Review militèr

Senapan Sniper Walther WA 2000

48
gudang senjata Walther minangka salah sawijining sawetara sing produk asring bisa dijupuk minangka referensi. Senjata kanthi kualitas dhuwur dijamin ora mung kanthi kontrol kualitas ing kabeh tahapan produksi, nanging uga kanthi kualitas bahan mentah. Perusahaan Jerman iki arang banget ngupayakake pangembangan maju, kajaba pangembangan senapan serbu Jerman pisanan sing dipasang kanggo kartrij penengah (MKb.42 (W)) lan senapan penembak jitu, sing bakal diterangake ing artikel iki. Sejatine, wis digunakake metu rencana, nanging thanks kanggo pendekatan trampil, saka tataran desain kanggo tataran ngetokake senjata menyang produksi massal, asil sing luwih dhuwur tinimbang senjata padha saingan.


Perang Donya II ora duwe efek sing paling apik ing perusahaan senjata iki, mung ing pungkasan taun 50-an bisa nerusake produksi pistol P38 kanthi sebutan P1, sing minangka langkah mundur, sanajan kasunyatane sadurunge iki. senjata iki pantes banget kanggo wektu. Iku perlu kanggo mbalekake bagean pasar kanthi cepet, amarga jeneng perusahaan kasebut durung dilalekake.

Ing wayahe, perusahaan senjata Walther luwih dikenal kanggo pistol olahraga lan bedhil, senjata militèr uga dikembangaké lan diprodhuksi, nanging ing jumlah winates banget, lan lineup ora gedhe. Nyatane, senjata militer Walther bisa diitung kanthi pirang-pirang pistol lan saperangan bedhil submachine, kajaba senapan penembak jitu WA 2000.

История nggawe senapan sniper WA 2000

Kaya kasebut ing ndhuwur, sawise pungkasan Perang Donya II, perusahaan Jerman Walther bener-bener ninggalake pasar donya lan mung ing pungkasan taun 50-an bisa bali kanthi pistol sing apik, nanging wis lawas. Supaya bisa nerusake, perlu kanggo ngumumake awake dhewe kanthi senjata sing pancene, kaya sing diarani modis, ora ana analog ing jagad iki. Tegese, senjata anyar kudu ora mung apik, nanging luwih unggul tinimbang senjata pesaing ing kabeh babagan. Iki tegese kita kudu nyingkirake solusi sing wis kabukten lan nyoba ngetrapake solusi anyar sing durung diadopsi sacara umum. Ing wektu sing padha, para perancang kudu nggawe ora mung senjata ing ngendi kabeh fashion senjata paling anyar macet, nanging kanggo milih solusi sing migunani sing menehi keuntungan sing ora bisa ditolak.

Kita mutusake kelas senjata kanthi cepet - senapan sniper mesthine minangka senjata anyar. Iku luwih angel kanggo mutusaké carane kanggo posisi gegaman anyar supaya ing dikarepake lan mbalekake ora mung produksi anyar, nanging uga kabeh biaya pembangunan. Diputusake kanggo posisi senapan sniper anyar minangka senjata kanggo polisi lan unit kontra-teroris, sing jelas salah, amarga senjata kasebut ora dibutuhake kanthi jumlah gedhe. Ketoke, pitungan kasebut amarga kinerja sing dhuwur bisa didol senapan sniper iki kanthi rega dhuwur, ngimbangi jumlah senjata sing didol.

Sawisé senapan anyar iki diwènèhaké marang umum, akèh wong sing padha kasengsem ing gegaman iki, nanging mung sawetara sing pengin tuku. Pilihan sing luwih murah sing paling disenengi sing nyukupi kabeh kabutuhan penembake, amarga rega senapan sniper WA 2000 jelas overpriced, sanajan nduweni ciri sing luwih dhuwur tinimbang bedhil liyane sing padha. Ing salah sawijining review basa Inggris, bedhil iki dibandhingake karo Rolls-Royce mung ing donya senjata, lan yen mobil kelas iki tansah nemokake panuku, banjur senjata, utamane militèr, duwe wektu sing angel banget.

Secara total, kurang saka 180 senjata didol kanggo kabeh wektu. Senjata ing jumlah cilik banget mlebu layanan karo polisi Jerman, lan uga dituku ing salinan siji kanggo polisi negara Eropah liyane. Biaya bedhil kisaran saka 9 kanggo 12,5 ewu dolar AS, kang ora sethitik malah dening standar modern, lan saka 1970 kanggo 1988, wektu nalika gegaman diprodhuksi umume rega exorbitant.

