Review militèr

Helikopter tetep ing paprangan

88
Helikopter tetep ing papranganHelikopter iki pisanan melu ing Perang Korea taun 1950–53. Saiki, tanpa kelas teknologi iki, ora bisa mbayangake perang apa wae - ora klasik utawa kontra gerilya. Mbok menawa, ing babagan versatility, dheweke mung ora padha. Iki menehi kompensasi kanggo kekurangan helikopter sing signifikan - kerentanan sing ekstrem. Efektivitas sistem pertahanan udara jarak cendhak (utamane MANPADS lan artileri anti-pesawat) marang pesawat winates banget, nanging nglawan helikopter dhuwur banget. Kajaba iku, sajrone perang lokal, ana akeh kasus helikopter sing dirusak saka sistem rudal anti-tank (ATGM) lan malah saka peluncur granat anti-tank (RPG) sing dicekel tangan. Nanging, mobilitas taktis dhuwur banget saka helikopter nyakup kabeh.


Pegulat S TANGKI

Mbalik ing pungkasan taun 60-an, ana pangerten manawa helikopter bersenjata karo ATGM dadi cara paling apik kanggo nglawan tank. Kajaba iku, pertahanan udara minangka titik paling lemah ing tank. Saka iki teka ide helikopter anti-tank khusus. Nganti saiki, nganti rolas jinis mesin kasebut digawe ing donya, nanging mung telu sing perang banget - loro Amerika lan siji Soviet.

Sing pisanan yaiku helikopter AN-1 Cobra Amerika, sing wiwit April 1972 wis digunakake ing Vietnam Kidul nglawan pasukan Vietnam Lor sing maju. Kanthi bantuan saka ATGM TOU Cobra, nganti penarikan pasukan Amerika saka negara kasebut ing Januari 1973, padha ngalahake 10 tank T-54, 6 tank amfibi ringan PT-76 lan 8 tank ringan M-41 buatan Amerika, sadurunge. dijupuk dening wong lor saka Vietnam kidul lan digunakake marang mantan pemilik. Mesthi, "Cobra" banget digunakake ing perang countergerilla, supaya losses ing Vietnam wis samesthine banget dhuwur - saka 295 kanggo 368 helikopter miturut macem-macem sumber (kalebu mundhut non-pertempuran).

Ing taun 1973, wong Israel nggunakake Cobra nalika Perang Oktober. Miturut wong-wong mau, nalika perang tank paling gedhe ing Semenanjung Sinai tanggal 14 Oktober, 18 Cobra kalah nganti 90 T-62 lan T-54/55 Mesir. Sajrone perang Libanon 1982, AN-1S Israel numpes nganti 30 tank Siria lan luwih saka 50 peralatan liyane kanthi biaya kelangan paling ora siji kendaraan. Sampeyan ora bisa mriksa linuwih kabeh data kasebut.

Uga ora bisa diverifikasi yaiku pernyataan Amerika yen helikopter AN-1W, sing saiki mung ana ing penerbangan Korps Marinir AS, ing Januari-Februari 1991, nalika "Badai Gurun" numpes 97 tank Irak lan akeh kendaraan lapis baja liyane, lan tanpa mundhut. Ing wektu sing padha, nalika perang Irak kaping pindho (2003-2011), miturut Amerika dhewe, helikopter kasebut gagal ngalahake tank Irak siji. Sajrone operasi kontragerilya, kira-kira 10 AN-1W ilang. Korps Marinir AS ilang 5 helikopter liyane saka jinis iki ing Afghanistan.

Penerus Cobra, AN-64 Apache, pantes luwih misuwur. Dheweke pisanan melu perang mung sajrone "Badai Gurun". Kaping pisanan, Amerika nyatakake yen Apache numpes luwih saka 500 tank Irak, banjur angka iki mudhun menyang nilai sing luwih andhap, lan saenipun akurat saka 278 tank (ora mungkin kanggo verifikasi akurasi iki). Saliyane tank, AN-64 numpes akeh peralatan Irak liyane. Ing wektu sing padha, telung helikopter ilang, nanging kabeh kerugian dianggep non-pertempuran.

Pira tank Irak sing ditembak Apache nalika perang Irak kaping pindho ora jelas, data Amerika rada samar. Sejatine, mesthi, Apache melu operasi kontragerilya. Paling ora 24 AN-64 saka US Army Aviation lan 1 Apache saka Angkatan Udara Walanda ilang. 1 Apache Inggris rusak banget, nanging bisa uga wis dipulihake.

"Apache" mesthine digunakake minangka helikopter anti-tank nalika agresi NATO nglawan Yugoslavia ing taun 1999, nanging ora duwe wektu kanggo melu perang sadurunge gencatan senjata. Nanging ing wektu sing padha, rong helikopter jinis iki ambruk ing Albania.

Ing Afghanistan, Apache mung digunakake minangka helikopter kontragerilya, kerugian saiki saka 5 nganti 10 kendaraan. Ing kapasitas sing padha, wong Israel nggunakake helikopter iki marang Palestina lan Hizbullah, kaya sing diyakini - tanpa kerugian.

PEJUANG UNIVERSAL

Mi-24 Soviet, ora kaya "Cobra" lan "Apache", digawe ora minangka pertempuran murni, nanging minangka universal (strike lan landing). Ing wektu sing padha, arang banget digunakake minangka pasukan pendaratan. Ing ngarsane saka kompartemen pasukan mimpin kanggo Tambah ing ukuran helikopter, i.e. tambah kerentanane. Ing sisih liya, iki bisa nambah beban tempur, uga ngevakuasi kru helikopter sing mudhun tanpa nelpon kendaraan transportasi.

Kaya "kolega" Amerika, Mi-24 digunakake minangka countergerilla, lan ing pirang-pirang peperangan. Perang utama helikopter iki yaiku Afghan, ing ngendi perane (ing tandem karo multi-tujuan Mi-8) dadi luar biasa. Kerugian uga gedhe - 127 kendaraan (kalebu kerugian non-pertempuran). Apike, perang saiki ing Afghanistan "njupuk" liyane 2 utawa 3 Mi-24s, mung wis gadhahanipun aviation tentara Polandia.

Nganti 30 Mi-24 Rusia ilang sajrone rong perang Chechnya. Ing wektu sing padha, saliyane tumindak countergerilla, dheweke duwe sawetara unit kendaraan lapis baja militan sing rusak, kalebu. nganti 10 tank T-72.

Operasi Mi-24 ing Afrika (Angola, Libya, Ethiopia) minangka campuran kontragerilya lan perang klasik. Pasukan Angolan ilang paling ora 16 Mi-24 nalika perang sipil karo UNITA lan sing klasik karo Afrika Kidul (nganti 1989). Pira unit kendaraan lapis baja Afrika Kidul sing dikalahake dening wong-wong mau, wong Afrika Kidul isih ndhelik kanthi ati-ati, sanajan negara kasebut saiki duwe rezim sing beda. Libya ilang paling ora 11 Mi-24 ing perang karo Chad lan sawetara liyane sajrone perang sing diwiwiti ing 2011 lan durung rampung nganti saiki. Mi-24 Ethiopian nalika perang karo Eritrea (ing 1977-90s - sipil, ing 1998-2000s - klasik) sengaja numpes sawetara rolas kendaraan wojo mungsuh. Kerugian nalika perang sipil angel ditetepake; ing taun 1998-2000, wong Etiopia ilang 7 utawa 8 Mi-24.

Campuran perang sing beda-beda yaiku kedadeyan ing Abkhazia lan Georgia, ing Nagorno-Karabakh, ing Suriah. Angkatan Udara Georgia ilang 3 Mi-24 ing Abkhazia (kabeh ditembak mudhun) lan jumlah sing padha ing perang karo Rusia ing 2008 (2 ancur ing lemah, 1 tabrakan). Sajrone perang kanggo Nagorno-Karabakh ing taun 1992-94, Armenia ilang 1-2 Mi-24, Azerbaijan - paling ora 4. Partai kasebut ilang siji helikopter jinis iki sajrone telung taun kepungkur. Ing taun-taun perang sipil, Suriah ilang paling ora 8 Mi-24, 2 Mi-35M ilang Angkatan Udara Rusia. Ing kabeh perang kasebut, meh ora bisa nemtokake asil operasi helikopter sing luwih akurat nglawan target darat. Ing tartamtu, iku rampung cetho carane akeh lan apa mungsuh waja kendaraan padha numpes. Kajaba iku, Mi-28N lan Ka-52 wis mbukak akun tempur ing Suriah, nanging, yen kita tegese kendaraan wojo militan Islam, lan ora macem-macem "carts", supaya adoh ketoke cilik.

