Review militèr

Satelit atmosfer Rusia pisanan "Sova" wiwit nyoba

80
Yayasan Riset Lanjut (FPI) wis miwiti tes penerbangan ing stratosfer, ing elevasi 15-20 kilometer, saka satelit atmosfer Rusia pisanan Sova, dilaporake. RIA News ing dana.

Prototipe tes satelit atmosfer Sova kudu ngonfirmasi kabeneran solusi teknis sing disedhiyakake lan nuduhake karakteristik aparat sing wis diraih. Prototipe sing dikembangake dimaksudake kanggo penerbangan jangka panjang, sajrone sawetara wulan, ing dhuwur 15-20 kilometer.
- kacathet ing FPI.

Satelit atmosfer Rusia pisanan "Sova" wiwit nyoba


Minangka kasebut ing dana, fitur unik saka satelit punika swiwi fleksibel saka elongation super-gedhe. Ing tumindak perturbations atmosfer, swiwi bisa bend, nanging ora ambruk. Wangun kasebut didhukung dening sistem kontrol sing disebarake.

Ruang lingkup piranti iki yaiku komunikasi ing wilayah sing angel digayuh, relaying data, ngawasi permukaan bumi lan papan sing cedhak karo Bumi.
- kacathet ing FPI.

Ing 2016, FPI kasil nguji prototipe satelit atmosfer Sova sing dilengkapi panel surya lan baterei lan dimaksudaké kanggo pangembangan Lor. Suwene penerbangan eksperimen banjur luwih saka 50 jam ing dhuwure nganti 9 ewu meter. Prototipe pisanan saka satelit atmosfer wis jembaré swiwi sangang meter lan desain banget entheng - 12 kilogram.

Topik satelit atmosfer populer ing luar negeri. Perusahaan gedhe ngembangake piranti kasebut. Nanging, prabédan utama pangembangan kita yaiku sayap fleksibel sing sampurna saka bobot lan sistem kontrol sing disebar
- ujare Igor Denisov, Wakil Direktur Jenderal FPI.

Yayasan Riset Lanjut diadegake ing 2012 kanggo ningkatake riset lan pangembangan kanggo pertahanan lan keamanan negara. Kegiatan kasebut ditindakake ing telung wilayah utama - kimia-biologis lan medis, fisik-teknis, informasi. Ing pungkasan 2015, Pusat Nasional kanggo Pengembangan Teknologi lan Elemen Dasar Robotika didegaké ing struktur FPI. Saiki, Yayasan iki nggarap luwih saka 50 proyek, luwih saka 40 laboratorium wis digawe kanggo wong-wong mau ing universitas terkemuka, lembaga riset lan perusahaan pertahanan.

Foto sing digunakake:
http://www.infovoronezh.ru/
80 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Banisher saka Liberoids
    Banisher saka Liberoids 29 Juni 2017 15:28
    + 13
    Miturut pendapatku, iki dudu satelit atmosfer, nanging drone dhuwur biasa, sanajan aku ora ngerti apa-apa ... recourse
    1. Vladimir 38
      Vladimir 38 29 Juni 2017 15:38
      +5
      Quote: Exorcist saka Liberoids
      Miturut pendapatku, iki dudu satelit atmosfer, nanging drone dhuwur biasa, sanajan aku ora ngerti apa-apa ... recourse

      Dheweke nyoba nyasarake layanan khusus saka macem-macem negara)))
      1. vch
        vch 29 Juni 2017 16:16
        +6
        Sejujure, definisi "satelit atmosfer" iku omong kosong .... Satelit minangka awak buatan utawa alam sing ngubengi planet .... Lan kene ??
        1. cniza
          cniza 29 Juni 2017 16:31
          +1
          Lan kenapa manuk hantu ?, dheweke mung ndeleng ing wayah wengi.
          1. Vladimir16
            Vladimir16 29 Juni 2017 17:18
            +5
            Kutipan saka vch
            Satelit minangka badan buatan utawa alam sing ngubengi planet iki.... Lan kene??

            Lan ing kene awak ngubengi Bumi. Omong kosong iku opo? Apa sampeyan ora seneng karo kacepetan? Ing orbit geostasioner, satelit praktis macet ing sadhuwure siji titik ing lumahing bumi (obah kanthi kacepetan rotasi bumi). Meh kabeh satelit maneuver.
            Ora puas karo dhuwur?
            Elinga ngendi atmosfer ends. Pranyata satelit sing sampeyan kenal uga "nglayang" ing atmosfer bumi.
            Utawa mung pengin njaluk kecanthol?
            1. Victor Dubovitsky
              Victor Dubovitsky 29 Juni 2017 17:30
              + 12
              Kutipan: Vladimir16
              Kutipan saka vch
              Satelit minangka badan buatan utawa alam sing ngubengi planet iki.... Lan kene??

              Lan ing kene awak ngubengi Bumi. Omong kosong iku opo? Apa sampeyan ora seneng karo kacepetan? Ing orbit geostasioner, satelit praktis macet ing sadhuwure siji titik ing lumahing bumi (obah kanthi kacepetan rotasi bumi). Meh kabeh satelit maneuver.
              Ora puas karo dhuwur?
              Elinga ngendi atmosfer ends. Pranyata satelit sing sampeyan kenal uga "nglayang" ing atmosfer bumi.
              Utawa mung pengin njaluk kecanthol?