Desain senapan sniper Walther WA 2000

Kartrid .300 WM sing cukup kuat dipilih minangka basis kanggo senjata anyar, pilihan saka amunisi iki amarga kasunyatan sing para perancang nyetel dhewe tujuan kanggo nyadari kamungkinan dijamin nggayuh target wutah ing jarak nganti 1000 meter. Desainer kasil nyadari kemungkinan iki, nanging aplikasi praktis saka kemungkinan iki kontroversial banget.

Wis bola-bali nyathet yen gaman kanggo amunisi sing kuat kuwi ora cocog kanggo tugas polisi, amarga kabeh tumindak ditindakake ing kutha, ing ngendi iku angel banget kanggo nemokake situs kanthi garis pandang langsung sanajan 500 meter, ora kanggo sebutno. sak kilometer. Kajaba iku, ana kasempatan gedhe kanggo babras ora mung panyerang, nanging uga wong-wong ing mburi, amarga peluru saka amunisi kuwi gampang liwat tengen awak manungsa, utamané ing jarak cendhak lan medium, lan lintasan saka gerakan sawise liwat. liwat target ora bisa ditebak. Supaya kita bisa ngomong sing gegaman cetha ora paling cocok kanggo tugas sing wis ngrancang kanggo nindakake karo, malah yen digunakake cartridges karo cangkang peluru pepak. Senapan gampang adaptasi karo kartrid 7,62x51 lan Swiss 7,5.

Senapan dhewe dibangun miturut skema "bullup", sing ndadekake banget kompak kanthi dawa laras lengkap, nanging menehi senjata kanthi sawetara kekurangan.

Senapan kasebut, kanthi akurasi, ngemot dhewe, sing ana ing antarane macem-macem gaman kanthi tliti. Otomasi dibangun ing babagan mbusak gas bubuk saka bolongan kanthi stroke piston cendhak sing ana ing sangisore tong minyak. Bor laras dikunci nalika bolt diuripake dening 7 lugs.

Struktur kabeh dipasang ing pigura aluminium, sing kasusun saka rong bagean sing nggawa kabeh struktur, disambungake kanthi rong kurung, ngarep saka mburi. Brace mburi uga dadi mandeg kanggo pundhak penembake.

Laras gegaman iku abot, tembok nglukis karo lobus longitudinal kanggo menehi rigidity luwih. Iki ditempelake ing pigura gegaman karo kopling Utas. Secara visual, laras gegaman kasebut uga duwe gunung ing krenjang ngarep, nanging nyatane laras kasebut bebas digantung lan ora ndemek pigura gegaman, kajaba sungsang. Kompensator rem-recoil muzzle dipasang ing moncong.

Unsur kerja bedhil ditutupi dening rong piring wesi prangko, sing disekrup langsung menyang pigura pendukung senjata.

Fitur menarik saka bedhil iki sing, senadyan ketok "siji-sidedness" gegaman, kontrol duplikat ing loro-lorone. Gagang cocking minangka unsur cilik, nanging amarga permukaan lining sing lancar ing sisih pinggir senjata, sampeyan bisa nyelehake senapan kanthi waspada sanajan nganggo sarung tangan musim dingin sing kandel.

Ngalih safety dumunung langsung ing ndhuwur krenjang safety, lan lokasi kuwi sing driji indeks dumunung ing. Ngalih dhewe minangka tuas protruding cilik kanthi kemampuan kanggo mindhah horisontal kanthi perjalanan sing sithik.

Mekanisme pemicu bedhil bisa diatur ing kabeh parameter sing bisa, dipasang ing sisih ngisor pigura sing ndhukung bedhil.

Bipods diwenehake karo senjata, sing dipasang kanthi cara sing ora biasa - ing ndhuwur tong minyak, ora ing ngisor iki. Lempitan bipod, unregulated ing dhuwur, ing posisi lempitan pancen ora ngganggu nggunakake bedhil. Kajaba iku, desain gunung bipod duwe tape anti-reflektif gulung.

