pasir abang.

Iku menarik yen wong sing ndeleng Taj Mahal paling disabetake ora dadi luwih dening kaendahan (saka kadohan ora painfully katon!), Nanging dening proportionality, proportionality lan harmoni sing ana ing. Lan babagan simetri lan refinement saka wangun, iku cukup bisa ngomong sing padha kaya mutiara paling sampurna digawe dening alam. Lan iki ora mung dina mausoleum paling misuwur ing donya, nanging uga salah siji saka bangunan paling ayu ing bumi. Dumunung ing pinggir kidul Kali Jamna cedhak kutha Agra, lan siluet kasebut misuwur ing saindenging jagad, lan kanggo akeh wong, iki wis dadi simbol ora resmi India. Nanging, Taj Mahal owes misuwur ora dadi luwih kanggo arsitektur ayu, kang nggabungke kesederhanaan megah karo keanggunan perhiasan larang regane, nanging uga thanks kanggo legenda romantis sing ana hubungane karo. Sawise kabeh, mausoleum iki dibangun ing abad kaping XNUMX dening panguwasa Kakaisaran Mughal, Shah Jahan, ing memori saka garwane kinasih, kang pati plunged wong menyang sungkowo inconsolable.


Kene siji sing cedhak ...

Miturut tradhisi ing India (utawa paling ora ana wong sing dikandhani yen ana tradhisi kasebut), nalika kekasih teka ing kene, ana wong wadon sing takon marang kancane: "Apa sampeyan tresna banget marang aku, nganti yen aku mati, sampeyan bakal ngadegake tugu kaya ngono. kula?”


Ukiran marmer ing stillobate.

Shah Jahan, jejuluk "Gusti Donya" (1592-1666), mrentah Kakaisaran Mughal suwene telung puluh taun, wiwit taun 1628 nganti 1658. Panjenenganipun ngreksa seni, nyengkuyung konstruksi, saéngga nalika pamaréntahanipun kekaisaran tekan puncak kejayaan politik lan budaya. Nalika Shah Jahan umur 15 taun, dheweke ketemu Arjumand Wana Begum, putri 14 taun saka kepala menteri bapake. Lan ora mung ketemu, nanging uga tresna karo dheweke tanpa memori.

TAJ MAHAL : pralambang nasib, pralambang katresnan

Punika potretipun.


Ukiran marmer lan inlay karo watu warna-warni dekorasi tembok kuburan.

Dheweke minangka bocah wadon sing ayu lan pinter banget asale - lan kanggo pangeran dheweke bisa dadi garwane. Nanging Shah Jahan enom nunggu nikah karo putri Persia kanggo alasan politik. Nanging untunge wong loro kuwi, hukume Islam ngidini wong lanang ora duwe bojo siji, nanging papat. Lan kaya ngono, ing taun 1612, Shah Jahan pungkasane bisa omah-omah karo kekasihe. Kajaba iku, Shah Jahan lan putri kudu ngenteni limang taun wutuh, amarga kombinasi sarujuk saka lintang dibutuhake. Apa sampeyan kelingan kepiye ing Khobja Nasreddin? "Lintang Sad-ad-Zabikh nglawan planet Merkurius ... mulane ... ora mungkin!" Mangkono uga ing kasus iki. Dadi dheweke nikah nalika umur 19 taun. Umur kanggo omah-omah kanggo India ing wektu iku, siji bisa ngomong, mung nemen. Lan kabeh wektu iki padha pancen ora mestine kanggo ndeleng saben liyane. Tes liyane padha lulus! Banjur, sawise pesta, Arjumand nampa jeneng anyar - Mumtaz Mahal ("sing dipilih saka kraton"), lan Taj Mahal minangka salah sawijining varian saka jeneng iki.


Apik banget, ta?!


Lan inlays kasebut uga ...

Shah Jahan urip karo garwane sing ditresnani suwene 19 taun, nganti 1631, nalika dheweke tilar donya ing kamp militer nalika nglairake ... anak kaping patbelas! Susahipun gusti punika tanpa wates kados katresnanipun. Wonten ing kamaripun wolung dinten dipun kurung, nangisi garwanipun, lajeng nilaripun, dados abu-abu lan mbungkuk, supados para abdi dalem boten ngertos. Ing kabeh barang darbeke, dheweke ngumumake sungkawa, musik sing dilarang, nganggo sandhangan sing cerah, perhiasan, lan uga nggunakake dupa lan kosmetik. Sawisé iku, Shah Jahan sumpah kanggo mbangun kuburan sing ditresnani, sing durung katon cahya.


Pager kasebut, ing njero ana nisan Shah Jahan lan Mumtaz Mahal.

Lan banjur karya wiwit, kang langgeng watara rong puluh taun. Kajaba iku, bangunan mausoleum dhewe dibangun ing periode saka 1632 kanggo 1643, sing, kaget cepet. Nanging, ora nggumunake, amarga luwih saka rong puluh ewu wong nyambut gawe ing konstruksi kasebut. Saka macem-macem India lan Asia, awan lan wengi, ana garis gajah sing nggawa bahan bangunan. Marmer putih ing tembok mausoleum dilapisi karo macem-macem permata: jasper lan safir, agate lan pirus, malachite lan carnelian. Secara total, luwih saka 40 jinis watu digunakake kanggo dekorasi, sing digawa saka China, Persia, Afghanistan, Arab, Sri Lanka, Tibet lan malah Rusia, saka ngendi malachite dikirim.


Entrance menyang mausoleum.

