Review militèr

crita senjata. Gun anti-pesawat 3-K: Russified Jerman

36



Ing pungkasan 20s abad pungkasan, komando Tentara Abang teka menyang kesimpulan sing perlu kanggo nggawe bedhil anti-pesawat anyar. Pesawat saya suwe saya akeh, lan senjata anti-pesawat Lender 76,2 mm kurang anyar.

Ing babagan iki, usaha digawe kanggo nggawe bedhil anti-pesawat modern 76-mm.

Nanging kasunyatane, ing pungkasan taun 20-an lan awal taun 30-an, sekolah desain Soviet isih ringkih, lan basis produksi pabrik-pabrik artileri wiwit dianyari amarga pasokan alat mesin sing diimpor (utamane saka Jerman).

Lan ing 28 Agustus 1930, masyarakat BYuTAST (kantor ngarep perusahaan Rheinmetall) nandatangani kontrak rahasia kanggo pasokan menyang USSR papat prototipe lan teknologi manufaktur kanggo bedhil anti-pesawat 7,5 cm (7,5 cm Flak L / 59). , sing wayahe durung lulus tes. Jerman diawasi banget dening mantan mungsuh ing Perang Donya I ing syarat-syarat tundhuk karo syarat-syarat Prajanjian Versailles.

Dadi dudu saka urip sing apik yen Jerman nuduhake perkembangan paling anyar, dheweke butuh tes lengkap.

Sampel asli, digawe ing Jerman, diuji ing Februari-April 1932 ing Range Artileri Riset Ilmiah. Ing taun sing padha, bedhil kasebut diluncurake kanthi jeneng "mod gun anti-pesawat 76-mm. 1931 (3-K)". Utamane kanggo dheweke dikembangake proyektil anyar kanthi lengen botol, sing mung digunakake ing bedhil anti-pesawat.



Otomasi, luwih tepat, pistol semi-otomatis njamin ekstraksi kartrid sing dibuwang lan nutup rana nalika ditembak. Muatan cangkang lan tembakan digawe kanthi manual.

Ing ngarsane mekanisme semi-otomatis njamin tingkat pertempuran dhuwur saka bedhil - nganti 20 babak saben menit. Mekanisme ngangkat bisa murub ing sawetara sudhut ngarahake vertikal saka -3 ° kanggo + 82 °. Miturut standar awal 30s, bedhil anti-pesawat saka model 1931 cukup modern lan nduweni ciri balistik apik.

A kreta karo papat kasur lipat nyedhiyakake geni bunder, lan kanthi bobot projectile 6,5 kg, dhuwur maksimum kanggo nggayuh target udara yaiku 9 km. A drawback pinunjul saka bedhil iku transfer saka lelungan kanggo pertempuran njupuk wektu relatif dawa (bab 5 menit) lan operasi rodo laborious. Kajaba iku, gerbong roda loro ora stabil nalika diangkut liwat medan sing kasar.









Sawetara rolas bedhil (saka 20 nganti 40) dipasang ing truk YaG-10. "Kargo" ZSU nampa indeks 29-K. Kanggo nginstal bedhil anti-pesawat, bagian ngisor awak mobil dikuwatake. Mobil iki ditambah karo papat jack-type lempitan mandeg. Awak ing posisi stowed iki dilengkapi karo sisih waja protèktif, kang lempitan horisontal ing posisi pertempuran, nambah area pangopènan gun. Ing ngarep platform kargo ana rong kothak pangisi daya kanthi saben 24 puteran. Ing sisih hinged ana panggonan kanggo papat nomer pitungan.



Ing basis saka bedhil 3-K dikembangaké gun anti-pesawat 76-mm saka model 1938. Kanggo nyuda wektu penyebaran, bedhil sing padha dipasang ing platform roda papat anyar.

Thanks kanggo nggunakake platform ZU-8 anyar, wektu kanggo nransfer sistem saka lelungan menyang pertempuran wis suda saka 5 menit kanggo 1,0-1,5 menit, lan ing ngarsane suspensi rodha sawijining ing platform wis bisa kanggo transportasi bedhil. kanthi kacepetan nganti 50 km / jam tinimbang 35 km / jam.

Sadurunge perang, pasukan bisa entuk mod bedhil anti-pesawat 750 76-mm. 1938 Iki minangka bedhil anti-pesawat kaliber medium paling akeh ing USSR nalika wiwitan perang.