Karakteristik senapan sniper WA 2000

Thanks kanggo tata letak senjata, dawane mung 905 milimeter. Ing tangan siji, iki akeh banget, nanging kudu elinga yen kanthi dawa total, dawa laras gegaman yaiku 650 milimeter. Senadyan kasunyatan sing gegaman wis dipasang ing pigura alloy cahya, kang kudu nemen difasilitasi desain, bobot iku 6,95 kilogram. Iki diterangake kuwalik dening kasunyatan sing laras gegaman iku kandel-walled, kang tegese bobot prayoga. Umumé, kanggo bedhil karo ciri sing padha, dimensi lan bobot iki banget, banget cilik, supaya ing sawijining kelas WA 2000 dianggep ora mung kompak, nanging uga entheng. Senjata kasebut diwenehake saka majalah kothak sing bisa dicopot, kanthi susunan amunisi siji-baris, kanthi kapasitas 6 puteran.

Kekurangan senapan sniper WA 2000

Salah sawijining kekurangan utama senjata bullpup yaiku jendela ejeksi, sing cedhak banget karo pasuryan penembake. Lokasi sing cedhak ora mung kebak iritasi saka membran mukosa penembake kanthi gas bubuk, nanging uga mbatesi kemungkinan tembak kanthi owah-owahan cepet saka pundhak kanggo mandheg. Saiki, solusi kanggo masalah iki yaiku kamungkinan adaptasi senjata kanggo tangan tengen lan kiwa. Iki diwujudake kanthi ngganti sisih ejection saka kartrid sing dibuwang lan mbutuhake disassembly senjata sing ora lengkap. Ana solusi sing luwih rasional kanthi ejeksi kartrid sing dienggo maju utawa mudhun. Ing senapan penembak jitu WA 2000, sing pisanan utawa sing kapindho ora ditindakake, mula sing kiwa kudu nembak saka pundhak tengen utawa nempelake tembelan ing irung.

Senapan Sniper Walther WA 2000
Kerugian liya saka tata letak senapan iki yaiku garis sing kurang saka ngarsane, sing, yen ora ana pemandangan sing mbukak, ora penting banget. Kanthi macem-macem gunung kanggo pemandangan optik, sampeyan bisa kanthi gampang milih dhuwur sing nyaman kanggo penembake. Kajaba iku, gegaman wis dhuwur-luwes pipi liyane, kang uga duwe efek positif ing comfort nggunakake bedhil.

Asring, kanggo senjata kasebut, lokasi sing ora trep ing majalah lan lampiran bipod dicathet minangka kekurangan, nanging iki luwih dadi kebiasaan tinimbang kekurangan sing serius.

Kaluwihan saka senapan sniper WA 2000

Fitur positif utama senjata iki yaiku akurasi. Akurasi dhuwur wis digayuh amarga pas banget pas bagean bedhil, tata kompeten lan Processing kualitas dhuwur saka tong minyak. Kabeh iki ndadekake gegaman tenan akurat, nanging ninggalake tandha ing linuwih karya ing kahanan salabetipun. Senjata banget aneh ora mung kanggo kondisi operasi, nanging uga kanggo pangopènan pas wektune, supaya partikel bledug kudu secara harfiah diunekake. Ing sisih liya, bedhil iki ora dipanggonke minangka senjata sing bisa urip nglangi ing rawa kanthi tes kekuatan ulat sabanjure. tank.

Bobot entheng saka bedhil lan dimensi cilik ngidini sampeyan pindhah kanthi bebas ing papan sing terbatas lan, tanpa narik kawigaten wong liya, nggawa senjata ing tas sing relatif cilik.

Asile

Senapan penembak jitu WA 2000 mesthi minangka senjata sing menarik lan apik banget ing karakteristike, nanging ana sawetara "nanging" sing nyegah senapan iki nyebar. Alesan utama kenapa senjata iki ora digunakake kanthi akeh yaiku rega. Iku hard kanggo pracaya produksi senjata iki biaya paling setengah saka biaya kang didol, rega cetha banget dhuwur. Kajaba iku, gegaman malah ndadekake roso kesengsem visual olahraga, lan ora pertempuran, kang, mbok menawa, uga main peran ing distribusi. Aja lali yen senapan digawe ing tata letak bullpup, sing isih akeh sing ora dianggep serius. Amunisi lan gegaman sing kuat banget sing ngluwihi kabutuhan sing dibutuhake bisa uga ora ala ing tangan siji. Nanging nalika ana pilihan antarane tuku siji bedhil, potensial kang ora bisa digunakake kanggo kabeh periode operasi, lan tuku sepuluh, luwih murah, nanging cocok kanggo paling tugas, senjata, banjur pilihan iku cukup ketok lan dingerteni.