Nanging bangunan kasebut mung minangka bagean saka kompleks pemakaman sing ageng, kalebu taman gedhe, loro masjid, gapura lan tembok sing amba ing saubengé wilayah iki. Ing Taj Mahal ana prasasti sing construction wis rampung ing 1648, nanging, kang menehi kritik dening volume, malah sawise wektu, karya ing pagawean pungkasan terus kanggo sawetara taun.


Sekitar siji marmer polesan!

Sampeyan bisa nggawe struktur sing nggumunake mung sajrone 20 taun mung amarga Shah Jahan nggunakake sumber daya kekaisaran ing pambangunan: saliyane 20 buruh, ana 000 gajah makarya ing kene!


Iki carane menara katon saka ngisor!

Kubah gedhe, sing bentuke kaya kuncup kembang sing durung dibukak, munggah, apik banget harmonis karo lengkungan lan kubah cilik liyane, uga karo papat menara dibangun supaya miring menyang sisih ora katon ing mripat.


Nah, iki Taj Mahal katon saka mburi.


Yen sampeyan ngadeg kanthi mburi, sampeyan bakal weruh pemandangan kali sing mili langsung ing mburi mausoleum.

Ing njaba, Taj Mahal nggumunake kabeh wong kanthi simetri sing sampurna, nanging ing njero ora bisa ngujo pola mozaik ing tembok. Papan utama ing njero dikuwasani dening kamar segi delapan, diubengi pager marmer openwork, sing sadurunge ditatah nganggo watu larang. Ana nisan Shah Jahan lan bojone. Menapa malih, nisan dheweke maneh dumunung simetris, nanging ora.


Nisan Shah Jahan, sing dumunung rada adoh saka mausoleum nisan Mumtaz Mahal sing dumunung ing sadawane sumbu simetri, minangka siji-sijine unsur ing mausoleum iki sing nglanggar simetri iki.

Sawise rampung konstruksi, Shah Jahan pengin mbangun makam sing padha ing bank ngelawan saka Jamna, nanging mung saka marmer ireng lan nyambungake loro mausoleums karo kreteg - simbol saka katresnan, kang slamet pati dhewe. Nanging, ing taun 1657, sadurunge karya diwiwiti, Shah Jahan lara. Inggih, setahun salajengipun, apa sing kedadeyan karo dheweke, apa sing kedadeyan karo akeh panguwasa sadurunge dheweke: putrane Aurangzeb wis kesel karo eksentrik bangunan bapake, lan dheweke nggulingake dheweke saka tahta kanggo mrentah awake dhewe!


Merak lan antelop pronghorn mlaku ing taman.


Mangkene carane taman lan masjid ing saubengé mausoleum katon ing wayah sore…

Leres, dheweke tetep ora wani mateni bapake. Wanted, mbokmenawa. Nanging dheweke ora wani. Panjenenganipun katahan ing panangkaran, nanging ngendi - iku ora persis dikenal. Nanging wis dingerteni manawa sawise tilar donya ing taun 1666, Shah Jahan disarèkaké ing Taj Mahal, jejere garwane sing ditresnani, sing tresna marang dheweke kanggo nggawe karya arsitektur sing apik banget iki.


Tanpa kethek, mesthine uga ora bisa ditindakake ing kene ...

Sawisé ambruk Kakaisaran Mughal ing abad kaping XNUMX, Taj Mahal mboko sithik rusak.


Tamer ula minangka profesi ing India sing umume kaya profesi bakul kvass ing negara kita.

Ing abad kaping 1898 dadi papan resepsi. Inggih, Taj Mahal dibalèkaké minangka bekas kamegahan minangka asil saka efforts sing ditindakake dening Inggris Lord Curzon, Viceroy India saka 1905 kanggo XNUMX, lan panyengkuyung stauncy saka kawentar saka India kuna.


Kabeh sejarah Taj Mahal kacathet ing kene ...

Inggih, lelampahan "bocah-bocah wadon kita" terus sawise iku lan, sawise ngunjungi Taj Mahal, padha menyang Rajasthan utawa Rajputana kuna - tanah ksatria Hindu kuna scorched dening srengenge ...
Pengarang:
49 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Komentar wis dibusak.
    1. kaliber
      3 Juli 2017 07:18
      +4
      Apa sampeyan pengin? Lan kenapa kudu miwiti obrolan babagan India, mula akeh wong sing ngelingi iki?
      1. Mikado
        Mikado 3 Juli 2017 11:16
        +9
        umume kita duwe susunan asosiatif - Zita-Gita, lagu tari, Kama Sutra, monyet!
        "Pasukan khusus India kanthi nyanyi lan nari mbebasake para sandera." ngguyu
      2. Amuret
        Amuret 3 Juli 2017 11:33
        +3
        Kutipan saka kaliber
        Apa sampeyan pengin? Lan kenapa kudu miwiti obrolan babagan India, mula akeh wong sing ngelingi iki?