              Ya, sampeyan clingking. Kaya klelep ing jerami. Ana konsep sing ditampa umum - "Outer Space". Kanggo sawetara alasan, wiwit saka dhuwur 100 km. Saka iki, satelit bisa dianggep minangka piranti sing mabur ing dhuwur iki. Yen piranti kasebut dimaksudake kanggo "nyilem" saka papan sing dhuwur menyang orbit sing luwih murah, lan bali maneh, mula piranti kasebut minangka satelit. Ketekunan ing khayalan kasebut bakal ngrusak prioritas USSR nalika diluncurake SPUTNIK ing taun 1957, amarga wesi mabur ing elevasi 15 km. Tenang wae.
              1. Vladimir16
                Vladimir16 29 Juni 2017 17:35
                +4
                Sampeyan, Pak, mutusake apa kabeh sing obah ing ndhuwur 100 km minangka satelit, utawa nganggep awak sing obah ngubengi planet minangka satelit.
                Nah, banjur lunga. Utawa wisuh munggah. Dina iki panas.
                Lan liyane, ngandika "satelit atmosfer." Iki mung kanggo wong kaya sampeyan, supaya ora ngrusak
                Prioritas USSR ngluncurake SPUTNIK ing taun 1957

                Lan pungkasane, sinau etimologi tembung kasebut satelit.
                Sampeyan irrepressible kita. tresna
                1. Letun
                  Letun 29 Juni 2017 17:54
                  +7
                  Kutipan: Vladimir16
                  Lan liyane, ngandika "satelit atmosfer." Iki mung kanggo wong kaya sampeyan, supaya ora ngrusak

                  Nah, banjur jebul Magellan ing abad kaping 16 nglakoni perjalanan menyang "satelit laut" Bumi. ngguyu Lan Konyukhov bubar mabur ngubengi bumi nganggo balon, oh, kenapa dheweke ora ngarani "satelit"? Nyuwun
                  1. Monos
                    Monos 29 Juni 2017 18:46
                    +6
                    Quote: Letun
                    kok padha ora nelpon wong "satelit"?

                    Apa bedane apa sing diarani? Ide dhewe apik. Piranti sing luwih abot tinimbang udhara, mabur pirang-pirang wulan ing stratosfer - platform sing apik kanggo macem-macem peralatan. Lan sampeyan cling ing jeneng. Iku dhasar?
                    1. Victor Dubovitsky
                      Victor Dubovitsky 29 Juni 2017 19:14
                      +7
                      Kutipan: Monos
                      Quote: Letun
                      kok padha ora nelpon wong "satelit"?

                      Apa bedane apa sing diarani? Ide dhewe apik. Piranti sing luwih abot tinimbang udhara, mabur pirang-pirang wulan ing stratosfer - platform sing apik kanggo macem-macem peralatan. Lan sampeyan cling ing jeneng. Iku dhasar?

                      Confucius (biyen ana filsuf sing kaya ngono) ujar manawa tatanan ing sawijining negara diwiwiti kanthi menehi jeneng sing bener.
                      Interpretasi sembarang istilah bakal nyebabake kekacoan umum.
                      Apa sampeyan ora mikir yen jeneng kaya wesi sing mabur ing atmosfir dadi oyod, banjur cepet utawa mengko bakal ana shustrets sing mbantah prioritas USSR kanggo ngluncurake satelit. Sawise kabeh, malah sadurunge 1957, kabeh jinis sampah mabur ing atmosfer ing dhuwur 15 km.
                      1. Monos
                        Monos 29 Juni 2017 19:22
                        +4
                        Kutipan: Viktor Dubovitsky
                        Confucius (biyen ana filsuf kaya ngono),

                        Konfusius dudu filsuf, nanging pangurus.Konfusianisme dudu konsep filosofis, nanging téyori pamaréntahan.
                        Kutipan: Viktor Dubovitsky
                        Apa sampeyan ora mikir..

                        Aku ora mikir. Satelit pisanan kita beda karo kabeh wesi liyane amarga nggawe revolusi ngubengi Bumi. Pawon konspirasi.
                      2. poquello
                        poquello 29 Juni 2017 20:20
                        +1
                        Kutipan: Viktor Dubovitsky
                        Confucius (biyen ana filsuf sing kaya ngono) ujar manawa tatanan ing sawijining negara diwiwiti kanthi menehi jeneng sing bener.

                        ing defiance saka Konfusianisme, Taoisme berkembang, lan Taoists makarya mukjijat kuwi
                      3. g1 wisuhntwn
                        g1 wisuhntwn 30 Juni 2017 08:58
                        0
                        Victor, sampeyan ora bakal diremehake amarga ora ngerti babagan satelit pisanan:
                        Orbit satelit pisanan yaiku elips. Jarak maksimum saka lumahing bumi ing apogee yaiku 947 km, minimal ing perigee yaiku 228 km. Periode revolusi padha karo 96,17 menit. Bidang orbit miring ing bidang khatulistiwa kanthi sudut 65,1°.

                        Lan google apa sing dianggep satelit bumi gawean lan apa ora.

                        telapak tangan
                      4. Поиск
                        Поиск 30 Juni 2017 11:23
                        0
                        Confucius (biyen ana filsuf sing kaya ngono) ujar manawa tatanan ing sawijining negara diwiwiti kanthi menehi jeneng sing bener. Aku setuju karo pendapat sampeyan.
                    2. Vladimirets
                      Vladimirets 29 Juni 2017 19:43
                      +1
                      Kutipan: Monos
                      platform banget kanggo macem-macem peralatan.

                      Aku bakal ngidini aku mangu-mangu manawa piranti kasebut mabur ing dhuwur 9 kilometer amarga jarake 9 meter lan bobote mung 12 kg. Sepira perlu kanggo nambah span lan total area swiwi ing udara langka kanggo nambah bobot kilogram? opo
                      1. Monos
                        Monos 29 Juni 2017 19:47
                        +3
                        hi
                        Kutipan: Vladimirets
                        Pira kudu ditambahake span lan total area swiwi ing udara langka supaya bisa nambah bobot kilogram?

                        Pitakonan mesthi menarik ... eseman Nanging aku ora duwe wangsulan. opo
                      2. Prasaja
                        Prasaja 29 Juni 2017 23:21
                        0
                        bobot apa? migunani?
                  2. Sergey-8848
                    Sergey-8848 29 Juni 2017 18:52
                    +6
                    Konyukhov, nalika mabur, nggawe macem-macem swara, nanging ora "Beep-Beep", mula dheweke ora diakoni dening ICAO minangka satelit, lan tetep mung Fedor ing No. ngguyu
                2. KELAS
                  KELAS 29 Juni 2017 18:01
                  +1
                  Satelit tegese ngubengi bumi. Ing dhuwur 15 - 20 km, piranti iki bakal nyerang wilayah udara negara liya lan bakal ditembak mudhun kanthi alasan legal kanthi sistem pertahanan udara / misil. Dadi piranti iki ora bakal bunder ing orbit geocentric, kaya satelit prayoga, nanging liwat wilayah negara, kaya drone biasa.
                3. Victor Dubovitsky
                  Victor Dubovitsky 29 Juni 2017 18:01
                  +2
                  Kutipan: Vladimir16
                  Sampeyan, Pak, mutusake apa kabeh sing obah ing ndhuwur 100 km minangka satelit, utawa nganggep awak sing obah ngubengi planet minangka satelit.
                  Nah, banjur lunga. Utawa wisuh munggah. Dina iki panas.
                  Lan liyane, ngandika "satelit atmosfer." Iki mung kanggo wong kaya sampeyan, supaya ora ngrusak
                  Prioritas USSR ngluncurake SPUTNIK ing taun 1957