Thanks kanggo lengen klambi sing bentuke botol kanthi muatan bubuk mesiu lan tong minyak sing dawa, bedhil anti-pesawat 76-mm saka 1931 lan 1938 nduweni penetrasi waja sing apik banget. Projectile waja-tindik BR-361, dipecat saka bedhil 3-K ing kadohan saka 1000 meter ing amba ketemu 90 °, pierced waja 85-mm. Ing periode wiwitan perang, iki luwih saka cukup kanggo numpes Jerman sembarang tank.

Sesuai karo rencana pra-perang, divisi anti-pesawat saben divisi bedhil Tentara Merah, bebarengan karo rong baterei papat bedhil saka bedhil anti-pesawat 37 mm, mesthine duwe baterei papat bedhil 76-. mm bedhil anti-pesawat. Kajaba iku, saben korps kalebu batalyon artileri anti-pesawat sing kasusun saka telung batre enem bedhil saka bedhil anti-pesawat 76 mm. Secara total, njupuk resimen artileri anti-pesawat pertahanan udara negara lan divisi RGK lan Angkatan Udara, direncanakake duwe 4204 bedhil anti-pesawat kanthi kaliber 76 mm.

Nanging, program iki ora malah dileksanakake sebagian. Secara harfiah setahun sawise adopsi mod gun 76-mm. 1938, mod bedhil anti-pesawat 85 mm sing luwih kuat. 1939. Iku dheweke njupuk Panggonan saka "telung-inci" lan, karo owah-owahan suntingan, diprodhuksi dening industri ing saindhenging Perang Patriotik Agung.

Senadyan podho njaba kuwat saka loro bedhil, iku meh mokal kanggo galau yen sampeyan ngerti loro rincian karakteristik: 85-mm anti-pesawat gun model 1939 dilengkapi rem muzzle lan bagean conical ing tengah. saka laras. Ing kontras, tong minyak telung inchi rampung lurus.

Nanging, Jerman Russified perang ing loro-lorone saka ngarep. Ing sasi kapisan perang, Jerman duwe jumlah tartamtu saka bedhil iki. Lan wiwit Jerman ora disdain apa dijupuk, gun iki diadopsi dening Wehrmacht ing jeneng lawas 7,5 cm Flak L / 59 (r).

crita senjata. Gun anti-pesawat 3-K: Russified Jerman


Ing sisih kita, 3-K ngalahake Finlandia lan Perang Patriotik Agung.





Karakteristik taktis lan teknis:
kaliber: 76,2 mm;
dawa laras: 4,19 m;
bobot sak gerakan: 4210 kg;
bobot ing perang: 3050 kg;
sektor bimbingan vertikal: saka -3 ° nganti +82 °;
amba ngarahake horisontal: 360 °;
dhuwur geni efektif: 9300 m;
bobot projectile: 6,61 kg;
kacepetan moncong: 815 m / s.

Sumber:
Museum militèr crita, Kanthi. Padikovo, wilayah Moskow.
https://topwar.ru/102778-zenitki-protiv-tankov-chast-1-ya.html.
http://armedman.ru/artilleriya/1937-1945-artilleriya/76-mm-zenitnaya-pushka-obr-1938-goda-sssr.html.
Pengarang:
36 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. mroy
    mroy 6 Juli 2017 10:32
    +2
    matur nuwun. informatif banget.
    Foto pungkasan yaiku Leningrad, spit of Vasilyevsky Island.
  2. stalkerwalker
    stalkerwalker 6 Juli 2017 10:38
    +3
    Secara harfiah setahun sawise adopsi mod gun 76-mm. 1938, mod bedhil anti-pesawat 85 mm sing luwih kuat. 1939. Iku dheweke njupuk Panggonan saka "telung-inci" lan, karo owah-owahan suntingan, diprodhuksi dening industri ing saindhenging Perang Patriotik Agung.