Lan mung ing rong perang, Mi-24 digunakake sacara eksklusif ing versi klasik, minangka kendaraan anti-tank. Kajaba iku, ing loro perang kasebut, mungsuhe yaiku Cobra.

Salah sijine yaiku perang ing Libanon ing taun 1982. Asil saka Kobra Israel ing iku wis ngandika. Mi-24 ing perang iki kerja bareng karo helikopter serangan ringan SA342 Gazelle buatan Prancis. Gazelles isih siji-sijine peralatan digawe Barat ing Angkatan Bersenjata Siria, lan perang Libanon mung siji-sijine helikopter iki digunakake minangka helikopter anti-tank (perang nglawan partisan kaping pirang-pirang). Wong-wong Yahudi ngakoni mundhut 7 tank saka tumindak Gazelles, nalika ngumumake karusakan saka 12 kendaraan saka jinis iki (kang siji ditembak mati dening mesin gun saka tank Merkava, lan liyane dening ATGM saka Israel. Kobra).

Militer Yahudi ora ngaku numpes paling ora siji Mi-24, lan padha tetep bisu bab losses saka tumindak, kang minangka indikator serius saka efektifitas. Ora mungkin Mi-24 ngobong paling ora siji Merkava, nanging M48 lan M60 kalah paling ora 30-40.

Nanging, perang Libanon ing fase aktif, nyatane, sawetara dina. Nanging Iran-Irak - 8 taun.

JAM STAR "BAYA"

Ing sasi kapisan perang (musim gugur 1980), Mi-24 Irak nyebabake kerugian gedhe ing pasukan darat Iran. Contone, ing September, ing salah siji saka sorties, 8 Mi-24s, murub 22 ATGMs, numpes 17 tank Iran tanpa nandhang sangsara losses. Ing dina sing padha, 6 Mi-24 liyane numpes 10 tank liyane. Salah sawijining kru Mi-24 ngetung 55 tank Iran sajrone telung wulan pisanan perang. Nalika kerugian Iran sing tepat saka helikopter Irak angel ditemtokake, katon mung ing taun 1980 luwih dhuwur tinimbang kerugian Apache ing Irak 1991.

Umumé, amarga perang Iran-Irak, Mi-24 kudu dianggep minangka helikopter paling produktif ing donya babagan panggunaan kanggo tujuan asline - nglawan kendaraan lapis baja musuh. Ngukur efektifitas helikopter serang ing perang kontragerilya meh ora mungkin amarga ora ana kritéria sing jelas. Sampeyan kudu nyatet sing ing wayahe kabeh nawakke Iran padha produksi Amérika utawa Inggris.

Nanging, sukses Irak Mi-24s ing perang karo nawakke Iran rauh nolak banget, amarga Iran prakteke mandheg nggunakake tank amarga losses dhuwur banget. Ing sisih liya, sajrone rong taun pisanan perang, setengah saka 40 Mi-24 Irak ilang, liyane duwe sawetara karusakan. Nanging, padha aktif digunakake nganti pungkasan perang. Perang Iran-Irak minangka sing pisanan nalika pertempuran udara antarane helikopter ditindakake kanthi rutin. Saingan utama yaiku, mesthi, Mi-24 lan AN-1, perang pisanan ing antarane sing ditindakake ing November 1980, lan sing pungkasan ing Mei 1988. Skor ing perang kasebut yaiku 10: 6, nanging ora dingerteni sapa sing disenengi - saben sisih nyatakake yen ana ing sih. Ing wektu sing padha, wong Irak ngaku yen helikopter kasebut nembak 53 helikopter Iran saka macem-macem jinis.

Ana uga gelut antarane pesawat lan helikopter. Pilihan iki katon siji-sisi: miturut karakteristik kinerja, helikopter ora bisa nglawan jet fighter. Pancen, F-4 lan F-5 Iran ditembak paling ora 2 Mi-24, MiG-23 Irak paling ora siji Cobra. Nanging ing wektu sing padha, sumber domestik nyedhiyakake informasi yen ing 27 Oktober 1981, Mi-24 nembak pesawat tempur F-4 Phantom Iran kanthi ATGM. Mesthi, pesawat iki wis cukup lawas, Nanging, iku banget kuat "loro-swiwi" fighter, kang sembarang helikopter mung target. Lan, ing sisih liya, ATGM ora dirancang kanggo nggayuh target kasebut. Yen episode kasebut pancen kedadeyan (ora bisa dijamin), pancen unik. Salah siji pilot Irak padha aces pancen pinunjul, utawa sing gedhe-gedhe Iran padha mediocrity lengkap. Utawa ana kacilakan, sing cukup kanggo perang apa wae, utamane skala gedhe lan jangka panjang.

Umumé, helikopter tempur saiki wis numpes sawetara atus tank lan luwih saka sewu unit kendaraan wojo liyane, lan asil iki wis ngrambah ing jumlah winates saka perang. Nanging, sawetara ewu helikopter tiwas ing macem-macem perang.

Umumé, helikopter wis meh rampung tekan watesan pembangunan, mung bisa nambah sawetara, kacepetan, daya dukung, lan liya-liyane. Nanging iki ora dadi masalah, amarga helikopter ora duwe alternatif amarga versatility, mobilitas lan kemampuan maneuver sing luar biasa. Kajaba iku, cocog banget karo konsep nguatake peran pasukan khusus, pasukan pendaratan lan PMC. Ora ana sing bisa ngganti nganti saiki helikopter anyar meh ora digawe, mung sing ana sing dimodernisasi tanpa wates.

Conto sing paling nggumunake yaiku helikopter multi-tujuan Mi-8, sing wis diproduksi lan terus ditingkatake wiwit taun 1961, yaiku. wis 55 taun! Amerika Serikat, sawise ngrampungake produksi Apache sing suwene 12 taun ing 1994, diterusake maneh ing taun 2005, nutup program serangan lan pengintaian universal paling anyar RAH-66 Comanche. Lan Mi-24 dadi Mi-35M lan ing wangun iki dadi produksi ora mung kanggo ekspor, nanging uga kanggo Angkatan Bersenjata RF.

Ana cukup akeh syarat konflik lan kompleks kanggo helikopter serangan, dene kerugian mesin kasebut tetep dhuwur banget. Iki uga sebabe luwih murah lan luwih praktis kanggo modernisasi mesin sing wis ana tinimbang nggawe sing anyar banget rumit lan sampurna.
Pengarang:
Sumber asli:
http://nvo.ng.ru/armament/2017-06-30/5_954_helicopters.html
88 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Banisher saka Liberoids
    Banisher saka Liberoids 1 Juli 2017 07:09
    +6
    Mungkin, aku mbaleni, bisa uga ing wektu sing suwe, drone nyerang sebagian bakal ngganti helikopter saka medan perang, nanging, sepisanan, amarga kekurangan waja, drone kasebut pancen gampang dimangsa, lan kerugian saka dheweke bakal dhuwur banget, lan nomer loro, iki ora bakal kelakon nang endi wae lan ora rauh.
    1. Kotische
      Kotische 1 Juli 2017 08:12
      +1
      Idea "ndandani" drone 'murah lan nyenengake'!
      1. Lopatov
        Lopatov 1 Juli 2017 08:42
        +6
        Kutipan: Cat
        Idea "ndandani" drone 'murah lan nyenengake'!

        Lan praktik wis nuduhake manawa "Apache" ing perang lokal luwih murah tinimbang drone serangan sing digunakake.
        Mulane, Amerika wiwit intensif "nggosok turnips" ing topik iki. Contone, sajrone serangan ing Mosul, beban utama dijupuk ora dening serangan UAV, nanging kanthi pengintaian lan kompleks serangan saka pengintaian. drone lan MLRS karo RS kontrol
        1. Operator
          Operator 2 Juli 2017 21:05
          0
          Reconnaissance UAV + MLRS karo URS = mateni pesawat, helikopter lan UAV keprungu
          1. Lopatov
            Lopatov 2 Juli 2017 21:23
            +1
            Praktek wis nuduhake yen iki uga ora efektif banget. Nutul sepasang babon nganggo rudal kanthi hulu ledak 82 kg utawa luwih iku rada keluwih.
            Mung Amerika kudu mundur ing abad pungkasan saiki. Kanthi nggawe kompleks reconnaissance-strike, sing wis suwe ditinggalake kanggo kepentingan jaringan-centricity. Miturut cara, paling kamungkinan howitzers M777 uga dianggo minangka bagéan saka RUK sing
            1. Operator
              Operator 2 Juli 2017 22:22
              +2
              Tambah menyang "pasangan manis" UAV + MLRS uga UAV + 80 / 120-mm mortir kanthi tambang sing dipandu lan tugas ngrusak target saka kategori apa wae ing medan perang bakal ditanggulangi.