Saiki bedhil iki nduweni nilai collectible, senadyan kasunyatan sing gegaman enom, akeh kolektor siap kanggo mbayar jumlah owahan kanggo iku, Ngartekno ngluwihi biaya dhisikan saka gegaman.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
weaponsland.ru
48 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. andrey
    andrey 4 Juli 2017 05:51
    +1
    salawas-lawase, dheweke mung nyekel PPK saka "Walter" ing tangane ...
    1. vkl.47
      vkl.47 4 Juli 2017 11:56
      +2
      PCP pneumatik meh padha karo dheweke, njupuk ATAMAN sing padha
    2. Maz
      Maz 4 Juli 2017 13:19
      +2
      Kaget, penembak jitu Serbia ing DPR nggawa senapan sniper Lobaev saka masalah paling anyar kanthi rega $20.
  2. tracer
    tracer 4 Juli 2017 06:33
    +5
    Rifles Walther pneumatik lan kaliber cilik minangka standar ing donya olahraga.
    1. Vladimirets
      Vladimirets 4 Juli 2017 07:41
      +2
      Quote: tracer
      Rifles Walther pneumatik lan kaliber cilik minangka standar ing donya olahraga.

      Jinis kedudukan ing lengen lan Simpenan bedhil diwenehi ing olahraga . Iku menarik kanggo masang bipod ing ndhuwur tong minyak.
  3. Operator
    Operator 4 Juli 2017 09:13
    +3
    "Walter" banget pinter karo desain WA-2000 - iku cetha overcomplicated dibandhingake wangun laconic senapan sniper modern karo reloading manual diprodhuksi dening Orsis lan Lobaev.

    Tata letak bullpup ing senapan penembak jitu kudu diiringi ejection cartridges sing dibuwang lan mbusak gas bubuk saka panrima maju nggunakake saluran lengen. Yen ora, penembak jitu bakal nandhang iritasi mata lan nasofaring.

    Umumé, jamb.
    1. psikopat117
      psikopat117 4 Juli 2017 12:22
      +4
      Quote: Operator
      WA-2000 - jelas banget rumit dibandhingake karo bentuk laconic senapan sniper modern kanthi reload manual sing diprodhuksi dening Orsis lan Lobaev

      mung ana siji "trifle" - Walter punika poto-loading, ora "bolt", lan mbandhingaké kerumitan sing kaya mbandhingaké MPH karo driji.
      Inggih, ing umum, Jerman wis mbuktekaken kita kaping pindho (WA-2000 lan PSG-1) sing poto-loading, ing syarat-syarat sawijining ciri, ora rodok olo - lan asring ngluwihi akeh bedhil bolt.
      Inggih rampung.
      1. 32363
        32363 4 Juli 2017 13:24
        +1
        Kutipan saka: psycho117
        Quote: Operator
        WA-2000 - jelas banget rumit dibandhingake karo bentuk laconic senapan sniper modern kanthi reload manual sing diprodhuksi dening Orsis lan Lobaev

        mung ana siji "trifle" - Walter punika poto-loading, ora "bolt", lan mbandhingaké kerumitan sing kaya mbandhingaké MPH karo driji.
        Inggih, ing umum, Jerman wis mbuktekaken kita kaping pindho (WA-2000 lan PSG-1) sing poto-loading, ing syarat-syarat sawijining ciri, ora rodok olo - lan asring ngluwihi akeh bedhil bolt.
        Inggih rampung.

        karya gabungan saka Jerman lan Rusia, banjur kita kabeh bakal esuk kaya AK47, Mikhail Kalashnikov dhewe ngakoni sing digawe karo bantuan saka gunsmiths Jerman sakcepete sadurunge pati, kang mirsani program piyambak.
        1. aweh
          aweh 4 Juli 2017 16:03
          +7
          Inggih, wiwit padha ngandika ing TV, tegese iku mesthi bener, TV ora tau ngapusi!
          1. 32363
            32363 5 Juli 2017 00:27
            +1
            Kutipan saka aww
            Inggih, wiwit padha ngandika ing TV, tegese iku mesthi bener, TV ora tau ngapusi!

