Review militèr

Nalika Perang Donya II diwiwiti?

133
Iku bakal katon yen jawaban kanggo pitakonan iki pancen cetha. Sembarang wong Eropa sing kurang pendidikan bakal menehi jeneng tanggal - 1 September 1939 - dina nalika Nazi Jerman nyerang Polandia. Lan sing luwih disiapake bakal nerangake: luwih tepat, perang donya wiwit rong dina sabanjure - ing 3 September, nalika Inggris Raya lan Prancis, uga Australia, Selandia Baru lan India, ngumumake perang marang Jerman.


Nalika Perang Donya II diwiwiti?


Bener, dheweke ora langsung melu perang, nglakokake perang aneh sing nunggu. Kanggo Eropah Kulon, perang nyata wiwit mung ing spring saka 1940, nalika pasukan Jerman nyerang Denmark lan Norwegia tanggal 9 April, lan ing Mei 10, Wehrmacht ngluncurake serangan ing Prancis, Belgia lan Holland.

Elinga yen ing wektu iki kekuwatan paling gedhe ing donya - Amerika Serikat lan USSR tetep metu saka perang. Kanggo alasan iki, ana keraguan babagan validitas lengkap tanggal wiwitan pembantaian planet sing ditetepake dening historiografi Eropa Barat.

Lan mulane, aku mikir, kanthi umum, bisa dianggep luwih bener yen nimbang titik wiwitan Perang Dunia II minangka tanggal keterlibatan ing permusuhan Uni Soviet - 22 Juni 1941. Ya, saka Amerika bisa uga krungu yen perang entuk karakter sing sejatine global mung sawise serangan Jepang sing cidra ing pangkalan angkatan laut Pasifik ing Pearl Harbor lan woro-woro ing Desember 1941 dening Washington perang nglawan militer Jepang, Nazi Jerman lan fasis. Italia.

Nanging, sarjana Cina lan politikus paling persistently lan, ngomong, saka sudut pandang dhewe, convincingly defend ilegal countdown saka perang donya diadopsi ing Eropah wiwit September 1, 1939. Aku wis bola-bali nemoni iki ing konferensi lan simposium internasional, ing ngendi para peserta Tionghoa tansah mbela posisi resmi negarane yen wiwitan Perang Donya II kudu dianggep minangka tanggal ngluncurake perang skala penuh ing China dening militeristik Jepang - 7 Juli. , 1937. Ana sejarawan ing China sing percaya yen tanggal iki kudu tanggal 18 September 1931 - wiwitan invasi Jepang ing provinsi-provinsi China Lor-Wétan, banjur disebut Manchuria.

Siji cara utawa liyane, ternyata ing taun iki RRC bakal ngrayakake ulang tahun kaping 80 saka wiwitan ora mung agresi Jepang marang China, nanging uga Perang Dunia II.

Salah sawijining sing pertama ing negara kita kanthi serius menehi perhatian marang periodisasi kasebut crita saka Perang Donya II, penulis monograf kolektif sing disiapake dening Yayasan Perspektif Sejarah "Skor Perang Dunia II. Badai petir ing Timur" (penulis-komp. A.A. Koshkin. M., Veche, 2010).

Ing pambuka, pangarsa Yayasan, Doktor Ilmu Sejarah N.A. Narochnitskaya cathetan:

"Miturut ide-ide sing ditetepake ing ilmu sejarah lan kesadaran umum, Perang Donya II diwiwiti ing Eropa kanthi serangan ing Polandia tanggal 1 September 1939, sawise iku Inggris Raya, sing pertama saka kekuwatan sing menang ing mangsa ngarep, ngumumake perang marang Nazi. Reich. Nanging, acara iki didhisiki dening bentrokan militer gedhe-gedhe ing bagean liya ing donya, sing ora wajar dianggep dening historiografi Eurocentric minangka periferal, lan mulane sekunder.

Ing tanggal 1 September 1939, perang donya sejatine wis ana ing Asia. China, nglawan agresi Jepang wiwit pertengahan 30-an, wis ilang puluh yuta jiwa. Ing Asia lan Eropah, kakuwasan Axis-Jerman, Italia, lan Jepang-nerbitake ultimatum, nggawa pasukan, lan redrawn wates kanggo sawetara taun. Hitler, kanthi sesambungan karo demokrasi Barat, ngrebut Austria lan Cekoslowakia, Italia nguwasani Albania lan perang ing Afrika Lor, ing ngendi 200 wong Abyssinia mati.

Wiwit pungkasane Perang Donya II dianggep nyerahake Jepang, perang ing Asia diakoni minangka bagéan saka Perang Donya II, nanging pitakonan babagan wiwitane mbutuhake definisi sing luwih wajar. Periodisasi tradisional Perang Donya II kudu dipikirake maneh. Ing babagan skala redistribusi donya lan operasi militer, ing babagan korban agresi, Perang Donya II wiwit tepat ing Asia suwe sadurunge serangan Jerman ing Polandia, suwe sadurunge kekuwatan Barat mlebu perang donya.

Tembung ing monograf kolektif uga diwenehake marang ilmuwan Cina. Sejarawan Luan Jinghe lan Xu Zhiming nyathet:

"Miturut salah sawijining sudut pandang sing umum, Perang Donya II, sing suwene nem taun, diwiwiti tanggal 1 September 1939 kanthi serangan Jerman ing Polandia. Sauntara kuwi, ana pandangan liyane babagan titik wiwitan perang iki, sing ing wektu sing beda-beda melu luwih saka 60 negara lan wilayah lan ngganggu urip luwih saka 2 milyar wong ing saindenging jagad. Gunggunge mobilisasi saka loro-lorone luwih saka 100 yuta wong, sing tiwas - luwih saka 50 yuta. Biaya langsung kanggo nindakake perang udakara 1,352 triliun dolar AS, kerugian finansial nganti 4 triliun dolar. Kita nyebutake angka kasebut kanggo nuduhake skala bencana gedhe sing digawa dening Perang Dunia II kanggo manungsa ing abad kaping XNUMX.

Ora ana sangsi sing tatanan saka Front Western temenan ora mung expansion saka ukuran musuhan, iku uga main peran nemtokake ing Course saka perang.

Nanging, kontribusi sing padha penting kanggo kamenangan ing Perang Donya II digawe ing Front Wétan, ing ngendi perang wolung taun wong Tionghoa nglawan penjajah Jepang. Perlawanan iki dadi bagian penting saka perang donya.

Sinau sing jero babagan sejarah perang wong Tionghoa nglawan penjajah Jepang lan pangerten babagan pentinge bakal mbantu nggawe gambaran sing luwih lengkap babagan Perang Dunia II.

Iki minangka artikel sing diusulake, sing diarani yen tanggal nyata wiwitan Perang Dunia II kudu dianggep ora tanggal 1 September 1939, nanging tanggal 7 Juli 1937 - dina nalika Jepang ngeculake lengkap- perang skala nglawan China.

Yen kita nampa sudut pandang iki lan ora ngupayakake misahake sisih kulon lan Timur kanthi artifisial, bakal ana alesan liyane kanggo nyebut perang anti-fasis ... Perang Donya Agung.

Penulis artikel ing monograf kolektif, sinolog Rusia sing misuwur, anggota lengkap Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia V.S. Myasnikov, sing nindakake akèh kanggo mulihake kaadilan sajarah, kanggo mlaku netepke kontribusi saka wong Tionghoa kanggo kamenangan liwat "negara Axis" - Jerman, Jepang lan Italia, sing kepéngin enslave bangsa lan dominasi donya. Ilmuwan misuwur nyerat:

"Minangka wiwitan Perang Donya II, ana rong versi utama: Eropa lan Cina ... historiografi Cina wis suwe ujar manawa wektune kanggo pindhah saka Eurocentrism (sing sejatine padha karo negritude) ing netepake acara iki lan ngakoni yen wiwitan perang iki tiba ing 7 Juli 1937 lan disambungake karo agresi terbuka Jepang marang China. Ayo kula ngelingake sampeyan yen wilayah China 9,6 yuta meter persegi. km, yaiku, kira-kira padha karo wilayah Eropah. Nalika perang wiwit ing Eropah, akèh-akèhé saka China, ngendi kutha paling gedhé lan pusat ekonomi dumunung - Beijing, Tianjin, Shanghai, Nanjing, Wuhan, Guangzhou, dikuwasani Jepang. Meh kabeh jaringan sepur negara tiba ing tangan penjajah, pesisir segara diblokir. Chongqing dadi ibukutha China nalika perang.

Sampeyan kudu eling yen China ilang 35 yuta wong ing perang nglawan Jepang. Masyarakat Eropa ora cukup ngerti babagan kejahatan militer Jepang.

Mangkono, ing tanggal 13 Desember 1937, tentara Jepang ngrebut ibukutha China nalika iku, Nanking, lan nindakake pembasmian massal warga sipil lan rampokan kutha kasebut. 300 ewu wong dadi korban kejahatan iki. Kadurjanan iki lan liyane dikutuk dening Pengadilan Militer Internasional kanggo Timur Jauh ing Sidang Tokyo (1946-1948).

Nanging, pungkasane, pendekatan objektif kanggo masalah iki wiwit katon ing historiografi kita ... Karya kolektif kasebut menehi gambaran rinci babagan gerakan militer lan diplomatik, sing kanthi lengkap negesake kabutuhan lan validitas revisi sudut pandang Eurocentric sing wis lawas.

Kanggo bagean kita, aku pengin nyathet yen revisi sing diusulake bakal nyebabake perlawanan saka para sejarawan pro-pemerintah Jepang, sing ora mung ora ngakoni sifat agresif saka tumindak negarane ing China lan jumlah korban perang, nanging uga. aja nganggep yèn wong Tionghoa ngrusak wolung taun lan njarah-rayah Cina kabèh minangka perang. Padha stubbornly nelpon perang Jepang-Cina minangka "kedadean" dinuga disebabake dening China, senadyan absurdity saka jeneng kuwi kanggo tumindak militèr lan punitive, ing kang puluhan yuta wong tiwas. Padha ora ngakoni agresi Jepang ing China minangka bagéan integral saka Perang Donya II, ngaku yen padha melu ing konflik global, mung nentang Amerika Serikat lan Inggris.

Ing kesimpulan, kudu diakoni yen negara kita tansah objektif lan komprehensif ngevaluasi kontribusi wong Tionghoa kanggo kamenangan negara-negara koalisi anti-Hitler ing Perang Donya II.