        Ya, amarga ing India kompleks candhi darmabakti kanggo iki.
        "Ing India, turis sing paling akeh dibukak nomer loro (sawise Taj Mahal) yaiku kuil erotis Khajuraho, dumunung ing negara bagian Madhya Pradesh. Iki minangka ensemble arsitektur kabeh papan suci, dihiasi karo patung sing nggambarake adegan seksual."
        Sumber: http://www.novate.ru/blogs/190415/30917/
        Lan yen kita njupuk topik iki kanthi serius, mula ora mung ing India, nanging uga ing negara liya, wong njaluk panen saka alam. Elinga bacchanalia ing Mediterania. Umumé, iki uga diterangake ing buku Marie Renault "Theseus". Buku kasebut fiksi, nanging sampeyan bisa entuk interpretasi sing menarik babagan sawetara acara Yunani kuno lan Mediterania.
  2. cth; wae
    cth; wae 3 Juli 2017 05:45
    +4
    Aku wis suwe ora ngunjungi VO, nanging ana akeh artikel sing apik lan menarik saka Vyachaslav, aku arep ngucapake matur nuwun banget kanggo karya kasebut lan kontribusi sing padhang kanggo kepala peteng kita)
    1. kaliber
      3 Juli 2017 07:21
      +4
      Matur nuwun kanggo umpan balik, seneng maca iki. Sering bali, mung siji sing bisa dak tambahi.
      1. Mikado
        Mikado 3 Juli 2017 10:56
        +5
        Aku bakal gabung karo kanca-kanca lan nambah - artikel kasebut pancen menarik banget, lan uga nggawa "budaya" ing kepala kita. Good luck kanggo Sveta ing karya lan lelungan!
  3. Olgovich
    Olgovich 3 Juli 2017 06:51
    +5
    Artikel sing menarik plus.
    Nanging, aku mikir, saiki dheweke bakal nyerang, sing ora ana hubungane karo VO.
    Wis!
    1. vena
      vena 3 Juli 2017 11:03
      +2
      Kutipan: Olgovich
      Aku padha saiki bakal nyerang sing wis boten apa karo VO. Wis!

      Tenan wis, lan apa liyane! Sawise kabeh, kita maca:
      Secara total, luwih saka 40 jinis watu digunakake kanggo dekorasi, sing digawa saka China, Persia, Afghanistan, Arab, Sri Lanka, Tibet lan malah Rusia, saka ngendi malachite dikirim.

      Sawise kabeh, situs web VO nganggo basa Rusia, lan sampeyan kudu ngerti babagan kabeh pinggiran Rusia kuno. Dinasti "Great Moghuls" kemungkinan asale saka salah sawijining pinggiran Rusia kuno, saka Rusia-China (istilah "China" ing basa Rusia apa wae) sing dumunung ing sisih lor Tembok Besar China. Informasi sing cukup wis diklumpukake babagan topik iki. Sing nggumunake, ing wilayah Afghanistan saiki, wong-wong Tajik manggon (keturunan suku kuno anak-anak Daj-God), lan jeneng "Taj Mahal" uga konsonan karo jeneng suku kuno iki. lan padha uga sederek cedhak saka Mughals China, ngedegaken saka Kakaisaran Mughals wis ana ing India. Carane kabeh disambungake ing donya iki. Sayange sawetara wong sing pengin ngelingi iki, ketoke kanggo wong kabeh iki ora mung ora duwe bathi amarga saka kapentingan mercantile cilik.
      1. alebor
        alebor 3 Juli 2017 11:32
        +6
        Miturut cara, Venaya, apa sampeyan nggatekake foto pungkasan? Iku nggambarake tablet karo sajarah Taj Mahal inscribed ing, lan iku banget cetha katon sing sawetara informasi ing didhelikake saka njaba - dicet liwat cat putih. Ora ana keraguan manawa teks sing didhelikake iki ngomong babagan Rusia kuno lan kepiye Moghul gedhe Rusia-Tajik ngedegake India.
        1. Mikado
          Mikado 3 Juli 2017 11:39
          +4
          ya, nanging padha teka saka sisih lor tembok Cina. Wigati dicathet yen ing abad kaping XNUMX, Khabarov dikirim menyang tapel wates karo China kanthi Cossack lan meriam - ketoke, kanggo mbalekake "Rusia" sing nyimpang saka kekuwatan kerajaan menyang papan federal siji karo yasak. Panjelasan sing apik!
        2. vena
          vena 3 Juli 2017 11:58
          +1
          Kutipan saka alebor
          Ora ana sangsi.. babagan carane Mughal Rusia-Tajik ngedegake India

          Cabang saka Great Russ of China - "Mughals" ing Rusia lawas banget, contone, "Sanskrit", bisa uga ora nganggep awake dhewe minangka keturunan Daj-God, paling ora babagan haplotype - sederek langsung saka wong Tajik. Wis cukup informasi babagan iki. Dadi, prinsip, aku setuju banget karo sampeyan.
  4. Boris25
    Boris25 3 Juli 2017 11:12
    +1
    Matur nuwun, artikel sing menarik. Yagene sawetara teks dicet ing foto pungkasan? Korektor? Utawa sejarah ditulis maneh? Lan sapa sing nindakake? Hindu sawise Inggris?
    1. kaliber
      3 Juli 2017 14:02
      +1
      Aku ora bisa ngomong apa-apa bab iki. Aku ora ana. Lan ora ana sing takon!
  5. kamulyan1974
    kamulyan1974 3 Juli 2017 12:21
    +1
    Ya, iki minangka lift sosial, ngangkat bocah wadon biasa saka provinsi Rusia menyang manajer proyek internasional kanthi nilai kolosal lan wigati banget.

    Aku sing iki isih ora elevator sosial. Iki minangka kuwalitas pribadi lan kepinginan kanggo entuk kesempurnaan ing bisnis favorit.
    Lan pitakonan iki: Apa "minarets"? Ing wektu iku ana wong Islam manggon ing kono?
    1. kaliber
      3 Juli 2017 14:03
      +2
      Kabèh kekaisaran Mughal minangka negara Muslim, ing ngendi umat Buddha dikenai pajak lan didiskriminasi.
      1. vena
        vena 3 Juli 2017 18:56
        +2
        Kutipan saka kaliber
        Kabèh kekaisaran Mughal minangka negara Muslim, ing ngendi umat Buddha dikenai pajak lan didiskriminasi.