              Serangan UAV apik mung ing lapangan kerja sabotase ing jero pertahanan mungsuh: dheweke weruh target (prajurit tunggal / teroris, klompok personil militer / teroris, mobil / pengangkut personel lapis baja / kendaraan tempur infanteri / tank. ) - ngirim serangan langsung tanpa kelangan wektu kanggo pendekatan amunisi sing dipandu lemah.

              Iki sing ditindakake dening IDF, kanthi salah pangerten lan sabotase minangka operasi militer.

              PS Panggunaan ROG ora ateges penolakan saka jaringan-centricity, amarga sing terakhir minangka cara sing efektif kanggo nyebarake target ing antarane akeh ROG ing medan perang.
              Kajaba iku, siji UAV pengintai bisa nglayani MLRS lan mortir bebarengan, gumantung saka kelas target sing dideteksi ing sektor kontrol.
      2. xetai9977
        xetai9977 1 Juli 2017 10:46
        +5
        Saliyane drone, helikopter serang uga bisa ngganti pesawat serang kayata "Supertukano" utawa "Hürkuş". Padha duwe firepower padha. luwih murah ing rega lan biaya operasi. Lan helikopter mung apik kanggo operasi landing
        1. k_ply
          k_ply 1 Juli 2017 13:30
          +5
          Turntables ora mbutuhake GDP saka dawa tartamtu, padha bisa adhedhasar apa-disebut. airfields non-dilengkapi (situs) ing sacedhake langsung saka baris kontak saka pihak (wektu pendekatan suda lan radius pertempuran tambah). Lan kacepetan penerbangan (deteksi target dening pilot) lan mode nglayang (gun turret, ATGMs karo panuntun dhumateng semi-otomatis) uga ora ateges apa-apa, huh?!
          1. Bongo
            Bongo 2 Juli 2017 16:37
            +2
            Kutipan saka k_ply
            Turntables ora mbutuhake GDP saka dawa tartamtu, padha bisa adhedhasar apa-disebut. airfields non-dilengkapi (situs) ing sacedhake langsung saka baris kontak saka pihak (wektu pendekatan suda lan radius pertempuran tambah).

            Apa sampeyan kerep mirsani penerbangan Mi-24 saka "papan udara sing ora dilengkapi"?
            Kepiye sampeyan bakal nyiapake penerbangan? Lan kanthi beban tempur apa Mi-24 bisa mabur tanpa mlayu? Sampeyan ora perlu kanggo fantasi. ora
            1. k_ply
              k_ply 3 Juli 2017 15:03
              0
              Lan ing ngendi "baya"? mung spinner? utawa gambar kanggo artikel dadi mblusukake?
              Kutipan saka xetai9977
              Saliyane drone, helikopter serang uga bisa ngganti pesawat serangan kayata "Supertukano" utawa "Hürkuş" .
            2. k_ply
              k_ply 3 Juli 2017 15:54
              +2
              Kutipan saka Bongo.
              Lan kanthi beban tempur apa Mi-24 bisa mabur tanpa mlayu?

              Oh ya, dadi pira ton beban sing ilang reptil waja lawas iki nalika mabur ora miturut pandhuane, contone? Lan evakuasi nganti 8 pejuang saka medan perang?
    2. RED PARTISAN
      RED PARTISAN 1 Juli 2017 09:28
      +3
      Lan apa sing ngalangi sampeyan nggawe drone serangan nganggo waja?
    3. Zaurbek
      Zaurbek 2 Juli 2017 07:28
      +2
      Mungkin bakal dadi UAV adhedhasar helikopter serangan. Yen sampeyan ngilangi "link sing lemah" banjur dimensi bakal mudhun kanthi faktor loro.
  2. kugelblitz
    kugelblitz 1 Juli 2017 07:40
    +4
    Aku duwe pikirane amarga otomatisasi helikopter bakal dadi siji-jog, ing asas, iku cukup bisa nggunakake avionics Ka-52 kanggo muter bali menyang Ka-50, nanging wis M. Lan menehi bobot dirilis menyang pertahanan. Uga adaptasi rudal pesawat kanthi pencari laser semi-aktif lan panuntun televisi. Ing mangsa ngarep, lan karo medium-range radar AGSN. Sing. nambah kemampuan kanggo nyerang target stasioner lan udara.
    1. RED PARTISAN
      RED PARTISAN 1 Juli 2017 09:43
      +8
      Mobil dobel luwih efisien amarga distribusi tugas antarane pilot lan navigator. Helikopter asring makarya ing papan sing dhuwur banget lan ing medan sing angel, sing mbutuhake pilot kudu waspada banget.
    2. kytx
      kytx 3 Juli 2017 03:14
      +1
      pilot test (Aku ora ngelingi jeneng mburi) ngandika bab iki, iku perlu kanggo bali K50 karo avionics anyar lan siji pilot bakal bisa kanggo ngrampungake uga, Boten kados K50 asli ngendi pilot overloaded amarga imperfection saka banjur elektronik / otomatis.
  3. MoOH
    MoOH 1 Juli 2017 07:56
    +3
    Nang endi wae aku wis maca opus iki, apa maneh, sawetara taun kepungkur.
    1. tchoni
      tchoni 2 Juli 2017 09:36
      0
      iki hak cipta saka "pojok langit" lan wikipedia. nanging salinane apik. kanggo kang matur nuwun kanggo penulis.
  4. Basarev
    Basarev 1 Juli 2017 08:09
    +1
    Kabeh iki mung siji: kita butuh rong helikopter khusus - anti-tank lan infantri.
    1. RED PARTISAN
      RED PARTISAN 1 Juli 2017 09:58
      +4
      Kanggo apa? ATGM apik kanggo ngancurake kendaraan lan struktur lapis baja, nalika NURS lan meriam nggarap "daging" lan target sing ora nganggo senjata. Cukup kanggo dibagi helikopter dadi serangan lan transportasi.
      1. Lopatov
        Lopatov 1 Juli 2017 10:28
        +5
        Ora kabeh gampang banget ... Contone, "Apache-Longbow" sing larang kanthi radar over-hull, diasah kanggo nggunakake misil generasi katelu kanthi radar pencari aktif. Paling ora anti-tank. Nanging ing perang lokal, sebagian besar kemampuane ora diklaim.

        Ora kudu loro helikopter. Bisa uga luwih gampang duwe rong set senjata lan peralatan, kanggo perang gedhe "anti-tank" lan dhukungan geni ing perang lokal.
        1. kugelblitz
          kugelblitz 1 Juli 2017 10:35
          0
          Longbow duwe akeh masalah karo pilihan target, ing ngendi dheweke maca ing endi wae ing Irak padha gabung hard. Kajaba iku, karya terus nglengkapi kepala semi-aktif.
          1. Zaurbek
            Zaurbek 2 Juli 2017 07:29
            +3
            Yen Longbow duwe masalah gedhe kanggo ngenali target, banjur apa kahanan mesin kita?
            1. kugelblitz
              kugelblitz 2 Juli 2017 08:52
              +2
              Kita dipandu dening raster laser utawa kanthi sistem telekontrol ing Attack. Target kudu tetep katon lan akurasi gumantung banget marang sistem stabilisasi. Nalika sampeyan bisa ndeleng, padha ditanggulangi masalah karo angin puyuh, padha ngatur kanggo njupuk malah luwih saka Hellfires karo laser PAGSN.