    Muga-muga ing artikel sabanjure, penulis bakal ngomong babagan iki "model bedhil anti-pesawat 85-mm 1939 sing kuat", sing uga teka saka pabrik Rheinmetall, amarga. ditolak dening spesialis Wehrmacht. Akibaté, tentara Jerman nampa "ahte-ahte" sing misuwur, sing digawa Jerman menyang pabrik Bofors ing sangisoré pengawasan spesialis lokal.
    1. Lganhi
      Lganhi 6 Juli 2017 10:56
      +5
      Bener, bedhil anti-pesawat 85 mm dirancang dening insinyur kita. Wehrmacht ora nolak meriam 85 mm. Perusahaan Jerman nyedhiyakake bedhil 75 lan 88 mm kanggo dites, lan para jenderal milih kaliber sing luwih gedhe minangka luwih efektif.
      1. stalkerwalker
        stalkerwalker 6 Juli 2017 10:58
        +2
        Quote: Langi
        Bener, bedhil anti-pesawat 85 mm dirancang dening insinyur kita

        Apa kantor desain? Perancang utama?
        1. Lganhi
          Lganhi 6 Juli 2017 10:59
          0
          Loginov mesthi!
          1. stalkerwalker
            stalkerwalker 6 Juli 2017 11:25
            +3
            Quote: Langi
            Loginov mesthi!

            Lan aku bakal nguciwani sampeyan ...
            Sajrone taun kepemimpinan sukarela saka Tentara Abang Comrade. Stukachevsky, kita nggunakake meriam divisi F-22, sing ditembakake kanggo target darat lan udara.
            ... bali ing 1930, Rheinmetall dikirim menyang USSR bebarengan karo pesawat lengkap dokumentasi teknologi. Nanging Tukhachevsky ora perlu bedhil anti-pesawat. Panjenenganipun pitados bilih 76-mm "senjata universal" (campuran saka bedhil divisional karo bedhil anti-pesawat) kudu ngrampungake karo tutup saka pasukan kita saka udhara.
            Dadi, nganti Juni 1941, kita duwe senapan mesin 7,62 mm "Maxim" minangka sarana utama pertahanan udara pasukan darat ...

            Shirokorad, Perang Tank ing Front Wétan
            Sampeyan bakal, paling ora, ndeleng taun adopsi menyang layanan ....
            1. Lganhi
              Lganhi 6 Juli 2017 11:31
              +2
              LAN? Gun 76 mm diluncurake ing taun 1938, bedhil 85 mm ing taun 1939, lan bedhil 37 mm uga ing taun 1939. Gun 25 mm ing taun 1940.
              1. stalkerwalker
                stalkerwalker 6 Juli 2017 11:50
                +3
                Lamb wildebeest!!!!
                Nalika padha buyar (ditembak lan dikunjara) kantor Stukachevsky lan Co., padha langsung bali menyang conto sing padha ditampa saka Jerman. Ora ana jejak pembangunan sing cedhak rampung. Dadi padha dipeksa tritely nyetel model senjata sing ora ana ing kabeh. Contone, USSR nampa conto teknologi Jerman kanthi resmi lan saka medan perang ing Spanyol lan China.
                Lan ing GABTU, ing mripat wicaksana saka bonopart abang, padha terus roaming, padha ora ngidini bedhil karo dawa laras luwih saka 34 kaliber kanggo sijine tank anyar karo waja anti-balistik (T-1, KV). -20) !!!!
                Saiki sampeyan ngerti yen karo teknologi kasebut, lan karo kahanan ing eselon ndhuwur Tentara Merah, USSR sacara catastrophically ora siap kanggo perang nyata, sing dituduhake dening Hassan lan Khalkhin-Gol. Nalika ngembangake, apa sing kudu dikembangake ...
                Kita nggawe monster T-35 ... Pinten dhuwit, sumber daya lan kapasitas sing dibuwang .... Sawetara T-26 dirilis kanthi ora bisa diukur .... Lan jam kasebut teka, lan ternyata perang ora bisa dimenangi. kanthi jumlah tank sing akeh, nanging kanthi katon T-35 Aja wedi Jerman ...
                ... Alas, miturut pendapatku, nggawe T-35, uga mitra (BT, T-26, T-28, lan liya-liyane), minangka asil saka strategi petualangan Marshal Tukhachevsky. Armada tank kita, dipimpin dening monster lima menara, mesthine bakal medeni "mungsuh sing ora stabil kanthi moral."
                ... Aku ngakoni kanthi lengkap yen iki bisa kedadeyan yen ana perang karo Polandia, Rumania, Turki, Bulgaria, lan liya-liyane. Ayo mbayangno apa sing bakal ditindakake T-35 karo brigade kavaleri Polandia ... Nanging, sayangé, kanggo perang. mungsuh stabil (contone, karo Jerman lan Finns), tank kuwi ora cocok ing 1932 utawa 1936 ...
                Shirokorad, Perang Tank ing Front Wétan
                1. Lganhi
                  Lganhi 6 Juli 2017 11:56
                  +8
                  padha ora ngidini bedhil kanthi dawa laras luwih saka 34 kaliber dipasang ing tank anyar kanthi waja anti-cangkang (T-1, KV-20) !!!!