                  Lan pungkasane, sinau etimologi tembung kasebut satelit.
                  Sampeyan irrepressible kita. tresna

                  Nah, apa etimologi saka tembung "SATELIT"? Apa dudu obyek sing ana ing njaba sawetara awak (Bumi), lan ngetutake orbit sing padha? Piranti apa wae sing ana ing atmosfer dumunung ing njero obyek kasebut, kanthi jeneng Bumi, amarga ora mung cakrawala, nanging uga atmosfer.
                4. En 100 gram
                  En 100 gram 29 Juni 2017 18:51
                  +1
                  Kutipan: Vladimir16
                  Lan pungkasane, sinau etimologi tembung satelit.

                  Satelit atmosfer ana ing udhara amarga pasukan aerostatik (contone, balon) utawa aerodinamis (contone, pesawat). Iki beda karo satelit biasa ing orbit Bumi, sing ana ing ruang tanpa udara amarga gaya sentrifugal sing asale saka kecepatan orbite. Energi srengenge digunakake kanggo njaga aparat jinis aerodinamis ing udhara, lan energi akumulasi ing wayah awan ing baterei digunakake kanggo mabur ing wayah wengi.
                  Proyèk sing paling sukses yaiku: Helios (NASA), Zephyr (Airbus) lan proyek Loon (Google) saka jinis aerostatik.
                  Kaca saka 64317main helios-1.jpg
                  Proyek paling anyar yaiku proyek Aquila (Facebook) lan proyek SOVA Rusia (Tayber lan Yayasan Riset Lanjut).

                  https://ru.wikipedia.org/wiki/Атмосферный_спутник
                  Paling ora maca dhewe sadurunge nuduh wong liya buta huruf.
                  1. Victor Dubovitsky
                    Victor Dubovitsky 29 Juni 2017 19:20
                    +2
                    Kutipan: Ing 100gramm
                    Kutipan: Vladimir16
                    Lan pungkasane, sinau etimologi tembung satelit.

                    Satelit atmosfer ana ing udhara amarga pasukan aerostatik (contone, balon) utawa aerodinamis (contone, pesawat). Iki beda karo satelit biasa ing orbit Bumi, sing ana ing ruang tanpa udara amarga gaya sentrifugal sing asale saka kecepatan orbite. Energi srengenge digunakake kanggo njaga aparat jinis aerodinamis ing udhara, lan energi akumulasi ing wayah awan ing baterei digunakake kanggo mabur ing wayah wengi.
                    Proyèk sing paling sukses yaiku: Helios (NASA), Zephyr (Airbus) lan proyek Loon (Google) saka jinis aerostatik.
                    Kaca saka 64317main helios-1.jpg
                    Proyek paling anyar yaiku proyek Aquila (Facebook) lan proyek SOVA Rusia (Tayber lan Yayasan Riset Lanjut).

                    https://ru.wikipedia.org/wiki/Атмосферный_спутник
                    Paling ora maca dhewe sadurunge nuduh wong liya buta huruf.

                    Wikipedia ora mesthi bener. Kanca sampeyan minangka obyek (subyek) sing cedhak, nanging ora ana ing sampeyan, ing njero. Sing ana ing njero sampeyan dudu satelit, nanging liya.
                    Satelit Bumi minangka barang sing ora ana ing atmosfer, minangka bagéan integral saka Bumi. Ing tembung liyane, nang planet karo jeneng sing. Wiki ditulis ora mung dening sing duwe ....
                    1. En 100 gram
                      En 100 gram 30 Juni 2017 17:13
                      0
                      Kutipan: Viktor Dubovitsky
                      Satelit bumi - soko sing ora ana ing atmosfer

                      Konsep kasebut ditulis kaya mangkene: Atmosfer satelit
                      1. Victor Dubovitsky
                        Victor Dubovitsky 30 Juni 2017 18:38
                        +1
                        Kutipan: Ing 100gramm
                        Kutipan: Viktor Dubovitsky
                        Satelit bumi - soko sing ora ana ing atmosfer

                        Konsep kasebut ditulis kaya mangkene: Atmosfer satelit

                        Secara pribadi, aku ora peduli apa sing sampeyan waca ing kana. Saliyane kemampuan maca, sampeyan kudu bisa mikir.
              2. poquello
                poquello 29 Juni 2017 20:17
                +1

                mugi wonten visunoplan
              3. skyfotaur
                skyfotaur 1 Juli 2017 21:06
                0
                Kutipan: Viktor Dubovitsky
                Ya, sampeyan clingking. Kaya klelep ing jerami. Ana konsep sing ditampa umum - "Outer Space". Kanggo sawetara alasan, wiwit saka dhuwur 100 km. Saka iki, satelit bisa dianggep minangka piranti sing mabur ing dhuwur iki. Yen piranti kasebut dimaksudake kanggo "nyilem" saka papan sing dhuwur menyang orbit sing luwih murah, lan bali maneh, mula piranti kasebut minangka satelit. Ketekunan ing khayalan kasebut bakal ngrusak prioritas USSR nalika diluncurake SPUTNIK ing taun 1957, amarga wesi mabur ing elevasi 15 km. Tenang wae.