Tandha dhuwur kanggo kepahlawanan lan pengorbanan diri para prajurit Cina ing perang iki uga diwenehake ing Rusia modern, loro dening sejarawan lan pimpinan Federasi Rusia. Taksiran kasebut kudu ana ing karya 70 volume para sejarawan Rusia sing misuwur, Perang Patriotik Agung 12-1941, sing diterbitake dening Kementerian Pertahanan Federasi Rusia nalika mengeti 1945 taun Kemenangan Agung. Mulane, ana alesan kanggo nyana yen ilmuwan lan politisi kita, sajrone acara sing dijadwalake kanggo mengeti 80th mbesuk saka wiwitan perang Jepang-Cina, bakal nganggep kanthi pangerten lan solidaritas posisi kanca-kanca Cina, sing nganggep kedadeyan kasebut. Juli 1937 dadi titik wiwitan sing banjur tiba ing meh kabeh jagad tragedi planet sing durung tau ana sadurunge.
Pengarang:
Sumber asli:
http://www.stoletie.ru/
133 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Sing ngerti
    Sing ngerti 29 Juni 2017 05:29
    +7
    Hmm, apa worth iku kanggo ngerti nalika iku diwiwiti ..., USSR HER-kutuk rampung. Kanggo iki, konfirmasi dokumenter lan sejarah kasedhiya.,
    1. Pakdhe Lee
      Pakdhe Lee 29 Juni 2017 05:45
      + 19
      USSR rampung ing sisih kulon lan ing sisih wétan!
      1. Imperial
        Imperial 29 Juni 2017 05:55
        + 11
        Iku mung kuwatir "ilmuwan Inggris" luwih saka tanggal wiwitan.
        Sawise kabeh, para pemenang ora diadili, nanging ing kene sampeyan kudu mlumpat ing ndhuwur sirahmu. Mulane, ana tabrakan karo periode kasebut ing sajarah USSR.
        1. Stas157
          Stas157 29 Juni 2017 08:38
          +5
          . luwih bener kanggo nimbang tanggal keterlibatan Uni Soviet ing permusuhan - 22 Juni 1941, minangka titik wiwitan Perang Dunia II.
          mesthi! Sawise kabeh, kabeh sing kedadeyan sadurunge ana cabal Eropa. Apa Perang Donya iki?
          1. patang puluh wolu
            patang puluh wolu 29 Juni 2017 09:56
            +1
            Apa sampeyan wis maca artikel kasebut? Dheweke mung babagan apa sing kedadeyan sajrone cabal kasebut lan sadurunge.
        2. Lopatov
          Lopatov 29 Juni 2017 08:41
          + 12
          Kutipan: ImPertz
          Iku mung kuwatir "ilmuwan Inggris" luwih saka tanggal wiwitan.

          Mung ora.
          Tanggal "bener" wiwitan Perang Donya II "nyetop" akeh tumindak aneh ing Inggris Raya lan Prancis.
          Contone, partisipasi diplomatik ing divisi Cekoslowakia. Ing kana padha ana ing sisih aggressors, Jerman lan Polandia.
          Utawa pendhudhukan wilayah Ruhr dening Prancis kanthi dhukungan saka Inggris, sing nyumbang banget marang panguwasa Hitler. Utawa tumindak pasukan pendhudhuk, utamane unit kolonial Prancis ing Rhineland ...
          1. Imperial
            Imperial 29 Juni 2017 08:58
            +3
            Iki wis dijlentrehake kanggo aku dhewe, uga tembung Chamberlain babagan katentreman.
            Iki negara sing menang...
            Dadi, dheweke ngandhani kabeh wong babagan pakta Molotov-Ribbentrop, ing ngendi loro agresor mbagi benua Eropa.
            Kita bakal manggon kanggo ndeleng paduan suara saka accusers sing bakal sing sing divisi pasca-perang Eropah dadi rong kemah wis predetermined dening persetujuan iki.
        3. Pancir026
          Pancir026 29 Juni 2017 10:59
          +7
          Kutipan: ImPertz
          Mulane, ana tabrakan karo periode kasebut ing sajarah USSR.

          Ing Januari 1933, Nazi dadi kuwasa ing Jerman. Hitler langsung nyiapake perang mbales dendam lan rapprochement karo Jepang. Loro-lorone negara padha manunggal dening goal - penyitaan saka tanah "Rusia lan negara outlying tundhuk marang iku", kang mestine kanggo ngiyataken posisi Jerman ing perjuangan luwih kanggo dominasi donya. // Hitler A. Mein Kampf. bd. 1–2. München, 1940, kaca 296–297; Cit.: Kulkov E. N. Jerman lan Jepang: kesatuan lan kontradiksi ing Kawa Perang Donya II Ing memoar, mantan Menteri Luar Negeri ing pamaréntahan Hitler, I. Ribbentrop, terus terang nulis yen Pakta Anti-Komintern ndhelikake wayahe politik, lan iki wayahe anti-Rusia [nanging ora ideologis], amarga pembawa gagasan Komintern yaiku Moskow. // Ribbentrop I. Antarane London lan Moscow: Memoir lan cathetan pungkasan. M., 1996. S. 91.

          USSR wiwit nindakake karya sing luar biasa kanggo nggawe sistem keamanan kolektif ing Eropa nglawan agresi fasis.
          Nalika Stalin nandatangani Prajanjian Persahabatan karo Jerman, perjanjian kasebut ditandatangani dening meh kabeh negara Eropa sing saiki seneng nyalahake USSR kanggo rapprochement karo Hitler ing taun 1939 // Belous I. Babagan Pakta Molotov-Ribbentrop lan pemalsuan sejarah liberal. .
          Tanggal 26 Januari 1934, perjanjian rahasia Polandia-Jerman rampung. Dokumen sing diklasifikasikake dening Layanan Intelijen Asing Rusia ing taun 2009 ngemot akeh informasi menarik babagan perjanjian rahasia Hitler-Pilsudski. // Liyane: Sergey Lozunko. "The brainchild ala Versailles", sing nyebabake Perang Donya II / https://history.wikireading.ru/193276.
          Polandia nganggep kewajiban kanggo nggayuh kabijakan permanen kerjasama efektif karo Jerman fasis (Pasal 1). Kepemimpinan Polandia njamin Reich Katelu supaya ora nggawe keputusan tanpa idin saka pamaréntah Jerman, lan uga kanggo mirsani kapentingan rezim fasis ing kabeh kahanan (Pasal 2). Pamrentah Polandia ngupayakake supaya pasukan Jerman bisa ngliwati wilayahe yen pasukan kasebut dijaluk kanggo ngusir provokasi saka sisih wétan utawa lor-wétan (Pasal 3). Pamrentah Polandia menehi Hitler kesempatan kanggo mbukak agresi mbukak marang SSR Ukrainia, BSSR lan Lithuania kanggo nggawe tapel wates wétan anyar Polandia kanthi biaya bagean saka tanah Belarusia, Ukrainia lan Lithuania, sing dijanjekake Berlin kanggo njamin "dening kabeh tegese." // Hitler-Pilsudski Pakta. Protokol Rahasia kanggo Deklarasi Jerman-Polandia tanggal 26 Januari 1934
          Wiwit awal karir politik, Hitler minangka proyek Inggris Raya lan AS kanggo ngrusak USSR, lan disponsori lan didhukung kanthi akeh dening bankir Inggris lan Amerika // Kanggo rincian, deleng: Belous I Siji langkah saka liberalisme menyang fasisme. Hitler minangka produk saka kabijakan anti-Soviet saka AS lan Britania Raya.
          Laporan Ketua Dewan Komisaris Rakyat USSR lan Komisaris Rakyat kanggo Luar Negeri. V. M. Molotov babagan kabijakan luar negeri Pemerintah. 31 Oktober 1939.

          "... Minangka kanggo serangan Pak Churchill ing Uni Soviet sing ana hubungane karo ekspansi wates kulon Polandia kanthi biaya wilayah Polandia sing dikuwasani Jerman ing jaman biyen, ing kene, kayane aku, dheweke jelas distorsi. kertu. Kaya sing sampeyan ngerteni, keputusan ing tapel wates kulon Polandia digawe ing Konferensi Berlin Tiga Kuasa adhedhasar syarat Polandia. Uni Soviet wis bola-bali nyatakake yen dheweke nganggep tuntutan Polandia bener lan adil. Bisa uga Pak Churchill ora marem karo keputusan iki. Nanging kok Mr. Churchill, sparing ora panah marang posisi Rusia ing pitakonan iki, ndhelikake saka nonton kasunyatan sing kaputusan iki diadopsi unanimously ing Konferensi Berlin, sing ora mung Rusia, nanging uga Inggris lan Amerika milih. kanggo keputusan? Apa sebabe Pak Churchill kudu nyasarké wong? //Wawancara I. V. Stalin menyang koran Pravda babagan pidato Churchill ing Fulton (14 Maret 1946)
      2. Sing ngerti
        Sing ngerti 29 Juni 2017 09:42
        0
        Kutipan saka Pakdhe Lee
        USSR rampung ing sisih kulon lan ing sisih wétan!

        Mlumpat.... tresna Taaki nyurung sebbe ing ... ngendi ... Nyuwun Lan bakal sampeyan, uga ora kabeh EGOZA ngimpi, nanging mendem, aku ora ngelingi kajaba gelisah ....
      3. yowis
        yowis 29 Juni 2017 22:46
        +2
        Kutipan saka Pakdhe Lee
        USSR rampung ing sisih kulon lan ing sisih wétan!

        USSR mlebu Perang Dunia II ing Timur lan mungkasi kanthi menang ing kana.
    2. Maskom
      Maskom 29 Juni 2017 05:55
      +4
      Quote: ngerti
      Hmm, apa worth iku kanggo ngerti nalika iku diwiwiti ..., USSR HER-kutuk rampung. Kanggo iki, konfirmasi dokumenter lan sejarah kasedhiya.,




      USSR mungkasi perang iki - rasa syukur, pakurmatan lan pujian. Nanging dheweke uga miwiti bebarengan karo Jerman, tekan Polandia saka sisih wétan. Inggih, banjur panangkepan negara Baltik, serangan ing Finlandia.
      1. Pakdhe Lee
        Pakdhe Lee 29 Juni 2017 06:13
        + 16
        Aha! Lan sadurunge, ing Lake Khasan lan Halkin-gol! Apa kowe, edan tenan! am
        1. Tukang Militèr
          Tukang Militèr 29 Juni 2017 07:04
          + 13
          Sadurungé, aku mikir Alexander Nevsky diwiwiti nalika wong Swedia dibuwang ... ing 1240
          1. Pakdhe Lee
            Pakdhe Lee 29 Juni 2017 07:12
            + 11
            Aku mikir saka Oleg, nalika tameng dipaku menyang gerbang Konstantinopel!
            1. Imperial
              Imperial 29 Juni 2017 09:14
              +6
              Quote: Military Builder
              Aku mikir Alexander Nevsky diwiwiti nalika Swedia bubar ... ing 1240

              Kutipan saka Pakdhe Lee
              Aku mikir saka Oleg, nalika tameng dipaku menyang gerbang Konstantinopel

              Kowé bener!
              loro-lorone!
              1. Tukang Militèr
                Tukang Militèr 29 Juni 2017 10:26
                +4
                Kanggo dadi "sejarawan" sampeyan ora perlu ngerti akeh - aksara lan fantasi
              2. Lan Kita Host
                Lan Kita Host 29 Juni 2017 15:17
                +1
                Kutipan: ImPertz
                Quote: Military Builder
                Aku mikir Alexander Nevsky diwiwiti nalika Swedia bubar ... ing 1240

                Kutipan saka Pakdhe Lee
                Aku mikir saka Oleg, nalika tameng dipaku menyang gerbang Konstantinopel

                Kowé bener!
                loro-lorone!

                Adam dheweke diwiwiti nalika apel digigit! sedulur wassat
                1. Pakdhe Lee
                  Pakdhe Lee 30 Juni 2017 01:30
                  +5
                  Quote: Lan Kita Tikus
                  Adam miwiti

                  Nanging Adam iku Ukr Agung! hi
                  Lan iki crita liyane!
                  PS Ora cokotan, nanging cokotan mati, saka apel kawruh bab becik lan ala! lol
                  1. Imperial
                    Imperial 30 Juni 2017 09:56
                    +2
                    Quote: Lan Kita Tikus
                    Adam dheweke diwiwiti nalika apel digigit!

                    Ora, dheweke dicokot. Apel kasebut urip lan mimpin gaya urip asosial. Apa sebabe Adam dicokot?
                    1. Pakdhe Lee
                      Pakdhe Lee 30 Juni 2017 10:47
                      +3
                      ora Dheweke njupuk cokotan, lan Gusti Allah nyekel dheweke ing tenggorokan lan ora nglilani dheweke ngulu, saka ngendi asale apel Adam - apel Adam!
                2. IS-80_RVGK2
                  IS-80_RVGK2 30 Juni 2017 10:16
                  +3
                  Quote: Lan Kita Tikus
                  Adam dheweke diwiwiti nalika apel digigit!