                  Nyatane, "bonaparte abang" dibusak ing taun 1937, lan KV digawe ing taun 1939, T-34 - ing taun 1940. Lan padha sijine bedhil 30 lan 40 kaliber dawa karo meriam karo balistik gun divisional.
                  1. stalkerwalker
                    stalkerwalker 6 Juli 2017 11:58
                    +3
                    Quote: Langi
                    Nyatane, "bonaparte abang" dibusak ing taun 1937, lan KV digawe ing taun 1939, T-34 - ing taun 1940. Lan padha sijine bedhil 30 lan 40 kaliber dawa karo meriam karo balistik gun divisional.

                    Sampeyan bakal maca sejarah bangunan tank, utawa apa wae ....
                    Aku wis menehi sampeyan link ...
                    opo
                    1. Lganhi
                      Lganhi 6 Juli 2017 12:02
                      +5
                      LAN? Ing kasunyatan, nalika Tukhach buyar, lan "bodho nunggang kuda" wis diinstal Voroshilov, supaya langsung nimbali anti-pesawat lan bedhil anti-pesawat wiwit berkembang kaping ewu luwih cepet.
                      1. stalkerwalker
                        stalkerwalker 6 Juli 2017 12:04
                        +3
                        Ora nglanggar...
                        Iku angel kanggo kula kanggo dissuade sampeyan ing kawruh kurang saka sajarah USSR lan Tentara Merah / RKVMF.
                        hi
                    2. Alf
                      Alf 6 Juli 2017 20:48
                      +2
                      Kutipan saka: stalkerwalker
                      Quote: Langi
                      Nyatane, "bonaparte abang" dibusak ing taun 1937, lan KV digawe ing taun 1939, T-34 - ing taun 1940. Lan padha sijine bedhil 30 lan 40 kaliber dawa karo meriam karo balistik gun divisional.

                      Sampeyan bakal maca sejarah bangunan tank, utawa apa wae ....

                      1. stalkerwalker
                        stalkerwalker 6 Juli 2017 21:02
                        +2
                        Sejarah liyane ...
                        Senjata pisanan sing dipasang ing T-34 lan KV-1 yaiku KT (mod. 27/32) lan L-11. Banjur goleki dhewe.
                2. faiver
                  faiver 7 Juli 2017 09:54
                  +1
                  Sudut pandang Shirokograd salah - kabeh tank sing kadhaptar cocog karo tugas ing wektu penciptaan, padha t-35 lan adhine t-28 ing separo pisanan 30-an minangka raja ing medan perang, bisa comrades ndhuwur marang sing duwe tank luwih apik ing wektu sing? Napa kabeh wong nyebut t-26 lungse lan sedulure Polandia TP7 ora?
                  Lan kenapa pasukan Polandia bakal kurang stabil morale tinimbang Jerman utawa Finns? utamané ing 32 utawa 36?
                  Kaping pirang-pirang Guderian nyerang Brest Polandia? lan Polandia mung duwe rolas Ft-17 ing kana, minangka asil, unit Tentara Merah wis njupuk Brest ...
                  1. stalkerwalker
                    stalkerwalker 7 Juli 2017 10:23
                    +2
                    Kutipan saka faiver
                    Sudut pandang Shirokograd salah

                    Apa sampeyan wis mutusake kanggo posisi ing ndhuwur Shirokorad? sugeng enjang...
                    Kutipan saka faiver
                    padha t-35 lan adhine t-28 ing separo pisanan saka 30s padha raja ing paprangan.

                    Alexander Borisovich populer dicet - iku tank Ajaib, carane "nuduhake" piyambak ing Juni 41st: saka tata letak kompartemen gelut kanggo maneuverability.
                    T-28 apik yen ora ana bedhil anti-tank sing pantes.
                    Kutipan saka faiver
                    Kaping pirang-pirang Guderian nyerang Brest Polandia? lan Polandia mung duwe rolas Ft-17 ing kana, minangka asil, unit Tentara Merah wis njupuk Brest ...