              Miturut Hermes, rudal kasebut wis dadi generasi katelu karo para pencari televisi + IR, kaya sing dijanjekake, dene modifikasi kanthi kepala radar bakal menyang armada lan bisa uga minangka anti-pesawat. Nalika INFA kuwi, ana gosip babagan nggunakake ing Suriah karo Ka-52, nanging aku ora bisa ngadili apa iku dipercaya.
        2. RED PARTISAN
          RED PARTISAN 1 Juli 2017 12:33
          0
          Helikopter serbaguna kaya Mi-8AMTSh kita uga cocok kanggo nglawan "Papua", nanging nglawan mungsuh sing serius, kendaraan serang sing larang kaya Ka-52 lan Mi-28N dibutuhake. Kanggo nambah kemampuan tempur, helikopter serang bisa digantung karo wadhah kanthi pengintaian optik-elektronik lan peralatan sebutan target.
        3. tchoni
          tchoni 2 Juli 2017 09:38
          0
          Kutipan: Lopatov
          Bisa uga luwih gampang duwe rong set senjata lan peralatan, kanggo perang gedhe "anti-tank" lan dhukungan geni ing perang lokal.

          mbok menawa ora luwih gampang. kanggo pesawat beda saka senjata, beda sarana panuntun dhumateng lan pengintaian dibutuhake. Lan padha Integrasi menyang Papan. Biasane.
          1. Lopatov
            Lopatov 2 Juli 2017 10:18
            0
            Kutipan saka tchoni
            Lan padha Integrasi menyang Papan. Biasane.

            Ya, iki bisa dipecahake ... Contone, "perang gedhe" ... kanggo ngatur "tindakan penyergapan" helikopter tempur, ATGM generasi katelu dibutuhake, nyedhiyakake kinerja geni sing dhuwur lan radar over-hull. Kaya longbow
            Nanging kanggo perang lokal, ATGM nomer loro luwih disenengi, nyedhiyakake kontrol sing luwih gedhe. Lan, miturut, sing over-hull optik-elektronik pengintaian lan guide Komplek, kaya ing Kiowa Vorior lan anti-tank Tigers.
            Napa ora nggawe kompleks over-hub bisa diganti?
    2. DOKTER ZLO
      DOKTER ZLO 2 Juli 2017 15:38
      +3
      Quote: Basarev
      Kabeh iki mung siji: kita butuh rong helikopter khusus - anti-tank lan infantri.

      Apa infanteri jinis helikopter anyar?
      1. Basarev
        Basarev 2 Juli 2017 17:24
        0
        Maksudku anti-personil. Aku tundhuk karo views padha bab pesawat: loro pesawat serangan uga dibutuhake: kanggo nggarap tank - kaya Rook, lan ing wong cilik lan liyane tipis-waja - kaya Bronco.
        1. DOKTER ZLO
          DOKTER ZLO 2 Juli 2017 17:31
          +1
          Quote: Basarev
          Maksudku anti-personil. Aku tundhuk karo views padha bab pesawat: loro pesawat serangan uga dibutuhake: kanggo nggarap tank - kaya Rook, lan ing wong cilik lan liyane tipis-waja - kaya Bronco.

          Apa anti-personil minangka jinis helikopter anyar?
  5. Edan
    Edan 1 Juli 2017 09:29
    +2
    Ing sawetara dina, helikopter Siria ngalahake 30-40 tank Israel??? Ngendi nomer kasebut teka saka?
    1. ITT
      ITT 1 Juli 2017 09:44
      +1
      Kutipan saka Locos.
      Helikopter Siria numpes 30-40 tank Israel


      nomer ing arah ngelawan,
      1. DOKTER ZLO
        DOKTER ZLO 2 Juli 2017 15:54
        +1
        Kutipan saka T.I.T.
        Kutipan saka Locos.
        Helikopter Siria numpes 30-40 tank Israel

        nomer ing arah ngelawan,

        Iku kaya, tank IDF numpes 30-40 helikopter mungsuh, sampeyan ora relatif G.Kh. Andersen?
    2. venik
      venik 1 Juli 2017 14:19
      +3
      Kutipan saka Locos.
      Ing sawetara dina, helikopter Siria ngalahake 30-40 tank Israel??? Ngendi nomer kasebut teka saka?

      ========
      Data kasebut ana, nanging iki minangka sumber Siria. Mesthine, meh ora bisa verifikasi linuwih (Nanging, uga linuwih data Israel - wong lanang iki uga akeh "palsu" - ngrungokake wong-wong mau, amarga padha UMUM ora tau ngalami kerugian!)
      1. Zaurbek
        Zaurbek 2 Juli 2017 07:40
        0
        Miturut cara, aku uga maca ing pers. Kajaba iku, Mi-24 digunakake karo wadhah meriam 23mm sing digantung lan NURS ...
  6. RED PARTISAN
    RED PARTISAN 1 Juli 2017 10:06
    +2
    Lan ing ngendi Mi-28 lan Ka-52? Padha wis aktif digunakake ing Suriah kanggo rong taun saiki, nanging ora ana tembung wis ngandika bab wong-wong mau.
    1. venik
      venik 1 Juli 2017 14:15
      0
      Quote: RED PARTISAN
      Lan ing ngendi Mi-28 lan Ka-52? Padha wis aktif digunakake ing Suriah kanggo rong taun saiki, nanging ora ana tembung wis ngandika bab wong-wong mau.

      =====
      Ngapa ora? Penulis kasebut kasebut! Ing wektu sing padha, dheweke nuduhake yen dheweke isih digunakake mung ing tumindak "kontra-gerilya", lan ing perang "intensitas dhuwur" durung digunakake ...
    2. Komentar wis dibusak.
  7. venik
    venik 1 Juli 2017 14:11
    0
    Aku ora setuju (categorically) karo penulis ing masalah "watesan pembangunan" saka helikopter !! Mung wae saiki topik iki wis tekan tingkat kaya ngono, kanggo nambah karakteristik kinerja, riset sing serius dibutuhake (loro teoretis lan terapan), mbutuhake investasi modal lan wektu sing gedhe banget ..... Ora saben wong bisa mbayar. iku saiki , malah kuwi "master" minangka AS lan Rusia .... Umumé, misale jek sing "tema helikopter" froze, "nyiapake kanggo mlumpat. Ing arah kang bakal kelakon -" kita bakal mamah iku - kita bakal weruh "!!!
    Lan ing umum, penulis - "ngormati" (+).
    1. Bongo
      Bongo 2 Juli 2017 15:10
      +2
      Kutipan saka venik
      Lan ing umum, penulis - "ngormati" (+).

      Penulis (Khramchikhin) kurang ngerti babagan topik kasebut. Apa regane iki:
      Nanging ing wektu sing padha, sumber domestik nyedhiyakake informasi sing tanggal 27 Oktober 1981 Mi-24 nembak pesawat tempur F-4 Phantom Iran kanthi ATGM.
      Ing taun 1981, ora ana ATGM ing Irak Mi-24, kajaba 9M17P Phalanx sing dipandu nganggo kabel. Apa kemungkinan kanggo nabrak pejuang ATGM kanthi kacepetan 170 m/s? ora Yen "Phantom" ditembak mudhun, banjur paling kamungkinan dening geni saka 12,7-mm papat-barreled machine gun.
      1. DOKTER ZLO
        DOKTER ZLO 2 Juli 2017 16:05
        +3
        Kutipan saka Bongo.
        Kutipan saka venik
        Lan ing umum, penulis - "ngormati" (+).

        Penulis (Khramchikhin) kurang ngerti babagan topik kasebut. Apa regane iki:
        Nanging ing wektu sing padha, sumber domestik nyedhiyakake informasi sing tanggal 27 Oktober 1981 Mi-24 nembak pesawat tempur F-4 Phantom Iran kanthi ATGM.
        Ing taun 1981, ora ana ATGM ing Irak Mi-24, kajaba 9M17P Phalanx sing dipandu nganggo kabel. Apa kemungkinan kanggo nabrak pejuang ATGM kanthi kacepetan 170 m/s? ora Yen "Phantom" ditembak mudhun, banjur mung dening geni saka 12,7-mm papat-barreled machine gun.