                  Ya, awaké déwé ngerti nèk wong-wong Yahudi sing kudu disalahké kabèh. ngguyu
        2. Okolotochny
          Okolotochny 29 Juni 2017 10:34
          + 10
          Ora, padha ora pindhah metu, minangka ing guyon kanggo gusti, uga, kaya "..... padha Pak." Sing sapa
          oh, dheweke uga miwiti bebarengan karo Jerman, ngengingi Polandia saka wétan. Inggih, banjur panangkepan negara Baltik, serangan ing Finlandia.
          , sing kaya mengkono uga. Inggih, sampeyan ngerti, ora konvensional.
      2. Sing ngerti
        Sing ngerti 29 Juni 2017 06:19
        +6
        ngguyu recourse wong bodho Hei, aku ora nyana ... nanging menehi kritik dening umur VI, sampeyan wis ditempelake
        1. Moscow
          Moscow 29 Juni 2017 07:21
          +1
          Liyane! apik A solusi banget nyoto lan akale kanggo masalah!
          1. vlad_vlad
            vlad_vlad 29 Juni 2017 17:47
            +3
            Pirang takon:
            - Apa kemungkinan ketemu dinosaurus ing Red Square ing Moskow?
            - 50%
            - ???
            - wah... aku ketemu opo ora ketemu!
        2. dingerteni
          dingerteni 29 Juni 2017 08:18
          +9
          Si pirang mangsuli kanthi bener.
          Lan pitakonan kasebut salah.
          Logika wanita ora kena disepelekake.
          Contone, kemungkinan persentasi saka acara.
          Saka sudut pandang wong wadon, acara bisa kedadeyan utawa ora.
          Kemungkinan: seket persen.
          Lan iki keputusan sing bener.
      3. vena
        vena 29 Juni 2017 06:43
        + 21
        Kutipan saka Mascom
        .. Nanging dheweke (USSR) miwiti bebarengan karo Jerman, nggepuk saka wetan liwat Polandia

        Miturut Polandia? Apa nggatekke apik tenan! Apa sing diwulangake ana ing pinggiran bawana Afrika. Ing tanggal 17 September 1939, ora ana negara sing disebut Polandia sing ora ana maneh de jure, kaya sing durung ana sadurunge taun 1917. Lan ing September 17, Tentara Abang mung mbalekake wates Rusia, delineated ing 1918 lan dikenal minangka Garis Curzon, sing, iku ora nyerang wilayah Polandia dhewe. Mangga ditliti kanthi cetha ing jaman kepungkur lan sejarah negara liya, yen ora, mesthine ora ana apa-apa, kabeh wektu sampeyan kudu mbenerake wong manca. Mangga, paling sethithik ndalang yen sampeyan wis kenal karo sejarah.
        1. Lopatov
          Lopatov 29 Juni 2017 08:43
          + 10
          Bener, USSR ora "nyerang Polandia", nanging ngrebut wilayah sing direbut sacara ilegal saka agresor.
      4. Alexander Romanov
        Alexander Romanov 29 Juni 2017 07:16
        + 13
        Kutipan saka Mascom
        . Nanging dheweke uga miwiti bebarengan karo Jerman, tekan Polandia saka sisih wétan. Inggih, banjur panangkepan negara Baltik, serangan ing Finlandia.

        Sayange yen sampeyan ora ana, kanthi seneng banget aku bakal nimbang sampeyan ing moncong saka sikilmu, kanggo ngulu untune.
        1. Ruslan67
          Ruslan67 29 Juni 2017 07:21
          + 12
          Kutipan: Alexander Romanov
          , kanthi seneng banget aku bakal nimbang sampeyan ing moncong saka sikilmu

          Ing wit iki mung nganggo spring, yen ora, sampeyan bakal ngalahake sikilmu
          1. Aitvaras
            Aitvaras 29 Juni 2017 07:42
            +3
            Carane cute - spring ing moncong. Temtunipun, iki bantahan abot. Diskusi sing tulus lan cerdas.
            1. Okolotochny
              Okolotochny 29 Juni 2017 10:36
              + 17
              Tinimbang iku perlu kanggo nulis BODO ngenyek yuta. Ayo Yunus Degena ngomong kaya JANCOK kanggo sederek.
            2. Velizariy
              Velizariy 29 Juni 2017 14:08
              +2
              Kutipan saka Aitvaras
              Carane cute - spring ing moncong

              Iku ora tengen sethitik, utawa rodo ora nyaman, iku ora nyaman kanggo nyekel spring, lan yen sampeyan mencet ing wit, sampeyan bisa ciloko telapak tangan lan driji! Ing kene sampeyan kudu milih alat liyane.
              1. Setra
                Setra 30 Juni 2017 20:47
                0
                Kutipan saka Velizari
                Ing kene sampeyan kudu milih alat liyane.

                Ayo dipilih lan diarani ....
                Lucy
            3. Igor V
              Igor V 29 Juni 2017 15:26
              +1
              Kutipan saka Aitvaras
              Carane cute - spring ing moncong. Temtunipun, iki bantahan abot. Diskusi sing tulus lan cerdas.

              Musim semi saka Toyota, mula kabeh cerdas lan kompeten sacara teknis. eseman
        2. Maskom
          Maskom 29 Juni 2017 08:03
          +4
          Kutipan: Alexander Romanov
          Kutipan saka Mascom
          . Nanging dheweke uga miwiti bebarengan karo Jerman, tekan Polandia saka sisih wétan. Inggih, banjur panangkepan negara Baltik, serangan ing Finlandia.

          Sayange yen sampeyan ora ana, kanthi seneng banget aku bakal nimbang sampeyan ing moncong saka sikilmu, kanggo ngulu untune.


          Sanya, yen sampeyan minangka master pertempuran tangan-tangan-tangan - kepiye kahanan sing ora nyenengake nalika sampeyan diantemi ing kutha sampeyan dhewe?
          1. Alexander Romanov
            Alexander Romanov 29 Juni 2017 09:16
            +1
            Kutipan saka Mascom
            nalika sampeyan diantemi ing kutha sampeyan dhewe?

            Nalika lan sapa?
        3. Catherine II
          Catherine II 30 Juni 2017 18:22
          +2
          Kutipan: Alexander Romanov
          Sayange yen sampeyan ora ana, kanthi seneng banget aku bakal nimbang sampeyan ing moncong saka sikilmu, kanggo ngulu untune.

          sonten-sore malih lesu ... mergo "komen sing salah" wis kaya ngono, nanging kanthi seneng..
          Romanov, apa sampeyan ing forum utawa ing gateway? Yen wong duwe pendapat, uga, ayo ngomong dudu Rusia patriotik (nanging ana pendapat kaya ing donya, lan ana sawetara saka penganut sawijining) - punika langsung wae *? Ya seneng*?
          Hmm .. serem duwe pendapat ngelawan ing umum ... sampeyan mung kudu setuju kanggo manthuk lan mbengok ..
      5. Stas157
        Stas157 29 Juni 2017 08:42
        + 13
        Kutipan saka Mascom
        USSR mungkasi perang iki - rasa syukur, pakurmatan lan pujian. Nanging dheweke uga miwiti bebarengan karo Jerman, tekan Polandia saka sisih wétan.

        Lan sapa sing mbebasake Polandia ing umur 45 saka roh jahat fasis? Sampeyan ngomong aja ngomong! Ora Yahudi, USSR kudu padha karo Nazi Jerman!! Sampeyan kudu sujud ing sikil USSR, nganti pirang-pirang generasi!
        1. Komentar wis dibusak.
          1. Stas157
            Stas157 29 Juni 2017 09:52
            + 13
            Kutipan saka Mascom
            Mulane, aku ora kudu ngucapke matur nuwun marang negara-negara sing menang.

            Carane ora kanggo apa? Kanggo uripmu dhewe, lan uripe sedulur!
            Kutipan saka Mascom
            Ora ana wong sing pengin nylametake wong Yahudi utawa mbantu.

            Egois Yahudi tansah nggumunake aku! Yagene mung wong Yahudi sing kudu nylametake, apa sampeyan sing dipilih? Disimpen kabeh wong. Jagad ana ing pinggir. Kamanungsan wis disimpen! Lan disimpen!
            Apa USSR, ing wektu sing padha, ora gelem nylametake wong Yahudi?
            Kutipan saka Mascom
            Lan ing kabungahan murni sing disimpen, siji kudu ora lali bab unintentionality saka Juruwilujeng.

            Iki minangka trik Yahudi sing prasaja!)) Yen sampeyan wis disimpen, kenapa ngerti motif batin Juruwilujeng? Apa wong sing ora ngucap syukur (Muga-muga mung bagean saka iku)!
            Ya, sampeyan ngerti, yen sampeyan pancene nggali motivasi internal, mula saben wong mesthi nindakake kabeh kanggo awake dhewe, sanajan dheweke nindakake kanggo wong liya. Sembarang altruist, Juruwilujeng pungkasane nindakake kabeh kanggo awake dhewe, kanggo kepuasan lan ajining dhiri. Ora bisa liya! Nanging, sawise kabeh, ora ana sing mikir, ora matur nuwun ing kesempatan iki sing nggawa sampeyan apik! ... Ora! Ah, wong Yahudi teka!
            1. Tukang Militèr
              Tukang Militèr 30 Juni 2017 07:03
              0
              Ora bisa liya! Nanging, sawise kabeh, ora ana sing ngucapake matur nuwun marang wong sing wis nggawa sampeyan apik ing kesempatan iki! ... Ora! Ah, wong Yahudi teka!

              Intine Yahudi kabeh ana ing guyon, babagan wong tani sing teka menyang wong Yahudi kanggo nyilih ruble, lan ninggalake kapak minangka janji, minangka asil, ora ana ruble, utawa kampak, lan ruble liyane kudu tetep.
          2. Pancir026
            Pancir026 29 Juni 2017 10:13
            + 18
            Kutipan saka Mascom
            Akeh negara duwe tangan ing kamenangan, sing ora nyoba kanggo nyegah extermination wong Yahudi, ora nindakake apa-apa kanggo nglindhungi, utawa ing paling alon mudhun jangkah saka extermination. Mulane, aku ora kudu ngucapke matur nuwun marang negara-negara sing menang. Ora ana wong sing pengin nylametake wong Yahudi utawa mbantu. Lan ing kabungahan murni sing disimpen, siji kudu ora lali bab unintentionality saka Juruwilujeng. Ora ana sing ngganti rencana militer sajrone sejam kanggo mbebasake kamp konsentrasi kanthi cepet, ora ngebom kamar gas utawa oven krematorium!

            Kepeksa ngutip nistha sampeyan nyatane scribbling.
            Kok jahat ... ya, amarga 27 yuta kanca-kancaku sing tiwas ing perang kasebut nguwuh-uwuh keadilan - manawa ora ana wong jahat sing duwe hak spekulasi babagan korbane, ngidoni wong-wong sing nylametake kalebu sedulur-sedulure.
            Aku ngelingake sampeyan Maskom yen AMERIKA, nalika Hitler jumeneng kuwasa, EMOK nampa kanca-kanca suku sampeyan.Negara-negara liyane ing KULON TOLAK, lan mung USSR sing nampa akeh kanca-kanca sing mlayu saka Polandia lan ora mung. nglawan USSR, Rusia ??
            Piwulang utama saka tragedi kasebut yaiku TANYA marang pimpinan sampeyan kenapa dheweke mbuwang Maidanek lan Ravensbrück menyang neraka.
            Lan jawabane banget ora nyenengake kanggo sampeyan - "Ing 16-25 Agustus 1939, Kongres XXI gerakan Zionis dianakake ing Jenewa. Ing kongres iki, para Zionis, liwat tutuk saka pimpinan lan presiden pisanan Israel ing mangsa ngarep. Chaim Weizmann, ngumumake perang marang Jerman.