                Arah sing janjeni iki kanggo pangembangan kendharaan udara tanpa awak entuk jenenge amarga ing tembe bakal bisa njupuk alih fungsi pesawat ruang angkasa. Umumé, tembung satelit ing pangertèn klasik ora nuduhake anané soko utawa wong ing angkasa. Pendamping yaiku wong sing mlaku ing jejere sampeyan. Ya, lan sampeyan dhewe uga, kanthi sawetara babagan, bisa dianggep minangka satelit - planet kita - sampeyan, bebarengan karo iku, cepet-cepet ing orbit ngubengi Srengéngé. eseman
                1. Victor Dubovitsky
                  Victor Dubovitsky 1 Juli 2017 22:25
                  +1
                  Kutipan: Skifotavr
                  Kutipan: Viktor Dubovitsky
                  Ya, sampeyan clingking. Kaya klelep ing jerami. Ana konsep sing ditampa umum - "Outer Space". Kanggo sawetara alasan, wiwit saka dhuwur 100 km. Saka iki, satelit bisa dianggep minangka piranti sing mabur ing dhuwur iki. Yen piranti kasebut dimaksudake kanggo "nyilem" saka papan sing dhuwur menyang orbit sing luwih murah, lan bali maneh, mula piranti kasebut minangka satelit. Ketekunan ing khayalan kasebut bakal ngrusak prioritas USSR nalika diluncurake SPUTNIK ing taun 1957, amarga wesi mabur ing elevasi 15 km. Tenang wae.

                  Arah sing janjeni iki kanggo pangembangan kendharaan udara tanpa awak entuk jenenge amarga ing tembe bakal bisa njupuk alih fungsi pesawat ruang angkasa. Umumé, tembung satelit ing pangertèn klasik ora nuduhake anané soko utawa wong ing angkasa. Pendamping yaiku wong sing mlaku ing jejere sampeyan. Ya, lan sampeyan dhewe uga, kanthi sawetara babagan, bisa dianggep minangka satelit - planet kita - sampeyan, bebarengan karo iku, cepet-cepet ing orbit ngubengi Srengéngé. eseman

                  Sampeyan salah, kaya biasane. Sputnik - NEAR, nanging ora ing kula. Ora ing kula. Aparat ing atmosfer ana ing Bumi. Kaya dolar ing kanthong sampeyan. Pungkasane, satelit bisa "ngowahi pikirane" lan ninggalake sampeyan. Kepiye rak buku iki bisa ditindakake? Dheweke ora bisa dadi kanca lan mlaku ing jejere sampeyan.
                  Prakara, mesthi, sampeyan, nanging jeneng sampeyan "astronot" banget sombong lan uga ora bener. Sampeyan durung tau mabur menyang lintang sadurunge. Lan tembung astronot tegese .... Rusia - "kosmonot" - iku impeccably bener.

                  A drone bakal tetep drone, sanajan ora ndharat ing kabeh, uga, kajaba, kanggo pembuangan.
                  1. skyfotaur
                    skyfotaur 9 Juli 2017 13:34
                    0
                    Kutipan: Viktor Dubovitsky
                    Sampeyan salah, kaya biasane.

                    Sampeyan ora kudu maca maneh ... ngguyu
            2. Fil743
              Fil743 29 Juni 2017 19:09
              +4
              vch
              Satelit minangka badan buatan utawa alam sing ngubengi planet.
              Aku bakal nambah kanggo bebener sing luwih gedhe "... miturut hukum mekanika langit kanthi kecepatan spasi pisanan kanggo ketinggian penerbangan sing diwenehake ing ndhuwur permukaan bumi." Kanggo penerbangan, jumlah energi kinetik tartamtu digunakake, sing diowahi saka energi potensial awak sing diunggahake menyang dhuwur tartamtu. Ing dhuwur pesawat tartamtu, Kapadhetan saka atmosfer ora cukup kanggo nggawe gaya angkat appreciable.
              "Owl", nyatane, miturut konsep kasebut, minangka drone stratosfer, yaiku, pesawat sing nggunakake prinsip aerodinamis (bisa uga sebagian aerostatik) kanggo nggawe angkat kanggo penerbangan. Kacepetan mabur kasebut bisa diabaikan dibandhingake karo kecepatan ruang pisanan lan ora ana kemungkinan mabur mung amarga energi kinetik gerakan. Ing kene, konsep "satelit" digunakake kanggo nunjukake pesawat sing wektu penerbangan terus-terusan (tanpa kemungkinan ngisi bahan bakar) bisa dibandhingake karo wektu penerbangan satelit ing orbit cedhak Bumi lan ora bisa dibandhingake karo parameter iki kanggo pesawat atmosfer konvensional, loro aerodinamis lan aerostatik.
              Lan babagan statement sampeyan babagan satelit geostasioner, sampeyan pancen salah. Satelit ing geostasioner (lan orbit liyane) tansah muter, mung kacepetan rotasi sing pas karo kacepetan rotasi bumi saben dina.
          2. poquello
            poquello 29 Juni 2017 20:06
            0
            Kutipan saka cniza
            Lan kenapa manuk hantu ?, dheweke mung ndeleng ing wayah wengi.

            mburu tikus
          3. sergn
            sergn 29 Juni 2017 20:07
            +2
            Kutipan saka cniza
            Lan kenapa manuk hantu ?, dheweke mung ndeleng ing wayah wengi.


            Amarga, ICBM iku Poplar, lan T80 iku Birch. ngguyu
        2. Orionvit
          Orionvit 29 Juni 2017 17:56
          +1
          Kutipan saka vch
          Satelit minangka badan buatan utawa alam sing ngubengi planet.

          Kenapa mung ngubengi planet? Satelit yaiku, utawa sapa, sing tansah cedhak, utawa ora adoh. Yen piranti nindakake akeh tugas sing sadurunge ditugasake kanggo satelit, nanging luwih murah, banjur "satelit atmosfer" mung tengen.
    2. siberalt
      siberalt 29 Juni 2017 16:18
      +6
      Sapa sing ngerti apa sing kedadeyan ing atmosfer. Ing negara kita, saben 20 taun, ilmu nulis ulang sing lawas, dadi anyar. Saiki taiga Siberia kobong maneh, lan apa gunane drone nalika sistem kehutanan wis ambruk.
    3. opus
      opus 29 Juni 2017 23:39
      +2
      Quote: Exorcist saka Liberoids
      senajan mungkin aku ora ngerti apa-apa

      Ora ngerti.
      Satelit atmosfer ana ing udhara amarga aerostatik (contone, balon) utawa aerodinamis (contone, pesawat). Iki beda karo satelit biasa ing orbit Bumi, sing ana ing ruang tanpa udara amarga gaya sentrifugal sing asale saka kecepatan orbit. Kanggo njaga piranti jinis aerodinamis ing udara energi srengenge digunakake, kanggo pesawat ing wayah wengi energi akumulasi ing wayah awan ing baterei digunakake.
      conto





      lan kita mesthi



      durung "?" ana?