                    Nyatane, Guderian njupuk Brest. Lan, wegah, atine, kang dipasrahake menyang Unit nyedhak saka Tentara Abang. Tentara Abang ora nyerang Brest.
                    Kanggo senapan anti-tank utama Wehrmacht Pak 35/36, waja anti peluru / anti-fragmentasi T-26 lan TP7 ora dadi alangan.
                    ... Sajrone kampanye Tentara Abang ing musim gugur taun 1939 kanggo mbebasake Belarus Kulon lan Ukraina saka pendhudhukan Polandia, sawetara bentrokan dumadi nalika tentara Jerman maju ing Polandia saka sisih kulon. Sajrone wong-wong mau, loro nawakke dijupuk - T-II lan T-IIIF.
                    Malah ing Polandia, rong tembakan ditembakake ing T-III saka jarak 400 m saka meriam 45 mm kita, sing ora nembus waja sisih 32 mm. Projectile waja-piercing biasa BR-240 ninggalake rong potholes bunder 18 mm lan 22 mm jero ing sisih, nanging mburi sheet ora rusak, mung bulges 4-6 mm dhuwur kawangun ing lumahing, kang ditutupi karo a jaringan retak cilik.
                    Kasunyatan iki nyebabake gangguan gedhe ing militer kita - sawise kabeh, ing taun 45, bedhil 1939 mm minangka bedhil anti-tank utama lan bedhil tank ing Tentara Abang.
                    Mulane, shelling anyar T-III saka meriam 45-mm digawa metu ing latihan tank ing Kubinka. Nalika ditembak saka jarak sing padha (400 m) kanthi sudut impact saka normal saka 0 ° nganti 30 °, mung loro saka limang cangkang sing nembus waja tank 32 mm ...

                    Ing kene, sawetara ahli nyalahake aku semangat banget kanggo buku-buku A. Shirokorad. Kanggo ngrampungake kesan, aku nyaranake "trilogi" M. Baryatinsky "Tank Soviet ing perang", "tank Jerman ing perang", "Tank Lend-Lease ing perang". Muga-muga sampeyan bakal nemokake jawaban sing lengkap lan lengkap kanggo akeh pitakonan.
                    1. faiver
                      faiver 7 Juli 2017 10:39
                      +2
                      Guderian njupuk kutha, dudu benteng ...
                      separo pisanan saka 30s lan 41 taun rong prabédan amba, apa jenis tank Wehrmacht wis ing separo pisanan saka 30s?
                      babagan t-26 lapis baja tipis - uga, nyuwun pangapunten, iki minangka tank ing pungkasan 20s lan awal 30s - tank pengawal infantri ringan, nalika tank karo waja anti-balistik katon?
                      ing syarat-syarat 45mm-ki - dijupuk beda kanggo dijupuk, sampeyan mbokmenawa ora perlu kanggo pirembagan bab nuthuk metu loro panthers karo siji Pegov T-70, utawa bab nuthuk metu macan karo siji Trubin T-70, kasus wis cukup terkenal...
                      1. stalkerwalker
                        stalkerwalker 7 Juli 2017 10:58
                        +2
                        Kutipan saka faiver
                        ing syarat-syarat 45mm-ki - dijupuk beda kanggo dijupuk, sampeyan mbokmenawa ora perlu kanggo pirembagan bab nuthuk metu loro panthers karo siji Pegov T-70, utawa bab nuthuk metu macan karo siji Trubin T-70, kasus wis cukup terkenal...

                        Lan penolakan Katukov kanggo counterattack tank Hausser ing Juli 6, 1943, iki mbokmenawa disebabake ngombe dawa lan mabuk abot? Lan pirang-pirang T-34 lan T-70 sing diobong ing 12 Juli ing Prokhorovka? Kasus sampeyan minangka pangecualian sing nyenengake.
                        Kutipan saka faiver
                        babagan t-26 lapis baja tipis - uga, nyuwun pangapunten, iki minangka tank ing pungkasan 20s lan awal 30s - tank pengawal infantri ringan, nalika tank karo waja anti-balistik katon?