            Aku ngerti, ora nyenengake, amarga dheweke mesthi ngira yen iki minangka penemuan murni Rusia, nanging ing TV dheweke ujar dhewe. Mikhail TimofeevichAku ngormati dheweke malah luwih kanggo sing.
            Miturut cara, senjata Zlatoust edged misuwur duwe werna Jerman, tukang saka Solingen nuduhake pengalaman.
            1. wah
              wah 5 Juli 2017 05:29
              +4
              ing TV, dheweke kandha yen AK ora digawe dening dheweke, nanging dening tim Soviet 60 wong
              Jerman ing kana mung nyetel jalur produksi sing diekspor menyang USSR kanggo reparasi
              1. 32363
                32363 5 Juli 2017 10:26
                +1
                Kutipan saka wazza
                ing TV, dheweke kandha yen AK ora digawe dening dheweke, nanging dening tim Soviet 60 wong
                Jerman ing kana mung nyetel jalur produksi sing diekspor menyang USSR kanggo reparasi

                kupingku durung kleru, dheweke dhewe sing ngomong ngono Insinyur Jerman mbantu dheweke nggawe AK
                1. wah
                  wah 5 Juli 2017 10:29
                  +2
                  mine, banget, kaya mata, lan apa iku kabeh ditempelake ya
                  mung ana toko saka Schmeisser, AK digawe adhedhasar Bulkin AB-46 kanthi rana saka senapan serbu Kalashnikov pisanan, dheweke nindakake karya kasebut kanthi panyuwunan pelanggan, Bulkin dhewe ora gelem ngganti dadi Kalashnikovsky. ing bedhil mesin kang. ndeleng gambar lan ndeleng dhewe.
                  iki uga diprodhuksi ing garis produksi Jerman dijupuk metu saka Jerman Wétan ngluwihi sawetara saka aviation NATO, iku kabeh "bantuan".
                  1. 32363
                    32363 5 Juli 2017 10:31
                    +1
                    Kutipan saka wazza
                    mine, banget, kaya mata, lan apa iku kabeh ditempelake ya
                    saka Schmeisser mung ana toko

                    AK46 cedhak banget karo STG44, bisa dideleng manawa skema sing beda-beda diurutake.
                  2. stalkerwalker
                    stalkerwalker 5 Juli 2017 10:33
                    +3
                    Kutipan saka wazza
                    mine, banget, kaya mata, lan apa iku kabeh ditempelake
                    saka Schmeisser mung ana toko

                    Ya, "pakar" iki supaya katon ing mripate dhewe ....
                    Sombong iku bahaya banget....
                    ngguyu
                  3. wah
                    wah 5 Juli 2017 10:36
                    +3
                    tau cedhak, nanging STG-44, ing nalisir, cedhak SVT-40
                    lan kabeh amarga nalika ing G43 nalika nyalin SVT-40 padha ora ngatasi masalah, padha weakened kartrid, lan ternyata STG-44 ya lan ing wektu sing padha kartrid penengah dhewe ngguyu
                    iku, kabeh ana persis ngelawan, lagi nyoba kanggo saiki kene
            2. mordvin 3
              mordvin 3 5 Juli 2017 10:36
              +4
              Kutipan: 32363
              pengrajin saka Solingen nuduhake pengalamane.

              Nanging Anosov isih nglebur baja damask.
            3. DimerVladimer
              DimerVladimer 10 Juli 2017 14:54
              +1
              Kutipan: 32363
              Miturut cara, senjata Zlatoust edged misuwur duwe werna Jerman, tukang saka Solingen nuduhake pengalaman.



              Pengrajin Solingen nindakake finishing kanthi kualitas dhuwur lan sinau saka dheweke.
              Pengrajin saka Solingen, Peter Kaymer, nyoba ngenalake baja tuang ing pabrik Zlatoust. Dheweke nyedhiyakake karyane kanthi rahasia gedhe, dheweke nyiapake leleh kanggo wektu sing suwe lan sajrone rong taun kerjane mung menehi 9 kilogram baja sing cocog. Lan biaya baja 10-15 kaping luwih saka semen ...