        "Kakaisaran Mughal minangka negara Muslim"- Saka ngendi maneh iki? Mughals saka China duwe budaya sing cukup berkembang kanggo juling lan kabeh jinis. remake agama. Apa sampeyan malah takon karo spesialis - apa Muslim ing India? Apa abad? Ya, saiki dheweke wis macet cabang agama Abraham ing wilayah Pakistan lan menyang wilayah Afghanistan, nanging Inggris nindakake, luwih trep kanggo ngatur koloni ing kono. Sawise padha lunga, padha dibagi India dadi
        Muslim Pakistan sawise Bangladesh muncul lan Vedic India tetep ing tengah, lan saka ing kono malah wong Buddha diusir menyang Tibet, lan kanggo dangu. Bubar, kira-kira 200 taun kepungkur. padha macet Islam ing Afghanistan lan malah ing tradisional Vedic Tajikistan, lan kepala masyarakat urip ing London. Mangga komentar luwih teliti, tanpa kasalahan egregious kuwi.
  6. Altona
    Altona 3 Juli 2017 13:44
    +2
    Tanpa nyuda manfaat arsitektur saka mahakarya India lan tanpa sarkasme, aku kepengin weruh yen para pembangun stasiun sinau akeh saka interior Taj Mahal, kalebu finish marmer.
    1. vena
      vena 3 Juli 2017 13:57
      +1
      Kutipan saka Altona
      tukang bangunan stasiun sinau akeh saka interior Taj Mahal, kalebu Rampung marmer.

      "Stasiun" mung dicekak minangka "ruang vokal" lan ana panggonan kanggo narik kawigaten klien sugih kanggo nggodho wong-wong mau menyang kesenengan nunggang ing Sepur karo doyo tarik lokomotif, supaya wanita sekuler wedi karo swara lan uap. Sadurungé, panggonan parkir kru mung diarani "pit", kadhangkala "yar". Kita eling: "Oh, ngusir kusir menyang Yar..". Saiki, contone, ing basa Estonia, istilah Rusia kuna "Yam" karo awalan wis dilestarekake.
      1. Mar4047083
        Mar4047083 3 Juli 2017 17:40
        +3
        Lan kanggo sampeyan, ana topik sing sampeyan ora bisa nempel Perun, Menehi Gusti lan liya-liyane? Malah Mikado ora nyentuh tema kostum kasebut.
        1. Mikado
          Mikado 3 Juli 2017 17:58
          +2
          Malah Mikado ora nyentuh tema kostum kasebut.

          Aku mung ndemek topik setelan tempur Mongolia! Nanging iki ora kanggo Wina, nanging kanggo peserta liyane sing dihormati. ombenan Dadi, ing forum kasebut kanthi yakin bisa dibuktekake manawa kabeh wong Mongol kuno "bokong" - sanajan nganggo helm, nanging kanthi punggung sing gundhul, mula luwih lincah kanggo perang. Dadi aku mbela topik iki nganti ora masuk akal, nganti moderator "wis nulis aku." ngguyu yen aku ngangkat, banjur aku bakal rampung iki, sanajan iku bakal angel kanggo nutup topik nggantheng kuwi ombenan ngguyu
          1. Mar4047083
            Mar4047083 3 Juli 2017 18:26
            +2
            Aku njaluk ngapura sadurunge kanggo penulis artikel kanggo komentar kuwi. Nanging kanggo Mikado, aku ngirim foto prajurit telanjang, muga-muga bisa mbantu ngembangake teori busana tempur. Wigati marang para prajurit kasebut, sanajan ing mburi gundhul, wis ana protolat protèktif ing organ vital. Uga kasedhiya helm pelindung sing digawe saka kulit kewan sing disembelih. Senjata nyerang diwakili dening tumbak kanthi pucuk watu sing ora kena korosi (ing mangsa ngarep, iki bakal nyederhanakake karya arkeolog). Ana uga busur prasaja.
            1. kaliber
              3 Juli 2017 18:31
              +1
              Ora ana proteksi ing organ vital. Iki polong wit kacang. Sing luwih enom sampeyan, sing luwih gedhe polong! Wong tuwa sing paling cilik ...
              1. Mar4047083
                Mar4047083 3 Juli 2017 18:37
                +1
                Inggih, aku ora seneng protolat, supaya dadi arah fashion lanang, ing mangsa bakal berkembang dadi codpiece. Iki minangka protogulf.
                1. Mikado
                  Mikado 3 Juli 2017 19:34
                  +1
                  dear mar4047083, matur nuwun kanggo nggedhekake cakrawala babagan setelan tempur bokong! hi ombenan Miturut cara, kanthi serius, penampilan lan persenjataan para prajurit Afrika iki uga bakal nggawe artikel sing apik! apik
                  1. Mar4047083
                    Mar4047083 3 Juli 2017 19:58
                    +1
                    Foto ing jejere julukan kasebut katon. Dadi aku ora saka kono, dadi angel banget kanggo nulis babagan uripe wong-wong sing apik-apik iki. Lan umume, ing kene aku nindakake propaganda anti-Rusia (uga sampeyan). Yen aku tau nulis, iku bakal bab leluhur utama comrades utawa purun (garis ngisor sing cocok) minangka O ... V .. lan liya-liyane. Relatif bubar, kolega kalibr (klompok paleontolog) bisa mbangun maneh tampilan proto-Aryan (meh dewa kuna, Perun ora ngadeg cedhak). Dadi, dheweke menehi jeneng Penguinopithecus. Data kasebut pancen ilmiah. Miturut cara, dheweke uga mlaku kanthi dhasar sing gundhul. Punika foto karakter iki. Setuju kekuwatane proto-Aryan sing nggumunake. Iki leluhur kita - pahlawan banget spiritual (senadyan sawetara shortcomings ing paketan). Sepisan maneh, aku njaluk ngapura marang penulis artikel kanggo sawetara digression saka topik.
                    1. Mikado
                      Mikado 3 Juli 2017 20:17
                      +1
                      Setuju kekuwatane proto-Aryan sing nggumunake. Iki leluhur kita - pahlawan banget spiritual (senadyan sawetara shortcomings ing paketan). Sepisan maneh, aku njaluk ngapura marang penulis artikel kanggo sawetara digression saka topik.