                        Ing tanggal 40 Juni, ing lapangan Prancis, "Panzerwaffen" ketemu karo tank infantri Inggris lan Prancis sing apik banget: Matilda, kanthi kekandelan waja 60 mm, R-35 kanthi kekandelan waja 45 mm. Tank Matilda MKI (AII) diprodhuksi massal wiwit taun 1937 nganti Agustus 1940. Ing taun 1935, pamaréntah Prancis mrentahake 300 tank R-35, lan ing taun-taun sabanjure produksi kendaraan jinis iki terus. Secara total, ing pungkasan Mei 1940, tentara Prancis nampa sekitar 1800 tank R-35. Ing taun 1936, tank Hotchkiss H-35 diadopsi dening tentara Prancis, lan mengko modifikasi H-38 lan H-39. Miturut ciri taktik lan technical, padha cedhak karo R-35, nanging kacepetan wis tambah kanggo 36 km / h ing dalan gedhe. Secara total, luwih saka 1000 tank jinis iki dibangun.
                        Ing taun 1930, desain tank medium S-35, sing dirancang kanggo operasi bebarengan karo unit kavaleri, diwiwiti ing Prancis. Seri pisanan saka 50 tank S-35 rampung dening Somua tanggal 26 Maret 1936. Produksi skala penuh tank iki diwiwiti ing April 1938. Bobot tank kasebut yaiku 20 ton. Awake ana 3 wong. Kacepetan ing dalan gedhe yaiku 40 km / jam. Persenjataan: siji mriem 47 mm lan siji bedhil mesin. Fitur penasaran yaiku waja tank sing meh padha ing kabeh sisih. Dadi, awak wis waja frontal 45 mm, sisih - 40 mm, lan kekandelan saka waja mburi ana 35 mm. Menara tank dibuwang heksagonal, kekandelan waja yaiku 45 mm kanthi sudut inclination 21 °.
                        Ing dina mobilisasi (2 September 1939), 270 tank Somua digawe, 191 ing tentara, 55 ing gudang lan 24 ing pabrik. Ing wulan Juni 1940, 430 tank wis diprodhuksi.
                        Saliyane S-35, Prancis duwe tank medium B-1 liyane kanthi waja anti cangkang lan upgrade V-1bis. Bobot tank V-1bis ana 35 ton, kru ana 4 wong. Persenjataan: siji mriem 75 mm ing sponson, siji mriem 47 mm ing menara lan loro bedhil mesin. Kacepetan ing dalan gedhe yaiku 28 km / jam. Kekandelan waja: bathuk lan pinggir - 60 mm, buritan - 55 mm, menara cast - 56 mm (kabeh watara), gendheng - 25 mm, ngisor - 20 mm.
                        Sadurunge nyerahake Prancis, 342 tank V-1bis diprodhuksi.
                        Kutipan saka faiver
                        separo pisanan saka 30s lan 41 taun rong prabédan amba, apa jenis tank Wehrmacht wis ing separo pisanan saka 30s?

                        Aku mikir sampeyan dhewe ngerti iki. Nanging wae....
                        Kaya ing kasus USSR, pitakonan muncul kenapa tank Jerman, sing duwe armor kurang, ngalahake Prancis kurang saka sasi. Sawise kabeh, ora ana siji tank tank Jerman, kalebu 7,5 cm dawa 24 kaliber, bisa nembus waja frontal malah tank R-35 entheng. Lan ing unit Prancis lan Inggris ing Front Kulon ana kira-kira siji setengah kaping luwih tank tinimbang ing kabeh Jerman.
                        Pancen lucu yen jenderal Prancis mbenerake awake dhewe kanthi cara sing padha karo kita. Jenderal de Gaulle, nalika iku komandan Divisi Panzer kaping 4 (DCR), nulis ing Memoir Militer: "Sauntara (19 Mei 1940) aku nampa Resimen Cuirassier kaping 3, sing dumadi saka rong skuadron tank, kanggo ngisi maneh. SOMUA… Nanging, kru tank dipimpin komandan sing durung nate nembakake bedhil sadurunge, lan para sopir ora luwih saka patang jam nyopir tank kanthi total”...
                        Alesan utama kekalahan Prancis ing wulan Juni 1940 yaiku buta huruf lengkap para jenderal Prancis babagan panggunaan tank tempur, kayadene, ing perkara liyane ...

                        Shirokorad, Perang Tank ing Front Wétan
  3. kib72
    kib72 6 Juli 2017 14:00
    +2
    Kutipan saka: stalkerwalker
    Quote: Langi
    Nyatane, "bonaparte abang" dibusak ing taun 1937, lan KV digawe ing taun 1939, T-34 - ing taun 1940. Lan padha sijine bedhil 30 lan 40 kaliber dawa karo meriam karo balistik gun divisional.

    Sampeyan bakal maca sejarah bangunan tank, utawa apa wae ....
    Aku wis menehi sampeyan link ...
    opo

    Apa sampeyan wis maca apa-apa kajaba Shirokorad?
    1. stalkerwalker
      stalkerwalker 6 Juli 2017 15:03
      +2
      Kutipan saka kib72
      Apa sampeyan wis maca apa-apa kajaba Shirokorad?