            Ayo kula nandheske yen perang ora diumumake atas jenenge Organisasi Zionis Donya. Ora malah atas jenenge wong Yahudi ing Palestina. Ora saka mangsa lan banjur non-ana Negara Israel. Ora... Perang diumumake atas jenenge kabeh wong Yahudi. Iki akeh diterbitake ing sawetara koran tanggal 21 Agustus 1939.

            Pengumuman buffoonish, kaya deklarasi perang Baron Munchausen ing Inggris? Ora tenan... amarga tanggal 1 September 1939 mung 9 dina. Umume wong Yahudi ing Polandia ora ngerti yen perang wis diumumake kanggo pihake nglawan Reich Katelu. Nanging enggal-enggal, mundhakaken karabin ing pundhak, dheweke bakal ngelingake: "Sampeyan wis ngumumake perang marang kita ... Apa sampeyan ora lali?"

            Nazi nggunakake kaputusan Zionis iki lan tembung Chaim Weizmann kaping pirang-pirang ing propaganda. "http://www.nnre.ru/istoria/holokost_byli_i_neb
            yli/p10.php

            Iki minangka medali pengetan kanthi Star of David ing sisih siji lan swastika ing sisih liyane. Iki dicithak kanthi urutan Goebbels minangka pambiji karya sastra Baron Leopold Itz Edler von Mildenstein, sing ngunjungi sawetara pemukiman Yahudi ing taun 1933 sajrone lelungan nem sasi menyang Tanah Suci, sing ditulis ing seri artikel sing diterbitake. ing jurnal Angrif diterbitake dening Joseph Goebbels (Offensive "). Karya kasebut diarani "Perjalanan Sosialis Nasional menyang Palestina."

            Sumber: http://politikus.ru/articles/8037-medal-druzhby-f
            ashistov-i-sionistov.html
            Politicus.ru
            Ideolog Zionis T. Herzl nulis ing buku hariané: "Ing Paris, aku wiwit njupuk tampilan sing luwih jembar babagan anti-Semitisme, sing saiki aku wiwit ngerti sejarah ... Anti-Semitisme, minangka pasukan sing kuat lan rada subconscious, ora bakal gawe piala marang wong Yahudi. Aku nganggep minangka gerakan sing migunani kanggo pangembangan identitas Yahudi." Minangka publicist Amerika A. Lilienthal nyathet, Zionis "ngunggahake anti-Semitisme menyang pangkat iman lan dadi sabuk drive Zionis."
            http://slavyanskaya-kultura.ru/news/developments/
            kak-bankiry-anglii-i-ssha-sozdavali-tretii-reih-1
            2216.html

            Aja ndemek VICTORY nganggo tangan lan ilat sing reged.
          3. Bai
            Bai 29 Juni 2017 10:54
            +9
            Ora ana sing ngganti rencana militer sajrone jam siji kanggo mbebasake kamp konsentrasi kanthi cepet, ora ngebom kamar gas siji utawa oven krematorium.

            1. Kanggo wiwitan, dheweke sinau babagan Auschwitz nalika dibebasake.
            2. Ana luwih akeh tawanan perang Soviet ing kamp konsentrasi tinimbang wong Yahudi.
            3. Nundha wektu nyerang tegese nyebabake kerugian tambahan lan gedhe banget. Yagene kudu mayuta-yuta mati kanggo nylametake atusan ewu?
            4. Bom kamar gas? Apa - bom karpet? Banjur ora ana gaman kanthi tliti dhuwur, lan pamboman kamp konsentrasi minangka bom tawanan, iki minangka kejahatan perang! Yen ana wong sing nindakake iki, dheweke saiki bakal didakwa nindakake kekejaman sing luwih gedhe tinimbang Hitler.
            1. Maskom
              Maskom 29 Juni 2017 13:53
              +3
              Holocaust lan kamp pemusnahan dikenal wiwit taun 43. Lan para pamimpin komunitas Yahudi njaluk muspra karo Roosevelt lan Churchill kanggo ngebom rel sepur lan interchanges menyang kamp pemusnahan. Ora ana pesawat siji sing diwenehi tugas kaya ngono. Ing cara sing padha, padha takon muspra kanggo mbukak lawang kanggo imigrasi saka wong Yahudi - nganti taun 42, Hitler sarujuk kanggo mbebasake wong-wong Yahudi saka Eropah conquered. Dadi muspra sampeyan nesu ing kene - pratelan utama babagan non-nyegah Holocaust - menyang sekutu Barat.
              Babagan kaluputan nalika ngeculake WWII, aku bakal njlentrehake: kesalahan ora langsung dumunung ing negara-negara Kulon sing ngulungake Cekoslowakia ing Munich. Kesalahan utama ana ing Jerman lan USSR, sing nandatangani lan ngetrapake persetujuan babagan divisi Eropa. Juni 22, 1941, amarga kahanan kondhang, USSR nguripake saka aggressor menyang korban agresi lan cukup rightly nampa simpati lan bantuan saka kabeh ndonya.
              1. Tukang Militèr
                Tukang Militèr 30 Juni 2017 07:09
                +2
                kene, pancake impenetrable, aku melu sing pengin mencet "spring on wood"
                1. Catherine II
                  Catherine II 30 Juni 2017 18:42
                  +1
                  Quote: Military Builder
                  kene, pancake impenetrable, aku melu sing pengin mencet "spring on wood"

                  wong lanang, aja nganti forum dadi "scuffle" ... saben sisih bisa duwe pendapat ngelawan, senadyan bantahan .. nanging iki dudu alesan kanggo mungkasi kabeh karo "pisau"
                  Aku pancene menarik kanggo maca kabeh wong lan kabeh bantahan, nanging nalika perselisihan rampung lan dadi pribadine kanthi ancaman, kabeh kapentingan wis rampung ..
                  1. mordvin 3
                    mordvin 3 30 Juni 2017 19:15
                    +2
                    Lan Jerman, kanthi cara, ora weruh prabédan antarane Perang Donya Kapisan lan Kapindho. Kanggo wong-wong mau, iku Perang Telung Puluh Taun.
              2. IS-80_RVGK2
                IS-80_RVGK2 30 Juni 2017 10:26
                +2
                Kutipan saka Mascom
                Dadi muspra sampeyan nesu ing kene - pratelan utama babagan non-nyegah Holocaust - menyang sekutu Barat.

                Matur nuwun wong sing apikan.
                Kutipan saka Mascom
                Kesalahan utama ana ing Jerman lan USSR, sing nandatangani lan ngetrapake persetujuan babagan divisi Eropa.

                Heh-heh, ing imajinasi sampeyan sing nggegirisi. Tegese, kasunyatan manawa Eropa Kulon akeh banget nyumbang kanggo wabah perang. Lan mesthi kita kudu lungguh kanthi tenang lan ngenteni. Yen kita wis lungguh kanthi tenang lan ngenteni, sampeyan ora bakal nulis omong kosong sampeyan ing kene saiki. Sampeyan mung ora bakal ana. Mulane, miturut panemu sampeyan, sampeyan ngliwati alas, kaya scum fasis liyane, lan sampeyan dadi fasis.
              3. Setra
                Setra 30 Juni 2017 20:52
                +1
                Kutipan saka Mascom
                Babagan kaluputan nalika ngeculake WWII, aku bakal njlentrehake: kesalahan ora langsung ana ing negara-negara Kulon

                Perang Donya II minangka perang kanggo redistribusi Donya, Donya dibagi dening negara-negara Kulon lan Jepang, nanging ora dening China lan ora dening USSR. Panyebab utama yaiku AS.
          4. antivirus
            antivirus 29 Juni 2017 13:16
            0
            mung ing formasi siji wong Yahudi bisa ngalahake fasisme. apik riddance (kapisah) kanggo Holocaust sabanjuré (kiwa Eropah Wétan).
            URIPMU - MASALAHMU LAN SOLUSINYA MUNG DUWE.
      6. Imperial
        Imperial 29 Juni 2017 09:13
        +3
        Kanggo spesifik, saka Anschluss Austria lan cadangan emas Austria, Munich, ing ngendi Hitler diwenehi kompleks industri militer sing dikembangake lan cadangan emas Cekoslowakia.
        LAN?
        Sapa sing menehi kabeh iki?
        USSR?
        Lan sapa sing ngawasi pemenuhan syarat-syarat nyerah sing ditandatangani ing Versailles?
        Sapa sing kudu nyegah revanchism saka Jerman?
        USSR?
        1. Maskom
          Maskom 29 Juni 2017 14:02
          +1
          Imperial, aku setuju banget karo sampeyan. Kulon nduweni kaluputan (nanging kaluputan ora langsung). Kanggo "peacekeepers" Chamberlain lan Daladier minangka sedulur politik Bardak Husseinovich Obama. Lan inisiator langsung WWII yaiku 2 negara: Jerman lan USSR.
          1. Pancir026
            Pancir026 29 Juni 2017 15:24
            +8
            Kutipan saka Mascom
            Lan inisiator langsung WWII yaiku 2 negara: Jerman lan USSR.

            Sakbenere PALSU.
            Sampeyan, wakil saka negara sing didunungi dening turunane wong-wong sing ora diobong ing krematoria Jerman, apa sampeyan ora isin ngapusi kanthi kandel, nggawe level sing padha karo wong-wong sing ngrusak sampeyan - Jerman Hitler lan negara sing nylametake sampeyan saka karusakan total ing Eropah - USSR?
            1. Maskom
              Maskom 29 Juni 2017 17:37
              +2
              Aku sijine ing papan siji mung nganti 22 Juni 1941, wiwit dina iku Rusia wis nguripake saka agresor dadi korban agresi.
              1. Tukang Militèr
                Tukang Militèr 30 Juni 2017 07:11
                +2
                sing. sampeyan pengin ngomong yen Hitler mung nyegah Stalin lan nyerang pukulan pisanan?
              2. Pancir026
                Pancir026 1 Juli 2017 11:18
                0
                Kutipan saka Mascom
                Aku sijine ing papan siji mung nganti 22 Juni 1941, wiwit dina iku Rusia wis nguripake saka agresor dadi korban agresi.

                Liyane padhet dicampur ing kawulo maxim.
                USSR ora dadi agresor nganti 22 Juni lan ora dadi siji sawise.
          2. Okolotochny
            Okolotochny 29 Juni 2017 17:18
            + 10
            "Wong pinter", sepisan maneh aku menehi saran, ucapake tembung kasebut marang para veteran ing Israel lan sanak-sedulure ing Dina Kamenangan. Padha nyuwek kabeh sing rusak kanggo sampeyan. warrior internet.
            1. Maskom
              Maskom 29 Juni 2017 17:40
              +2
              Sampeyan ngerti, aku duwe pakurmatan kanggo ngerti pribadi tank ace lan wong apik tenan Yona Degen. Lan dheweke, kaya aku, percaya yen Hitler lan Stalin ngeculake Perang Dunia II
              1. Okolotochny
                Okolotochny 30 Juni 2017 08:09
                +7
                Iki ora adil. Ora ana sing bisa konfirmasi. Aku uga bisa ngomong trik kasebut.
      7. Pancir026
        Pancir026 29 Juni 2017 11:19
        +5
        Kutipan saka Mascom
        Nanging dheweke uga miwiti bebarengan karo Jerman

        Direktur: Boris Leonidovich Karpov

        Taun Pabrik: 1973

        Negara: USSR

        Genre: Dokumenter

        Duration: 89 min.