                      daya tenan mesmerizing, sanajan setelan diuripake lan saka amba salah sedulur Aku rumangsa kaya bayi wuda dibandhingake karo riset sampeyan apik limang TCTerms, Sincerely! ombenan karo ngormati, hi
                2. kaliber
                  3 Juli 2017 22:14
                  +1
                  Ya, minangka protogulf bisa dianggep. Lan iki maneh nandheske pentinge topik reproduksi ... Kaping pisanan, polong ing ... kelalen babagan - codpiece logam, lan banjur kain karo wool katun ... rampung karo iki - tombol ing fly bali. ing fashion. Yen mung kanggo narik mripat ... INI.
                  1. Mikado
                    Mikado 4 Juli 2017 09:34
                    +1
                    misale jek sing landsknechts diiseni katun menyang codpiece, kang nggawe rasukan tiyang istri malah luwih pretentious. Sing paling licik uga njait dhompet ing kono. Umumé, babagan topik codpiece - diwiwiti karo penguinopithecus, prajurit Afrika sing bokong kosong karo polong lan diakhiri karo landsknechts - artikel kapisah "Evolusi saka codpiece militer". apik
        2. vena
          vena 3 Juli 2017 19:10
          0
          Lan kanggo sampeyan, ana topik sing sampeyan ora bisa nempel Perun, Gusti Allah ngalang-alangi ..

          Lan apa sing sampeyan duwe marang Dewa Rusia? Sampeyan dhewe saka ngendi, ora lokal, adoh saka aku ngerti. Ing India, Rusia saiki manggon razika iki kaping papat luwih saka ing Federasi Rusia, lan padha isih ora ngganti dewa lan agama saka Rusia "kanggo chewing gum", kanggo iki mung ngurmati lan memuji. Ayo kula ngelingake sampeyan: situs web VO iku basa Rusia, lan sampeyan bisa uga pindhah menyang panggonan sing salah lan mutusake kanggo ngritik budaya tradisional Rusia ing kene.
          1. Mar4047083
            Mar4047083 3 Juli 2017 20:57
            +2
            Dadi Perun dudu dewa Rusia. Nalika suku-suku Slavia dadi Rusia, padha duwe siji dewa sing ditinggalake kanthi julukan Yesus. Yen sampeyan ora ngerti, takon marang penulis artikel, dheweke mesthi mangsuli pitakon. Lan apa tegese lokal? Babagan kutha utawa wilayah panggonanku, sampeyan uga kemungkinan dudu warga lokal. Yen relatif kanggo negara, banjur warga Federasi Rusia. Aneh kaya sing katon, aku nulis nganggo basa Rusia, aku ora ngritik budaya tradisional, nanging omonganmu sing ora konvensional lan ora ana buktine nyebabake, kanthi entheng, antipati. Apa wae sing ditulis V. Shpakovsky, sampeyan lan para ahli sing padha nyoba ngrusak komentar sampeyan. Kritik ing kasus kasebut, nuduhake ora akurat, tambahan. Apa lim Perunov kanggo saben artikel. Sampeyan wis muzzled Mordovians apes. Apa sampeyan nyeret sumbu, utawa sampeyan ora seneng sepatu bast (sepatu tradisional Rusia, kanthi cara), iku penemuan super babagan jaran ing umum (padha ora ngerti babagan Kitab Suci) Yen sampeyan pengin menehi kritik utawa nambah, sinau ing paling sethitik saka topik. Dadi kowe lan iki ora cukup, ngina banjur sambat.
            1. vena
              vena 3 Juli 2017 22:36
              +1
              Kutipan saka mar4047083
              Dadi Perun ora bo RussianD. Ing wektu suku Slavia dadi Rusia, padha duwe siji dewa sing ditinggalake kanthi julukan Yesus ..