              Baja Damaskus dikembangake dening P.P. Anosov ing abad kaping 19 ing Zlatoust.
              Contone, ing taun 1851 Anosov lading damask dipamerake ing pameran ing London. Pameran kasebut diiringi asisten Pavel Petrovich, master Zlatoust sing misuwur Nikolai Ivanovich Shvetsov. Critane wis teka ing wektu kita babagan carane Inggris, mutusake kanggo nyoba kekuatan baja damask Zlatoust, disigar nganggo lading Rusia ing basa Inggris. Akibaté, kedudukan nyengsemaken kawangun ing lading Inggris, lan speck lagi wae katon ing lading Anosov. Inggris mbengkongaken agul-agul saka baja damask Russian menyang busur, lan straightened metu tanpa ewah-ewahan bentuk ampas.
              Anosov nggawe luwih saka rong lusin lading lan akeh lading saka baja damask Rusia kanthi pola sing apik banget kayata khorosan lan kara-taban.
        2. awus4
          awus4 5 Juli 2017 03:01
          +4
          sugeng sonten ... mangga, kula nyuwun, sampeyan bisa duwe link kanggo wawancara iki karo Kalashinikov utawa apa program kasebut diarani ... uga, utawa carane nemokake ing mesin telusur, yen ora, aku ora bisa nemokake sing kaya mengkono. pangenalan .... Kula nyuwun
          1. 32363
            32363 5 Juli 2017 10:27
            +1
            Kutipan saka aws4
            sugeng sonten ... mangga, kula nyuwun, sampeyan bisa duwe link kanggo wawancara iki karo Kalashinikov utawa apa program kasebut diarani ... uga, utawa carane nemokake ing mesin telusur, yen ora, aku ora bisa nemokake sing kaya mengkono. pangenalan .... Kula nyuwun

            Aku bakal nggoleki salah siji saka pungkasan, aku elinga persis.
            1. awus4
              awus4 6 Juli 2017 01:56
              +4
              mangga, yen bisa ... Aku wis rummaging liwat Internet kanggo dina kapindho lan isih durung nemu pengakuan iki Mikhail Timofeevich Kalashnikov ... Aku nunggu lan matur nuwun ing advance
      2. Operator
        Operator 4 Juli 2017 15:51
        +2
        psikopat117

        Aku mbandhingake model bedhil sing padha waé.

        Neraka karo sniper semi-otomatis, utamane sing miring kaya ing WA2000?

        Marksmanka kanggo 12,5 kilobucks - kontol ngerti akeh babagan perversions ngguyu
  4. aweh
    aweh 4 Juli 2017 09:31
    +2
    Aku ora ngerti carane bisa ngleksanakake mbusak gas bubuk saka tong minyak dilereni soko tugas? belay
    1. 32363
      32363 4 Juli 2017 09:51
      +4
      Kutipan saka aww
      Aku ora ngerti carane bisa ngleksanakake mbusak gas bubuk saka tong minyak dilereni soko tugas? belay

      ing kene ing 1.07 sampeyan bisa ndeleng yen piston gas bisa digunakake, mbayar manungsa waé menyang bolongan cedhak bipod
      1. aweh
        aweh 4 Juli 2017 10:04
        +1
        Keren, matur nuwun. Aku wonder carane padha nggawe manawa stopkontak gas ora ngrusak akurasi.
        1. 32363
          32363 4 Juli 2017 10:29
          +1
          Kutipan saka aww
          Keren, matur nuwun. Aku wonder carane padha nggawe manawa stopkontak gas ora ngrusak akurasi.

          kanggo kula, desain kikuk iki inti, kang, kaya pigura kaku, nyuda geter.
          1. aweh
            aweh 4 Juli 2017 11:39
            +1
            Umumé, kabeh luwih rumit ing kana, kaya sing dakngerteni. Nalika dipecat, gelombang deformasi ngliwati tong minyak, sing nyusul peluru (kacepetan swara ing baja luwih saka 5 km / s), nyebabake pucuk tong minyak kedher lan deflects peluru. Batang cantilevered ndadékaké kurang amarga simetri. Yen sampeyan nglebokake piranti kanggo ngeculake gas ing dheweke, simetri bakal rusak lan dheweke bakal luwih akeh.
            1. 32363
              32363 4 Juli 2017 12:10
              +1
              Kutipan saka aww
              Umumé, kabeh luwih rumit ing kana, kaya sing dakngerteni. Nalika dipecat, gelombang deformasi ngliwati tong minyak, sing nyusul peluru (kacepetan swara ing baja luwih saka 5 km / s), nyebabake pucuk tong minyak kedher lan deflects peluru. Batang cantilevered ndadékaké kurang amarga simetri. Yen sampeyan nglebokake piranti kanggo ngeculake gas ing dheweke, simetri bakal rusak lan dheweke bakal luwih akeh.