        Terjemahan: Profesional (siji swara)

        Tambah. Informasi: Ing film iki, fakta-fakta kasebut, dokumen, pernyataan asli lan sertifikat digunakake.

        Judul karya film kasebut yaiku Imperialisme lan Zionisme.
        https://www.youtube.com/watch?v=jZ0UQR5hTS8
      8. IS-80_RVGK2
        IS-80_RVGK2 29 Juni 2017 11:46
        +6
        Kutipan saka Mascom
        USSR mungkasi perang iki - rasa syukur, pakurmatan lan pujian. Nanging dheweke uga miwiti bebarengan karo Jerman, tekan Polandia saka sisih wétan. Inggih, banjur panangkepan negara Baltik, serangan ing Finlandia.

        iya ta? Utawa Mungkin Israel miwiti iku? Apa sampeyan bakal pindhah karo crypto-history menyang kamp Fomenko lan pemecah es liyane karo Svanidze lan Radzinsky. Lan Chudinov kanggo mbantu sampeyan.
      9. Dart2027
        Dart2027 29 Juni 2017 14:43
        +6
        Kutipan saka Mascom
        Nanging dheweke uga miwiti bebarengan karo Jerman

        Pakta Papat minangka prajanjèn internasional sing ditandatangani déning wakil Italia, Britania Raya, Jerman lan Prancis tanggal 15 Juli 1933 ing Roma.
        Nalika iku wiwit WWII.
      10. Lan Kita Host
        Lan Kita Host 29 Juni 2017 15:21
        0
        Kutipan saka Mascom
        nyerang Polandia saka sisih wétan. Inggih, banjur panangkepan negara Baltik, serangan ing Finlandia.

        Apa sing sampeyan butuhake?ora Iki dudu simposium sejarah!Nyuwun
        Ora ana sing pengin fakta sing ora nyenengake.ora
        1. Pancir026
          Pancir026 29 Juni 2017 15:22
          +5
          Quote: Lan Kita Tikus
          Iki dudu simposium sejarah!

          Inggih, aja ngapusi. Lan "fakta" sampeyan palsu, ngresiki.
        2. Okolotochny
          Okolotochny 29 Juni 2017 17:24
          +9
          Lan ayo nggawe analogi karo dina iki. Sawetara ghouls ngebom wilayah negara sing berdaulat, lan Menteri Pertahanan negara kasebut janji bakal ngebom hantu kasebut kanthi ancaman sing paling sithik. Kepiye carane? Ora agresi? Ora miwiti perang. Delengen dhisik dhewe ing pangilon, copot sungu, copot taring.
          Lan kaping pindho, sawetara wong sing ora duwe omah terus-terusan njaluk "ganjaran saka Jerman." Inggih, pakulinan kuwi, kanggo go round everyone. Utawa mungkin Rusia, minangka hak pewaris USSR, uga nduweni hak kanggo nuntut saka negara-negara sing warga negara dibebasake? Kita, kanggo mbebasake wong-wong Yahudi kalebu, mbayar getih para prajurit lan warga kita.
        3. IS-80_RVGK2
          IS-80_RVGK2 30 Juni 2017 10:14
          +2
          Quote: Lan Kita Tikus
          Ora ana sing pengin fakta sing ora nyenengake.

          Utamane yen iku scam.
          1. Lan Kita Host
            Lan Kita Host 30 Juni 2017 13:09
            0
            Kutipan: IS-80_RVGK2
            Utamane yen iku scam.

            Aku ora bakal mbantah babagan topik iki utawa ngrembug babagan iki. ora Sejarah minangka pseudoscience, mesthi disusun dening para pemenang kanggo kepentingan politik dhewe-dhewe, lan aku ora menarik kanggo ngrembug pendapat pribadi. Nyuwun
            Py.Sy. - siji-sijine "crita" sing aku percaya tanpa syarat yaiku critane mbah kakungku, prajurit garis ngarep, nanging critane ora nyentuh topik "global", mung nyritakake apa sing dialami lan dideleng. prajurit
            1. IS-80_RVGK2
              IS-80_RVGK2 30 Juni 2017 16:36
              +2
              Quote: Lan Kita Tikus
              ngrembug pendapat pribadi - Aku ora kasengsem

              Wis cetha. Dina iki kita duwe pemenang ing Kulon. Dadi apa sing kudu ditindakake wong Yahudi miskin? Umumé, ing ngendi angin lan cuaca.
              1. Lan Kita Host
                Lan Kita Host 30 Juni 2017 16:37
                0
                Kutipan: IS-80_RVGK2
                Dina iki kita duwe pemenang ing Kulon

                Tembungmu, dudu tembungku. Nyuwun
                1. IS-80_RVGK2
                  IS-80_RVGK2 30 Juni 2017 16:44
                  +1
                  Quote: Lan Kita Tikus
                  Tembungmu, dudu tembungku.

                  Mung sampeyan. Aku ora nulis ing kene kanthi makna babagan fakta sing ora trep.
                  1. Lan Kita Host
                    Lan Kita Host 30 Juni 2017 17:50
                    0
                    Kutipan: IS-80_RVGK2
                    Aku ora nulis ing kene kanthi makna babagan fakta sing ora trep.

                    Apa sampeyan telepath? Apa sampeyan maca ing pikiranku persis apa sing dakkarepake? wassat Utawa isih dhewe spekulasi? nglirik (saka tembung duga)
                    Lan babagan "fakta sing ora trep". Sampeyan bisa njamin sing padha ora, saka tembung ing kabeh? mandheg Apa kabeh iku cetha lan lugu kaya luh bayi? Nyuwun Utawa isih ana sawetara perkara (ala, kaya donya nyata) sing "ora ditampa" kanggo disebutake utawa dibahas? ya
                    Utawa sampeyan pancene manggon ing donya ireng lan putih? belay
                    1. IS-80_RVGK2
                      IS-80_RVGK2 30 Juni 2017 18:17
                      +2
                      Quote: Lan Kita Tikus
                      Bisa njamin sing padha ora, saka tembung ing kabeh?

                      Apa sampeyan bisa njamin yen USSR sing kudu disalahake amarga wabah Perang Dunia II?
                      Quote: Lan Kita Tikus
                      Utawa sampeyan pancene manggon ing donya ireng lan putih?

                      Ana apa maneh? "Ora kabeh gampang banget," "ing utama, dheweke bener." Apa cathetan hackneyed liyane sing duwe emigrasi? eseman
                      1. Lan Kita Host
                        Lan Kita Host 30 Juni 2017 19:23
                        0
                        Kutipan: IS-80_RVGK2
                        Apa sampeyan bisa njamin yen USSR sing kudu disalahake amarga wabah Perang Dunia II?

                        Apa sampeyan yakin sampeyan dudu Yahudi? lol
                        Ora, aku ora bisa, nanging aku categorically nolak iku banget. Sawetara persentase tanggung jawab saiki (Stalin nggawe kesalahan lan salah perhitungan, kaya wong biasa). Nanging apa persentasi mung "ora adat" kanggo nggawa menyang diskusi.
                        Kutipan: IS-80_RVGK2
                        Apa cathetan hackneyed liyane sing duwe emigrasi?

                        Aku dudu "emigrasi", aku tuwuh ing kene wiwit cilik. basa
                      2. IS-80_RVGK2
                        IS-80_RVGK2 30 Juni 2017 20:04
                        +2
                        Quote: Lan Kita Tikus
                        Apa sampeyan yakin sampeyan dudu Yahudi?

                        Aku mulai ragu, sampeyan pancen persuasif.
                        Quote: Lan Kita Tikus
                        Bisa njamin sing padha ora, saka tembung ing kabeh?

                        Lan njupuk menyang akun kasunyatan sing "uga, dhuwit dibutuhake banget," dikiataken konkrit kapercayan alon-alon wiwit muncul sing ya, ya, wong Yahudi. ngguyu
                        Quote: Lan Kita Tikus
                        Aku dudu "emigrasi", aku tuwuh ing kene wiwit cilik.

                        Sampeyan lair ing ngendi? eseman
                        Dadi aku bakal ngandhani sampeyan minangka wong Yahudi marang wong Yahudi, kita wong Rusia ora kena disalahake. Lan sapa sing ngomong liya iku anti-Semit.ngguyu
      11. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 29 Juni 2017 16:04
        +4
        Kutipan saka Mascom
        USSR mungkasi perang iki - rasa syukur, pakurmatan lan pujian. Nanging dheweke uga miwiti bebarengan karo Jerman, tekan Polandia saka sisih wétan. Inggih, banjur panangkepan negara Baltik, serangan ing Finlandia.

        Sampeyan nyoba kanggo ngadili para leluhur adhedhasar norma saiki.
        Lan ing jaman iku, iki minangka kabijakan luar negeri sing normal - padha mercusuar demokrasi Great Britain nyerang Norwegia netral ing 1940 (iku mung sethitik pungkasan - lan "laurels" saka aggressors tindak menyang Jerman) lan bola-bali nyerang lan dikuwasani wilayah netral Prancis (Operasi Catapult, Suriah, Madagaskar. Afrika Lor).
      12. faiver
        faiver 29 Juni 2017 16:15
        +3
        sing. Anschluss saka Austria, narik Cekoslowakia ora count?
        karo omong kosong iki kanggo rezun
      13. iConst
        iConst 29 Juni 2017 19:17
        +4
        Kutipan saka Mascom
        Quote: ngerti
        Hmm, apa worth iku kanggo ngerti nalika iku diwiwiti ..., USSR HER-kutuk rampung. Kanggo iki, konfirmasi dokumenter lan sejarah kasedhiya.,

        USSR mungkasi perang iki - rasa syukur, pakurmatan lan pujian. Nanging dheweke uga miwiti bebarengan karo Jerman, tekan Polandia saka sisih wétan. Inggih, banjur panangkepan negara Baltik, serangan ing Finlandia.

        Sawise logika liberal sampeyan, perang diwiwiti dening negara-negara "kena" Geyropa lan AS. Padha metu saka dalan kanggo nindakake prentah militer Jerman. Malah nalika perang, ing pendocia, akeh pengusaha sing banjur dicela amarga "mbantu" rezim Nazi.
        Dadi, kaya sing diucapake Gleb Zheglov, ora ana wong sing lugu. Kanggo sing perang kanggo iku lan mlayu. Polandia, hyena ing tutuk W. Churchill, uga nampa dhuwit recehan dhewe.

        Cukup liberal ngapusi. kesel. Pendosy "mikul demokrasi" utawa "mbela kepentingane sing penting" lan kabeh ora masalah. Rusia / USSR nglakoni sing padha - agresor lan "ala donya". Liberast punika inti saka Anus Two-faced.
      14. Alf
        Alf 29 Juni 2017 21:06
        +3
        Kutipan saka Mascom
        Nanging dheweke uga miwiti bebarengan karo Jerman, tekan Polandia saka sisih wétan.