              Ya .., sawise komentar sampeyan, sampeyan bisa gugup. Kaping pisanan, coba maca kabeh artikel V. Shpakovsky, paling ora ing situs iki, luwih apik karo komentar. Kadhangkala, sawise kabeh, dheweke duwe wektu sing nyenengake ing artikel kasebut. Kasunyatan yen sampeyan, sayangé, wis dicuci otak dening propaganda dhasar cukup katon. Deleng:"alangan yen riyayaogi bakal miwiti oven, tukang sepatu, lan sepatu bot bakal dijahit riyayawong geni"- Apa sampeyan ngeweruhi? Ing oven (ing omah riyaya Dewa) padha panggang (padha tundhuk marang Dewa Pesta kanggo eksekusi) riyaya-ogi (ing kene uga, God Pir, utawa Perun, langsung ana). Rusia iku Gusti Allah, Rusia! Lan Inggris umume langsung disebut wangun paling tuwa saka nulis basa Rusia Kuna sing wis teka mudhun kanggo kita "tulisan suci" = "Sanskerta" (Sanskerta). Apa kabeh iki ora kenal karo sampeyan? Liyane iku istilah "Yesus Nun" = "Pemimpin Anyar / Mesias" - pranyata kudu nerjemahake saka basa Ibrani. Soko sing akeh bingung karo Russian lan ora cukup Russian (malah banget ora Russian) dewa, lan ing Kajaba iku, sampeyan nyoba kanggo galau liyane. Lan carane sawise sing bakal supaya ngerti sampeyan? Ketoke sampeyan mung duwe pangerten rudimentary iki lan masalah padha, utawa sampeyan mutusaké kanggo muter troll biasa kene ing situs, nemtokake dhewe. Lan Mordovians saka sisih ngendi sampeyan nyoba kanggo tetep kula kene? Apa aku nyinggung sapa wae ing kene? Deleng basa sampeyan. Ana kepinginan kanggo ngunggahake kawruh, maca paling ora kirimanku, paling ora kiriman lan artikel Shpakovsky, kanthi wektu aku ngarep-arep sampeyan bakal bisa ngerti babagan apa sing ditulis. Good luck karo iki. Yen ana sing ora jelas, banjur, njupuk menyang akun prinsip etika, pisanan nyoba kanggo sinau carane takon pitakonan bener, lan ora miwiti kritik pancen buta huruf kene. Wong-wong ing kene wis kenal nganti pirang-pirang taun lan duwe gagasan sing cukup babagan tingkat kawruh saka interlocutors, sayangé ora kaya sampeyan.
              PS: babagan "suku Slavia" - maca, paling ora kirimanku babagan iki, aku mung kesel terus-terusan nerangake kabeh palsu babagan "Slavs", "suku" lan ampas liyane - kabeh istilah kasebut disedot saka driji, nanging bab Rus, banjur aku kene aku wis nulis akèh bab iki. Yen sampeyan duwe pitakon - takon, utawa maca liyane, aku wedi yen sampeyan ora peduli.
              1. Mar4047083
                Mar4047083 4 Juli 2017 00:21
                +1
                Sampeyan ndeleng, apa sing apik kanggo bocah-bocah sekolah remaja ora banget menarik kanggo wong diwasa. Mbok wong seneng anekdot sajarah saka Zadornov, nanging iki dudu cara sinau. Babagan India lan piramida - uga Aku ora duwe hak kanggo menehi saran, nanging mbok menawa kalibr kudu ngganti topik lan ngomong babagan pembentukan etnos Rusia. Nalika lan apa ora malah Slavs, minangka suku, nanging pedunung abad tengah saka pamaréntahan Rusia dadi Russian (ing pangertèn saka komunitas siji). Persamaan sampeyan Slavs = Rusia, iki versi sing disederhanakake saka buku teks sekolah. Mesthine dheweke nindakake iki supaya otak sing rapuh bocah sekolah ora kena stres. Iki ditindakake ing kabeh disiplin sekolah. Pitakonan liyane yaiku akeh sing mandheg ing pembangunan lan ngliwati kawruh primitif dhasar iki minangka bebener sing paling utama. Aku sinau ing universitas teknis, lan sampeyan ngerti, matématika sekolah rada beda karo matématika sing luwih dhuwur (senadyan kasunyatan iku dudu subyek khusus). Ora ana sing mbantah babagan iki. Lan kanthi sejarah, akeh sing nganggep kabeh gampang. Aku nemokake buku, maca, nulis maneh (nulis maneh) lan sampeyan kabeh ahli sejarah. Nuwun sewu, aku ora siap terus-terusan ngetutake opus sampeyan sing ora ana bukti babagan Perunov. Aku uga ora arep dolanan tembung. Aku duwe keraguan gedhe yen sampeyan ngomongake Old Church Slavonic. Lan minangka kritik V.O. Shpakovsky. Dear Vyacheslav Olegovich, Sampeyan meh ora tau ngomong babagan cara modern kanggo entuk informasi lan verifikasi. Mula kesan yen ilmu sejarah. nampa informasi eksklusif saka sumber tinulis "muddy".
                1. vena
                  vena 4 Juli 2017 01:08
                  +1
                  Kanggo otak sampeyan sing durung kuwat: Slav - istilah kasebut ora nganggo basa Rusia, dileksanakake dening wong manca dening wong Latin mung ing abad kaping 30, asale saka basa Latin Sclav (Sklaven). Bab liya yaiku istilah Rus, yaiku, pedunung Rusia, Ibu Rusia. Sayange, tingkat kawruh sampeyan ing wilayah kasebut sithik banget, malah angel kanggo aku langsung menehi saran babagan literatur sing relevan. Yen sampeyan isih kecanthol ing humorist Zdornov, sampeyan uga bisa ngrungokake wong, nanging iki ora sistemik. Umumé, aku ora sinau Old Church Slavonic. Ngomong-ngomong, muncul taun pinten? Aku luwih seneng sinau basa dialek Rusia Kuna, saiki ahli basa modern sing spesialisasine ing topik iki luwih utawa kurang mbuktekake manawa umure udakara 40-XNUMX ewu taun, bisa uga luwih. Nanging, aku mikir yen iki ora menarik kanggo sampeyan, level sampeyan ora "ora kanggo topi Senka." Pramila nyuwun pangapunten, sampeyan bisa takon, sampeyan mutusake kanggo ngritik tanpa pandang bulu, sampeyan bakal nampa jawaban kanthi lengkap. Iki dudu level sampeyan. Sampeyan ora bisa maca aku, kirimanku, mung ora bakal tekan sampeyan, aku wis ngerti iki. Kanggo Shpakovsky - mula saka ngendi dheweke bisa entuk informasi? Dheweke duwe watesan serius babagan iki, dheweke terus nulis babagan iki. Mungkin nalika maca, sinau, banjur sawetara kesempatan kanggo ngerti apa sing ditulis ing kene bakal tekan sampeyan, nanging saiki sampeyan ora menarik karo obscurantism terry sampeyan.
                  1. Mar4047083
                    Mar4047083 4 Juli 2017 09:57
                    +2
                    Pira ewu taun kepungkur? Apa iki wangun khusus saka trolling sinis ing VO? Lha nek iki omongane serius, utekmu wis nandhang sangsara ora bisa dibaleni, kudu mbukak lan martakake sekte (bisnis sing nguntungake banget). Kanggo biaya moderat, aku siyap martakake ing sekte sampeyan. Delengen apa aku, sampeyan, leluhur sing ditemokake ing antarane para ilmuwan, nggantheng. Para ahli paleontologi nakal ndhelikake temuan iki saka komunitas donya. iki leluhur proto-Rusia, nanging leluhur saka Eropah. Kita ngrasakake bedane. Pahlawan kita, beda karo conto sing kaya gay.
                    1. Mikado
                      Mikado 4 Juli 2017 10:29
                      +2
                      spesimen Eropah gay-kaya persis gundhul-bokong ngguyu
            2. Mikado
              Mikado 4 Juli 2017 09:36
              +3
              Perun, yen ora salah, asale saka Baltik (Perkunas). Lan ing Rusia, dheweke ora populer banget.
              Yen kita wis praktek tembung, banjur padha tarik analogi antarane "Perkunas" lan kutukan Finlandia "perkele". opo
              1. wuh wuh
                wuh wuh 5 Juli 2017 16:01
                +1
                Wong kuna percaya yen fenomena alam sing paling keren lan paling nggegirisi: badai.
                Guntur lan kilat. Mulane, meh kabeh bangsa kuna (ora mung Slavs)
                dewa utama iku dewa gludhug, sing nggegirisi banget lan mbalang kilat.
                Slavs duwe Perun, Yunani duwe Zeus, Romawi duwe Jupiter.
                1. Mikado
                  Mikado 5 Juli 2017 16:17
                  0
                  logis apik ketoke, ing saben "pantheon" pagan ana analogi kanggo Per (d) unu ngguyu
    2. kaliber
      3 Juli 2017 14:05
      +1
      Lan metro? Metro kita ing Moskow, apa ora nyalin akeh karya ing Taj Mahal?
      1. vena
        vena 3 Juli 2017 19:01
        +1
        Dadi ing metro uga ana stasiun (biyen diarani Pits ing Rusia), yaiku "ruang vokal" (stasiun stasiun) ing ndhuwur. Mung ora trep banget kanggo latihan vokal ing lemah, mula terminologi "stasiun" sing durung ana ing kono.
  7. kaliber
    3 Juli 2017 22:22
    +1
    Kutipan saka vena
    Apa sampeyan malah takon karo spesialis - apa Muslim ing India?