      Kutipan saka vch
      Jujur, definisi "satelit atmosfer" iku omong kosong ....

      wong bodho
      1. ing wiki
      2.Satelit atmosfer - pesawat sing bisa mabur wektu tanpa wates lan jarak tanpa wates, nalika isih ana ing elevasi luwih saka 13 km, sing ora kalebu interaksi karo penerbangan sipil.
      bisa digunakake kanggo wektu sing suwe (saka sawetara dina nganti pirang-pirang taun) ing dhuwur 18 ... 000 m.

      3. Aquila (Facebook) iku opo?



      Kutipan saka cniza
      Lan kenapa manuk hantu?,

      Karakteristik daya sajrone penerbangan 50 jam
      Energi sing disimpen ing baterei
      Grafik dibangun miturut data telemetri penerbangan nyata.

      nglirik
      1. g1 wisuhntwn
        g1 wisuhntwn 30 Juni 2017 09:05
        0
        Kanggo nerangake marang sing takon kenapa "Owl" bakal mbantu grafik ing ndhuwur. Waca dhuwur ing wayah wengi.
  2. Misteri12345
    Misteri12345 29 Juni 2017 15:28
    +1
    drone ... lan kenapa "satelit"? angin "gulungan" bebarengan karo Bumi? opo
    1. lexx2038
      lexx2038 29 Juni 2017 15:34
      +2
      Ya, dheweke diarani kaya ngono, bisa uga amarga kemampuan kanggo tumindak kanthi otonom kanggo wektu sing suwe. Ketik - diluncurake lan kelalen, nanging sambungan kasebut bisa digunakake.
    2. cat cariper
      cat cariper 29 Juni 2017 16:16
      +6
      Satelit atmosfer ana ing udhara amarga pasukan aerostatik (contone, balon) utawa aerodinamis (contone, pesawat). Iki beda karo satelit biasa ing orbit Bumi, sing ana ing ruang tanpa udara amarga gaya sentrifugal sing asale saka kecepatan orbite. Energi srengenge digunakake kanggo njaga aparat jinis aerodinamis ing udhara, lan energi akumulasi ing wayah awan ing baterei digunakake kanggo mabur ing wayah wengi.
      1. Basarev
        Basarev 29 Juni 2017 17:05
        0
        Kosmonautika ora bisa ngatasi satelit konvensional maneh?
        1. cat cariper
          cat cariper 29 Juni 2017 17:14
          +2
          apa hubungane karo iku?)))
          1. Syurik70
            Syurik70 29 Juni 2017 21:52
            +2
            Quote: Basarev
            Kosmonautika ora bisa ngatasi satelit konvensional maneh?

            Satelit angkasa yaiku atusan yuta sing sampeyan kudu duwe supaya bisa diluncurake.
            Lan satelit atmosfer bisa ngluncurake bunder model aero normal bocah sekolah.
            Ide iki cukup prasaja. Bahan sing entheng banget. Wilayah sayap gedhe relatif marang bobot. Panel surya. Baterei entheng nanging kuat. motor listrik. Inggih, kamera video plus transceiver. Mekaten. Ora ana sing rumit banget.
      2. _Jack_
        _Jack_ 29 Juni 2017 17:36
        +1
        Kanthi interpretasi iki, sampeyan bisa kanthi bangga nelpon balon ing senar helium minangka satelit atmosfer. Dhuwuré bener 1 m saka lemah, nanging ora ana apa-apa.
        1. cat cariper
          cat cariper 29 Juni 2017 17:45
          +1
          satelit ing mekanika langit minangka obyek sing sirkulasi ing lintasan tartamtu (orbit) ngubengi obyek liyane. yen bal sampeyan bisa tetep ing udhara lan obah nganti suwe, kenapa ora?)))
          1. Victor Dubovitsky
            Victor Dubovitsky 29 Juni 2017 17:56
            +1
            Kutipan saka: cariperpaint
            satelit ing mekanika langit minangka obyek sing sirkulasi ing lintasan tartamtu (orbit) ngubengi obyek liyane. yen bal sampeyan bisa tetep ing udhara lan obah nganti suwe, kenapa ora?)))

            Paling ora, amarga nggunakake energi nalika mabur. Lan ora mabur ing kawitan, kaloro lan kacepetan kosmik liyane. Iki dicekel dening pasukan aerodinamis, ora dening gaya centrifugal.
            1. cat cariper
              cat cariper 29 Juni 2017 19:10
              +1
              Apa ora kurung (emoticon) mbingungake sampeyan?))) sanajan sampeyan mikir babagan iki, unit kasebut bakal mabur suwe amarga energi sing diasilake dening panel surya ...
              1. Victor Dubovitsky
                Victor Dubovitsky 29 Juni 2017 19:23
                +1
                Kutipan saka: cariperpaint
                Apa ora kurung (emoticon) mbingungake sampeyan?))) sanajan sampeyan mikir babagan iki, unit kasebut bakal mabur suwe amarga energi sing diasilake dening panel surya ...

                Yagene aku kudu isin karo tanganmu sing tremor? Dadi sampeyan wis cukup tuwa.
                1. cat cariper
                  cat cariper 29 Juni 2017 19:38
                  +1
                  kabeh apik karo kesehatanku. lan smiley biasane cara kanggo ngirim rai utawa swasana ati. guyon utawa prank. guyonan utawa guyonan.
                  1. Victor Dubovitsky
                    Victor Dubovitsky 30 Juni 2017 00:25
                    +1
                    Kutipan saka: cariperpaint
                    kabeh apik karo kesehatanku. lan smiley biasane cara kanggo ngirim rai utawa swasana ati. guyon utawa prank. guyonan utawa guyonan.