        Inggris lan Prancis ngumumake perang marang Jerman tanggal 3 September. Uni Soviet nyerang Polandia tanggal 17 September. Apa sampeyan duwe 17 pisanan, lan mung banjur 3?
      15. paman Murzik
        paman Murzik 30 Juni 2017 07:19
        0
        perang bener diwiwiti ora luwih awal ing 1938. Persetujuan Munich (Inggris, Prancis, Jerman, Italia).
        Persetujuan kasebut babagan transfer Sudetenland dening Cekoslowakia menyang Jerman!
      16. vladimirvn
        vladimirvn 30 Juni 2017 09:23
        0
        Luwih tepat, ngomong babagan Polandia, dheweke ngirim pasukan rong minggu sabanjure (sawise mabur saka pamrentahane).Lan karo negara Baltik lan Finlandia, langkah-langkah kasebut dipeksa sawise wong Eropa nyerahake Cekoslowakia.
      17. yowis
        yowis 30 Juni 2017 11:29
        +4
        Apa Polandia ora "kena" sekutu USSR Cekoslowakia bebarengan karo Hitler? Apa ora bagean pinunjul saka Polandia 20 taun sadurungé bagéan saka Rusia? Miturut cara, negara Israel digawe ing basis saka informasi mitologi 2000 taun kepungkur ing wilayah ngendi wong urip sing ora ana hubungane karo ilang negara Yahudi.
    3. finch
      finch 29 Juni 2017 06:07
      + 17
      Yen kita pirembagan ora bab sisih legal, nanging bab alasan sing ndasari, negara Western prakteke ora mungkasi rojo pati, wiwit saka Perang Donya I, njupuk mung wektu entek cilik supaya luwih nimbang kahanan saiki, nalika 4 kekaisaran. ambruk, nanging isih bagean saka pie iki cetha ora rampung kaya kita pengin ... Mulane, aku bakal ngomong sing Perang Donya II wiwit ing wayahe tinta pepe ing tumindak nyerah saka Jerman ing mobil sepur Marshal. Ferdinand Foch ing Hutan Compiègne ...
      1. vena
        vena 29 Juni 2017 07:49
        +9
        Kutipan: Zyablitsev
        Yen kita ngomong .. bab sabab jero, banjur negara kulon praktis lan ora mandheg gelutwiwit Perang Dunia I..

        Iku angel ora setuju karo sampeyan. Bab liyane yaiku yen sampeyan ndeleng kabeh crita iki rada luwih, mula akar sing luwih jero saka kabeh Perang Donya bakal dicethakaké. Minangka sawetara sejarawan pracaya, donya, utawa "Zero World War" wiwit ing 1853, kang kita nelpon "Perang Krimea" kanggo sawetara alesan. Kurang kekuatan kanggo ngalahake Rusia-Rusia, sing diarani Republik Ingushetia ing taun-taun kasebut, nyebabake kebutuhan kanggo nggawe ngarep sing luwih kuat lan luwih konsolidasi kanggo serangan sabanjure ing wangun nggawe tatanan strategis anyar kanthi jeneng sing apik tenan " Kakaisaran Jerman", digawe ing kepala kraton Prusia (jeneng sing jujur ​​​​basa Rusia kanthi populasi sing nganggo basa Rusia). Sawise reformatting wates negara, tugas saka extermination sakteruse saka Rusia-Rusia dadi luwih gampang kanggo wong-wong mau. Kathah menarik lan informatif sing padha bisa digoleki ing jaman sadurunge sejarah.
      2. Stas157
        Stas157 29 Juni 2017 08:50
        +4
        Kutipan: Zyablitsev
        Mula, aku bakal ujar manawa Perang Donya II wiwit nalika tinta garing amarga tumindak nyerah Jerman ing mobil sepur Marsekal Ferdinand Foch ing Hutan Compiègne.

        Mikir cilik!)) Dig deeper! Ayo bali menyang wektu pambentukan Jerman saka pamrentahan Jerman, lan, uga, kanggo bangsa Jerman dhewe, minangka wong sing seneng perang!))
        1. finch
          finch 29 Juni 2017 09:50
          +1
          Ora! Jerman duwe sethitik apa karo!
          1. Stas157
            Stas157 29 Juni 2017 09:58
            +4
            Ya, aku iki guyon! Ketoke ora kasil. Sejatine aku setuju karo komentar sampeyan.
            1. finch
              finch 29 Juni 2017 10:06
              +1
              Nuwun sewu, kula mboten ngertos! hi
        2. vena
          vena 29 Juni 2017 12:46
          +2
          Kutipan: Stas157
          .. Ayo bali menyang wektu pembentukan Jerman saka pamrentahan Jerman, uga, menyang negara Jerman dhewe, minangka wong sing seneng perang!))

          Pancen, ayo nyoba nemtokake bebarengan nganti setahun: Nalika "Jerman" katon (saben ngerti istilah iki, Fenya sing prasaja), nalika Kakaisaran Jerman katon, Nalika Republik Weimar katon, nalika Kakaisaran Reich Katelu. katon, nalika FRG (BRD), GDR katon. Lan luwih apik kanggo ngerti (kajaba, mesthi, sampeyan kesed) ing taun apa konsep "bangsa Jerman" katon (banget kaya istilah: "Bangsa Ukraina"), ing taun apa "Jerman" "Principality", kerajaan, negara Hergic, etc. Sanalika kita nemokake kabeh iki bebarengan sak tenane, banjur rambute bakal tenan ngadeg ing pungkasan. Aku mung banjur bisa ngerti kanthi rinci topik sing diterangake ing artikel kasebut. Kabeh luwih rumit tinimbang sing biasane sampeyan bayangake. Nanging nitahaken saka Kakaisaran Jerman dhewe cetha apa karo, lan malah akeh banget. Umumé, jelasake kenapa ing taun 1871 dudu "Kakaisaran Prusia" sing dibentuk, nanging sawetara jinis "Jerman" sing asale saka endi wae?
    4. yowis
      yowis 29 Juni 2017 22:57
      0
      Quote: ngerti
      Hmm, - apa worth iku ngerti nalika iku diwiwiti.

      Iki minangka pitakonan utama, solusi sing bener sing ngowahi kabeh historiografi WWII, amarga Jepang nggunakake teknologi militer AS, lan AS nggunakake Jepang. Jerman, kanthi cara, uga. USSR lan sekutuné, Republik Rakyat Mongolia, ngalami agresi Jepang. Tanpa nggatekake ekspansi agresif Jepang ing bawana, dalane Perang Dunia II ora bisa dimangerteni, lan ora bisa makili kabijakan manca USSR kanthi bener sajrone periode kasebut.
      WWII minangka kelanjutan alami saka Perang Donya I. Bolshevik wis ngomong babagan ora bisa dihindari Perang Dunia II wiwit taun 20-an ing kongres CPSU (b). Lan Perang Dunia I diwiwiti tanpa Bolshevik.
    5. siberalt
      siberalt 30 Juni 2017 13:26
      +1
      Perang Donya II diwiwiti bebarengan karo Perang Donya I. Antarane longkangan pisanan lan kaloro ora gedhe. Lan rampung karo redistribusi Yalta ing donya. Saiki jagad iki butuh redistribusi global maneh. Dadi isih ngarep.
  2. pinter bokong
    pinter bokong 29 Juni 2017 05:31
    +3
    Aku rada kesel maca, aku ora nemokake arti ing artikel kasebut
    1. Nebukadnésar
      Nebukadnésar 29 Juni 2017 05:36
      +2
      titik punika daya paling gedhe banjur ana Britain cilik
    2. avt
      avt 29 Juni 2017 08:40
      +6
      Quote: wong pinter
      Aku rada kesel maca, aku ora nemokake arti ing artikel kasebut

      Nah, aku maca komentar iki lan ora nemu sing cocog karo julukan. Opo sing iso tak unekke Nyuwun Yen mung ,,
      Oh, pirang-pirang panemuan sing apik kanggo kita Nyiapake semangat pencerahan Lan pengalaman, putrane kesalahan sing angel, Lan jenius, kanca paradoks, Lan kasempatan, dewa panemu ...
      nelusuri lan golek minangka generalissimo a, nanging ora Stalin, nanging Chiang Kai-shek mlebu dokumen lan kang bebarengan karo Troika Dewa. lan rampung.
      1. pinter bokong
        pinter bokong 29 Juni 2017 21:52
        +3
        Maksudku, apa bedane yen diwiwiti tanggal 1 utawa 3 September. Aku manawa perang wiwit karo likuidasi wilayah Rhine demiliterized ing 36 taun .. lan connivance saka allies. Saupama Prancis nekakaké wadyabala, Jerman ora bakal suwé.
        1. Dosen1984
          Dosen1984 30 Juni 2017 08:42
          +2
          Sampeyan pancen bener) Mung siji klarifikasi - penjamin Prajanjen Perdamaian Versailles - lan iki rong negara - Prancis lan Inggris - ora bisa, nanging kudu nguwasani wilayah Jerman yen nglanggar syarat-syarat persetujuan iki. Punika jawaban prasaja kanggo pitakonan "sapa sing kudu disalahake")
          1. pinter bokong
            pinter bokong 30 Juni 2017 14:25
            +1
            Apa yen digali luwih jero? Perjanjian Versailles? Ing kahanan asor digawa menyang daya Nazi sing janji mbales? Bayangna perdamaian sing ngremehake nyebabake perang anyar
  3. Olgovich
    Olgovich 29 Juni 2017 05:31
    +3
    Sing mesthi wae, serangan Jepang marang China ing taun 1931, lan kegagalan Liga Bangsa-Bangsa kanggo mungkasi, nyebabake Perang Dunia II.

    Nanging dadi Worldwide nalika negara ing donya njupuk bagéyan ing, i.e. 3 September, praktis-1 September.
    1. Maskom
      Maskom 29 Juni 2017 08:05
      +2
      Pakta Ribbentrop-Molotov nyebabake Perang Dunia II, sing ngeculake tangan Hitler.
      1. dingerteni
        dingerteni 29 Juni 2017 08:20
        +2
        Ing historiografi Inggris, perang donya dianggep minangka siji perang: Agung.
        Mbok menawa iki sudut pandang sing bener.
      2. chenia
        chenia 29 Juni 2017 08:28
        + 16
        Kutipan saka Mascom
        Pakta Ribbentrop-Molotov nyebabake Perang Dunia II, sing ngeculake tangan Hitler.


        Aku tansah nganggep wong Yahudi minangka wong sing pinter. Nanging ana pangecualian sing mbuktekake aturan kasebut. Sampeyan pangecualian.

        Pakta Ribbentrop-Molotov pancen mimpin perang, nanging ora miturut rencana perang sing dikarepake Inggris.
        Lan pakta mung ngganti arah serangan pisanan, lan menehi wektu.
        1. Okolotochny
          Okolotochny 29 Juni 2017 10:39
          + 13
          Dheweke ora bisu (topeng), pinter lan EJEK.
          1. Arc
            Arc 30 Juni 2017 10:41
            +1
            Bodho lan pinter dudu antonim. Dadi dheweke bisa dadi pinter lan bisu ing wektu sing padha. Kang kanthi cara iki dikonfirmasi dening statements delusional kang.
      3. kostya andreev
        kostya andreev 29 Juni 2017 08:29
        +3
        Kabeh pitakonan kanggo Georgia, Ukraina lan Israel, amarga iku putrane bangsa kamulyane sing padha ing setir negara lan nindakake akèh ing kawicaksanan domestik lan manca. Yen ora, iku menarik sing setengah saka iku kaya Rusia lan Rusia dadi kanggo nyalahke, nalika liyane ora aisles.
      4. vena
        vena 29 Juni 2017 08:47
        +7
        Kutipan saka Mascom
        Digawa menyang WWII pakta Ribbentrop-Molotov

        Ya, kenapa sampeyan tansah ketarik marang basa Yiddish? Ya, ora ana tembung ing basa Rusia minangka "pakta". Ing Rusia, perjanjian internasional tansah rampung! Dadi ing kene, ing antarane negara-negara kasebut, persetujuan dirampungake babagan non-agresi lan perdagangan bebarengan lan bantuan ekonomi, aku mbaleni: kontrak, lan ora sawetara "pakta" basa manca, sampeyan bisa ndeleng babagan iki ing asli perjanjian internasional iki. Nanging pakta kasebut pancen rampung, nanging wis ditindakake dening Jerman (3rd Reich), pisanan karo Polandia lan mengko karo negara liya sing kanthi tulus pengin ngalahake USSR (minangka Rusia diarani). mula mangga, ing kawitan, sinau basa Rusia luwih rapet lan salajengipun sinau ing liyane rinci kabeh tenan "pacts" Hitler Jerman karo negara liyane ing gotong royong ing kekalahan ngrancang saka USSR. Sinau topik kasebut kanthi luwih rapet lan luwih rinci, yen ora komentar sampeyan ora jelas lan alamiah ora dirasakake dening wong ing sekitar sampeyan.
        1. avt
          avt 29 Juni 2017 11:15
          +1
          Kutipan saka vena
          Ya, ora ana tembung ing basa Rusia minangka "pakta".