        Carane Mi-24 numpes fighter Israel

        http://agitpro.su/kak-mi-24-unichtozhil-izrailski
        j-fighter/
        8 Juni 1982 ing Lembah Bekaa ing Libanon. Kolonel ace Siria, piloting Mi-24V paling anyar, karo rudal R-60MK nyerang konvoi kendaraan lapis baja Israel lan ngrusak ATGM lan NAR saka 5 tank, operator personel lapis baja lan sistem pertahanan udara seluler. Israel nimbali saperangan pejuang, lan salah siji saka wong-wong mau, Phantom, (sanajan ahli militèr Soviet sing mriksa wreckage nyimpulake yen iku salah siji saka telu Amérika F-14 Tomkets ambruk karo "Stars of David anyar dicet") nyerang Mi-1,4V kanthi kacepetan M24, dheweke nyerahake awake kanthi radiasi radar. Helikopter nguripake bantalan lan ngluncurake 2x R-60MK saka jarak luwih saka 8 km menyang belahan bumi maju, sing pisanan nyebabake karusakan fatal ing pejuang, lan sing kapindho nguripake pejuang Israel kanthi Sparrow jarak menengah (utawa Phoenix) rudal menyang awan puing murub.

        http://frederick-taer.livejournal.com/24749.html
        27 Oktober 1984 sisih lor desa Ein Hosh. Kaya ing kasus helikopter Siria, Helikopter angkatan udara Irak diserang dening pejuang supersonik saka generasi katelu "Phantom". Nanging, pesawat Israel nggawa senjata interceptor, lan kabeh senjata udara-ke-udara saka Phantom Iran mung dumadi saka papat Sparrows - pesawat Iran nggawa rudal Shrike kanggo numpes radar pertahanan udara lan wadhah kanthi peralatan pengintaian kanggo nemtokake paramèter Irak. radar. Ngelingi Irak Mi-24D, pilot fighter mutusaké kanggo njupuk mudhun helikopter, nanging terakhir iki mabur ing dhuwur kurang lan Sparrow ilang target. Nanging gambling pilot Iran mutusaké kanggo nggunakake mriem Vulcan lan ngarahake mobil menyang helikopter Irak. Pilot Irak ora kelangan sirahe lan murub 3,5 NAR S-32 saka jarak 5 km - wolung saka papat blok. 32 roket mabur menyang Phantom ing "titik" kanthi diameter 150 meter kanthi kacepetan M2. pejuang Iran nyoba kanggo nguripake adoh, lan ing wayahe ana roket kenek wong ing mburi fuselage. Bahan bakar langsung njeblug lan Phantom dadi bola api sing ora ana wujude.

        ndeleng ibid.
        1. Bongo
          Bongo 2 Juli 2017 16:13
          +3
          Aku bisa pracaya Phantom bisa wis dijupuk mudhun dening salvo massive saka S-5 NAR, nanging sampeyan kudu ngakeni, bab ATGMs - iki omong kosong lengkap.
          1. DOKTER ZLO
            DOKTER ZLO 2 Juli 2017 16:22
            +1
            Kutipan saka Bongo.
            Aku bisa pracaya Phantom bisa wis dijupuk mudhun dening salvo massive saka S-5 NAR, nanging sampeyan kudu ngakeni, bab ATGMs - iki omong kosong lengkap.

            Aku dudu pilot, aku ora bisa ngomong, mbok menawa ana sing salah "sethithik" ....
            1. Bongo
              Bongo 2 Juli 2017 16:25
              +2
              Kutipan saka DOKTOR ZLO
              Aku dudu pilot, aku ora bisa ngomong, mbok menawa ana sing salah "sethithik" ....

              Aku uga dudu pilot, nanging kepiye carane pejuang bisa ditembak dening Phalanx ATGM, sing bisa nggayuh target kanthi kacepetan ora luwih saka 60 km / jam? opo
              1. DOKTER ZLO
                DOKTER ZLO 2 Juli 2017 16:28
                +1
                Kutipan saka Bongo.
                Kutipan saka DOKTOR ZLO
                Aku dudu pilot, aku ora bisa ngomong, mbok menawa ana sing salah "sethithik" ....

                Aku uga dudu pilot, nanging kepiye carane pejuang bisa ditembak dening Phalanx ATGM, sing bisa nggayuh target kanthi kacepetan ora luwih saka 60 km / jam? opo

                Sampeyan biasane nolak kasunyatan pesawat kasebut mudhun kanthi helikopter ....
                1. Bongo
                  Bongo 2 Juli 2017 16:40
                  +2
                  Kutipan saka DOKTOR ZLO
                  Sampeyan biasane nolak kasunyatan pesawat kasebut mudhun kanthi helikopter ....

                  Ing panggonan endi?
                  Kutipan saka Bongo.
                  Ing taun 1981, ora ana ATGM ing Irak Mi-24, kajaba 9M17P Phalanx sing dipandu nganggo kabel. Apa kemungkinan kanggo nabrak pejuang ATGM kanthi kacepetan 170 m/s? ora Yen "Phantom" iki dijupuk mudhun, banjur paling kamungkinan dening geni saka 12,7-mm papat-barreled machine gun.

                  Aku nolak kamungkinan saka asor dening Phalanx ATGM, minangka Khramchikhin nyerat.
              2. Lopatov
                Lopatov 2 Juli 2017 18:35
                0
                Kutipan saka Bongo.
                Aku uga dudu pilot, nanging kepiye carane pejuang bisa ditembak dening Phalanx ATGM, sing bisa nggayuh target kanthi kacepetan ora luwih saka 60 km / jam?

                Umumé, ATGM ora duwe watesan sing ketat babagan kacepetan target, paling ora ing kilometer per jam. Iku kabeh gumantung ing arah target.
                Yen roket diluncurake ing nguber, ana watesan ing kacepetan roket. Iku trite kanggo nyekel
                Yen ora ana larangan babar pisan.
                Inggih, flank utawa oblicheskoe - kecepatan sudut "muter" ana. Lan padha diwatesi kanggo sistem anti-tank generasi pisanan - kanthi kemampuan roket, sing kapindho - kanthi kemampuan roket lan peluncur, lan sing katelu - kanthi kemampuan roket.
                Dadi Phantom bisa ditembak nganggo Phalanx. Utamane yen dheweke mutusake kanggo ngontrol helikopter kanthi tembakan meriam ... sing dakeling-eling, kendaraan Israel luwih unggul tinimbang Amerika ing babagan iki, lan rong meriam 30 mm bisa nggawe kapercayan sing gedhe banget marang kru yen helikopter kasebut bisa dirusak. .
                1. Bongo
                  Bongo 3 Juli 2017 02:14
                  +2
                  Kutipan: Lopatov
                  Dadi Phantom bisa ditembak nganggo Phalanx. Utamane yen dheweke mutusake ngontrol helikopter kanthi tembakan meriam ...

                  Oke, kenapa? Apa sampeyan duwe ide sing apik babagan sistem pandhuan Phalanx lan kacepetan penerbangan?
                  1. Lopatov
                    Lopatov 3 Juli 2017 09:15
                    0
                    Kutipan saka Bongo.
                    Apa sampeyan duwe ide sing apik babagan sistem pandhuan Phalanx lan kacepetan penerbangan?

                    Aku makili uga. Yen "Phantom" mabur persis menyang operator "Phalanx", banjur kanggo sing terakhir kacepetan pesawat bakal nul. Lan mung bakal ana siji masalah - kanggo nggayuh target sing ora obah kanthi ukuran.
                    1. Bongo
                      Bongo 4 Juli 2017 10:12
                      +1
                      Kutipan: Lopatov
                      Yen "Phantom" mabur persis menyang operator "Phalanx", banjur kanggo sing terakhir kacepetan pesawat bakal nul. Lan mung bakal ana siji masalah - kanggo nggayuh target sing ora obah kanthi ukuran.

                      Nah, kene sampeyan wis "narik kuping." Ora mungkin wong bodho lengkap lungguh ing kokpit helikopter lan pejuang. . Apa ora luwih gampang kanggo murub ing target udhara karo bedhil mesin utawa NAR? Kajaba iku, ing episode pertempuran kasebut, EMNIP "Phantom" ditembak nalika metu saka serangan kasebut.
                      1. Lopatov
                        Lopatov 4 Juli 2017 11:27
                        0
                        Kutipan saka Bongo.
                        Apa ora luwih gampang kanggo murub ing target udhara karo bedhil mesin utawa NAR?