                    Sampeyan ora ngerti guyonanku. Sampeyan kudu guyon karo ekspresi serius ing pasuryan.
          2. _Jack_
            _Jack_ 29 Juni 2017 18:35
            +1
            Aku nemokake definisi kasebut lan setuju banget karo dheweke.
            Satelit minangka benda langit sing muter ing sadawane lintasan (orbit) tartamtu ngubengi obyek liyane Ruang Angkoso ing pangaribawa gravitasi. Ana satelit buatan lan alam.
            Luar angkasa, angkasa (Yunani kuna κόσμος "donya", "alam semesta") - bagean sing relatif kosong saka alam semesta sing dumunung njaba wates-wates atmosfer saka benda langit.
            Atmosfer (saka basa Yunani ἀτμός - uap lan σφαῖρα - bal) - cangkang gas sing ngubengi planet Bumi, salah sawijining geospheres. Lumahing njerone nutupi hidrosfer lan sebagian kerak bumi, dene lumahing njaba wewatesan karo bagian luar angkasa sing cedhak karo Bumi. Atmosfer dianggep minangka wilayah ing saubengé Bumi ing ngendi medium gas muter bebarengan karo Bumi minangka kabèh. Atmosfer ngliwati spasi antarplanet kanthi bertahap, ing eksosfer, diwiwiti ing dhuwur 500-1000 km saka lumahing bumi.
            Miturut definisi sing diusulake dening Federasi Penerbangan Internasional, wates atmosfer lan ruang digambar ing sadawane garis Karman, dumunung ing dhuwur watara 100 km., ing sadhuwure penerbangan udara dadi ora mungkin. NASA nggunakake tandha ing 122 kilometer (400 kaki), ing ngendi "shuttles" ngalih saka maneuvering karo mesin kanggo maneuvering aerodinamis.
            Adhedhasar definisi kasebut, drone iki ora bisa diarani satelit Bumi kanthi cara apa wae.
            1. cat cariper
              cat cariper 29 Juni 2017 19:14
              +1
              Ya, wit Natal))) Google, kanggo nggedhekake kemungkinan transmisi Internet, ngluncurake program repeater saka jinis iki. lan jeneng iki macet kanggo wong-wong mau) kok sampeyan kabeh serius)))
              1. _Jack_
                _Jack_ 29 Juni 2017 19:20
                0
                Lan apa babagan keseriusan? Siji ngomong soko bodho, everyone thoughtlessly mbaleni sawise wong. Yen kabeh wong ngritik informasi saka media, bakal dadi luwih apik lan luwih aman donya iki.
                Lan yen istilah iki ora digunakake kanthi serius ing artikel kasebut, mesthine ana ing tanda petik.
                1. cat cariper
                  cat cariper 29 Juni 2017 19:34
                  +1
                  kok bodho padha isih argue sing iki satelit utawa drone komunikasi, nalika kaputusan bakal digawe, padha bakal ngandika manawa. ayo ngomong iku mung istilah kontroversial. kabeh wong ngerti artine lan ora apa-apa..
              2. AlexDARK
                AlexDARK 29 Juni 2017 19:27
                0
                Ya mung bisa ngrembug jeneng, nggandheng. Setengah saka topik sing mired ing iki. Lan kanggo nindakake diskusi babagan topik proyek kasebut, ing topik kasebut, dheweke ora duwe apa-apa.
                1. cat cariper
                  cat cariper 29 Juni 2017 19:39
                  +1
                  WHO? ing google?
  3. Dr. Barmaley
    Dr. Barmaley 29 Juni 2017 15:31
    +1
    Yayasan Riset Lanjut (FPI) wis miwiti tes penerbangan ing stratosfer, ing elevasi 15-20 kilometer, saka satelit atmosfer Rusia pisanan "Sova"

  4. Victor Dubovitsky
    Victor Dubovitsky 29 Juni 2017 17:36
    +1
    Bodho wartawan ngluwihi kabeh pangarepan. Satelit minangka piranti mabur ing antariksa, sing diwiwiti saka dhuwur 100 km. Yen ora, yen kita ngakoni statement iki bener, USSR dibukak SPUTNIK ing 1957 ora pisanan.
  5. seregatara1969
    seregatara1969 29 Juni 2017 17:48
    +1
    horseradish menarik banget karo swiwi fleksibel lan cahya banget! akeh perspektif ing macem-macem kasus! apa maneh sing diarani pesawat ngubengi rembulan ing ndhuwur permukaan planet - satelit cilik ing orbit sing sithik
    1. Victor Dubovitsky
      Victor Dubovitsky 29 Juni 2017 17:54
      +2
      Kutipan saka seregatara1969
      horseradish menarik banget karo swiwi fleksibel lan cahya banget! akeh perspektif ing macem-macem kasus! apa maneh sing diarani pesawat ngubengi rembulan ing ndhuwur permukaan planet - satelit cilik ing orbit sing sithik

      Sampeyan bisa nyebat pesawat ultralight, mabur ing atmosfer, ing dhuwur .... km. Lan titik.
  6. Panganggo anyar
    Panganggo anyar 29 Juni 2017 18:54
    0
    Utawa mungkin sing kaya ngono bisa tabrakan karo pesawat penumpang? Iki mbebayani, kepiye carane ngatasi masalah iki?
    1. Victor Dubovitsky
      Victor Dubovitsky 29 Juni 2017 19:30
      +1
      Quote: Panganggo anyar
      Utawa mungkin sing kaya ngono bisa tabrakan karo pesawat penumpang? Iki mbebayani, kepiye carane ngatasi masalah iki?

      Nah, yen pesawat tabrakan karo manuk, banjur apa ora tabrakan karo aparat iki? Sampeyan ora bisa ngandelake dispatchers anjog pesawat ing angkasa. Ana kasus, iki nggawe kesalahane. Lan iku ora kasunyatan sing comrades iki bisa nggawa obyek iki nyedhaki bebarengan ora mung dening Laka. Kasunyatan manawa piranti kasebut mabur ing dhuwur 20 km ora nglindhungi kacilakan. Fitur desain kasebut bisa uga ora bisa dingerteni para pencari.
      1. uga-dokter
        uga-dokter 29 Juni 2017 22:37
        0
        manuk ing dhuwur 20 km ora mabur. Lan padha turu ing wayah wengi.
        1. Victor Dubovitsky
          Victor Dubovitsky 29 Juni 2017 23:02
          +1
          Quote: uga dhokter
          manuk ing dhuwur 20 km ora mabur. Lan padha turu ing wayah wengi.