          Nah, saiki wis ana. keprungu
          Kutipan saka vena
          Dadi ing kene, persetujuan dirampungake antarane negara-negara babagan non-agresi lan perdagangan bebarengan lan pitulungan ekonomi, aku mbaleni: persetujuan, lan ora sawetara "pakta" basa manca, sampeyan bisa ndeleng babagan iki ing asli perjanjian internasional iki. . Nanging perjanjian kasebut pancen rampung,

          Aku mbaleni - KONTRAK kasebut ditandatangani LATER ing September. Lan ing wulan Agustus, yaiku PAK Molotov-Ribbentrop kanthi protokol babagan delimitasi SPHERES OF INFLUENCE sing dudu panyiapan wates negara kanthi pilar, pos lan penjaga tapel wates. ngurmati kepentingan politik mitra ing tandha.
          1. vena
            vena 29 Juni 2017 12:15
            +3
            Kutipan saka avt
            ing wulan Agustus, yaiku PAK Molotov-Ribbentrop sing ditandatangani kanthi protokol babagan delimitasi SPHERES PENGARUH ..

            Kanthi kasempatan, sampeyan bisa uga bisa nyedhiyani link menyang dokumen Russian-basa saka People's Commissariat for Foreign Affairs, ngendi People's Commissar in. kasus ngasilake teken persis "pakta". Miturut informasiku, kabeh departemen domestik urusan luar negeri mung wis nandhatangani perjanjian internasional nganti pirang-pirang abad lan ora sawetara jinis pakta. perjanjian internasional, lan apa sing ditampa nalika komunikasi antarane para diplomat lan apa iku etiket diplomatik.
      5. avt
        avt 29 Juni 2017 08:54
        + 16
        Kutipan saka Mascom
        Pakta Ribbentrop-Molotov nyebabake Perang Dunia II, sing ngeculake tangan Hitler.

        Breshet carane ambegan
        Azohenway! Nanging sampeyan isih ora pengin ngomong apa-apa kanggo Pakta Chamberlain? Ing wektu sing padha, babagan carane Stalin ora diijini nindakake kewajiban kontrak sing ditandatangani karo Cekoslowakia kanggo nyedhiyakake bantuan militer? Inggih, tanpa wadyabala? Lan kanggo pakta sing ditandatangani sadurunge
        Kutipan saka Mascom
        Ribbentrop-Molotov

        kok meneng wae Oh wow! Aku kelalen takon Breste kanggo parade kanggo nulis, uga, ngendi komandan Tentara Abang lan part-time Yahudi Krivoshein lan Guderian nampa wacana pasukan ing kamera, Krivoshein sanadyan banjur Berlin njupuk korps, misale jek, printah. . Lan kanggo najis gabungan sing padha karo pasukan Nazi karo Polandia ing wilayah Tishinsky, apa ora gelem ngomong apa-apa? Dadi aja kuwatir, ing kene umume wong sing melek fakta lan maneh, ora adus - ora ana wuda utawa ala. Nanging kanggo kaadilan lan pangecualian, padha pasa.
        Kutipan saka chenia
        Aku tansah nganggep wong Yahudi minangka wong sing pinter. Nanging ana pangecualian sing mbuktekake aturan kasebut. Sampeyan pangecualian.

        Lan kenapa sampeyan mutusake yen dheweke arep ?? Malchik cukup thoughtfully mbalang hysterics liberal tulus sengit USSR-Rusia minangka Kakaisaran Kaya akeh, kalebu Makarevich, Reichelgauz - direktur Pogorelov (ing pangertèn truest saka tembung - téater ana geni) saka téater, sing wis wis ambegan udhara kamardikan cedhak Kyiv wiwit revolusi hubris lan ora weruh wektu Nazisme ing Ruin. Dadi sing
        Kutipan saka Mascom
        Maskom

        Sampeyan bisa gabung karo lagu, "Ayo padha gabung tangan, kanca-kanca, Schaub ora ilang siji-siji ..." Lumaku bebarengan Shkhukhevich lan Bandera kanggo Babi Yar nalika Ukronazis nyembelih wong Yahudi lan Polandia ing Lviv padha - njupuk SIP. saka free, saka GBists-NKVDists saka pakta kekaisaran, bir.
      6. Bai
        Bai 29 Juni 2017 11:00
        +2
        Pakta Ribbentrop-Molotov nyebabake Perang Dunia II, sing ngeculake tangan Hitler

        Ora ana tumindak Prancis lan Inggris nyebabake Perang Donya II, nalika Hitler mundur saka perjanjian Versailles lan ngirim pasukan menyang wilayah Ruhr. Bisa ditambahake yen kahanan kasebut saya tambah amarga penolakan Inggris lan Polandia, sing didorong dening dheweke, saka usulan USSR babagan nggawe sistem keamanan kolektif.
      7. apro
        apro 29 Juni 2017 12:01
        +3
        Lan apa sing diluncurake Munich? Rasis Yahudi ing bentuk oligarki finansial tanggung jawab kanthi posisi sing padha karo Nazi.
      8. 3315061
        3315061 29 Juni 2017 12:13
        +6
        Kutipan saka Mascom
        Pakta Ribbentrop-Molotov nyebabake Perang Dunia II, sing ngeculake tangan Hitler.

        Ora perlu distorsi fakta, dudu Pakta Ribbentrop-Molotov sing nyebabake Perang Dunia II, nanging Persetujuan Munich. Panguwasa Inggris lan Prancis sing pengecut nyerahake Cekoslowakia marang Hitler, sing nambah kekuwatan militer Jerman.
      9. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 29 Juni 2017 16:28
        +3
        Kutipan saka Mascom
        Pakta Ribbentrop-Molotov nyebabake Perang Dunia II, sing ngeculake tangan Hitler.

        Sampeyan salah. Non-tandatangani Prajanjian Mutual Assistance antarane Prancis, Inggris lan USSR ing 1939 mimpin kanggo WWII. Kajaba iku, amarga kaluputan saka rong negara pisanan sing ngirim utusan menyang rembugan, sing kekuwatane mung diwatesi ing obrolan, delegasi kasebut ora duwe hak kanggo nandhatangani apa-apa (delegasi Inggris ora duwe kakuwatan tulis!). Lan kanthi instruksi:
        ... kanggo kesimpulan; persetujuan politik, delegasi kudu ... rembugan alon banget, sawise pangembangan rembugan politik.
        ... pamarentah ora pengin ditarik menyang kewajiban tartamtu sing bisa naleni tangan kita ing kahanan apa wae. Mulane, ing hubungan karo persetujuan militèr, siji kudu nyoba kanggo matesi dhewe kanggo formulasi paling umum bisa.

        Kajaba iku:
        ... ing pungkasan Juli, Inggris nggawa manungsa waé menyang Jerman yen rembugan karo negara liya "mung minangka sarana cadangan kanggo rekonsiliasi asli karo Jerman lan hubungan kasebut bakal ilang sanalika siji-sijine tujuan sing penting lan pantes ditindakake yaiku tenan entuk - persetujuan karo Jerman"
        © Meltyukhov

        Lan Pakta Molotov-Ribbentrop ditandatangani ing lingkungan sing perang wis ora bisa dihindari. Kanggo Polandia lan Jerman wis ngluncurake flywheel mobilisasi (tanpa ngumumake kanthi resmi).
        Ing Reich:
        Ing awal Mei 1939, enem departemen tentara, 11 departemen korps tentara lan 24 divisi padha siaga. Ing guise persiapan kanggo maneuvers musim gugur, ing awal Agustus, mobilisasi parsial sawetara divisi cadangan, uga unit subordinasi tentara lan korps, ditindakake. Kagiyatan pra-mobilisasi diwiwiti ing Prusia Wétan ing wulan Juli, lan ing saindhenging Jerman wiwit tanggal 18 Agustus 1939. Ing tanggal 25 Agustus, mobilisasi formasi, sing cacahé 35,4% saka pasukan darat mangsa perang, wis rampung.

        Ing Polandia:
        Penyebaran mobilisasi rahasia pasukan Polandia, sing diwiwiti tanggal 23 Maret 1939, kena pengaruh 4 divisi infanteri lan 1 brigade kavaleri, formasi dikuatake ing sawetara distrik, lan direksi papat tentara lan siji klompok operasional digawe. Langkah-langkah kasebut adhedhasar rencana mobilisasi "W" April 1938, sing nyedhiyakake mobilisasi rahasia ing wektu tentrem. Ing 13-18 Agustus, mobilisasi 9 formasi liyane diumumake, lan ing 23 Agustus, mobilisasi rahasia pasukan utama diwiwiti.

        Tanggal 23 Agustus, Ribbentrop lagi wae teka ing Moskow.
      10. finch
        finch 29 Juni 2017 16:59
        +4
        kanca sing dipilih Gusti Allah!

        Lan perjanjian München, Sudetenland..., sampeyan ngilangake kanthi diplomatis!? Aku ngabekti marang wong-wong sing dipilih dening Gusti Allah amarga ketaatan marang prinsip lan obyektivitas.....! ngguyu

        Nalika prajurit Soviet, ngorbanake awake dhewe, nyingkirake leluhurmu saka oven Auschwitz, aku mikir, ora kaya sampeyan, dheweke luwih tulus matur nuwun ...
        1. Setra
          Setra 30 Juni 2017 21:01
          +1
          Kutipan: Zyablitsev
          Nalika prajurit Soviet, ngorbanake awake dhewe, nyingkirake leluhurmu saka oven Auschwitz, aku mikir, ora kaya sampeyan, dheweke luwih tulus matur nuwun ...

          Simbah Maskom salah sijine sing nglebokake pawon, dheweke ana ing sisih lawang
          1. kucing
            kucing 1 Juli 2017 08:51
            +1
            "Sing sijine wong ing open, kang ana ing sisih liyane saka lawang"
            Minangka kawicaksanan rakyat mulang -
            Saben kulawarga duwe wedhus ireng wong bodho
  4. ALEA IACTA EST
    ALEA IACTA EST 29 Juni 2017 09:20
    +2
    Sabat Versailles ora mungkasi perang.
    1. avt
      avt 29 Juni 2017 09:26
      +3
      Kutipan saka ALEA IACTA EST
      Sabat Versailles ora mungkasi perang.

      Nyuwun Dadi bener misale jek salah siji saka marshals menang saka Franks ngandika - Perang wis postponed kanggo 20 taun. Nyuwun Nanging ketemu
      "... iki ora tentrem, iki gencatan senjata kanggo 20 taun" (Marsekal Ferdinand Foch).
      1. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 29 Juni 2017 16:31
        +3
        Kutipan saka avt
        Dadi bener misale jek salah siji saka marshals menang saka Franks ngandika - Perang wis postponed kanggo 20 taun.