    Aku ora perlu takon karo wong-wong mau, pisanan, aku dudu spesialis sing ala ing India. Kapindho, ing sumber apa wae saka WIKI nganti sejarah India kanggo universitas ana babagan Kekaisaran Mughal. Lan ngandika ... apa, sapa lan apa dewa. Loro-lorone ing Rusia lan Inggris. Penjajah sing mbebayani nggambarake kabeh kanthi rinci. Kajaba iku, murid-muridku wong India. Dadi setengahe wong Islam. Ora wong Pakistan - wong India. Dadi mandhek bengok-bengok. Aku wis nulis kanggo sampeyan, supaya nalika sampeyan duwe 600 artikel mung ing VO lan 36 buku ing USSR, Federasi Rusia, Inggris lan Jerman, banjur menehi saran kula. Lan sadurunge ... kepiye carane ngomong Rusia ing kasus kaya mengkono? Mengkono aku mbaleni ... kanggo aku. Ing situs. Umumé, aku banget ndhukung idea presiden kanggo mbatalake kabeh jinis avatar lan nuduhake ing situs sing, apa, ngendi lan nalika. Sing, supaya ora mbuwang wektu ing junior scoopers saka kreto limbah. Aja ngerteni sapa sing demobilisasi wingi, lan sapa sing dadi pengawal wingi, nanging langsung ... "Pamit, paman, Kashchenko nangis kanggo sampeyan!" Lan sampeyan nulis perkara sing normal, gendera ing tangan sampeyan, sampeyan olèh! Umumé, wektu kanggo mungkasi pseudoscience ing Federasi Rusia. Ninggalake saperangan situs kanggo ngobrol karo jinis dhewe lan iku ... wis cukup, excrement utek wong.
    1. vena
      vena 3 Juli 2017 23:01
      +1
      Kutipan saka kaliber
      .. kabeh... cukup, wong otak excrementsuwala b.