          Apa pesawat tekan dhuwur 20 km nggunakake perkusi? Dhokter kanca, ngomong.
    2. atesterev
      atesterev 29 Juni 2017 21:15
      0
      Aku elinga yen Cosmos 2251 lan Iridium 33 tabrakan ... Inggih, tinimbang loro satelit, ana akeh, nanging luwih cilik.
  7. Victor Dubovitsky
    Victor Dubovitsky 29 Juni 2017 20:55
    +1
    poquello,
    Nah, yen sampeyan dadi pendukung karya ajaib .....
  8. uga-dokter
    uga-dokter 29 Juni 2017 22:36
    +1
    Sistem kontrol sing disebarake sayap fleksibel yaiku teknologi terobosan ing mangsa ngarep. Bebarengan karo teknologi aditif, iki minangka unsur kunci revolusi ilmiah lan teknologi anyar. Malah angel mbayangno ruang lingkup algoritma lan prinsip ing mangsa ngarep. Kanggo kabeh watesan lan kabodhoan sing saiki, prinsip dhasar tegese revolusi ing tampilan donya desainer. Ing sepuluh taun, kabeh wong bakal kaget: "! Kepiye carane bisa digunakake?". Nanging saiki teknologi kasebut butuh dhukungan.
    1. Prasaja
      Prasaja 29 Juni 2017 23:30
      0
      uga-dokter


      Aku disiksa dening keraguan sing ora jelas .... nglirik
    2. Victor Dubovitsky
      Victor Dubovitsky 30 Juni 2017 00:32
      +1
      Quote: uga dhokter
      Sistem kontrol sing disebarake sayap fleksibel yaiku teknologi terobosan ing mangsa ngarep. Bebarengan karo teknologi aditif, iki minangka unsur kunci revolusi ilmiah lan teknologi anyar. Malah angel mbayangno ruang lingkup algoritma lan prinsip ing mangsa ngarep. Kanggo kabeh watesan lan kabodhoan sing saiki, prinsip dhasar tegese revolusi ing tampilan donya desainer. Ing sepuluh taun, kabeh wong bakal kaget: "! Kepiye carane bisa digunakake?". Nanging saiki teknologi kasebut butuh dhukungan.

      Sayap fleksibel ing masalah pengamatan jangka panjang permukaan bumi minangka cabang mati. Kerumitan lan unpredictability saka prilaku atmosfer ora bakal dimangerteni dening manungsa, lan mulane ora bakal nandur modhal ing algoritma kontrol. Sayap fleksibel minangka ukuran paksa sing digunakake kanggo nggawe kendaraan ultra-ringan. Nanging potongan-potongan wesi kasebut ora bisa dilengkapi instrumen sing cukup kanggo nindakake tugas-tugas raksasa babagan cuaca lan ilmu alam. Masa depan kalebu instrumen kasar, duwe sistem sing dipercaya lan prasaja kanggo njaga ing udhara tanpa wates. Mung baterei solar utawa nuklir sing kuat, baterei sing gedhe lan entheng, piranti sing irit minangka cara kanggo ngembangake kendaraan ALL-WEATHER.
      1. Prasaja
        Prasaja 30 Juni 2017 13:38
        0
        Iku cukup kanggo mboko sithik ngganti unsur mezzanization wing karo "sayap adaptif" unsur - padha nindakake fungsi padha, nanging luwih irit - dicocogake kanggo owah-owahan ing aliran teka ing kabeh bagean saka swiwi.

        https://www.golem.de/news/luftfahrt-nasa-testet-v
        erformbare-tragflaechen-1504-113793.html



        Lan ing SABZH padha digawe swiwi fleksibel ing dawa, amarga swiwi kaku karo elongation kuwi ora bakal tahan malah beban transversal minimal.
  9. HEATHER
    HEATHER 29 Juni 2017 22:41
    +3
    Ora suwe aku wis weruh, kene.. Sewulan setengah kepungkur.
  10. solovald
    solovald 30 Juni 2017 05:21
    0
    Tembung kasebut satelit, sanajan "atmosfer" (exaggeration mirah, Nanging), punika boten cecek. Drone luwih akurat.
  11. Victor Dubovitsky
    Victor Dubovitsky 30 Juni 2017 10:42
    +1
    Monos,
    menarik. Kaya-kaya ora bisa dadi administrator ing layanan, nanging filsuf ing urip!
    Nanging sing menarik yaiku Konfusius mlebu sejarah dudu kepala kantor. Ketoke, ing taun-taun sing adoh, jabatan kasebut ora ngrasakake prestise ing antarane masarakat umum, lan dipengeti dening wong-wong ing saubengé ora nganggo tembung sing apik.
  12. tat_shurik
    tat_shurik 30 Juni 2017 12:14
    0
    Buta huruf wartawan ora ana hubungane. Lan istilah "satelit Atmosfer" ora nemokke dening wong-wong mau.
    Sa adoh aku ngerti, makna istilah kasebut yaiku kanggo ngrampungake masalah sing sadurunge diluncurake satelit, saiki diusulake nggunakake piranti saka desain sing diusulake. Tegese iku bisa mabur malah liwat wilayah sawijining kanggo periode bab siji utawa rong sasi, sawise kang diganti dening liyane saka jinis padha.
    Lan iki perlu kanggo ngatasi masalah sing saiki wis ditanggulangi dening satelit - komunikasi, siaran program televisi, fotografi operasional (contone, nalika ngawasi geni lan banjir kali) lan liya-liyane.
    Makna jeneng kasebut yaiku ora perlu narik satelit kanggo tugas kasebut.
    1. Victor Dubovitsky
      Victor Dubovitsky 30 Juni 2017 13:04
      +1
      Kutipan saka: tat_shurik
      Buta huruf wartawan ora ana hubungane. Lan istilah "satelit Atmosfer" ora nemokke dening wong-wong mau.
      Sa adoh aku ngerti, makna istilah kasebut yaiku kanggo ngrampungake masalah sing sadurunge diluncurake satelit, saiki diusulake nggunakake piranti saka desain sing diusulake. Tegese iku bisa mabur malah liwat wilayah sawijining kanggo periode bab siji utawa rong sasi, sawise kang diganti dening liyane saka jinis padha.
      Lan iki perlu kanggo ngatasi masalah sing saiki wis ditanggulangi dening satelit - komunikasi, siaran program televisi, fotografi operasional (contone, nalika ngawasi geni lan banjir kali) lan liya-liyane.
      Makna jeneng kasebut yaiku ora perlu narik satelit kanggo tugas kasebut.