        Ora gampang salah siji saka marshals - lan Panglima Tertinggi Pasukan Sekutu ing Prancis. eseman
  5. Altona
    Altona 29 Juni 2017 09:44
    +4
    Kutipan saka Mascom
    Pakta Ribbentrop-Molotov nyebabake Perang Dunia II, sing ngeculake tangan Hitler.

    -------------------------
    Ayo? Apa ditulis ing Toret?
  6. patang puluh wolu
    patang puluh wolu 29 Juni 2017 10:06
    0
    Kutipan saka vena
    Kutipan: Zyablitsev
    Yen kita ngomong .. bab sabab jero, banjur negara kulon praktis lan ora mandheg gelutwiwit Perang Dunia I..

    Iku angel ora setuju karo sampeyan. Bab liyane yaiku yen sampeyan ndeleng kabeh crita iki rada luwih, mula akar sing luwih jero saka kabeh Perang Donya bakal dicethakaké. Minangka sawetara sejarawan pracaya, donya, utawa "Zero World War" wiwit ing 1853, kang kita nelpon "Perang Krimea" kanggo sawetara alesan. Kurang kekuatan kanggo ngalahake Rusia-Rusia, sing diarani Republik Ingushetia ing taun-taun kasebut, nyebabake kebutuhan kanggo nggawe ngarep sing luwih kuat lan luwih konsolidasi kanggo serangan sabanjure ing wangun nggawe tatanan strategis anyar kanthi jeneng sing apik tenan " Kakaisaran Jerman", digawe ing kepala kraton Prusia (jeneng sing jujur ​​​​basa Rusia kanthi populasi sing nganggo basa Rusia). Sawise reformatting wates negara, tugas saka extermination sakteruse saka Rusia-Rusia dadi luwih gampang kanggo wong-wong mau. Kathah menarik lan informatif sing padha bisa digoleki ing jaman sadurunge sejarah.

    Sampeyan perlu kanggo miwiti karo kampanye Scythian saka Tsar Darius I. aspirasi Russophobic lan Gagal kanggo nelukake ngarep leluhur saka Rusia digawe iku perlu kanggo reformat wates negara.
    1. vena
      vena 29 Juni 2017 14:02
      +1
      Kutipan: patang puluh wolu
      Kita kudu miwiti karo kampanye Scythian saka Raja Darius I. aspirasi Russophobic ..

      Matur nuwun kanggo ngelingake. Apa banjur Darius nulis: "Aku Darius, wong Aryan (petani modern) lan putrane wong Aryan (agraris)." Padha rada peteng ing sisih kidul, mula dheweke wiwit nyebut awake dhewe minangka "blackheads" (kayata Sumerians, contone), utawa Aryans-agrarians, yaiku petani. nanging pakulinan dhasar tani saka Rus Lor tetep karo wong-wong mau. Aku njlentrehake: saiki, ana sawetara tanggal kanggo wiwitan perang donya umum iki - 4,5 millennia kepungkur, para imigran saka Afrika nyekel pulo Malta, sadurunge ana kuil-kuil sing dilestarekake para penyembah srengenge, minangka tandha sing jelas babagan budaya Rus. , sawise kang padha pindhah luwih lor, menyang bawana. Kira-kira 4 ewu taun kepungkur, ing sisih lor kutha Berlin, ana pembantaian nalika penggalian sing diarani "Budaya Tengkorak Rusak". Kurang umum kasebut yaiku pembantaian sing kedadeyan 7-8 ewu taun kepungkur ing wilayah Gurun Sahara saiki, sing diarani perang antar ras pisanan. Umumé, terus, terus, sampeyan bisa nggali luwih akeh kanthi semangat sing padha. Good luck karo iki. Nanging babagan "Perang Dunia Zero", mula ceramah wis diwaca babagan iki, contone, prof. Fursov, nyiksa. Kawruh ora tau keluwih!
  7. Bai
    Bai 29 Juni 2017 10:45
    +1
    Perang donya tegese akeh negara sing melu. Nganti 1 September, ana perang antarane China lan Jepang - konflik loro arah. Tanggal 1 September 1939, Jerman, Polandia, Inggris lan Prancis mlebu perang bebarengan - 4 negara. karo Jepang lan Cina - 6. Yaiku perang donya. Yen kita nganggep konflik bilateral, mula Perang Dunia I ora rampung. Miturut cara, ing syarat-syarat nomer peserta Perang Sipil ing Rusia ndudohke ing donya siji: Rusia, Jerman, Inggris, Amerika Serikat, Jepang, Cekoslowakia, Romania, Italia, malah Yunani melu. Aku ora ngomong babagan Ukraina lan liya-liyane.
  8. VAZ2106
    VAZ2106 29 Juni 2017 12:10
    0
    iku Jerman sing ngumumake kita metu
  9. Velizariy
    Velizariy 29 Juni 2017 14:13
    +5
    Kutipan saka Mascom
    Lan dina iki, sak bacchanalia prayaan kamenangan

    Banshee! Iki minangka penghinaan nyata kanggo kabeh wong Rusia lan wong-wong saka negara-negara tilas USSR lan Sekutu. Utawa apa sampeyan ora nggatekake iki, nanging mung golek kesalahan nalika omong kosong wong diarani omong kosong.
    Karakter iki kudu dilarang.
  10. mahoni
    mahoni 29 Juni 2017 15:29
    0
    We menang ... ya, oke. Utawa isih kalah?
  11. serpihan
    serpihan 29 Juni 2017 17:08
    +1
    Perang Donya II ing Eropah diwiwiti ing Maret 1939, kanthi pendhudhukan Cekoslowakia dening Jerman, Polandia lan Hongaria.
  12. Gardamir
    Gardamir 29 Juni 2017 18:36
    0
    Wis rembugan

    https://topwar.ru/101367-chernyy-den-myunhena-kak
    -zapadnye-derzhavy-pomogli-gitleru-unichtozhit-ch
    ehoslovakiyu.html#komentar
  13. Moryarty
    Moryarty 29 Juni 2017 22:21
    +1
    Perang Donya II minangka kelanjutan de facto saka perang gedhe sing diwiwiti ing pungkasan abad kaping 19 (sajrone Perang Balkan). . Iku rampung karo kasunyatan sing kabeh laurels tindak menyang pihak katelu - Amerika Serikat ... Negara iki tetep ing sidelines kanggo dangu, nanging meneng-menengan menehi dhuwit kanggo loro, pushing bathuk bebarengan. Lan pungkasane, dheweke sing menang ... Saiki China uga tumindak kaya ngono.
  14. morituri
    morituri 29 Juni 2017 23:44
    +1
    [kutipan] [/ kutipan] Ya, aku krungu saka Amerika yen perang dadi global mung sawise serangan Jepang sing khianat ing pangkalan angkatan laut Pasifik ing Pearl Harbor lan deklarasi perang Washington marang Jepang militeristik ing Desember 1941, Nazi Jerman lan Italia Fasis.
    Ora dimangerteni. Nalika Amerika ngumumake perang marang Jerman? iku ora
  15. BITL_DJUS
    BITL_DJUS 30 Juni 2017 03:16
    +1
    Foto sing menarik. Prajurit tentara kekaisaran, infantri utawa tentara artileri. Prajurit ing sisih kiwa nyekel tank Degtyarev ing tangane, sing ana ing tengah duwe disk saka DT sing padha ing tangane, Lan topeng gas katon kaya Soviet. Dideleng saka relief latar mburi, iki tujuane Halkin. Apa ana informasi babagan foto?
    1. Catherine II
      Catherine II 30 Juni 2017 18:56
      +2
      Kutipan saka: BITL_DJUS
      Foto sing menarik. Prajurit tentara kekaisaran, infantri utawa tentara artileri. Prajurit ing sisih kiwa nyekel tank Degtyarev ing tangane, sing ana ing tengah duwe disk saka DT sing padha ing tangane, Lan topeng gas katon kaya Soviet. Dideleng saka relief latar mburi, iki tujuane Halkin. Apa ana informasi babagan foto?

      Sampeyan mung siji ing kene sing malah nggatekake materi artikel kasebut. Liyane cepet-cepet golek sing disalahake lan apa sing kudu ditindakake..
      Artikel foto

      Prajurit Jepang pose karo piala sing dijupuk ing perang ing Khalkhin Gol
      Prajurit Jepang pose karo piala sing dijupuk ing perang ing Khalkhin Gol. Salah sijine wong Jepang nyekel senapan mesin tank Soviet 7,62 mm saka sistem Degtyarev, model 1929, DT-29 (tank Degtyarev).
      Piala bisa dijupuk saka pasukan Soviet lan saka pasukan Republik Rakyat Mongolia.
      Prajurit kasebut nganggo helm baja Jepang model 1932.
      Saka seri sing padha

      Briefing tanker Jepang ing tank "Yi-Go" (Tipe 89) nalika nyerang ing steppe Mongolia. Tank Chi-Ha (Tipe 97) katon ing latar mburi.

      Kolonel Tentara Abang mriksa bedhil anti-tank 20-mm Jepang sing dijupuk ing Kali Khalkhin-Gol.
  16. Isih sing angsa
    Isih sing angsa 30 Juni 2017 12:25
    +2
    Kutipan saka Mascom
    Imperial, aku setuju banget karo sampeyan. Kulon nduweni kaluputan (nanging kaluputan ora langsung). Kanggo "peacekeepers" Chamberlain lan Daladier minangka sedulur politik Bardak Husseinovich Obama. Lan inisiator langsung WWII yaiku 2 negara: Jerman lan USSR.


    Untunge, ora kabeh wong Semit kaya sampeyan, lan plot iki tansah kelingan:

  17. Catherine II
    Catherine II 30 Juni 2017 19:09
    +1
    kabeh iki regejegan bab Eternal ...
    saben negara minangka pandangan subyektif babagan sejarah (donya) sing dadi pusat acara ...
    Dadi China ora istiméwa. Iku angel ngomong sing padha duwe konflik sing terus-terusan karo Jepang luwih saka abad, ing ngendi perang donya wiwit ana.
    Lan apa sing diarani donya? Perang Napoleon uga dianggep minangka perang donya (saka Amerika Serikat nganti Timur Jauh lan WB lan Prancis lan Republik Ingushetia lan kabeh Eropah ..) iki persis ing kabeh bawana (jajahan WB lan mantan Prancis)
    Sing trep kanggo njupuk minangka titik referensi dijupuk. Tanggal serangan ing Polandia trep, lan padha njupuk. Ora kena revisi. Urusan Eropa luwih cedhak karo kita. Contone, karo Jepang, grater ora mandheg - kaya sing dibuktekake ing foto kanggo artikel kasebut. Konflik kasebut uga disebut "perang Rusia-Jepang kaping pindho" ..
    Sayange, diskusi kasebut dadi basa Rusia tradisional (sanajan ora mung) -
    Sapa sing kudu disalahake lan apa sing kudu ditindakake..
    Warisan manungsa saka primata ....
    kita kewan gentlemen saka juri lan hakim ... kita wis lan bakal didominasi dening emosi lan naluri.
  18. Olaf Uksimae
    Olaf Uksimae 6 Juli 2017 09:49
    0
    Kutipan saka Mascom
    Sampeyan ngerti, aku duwe pakurmatan kanggo ngerti pribadi tank ace lan wong apik tenan Yona Degen. Lan dheweke, kaya aku, percaya yen Hitler lan Stalin ngeculake Perang Dunia II

    Muga-muga iki mung rasa isin pribadi lan ora liya.