                        Kita koyone ora duwe sensor target remot ing NAR. Lan nyoba kanggo bokong karo siji mriem marang loro Israel "Phantoms" ... Kajaba iku, ing "Phalanx" bisa kanggo njaluk pesawat ing kadohan luwih, liyane, ketoke, iku sadurunge ora digunakake minangka sarana kanggo target kaya "Phantom" ...
  8. music
    music 1 Juli 2017 14:56
    0
    Lan kepiye Apache-Ka-52 kita nuduhake awake dhewe ing Suriah? Cetha yen baya banget rentan ing Afghanistan. Luwih saka satus helikopter sing ilang minangka overkill sing jelas. Nanging saiki kita miwiti nggarap konverter. Iki sing ditindakake dening Amerika.
    1. faiver
      faiver 1 Juli 2017 16:39
      0
      luwih saka satus ilang ing sepuluh taun, nalika Amerika ing Vietnam ilang watara telung atus kobra ing sepuluh sasi - apa sampeyan aran prabédan?
    2. Alf
      Alf 1 Juli 2017 20:22
      0
      Quote: Musik
      Luwih saka satus helikopter sing ilang minangka overkill sing jelas.

      127 turntables kanggo 9 taun perang. 14 helikopter saben taun, 1 helikopter saben wulan kanggo kabeh Afghanistan. Iku akeh?
      1. kamulyan1974
        kamulyan1974 1 Juli 2017 21:54
        0
        127 turntables kanggo 9 taun perang. 14 helikopter saben taun, 1 helikopter saben wulan kanggo kabeh Afghanistan. Iku akeh?

        Nalika aku ngerti, penulis nyathet helikopter tempur. Jumlah total kerugian helikopter ing Afghanistan kira-kira 330 unit.
        Umumé, kerugian minangka masalah aplikasi sing bener. Ing taun 1999, ing Chechnya, 11 helikopter MI-8 lan MI-24 ilang ing sawijining dina ing siji operasi. Nanging iki ora ngomong apa-apa bab kualitas helikopter.
    3. Fil743
      Fil743 2 Juli 2017 11:32
      0
      "baya dadi banget ngrugekke" mung sawise pangiriman stingers Amer kanggo roh. Kajaba iku, ing taun pisanan sing digunakake ing turntables kita, ora ana pilihan ing kabeh: siji roket - siji helikopter. kasempatan muncul sawise instalasi saka "kuping" EED, suhu exhaust melorot dening meh urutan gedhene + traps shooting + maneuver anti-rudal energik. "Birch" karo "Lipa" wis diinstal mengko. yen ora kanggo stingers, losses bakal wis telu kurang
  9. rruvim
    rruvim 1 Juli 2017 17:50
    +1
    Khramchikhin, kaya biasane, nggawa "badai salju" jurnalistik ing artikel ing NVO. Jumlah "turntable" sing mudhun diwilang, nanging jumlah kendaraan lapis baja sing rusak ora bisa. Bisa dideleng saka artikel kasebut, ing kompleks, MI-24 gampang dirusak, dikurangi, lan "dikurung". Kanthi mengkono, dheweke menehi conto. Lan jumlah peralatan, obyek, tenaga kerja sing dirusak dening dheweke ora pati jelas lan surem. Panggunaan "Gazelles" ing perang Iran-Irak "nglawan target lapis baja" diisep saka driji. Iki digunakake sacara eksklusif kanggo tujuan pos lan transportasi.
    1. DOKTER ZLO
      DOKTER ZLO 1 Juli 2017 22:11
      +1
      "Gazelles" dikembangake bebarengan dening Inggris lan Prancis. Kanggo Prancis, padha multi-tujuan, kanggo Inggris padha pengintaian (perusahaan AA biasa saka brigade infantri Inggris - 4 Gazelles (pengintaian), 8 Lynx (anti-tank)), sing paling cedhak "relatif" ing syarat-syarat karakteristik kinerja Jerman Vo-105 (anti-tank), wis nyiapake kanggo ketemu armada Soviet tank ing Eropah ....
      Angkatan Udara duwe video apik babagan helikopter AA:
      1. rruvim
        rruvim 1 Juli 2017 22:36
        0
        aku ! Dheweke bingung nggunakake Gazelles ing rong konflik sing beda. Padha ora digunakake ing perang Iran-Irak. Mung ing operasi "Peace of Galilee" dening SAR. Nanging aku tetep mratelakake panemume yen dheweke ora nggawa senjata serangan.
        1. Bongo
          Bongo 2 Juli 2017 15:50
          +1
          Kutipan saka rruvim
          Mung ing operasi "Peace of Galilee" dening SAR. Nanging aku tetep mratelakake panemume yen dheweke ora nggawa senjata serangan.

          Miturut sumber Israel digunakake. Dadi ing wayah sore tanggal 9 Juni 1982, salah sawijining batalyon Brigade Tank 734, nalika maju menyang garis ngarep, diserang dening helikopter anti-tank Syrian Gazelle. Lan sawise iku, Grad MLRS kenek posisi batalyon.
  10. tchoni
    tchoni 2 Juli 2017 09:47
    +3
    Nanging iki ora dadi masalah, amarga helikopter ora duwe alternatif amarga versatility, mobilitas lan kemampuan maneuver sing luar biasa.
    Ing kene aku bakal mbantah ..... Ana kabeh kelas mobil sing luwih murah, ora bisa digunakake, bisa mabur saka jalur sing ora dipasang nganti dawane 500 meter. Bisa nggunakake ATGM lan NUR, uga bom lan senjata meriam gratis. Iki minangka pesawat serangan kontra-gerilya. Perwakilan pinunjul: Supertukano lan Airtractor.
    1. Lopatov
      Lopatov 2 Juli 2017 10:22
      0
      Kutipan saka tchoni
      Ana kabeh kelas mesin murah, unpretentious ing operasi, saged mabur saka rereget ngudani nganti 500 meter.

      Iku ora kabeh kasunyatan sing padha luwih murah kanggo operate. Contone, miturut asil perang "anti-ISIS" saiki, ternyata panggunaan "Apache" luwih murah tinimbang nggunakake drone kejut kaya "Reaper".
      1. wuh wuh
        wuh wuh 2 Juli 2017 12:30
        +1
        "Ternyata panggunaan Apache luwih murah tinimbang nggunakake drone kejut saka jinis Reaper ///

        Iki sadurunge mudhun pisanan. Iku siji, pilot 2 mati, liyane iku wesi sing tiba, sanajan larang.
        Helikopter serangan mudhun ing sejarah ...
        1. Lopatov
          Lopatov 2 Juli 2017 12:46
          0
          Kutipan saka: voyaka uh
          ternyata panggunaan "Apaches" luwih murah tinimbang nggunakake drone serangan saka jinis "Reaper" ///
          Iki sadurunge mudhun pisanan. Iku siji, pilot 2 mati, liyane iku wesi sing tiba, sanajan larang.

          Ora "nganti dijupuk pisanan mudhun", nanging nalika padha bakal njupuk mudhun saperangan bêsik dina. Kanthi matine pilot, sing arang banget ing Apache.
          Ing Irak, divisi "Apache" "Madinah" utamane dicubit, ora ana sing ora duwe "hadiah". Ora ana cara liya kanggo nyebut "kalah". Nanging mung siji wong sing mati.
          1. wuh wuh
            wuh wuh 2 Juli 2017 12:56
            0
            Iki bener. Nanging nuduhake jaman "pre-unmanned".
            Dina iki, aku mikir, dheweke bakal nyetel kabeh jinis UAV ing "Madinah" sing padha ... tanpa diitung.
            Lan "kutu buku" bakal ngeklik joystick kanthi semangat banget.
            Apache keren, nanging risiko kerugian isih dhuwur ...
            1. Lopatov
              Lopatov 2 Juli 2017 13:03
              0
              Kutipan saka: voyaka uh
              Dina iki, aku mikir, dheweke bakal nyetel kabeh jinis UAV ing "Madinah" sing padha ... tanpa diitung.

              Dadi apa? Kaping pisanan, dheweke bakal ngganggu saben liyane, 4 Reaper dibutuhake kanggo ngganti siji "Apache", lan nomer loro, dheweke luwih rentan dibandhingake karo "Apache"

              Lan kaping telune, kenapa Amerika pancen ninggalake serangan UAV sajrone serangan ing Mosul?
              1. wuh wuh
                wuh wuh 2 Juli 2017 13:49
                +2
                "Yagene, nalika serangan ing Mosul, apa Amerika pancen ninggalake serangan UAV?" ////

                A UAV apik yen ana target cetha: tank, cart, nguripake.
                Lan nalika sawetara wong mlaku ing antarane omah, utawa yen perlu kanggo ngrusak
                kabeh omah ora cocok. Ing kasus kapindho, sampeyan kudu bledosan liyane, lan
                kanggo iki, F-16 / F-18 luwih saka dhuwur.
                1. Lopatov
                  Lopatov 2 Juli 2017 18:53
                  0
                  Kutipan saka: voyaka uh
                  A UAV apik yen ana target cetha: tank, cart, nguripake.
                  Lan nalika sawetara wong mlaku ing antarane omah, utawa yen perlu kanggo ngrusak
                  kabeh omah ora cocok. Ing kasus kapindho, sampeyan kudu bledosan liyane, lan
                  kanggo iki, F-16 / F-18 luwih saka dhuwur.