      Apa sing paling pinter?
      1. kib72
        kib72 7 Agustus 2017 19:37
        0
        ya ora mung mikir
  4. monster_lemak
    monster_lemak 6 Juli 2017 14:09
    0
    Aku maca manawa Jerman nyiksa breech lan nglebokake liner 88 mm menyang bedhil anti-pesawat 85 mm sing dijupuk lan digunakake kanthi akeh ing ngarep perang, utamane ing pertahanan Berlin. Nanging, kacepetan ngarahake vertikal lan horisontal, uga akurasi tembak saka bedhil iki, padha Ngartekno luwih murah tinimbang saka asli "akht-akht". Akibaté, ing antarane personel pertahanan udara Jerman, bedhil anti-pesawat 85-mm sing diowahi nampa jeneng ora resmi - "Klister Rusia" ....
  5. hohol95
    hohol95 6 Juli 2017 16:32
    +2
    stalkerwalker,
    Sadurunge kawruh, kita luwih adoh ...
    1. stalkerwalker
      stalkerwalker 6 Juli 2017 16:42
      +2
      Kutipan saka hohol95
      Sadurunge kawruh, kita luwih adoh ...

      Miwiti karo primer ...
      1. hohol95
        hohol95 6 Juli 2017 16:46
        +4
        Udud - Ora seneng.
  6. Alf
    Alf 6 Juli 2017 21:26
    +1
    stalkerwalker,
    Sampeyan kudu ngombe kurang.
    1. stalkerwalker
      stalkerwalker 6 Juli 2017 21:36
      +2
      Lan aku ora menehi sampeyan ...
  7. hohol95
    hohol95 6 Juli 2017 21:55
    +3
    stalkerwalker,
    CT ing T-34 lan KV-1 nggumunke ... Apa sampeyan duwe foto?
    1. stalkerwalker
      stalkerwalker 6 Juli 2017 22:06
      +2
      KT dipasang ing rilis pisanan KV-1, L-11 - ing batch pisanan T-34s, sing nganggo turret sing digulung minangka "pie".
      CT ing karakteristik kinerja banget padha karo L-10.
      Foto - google.
      1. Lganhi
        Lganhi 7 Juli 2017 00:41
        +1
        kene wassat . Apa iki reinkarnasi liyane saka carbine? Padha bodho wangkal, ditambah karo ora ngerti kasunyatan :)))). CT ing KV lan T-34 wassat wong bodho . Udah lama ga nangis kayak gini :)
        1. stalkerwalker
          stalkerwalker 7 Juli 2017 01:15
          +2
          Quote: Langi
          Wis suwe ora nangis kaya ngene

          CT ora diinstal ing T-34. L-11 minangka bedhil pisanan saka tank iki.
          Aku ngaku, aku mumbled kanggo mangsuli ing telung cabang bebarengan. Mumpung lucu...
          Pamit, kanca lucu
          hi
          Kutipan saka samoletil18
          CT ora diinstal ing T-34 lan KV. Malah ing SAMPEL EKSPERIMENTAL ora sijine. Aku ora ngelingi bab L-10, nanging padha wiwit sijine L-11 menyang seri. Sawetara T-28 dilengkapi maneh saka KT nganti L-10. Iku bakal luwih apik yen padha kasebut 20K ing A-20.

          Ya, aku disiksa kanggo njawab kabeh wong bebarengan - ing kene babagan bedhil lan tank, ing kana - babagan Polandia lan Yahudi.
          Mulane dheweke ngaco. Ya, KV pisanan dadi produksi karo L-11 sing dirancang dening Makhanov. Lintang Grabin wungu mengko.
  8. planetil18
    planetil18 7 Juli 2017 00:20
    +1
    stalkerwalker,
    CT ora diinstal ing T-34 lan KV. Malah ing SAMPEL EKSPERIMENTAL ora sijine. Aku ora ngelingi bab L-10, nanging padha wiwit sijine L-11 menyang seri. Sawetara T-28 dilengkapi maneh saka KT nganti L-10. Iku bakal luwih apik yen padha kasebut 20K ing A-20.
  9. faiver
    faiver 7 Juli 2017 11:13
    +1
    stalkerwalker,
    dudu tank Jerman sing ngalahake Prancis, nanging Wehrmacht, bebarengan karo Luftwaffe, alesan utama kanggo kamenangan Jerman yaiku interaksi trampil lan koherensi pasukan, lan dudu kekandelan waja utawa kaliber bedhil tank Jerman ...
    padha duwe ngendi kanggo ngasah iku ing ngarepe Prancis lan USSR
    1. stalkerwalker
      stalkerwalker 7 Juli 2017 11:35
      +2
      Kutipan saka faiver
      dudu tank Jerman sing ngalahake Prancis, nanging Wehrmacht, bebarengan karo Luftwaffe, alesan utama kanggo kamenangan Jerman yaiku interaksi trampil lan koherensi pasukan, lan dudu kekandelan waja utawa kaliber bedhil tank Jerman ...