      Ora kabeh sing ditulis ing pager tegese. Flyer udara yaiku satelit sing umure dawa, orbit kurang, satelit orbit dhuwur, satelit geostasioner saben nindakake peran lan tugas dhewe, lan ora ngganti, nanging nglengkapi kabeh liyane. Program siaran lan komunikasi saka dhuwur 20 km minangka fiksi lan penipuan konsumen. Diwenehi, mesthi, sumber energi saka karya iki, digawe ing jeneng defend disertasi. 10-15 kW - lan ing antena, kang, njupuk menyang akun kabeh karakteristik liyane saka pemancar, tegese perlu kanggo sumber 30-40 kW. Punika rega "gagasan" sampeyan. Ora kepenak ing impen lan empyrean sing dibutuhake, nanging petungan spesialis.
      1. Victor Dubovitsky
        Victor Dubovitsky 30 Juni 2017 13:16
        +1
        Kutipan: Viktor Dubovitsky
        Kutipan saka: tat_shurik
        Buta huruf wartawan ora ana hubungane. Lan istilah "satelit Atmosfer" ora nemokke dening wong-wong mau.
        Sa adoh aku ngerti, makna istilah kasebut yaiku kanggo ngrampungake masalah sing sadurunge diluncurake satelit, saiki diusulake nggunakake piranti saka desain sing diusulake. Tegese iku bisa mabur malah liwat wilayah sawijining kanggo periode bab siji utawa rong sasi, sawise kang diganti dening liyane saka jinis padha.
        Lan iki perlu kanggo ngatasi masalah sing saiki wis ditanggulangi dening satelit - komunikasi, siaran program televisi, fotografi operasional (contone, nalika ngawasi geni lan banjir kali) lan liya-liyane.
        Makna jeneng kasebut yaiku ora perlu narik satelit kanggo tugas kasebut.

        Ora kabeh sing ditulis ing pager tegese. Flyer udara yaiku satelit sing umure dawa, orbit kurang, satelit orbit dhuwur, satelit geostasioner saben nindakake peran lan tugas dhewe, lan ora ngganti, nanging nglengkapi kabeh liyane. Program siaran lan komunikasi saka dhuwur 20 km minangka fiksi lan penipuan konsumen. Diwenehi, mesthi, sumber energi saka karya iki, digawe ing jeneng defend disertasi. 10-15 kW - lan ing antena, kang, njupuk menyang akun kabeh karakteristik liyane saka pemancar, tegese perlu kanggo sumber 30-40 kW. Punika rega "gagasan" sampeyan. Ora kepenak ing impen lan empyrean sing dibutuhake, nanging petungan spesialis.

        Yen iki kira-kira angka nyata, banjur ngitung area baterei solar - iki 80-100 meter persegi. Baterei 400 kWh yaiku massa baterei mobil Tesla 1,5-2 ton.
  13. Katresnan iku
    Katresnan iku 30 Juni 2017 12:20
    0
    Pitulung Gusti!
  14. Victor Dubovitsky
    Victor Dubovitsky 30 Juni 2017 12:59
    +1
    Поиск,
    Iki dudu maksudku. Iku kang.
  15. Victor Dubovitsky
    Victor Dubovitsky 30 Juni 2017 20:35
    +1
    Aku categorically ora setuju karo kasunyatan sing sawetara konsep, kayata SPUTNIK, COSMONAUT, ASTRONAUT, wiwit eksploitasi muspra. Moncong tas lemak mabur ing trampolin sing bisa digunakake maneh nganti dhuwur 100 km, lan entuk gelar kasebut. Ing sèket taun, ewu assholes kuwi bakal pegatan, lan ing lapisan saka rereget iki, konsep suci kanggo akeh bakal tenggelam. Suku pionir ingkang kinurmatan lan heroik ingkang paring kasarasan malah gesangipun atas nama ilmu lan kemajuan....
    1. svp67
      svp67 30 Juni 2017 20:43
      +1
      Kutipan: Viktor Dubovitsky
      Moncong tas lemak mabur ing trampolin sing bisa digunakake maneh nganti dhuwur 100 km, lan entuk gelar kasebut.

      Apa sampeyan saiki bisa menehi jeneng penumpang pisanan ing transportasi penerbangan, dalan utawa rel? Kabeh ana wektune. Saiki dadi pamer. Rong puluh taun sabanjure, iki minangka transportasi normal.
      1. Victor Dubovitsky
        Victor Dubovitsky 1 Juli 2017 12:47
        +1
        Kutipan saka: svp67
        Kutipan: Viktor Dubovitsky
        Moncong tas lemak mabur ing trampolin sing bisa digunakake maneh nganti dhuwur 100 km, lan entuk gelar kasebut.

        Apa sampeyan saiki bisa menehi jeneng penumpang pisanan ing transportasi penerbangan, dalan utawa rel? Kabeh ana wektune. Saiki dadi pamer. Rong puluh taun sabanjure, iki minangka transportasi normal.

        Sampeyan ora ngerti sing utama. Aku ora pikiran, supaya padha mabur, supaya padha njupuk risiko, mbayar resiko karo dhuwit prayoga dhewe, sanajan padha perang. Nanging ora bisa menehi sertifikat astronot-kosmonot. Sampeyan ora bisa mbandhingake karo pahlawan. Aku rumangsa ala kanggo wong-wong iki.
  16. Dzafdet
    Dzafdet 1 Juli 2017 09:09
    0
    iki carane kasur prau digawe

    Karat ing papan.... wassat