                  Kabeh luwih gampang, dheweke nggunakake kompleks pengintaian-serangan ing kana minangka bagean saka pengintaian sejatine. UAV lan MLRS kanthi kontrol GMLRS, GMLRS + lan GUMLRS Lan ora "F-16 saka ndhuwur" Pranyata dadi luwih efisien lan luwih murah tinimbang serangan UAV.
                  1. wuh wuh
                    wuh wuh 3 Juli 2017 10:18
                    0
                    F-16 Irak aktif melu (utawa luwih, dheweke melu - serangan wis rampung) ing serangan ing Mosul.
                    Kaya howitzers Prancis Caesar, kaya MLRS Amerika.
          2. Zaurbek
            Zaurbek 9 Juli 2017 08:22
            0
            Njupuk, contone, gelut ing Donbas. Sawise wektu apa helikopter lan pesawat nyerang mandheg mabur?
      2. Bongo
        Bongo 2 Juli 2017 15:51
        +2
        Kutipan: Lopatov
        Iku ora kabeh kasunyatan sing padha luwih murah kanggo operate.

        Kasunyatan lan sampeyan ngerti. Kita wis ngrembug masalah iki kaping pirang-pirang.
        "Tukanoclass"(bisa diklik)
        1. Lopatov
          Lopatov 2 Juli 2017 16:24
          0
          Kutipan saka Bongo.
          Kasunyatan lan sampeyan ngerti. Kita wis ngrembug masalah iki kaping pirang-pirang.

          Aku wedi mung ana siji kasunyatan ing diskusi - tokoh saka Departemen Pertahanan AS. Sing diakoni minangka "salah", amarga padha mbantah teori sing apik.
          1. Bongo
            Bongo 2 Juli 2017 16:32
            +1
            Kutipan: Lopatov
            Aku wedi mung ana siji kasunyatan ing diskusi - tokoh saka Departemen Pertahanan AS. Sing diakoni minangka "salah", amarga padha mbantah teori sing apik.

            Ayo padha ninggalake nomer kasebut. Nanging sampeyan ora bakal mbantah manawa kanthi efektifitas tempur sing padha, konsumsi bahan bakar spesifik pesawat serangan turboprop lan biaya nyiapake penerbangan kaping pirang-pirang luwih murah tinimbang helikopter tempur.
            1. Lopatov
              Lopatov 2 Juli 2017 18:47
              +1
              Iku kabeh gumantung ing taktik nggunakake aviation. Yen sampeyan duwe jaringan FOB sing bisa digunakake minangka bantalan lompat lan ora njaga pesawat ing posisi "air watch", helikopter mesthi luwih murah.
              Yen ora ana jaringan benteng kaya ngono, nanging ana jaringan lapangan terbang sing dikembangake, banjur "kontra-gerilya" nyerang pesawat lan nyerang UAV.
              Yen ora ana jaringan lapangan terbang sing dikembangake, lan wilayah sing dikontrol gedhe, lan butuh jam tangan sing dawa ing udara, mula kudu ana solusi adhedhasar pesawat transportasi.
      3. tchoni
        tchoni 2 Juli 2017 20:36
        +2
        Kutipan: Lopatov
        Iku ora kabeh kasunyatan sing padha luwih murah kanggo operate. Contone, miturut asil perang "anti-ISIS" saiki, ternyata panggunaan "Apache" luwih murah tinimbang nggunakake drone kejut kaya "Reaper".
        More... Wangsulan

        Luwih murah - luwih murah ... Ayo diwiwiti kanthi kasunyatan manawa pesawat kasebut luwih efisien minangka pesawat. Kanthi daya mesin sing padha, montor mabur nggawa kargo kaping pindho luwih saka jarak kaping pindho lan kacepetan kaping pindho. Mulane, babagan bahan bakar, jam penerbangan sampeyan bakal luwih murah. Piranti kayata Tukano utawa Air Tractor biasane gampang banget kanggo operate. Sampeyan bisa nggunakake "lulusan klub mabur" kanthi latihan minimal. Umume, desain sing luwih gampang nyedhiyakake syarat sing luwih murah kanggo teknisi lan lapangan udara)
        Lan raptor luwih larang amarga siji penerbangan disiapake kanggo sedina dening tim rolas programer sing dibayar banget.
        1. Lopatov
          Lopatov 2 Juli 2017 21:13
          0
          Kutipan saka tchoni
          Luwih murah - luwih murah ... Ayo diwiwiti kanthi kasunyatan manawa pesawat kasebut luwih efisien minangka pesawat. Kanthi daya mesin sing padha, montor mabur nggawa kargo kaping pindho luwih saka jarak kaping pindho lan kacepetan kaping pindho. Mulane, babagan bahan bakar, jam penerbangan sampeyan bakal luwih murah.

          Ora dadi prasaja ...
          Iku kabeh gumantung ing wektu, panggonan lan tugas sing ditindakake. Aja ngomong babagan tartamtu, ayo njupuk, contone, pengintaian es kanthi efisiensi sing padha sing ditindakake dening pesawat lan helikopter.
          Napa pemecah es butuh helikopter? Sawise kabeh, pesawat luwih murah, luwih efisien, lan liya-liyane. terus ... Nanging mabur XNUMX kilometer saka lapangan terbang ngarep sing paling cedhak dadi luwih larang tinimbang ngunggahake helikopter sing larang lan ora efisien ...
          1. tchoni
            tchoni 2 Juli 2017 22:41
            +3
            Kutipan: Lopatov
            Napa pemecah es butuh helikopter? Sawise kabeh, pesawat luwih murah, luwih efisien, lan liya-liyane. terus ... Nanging mabur XNUMX kilometer saka lapangan terbang ngarep sing paling cedhak dadi luwih larang tinimbang ngunggahake helikopter sing larang lan ora efisien ...

            Ayo ora bingung kadhemen karo alus. Pengintaian es ing Samudra Arktik kanthi karya tempur pesawat serangan.
            Aku ora mbantah. Ana tugas kasedhiya kanggo helikopter lan mung kanggo iku. Iki, pisanan, tugas transportasi ing kahanan situs sing winates. Iki penerbangan saka kapal (dudu operator pesawat).
            Nanging, apa sing kita rembugan karo tugas kasebut nduweni hubungan ora langsung. Highly. Ya, helikopter dhukungan geni ora dimaksudake kanggo ngilangi wong sing tatu lan transportasi amunisi. Dheweke ora bisa nindakake iki (pangecualian yaiku baya, nanging iki minangka topik sing kapisah). Lan Traktor Udara uga bisa palu karo perawat.
            Lan bisa mabur saka lapangan udara sing padha karo penerbangan tentara. Utawa malah saka situs sauntara (ora dadi masalah kanggo nemokake potongan lapangan sing dawane 300 meter. Pas tanker padha)
            Utawa sampeyan pengin ngomong yen tim tentara mabur saka lapangan?
            Ora tau weruh utawa krungu bab kuwi. Biasane padha ngupayakake kanggo ndharat ing lapangan udara. Lan, luwih becik, sabuk nganggo cincin senapan bermotor. Iku mung misale jek sing turntable iku unpretentious. Lan sampeyan wiwit ngerti - lan oops! sampeyan ora bisa njagong ing platform bledug - turbin mati banget cepet. Climbing menyang dhuwur iku angel (amarga imperfection saka skema aerodinamis. Yen sampeyan ora pracaya, mbandhingaké karakteristik kinerja saka mi24 lan an26. mesin kira-kira padha ing daya) Helikopter wis kaya bab elegan minangka gearbox - lenga ajaib wis ora kejawab - iku, sampeyan ora nari saiki. Ajaib, swara papan dadi peteng (nganti 40 derajat), kekuwatanmu mudhun 15-20%. Meh ora masalah kanggo pesawat - bakal mbukak 100 meter ekstra - luwih angel kanggo helikopter, sanajan, maneh, sampeyan bisa mlaku ing landasan pacu. Nanging apa banjur cymes?