      Ayo njlentrehake manawa bagean gedhe saka sukses tiba ing unit mekanik seluler Wehrmacht.
      ... Ing pertengahan 30-an, mekanisme organisasi lan staf dhasar anyar kanggo nggunakake tank dikembangake ing Jerman, sing dadi jenis "pedang-bendahara" Wehrmacht ing kampanye 1939-1942. Langkah pisanan menyang "pedhang bandha" iki digawe ing Oktober 12, 1934, nalika organisasi divisi tank pisanan rampung ing Jerman. Kanggo pisanan, unsur muncul ing skema iki sing dadi ciri khas saka divisi sing tekan Dunkirk lan Kaukasus. Iki kalebu rong resimen tank, resimen infantri bermotor, batalyon motor, batalyon pengintaian, batalyon pemusnah tank, resimen artileri, unit mburi lan tambahan. Sing utama - ide inovatif nggunakake pasukan tank - wis kasedhiya.
      Apa inti saka inovasi kasebut? Nggawe struktur organisasi, kalebu tank, infantri motorized, artileri, unit engineering lan unit komunikasi, wis ora mung kanggo break liwat pertahanan mungsuh, nanging uga kanggo berkembang ing ambane, break adoh saka akeh saka pasukan kanggo. puluhan kilometer. Formasi tank dadi umume otonom lan mandhiri. Iki ngidini dheweke bisa perang karo cadangan mungsuh, kanggo njupuk titik penting ing mburi dhewe, tanpa nunggu pendekatan saka divisi infantri lan resimen artileri ngiringi wong-wong mau ...
      ... Teori blitzkrieg, dikembangake dening ahli teori militer Jerman ing periode interwar, dibayangake kanggo nggayuh tujuan perang kanthi ngalahake tentara mungsuh sadurunge mungsuh bisa mulihake kanthi mobilisasi lan mbentuk formasi anyar. Efek iki diraih kanthi sawetara langkah ing bidang politik lan militer. Jerman nyoba kanggo pre-empt mungsuh ing mobilisasi lan penyebaran, uga kanggo numpes tentara mungsuh sakcepete bisa karo breakthroughs jero saka "pedhang-harta" - korps motorized. ...

      A. Isaev. 10 mitos Perang Donya II.
      1. faiver
        faiver 7 Juli 2017 11:43
        +3
        LAN? Jerman ngasah struktur divisi tank telung taun sadurunge serangan ing USSR, ngurangi jumlah tank ing wong-wong mau dening meh loro dening 41, supaya bakal luwih gampang kanggo ngatur lan apa divisi tank iki bakal biaya tanpa infantri, artileri. , aviation lan mburi (kita weruh iki ing conto korps mechanized ing 41)? Kabeh iki diarani interaksi lan koherensi ...
  10. Iva-Kremen
    Iva-Kremen 10 Agustus 2018 10:16
    0
    Wong lanang, tulung aku ngerti masalah iki.
    Saka arsip NARA kanggo 13-TD ana laporan saka komandan perusahaan 7th TP 4, Letnan Renk (Renk)
    "Nalika nembus menyang jembatan Dnieper, peletonku numpes:
    3 baterei anti-pesawat laras dawa (12 bedhil), kang 2 bedhil waja.
    NARA. Mikrokopy T 315 ROL 641. Kadr 329
    Kita ngomong babagan 505th OZAD.
    Diwangun ing awal perang ing Moldova.
    Apa tegese "2 bedhil waja"?
    Apa aku ngerti kanthi bener manawa iki bisa dadi SZU K-29?
    Laporan liyane ngringkes perang: "papat kendaraan tempur waja dirusak utawa ditangkep"
    Nanging ing saham, mung rong tank sing rusak "jinis Christie" (BT) Apa Jerman ngetung ing kene lan loro SZU K-29?
    :