              Umumé, misale jek kula sing rencana iki mbaleni FG42, iku bedhil apik ing syarat-syarat akurasi.
            2. Operator
              Operator 4 Juli 2017 16:13
              +4
              Kutipan saka aww
              Bener, luwih rumit

              Kabeh luwih prasaja: tong minyak sing gantung gratis minangka desain sing bisa ditebak - balok cantilever, mung ngaso ing salah sawijining ujung panrima. Mulane, amplitudo lan wangun osilasi tong minyak sajrone tembak bisa gampang diitung, sawise bobote tong minyak lan rem moncong bisa dipilih kanthi eksperimen supaya salah siji simpul osilasi (gadhah amplitudo nol) dumunung persis ing moncong saka laras dawa tartamtu. Getaran tong minyak ora bakal mengaruhi akurasi tembakan.

              Ing kasus nggunakake stopkontak gas otomatis lan nyambungake tong minyak menyang stopkontak gas, wangun lan amplitudo saka osilasi dadi banget Komplek lan, sing paling Jahwéh, gumantung ing tingkat panas saka bagean iki kapisah. Akurasi shooting dadi plus utawa minus sepatu bast - saka 1,5 kanggo 2 menit, kang ora ketemu tingkat modern kanggo senapan sniper - 0,5 menit.

              Siji-sijine jinis otomatisasi sing bisa ditampa kanggo senapan sniper yaiku shutters semi-free lan inersia, ing ngendi tong minyak tetep bebas dilereni soko tugas.
              1. aweh
                aweh 5 Juli 2017 15:39
                +1
                Eh ... dear Zenon, kok aku ora keno (s)

                Kaping pisanan, nalika digawe panas, kabeh sistem ombak ngadeg ing tong minyak bakal pindhah (kacepetan swara bakal diganti), kalebu. kanggo cantilever.

                Kapindho, yen simpul osilasi (amplitudo nul pamindahan transversal) dumunung persis ing moncong, banjur ing panggonan iki bakal ana kesalahan paling gedhe ing arah sumbu tong minyak. Yen ana osilasi antinode ing moncong (amplitudo maksimum pamindahan transversal), banjur sumbu (arah budhal peluru) bakal katon ing ngendi perlu, nanging kanthi peluru iki, kecepatan transversal saka osilasi tong minyak. bakal ditambahake - ora dingerteni sing luwih elek ...
                1. Operator
                  Operator 5 Juli 2017 17:05
                  +1
                  Wangun osilasi (susunan knot lan antinoda) saka poros cantilevered dilestarekake nalika dadi panas, nanging wangun geter saka sistem saka poros lan stopkontak gas ora.

                  Sumbu poros ing simpul osilasi nyimpang saka posisi konstruksi kanthi kecepatan sing luwih murah tinimbang ing antinode osilasi.
                  1. aweh
                    aweh 5 Juli 2017 21:44
                    0
                    Ora cetha banget kenapa posisi simpul lan antinoda dilestarekake nalika owah-owahan kacepetan swara.

                    Iku ora babagan kacepetan, nanging babagan arah - bend panguasa supaya simpul ing mburi lan ndeleng ngendi mburi iki bakal katon.
                    1. Operator
                      Operator 5 Juli 2017 22:35
                      +1
                      Kacepetan swara ing udara / logam ora gumantung saka kacepetan peluru.

                      Iki tegese nalika ngliwati peluru ing sadawane tong minyak, bagean-bagean ing area antinodes nyimpang saka sumbu bangunan kanthi jarak sing luwih akeh (yaiku, kanthi kacepetan sing luwih dhuwur) tinimbang bagean-bagean tong minyak ing wilayah kasebut. saka node.

                      Bagean-bagean batang sing dumunung langsung ing kelenjar ora nyimpang saka sumbu konstruksi (kacepetan nul).
                      1. aweh
                        aweh 6 Juli 2017 13:45
                        0
                        Kacepetan swara gumantung ing suhu. Apa tong minyak dadi panas kanthi akeh tembakan? Senajan iki mbokmenawa ora banget cocog kanggo bedhil sniper, iki dudu bedhil mesin.

                        > Bagean saka trunk, dumunung langsung ing kelenjar, ora nyimpang saka sumbu construction ing kabeh (kacepetan nul).