            Aku uga ngerti yen nggunakake WTO karo cara panuntun dhumateng printah (lan iki meh kabeh ATGM modern), padha kerep nggunakake mode kisaran. (lan iki minangka tandha plus ing piggy bank helikopter) Nanging, aku wedi yen alangan iki recreative (iku modern kanggo nggawe sistem sebutan target Rotary kaya ing tukano, utawa sampeyan bisa pindhah ing kacepetan kurang. sampeyan pindhah 50-70 m / s, ptur mabur 300-350 m / s)
            Lan kanggo wesi saka bunder karo perawat - supaya ora Matter ing kabeh. Sampeyan duwe meneng utawa swiwi. Senajan, ora, ana bedane. Kanthi swiwi sampeyan bisa mabur luwih suwe)
            Ngapunten kanggo sawetara kebingungan)
            1. Lopatov
              Lopatov 3 Juli 2017 00:10
              +1
              Kutipan saka tchoni
              Ayo ora bingung kadhemen karo alus. Pengintaian es ing Samudra Arktik kanthi karya tempur pesawat serangan.

              Tugas iku ateges padha. Nindakake sawetara tumindak ing telpon. 99% wektu - nganggur, siap kanggo tumindak cepet. Helikopter ing dek platform pemecah es / mlumpat, pesawat ing langit.

              Kutipan saka tchoni
              Lan bisa mabur saka lapangan udara sing padha karo penerbangan tentara. Utawa malah saka situs sauntara (ora dadi masalah kanggo nemokake potongan lapangan sing dawane 300 meter. Pas tanker padha)

              Helikopter bisa didhasarake ing lapangan terbang, dilayani ing kana, ngalami pangopènan rutin, ngisi bahan bakar, lan liya-liyane. Banjur mabur menyang "situs mlumpat" ing sawetara FOB, ing ngendi batalyon infanteri sing dikuatake, utawa malah perusahaan infantri, lungguh. Ngadeg kanggo dina ing caponier - panggantos. Target muncul - lepas landas, asor, landing. Utawa penerbangan menyang lapangan udara utama kanggo pangopènan, ngisi lan ngisi bahan bakar.
              Inggih, ing jejere saben FOB, kanggo ngatur landasan pacu kanggo panggunaan ing saindhenging taun yaiku fiksi unscience. Utamane ing wilayah pegunungan utawa alas
              1. tchoni
                tchoni 3 Juli 2017 08:52
                +1
                Kutipan: Lopatov
                Lan banjur mabur menyang "situs mlumpat" ing

                Lan ing Perang Donya II, mobil piston mabur kaya mengkono. Lan ora apa-apa. Saka platform mlumpat. Aku bakal nyritakake babagan iki lan menehi interpretasi. Nemokake situs kanggo pesawat entheng cukup gampang. Pangecualian yaiku gunung. banjur mbok menawa. An-2, ing ngarsane prabédan dhuwur saka 70 meter, bisa njupuk. lan njagong ing meter padha.
                1. Lopatov
                  Lopatov 3 Juli 2017 09:23
                  0
                  Kutipan saka tchoni
                  Lan ing Perang Donya II, mobil piston mabur kaya mengkono. Lan ora apa-apa. Saka platform mlumpat.

                  Kita mabur. Nanging sapa sing ngomong yen landasan pacu kasebut ora kudu disiapake?
                  1. tchoni
                    tchoni 3 Juli 2017 21:40
                    +1
                    Kutipan: Lopatov
                    Kita mabur. Nanging sapa sing ngomong yen landasan pacu kasebut ora kudu disiapake?

                    Lan maca paling ora Pokryshkin "Ing Langit Perang". Nganti avtodoyogi mabur. Malah saiki, penerbangan garis ngarep nindakake latihan kasebut.
  11. wuh wuh
    wuh wuh 2 Juli 2017 12:27
    +1
    "Ing wektu sing padha, nalika perang Irak kaping pindho (2003-2011), malah miturut Amerika dhewe,
    helikopter iki gagal ngalahake tank Irak siji "////

    Dheweke ora diidini ngalahake tank. Abrams diwenehi akeh karya.

    Ing taun 1991, ana kebingungan: helikopter, pesawat serang, lan tank ditembakake bebarengan. Amarga iki
    ana uga geni ing nawakke, lan - sareh - iku ora cetha sing burned tank? Padha dijupuk ing padha
    saka ndhuwur lan saka lemah.
    Mulane, ing 2003 padha mutusaké kanggo ora ngganggu aviation rasah. Lan Abrams coped karo tank saka National
    njaga tanpa masalah. Waja frontal ditusuk karo linggis uranium. Apa sing kudu dipriksa
    ing kahanan nyata.
    1. Zaurbek
      Zaurbek 9 Juli 2017 08:19
      0
      Kita uga mriksa pencitra termal lan taktik perang wengi.
  12. mvg
    mvg 3 Juli 2017 13:47
    +3
    Kutipan saka Zaurbek
    Miturut cara, aku uga maca ing pers. Kajaba iku, Mi-24 digunakake karo wadhah meriam 23mm sing digantung lan NURS ...

    Aku wonder apa projectile 23mm bisa nindakake kanggo tank. Kaya NURS. Ngrusak cat? Ing wektu sing padha, perlu kanggo mabur nganti jarak sing cendhak banget, kena MANPADS, sing ana ing level wong Yahudi.
    1. Zaurbek
      Zaurbek 9 Juli 2017 08:18
      0
      Iku ing taun 1970-an ... nawakke padha beda, MANPADS padha ... 23mm punika projectile rada kuat, digunakake ing Il-2.
  13. mvg
    mvg 3 Juli 2017 13:52
    +2
    Kutipan saka: voyaka uh
    "Ing wektu sing padha, nalika perang Irak kaping pindho (2003-2011), malah miturut Amerika dhewe,
    helikopter iki gagal ngalahake tank Irak siji "////
    Dheweke ora diidini ngalahake tank. Abrams diwenehi akeh karya.
    Ing taun 1991, ana kebingungan: helikopter, pesawat serang, lan tank ditembakake bebarengan. Amarga iki
    ana uga geni ing nawakke, lan - sareh - iku ora cetha sing burned tank? Padha dijupuk ing padha
    saka ndhuwur lan saka lemah.
    Mulane, ing 2003 padha mutusaké kanggo ora ngganggu aviation rasah. Lan Abrams coped karo tank saka National
    njaga tanpa masalah. Waja frontal ditusuk karo linggis uranium. Apa sing kudu dipriksa
    ing kahanan nyata.

    Lan kasunyatan sing meh 40 ewu iki "uranium crowbars" dijupuk, nalika iku ora mirah ing kabeh .. Lan carane akeh tank ana ing Garda Nasional? Atusan 2-3? Ora mungkin Abrams mbutuhake "iklan" kasebut. Lan crita iki babagan nembak saka 4-5 ewu meter .. piye wae aku ora percaya.
  14. k_ply
    k_ply 3 Juli 2017 17:52
    +1
    Pesawat turboprop lan piston mesin entheng! Nanging piye wae dheweke ora kejawab aplikasi kabeh dina lan kabeh cuaca. Ing kene, ora kabeh UAV pengintaian kanthi bobot lan beban lepas landas sing winates migunani (beban cilik ora ngidini sampeyan duwe kamera IR sing cukup kuat), kajaba ing papan sing dhuwur banget (nganti 200 m, sing gampang dirusak mung saka peluru). ) utawa ing dina sing cetha.
  15. Maz
    Maz 4 Juli 2017 13:13
    +1
    drones lan quadcopters langkah ing tumit saka helikopter
  16. Zaurbek
    Zaurbek 9 Juli 2017 08:16
    0
    Ing taun 1973, wong Israel nggunakake Cobra nalika Perang Oktober. Miturut wong-wong mau, nalika perang tank paling gedhe ing Semenanjung Sinai tanggal 14 Oktober, 18 Cobra kalah nganti 90 T-62 lan T-54/55 Mesir.

    Aku maca manawa dudu Israel, nanging Amerika sing cepet-cepet teka ngluwari bebarengan karo kobra (siCobra)