      Lha kok ngono? Iki tugas sampeyan, kanggo iki sampeyan entuk gelar ilmiah, dhukungan finansial, lsp.
      Kutipan saka kaliber
      Umumé, wektu kanggo mungkasi pseudoscience ing Federasi Rusia.

      Aku banget ndhukung idea iki, nanging carane nindakake repressions? Pancen maneh pakunjaran kaya sawise 17. Kita wis ngliwati iki, maca buku teks Academician M.N. Aku mirsani pakulinan saka kudeta / Era revolusioner wis ora lunga ngendi wae - smash kabeh banjur mbucal ing panggonan liyane anget, taktik akrab.
  8. kaliber
    3 Juli 2017 22:27
    +1
    Kutipan saka vena
    Ing India, saiki Rusia manggon razika iki kaping papat luwih saka ing Federasi Rusia, lan padha isih durung ijol-ijolan dewa lan agama saka Rusia "kanggo chewing gum", kanggo iki padha mung ngurmati lan memuji.

    Omong kosong lengkap!
    1. Mikado
      Mikado 4 Juli 2017 12:42
      +2
      kok omong kosong? Budaya penjinakan gajah digawa menyang India saka daratan Rusia, wong Rusia Kuna sing nyinaoni mammoth. sedulur kita mung ngerti babagan wiwitan sajarah Rusia saka The Tale of Bygone Years, ing ngendi kabeh iku omong kosong lan goroh. Lan rong ewu taun sadurunge iku, retinue pangeran pindhah kabeh ing mammoths karo gundhul backsides lungguh. ngguyu
  9. kaliber
    4 Juli 2017 08:06
    +1
    Kutipan saka mar4047083
    Dear Vyacheslav Olegovich, Sampeyan meh ora tau ngomong babagan cara modern kanggo entuk informasi lan verifikasi. Mula kesan yen ilmu sejarah. nampa informasi eksklusif saka sumber tinulis "muddy".

    Sampeyan ora bener. Mung ing VO ana materi babagan metode riset sejarah, teknologi kencan, lan liya-liyane. Rincian banget. Dibaleni kanthi rutin, sanajan iki perlu, sampeyan ndeleng, ora pinter. Ana artikel babagan bahan arsip lan karya ing arsip. Topik iki direncanakake bakal diterusake ... Ing sajarah Rusia, aku menehi saran supaya maca mung ... rong buku!
    Pisanan: Danilevsky I. N. Rusia Kuna liwat mata contemporaries lan keturunan (abad IX-XII): kursus ceramah. - M .: Aspect-Press, 1998 ISBN 5-7567-0219-9 (2nd ed. 2001)
    Kapindho: Mavrodin V.V. - Rusia kuna. Moscow 1946.
    Lan sampeyan kudu miwiti karo pisanan - lan mbayar pajeg kanggo basa sawijining!, Lan banjur pindhah menyang kaloro. Iki cukup kanggo miwiti.
  10. kaliber
    4 Juli 2017 08:10
    +1
    Kutipan saka vena
    Aku mirsani pakulinan saka kudeta / Era revolusioner wis ora lunga ing ngendi wae - smash kabeh banjur mbucal ing panggonan liyane anget, taktik akrab.

    Sampeyan bener, sapa sing ora bebarengan karo kita, iku nglawan kita. Lan iku ora adat kanggo ngadeg ing upacara karo wong-wong sing metu saka langkah ing Rusia, iki ora korup toleran Eropah, kita ora perlu krama "kabeh wong iku sedulur". Kita duwe liyane - angsa dudu kanca babi!
  11. MAGRIB
    MAGRIB 4 Juli 2017 08:33
    +2
    Ana taun kepungkur. Pancen, kaendahan ing papan iki lan perasaan sing mbanjiri wong ora bisa diungkapake kanthi tembung!
  12. andrewkor
    andrewkor 4 Juli 2017 19:22
    +1
    Iku bakal becik kanggo sebutno pangadeg Kakaisaran Mughal, Zahereddin Muhammad Babur!
  13. sevtrash
    sevtrash 11 Februari 2018 10:27
    0
    Menarik, nanging rada pretentious.
    Sing cah wadon wis cukup akèh efforts kanggo mesthekake yen nasib mesem ing dheweke. Usahane kanggo nguwasani Inggris, Hindi, tari, lan liya-liyane, tetep ana ing bayang-bayang, ora ana kawruh sing tiba saka ndhuwur. Dadi pisanan (kapindho, katelu) - karya, karya, karya - lan banjur, mbok menawa, luck bakal eseman.
    Pinten crita katresnan sing cocog karo crita nyata katon apik, kualitas Shah minangka panguwasa rada bisa didebat. Ing tangan siji, piyambakipun nindakaken perjuangan cukup sukses kanggo tahta, nelukake sawetara wilayah, senajan pungkasanipun wiwit kalah kanggo Persia. Pira regane pambangunan makam ing wektu kasebut dibandhingake karo kemungkinan ekonomi negara kasebut? Mbokmenawa luwih akeh. Bebarengan karo perang sing ora kasil. Mbok menawa nggulingake shah iki ngarahake nylametake negara saka ambruk ekonomi - kuburan sing kapindho ora bisa ditarik.
    Perjuangan kanggo kekuwatan, tahta, perang lan 6 garwa lan ora ana sing ngerti pira selir - panguwasa kaya ngono meh ora sentimental. Dheweke mbokmenawa pengin nglestarekake memori nganti pirang-pirang abad, sing ditindakake.