                        Nanging ing sisih liya, sumbu bagean kasebut (lan arah metu peluru yen muzzle) mbentuk sudut kanthi garis sing katon ing tong minyak.
      2. Sheff333
        Sheff333 4 Juli 2017 18:51
        +1
        Lan kenapa lengen klambi mbengkongake ing 23:49?
        1. 32363
          32363 5 Juli 2017 00:29
          +1
          Kutipan saka Sheff333
          Lan kenapa lengen klambi mbengkongake ing 23:49?

          ing 23 49 video rampung
      3. loteng79
        loteng79 4 Juli 2017 20:57
        0
        Fogotten Vipans umume saluran sing bener. Saka wektu kanggo wektu aku katon, iku tega aku ora ndelok bagéan saka teks ing basa Inggris (minangka padha ngomong, Aku ngerti standar technical, yen ora cepet)). Mungkin ana sing bisa nerjemahake. hi
  5. Panikovsky
    Panikovsky 4 Juli 2017 10:43
    +4
    Njupuk menyang akun kabeh pluses lan minuses, kita bisa nganakke sing pemilik bedhil - sugih Highly qualified nyewo pembunuh, lan tangan tengen. nglirik
    1. Grosser Feldherr
      Grosser Feldherr 4 Juli 2017 12:24
      +1
      Nanging, malah bagean saka kolektor sugih)
      Amarga biaya kasebut ora ana gandhengane karo efisiensi sing bisa ditindakake.
    2. obliterator
      obliterator 9 Juli 2017 21:57
      +3
      Kutipan: Panikovsky
      Njupuk menyang akun kabeh pluses lan minuses, kita bisa nganakke sing pemilik bedhil - sugih Highly qualified nyewo pembunuh, lan tangan tengen. nglirik

      Pencipta seri game sing misuwur "Hitman" mikir kanthi cara sing padha, lan nganggo senjata pembunuh bayaran botak kasebut.
  6. alex-sp
    alex-sp 4 Juli 2017 12:23
    0
    Aku elinga yen senapan saka desain padha diprodhuksi dening Finns ing awal 80s. Lan uga ora lunga ...
  7. brn521
    brn521 4 Juli 2017 12:40
    +2
    Iku misale jek sing bedhil tartamtu iki biasane dikutip minangka conto saka kasunyatan sing senapan poto-loading tliti dhuwur bisa ana.
  8. Zaurbek
    Zaurbek 4 Juli 2017 13:52
    0
    bedhil self-loading standar
  9. leonardo_1971
    leonardo_1971 4 Juli 2017 15:38
    +1
    Aku ora ngerti babagan tape anti-reflektif. Mungkin tape bebarengan tong minyak kanggo nggambarake panas supaya efek mirage ora ngganggu looking menyang optik Ana siji ing SV-98.
    1. Alex Markus
      4 Juli 2017 22:57
      +2
      Sing bener, anti-miracle tape. Wis wayahe rampung nulis ing wayah wengi, mula aku bakal miwiti narik pemicu ngguyu
  10. Rafael_83
    Rafael_83 4 Juli 2017 17:55
    +1
    Lan unit iki wis mbintangi pirang-pirang film aksi berkualitas tinggi lan film thriller spy, kaya klasik (asli) "Bourne", film Bond, lan sapiturute, lan kasebut ing buku paling laris sing wis klasik (njupuk). Klansich lan Ludlum padha). Inggih, paling ora kamulyan kuwi, amarga ing kasunyatan kabeh iku sedih. Wangsulan: Bab ingkang utama iku unit tetep ing sajarah bisnis senjata lan memori wong, lan apa dadi luwih penasaran - alasan cukup ketok, lan SW. penulis kasebut sawetara wong ing materi.
    Rega, sanajan miturut standar saiki, pancen ora adil, lan malah ngomong babagan wektu kasebut ... Ora jelas apa sing dikarepake (sawise kabeh, umume ditampa mung ing pungkasan abad kaping 20 lan awal abad kaping 21. pemasar ngalahake akal sehat).
    Umumé, mesthi, desain nyenengake - mobil apik gayane kanggo pembunuh isin.
    karo uv. hi
    1. garri lin
      garri lin 4 Juli 2017 22:05
      +1
      Saliyane film, unit iki uga muncul ing game. Dadi ing mod STALKER "jalur rahasia" penembak jitu iki paling apik ing kabeh, lan dheweke rada gedhe ing kana.
      Mung ditarik rada clumsily. Ing urip, alat sing apik banget. Seneng ndeleng.
  11. Operator
    Operator 6 Juli 2017 13:56
    0
    aweh,
    Sudut antarane sumbu nyata tong minyak nalika dipecat lan sumbu konstruksi tong minyak ing simpul geter ing moncong dianggep minangka koreksi kanggo ndeleng.